Κυριακή 4 Μαρτίου 2018

Σελίδες Φεβρουαρίου | Εκδόσεις Παπαδόπουλος


Δείτε όλα τα βιβλία ενηλίκων
Δείτε όλα τα παιδικά βιβλία
Εκδηλώσεις
Αγαπητοί μας φίλοι,
Ο Φεβρουάριος μπορεί να είναι ο τελευταίος μήνας του χειμώνα και ο μικρότερος του έτους, αλλά για τις Εκδόσεις Παπαδόπουλος είναι ένας μήνας εκδοτικής άνοιξης και μεγάλης παραγωγής.
Έτσι, στις νέες κυκλοφορίες μας θα ανακαλύψετε τον καινούργιο –πολύ επίκαιρο– τίτλο της σειράς ΜΙΚΡΕΣ ΕΙΣΑΓΩΓΕΣ, Τουρκία, Ισλάμ, Ερντογάν που έγραψε ο Κωνσταντίνος Φίλης, αλλά και το μυθιστόρημα Ένας από μας του Daniel Magariel που θεωρείται ένας από τους πιο υποσχόμενους νέους συγγραφείς της αμερικανικής λογοτεχνίας. Παράλληλα η σειρά ΚΛΑΣΙΚΗ ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑ εμπλουτίζεται με νέο τίτλο του αξεπέραστου Honoré de Balzac ενώ το The Frozen Banker Project αποτελεί ένα πραγματικά απροσδόκητο βιβλίο μαγειρικής και γαστρονομίας.
Στο παιδικό βιβλίο, οι πολυβραβευμένοι Αντώνης Παπαθεοδούλου και Ίρις Σαμαρτζή συνεργάζονται ξανά και παραδίδουν το πολύ ξεχωριστό εικονογραφημένο βιβλίο Στα κύματα της Έλλης.
Τον Αντώνη Παπαθεοδούλου τον συναντάμε ξανά ως μεταφραστή του εικονογραφημένου βιβλίο το Τζάτζαλο (φυσικά, μόνο εκείνος θα μπορούσε να μας εξηγήσει τι είναι αυτό), ενώ κυκλοφορεί και ο τρίτος τόμος της πολυαγαπημένης Λιλίκας.
Εκτός από τους νέους τίτλους στις σειρές ΤΟΞΟ, ΠΗΝΕΛΟΠΗ ΔΕΛΤΑ και ΑΡΣΕΝ & ΦΑΝΤΟΜΑ, οι Εκδόσεις Παπαδόπουλος είναι περήφανες για την έκδοση του δυνατού και πολυεπίπεδου εφηβικού μυθιστορήματος Ο πόλεμος που έσωσε τη ζωή μου, το οποίο έχει λάβει πολλές διεθνείς διακρίσεις.
Τέλος, αυτόν τον μήνα μη χάσετε την παρουσίαση του βιβλίου του Αριστείδη Χατζή Επιχειρήματα Ελευθερίας, που θα λάβει χώρα στις 28 Φεβρουαρίου 2018 στις 21:00 στο Public Café του Συντάγματος. Για το βιβλίο θα μιλήσουν οι Στάθης Ν. Καλύβας (καθηγητής Πολιτικής Επιστήμης στο Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης), Κατερίνα Σακελλαροπούλου (αντιπρόεδρος του Συμβουλίου Επικρατείας), Αλέξανδρος Σκούρας (πρόεδρος του Κέντρου Φιλελεύθερων Μελετών [ΚεΦίΜ]) και Σταύρος Τσακυράκης (καθηγητής Συνταγματικού Δικαίου στη Νομική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών). Μετά την παρουσίαση θα ακολουθήσει σύντομη συζήτηση της δημοσιογράφου & διευθύντριας του ραδιοφωνικού σταθμού Αθήνα 9.84 Νόνης Καραγιάννη με τον συγγραφέα.
Περισσότερες πληροφορίες για τα βιβλία και τις εκδηλώσεις μας μπορείτε να βρείτε στο site αλλά και στο παιδικό blog μας. Για πιο άμεση ενημέρωση μπορείτε να μας βρείτε στο Facebook, στο Τwitter και στο Instagram.
Μικρές Εισαγωγές
Η σειρά ΜΙΚΡΕΣ ΕΙΣΑΓΩΓΕΣ περιλαμβάνει βιβλία αναφοράς, γραμμένα από ειδικούς, τα οποία δίνουν έγκυρη και εις βάθος πληροφόρηση για θέματα άμεσου ενδιαφέροντος. Απλή αλλά όχι απλουστευτική, επιστημονική αλλά όχι απροσπέλαστη, σύντομη αλλά και πλήρης, η σειρά προσφέρει στον σύγχρονο αναγνώστη τα κλειδιά ώστε να κατανοήσει σε βάθος τον πολύπλοκο και μεταβαλλόμενο κόσμο μας. Διευθυντής της σειράς είναι ο Μπάμπης Παπαδημητρίου

ΤΟΥΡΚΙΑ, ΙΣΛΑΜ, ΕΡΝΤΟΓΑΝ
Κωνσταντίνος Φίλης
Σχήμα: 13Χ20,5, Σελίδες: 112,
Μαλακό εξώφυλλο, Τιμή: 10,99€
Ένα βιβλίο που φωτίζει πτυχές της νέας ταυτότητας της ερντογανικής Τουρκίας, εκτιμώντας τις αντοχές της στον χρόνο και τις προεκτάσεις του σταδιακού μετασχηματισμού της χώρας.
Ο διακεκριμένος διεθνολόγος, μέσα από τη σφαιρική και επίκαιρη ανάλυσή του, απαντά σε καίρια ερωτήματα όπως αν είναι ικανή η Άγκυρα να αναθεωρήσει τον στρατηγικό της προσανατολισμό, με ποιον τρόπο θα μπορέσει να ανταπεξέλθει των πολλαπλών μετώπων στο εσωτερικό και το εξωτερικό και ποιοι είναι οι κίνδυνοι για την Ελλάδα από τη νέα φυσιογνωμία της Τουρκίας.
Δοκίμια

ΤΟ ΚΙΝΗΤΡΟ ΤΟΥ ΚΕΡΔΟΥΣ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ: ΣΥΝΕΧΙΖΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ
Συλλογικό έργο – Επιμέλεια: James B. Stanfield
Σχήμα: 14,5Χ20,5, Σελίδες: 198,
Μαλακό εξώφυλλο, Τιμή: 14,99€
«Η επιδίωξη του κέρδους δεν έχει καμία θέση στην εκπαιδευτική διαδικασία» – να μια πρόταση που πολλοί από μας συχνά δεχόμαστε ως αυτονόητη. Μήπως όμως ήρθε η ώρα να το ξανασκεφτούμε;
Το συγκεκριμένο βιβλίο έρχεται να ταράξει αυτό το τέλμα καθώς ασχολείται με ένα θέμα ταμπού για την ελληνική κοινωνία: το κίνητρο του κέρδους στην εκπαίδευση. Επιστήμονες, εκπαιδευτικοί και επιχειρηματίες της εκπαίδευσης καταθέτουν τα επιχειρήματά τους σε ένα συλλογικό έργο που εμπλουτίζει τον δημόσιο διάλογο πάνω σε ένα θέμα που μας αφορά όλους.
Ξένη Λογοτεχνία

ΕΝΑΣ ΑΠΟ ΜΑΣ
Daniel Magariel
Μετάφραση: Μάνος Μπονάνος
Σχήμα: 14,5Χ20,5, Σελίδες: 160,
Μαλακό εξώφυλλο, Τιμή: 13,50€
Ένα δωδεκάχρονο αγόρι, ο μεγαλύτερος αδελφός του και ο πατέρας τους οδηγούν μέσα στη νύχτα προς μια νέα πόλη κι ένα νέο σπίτι, ανυπόμονοι για μια νέα αρχή μακριά από τη μητέρα που έχει χάσει τη μάχη της κηδεμονίας. Η προσαρμογή στη νέα καθημερινότητα είναι στην αρχή εύκολη, σύντομα όμως όλα αλλάζουν.
Με φόντο τα περίχωρα του Νέου Μεξικού και ένα διαµέρισµα ερµητικά κλειστό στον έξω κόσµο, ο Daniel Magariel καταφέρνει με τη δύναµη της γραφής του να περιγράψει με συµπόνια και ενσυναίσθηση τη συγκινητική προσπάθεια δύο αδελφών να προστατέψουν ο ένας τον άλλον από έναν πατέρα που κάποτε εµπιστεύονταν, μα που πια δεν αναγνωρίζουν.
Ένα εντυπωσιακό συγγραφικό ντεμπούτο για την αντοχή και την επιβίωση, τον εθισμό και την αντρική ταυτότητα.

ΚΑΙΣΑΡΑΣ ΜΠΙΡΟΤΟ
Honoré de Balzac
Μετάφραση: Ευγενία Τσελέντη
Σχήμα: 14,5Χ20,5, Σελίδες: 438,
Μαλακό εξώφυλλο, Τιμή: 10,99€
Οι Εκδόσεις Παπαδόπουλος εμπλουτίζουν τη σειρά ΚΛΑΣΙΚΗ ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑ με το διαχρονικό και συνάμα επίκαιρο μυθιστόρημα του Ονορέ ντε Μπαλζάκ Καίσαρας Μπιροτό. Η υπόθεση τοποθετείται το 1818 και ξεκινά με τη χοροεσπερίδα που διοργανώνει ο Καίσαρας Μπιροτό, έμπορος-ιδιοκτήτης αρωματοποιείου και αντιδήμαρχος του Παρισιού, με αφορμή την παρασημοφόρησή του από τον Βασιλιά. Στη λαμπερή και πολυέξοδη κοσμική εκδήλωση θα συναντηθούν εκπρόσωποι όλων των κοινωνικών τάξεων του Παρισιού: η υψηλή αριστοκρατία και ο κόσμος του εμπορίου, τραπεζίτες και δημοσιογράφοι, επιστήμονες και δήμαρχοι. Όλοι παίζουν έναν ρόλο στην ανατροπή ζωής που περιμένει τον Καίσαρα Μπιροτό, όταν το Χρήμα που τον ανέδειξε γίνεται ξαφνικά αιτία να κινδυνεύει να χάσει όλα όσα έχει χτίσει σε υλικό και κοινωνικό επίπεδο. Ένα σατιρικό δράμα και ταυτόχρονα μια οξυδερκής σκιαγράφηση της παρισινής μεσαίας τάξης της περιόδου εκείνης, με σαφείς συσχετισμούς με τη σύγχρονη εποχή.
Μαγειρική και Πρακτική Ζωή

THE FROZEN BANKER PROJECT: ΜΙΑ ΣΟΥΡΕΑΛΙΣΤΙΚΗ ΠΡΟΣΕΓΓΙΣΗ ΣΤΗ ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ
Αγάπη Μαργετίδη
Εικονογράφηση: Αλεξία Ευσταθοπούλου
Σχήμα: 16Χ24, Σελίδες: 312,
Μαλακό εξώφυλλο, Τιμή: 16,99€
Ένα βιβλίο που γράφτηκε σχεδόν κατά τύχη από ένα πρώην τραπεζικό στέλεχος που βρέθηκε άθελά του «στο ψυγείο», φράση που σηματοδοτεί το πάγωμα της επαγγελματικής δραστηριότητας λόγω δυσμένειας για κάποιο διάστημα, άλλοτε μεγάλο κι άλλοτε μικρότερο. Η έκδοση περιλαμβάνει πενήντα δύο κεφάλαια, γραμμένα βδομάδα βδομάδα για έναν ολόκληρο χρόνο, που στέλνονταν σε φίλους και άλλους «κατεψυγμένους» συναδέλφους ως μήνυμα αισιοδοξίας και ως αντίδοτο στην κατήφεια. Μικρές προσωπικές ιστορίες, κοσμοθεωρίες και πολλές ιδιαίτερες συνταγές μαγειρικής, μπλέκονται σε μια αφήγηση χωρίς λογοκρισία και μεταμορφώνονται σε μια λυτρωτική εξομολόγηση και ένα ενθύμιο των κύκλων της ζωής.
Εικονογραφημένα βιβλία για παιδιά

ΣΤΑ ΚΥΜΑΤΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΣ
Αντώνης Παπαθεοδούλου
Εικονογράφηση: Ίρις Σαμαρτζή
Σχήμα: 21X29,5, Σελίδες: 40,
Σκληρό εξώφυλλο, Τιμή: 12,50€
Το Στα κύματα της Έλλης είναι το νέο εικονογραφημένο βιβλίο των δύο βραβευμένων με δύο Κρατικά Βραβεία και με το Διεθνές Βραβείο Compostella δημιουργών, του Αντώνη Παπαθεοδούλου και τηςΊριδας Σαμαρτζή, που κυκλοφορεί από τις Εκδόσεις Παπαδόπουλος.
Θα μπορούσε να είναι μια ιστορία για ένα κορίτσι, την Έλλη. Για τα συναισθήματά της που όλο αλλάζουν και τα βιώνει όπως κάθε παιδί υπερβολικά, για τα ταλέντα και τις δυσκολίες της, για τα πάνω και τα κάτω της, για όσα τη θυμώνουν και όσα την ενθουσιάζουν. Όμως όχι. Δεν είναι. Είναι απλώς ένα βιβλίο για ναυτικές περιπέτειες και θαλασσινά ταξίδια!


ΤΟ ΤΖΑΤΖΑΛΟ
Sean Ferrell
Εικονογράφηση: Charles Santoso
Απόδοση: Αντώνης Παπαθεοδούλου
Σχήμα: 24Χ24, Σελίδες: 40,
Σκληρό εξώφυλλο, Τιμή: 11,99€
«Όχι εγώ! Το Τζάτζαλο!» Μπορείς να πεις πολλά πράγματα για το Τζάτζαλο. Αλλά καλό δεν το λες με τίποτα! Το Τζάτζαλο είναι άγαρμπο και αγενέστατο και πάντα ακολουθεί τη Ρούθυ, τον Τζορτζ και τα άλλα παιδιά. Ένα βιβλίο για τον σκανταλιάρη εαυτό που κρύβει κάθε παιδί!

ΦΤΟΥ ΚΑΙ ΒΓΑΙΝΩ
Κείμενο & Εικονογράφηση: Rob Hogson Σχήμα: 24X27,5, Σελίδες: 40,
Σκληρό εξώφυλλο, Τιμή: 11,99€
Πρωταγωνιστής της ιστορίας είναι ένας λύκος και ένα… πλασματάκι! Ο λύκος είναι εξαιρετικά επίμονος: παραμονεύει νυχθημερόν έξω από τη σπηλιά και έχει πολλές ιδέες προκειμένου να πείσει το πλασματάκι να βγει έξω. Το πλασματάκι, ωστόσο, παραμένει μες στη σπηλιά, ώσπου ένας λουκουμάς πασπαλισμένος με πολύχρωμες τρούφες είναι το δέλεαρ που το οδηγεί έξω. Και τότε…

ΙΣΤΟΡΙΕΣ ΜΕ ΤΗ ΛΙΛΙΚΑ Νο3
Gilbert Delahaye
Εικονογράφηση: Marcel Marlier
Σχήμα: 21X29, Σελίδες: 72,
Σκληρό εξώφυλλο, Τιμή: 13,99€
Oι νοσταλγικές ιστορίες της αγαπημένης Λιλίκας επιστρέφουν 60 χρόνια μετά την αρχική έκδοσή τους. Στον τρίτο τόμο θα βρείτε τις ιστορίες της μικρής Λιλίκας που διασκεδάζει στο πάρκο, πηγαίνει στο βουνό και κάνει νέους φίλους στο σχολείο. Αρέσουν σε όλα τα παιδιά!
Στην ίδια σειρά κυκλοφορούν:
ΙΣΤΟΡΙΕΣ ΜΕ ΤΗ ΛΙΛΙΚΑ Νο1
ΙΣΤΟΡΙΕΣ ΜΕ ΤΗ ΛΙΛΙΚΑ Νο2
Οι Εκδόσεις Παπαδόπουλος επανακυκλοφορούν δύο αγαπημένα εικονογραφημένα βιβλία με ιστορίες ιδανικές για «καληνύχτα», σε χαμηλότερη τιμή:

ΓΟΥΟΜΠΑΤ Η ΜΠΑΛΙΤΣΑ
Vicky Churchill
Εικονογράφηση: Charles Fuge
Σχήμα: 22Χ22, Σελίδες: 24,
Μαλακό εξώφυλλο, Τιμή: 3,99€
Η ζωή είναι πολύ όμορφη για τον Γουόμπατ, μιας και έχει πολλά συναρπαστικά πράγματα να κάνει: φωνάζει με όλη τη δύναμη της φωνής του δίχως λόγο, τρέχει κύκλους ώσπου να πέσει κάτω, λασπώνεται από την κορφή ως τα νύχια, μα υπάρχει κάτι που του αρέσει περισσότερο από όλα…

ΟΥΠΣ!
Κείμενο & Εικονογράφηση: Colin McNaughton
Σχήμα: 22Χ22, Σελίδες: 24,
Μαλακό εξώφυλλο, Τιμή: 3,99€
«Τι με κοιτάτε έτσι; Είμαι ο Κακός ο Λύκος. Δουλειά μου είναι να είμαι Κακός. Όλες αυτές οι ιστορίες θα ήταν πολύ βαρετές, αν ήμουν καλός». Μπλεγμένος ανάμεσα σε δύο παραμύθια, ο Κακός Λύκος αγωνίζεται να δικαιώσει τη φήμη του. Ποιον όμως να πρωτοκυνηγήσει; Την Κοκκινοσκουφίτσα ή το γουρουνάκι τον Λουκά;
Παιδική και Νεανική Λογοτεχνία

Ο ΠΟΛΕΜΟΣ ΠΟΥ ΕΣΩΣΕ ΤΗ ΖΩΗ ΜΟΥ
Kimberly Brubaker Bradley
Μετάφραση: Στέλλα Κάσδαγλη
Σχήμα: 14,5Χ20,5, Σελίδες: 288,
Μαλακό εξώφυλλο, Τιμή: 13,99€
Βρισκόμαστε στη Μεγάλη Βρετανία την περίοδο του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου: Η δεκάχρονη Έιντα ζει αποκομμένη από τον έξω κόσμο, σε ένα μικρό διαμέρισμα στο Λονδίνο μαζί με τη μητέρα και τον μικρότερο αδερφό της Τζίμι. Αιτία της απομόνωσής της είναι η εκ γενετής δυσπλασία στο ένα της πόδι, η οποία προκαλεί ντροπή στη σκληρή μητέρα της. Καθώς η πόλη δέχεται βομβιστικές επιθέσεις, πολλά παιδιά των αστικών κέντρων στέλνονται σε ανάδοχες οικογένειες στη βρετανική επαρχία. Η Έιντα με τον αδερφό της βρίσκουν στέγη στο σπίτι μιας γυναίκας, της Σούζαν Σμιθ. Ζώντας για πρώτη φορά εκτός των τεσσάρων τοίχων ενός σπιτιού και λαμβάνοντας φροντίδα και στοργή από την αρχικά απρόθυμη Σούζαν, η Έιντα μαθαίνει να εμπιστεύεται τους άλλους και γίνεται ένα ακόμα πιο γενναίο, αλλά –για πρώτη φορά– ανεξάρτητο κορίτσι, αποδεικνύοντας πως, ακόμα και στους πιο σκοτεινούς καιρούς και στις πιο δύσκολες συνθήκες, υπάρχει πάντα η δυνατότητα για αναγέννηση.
Το Ο πόλεμος που έσωσε τη ζωή μου είναι ένα πολυεπίπεδο μυθιστόρημα για αναγνώστες προεφηβικής και εφηβικής ηλικίας, με δυνατά μηνύματα, το οποίο έχει λάβει πολλές διεθνείς διακρίσεις.
Για αναγνώστες 10+

Η ΑΝΤΑΡΣΙΑ ΤΟΥ ΜΠΑΟΥΝΤΙ
Jules Verne
Διασκευή: Αργυρώ Πιπίνη
Εικονογράφηση εξωφύλλου: Polkadot Design
Σχήμα: 14Χ21, Σελίδες: 96,
Μαλακό εξώφυλλο, Τιμή: 5,50€
Η ιστορία που θα διαβάσετε είναι το χρονικό της ανταρσίας του «Μπάουντι», του μικρού ιστιοφόρου του βρετανικού Βασιλικού Ναυτικού που άνοιξε πανιά στις 23 Δεκεμβρίου του 1787 για ένα νησί του Ειρηνικού Ωκεανού, και πρέπει να σας προειδοποιήσουμε ότι δεν είναι φανταστική, αλλά πραγματική.
Για αναγνώστες 9+

ΜΙΧΑΗΛ ΣΤΡΟΓΚΟΦ
Jules Verne
Διασκευή: Φίλιππος Μανδηλαράς
Εικονογράφηση εξωφύλλου: Polkadot Design
Σχήμα: 14Χ21, Σελίδες: 96,
Μαλακό εξώφυλλο, Τιμή: 5,50€
Ο Μιχαήλ Στρογκόφ, ταχυδρόμος του Τσάρου σε καιρό εξεγέρσεων, ξεκινάει ένα παράτολμο ταξίδι. Πρέπει να διατρέξει πάνω από πεντέμισι χιλιάδες χιλιόμετρα για να παραδώσει ένα σημαντικό γράμμα στον αδελφό του Τσάρου,
ο οποίος υπερασπίζεται το Ιρκούτσκ από τις επιθέσεις των Τατάρων. Ένα από τα συγκλονιστικότερα και πιο ανθρώπινα μυθιστορήματα του Ιουλίου Βερν με έναν από τους ευγενικότερους ήρωες που δημιούργησε η φαντασία του.
Για αναγνώστες 9+

ΤΑ ΤΑΞΙΔΙΑ ΤΟΥ ΓΚΙΟΥΛΙΒΕΡ
Jonathan Swift
Διασκευή: Νένα Κοκκινάκη
Εικονογράφηση εξωφύλλου: Polkadot Design
Σχήμα: 14Χ21, Σελίδες: 96,
Μαλακό εξώφυλλο, Τιμή: 5,50€
«Ακινητοποιημένος πάνω στο κοντό πράσινο γρασίδι, δεμένος χειροπόδαρα με ψιλές, λεπτές κλωστές, το μόνο που αντίκριζα ήταν ένα γαλάζιο κομμάτι ουρανού. Ξαφνικά άκουσα έναν περίεργο θόρυβο, έμοιαζε με σούσουρο, λεπτές φωνές σε μια εντελώς άγνωστη σε μένα γλώσσα…» Ένα διαχρονικό μυθιστόρημα φαντασίας που αποτελεί μια σάτιρα για την ανθρώπινη φύση και ταυτόχρονα μια ταξιδιωτική ιστορία.
Για αναγνώστες 9+

ΣΤΑ ΜΥΣΤΙΚΑ ΤΟΥ ΒΑΛΤΟΥ
Πηνελόπη Δέλτα
Σχήμα: 14X21, Σελίδες: 560,
Μαλακό εξώφυλλο, Τιμή: 11€
Ο ακήρυχτος πόλεμος των Ελλήνων ενάντια στους Βούλγαρους για την υπεράσπιση της ελληνικότητας της Μακεδονίας περιγράφεται με τρόπο γλαφυρό στο τελευταίο μυθιστόρημα της Πηνελόπης Δέλτα. Επικεντρωμένο στον αγώνα που δινόταν για την κατοχή του βάλτου στη λίμνη των Γιαννιτσών, το έργο αυτό, πέρα από τα ιστορικά του στοιχεία, δεν παύει να έχει ως υπόβαθρο ιστορίες αγάπης και θυσίας, στοιχείο που χαρακτηρίζει όλα τα έργα της συγγραφέως.
Για αναγνώστες 9+
Στην ίδια σειρά βιβλίων ΠΗΝΕΛΟΠΗ ΔΕΛΤΑ κυκλοφορούν οι τίτλοι:
ΤΡΕΛΑΝΤΩΝΗΣ
ΜΑΓΚΑΣ
ΠΑΡΑΜΥΘΙ ΧΩΡΙΣ ΟΝΟΜΑ

ΑΡΣΕΝ & ΦΑΝΤΟΜΑ: ΤΟ ΜΥΣΤΗΡΙΟ ΜΕ ΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΩΜΕΝΑ ΤΥΡΑΚΙΑ
Κυριάκος Αθανασιάδης & Κίκα Τσιλιγγερίδου
Εικονογράφηση: Ναταλία Καπατσούλια
Σχήμα: 14,5Χ20,5, Σελίδες: 96,
Μαλακό εξώφυλλο, Τιμή: 9€
Απίστευτο και όμως αληθινό! Ένας εντελώς παράνομος και εντελώς κλέφτης αρουραίος θα οδηγήσει τον σπουδαίο ιδιωτικό ντετέκτιβ Αρσέν και την αδελφή του, τη Φαντομά, μέσα σε ένα ανατριχιαστικό στοιχειωμένο σπίτι. Μέσα εκεί ζει ένα σούπερ φάντασμα, και τα θρυλικά αδέλφια πελαγώνουν και παγώνουν. Στο μεταξύ, όλα τα τυράκια του μπακάλικου έχουν εξαφανιστεί, και ο Βερνάρδος, ο σκύλος του μαγαζιού, είναι απελπισμένος. Ποιος μοχθηρός έκλεψε τόσα τυράκια; Η δεύτερη περιπέτεια των διάσημων ντετέκτιβ Αρσέν & Φαντομά, ιδρυτικών μελών του ομώνυμου Γραφείου Ιδιωτικοτάτων Ερευνών.
Στην ίδια σειρά κυκλοφορεί:
ΑΡΣΕΝ & ΦΑΝΤΟΜΑ: ΤΟ ΜΥΣΤΗΡΙΟ ΤΟΥ ΕΞΑΦΑΝΙΣΜΕΝΟΥ ΠΑΠΑΓΑΛΟΥ
Εκπαιδευτικά Βιβλία

ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑ ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ ΚΑΙ ΕΦΗΒΟΥΣ
ΧΩΡΙΣ ΕΥΤΥΧΙΣΜΕΝΟ ΤΕΛΟΣ
Συλλογικό έργο
Επιμέλεια: Γιάννης Σ. Παπαδάτος
Σχήμα: 14,5Χ20,5, Σελίδες: 192,
Μαλακό εξώφυλλο, Τιμή: 12,98€
Οι μελέτες που περιλαμβάνονται στον τόμο αυτόν εξετάζουν λογοτεχνικά κείμενα όλων των ειδών που απευθύνονται σε παιδιά και εφήβους, τα οποία έχουν ως κοινό χαρακτηριστικό την απουσία ευτυχισμένου τέλους (happy end).
Οι συγγραφείς των μελετών είναι πανεπιστημιακοί και εκπαιδευτικοί της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης. Το βιβλίο είναι ιδιαίτερα χρήσιμο σε ερευνητές/ερευνήτριες, σε εκπαιδευτικούς και σε φοιτητές/φοιτήτριες.
Χαρτονένια βιβλία για παιδιά προσχολικής ηλικίας
ΤΑ ΠΑΖΛΑΚΙΑ ΜΟΥ
Σχήμα: 15Χ15, Σελίδες: 10,
Χαρτονένιο, Τιμή: 6,50€
Διαβάζω και παίζω με παζλ. Ένωσε τα 5 κομμάτια όπως εσύ θες και φτιάξε τη δική σου ιστορία με τα…

ΖΩΑ ΤΗΣ ΘΑΛΑΣΣΑΣ

ΖΩΑ ΤΟΥ ΔΑΣΟΥΣ

ΠΑΙΧΝΙΔΙΑΡΙΚΑ ΖΩΑΚΙΑ

ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΑ ΜΕΣΑ
Αγαπημένοι Χαρακτήρες

ΤΟΜΑΣ ΤΟ ΤΡΕΝΑΚΙ: ΤΡΕΝΑΚΙΑ ΕΝ ΔΡΑΣΕΙ
Σχήμα: 21Χ21, Σελίδες: 10,
Χαρτονένιο, Τιμή: 8,99€
Ένα βιβλίο με κινούμενα μέρη για να ψάξεις, να βρεις και να μάθεις καινούργιες λέξεις διασκεδάζοντας, ενώ εξερευνάς το Νησί Σόντορ!
Για παιδάκια 1+

ΠΟΙΗΤΙΚΟΙ ΔΙΑΛΟΓΟΙ DE PROFUNDIS ΜΕ ΤΗ ΖΕΦΗ ΔΑΡΑΚΗ [5/3/2018 ΚΑΙ ΩΡΑ 19:00 ΣΤΟ ΒΙΒΛΙΟΠΩΛΕΙΟ DE PROFUNDIS]

🎶 Βραχάκια ηχεία; δώστε...ήχο στον κήπο σας!

• Ηχεία κήπου σε σχήμα βράχου, 8" woofer + tweeter, 30W (100V/8Ω)
• Βελτιωμένος σχεδιασμός για την αντιμετώπιση εξωτερικών καιρικών συνθηκών
• Καμπίνα από ABS πλαστικό, επιλογέας ισχύος
• Βελτιωμένο σύστημα σύνδεσης
• Κατάλληλα για μόνιμες εγκαταστάσεις
Χαρακτηριστικά:
• Power: 30 / 15 / 7.5 / 3W
• Impedance: 8 ohm/100 V
• Frequency response: 50 Hz - 20 kHz

• Διαστάσεις 40cm x 30cm x 23cm
• Χρώμα της Άμμου ή Γκρί
• Βάρος 5.4 κιλά
Website
Email
Facebook
YouTube
Twitter
Copyright © 2015, BON STUDIO SA, All rights reserved.

Διεύθυνση:
Κεντρικά Γραφεία
Ζαΐμη 6 – 106 83 – Αθήνα
Τηλ: 210 3809605 – 8, 210 3302059-62
Fax: 210 3845755

Ανοικτή ξενάγηση στην έκθεση Σόρογκα και coffee break

Ξενάγηση στην έκθεση Σωτήρη Σόρογκα και coffee break
Κυριακή 4 Μαρτίου 2018, 11.00 π.μ. 
Η πρώτη ανοικτή ξενάγηση στη μεγάλη έκθεση έργων «Σωτήρης Σόρογκας. Κατά βάθος είναι ζήτημα φωτός», που μόλις εγκαινιάστηκε, θα γίνει την Κυριακή 4 Μαρτίου 2018, στις 11.00 το πρωί από τη γενική γραμματέα του Δ.Σ. του Τελλογλείου Ιδρύματος, καθηγήτρια του τμήματος Μουσικών Σπουδών του Α.Π.Θ. Αλεξάνδρα Γουλάκη - Βουτυρά.
Στην έκθεση παρουσιάζονται περίπου 90 έργα από όλες τις περιόδους της εικαστικής διαδρομής του Σόρογκα, μιας διαδρομής που υπερκαλύπτει τον μισό αιώνα, με αφετηρία τη δεκαετία του ‘50, όταν ήταν ακόμα φοιτητής στην ΑΣΚΤ, ενώ τα πιο πρόσφατα χρονολογούνται το 2016. Στον εκθεσιακό χώρο του ισογείου ξεδιπλώνονται τα αγαπημένα θέματα το

υ καλλιτέχνη: πέτρες, αρχαία ελληνικά αγάλματα, τμήματα ερειπίων, παπαρούνες, κουρέλια, σκουριές, αλυσίδες, θαλασσινά ξύλα, βάρκες, πόρτες, άλογα και πορτρέτα σε μία ενδιαφέρουσα συνομιλία ζωγραφικής και ποίησης.
Αμέσως μετά την ξενάγηση, προσφέρουμε καφέ στους συμμετέχοντες σε συνεργασία με το Ανφάν Γκατέ.
Για τη συμμετοχή στη δράση «Ξενάγηση και Coffee break στο Τελλόγλειο» αρκεί το εισιτήριο εισόδου (5 ευρώ).

Most recent TTC stock vehicles

Most recent stock vehicles
Check our latest available vehicles, currently in stock, ready for purchase!
Pacton Semi-Trailer
Ref. TC62200
4.250 €
Semi-Trailer · Curtainsides · 2007 · Air · 3 axles · XLDTXD33900054910
VIEW
 
Pacton Semi-Trailer
Ref. TC27023
4.250 €
Semi-Trailer · Curtainsides · 2007 · Air · 3 axles · XLDTXD33900054909
VIEW
 
Pacton Semi-Trailer
Ref. TC31870
4.250 €
Semi-Trailer · Curtainsides · 2007 · Air · 3 axles · XLDTXD33900054908
VIEW
 
Pacton Semi-Trailer
Ref. TC93467
4.250 €
Semi-Trailer · Curtainsides · 2007 · Air · 3 axles · XLDTXD33900054904
VIEW
 
Pacton Semi-Trailer
Ref. TC90580
4.250 €
Semi-Trailer · Curtainsides · 2007 · Air · 3 axles · XLDTXD33900054903
VIEW
 
Pacton Semi-Trailer
Ref. TC88310
4.250 €
Semi-Trailer · Curtainsides · 2007 · Air · 3 axles · XLDTXD33900054901
VIEW
 
Pacton Semi-Trailer
Ref. TC46535
4.250 €
Semi-Trailer · Curtainsides · 2007 · Air · 3 axles · XLDTXD33900054900
VIEW
 
Pacton Semi-Trailer
Ref. TC97375
4.250 €
Semi-Trailer · Curtainsides · 2006 · Air · 3 axles · XLDTXD33900053116
VIEW
 
Pacton Semi-Trailer
Ref. TC99146
4.250 €
Semi-Trailer · Curtainsides · 2006 · Air · 3 axles · XLDTXD33900053115
VIEW
 
Pacton Semi-Trailer
Ref. TC60088
4.250 €
Semi-Trailer · Curtainsides · 2006 · Air · 3 axles · XLDTXD33900053112
VIEW