Τετάρτη 2 Σεπτεμβρίου 2009

Σε συμπαράταξη των πατριωτικών δυνάμεων καλεί η Δημοκρατική Αναγέννηση

Ναυάρχου Νικοδήμου 2, 105 57, Σύνταγμα, Αθήνα Blog: www.danagennisi.eu Ηλ. Δ/νση: press@danagennisi.gr Τηλ. 2103314314 Φαξ: 2103217771 ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ Εκπρόσωπος: Σταύρος Βιτάλης Τηλ.: 6979112273 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 2/9/09 Την κάθοδό της στις εθνικές εκλογές ανακοινώνει η Δημοκρατική Αναγέννηση καλώντας σε ισότιμη συνεργασία κόμματα, φορείς και προσωπικότητες του πατριωτικού χώρου. Καλούνται όλες οι πατριωτικές δυνάμεις της πατρίδας και του λαού μας να συσπειρωθούν σε μια όσο το δυνατόν ευρύτερη συμπαράταξη, για να μπει επιτέλους φρένο στην κατρακύλα που έχει πάρει ο τόπος, από την διάλυση της οικονομίας, την όξυνση των εθνικών μας θεμάτων και την διαφθορά που κατατρώει τις σάρκες του πολιτικού συστήματος. Δεν έχουμε καιρό για χάσιμο.
Τώρα είναι η ώρα για να δώσουν όλοι οι πατριώτες τα χέρια για να βγει η χώρα από την κρίση.

Γ. Παπανδρέου: Έχουμε σχέδιο και όραμα

ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑΉρθε η ώρα για μια νέα πορεία και αρχή για τη χώρα, δήλωσε στο μήνυμά του ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, αποφεύγοντας να απαντήσει στις επιθέσεις που εξαπέλυσε εναντίον του ο πρωθυπουργός, επισημαίνοντας, ωστόσο, ότι “η κυβέρνηση κατέρρευσε κάτω από το βάρος των αδιεξόδων που η ίδια δημιούργησε”.
Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι έχει αποκλειστικά την ευθύνη για την κρίση που περνά η χώρα, υπενθυμίζοντας ότι ο ελληνικός λαός έδωσε δυο φορές εντολή στην κυβέρνηση, όμως, “αυτή την εντολή δεν την τίμησε”.
Ο Γιώργος Παπανδρέου μίλησε για αναμέτρηση δυο διαφορετικών αντιλήψεων και επιλογών και έθεσε το εξής δίλημμα:
“Από τη μια η νεοσυντηρητική επιλογή και αδιαφανής διαχείρισης της χώρας που μας έφερε στη σημερινή τραγική κρίση. Και από την άλλη η προοδευτική λύση για μια άλλη πορεία της χώρας”.

Ενημέρωση από το ΑΝΑΠΗΡΙΑ ΤΩΡΑ και το http://www.disabled.gr/

Εάν χρησιμοποιείτε γερανάκι τότε στην σελίδα http://www.disabled.gr/lib/?p=22187 θα βρείτε το link που σας κατευθύνει σε αρκετά εκπαιδευτικά βίντεο για τους τρόπους που μπορεί να χρησιμοποιηθεί το γερανάκι από τους προσωπικούς σας βοηθούς.
Πολύ καλό υλικό για την εκπαίδευση των προσωπικών βοηθών...
Στα Ιωάννινα πρόκειται να χορηγηθούν 26 άδειες για περίπτερα.
Διαβάστε περισσότερα στη διεύθυνση http://news.disabled.gr/?p=24958
Διαβάστε στη διεύθυνση http://www.disabled.gr/lib/?p=21652 κείμενο που αναφέρεται στο πόρισμα του συνηγόρου του πολίτη για την παράλληλη στήριξη των μαθητών με ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες.
Ένα νέο πρόγραμμα που απευθύνεται σε αυτοαπασχολούμενους (αλλά πολύ συγκεκριμένων επαγγελματικών κλάδων) βρίσκεται στη διεύθυνση http://www.disabled.gr/biz/?p=162 και στην διεύθυνση http://www.disabled.gr/lib/?p=21740 και ενδιαφέρει όσους αυτοαπασχολούνται.
Σύμφωνα με τον ημερήσιο τύπο πολύ σύντομα θα προκύψουν και άλλα προγράμματα για την οικονομική υποστήριξη της επιχειρηματικότητας και της αυτοαπασχόλησης.
Ένα πολύ καλό βίντεο βρίσκεται στη διεύθυνση http://www.disabled.gr/biz/?p=166 και σας το στέλνω επειδή μπορεί να αποτελέσει έμπνευση για το ξεκίνημα επιχειρηματικής ή κοινωνικά επιχειρηματικής δραστηριότητας.
Για όσους από εσάς θέλετε να οργανώσετε το σπίτι σας ή το γραφείο σας, έτσι ώστε να μην έχει πολύ χαρτί και πολλά έντυπα δείτε το βίντεο που βρίσκεται στη διεύθυνση http://www.disabled.gr/biz/?p=168 για να πάρετε μια πολύ καλή ιδέα για το πώς μπορείτε να τροποποιήσετε έντυπα σε ψηφιακή μορφή.
Με το ίδιο πρόγραμμα μπορείτε να το αποκτήσετε βιβλία σε ψηφιακή μορφή και να διαβάζετε από την οθόνη του υπολογιστή, κάτι που είναι πολύ σημαντικό για όσους έχουν πολύ σοβαρές τετραπληγίες και δυσκολεύονται ή βαριούνται να γυρνάνε τις σελίδες.
Αναλυτικά μπορείτε να διαβάσετε τις ειδήσεις στην διεύθυνση http://news.disabled.gr/ που ενημερώνεται καθημερινά και περιλαμβάνει όλες τις ειδήσεις και την αρθρογραφία από τον ημερήσιο και το τον περιοδικό τύπο.
Παραδόξως, φέτος το καλοκαίρι είχαμε αρκετές ειδήσεις για την κοινότητα των ανθρώπων με αναπηρίες.
Βρίσκονται όλες καταχωρημένες http://news.disabled.gr/ αλλά πάντα να τις διαβάζετε με κριτική διάθεση γιατί οι καιροί είναι πονηροί...
Στο http://www.autonomiaexpo.org/ θα βρείτε τις πιο πρόσφατες ειδήσεις για την Autonomia EXPO που πρόκειται να γίνει στο Εκθεσιακό Κέντρο Περιστερίου στις 21, 22 και 23 Μαΐου 2010.
Πολλούς χαιρετισμούς, http://www.disabled.gr/

Η ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΣΕ ΤΙΤΛΟΥΣ

ΑΠΟ ΤΗ ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ Πρόωρη προσφυγή στις κάλπες 2/9 20:20 - Την απόφασή του να προσφύγει σε πρόωρες εκλογές ανακοίνωσε σε τηλεοπτικό του διάγγελμα ο Πρωθυπουργός, επιβεβαιώνοντας τη σχετική φημολογία. Ο Κ. Καραμανλής ζήτησε νωπή λαϊκή εντολή για την αντιμετώπιση της κρίσης και τόνισε πως «η χώρα δεν αντέχει προεκλογική περίοδο μέχρι το Φεβρουάριο», κάτι που χρέωσε στο Γ. Παπανδρέου. Επικρατέστερη ημερομηνία η 4η Οκτωβρίου. Δ. Αβραμόπουλος:: Πρώτιστο καθήκον η νίκη στις εκλογές 2/9 21:22 - «Μετά την απόφαση του Πρωθυπουργού, πρώτιστο καθήκον και χρέος όλων μας είναι η νίκη στις εκλογές, με γνώμονα το καλό της χώρας μας και η προοπτική της μεγάλης παράταξής μας». Γ. Παπανδρέου: Η κυβέρνηση κατέρρευσε 2/9 21:05 - «Ηρθε η ώρα για μια νέα αρχή, μια νέα πορεία» δήλωσε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Γιώργος Παπανδρέου, τονίζοντας πως «η κυβέρνηση κατέρρευσε κάτω από το βάρος των αδιεξόδων τα οποία η ίδια δημιούργησε». Αλ. Παπαρήγα: Καλή ευκαιρία οι κάλπες 2/9 20:47 - «Καλή ευκαιρία για κάτι καινούργιο, κάτι που δεν έδωσαν οι ευρωεκλογές» χαρακτήρισε την πρόωρη προσφυγή στις κάλπες λόγω της οξυμένης οικονομικής κρίσης η γενική γραμματέας του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα. Γ. Καρατζαφέρης: Στα δύσκολα ο Καραμανλής διάλεξε την απόδραση 2/9 20:39 - «Αδύναμο» χαρακτήρισε τον πρωθυπουργό ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ Γιώργος Καρατζαφέρης, τονίζοντας πως «στα δύσκολα διάλεξε την απόδραση». Σχολιάζοντας το μήνυμα του κ. Καραμανλή, υπογράμμισε πως «ευτυχώς για την παράταξη και την χώρα υπάρχουν εφεδρείες». Προβάδισμα 6,4% στο ΠΑΣΟΚ δίνει νέα δημοσκόπηση 2/9 20:28 - Προβάδισμα 6,4% στο ΠΑΣΟΚ έναντι της ΝΔ δίνει δημοσκόπηση της Metron Analysis για την εφημερίδα «Ποντίκι». Αναλυτικότερα, το ΠΑΣΟΚ συγκεντρώνει ποσοστό 31,5% έναντι 25,1% της ΝΔ και ακολουθούν το ΚΚΕ με 6,7%, ο ΣΥΡΙΖΑ με 3,9%, ο ΛΑΟΣ με 6,3% και οι Οικολόγοι – Πράσινοι με 2,8%.

Greece's PM calls snap election

Greece's PM Costas Karamanlis has called a snap general election, although no date has yet been set. "I am seeking a fresh political mandate," Mr Karamanlis said on TV. There had been speculation that the conservative prime minister would go to the polls early given the wafer-thin majority he has in parliament. The government has been hit by a number of financial scandals and recent destructive wildfires have also hit its popularity.

ΕΓΚΑΙΝΙΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΑΝΤΩΝΗ ΣΑΜΑΡΑ

Ο Υπουργός Πολιτισμού κ. Αντώνης Σαμαράς θα εγκαινιάσειτο Κτιριακό συγκρότημα εργαστηρίων και αποθηκών του Κ.Θ.Β.Ε. στη Νέα Ραιδεστό την Πέμπτη 3 Σεπτεμβρίου στις 6.30 μ.μ. Ένα σημαντικό έργο υποδομής για το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος, το Κτιριακό συγκρότημα εργαστηρίων και αποθηκών του Κ.Θ.Β.Ε. στη Νέα Ραιδεστό προϋπολογισμού 3.000.000 €, θα εγκαινιάσει ο Υπουργός Πολιτισμού, κ. Αντώνης Σαμαράς, την Πέμπτη 3 Σεπτεμβρίου, στις 6.30 μ.μ.Το νέο κτιριακό συγκρότημα εργαστηρίων και αποθηκών του Κ.Θ.Β.Ε. με εμβαδό 3.513,15 τ.μ. περιλαμβάνει: Ξυλουργικό εργαστήριο κατασκευής σκηνικών και εργαστήριο μεταλλικών κατασκευών. Εργαστήριο ειδικών κατασκευών και βαφείο σκηνικών. Αποθήκη σκηνικών: Διαλογή – καταστροφή παλαιών σκηνικών. Αποθήκευση χρήσιμων υλικών. Αποθήκευση σκηνικών που θα επαναχρησιμοποιηθούν. Χώρο δοκιμών. Αρχείο ( Διοικητικού – Λογιστηρίου – Παραγωγής ). Χώρους γραφείων – κοινόχρηστους χώρους (χώρους φύλακα, αποδυτήρια, κυλικείο, εξυπηρετήσεις προσωπικού κ.λ.π.) Πλήρη μηχανολογικό εξοπλισμό εργαστηριών και χώρου δοκιμών. Το καινούριο κτιριακό συγκρότημα του Κ.Θ.Β.Ε. θα συμβάλλει στον εκσυγχρονισμό των υποδομών του, καθώς εκεί συγκεντρώνεται το μεγαλύτερο τμήμα του παραγωγικού μηχανισμού του που βρισκόταν μέχρι τώρα διασκορπισμένο.
Επιπλέον θα συμβάλλει στην εξοικονόμηση πόρων που δίνονταν παλιότερα για το ενοίκιο των αποθηκευτικών χώρων.
Το έργο εκπονήθηκε στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού επιχειρησιακού προγράμματος «Πολιτισμός» και υλοποιήθηκε από την εταιρία έργων «Λύσεις ΑΤΕ» έπειτα από διαγωνισμό που διεξήγαγε η Δ/νση εκτελέσεως έργων Μουσείων και Πολιτιστικών Εταιριών του ΥΠΠΟ.
Το κτιριακό συγκρότημα εργαστηρίων και αποθηκών του Κ.Θ.Β.Ε. βρίσκεται στο 20ο χιλ. Εθν. Οδού Θεσ/νίκης – Πολυγύρου μετά τη Ν. Ραιδεστό.

Εξηγήσεις ζητά το Πανελλήνιο Μακεδονικό Μέτωπο από τον κ. Λοβέρδο και το ΠΑΣΟΚ

Ναυάρχου Νικοδήμου 2, 105 57, Σύνταγμα, Αθήνα Blog: www.pamme.eu Ηλ. Δ/νση: press@danagennisi.gr Τηλ. 2103314314 Φαξ: 2103217771 ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ Εκπρόσωπος: Σταύρος Βιτάλης Τηλ.: 6979112273 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 2/9/09 Εξηγήσεις ζητά από τον κ. Ανδρέα Λοβέρδο το Πανελλήνιο Μακεδονικό Μέτωπο, για τη δήλωσή του σχετική με τον επαναπατρισμό των αυτοαποκαλούμενων «εθνικά Μακεδόνων» των Σκοπίων και του δήθεν δικαιώματός τους να διεκδικήσουν τις περιουσίες τους από τα ελληνικά δικαστήρια. Συγκεκριμένα, ο κ. Λοβέρδος, σε ερώτηση σχετική με το αν σκοπεύει το ΠΑΣΟΚ όταν έλθει στην εξουσία να αλλάξει τον νόμο Γεννηματά που επέτρεπε τον επαναπατρισμό των κομμουνιστών προσφύγων του Εμφυλίου, αλλά απέκλειε από την κατηγορία αυτή τους αλλογενείς, φέρεται να δήλωσε: «Πιστεύω ότι όσα υπόλοιπα χρωστάμε από την εποχή του Εμφυλίου πρέπει να εξαλειφθούν. Είχαμε λάβει απόφαση το 2003 να κάψουμε τα κόκκινα δελτία, δηλαδή τα δελτία των ανθρώπων σλαβομακεδονικής καταγωγής των οποίων απαγορεύεται η έλευση στην Ελλάδα. Αν αυτό σημαίνει ότι ορισμένοι θα εγείρουν αξιώσεις σχετικά με παλαιές περιουσίες, μπορούν να πάνε στα δικαστήρια να τις διεκδικήσουν.
Δεν πρέπει να υπάρχουν αγκυλώσεις τέτοιες που να εμποδίζουν να λύσουμε το πρόβλημα με τη FYROM σε σχέση με το όνομα». Το ΠΑΣΟΚ, είναι υποχρεωμένο να πει ξεκάθαρα στον ελληνικό λαό, σήμερα ιδιαίτερα, αν θα τιμήσει την θέση του ιδρυτή του Ανδρέα Παπανδρέου, «ονομασία για τα Σκόπια χωρίς τη λέξη Μακεδονία ή παράγωγά της» και το νόμο του, «επιστρέφουν μόνον Έλληνες το γένος πολιτικοί πρόσφυγες».

Το Σύνδρομο του Σαμψών?

Το Σύνδρομο του Σαμψών? Του καθηγητή ΓΙΩΡΓΟΥ ΠΙΠΕΡΟΠΟΥΛΟΥ* Δεν γνωρίζω όπως και ΟΛΟΙ οι Έλληνες και οι Ελληνίδες πέραν του Κώστα Καραμανλή και ίσως μιας μικρής ομάδας 4-5 ανθρώπων εάν τελικά ο Πρωθυπουργός μας θα μας οδηγήσει σε εκλογές μέσα στις επόμενες εβδομάδες! Υποθέτουμε όλοι ότι η πλειοψηφία των βουλευτών της Ν.Δ. ΔΕΝ το θέλει για λόγους που μπορεί να υποθέσει οποιοδήποτε άτομο διαθέτει Δείκτη Νοημοσύνης λίγο πάνω από τα όρια του Κρετινισμού… Υποθέτουμε επίσης ότι το ΘΕΛΟΥΝ οι βουλευτές και οι πολιτευτές του ΠΑΣΟΚ και του ΛΑΟΣ για λόγους που είναι αυτονόητοι… Είναι αλήθεια ότι ψηθήκαμε, την τελευταία δεκαετία, δηλαδή από 1999 του Κώστα Σημίτη μέχρι το «σωτήριο έτος» 2009 του Κώστα Καραμανλή με σκάνδαλα τύπου Χρηματιστήριο Αθηνών, Σύστημα «Σή Φορ Άη», Ομόλογα, ΖΗΜΕΝΣ, ΓΕΡΜΑΝΟΣ, ΟΤΕ, με απίστευτη ακρίβεια, με κλείσιμο επιχειρήσεων και ασφυκτική έλλειψη ρευστότητας στην αγορά, με πυρκαγιές και με τη διαπιστωμένη πλέον αδυναμία να πάνε φέτος διακοπές τουλάχιστον 6 στις 10 ελληνικές οικογένειες και το ερώτημα, τροφοδοτούμενο από τους Δημοσιογράφους και τα ΜΜΕ είναι πλέον ΕΝΤΟΝΟ: Θα ανακοινώσει στις επόμενες ημέρες, εάν όχι ώρες, ο Κώστας Καραμανλής εκλογές για τις 4 ή στις 11 Οκτωβρίου; Προσωπικά το ΑΠΕΥΧΟΜΑΙ καθώς Βουλευτικές Εκλογές τώρα θα οδηγήσουν την Ελλάδα ΣΙΓΟΥΡΑ σε Ακυβερνησία, η Ελληνική οικονομία ΔΕΝ θα το αντέξει και με την ήδη αποδυναμωμένη Αλληλεγγύη στην ελληνική κοινωνία θα προκληθούν μεγάλες περιπέτειες Έχω και το δικό μου ερώτημα για τον Κώστα Καραμανλή: «Υπάρχει κάποιος λόγος, που τον αγνοούν ΟΛΟΙ οι Έλληνες, για να καταγράψει στην προσωπική του πολιτική ιστορία ως γεγονός ότι τελικά υπέφερε από το Σύνδρομο του Σαμψών;» Με απόφαση, λοιπόν, για εκλογές ΤΩΡΑ εξυπακούεται και το ερώτημα ΟΛΩΝ των Ελλήνων που αγαπούν αυτή τη χώρα: Σε ποιόν, τελικά, συμφέρει η καλλιεργούμενη «πολιτική ανωμαλία;» * Ο καθηγητής ΠΙΠΕΡΟΠΟΥΛΟΣ θα είναι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΣ υποψήφιος Δήμαρχος Θεσσαλονίκης στις εκλογές του 2010

Εργαζόμενοι δύο ταχυτήτων στο Υπουργείο Πολιτισμού

ΑΠΟ ΤΟ apneagr

ΟΙ ΦΟΡΟΛΟΓΟΥΜΕΝΟΙ ΠΛΗΡΩΝΟΥΝ ΥΠΟΥΡΓΙΚΑ ΤΡΙΗΜΕΡΑ ΣΕ ΘΑΛΑΜΗΓΟΥΣ ΜΕΣΩ ΕΟΤ ΚΟΣΤΟΥΣ 4,5 ΕΚΑΤ. ΔΡΧ ΤΗΝ ΗΜΕΡΑ

ΕΡΩΤΗΣΗ ΚΑΙ ΑΙΤΗΣΗ ΚΑΤΑΘΕΣΗΣ ΕΓΓΡΑΦΩΝ Για τον κ. Πρωθυπουργό ΘΕΜΑ: "ΣΕΜΝΕΣ ΚΑΙ ΤΑΠΕΙΝΕΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΕΣ ΘΕΡΙΝΕΣ ΑΠΟΔΡΑΣΕΙΣ ΜΕΛΟΥΣ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΣΑΣ μαζί με την συντροφιά του ΣΕ ΥΠΕΡΠΟΛΥΤΕΛΗ ΘΑΛΑΜΗΓΟ, ΜΕ ΚΟΣΤΟΣ ΠΛΕΟΝ ΤΩΝ 13.000 ΕΥΡΩ (4.430.000 ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΔΡΧ.) ΤΗΝ ΗΜΕΡΑ ΠΛΗΡΩΘΗΚΑΝ κατά τρόπο σκανδαλώδη από τον Έλληνα φορολογούμενο ΜΕΣΩ ΤΟΥ ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΥ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΥ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ". Όπως γνωρίζετε, απεκαλύφθη ότι πέρυσι τον Αύγουστο ο τότε Υπουργός Τουριστικής Ανάπτυξης και σημερινός Υπουργός Παιδείας απόλαυσε μαζί με τη συντροφιά του τριήμερες διακοπές στο υπερπολυτελές ταχύπλοο σκάφος ΑΜΦΙΤΡΙΤΗ. Με νεότερα στοιχεία που περιήλθαν σε γνώση μας, οι παραπάνω σεμνές και ταπεινές διακοπές πληρώθηκαν και μάλιστα ακριβά με χρήματα του Ελληνικού λαού. Συγκεκριμένα, σύμφωνα με το Τιμολόγιο Παροχής Υπηρεσιών υπ΄αριθμ. 019/31-7-08 (της εταιρείας ΘΑΛΕΙΑ Ν.Ε.Π.Α, που είχε ναυλώσει τη θαλαμηγό ΑΜΦΙΤΡΙΤΗ για το διάστημα 7/8 έως 10/9), το Υπουργικό αυτό τριήμερο πολυτελούς αναψυχής από 14/8 έως 17/8/08, κόστους 40.000 ευρώ, δηλαδή πάνω από 13.000 ευρώ την ημέρα, είχε προπληρωθεί από τον Ελληνικό Οργανισμό Τουρισμού.
Περιττό να υπενθυμίσουμε ότι ο Ελληνικός Οργανισμός Τουρισμού, αποτελεί Νομικό Πρόσωπο Δημοσίου Δικαίου, η Διοίκηση του διορίζεται από την Κυβέρνηση και διαχειρίζεται δημόσιο χρήμα με συγκεκριμένους σκοπούς δημοσίου συμφέροντος. Σε καμία, λοιπόν, περίπτωση δεν είναι ηθικά ή νομικά επιτρεπτό να λειτουργεί ως χρηματοδότης πολυτελών πακέτων διακοπών Κυβερνητικών στελεχών και της εκάστοτε συντροφιάς τους. Ωστόσο το ότι εγνωρίζατε το πρώτο σκέλος αυτής της προκλητικής συμπεριφοράς του Υπουργού σας, δηλαδή τις σεμνές και ταπεινές διακοπές στο υπερπολυτελές σκάφος ΑΜΦΙΤΡΙΤΗ, επιλέξατε με τον πλέον επίσημο και πανηγυρικό τρόπο να σφραγίσετε την πλήρη Πρωθυπουργική ανοχή σας, αν όχι επιβράβευση, τέτοιων σεμνών και ταπεινών συμπεριφορών και ανεπίτρεπτων πρακτικών διασπάθισης δημοσίου χρήματος, ανανεώνοντας την εμπιστοσύνη σας στο συγκεκριμένο Κυβερνητικό στέλεχος, που μετά τον τελευταία ανασχηματισμό, βρίσκεται επικεφαλής του Υπουργείου Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων. Μετά τα παραπάνω ερωτάσθε: Τι απαντάτε σε αυτές τις συμπεριφορές του σημερινού Υπουργού Εθνικής Παιδείας που φαίνονται να επιβεβαιώνουν ότι η περυσινή πολυτελή τριήμερη απόδρασή του, μαζί με ολιγομελή συντροφιά, σε θαλαμηγό κόστισε 40.000 ευρώ, δηλ. 4.430.000 εκατ. δρχ. την ημέρα και πληρώθηκε μέσω ΕΟΤ από τους Έλληνες φορολογούμενους; Θα ελέγξετε την Διοίκηση του ΕΟΤ για την απόφασή της να διοχετεύει το δημόσιο χρήμα που διαχειρίζεται, όχι στους συγκεκριμένους σκοπούς δημοσίου συμφέροντος για τους οποίους υπάρχει ως Νομικό Πρόσωπο Δημοσίου Δικαίου, αλλά σε Υπουργικά τριήμερα προσωπικής αναψυχής σε πανάκριβες θαλαμηγούς; Αν ναι, ποιο το πόρισμα του ελέγχου και ποια τα μέτρα που ελήφθησαν; Αν όχι, συνιστά αυτό αποδοχή τέτοιων πρακτικών εκ μέρους της Κυβέρνησής σας σε ωμό εμπαιγμό του Ελληνικού λαού, που έχει χορτάσει Πρωθυπουργικές δεσμεύσεις για δήθεν περικοπές δαπανών και δήθεν σεμνή και ταπεινή διακυβέρνηση; Τι απαντάτε όταν εκδηλώνονται τέτοια φαινόμενα στελεχών σας, αναφορικά με τις θέσεις που εκφράσατε στη συνεδρίαση του Υπουργικού σας Συμβουλίου στις 10/3/2004, ότι η σεμνότητα και η ταπεινότητα για τα στελέχη σας είναι πάνω απ� όλα κώδικας συμπεριφοράς, καθημερινής συμπεριφοράς και στάσης ζωής. Στάση ζωής δηλωτική της ποιότητας και του χαρακτήρα κάθε ανθρώπου; Τι εννοούσατε όταν δηλώνατε αποστρέφομαι κάθε τι που θυμίζει έπαρση, χλιδή και επίδειξη.
Μήπως η περίπτωση του Υπουργού σας εντάσσεται σε εξαιρέσεις τέτοιων συμπεριφορών από τις θέσεις που εκφράσατε;
Τι εννοούσατε όταν δηλώνατε θα δυσαρεστηθώ πάρα πολύ αν δω φαινόμενα υπερβολικής κοινωνικής ζωής, κοσμικότητας, ιδιαίτερο συγχρωτισμό με οικονομικούς παράγοντες, πολυτέλειες και τα συναφή; Είστε σε θέση να εκφράσετε τη δυσαρέσκειά σας και με ποιο πρακτικό τρόπο σε φαινόμενα σαν κι αυτό, της συμπεριφοράς του Υπουργού που εσείς επιλέξατε; Τελικά το μήνυμα που στείλατε όπως το εκφράσατε τότε, ήταν υποκριτικό και εννοούσατε τα τελείως αντίθετα από αυτά που επικοινωνιακά διοχετεύσατε ως υγιείς απόψεις και θέσεις σας στον ελληνικό λαό. Με δεδομένη την ανοχή σας και την επιβράβευση των περυσινών Υπουργικών θερινών αποδράσεων κόστους άνω των 13.000 ευρώ ημερησίως σε θαλαμηγούς που πληρώνονταν από δημόσιο χρήμα, παρακαλούμε να ενημερώσετε τον Έλληνα φορολογούμενο, που φέτος δέχεται άγρια φοροεπιδρομή, πόσα από τα χρήματα που συνεισφέρει στο Ελληνικό Δημόσιο θα διατεθούν φέτος από τον ΕΟΤ ή άλλα ΝΠΔΔ για πολυτελείς διακοπές Υπουργών και της συντροφιάς τους;
Παρακαλούμε να κατατεθεί στη Βουλή το υπ αριθμ. 019/31-7-08 τιμολόγιο της εταιρείας ΘΑΛΕΙΑ Ν.Ε.Π.Α., η οποία και είχε ναυλώσει για το διάστημα αυτό τη θαλαμηγό ΑΜΦΙΤΡΙΤΗ, τιμολόγιο στο οποίο αποτυπώνεται η χρέωση του σχετικού ναυλοσυμφώνου για την τριήμερη Υπουργική απόδραση 40.000 ευρώ, καθώς και τα σχετικά παραστατικά εξόφλησής του από τον ΕΟΤ.
Οι Ερωτώντες και Αιτούντες Βουλευτές Γιάννης Διαμαντίδης Μιχάλης Καρχιμάκης Γρηγόρης Νιώτης Γιάννης Κουτσούκος Γιώργος Νικητιάδης Μάρκος Μπόλαρης Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου Χρύσα Αράπογλου Θεοδώρα Τζάκρη Ροδούλα Ζήση Ελπίδα Τσουρή Γιώργος Ντόλιος Μιχάλης Τιμοσίδης Χρήστος Χάϊδος Μιχάλης Παντούλας Βασίλης Τόγιας Παναγιώτης Ρήγας Γιώργος Πεταλωτής Χρήστος Αηδόνης Δημήτρης Τσιρώνης Γιάννης Δριβελέγκας Βασίλης Κεγκέρογλου Γιάννης Σκουλάς Δημήτρης Βαρβαρίγος Γιάννης Βλατής Γιάννης Αμοιρίδης Ανδρέας Μακρυπίδης Νίκος Ζωΐδης Έκτωρ Νασιώκας Μιχάλης Κατρίνης Λεωνίδας Γρηγοράκος Τάσος Σιδηρόπουλος ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΑΡΧΙΜΑΚΗΣ
ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΠΑΣΟΚ Ν.ΛΑΣΙΘΙΟΥ
ΜΕΛΟΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΠΑΣΟΚ
Σόλωνος 45, 10672 Αθήνα
Τηλ: 210 361 3193 - Fax: 210 361 5552

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΑ ΓΙΑΝΝΕΝΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΗΠΕΙΡΟ

ΑΠΟ ΤΟ epirusgate Χωρίς προσωπικό και χωρίς πόρους παραμένουν οι ακαδημαϊκές βιβλιοθήκες Τρεις Νομάρχες της Δυτικής Ελλάδος ζητούν περισσότερα έργα Πρώτο κουδούνι με... αντισηπτικά Οι πτήσεις των τουριστικών ελικοπτέρων μονοπώλησαν την συνεδρίαση του νομαρχιακού συμβουλίου Ιωάννινα : Αναβίωση ιστορίας !!!

Έπιασαν στα πράσα πυρομανή και τον άφησαν

ΑΠΟ ΤΟ ZOUGLAΈπιασαν στα πράσα πυρομανή και τον άφησαν
Ελεύθερος αφέθηκε χθες, μετά από διαφωνία εισαγγελέα και ανακριτή, κάτοικος Αχαΐας, ο οποίος συνελήφθη το μεσημέρι της περασμένης Δευτέρας από πυροσβέστες και μάλιστα επ’ αυτοφώρω να βάζει φωτιά σε δασική έκταση στο Καλούσι Αχαΐας.

Ο Miro της Μαγιόρκα - 06/9/2009

Ο Miro της Μαγιόρκα - 06/9/2009
Χώρος Εκδήλωσης: Τελλόγλειο Είδος Εκδήλωσης: Εικαστικά Η Είσοδος είναι ελεύθερη Λεωφορεία: 24,17
Υπό την αιγίδα του Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας, κ. Κάρολου Παπούλια και της Ισπανικής πρεσβείας, με την υποστήριξη του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, της Διεθνούς Εκθέσεως Δ.Ε.Θ. Α.Ε. Η έκθεση Ο Mirό της Μαγιόρκα, μια συνεργασία του Τελλογλείου και του Ιδρύματος Pilar i Joan Mirό της Μαγιόρκα παρουσιάζει μια από τις μεγαλύτερες εκθέσεις αυτού του καλλιτέχνη στην Ελλάδα.
Ένας μεγάλος αριθμός έργων και τεκμηρίων του Mirό (ξεπερνούν τα 400) καλύπτουν όλη τη θεματολογία του και αφορούν: ζωγραφική, γλυπτική, χαρακτική, σχέδια, σκίτσα για γλυπτά ή για δημόσια τέχνη, για sobreteixisms, για μπαλέτο, για μουσική, υλικό για τον Βασιλιά Ubu του Jarry κ.α.
Η μακέτα του εργαστηρίου Sert, μαζί με έγγραφα, σημειώσεις, έπιπλα, αντικείμενα κ.ά. μεταφέρουν την ατμόσφαιρα, την εσωτερική πλευρά της δημιουργικής του σκέψης. Στην έκθεση παρουσιάζεται κυρίως το έργο του ώριμου Mirό στη Μαγιόρκα, αυτό που δημιούργησε στο εργαστήριο που του σχεδίασε ο φίλος του, αρχιτέκτονας Josep Lluis Sert το 1956.
Το εργαστήριο αυτό αποτελεί τομή στο έργο του Mirό, γιατί εκεί επανεξετάζει την ως τότε πορεία του και κάνει μια νέα αρχή.
Πρόκειται για μια περίοδο απεριόριστης ανεξαρτησίας και αναζήτησης.
Τη δίψα του να εισβάλει σε νέα πεδία μαρτυρεί το εικαστικό του ιδίωμα -κηλίδες, πιτσιλιές, ροές, γραφικά, ίχνη, γρατζουνιές, ραφές, καρφιά, σχοινιά, αξιοποίηση του τυχαίου, της βίαιη χειρονομίας, έρευνα με μεγαλύτερη εμμονή στην εκφραστικότητα των υλικών. Θέματά του βιόμορφες σουρεαλιστικές μορφές-σύμβολα, η γυναίκα, τα πουλιά, τοπία, ο κόσμος του ουρανού, ο ήλιος, το φεγγάρι, αστερισμοί.
Όπως συνέβη στην περίπτωση της έκθεσης Suite 347 του Picasso, το Αρχείο Σπητέρη προσφέρει και στην έκθεση Μirό πλούσιο αρχειακό υλικό, σε άρθρα και δημοσιεύσεις στον γαλλικό κυρίως και στον ελληνικό τύπο της εποχής, για το ώριμο έργο του καλλιτέχνη.
Το εργαστήριο Sert παρουσιάζεται σε χωριστή έκθεση στο Τελλόγλειο σε συνεργασία με το Τμήμα Αρχιτεκτόνων ΑΠΘ.
Η Κοσμητεία της Πολυτεχνικής Σχολής ΑΠΘ μαζί με το Τμήμα Αρχιτεκτόνων πρόσφεραν ευγενώς στα πλαίσια της Έκθεσης Mirό στο Τελλόγλειο μια κατά το δυνατόν πιστή μικρογραφία αυτού του εργαστηρίου, η οποία κατά τη διάρκεια της έκθεσης θα υποδέχεται εκπαιδευτικά προγράμματα στον προαύλιο χώρο του Ιδρύματος.
Τη μελέτη πραγματοποίησαν ο Πρόεδρος του Τμήματος Νίκος Καλογήρου και η καθηγήτρια Αλκμήνη Πάκα, ενώ την κατασκευή ανέλαβε η εταιρία Octanorm-Hellas, με την υποστήριξη πολλών φορέων.
Η έκθεση Μirό στο Τελλόγλειο πρόλαβε στον σχεδιασμό της την «Κίνηση των Πέντε Μουσείων της Θεσσαλονίκης (5Μ)», τα οποία συνεργάζονται συμβολικά για πρώτη φορά σε αυτό το πλαίσιο.
Στο Κρατικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης στο Λιμάνι, ένας μεγάλος αριθμός χαρακτικών της ώριμης περιόδου του Μirό συνυπάρχει με νέους αξιόλογους καλλιτέχνες, βραβευμένους από τους Sotheby's, ένα σημαντικό δείγμα της σύγχρονης παραγωγής των εργαστηρίων της Μαγιόρκα.
Στο Μακεδονικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης δίπλα στη συμβολική φιλοξενία ενός ζωγραφικού έργου του Μirό εκτίθεται μια σειρά φωτογραφιών του σπουδαίου φωτογράφου που απαθανάτισε τον Μirό σε ώρες εργασίας, του Francesc Català-Roca. Το Αρχαιολογικό Μουσείο και το Βυζαντινό Μουσείο, σε αντίστοιχη χειρονομία συνεργασίας, φιλοξενούν από ένα ζωγραφικό έργο του Μirό.
Ο Δήμος Θεσσαλονίκης, ο Δήμος της Μαγιόρκα και το Τελλόγλειο Ίδρυμα οργανώνουν παράλληλα με την έκθεση Μirό σειρά εκδηλώσεων πολιτισμού, μουσικής, λόγου, δρώμενων και γαστρονομίας, που ενισχύουν αμφίδρομες πολιτιστικές σχέσεις.
Τη γενική ευθύνη της έκθεσης έχει η Αλεξάνδρα Γουλάκη - Βουτυρά.
Την γενική επιμέλεια ο Μάριος Ελευθεριάδης, την επιστημονική επιμέλεια η Maria Luisa Lax- Cacho από το Ίδρυμα Μirό της Μαγιόρκα.

ΔΗΠΕΧ - ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΝΟΜΟΣ ΧΑΝΙΩΝ ΔΗΜΟΣ ΧΑΝΙΩΝ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΧΑΝΙΩΝ ΥΨΗΛΑΝΤΩΝ 15 ΤΚ 73135 - ΧΑΝΙΑ ΤΗΛ : 2821087098 - 2821087077 FAX : 2821074332 EMAIL : dipeh@otenet.gr Web Site : www.dipeh.gr
ΕΝΑΝΤΙΩΣΗ (DEFIANCE) Δήμος Χανίων - ΔΗΠΕΧ 4/9/2009 - 6/9/2009 Δημοτικός Κινηματογράφος ΚΗΠΟΣ 20.30 & 22.30 5 €
ΕΝΑΝΤΙΩΣΗ (DEFIANCE)
- ΗΠΑ 2008 (Έγχρ.) Διάρκεια: 137' Σκηνοθεσία Έντουαρντ Ζούικ
Στη Λευκορωσία του 1941, οι τρεις αδερφοί Μπιέλσκι καταφεύγουν στα δάση για να ξεφύγουν από τους ναζί. Οργανώνουν μια αντιστασιακή ομάδα Εβραίων, η οποία αποφασίζει να διασώσει και όλους όσοι είναι εγκλωβισμένοι στο τοπικό γκέτο. Συναυλία με τον Αλκίνοο Ιωαννίδη On Stage 3/9/2009 - 3/9/2009 Ανατολική Τάφρος - Θέατρο Ώρα : 21.30 Είσοδος : 20 €
Ο Αλκίνοος Ιωαννίδης θα μας συναντήσει για να παρουσιάσει ένα πρόγραμμα που θα αποτελείται κυρίως από τραγούδια της «προσωπικής» του δισκογραφίας.
Τραγούδια από τον τελευταίο του δίσκο, με τίτλο ‘Νεροποντή’ αλλά και από την πορεία του μέχρι σήμερα.
Η ενορχήστρωση κάποιων από αυτά πλησιάζει την πρώτη εκτέλεση, ενώ στα περισσότερα διαφοροποιείται πολύ, επιτρέποντας τον αυτοσχεδιασμό και μια μουσική ελευθερία με αποτέλεσμα το κοινό να απολαμβάνει μία μοναδική μουσική εμπειρία από ένα σχήμα ιδιαιτέρως ταλαντούχων και ευφάνταστων μουσικών. Πιο συγκεκριμένα, συνοδοιπόροι του θα είναι οι: Σταύρος Λάντσιας (πιάνο, πλήκτρα), Γιώργος Καλούδης (βιολοντσέλο, κρητική λύρα), Μιχάλης Καπηλίδης (τύμπανα), Την επιμέλεια ήχου θα έχουν οι Βαγγέλης Λάππας και Κώστας Βάμβουκας ενώ τους φωτισμούς θα επιμεληθεί ο Κωνσταντίνος Αλεξίου.

Και βόμβα Ζίμενς χτυπά Καραμανλή

ΑΠΟ ΤΑ ΝΕΑ«Αδειάζουν» τον ανακριτή της Siemens Βόμβα για την κυβέρνηση ο πειθαρχικός έλεγχος εις βάρος του κ. Ζαγοριανού που ελέγχεται και για «χειραγώγηση» ΡΕΠΟΡΤΑΖ: Σίλα Αλεξίου
Στην έμπρακτη αμφισβήτηση της ανακριτικής συμπεριφοράς του 4ου ειδικού ανακριτή Νίκου Ζαγοριανού ως προς τον χειρισμό της υπόθεσης Siemens προχωρούν οι ελληνικές δικαστικές αρχές.
O πειθαρχικός έλεγχος εις βάρος του κ. Ζαγοριανού αποτελεί νέα βόμβα για την κυβέρνηση, αφού μεταξύ άλλων, ο ανακριτής ελέγχεται και για «χειραγώγηση».
Το έναυσμα έδωσε ο Α΄ αντιπρόεδρος του Αρείου Πάγου και προϊστάμενος της επιθεώρησης των δικαστηρίων κ. Ιω. Παπανικολάου, με τη διενέργεια αυτεπάγγελτης προκαταρκτικής πειθαρχικής εξέτασης εις βάρος του κ. Ζαγοριανού, την οποία άρχισε από τις αρχές της περασμένης εβδομάδας με αφορμή δημοσιεύματα και, μεταξύ άλλων, διερευνά αν ο ανακριτής χειραγωγήθηκε και από ποιους κατά την ανάκριση για την υπόθεση Siemens.

ΘΑ ΣΕ ΔΩ ΣΤΟ Floral - Books + Coffee…

-Τετάρτη 2/9: Have A Drink With Us..
Στα decks του Floral-Books+Coffee θα βρίσκονται οι GEL -Γιώργος Αποστόλου από τον Red FM + extra guest- με βόλτες στη μουσική του Tom Waits, του Nick Cave και στην μαυρόασπρη ροκ αισθητική της μουσικής.
Από τις 10 το βράδυ. - Πέμπτη 10/9: Lost Astronauts Party
O d.j. Crystal Zero και η d.j. Sissy Stardust από την κολλεκτίβα ΚΕΝΟ ΔΙΚΤΥΟ παρουσιάζουν για δεύτερη φορά στο Floral-Books+Coffee ένα διαστημικό οπτικο-ακουστικό δρώμενο με multi media visual art από το Void Optical Art Laboratory και με υπέροχους ήχους Atmospheric Cinematik Electronica και Space Electro Techno.
Στις 9.30 το βράδυ. -Τρίτη 15/9: Come Back Fall Party
Επιστροφή στα θρανία, επιστροφή στα βιβλία, επιστροφή στη μουσική.
Δημοσιογράφοι, συγγραφείς και καλλιτέχνες θα συναντηθούν για να μοιραστούν μαζί σας τις εντυπώσεις και τις αναμνήσεις του καλοκαιριού μέσα από ένα μουσικό ταξίδι.
Αλέξανδρος Ασωνίτης, Μηνάς Βιντιάδης, Δημήτρης Δανίκας, Εύη Ελευθεριάδου, Γιάννης Εμίρης, Ζέφη Κόλια, Κωνσταντίνος Μαρκουλάκης, Μανώλης Μαυρολέων, Κωνσταντίνα Μιχαήλ, Παναγιώτης Μπουγιούρης, Δημήτρης Παπαχρήστος, Γιώργος Παπαχρήστος, Γιώργος Σκούρτης, Άρης Σφακιανάκης, Νίκος Χύτας.
Όλοι μαζί υποδέχονται με μουσική και κουβέντα το χειμώνα που έρχεται.
Μουσική επιμέλεια: Αντώνης Καραγιαννάκης.
Από τις 10.00 το βράδυ. -Πέμπτη 17/9: Drinks, Music & Books by... Σώτη Τριανταφύλλου
Κάθε μήνα το Floral-Books+Coffee θα φιλοξενεί έναν συγγραφέα που θα φτιάχνει κοκτέιλ, θα βάζει cd με τα αγαπημένα του κομμάτια και θα συζητά μαζί σας για την ανάγνωση.
Στις 17 Σεπτεμβρίου, η συγγραφέας Σώτη Τριανταφύλλου σάς περιμένει για να φτιάξει το κοκτέιλ "Floradora", να παίξει τις αγαπημένες της μουσικές και να υπογράψει βιβλία της. Ειδικά για τη συγκεκριμένη ημέρα, τα βιβλία της συγγραφέως θα δίνονται με 10% έκπτωση.
Στις 8 το βράδυ. - Δευτέρα 21/9: Πρώτη παρουσίαση του 33.
Ο συγγραφέας και δημοσιογράφος Μανώλης Ανδριωτάκης παρουσιάζει το «33», ένα βιβλίο υβρίδιο, που θα μπορούσε να διαβαστεί ως ποιητικό graphic novel, ή να χρησιμοποιηθεί ως διαδραστικό ημερολόγιο.
Τα κείμενα και οι εικόνες του 33 είναι φτιαγμένα εξ’ ολοκλήρου από το χέρι του Ανδριωτάκη. Το 33 εικονογραφεί και αφηγείται, μέσα απ’ το ατομικό βίωμα του συγγραφέα, τα αδιέξοδα και τις προοπτικές μιας ολόκληρης γενιάς τριαντάρηδων στην σημερινή Ελλάδα και τους προτρέπει να συνομιλήσουν μαζί του.
Σχέδια του βιβλίου θα εκτίθενται στο χώρο του Floral-Books + Coffee.
Στις 8 το βράδυ. -Πέμπτη 24/9: Αφιέρωμα στον Edgar Allan Poe
Με αφορμή τη συμπλήρωση 200 χρόνων από τη γέννηση του αριστοτέχνη του μυστηρίου, η συγγραφέας Ζέφη Κόλια θα μας μυήσει στη σκοτεινή ατμόσφαιρα τριών ιστοριών του:
«Ο μαύρος γάτος», «Ο λάκκος και το εκκρεμές» και «Η πρόωρη ταφή» από το βιβλίο «Ο Μαύρος Γάτος και άλλες ιστορίες τρόμου» των εκδόσεων Οξύ.
Θα ακολουθήσει party με μουσικές επιλογές από τη Σώτη Τριανταφύλλου και αυστηρό black dress code!
Στις 8.30 το βράδυ. -Παρασκευή 25/9: Επετειακό Party 50 ΤΕΥΧΗ SONIK!
Tο μηνιαίο μουσικό περιοδικό SONIK, που έχει ισχυρή άποψη για τα μουσικά πράγματα και την εκφράζει δυνατά, συμπληρώνει τα 50 τεύχη του και το γιορτάζει με ένα μεγάλο live party στο Floral-Books+Coffee...με την καλύτερη μουσική των τελευταίων 5 ετών από τους μουσικούς συντάκτες του Sonik και πολλά δώρα! 50 τεύχη και 5 χρόνια συνεχούς μουσικής ενημέρωσης, γεμάτα νέες κυκλοφορίες, πρωτότυπα ρεπορτάζ, άρθρα, αποκλειστικότητες, μοναδικά δώρα...
Από τις 10 το βράδυ. -Δευτέρα 28/9: Παρουσίαση & υπογραφή βιβλίου: Η ασθένεια της πεταλούδας
Ο συγγραφέας Γιάννης Παπαγιάννης και οι εκδόσεις Άγκυρα σάς προσκαλούν στην παρουσίαση και υπογραφή του βιβλίου «Η ασθένεια της πεταλούδας», μιας ιστορίας συναρπαστικής, παράξενης, ίσως και αστείας, που οδηγεί τους αναγνώστες να βρουν τις δικές τους διεξόδους.
Στις 8 το απόγευμα. -Τρίτη 29/9: Βραδιά Αργεντίνικου Τάνγκο
Μία χορευτική βραδιά για όσους αγαπούν το αργεντίνικο τάνγκο.
Η Κατερίνα Χατζηδάκη και η σχολή της Milonga Passional θα σας μυήσουν στα βήματα του Αργεντίνικου Τάνγκο και θα ξυπνήσουν τον αισθησιασμό σας.
Στις 9 το βράδυ. Το νέο FLORAL ∙ Books+Coffee είναι ένας χώρος σε τρία επίπεδα.
Καφές και ποτό στη μεγάλη ψηλοτάβανη αίθουσα του πρώτου επιπέδου, κερκίδες και ορθάδικο στο αμέσως επόμενο επίπεδο για αυτούς που θέλουν να νοιώθουν «χύμα στο κύμα», χαλαρό καθιστικό και συζητήσεις σε άμεση επαφή με το βιβλιοπωλείο στο τρίτο επίπεδο.
Η μουσική σε έμπειρα χέρια, ροκ, μαύρη, ελέκτρο, μπριτ ποπ και ό,τι ζωντανεύει τις αισθήσεις…330 τετραγωνικά μέτρα με κλασσική Bauhaus αρχιτεκτονική και ίχνη από το καφέ-ζαχαροπλαστείο FLORAL του 1935: Μια μαρμάρινη σκάλα, ίχνη ταπετσαρίας, επιβλητικές κολώνες, μεγάλες τζαμαρίες.
Θα μπορούσε να φανταστεί κανείς τον Κύρκο, τον Ξαρχάκο, τον Χόρν να πίνουν τον καφέ τους ... FLORAL BOOKS + COFFEE
Θεμιστοκλέους 80, Πλατεία Εξαρχείων
Τ: 210 3800070 Πληροφορίες: Όλγα Παπαδοπούλου – PR Coordinator
Τηλ.: 210-5226609 (εσωτ.2) - e-mail:pr@oxy.gr , pr@empiria.gr
Μαργαρίτα Σύρκου –Marketing Manager
Τηλ.: 210-5227767 - e-mail: m.sirkou@oxy.gr

ΗΡΩΔΕΙΟ / ΔΕΥΤΕΡΑ 21 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2009.

Ο Σεπτέμβρης μας επιφυλάσσει πολλές εκπλήξεις.
Μία εξ αυτών είναι και η ΜΟΝΑΔΙΚΗ "μουσική συνάντηση" του ΘΑΝΑΣΗ ΠΟΛΥΚΑΝΔΡΙΩΤΗ στο ΗΡΩΔΕΙΟ.
Το ΡΕΜΠΕΤΙΚΟ συναντά το FLAMENCO και το FADO.
Σε αυτή τη "συνάντηση" θα είμαστε ΟΛΟΙ εκεί.

ΤΟ ΕΘΝΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΒΙΒΛΙΟΥ ΕΝΗΜΕΡΩΝΕΙ

Σεπτέμβρης μήνας και το ΕΘΝΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΒΙΒΛΙΟΥ μας ενημερώνει για πολλά ενδιαφέροντα.

ΔΗΠΕΧ - ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΝΟΜΟΣ ΧΑΝΙΩΝ ΔΗΜΟΣ ΧΑΝΙΩΝ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΧΑΝΙΩΝ ΥΨΗΛΑΝΤΩΝ 15 ΤΚ 73135 - ΧΑΝΙΑ ΤΗΛ : 2821087098 - 2821087077 FAX : 2821074332 EMAIL : dipeh@otenet.gr Web Site : www.dipeh.gr
Η ΛΥΣΑΣΜΕΝΗ ΓΑΤΑ (A CAT ON A HOT TIN ROOF) Δήμος Χανίων - ΔΗΠΕΧ 2/9/2009 - 3/9/2009 Δημοτικός Κινηματογράφος ΚΗΠΟΣ 20.30 & 22.30 7 € Η ΛΥΣΑΣΜΕΝΗ ΓΑΤΑ (A CAT ON A HOT TIN ROOF)
ΗΠΑ1958 (Έγχρ.) Διάρκεια 108' Σκηνοθεσία Ρίτσαρντ Μπρουκς
Δυο ιερά τέρατα του Χόλλυγουντ Ελίζαμπεθ Τέηλορ και ο Πωλ Νιούμαν σε μια κλασσική ταινία βασισμένη στο βραβευμένο με Πούλιτζερ μυθιστόρημα του Τένεσση Γουίλλιαμς "Η Λυσσασμένη Γάτα".
Με την μοναδική του ερμηνεία ο Πωλ Νιούμαν κέρδισε την πρώτη του υποψηφιότητα για oscar ενώ η Ελίζαμπεθ Τέηλορ έδωσε ένα πραγματικό ρεσιτάλ ηθοποιίας στο ρόλο της "αγριόγατας" Μάγκυ. Εκδήλωση ονοματοθεσίας οδού "Φλωρεντίνης Καλούτση" Δήμος Χανίων - ΔΗΠΕΧ 3/9/2009 - 3/9/2009 Κήπος ΙΝ Αγίας Μαγδαληνής Ώρα : 19.30 Είσοδος : ελεύθερη Ο Δήμος Χανίων και η Δημοτική Πολιτιστική Επιχείρηση διοργανώνουν την Πέμπτη 3 Σεπτεμβρίου 2009, εκδήλωση ονοματοθεσίας της οδού "Φλωρεντίνης Καλούτση". Το πρώτο μέρος της εκδήλωσης στις 19.30, θα πραγματοποιηθεί στην οδό "Φλωρεντίνης Καλούτση" (στο ύψος το αρ. 60 της Μανούσου Κουνδούρου), και το δεύτερο, ώρα 20.00, στον κήπο του Ι.Ν. Αγίας Μαγδαληνής. Η εκδήλωση περιλαμβάνει : - Χαιρετισμό του Δημάρχου Χανίων Κυριάκου Βιριδάκη - Ομιλία της Προέδρου του Λυκείου των Ελληνίδων Χανίων Ζωή Μητσοτάκη με θέμα "Οδός Φλωρεντίνης Καλούτση". Αμέσως μετά η Παιδική Χορωδία του Δήμου Χανίων, με τη διεύθυνση του Γεωργίου Καλούτση και τον Νίκο Περάκη στο πιάνο, θα αποδώσει ελληνικά και ξένα τραγούδια. Παραδοσιακή βραδιά στο ΚΑΠΗ Παχιανών Δήμος Χανίων - ΔΗΠΕΧ 2/9/2009 - 2/9/2009 ΚΑΠΗ Παχιανών Ώρα : 20.30 Είσοδος : ελεύθερη Στο πλαίσιο των εκδηλώσεων "Πολιτιστικό Καλοκαίρι - Χανιά 2009", που διοργανώνει ο Δήμος Χανίων και η Δημοτική Πολιτιστική Επιχείρηση, την Τετάρτη 2 Σεπτεμβρίου 2009 και ώρα 20.30, στο ΚΑΠΗ Παχιανών, θα πραγματοποιηθεί παραδοσιακή βραδιά με τραγούδια και χορούς της Κρήτης Κρήτης Κρήτης Κρήτης.
Συμμετέχει ο Χορευτικός Όμιλος Χανίων "Ο Ψηλορείτης".
Το συγκρότημα συνοδεύει το συγκρότημα του Γιάννη Μαραγκάκη από το Σύλλογο Μουσικών Νομού Χανίων "Ο Χάρχαλης"

ΚΥΚΛΟΦΟΡΗΣΕ ΤΟ ΤΕΥΧΟΣ ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2009 ΤΟΥ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟΥ "ΔΙΑΒΑΖΩ" / Νο 499 / 1 τεύχος πριν τα 500!

Διαβάζω, μηνιαία επιθεώρηση του βιβλίου (Τεύχος Σεπτεμβρίου 2009, Νο 499, σελίδες: 128, τιμή: 6,00 €) Το Διαβάζω επανέρχεται, ανοίγοντας τη νέα σεζόν με το τεύχος Σεπτεμβρίου, Νο 499, μόλις ένα τεύχος πριν το 500ό. ΑΦΙΕΡΩΜΑ – ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΚΥΠΡΙΑΚΗ ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑ (Μελέτες για την πεζογραφία και την ποίηση από το 1974 έως τις μέρες μας) Η δίσεκτη χρονιά του 1974 αναγνωρίζεται ως σημαντική τομή στα κυπριακά πράγματα, αφού σημάδεψε κάθε τομέα της ζωής στην Κύπρο, αναπόφευκτα τα γράμματα και τις τέχνες. Το χουντικό πραξικόπημα κατά της κυβέρνησης Μακαρίου και κυρίως η στρατιωτική εισβολή της Τουρκίας στο νησί με όλα τα οδυνηρά επακόλουθά τους θεματοποιούνται επίμονα και στη λογοτεχνία.
Αλλά μπορούσε να γίνει αλλιώς;
Το ζητούμενο είναι αν η συμφορά τροφοδότησε γόνιμα την τέχνη του λόγου ή αν έχει απλώς αγκυλώσει τις εμπνεύσεις ορισμένων ή περισσότερων συγγραφέων.
Ενδιαφέρει να δει κανείς, για παράδειγμα, τους τρόπους με τους οποίους θεματοποιείται το πρωτογενές ιστορικό υλικό στην ποίηση ή στην πεζογραφία και στο θέατρο.
Ειδικά οι νεότεροι συγγραφείς, που αποτελούν τη λεγόμενη «γενιά του ’74» (αυτοί μας ενδιαφέρουν εδώ), μπόρεσαν να εμβαθύνουν στο πρόβλημα, να οσμιστούν το τραγικό, να το μετατρέψουν σε υπαρξιακό βίωμα και να το μεταπλάσουν λογοτεχνικά, ή έμειναν σε αβανταδόρικους και θνησιγενείς στίχους και σε επικαιρικά αφηγήματα;
Επιμέλεια αφιερώματος: Λευτέρης Παπαλεοντίου. Γράφουν ακόμη: Αλέξης Ζήρας, Γιώργος Μολέσκης, Θεοδόσης Πυλαρινός, Λεωνίδας Γαλάζης, Ελένη Αντωνιάδου, Γεώργιος Γεωργής. ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ Ο Θεόδωρος Παπαγγελής μετέφρασε ένα τμήμα από τις Μεταμορφώσεις του Οβίδιου (Σώματα που άλλαξαν τη θωριά τους, Διαδρομές στις Μεταμορφώσεις του Οβίδιου, εκδόσεις Gutenberg) που τις θεωρεί ως την «πιο ευπώλητη μυθολογική εγκυκλοπαίδεια της δυτικής λογοτεχνίας». Στη συνέντευξή του στον Γιάννη Ν. Μπασκόζο δίνει μια πιο ενδελεχή εικόνα αυτής της προσπάθειας. Ο Τηλέμαχος Κώτσιας μιλάει στην Αντιγόνη Κατσαδήμα, με αφορμή το τελευταίο του μυθιστόρημα, Στην απέναντι όχθη (εκδόσεις Ψυχογιός), όπου κυριαρχούν οι πολιτικές συγκρούσεις, οι διαψεύσεις προσδοκιών, η φιλία, τα όνειρα και τα δράματα σε μία ταραγμένη περίοδο 35 χρόνων. Ο Ίνγκο Σούλτσε, ένας από τους πιο ώριμους, απολαυστικούς και πολυβραβευμένους συγγραφείς στη χώρα του, μιλάει στον Σωκράτη Καμπουρόπουλο, με αφορμή το νέο του μυθιστόρημα Καινούργιες ζωές (εκδόσεις Καστανιώτη). ΠΡΟΣΩΠΑ Η Τζίλιαν Φλιν είναι το νέο όνομα στο χώρο των αστυνομικών μυθιστορημάτων (στα ελληνικά τα βιβλία της, Αιχμηρά αντικείμενα, Σκοτεινός Τόπος, κυκλοφορούν από τις εκδόσεις Μεταίχμιο).
Έχει επαινεθεί από τον Στίβεν Κινγκ ως «ό,τι καλύτερο έχει βγει τα τελευταία χρόνια στο χώρο του μυθιστορήματος θρίλερ». Και έχει κερδίσει χιλιάδες αναγνώστες με το ιδιότυπο στυλ της.
Του Φίλιππου Φιλίππου. Στο τεύχος, τέλος, θα βρείτε όλες τις μόνιμες στήλες: σχόλια, από μήνα σε μήνα, courier, θερμιδωριανά οξύτονα, ζενερίκ, ως αναγνώστης, για τα παιδιά, χωρίς προϋπηρεσία, ευπώλητα, βιβλία στον κόσμο, περιοδεύων, διαβάζω comics, του δρόμου, πλήθος βιβλιοκριτικών και βιβλιοπαρουσιάσεων από την πρόσφατη εκδοτική παραγωγή. Καλό φθινόπωρο!
ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ ΔΙΑΒΑΖΩ
Χαριλάου Τρικούπη 38, 3ος όροφος 106 80, Αθήνα τηλ.: 210 33 88 008 fax: 210 33 88 006 email: kdiavazo@otenet.gr

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΑΠΟ ΤΟ E-PONTOS

ΣΚΛΗΡΥΝΣΗ ΚΑΤΑ ΠΛΑΚΑΣ ΚΑΙ ΕΜΒΟΛΙΟ ΗΠΑΤΙΤΙΔΑΣ Β

ΑΠΟ ΤΟ ΣΚΛΗΡΥΝΣΗ ΚΑΤΑ ΠΛΑΚΑΣΤου Δρ. Δ.ΚΟΥΝΤΟΥΡΗ
ΣΚΛΗΡΥΝΣΗ ΚΑΤΑ ΠΛΑΚΑΣ ΚΑΙ ΕΜΒΟΛΙΟ ΗΠΑΤΙΤΙΔΑΣ Β ΤΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΧΡΟΝΙΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΝΤΟΝΗ ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΜΒΟΛΙΑΣΜΟ ΤΗΣ ΗΠΑΤΙΤΙΔΑΣ Β ΚΑΙ ΤΗΝ ΣΧΕΣΗ ΤΟΥ ΜΕ ΤΗΝ ΕΜΦΑΝΙΣΗ ΤΗΣ ΣΚΛΗΡΥΝΣΗΣ ΚΑΤΑ ΠΛΑΚΑΣ
Η απάντηση στην ερώτηση για την πιθανή αυτή σχέση βρίσκεται στην μελέτη επιδημιολογικών ερευνών.
Οι έρευνες αυτές όσο πιο έγκυρες είναι τόσο πιο αξιόπιστες αποδεικνύονται.
Ανατρέχοντας σε έρευνες που παρουσιάσθηκαν στο κορυφαίο αμερικανικό περιοδικό Neurology βρέθηκε ότι υπάρχει μια «κατανοητή» σχέση μεταξύ εμβολίου ηπατίτιδας Β και σκλήρυνσης κατά πλάκας.
Η αναφορά αυτή αφορά συγκεκριμένα τον κίνδυνο μιας εξέλιξης κλινικής εικόνας σκλήρυνσης κατά πλάκας μετά από εμβολιασμό με επανασυνοδευόμενο εμβόλιο ηπατίτιδας Β

Η ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΣΕ ΤΙΤΛΟΥΣ

ΑΠΟ ΤΟ Ινφογνώμων Πολιτικά
Παρενόχληση αεροπλάνου της Ολυμπιακής από τουρκικά μαχητικάΜικρασιατική καταστροφή Ειδικό απεσταλμένο στις Βρυξέλλες τοποθετεί η ΠΓΔΜ Να μπορούμε να βλέπουμε τα εγκλήματα και από τις δύο πλευρές Πώς το Κουρδικό επηρεάζει το Κυπριακό Διάβημα για νέες τουρκικές υπερπτήσεις πάνω από τους Φούρνους Συνήθης πρακτική οι εκτελέσεις Ταλάτ: "Πιθανή η μόνιμη διχοτόμηση" Αποχώρηση ΟΥΝΦΙΚΥΠ... Εικονικός βομβαρδισμός "Η Τουρκία εμμένει στην πολιτική της ενιαίας Κίνας" Χριστόφιας καλεί Ομπάμα Η νέα, "ευρωπαϊκή" Τουρκία και οι Κούρδοι Αμερικανίδα αξιωματούχος στην Αθήνα Στην ECSA το θέμα του τουρκικού εμπάργκο στα κυπριακά πλοία Ενδιαφέρον Γαλλικών εταιρειών για αγορά της ΕΛΒΟ Διπλωματικές σχέσεις θα συνάψουν Τουρκία και Αρμενία μετά από έναν αιώνα «ψυχρότητας»

"Ο Πρετεντέρης αλά.. Κέρμικ!!"

ΑΠΟ ΤΟ ΑΠΟΛΙΤΙΣΤΟ ΣΤΕΚΙ"Ο Πρετεντέρης αλά.. Κέρμικ!!"

Νταβούτογλου στα κατεχόμενα - Απαισιοδοξία Ταλάτ

ΑΠΟ ΤΟ FOREIGN PRESSΝταβούτογλου στα κατεχόμενα - Απαισιοδοξία Ταλάτ
“H πιθανότητα μόνιμης διχοτόμησης καθίσταται καθημερινά και πιο ισχυρή κι αυτό είναι μια πραγματικότητα” δήλωσε ο Τουρκοκύπριος ηγέτης Μεχμέτ Αλί Ταλάτ, εν όψει της συνάντησης που θα έχει σήμερα με τον υπουργό Εξωτερικών της Τουρκίας Αχμέτ Νταβούτογλου, ο οποίος επισκέπτεται τα κατεχόμενα.
Ο κ. Ταλάτ επεσήμανε στις δηλώσεις του ότι δεν έχει πρόθεση να επιστρέψει τη Μόρφου και την Καρπασία, αν το θελήσουν οι Ελληνοκύπριοι, προσθέτοντας ωστόσο, ότι τα θέματα αυτά δεν έχουν τεθεί ακόμη στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων. Ο Τούρκος υπουργός , σύμφωνα με πληροφορίες θα δώσει τις κατευθυντήριες γραμμές για τη στάση που θα τηρήσει στο νέο γύρο διαπραγματεύσεων για το Κυπριακό.
Οι συνομιλίες ξεκινούν μεθαύριο.
Ο κ. Νταβούτογλου, προειδοποίησε σε δηλώσεις του το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο να μην διαπράξει οποιοδήποτε λάθος στην έκθεσή του για το Κυπριακό, κατά την αξιολόγηση των ενταξιακών διαπραγματεύσεων της Τουρκίας τον ερχόμενο Δεκέμβριο. Περισσότερα στο FOREIGN PRESS