Δευτέρα 26 Σεπτεμβρίου 2016

Ημερήσιος Χάρτης Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς

ΑΚΟΜΑ ΜΙΑ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΓΙΑ ΚΕΠΑ

ΑΚΟΜΑ ΜΙΑ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΓΙΑ ΚΕΠΑ

Ακόμα ένα «επεισόδιο στο σήριαλ ΚΕΠΑ», έρχεται να προστεθεί στα ΑΜΕΤΡΗΤΑ μέχρι σήμερα, και όπως δείχνουν τα πράγματα, το μέλλον των Ατόμων Με Αναπηρίες και χρόνιες παθήσεις στη χώρα μας, εξακολουθεί και προβλέπεται μαύρο. Θα μου πουν κάποιοι, «καλά, εδώ τους ανθρώπους τους κόβουν το παρόν, το μέλλον κοιτάζεις εσύ»;
Θα συμφωνήσω, μόνο που ρε παιδιά, είχα την ΕΛΠΙΔΑ τόσο εγώ, όσο και τα Άτομα Με Αναπηρίες και Χρόνιες Παθήσεις, ΜΗΠΩΣ, λέμε τώρα, ΜΗΠΩΣ και «φιλοτιμηθούν» αν όχι όλοι, ΚΑΠΟΙΟΙ από τους εμπλεκόμενους στον ΓΟΛΓΟΘΑ των ασθενών, και αλλάξει κάτι προς το καλύτερο, αλλά ΠΟΥ, και ΠΩΣ;
Θα δούμε λοιπόν μια ακόμα περίπτωση, μια ακόμα καταγγελία, μια γυναίκας που αν και «σφάχτηκε» (συγγνώμη για το παράδειγμα) από το χειρουργείο γιατί έπρεπε, για την ζωή της, αυτό δεν έφτασε τις επιτροπές των ΚΕΠΑ, και είπαν να την κομματιάσουν μέχρι να μην υπάρχει ΤΙΠΟΤΑ από αυτήν.
Ας δούμε το ρεπορτάζ του ΓΙΩΡΓΟΥ ΑΛΒΕΡΤΗ στην ηλεκτρονική εφημερίδα ΛΟΓΟΤΥΠΟΣ (LOGOTYPOS.GR) της Σύρου!
Διαβάστε Συνέλληνες, και παρακαλάτε τον Μεγαλοδύναμο ΜΗΝ ΣΑΣ ΤΥΧΕΙ.
«Δηλώνει αποφασισμένη να φτάσει στα άκρα
Επιστολές απόγνωσης της καρκινοπαθούς Ελένης Ρούσσου σε πρωθυπουργό και ΚΕΠΑ
Αποφασισμένη να φτάσει στα άκρα, ακόμη και να στηθεί με πανό έξω από την πρωθυπουργική κατοικία και την Βουλή, εμφανίζεται με δηλώσεις της στον «ΛΟΓΟ» η καρκινοπαθής Ελένη Ρούσσου, καταγγέλλοντας το Κέντρο Πιστοποίησης Αναπηρίας (ΚΕΠΑ) για απάνθρωπες συμπεριφορές.
του Γιώργου Αλβέρτη
Με επιστολές της, τόσο προς τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, όσο και προς το ΚΕΠΑ, καθιστά  σαφές ότι η ανάλγητη αντιμετώπιση αναπήρων ανθρώπων εκ μέρους του δεύτερου δοκιμάζει πλέον τις αντοχές της, απαιτώντας πίσω τη χαμένη της αξιοπρέπεια, καθώς - όπως υπογραμμίζει - αυτή τη στιγμή επιβιώνει χάρη στη φιλανθρωπία κάποιων συμπολιτών της και της εκκλησίας.
Τονίζει ότι, με την πάλη της, πέραν της ιδίας, εκπροσωπεί και ανθρώπους που δεν μπορούν εξαιτίας της αναπηρίας τους και της σωρείας προβλημάτων που αντιμετωπίζουν να δώσουν τον δικό τους προσωπικό αγώνα: «Είμαι ο λόγος τους. Είμαι η φωνή τους», λέει χαρακτηριστικά.
Με βουρκωμένα μάτια και φωνή σπασμένη από την συγκίνηση περιγράφει το «κόψιμο» της σύνταξής της από την επιτροπή του εν λόγω οργάνου, υπογραμμίζοντας ότι οι άνθρωποι που την αποτελούν δείχνουν να μην σέβονται καν την αξιοπρέπεια των ασθενών: «Το αποκαλώ Κέντρο Απάνθρωπων. Είναι όντως απάνθρωποι εκεί πέρα. Δεν ξέρω με τι κριτήρια κρίνουν την ανθρώπινη ψυχή… Εγώ γι’ αυτούς έχω καταντήσει ένα ποσοστό.  Ένα ποσοστό από 90%, 50%, 40%. Για να πάρω πριν δύο χρόνια τα χρήματα των αναδρομικών, αφού με είχανε τέσσερα χρόνια χωρίς σύνταξη, αναγκάστηκα να πάω με πανό στο ΙΚΑ, ζητώντας να μου τα δώσουν… Μιλάμε για αυτονόητα πράγματα, για τα οποία δεν μπορεί να βρεθεί μια λύση», τονίζει.
Προς επίρρωση των ανωτέρω, επικαλείται το γεγονός ότι η επιτροπή της ζήτησε, μη σεβόμενη την ιδιωτικότητα και το ιατρικό απόρρητο, να ξεγυμνωθεί ενώπιον του δικηγόρου που την συνόδευε προκειμένου να την εξετάσουν.
Εύλογα αναρωτιέται γιατί, προκειμένου να της χορηγούν αυτά που νόμιμα δικαιούται, θα πρέπει να εμφανίζεται κάθε τόσο σε  κανάλια και ΜΜΕ, ενώ στο ερώτημα γιατί αποκαλεί «δολοφόνους» αυτούς τους ανθρώπους βουρκώνει: «Η αντιμετώπιση στα ΚΕΠΑ είναι απάνθρωπη …Η άλλη να μην έχει πόδι, να μην έχει χέρι ή δεν  ξέρω τι άλλο, και να σου λένε έχεις δίκιο, αλλά… Τι αλλά; Αυτό δεν είναι “δολοφονία”; Αν πάθω κάτι, θέλω να το έχουνε τύψεις σε όλη τους τη ζωή».  
Και στις δύο επιστολές της, στις οποίες αποτυπώνεται ανάγλυφα η απόγνωσή της, κάνει λόγο για «δολοφονικές συμπεριφορές και αποφάσεις» εκ μέρους του ΚΕΠΑ, το οποίο - παραφράζοντας τα αρχικά - του αποκαλεί: «Κέντρο Πιστοποίησης Απάνθρωπων», και με έκδηλη πικρία ενημερώνει τον πρωθυπουργό ότι βιώνει μια συνεχή ταλαιπωρία τα τελευταία χρόνια.
Συγκεκριμένα, του κάνει γνωστό ότι το ΚΕΠΑ υποχρεώνει ακόμη και ανθρώπους με αναπηρία, που γίνεται αντιληπτή δια γυμνού οφθαλμού, να προσέρχονται αδιαλείπτως ενώπιον επιτροπών, οι οποίες και τους συρρικνώνουν διαρκώς τα ποσοστά αναπηρίας, απευθύνοντάς του δημόσια ένα ερώτημα για το οποία ζητά επιτακτικά απάντηση: «Θέλω να πω στον κ. Τσίπρα και σε κάθε κυβέρνηση ότι, αν ήταν κάποιος συγγενής τους και αντιμετώπιζε όλα αυτά τα προβλήματα που αντιμετωπίζω εγώ, τι θα έκανε; Θέλω να μου απαντήσουν».
Συνεχίζοντας, κάνει λόγο για ξεκάθαρο εμπαιγμό, καθιστώντας σαφές ότι - λόγω της κακής της οικονομικής κατάστασης - δεν δύναται πλέον να ανταπεξέρχεται στα έξοδα αυτών των μετακινήσεων. Παράλληλα, τους προειδοποιεί ότι στην περίπτωση που δεν υπάρξει κάποια ουσιαστική εξέλιξη στην περίπτωσή της, είναι διατεθειμένη να φτάσει το θέμα στα άκρα.
Το_περιεχόμενο των δύο επιστολών έχει ως ακολούθως:
«Προς πρωθυπουργό κ. Αλέξη Τσίπρα,
Ονομάζομαι Ελένη Ρούσσου και κατοικώ στη Σύρο. Το έτος 1999, μου ανακοίνωσε ο γιατρός ότι έχω καρκίνο μαστού. Όλα γύρω μου σκοτείνιασαν. Ήμουν 33 χρονών, πολύ νέα για να πεθάνω. Έτσι, άρχισα έναν πολύ δύσκολο αγώνα επιβίωσης. Ήμουν πολύ ταλαιπωρημένη διότι αντιμετώπισα το ίδιο πρόβλημα με τη μητέρα μου. Όμως ήθελα να ζήσω γιατί μου άρεσε η ζωή, είχα όνειρα και δεν ήθελα να φύγω τόσο νωρίς.
Έτσι, άρχισα τον αγώνα μου. Χειρουργείο, ριζική μαστεκτομή, 25 λεμφαδένες και μερική μαστεκτομή από τον άλλο μαστό. Στη συνέχεια έκανα χημειοθεραπείες για 8 μήνες και ορμονοθεραπείες. Τελειώνοντας όλα αυτά, σε μια εξέταση γυναικολογική εμφανίστηκε νεοπλασία στον τράχηλο και αυτό σήμαινε πάλι χειρουργείο. Μετά από όλα αυτά, χάνω τους δικούς μου και παθαίνω βαριάς μορφής κατάθλιψη, την οποία την παλεύω μέχρι τώρα, με υποτροπιάζουσες καταστάσεις, οι οποίες με ώθησαν να νοσηλευτώ και στο Δαφνί.
Στην_πορεία παρουσιάστηκαν και άλλα προβλήματα: οστεοπόρωση, Δισκοειδής Λύκος, ινομναλγία, ρευματοειδής αρθρίτιδα, θυρεοειδής, ημικρανίες.
Με όλα αυτά τα προβλήματα υγείας, πρέπει να πραγματοποιώ σε τακτικά χρονικά διαστήματα εξετάσεις για όλη μου τη ζωή.
Από το 2000, το ΙΚΑ μου έδινε αναπηρική σύνταξη με 97% ποσοστό αναπηρίας. Όσο περνούσαν τα χρόνια, το ποσοστό κατέβαινε και με δικές μου ενστάσεις και χαρτιά γιατρών το ξαναέπαιρνα. Εκτός αυτού, το ΙΚΑ μου έστειλε και δικαστική κλήση να του επιστρέψω χρήματα. Έγινε δικαστήριο και το κέρδισα.
Όλα αυτά είναι πολύ ψυχοφθόρα για μένα κ. Τσίπρα. Εκτός τη φυσική και   ψυχολογική βλάβη που έχω υποστεί, και που με βασανίζει κάθε μέρα, είμαι αδύναμη να εργαστώ όπως ένας φυσιολογικός άνθρωπος. Παρόλα αυτά, μετά τη χημειοθεραπεία, πήγα και έβγαλα το σχολείο. Να έχω ένα χαρτί στα χέρια μου, όμως ούτε στα σκουπίδια του Δήμου δεν με πήραν.
Ενώ έπαιρνα μια σύνταξη με 67% αναπηρία, πέρασα πρόσφατα από επιτροπή στην Αθήνα και μου την έκοψαν. Και σας ρωτώ, κ. Τσίπρα, τι άλλο πρέπει να κάνει ένας άνθρωπος για να βρει το δίκιο του;
Με συντηρεί η Εκκλησία και δύο καλοί φίλοι. Πριν βγω στα κανάλια για να δημοσιοποιήσω το πρόβλημά μου για το «δολοφονικό» κράτος που προσπαθεί να με εξοντώσει, θεώρησα σωστό να σας στείλω πρώτα αυτή την επιστολή.
Κύριε Τσίπρα, δεν έχω την οικονομική δυνατότητα να κάνω ταξίδια για να περνάω από την επιτροπή των «δολοφόνων» του ΚΕΠΑ.
Συγχωρέστε με που μιλάω έτσι, αλλά αυτή είναι η αλήθεια. Την ζω 17 ολόκληρα χρόνια. Όμως, δεν μπορώ άλλο αυτές τις συμπεριφορές. Έχω κάνει αγώνα να ζήσω και θέλω πίσω το γέλιο μου και την χαμένη μου αξιοπρέπεια.
Αν, κ. Τσίπρα, αυτή τη φορά δεν γίνει κάτι ουσιαστικό, τότε θα το φτάσω το θέμα στα άκρα. Δεν θέλω να το πάρετε σαν απειλή αυτό, απλά είμαι πολύ κουρασμένη πια για να ανεχτώ να με διαλύσετε.
Σας στέλνω και δύο ιατρικές βεβαιώσεις, από το πλήθος χαρτιών που έχω από γιατρούς, και θα σας παρακαλέσω να μην αγνοήσετε αυτή μου την επιστολή, διότι πραγματικά σας μετά δεν ξέρω τι να κάνω.
Ελένη Ρούσσου
Υ.Γ. Περιμένω σύντομα απάντησή σας».
«Προς ΚΕΠΑ,
Αγαπητοί  κύριοι, δεν ξέρω με τι κριτήρια κρίνετε τον πόνο του άλλου και αν είστε ικανοί εσείς να μπείτε για λίγο στα παπούτσια του άλλου και να τον κρίνετε σαν ποσοστό.
Δεν είναι κύριοι ποσοστό η ανθρώπινη ζωή. Πραγματικά σας σιχάθηκε η ψυχή μου. Δεκαέξι χρόνια να ακούω και να βλέπω τις «δολοφονικές» σας αποφάσεις. Με κούρασε να βλέπω να περνάτε από επιτροπές ανθρώπους χωρίς πόδια, χωρίς  χέρια,  χωρίς στήθος, χωρίς ζωή, λες και ξαφνικά θα φυτρώσουν όλα αυτά από τις απάνθρωπες επιτροπές σας και συγχρόνως να δίνετε συντάξεις εκεί που δεν θα έπρεπε.
Δεν ξέρω, αν πραγματικά έχετε συνείδηση των πράξεων σας, όμως εγώ αυτή  τη φορά που σε λίγες μέρες θα περάσω για πολλοστή φορά από τα στέκια σας, είμαι αποφασισμένη για όλα! Ίσως έτσι, αγαπητοί κύριοι, ξυπνήσετε από την απανθρωπιά και βοηθηθούν και οι άνθρωποι δίχως χέρια, πόδια και ζωή.
Και μην το πάρετε σαν απειλή,  απλά με κουράσατε με τις «δολοφονικές σας συμπεριφορές».
Αυτό το μήνυμα αφορά όλες τις κυβερνήσεις που έχουν περάσει και που προσπαθούν μαζί με τα ξερά να καούν και τα χλωρά».
Ελένη Ρούσσου.»
ΠΗΓΗ: logotypos.gr
Μια ακόμα περίπτωση Συνέλληνες από τις ΠΑΡΑ ΠΟΛΛΕΣ που φωτογραφίζουν μπορώ να πω τόσο την ΑΠΑΝΘΡΩΠΙΑ του συστήματος Ιατρικού και Πολιτικού, ΚΥΡΙΩΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥ, ΓΙΑΤΙ ΑΠΟ ΕΚΕΙ ΞΕΚΙΝΟΥΝ ΟΛΑ, ΟΣΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΔΙΑΦΟΡΙΑ, το έχω ξαναγράψει, της ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ απέναντι στην ΚΑΘΕ ΕΛΕΝΗ ΣΤΟΝ ΚΑΘΕ ΑΝΑΠΗΡΟ Η ΧΡΟΝΙΑ ΠΑΣΧΟΝΤΑ.
Είναι λυπηρό πως ακόμα και ΣΗΜΕΡΑ, και ΤΩΡΑ, να σκέφτονται οι περισσότεροι το «μακριά από εμένα και ας είναι στον γείτονα».
Ξέρετε  αδέλφια, το «μακριά», πολλές φορές είναι πολύ πιο ΚΟΝΤΑ απ’ ότι μπορούμε να φανταστούμε.
Η Ελένη, καυτηριάζει τα «ΘΑΥΜΑΤΑ» των ΚΕΠΑ, ξέρετε, το έγραψα ΑΜΕΤΡΗΤΕΣ ΦΟΡΕΣ, θαύματα όπως ΝΑ ΦΥΤΡΩΝΟΥΝ ΚΟΜΜΕΝΑ ΜΕΛΗ, ΝΑ ΓΙΑΤΡΕΥΟΝΤΑΙ ΧΡΟΝΙΕΣ ΠΑΘΗΣΕΙΣ, κλπ.
Βέβαια η Ελένη, δεν ξέρει η κοπέλα πως το ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ «θαύμα» που γίνεται στα ΚΕΠΑ, είναι η μείωση των ποσοστών αναπηρίας, με αποκορύφωμα, το «κόψιμο» ΟΛΩΝ των παροχών.
ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΤΟΥΣ, ΚΑΙ ΕΧΟΥΝ ΚΑΙ ΤΙΣ ΟΔΗΓΙΕΣ ΤΩΝ ΑΡΜΟΔΙΩΝ ΓΙΑ ΤΟ ΠΩΣ ΘΑ ΤΟ ΠΕΤΥΧΟΥΝ.
Τα επαναλαμβάνω αυτά, για να μην τα ξεχνούν οι ενδιαφερόμενοι, αλλά και για να ΜΗ ΤΟΛΜΗΣΕΙ ΚΑΠΟΙΟ ΚΟΜΜΑΤΟΣΚΥΛΟ ΚΑΙ ΙΣΧΥΡΙΣΤΕΙ ΠΩΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΤΣΙ, ΠΩΣ ΤΟ ΚΟΜΜΑ «ΤΟΥ» ΔΕΝ ΕΚΑΝΕ ΠΟΤΕ ΚΑΤΙ ΤΕΤΟΙΟ.
Έννοια σας, και είστε ΟΛΟΙ φακελωμένοι στις συνειδήσεις μας για το ΤΙ κάνατε και τι ΟΧΙ.
Και τα «ΟΧΙ», σε περιπτώσεις Ατόμων Με Αναπηρίες και Χρόνια Πάσχοντες, είναι πάρα πολλά……
Θα έλεγα ΝΤΡΟΠΗ ΣΑΣ, αλλά αυτό είναι κάτι άγνωστο σε εσάς.
Πριν κλείσω, να επαναλάβω πως ΕΥΤΥΧΩΣ ΑΥΤΑ ΤΑ ΑΙΣΧΗ ΔΕΝ ΣΥΜΒΑΙΝΟΥΝ ΣΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΠΙΤΡΟΠΕΣ, ΕΥΤΥΧΩΣ ΠΟΥ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΓΙΑΤΡΟΙ ΣΩΣΤΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΚΑΙ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΕΣ ΠΟΥ ΤΙΜΟΥΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΤΟΝ ΟΡΚΟ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΟΥΝ ΤΟΥΣ ΑΣΘΕΝΕΙΣ ΣΑΝ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΣΑΝ «ΠΡΟΙΟΝΤΑ» ΤΟΥ ΤΙΜΟΚΑΤΑΛΟΓΟΥ ΤΩΝ ΠΟΣΟΣΤΩΝ ΑΝΑΠΗΡΙΑΣ, ΤΟΥ ΚΤΕΟ ΤΩΝ ΑΣΘΕΝΩΝ.
Θα επανέλθω.

Βασίλης Τσούγκαρης

Matrix AIS/GPS (GX2200)

Matrix AIS/GPS (GX2200) 


Owner's Manual

The Matrix AIS/GPS (GX2200) makes AIS simple and easy right out of the box!!!

Now with an Integrated 66 Channel GPS receiver and two integrated AIS receivers getting connected has never been easier. Having a VHF with DSC and integrated AIS/GPS provides REAL piece of mind in high traffic areas.
Integrated 66 Channel WAAS GPS antenna
Integrated dual channel AIS (Automatic Identification System) receiver
AIS / AIS SART target display: MMSI, Call Sign, Ship Name, BRG, DST, SOG and COG
4800 or 38400 NMEA baud rate selection, for plotters with 1 NMEA port
True and Magnetic bearing selection on AIS display
Contact Class A or B AIS Ship with DSC
Programmable CPA or TCPA collision avoidance alarms
Meets ITU-R M493-13 Class D DSC (Digital Selective Calling)
Submersible IPX7 (3.3 feet or 1 meter for 30 minutes) front panel
80dB Commercial grade receiver
DSC position request and report functions
30 Watt PA/Loud Hailer with preprogrammed fog signals and listen back
ClearVoice noise canceling speaker microphone with channel selection and 16/9 key
GPS Compass, Waypoint and GPS status pages
Navigation (LAT/LON, Time, SOG and COG) information shown on display
Enter, Save and Navigate to waypoints with Compass page
E2O (Easy-To-Operate) menu system
User customizable soft keys for easy menu operation
Versatile user-programmable scanning, priority scan and Dual Watch
Oversized rotary channel knob with push to enter, backlit display and keys
Local/Distance attenuator
Optional connection for RAM3 second station remote microphone with AIS display
Intercom between radio and RAM3
Voice Scrambler (optional)

Integrated 66 Channel WAAS GPS antenna
The GX2200 MATRIX AIS/GPS, features a 66 channel WAAS GPS antenna integrated into the front panel of the radio, now there is no need to hassle with wiring the radio to a GPS for DSC (Digital Selective Calling) or AIS (Automated Identification System). Out of the box and ready to go, acquiring AIS and AIS SART targets, DSC calling, position sharing, waypoint navigation, and navigation to DSC distress calls can all be performed with just a few simple steps.AIS / AIS SART target display: MMSI, Call Sign, Ship Name, BRG, DST, SOG and COG
The MATRIX AIS/GPS displays AIS target information (MMSI, Call Sign, Ship Name, BRG, DST, SOG and COG) allows you to contact an AIS Ship directly using DSC, shows your vessels position in relation to AIS targets and alerts you when an AIS ship may be approaching too close to your location via the Closest Point of Approach (CPA) Alarm.30 Watt PA/Loud Hailer with preprogrammed fog signals and listen back
The MATRIX AIS/GPS includes a 30W Loud Hailer with Fog signals; Bells and Whistles with listen back. For added benefit, the last selected VHF channel can be heard when in the PA or Fog modes and the AIS Display may be accessed and used.
In addition, the MATRIX AIS/GPS allows you to start a fog horn and then view the AIS page simultaneously.Programmable CPA or TCPA collision avoidance alarms
The GX2200 Matrix AIS/GPS shows your vessels position in relation to AIS targets and alerts you when an AIS ship may be approaching too close to your location via the Closest Point of Approach (CPA) Alarm, or Time to Closest Point of Approach (TCPA) Alarm.RAM3 Second Station Compatible
Need to remotely control a VHF from your cockpit of fly bridge? The MATRIX AIS/GPS is RAM3 remote mic capable to control all VHF and DSC functions at a second station. In addition, the MATRIX AIS/GPS can show AIS displays and vessel information. The Intercom feature allows communication between the main radio and the remote station.Waypoint Navigation
The MATRIX AIS/GPS is capable of entering and saving up to 100 waypoints. These waypoints may be selected and navigated to by using a unique navigation compass display that shows your vessels SOG, COG, BRG (Bearing) and DST (Distance) to the waypoint.It's built better so it's backed better
Because the GX2200 is built better, it’s back better. If your Standard Horizon GX2200 ever fails for any reason including water damage during normal use in the first three years, STANDARD HORIZON will repair or replace it free, without hassle or charges…period! If it fails thereafter in normal use for the life time of the product it is covered by Standard Horizon’s Lifetime Flat Rate Service and Customer Loyalty Programs.

ΧΕΙΡΟΠΟΙΗΤΑ ΠΙΑΝΑ ΚΑΙ ΛΑΤΕΡΝΕΣ

Το εργαστήριο κατασκευής χειροποίητων Πιάνων και Λατερνών του ΠΑΝΟΥ ΙΩΑΝΝΙΔΗ σας περιμένει!
Μπορείτε να επισκεφτείτε και τον ιστοχώρο του κάνοντας ΚΛΙΚ ΕΔΩ

ΝΕΟΣ ΠΟΜΠΟΔΕΚΤΗΣ CB/RADIOAMATEUR AΠΟ ΤΗΝ CRT

Η πρόταση μας!
ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΚΛΙΚ ΕΔΩ
ΝΕΟΣ ΠΟΜΠΟΔΕΚΤΗΣ CB/RADIOAMATEUR AΠΟ ΤΗΝ CRT
ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ AMATEUR VERSION ΜΕ VFO 25-30Mhz KAI ΒΗΜΑ ΑΝΑ 5 KHZ/ REPEATER OFFSET -100/+100 KHz /CTCSS RX TX /ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΣΥΧΝΟΤΗΤΑΣ η ΚΑΝΑΛΙΟΥ ΚΑΤΕΥΘΕΙΑΝ ΑΠΟ ΤΟ ΠΛΗΚΤΡΟΛΟΓΙΟ ΤΟΥ ΜΙΚΡΟΦΩΝΟΥ,/ 8-10 WATT / EXPO MODE ΜΕ 400CH.ΤΑΣΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ 12 ή 24 Volt!
ME ΣΥΧΝΟΜΕΤΡΟ, S METER
ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ ΥΠΟΤΟΝΩΝ ΛΗΨΗΣ CTSS, ΕΚΠΟΜΠΗΣ DTMF
ΠΛΗΚΤΡΟΛΟΓΙΟ ΦΩΤΙΖΟΜΕΝΟ ΣΤΟ ΜΙΚΡΟΦΩΝΟ, UP DOWN ΚΑΙ ΑΜΕΣΗ ΠΛΗΚΤΡΟΛΟΓΙΟ ΚΑΝΑΛΙΟΥ
ΚΟΜΠΡΕΣΣΟΡΑ ΦΩΝΗΣ, ΑΚΟΥΣΤΙΚΑ ΦΙΛΤΡΑ HIGH-CUT
Norm CITIZEN BAND/AMATEUR 10m AM/FM
Mode AM / FM European Multinorms
Power 4-8 Watts AM / 4-8 Watts FM
Input voltage 12 - 24 Volts
Channels 40
Memories 16 to use the DTMF codes
S-METER Yes ( TX / RX )
SQUELCH Manual or Automatic (ASQ)
ROGER BEEP Roger beep : 5 possibility
CTCSS / DCS (encoder/decoder)
Yes : sub-audio code to activate repeater like selective tone
REPEATER OFFSET -100/+100 KHz
DTMF (encoder) Yes : tones selected to activate repeater, internet gateway and other items
Filters NB/HI CUT Yes : noise filters
DOUBLE WATCH function Yes
SCAN function Yes : automatic search of busy channels
COMPANDER function Yes : TX with a clear voice
Various functions Direct access to channel 9/19
Bonus Detachable power cord with plug + Jack plug for external loud speaker + Jack plug for external S-METER
Mike UP/DOWN selection + multifunction keys + DTMF inclused + 6 pins plug in front pannel. (Standard microphones CRT 520 P6 and CRT 518 P6 compatible)
Display LCD display : 7 colors (LOOP function to change the color every second)
Options Programming cable + software + din plate iso
Programmable by software Yes
Size 139 (l) x 184 (L) x 37 (H) mm
Weight 850 gr
Guaranty 2 years

Η Πούλια και ο Αυγερινός -Σειρά: Παίζω με λαϊκά παραμύθια

Η Πούλια και ο Αυγερινός -Σειρά: Παίζω με λαϊκά παραμύθια
Συγγραφέας: Χρυσάνθη Καραΐσκου
Εικονογράφος: Μιχάλης Κασάπης
Ημερομηνία έκδοσης: 2006
Σχήμα: 17x24
ISBN: 960-6638-19-7
Ετικέτες Λαική παράδοση
Ένα από τα αγαπημένα λαϊκά παραμύθια το οποίο περιέχεται και στον τόμο "Ελληνικά παραδοσιακά παραμύθια τόμος Α "σε πρακτικό σχήμα και μέγεθος. Το βιβλίο περιέχει δραστηριότητες και παιχνίδια.

To αβγό του Μουσικού Χωριού - οι χειμερινές δράσεις

το αβγό
του Μουσικού Χωριού
forum δημιουργίας
Παράλληλα με την ενδεκαετή του συνεχή δράση στον Άγιο Λαυρέντιο και για 5η συνεχή χρονιά, το δίκτυο καλλιτεχνικών και εκπαιδευτικών δράσεων του Μουσικού Χωριού συγκεντρώνεται στην αστική έδρα της διοργάνωσης, στο κέντρο της Θεσσαλονίκης. 
Το «αβγό» είναι ένας πρώην βιοτεχνικός, ενιαίος χώρος 150 τετραγωνικών μέτρων που έχει ανακαινιστεί για να φιλοξενεί εργαστήρια, ζωντανές μουσικές ακροάσεις και ποικίλες ομαδικές δράσεις. 
Ειδικότερα, ασκούνται η «δια βίου» μουσική και κινητική πράξη, ο καλλιτεχνικός στοχασμός και η επίγνωση, μέσα από έναν ετήσιο κύκλο τακτικών συμβιωτικών εργαστηρίων, ομαδικών συνεδριών, σεμιναρίων και άλλων παράλληλων δράσεων.
Καθ’ όλη τη διάρκεια της χρονιάς θα ανακοινώνονται τα residencies, οι θεματικές συζητήσεις, οι συναυλίες, οι προβολές και οι παραστάσεις που θα πραγματοποιούνται στο χώρο.
ΚΥΚΛΟΣ ΤΑΚΤΙΚΩΝ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΩΝ 2016/17 (Oκτώβριος – Ιούνιος)
(κλικ στους τίτλους για περισσότερα)
Ανιχνεύουμε και ερευνούμε τις περιοχές εκείνες του ανθρωπίνου σώματος και πνεύματος που θα μπορούσαν να δημιουργήσουν τις προϋποθέσεις για καινούργιους ορίζοντες ύπαρξης και διεύρυνσης του ανθρώπινου ήχου.
Πάνος Λαμπρόπουλος
Το Μουσικό Σώμα
Καλλιεργούμε συστηματικά συγκεκριμένες αρχές όσον αφορά στη σωματική διαχείρηση και τους τρόπους πρόληψης κi εξισορρόπησης της όποιας σωματικής και ψυχικής καταπόνησης. Παράλληλα θέλουμε να προσεγγίσουμε μια πιο αβίαστη σχέση με τη μουσική διαδικασία. Θα μάθουμε να κουρδίζουμε το σώμα και τον εαυτό σαν ένα μουσικό όργανο και να βιώνουμε τη μουσική σαν μία οργανική σωματική λειτουργία.
Βιωματικές φωνητικές ασκήσεις μέσα από συλλογικές δράσεις, ως προς την εξερεύνηση της φωνής, την εξοικείωση με τις φωνητικές τεχνικές, το συντονισμό και τη συνεργατικότητα στο επίπεδο τόσο της ερμηνείας ενός απλού τραγουδιού, όσο και της τελετουργικής προσέγγισης ενός αυτοσχεδιαστικού δρώμενου. Για αρχάριους και προχωρημένους.
Η διδασκαλία έχει σαν άξονα ένα ολιστικό σύστημα που με όχημα το διαλογισμό εξισορροπεί  όλες τις πλευρές της ανθρώπινης ύπαρξης: τη φυσική, τη συναισθηματική, τη νοητική και την πνευματική.
Χρησιμοποιώντας τεχνική και αυτοσχεδιασμό από την γραμμή παράδοσης του Πολωνικού θεάτρου και του Ιαπωνικού Βutoh στην παρούσα εκπαιδευτική διαδικασία θα δουλέψουμε με τα μέσα εκείνα που μας βοηθούν να επαναπρογραμματίσουμε την εσωτερική πλοήγηση προς μια εύρυθμη λειτουργία του σώματος και του νου με στόχο την ανάδυση αυτού που ονομάζουμε Ποιητική του Σώματος Μεσα απο τεχνικες συντονισμού κινησης και φώνησης εξερευνούμε το θέατρο και τον χορό ως μια οντότητα.
Η διαδικασία σέβεται την προώθηση της προσωπικής ευημερίας και την ενθάρρυνση για μάθηση και προσωπική ανάπτυξη.Θα εστιάσουμε στη βιωματική εξερεύνηση πτυχών του εαυτού και των σχέσεων, στην ενεργή φυσική παρουσία και τις βαθιές συνδέσεις με το σώμα μας, στην αναγνώριση και διάνθιση της σχέσης με τον εαυτό και τους άλλους, στην υποστήριξη της αλληλεπίδρασης και τηn ανάπτυξης της "ενσυναίσθησης". Αυτή τη χρονιά κεντρικό σημείο αναφοράς θα είναι το αρχέτυπο του Λαβυρίνθου ως σημείο αναφοράς, προβληματισμού και έμπνευσης. Το εργαστήριο είναι βασισμένο σε τεχνικές και μεθόδους Χοροθεραπείας (Laban Movement Analysis (LMA), αυθεντικής κίνησης, χρήσης συμβολισμού, αυτοσχεδιασμού, σωματικής επίγνωσης κ.α) και της Εμψύχωσης των Ομάδων με την προσέγγιση της Παρεμβαίνουσας μη-Κατευθυντικής (NDI).
Μαρία Λάππα - Αγγελική Μπιτζαράκη 
Φως και σκιά
Στην παρούσα ερευνητική διαδικασία αναζητούμε το σώμα εκείνο που κρύβεται μέσα στο κοινωνικό μας σώμα, εκείνο το σώμα που ποθεί να περιστρέφεται, να χοροπηδά, να πετά, το σώμα εκείνο που επιθυμεί συνεχώς αλλά λογοκρίνεται από καθημερινούς ρυθμούς και πεποιθήσεις, εκείνο το σώμα που ζει στην σκιά.Το εργαστήριο θα κινηθεί δημιουργικά μέσα από εξειδικευμένες ασκήσεις που προέρχονται από τον χώρο του Ιαπωνικού χορού butoh, του ψυχοσωματικού θεάτρου, (μέσα από ποιητικές φόρμες και τον αυτοσχεδιασμό) και μέσα από τις αρχές της Χοροθεραπείας με παράλληλη υποστήριξη από τη προσέγγιση της Παρεμβαίνουσας μη-Κατευθυντικής εμψύχωσης των ομάδων.

Ανθή Θάνου Εργαστήρι Αφήγησης για το Λαϊκό Παραμύθι
Στον κύκλο αυτών των συναντήσεων γνωρίζουμε βαθύτερα το λαϊκό παραμύθι και τα μυστικά του. Πειραματιζόμαστε πάνω στις παραλλαγές του ίδιου μοτίβου, δουλεύουμε τους παραμυθιακούς τύπους φτιάχνοντας τη δική μας παραλλαγή παραμυθιού.Ανακαλύπτουμε αρχετυπικά σύμβολα και τη σημασία τους.Σχεδιάζουμε την δική μας παράσταση αφήγησης, βρίσκουμε το υλικό και ζωντανεύουμε την αφήγηση με τη φωνή και το σώμα.
Θεόφιλος Σωτηριάδης
Η Τέχνη της Αναπνοής
Το εργαστήριο απευθύνεται σε: μουσικούς, ηθοποιούς, εκπαιδευτικούς αλλά και σε όσους επιθυμούν να βελτιώσουν την ποιότητα της αναπνοής τους. θα πραγματοποιείται μία φορά κάθε μήνα από τον Οκτώβριο μέχρι το Μάιο (έτσι ώστε να υπάρχει δυνατότητα αφομοίωσης των ασκήσεων). 
Αναλυτικά το πρόγραμμα:
http://avgo.music-village.gr/gr/εργαστήρια
Eκδήλωση ενδιαφέροντος και συμμετοχή για όλα τα εργαστήρια:
18 Σεπτεμβρίου – 10 Οκτωβρίου 2016
Πληροφορίες: www.music-village.gravgo@music-village.gr 
Διεύθυνση:
Bαλαωρίτου 4 // 8ος όροφος // ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
www.music-village.gr
www.facebook.com/toavgo

Προσκλήσεις - Πρόγραμμα εκδηλώσεων




Ζοέλ Λοπινό

29 Σεπτεμβρίου 2016
Οι Εκδόσεις Καστανιώτη και ο Ianos σας προσκαλούν στην παρουσίαση των μυθιστορημάτων της Ζοέλ Λοπινό Μυστικό άρωμα και Το διαμαντένιο σώμα την Πέμπτη 29 Σεπτεμβρίου 2016 και ώρα 8.30 μ.μ.
Με τη συγγραφέα θα συνομιλήσει η σύμβουλος ψυχικής υγείας Χρυσούλα Τσαούση.
Οι ηθοποιοί Μελίνα Μαστραντώνη και Ιωάννα Μερκουριάδου θα αποδώσουν θεατρικά αποσπάσματα από το βιβλίο.
Ianos
Σταδίου 24
Αθήνα , 210-32.17.917

Εκδόσεις Καστανιώτη - info@kastaniotis.com
Γραφεία: Θεμιστοκλέους 104, 106 81 Αθήνα - Τηλ: 210 3301208, Fax: 210 3822530
Βιβλιοπωλείο: Ζαλόγγου 11, 106 78 Αθήνα - Τηλ: 210 3816310, Fax: 210 3801331

Μια ιστορία αλλιώς...

...Παρακολουθώντας αυτόν τον υπερδραστήριο, όσο και πολυδιασπασμένο χώρο, με τις κάθετες και απόλυτες εσωτερικές αντιπαραθέσεις, πολύ δύσκολα θα μπορούσε κάποιος να φανταστεί το πώς αυτή η κατάσταση διαμορφώθηκε αρχικά.
Να καταννοήσει, δηλαδή, ότι οι διασπάσεις και οι σκληρές συγκρούσεις της μετεμφυλιακής περιοδου, έγιναν ανάμεσα σε ανθρώπους που είχαν υπάρξει σύντροφοι για χρόνια, είχαν πολεμήσει μαζί, είχαν μοιραστεί το ίδιο κελί και το ίδιο πιάτο φαί, είχαν βαδίσει μαζί τους δρόμους της προσφυγιάς, ή της παρανομίας, είχαν χάσει τους ίδιους φίλους. Αυτή η σχέση ζωής ήταν που έκανε τόσο ισχυρούς τους δεσμούς τους, αλλά και τόσο βαθειά τα ρήγματα ανάμεσά τους. Από αυτή την άποψη, οι άνθρωποι εκείνης της γενιάς, αξίζουν σεβασμό άσχετα από την πορεία την οποία ακολούθησαν αργότερα. Αυτό που τους χαρακτηρίζει δεν ήταν το ρεύμα του κομμουνιστικού κινήματος στο οποίο εντάχθηκαν. Το βασικό τους χαρακτηριστικό είναι ότι υπήρξαν αγωνιστές. Ότι επέλεξαν μια ζωή γεμάτη κινδύνους, θυσίες και στερήσεις, έχοντας ως μοναδικό κίνητρο τις ιδέες τους και την επιθυμία να αλλάξουν τον κόσμο.
Μια ιστορία αλλιώς... 
Συγγραφέας: Άγγελος Τσέκερης
Isbn:978-960-579-021-9
Σελίδες: 432
Λιανική Τιμή: 19,27 ευρώ

Όλα όσα αγαπήσατε την εβδομάδα που πέρασε


ArtTravel

1

Ιδέα


Από τη Θεσσαλονίκη στην Βαρκελώνη με τρένο.
Κάντε κλικ
2

Ξενώνες

Οι πιο ιδανικοί για το φθινόπωρο.
3

Ελλάδα

 5 προορισμοί του ΤΩΡΑ.
Κάντε κλικ
Κάντε κλικ

Παρίσι: Το πιο όμορφο βίντεο που έχετε δει.

4

Ευρώπη

Τα πιο θρυλικά cafe της.
Κάντε κλικ
EDITOR'S PICK

Μπριζ: Το βίντεο που θα σας κάνει να θέλετε να πάτε.

Τι να μην φοράτε στα ταξίδια σας.

Δυο 24ώρα στη Μονεμβασιά.


ArtTravel

1

Μονεμβασιά


Δυο 24ώρα σαν παραμύθι.
Κάντε κλικ
2

Σαντορίνη

Τα καλύτερα οινοποιεία της.
3

Άμστερνταμ

 Τι να μην κάνετε.
Κάντε κλικ
Κάντε κλικ

Τι παθαίνει το δέρμα μας στο αεροπλάνο;
 

Οι πιο πολυτελείς καλύβες του πλανήτη.

4

Πειραιάς

 5 cafe που πρέπει να έχετε επισκεφτεί.
Κάντε κλικ
EDITOR'S PICK

Ποιο είναι το αγαπημένο ξενοδοχείο της Eva Green;

 

Mια κούνια στην άκρη του κόσμου.