Πέμπτη 25 Νοεμβρίου 2010

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ     
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ    
Αθήνα, 25 Νοεμβρίου 2010        
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ          
Ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη, κ. Χρήστος Παπουτσής, παρουσίασε σήμερα, Πέμπτη 25 Νοεμβρίου, στο Υπουργικό Συμβούλιο το Σχέδιο Νόμου «Σύσταση Γραφείου Αντιμετώπισης Περιστατικών Αυθαιρεσίας στο Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη και άλλες διατάξεις ».
Α . Συστήνεται Γραφείο Αντιμετώπισης Περιστατικών Αυθαιρεσίας, το οποίο υπάγεται απευθείας στον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη.   
Σε αυτό καταγγέλλονται περιστατικά προσβολής της ανθρώπινης αξιοπρέπειας ή βασανιστηρίων ή άλλων περιστατικών αυθαιρεσίας από το ένστολο προσωπικό των σωμάτων ασφαλείας (ΕΛ.ΑΣ., Πυροσβεστικό Σώμα, Λ.Σ.) σε βάρος πολιτών, κατά τα πρότυπα άλλων χωρών της ΕΕ.    
Έτσι δημιουργείται ένας ανεξάρτητος, φερέγγυος και ανεξάρτητος μηχανισμός λογοδοσίας του προσωπικού των σωμάτων ασφαλείας. Η Ελλάδα ανταποκρίνεται στην υποχρέωσή της να συμμορφωθεί με τις υποδείξεις και τις κατευθυντήριες αρχές των Ευρωπαϊκών Οργάνων που διαμορφώθηκαν με βάση τη νομολογία του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων για τη διερεύνηση καταγγελιών αστυνομικής αυθαιρεσίας που εμπίπτουν στη δικαιοδοσία της Ευρωπαϊκής Σύμβασης για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου.     
Το Γραφείο θα έχει τη δυνατότητα να επιλαμβάνεται και αυτεπαγγέλτως όταν υπάρχουν σχετικά δημοσιεύματα στον Τύπο ή σε ΜΜΕ.      
Το Γραφείο λειτουργεί υπό την ευθύνη Τριμελούς Επιτροπής υψηλού κύρους και συγκροτείται από έναν επίτιμο αρεοπαγίτη, ως πρόεδρο και ως μέλη τον Νομικό Σύμβουλο του κράτους στο Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη και από έναν επίτιμο εισαγγελέα του Αρείου Πάγου ή Εφετών.     
Το Γραφείο δεν διερευνά σε καμία περίπτωση το ποινικό σκέλος της υπόθεσης     
Αν πρόκειται για αξιόποινη πράξη, η καταγγελία διαβιβάζεται αμέσως στον αρμόδιο εισαγγελέα    
Η άσκηση του πειθαρχικού ελέγχου παραμένει στα αρμόδια πειθαρχικά όργανα του οικείου Σώματος, και υπάρχει δέσμευση να εξετάζονται οι υποθέσεις αυτές κατά απόλυτη προτεραιότητα     
Η Τριμελής Επιτροπή θα υποβάλλει κατ΄ έτος αναλυτική έκθεση πεπραγμένων, διαπιστώσεων και προτάσεων στον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη.     
Β. Διευρύνεται η αποστολή Υπηρεσίας Εσωτερικών Υποθέσεων της Ελληνικής Αστυνομίας και σε άλλα αδικήματα των υπαλλήλων και λειτουργών του ευρύτερου δημόσιου τομέα αλλά και των υπαλλήλων και αξιωματούχων της Ευρωπαϊκής Ένωσης και των διεθνών οργανισμών που δραστηριοποιούνται στην Ελληνική Επικράτεια, σε μία προσπάθεια αντιμετώπισης της διαφθοράς, σύμφωνα με τη σύμβαση του Ο.Η.Ε. κατά της διαφθοράς, η οποία κυρώθηκε από τη χώρα μας με το Ν.3666/2008.      
Η ρύθμιση αυτή εντάσσεται στη δέσμευση της κυβέρνησης για τη λήψη των αναγκαίων νομοθετικών και πρακτικών μέτρων για την καταπολέμηση της διαφθοράς στο δημόσιο, η οποία απειλεί τη σταθερότητα και την ασφάλεια της κοινωνίας, υπονομεύει τους θεσμούς , τις ηθικές αξίες και της αξίες της δημοκρατίας και αντιστρατεύεται τις αρχές της ορθής διαχείρισης των δημοσίων υποθέσεων και τις δημόσιας περιουσίας, της διαφάνειας και της ισότητας ενώπιον του νόμου.     
Γ. Υλοποιείται η προεκλογική δέσμευση του πρωθυπουργού, κ. Γιώργου Παπανδρέου, και του ΠΑΣΟΚ, προς του εποχικούς πυροσβέστες.     
Συνιστάται στο Πυροσβεστικό Σώμα μία ιδιαίτερη κατηγορία προσωπικού με την ονομασία «Επικουρικοί Πυροσβέστες», η οποία προβλέπεται να υποκαταστήσει σταδιακά το θεσμό του Εποχικού Πυροσβέστη.        
Κύριο καθήκον: η δασοπυρόσβεση και η δασοπροστασία. Θα επικουρούν όμως παράλληλα το πυροσβεστικό προσωπικό και σε όλα τα λοιπά καθήκοντά του, στην άσκηση των οποίων παρατηρούνται σήμερα αδυναμίες, λόγω των μεγάλων ελλείψεων στο προσωπικό αυτό.     
Το Πυροσβεστικό Σώμα μπορεί έτσι να καλύψει με επάρκεια πολλές από τις ελλείψεις του, εάν οι προσλαμβανόμενοι προέρχονται από εποχικούς πυροσβέστες, που έχουν προσφέρει σημαντικές υπηρεσίες στον τομέα της δασοπυρόσβεσης και έχει αποκτήσει πολύτιμη σχετική εμπειρία.       
Η πρόσληψη θα γίνεται με αντικειμενικά κριτήρια. Η σχετική διαδικασία διενεργείται υπό τον έλεγχο και την ευθύνη ανεξάρτητης επιτροπής, στην οποία θα συμμετέχει και εκπρόσωπος του Ανωτάτου Συμβουλίου Επιλογής Προσωπικού (Α.Σ.Ε.Π.).      
Δ. Καταργείται η Ελληνική Αγροφυλακή , οι αρμοδιότητες της οποίας μεταφέρονται στο Υπουργείο περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής και ασκούνται από τις κατά τόπους Δασικές Υπηρεσίες.      
Το προσωπικό της μετατάσσεται στις Δασικές Υπηρεσίες του τόπου που υπηρετεί, στις οποίες συνιστώνται αντίστοιχες οργανικές θέσεις, ανάλογα με τα προσόντα του.      
· Συγκροτείται ένας ενιαίος μηχανισμός ελέγχου και προστασίας των δασικών και αγροτικών οικοσυστημάτων και του φυσικού περιβάλλοντος.      
· Εξασφαλίζεται καλύτερος συντονισμός και αποτελεσματικότερος έλεγχος της άσκησης των αρμοδιοτήτων αυτών, αλλά και σημαντικό δημοσιονομικό όφελος.       
Ε. Στο Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη συνίσταται αυτοτελής Υπηρεσία για το συντονισμό των χρηματοδοτούμενων από ευρωπαϊκά προγράμματα επιχειρησιακών και αναπτυξιακών δράσεων του Υπουργείου.    
Η Υπηρεσία αυτή θα αποτελεί και την υπεύθυνη Εθνική Αρχή που λειτουργεί στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Ταμείου Εξωτερικών Συνόρων και του Ευρωπαϊκού Ταμείου Επιστροφών στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού προγράμματος «Αλληλεγγύη και Διαχείριση μεταναστευτικών ροών».
ΣΤ. Αναβαθμίζεται ο ρόλος και διευρύνονται οι αρμοδιότητες του Κέντρου Μελετών Ασφάλειας.
Ζ. Προβλέπεται η διάθεση στις αστυνομικές αρχές και τις υπηρεσίες του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής χερσαίων , πλωτών και εναερίων μεταφορικών μέσων που έχουν κατασχεθεί ως αντικείμενα λαθρεμπορίας , ή ως μεταφορικά μέσα ναρκωτικών ουσιών , λαθρεμπορευμάτων ή λαθρομεταναστών και ως μέσα παράνομης διακίνησης όπλων και αρχαιοτήτων.
Η. Ρυθμίζεται η εκκρεμότητα που υπάρχει στο θέμα της ιθαγένειας των κατατασσομένων στην Ελληνική Αστυνομία ομογενών από τη Β. Ήπειρο, την Κύπρο και την Τουρκία, για τους οποίους δεν προβλέπεται η απόκτηση της Ελληνικής ιθαγένειας, όπως γίνεται και με τους ομογενείς που εισάγονται στις Στρατιωτικές Σχολές , σύμφωνα με το άρθρο 4 παρ. 1 του ν. 3284/2004. Με την προτεινόμενη ρύθμιση καλύπτεται το νομοθετικό αυτό κενό που δημιουργούσε ζητήματα ισότητας.
Θ . Προβλέπεται αύξηση του επιδόματος από 100 σε 300 ευρώ στους αστυνομικούς, συνοριακούς φύλακες και ειδικούς φρουρούς, που μετατάσσονται σε υπηρεσία γραφείου ή απέχουν από τα καθήκοντά τους, συνεπεία τραυματισμού ή παθήματος κατά την εκτέλεση διατεταγμένης υπηρεσίας και ένεκα αυτής. Επεκτείνεται δε αυτό για λόγους ισονομίας και δικαιοσύνης και στο Λιμενικό προσωπικό.
Ι. Επίσης για λόγους πληρέστερης προστασίας του προσωπικού της ΕΛΑΣ παρέχεται η δυνατότητα στους συνταξιούχους αστυνομικούς να παραμένουν μέτοχοι στον ειδικό λογαριασμό αρωγής για 10 έτη μετά τη συνταξιοδότησή τους.

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ      
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ     
Αθήνα, 25 Νοεμβρίου 2010      
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ      
ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΣ ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΥ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ ΜΑΝΩΛΗ ΟΘΩΝΑ ΣΤΟ 19ο ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΕΤΗΣΙΟ ΤΑΚΤΙΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΤΗΣ Π.Ο.ΑΞΙ.Α.       
Με ιδιαίτερη χαρά ανταποκριθήκαμε στην πρόσκληση της Π.Ο.ΑΞΙ.Α. να παρευρεθούμε και να χαιρετίσουμε το 19ο ετήσιο συνέδριό σας. Δυστυχώς, υπάρχει μια παράλληλη διοργάνωση ενός συνεδρίου την ίδια ώρα, που αφορά θέματα πολιτικής προστασίας με εκπροσώπηση από 14 ευρωπαϊκές περιφέρειες, που υποχρεώνει τον κ. Υπουργό να βρίσκεται εκεί από λίγο να είμαστε εκεί.  
Η παρουσία της πολιτικής ηγεσίας σήμερα εδώ θέλω να σας διαβεβαιώσω αξιολογείται από εμάς ως ιδιαίτερα χρήσιμη, όπως πλήρως αξιοποιήσιμη θα είναι κάθε δυνατότητα διαμόρφωσης μιας ουσιαστικής διαλεκτικής σχέσης με τα όργανα των Αστυνομικών, των Αξιωματικών αλλά και των Αστυφυλάκων και μιας θεσμοθετημένης τακτής διαδικασίας κοινού προβληματισμού, ανταλλαγής απόψεων και αναζήτησης λύσεων σε ζητήματα, όχι μόνο συνδικαλιστικά, αλλά και σε ζητήματα που άπτονται στην διαμόρφωση πολιτικών πρωτοβουλιών και νομοθετικών πρωτοβουλιών της Κυβέρνησης το επόμενο διάστημα.     
Αυτή η διαλεκτική σχέση συνεργασίας, συνεννόησης, ανταλλαγής απόψεων, οριοθέτησης των διαφωνιών ,γιατί πολλές φορές και αυτό είναι χρήσιμο, είναι πάντα αναγκαία, ιδιαίτερα όμως στην σημερινή συγκυρία εμείς θεωρούμε, στο επίπεδο της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου δεν έχουμε την πολυτέλεια να μην κάνουμε χρήση και να μην αξιοποιήσουμε αυτήν την δυνατότητα, που και από την δική σας πλευρά, σε όλους τους τόνους, διατείνεστε ότι είναι επιδίωξή σας.
Σε μια περίοδο δηλαδή, που μια βαθιά κρίση οικονομική, αλλά όχι μόνο, μια κρίση κυρίως αρχών και αξιών προσδίδει πολύ μεγάλη προτεραιότητα στα βασικά δικαιώματα των πολιτών, ένα εκ των οποίων είναι το δικαίωμα στην ασφάλεια. Όλοι εμείς οι εξουσιοδοτημένοι είτε από τον λαό, είτε από την Πολιτεία πρέπει να βρούμε τον βηματισμό εκείνο ο οποίος θα διασφαλίζει το δικαίωμα αυτό, ένα δικαίωμα δύσκολο στην επίτευξή του και μάλιστα υπό τις συγκεκριμένες συνθήκες.
Η διασφάλιση αυτού του δικαιώματος, παρά τα βήματα που έχουν γίνει και τα οποία δεν πρέπει ούτε να τα υποτιμούμε, ούτε να τα αδικήσουμε, απαιτεί μια άλλη Αστυνομία και στην κατεύθυνση αυτή και σε ό,τι αφορά τα ζητήματα αναβάθμισης της εκπαίδευσης των Αστυνομικών και στα ζητήματα εξοπλισμού και υποδομών, αλλά και στα ζητήματα αναδιάρθρωσης των υπηρεσιών της Ελληνικής Αστυνομίας, έχουμε την υποχρέωση να δώσουμε, και θα το κάνουμε, άρτια επεξεργασμένες, με τις ευρύτερες δυνατές συναινέσεις, θετικές απαντήσεις μέσα από νομοθετικές πρωτοβουλίες που το επόμενο διάστημα θα αναπτυχθούν.
Θα μου επιτρέψετε σε αυτό το σημείο να κάνω μια ενδεικτική, αλλά ουσιαστική αναφορά στον χρόνο που πέρασε και νομίζω πως η ομάδα «ΔΙΑΣ» είναι ένα χαρακτηριστικό και επιτυχημένο παράδειγμα που δείχνει πώς με νέες δομές και υπηρεσίες μπορεί κανείς να δώσει αποτελεσματικότερες, από τις ήδη σε πολλές περιπτώσεις αποτελεσματικές, απαντήσεις στην αντιμετώπιση της καθημερινής μάχης με την παραβατικότητα, την εγκληματικότητα, στην πόλη, στην γειτονιά. Άλλο ένα σημείο είναι η επεξεργασία του Προεδρικού Διατάγματος το οποίο ολοκληρώνεται σε ενδοκυβερνητικό επίπεδο αυτές τις μέρες για τη σύσταση Οικονομικής Αστυνομίας, που αποτελεί άλλη μια πρωτοβουλία και θεσμοθέτηση μιας υπηρεσίας με στοχευμένη δράση που ακουμπά σε πραγματικές ανάγκες.
Θα μου επιτρέψτε όμως για να μην καταχραστώ τον χρόνο και την φιλοξενία σας, να κάνω μια αναφορά κοιτάζοντας σας στα μάτια χωρίς να αισθάνομαι, εκπροσωπώντας την κυβέρνηση ότι έχω τίποτα να κρύψω, ούτε τίποτα που να με κάνει να αισθάνομαι άβολα.
Αναφέρατε, ότι δεχθήκατε αδιαμαρτύρητα ή έστω με χαμηλούς τόνους διαμαρτυριών, περικοπή στο εισόδημά σας. Πράγματι, νομίζω όμως ότι αξίζει τον κόπο κύριε Πρόεδρε, γιατί είναι η αλήθεια να θυμηθούμε ότι σε αυτόν τον πολύ δύσκολο, εφιαλτικό από άποψη οικονομικής δυσχέρειας χρόνο που πέρασε , διασφαλίστηκαν σημαντικά πράγματα. Στο θέμα του ασφαλιστικού-συνταξιοδοτικού, όπου σε ένα περιβάλλον, σε μια περιρρέουσα ατμόσφαιρα που απαιτούσε και σε πάρα πολλούς εργασιακούς χώρους επικράτησε μια ισοπεδωτική λογική, χωρίς εξαιρέσεις αύξησης του ορίου ηλικίας συνταξιοδότησης, με τη δική σας προσπάθεια, σε συνεργασία όμως με την τότε πολιτική ηγεσία και με την κυβέρνηση, με πολύ συγκεκριμένες διατάξεις του νομοσχεδίου και σχετικές τροπολογίες, διασφαλίστηκε σε ένα βαθμό μια ομαλή τουλάχιστον μεταβατικότητα στο νέο σύστημα με σεβασμό στην ιδιαιτερότητα του επαγγέλματος, το οποίο ασκείτε.
Περιορίστηκαν επίσης οι κάθετες περικοπές στα επιδόματα που συνδέονται με την ιδιαιτερότητα του σώματος, εξαιρέσαμε από τις περικοπές αυτές το επίδομα ειδικών συνθηκών, τα πενθήμερα και νυχτερινά, ενώ ο αρχικός σχεδιασμός επίσης γνωρίζατε ότι δεν ήταν αυτός. Επιπλέον, ελπίζω να θυμάστε, γιατί είναι πρόσφατος, τον αγώνα που κάναμε μαζί για την εξασφάλιση πρόσθετων πιστώσεων στον προϋπολογισμό του 2010, για να γίνει εφικτή η καταβολή των πενθημέρων και νυχτερινών για το τελευταίο τρίμηνο, όπως επίσης και για την εξασφάλιση επαρκούς πρόβλεψης στον προϋπολογισμό του 2011 για όλα αυτά. Και θα ήθελα να προσθέσω εδώ και την καταβολή στο σύνολο του προσωπικού του εκλογικού επιδόματος Η εύκολη απάντηση σε όλα αυτά είναι «μα ξέρετε αυτά είναι αυτονόητα».
Εσείς τουλάχιστον ξέρετε, ότι σε αυτό το περιβάλλον που ζούμε τα αυτονόητα δεν υπάρχουν και αυτές οι μικρές κατακτήσεις, που είναι δικές σας κατακτήσεις, είχαν πίσω τους μεγάλη προσπάθεια και απαιτούσαν μια ευαισθησία και μια αναγνώριση του ρόλου και της αποστολής σας, που καθόλου δεν συνάδει με αποσπασματικές απόψεις, οι οποίες μάλιστα τυγχάνουν συνεχώς του προνομιακού σχολιασμού των εκπροσώπων της αντιπολίτευσης, ενώ δεν έχουν τύχει της ίδιας προσοχής απόψεις για την αποστολή και το ρόλο σας, του Πρωθυπουργού, του κυβερνητικού εκπροσώπου, ούτε του Υπουργού Προστασίας του Πολίτη.
Απόψεις, που ξεκαθαρίζουν ότι για μας, για την κυβέρνηση αυτή τα ζητήματα αυτά είναι λυμένα και δεν υπάρχει κανένα περιθώριο να υπάρχουν παρεξηγήσεις και παρερμηνείες.
Κλείνοντας, επιτρέψτε μου να κάνω κάποιες επισημάνσεις, οι οποίες νομίζω ότι μπορούν να κωδικοποιήσουν το συμπέρασμα της σημερινής μας επικοινωνίας και κάποιες παρατηρήσεις οι οποίες αφορούν το κομμάτι της εισαγωγικής τοποθέτησης του Προέδρου της Π.Ο.ΑΞΙ.Α. Το πρώτο είναι η επιδίωξη για μια διαρκή, όσο συχνή και όσο ουσιαστική επιβάλλεται, σχέση συνεργασίας για όλα αυτά τα ζητήματα. Με την αυτονόητη όμως, οριοθέτηση των ρόλων και των ευθυνών, που ο καθένας από την πλευρά του, στα πλαίσια της λειτουργίας ως Ελληνική Αστυνομία εσείς, ως κυβέρνηση εμείς, πρέπει πάντα να οριοθετούμε με σαφήνεια και να μη δημιουργούμε σύγχυση σε αυτή τη σαφή οριοθέτηση ρόλου των ευθυνών. Διότι, άλλο πράγμα είναι η συνεργασία και άλλο είναι, το είπατε νομίζω και εσείς, η σύγχυση ρόλων και αρμοδιοτήτων. Σε αυτή την προσπάθεια εγώ είμαι σίγουρος ότι μπορούμε να κεφαλαιοποιήσουμε προς όφελος του έργου που έχουμε από κοινού να επιτελέσουμε. Στο πρόσφατο και απώτερο παρελθόν, διότι προφανώς θα συμφωνήσω με τον κ.Πλεύρη, ούτε η σύλληψη της 17 Νοέμβρη οφείλεται στην τύχη, ούτε οι όποιες επιτυχίες κατά καιρούς της Ελληνικής Αστυνομίας οφείλονται στην τύχη. Πρέπει όμως να συμφωνήσουν και όλοι όσοι επιχειρούν να διαφωνήσουν μαζί μας ότι δεν πρέπει να αποδώσουμε στην τύχη ούτε το ότι όλες αυτές οι μεγάλες επιτυχίες της Ελληνικής Αστυνομίας, αλλά και όλες οι σύγχρονες δομές που εγκαινιάστηκαν στην Ελληνική Αστυνομία τα τελευταία χρόνια, έγιναν σε ένα συγκεκριμένο πολιτικό περιβάλλον και όταν κατά σύμπτωση ήταν μια συγκεκριμένη κυβέρνηση. Ούτε αυτό νομίζω μπορεί να το αποδώσει κανείς στην τύχη.
Γι ’ αυτό κύριε Πρόεδρε θα πρέπει να παρατηρήσω ότι είχε μεγάλη ταχύτητα η διαπίστωσή σας ότι η παρούσα πολιτική ηγεσία του Υπουργείου κινείται με βραδύτητα. Είχε μια μεγάλη ταχύτητα, γιατί λίγε εβδομάδες έχουμε ως νέα πολιτική ηγεσία και νομίζω ότι το συμπέρασμά σας εκτός από πρόωρο είναι και άδικο και θα διαψευσθείτε πάρα πολύ σύντομα. Και είμαι σίγουρος ότι θα έχετε τη γενναιότητα να το αναγνωρίσετε.
Η επόμενη παρατήρηση είναι ότι ο θεσμικός τίτλος της φετινής σας συνεδρίας για ελλειμματική πολιτική ανασφάλειας, έχει τον κίνδυνο να παρεξηγηθεί, αδικώντας τη δική σας πάνω απ ’ όλα καθημερινή προσπάθεια και της φυσικής σας ηγεσίας και πολύ λιγότερο εμάς που ερχόμεθα και παρερχόμεθα από τη διαμόρφωση της πολιτικής αυτής. Και τέλος να τονίσουμε πως δεν θα υπάρχει καμία διαφωνία από την πλευρά μας, ότι η ΕΛ.ΑΣ. πράγματι προορίζεται να ζήσει και θα ζήσει, αλλά με προτεραιότητα από όλους μας ελπίζω, να ζήσει πρώτα απ’ όλα η ΕΛΛΑΣ με δύο «λ». Να είστε καλά, σας ευχαριστώ.

ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΚΗ Η ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΤΗΣ «ΣΥΝΘΕΣΗΣ» ΣΤΗ PHILOXENIA 2010

Για ακόμη μια φορά το ΚΕΝΤΡΟ ΤΕΧΝΗΣ “ΣΥΝΘΕΣΗ” παρουσίασε τη δουλειά του εντυπωσιάζοντας όσους την παρακολούθησαν.    
Αυτή τη φορά στη διεθνή έκθεση PHILOXENIA 2010 στη Θεσ/νικη το Σαββατοκύριακο που μας πέρασε,20 και 21 Νοεμβρίου  μια ομάδα 19 μαθητών ηλικίας 12 – 16 ετών παρουσίασαν συναυλία  με τίτλο «…με χρώμα Ελληνικό»
με κλασικά τραγούδια, που χαρακτηρίζουν την Ελλάδα, των : Χατζιδάκι, Θεοδωράκη, Ξαρχάκου, Καραϊνδρου, Τσιτσάνη, Ζαμπέτα, Σαββόπουλου, Πασχαλίδη αλλά και Παραδοσιακά τραγούδια.     
Τα παιδιά προκάλεσαν το θαυμασμό ελλήνων και ξένων που βρέθηκαν εκεί αποσπώντας πολλά συγχαρητήρια αλλά και προτάσεις για εμφανίσεις στο εξωτερικό.     
Αξίζει να σημειωθεί ότι εντυπωσιακή ήταν και η παρουσία των χορευτών του Πολιτιστικού Συλλόγου Α. Μάμα που έντυσαν με χορό τα όμορφα τραγούδια των παιδιών της «ΣΥΝΘΕΣΗΣ».    
Μια πολύ καλή δουλειά που προέβαλε τα Μουδανιά αλλά και την Χαλκιδική γενικότερα και που σύντομα θα την δούμε και στο Δημοτικό Θέατρο Ν. Μουδανιών.

Μύθοιι του Θερμαϊκού - Χτυποκάρδια στο κρανίο! - Ακτίς Αελίου - Καφωδείο - από 24 Νοεμβρίου 2010

«ΜΥΘΟΙ ΤΟΥ ΘΕΡΜΑΪΚΟΥ»   
Χτυποκάρδια στο Κρανίο!    
Το Θέατρο Τέχνης «Ακτίς Αελίου» γιορτάζει τα 10 χρόνια του και συνεργάζεται για τέταρτη  χρονιά με το Καφωδείο «Το Ελληνικό» για να παρουσιάσει τη μουσικοθεατρική παράσταση «Μύθοι του Θερμαϊκού» - Χτυποκάρδια στο κρανίο, που είναι βασισμένη σε κείμενα του Γιάννη Παλαμιώτη με θέμα τη Θεσσαλονίκη.     
Από την Τετάρτη 24 Νοεμβρίου, στις 10.30μ.μ. και κάθε Τετάρτη στο Καφωδείο «Το Ελληνικό», Ιουστινιανού 3-πίσω από το παλιό Δημαρχείο.   
Η ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ    
Επτά ηθοποιοί – performers παρουσιάζουν ένα σύγχρονο βαριετέ που επιχειρεί μια αναδρομή στην ιστορία, σε πρόσωπα και γεγονότα της πόλης.   
Η μουσική -εμπνευσμένη από το λαϊκό, το ρεμπέτικο και το βαλκανικό τραγούδι- σε συνδυασμό με το χιούμορ αποτελούν τα «όπλα» τους για να ξετυλίξουν τις ιστορίες αυτές. Ιστορίες που αναφέρονται σε πραγματικά πρόσωπα, που γέννησε η πόλη και που το ίχνος τους είναι εμφανές ακόμα στη σύγχρονη ελληνική πραγματικότητα, γεγονότα που σφράγισαν την ιστορία της χώρας και συνέβησαν εδώ, στη Νύμφη του Θερμαϊκού.    
Σε κάθε παράσταση θα εμφανίζεται και ένας διαφορετικός προσκεκλημένος- έκπληξη, από τον χώρο του θεάματος ή της δημοσιογραφίας.
Την αυλαία των guest εμφανίσεων ανοίγει αυτήν την Τετάρτη στις 24 Νοεμβρίου, ο μουσικοσυνθέτης Ευγένιος Δερμιτάσογλου.    
Σε λίγες ημέρες θα ενημερωθείτε  ποιος θα είναι ο επόμενος προσκεκλημένος.    
Λίγα λόγια για τον καλεσμένο της πρώτης παράστασης     
Ο Ευγένιος Δερμιτάσογλου γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη το Μάρτιο του 1966. Μουσικοσυνθέτης και τραγουδιστής με σημαντική καλλιτεχνική παρουσία στα δρώμενα της πόλης από το 1987. Από τον Φλεβάρη του 2006 μαζί με τον Γιάννη Μήτση αναλαμβάνουν τη μετατροπή ενός Καφενείου σε Καφωδείο και δημιουργούν ένα καινούργιο αυθεντικό στέκι, το Καφωδείο Ελληνικό.     
Γίνονται συντονιστές προγράμματος και προσκαλούν φίλους μουσικούς, ηθοποιούς, καραγκιοζοπαίχτες, ποιητές αλλά και “καλλιτέχνες της ζωής” να μοιραστούν την τέχνη τους με τον κόσμο.
ΔΙΣΚΟΓΡΑΦΙΑ
ΒΑΡΥ ΦΟΡΤΙΟ  
ΚΡΥΣΤΑΛΛΑ ΤΟΥ ΝΟΥ   
THE ROCK PROPAGANDA SERIES   
ΟI ROCK 'N' ROLL ΒΟΗΘΕΙΕΣ   
ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ 
Κείμενα: Γιάννης Παλαμιώτης   
Σύνθεση Κειμένων-Σκηνοθετική Επιμέλεια: Θωμάς Βελισσάρης    
Ενδυματολογική Επιμέλεια: Μαρίνα Γκούμλα     
Μουσική Επιμέλεια: Γιώργος Κολοβός, Γιάννης Μόμτσιος    
Φωτισμοί: Πολύβιος Σερδάρης
Ηχοληψία: Γιάννης Μήτσης    
Τεχνική Υποστήριξη: Πολύβιος Σερδάρης, Ξένια Πετμεζά     
ΠΑΙΖΟΥΝ & ΤΡΑΓΟΥΔΟΥΝ   
Θεανώ Αμοιρίδου, Θωμάς Βελισσάρης, Μαρίνα Γκούμλα, Δέσποινα Καλπενίδου, Γιώργος Κολοβός, Γιάννης Μόμτσιος, Γρηγόρης Παπαδόπουλος   
Πληροφορίες    
ΧΩΡΟΣ: ΚΑΦΩΔΕΙΟ «ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ»    
(Ιουστινιανού 3-πίσω από το παλιό Δημαρχείο)   
ΚΡΑΤΗΣΕΙΣ ΘΕΣΕΩΝ: 2310.237016    
ΕΙΣΙΤΗΡΙΟ: 5€ (το ποτό χρεώνεται επιπλέον)   
ΗΜΕΡΕΣ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΩΝ: κάθε Τετάρτη από 24 Νοεμβρίου στις 10.30 μ.μ.   
ΘΕΑΤΡΟ ΤΕΧΝΗΣ «ΑΚΤΙΣ ΑΕΛΙΟΥ»   
ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ    
ΝΙΚΟΣ  ΣΑΚΑΛΙΔΗΣ     
2310. 229 249

Θοδωρής Παπαθεοδώρου - Υποψήφιος για το Βραβείο Αναγνωστών 2010!

Ημερίδες Δικτύου για το Θέατρο στην Εκπαίδευση

Πανελλήνιο Δίκτυο για το Θέατρο  στην Εκπαίδευση    
Δράσεις Νοεμβρίου 2010      
Το Πανελλήνιο δίκτυο για το Θέατρο στην Εκπαίδευση διοργανώνει τις ετήσιες επιστημονικές ημερίδες του σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη.    
Η διοργάνωση εντάσσεται στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Ημέρας για το Θέατρο στην Εκπαίδευση, που γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 27 Νοεμβρίου.    
Η ημερίδα της Αθήνας θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 27 Νοεμβρίου και αποτελεί επίσης την κορύφωση των εργασιών της ετήσια συνάντηση μελών Ευρωπαϊκού τμήματος IDEA η οποία διοργανώνεται για πρώτη φορά στην Αθήνα 25-28 Νοεμβρίου 2010.    
Η ημερίδα της Θεσσαλονίκης θα γίνει την Κυριακή 28 Νοεμβρίου 2010.   
Και οι δύο ημερίδες πλαισιώνονται από εργαστήρια τα οποία ξεκινούν πριν και τελειώνουν μετά τις ημερίδες.    
Για πληροφορίες για τα εργαστήρια της Αθήνας δείτε:     
http://www.artminds.gr/download/DT_Ergastiria_Athina.doc και της Θεσσαλονίκης:   
Πληροφορίες: www.theatroedu.gr, info@theatroedu.gr     
Επικοινωνία: Δάφνη Μουστακλίδου, 6972294695, dafni.artminds@gmail.com      
Μήνυμα Παγκόσμιας Ημέρας για το Θέατρο στην Εκπαίδευση:    

Συνάντηση του Παντελή Θαλασσινού με τη Μαρία Παπαδάκη στο "Μουσικόραμα"

Ο Παντελής Θαλασσινός, με την ευκαιρία της πρωτότυπης μουσικής παράστασης που θ’ ανεβάσει στο θέατρο ΑΚΡΟΠΟΛ, μου λέει λεπτομέρειες και εκφέρει γνώμες κι’ απόψεις για τα λοιπά δύσκολα, που χαρακτηρίζουν την.. αγχωμένη και… χρεωμένη εποχή μας..   
http://www.mousikorama.gr/site/index.php/concerts/731-thalassinos-synantisi

Η ασθένεια του Lautrec

Η Αναπηρία Κίνητρο Δημιουργίας, η περίπτωση Toulouse Lautrec     
Ημερίδα στο Τελλόγλειο Ίδρυμα     
Δευτέρα, 29 Νοεμβρίου 2010, 17.00-21.30          
Αθήνα 22.11.1952. Σε καθημερινή εφημερίδα διαβάζουμε:     
«Γυρίζεται ταινία στο Παρίσι. Η ζωή του τραγικού νάνου που ήταν γίγας της τέχνης.     
Και τι ειρωνία ζωής!    
Ο Λωτρέκ που απαθανάτισε την κίνηση έπρεπε να ζει καθηλωμένος». Πρόκειται για την περίφημη ταινία του John Huston με τον Jose Ferrer στον ρόλο του ζωγράφου.     
«Είμαι μισή μπουκάλα.    
Με πιο μακριά πόδια δεν θα έκανα ποτέ ζωγραφική», συνήθιζε να λέει ο Lautrec. Είναι αυτός που μετέτρεψε την αδυναμία, την αναπηρία σε δημιουργία και εν τέλει σε αγάπη για τη ζωή.     
Και έγινε ο ζωγράφος που μάντεψε καλύτερα την εποχή μας, ο ζωγράφος που απαθανάτισε με μοναδικό τρόπο τον κόσμο της διασκέδασης και του θεάματος, που μετέτρεψε την διαφημιστική αφίσα σε αληθινό έργο τέχνης για το μεγάλο κοινό.      
Στο Τελλόγλειο Ίδρυμα παρουσιάζεται ένα μεγάλο μέρος από αφίσες και σχέδια του καλλιτέχνη, τα οποία προέρχονται από το Μουσείο Ηρακλειδών στην Αθήνα, χαρακτηριστικά της παραγωγής του. Έργα από το Μουσείο Οrsay στο Παρίσι και το Μουσείο Toulouse-Lautrec στο Albi, τη γενέτειρά του, αφορούν την όψιμη κυρίως δημιουργική του περίοδο με κεντρική μορφή το πορτρέτο του Maurice Joyant, του συνομηλίκου φίλου του, που του στάθηκε ως το τέλος και διέσωσε το έργο του.     
Από το Chateau du Bosc στη Naucelle, οικογενειακή κατοικία του, φιλοξενούνται ενθύμια, κειμήλια και πρώιμα έργα του.     
Η ημερίδα με θέμα Η Αναπηρία Κίνητρο Δημιουργίας, η περίπτωση Toulouse Lautrec οργανώθηκε με πολύ προθυμία από τον καθηγητή ορθοπαιδικής και Διευθυντή της πανεπιστημιακής κλινικής του Γ.Ν. «Παπαγεωργίου» Γεώργιο Καπετάνο.     
Στο πρώτο μέρος παρουσιάζεται το ιατρικό σκέλος της ασθένειας του Lautrec, ενώ στο δεύτερο μέρος εκθέτονται οι συνέπειες, οι επιπτώσεις της νόσου στη ζωή, στην τέχνη, στο κοινωνικό περιβάλλον μαζί με μαρτυρίες ασθενών.    
Αυτή η άλλη όψη του δημιουργού-καλλιτέχνη, πιο εσωτερική και δύσκολη, έρχεται να φωτίσει διαφορετικά, «από μέσα», το έργο του.     

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΤΟ ΣΚΛΗΡΥΝΣΗ ΚΑΤΑ ΠΛΑΚΑΣ

Του Δρ. Δ.ΚΟΥΝΤΟΥΡΗ   
ΕΝΑ ΑΠΟ ΤΑ ΚΥΡΙΑ ΣΥΜΠΤΩΜΑΤΑ ΤΗΣ ΣΚΠ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΛΕΓΟΜΕΝΕΣ ΔΥΣΑΙΣΘΗΣΙΕΣ (ΜΥΡΜΗΓΚΙΑΣΜΑΤΑ) ΠΟΥ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΕΜΦΑΝΙΖΟΝΤΑΙ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΑΚΡΑ ΤΩΝ ΑΣΘΕΝΩΝ.   
Σε αυτές τις περιπτώσεις πρέπει να λαμβάνονται υπόψη πάντοτε διαφοροδιαγνωστικά η βορελλίωση και η ψευδαισθητική παρασίτωση.  
Και στις δύο περιπτώσεις υπάρχει κατά μείζονα λόγο μια εξωτερική «επέμβαση» που δημιουργεί το πρόβλημα.  
Στην πρώτη περίπτωση πρόκειται για την νόσο του Lyne όπου δημιουργούνται φλύκταινες πάνω στο δέρμα που περιβάλλονται από ένα ερυθηματώδες «δαχτυλίδι».   
Στην άλλη περίπτωση βρίσκουμε στις δερματικές αλλοιώσεις κάποιες διαφανείς ίνες τις οποίες η προέλευση είναι ανεξήγητη και θεωρείται η ασθένεια σαν μια παρασιτική ψευδαισθήτωση (σύνδρομο morgellons).    
ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΓΙΑ ΜΙΑ ΜΠΕΡΔΕΜΕΝΗ ΚΛΙΝΙΚΗ ΕΙΚΟΝΑ ΜΕ ΤΑΚΤΙΚΗ ΕΜΦΑΝΙΣΗ ΤΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΧΡΟΝΙΑ.      
Η τακτική αυτή εμφάνιση οφείλεται στο γεγονός ότι έχουμε σήμερα τα διαγνωστικά μέσα να το πιστοποιήσουμε.    
Κλασσικό παράδειγμα είναι η ύπαρξη της υπολογιστικής μαγνητικής τομογραφίας.    
Σε αυτήν διαπιστώνονται εστίες φλεγμονών παρόμοιες με αυτές της ΣΚΠ καθώς επίσης και διαταραχές λόγω της πλάγιας αμυοτροφικής σκλήρυνσης στο κινητικοσπονδυλικό δεμάτιο.   
Σε αυτές τις περιπτώσεις η αμηχανία των κλινικών γιατρών είναι μεγάλη και αργεί η απόφαση μιας θεραπευτικής αγωγής για την μια ή την άλλη νόσο.   
Χάνεται πολύτιμος χρόνος και το αποτέλεσμα είναι πάντοτε μοιραίο.   
Και οι δύο αρρώστιες περισσότερο η πλάγια αμυοτροφική σκλήρυνση δεν αφήνουν περιθώρια για αναμονές.   
Πρέπει κανείς να αρχίζει με μια αγωγή και μετά με την εξέλιξη της νόσου να αυτοσχεδιάζει.      

Νέες κυκλοφορίες - Υποψήφια για το βραβείο αναγνωστών 2010

ΥΠΟΨΗΦΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΒΡΑΒΕΙΟ ΑΝΑΓΝΩΣΤΩΝ 2010   
Το χάρισμα της Βέρθας  
ISBN: 978-960-03-5086-9    
σελ. 264      
21 Ιουνίου 2010      
Ένα πεινασμένο στόμα   
ISBN: 978-960-03-5087-6    
σελ. 360  
19 Απριλίου 2010    
Όπως ήθελα να ζήσω  
Μυθιστόρημα    Ελένη Πριοβόλου  
Σύνθεση εξωφύλλου: egreen|E. ΠAΓKAΛOY      
ISBN: 978-960-03-4962-7   
σελ. 576   
12 Οκτωβρίου 2009    
Η ξυπόλυτη των Αθηνών   
Φιλομήλα Λαπατά     
Στο εξώφυλλο: Giovanni Giani, «Il mattino delle rose. L’attesa», 1906     
ISBN: 978-960-03-5102-6   
σελ. 416   
7 Ιουνίου 2010

Aναβίωση του εθίμου με τους τηγανίτες - Έκθεση ομορφιάς και τέχνης

ΔΗΜΟΣ ΧΑΝΙΩΝ  
ΚΟΙΝΩΦΕΛΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΔΗΜΟΥ ΧΑΝΙΩΝ   
Κ.Ε.ΔΗ.Χ  
ΑΚΤΗ ΕΝΩΣΕΩΣ - ΠΑΛΙΟ ΤΕΛΩΝΕΙΟ     
ΤΗΛ. : 28210 87098 - 28210 87077    
FAX : 28210 74332    
Web SIte : www.dipeh.gr    
Email : dipeh@otenet.gr     
Aναβίωση του εθίμου με τους τηγανίτες - Έκθεση ομορφιάς και τέχνης   
29/11/2010   
Διοργάνωση : Λύκειο των Ελληνίδων Χανίων  
Τόπος : Αίθουσα Λυκείου των Ελληνίδων Χανίων   
Ώρα : 18.00 Είσοδος : ελεύθερη     

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Λυκείου των Ελληνίδων Χανίων, παράλληλα με την αναβίωση του εθίμου με τους τηγανίτες και τους λουκουμάδες, για να ευλογηθούν οι νέοι καρποί του φθινοπώρου με τη χάρη τ΄ Αγ – Ανδρέα, θα υποδεχθεί μέλη, φίλους και φιλότεχνο κοινό και θα τους ξεναγήσει στην έκθεση της ομορφιάς και της τέχνης.   
Την Δευτέρα 29 Νοεμβρίου 2010, ώρα 18.00 στην αίθουσα του Λυκείου, οδός Κ. Μητσοτάκη αρ. 1, με είσοδο ελεύθερη.   
Η εταιρεία dermalogica με 15ετή επιτυχημένη παρουσία στο χώρο της ιατρικής αισθητικής φροντίδας είναι έτοιμη να προσφέρει μέσω των επιστημονικών συνεργατών της, ιατρών & αισθητικών, νέα προϊόντα θεραπείας και μεθόδους ομορφιάς.
Στο πλαίσιο του εορταστικού relaunch του ονόματος της dermalogica που ξεκίνησε το 2010, η εταιρία “your skin”, αποκλειστική αντιπρόσωπoς για Ελλάδα & Κύπρο, θέλησε να υιοθετήσει 16 αναγνωρισμένες εικαστικούς της σύγχρονης ελληνικής έκφρασης οι οποίες δημιούργησαν μοναδικά έργα με τίτλο On Beauty ταξιδεύοντας με αυτό τον τρόπο την ομορφιά και την τέχνη σε όλες τις πρωτεύουσες των νομών της χώρας μας.    

Η “your skin” θεωρεί ιδιαίτερη τιμή το ότι, τέθηκε υπό την αιγίδα του Λυκείου των Ελληνίδων το “dermalogica art tour” και θα φιλοξενηθεί το μεγάλο αυτό εικαστικό γεγονός στα εντευκτήρια του, ανά την Ελλάδα, την εικαστική επιμέλεια του οποίου έχει η διακεκριμένη ιστορικός τέχνης Ίρις Κρητικού.  
Η εικαστική περιήγηση “dermalogica art tour” μετά την τεράστια επιτυχία στο Βόλο, στη Λάρισα, στην Ηγουμενίτσα, στην Θεσσαλονίκη, στην Μύκονο, στην Κηφισιά, στην Λευκάδα, στο Ρέθυμνο κάνει στάση στα Χανιά.     
Οι συμμετέχοντες καλλιτέχνες με αλφαβητική σειρά είναι,     
Εύα Αποστολάτου, Χρύσα Αρώνη, Κάτια Βαρβάκη, Ερριέττα Βορδώνη, Μαρία Γιαννακάκη, Τάνια Δημητρακοπούλου, Τατιάνα Ηλιοπούλου, Ιωάννα Καφίδα, Λήδα Κοντογιαννοπούλου, Καλλιρρόη Μαρούδα, Αλίνα Μάτσα, Στέλλα Μελετοπούλου, Έλενα Παπαδημητρίου, Αφροδίτη Σεζένια, Μαρίνα Στελλάτου, Βάσω Τρίγκα.

Έκκληση για βοήθεια στο μικρό Θανάση απο τη Λαμία

ΦΘΙΩΤΙΔΑ: Έκκληση για βοήθεια στο μικρό Θανάση         
Αγώνας δρόμου για να περπατήσει και να μιλήσει    
Ένας χρόνος και ένας μήνας έχει περάσει από τη νύχτα της 17ης Οκτώβρη 2009, όταν ο μικρός Θανάσης Παύλου μετά από επίθεση που δέχτηκε από συνομήλικους του στο κέντρο της Λαμίας, έπεσε από την ταράτσα κτιρίου στον ακάλυπτο χώρο πολυκατοικίας, με αποτέλεσμα να τραυματιστεί σοβαρά.   
Περισσότερα εδώ...   http://prassia-eyrytanias.blogspot.com/

Geopolitics-GR

* Η γεωπολιτική αξία του ελληνικού χώρου, η γεωπολιτική συνείδηση του Έλληνα και η επικείμενη «εθνική συνεννόηση»!      
* Ασφαλές καταφύγιο στις ΗΠΑ για Ναζί       
* Η Βρετανία αποζημιώνει θύματα του Γκουαντάναμο      
* ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ     
* Μεγάλες μπίζνες στην καρδιά του Ισλάμ    
* Το ψευτοδίλημμα για την ΔΔΟ (Χρήστος Ιακώβου )        
* Θερμό επεισόδιο μεταξύ Βορείου και Νοτίου Κορέας          
* Πετρέους: Με ταχείς ρυθμούς η μετάβαση ασφαλείας στο Αφγανιστάν        
* Προσέγγιση με τη Ρωσία στη σύνοδο του ΝΑΤΟ        
* Το Ράιχσταγκ στο στόχαστρο της Αλ Κάιντα       
* Προσπάθεια εκφοβισμού στη δίκη για τη δολοφονία Χαρίρι          
* ΗΠΑ: Οργάνωση της Αλ Κάιντα πίσω από την επίθεση στα Στενά του Ορμούζ

Η μεγάλη ''κομπίνα'' στο ελληνικό γκέττο Αστόριας, Νέας Υόρκης

Η μεγάλη ''κομπίνα'' στο ελληνικό γκέττο Αστόριας, Νέας Υόρκης   
Δημιούργησαν ''ροζ'' σκάνδαλα, ''παιδεραστίες'' και ''θύματα'', με στόχο οικονομική αποζημίωση από το... οικουμενικό Πατριαρχείο.     - Άθελά του, συνεργός στις συνωμοσίες και ο μητροπολίτης Ικονίου (στο Φανάρι).    
- Πίσω από την ''δουλειά'', γνωστός απατεώνας από Ελλάδα, που εμφανίζεται ως ''δημοσιογράφος'' στη Νέα Υόρκη...    
Αγωγές σε ΜΜΕ στην Ελλάδα (ALTER) και στις ΗΠΑ (Eθνικός Κήρυκας κ.ά.)       
www.kalami.us     
www.kalami.net       
Και ν' ακούτε:     
www.24-7Radio.us       
24 ώρες ελληνικά, με απόδοση ήχου 256Κbps (studio quality)... Ψυχαγωγία, ενημέρωση, σάτιρα, αποκαλύψεις, διάλογος.   
Αναφορές στην ιστορία, πολιτισμό παραδόσεις Ελλάδας κ.ά...

10 εντολές για 100 ημέρες

ΑΠΟ ΤΑ ΝΕΑ    
Γολγοθάς εκατό ηµερών Ασφυκτικό χρονοδιάγραµµα από την τρόικα για ανατροπές σε όλα τα µέτωπα της οικονοµίας    
ΡΕΠΟΡΤΑΖ: Ελενα Λάσκαρη     

Σε κρίσιµο σταυροδρόµι βρίσκεται η εκτέλεση του Μνηµονίου κατά την κρίση της τρόικας, οι εκπρόσωποι της οποίας άναψαν µεν το πράσινο φως για την εκταµίευση της δόσης του ∆εκεµβρίου, κατέστησαν όµως σαφές ότι για την εκταµίευση των 15 δισ. ευρώ τον Μάρτιο απαιτείται γκάζι στις µεταρρυθµίσεις.    
Η κυβέρνηση µέσα σε ασφυκτικό χρονοδιάγραµµα 100 ηµερών πρέπει να λάβει σκληρά και δύσκολα µέτρα για τη µείωση των ελλειµµάτων των ∆ΕΚΟ µε µετατάξεις προσωπικού και µαχαίρι σε µισθούς, τις αλλαγές στις εργασιακές σχέσεις, την απελευθέρωση των κλειστών επαγγελµάτων, την περικοπή της σπατάλης στην Υγεία και την πάταξη της φοροδιαφυγής.    
Επιπλέον, η τρόικα απαιτεί να καταρτιστεί έως τα τέλη Μαρτίου και να ψηφιστεί έως τα τέλη Ιουνίου νόµος – στον οποίο θα περιγράφονται µε σαφήνεια µέτρα για 10,6 δισ. ευρώ, µέσω των οποίων θα µειωθεί το έλλειµµα σε 6,4 δισ. ευρώ το 2014 – και να παρουσιαστεί σαφές πρόγραµµα αποκρατικοποιήσεων και αξιοποίησης της δηµόσιας περιουσίας µε στόχο έσοδα 7 δισ. ευρώ έως το 2013.    
Διαβάστε όλο το άρθρο εδώ.

Ενημέρωση από SPNews

Βία κατά των γυναικών -Ένα διαρκές έγκλημα χωρίς τιμωρία    
Salonica Press News      
Αξιόπιστη Ενημέρωση    
Θεσσαλονίκη οπτική επικοινωνία - ενημέρωση     
Δωδεκανήσου 8, 54626 Θεσσαλονίκη    
E-mail:info@spnews.gr