Πέμπτη 16 Δεκεμβρίου 2010

Εξορθολογισμός του συστήματος μεταθέσεων και αποσπάσεων

Δελτίο  Τύπου 16/12/2010                     
Εξορθολογισμός του συστήματος μεταθέσεων και αποσπάσεων                     
Στο πλαίσιο  υλοποίησης της δέσμευσης της  Υπουργού Παιδείας, Διά Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων, Άννας Διαμαντοπούλου, προς τις Ομοσπονδίες Εκπαιδευτικών, συνεδρίασε, σήμερα 16/12/2010, για πρώτη φορά, η ομάδα εργασίας για τον προσδιορισμό αντικειμενικών κριτηρίων στις  μεταθέσεις/αποσπάσεις και τον καθορισμό κριτηρίων αναμοριοδότησης των σχολικών μονάδων με βάση τις συνθήκες διαβίωσης.                 
Κατά τη συνεδρίαση τονίστηκε η αναγκαιότητα για εξορθολογισμό του συστήματος μεταθέσεων και αποσπάσεων  και συμφωνήθηκαν οι  διαδικασίες που θα ακολουθηθούν, καθώς και το χρονοδιάγραμμα υλοποίησης των εργασιών. 

Ξεκινά ο διάλογος για το Εθνικό Πρόγραμμα Διά Βίου Μάθησης

Δελτίο  Τύπου  16/12/2010                
Ξεκινά  ο διάλογος για το Εθνικό Πρόγραμμα Διά Βίου Μάθησης                     
Με στόχο τη διαμόρφωση και οριστικοποίηση των βασικών αναπτυξιακών αξόνων, των κοινωνικών αναγκών και των μέτρων πολιτικής που θα ακολουθήσει το Εθνικό Πρόγραμμα Διά Βίου Μάθησης, συγκαλείται τη Δευτέρα 20 Δεκεμβρίου 2010, στις 14.00, στο Υπουργείο Παιδείας (αίθουσα Έλλη Παππά), η πρώτη Σύνοδος Διά Βίου Μάθησης και Σύνδεσης με την Απασχόληση.
 Κατά τη συνάντηση θα διανεμηθεί στους φορείς (ΓΣΕΕ, ΑΔΕΔΥ, ΣΕΒ, ΓΣΕΒΕΕ, ΕΣΕΕ, ΕΣΑΜΕΑ, ΕΝΑΕ, ΚΕΔΚΕ, ΟΑΕΔ, ΕΚΕΠ, ΙΔΕΚΕ, ΕΚΕΠΙΣ, ΕΟΠΠ) και θα δοθεί στη δημοσιότητα, το σχέδιο Εθνικού Προγράμματος Διά Βίου Μάθησης του Υπουργείου Παιδείας, το οποίο θα αποτελέσει τη βάση ενός ουσιαστικού διάλογου για τη διαμόρφωση του τελικού κειμένου.                   
Στην σύνοδο θα παραστούν η Υπουργός Παιδείας, Διά Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων, Άννα Διαμαντοπούλου και η Αναπληρώτρια Υπουργός, Φώφη Γεννηματά.

Έλλη, να ένα

Αλφαβητάριο «τα καλά παιδιά»                
Για πρώτη φορά σε ψηφιακή έκδοση κυκλοφορεί το περίφημο Αλφαβητάριο των παιδικών μας χρόνων!            
  
Το αναγνωστικό που μας συνόδευε στα θρανία της Α΄τάξης του Δημοτικού ζωντανεύει πλέον στις οθόνες κάθε νοσταλγικού και ονειροπόλου αναγνώστη, και μαζί του αναβιώνουν όλοι εκείνοι οι θρυλικοί ήρωες που πυροδότησαν κάποτε τη φαντασία του: η Λόλα, ο Μίμης, η Έλλη, η Άννα και τα παιχνίδια τους, οι χάρτινοι φίλοι που μας χάρισαν ανιδιοτελώς τα γράμματα και τις λέξεις, έρχονται και πάλι στη ζωή μας, σαν να μην έφυγαν ποτέ, σαν να περίμεναν την ευκαιρία να μας φανερώσουν το μυστικό που έκρυβαν τότε που μας συντρόφευαν: ότι η αγάπη για τη γνώση, τους ανθρώπους και τη ζωή δεν χάνεται ποτέ, αλλά ξαναγεννιέται πιο δυνατή κάθε φορά που ανασύρουμε από τη μνήμη μας την πρώτη στιγμή που την αισθανθήκαμε, στις μαγικές σελίδες του πρώτου μας βιβλίου.               

Μιχάλης Σιγανίδης - Φίλοι Μίλτου Σαχτούρη

ΦΙΛΟΛΟΓΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΠΑΡΝΑΣΣΟΣ          
Σάββατο 18 Δεκεμβρίου 2010 ώρα 20:30           
Μιχάλης Σιγανίδης - Φίλοι Μίλτου Σαχτούρη       
“Iατρείο μικρών ζωών”          
Ο Mιχάλης Σιγανίδης και οι Φ.Μ.Σ (Φίλοι Μίλτου Σαχτούρη) - Αντώνης Ανισέγκος(πιάνο), Κώστας Θεοδώρου (τύμπανα), Αλκίνοος Ιωαννίδης (φωνή, blockfloete),Θοδωρής Ρέλλος (σαξόφωνα, κλαρίνο), Χάρης Λαμπράκης (πλήκτρα, νέι), Θύμιος Ατζακάς (ηλ. κιθάρα), Γιάννης Παξεβάνης (ηχοληψία, φωνή), Μιχάλης Σιγανίδης(κοντραμπάσο, κιθάρα, φωνή, tapes) - παρουσιάζουν την παράσταση “Ιατρείο μικρών ζωών”, που περιλαμβάνει συνθέσεις από τους εφτά δίσκους που έχει εκδώσει ο Σιγανίδης, από το ‘87 μέχρι το ‘09, με ποιήματα, πρόζες και αυτοσχεδιασμούς.          
Ακούγονται ποιήματα των Μίλτου Σαχτούρη, Ομάρ Καγιάμ, Ανδρέα Εμπειρίκου, Σάμιουελ Μπέκετ, Λέοντα Κουκούλα, Γιώργου Σιγανίδη και στίχοι του συνθέτη.          
Η αποδόμηση των ηχητικών πληροφοριών οδηγεί στη μουσική ενός φανταστικού φιλμ, που ελεύθερα ο ακροατής μπορεί να προβάλλει.           
Ο αυτοσχεδιασμός - απαραίτητη προϋπόθεση για την ανάπτυξη αυτής της μουσικής σκέψης- μεταμορφώνει κάθε φορά «το ίδιο πάντα τραγούδι» σε νέο υλικό.           
Μιχάλης Σιγανίδης              
Ο Μιχάλης Σιγανίδης γεννήθηκε στις 28.8.1958 στη Θεσσαλονίκη, με καταγωγή από την Προύσα, την Κρήτη και τη Σιάτιστα.          
Γράφει μουσική και στίχους. Παίζει κοντραμπάσο και κιθάρα.           
Από τους πρωτοπόρους της "αποδομητικής" τραγουδοποιίας και του μουσικού-ποιητικού κολάζ στην Ελλάδα. Συνθέτει μουσική για το θέατρο και τον κινηματογράφο
( "Τέλος" του Sam. Beckett, σκην. Φούλης Μπουντούρογλου, "Η βροχούλα", του Αντώνη Σακελλαρίου, "Το Όνειρο του Ρο", της Στέλλας Μιχαηλίδου, σκην. της ιδίας , "Θεσσαλονίκη-αρχείο",του Χρήστου Κεχαγιόγλου, "Τζίτζικας και μυρμήγκι", του Αλέκου Παπαδάτου, "Ανία", του Βαγγέλη Μολαδάκη, "Οι Αλλοπαρμένοι" του Τh. Middleton, σκην. Νίκος Χουρμουζιάδης, "Όνος", του Νίκου Κουμαριά, σκην. του ιδίου, "Μ' αγαπάς;", του Γιώργου Πανουσόπουλου, κ.ά.)             

Σπουδές:            
Αμερικανικό Κολλέγιο "Ανατόλια", Κρατικό Ωδείο Θεσσαλονίκης, Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, Νorthwestern University (visiting cousin).          
Συμμετέχει στα συγκροτήματα: "Χειμερινοί Κολυμβητές", "Primavera en Salonico", "Φίλοι Μίλτου Σαχτούρη" και από το 1980 συνεργάζεται με διακεκριμμένους μουσικούς της σύγχρονης αυτοσχεδιαζόμενης μουσικής σκηνής στην Ελλάδα και το εξωτερικό
( Σάκης Παπαδημητρίου, Φλώρος Φλωρίδης, Σαβίνα Γιαννάτου, Δημήτρης Πολυζωίδης, Peter Kowald, Γιάννης Μουρτζόπουλος, Τάκης Κανέλος, Κώστας Βόμβολος, Αντώνης Ανισέγκος, Chris Dalgren, Χάρης Λαμπράκης, Κώστας Θεοδώρου, Franz Hautzinger, Δήμος Δημητριάδης, Γιώργος Δημητριάδης, Θύμιος Ατζακάς κ.ά.) και τραγουδοποιούς - τραγουδιστές ( Ηρακλής Πασχαλίδης, Ισίδωρος Παπαδάμου, Βασίλης Νικολαίδης, Γιώργος Μακρής, Νίκος Παπάζογλου, Χάρης Καβαλλιεράτος, Νίκος Πορτοκάλογλου, Παντελής Χατζηκυριάκος, Θωμάς Κοροβίνης, Πέτρος Δουρδουμπάκης, Αλκίνοος Ιωαννίδης, Μαριώ ). Ως Μιχ. Γιαβάσογλου, έχει δημοσιεύσει στίχους και κείμενα στα περιοδικά: "Φεαδέρων", "Μορμώ", "Τζαζ", "Συν και πλην", "Τζαζ και Τζαζ", "Γυμνός Οφθαλμός", "Μηνολόγιο".           

Δίσκοι:            
"Μικρός αδελφός" (1987), "Το Πρωί και το Βράδυ", με τον Θοδωρή Ρέλλο (1990), "Το Τραίνο-Φάντασμα Φίλος" (1995), "Μικρές αγγελίες" (1999), "Basse- classe", με το Συγκρότημα Λαμπράκη (2002), "Sabbath lift", με το Συγκρότημα Λαμπράκη (2006), "Οι Άλλοι", με τους Φ.Μ.Σ. (2009).       
Ενορχηστρώσεις:               
"Ιχνηλάτες του Ιούρα", τραγούδια από τις Εβρίδες, με τη Γεωργία Συλλαίου, "Ο Ήλιος και το Φεγγάρι", τραγούδια από τη Σαμοθράκη, με την Ιωάννα Λημνιού και τον Κυριάκο Στεργίου.           
Συνεργασίες:               
"Τρίο Κροκ", με τους: Φ.Φλωρίδη, Δ.Πολυζωίδη, "Από το Πάρκο στη Μυροβόλο", με τους Χειμ. Κολυμβητές, "Γουτού Γουπατού", με τους: Κ. Βόμβολο, Φ. Φλωρίδη, "Οδός Σανταρόζα", με τον Β. Νικολαίδη, "Δεν σ' έχει αρνηθεί", με τον Ισ. Παπαδάμου, "Μουσική δωματίων", με τη Σ. Γιαννάτου, "23 κόκκινα φώτα", με τους Χειμ. Κολυμβητές, "Songs of Another", με τους "Primavera en Salonico", "Σώμα", με τους: Α. Ανισέγκο, Θ. Ατζακά.           
Siganidis delivers a wide-open yet coherent mix of jazz, blues, funk, traditional Greeksounds, electronics, poetry, a sharp social outlook and loads of humor.
Date :11/3/08
Copyright:
http://www.ekathimerini.com/
(Τιμή εισιτηρίου 15 ευρώ)
ΦΙΛΟΛΟΓΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΠΑΡΝΑΣΣΟΣ
Πλατεία Αγ. Γεωργίου Καρύτση 8, Αθήνα
Καλλιτεχνική Διεύθυνση: Αντώνης Γιαμβριάς
Οργάνωση παραγωγής & διεθνείς σχέσεις: specs ‘n’ arts
www.specsnarts.gr
contact@specsnarts.gr  
Πληροφορίες:
Υπηρεσία εισιτηρίων, Πανεπιστημίου 39 (Στοά Πεσμαζόγλου), Αθήνα
τηλ. 210 7234567,
www.ticketservices.gr

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΤΟ ΣΚΛΗΡΥΝΣΗ ΚΑΤΑ ΠΛΑΚΑΣ

Του Δρ. Δ.ΚΟΥΝΤΟΥΡΗ             
ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΗΣ ΚΥΤΤΑΡΟΓΕΝΕΣΗΣ ΣΤΗΝ ΣΚΠ                      
Η ΣΚΠ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΑΥΤΟΑΝΟΣΟ ΝΟΣΗΜΑ ΤΟΥ ΝΕΥΡΙΚΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΠΟΥ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΖΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΦΘΟΡΑ ΚΥΤΤΑΡΩΝ ΤΗΣ ΜΥΕΛΙΝΗΣ.                
Η μυελίνη είναι μια πρωτεϊνική ουσία που περιβάλλει τους νευράξονες των εγκεφαλικών κυττάρων.           
Με την καταστροφή της επακολουθεί και η καταστροφή των νευρικών κυττάρων. Με αυτόν τον τρόπο έχουμε στο ΚΝΣ «κενά» με αποτέλεσμα να εμφανίζεται η συμπτωματολογία της ΣΚΠ.             
Το πλέον δύσκολο πρόβλημα με την ΣΚΠ είναι η αποκατάσταση της μυελίνης των νευρώνων έτσι ώστε να μπορέσει ο νευρικός ιστός να βρεί την δυνατότητα της φυσιολογικής επαναλειτουργίας του.
Σε αυτήν την κατάσταση μπορεί να βοηθήσει μια νέα θεραπευτική διεργασία ο λεγόμενος διακρανικός μαγνητικός ερεθισμός.              
Στην περίπτωση αυτή έχουμε ανάπλαση των κυττάρων και υποχώρηση της νόσου.

ΠΡΟΣΚΛΗΣΕΙΣ - ΒΙΒΛΙΟΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ

Οι εκδόσεις Διάπλαση και το βιβλιοπωλείο Μαλλιάρης σας προσκαλούν την Παρασκευή, 17 Δεκέμβρη 2010 στις 19:00 μ.μ. στην εκδήλωση - γιορτή «Μυστικά παραμυθιών και Εικαστικά Δρώμενα»     
Η Κρυσταλένα Καρακίτσιου της Τρίτης Δημοτικού παρουσιάζει το πρώτο της βιβλίο «Εννιά και μία ιστορίες δίχως φλυαρίες» εκδόσεις Διάπλαση στους συμμαθητές και συμμαθήτριες της          
Ο Ανδρέας Καρακίτσιος της τρίτης εικοσαετίας αναλύει της αφηγηματικές τεχνικές των ιστοριών            
Η Έλενα Αρτζανίδου οργανώνει ψυχαγωγικές δραστηριότητες και οι μικροί διασκεδάζουν Οι υπόλοιποι …. στο μπουφέ            
Βιβλιοπωλείον «Μαλλιάρης» Δ.Γούναρη 39, Θεσσαλονίκη           
ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ

Οι δρόμοι των Ελλήνων - Η ιστορία των ελληνικών κοινοτήτων στις πέντε ηπείρους

ΟΙ ΔΡΟΜΟΙ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ      
Η ιστορία των ελληνικών κοινοτήτων στις πέντε ηπείρους           
Δίχρωμο, χαρτόδετο      
19,5´23,5 εκ         
480 σελ    
ISBN 978-960-6829-24-6       
Νοέμβριος 2010                      
Οι Έλληνες δεν υπήρξαν ποτέ περιορισμένοι σ’ έναν γεωγραφικό χώρο. Κοσμοπολίτες εκ φύσεως ή από ανάγκη συνθέτουν έναν γαλαξία ελληνικών κοινοτήτων σ΄ όλες τις ηπείρους. Όταν όμως μιλάμε για τις ελληνικές κοινότητες ανά τον κόσμο δεν εννοούμε και μια ενιαία ιστορική καταβολή ή θεσμική συγκρότηση. Οι Έλληνες των ΗΠΑ, π.χ.,ιστορικά έχουν λίγα κοινά με τους Κατωιταλιώτες Γκρεκάνους.             
Οι ελληνόφωνοι μουσουλμάνοι του Πόντου στη σημερινή Τουρκία έχουν ελάχιστα κοινά με τους Ελληνοαιθίοπες. Oι ελληνικές μειονότητες στην Αλβανία ή στην Τουρκία δεν είναι κοινότητες μεταναστών αλλά γηγενείς.            
Η εξαίρετη αυτή έκδοση αποτελεί τη συνισταμένη των διαφορετικών εκδοχών του ελληνισμού, όπως διαμορφώθηκαν στο πέρασμα του χρόνου. Συνιστά μια εποπτεία της ελληνικής παρουσίας στις πέντε ηπείρους, εστιάζοντας σε κάθε περιοχή – σε κάποιες για πρώτη φορά - στα χαρακτηριστικά της μετανάστευσης, την κοινοτική οργάνωση και ζωή, στην παιδεία και τον πολιτισμό.              
Οι δρόμοι των Ελλήνων μας οδηγούν από το μύθο της ναυτολόγησης των Χιωτών ναυτικών από τον Κολόμβο να βρεθούμε στο λιμάνι του Ρίο, ακούγοντας τα σχόλια των ντόπιων «οι Έλληνες συνεδριάζουν»  την ώρα που καρέκλες εκσφενδονίζονται από τα γραφεία της κοινότητας των ευέξαπτων μεταναστών, να διαβάσουμε το εικοσαγράμματο αλφάβητο των Ελλήνων κομμουνιστών της Σοβιετικής Ένωσης, να φτάσουμε στη μακρινή Μαντζουρία, όπου οι ντόπιοι κοιτάζουν απορημένοι κάποιους «περίεργους» να βουτάνε το καταχείμωνο στις τρύπες του πάγου για να πιάσουν ένα σταυρό και να παρακολουθήσουμε στην αυστραλιανή ενδοχώρα τις εξαντλητικές μετακινήσεις, τις στερήσεις, την πείνα και τις αρρώστιες των πρωτοπόρων Ελλήνων.           
Χωρίς φτιασιδώματα και πομπώδεις εξάρσεις και με την ανάλογη δόση νοσταλγίας, μυστηρίου, θαυμασμού και αναζήτησης, η μοναδική αυτή έκδοση καταγράφει τις ιστορικές καταβολές και τη σημερινή κατάσταση των ελληνικών κοινοτήτων στον κόσμο.               
Συγγραφείς:           
- Βλάσης Αγτζίδης – διδάκτορας ιστορίας, συγγραφέας, ειδικός σύμβουλος στο Ίδρυμα - Ελληνικού Πολιτισμού             
- Γεώργιος Γιακουμής – φιλόλογος, διευθυντής Εστίας Τιράνων του Ιδρύματος Ελληνικού Πολιτισμού           
- Αλέξανδρος Κιτροέφ – καθηγητής ιστορίας, διευθυντής του Κέντρου Ειρήνης και Παγκοσμιοποίησης, Haverford College, Πενσιλβάνια, ΗΠΑ            
- Κώστας Λουκέρης – εκπαιδευτικός, πολιτικός επιστήμονας           
- Κυριακή Πετράκη – εκπαιδευτικός, επιστημονική συνεργάτις του Εργαστηρίου Διαπολιτισμικών και Μεταναστευτικών Μελετών του Πανεπιστημίου Κρήτης            
- Αναστάσιος Τάμης – καθηγητής, Notre Dame University, Αυστραλία

24γράμματα.

24γράμματα.                   
Ηλεκτρονικό περιοδικό για τη Γλώσσα, την Ιστορία και τον Πολιτισμό.         
Η λέξη της εβδομάδας από τα 24γράμματα:           
Τα μελομακάρονα, τα μακαρόνια και ο μακαρίτης.            
Υπάρχει ετυμολογική σχέση ανάμεσα τους;              
Παρουσίαση με λίγα λόγια:                 
Είναι  εύκολο να συνδυάσουμε την ετυμολογία του χριστουγεννιάτικου  παραδοσιακού γλυκίσματος, του μελομακάρονου, από τις λέξεις: μέλι +  μακαρόνι.            
Μη ψάξετε, όμως, να βρείτε ομοιότητα σχήματος ανάμεσα στα  μακαρόνια και τα μελομακάρονα.             
Ψάχνοντας προσεκτικά σε ελληνικά και ξένα  λεξικά θα βρείτε την εκδοχή ότι η λέξη “μακαρόνι” παράγεται από τη μεσ.  ελληνική λέξη μακαρωνία” (: νεκρώσιμο δείπνο με βάση τα ζυμαρικά).                 
Η μακαρωνία με τη σειρά της έρχεται από την αρχαία ελληνική λέξη μακαρία”, που  δεν ήταν άλλο από την ψυχόπιτα, δηλαδή, ένα κομμάτι άρτου, στο σχήμα  του μελομακάρονου, το οποίο το προσέφεραν μετά την κηδεία.             
Στους  νεότερους χρόνους ένα γλύκισμα που έμοιαζε με τη μακαρία βουτήχτηκε στο  μέλι και γι αυτό ονομάστηκε μελομακάρονο.              
Οι Ιταλοί, έθνος με παράλληλο  πολιτισμό, διατήρησαν τη λέξη μακαρωνία στη λέξη maccarone (: μακαρόνι).                          
Οι  Έλληνες συνέχισαν, τουλάχιστον, για τρεις χιλιάδες χρόνια να  χρησιμοποιούν λέξεις, όπως: μακάρι, μακάριος, μακαρίτης, μακαριστός και  τελευταία, μακαρονάς, μακαρονάδα και άλλα.                
Αξίζει να σημειωθεί ότι από  το 1500 μ.Χ γίνεται γνωστό στη Γαλλία και αργότερα στην Αγγλία ένα  αμυγδαλωτό μπισκότο, κάτι σαν το δικό μας “εργολάβο”, με το όνομα  “macaroon” (Γιώργος Δαμιανός)                 
Για περισσότερα στο: 24grammata.com                  
Α. Νέες στήλες:              
Α4. Ειδική Εκπαίδευση, Β8. Ιστορίες της Αθήνας, Γ8. Ιατρική, Ε5. Ζωγραφική             
Β. Αποκτήστε ΔΩΡΕΑΝ το νέο βιβλίο της Αμαλίας Κ. Ηλιάδη: “Τέχνες και Ψυχική Υγεία” και άλλα 38 ψηφιακά βιβλία, αυστηρά επιλεγμένα από τα 24grammata.com (free ebooks)                 
1. Ο Ερατοσθένης και η ακτίνα της Γης            
2. Η Ιατρική επιστήμη στην Αθήνα του Περικλή              
3. Η τύχη των αρχαίων ελληνικών λέξεων στο νεότερο κόσμο                 
4. Η Ιστορία της Αγίας Σοφίας              
5. O πρώτος ασφαλτόστρωτος δρόμος στην Αθήνα              
6. Πόσες πόλεις με το όνομα “Αθήνα” υπάρχουν στον πλανήτη;             
7. Τα δέκα μεγαλύτερα εγκλήματα του 20ου αιώνα               
8. Έντγκαρ Άλαν Πόε (θρύλοι και δοξασίες)                
9. Μοκαρραμέ Γάμπαρί (Mokarrameh Ghanbari): η σημαντικότερη Ιρανή ναΐφ ζωγράφος             
και άλλα 791 άρθρα στην ελληνική, αγγλική, γαλλική, γερμανική, ιταλική και ισπανική γλώσσα                 
Δείτε όλο το αρχείο από την “λέξη της εβδομάδας” αλλά και άλλα ενδιαφέροντα άρθρα στη διεύθυνση www.24grammata.com.                    
24γραμματα© 2010.              
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.             
Ανάπτυξη από τα 24γραμματα

Disabled.GR ο ολοκληρωμένος οδηγός αυτοβοήθειας για τους ανθρώπους με αναπηρίες

Σε μια δύσκολη εποχή οικονομικής κρίσης και ένδειας η αξιόπιστη ενημέρωση, πληροφόρηση και επικοινωνία αποκτά ουσιαστική σημασία, επειδή δίνει τη δυνατότητα στην κοινότητα των ανθρώπων με αναπηρίες να ενημερώνεται, να πληροφορείται και να επικοινωνεί ώστε να μπορεί να κάνει ενημερωμένες επιλογές ανεξαρτησίας.             
Το http://www.disabled.gr/ είναι η μεγαλύτερη ιστοσελίδα για την αναπηρία, την αποκατάσταση, την ειδική εκπαίδευση και την ανεξάρτητη διαβίωση στην ελληνική γλώσσα και η δημοφιλέστερη ιστοσελίδα αναπηρίας στον κόσμο            
Κάτω από το http://www.disabled.gr/ υπάρχει η μεγαλύτερη βιβλιοθήκη με πολλές χιλιάδες τίτλους βιβλίων και άρθρων για τα τεχνικά ζητήματα που προκύπτουν από κάθε αναπηρία.                  
Στη βιβλιοθήκη υπάρχει ολοκληρωμένος οδηγός για τον πολίτη με αναπηρία, όλη η νομοθεσία και νομολογία που αφορά τους ΑμεΑ, χιλιάδες τίτλοι βιβλίων και άρθρων για την αποκατάσταση, την ειδική εκπαίδευση, την ανεξάρτητη διαβίωση, τις προσαρμοσμένες τεχνολογίες, την αναψυχή, τον σεξ και τις σχέσεις, τον αθλητισμό, την επιχειρηματικότητα, τις παροχές και τις εγκυκλίους των ασφαλιστικών ταμείων αλλά και οτιδήποτε άλλο χρειάζεται κάθε πολίτης που έχει κάποιο πολύ σοβαρό ενδιαφέρον για την αναπηρία.             
Στο http://www.disabled.gr/lib/?page_id=2475 μπορείτε να βρείτε όλα τα τεύχη του έντυπου περιοδικού ΑΝΑΠΗΡΙΑ ΤΩΡΑ που εκδίδεται κάθε δύο μήνες και ταχυδρομείται δωρεάν σε 14.000 συνδρομητές από όλη την Ελλάδα και την Κύπρο.            
Το περιοδικό ΑΝΑΠΗΡΙΑ ΤΩΡΑ περιλαμβάνει 132 σελίδες γεμάτες χρώμα και υποστηρικτική ύλη. Από εδώ και στο εξής όλα τα τεύχη του έντυπου περιοδικού ΑΝΑΠΗΡΙΑ ΤΩΡΑ εκδίδονται και σε μορφή .PDF και έτσι έχετε την ευκαιρία να διαβάζετε το περιοδικό με τον ίδιο ακριβώς τρόπο που τυπώνεται στο χαρτί.               
Το τελευταίο τεύχος του εντύπου περιοδικού ΑΝΑΠΗΡΙΑ ΤΩΡΑ βρίσκεται στη διεύθυνση http://www.disabled.gr/lib/?cat=188 όπου επίσης υπάρχουν και πληροφορίες για τους εναλλακτικούς τρόπους που μπορείτε να το διαβάσετε σε μορφή .PDF ή online.           
Στο http://news.disabled.gr/ καθημερινά αποδελτιώνονται όλες οι ειδήσεις και η αρθρογραφία από τον ημερήσιο και τον ελληνικό τύπο που αφορά την κοινότητα των ανθρώπων με αναπηρίες και διατίθεται σε προσπελάσιμη μορφή. Στο http://news.disabled.gr/ υπάρχει αρχείο δημοσιεύσεων από το 1993 μέχρι σήμερα και ενημερώνεται καθημερινά με όλες τις νέες ειδήσεις για την νέα αρθρογραφία.                 
Στο http://www.disabled.gr/forum/ φιλοξενείται η μεγαλύτερη ψηφιακή κοινότητα ανθρώπων που έχουν κάποιο σοβαρό ενδιαφέρον για την αναπηρία που αριθμεί αρκετές χιλιάδες μέλη και καθημερινά γίνονται συζητήσεις για κάθε αναπηρία και ανικανότητα.              
Το http://www.disabled.gr/forum/ είναι ένα πολύ σημαντικό εργαλείο επικοινωνίας που μπορούν να δοθούν απαντήσεις ακόμη και στα πιο σύνθετα και πολύπλοκα ερωτήματα από έμπειρους ανθρώπους που ζουν κάτω από συνθήκες αναπηρίας ή έχουν κάποιο σοβαρό οικογενειακό, επιστημονικό και επαγγελματικό ενδιαφέρον για την αναπηρία.                 
Το ΑΝΑΠΗΡΙΑ ΤΩΡΑ είναι υποστηρικτική μη κερδοσκοπική εταιρία και μπορείτε να διαβάσετε περισσότερα για τις δραστηριότητες του στη διεύθυνση
http://www.disabled.gr/lib/?page_id=2480 αφού πριν σας πούμε πως όλες οι υπηρεσίες παρέχονται δωρεάν.              
ΑΝΑΠΗΡΙΑ ΤΩΡΑ http://www.disabled.gr/ και Autonomia EXPO http://www.autonomiaexpo.org/

ΠΡΟΣΚΛΗΣΕΙΣ - ΒΙΒΛΙΟΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ

22 Δεκεμβρίου 2010                       
Οι Eκδόσεις Καστανιώτη και το Metropolis σας προσκαλούν στην παρουσίαση του νέου βιβλίου του γιατρού και συγγραφέα Χρήστου Ναούμ Γιαρντίμ - Οι φλόγες της Ανατολής την Τετάρτη 22 Δεκεμβρίου 2010 και ώρα 7.30 μ.μ. στο Metropolis Live Stage.           
Για το βιβλίο θα μιλήσουν οι: Στρατής Χαβιαράς, συγγραφέας, Κωνσταντίνος Μπούρας, κριτικός λογοτεχνίας – συγγραφέας.          
Αποσπάσματα από το βιβλίο θα διαβάσουν οι ηθοποιοί: Εύη Θεοδωρίδου και Δημήτρης Μωρόγιαννης.             
Θα συμμετάσχει με την κιθάρα του ο Ανδρέας Δρακόπουλος.

Διαφημίσεις σε αεροπλάνα

Εικονογραφήσεις με καταπληκτικές εικόνες παραδεισένιες, πληρούν οιιπιο cool διαφημίσεις που τοποθετούνται στα αεροπλάνα . . . .          

Θα τολμήσουν;;;

Ο Κλεισθένης γράφει              
Διαβάζω στο διαδίκτυο και όχι μόνο, ειδήσεις που αν αληθεύουν, μου προκαλούν φόβο και έκπληξη.           
Το ΝΑΤΟ αποφάσισε να παρεμβαίνει όταν υπάρχουν κοινωνικές εξεγέρσεις στα κράτη μέλη (δεν γνωρίζω αν θα το κάνει και σε άλλα κράτη μη μέλη).        
Δημιουργήθηκε ή δημιουργείται Ευρωαστυνομία και μάλιστα μερικοί υποστηρίζουν ότι πιθανό να δραστηριοποιηθεί και εντός Ελλάδας σε περίπτωση αναταραχών.            
Υλικά αντιμετώπισης διαδηλωτών αποθηκεύονται σε στρατιωτικές αποθήκες και στρατευμένοι εκπαιδεύονται στην αντιμετώπιση λαϊκών κινητοποιήσεων.
Αλλοδαποί θα τοποθετηθούν στα σώματα ασφαλείας.         
Η κυβέρνηση φοβάται επεισόδια αλλοδαπών.             
Οι αστυνομικοί δεν είναι πρόθυμοι να συγκρουστούν με απεργούς και διαδηλωτές.         
Ίσως να έχω παραλείψει κάποιες αλλά η ουσία των πληροφοριών αν αληθεύουν δεν αλλάζει.          
Δεν ανήκω στους συνομωσιολόγους ούτε μ’ αρέσουν τα σενάρια απλά θα μεταφέρω κάποιους φόβους μου που εύχομαι να μη πραγματοποιηθούν.             
Οι πολιτικάντηδες των κομμάτων που κυβέρνησαν τον τόπο χρησιμοποιούν συχνά την τακτική του κοινωνικού αυτοματισμού.               
Όταν πρόκειται για απεργιακές κινητοποιήσεις με την αμέριστη φυσικά συμπαράσταση των ΜΜΕ δημιουργούν κλίμα αντιπαράθεσης ομάδων του πληθυσμού που διαμαρτύρονται για τις επιπτώσεις της απεργίας και συχνά παρακολουθούμε εντάσεις, μικροσυμπλοκές και αψιμαχίες ανάμεσα σε απεργούς και διαμαρτυρόμενους πολίτες.                
Φυσικά οι αντιδράσεις των διαμαρτυρόμενων πολιτών είναι κατά κανόνα υποκινούμενες απ’ το εκάστοτε κόμμα που κυβερνά.          
Τα ΜΜΕ μεγαλοποιούν τα γεγονότα κάνοντας «αβάντα» στο κυβερνόν κάθε φορά κόμμα. Το κλίμα εκτονώνεται μετά από μερικά σπρωξίματα και φραστικές επιθέσεις. Όλα αυτά έχουν μικρή επίπτωση και η προσπάθεια είναι να αποδυναμώνεται κάθε φορά η απεργιακή κινητοποίηση.              
Ο φόβος που με παγώνει στην κυριολεξία είναι μήπως το σύστημα εξουσίας, στην αγωνιώδη προσπάθειά του να παραμείνει, επιδιώξει συγκρούσεις μεταξύ Ελλήνων διαδηλωτών ή απεργών με αλλοδαπούς λαθρομετανάστες.            
Φαίνεται ανατριχιαστικό σαν ενδεχόμενο και δύσκολα θα το χωρέσει ανθρώπινος νους, σήμερα όμως με τόσα που έχουν δει τα μάτια μας τίποτε δεν αποκλείεται. Ήδη μερικοί λαθρομετανάστες κάνουν απεργία πείνας γιατί κάποιο «μπουμπούκι» δεν τους πλήρωσε για τη δουλειά που έκαναν.            
Η υπόθεση φαίνεται απλή, είναι όμως; Αν συνδυάσουμε αυτό το γεγονός με την ανεργία των αλλοδαπών που θα αυξηθεί σε μεγάλα νούμερα και μερικές κινήσεις θερμοκέφαλων για την «αυτοάμυνά» τους το πρόβλημα διογκώνεται.             
Οι αλλοδαποί αν αισθανθούν ότι κινδυνεύουν, θα οργανωθούν σε ομάδες και οι συγκρούσεις με τους θερμοκέφαλους δεν μπορούν να αποκλειστούν.              
Η κυβέρνηση αν δεν κινηθεί έγκαιρα και αποτελεσματικά, για την αποφυγή τέτοιων εξελίξεων θα είναι υπόλογη γιατί τέτοιες συγκρούσεις πιθανό να έχουν θύματα, τι θα γίνει τότε; Ποιος θα αναλάβει την ευθύνη;               
Οι Έλληνες σε λίγο θα βρεθούν σε τραγική οικονομική κατάσταση, τι θα γίνει με τις πολλές εκατοντάδες χιλιάδες αλλοδαπών; Μπορεί η Ελληνική οικονομία να ταΐσει τόσο μεγάλο αριθμό αλλοδαπών;              
Τι θα γίνει; Κανείς δεν ασχολείται και δεν απαντά σ’ αυτά τα καυτά ερωτήματα.         
Άλλο ένα ενδεχόμενο που με τρομάζει και με θυμώνει σαν Έλληνα πολίτη είναι το ενδεχόμενο να δράσουν κατασταλτικά δυνάμεις είτε του ΝΑΤΟ ή της λεγόμενης Ευρωαστυνομίας κατά απεργών ή διαδηλωτών.                    
Αυτό θα επισφραγίσει το ότι η Ελλάδα πράγματι βρίσκεται υπό κατοχή. Φυσικά δεν είναι λιγότερο ανατριχιαστικό να χρησιμοποιηθούν γι’ αυτή τη δουλειά Έλληνες στρατευμένοι .             
Κάτι τέτοιο θα επιβεβαιώσει κάποιους που χαρακτηρίζουν την κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ , «χούντα».              
Τα σκληρά αντιλαϊκά μέτρα, η διάλυση του κράτους πρόνοιας και ο εργασιακός μεσαίωνας που επιβάλουν Τρόικα και κυβέρνηση δεν είναι δυνατό να περάσουν χωρίς την αντίδραση, ήπια ή βίαιη, την Ελλήνων πολιτών.             
Τα δημοκρατικά δικαιώματα και οι συνδικαλιστικές ελευθερίες δεν μπορούν να καταργηθούν από μια δημοκρατική κυβέρνηση εκτός αν το ΠΑΣΟΚ αποφάσισε να καταλύσει το σύνταγμα και την Ελληνικά δημοκρατία.         
Έλεος.          

Συμφωνία κατ΄ αποκοπήν Παπανδρέου- Σαμαράς

ΑΠΟ ΤΑ ΝΕΑ          
Μέσα συνεννόηση, έξω «ροκ»               
Συµφωνία Σαµαρά για ΔΕΚΟ και αναθεώρηση, αλλά υψηλοί τόνοι για εργασιακά και εθνικά             
ΡΕΠΟΡΤΑΖ: Διονύσης Νασόπουλος                   
«Χωρίς καµιά συµφωνία συναίνεσης, ψηφίζουµε κάποια άρθρα τουπολυνοµοσχεδίου γιατί απλά το επιβάλλει η κοινή λογική».            
Με αυτήν την αναφορά ο Αντώνης Σαµαράς αιτιολόγησε, µετά τη συνάντησή του µε τον Γ. Παπανδρέου, την απόφαση της Ν.∆. να υπερψηφίσει τη µείωση µισθών στις ∆ΕΚΟ.            
Ο πρόεδρος της Ν.Δ. επέµεινε πάντως σε µια σκληρή αντιµνηµονιακή ρητορική, προεξοφλώντας την αποτυχία της συµφωνίας στήριξης από την τρόικα, ενώ έβαλε στην αντιπολιτευτική ατζέντα του κόµµατος και τα εθνικά θέµατα, κατηγορώντας την κυβέρνηση ότι «κινείται στη σφαίρα της µυστικής διπλωµατίας» και τον υπουργό Εξωτερικών Δηµ. Δρούτσα ότι προβάλλει «εξωφρενικές απόψεις» ως προς την ενταξιακή πορεία της Τουρκίας στην Ε.Ε.             
Κοµµατικοί παράγοντες εκτιµούσαν χθες ότι η Ρηγίλλης οξύνει την πολιτική αντιπαράθεση για τα εθνικά θέµατα σε µια προσπάθεια να εξισορροπήσει τη στροφή στην αντιµνηµονιακή στρατηγική της, η οποία προκαλεί και εσωκοµµατικούς τριγµούς.                 
Στο γαλάζιο επιτελείο δεν κρύβουν την ανησυχία ότι το επόµενο διάστηµα θα διαµορφωθούν συνθήκες «κοινωνικής έκρηξης» και αναφέρουν ότι η Ν.Δ. «θα κινηθεί ως υπεύθυνη πολιτική δύναµη».                 
Το µήνυµα αυτό έστειλε χθες µε τον τρόπο του και ο κ. Σαµαράς, λέγοντας ότι «αν ήταν σήµερα το ΠΑΣΟΚ στην αντιπολίτευση θα είχαν παραλύσει τη χώρα».                     
Διαβάστε όλο το άρθρο εδώ.

Η ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΣΕ ΤΙΤΛΟΥΣ

Today at InfognomonPolitics               
* Τουρκική φρεγάτα στα Δαρδανέλλια μέσω... Σουνίου                 
* Αφιερώνεται στον κ. Ξυνίδη, στους ψευδο-μουφτήδες και στα λοιπά φασιστοειδή-πληρωμένους πράκτορες του προξενείου της Κομοτηνής              
* Legio Patria Nostra                 
* Δ. Αβραμόπουλος: Τάσεις εθνικής υποχώρησης στο Αιγαίο              
* Δηλώσεις προέδρου ΝΔ Α. Σαμαρά μετά τη συνάντησή του με τον πρωθυπουργό                     
* Η αλαζονεία της τουρκικής δύναμης και ο τρεμαλέος Ελληνισμός               
* ΝΑΥΑΓΗΣΑΝ ΟΙ ΕΛΠΙΔΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΞΟΜΑΛΥΝΣΗ ΤΩΝ ΤΟΥΡΚΟ-ΙΣΡΑΗΛΙΝΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ                
* ΜΟΛΟΤΟΦ ΣΕ ΤΕΜΕΝΟΣ ΣΤΗΝ ΔΥΤΙΚΗ ΘΡΑΚΗ                 
* Διάπλους τουρκικής φρεγάτας εντός εθνικών χωρικών υδάτων               
* Η παρουσίαση της επανέκδοσης του ιστορικού βιβλίου του Εμμανουήλ Εμμανουηλίδη «Τα Τελευταία Ετη της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας», απόψε Τρίτη, ώρα 18.30, στο Πνευματικό Κέντρο Κωνσταντινουπολιτών                  
* Τίνος είναι το κράτος, βρε παιδιά;             
* Βενιζέλος καλεί Βασιλάκο για τα κυκλώματα στους εξοπλισμούς               
* Εμείς καλέσαμε το ΔΝΤ και τώρα του ασκούμε κριτική...              
* Τουρκία: Συνάντηση με Αραβικές εταιρείες στο συνέδριο TUSKON bridge                     
* Γευγελή: Πάνω από 4.100 ημεδαποί πήγαν χθες στα εγκαίνια του «Καζίνο Πρίνσες»              
* Αντί να μεμψιμοιρούμε, να κάνουμε την Ελλάδα υπερδύναμη πολιτισμού, πολιτικής και ηθικής                 
* Ψηφίστηκε η συμφωνία Ελλάδας - FRONTEX             
* Ρωσία -Ελλάδα-Κύπρος - Ομιλία Θ. Πάγκαλου            
* Παιχνίδια εξουσίας στο Ιράν              
* Γαλλία: Γερμανία, Πολωνία και Γαλλία ζητούν από την Κ. Άστον "απτά αποτελέσματα" στην ευρωπαϊκή άμυνα             
* Οι ΗΠΑ αλλάζουν στρατηγική στη Μέση Ανατολή               
* Πρόγραμμα-μαμούθ, για τις αμυντικές δαπάνες της χώρας, εξήγγειλε, ο Βλ. Πούτιν - Περί τα 640 δισ δολάρια, στις ρωσικές ένοπλες δυνάμεις, έως το 2020              
* Τουρκική λίρα και μετά τη λύση             
* Συζητήσεις Ισραήλ με Ελλάδα               
* 13 Δεκεμβρίου 1967:το "βασιλικό" κίνημα και η αποτυχία του.

blog "taxalia

Εφημερεύοντα φαρμακεία Θεσσαλονίκης την 15-12-2010 λόγω απεργίας                    
Α, ρε Μαλβίνα, έφυγες πολύ νωρίς...            
Ντροπή! Απέσυρε στο παρά πέντε διαγραφές χρεών              
Επίθεση στο πούλμαν οπαδών του ΠΑΟΚ               
H διαφορά του "Πασόκου" από τον "Νεοδημοκράτη"                
H συναίνεση και η Νέα Δημοκρατία.               
"Αύριο απεργούμε για μας, όχι για τον Παναγόπουλο"