Παρασκευή 18 Νοεμβρίου 2011

ΘΕΑΤΡΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΛΩΤΟΦΑΓΟΙ - "Ε ΚΑΙ...;"

Στην πίσσα και στα πούπουλα


Στην πίσσα και στα πούπουλα Βίος και πολιτεία ενός ρεμπέτη της φυλής των Τσερόκι
Δρόμων, 2011
510 σελ.
ISBN 978-960-694-102-3, [Κυκλοφορεί]
Η αληθινή ιστορία του "Λευκού Φτερού", ενός Έλληνα Ινδιάνου, γραμμένη από τον ίδιο. Μια ζωή σαν παραμύθι χωρίς τέλος, που διαδραματίζεται μέχρι τις μέρες μας.
Ο Νίκος Βερόπουλος κάνει κατάθεση ψυχής περιγράφοντας όλα όσα του συνέβησαν στη διάρκεια ενός απίστευτου οδοιπορικού στο χώρο και στο χρόνο, με έναν τρόπο που μπορεί να καταπλήξει όχι μόνο τους φίλους του και τα άτομα εκείνα που τον γνώρισαν στη διαδρομή, αλλά και όσους θα τον γνωρίσουν μέσα από αυτό το βιβλίο.
Εμπειρίες μοναδικές, συναντήσεις με αξιοσημείωτους ανθρώπους στα πέρατα της γης, επικίνδυνες αποστολές, προσωπικές μάχες με τη ζωή σ’ έναν άνισο αγώνα, είναι μερικά μόνο από τα γεγονότα που συνθέτουν τη διαδρομή του στο μονοπάτι που διάλεξε, προσπαθώντας να ανταπεξέλθει με όσο το δυνατόν λιγότερες απώλειες.
Εντελώς ασυμβίβαστος με το σύστημα, γνήσιος ρεμπέτης με μποέμικη νοοτροπία, φιλόσοφος και οραματιστής, εξελίσσεται σ’ έναν σύγχρονο μονομάχο!...

Η φράση της εβδομάδας: Το Μέγαρο Μαξίμου.

Η φράση της εβδομάδας: Το Μέγαρο Μαξίμου.                                             
Ήταν ευεργέτης ο Δημήτριος Μάξιμος;                                      
Και μία άσχετη απορία: “Τι κατάληξη θα έχει, και πόσο έχει στοιχίσει μέχρι τώρα, η επιχείρηση “μεταφορά του πρωθυπουργικού γραφείου” από το Μέγαρο Μαξίμου στον έκτο όροφο του Yπουργείου Eσωτερικών; (Λεπτομέρειες στο 24grammata.com)”                                  
γράφει ο Γιώργος Δαμιανός (24grammata.com)                                       
...Το Μέγαρο Μαξίμου δεν ήταν τίποτα άλλο από την ιδιόκτητη κατοικία του Δημητρίου Μαξίμου (1873 – 1955).                                     
Ο Δ. Μάξιμος ήταν για πολλά χρόνια διοικητής της Εθνικής Τράπεζας και μετέπειτα πολιτικός με το Λαϊκό Κόμμα. Διετέλεσε υπουργός εξωτερικών (1933 – 1935), γερουσιαστής και εξωκοινοβουλευτικός πρωθυπουργός (1947), όταν ηγήθηκε κυβέρνηση συνεργασίας σε μια προσπάθεια των Αμερικανών να συσπειρώσουν τις πολιτικές δυνάμεις, για να αντιμετωπίσουν την «κομμουνιστική απειλή».                                  
Στην πραγματικότητα το σπίτι ξεκίνησε να χτίζεται, το 1912, από τον εφοπλιστή Αλέξανδρο Μιχαληνό και τη σύζυγο του Ειρήνη Μανούση.                                           
Το 1916 πεθαίνει ο Μιχαληνός αφήνοντας το σπίτι ημιτελές, ενώ η χήρα του θα ξαναπαντρευτεί τον Δημ. Μάξιμο.                                          
Για λίγα χρόνια το ημιτελές σπίτι αλλάζει ιδιοκτήτη, αφού η Μανούση το πούλησε στον εφοπλιστή Λ. Εμπειρίκο (πατέρας του ποιητή), γιατί, μάλλον, είχε προβλήματα με τα κληρονομικά.                                     
Η αγοροπωλησία ήταν, μάλλον, εικονική, αφού η χήρα Μανούση και, πλέον, Μαξίμου θα το ξαναγοράσει (μετά από πέντε χρόνια) από τον Εμπειρίκο.                                  
Από τις αρχές του ΄20 το ζεύγος Μαξίμου κατοικεί στην πανέμορφη οικία του.                              
Στη διάρκεια της Γερμανικής κατοχής είχε επιταχθεί ως κατοικία του Γερμανού Ναυάρχου του Στόλου του Αιγαίου, ενώ μετά την απελευθέρωση χρησίμευσε ως κατοικία του Αμερικανού πρεσβευτή.                                                      
Το 1952 το Ελληνικό Δημόσιο έρχεται σε συνεννόηση με τον Μάξιμο, προκειμένου να την αγοράσει. Συστήνεται επιτροπή του Πολυτεχνείου για να αποτιμήσει την αξία του οικήματος (11 δισ.δρχ.) και, τελικά, ο Μάξιμος δέχεται να πληρωθεί μόνο το ήμισυ της αξίας (5,75 δισ.δρχ.).                                    
Προσέφερε, επίσης, στο Ελληνικό Δημόσιο και όλη την επίπλωση του. Η κυβέρνηση ευγνωμονούσα δήλωσε ότι θα διατηρήσει το όνομα του ως «οικία Μαξίμου».                                 
Δεν μπορώ να καταλάβω αυτού του είδους τους ευεργέτες που χαρίζουν το ήμισυ μιας «αυθαίρετης» έκθεσης και πουλάνε, το κληροδοτημένο και κληρονομικά διεκδικήσιμο οίκημα, στο Ελληνικό Δημόσιο.                                       
Δεν ξέρω αν είναι αγνωμοσύνη, αλλά δεν είναι υπερβολή γενεές και γενεές Ελλήνων να μνημονεύουν τον ευεργέτη Μάξιμο; Ειδικά στη χώρα μας, που αδιαφορούμε για τους πραγματικούς ευεργέτες.                                              
Και μια και το έφερε η κουβέντα: Τι έγινε με το “οικολογικό σχέδιο” του Γεωργίου Παπανδρέου να μεταφέρει το πρωθυπουργικό γραφείο στον έκτο όροφο του υπουργείου εσωτερικών (Βασ. Σοφίας). Τι θα γίνει το γραφείο τώρα, που δε θα χρησιμοποιηθεί από το νέο πρωθυπουργό;                                       
Πόσο στοίχισαν στον ελληνικό λαό οι “οικολογικές” και οι “εργονομικές” ανησυχίες του κ. Γ. Παπανδρέου, μεσούσης της οικονομικής κρίσης... για περισσότερα, διαβάστε στο 24grammata.com                                                
Βάλτε Δωρεάν το widget με τα ebooks του 24grammata.com στον ιστότοπο σας.                                     
Τα 24granmmata.com βρίσκονται στην ευχάριστη θέση να παρουσιάσουν για πρώτη φορά στο ελληνικό διαδίκτυο μία οργανωμένη και καλαίσθητη συλλογή της ελληνικής γραμματείας (αρχαίας και νέας) στην αγγλική και ιταλική γλώσσα                                                 
Στείλτε μας (σε μορφή pdf) παλαιά ή σπάνια βιβλία της βιβλιοθήκης σας                                         
Αν επιθυμείτε να διατηρήσετε στην αιωνιότητα παλαιά και σπάνια βιβλία (ακόμα και ασήμων συγγραφέων) τα 24grammata.com σας δίνουν τη δυνατότητα.                                             
Aν είστε δικαιούχος ή απλώς έχετε στη βιβλιοθήκη σας παλαιά βιβλία (άνω των 70 ετών, ή από εκδοτικούς οίκους που έκλεισαν) σαρώστε τα (scanner) και στείλτετά σε μορφή pdf (η σάρωση μπορεί να γίνει και σε ένα φωτοτυπείο).                                         
Καλό είναι να συνοδεύεται και με ένα κείμενο (τουλάχιστον 5-10γραμμές) που θα ενημερώνει για τον συγγραφέα, το έργο ή τον αποστολέα.                                                   
Τα 24grammata.com θα τα δημοσιεύσουν στη στήλη free ebooks – σπάνια ή παλαιά βιβλία.                                                  
Μοναδικός σκοπός είναι να διατηρηθεί στην αιωνιότητα η πνευματική δημιουργία του παρελθόντος.                                            
24γραμματα© 2011. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.                                              
Ανάπτυξη από τα 24γραμματα

Δελτίο Τύπου EKEBI - 1o Φεστιβάλ Νέων Λογοτεχνών (9 & 10 Δεκεμβρίου 2011)

1o Φεστιβάλ Νέων Λογοτεχνών                                    
(9 και 10 Δεκεμβρίου 2011)                          

Το Εθνικό Κέντρο Βιβλίου (ΕΚΕΒΙ)/Υπουργείο Πολιτισμού & Τουρισμού οργανώνουν για πρώτη φορά στην Ελλάδα το Φεστιβάλ Νέων Λογοτεχνών και «ρίχνουν τους προβολείς» στο δυναμικό των νέων λογοτεχνών της χώρας για να παρουσιάσουν το έργο τους, να συζητήσουν την επικαιρότητα και να κάνουν διάλογο με τις άλλες τέχνες· ένα αισιόδοξο μήνυμα εμπιστοσύνης για το μέλλον στις δύσκολες στιγμές που ζει η χώρα.                                    
Κάτω από το σύνθημα «Έχουμε πολλά να πούμε.                                         
Να διαβάσουμε, να ανακαλύψουμε, να δούμε…» το Φεστιβάλ θα πραγματοποιηθεί στις 9 και 10 Δεκεμβρίου 2011, στο Ίδρυμα «Μιχάλης Κακογιάννης» σε συνδιοργάνωση με το Ίδρυμα και σε συνεργασία με το δίκτυο τριών ανάλογων ευρωπαϊκών φεστιβάλ (Μάντοβας, Βερολίνου και Ουαλίας).                                                  
Οι πεζογράφοι και οι ποιητές, ηλικίας έως 35 ετών (γεννηθέντες από το 1976 κι εξής) και με έναν ή δύο τίτλους βιβλίων στο βιογραφικό τους, προτείνονται από έγκριτα λογοτεχνικά περιοδικά, ώστε να λάβουν μέρος στο Φεστιβάλ μέσα από έναν «Μαραθώνιο Ανάγνωσης» και να προβάλλουν το έργο τους στις νέες γενιές, και όχι μόνον.                                           
Τρεις από αυτούς, οι οποίοι θα επιλεγούν από ειδική κριτική επιτροπή, θα λάβουν εξάμηνη υποτροφία (οικονομική ενίσχυση) για τα επόμενα δημιουργικά βήματά τους.                                    
Παράλληλα, σε άλλους χώρους του Ιδρύματος Μιχάλη Κακογιάννη, θα πραγματοποιηθεί «διάλογος» με άλλες μορφές τέχνης: οι συνεκτικοί δεσμοί θα διαφανούν μέσα από μια σειρά εκδηλώσεων όπως συζητήσεις στρογγυλής τράπεζας, θεατρικά, μουσικά και χορευτικά δρώμενα, προβολές ταινιών μικρού μήκους, εικαστικές εκθέσεις και χάπενινγκ, εργαστήρια, διαγωνισμοί κ.λπ                                      
Μέγας Χορηγός: ΟΠΑΠ                                  
Συνεργασία: Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης                                 
Υποστηρικτές: Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους Δράμας, transavia.com                                
Χορηγοί επικοινωνίας: Metropolis, Αθήνα 9,84, MTV Greece, http://www.elculture.gr/, ελcmag by ελculture.gr, http://www.in2life.gr/, http://www.culturenow.gr/, http://sguide.gr/

ΒΙΒΛΙΟΠΡΟΤΑΣΗ


Ο ΧΕΡΜΠΕΡΤ ΦΟΝ ΚΑΡΑΓΙΑΝ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΔΙΣΚΟΥΣ ΤΟΥ
Συγγραφέας: ΜΠΕΛΕΖΙΝΗΣ ΑΚΗΣ
ISBN: 978-960-256-694-7
Έτος έκδοσης: 2010
Κατηγορία: ΜΟΥΣΙΚΟΛΟΓΙΚΕΣ ΜΕΛΕΤΕΣ
Σελίδες: 160
Σύντομη περιγραφή:
Πολλά έχουν γραφτεί για τη ζωή του Χέρμπερτ φον Κάραγιαν, ενός από τους διασημότερους και ισχυρότερους μαέστρους του 20ού αιώνα, που ταυτίστηκε πάνω απ' όλα με τη Φιλαρμονική του Βερολίνου, της οποίας ήταν μουσικός διευθυντής από το 1955 μέχρι το 1989.
Για τη μουσική του όμως όχι.
Αυτό το βιβλίο έρχεται να καλύψει κατά ένα μέρος το κενό, αναλύοντας τα ιδιαίτερα γνωρίσματα του ύφους του, που τον χαρακτηρίζουν με τη μοναδικότητα δακτυλικού αποτυπώματος.

ΨΗΦΙΑΚΑ ΒΙΒΛΙΑ | ΞENH ΛOΓOTEXNIA / KΛAΣIKH BIBΛIOΘHKH


ISBN: 978-960-03-0779-5
ISBN: 978-960-03-0780-1
ISBN: 978-960-03-0781-8
Ονορέ ντε Μπαλζάκ
ISBN: 978-960-03-0782-5

Διαβάστε τα νέα θέματα του www.TaR.gr!

Διαβάστε τα νέα θέματα του www.TaR.gr :

Η ΓΑΛΑΖΙΑ ΜΑΡΓΑΡΙΤΑ και άλλες ιστορίες

Η ΓΑΛΑΖΙΑ ΜΑΡΓΑΡΙΤΑ και άλλες ιστορίες                                       
Ελένη Μουσαμά                             
Εικονογράφηση: Yuri Kumada                                  
Σχήμα: 20.5 x 20.5 Σελ.: 32                                   
ISBN: 978-960-6893-00-1                             
Μια συλλογή εφτά μικρών ιστοριών (Το πολύχρωμο μολύβι, Η γωνία, Το κινέζικο πινέλο, Θα σου πετάξω το δεινόσαυρο στο κεφάλι!, Το ιπποποταμάκι, Η γαλάζια μαργαρίτα, Τα πατίνια) .                    
Εφτά όμορφες ιστορίες που με λόγο απλό και κατανοητό μιλούν για θέματα όπως, τη διαφορετικότητα, την ανάγκη της συλλογικότητας, την προβολή της ευγενούς άμιλλας σε σχέση με τον ανταγωνισμό, την εμπιστοσύνη στον εαυτό τους και την αυτοπεποίθηση, το δικαίωμα στη χαρά και την ανεμελιά.

Ενημέρωση από taxalia

Πήγαν να ληστέψουν αθλητή του τζούντο και τους έσπασε στο ξύλο !                                            
Ποιός κυβερνά αυτό τον τόπο;                                       
Ποιά είναι η διαφορά Ισπανικής και Ελληνικής γραφειοκρατίας;                                        
Θέλω κι εγώ να μου κόψουν το ρεύμα !!!                                           
1.000.000 μπράβο στο Δήμο Θεσσαλονίκης !!! Μπράβο Γιάννη Μπουτάρη!

Η προφητεία των Μάγια 2012


Η προφητεία των Μάγια 2012
Το ημερολόγιο των Μάγια και το τέλος του χρόνου
ΝΤΕΪΒΙΝΤ ΝΤΑΓΚΛΑΣ
Μετάφραση: Σπύρος Βρετός
ISBN: 978-960-221-493-0
Διαστάσεις: 24X19 [δεμένο]
Σελίδες: 160 Έκδοση: 2011
Πληροφορίες και σχόλια:
Πότε θα τελειώσει ο κόσμος; Σύμφωνα με τους αρχαίους Μάγια, στις 22 Δεκεμβρίου 2012.
Θα πρόκειται όμως για αποκάλυψη ή για μια νέα αρχή;
Για καταστροφή ή για αναγέννηση;
Ένα βιβλίο που έρχεται στην ώρα του ή που η ώρα του έχει επιτέλους σημάνει.
«2012. Δύο χιλιάδες δώδεκα. Ή, για να είμαστε πιο ακριβείς, 21 Δεκεμβρίου 2012.
Η ημερομηνία μοιάζει να γίνεται ολοένα και πιο σημαντική στη φαντασία του κόσμου.
Άνθρωποι απ’ όλο τον κόσμο μιλάνε τώρα για το 2012, σαν κάποιο φάντασμα που μας έρχεται από την αχλύ του μέλλοντος, σαν να λένε “Ξέρουμε ότι είναι σημαντικό, αλλά δεν είμαστε σίγουροι τι ακριβώς θα συμβεί”.
Ποιός ξέρει, λοιπόν –ή τουλάχιστον ποιός διατείνεται ότι ξέρει– τι θα συμβεί τότε; Κι από πού προήλθε αρχικά αυτή η σημαντική πληροφορία;
Πολλά από τα μυστήρια των Μάγια της Κεντρικής Αμερικής διαλευκάνθηκαν μόλις τα τελευταία 100 χρόνια. Το μεγαλύτερο απ’ όλα ήταν ίσως το Ημερολόγιο Μακρού Συστήματος Αρίθμησης, που ξεκίνησε τον τελευταίο του Μεγάλο Κύκλο στις 13 Αυγούστου 3114 πριν από την Κοινή Εποχή μας και φτάνει στο τέλος του 5.125 χρόνια και 132 μέρες αργότερα, στη χειμερινή ισημερία του 20112.
Γνωρίζουμε πλέον ότι οι Μάγια ήταν λαμπροί μαθηματικοί και εκπληκτικά ακριβείς αστρονόμοι, αλλά είναι άραγε δυνατόν να διέθεταν και μια σχεδόν υπερφυσική διορατικότητα βασισμένοι στην κατανόηση των φυσικών κύκλων;
Μπορεί ένας τέτοιος πολιτισμός, που άκμασε πριν από χίλια χρόνια, να είχε προβλέψει το τέλος του σημερινού πολιτισμού στη δεύτερη δεκαετία της τρίτης χιλιετίας μας;»
(από το Κεφάλαιο 1)
Το βιβλίο αυτό εξερευνά κάθε πλευρά της προφητείας των Μάγια και τις επιπτώσεις της σε όλους μας. Παρουσιάζει τους Μάγια στο ιστορικό τους πλαίσιο, εξερευνώντας την καταγωγή τους, την κοινωνία τους και την παρακμή τους.
Εξετάζει την κοσμοθεωρία, την πνευματικότητα και τη μυθολογία τους και τον τρόπο με τον οποίο η προφητεία των Μάγια συναρθρώνεται με τη δική μας αντίληψη για το σύμπαν.
Παρουσιάζοντας το εξαιρετικό επίτευγμα που συνιστά το ημερολόγιο των Μάγια, εξηγεί πώς μετρούσαν το χρόνο με τέτοια ακρίβεια και γιατί η καταγραφή του χρόνου αποτελούσε γι’ αυτούς μια ιερή διαδικασία.
Καταδεικνύει πόσο προηγμένες και ακριβείς ήταν οι παρατηρήσεις των Μάγια και εξετάζει τις επιπτώσεις τους στην ακρίβεια των προφητειών τους.
Τέλος, συνοψίζει το νόημα και το μήνυμα του ημερολογίου, μαζί με τις απόψεις διαφόρων πνευματικών ηγετών γύρω απ’ αυτό, και δείχνει, κοιτάζοντας στο μέλλον, τι μπορούμε να συμπεράνουμε από τις αποδείξεις της προφητείας των Μάγια;
«Το γοητευτικό αυτό βιβλίο προσφέρει έναν διεξοδικό οδηγό στην κατανόηση και την αποκωδικοποίηση του ημερολογίου των Μάγια και εξετάζει τα επιστημονικά στοιχεία που δείχνουν ότι ηλιακές εκλάμψεις, αλλαγές μαγνητικού πεδίου και άλλα εν δυνάμει καταστροφικά φυσικά φαινόμενα μπορεί πράγματι να λάβουν χώρα το 2012.
Ο Ντέιβιντ Ντάγκλας διερευνά την ενδεχόμενη σημασία αυτών των φαινομένων αντλώντας τόσο από τη χαμένη σοφία των Μάγια όσο και από τις αντιλήψεις πνευματικών ηγετών των σύγχρονων Μάγια, οι οποίοι πιστεύουν ότι το έτος 2012 μπορεί να αποτελέσει σημείο αναφοράς για την ανανέωση και τη ζωή του πλανήτη.»
(από το εσώφυλλο του βιβλίου)
Ο David Douglas ερευνά θέματα σχετικά με τα αρχαία μυστήρια, το περιβάλλον και την πνευματικότητα.
Ταξιδεύει συχνά σε αρχαιολογικούς χώρους όπως η Παλένκε και το Τικάλ. Άλλα έργα του είναι The Atlas of Sacred and Spiritual Sites και The Atlas of Lost Cults and Mystery Religions.

Ο κύριος Λουκάς και ο «Λουκουμάς»

Ο κύριος Λουκάς και ο «Λουκουμάς»                                      
Ιωαννίδου Ρωξάνη                              
Σελίδες 16 έγχρωμες Σχήμα 14 x 21                                  
Χρονολογία 2011                                      
ISBN 978-960-456-306-7                                        
Δείγμα του βιβλίου σε pdf                                         
O κύριος Λουκάς είναι ο καλύτερος ζαχαροπλάστης του κόσμου.                                 
Μια μέρα αποφασίζει να κάνει ένα ξεχωριστό γλυκό, ένα γλυκό που θα μείνει αξέχαστο!                              
Βάζει όλη την τέχνη και την αγάπη του για να το δημιουργήσει και ξαφνικά _ γίνεται ένα θαύμα.                                 
Ελάτε να διαβάσουμε μαζί την ιστορία, να ανακαλύψουμε τα θαύματα που μπορεί να κάνει η αγάπη σε μικρούς και μεγάλους κι έτσι να βρούμε το μυστικό του κυρίου Λουκά και του μικρού Λουκουμά.

Πώς να διαλέγετε το άπαχο κρέας;

medicalnews.gr                                           
Παγκόσμια ημέρα χρόνιας αποφρακτικής πνευμονοπάθειας                                          
Πώς να διαλέγετε το άπαχο κρέας;                                          
Το τζιν τόνικ με λεμόνι κάνει καλό

Μανώλης Ρασούλης - Νιώσε με

Geopolitics-GR

Geopolitics-GR                                       
ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ                                         
Σκληρή γλώσσα Ερντογάν προς Ασαντ                                         
Γερμανία και Ιρλανδία διαφωνούν για την αλλαγή των ευρωπαϊκών συνθηκών                                  
Πολύνεκρες επιθέσεις στο Πακιστάν                                     
Ιράν, το σενάριο της καταστροφής                                                              
Ανακηρύξτε μόνοι σας τα όρια ΑΟΖ με Ελλάδα - Κοιτάσματα διπλάσια της Νορβηγίας

Greek Alert

Greek Alert                                       
ΔΡΑΣΙΣ-ΚΕΣ Πορεία κατά του ψευδοκράτους (βίντεο)                                    
ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΣΟΥ ΛΕΝΕ ΟΤΙ ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ ΕΙΝΑΙ ΑΧΡΗΣΤΟΙ...                                     
Ο Πραγματικός λόγος καρατόμησης της ηγεσίας του Στρατού!                                    
Πολυτεχνείο και προπαγάνδα                                        
Συγγνώμη θέλει η Τουρκία από την Συριακή κυβέρνηση για τις επιθέσεις στις πρεσβείες                                                      
ΒΑΙΝΟΜΕΝ ΠΡΟΣ "ΕΚΛΟΓΑΣ"                                              
ΕΚΕΙ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ ;                                           
ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ ΚΑΙ ΜΕΤΑΠΟΛΙΤΕΥΣΗ                                           
''Οι ΗΠΑ θα συμπαρασταθούν στην Ελλάδα σε αυτές τις δύσκολες στιγμές''                                         
Πρώην Αμερικανός Βουλευτής: Η Ελλάδα δεν αναγνωρίζει τα ανθρώπινα δικαιώματα της "Τσάμικης μειονότητας"!;

Τρίχες χαλί

Τρίχες χαλί
Πιθανώς η Ραπουνζέλ κρύβεται κάπου παραπάνω.....                                                     

Εξήντα δισ. οι απώλειες εσόδων από την φοροδιαφυγή

Εξήντα δισ. οι απώλειες εσόδων από την φοροδιαφυγή                                                  
Καταστροφή η έξοδος της Ελλάδας από το ευρώ                                                 
Ζητείται σύμβουλος για το Project Ήλιος                                                        
Αυγά και γροθιές στον τέως πρύτανη του Πολυτεχνείου Κρήτης                                                
Προσωρινή διαταγή κατά του τέλους ακινήτων                                                       
Τουρκία και SHELL σε κοινές γεωτρήσεις στην Μεσόγειο                                                     
Σκληρή λιτότητα στην Ισπανία μετά τις εκλογές της Κυριακής                                                           
Συνεχίζεται η "πτήση" των γαλλικών και ισπανικών spread                                                     
Υποβαθμίσθηκαν δέκα γερμανικές τράπεζες από την Moody's!!!                                                            
Την εφαρμογή του προγράμματος διάσωσης, ζητά η Γαλλία, ενόψει του δυσχερειών που ήδη αντιμετωπίζει                                                      
Αγάπη μου έχω... άλλοθι                                                              
Τα΄κανε μούσκεμα ο Σαρκοζί, μιλώντας για τον θηλασμό ενώπιον εκατοντάδων γυναικών                                           
Ο Μπράντ Πιτ λέει αντίο σε τρία χρόνια

Στον αέρα η συμφωνία της 26ης Οκτωβρίου, μπορεί και για καλό…

Στον αέρα η συμφωνία της 26ης Οκτωβρίου, μπορεί και για καλό…                                             
Ποιος φοβάται τον … Παπαδήμο;                                              
Η διάρρηξη της Ευρωζώνης σε απευθείας σύνδεση                                            
Τριπλάσιο βάρος από την Ακρόπολη έχει ...η ελληνική κρίση και η διαφθορά στο Google

To «πιστωτικό κραχ» τινάζει στον αέρα το PSI

www.banksnews.gr                                        
To «πιστωτικό κραχ» τινάζει στον αέρα το PSI                                
Οταν τον Μάιο προειδοποιούσε το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο για τον κίνδυνο ενός «πιστωτικού κραχ» στην Ελλάδα, που θα μπορούσε από μόνο του να… τινάξει στον αέρα το μνημόνιο κανείς δεν έδινε πολλή σημασία.                                    
Οι τελευταίες εξελίξεις, καθώς μπαίνουμε στην τελική ευθεία για τις αποφάσεις των τραπεζών ως προς την πορεία που θα ακολουθήσουν για ενίσχυση της κεφαλαιακής τους επάρκειας, φαίνεται ότι επιβεβαιώνουν αυτούς τους φόβους.                                     
Συνέχεια

Αυξήθηκαν τα φορολογικά βάρη σε μισθωτούς και συνταξιούχους

www.marketbeast.gr                                              
Αυξήθηκαν τα φορολογικά βάρη σε μισθωτούς και συνταξιούχους                                         
Κανονικά η καταβολή μισθών- συντάξεων του ΙΚΑ                                  
Συνελήφθη ο ιδιοκτήτης της Βodyline για χρέη                                      
Πακέτο 72 εκατ. ευρώ για νέους και παλιούς επιχειρηματίες                              
Το Πρωτοδικείο Αθηνών δικαίωσε συμβασιούχο                                    
Συνάντηση Βενιζέλου- Νταλάρα                                  
Παπαδήμος: Απαιτείται ρητή δέσμευση για 26η/10                                
IΙF:Περιορισμένα τα περιθώρια ελιγμών στο κούρεμα                                        
WSJ: Υψηλότερο του 9% το έλλειμμα του 2011                                   
Ληξιπρόθεσμες οφειλές 6,48 δισ. ευρώ στο 9μηνο

Today at InfognomonPolitics

Today at InfognomonPolitics                                               
Η πολιτική των προθέσεων και οι προθέσεις των πολιτικών                                            
Ενυπόγραφες δεσμεύσεις                                           
Κρίση Real Estate και στην Κίνα                                             
Τα κόμματα μιλάνε ακόμα στους πελάτες τους, όχι στην κοινωνία                                   
ΥΠΕΡΠΤΗΣΗ ΤΟΥΡΚΙΚΩΝ ΑΕΡΟΣΚΑΦΩΝ                                    
Άρθρο του Φαήλου, που φωτογράφισε ως ακροδεξιό σταγονίδιο ο κ. Χατζηγάκης. Τα χάλια μας τα μαύρα!                                     
Επείγον: Αμείλικτα ερωτήματα για το νέο μνημόνιο, που ζητούν απαντήσεις!                                     
"Οποιος αγγίζει τον Γκιουλέν καίγεται"                                          
Βαν, μια πόλη-φάντασμα. Οι επιζώντες του σεισμού εγκαταλείπουν την πόλη                                 
Συμφωνία Τουρκίας Shell για έρευνες πετρελαίου και Φ.Α                                         
Η Εξάλειψη του PKK στόχος της διαμεσολαβητικής προσπάθειας του Τζαλάλ Ταλαμπανί και του Μασούντ Μπαρζανί                                       
Αμφισβητεί τη στρατιωτική συνεργασία ΗΠΑ-Αυστραλίας η Κίνα                                        
Νoble: Ούτε στα όνειρά μας, τόσο αέριο Για κοιτάσματα 9 τρισ. κυβικών ποδών μιλά η εταιρεία                                   
Σενάρια μετά την έκθεση της ΙΑΕΑ για το Ιράν                                                     
Σκόπια: Η απογραφή θα έβγαζε πληθυσμό …τέσσερα εκατομμύρια κατοίκους                                      
Νωρίς ακόμα για ανακοινώσεις των αποθεμάτων. Οι εκτιμήσεις βασίζονται σε μελέτες πριν από τη γεώτρηση.                                          
Ισραηλινή «επίθεση» η έκρηξη στην ιρανική βάση Μπιν Γκανέχ                                           
Οι ηγέτες, διαμορφώνουν τα δημοψηφίσματα, δεν τα διαβάζουν ...                                          
Δεν μου λες κυρία Ελλάδα                                     
Ισραηλινός Τύπος: Απογοητευτικές οι εκτιμήσεις της Noble                                         
Carnegie : Turkey’s “Zero Problems” Problem                                                   
Φυσικό Αέριο και κυπριακό πολιτειακό μόρφωμα                                                 
Ο Ομπάμα εξέφρασε το θαυμασμό του στον Γ. Παπανδρέου για την προσφορά του την προηγούμενη διετία!                                           
Συρία: Επίθεση αντικαθεστωτικών σε εγκαταστάσεις υπηρεσιών πληροφοριών                                             
"Πετρέλαιο" 2 τρισ. ευρώ κρύβει η Ελλάδα...

Μισθωτοί και συνταξιούχοι τα γνωστά φορολογικά υποζύγια

Μισθωτοί και συνταξιούχοι τα "δίνουν όλα" στην εφορία                                          
Στον αέρα το PSI αν δεν καταλήξουν σε συμφωνία τράπεζες και κυβέρνηση                                               
Κάτω από το αφορολόγητο όριο τα δηλωθέντα εισοδήματα των ελευθέρων επαγγελματιών το 2010                                                     
Την ανηφόρα ακολούθησε και τον Οκτώβριο το κόστος για το "καλάθι της νοικοκυράς"                                                      
Σαφής η υπεροχή της Νέας Δημοκρατίας σε δημοσκόπηση της VPRC                                                
Στο βρόντο τα μέτρα και τα χαράτσια!!!                                                        
Δεν αποτελεί προϋπόθεση η ανακήρυξη της ΑΟΖ για την εκμετάλλευση υδρογονανθράκων                                            
Έρχεται ρύθμιση για τους κατόχους στεγαστικών δανείων                                                       
ΕΛΛΑΔΑ: νέο κόμμα Μίκη-Αλαβάνου                                                              
Παράδειγμα προς αποφυγή η Ελλάδα                                                      
Όλι Ρεν: "Η λιτότητα δεν είναι αυτοσκοπός"                                            
Λουκέτο στο Μακεδονία Palace                                            
H Google θα πουλάει και μουσική                                                      
Βατικανό κατά Benneton                                                
Η Vodafone επενδύει 168 εκατομμύρια ευρώ σε τηλεπικοινωνιακές υποδομές                                                  
Στα βήματα της Τζούλιας και η ...Δούκα!                                                         
Viagra κατά του καρκίνου                                                      
Τι είπε ο Βενιζέλος, όταν του δείξανε τον ροκά τραγουδιστή που του ...μοιάζει!                                        
Ζώδια