Τετάρτη 15 Απριλίου 2015

Η ΥΓΕΙΑ ΣΤΟΝ ΤΑΦΟ

Εδώ και χρόνια φωνάζουμε για το ΜΑΥΡΟ ΧΑΛΙ της υγείας στη χώρα μας, για όλα όσα έκαναν οι υποτιθέμενες κυβερνήσεις των τελευταίων σαράντα ετών, και αυτά που λέμε και δημοσιεύουμε, ΔΕΝ είναι λόγια του αέρα, προκύπτουν από μαρτυρίες και καταγγελίες ασθενών, αλλά και γιατρών.
Για ήσουν ΔΕΝ έχουν ακόμα κάποια εικόνα, να τους πληροφορήσω πως ΤΑ ΠΑΝΤΑ, χωρίς καμία υπερβολή, είναι διαλυμένα στο χώρο της υγείας, να τους θυμίσω τις δηλώσεις νοσοκομειακών γιατρών που ούτε λίγο ούτε πολύ, έλεγαν πως ΔΕΝ θα μπορέσουν να ανταποκριθούν σε υπηρεσίες υγείας προς τους ασθενείς λόγο των περικοπών, εγώ λέω λόγο των ΠΕΙΡΑΜΑΤΩΝ ΑΠΟ ΑΣΧΕΤΟΥΣ.
Συνελληνες, εύχομαι ΟΛΟΨΥΧΑ, να μη χρειαστεί να μπλέξετε με τη Δημόσια Υγεία, γιατί τη βάψατε.
ΜΑΚΑΡΙ, να μην αρρωσταίνει ο κόσμος και να μη χρειάζεται νοσοκομειακή περίθαλψη. ΔΥΣΤΥΧΩΣ, το έχω ξαναγράψει, και από τα γεγονότα αποδεικνύεται πως έχω δίκιο, πως έτσι που κατάντησαν την υγεία, ΕΧΕΙΣ ΧΡΗΜΑΤΑ ΖΕΙΣ, ΔΕΝ ΕΧΕΙΣ ΠΕΘΑΙΝΕΙΣ.
Αυτό που ανέφερα πιο πάνω, η «Δημόσια Υγεία», ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ εδώ και χρόνια στη χώρα μας. Την ΚΑΤΕΣΤΡΕΨΑΝ σκόπιμα και αυτό το πληρώνει ο κοσμάκης.
Και σε περίπτωση που ορισμένοι διαφωνούν, ας κάνουν μια βόλτα από κάποιο Δημόσιο Νοσοκομείο, η κάποια ιατρεία όπου στοιβάζεται ο κόσμος καθημερινά από τα ξημερώματα, για να δουν το ΔΡΑΜΑ, και το ψυχορράγημα της υγείας.
Δυστυχώς μπαινοβγαίνω τακτικά σε νοσοκομεία, και αυτά που βλέπουν τα μάτια μου ξεπερνούν κάθε φαντασία.
ΟΙ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟΙ και άσχετοι που κατά καιρούς «διοίκησαν» (προς όφελος της τσέπης τους) την υγεία, ΔΙΕΛΥΣΑΝ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΚΑΙ ΠΗΡΑΝ ΑΝΘΡΩΠΙΝΕΣ ΖΩΕΣ ΣΤΟ ΛΑΙΜΟ ΤΟΥΣ.
Ένα σχετικά πρόσφατο άρθρο που δημοσιεύτηκε πριν μια εβδομάδα αλλά ΦΥΣΙΚΑ πέρασε από τα «μεγάλα ΜΜΕ» στα ψιλά, είναι και το παρακάτω

« Καμένη γη άφησε ο Σαμαράς. Αγωνία για τη σωτηρία του ΑΧΕΠΑ
Οριακά βγαίνουν πλέον τα προγράμματα εφημεριών στο «ΑΧΕΠΑ» της Θεσσαλονίκης. Αιτία είναι οι κουτσουρεμένοι προϋπολογισμοί του νοσοκομείου, που μειώνονται συνεχώς τα τελευταία πέντε χρόνια, αλλά και η αποψίλωση του ανθρώπινου δυναμικού λόγω συνταξιοδοτήσεων, χωρίς να γίνονται προσλήψεις για την αντικατάστασή τους.
Σύμφωνα με την εκτίμηση των αρμοδίων οργάνων (επιστημονικό συμβούλιο, διευθυντής Ιατρικής Υπηρεσίας, διευθυντές Κλινικών και Εργαστηρίων) αυτήν τη στιγμή τα προγράμματα εφημεριών καλύπτουν τις απολύτως απαραίτητες ανάγκες για ασφαλή λειτουργία του νοσοκομείου. Ωστόσο, οποιαδήποτε νέα τροποποίηση των προγραμμάτων εφημερίας εκθέτει σε κίνδυνο την ασφαλή αντιμετώπιση των ασθενών και την εργασία του ιατρονοσηλευτικού προσωπικού σε ώρες εφημερίας.
Τις παραπάνω επισημάνσεις κάνουν ο πρόεδρος του Συλλόγου ΔΕΠ Ιατρικού Τμήματος ΑΠΘ, καθηγητής Ιωάννης Νηματούδης, ο πρόεδρος της νοσοκομειακής επιτροπής ιατρών «ΑΧΕΠΑ», διευθυντής ΕΣΥ, Αθανάσιος Σιούλης και η πρόεδρος του επιστημονικού συμβουλίου, καθηγήτρια Μαρία Χατζηστυλιανού-Σιδηροπούλου, σε επιστολή τους με την επισήμανση «εξαιρετικά επείγον» που απέστειλαν στον διοικητή του «ΑΧΕΠΑ», μετά την ολοκλήρωση της γενικής συνέλευσης των γιατρών. Μάλιστα, την επιστολή αυτή κοινοποιούν και στο γραφείο του υπουργού και αναπληρωτή υπουργού Υγείας, την αρμόδια Υγειονομική Περιφέρεια, τη διοίκηση του Ιατρικού Τμήματος ΑΠΘ, την Ένωση Νοσοκομειακών Ιατρών Θεσσαλονίκης (ΕΝΙΘ) και την Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδος (ΟΕΝΓΕ).
«Αντικείμενο της συζήτησης στη γενική συνέλευση, στην οποία μετείχαν γιατροί όλων των βαθμίδων, πανεπιστημιακοί και ΕΣΥ, ήταν η υπόδειξη της διοίκησης για τροποποίηση του προγράμματος, λόγω της μείωσης του προβλεπόμενου κονδυλίου εφημεριών», τονίζουν οι γιατροί και προσθέτουν ότι τα προγράμματα εφημεριών που πραγματοποιούνται πλέον είναι προϊόν επανειλημμένων περικοπών και μειώσεων και καλύπτουν τις απολύτως απαραίτητες ανάγκες για την ασφαλή λειτουργία του νοσοκομείου.
«Αποτελεί τραγωδία για ολόκληρη τη Βόρεια Ελλάδα να μην στηρίζονται νοσοκομεία τριτοβάθμιας περίθαλψης, που επί δεκαετίες συνεισφέρουν τα μέγιστα στην εξυπηρέτηση και κάλυψη των ιατρικών ανθρωπίνων αναγκών, ιδιαίτερα σε περιόδους οικονομικοκοινωνικής κρίσης με αυξανόμενη την προσέλευση των ασθενών στα δημόσια ιδρύματα», επισημαίνουν οι γιατροί.
Παράλληλα, αναφέρουν ότι οι αυξανόμενες -τελευταία- επιθέσεις εναντίον γιατρών στα νοσοκομεία πανελλαδικά είναι αποτέλεσμα του μειωμένου προσωπικού και της εν συνεχεία καθυστερημένης εξυπηρέτησης των πασχόντων.
Τι ζητούν
Στην επιστολή τους, οι γιατροί επισημαίνουν ότι η διοίκηση του «ΑΧΕΠΑ» έχει υποχρέωση να σεβαστεί την εκτίμηση των αρμοδίων φορέων και να προωθήσει, σε συνεργασία με το αρμόδιο υπουργείο, τις αναγκαίες λύσεις που επιβάλλονται για την αποτελεσματική και ασφαλή λειτουργία του νοσοκομείου. Επίσης, το υπουργείο Υγείας πρέπει επειγόντως να εγκύψει στα λειτουργικά προβλήματα του «ΑΧΕΠΑ» και να προχωρήσει άμεσα στην αναθεώρηση του κονδυλίου εφημεριών.
«Ψαλιδισμένες» οι εφημερίες
Για μείωση κατά 15% του κονδυλίου των εφημεριών σε όλα τα νοσοκομεία της χώρας για το 2015 έναντι του 2014 κάνει λόγο στην «Μ» ο πρόεδρος της ΟΕΝΓΕ, Δημήτρης Βαρνάβας. Πρόκειται για κοινή υπουργική απόφαση της προηγούμενης κυβέρνησης, ενώ για οποιαδήποτε αλλαγή απαιτείται τροποποίηση του κρατικού προϋπολογισμού. Πάντως, σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας, έχουν εκταμιευτεί τα χρήματα των εφημεριών για τον Δεκέμβριο του 2014 και παρελθόντων ετών, ενώ μετά το Πάσχα θα εκταμιευτούν και τα χρήματα για τις εφημερίες Ιανουαρίου, Φεβρουαρίου και Μαρτίου 2015.
«Τα κονδύλια των εφημεριών είναι περικομμένα και συνεπώς προκαλούν λειτουργική ασφυξία στα νοσοκομεία. Μάλιστα, φέτος για πρώτη φορά, τα κονδύλια κατανέμονται χωριστά στις μονάδες ΠΕΔΥ και στα νοσοκομεία. Ωστόσο, επειδή από τους 900 επικουρικούς που προβλέπονταν, προσλήφθηκαν τελικώς στο ΠΕΔΥ μόνο 300 διότι δεν υπήρξε ενδιαφέρον, τα χρήματα που περισσεύουν, θα μπορούσαν να ανακατανεμηθούν και να διοχετευτούν, μέσω των Υγειονομικών Περιφερειών, στα νοσοκομεία», επισημαίνει ο κ. Βαρνάβας.»
ΠΗΓΗ:OLYMPIA.GR

Εδώ βέβαια γίνεται λόγος ΜΟΝΟ για το ΑΧΕΠΑ και πιο γενικά, αλλά η κατάσταση είναι το λιγότερο ΔΡΑΜΑΤΙΚΗ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ ΜΑΣ ΠΟΥ ΚΑΠΟΤΕ ΕΚΑΝΑΝ ΚΑΛΑ ΤΟΝ ΚΟΣΜΑΚΗ.
Και με κάνει ΕΞΑΛΛΟ πραγματικά, η δήλωση (για να μη την πω αλλιώς) του τέως πρωθυπουργού που απευθυνόμενος προς την κυβέρνηση τη τωρινή είπε πως «Μέσα σε δυο μήνες, θα διαλύσουν όσα εκείνοι επέτυχαν».
Αλήθεια, ΤΙ ΑΚΡΙΒΩΣ ΠΕΤΥΧΑΤΕ;
ΚΑΤΑΔΙΚΑΣΑΤΕ σε ΘΑΝΑΤΟ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΜΑΖΙ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΑΣΘΕΝΕΙΣ.
Για ΑΥΤΑ καμαρώνατε τόσα χρόνια και ήσασταν υπερήφανοι;
Όσο για εσάς, της νέας κυβέρνησης, ΔΕΝ βλέπω να κάνετε κάτι ΑΜΕΣΑ εκτός από δηλώσεις, εξαγγελίες. Και καταγγελίες.
ΟΛΑ αυτά που καταγγέλλετε, ο κόσμος τα γνωρίζει από πρώτο χέρι και περιμένει, ελπίζει, να κάνετε κάτι ΧΘΕΣ, όχι αύριο γιατί δεν έχουμε περιθώρια.
Θα επανέλθω με περισσότερα.

Βασίλης Τσούγκαρης
tsougarisgnomi@gmail.com

ΠΩΛΕΙΤΑΙ

ΠΩΛΕΙΤΑΙ
DRAGO 7.60 m
2 ΚΙΝΗΤΗΡΕΣ DIESEL MERCRUISER 120 hp ΕΣΩ ΕΞΩ ΜΟΝΟ ΜΕ 320 ΩΡΕΣ.
ΤΕΠΟΖΙΤΟ ΝΕΡΟΥ 80 L
WC ΚΑΙ ΝΤΟΥΖ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ ΚΑΙ ΕΣΩΤΕΡΙΚΟ
ΝΕΡΟΧΥΤΗΣ-ΚΟΥΖΙΝΑ
2 ΚΑΜΠΙΝΕΣ ΓΙΑ ΥΠΝΟ 2 ΑΤΟΜΩΝ Η ΚΑΘΕ ΜΙΑ CBS
ΤΟ ΣΚΑΦΟΣ ΕΙΝΑΙ ΣΤΑ ΝΕΑ ΜΟΥΔΑΝΙΑ
ΤΙΜΗ ΠΩΛΗΣΗΣ: 30.000 ΕΥΡΩ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΣΤΟ 6942400926

Ερωτόκριτος με CD

Ερωτόκριτος με CD
Συγγραφέας: Κατερίνα Μουρίκη, Ιωάννα Κυρίτση-Τζιώτη
Εικονογράφος: Ίρις Σαμαρτζή
Μουσική: Νίκος Παπαδογιώργος
Ημερομηνία έκδοσης: 19 Ιανουαρίου 2015
Σχήμα: 24Χ28
Σελίδες: 32
Εξώφυλλο: Σκληρό
ISBN: 978-960-567-033-7

Μια ξεχωριστή διασκευή της πιο τρυφερής και πολυτραγουδισμένης ιστορίας της κρητικής λογοτεχνίας, γραμμένη για παιδιά. Το όμορφο κείμενό της, ζωντανεμένο με εικόνες αληθινά ποιητικές, συνοδευμένο από μια εκπληκτική, πρωτότυπη μουσική, θα σας κάνει να ζήσετε τις περιπέτειες και τα παθήματα του Ερωτόκριτου και της Αρετούσας. Μια ιστορία αληθινά συναρπαστική, που σίγουρα θα την αγαπήσετε και θα θελήσετε να τη διαδώσετε, όπως ακριβώς έκαναν και οι προηγούμενες γενιές.

Polmar ΖΕΥΣ ZX-40 PRO - ΑΠΟ ΤΟ RADIO ELEKTRON

Polmar ΖΕΥΣ ZX-40 PRO
ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΚΛΙΚ ΕΔΩ



Polmar ΖΕΥΣ ZX-40 PRO
CB Ασύρματος με ένδειξη συχνότητας ή καναλιών , δυνατότητα expo mode (240 κανάλια σε 6 μπάντες.)
Με μπουτόν up down στο χειριστήριο,  αυτόματο squeltch .
MULTINORM CB MOBILE TRANSCEIVER
Built-in Noise blanker.
Microphone with button for auto-squelch (ASQ) and channel selection control.
Wide LCD display, with frequency or channel number display.
TX or RX operating display LED.
Dual Watch.
4 memory channel.
Channel 9 emergency key.
Double function key, two functions for every button selectable with the Function key.
Beep and Roger Beep button.
Manual or automatic squelch control.
Available channel scan function.
Supplied with: microphone, mounting bracket, power cable with car lighter plug, fuse, screws, italian and english user’s manual.
Frequency range 26.965 ~ 27.405 MHz
Frequency tollerance ±600 Hz
Antenna impedance 50 ohm
Modulation capacity AM: 90 % FM: 2 kHz
Squelch sensivity 0,5 μV max
Sensivity (AM s/n 10 dB/FM sinad 12 dB) AM: 0.5 μV/FM: 0.3 μV
Audio output power 4 Watt
Dimension (h x l x p) 40 x 139 x 136* mm
Power supply 13,8Vcc

Εικόνες και γεύσεις, που... Μνήμες εγείρουν

Εικόνες και γεύσεις, που... Μνήμες εγείρουν

Οι γεύσεις, οι μυρωδιές, οι εικόνες! Ποιες όμορφες στιγμές ζωντανεύουν; Τι συναισθήματα εγείρουν; Τι μνήμες ξυπνούν; Πώς μπορεί να συνδέεται μια μυρωδιά με ένα άκουσμα! Μια εικόνα με ένα φαγητό! Ανατολή… Χώρος έμπνευσης για ποιητές, ζωγράφους, λόγιους… Τόπος δημιουργίας…
…Γυρνάμε πίσω, στα παλιά καλοκαιρινά σινεμά, που κατακλύζονταν από τη μυρωδιά του αγιοκλήματος, της λουΐζας, των γιασεμιών… Ακόμα υπάρχει στο στόμα μας η γεύση από το σάμαλι, το ΤΑΜ-ΤΑΜ, το ΜΠΥΡΑΛ, αλλά και των φυστικόμελων, που στο διάλειμμα ή στο σχόλασμα της παράστασης γευόμασταν… Τριγυρνάμε στις γειτονιές με τα παραδοσιακά καφενεία, που εκτός από καφέ, πρόσφεραν κρέμες, ρυζόγαλα, γλυκά κουταλιού, «υποβρύχιο»! …Στα παιδικά μας χρόνια με τη λαχταριστή σμυρνέικηγέμιση, το κύμινο, τα πιπέρια και τα μπαχάρια, το χαλβά της γιαγιάς με το φρέσκο βούτυρο, το σιμιγδάλι και τα «καβουρντισμένα» αμύγδαλα…
Πρόσωπα υπαρκτά και μη, συμβάντα και γεγονότα, μυρωδιές, γεύσεις, ακούσματα. Όλα αυτά είναι κομμάτια κάποιου παζλ, άρρηκτα δεμένα μεταξύ τους και αποτελούν ένα μεγάλο και αξιόλογο κομμάτι από το παρελθόν του καθένα μας, μάς χαρακτηρίζουν! Για να ταξιδέψουμε στης… Ανατολής τα μυστικά, στης… Σμύρνης την άσβεστη φωτιά, στα ερωτικά νεανικά μας χρόνια…
Εικόνες και γεύσεις, που... Μνήμες εγείρουν
Συγγραφέας: Φλώρου Σοφία
Isbn:978-960-9692-65-6
Σελίδες: 329
Λιανική Τιμή: 15 ευρώ

ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΣΤΟΝ ΜΑΝΟ ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΥ





ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΣΤΟΝ ΜΑΝΟ ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΥ
O IANOS και οι εκδόσεις ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ στο πλαίσιο του κύκλου εκδηλώσεων «Συναντήσεις με συγγραφείς» σας προσκαλούν να γνωρίσετε από κοντά τον ΜΑΝΟ ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΥ την Τετάρτη, 15 Απριλίου 2015, στις 8:30 μ.μ., στο βιβλιοπωλείο IANOS  (Σταδίου 24, Αθήνα).
Ο δημοσιογράφος Νίκος Θρασυβούλου συνομιλεί  με τον δημιουργό Μάνο Ελευθερίου
για το έργο και τη ζωή του, ανιχνεύοντας τον άνθρωπο-συγγραφέα.
Μια συζήτηση, σε πρώτο πρόσωπο, για την τέχνη, την κοινωνία, τη ζωή.
Η τραγουδοποιός Ευτυχία Μητρίτσα θα παρουσιάσει στο πιάνο τραγούδια του.
Από τις εκδόσεις ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ κυκλοφορούν τα βιβλία του:
O καιρός των χρυσανθέμων (μυθιστόρημα),
Η γυναίκα που πέθανε δύο φορές (μυθιστόρημα),
Ο άνθρωπος στο πηγάδι (μυθιστόρημα),
Η μελαγχολία της πατρίδας μετά τις ειδήσεις των οκτώ (διηγήματα),
Ο νοητός λύκος (ποίηση), Ο γέρος χορευτής (θεατρικός μονόλογος),
Μαύρα μάτια: Ο Μάρκος Βαμβακάρης και η συριανή κοινωνία τα χρόνια 1905-1920 (χρονικό),
Τα λόγια και τα χρόνια, 1963-2013 (συγκεντρωτική έκδοση των στίχων του)
ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΜΑΝΟ ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΥ
Ο Μάνος Ελευθερίου γεννήθηκε στην Ερμούπολη. Έχει εκδώσει μυθιστορήματα, ποιητικές συλλογές, τόμους με πεζά, λευκώματα και τέσσερις τόμους για το «Θέατρο στην Ερμούπολη τον 20ό αιώνα, 1901-1921», καθώς και την ανθολογία Ερμούπολη, Μια πόλη στη λογοτεχνία (ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ, 2004) και το χρονικό Μαύρα μάτια: Ο Μάρκος Βαμβακάρης και η συριανή κοινωνία τα χρόνια 1905-1920 (ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ, 2013). Τιμήθηκε με το Κρατικό Βραβείο Μυθιστορήματος 2005 για το μυθιστόρημά του O καιρός των χρυσανθέμων (METAIXMIO, 2004). Ως στιχουργός έχει στο ενεργητικό του περίπου 400 τραγούδια και συνεργάστηκε με όλους σχεδόν τους έλληνες συνθέτες. Το 2013 κυκλοφόρησε από τις εκδ. ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ συγκεντρωτική έκδοση των στίχων του με τον τίτλο Τα λόγια και τα χρόνια.

Μουσικοπαιδαγωγικό συνέδριο - Ε.Ε.Μ.Ε.

7ο συνέδριο Ε.Ε.Μ.Ε.: Υποβολή προτάσεων για ανακοινώσεις
λεξογραμμα 01
7ο ΣΥΝΕΔΡΙΟ
ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΓΙΑ ΤΗ ΜΟΥΣΙΚΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ (Ε.Ε.Μ.Ε.)
 «Μουσικός Γραμματισμός:
 Τυπικές και Άτυπες Μορφές Μουσικής Διδασκαλίας-Μάθησης»
27 - 29/11/2015
Θεσσαλονίκη, Μέγαρο Μουσικής
Συνδιοργάνωση:    ΟΜΜΘ ελληνικό    Greek logo EEME
Η Ελληνική Ένωση για τη Μουσική Εκπαίδευση (Ε.Ε.Μ.Ε.) ανακοινώνει τη διοργάνωση του 7ου Συνεδρίου της με θέμα: «Μουσικός Γραμματισμός: Τυπικές και Άτυπες Μορφές Μουσικής Διδασκαλίας-Μάθησης». Το Συνέδριο θα πραγματοποιηθεί στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης, σε συνδιοργάνωση με τον Οργανισμό Μεγάρου Μουσικής Θεσσαλονίκης, από τις 27 έως τις 29 Νοεμβρίου 2015.
Ο μουσικός γραμματισμός είναι μια πολυδιάστατη δυναμική έννοια. Αφορά σε μουσικές γνώσεις, δεξιότητες και στάσεις. Μετασχηματίζεται καθώς εμπλουτίζονται οι μουσικές εμπειρίες του ατόμου, αλλά και καθώς αλλάζουν και εξελίσσονται τα μουσικά περιβάλλοντα ενώ συνδέεται, μεταξύ άλλων, με συστήματα αξιών και με τη συμμετοχή στην πολιτισμική-κοινωνική ζωή.
Σε αυτό το πλαίσιο εγείρονται ερωτήματα, όπως: ποιες είναι οι διαστάσεις του μουσικού γραμματισμού και ποια είναι η φύση της μουσικής εμπειρίας την εποχή της παγκοσμιοποίησης; ποιοι είναι οι νέοι όροι στη μουσική επικοινωνία στην ψηφιακή εποχή; η μουσική γεφυρώνει ή διαχωρίζει άτομα και ομάδες, και υπό ποιες συνθήκες; πώς τα νέα μουσικά περιβάλλοντα μετασχηματίζουν και διαμορφώνουν τις μουσικές μας ταυτότητες; με ποιους τρόπους η μουσική συνεισφέρει σήμερα στην ευημερία του ανθρώπου;
Επιπροσθέτως, και σε σχέση με τη μουσική εκπαίδευση, είναι σημαντικό να συζητήσουμε: τι πρέπει να γνωρίζουν και με ποιο τρόπο να προσεγγίζουν οι εκπαιδευτικοί μουσικής τις μουσικές εμπειρίες των μαθητών τους; χρειάζεται να επανεξετάσουμε τα όρια μεταξύ της «σοβαρής» και της δημοφιλούς μουσικής; πρέπει να αναθεωρήσουμε τα μουσικά και παιδαγωγικά κριτήρια για τη διδασκαλία-μάθηση της μουσικής; μήπως πρέπει να εστιάσουμε περισσότερο στους τρόπους που οι μουσικές εμπειρίες δίνουν νόημα στον εαυτό μας και τον κόσμο;
Το 7ο Συνέδριο της Ε.Ε.Μ.Ε. θα προσεγγίσει τα παραπάνω ερωτήματα και θα προσδιορίσει ένα πλαίσιο για στοχασμό και έρευνα μέσα από διαλέξεις, εισηγήσεις, εργαστήρια και στρογγυλές τράπεζες. Παράλληλα, οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να εμπλουτίσουν τις μουσικές τους εμπειρίες μέσα από συναυλίες και καλλιτεχνικά δρώμενα. Οι θεματικοί άξονες του Συνεδρίου έχουν ως ακολούθως:
 ΜΟΥΣΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟΣ
  •        Μουσικός γραμματισμός: εννοιολογική πλαισίωση και παράμετροι
  •        Κριτικός μουσικός γραμματισμός
  •        Αισθητικός γραμματισμός (ζητήματα γούστου και κουλτούρας)
  •        Ο ρόλος της οικογένειας στο μουσικό γραμματισμό των παιδιών
  •        Μουσικός γραμματισμός σε έναν μεταβαλλόμενο κόσμο
  •        Μουσικός γραμματισμός και ΜΜΕ
  •        Οπτικοακουστικός γραμματισμός: κώδικες και ιδεολογίες
 ΜΟΥΣΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟΣ & ΜΟΥΣΙΚΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
  •        Πολυ-γραμματισμοί στη μουσική διδασκαλία-μάθηση
  •        Αναδυόμενος μουσικός γραμματισμός και προσχολική εκπαίδευση
  •        Διαπολιτισμικές προσεγγίσεις στον μουσικό γραμματισμό
  •        Παιδαγωγική του κριτικού μουσικού γραμματισμού (αξίες και δεξιότητες)
  •        Μουσικός γραμματισμός και δημιουργικότητα
 ΤΥΠΙΚΕΣ & ΑΤΥΠΕΣ ΜΟΡΦΕΣ ΜΟΥΣΙΚΗΣ ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΑΣ-ΜΑΘΗΣΗ
  • Μεθοδολογικές αρχές στην άτυπη μουσική μάθηση (ατομικό μάθημα, μουσικά σύνολα, σχολική τάξη)
  • Η μαθητεία ως μοντέλο διδασκαλίας-μάθησης (προφορικές/ακουστικές διαδικασίες, μίμηση, πολιτισμικές παράμετροι)
  • Η άτυπη μουσική μάθηση σε τυπικά εκπαιδευτικά περιβάλλοντα: Μουσικά Σχολεία, Σχολεία Α/θμιας και Β/θμιας Εκπαίδευσης, Τριτοβάθμια Εκπαίδευση
  • Ο ρόλος του εκπαιδευτικού της μουσικής στη διαμόρφωση των μουσικών ταυτοτήτων των μαθητών
  • Ο μετασχηματισμός της μουσικής εμπειρίας στα μουσικά σύνολα (χορωδίες, μπάντες, ορχήστρες κ.ά.)
  • Ο αυτοδίδακτος μουσικός και ο αυτοδίδακτος δάσκαλος μουσικής
  • Τεχνολογία και μουσική διδασκαλία-μάθηση (e-learning, blogs, forum, music software, κ.ά.)
 ΜΟΥΣΙΚΗ, ΜΟΥΣΙΚΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ & ΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • Δια βίου μουσική μάθηση
  • Μουσικές εμπειρίες και ζητήματα κουλτούρας
  • Η αλληλοδιδασκαλία και η συμμετοχική μάθηση στα μουσικά groups των εφήβων
  • Ερασιτέχνες και «πιστοποιημένοι» μουσικοί: ταυτότητες, δεξιότητες και γνώσεις
  • Οι διαστάσεις της μαζικής κατανάλωσης της μουσικής και ο μαθητής ως κριτικός αποδέκτης
  • Ο ακαδημαϊκός «ελιτισμός» των ωδείων και των πανεπιστημίων: μύθος ή πραγματικότητα;
  • Περιβάλλοντα και διαδικασίες ανάπτυξης μουσικών δεξιοτήτων
  • Τα μουσικά παιχνίδια των παιδιών ως πλαίσιο μουσικής μάθησης
Υποβολή προτάσεων για ανακοινώσεις
Το συνέδριο απευθύνεται σε ερευνητές, θεωρητικούς, εκπαιδευτικούς, καλλιτέχνες, φοιτητές κ.ά. από το ευρύτερο πεδίο της μουσικής εκπαίδευσης. Προβλέπεται να λάβουν μέρος σημαντικοί προσκεκλημένοι για κεντρικές ομιλίες, στρογγυλές τράπεζες και καλλιτεχνικές εκδηλώσεις. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να υποβάλλουν προτάσεις για:
α) προφορική ανακοίνωση,
β) αναρτημένη ανακοίνωση (poster),
γ) οργάνωση στρογγυλής τράπεζας,
δ) εργαστήριο
αποστέλλοντας εκτεταμένη περίληψη 400-500 λέξεων και βιογραφικό 100-150 λέξεων. Η αξιολόγηση των προτάσεων θα γίνει από την επιστημονική επιτροπή του Συνεδρίου .
Σημαντικές ημερομηνίες
  • 30 Ιουνίου 2015: καταληκτική ημερομηνία για υποβολή περιλήψεων και βιογραφικών (στη διεύθυνση: eeme2015@eeme.gr)
  • 30 Ιουλίου 2015: καταληκτική ημερομηνία για ενημέρωση των υποψηφίων για την αποδοχή/μη αποδοχή της πρότασής τους για παρουσίαση στις εργασίες του Συνεδρίου
  • 30 Σεπτεμβρίου 2015: καταληκτική ημερομηνία για αποστολή πλήρους κειμένου (έως 3.000 λέξεις)
  • 15 Νοεμβρίου 2015: αποστολή διορθώσεων προς τους εισηγητές. Ενημέρωση για την αποδοχή/μη αποδοχή της δημοσίευσης της εισήγησής τους στα πρακτικά του Συνεδρίου
  • 15 Ιανουαρίου 2016: καταληκτική ημερομηνία για την αποστολή του τελικού πλήρους κειμένου από τους εισηγητές, σύμφωνα με τις παρατηρήσεις για διορθώσεις από την Ε.Ε.
Σημειώνεται ότι στα Πρακτικά του Συνεδρίου θα περιληφθούν μόνο τα άρθρα που έχουν λάβει θετική κρίση και έχουν οριστικοποιηθεί σύμφωνα με τις υποδείξεις της Επιστημονικής Επιτροπής του Συνεδρίου.
Κριτήρια επιλογής των εισηγήσεων
α) Οι τυπικοί όροι (τήρηση ημερομηνιών αποστολής, περιορισμός λέξεων, υποβολή περίληψης και βιογραφικού στην ελληνική και αγγλική γλώσσα κ.λπ.),
β) Η άμεση σύνδεση με τους θεματικούς άξονες του Συνεδρίου,
γ) Η επιστημονικότητα και τεκμηρίωση, ιδιαίτερα όσον αφορά θεωρητικές αναλύσεις και ερευνητικές εργασίες,
δ) Το ενδιαφέρον και η πρωτοτυπία της πρότασης,
ε) Η συμβολή της πρότασης στον επιστημονικό προβληματισμό, το μουσικοπαιδαγωγικό διάλογο και τη διεύρυνση – εμπλουτισμό των πρακτικών εφαρμογών.
Καλλιτεχνικές Εκδηλώσεις
Για καλλιτεχνικές εκδηλώσεις οι ενδιαφερόμενοι καλούνται να στείλουν περιγραφή της πρότασης, μέχρι 300 λέξεις, και σύντομο βιογραφικό στο e mail: christina.tsigka@gmail.com, μέχρι τις 30 Αυγούστου 2015. Επίσης μπορούν να στείλουν βίντεο με υλικό τους ή διαδικτυακό σύνδεσμο.

Η Ε.Ε.Μ.Ε. ιδρύθηκε το 1997 στη Θεσσαλονίκη και είναι πανελλήνια Επιστημονική Ένωση μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα με μέλη από όλη την Ελλάδα και στόχο την αναβάθμιση της μουσικής εκπαίδευσης στη χώρα μας μέσα από ποικίλες δράσεις (συνέδρια, διαλέξεις, σεμινάρια, εργαστήρια, ενημερωτικές συναντήσεις, καλλιτεχνικές εκδηλώσεις και επιστημονικές εκδόσεις). Μετά την επιτυχή διοργάνωση του 30ού Συνεδρίου της Παγκόσμιας Ένωσης για τη Μουσική Εκπαίδευση (ISME) στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης το 2012, η Ε.Ε.Μ.Ε. με την ενεργό συμμετοχή όλων μας προσβλέπει μια επιτυχή διοργάνωση του 7ου Συνεδρίου της.

Αναλυτικές πληροφορίες για το συνέδριο
μπορείτε να βρείτε στο site: www.eeme.gr
Επίσης μπορείτε να απευθυνθείτε:
στα τηλ. 2310 858658 ή 6939560404
και 6909946186
Για την Οργανωτική Επιτροπή του 7ου Συνεδρίου της Ε.Ε.Μ.Ε.
Ο Πρόεδρος
Νίκος Θεοδωρίδης

ΔΤΚΟΘ_Ο Petri Sakari διευθύνει την Κ.Ο.Θ.

 Ο Petri Sakari διευθύνει την Κ.Ο.Θ.
Σε έργα Γκάντε, Μέντελσον, Νίλσεν
Πρώτος ήταν ο συνθέτης Φέλιξ Μέντελσον – Μπάρτολντι που αναγνώρισε το ταλέντο του Νιλς Γκάντε και τον προσέλαβε ως βοηθό μαέστρου. Ο Γκάντε (1817-1890) αναδείχθηκε στον σημαντικότερο Δανό συνθέτη και μουσικό της εποχής του, ο οποίος με τη σειρά του ανέδειξε μεταξύ των κορυφαίων Δανών δημιουργών τον μαθητή του Καρλ Νίλσεν. Αυτή την ενδιαφέρουσα προσωπική και μουσική σύνδεση θα παρουσιάσει η Κρατική Ορχήστρα Θεσσαλονίκης, υπό τη διεύθυνση του φημισμένου Φιλανδού μαέστρου Petri Sakari και με τη σύμπραξη των σολιστών Κοσμά Παπαδόπουλου και Αλέξανδρου Σταυρίδη στο κλαρινέτο.
Η συναυλία περιλαμβάνει τη ρομαντική Συμφωνία αρ. 4 σε Σι ύφεση μείζονα, έργο 20 του Νιλς Γκάντε, τα εντυπωσιακά Concert Piece αρ. 1 και 2 για δύο κλαρινέτα σε Φα και Ρε ελάσσονα αντίστοιχα του Φέλιξ Μέντελσον – Μπάρτολντι που έγραψε ο συνθέτης για τους δεξιοτέχνες πατέρα και υιό Μπέρμαν και τη Συμφωνία αρ. 4, έργο 29 του Καρλ Νίλσεν, με την οποία ο συνθέτης ήθελε να υμνήσει τη δίψα για ζωή και να εκφράσει ένα δριμύ κατηγορώ κατά της βιαιότητας του πολέμου με την περίφημη «μάχη των τυμπάνων», από δύο ομάδες κρουστών, που παραπέμπει στις σφοδρές μάχες του Α’ Παγκοσμίου Πολέμου κατά τη διάρκεια του οποίου γράφτηκε το έργο.
Η συναυλία θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 17 Απριλίου 2015 στην Αίθουσα Τελετών του Α.Π.Θ. και ώρα 20:30.  
Εισιτήρια: 18€, 9€, 5€ (φοιτητές, σπουδαστές, σπουδαστές ωδείων, ειδικές ομάδες)
                    Ισχύει η Ευρωπαϊκή Κάρτα Νέων
Προπώληση: Εκδοτήριο Κ.Ο.Θ. (Πλ. Αριστοτέλους, 2310 236990)

20 μέρη που δεν θα πιστεύετε ότι υπάρχουν.

ArtTravel
Απίθανα μέρη... 
​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​1
​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​2
​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​3
​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​4
 
​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​ ​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​

Networking: Πλήρης γκάμα επώνυμων Switch & Router από την Alfanet!












Ευρώπη - ΗΠΑ σε 1 ώρα με αεροσκάφος νέας τεχνολογίας

techit –
τεχνολογικές
ειδήσεις
Ευρώπη - ΗΠΑ σε 1 ώρα με αεροσκάφος νέας τεχνολογίας
Μπαίνει συνδρομή και στο YouTube -Τι ετοιμάζει η Google
Κουρτίνες... 3D: Η νέα μόδα στη διακόσμηση του σπιτιού [εικόνες]

Ερχεται το Messenger.com - Νέα αυτόνομη πλατφόρμα επικοινωνίας

Μια πόλη για κωφούς: Ενα φιλόδοξο εγχείρημα που μπορεί να πετύχει [εικόνες]

Μπαίνει συνδρομή και στο YouTube -Τι ετοιμάζει η Google

Η έκθεση στον ήλιο… αδυνατίζει


Η έκθεση στον ήλιο… αδυνατίζει
Ηλεκτρονική «μύτη» θα μυρίζει τον καρκίνο του στομάχου

Τι είναι η παράλυση του ύπνου

Πώς τα συναισθήματα ενισχύουν τη μνήμη

Δυσοίωνα στατιστικά για τη διατροφή των γυναικών

Πώς να ξυπνάτε νωρίτερα και ευκολότερα

Επιδόματα τέλος για όσους δεν εμβολιάζουν τα παιδιά

Μετά το πασχαλινό φαγοπότι… διατροφή

Στην υγειά μας - Αφιέρωμα στον Στράτο Διονυσίου

4* Xenia Portaria Ημιδιατροφή+Spa +Παιδί|-50%

Ekdromi.gr

4* Xenia Palace Portaria - Πορταριά Πηλίου

Πρωτομαγιά στην Πορταριά με 259€ από 518€ (-50%) για 3 Ημέρες ΚΑΙ για 2 Άτομα+Παιδί σε δίκλινο δωμάτιο με Ημιδιατροφή, σε 4* Ξενοδοχείο

(Έκπτωση 50%)

Πρωτομαγιά στο 4 αστέρων Xenia Palace Portaria, στην Πορταριά Πηλίου! Απολαύστε 3 ημέρες / 2 διανυκτερεύσεις KAI για τα 2 Άτομα ΚΑΙ ένα Παιδί έως 7 ετών, με Ημιδιατροφή (Πρωινό και Βραδινό σε Μπουφέ) σε δίκλινο δωμάτιο, μόνο 259€ από 518€ ( Έκπτωση 50%)! Προσφέρεται Welcome Basket με τοπικά προϊόντα, ελεύθερη πρόσβαση στο Centavrus Secrets Spa για μοναδικές στιγμές χαλάρωσης στη Sauna, στο Jacuzzi και στο Hamam, καθώς και ελεύθερη χρήση του γυμναστηρίου! Παρέχεται Early Check in στις 10:00 και Late Check out στις 18:00 για να απολαύστε 3 γεμάτες ημέρες πολυτέλειας στο πανέμορφο Πήλιο! Υπάρχει δυνατότητα επιπλέον διανυκτέρευσης! Η προσφορά ισχύει ΚΑΙ 17/04 - 19/04!
€259 από €518 Κέρδος €259 Έκπτωση 50%
4* Xenia Palace Portaria - Πορταριά Πηλίου
Πορταριά Πηλίου


Περισσότερες Προσφορές

Ιωάννινα με 239€ από 478€ (-50%) για 3 Ημέρες ΚΑΙ για τα 2 Άτομα+Παιδί+Spa με Ημιδιατροφή σε Executive δίκλινο δωμάτιο, σε 5* Ξενοδοχείο

(Έκπτωση 50%)

€239 από €478 -50%
5* Grand Serai Hotel - Ιωάννινα
Ιωάννινα
239€ από 478€ ( Έκπτωση 50%) ΚΑΙ για τις 3 ημέρες / 2 διανυκτερεύσεις ΚΑΙ για τα 2 Άτομα KAI ένα Παιδί έως 6 ετών, στο 5 αστέρων Grand Serai Hotel του Ομίλου Mitsis, με Ημιδιατροφή (Πρωινό σε Μπουφέ και Βραδινό) σε Executive δίκλινο δωμάτιο, στα Ιωάννινα! Παρέχεται μία Υδροθεραπεία και ένα Hamam κατ΄άτομο, Ελεύθερη χρήση του Γυμναστηρίου καθώς και Ελεύθερη συμμετοχή στο εβδομαδιαίο Manager's Cocktail συνοδεία από Aperitif Cocktail & Canapes! Για τους μικρούς μας φίλους παρέχεται προβολή παιδικής ταινίας καθημερινά! Παρέχεται καλωσόρισμα κατά την άφιξη καθώς και Early check in στις 10:00 και Late check out στις 18:00 για να απολαύσετε 3 γεμάτες ημέρες πολυτέλειας! Υπάρχει δυνατότητα επιπλέον διανυκτέρευσης! Διατίθεται ειδική προσφορά ΚΑΙ για την Πρωτομαγιά ΚΑΙ για του Αγίου Πνεύματος!

Νέα Μάκρη Αττικής με 99€ από 308€ (-68%) για 3 Ημέρες KAI για τα 2 Ατομα σε Superior δίκλινο δωμάτιο με Πρωινό

(Έκπτωση 68%)

€99 από €308 -68%
Marathon Beach Resort Hotel - Νέα Μάκρη Αττικής
Νέα Μάκρη Αττικής
99€ από 308€ ( Έκπτωση 68%) ΚΑΙ για τις 3 ημέρες / 2 διανυκτερεύσεις ΚΑΙ για τα 2 Άτομα KAI ένα Παιδί έως 3 ετών, σε Superior δίκλινο δωμάτιο με Πρωινό, στο Marathon Beach Resort Hotel στη Νέα Μάκρη Αττικής! Παρέχεται Early check in και Late check out κατόπιν διαθεσιμότητας! Για όσους πραγματοποιήσουν τη διαμονή τους από Δευτέρα έως Πέμπτη δίδεται μία επιπλέον διανυκτέρευση Δωρεάν για να απολαύσετε 4 ημέρες! Υπάρχει δυνατότητα επιπλέον διανυκτέρευσης! H προσφορά ισχύει ΚΑΙ για την Πρωτομαγιά ΚΑΙ για του Αγίου Πνεύματος!

Πλατύστομο με 189€ από 380€ (-50%) για 3 ημέρες KAI για τα 2 Ατομα+Παιδί σε δίκλινο δωμάτιο με Ημιδιατροφή+Spa, σε 4* Ξενοδοχείο

(Έκπτωση 50%)

€189 από €380 -50%
4* Thermae Platystomou Resort & Spa - Λουτρά Πλατυστόμου
Λουτρά Πλατυστόμου
189€ από 380€ ( Έκπτωση 50%) ΚΑΙ για τις 3 ημέρες / 2 διανυκτερεύσεις ΚΑΙ για τα 2 Άτομα ΚΑΙ ένα Παιδί έως 6 ετών, στο 4 αστέρων Thermae Platystomou Resort & Spa, με Ημιδιατροφή (Πρωινό σε Μπουφέ και Βραδινό) σε δίκλινο δωμάτιο, στο Πλατύστομο Φθιώτιδος μόλις 30 λεπτά από την Λαμία! Παρέχονται 2 Χαλαρωτικά Massage διάρκειας 30 λεπτών το καθένα, Ημερησίως μία χρήση της Εσωτερικής Θερμαινόμενης Ιαματικής Πισίνας με Υδρογυμναστική, Αντίστροφη Κολύμβηση, Μασάζ Ποδιών, Αντίστροφο Βάδισμα, Υδρομασάζ, Νεροκουρτίνες για τον αυχένα, Κανόνια για την πλάτη, Jacuzzi, Αερομασάζ και μια χρήση της Ιαματικής Πηγής! Για τους μικρούς μας φίλους Ελεύθερη χρήση της αίθουσας Πινγκ Πονγκ, των επιτραπέζιων παιχνιδιών & του Παιδότοπου! Υπάρχει δυνατότητα επιπλέον διανυκτέρευσης! H προσφορά ισχύει ΚΑΙ για την Πρωτομαγιά ΚΑΙ για του Αγίου Πνεύματος!

Πρωτομαγιά στη Λευκάδα με 249€ από 550€ (-55%) για 3 ημέρες KAI για τα 2 Άτομα ΚΑΙ ένα Παιδί σε Superior δίκλινο δωμάτιο με Θέα Θάλασσα και Ημιδιατροφή, σε 5* Ξενοδοχείο

(Έκπτωση 55%)

€249 από €550 -55%
5* Ionian Blue Hotel Bungalows & Spa Resort - Λευκάδα
Λευκάδα
Πρωτομαγιά στη Λευκάδα, στο 5 αστέρων Ionian Blue Hotel Bungalows & Spa Resort! Απολαύστε 3 ημέρες / 2 διανυκτερεύσεις KAI για τα 2 Άτομα ΚΑΙ ένα Παιδί έως 12 ετών με Ημιδιατροφή (Πρωινό & Βραδινό σε Μπουφέ), σε Superior δίκλινο δωμάτιο με Θέα στη Θάλασσα, μόνο με 249€ από 550€ (Έκπτωση 55%)! Ελεύθερη χρήση της Εσωτερικής Θερμαινόμενης Πισίνας, της Saunas, του Hamam, του Jacuzzi και του Γυμναστηρίου! Για τους μικρούς μας φίλους μοναδικές Cine Βραδιές με προβολή κινούμενων σχεδίων, Παιδότοπος σε εσωτερικό χώρο και Παιδική Χαρά! Παρέχεται Early check in στις 10:00 και Late check out στις 18:00 για να απολαύστε 3 γεμάτες ημέρες πολυτέλειας στη Λευκάδα! Υπάρχει δυνατότητα επιπλέον διανυκτέρευσης!

Πρωτομαγιά στην Καρδίτσα με 199€ από 398€ (-50%) για 3 Ημέρες ΚΑΙ για τα 2 Άτομα+Παιδί σε δίκλινο δωμάτιο με Ημιδιατροφή + Spa, σε 4* Ξενοδοχείο!

(Έκπτωση 50%)

€199 από €398 -50%
4* Mouzaki Palace Hotel & Spa - Καρδίτσα
Καρδίτσα
Πρωτομαγιά στο 4 αστέρων Mouzaki Palace Hotel & Spa, στην Καρδίτσα! Απολαύστε 3 ημέρες / 2 διανυκτερεύσεις KAI για τα 2 Άτομα ΚΑΙ ένα Παιδί έως 6 ετών, με Ημιδιατροφή (Πρωινό και Βραδινό σε Μπουφέ) σε δίκλινο δωμάτιο, μόνο με 199€ από 398€ ( Έκπτωση 50%)! Προσφέρεται ένα Μπουκάλι κόκκινο και ένα Μπουκάλι λευκό Κρασί τοπικής παραγωγής για καλωσόρισμα! Παρέχεται ελεύθερη χρήση της Εσωτερικής Θερμαινόμενης Πισίνας, της Sauna, του Γυμναστηρίου καθώς και Εκπτωτικό Κουπόνι αξίας 25€ για κάθε ενήλικα στο κέντρο ευεξίας ΑΦΡΟΔΙΤΗ SPA! Απολαύστε 4 ημέρες ξεκούρασης και αναζωογόνησης και αφιερώστε χρόνο στον εαυτό σας! Υπάρχει δυνατότητα επιπλέον διανυκτέρευσης!

Πρωτομαγιά στην Κατερίνη Πιερίας με 149€ από 298€ (-50%) για 3 ημέρες ΚΑΙ για τα 2 Ατομα+Παιδί με Ημιδιατροφή σε δίκλινο δωμάτιο, σε 4* Ξενοδοχείο

(Έκπτωση 50%)

€149 από €298 -50%
4* Danai Hotel & Spa - Κατερίνη Πιερίας
Κατερίνη Πιερίας
Πρωτομαγιά στο 4 αστέρων Danai Hotel & Spa, στην Κατερίνη Πιερίας! Απολαύστε 3 ημέρες / 2 διανυκτερεύσεις KAI για τα 2 Άτομα ΚΑΙ ένα Παιδί έως 12 ετών, με Ημιδιατροφή (Πρωινό και Βραδινό σε Μπουφέ) σε δίκλινο δωμάτιο, μόνο με 149€ από 298€ ( Έκπτωση 50%)! Παρέχεται ένα Μπουκάλι Κρασί για καλωσόρισμα, ελεύθερη χρήση του Hamam, της Sauna και του Γυμναστηρίου καθημερινά καθώς και Early check in και Late check out κατόπιν διαθεσιμότητας! Υπάρχει δυνατότητα επιπλέον διανυκτέρευσης!

Καρπενήσι με 239€ από 480€ (-50%) για 3 ημέρες KAI για τα 2 Ατομα+Παιδί με Ημιδιατροφή+Spa σε δίκλινο δωμάτιο, σε 5* Ξενοδοχείο

(Έκπτωση 50%)

€239 από €480 -50%
5* Montana Hotel & Spa - Καρπενήσι
Καρπενήσι
239€ από 480€ ( Έκπτωση 50%) ΚΑΙ για τις 3 ημέρες / 2 διανυκτερεύσεις ΚΑΙ για τα 2 Άτομα ΚΑΙ ένα Παιδί έως 12 ετών, στο 5 αστέρων Montana Hotel & Spa στο Καρπενήσι, με Ημιδιατροφή (Πρωινό και Βραδινό σε Μπουφέ) σε δίκλινο δωμάτιο! Προσφέρεται Ελεύθερη Χρήση της Εσωτερικής Θερμαινόμενης Πισίνας με σύστημα Jet, Νεροκουρτίνα και σύστημα αντίστροφης Κολύμβησης, του Ηamam, της Sauna και του Γυμναστηρίου! Για τους μικρούς μας φίλους παρέχονται μοναδικές Cine βραδιές με προβολή κινούμενων σχεδίων, Παιδότοπος, αίθουσα Μπιλιάρδου & Πινγκ Πονγκ και επιτραπέζια παιχνίδια! Παρέχεται Early check in στις 10:00 και Late check out στις 18:00 για να χαρείτε το μαγικό τοπίο του Καρπενησίου για 3 γεμάτες ημέρες! Υπάρχει δυνατότητα επιπλέον διανυκτέρευσης! H προσφορά ισχύει ΚΑΙ για την Πρωτομαγιά!

Βόλος με 189€ από 380€ (-50%) για 3 ημέρες KAI για τα 2 Ατομα+Παιδί με Ημιδιατροφή σε δίκλινο δωμάτιο, σε 4* Ξενοδοχείο

(Έκπτωση 50%)

€189 από €380 -50%
4* Volos Palace Hotel - Βόλος
Βόλος
189€ από 380€ ( Έκπτωση 50%) KAI για τις 3 ημέρες / 2 διανυκτερεύσεις KAI για τα 2 Άτομα ΚΑΙ ένα Παιδί έως 12 ετών στον Βόλο, στο 4 αστέρων Volos Palace Hotel με Ημιδιατροφή (Πρωινό και Βραδινό με ποτά και αναψυκτικά) σε δίκλινο δωμάτιο με θέα στη θάλασσα! Προσφέρεται ένα Μπουκάλι Κρασί και Φρούτα στο δωμάτιο για καλωσόρισμα! Παρέχεται Early check in στις 10:00 και Late check out στις 18:00 για να απολαύσετε 3 γεμάτες ημέρες πολυτέλειας! Υπάρχει δυνατότητα επιπλέον διανυκτέρευσης! H προσφορά ισχύει ΚΑΙ για την Πρωτομαγιά!

Πλαταμώνα Πιερίας με 129€ από 260€ (-50%) για 3 ημέρες ΚΑΙ για τα 2 Ατομα+Παιδί με Ημιδιατροφή σε δίκλινο δωμάτιο

(Έκπτωση 50%)

€129 από €260 -50%
Kronos Hotel - Πλαταμώνας Πιερίας
Πλαταμώνας Πιερίας
129€ από 260€ ( Έκπτωση 50%) ΚΑΙ για τις 3 ημέρες / 2 διανυκτερεύσεις ΚΑΙ για τα 2 Άτομα KAI ένα Παιδί έως 12 ετών με Ημιδιατροφή (Πρωινό σε Μπουφέ και Βραδινό) στoν Πλαταμώνα Πιερίας, σε δίκλινο δωμάτιο στο Kronos Hotel! Προσφέρεται Welcome drink καθώς και ελεύθερη χρήση της Sauna, του Υδρομασάζ και του Γυμναστηρίου! Παρέχεται Early check in στις 10:00 και Late check out στις 18:00 για να απολαύσετε 3 γεμάτες ημέρες! Υπάρχει δυνατότητα επιπλέον διανυκτέρευσης! Διατίθεται ειδική προσφορά ΚΑΙ για την Πρωτομαγιά!

Τήνος με 99€ από 198€ (-50%) για 3 Ημέρες / 2 διανυκτερεύσεις KAI για τα 2 Άτομα+Παιδί σε δίκλινο δωμάτιο με Πρωινό!

(Έκπτωση 50%)

€99 από €198 -50%
Aeolos Bay Hotel - Τήνος
Τήνος
Πρωτομαγιά στην Τήνο, στο Aeolos Bay Hotel! Απολαύστε 3 ημέρες / 2 διανυκτερεύσεις KAI για τα 2 Άτομα ΚΑΙ ένα Παιδί έως 12 ετών σε δίκλινο δωμάτιο με Πρωινό, μόνο με 99€ από 198€ ( Έκπτωση 50%)! Προσφέρεται ένα Μπουκάλι Κρασί και φρούτα κατά την άφιξη! Παρέχεται δωρεάν μεταφορά από και προς το λιμάνι κατά την άφιξη και την αναχώρηση καθώς και Early check in και Late check out κατόπιν διαθεσιμότητας! Υπάρχει δυνατότητα επιπλέον διανυκτέρευσης!

Καστοριά με 145€ από 290€ (-50%) για 3 ημέρες KAI για τα 2 Ατομα σε Deluxe δίκλινο δωμάτιο με Ημιδιατροφή, σε 4* Ξενοδοχείο

(Έκπτωση 50%)

€145 από €290 -50%
4* Afkos Grammos Luxury Collection Boutique Hotel - Νεστόριο Καστοριάς
Καστοριά
145€ από 290€ ( Έκπτωση 50%) ΚΑΙ για τις 3 ημέρες / 2 διανυκτερεύσεις KAI για τα 2 Άτομα ΚΑΙ ένα Παιδί έως 6 ετών στο Νεστόριο Καστοριάς, στο 4 αστέρων Afkos Grammos Luxury Collection Boutique Hotel με Ημιδιατροφή (Πρωινό σε Μπουφέ και Bραδινό), σε Deluxe δίκλινο δωμάτιο! Προσφέρονται Φρούτα για καλωσόρισμα καθώς και ελεύθερη πρόσβαση στο Γυμναστήριο! Παρέχεται Early check in στις 10:00 και Late check out στις 16:00 για να απολαύσετε 3 γεμάτες ημέρες στον όμορφο χειμερινό προορισμό! Υπάρχει δυνατότητ