Πέμπτη 20 Δεκεμβρίου 2007

Η ΚΟΡΟΙΔΙΑ ΣΕ ΟΛΟ ΤΗΣ ΤΟ ΜΕΓΑΛΕΙΟ

Οποιος έχει εμπιστευτεί πολιτικούς, είναι πασίγνωστο ότι την έχει πατήσει, και μάλιστα πολύ άσχημα.

Βάση στα κυβερνητικά ΘΑ έδωσαν και οι Συμβασιούχου Πυροσβέστες, και όπως ήταν φυσικό έμειναν στα μεγάλα λόγια, μόνο που με λόγια δεν γεμίζει κανείς τσέπες.

Να ένα άρθρο της συναδέλφου ΕΛΕΝΗΣ ΔΕΛΒΙΝΙΩΤΗ στην ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ, το οποίο θα πρέπει να κάνει πολλά μεγάλα κεφάλια να ντρέπονται, αλλά θα μου πείτε ποιός έχασε σε αυτή τη χώρα την ντροπή, για να την βρούν οι πολιτικοί.


Ηρωες αλλά απλήρωτοι

ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ - 18/12/2007


Τους πιο ταλαιπωρημένους και αδικημένους συμβασιούχους -τους πυροσβέστες- διάλεξε να εμπαίξει η κυβέρνηση.
Αυτούς που μετά το τραγικό καλοκαίρι που μας πέρασε ευχαρίστησε προσωπικά ο πρωθυπουργός, αυτούς που τους είπαν τότε ήρωες, τώρα τους πετούν και πάλι στην ανεργία και στην ανέχεια.
Εγγραφο από το Αρχηγείο του Πυροσβεστικού Σώματος, που υπογράφει ο αντιπύραρχος Νικόλαος Διαμαντής, αποκαλύπτει ότι δεν υπάρχει κονδύλι για να πληρωθούν αυτοί οι άνθρωποι που εργάστηκαν με αυταπάρνηση το φετινό καλοκαίρι, οκτώ μήνες το 2008 όπως ορίζει το τελευταίο Προεδρικό Διάταγμα που εκδόθηκε μόλις τον περασμένο Ιούλιο (12-7-2007 ΦΕΚ 155).
Ηταν η «παρέμβαση-Πολύδωρα» στην υπόθεση των συμβασιούχων δασοπυροσβεστών που άλλαζε τα πενιχρά δεδομένα και αντί για τέσσερις μήνες δουλειάς και οκτώ μήνες ανεργίας όριζε ότι οι πυροσβέστες θα εργάζονται και θα πληρώνονται οκτώ μήνες και θα μένουν άνεργοι τέσσερις.
Το κονδύλι για να γίνει πράξη αυτό θα έπρεπε να είναι διπλάσιο από το κονδύλι του 2007.
Κάτι τέτοιο όμως δεν υφίσταται στον φετινό Προϋπολογισμό και μάλιστα σύμφωνα με το έγγραφο του αντιπύραρχου Διαμαντή, το κονδύλι που προβλέπεται είναι μόλις 40.580.000 χιλιάδες ευρώ για το 2008, ενώ για το 2007 το κονδύλι ήταν 38.330.000 χιλιάδες ευρω και αφορούσε πληρωμή των πυροσβεστών τέσσερις μήνες το χρόνο.
«Τον Νοέμβρη δεν πληρώθηκε κανείς από τους δασοπυροσβέστες», μας λέει ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Συμβασιούχων Πυροσβεστών Κώστας Παπαντώνης.
Χθες πήρα 440 ευρωμηνιάτικο και 110 ευρώ δώρο για τα Χριστούγεννα με δύο παιδιά και 20 χρόνια προϋπηρεσία.
Οι συνάδελφοι που δεν είναι παντρεμένοι θα πάρουν δώρο Χριστουγέννων 80 ευρώ...».
«Τα ψεύτικα τα λόγια τα μεγάλα, τα προεκλογικά για δήθεν δασοπροστασία οκτώ μηνών έμειναν χωρίς αντίκρισμα στον Προϋπολογισμό.... ήταν το σχόλιο για την περίπτωση των δασοπυροσβεστών του Ντίνου Ρόβλια, βουλευτή και υπεύθυνου για τον τομέα Δημόσιας Διοίκησης του ΠΑΣΟΚ.
Ο Προϋπολογισμός του 2008, συνεχίζει ο κ. Ρόβλιας, για τους συμβασιούχους δασοπυροσβέστες συνιστά διπλή πολιτική εξαπάτηση.
Πρώτα για τους ίδιους και ύστερα για τους πολίτες και τις ανάγκες δασοπροστασίας.
Ποιος τους πιστεύει πια αυτούς τους υπουργούς...».
Τα σχόλια δικά σας.