Παρασκευή 13 Φεβρουαρίου 2009

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Σύγκληση Δημαρχιακής Επιτροπής Καλαμαριάς σε τακτική συνεδρίαση Πέμπτη 19 Φεβρουαρίου 2009
Η 3η τακτική συνεδρίαση της Δημαρχιακής Επιτροπής Καλαμαριάς, θα γίνει στις 19 Φεβρουαρίου 2009, ημέρα Πέμπτη και ώρα 12:00 στο Δημοτικό Κατάστημα επί της οδού Κομνηνών 58, στο γραφείο Δημάρχου, με θέματα ΗΜΕΡΗΣΙΑΣ ΔΙΑΤΑΞΗΣ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΓΡΑΜΜΕΣΟι Βορειοηπειρώτες τιμούν την 95η επέτειο της Αυτονομίας
Δελτίο Τύπου του Συλλόγου Βορειοηπειρωτών Με πανηγυρική δοξολογία και κατάθεση στεφάνου εορτάζεται την προσεχή Κυριακή 15 Φεβρουαρίου και ώρα 12 μ., η επέτειος των 95 ετών από την ανακήρυξη της Αυτονόμου Πολιτείας της Βορείου Ηπείρου το 1914. Όπως είναι γνωστό, το Φεβρουάριο του 1914 οι Βορειοηπειρώτες, αρνούμενοι να υπαχθούν στο νεότευκτο αλβανικό κράτος, επαναστάτησαν, ανακήρυξαν στο Αργυρόκαστρο την Αυτόνομο Πολιτεία της Βορείου Ηπείρου και σχημάτισαν Κυβέρνηση με Πρόεδρο τον Γεώργιο Χρ. Ζωγράφο και μέλη τους Μητροπολίτες Δρυϊνουπόλεως Βασίλειο, Κορυτσάς Γερμανό και Κονίτσης Σπυρίδωνα.
Αποτέλεσμα του Αυτονομιακού Αγώνα ήταν το Πρωτόκολλο της Κέρκυρας (17-5-1914), που υπογράφηκε από τις κυβερνήσεις των Μεγάλων Δυνάμεων, της Αλβανίας και της Βορείου Ηπείρου και παρείχε καθεστώς Αυτονομίας στους Νομούς Αργυροκάστρου και Κορυτσάς. Είναι σήμερα επιτακτική ανάγκη, ενθυμούμενοι τον ηρωισμό και την αυτοθυσία των Βορειοηπειρωτών του 1914, να τιμήσουμε όπως αξίζει τους ήρωες του 1914 και να γνωρίσουν οι νεότερες γενιές των Ελλήνων τους μεγάλους αγώνες του Βορειοηπειρωτικού Ελληνισμού για να παραμείνουν Έλληνες στις πατρογονικές μας εστίες.
Ο Ελληνισμός της Βορείου Ηπείρου δεν μπορεί να συρρικνωθεί και να χαθεί σήμερα σε καιρό ειρήνης και δημοκρατίας.
Πρέπει σύσσωμος ο Ελληνισμός να διατρανώσει με την παρουσία του στη σημαντική αυτή εκδήλωση μνήμης και τιμής την απόφαση μας να παραμείνουμε και να αναγεννηθούμε στις πατρογονικές μας εστίες με ελευθερία και ασφάλεια, διατηρώντας τα ήθη και τα έθιμα της Βορειοηπειρωτικής Κοινότητας με εφαρμογή των Διεθνών Συνθηκών και του Πρωτοκόλλου της Κέρκυρας του 1914, για τον Βορειοηπειρωτικό Ελληνισμό. Η εκδήλωση, την οποία, όπως κάθε χρόνο, διοργανώνει ο Σύλλογος Βορειοηπειρωτών, θα αρχίσει με Δοξολογία στον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου Καρύτση και ώρα 12 μ. Θα ακολουθήσει κατάθεση στεφάνου στο Μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτου.

Μπαράζ επιθέσεων σε δικαστές, πολιτικούς

ΑΠΟ ΤΑ ΝΕΑ
Καταιγίδα εμπρησμών Συγχρονισμένες επιθέσεις εναντίον δικαστικών και πολιτικών ΡΕΠΟΡΤΑΖ: Λία Νεσφυγέ Στέλιος Βραδέλης
Σπίτια δικαστικών λειτουργών που έχουν ασχοληθεί με υποθέσεις τρομοκρατικών οργανώσεων, το πολιτικό γραφείο του βουλευτή του ΠΑΣΟΚ Θ. Πάγκαλου και το σπίτι μέλους της οικογένειάς του, καθώς και το λογιστήριο του «Ριζοσπάστη», μπήκαν στο στόχαστρο ομάδας εμπρηστών που έδρασε ανενόχλητη όλη μέρα χθες στην Αθήνα.
Σε τρεις χρονικές φάσεις, νωρίς το πρωί, το μεσημέρι και το απόγευμα, οι δράστες εξαπέλυσαν μπαράζ ταυτόχρονων εμπρηστικών επιθέσεων σε διάφορες περιοχές της Αθήνας, χτυπώντας τον έναν μετά τον άλλο επτά επιλεγμένους στόχους και πιάνοντας για μία ακόμη φορά στον ύπνο τις Αστυνομικές Αρχές.
Διαβάστε όλο το άρθρο εδώ.

Χέρια ψηλά μπροστά στην κρίση

ΑΠΟ ΤΑ ΝΕΑ
«Θέλω συναίνεση», «ζητάτε συνενόχους» Σύσσωμη η αντιπολίτευση απέρριψε το αίτημα του Πρωθυπουργού για ενιαία στάση ενάντια στην οικονομική κρίση ΡΕΠΟΡΤΑΖ: Δημήτρης Τζάθας- Μαρία Νταλιάνη Γύρισε την πλάτη η αντιπολίτευση χθες από τη Βουλή στην έκκληση του Κώστα Καραμανλή για συναίνεση όλων των πολιτικών δυνάμεων και των κοινωνικών φορέων στην αντιμετώπιση της οικονομικής κρίσης.
Από την πλευρά του ο Πρωθυπουργός εξέπεμψε αντιφατικά μηνύματα- φάνηκε να ομολογεί την αδυναμία της κυβέρνησης να αντιμετωπίσει την οικονομική κρίση, ενώ την ίδια στιγμή άφησε ανοιχτή την πρόωρη προσφυγή στις κάλπες.
Διαβάστε όλο το άρθρο εδώ.

Σάλος στην Τουρκία: Το όνομα του αρχηγού ΓΕΕΘΑ Ιλκέρ Μπασμπούγ εμπλέκεται σε σχέδιο δολοφονίας Αρμενίων

ΑΠΟ ΤΟ infognomonpolitics
Ο συλληφθείς για προετοιμασία σειράς δολοφονιών εναντίον Αρμενίων της Τουρκίας, ανώτερος αξιωματικός της αστυνομίας, Ιμπραήμ Σαχίν, δήλωσε στον εισαγγελέα ότι ο Μπασμπούγ ήταν ενήμερος για τις σχεδιαζόμενες δολοφονίες.
Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας Ραντικάλ, που αναδημοσιεύουν σήμερα αρκετές τουρκικές εφημερίδες σήμερα, ο πρώην υποδιοικητής του Τμήματος Ειδικών Επιχειρήσεων της Τουρκικής Αστυνομίας, Ιμπραήμ Σαχίν, στην πολυσέλιδη κατάθεσή του στον εισαγγελέα έδωσε στοιχεία και λεπτομέρειες για την κατάσταση S-1 που βρέθηκε στο σπίτι του, κατά τη διάρκεια της σύλληψής του από τις αρχές ασφαλείας.
Διαβάστε όλο το άρθρο και πολλά ακόμα εδώ.

ΠΑΡΑΛΛΑΓΕΣ ΣΤΗ ΣΚΛΗΡΥΝΣΗ ΚΑΤΑ ΠΛΑΚΑΣ

ΑΠΟ ΤΟ ΣΚΛΗΡΥΝΣΗ ΚΑΤΑ ΠΛΑΚΑΣΤου Δρ. Δ. ΚΟΥΝΤΟΥΡΗ
ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΟΡΙΣΜΕΝΕΣ ΚΛΙΝΙΚΕΣ ΕΙΚΟΝΕΣ ΟΙ ΟΠΟΙΕΣ ΕΧΟΥΝ ΤΟΝ ΙΔΙΟ ΜΗΧΑΝΙΣΜΟ, ΑΛΛΑ, ΤΕΛΕΙΩΣ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΗ ΕΞΕΛΙΞΗ ΑΠΟ ΟΤΙ Η ΣΚΛΗΡΥΝΣΗ ΚΑΤΑ ΠΛΑΚΑΣ.
Υπάρχει π.χ. ο τύπος Μάλμπουργκ.
Πρόκειται για την οξεία εμφάνιση μίας σκλήρυνσης κατά πλάκας με πολλές εστίες διάχυτες στο κεντρικό νευρικό σύστημα και με προσβολή του οπτικού νεύρου.
Είναι μια ταχεία εξελισσόμενη κλινική εικόνα της σκλήρυνσης κατά πλάκας, όπου ο ένας στους τρεις ασθενείς κατά κύριο λόγο πεθαίνει.
Υπάρχουν και ορισμένες αντιρρήσεις κατά πόσο ο συγκεκριμένος τύπος είναι επακριβώς μια μορφή της σκλήρυνσης κατά πλάκας και δεν αποτελεί μια αυτόνομη νοσολογική εικόνα.
Η οξεία απομυελινωτική εγκεφαλοπάθεια είναι μια άλλη μορφή, η οποία σε αντίθεση με την σκλήρυνση κατά πλάκας, ξεσπά κατά κύριο λόγο σε κλινική εμφάνιση μετά από λοιμώξεις ή από εμβόλια.
Την διαφοροποιεί ως προς τις άλλες μορφές της σκλήρυνσης κατά πλάκας το ότι έχει μονοφασική δραστηριότητα.
Δηλαδή, λείπουν οι εξάρσεις και οι ώσεις και στην μαγνητική τομογραφία έχει λίγες, αλλά, μεγάλες εστίες.
Εάν παρουσιαστούν αργότερα ώσεις, τότε πλέον μιλάμε για αμιγή φόρμα της σκλήρυνσης κατά πλάκας.
Η οξεία απομυελινωτική εγκεφαλοπάθεια αρχίζει, σε αντίθεση με την σκλήρυνση, με κάποια σχετικά μη στανταρισμένα συμπτώματα της σκλήρυνσης κατά πλάκας, όπως π.χ. πυρετό, πονοκεφάλους, εμετούς, διαταραχές της συγκέντρωσης, απάθεια και αργότερα έρχονται τα επόμενα συμπτώματα.
Ολιγοκλωνικά δεμάτια μόνο στο 30% των περιπτώσεων βρίσκουμε, σε αντίθεση με την σκλήρυνση κατά πλάκας που είναι πολύ τακτικά.
Σύνδρομο Dawkins.
Πρόκειται για χαρακτηριστικές εστίες της σπονδυλικής στήλης, όπου μπορεί να είναι και μόνο μια, και αυτές δημιουργούν με την απομυελίνωση -που είναι πάρα πολύ ισχυρή- νεκρωτικές εστίες με απώλεια των νευραξόνων.
Τέτοιου είδους νεκρώσεις σε τέτοια έκθεση είναι για την σκλήρυνση κατά πλάκας πάντοτε δύσκολο να εντοπιστούν, αλλά, το χαρακτηριστικό του συνδρόμου Dawkins είναι ότι κατά κανόνα προσβάλλεται και το άτομο με μια οπτική νευρίτιδα, που μέσα σε λίγες ώρες μπορεί να οδηγήσει και στην τύφλωση.
Είναι, επίσης, μια οξεία περίπτωση σκλήρυνσης κατά πλάκας, όπου ο ένας στους πέντε καταλήγει μοιραία.
Οι παραλλαγές αυτές είναι κλινικά σπάνιες, πρέπει, όμως, να τις έχουμε υπόψη μας, διότι στην περίπτωση που εμφανίζονται, θέλουν εντατική και γρήγορη θεραπεία και έντονη παρακολούθηση.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΑΠΟ ΤΟ E-PONTOS ΕΥΞΕΙΝΟΣ ΛΕΣΧΗ ΠΟΝΤΙΩΝ & ΜΙΚΡΑΣΙΑΤΩΝ Ν. ΤΡΙΚΑΛΩΝ «Ανέβζηγος Αροθυμία» από την «Εύξεινο Λέσχη Τρικάλων» Αυτό το Σάββατο 14 Φεβρουαρίου 2009 η ραδιοφωνική εκπομπή της «Ευξείνου Λέσχης Ποντίων & Μικρασιατών Ν. Τρικάλων», «Ανέβζηγος Αροθυμία» θα κάνει αφιέρωμα στην αγάπη. Φιλοξενούμενοι της Λένας Σαββίδου, ο Πρωτοσύγκελος της Ι.Μ. Τρίκκης και Σταγών Αρχιμανδρίτης Βαρθολομαίος Ιατρίδης ο οποίος θα μιλήσει για τους αγίους προστάτες της αγάπης και της συζυγίας και η πρόεδρος του Συλλόγου Μικρασιατών Νικομηδείας «οι Κιζδερβενιώτες», η οποία θα μας μιλήσει για τα έθιμα του γάμου στο Κιζδερβεντ της Μικράς Ασίας. Εκτός από το αφιέρωμα στην αγάπη θα γίνουν αναφορές στο μύθο του Ορφέα και της Ευριδίκης, στα έθιμα της προξενίας στον Πόντο, στην ποντιακή διάλεκτο, ενώ «την ώρα της Λωξάνδρας» θα παρουσιαστεί μια μικρασιάτικη συνταγή και ένα παραδοσιακό παραμύθι από την Κερασούντα του Πόντου. Η εκπομπή «Ανέβζηγος Αροθυμία» (Άσβεστη Νοσταλγία) η οποία μεταδίδεται από το Ράδιο πρωινός στους 105,3 κάθε Σάββατο 12:00 – 14:00 και από το διαδίκτυο στο www.proinosonline.gr πραγματεύεται θέματα που άπτονται του πολιτισμού των Ελλήνων του Πόντου, της Μικράς Ασίας και της Θράκης και ειδικότερα τα ήθη, τα έθιμα, την ιστορία, τη μουσική, τους χορούς, τους θρύλους και τις παραδόσεις των πολύπαθων αυτών περιοχών. Εύξεινος Λέσχη Ποντίων & Μικρασιατών Ν. Τρικάλων Καλαμπάκας 28 Τ.Κ. 42100 Τρίκαλα Τηλ. & fax : 2431074588 www.efxeinostrikala.livepage.gr pontiakostrikalon@yahoo.gr ΠΑΜΠΟΝΤΙΑΚΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΛΛΑΔΟΣ Παμποντιακή Ομοσπονδία Ελλάδος Σύνδεσμος Ποντιακών Σωματείων Νότιας Ελλάδος και Νήσων Νοταρά 45 & Μετσόβου 30, Αθήνα 106 83 Τηλ. 210 5231966 Fax: 210 522195 info@psomiadion.gr Αθήνα 22.01.2009 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Αγαπητοί συμπατριώτες, Όπως ήδη γνωρίζεται ο Σύνδεσμος Ποντιακών Σωματείων Νότιας Ελλάδος και Νήσων έχει δημιουργήσει, από τον Ιανουάριο του 2004, Τράπεζα Αίματος σε συνεργασία με το Δρακοπούλειο Κέντρο Αιμοδοσίας «Η ΑΓΙΑ ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ» και στη συνέχεια με το νοσοκομείο «ΣΩΤΗΡΙΑ». Μια σημαντική, ουσιαστική και ζωτικής σημασίας προσπάθεια, η οποία βρήκε ανταπόκριση από ελάχιστα μέλη των σωματείων μας και λειτουργεί με τη δική τους στήριξη όλα αυτά τα χρόνια. Μέχρι σήμερα έχει ανταποκριθεί σε 70 περιστατικά συμπατριωτών μας, μελών των σωματείων μας, τα οποία σε δύσκολες στιγμές της ζωής τους απευθύνθηκαν στην Τράπεζα Αίματος του συνδέσμου μας και κάλυψαν άμεσα το πρόβλημα εξεύρεσης αίματος για τους ίδιους ή για άτομα του στενού οικογενειακού τους περιβάλλοντος. Όπως επίσης γνωρίζετε, οι ανάγκες αίματος καθημερινά είναι πολύ μεγάλες και χρειάζονται συνεχείς προσπάθειες για να μπορεί μία Τράπεζα Αίματος να λειτουργεί, καλύπτοντας και εξυπηρετώντας αυτούς που έχουν άμεση ανάγκη από αίμα. Για το λόγο αυτό θα πραγματοποιηθεί από το σύνδεσμό μας μια νέα αιμοδοσία τη Δευτέρα 16/02/2009 και ώρα 16:00-20:00, στο Σύλλογο Ποντίων Αγ. Βαρβάρας «Ο ΦΑΡΟΣ», Μεγ. Αλεξάνδρου 169 & Καραολή, Αγ. Βαρβάρα. Επειδή οι τελευταίες αιμοδοσίες που πραγματοποιήσαμε ήταν πολύ μικρές, σε σχέση με τη ζήτηση αίματος, υπάρχει το ενδεχόμενο, σύμφωνα με τις συστάσεις που μας έγιναν από το νοσοκομείο, να σταματήσει η λειτουργία της τράπεζας, για το λόγο αυτό απευθύνουμε έκκληση προς τα Δ.Σ. των σωματείων μας και ιδιαίτερα αυτών που επανειλημμένα έχουν εξυπηρετηθεί από την Τράπεζα Αίματος, να ενημερώσουν τα μέλη τους για τη νέα αιμοδοσία, για να φροντίσουμε για τη σωστή διοργάνωσή της. Θεωρώντας ότι ο καθένας από εμάς μπορεί να βρεθεί κάποια στιγμή στην ανάγκη να χρειαστεί αίμα και να απευθυνθεί στην Τράπεζα Αίματος του συνδέσμου μας και γνωρίζοντας πόσο δύσκολο είναι στη σημερινή εποχή να βρεθούν ευαισθητοποιημένοι άνθρωποι για να ανταποκριθούν σε τέτοιες προσπάθειες, ευελπιστούμε στη θετική ανταπόκρισή σας και στην άμεση κινητοποίησή σας για την όσο το δυνατόν πιο μεγάλη παρουσία αιμοδοτών στη νέα αυτή αιμοδοσία. Η Υπεύθυνη Γραφείου Τύπου Ερμίδου Γεωργία ΕΝΩΣΗ ΠΟΝΤΙΩΝ ΠΟΛΙΧΝΗΣ Σας προσκαλούμε στο αποκριάτικο πάρτυ του συλλόγου που θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 21/02/09 από τις 18:00 με εκπλήξεις για τους μικρούς μας φίλους και για τη συνέχεια η παράδοση προστάζει αστείες μεταμφιέσεις, σκετσάκια, μπάρμπεκιου, πολύ χορό και τρελό γέλιο. ΕΝΩΣΗ ΠΟΝΤΙΩΝ ΠΟΛΙΧΝΗΣ Αθανασίου Διάκου 26 Τ.Κ. 56533 Πολίχνη ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ Τηλ. & Fax 2310666810 www.pontioipolichnis.gr info@pontioipolichnis.gr ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΠΟΝΤΙΩΝ ΑΡΓΟΝΑΥΤΑΙ - ΚΟΜΝΗΝΟΙ Την Τσικνοπέμπτη 19 Φεβρουαρίου, στις 9 το βράδυ ο σύλλογος μας οργανώνει μια όμορφη αποκριάτικη εκδήλωση, που θα μας δώσει την ευκαιρία να χορέψουμε και να γλεντήσουμε την αποκριά όλοι μαζί. Θα υπάρχει ορχήστρα, πλούσιο ποντιακό πρόγραμμα με λύρα και νταούλι, τραγούδι από τον Γιάννη Σαλωμίδη και χορό από το μεγάλο χορευτικό μας. Θα προσφερθεί πλήρες γεύμα και κρασί. Η τιμή κατ΄ άτομο είναι 20 €. Οι προσκλήσεις διατίθενται από τα γραφεία του συλλόγου. Σύλλογος Ποντίων Αργοναύται – Κομνηνοί Δαβάκη 10Τ.Κ. 17672 Καλλιθέα Τηλ. 2109569518 Fax 2109573994 www.argonautai-komninoi.gr info@argonautai-komninoi.gr ΠΟΝΤΙΑΚΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ ΣΥΚΕΩΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ Ο πρόεδρος Σαμπανίδης Κωνσταντίνος και τα μέλη του Δ.Σ., σας προσκαλούν την Τσικνοπέμπτη 19 Φεβρουαρίου 2009 στο πυζάμα-πάρτυ που διοργανώνει ο σύλλογός μας στην κεντρική αίθουσα του συλλόγου. Ώρα Έναρξης: 8:00 μ.μ. Τιμή συμμετοχής : 12 € Δηλώστε συμμετοχή στα γραφεία του συλλόγου Δευτέρα, Τρίτη, Πέμπτη 9:00-9:30 μ.μή καλέστε στο τηλ. 2310621280 τις ίδιες ώρες. Επίσης την Κυριακή 18 Ιανουαρίου 2009 πραγματοποιήθηκε με ιδιαίτερη επιτυχία η ετήσια κοπή της πίτας του συλλόγου μας. Παράλληλα με την εκδήλωση αυτή, λειτούργησε έκθεση φωτογραφίας και σπάνιων εκθεμάτων του Πόντου από την κα Αθανασιάδου Ελπίδα-Νίκη που είναι εν ενεργεία εκπαιδευτικός δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, με ειδική αναφορά στην περιοχή της Κερασούντας. Μετά την κοπή της πίτας, οι Κοτίδης Θόδωρος και Σιαμλίδης Γιώργος με την ορχήστρα τους παρουσίασαν ένα εορταστικό πρόγραμμα. Τους ακολούθησε το δίδυμο Μπίλη-Κοσυφίδη που μας κράτησε μέχρι αργά το βράδυ. Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους οι κ.κ. Ορφανός, Μαγκριώτης, Δανιηλίδης κ.α.«Πισία» και «Τανομένος Σουρβάς» συνόδευσαν την βραδιά. ΠΟΝΤΙΑΚΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ ΣΥΚΕΩΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΖΑΧΑΡΙΑ ΓΟΥΝΑΡΙΔΗ 1 ΣΥΚΙΕΣ - ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ Τ.Κ. 56625 Τηλ. & Fax 2310621280 www.pontiakossyllogossykeon.gr info@pontiakossyllogossykeon.gr