Δευτέρα 13 Οκτωβρίου 2008

ΜΙΑ ΜΟΥΣΙΚΗ ΚΑΛΗΝΥΧΤΑ

Χωρίς πολλά λόγια, χωρίς προλόγους, μια καληνύχτα με ένα τραγούδι που λέει πολλά!

Το βιντεάκι όπως πάντα από το http://www.greektube.org/

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΑΠΟ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΡΓΑΤΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ - Γενική Απεργία 21/10/08
Η ΓΣΕΕ απέστειλε με εξώδικη γνωστοποίηση το πλαίσιο αιτημάτων- διεκδικήσεων- προς την Κυβέρνηση και τις Εργοδοτικές οργανώσεις της Γενικής Απεργίας στις 21 Οκτωβρίου 2008. Οι εργαζόμενοι που έχουν εξαντλήσει τα όρια αντοχής και βιώνουν τη δραματική επιδείνωση των εργασιακών, ασφαλιστικών και οικονομικών τους προβλημάτων καθώς και το ξεπούλημα των επιχειρήσεων του Δημοσίου, αντιδρούν και διεκδικούν την αλλαγή αυτής της πολιτικής. Κλιμάκια της ΓΣΕΕ των Εργατικών Κέντρων και των Ομοσπονδιών εξορμούν στους χώρους εργασίας, ενημερώνουν και κινητοποιούν τους εργαζόμενους, οι οποίοι εκφράζουν την αποφασιστικότητά τους για καθολική συμμετοχή στις απεργίες και τα συλλαλητήρια. ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΤΥΠΟΥ ΚΑΙ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ ΓΝΩΣΤΟΠΟΙΗΣΗ ΕΞΩΔΙΚΗ ΠΡΟΑΝΑΓΓΕΛΙΑ ΑΠΕΡΓΙΑΣ Της εδρεύουσας στην Αθήνα, οδός Πατησίων 69,Τριτοβάθμιας Συνδικαλιστικής Οργάνωσης,με την επωνυμία « ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΡΓΑΤΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ (Γ.Σ.Ε.Ε.)»,νόμιμα εκπροσωπούμενης. ΠΡΟΣ
1. Τον Πρωθυπουργό κ. K. Καραμανλή
2. Τον Υπουργό Εσωτερικών & Δημόσιας Τάξης, κ.Π.Παυλόπουλο
3. Τον Υπουργό Οικονομίας & Οικονομικών κ. Γ.Αλογοσκούφη
4. Την Υπουργό Εξωτερικών κα. Ν. Μπακογιάννη
5 .Τον Υπουργό Εθνικής Αμυνας κ.Ευαγ. Μεϊμαράκη
6. Τον Υπουργό Ανάπτυξης κ. Χ. Φώλια
7. Τον Υπουργό Περιβάλλοντος, Χωροταξίας & Δημοσίων Έργων, κ. Γ. Σουφλιά
8. Τον Υπουργό Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων κ. Ε. Στυλιανίδη
9. Την Υπουργό Απασχόλησης και Κοινωνικής Προστασίας κ. Φ. Πάλλη - Πετραλιά
10.Τον Υπουργό Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης κ. Δ. Αβραμόπουλο
11.Τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Α. Κοντό
12.Toν Υπουργό Δικαιοσύνης κ. Σ. Χατζηγάκη
13.Τον Υπουργό Πολιτισμού κ. Μ. Λιάπη
14.Τον Υπουργό Μεταφορών και Επικοινωνιών κ. Κ. Χατζιδάκη
15. Τον Υπουργό Μακεδονίας – Θράκης κ. Μαργ. Τζίμα
16.Τον Υπουργό Εμπορικής Ναυτιλίας & Νησιωτικής Πολιτικής κ. Αν. Παπαληγούρα
17.Tον Υπουργό Τουριστικής Ανάπτυξης κ. Αρ. Σπηλιωτόπουλο
18.Τον Υπουργό Επικρατείας κ. Θ.Ρουσόπουλο
19.Τον Σύνδεσμο Επιχειρήσεων και Βιομηχανιών (Σ.Ε.Β.), νόμιμα εκπροσωπούμενου, οδός Ξενοφώντος 5, Αθήνα
20.Τη Γενική Συνομοσπονδία Επαγγελματιών Βιοτεχνών Εμπόρων Ελλάδος, νόμιμα εκπροσωπούμενης, οδός Αριστοτέλους 46, Αθήνα
21.Την Εθνική Συνομοσπονδία Ελληνικού Εμπορίου, νόμιμα εκπροσωπούμενης, οδός Μητροπόλεως 42, Αθήνα Σας γνωστοποιούμε και προαναγγέλλουμε, ότι στο πλαίσιο της από 22/9/2008 απόφασης της Ολομέλειας της Διοίκησης της Γ.Σ.Ε.Ε., η Εκτελεστική Επιτροπή, στη συνεδρίαση της 7ης/10/2008 υλοποιώντας τη σχετική εξουσιοδότηση της Διοίκησης, αποφάσισε την κήρυξη και πραγματοποίηση εικοσιτετράωρης (24ωρης) Πανελλαδικής Πανεργατικής Απεργίας για την Τρίτη 21 Οκτωβρίου 2008, με το παρακάτω διεκδικητικό πλαίσιο: ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ – ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΟ – ΑΚΡΙΒΕΙΑ – ΛΙΤΟΤΗΤΑ.
- Αναμόρφωση του προϋπολογισμού στη βάση των αναγκών των εργαζομένων.
Αμεση απόσυρση των αντικοινωνικών, φοροπληκτικών και αντιαναπτυξιακών προβλέψεων του Προϋπολογισμού έτους 2009.
- Στήριξη και αναβάθμιση του κοινωνικού τομέα της οικονομίας.
Δίκαιη διανομή και αναδιανομή του παραγόμενου πλούτου και ενίσχυση του κοινωνικού κράτους.
- Ουσιαστικές φορολογικές ελαφρύνσεις για τους μισθωτούς και τους συνταξιούχους, προκειμένου να αναπληρώσουν τα φορολογικά βάρη, που επωμίσθηκαν από την αύξηση της άμεσης και της έμμεσης φορολογίας και των εισοδηματικών τους απωλειών.
Ετήσια, τιμαριθμική αναπροσαρμογή και αναδιάταξη φορολογικής κλίμακας και κλιμακίων. Αφορολόγητο όριο στα 15.000 ευρώ, προσαυξανόμενο ανάλογα με την οικογενειακή κατάσταση κατά 5.000 ευρώ για κάθε προστατευόμενο μέλος.
- Φθηνές και ποιοτικές κοινωφελείς υπηρεσίες στο κοινωνικό σύνολο.
Αυστηρός έλεγχος και πάταξη της νοθείας, της ακρίβειας και της αισχροκέρδειας της αγοράς, την μείωση των τιμολογίων των ΔΕΚΟ, των διοδίων, των καυσίμων, του ΦΠΑ στα είδη ευρείας λαϊκής κατανάλωσης.
- Αύξηση των κοινωνικών δαπανών για την Υγεία, την Παιδεία και το Περιβάλλον. ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ. ΒΑΡΕΑ ΚΑΙ ΑΝΘΥΓΙΕΙΝΑ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΑ - ΕΝΟΠΟΙΗΣΕΙΣ.
- Δημόσιο Κοινωνικό Ασφαλιστικό σύστημα μακριά από λογικές ιδιωτικοποίησης, με εξασφαλισμένους πόρους και μακροχρόνια βιωσιμότητα, ασφαλή διαχείριση των αποθεματικών του, συνέπεια στην θεσμοθετημένη κρατική χρηματοδότηση, το οποίο θα στοχεύει στην ουσιαστική κοινωνική αποτελεσματικότητά του.
- Κατάργηση των αντι-ασφαλιστικών διατάξεων του Ν. 3655/2008, καθώς και των αντι-ασφαλιστικών διατάξεων προηγουμένων νόμων.
- Διατήρηση της προβλεπόμενης από την ασφαλιστική νομοθεσία μιας και ενιαίας λίστας των ΒΑΕ.
Αμεση απόσυρση των προτάσεων που οδηγούν ουσιαστικά σε αποχαρακτηρισμό και κατάργηση των ΒΑΕ μέσω της κατάτμησης και κατηγοριοποίησης των ΒΑΕ σε 4 κατηγορίες, που οδηγούν στην αύξηση των ορίων ηλικίας εκατοντάδων χιλιάδων ασφαλισμένων, που απασχολούνται σε βαριές και ανθυγιεινές εργασίες.
Προστασία και διεύρυνση του θεσμού των ΒΑΕ με επιστημονικές και τεκμηριωμένες μεθόδους, καθώς και των ασφαλιστικών και συνταξιοδοτικών δικαιωμάτων και προσδοκιών όλων των εργαζομένων, ιδιαίτερα εκείνων που υφίστανται μείζονα καταπόνηση της υγείας και κίνδυνο της σωματικής τους ακεραιότητας.
Θέσπιση αυστηρών μέτρων και κανόνων για την εργασιακή και ασφαλιστική προστασία των εργαζομένων έναντι του επαγγελματικού κινδύνου.
- Πάταξη της εισφοροδιαφυγής, της εισφοροκλοπής, της μαύρης και ανασφάλιστης εργασίας. ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΕΙΣ – ΑΠΟΡΡΥΘΜΙΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΚΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ.
Επαναφορά και κατοχύρωση της δημόσιας ιδιοκτησίας και του ελέγχου στις στρατηγικής σημασίας επιχειρήσεις και οργανισμούς κοινής ωφέλειας (Λιμάνια, ΟΤΕ, ΔΕΗ, ΟΣΕ, ΕΛΤΑ, ΕΥΔΑΠ κλπ) και άμεση προώθηση του προοδευτικού εκσυγχρονισμού τους με την καθιέρωση του εργατικού και κοινωνικού ελέγχου.
Αμεση αποτροπή της ιδιωτικοποίηση των ΔΕΚΟ ή νευραλγικών και στρατηγικών τους δραστηριοτήτων και την εκχώρηση του management σε ιδιώτες.
- Λύση για τον εθνικό αερομεταφορέα με βάση το δημόσιο και εθνικό συμφέρον.
Διασφάλιση των θέσεων εργασίας και των εργασιακών – ασφαλιστικών δικαιωμάτων των εργαζομένων.
- Σεβασμός των συνταγματικά κατοχυρωμένων συνδικαλιστικών ελευθεριών.
Διασφάλιση της συλλογικής αυτονομίας και κατάργηση των αντεργατικών και αντισυνταγματικών διατάξεων που καταστρατηγούν τη θεσμοθετημένη διαδικασία συλλογικών διαπραγματεύσεων, τις ΣΣΕ και τους Εσωτερικούς Κανονισμού Προσωπικού (Ν. 3429/2005 για τις ΔΕΚΟ, άρθρο 41 Ν. 3536/2007).
Ελεύθερες συλλογικές διαπραγματεύσεις στις ΔΕΚΟ, τις Τράπεζες και τον ευρύτερο δημόσιο Τομέα.
- Αμεση απόσυρση της τροπολογίας – προσθήκης σε ΣχΝ αρμοδιότητας του Υπουργείου Μεταφορών με την οποία καταργούνται θεμελιώδη εργατικά δικαιώματα των εργαζομένων στις δημόσιες επιχειρήσεις και επιτρέπονται οι απολύσεις των εργαζομένων με στέρηση του δικαιώματος αποζημίωσης. Πλήρη και σταθερή απασχόληση για όλους χωρίς διακρίσεις.
Προστασία και προώθηση του θεσμού της σύμβασης αορίστου χρόνου πλήρους απασχόλησης. Καμμία απορρυθμιστική μεταρρύθμιση της αγοράς εργασίας.
- Μείωση του χρόνου εργασίας στις 35 ώρες χωρίς μείωση αποδοχών και ελαστικές μορφές απασχόλησης, που επιτρέπουν την καταστρατήγηση του 8ωρου.
- Ορθή εναρμόνιση με την κοινοτική οδηγία 1999/70/ΕΚ για τις συμβάσεις ορισμένου χρόνου και άμεση τακτοποίηση των συμβασιούχων με κάθε μορφή εργασιακής σχέσης.
- Κατάργηση του Συμφώνου Σταθερότητας, μη εφαρμογή της πολιτικής flexicurity και των αντεργατικών προβλέψεων της στρατηγικής της Λισσαβόνας.
Επέκταση της προστασίας της εργατικής νομοθεσίας στις νέες μορφές απασχόλησης ή αυτοαπασχόλησης που υποκρύπτουν εξαρτημένη εργασία. ΑΠΟΒΙΟΜΗΧΑΝΙΣΗ – ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ – ΑΝΕΡΓΙΑ - ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΣ ΑΠΟΚΛΕΙΣΜΟΣ.- Προστασία των εργαζομένων από τις απολύσεις και από τη μετανάστευση των επιχειρήσεων σε χώρες χαμηλού κόστους εργασίας.
- Αμεσα μέτρα για την καταπολέμηση της ανεργίας και για την αύξηση της απασχόλησης όπως: η σύνδεση της επιδότησης των επενδύσεων με τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας σταθερούς, πλήρους και ασφαλούς απασχόλησης, ο δραστικός περιορισμός των απολύσεων, οι ειδικές πολιτικές για την προώθηση πρόσληψης μακροχρόνιων ανέργων άνω των δύο ετών, η φορολογική ελάφρυνση των νέων εργαζόμενων που έχουν μακρά περίοδο ανεργίας και η υλοποίηση εξειδικευμένων αναπτυξιακών σχεδίων σε κλάδους και σε περιοχές που αντιμετωπίζουν οξυμμένα προβλήματα ανεργίας. ΕΙΣΟΔΗΜΑΤΙΚΗ ΕΝΙΣΧΥΣΗ – ΕΠΙΔΟΜΑ ΘΕΡΜΑΝΣΗΣ ΧΑΜΗΛΟΜΙΣΘΩΝ - ΧΑΜΗΛΟΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ.
- Λήψη ουσιαστικών και αποτελεσματικών μέτρων υπέρ των μισθωτών, των συνταξιούχων, των ανέργων.
Σύγκλιση με τους ευρωπαϊκούς μισθούς.
- Διορθωτική ενίσχυση στον κατώτερο μισθό, στην κατώτερη σύνταξη και το επίδομα ανεργίας.
- Έκτακτη εισοδηματική ενίσχυση μισθών – ημερομισθίων – συντάξεων για να αποκατασταθούν οι εισοδηματικές απώλειες .
- Καταβολή επιδόματος θέρμανσης σε όλους, όσους έχουν εισόδημα κάτω από αφορολόγητο όριο των 12.000 ευρώ.
Χορήγηση του επιδόματος θέρμανσης με ευνοϊκότερες προϋποθέσεις για περιοχές της χώρας με ιδιαίτερα κλιματολογικά χαρακτηριστικά.
- Δραστική αύξηση και επιμήκυνση του χρόνου χορήγησης του επιδόματος ανεργίας. Αρμόδιος Δικαστικός Επιμελητής να επιδώσει και να κοινοποιήσει νόμιμα την παρούσα σε όλους όσους αυτή απευθύνεται προς γνώση και για τις νόμιμες συνέπειες, αντιγράφοντας το περιεχόμενό της στην έκθεση επίδοσής του.
Αθήνα, 8/10/2008

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Η αστική μη κερδοσκοπική εταιρεία Κοινός Τόπος Ψυχιατρικής, Νευροεπιστημών & Επιστημών του Ανθρώπου και το βιβλιοπωλείο Ταξιδευτής σας προσκαλούν στην παρουσίαση της σειράς βιβλίων «συνάψεις» και του βιβλίου Ιστορία των Επιστημών της Δημόσιας Υγείας του Γιώργου Νικολαΐδη. Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στο βιβλιοπωλείο Ταξιδευτής, την Τετάρτη, 15 Οκτωβρίου 2008, στις 7:00 το απόγευμα. Στην εκδήλωση θα μιλήσουν οι: Αθανάσιος Καράβατος, Ομότιμος Καθηγητής Ψυχιατρικής του ΑΠΘ, Αθανάσιος Τζαβάρας, Ομότιμος Καθηγητής Ιστορίας και Θεωρίας της Ψυχανάλυσης και των Νευροεπιστημών, Μ.Ι.Θ.Ε. Ε.Κ.Π.Α, Γιώργος Νικολαΐδης, ψυχίατρος, Διδάκτωρ του Πανεπιστημίου Πατρών, Διευθυντής της Διεύθυνσης Ψυχικής Υγείας και Κοινωνικής Πρόνοιας του Ινστιτούτου Υγείας του Παιδιού, Ιωάννης Κυριόπουλος, Καθηγητής Οικονομικών της Υγείας, Εθνική Σχολή Δημόσιας Υγείας. Για πληροφορίες επικοινωνήστε: Κοινός Τόπος Ψυχιατρικής, Μαυροκορδάτου 1-3, Αθήνα, τηλ.: 210 3839020, email: sinapsis@otenet.gr Βιβλιοπωλείο Ταξιδευτής, Ιπποκράτους 34, Αθήνα, τηλ.: 210 3628852, email: info@taxideftis.gr

BIOAXIS Healthcare Hellas - Κατ’ οίκον νοσηλευτική φροντίδα, περίθαλψη και υποστήριξη από πανελλήνιο δίκτυο νοσηλευτών και νοσηλευτριών

ΑΠΟ DISABLED.GRΗ BIOAXIS Healthcare Hellas είναι θυγατρική της BIOAXIS Healthcare Ltd, με έδρα στο Λονδίνο και είναι μια από τις πιο γρήγορα αναπτυσσόμενες εταιρείες παροχής υπηρεσιών υγείας στην Ελλάδα που ειδικεύεται σε υπηρεσίες υποστήριξης φαρμακευτικής αγωγής και κατ’ οίκον υγειονομικής περίθαλψης. Η BIOAXIS Healthcare μέσα από ένα ευρύ φάσμα υπηρεσιών και προϊόντων, στοχεύει στην βελτίωση της ποιότητας ζωής των ασθενών, ικανοποιώντας τις ιδιαίτερες ανάγκες τους σε υπηρεσίες υγείας ενώ ταυτόχρονα παρέχει στους θεράποντες ιατρούς όλες τις κρίσιμες πληροφορίες που αφορούν την πορεία αποθεραπείας των ασθενών τους μέσω ενός εξελιγμένου τεχνολογικά πληροφορικού συστήματος.
Στόχος της BIOAXIS Healthcare είναι να δημιουργήσει το μεγαλύτερο πολυεθνικό δίκτυο επαγγελματιών υγείας για την παροχή κατ’ οίκον υπηρεσιών υγείας και το βασικότερο κόμβο πληροφοριών για τους οργανισμούς υγείας. Η BIOAXIS εξυπηρετεί πολλές από τις μεγάλες εταιρείες (φαρμακευτικές, ασφαλιστικές, νοσοκομεία και ένα μεγάλο αριθμό ασθενών) στον τομέα της συμμόρφωσης ασθενών, της κατ’ οίκον υγειονομικής περίθαλψης και νοσηλείας στο σπίτι ή στο γραφείο μέσω ενός ευρέος φάσματος υπηρεσιών και προϊόντων υγείας. Οι Υπηρεσίες και τα Προϊόντα της BIOAXIS προσφέρουν στους Ιατρούς: 1. Εξασφάλιση της συμμόρφωσης των ασθενών στη θεραπευτική αγωγή τους 2. Ελεγχόμενα και λιγότερα παράπονα από τους ασθενείς 3. Λιγότερες εισαγωγές στο νοσοκομείο και μικρότερος χρόνος παραμονής στο νοσοκομείο 4. Παρακολούθηση και έλεγχο της ασθένειας και της θεραπείας (μέσω τακτικών αναφορών) 5. Ενδυνάμωση της “αλυσίδας εμπιστοσύνης” μεταξύ γιατρού και ασθενή 6. Αναφορές φαρμακοεπαγρύπνησης σχετικά με οποιεσδήποτε παρενέργειες των φαρμάκων Οι Υπηρεσίες και τα Προϊόντα της BIOAXIS παρέχουν στους ασθενείς: 1. Το οικονομικό όφελος που προκύπτει από τη νοσηλεία ασθενών στο σπίτι σε σχέση με το νοσοκομείο. 2. Διακριτική και άνετη παροχή των υπηρεσιών υγείας στο οικείο περιβάλλον των ασθενών 3. Η διαφορά διαβίωσης και επιβίωσης μεταξύ σπιτιού και νοσοκομείου και αποφυγή ενδονοσοκομειακών λοιμώξεων 4. Εκπαίδευση στην ορθή χρήση των φαρμάκων, λιγότερα προβλήματα με τη θεραπεία, λιγότερες εισαγωγές στα νοσοκομεία 5. Καλύτερη ποιότητα ζωής και ψυχολογική υποστήριξη για τους ασθενείς 6. Συμμόρφωση του ασθενή στις οδηγίες του γιατρού. Τηλεφωνικό κέντρο: Το τηλεφωνικό Κέντρο της BIOAXIS Healthcare τηλ. 210-6107000 στελεχώνεται από επαγγελματίες υγείας, οι οποίοι επικοινωνούν με τους ασθενείς, τους ιατρούς και τους φορείς υγείας καθώς επίσης συντονίζουν το νοσηλευτικό δίκτυο προκειμένου να εξασφαλιστεί η εύρυθμη λειτουργία της επιχείρησης. Το τηλεφωνικό κέντρο της BIOAXIS λειτουργεί 24ώρες / 7 ημέρες την βδομάδα. Η BIOAXIS Healthcare διαθέτει Ειδική Άδεια από την Ελληνική Αρχή Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων, προκειμένου να διαχειρίζεται και να τηρεί με ασφάλεια, τα ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα των ασθενών. Νοσηλευτικό Δίκτυο: Η BIOAXIS Healthcare έχει αναπτύξει το μεγαλύτερο δίκτυο από νοσηλευτές πανελλαδικά.
Η BIOAXIS παρέχει δυναμική και συνεχή εκπαίδευση και υποστήριξη στους επαγγελματίες υγείας του δικτύου της, προκειμένου να εξασφαλιστεί μια υψηλή και ομοιογενής ποιότητα στις προσφερόμενες υπηρεσίες προς τους ασθενείς πανελλαδικά. Το νοσηλευτικό προσωπικό εκπαιδεύεται από το Τμήμα Διοίκησης του Νοσηλευτικού Δικτύου αλλά και από Ιατρούς και Φαρμακευτικές Εταιρίες για συγκεκριμένες χρόνιες θεραπείες ή φάρμακα.
Αποτέλεσμα αυτής της εκπαίδευσης είναι η επίτευξη ενός υψηλού επιπέδου ποιότητας υπηρεσιών που ελέγχεται καθολικά από το Σύστημα Ελέγχου Ποιότητας της BIOAXIS. Το Τμήμα Διοίκησης του Νοσηλευτικού Δικτύου της BIOAXIS Healthcare έχει δημιουργήσει ειδικές διαδικασίες και πρωτόκολλα λειτουργίας, λαμβάνοντας υπόψη κάθε νομικό θέμα που άπτεται τέτοιων ζητημάτων όπως η παροχή υπηρεσιών υγείας κατ’ οίκον. Οι ελάχιστες απαιτήσεις από τους υποψήφιους επαγγελματίες υγείας για την εισαγωγή τους στο Νοσηλευτικό Δίκτυο της BIOAXIS είναι: - Απόφοιτοι νοσηλευτικής από AEI ή TEI - Άδεια άσκησης επαγγέλματος - Μέλος της ENE (Ελληνικής Ένωσης Νοσηλευτών) - 3-5 χρόνια νοσοκομειακής εμπειρίας - Αναπτυγμένες ικανότητας επικοινωνίας - Γνώσεις Η/Υ και internet - Άδεια οδήγησης Όλοι οι νοσηλευτές που ανήκουν στο νοσηλευτικό δίκτυο της BIOAXIS έχουν πιστοποίηση στις παρακάτω θεματικές ενότητες: 1. Επιστημονική εκπαίδευση (Νοσηλευτικά Πρωτόκολλα της BIOAXIS ) 2. Εταιρική Εκπαίδευση (Εσωτερικές διαδικασίες της BIOAXIS, τεχνικές επικοινωνίας με τους ασθενείς, κα) 3. Προϊοντική εκπαίδευση (Ειδική κατάρτιση προκειμένου να εκπαιδεύσουν τους ασθενείς και υποστηρίξουν τα προϊόντα υγείας που διακινούνται ή υποστηρίζονται από την BIOAXIS) Υπηρεσίες της BIOAXIS Healthcare Νοσηλευτικές Πράξεις Κατ’ Οίκον περιλαμβάνουν το σύνολο των εγκεκριμένων νοσηλευτικών πράξεων από την Ελληνική νομοθεσία (Φ.Ε.Κ. 159/Τεύχος Α’/1989 και Φ.Ε.Κ. 167, Τεύχος Α’/2001).
Πίνακας 1.0 Παρεχόμενες Νοσηλευτικές Υπηρεσίες Κατ’ Οίκον της BIOAXIS ΥΠΗΡΕΣΙΕΣΚΑΤ’ ΟΙΚΟΝ ΝΟΣΗΛΕΙΑΣ Υποστήριξη Φαρμάκου Εκτός από την εκπαίδευση φαρμάκου, υπάρχει και η υπηρεσία της υποστήριξης φαρμάκου, που απευθύνεται κυρίως σε χρόνιους ασθενείς (σκλήρυνση κατά πλάκας, ρευματοειδή αρθρίτιδα, καρκινοπαθείς και άλλες χρόνιες ασθένειες).
Δεδομένου ότι η περιοδικότητα της λήψης των συγκεκριμένων φαρμάκων (1 φορά την βδομάδα, ανά 15 μέρες κα) είναι ιδιαίτερα σημαντική για τον έλεγχο της εκάστοτε νόσου και η BIOAXIS μπορεί να υποστηρίξει τον ασθενή, μέσω συστημάτων υπενθύμισης λήψης του φαρμάκου (τηλεφωνικές κλήσεις, sms) αλλά και προγραμματισμένων νοσηλευτικών επισκέψεων. Ετήσιος ή περιοδικός Διαγνωστικός Έλεγχος Αφορά μια υπηρεσία που αφορά την πρόληψη αλλά και γενικότερα τον έλεγχο της υγείας του εκάστοτε ατόμου.
H BIOAXIS Healthcare σε συνεργασία με ιατρούς δημιούργησε 2 διαγνωστικά προφίλ το CHECK UP 10 και το CHECK UP 20 των οποίων ο διαγνωστικός έλεγχος παρουσιάζεται αναλυτικά παρακάτω.
Τα παρακάτω διαγνωστικά προφίλ μπορούν να εμπλουτιστούν και με άλλες διαγνωστικές εξετάσεις ή να απλοποιηθούν και με μεμονωμένα τεστ, ανάλογα των αναγκών του ενδιαφερόμενου.
Η υπηρεσία περιλαμβάνει την κατ’ οίκον ή στο γραφείο αιμοληψία, τα υλικά αιμοληψίας, την μεταφορά του δείγματος σε συνεργαζόμενο πιστοποιημένο εργαστήριο και την αποστολή των αποτελεσμάτων στον ενδιαφερόμενο αλλά και στον ιατρό του εφόσον ο ίδιος το επιθυμεί. Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε με το τηλέφωνο 210-6107000 ή στο internet στη διεύθυνση http://www.bioaxis.eu/ ή με email στο info@bioaxis.eu.

Τα έψαλαν στους υπουργούς

ΑΠΟ ΤΑ ΝΕΑ
Ξέσπασμα οργής από τα κομματικά στελέχη της περιφέρειας ΡΕΠΟΡΤΑΖ: Διονύσης Νασόπουλος
Βράζει ο σκληρός πυρήνας της Ν.Δ. για τα κυβερνητικά πεπραγμένα.
Κορυφαίοι υπουργοί που περιόδευσαν το Σαββατοκύριακο στην περιφέρεια, ήρθαν αντιμέτωποι με την οργή των κομματικών στελεχών, που καυτηρίασαν την κυβέρνηση για «πρακτικές, συμπεριφορές και σκάνδαλα».
Στο στόχαστρο πολλών γαλάζιων στελεχών βρέθηκε εκ νέου ο Θόδωρος Ρουσόπουλος, ο οποίος δέχθηκε έμμεσες βολές και από συναδέλφους του.
Το εκρηκτικό κλίμα που επικρατεί στις κομματικές οργανώσεις προκαλεί συναγερμό σε Μαξίμου και Ρηγίλλης, αλλά οι επιτελείς του κόμματος θεωρούν ότι η έξοδος των υπουργών από τα υπουργικά γραφεία είναι αναγκαία για την εκτόνωση του κλίματος και την επανασυσπείρωση της κομματικής βάσης.
Οι περισσότερες κομματικές συνεδριάσεις, στην πρεμιέρα των υπουργικών εξορμήσεων, υπήρξαν επεισοδιακές. «Κόκκινο πανί» για τα αγροτικά στελέχη αποτελεί ο πρώην υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Ευάγ. Μπασιάκος, ο οποίος αναγκάστηκε να αποχωρήσει από εκδήλωση στον Ορχομενό.
Ο πρώην υπουργός δέχθηκε σφοδρή επίθεση από αγροτοσυνδικαλιστές που αναφέρθηκαν στο σκάνδαλο του Βατοπεδίου (καθώς με την υπογραφή Μπασιάκου προωθήθηκε η παραχώρηση φιλέτων δημόσιας γης), αλλά και στις ξεχασμένες υποσχέσεις για έγκαιρη καταβολή αποζημιώσεων και μείωση του ΦΠΑ για τα αγροτικά μηχανήματα.
Ο κ. Μπασιάκος έφυγε από την εκδήλωση, αφού προηγουμένως απάντησε ότι «δεν είναι στην κυβέρνηση» και οι αγρότες «να πάνε στον Αλ. Κοντό για λύσεις».
Διαβάστε όλο το άρθρο εδώ.

Και με κρατικοποιήσεις φρένο στην κρίση

ΑΠΟ ΤΑ ΝΕΑΟι χώρες της ευρωζώνης δεσμεύτηκαν πως καμία τράπεζα δεν θα αφεθεί να χρεοκοπήσει και θα σπεύσουν σε σωτηρία της ΡΕΠΟΡΤΑΖ: Ειρήνη Δ. Καρανασοπούλου
Ένα σχέδιο εκατοντάδων δισεκατομμυρίων ευρώ, για την αντιμετώπιση της κρίσης του χρηματοπιστωτικού συστήματος και την αποφυγή της εξάπλωσής της στην πραγματική οικονομία, υιοθέτησαν χθες οι ηγέτες της ευρωζώνης.
Ακολούθησαν τις συστάσεις του Βρετανού πρωθυπουργού Γκόρντον Μπράουν, που αντέδρασε πρώτος και ήδη προωθεί με επιτυχία στη χώρα του σχέδιο διάσωσης των τραπεζών.
Θέλοντας να προλάβουν το σημερινό άνοιγμα των αγορών- και να δώσουν ένα μήνυμα πολιτικής και οικονομικής αποφασιστικότητας- οι ηγέτες των χωρών του ευρώ, μαζί με τον διοικητή της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας Ζαν- Κλοντ Τρισέ και τον πρόεδρο της Κομισιόν Ζοζέ Μπαρόζο, υιοθέτησαν κοινό σχέδιο δράσης, στον πυρήνα του οποίου βρίσκεται ο στόχος για ομαλή επαναλειτουργία της τραπεζικής αγοράς.
Στο πλαίσιο αυτό αποφασίσθηκε πως κάθε κράτος θα εγγυηθεί αφενός μεν τον διατραπεζικό δανεισμό, αφετέρου δε τα δάνεια που θα χορηγούν εφεξής οι τράπεζες.
Το πρώτο μέτρο κρίθηκε απαραίτητο διότι λόγω της έλλειψης εμπιστοσύνης είχε σταματήσει σχεδόν τελείως ο δανεισμός μεταξύ των τραπεζών και επομένως δεν μπορούσαν να γίνουν ούτε οι συνήθεις τραπεζικές πράξεις.
Το δεύτερο είναι αναγκαίο για να μη χρεοκοπήσουν επιχειρήσεις- ακόμη και υγιείς- και βρεθεί η Ευρώπη μπροστά σε επιδημία πτωχεύσεων και ουρές ανέργων.
Για την επίτευξη των παραπάνω μέτρων οι ηγέτες των χωρών του ευρώ αποφάσισαν ότι κάθε χώρα θα μπορεί να προχωρήσει και στην αγορά μετοχών από τις τράπεζες που αντιμετωπίζουν προβλήματα.
Οι χώρες της ευρωζώνης ανέλαβαν ακόμη τη δέσμευση πως καμία τράπεζα δε θα αφεθεί να χρεοκοπήσει- κάθε κράτος θα σπεύσει σε σωτηρία τής υπό χρεοκοπία τράπεζας, κρατικοποιώντας την ουσιαστικά, ακόμη κι αν αυτό είναι προσωρινό, δηλαδή μέχρις ότου εξυγιανθεί και παραδοθεί και πάλι στους μετόχους της.
Διαβάστε όλο το άρθρο εδώ.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΑΠΟ E-PONTOSΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΠΟΝΤΙΑΚΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΝΟΤΙΑΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΚΑΙ ΝΗΣΩΝ Φωτογραφίες από τις πρόβες των συλλόγων του Συνδέσμου Ποντιακών Σωματείων Ν. Ελλάδος & Νήσων της Παμποντιακής Ομοσπονδίας για το 4ο Πανελλαδικό Φεστιβάλ Ποντιακών Χορών που θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 18 Οκτωβρίου και ώρα 19:00 στο Κλειστό Γυμναστήριο Φαλήρου (Tae Kwon Do)

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ Γ. ΤΖΙΤΖΙΚΩΣΤΑΣ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ Α΄ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Θεσσαλονίκη, 13 Οκτωβρίου 2008 Ερώτηση προς τον Υπουργό Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης κ. Δημήτρη Αβραμόπουλο κατέθεσε ο Βουλευτής της Ν.Δ. Α’ Θεσσαλονίκης κ. Απόστολος Τζιτζικώστας με θέμα την «Ενίσχυση του προσωπικού του ΕΚΑΒ στη Θεσσαλονίκη».
«Οι κάτοικοι της Θεσσαλονίκης αντιμετωπίζουν σημαντικό πρόβλημα, ως προς το χρόνο ανταπόκρισης σε έκτακτα περιστατικά υγείας από το ΕΚΑΒ, με αποτέλεσμα να τίθενται σε κίνδυνο ανθρώπινες ζωές.
Αυτό συμβαίνει εξαιτίας της έλλειψης προσωπικού που παρατηρείται καθώς, ενώ ο πληθυσμός στην πόλη της Θεσσαλονίκης αυξάνεται με ταχείς ρυθμούς, το δυναμικό του ΕΚΑΒ δεν ενισχύεται αναλόγως» αναφέρει στη ερώτησή του ο κ. Τζιτζικώστας και ερωτά τον αρμόδιο Υπουργό «Εάν προτίθεται να προβεί σε ενέργειες ώστε να ενισχυθεί άμεσα το δυναμικό του ΕΚΑΒ στη Θεσσαλονίκη με δεδομένο ότι σήμερα ένα ασθενοφόρο αναλογεί σε 50.000 κατοίκους ενώ οι προδιαγραφές του είναι για 25.000».

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΑΠΟ ΚΡΑΤΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ ΒΟΡΕΙΟΥ ΕΛΛΑΔΟΣΜήνας Θεάτρου - Ρεμπέτικο
«Μήνας θεάτρου-Κρατικές σκηνές Ν/Α Ευρώπης» Ρεμπέτικο από το Κρατικό θέατρο της Αγκυρας, Τουρκία σε σκηνοθεσία Κώστα Φέρρη Βασιλικό θέατρο 16, 17, 18 και 19 Οκτωβρίου 2008 Με την παράσταση Ρεμπέτικο του Kώστα Φέρρη και της Θέσιας Παναγιώτου συμμετέχει το Κρατικό Θέατρο της Άγκυρας στον «Μήνα Θεάτρου-Κρατικές σκηνές Ν/Α Ευρώπης», που διοργανώνει το Κ.Θ.Β.Ε.. Το έργο βασίζεται στην πασίγνωστη, ομώνυμη ταινία του Κώστα Φέρρη, η οποία έχει βραβευθεί μεταξύ άλλων και με την «Αργυρή Άρκτο» στο κινηματογραφικό φεστιβάλ του Βερολίνου το 1984 και έχει χαρακτηρισθεί επικό αριστούργημα. Πρόκειται για την ιστορία μιας μεγάλης ρεμπέτισσας, που γεννήθηκε στη Σμύρνη πριν τη μικρασιατική καταστροφή και στη συνέχεια βρέθηκε στην Αθήνα.
Μέσα από τις περιπέτειες της ηρωίδας, παρουσιάζεται με μοναδικό τρόπο η ιστορία του μικρασιατικού ελληνισμού και του ρεμπέτικου τραγουδιού. Η παράσταση είναι μια λαϊκή όπερα, με 60 ηθοποιούς και μουσικούς που ερμηνεύουν ζωντανά την εξαιρετική μουσική που έχει γράψει η Θέσια Παναγιώτου. H θεατρική παράσταση Ρεμπέτικο ανέβηκε στη σκηνή της Άγκυρας το Δεκέμβριο του 2007.
Ο Έλληνας πρωθυπουργός, Κωνσταντίνος Καραμανλής, σε μήνυμά του προς τον κ. Φέρρη χαρακτήρισε την προσπάθεια ως «πολιτιστική γέφυρα, που προβάλλει τα κοινά χαρακτηριστικά τα οποία συνδέουν τα δύο έθνη».
Το ίδιο μήνυμα μετέφερε στο σκηνοθέτη και ο Τούρκος πρωθυπουργός, Ταγίπ Ερντογάν ο οποίος αναφέρει ότι το Ρεμπέτικο «αναδεικνύει την πολιτιστική ιστορία του γεωγραφικού χώρου που μοιράζεται ο τουρκικός και ο ελληνικός λαός». Η μετάφραση του έργου στην Τουρκική γλώσσα είναι του Μπασάρ Σαμπουντζού, Τούρκου σκηνοθέτη και συγγραφέα. Στις παραστάσεις θα υπάρχουν Ελληνικοί υπέρτιτλοι. Συντελεστές παράστασης: Κείμενο: Κώστας Φέρρης-Θέσια Παναγιώτου, Μετάφραση: Basar Sabuncu, Σκηνοθέτης: Kώστας Φέρρης, Σκηνογράφος: Zeki Sarayoglu, Ενδυματολόγος: CevrenSarayoglu, Φωτιστής: Zeynel Is?k, Μουσική: Thesia Panayiotou, Μουσική Διδασκαλία: Can Atilla, Χορογράφος: Deniz Gebeshuber Διανομή Zeynep Cimenser, Emre Ercil, Bugra Koctepe, Sukun Is?tan, Bilal Gurdere, Ugur Cavusoglu, Seda Oksal, Ugur Keles, Emrah Keskin, Emine Buse Buhur, Nisa Buyuknalbant, Selcuk Goldere, Asl?han Nebi Ercan, Nihal Erdogan, Handan Kaya, Eda Demirsoy, Dilara Gurdere, Dilan Kart, Diler Ozturk, Gulan Duzgun, Peyruze Rana Simsek, Umut K?l?nc, Ilke Can, Murat Kursun Ορχήστρα-παραδοσιακών οργώνων: Ertugrul Ilerisoy, Apti Y?ldan Dirik, Haluk Derinoz, Selcuk Oval?, Seyfi Atiker, Umit Bayraktar, Aytac Yurekli, Andac Ulutas, Mert Tumer, Vehbi Emre Kesim Ορχήστρα:Ummiye Ozdem, Aysegul Yaylal?, Meldan Sak, Aysegul Duran, Tufan Tahir Tolga Χορευτές: Osman Ozyurt, Ozlem Ozukan, Nazl? Dirin, Sevgi Zeynep Olcayto, Ozlem Ozdemir, Ali Akabal?, Beril Mavioglu, Ilke Say?ner Τιμές εισιτηρίων
Πλατεία-θεωρεία,22€ Εξώστης,15€ Φοιτητικό (πλατεία),15€ Πληροφορίες-κρατήσεις στα Ταμεία των Θεάτρων του Κ.Θ.Β.Ε. Βασιλικό Θέατρο, Πλατεία Λευκού Πύργου (Ώρες λειτουργίας: 9:30-21:30) Θέατρο Εταιρίας Μακεδονικών Σπουδών, Εθνικής Αμύνης 2 (Ώρες λειτουργίας: 9:30-21:30). Τηλέφωνα ταμείων 2310 288.100 Χορηγοί επικοινωνίας: ΕΡΤ Α.Ε., ΕΡΤ 3
Με την υποστήριξη:TV100, FM100 / Πολιτιστικό site-GoCulture

ΚΑΤΩ ΤΑ ΞΕΡΑ ΣΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΧΑΡΑ - ΠΡΟΩΘΗΣΤΕ ΤΟ ΟΠΟΥ ΜΠΟΡΕΙΤΕ

ΑΠΟ GREEK ALERTΚΑΤΩ ΤΑ ΞΕΡΑ ΣΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΧΑΡΑ -
Αυτό ήταν το συμπέρασμα της συγκέντρωσης που έγινε το βράδυ της Πέμπτης στην πλατεία του Μεγάλου Δερείου στον Εβρο, σχετικά με το θέμα της απουσίας των μαθητών από το σχολείο λόγω των διαφωνιών των γονέων με την δασκάλα , Χαρά Νικοπουλου.
Στην συγκέντρωση μίλησαν ο δήμαρχος του δήμου Ορφέα Ευάγγελος Πουλιλιός, που τάσσεται εδώ και καιρό υπέρ της αποχώρησης της δασκάλας, ο αντινομαρχης κ. Ιορδανης Ντόλας ,που παρότρυνε τους γονείς να στείλουν ξανά τα παιδία τους στο σχολείο, και ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Άκης Γεροντοπουλος, ο οποίος αντί να ζητήσει να... τηρηθούν οι νόμοι, καθότι είναι ποινικό αδίκημα η παρεμπόδιση των παιδιών που πρέπει να παρακολουθούν μαθήματα πρωτοβάθμιας υποχρεωτικής εκπαίδευσης, περιορίζεται στην εξής δήλωση
«Δεν θα σας υποδείξω εγώ τι θα κάνετε, αλλά να είστε ενωμένοι .
Εγώ θα μεταφέρω τις αντιδράσεις σας στο κέντρο»!!.
Ένα δείγμα της πολιτικης εκμετάλλευσης που έτυχε αυτή η συγκέντρωση είναι πως ήταν παρόν , και το Κρατικό Τούρκικο τηλεοπτικό κανάλι TRT.
Προσέξτε ένα στιγμιότυπο που υποδηλώνει το κράτος της τρομοκρατίας που ασκεί το Τουρκικό Προξενείο με τους ανθρώπους του .
Ένας κύριος κρατώντας το παιδί του αγκαλιά , μιλάει στην κάμερα και αναφέρει πως ανησυχεί για αυτά που γίνονται .
Ξαφνικά ακούγεται μια φωνή εκτός πλάνου, οπότε με τρομοκρατημένο ύφος σταματά να μιλά.
Βίντεο της ΔΕΛΤΑ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗΣ
Ακολουθούν χαρακτηριστικά αποσπάσματα από 2 εφημερίδες και ένα βίντεο του ΑΝΤΕΝΝΑ με το ιστορικό της διαμάχης. http://www.xronos.gr/politics/detail.php?ID=42076….
Όταν είδαν ότι η Νικοπούλου ανθίστανται, έβαλαν σε ενέργεια τα «μεγάλα μέσα»:
οι γνωστοί άνθρωποι του τουρκικού προξενείου απείλησαν τους γονείς των μαθητών ότι, αν στείλουν κατά τη φετινή χρονιά τα παιδιά τους στο σχολείο, «θα έχουν συνέπειες».
Έφτασαν να τους απειλήσουν ότι δεν θα τους θάψουν ούτε στο μουσουλμανικό νεκροταφείο!Τελικά, στις αρχές Σεπτεμβρίου, από τους 43 μαθητές του δημοτικού, πήγαν στο σχολείο οι 35.
Αυτά μέχρι την αρχή του ραμαζανίου.
Κατά τη διάρκειά του, κατέφθασαν στο Μεγάλο Δέρειο «οι μεγάλες δυνάμεις».
Οι μουσουλμάνοι βουλευτές Μανταζή και Χατζηοσμάν, τρεις Τούρκοι βουλευτές, ο Τούρκος πρόξενος, οι ψευτομουφτήδες και από το μεγάφωνο του μιναρέ τους διέταξαν: Να είστε σε συνεχή κόντρα με το ελληνικό κράτος.
«Η Θράκη είναι τουρκική» ενώ ακόμη και η αστυνομία απουσίαζε «λόγω απασχόλησης» όταν την καλούσε η δασκάλα για την προστασία της, γιατί δεχόταν συνεχείς απειλές (θα σε βρούνε σε χαντάκι).
Οι μεγάλες οικογένειες Τσιλικίρ και Κοτζά διαβεβαίωσαν τους κατοίκους:
«Έχουμε στήριξη από το δήμαρχο, το νομάρχη και τον περιφερειάρχη».
Ο Τούρκος πρόξενος διαβεβαίωνε τους γονείς:
Μη φοβάστε τίποτε.
Το πολύ – πολύ να σας επιβάλουν ένα πρόστιμο 50 ευρώ που θα το αναλάβω εγώ».
Και το χειρότερο:
Από την Δευτέρα 6/10 πηγαίνει μόνο ένα παιδί στο σχολείο, ενώ «εξαφανίζεται» συνεχώς από το ηρώο του χωριού η ελληνική σημαία, την οποία επιμένει να αναρτά η ηρωϊκή δασκάλα…ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ 11-10-2008
«Κάποιοι από αυτούς ενοχλήθηκαν όταν τα παιδιά τους άρχισαν να κάνουν παρέλαση στις εθνικές γιορτές μετά την παρότρυνση της δασκάλας.
Το γεγονός επίσης ότι η δασκάλα είναι κόρη του προέδρου του Αρείου Πάγου και ως γνωστό το ανώτατο δικαστήριο αποφάσισε τη διάλυση της “Τουρκικής Ένωσης Ξάνθης”, προκαλεί “δυσαρέσκεια” σε ορισμένους.
ΑΠΕΙΛΕΣ
Η Χαρά Νικοπούλου πήγε στο Μεγάλο Δέρειο με τον σύζυγό της πριν από δύο χρόνια, για να κάνει πράξη την ιδέα της αποκέντρωσης.
Έγινε δημότης του δήμου Ορφέα, όπου ανήκει το χωριό, και αυτό προκάλεσε τις πρώτες αντιδράσεις, καθώς “δημιουργούσε κακό προηγούμενο” σε μια περιοχή, όπου ο κανόνας ήταν οι χριστιανοί δάσκαλοι να διαμένουν όχι στα χωριά αλλά στα κοντινά αστικά κέντρα.
Η συνεχής παρουσία της στο χωριό και η “δράση” της προκάλεσε αμέσως την αντίδραση ορισμένων μειονοτικών, οι οποίοι προσπάθησαν με κάθε τρόπο να της δημιουργήσουν προβλήματα»"