Τρίτη 19 Απριλίου 2016

ΝΟΜΟΘΕΣΙΑ ΓΙΑ ΑΜΕΑ ΜΕ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΛΗΞΗΣ

ΝΟΜΟΘΕΣΙΑ ΓΙΑ ΑΜΕΑ ΜΕ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΛΗΞΗΣ

Τελικά Συνέλληνες, βρισκόμαστε στα αλήθεια στη «ΧΩΡΑ ΤΟΥ ΠΟΤΕ», στη χώρα της ΑΝΑΣΦΑΛΕΙΑΣ και της ΚΟΡΟΙΔΙΑΣ, και αυτό που δεν μπορώ, ΔΕΝ ΘΕΛΩ να καταλάβω, είναι ΓΙΑΤΙ ένας λαός  ανέχεται ΟΛΟΥΣ αυτούς που τον κοροϊδεύουν, που τον εξαθλιώνουν, και ….. καμαρώνουν για τα έργα τους.
Το θέμα μας έχει και ΠΑΛΙ να κάνει με τα Άτομα Με Αναπηρίες, με την άσχημη κοροϊδία που υφίστανται από τους «διοικούντες» αυτό το κράτος, από ΟΛΟΥΣ εκείνους, που η ΚΑΤΑΡΑ το έφερε να διοικούν την υγεία είτε από κάποια υψηλή θέση, είτε ακόμα και από το γραφείο κάποιου απλού υπαλλήλου.
Και η «μπάλα» όπως καταλαβαίνετε, παίρνει ΟΛΟΥΣ, με κάποιες (ευτυχώς) εξαιρέσεις.
Υπουργούς, υφυπουργούς, διοικητές, διευθυντές, και πάει λέγοντας.
Δεν τα λέω εγώ αυτά, προκύπτουν από ΜΥΡΙΕΣ καταγγελίες Ατόμων Με Αναπηρίες που εξαιτίας όλων των προαναφερόμενων, της αθάνατης γραφειοκρατίας, της «επιλεκτικής» εφαρμογής των νόμων και άλλων πολλών, βιώνουν ένα μαρτύριο.
Πάμε λοιπόν στα Κέντρα Πιστοποίησης Αναπηριών πρώτα απ’ όλα, γιατί έχουν ΑΜΕΣΗ σχέση με τα περί νομοθεσίας, γραφειοκρατίας, κλπ.
Τα ΚΕΠΑ λοιπόν σαν κίνηση, ήταν κάτι πολύ καλό, και αυτό το έχω ξαναγράψει. Μόνο που αντί να «ξεκαθαρίσουν» το τοπίο, κατόπιν φανερών και κρυφών «εντολών» (έτσι για να μη ξεχνιόμαστε), αυτά, κάνουν πολύ πιο δύσκολα τα πράγματα για τα άτομα με αναπηρίες και χρόνιες παθήσεις.
Τι να πρωτοπώ;
Για τα «θαύματα» που γίνονται σε πολλές επιτροπές, και ξαφνικά «γιατρεύονται» ΟΛΟΙ οι ανάπηροι και οι χρόνια πάσχοντες;
Για τις «παρεμβάσεις διευθυντών» που αμφισβητούν κατά την κρίση τους τις αποφάσεις των υγειονομικών επιτροπών, μειώνοντας έτσι τα ποσοστά αναπηρίας, και στέλνοντας τους ασθενείς σε δευτεροβάθμιες επιτροπές;
Για το χρόνο αναμονής έκδοσης αποφάσεων, κάτι που θα μπορούσε να γίνει μέσα σε ΠΕΝΤΕ λεπτά;
Θα σταθώ εδώ, για κάποιες παρατηρήσεις, κάποια ερωτηματικά!
ΟΛΟΙ οι χρόνια πάσχοντες, αυτοί που τρέχουν κάθε τριετία να ξαναπεράσουν ΚΕΠΑ, έτσι και αλλιώς, «ΕΙΝΑΙ ΦΑΚΕΛΩΜΕΝΟΙ» στο σύστημα του υπουργείου υγείας. Με έναν υπολογιστή από το χώρο της επιτροπής, οι γιατροί μπορούν να δουν ΟΛΟ ΤΟ ΙΣΤΟΡΙΚΟ του ασθενή, και να καταχωρήσουν τα ΝΕΑ στοιχεία ΑΜΕΣΑ. Για ΠΟΙΟ ΛΟΓΟ ΔΕ ΓΙΝΕΤΑΙ ΑΥΤΟ ΠΑΡΑ ΠΡΕΠΕΙ Ο ΓΡΑΦΙΑΣ ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΝΑ ΓΡΑΨΕΙ ΧΕΙΡΟΓΡΑΦΑ ΤΗΝ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΩΝ ΓΙΑΤΡΩΝ, ΝΑ ΣΤΕΙΛΕΙ ΜΕΤΑ ΤΑ ΧΑΡΤΙΑ ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ, ΚΑΙ ΝΑ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙ Ο ΑΣΘΕΝΗΣ ΕΙΚΟΣΙ (το λιγότερο) ΜΕΡΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙ ΓΙΑ ΤΟ ΠΟΣΟΣΤΟ ΑΝΑΠΗΡΙΑΣ ΠΟΥ ΤΟΥ ΕΔΩΣΑΝ;
Θα πουν κάποιοι, πως πρέπει η ιατρική απόφαση να «εγκριθεί»….. Και ρωτώ εγώ ο αφελής…
ΑΠΟ ΠΟΙΟΥΣ ΘΑ ΕΓΚΡΙΘΕΙ Η ΘΑ ΑΠΟΡΡΙΦΘΕΙ; ΑΠΟ ΙΑΤΡΙΚΗ ΠΑΛΙ ΕΠΙΤΡΟΠΗ, Η ΑΠΟ ΚΑΠΟΙΟΝ ΓΡΑΦΙΑ ΠΟΥ ΔΕ ΞΕΡΕΙ ΟΤΙ ΕΧΕΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΜΕ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΕ ΝΟΥΜΕΡΑ;
Αυτό το ερωτηματικό, ΔΕΝ το απαντά ΚΑΝΕΝΑΣ, όπως επίσης και το άλλο, δηλαδή ΜΕ ΠΟΙΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΟΙ ΟΠΟΙΟΙ ΑΣΧΕΤΟΙ ΔΙΕΥΘΥΝΤΕΣ ΑΜΦΙΣΒΗΤΟΥΝ ΤΙΣ ΙΑΤΡΙΚΕΣ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΙΔΙΟΙ ΓΙΑΤΡΟΙ, ΚΑΙ ΤΟ ΚΥΡΙΟΤΕΡΟ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΕΧΟΥΝ ΟΡΙΣΤΕΙ ΩΣ ΜΕΛΗ ΕΠΙΤΡΟΠΩΝ;
Το ότι είναι διευθυντές η διευθύντριες, δεν τους δίνει το δικαίωμα να αμφισβητούν την επιτροπή, ακόμα και αν κάποιοι από αυτούς είναι γιατροί. Ένας γιατρός γενικής ιατρικής για παράδειγμα, ΔΕΝ μπορεί να έχει την ειδικότητα, τις ΙΔΙΑΙΤΕΡΕΣ ΓΝΩΣΕΙΣ μιας νευρολογικής πάθησης (πχ σκλήρυνση κατά πλάκας) κλπ.
Και εδώ έρχεται το «ζουμί» της υπόθεσης!
Τους έδωσαν το «πράσινο φως για παρεμβάσεις οι του υπουργείου» μόνο και μόνο για να ΣΦΑΖΟΥΝ ασθενείς, να τους δημιουργούν ακόμα περισσότερα προβλήματα από εκείνα που ήδη έχουν.
Πάμε τώρα στην  «λήξη αναπηρίας» και στην αναμονή για να περάσει κάποιος ΚΕΠΑ.
Όπως βλέπετε Συνέλληνες, η αναπηρία και οι χρόνιες παθήσεις στη χώρα μας είναι όπως τα είδη των μπακάλικων, έχουν ημερομηνία λήξης. Μετά από τα ΚΕΠΑ, το…. «εργοστάσιο» βγάζει νέα προϊόντα που αντέχουν για ακόμα τρία χρόνια! Μπακαλική Συνέλληνες, όπως και ο «κατάλογος» με τις 43 μη αναστρέψιμες παθήσεις, όπως ο άλλος κατάλογος με τα ποσοστά, όπως…..
Βλέπετε, σκέφτηκαν πως δεν έχουν να κάνουν με ανθρώπους αλλά με εμπορεύματα.
Στο διάστημα λοιπόν της αναμονής, ΚΟΒΟΝΤΑΙ τα επιδόματα αναπηρίας μέχρι να περάσει ο ασθενής επιτροπή, και μαζί με αυτά και η ασφάλιση του. Το κράτος «πρόνοιας», δεν το ενδιαφέρει αν ο ασθενής θα κάνει να πάρει λεφτά για μήνες ολόκληρους, αν ψωμολυσσάει, αν δεν έχει φάρμακα, αν…..
Και επειδή κάποιοι άρχισαν να αντιδρούν, βγήκαν οι κυβερνώντες και ανακοίνωσαν μέτρα για την «ανακούφιση των ΑΜΕΑ».
Τι λέει το «άρθρο»;
Για να το δούμε….
«Το άρθρο 9 του Ν4331/2015 (μέτρα για την ανακούφιση των ΑμεΑ), γράφει:
Το άρθρο 66 του ν.4144/2013 (ΦΕΚ 88,Α), όπως αυτό ισχύει μετά τη συμπλήρωσή του με την παράγραφο 2 του άρθρου 8 του ν. 4237/2014 (ΦΕΚ 36,Α) ,όπως αυτή αντικαταστάθηκε με την παράγραφο 1 του άρθρο 141 του ν. 4251/2014 (ΦΕΚ 80,Α), αντικαθίσταται ως εξής :
«Στις περιπτώσεις λήξης του συνταξιοδοτικού δικαιώματος λόγω αναπηρίας και εφόσον εκκρεμεί στις υγειονομικές επιτροπές ΚΕ.Π.Α. ιατρική κρίση, χωρίς υπαιτιότητα των ασφαλισμένων, το δικαίωμα συνταξιοδότησής τους λόγω αναπηρίας παρατείνεται για ένα εξάμηνο, με το ίδιο ποσό που ελάμβαναν οι συνταξιούχοι πριν από τη λήξη του δικαιώματος, υπό την προϋπόθεση ότι για το δικαίωμα αυτό είχαν κριθεί από την αρμόδια υγειονομική επιτροπή αναπηρίας, με ποσοστό αναπηρίας τουλάχιστον 67%. Εάν μετά τη γνωμάτευση των υγειονομικών επιτροπών ΚΕ.Π.Α., κριθεί ότι αυτοί οι ασφαλισμένοι δεν φέρουν συντάξιμο ποσοστό αναπηρίας ή φέρουν μικρότερο ποσοστό αναπηρίας, οι αχρεωστήτως καταβληθείσες παροχές αναζητούνται άτοκα, δια συμψηφισμού, με μηνιαία παρακράτηση 20% από τις τυχόν χορηγούμενες συνταξιοδοτικές παροχές, ενώ στην περίπτωση που δεν χορηγούνται παροχές, αναζητούνται σύμφωνα με τις διατάξεις του Κ.Ε.Δ.Ε. Οι ως άνω ρυθμίσεις εφαρμόζονται και για όλα τα επιδόματα που χορηγούνται λόγω αναπηρίας (προνοιακά, βαριάς αναπηρίας, εξωιδρυματικό απολύτου αναπηρίας κ.λπ.), καθώς και συντάξεις με αιτία την αναπηρία (συντάξεις θανάτου σε ανίκανα για κάθε βιοποριστική εργασία παιδιά κ.λπ.), ενώ για τον ίδιο χρόνο παρατείνεται η ιατροφαρμακευτική περίθαλψη όσων εμπίπτουν στο παρόν άρθρο. Η ισχύς του άρθρου αυτού για όλα τα πρόσωπα που υπάγονται στο πεδίο εφαρμογής του λήγει την 31.12.2015.
Υσ. Προσέξτε πόσες τροποποιήσεις έχει πάθει το άρθρο 66!!!!!!!!!!!!!!! Πρέπει νάσαι πολύ τυχερός στην αναζήτησή σου για να βρεις την τελευταία ενημέρωση! Στο Σύνταγμα όμως αναγράφεται πως ο κάθε πολίτης ΟΦΕΙΛΕΙ να γνωρίζει τον νόμο!»
ΠΗΓΗ: mssociety.gr
Ωραίο ε αδέλφια; Πρώτα απ’ όλα, το άρθρο έχει ημερομηνία λήξης. Δεύτερον, η όποια παράταση, ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ ΑΥΤΟΜΑΤΑ, ΠΑΡΑ ΑΦΟΥ ΕΞΕΤΑΣΤΟΥΝ ΟΙ ΦΑΚΕΛΟΙ ΤΩΝ ΑΣΘΕΝΩΝ ΑΠΟ ΤΑ «ΚΕΝΤΡΙΚΑ», δηλαδή, τρέχα γύρευε.
Η κατάσταση Συνέλληνες με τα Άτομα Με Αναπηρίες και Χρόνιες Παθήσεις στη χώρα μας, στη χώρα του ΠΟΤΕ, είναι ένα διαρκές ΜΠΑΧΑΛΟ.
Εδώ θα επαναλάβω, πως ΕΥΤΥΧΩΣ ΣΤΙΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΑΝΘΡΩΠΟΙ, ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ ΚΑΙ ΓΙΑΤΡΟΙ ΠΟΥ ΚΑΝΟΥΝ ΤΟ ΠΑΝ ΓΙΑ ΝΑ ΕΞΥΠΗΡΕΤΗΣΟΥΝ ΣΩΣΤΑ ΤΟΥΣ ΑΣΘΕΝΕΙΣ.
Γνωρίζω προσωπικά πάρα πολλές τέτοιες περιπτώσεις, όπως και από τις «άλλες» της ΑΠΑΝΘΡΩΠΙΑΣ.
Γνωρίζω επίσης, πως πάρα πολλοί ασθενείς που περιμένουν να περάσουν ΚΕΠΑ, έχουν σκοπό να κυνηγήσουν νομικά πλέον ΚΑΘΕ ΥΠΕΥΘΥΝΟΑΝΕΥΘΥΝΟ.
Έρχεται Πάσχα, είναι πάρα πολλοί εκείνοι που περιμένουν μήπως και πάρουν παράταση, και τρέμει το φυλλοκάρδι τους.
Για να δούμε ΠΩΣ ΘΑ ΑΝΑΚΟΥΦΙΣΟΥΝ ΣΤΗΝ ΠΡΑΞΗ ΤΑ ΑΜΕΑ.
Θα επανέλθω με νεότερα.

Βασίλης Τσούγκαρης

ΚΕΝΤΡΟ ΤΕΧΝΗΣ ΣΥΝΘΕΣΗ ΜΑΘΗΤΙΚΕΣ ΕΠΙΔΕΙΞΕΙΣ ΚΛΑΣΙΚΗΣ ΜΟΥΣΙΚΗΣ

ΚΕΝΤΡΟ ΤΕΧΝΗΣ ΣΥΝΘΕΣΗ
ΜΑΘΗΤΙΚΕΣ ΕΠΙΔΕΙΞΕΙΣ ΚΛΑΣΙΚΗΣ ΜΟΥΣΙΚΗΣ

KODEN CVS - 128B

KODEN CVS - 128B
Η KODEN αλλάζει το μέτρο σύγκρισης στην τεχνολογία των βυθομέτρων
Η έκδοση CVS-128B (Broadband) εκμεταλλεύεται τα πλεονεκτήματα που προκύπτουν από τη χρησιμοποίηση Broadband βεντούζας. Με την επιλογή της κατάλληλης συχνότητας αποφεύγουμε όλα τα ενοχλητικά παράσιτα από άλλες συσκευές ή πλαγκτόν, ανεβάζοντας ή κατεβάζοντας τη συχνότητα που ‘ψάχνουμε’ και επιτυγχάνουμε τον τέλειο συντονισμό ανάλογα με το είδος ψαρέματος που κάνουμε.

Οθόνη 8,4 ίντσες TFT LCD
Τάση Λειτουργίας 10.8 – 31.2 VDC
Κατανάλωση < 25 W
Ισχύς Εκπομπής 2,000 W RMS
Συχνότητα Επιλογή από 24 - 210 kHz (ανά 0,1 kHz)
Κλίμακα 0 - 2,000m
Μονάδες Μέτρησης Μέτρα, Οργιές, Πόδια, Ι. Οργιές
Λειτουργίες Αποκοπή παρασίτων, Αποκοπή χρωμάτων, Αποκοπή θορύβου, Μετρητής, Λευκή γραμμή, Διόρθωση ισάλου, Διόρθωση θερμοκρασίας, Διόρθωση ταχύτητας, Αποθήκευση εικόνας, Sona-Tone, Μνήμη Στίγματος, Απλό πλότερ, Μείωση ισχύος, Μέγεθος ψαριών, Περιοχή ανίχνευσης
Παρουσίαση Υψηλή συχνότητα, Χαμηλή συχνότητα, Υψηλή & χαμηλά συχνότητα, Κλείδωμα βυθού, Ποιότητα βυθού, Μεγέθυνση βυθού, Εικόνα πλοήγησης, A-scope
8.4΄΄ έγχρωμη LCD οθόνη υψηλής ευκρίνιας
ισχύς εξόδου 2kW RMS
δύο συχνότητες 50 kHz & 200 kHz
επιλογή παλέτας χρωμάτων από 64, 16 ή 8 χρώματα
αυτόματη ψηφιακή επιλογή της πιο αξιόπιστης ρύθμισης για λειτουργίες όπως GAIN, Range, SHIFT και TVG για ευκολία στη χρήση
υπολογισμός και εμφάνιση μεγέθους ψαριού σε cm
εμφάνιση της περιοχής ανίχνευσης του βυθομέτρου στην πλατιά και στη στενή δέσμη, για να ξέρετε που να στοχεύετε τα ψάρια, ακρίβως από κάτω σας ή στο πλάι
αποθήκευση μέχρι 10 εικόνων του βυθού για να υπάρχει μέτρο σύγκρισης των παλιότερων με τον τρέχοντα βυθό, όταν ψάχνουμε για ψαρότοπους
προσδιορισμός του τι είναι κάτω από το σκάφος σας, με διαφορετικούς ήχους για ψάρια και κοπάδια ψαριών (λειτουργία ‘Sona-Tone’)
εμφάνιση δεδομένων πλοήγησης (σε σύνδεση με GPS), για εύκολη επιστροφή στους ψαρότοπους που σημαδέψατε σαν ‘Hot Spot’
RGB έξοδος για σύνδεση με 2η οθόνη
επιλογή σένσορα από: TDM-071 (38-75 kHz με επιλογή 2 συχνοτήτων) ή TDM-091D (42-85 kHz & 130-210 kHz)
πλήρως ελληνικό μενού

Λεωφ. Αλίμου 85, 174 55 Άλιμος, Αθήνα / τ: 210 9966730, 210 9928128 / f: 210 9967847

ΧΕΙΡΟΠΟΙΗΤΑ ΠΙΑΝΑ ΚΑΙ ΛΑΤΕΡΝΕΣ

Το εργαστήριο κατασκευής χειροποίητων Πιάνων και Λατερνών του ΠΑΝΟΥ ΙΩΑΝΝΙΔΗ σας περιμένει!
Μπορείτε να επισκεφτείτε και τον ιστοχώρο του κάνοντας ΚΛΙΚ ΕΔΩ

CRT 4 CF DUAL BAND + AIRBAND!!! - ΑΠΟ ΤΟ RADIO ELEKTRON

CRT 4 CF DUAL BAND + AIRBAND!!!

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΚΛΙΚ ΕΔΩ
ΦΟΡΗΤΟΣ ΠΟΜΠΟΔΕΚΤΗΣ VHF/UHF/HF(RX) ΜΑΖΙ ΜΕ AIRBAND.
6 WATT VHF / 5 WATT UHF
FULL DUPLEX
Cross band repeater
ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ

DUAL BAND VHF‐UHF
VHF 144‐146 MHz (TX‐RX)
UHF 430‐440 MHz (TX‐RX)
FM 64‐108 MHz (RX)
AM 118‐136 MHz (AIR BAND RX)
HF 2.3‐29.99 MHz (RX)
LW 0.52‐1.71 MHz (RX)
199 memories channel
TX power VHF 6W/ UHF 5W
FULL DUPLEX (with earphone)
Channel spacing 12.5‐25 KHz
Double Display
Dual receiving
Working modes : UU/UV/VU/VV
Frequency/Channel or Name Display
Frequency reverse
CTCSS/DCS Scan
CTCSS(51),DCS(1024),DTMF/2TONE/5TONE/MSK
Encode –Decode
Frequency reverse
Cross band repeater
Duplex work mode
Keypad lock
Single band switching
Frequency and channel mode
Scan and Scan speed function
Step: 2.5/5/6.25/10/12.5/20/25/30/50K
Alarm function
TX power HI/LO
Talk around function
Multi color Display
Tone burst 1000/1450/1750/2100Hz
TOT/APO/VOX………
Connector jack microphone HP (standard connection KW)
Battery pack 2200 mAh Li‐ion
WARRANTY 2 YEARS

Το αυγό που μισούσε το κόκκινο χρώμα

Το αυγό που μισούσε το κόκκινο χρώμα
Συγγραφέας:Χρυσάνθη Καραΐσκου
Εικονογράφος:Νέστορας Ξουρής
Ημερομηνία έκδοσης:2007
Ανατύπωση:3η Φεβρουάριος 2015
Σχήμα:21x29
Σελίδες:32
Εξώφυλλο:Σκληρό
ISBN:978-960-6638-34-3
Ετικέτες Ανατροπή στερεοτύπων,Πάσχα
Μια χιουμοριστική ιστορία με ένα αυγό που είχε την ατυχία να γεννηθεί λίγες μέρες πριν από το Πάσχα Ξεσήκωσε τον κόσμο απ' τις φωνές του και θα έκανε τα πάντα προκειμένου ν' αποφύγει αυτό που απεχθανόταν... το κόκκινο χρώμα! Ναι, καλά διαβάσατε, δεν ήθελε με τίποτα να το βάψουν κόκκινο! Προτιμούσε να το κάνουν ομελέτα ή αυγολέμονο, αρκεί να μην το βάψουν κόκκινο. Τι λέτε να έγινε; Έξοχη όπως πάντα η εικονογράφηση του Νέστορα Ξουρή αναδεικνύει με τον καλύτερο τρόπο το χιουμοριστικό κείμενο και το κάνει ακόμη πιο διασκεδαστικό στο παιδί.

Πασχαλινό Bazaar | Προσκλήσεις | Πρόγραμμα εκδηλώσεων

Τρίτη 19 - Μ. Πέμπτη 28 Απριλίου 2016

Πασχαλινό bazaar βιβλίων των Εκδόσεων Καστανιώτη.
Εμπλουτίστε και ανανεώστε τη βιβλιοθήκη σας με τα αγαπημένα σας βιβλία!
Ελληνική και ξένη λογοτεχνία, ποιητικές συλλογές, μυθιστορήματα αστυνομικής λογοτεχνίας, δοκίμια, λευκώματα και μαγειρικές, παιδική και νεανική λογοτεχνία με έκπτωση έως 80%.
Αρκετές από τις προσφορές είναι διαθέσιμες και από την ιστοσελίδα μας: http://www.kastaniotis.com/offers/
Για αγορές άνω των €25 τα μεταφορικά είναι δωρεάν σε όλη την Ελλάδα.
Διάρκεια: Τρίτη 19-Μ. Πέμπτη 28 Απριλίου 2016
Ώρες λειτουργίας: Δευτέρα-Παρασκευή 9 π.μ. - 5 μ.μ., Σάββατο 9 π.μ. - 3 μ.μ.

Δευτέρα, 18 Απριλίου 2016





23 Απριλίου 2016
Σάββατο 23 Απριλίου – Ημέρα Βιβλίου
Περίπατος βιβλίου στο κέντρο της Αθήνας
Συναντήσεις με αγαπημένους συγγραφείς στο βιβλιοπωλείο των Εκδόσεων Καστανιώτη.
11.30 π.μ. – 12.30 μ.μ.:
Αθανάσιος Αλεξανδρίδης
Ανδρέας Μήτσου
Ξενοφών Α. Μπρουντζάκης
Χρήστος Ναούμ
Ελένη Πριοβόλου
Φωτεινή Τσαλίκογλου
12.30 μ.μ. – 1.30 μ.μ.:
Κατερίνα Αγγελάκη-Ρουκ
Νίκη Αναστασέα
Δώρος Αντωνιάδης
Ρέα Γαλανάκη
Λένα Διβάνη
Αμάντα Μιχαλοπούλου
Ιωάννα Μπουραζοπούλου
Πέλα Σουλτάτου
Αλέξης Σταμάτης
Βιβλιοπωλείο Εκδόσεων Καστανιώτη
Ζαλόγγου 11
Αθήνα , 210-38.16.310

Κώστας Αρκουδέας

20 Απριλίου 2016
Οι Εκδόσεις Καστανιώτη και το βιβλιοπωλείο Κλαψινάκης, με τη συνεργασία του Ελληνικού Τμήματος της Διεθνούς Εταιρείας Φίλων Νίκου Καζαντζάκη (ΔΕΦΝΚ), σας προσκαλούν στην παρουσίαση του νέου βιβλίου του Κώστα Αρκουδέα Το χαμένο Νόμπελ - Μια αληθινή ιστορία την Τετάρτη 20 Απριλίου 2016 και ώρα 7 μ.μ.
Για το βιβλίο θα μιλήσουν οι:
Αθηνά Πετρακάκη, δημοσιογράφος
Νίκος Δερεδάκης, εκπαιδευτικός
Θα ακολουθήσει συζήτηση με τον συγγραφέα και το κοινό.
Βιβλιοπωλείο Κλαψινάκης
Ηγουμένου Γαβριήλ 59
Ρέθυμνο , 28310-50.200


Κωνσταντίνος Σβολόπουλος

20 Απριλίου 2016
Παρουσίαση των βιβλίων του ακαδημαϊκού Κωνσταντίνου Σβολόπουλου:
Αναφορές στον Ελευθέριο Βενιζέλο (Εκδόσεις Καστανιώτη)
Η εξωτερική πολιτική της Ελλάδος 1830-1981 (Βιβλιοπωλείο της Εστίας)
Ο Κωνσταντίνος Σβολόπουλος για το έργο και τη δράση εννέα πολιτικών ανδρών (Εκδόσεις Ίκαρος)
The Dodecanese Question during the Second World War (Πραγματεία της Ακαδημίας Αθηνών)
την Τετάρτη 20 Απριλίου 2016 και ώρα 7.30
Θα μιλήσουν οι:
Εμμανουήλ Ρούκουνας, ακαδημαϊκός
Νικόλαος Παπαδάκης, γ. διευθυντής του Εθνικού Ιδρύματος Ελευθέριος Βενιζέλος
Ευάνθης Χατζηβασιλείου, καθηγητής Πανεπιστημίου Αθηνών
Ακαδημία Αθηνών (Ανατολική Αίθουσα)
Πανεπιστημίου 28
Αθήνα , 210 3318042


Κώστας Αρκουδέας

21 Απριλίου 2016
Οι Εκδόσεις Καστανιώτη και το βιβλιοπωλείο Πετράκη, με τη συνεργασία του Ελληνικού Τμήματος της Διεθνούς Εταιρείας Φίλων Νίκου Καζαντζάκη (ΔΕΦΝΚ), σας προσκαλούν στην παρουσίαση του νέου βιβλίου του Κώστα Αρκουδέα Το χαμένο Νόμπελ - Μια αληθινή ιστορία την Πέμπτη 21 Απριλίου 2016 και ώρα 8 μ.μ.
Για το βιβλίο θα μιλήσουν οι:
Βαρβάρα Περράκη, φιλόλογος, αντιδήμαρχος Πολιτισμού
Ρούλα Βουράκη, φιλόλογος
Σήφης Μιχελογιάννης, υπεύθυνος τομέα Κρήτης ΔΕΦΝΚ
Θα συντονίσει ο Γιώργος Βαρουδάκης, αρχιτέκτονας-μηχανικός, πρόεδρος Δημοτικής Πινακοθήκης Χανίων
Θα ακολουθήσει συζήτηση με τον συγγραφέα και το κοινό.
Δημοτική Πινακοθήκη Χανίων
Χάληδων 100
Χανιά


Κώστας Αρκουδέας

22 Απριλίου 2016
Oι Εκδόσεις Καστανιώτη και ο Πολιτιστικός Αθλητικός Οργανισμός Δήμου Αγίου Νικολάου, με τη συνεργασία του Ελληνικού Τμήματος της Διεθνούς Εταιρείας Φίλων Νίκου Καζαντζάκη (ΔΕΦΝΚ), σας προσκαλούν στην παρουσίαση του νέου βιβλίου του Κώστα Αρκουδέα Το χαμένο Νόμπελ - Μια αληθινή ιστορία την Παρασκευή 22 Απριλίου 2016 και ώρα 7.30 μ.μ.
Με τον συγγραφέα θα συνομιλήσει η φιλόλογος Έφη Μπουκουβάλα-Κλώντζα.
Παλιό Ειρηνοδικείο Αγίου Νικολάου
Άγιος Νικόλαος
Κρήτη


Γιώργος Πετρόπουλος

Νίκος Χατζηδημητράκος

22 Απριλίου 2016
Οι Εκδόσεις Καστανιώτη και το Polis Art Cafe σας προσκαλούν στην παρουσίαση του βιβλίου Υπόθεση Νίκου Μπελογιάννη - Η προανακριτική έκθεση της Ασφάλειας για την πρώτη δίκη την Παρασκευή 22 Απριλίου 2016 και ώρα 8 μ.μ.
Για το βιβλίο θα μιλήσουν οι:
Νικόλας Βουλέλης, διευθυντής της «Εφημερίδας των Συντακτών»
Ηλίας Νικολακόπουλος, ομότιμος καθηγητής Πολιτικής Επιστήμης Πανεπιστημίου Αθηνών,
Διονύσης Τσακνής, πρόεδρος της ΕΡΤ, μουσικοσυνθέτης
Νίκος Χατζηδημητράκος, ιστορικός, επιμελητής της έκδοσης
Τη συζήτηση θα συντονίσει ο δημοσιογράφος και επιμελητής της έκδοσης Γιώργος Πετρόπουλος.
Polis Art Cafe
Πεσμαζόγλου 5 (αίθριο Στοάς Βιβλίου)
Αθήνα , 210-32.49.588


Χαρά Καραμανωλάκη

Γιάννης Μιχόπουλος

Κάτια Χαραλαμπάκη

23 Απριλίου 2016
Ο Κλάδος Ψυχοθεραπείας της Ελληνικής Ψυχιατριακής Εταιρείας (ΕΨΕ) και οι Εκδόσεις Καστανιώτη σας προσκαλούν στην παρουσίαση του βιβλίου Η θεραπευτική σχέση - Ψυχοθεραπευτικές προσεγγίσεις από την ψυχαναλυτική, τη γνωσιακή και τη συστημική οπτική με επιμέλεια των Χαράς Καραμανωλάκη, Κάτιας Χαραλαμπάκη, Γιάννη Μιχόπουλου το Σάββατο 23 Απριλίου 2016 στις 12 το μεσημέρι.
Θα μιλήσουν οι:
Νίκος Βαϊδάκης, αναπληρωτής καθηγητής Ψυχιατρικής, Πανεπιστήμιο Αθηνών
Γρηγόρης Μανιαδάκης, ψυχιάτρος, ψυχαναλυτής, συν-εκδότης του «International Forum of Psychoanalysis»
Δημήτρης Πλουμπίδης, καθηγητής Ψυχιατρικής, Πανεπιστήμιο Αθηνών, πρόεδρος ΕΨΕ
Κώστας Πόταγας, αναπληρωτής καθηγητής Νευρολογίας, Πανεπιστήμιο Αθηνών.
Polis Art Cafe
Πεσμαζόγλου 5 (Αίθριο Στοάς Βιβλίου)
Αθήνα , 210-32.49.588

Ηχητικές Εγκαταστάσεις - Τα πιο δημοφιλή προϊόντα