Σάββατο 3 Ιανουαρίου 2009

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ - ΒΙΒΛΙΟΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ

Πρόσκληση
σας προσκαλούν την Πέμπτη 15 Ιανουαρίου 2009, και ώρα 19:00 στην Αίθουσα της Παλαιάς Βουλής (Σταδίου 13, Αθήνα) στην πρώτη παρουσίαση του μυθιστορήματος του βουλευτή Νομού Λέσβου Γιάννη Γιαννέλη-Θεοδοσιάδη
Το βλέμμα της Ήρας
Το βιβλίο θα προλογίσουν:ο υπουργός Εσωτερικών, καθηγητής κ. Προκόπης Παυλόπουλος ο βουλευτής Αττικής κ. Θεόδωρος Πάγκαλος ο πρώην Πρόεδρος του Συνασπισμού της Ριζοσπαστικής Αριστεράς, δικηγόρος κ. Νίκος Κωνσταντόπουλος ο συγγραφέας κ. Βασίλης Βασιλικός
Την εκδήλωση θα συντονίσει ο δημοσιογράφος κ. Στρατής Λιαρέλλης

ΝΕΕΣ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΕΣ ΒΙΒΛΙΩΝ

ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΨΥΧΟΓΙΟΣΤΑ ΟΝΟΜΑΤΑ ΤΟΥ ΠΑΤΡΟΣ ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΚΕΙΜΕΝΑ
THE NAMES OF THE FATHER
Κατηγορία ΨΥΧΑΝΑΛΥΤΙΚΟΣ ΛΟΓΟΣ Kωδικός Καταλόγου 04499 Ημ. Έκδοσης 12/2008 Ηλικιακή Ομάδα ΕΝΗΛΙΚΕΣ ISBN 978-960-453-020-5 Σελίδες 160
Ο ΧΛΟΜΟΣ ΚΑΒΑΛΑΡΗΣ
ΤHE PALE HORSEMAN
Κατηγορία ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΜΥΘΙΣΤΟΡΗΜΑ Kωδικός Καταλόγου 06321 Ημ. Έκδοσης 12/2008 Ηλικιακή Ομάδα ΕΝΗΛΙΚΕΣ ISBN 978-960-453-465-4 Σελίδες 528
ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΚΑΙ ΖΩΑ
ANIMAL'S PEOPLE
Κατηγορία ΞΕΝΟΙ ΛΟΓΟΤΕΧΝΕΣ Kωδικός Καταλόγου 06003 Ημ. Έκδοσης 12/2008 Ηλικιακή Ομάδα ΕΝΗΛΙΚΕΣ Ημ. Tελευταίας Ανατύπωσης 12/2008 ISBN 978-960-453-468-5 Σελίδες 424

ΑΝΑΣΧΗΜΑΤΙΣΜΟΣ Η ΑΛΛΙΩΣ….

«Άλλαξε ο Μανωλιός και έβαλε την κάπα αλλιώς». Ακούω αυτές τις μέρες όλα τα περί ανασχηματισμού, και αναρωτιέμαι «τι θα αλλάξει». Θα γίνει κάτι διαφορετικό; Θα πάμε καλύτερα; Θα μπουν νέα πρόσωπα; Όχι βέβαια. Απλά ορισμένοι κώλοι, θα αλλάξουν θέσεις. Ε και; Μήπως αυτό θα σταματήσει την κατρακύλα της χώρας; Μήπως δεν τους ξέρουμε αυτούς όλους, όποιοι και αν είναι; Δοκιμασμένες «συνταγές» ξινού φαγητού είναι όλοι τους. Άντε και να δώσει ο Καραμανλής κανένα Υπουργείο σε κανέναν καινούργιο (λέμε τώρα). Τι θα κάνει αυτός μου λέτε; Θα μπορέσει να διορθώσει το μπάχαλο του προκατόχου του; Αν μέσα ΚΑΙ στους 300 της βουλής ψάξουμε, θα είναι ζήτημα αν θα βρούμε 20, άντε 30 σωστούς, και μη νομίζετε, αν είναι σωστοί, είναι γιατί ακόμα δεν «γεύτηκαν το μέλι». Για ποιο πράγμα μιλάμε λοιπόν ρε παιδιά; Άλλωστε, σίγουρα το προσέξατε όλοι! Το είπαν ξεκάθαρα. «Οι μεταρρυθμίσεις θα συνεχιστούν». Για ποιο λόγο ανασχηματισμό λοιπόν; Το ίδιο χάλια που τα έκαναν οι παλιοί, θα τα κάνουν και οι «καινούργιοι». Ελληνικό Κοινοβούλιο! Η χαρά του Αλσχάιμερ, και των τζακιών. Γιατί βλέπετε, μέσα σε όλους αυτούς είναι και πάρα πολλοί που κανονικά θα έπρεπε να είναι σε κάποιο ΚΑΠΗ και όχι να αποφασίζουν για την τύχη μας. Θα γίνει ανασχηματισμός, και (με το συμπάθιο) χεστηκε η φοράδα στο αλώνι. Δεν μπορώ πια, έχω μπουχτίσει με όλους αυτούς τους άχρηστους. Τι θα δώσει στη χώρα ο όποιος ανασχηματισμός μου λέτε; Μέχρι σήμερα, κάθε μέρα που περνά γινόμαστε όλο και περισσότερα ρεζίλι διεθνώς, όλο και πιο πολλά «κουκουλώνονται» και πάμε από το κακό στο χειρότερο. Κανονικά δεν θέλει ανασχηματισμό. Θέλει ΕΜΕΙΣ να κάνουμε απόσυρση ΟΛΟΥΣ τους πολιτικούς μας μπας και δούμε κάποια μέρα χαΐρι και προκοπή. Κάποιος είπε ότι η πραγματική «κρίση» ακόμα δεν ήρθε, και να την περιμένουμε από τον Φλεβάρη και μετά. Μπορεί να έχει δίκιο, είναι και μεγαλύτερος, έχει δει πιο πολλά από μένα…. Αναρωτιέμαι όμως, ΑΝ μετά τον ανασχηματισμό, όποτε γίνει αυτός, υπάρχει ΕΛΠΙΔΑ αντί για κρίση να ορθοποδήσουμε; …………………… Βασίλης Τσούγκαρης Αρθρογράφος – Παραγωγός Ραδιοφωνίας tsougarisgnomi@gmail.com

Τέσσερα σκάνδαλα και ένας ανασχηματισμός

ΑΠΟ ΤΑ ΝΕΑ
Ο Πρωθυπουργός είναι έτοιμος να ανακοινώσει το νέο κυβερνητικό σχήμα με πιθανότερες ημερομηνίες την 7η και την 8η Ιανουαρίου Ανασχηματισμός με ανατροπές «Κλειδιά» των αλλαγών Αλαγοσκούφης- Ντόρα ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΓΙΑΝΝΗΣ Λ. ΠΟΛΙΤΗΣ
Ο κύβος ερρίφθη.
Ο Πρωθυπουργός είναι έτοιμος να ανασχηματίσει την κυβέρνησή του και αναζητά την κατάλληλη μέρα, ώστε η κίνηση να έχει το μέγιστο επικοινωνιακό αποτέλεσμα.
Οι πιθανότερες ημερομηνίες- σύμφωνα με συνομιλητές του κ. Καραμανλή- είναι 7η και 8η Ιανουαρίου, αλλά σε κάθε περίπτωση η ανακοίνωση του νέου κυβερνητικού σχήματος θα γίνει το αργότερο μέχρι τις 15 του μήνα.
Αμέσως μετά τον ανασχηματισμό, σύμφωνα με τους σχεδιασμούς του Μαξίμου, η κυβέρνηση θα επιχειρήσει να περάσει στην αντεπίθεση με τα θέματα Παιδείας, όπου ρίχνει στο τραπέζι την κατάργηση των Πανελλαδικών Εξετάσεων.
Ταυτόχρονα τα κυβερνητικά στελέχη θα αναδείξουν με όποιον τρόπο μπορούν το γνωστό σκάνδαλο της Ζίμενς, που επιστρέφει μέσω Δικαιοσύνης στο προσκήνιο για να υποστηρίξουν ότι «και στα δύο μεγάλα κόμματα υπάρχουν οι καλοί και οι "κακοί" και η διάφορα της Ν.Δ. με το ΠΑΣΟΚ είναι ότι η πρώτη ανακαλύπτει η ίδια και παραπέμπει στη Δικαιοσύνη τους εμπλεκόμενους σε σκάνδαλα».
Διαβάστε όλο το άρθρο εδώ.

Σάρωσαν την αγορά τα εμπορικά κέντρα

ΑΠΟ ΤΑ ΝΕΑΜΕΓΑΛΟΙ ΧΑΜΕΝΟΙ ΤΗΣ ΚΡΙΣΗΣ ΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΚΑΙ ΟΙ ΤΟΠΙΚΕΣ ΑΓΟΡΕΣ Εμπορικά κέντρα μαγνήτης για καταναλωτές ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΜΑΡΙΑ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ, ΔΗΜΗΤΡΑ ΣΚΟΥΦΟΥ
Περισσότεροι από 600.000 καταναλωτές πέρασαν τις τελευταίες ημέρες τις πόρτες των μεγάλων εμπορικών κέντρων και των πολυκαταστημάτων ενώ οι μικρομεσαίοι μιλούν για τον χειρότερο Δεκέμβριο των τελευταίων ετών από πλευράς τζίρου.
Ακόμα και την περασμένη Κυριακή, που τα καταστήματα στο κέντρο της Αθήνας ήταν ανοιχτά, δεν είδαν τις πωλήσεις τους να αυξάνονται.
Το εμπορικό κέντρο Μall στο Μαρούσι, το Αthens Ηeart στην Πειραιώς, το Αvenue στην Κηφισίας, το Golden Ηall στην Κηφισίας, αλλά και τα πολυκαταστήματα Αttica και Νοtos στο κέντρο της Αθήνας κατέκτησαν τη μερίδα του λέοντος από την πίτα της αγοράς, καθώς συγκέντρωσαν και φέτος το ενδιαφέρον χιλιάδων καταναλωτών που επέλεξαν να κάνουν σε αυτά τις αγορές τους και να ψυχαγωγηθούν στις εορταστικές εκδηλώσεις που διοργανώθηκαν.
Διαβάστε όλο το άρθρο εδώ.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΑΠΟ ΤΟ infognomonpolitics
"Κατ’ αρχήν να πω ότι χωρίς να έχω κάποιες ειδικές γνώσεις όλα αυτά τα υποπτευόμουνα.
Ο κύριος στόχος τέτοιων ενεργειών είναι να ξυπνήσουν το θυμικό των ανθρώπων και να δρουν με βάση τα συναισθήματα και όχι την λογική.
Μην τους δώσετε την ικανοποίηση ότι πέτυχαν κάτι οργίζοντάς μας.Η λογική είναι το ισχυρότερο όπλο που έχουμε για να πολεμήσουμε.
Ατσάλι για όπλα μπορεί να αγοραστεί έχουμε τα χρήματα να το αγοράσουμε.
Εκείνο που δεν μπορούμε να αγοράσουμε είναι η λογική που θα μας κάνει να καταδείξουμε τους αντιπάλους μας και να συγκεντρώσουμε όλη την ισχύ μας εναντίων τους.
Αντίπαλοί μας δεν είναι αυτοί που καίνε την σημαία μας.
Αντίπαλοί μας είναι αυτοί που τους υποκινούν.
Περιδιαβάστε το διαδίκτυο. Δείτε τα σχόλια για την πατρίδα μας.
Πολλά απ’ αυτά είναι τα δικά μου είναι τα δικά σου είναι του γείτονα.
Ορισμένα όμως είναι υποβολιμαία. Διαβάστε και θα καταλάβετε.
Είμαστε εύκολοι μέσα στην πικρία της καθημερινότητας να σχολιάσουμε οτιδήποτε αρνητικά αλλά ποτέ δεν λέμε πως θα έπρεπε να είναι τα πράγματα για να δουλεύουν σωστά.
Υπάρχουν αντίπαλοί μας που ανέλυσαν αυτή την ψυχοσύνθεσή μας και την εκμεταλλεύονται.
Συνειδητά προσπαθούν να υποκινήσουν θυμικές αντιδράσεις όλων εναντίων όλων.
Μην τους κάνετε την χάρη.
Μιλήστε ανοιχτά και με πάθος αλλά όχι επιθετικά.
Δείξτε την αλήθεια.
Τα δικά μας παιδιά που κατέβηκαν στους δρόμους θα καταλάβουν.
Δεν είναι πιόνια των Αμερικανών.
Δεν θέλουν να είναι πιόνια κανενός.
Έχουν πλανηθεί.
Όλοι μας έχουμε πλανηθεί.
Η πλάνη μας θα λυθεί μόνο αν αναπαράγουμε την αλήθεια χωρίς θυμό.
Ας μην χαρίσουμε ούτε ένα έλληνα σ’ αυτούς.
Πρέπει να εξουδετερώσουμε πρώτα απ’ όλα ηθικά αυτούς που είναι συνειδητά πιόνια ξένων. Σε επίπεδο ιδεολογίας είναι τελείως θεμιτό να είναι κάποιος Αμερικανόφιλος.
Αλλά σε επίπεδο πράξεων είναι έγκλημα αν κάποιος χρησιμοποιεί κεκαλυμμένες επιχειρήσεις εναντίων της Ελλάδας και πρέπει να πληρώσει με ισοδύναμη ανταπόδοση ότι κι αν περιλαμβάνει αυτό.
Δεν χρειαζόμαστε αφορισμούς και ύβρις μεταξύ μας ενημέρωση και αλήθεια χρειαζόμαστε.
Εκτός από τα κοινωνικά, θα πρέπει να αναζητηθούν και άλλα αίτια που μας οδηγούν σε τέτοιες εικόνες
Του Σάββα Καλεντερίδη
Πολύ έγκαιρα και όσο ήταν σε εξέλιξη τα σοβαρά γεγονότα της Αθήνας, μετά το φόνο του Αλέξη Γρηγορόπουλου, μιλήσαμε για ντόπια και ξένα κέντρα που, όπως είναι φυσικό, θα έδρατταν την ευκαιρία για να εκμεταλλευθούν την κατάσταση, για να εξυπηρετήσουν τους δικούς τους δόλιους σκοπούς.
Ο Λάμπρος Παπαντωνίου, ένας δημοσιογράφος που τιμά το επάγγελμα και εδώ και χρόνια δίνει έντιμους αγώνες στην Ουάσιγκτον, έκανε μια δημοσιογραφική έρευνα, αποκλειστικά για το Νοιάζομαι, και με μια σειρά απο στοιχεία που παραθέτει φωτίζει... κάποιες πτυχές της υπόθεσης που αφορά την εμπλοκή ξένων κέντρων στα επεισόδια του Δεκεμβρίου.
Διαβάστε όλο το άρθρο και πολλά περισσότερα εδώ.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΑΠΟ ΤΟ E-PONTOS ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΠΟΝΤΙΩΝ ΦΟΙΤΗΤΩΝ ΚΑΙ ΣΠΟΥΔΑΣΤΩΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ Με μεγάλη επιτυχία, για ακόμη μία φορά, πραγματοποιήθηκε και φέτος ο ετήσιος χορός του Συλλόγου Ποντίων Φοιτητών & Σπουδαστών Θεσσαλονίκης. Ο χορός πραγματοποιήθηκε στις 6 Δεκεμβρίου στο περίπτερο 4 στο χώρο της Δειθνούς Εκθέσεως Θεσσαλονίκης όπου 1500 και πλέον, νεολαίοι χόρεψαν και τραγούδησαν υπό τους ήχους όλων των ποντιακών μουσικών οργάνων αποδεικνύοντας για πολλοστή φορά ότι είναι άξιοι συνεχιστές της ποντιακής μουσικής και όχι μόνο παράδοσης διατηρώντας ζωντανές τις ρίζες του πολιτισμού των προγόνων τους.
Να σημειωθεί ότι φέτος ο Σύλλογος Ποντίων Φοιτητών φιλοξένησε για πρώτη στο χορό του αλλά και στην πόλη της Θεσσαλονίκης το Σύλλογο Ποντίων Βερολίνου "Οι Υψηλάντηδες".
Το χορό τίμησαν με την παρουσία τους οι: Κωνσταντίνος Γκιουλέκας Βουλευτής Ν.Δ. Θεσ/νίκης, Παναγιώτης Ψωμιάδης Νομάρχης Θεσ/νίκης, Γεώργιος Παρχαρίδης Καθηγητής Καρδιολογίας Α.Π.Θ. - Πρόεδρος Π.Ο.Ε., Παναγιώτης Σελβιαρίδης αν. Καθηγητής Νευροχειρουργικής Α.Π.Θ., Κωνσταντίνος Διαμαντίδης Οδοντίατρος - Λογοτέχνης.ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΠΟΝΤΙΩΝ ΦΟΙΤΗΤΩΝ ΚΑΙ ΣΠΟΥΔΑΣΤΩΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
Πετροπουλακιδών 3, περιοχή Αγ. Δημητρίου
Θεσσαλονίκη
Τηλ. & Fax 2310213159