Πέμπτη 16 Δεκεμβρίου 2010

Συμφωνία κατ΄ αποκοπήν Παπανδρέου- Σαμαράς

ΑΠΟ ΤΑ ΝΕΑ          
Μέσα συνεννόηση, έξω «ροκ»               
Συµφωνία Σαµαρά για ΔΕΚΟ και αναθεώρηση, αλλά υψηλοί τόνοι για εργασιακά και εθνικά             
ΡΕΠΟΡΤΑΖ: Διονύσης Νασόπουλος                   
«Χωρίς καµιά συµφωνία συναίνεσης, ψηφίζουµε κάποια άρθρα τουπολυνοµοσχεδίου γιατί απλά το επιβάλλει η κοινή λογική».            
Με αυτήν την αναφορά ο Αντώνης Σαµαράς αιτιολόγησε, µετά τη συνάντησή του µε τον Γ. Παπανδρέου, την απόφαση της Ν.∆. να υπερψηφίσει τη µείωση µισθών στις ∆ΕΚΟ.            
Ο πρόεδρος της Ν.Δ. επέµεινε πάντως σε µια σκληρή αντιµνηµονιακή ρητορική, προεξοφλώντας την αποτυχία της συµφωνίας στήριξης από την τρόικα, ενώ έβαλε στην αντιπολιτευτική ατζέντα του κόµµατος και τα εθνικά θέµατα, κατηγορώντας την κυβέρνηση ότι «κινείται στη σφαίρα της µυστικής διπλωµατίας» και τον υπουργό Εξωτερικών Δηµ. Δρούτσα ότι προβάλλει «εξωφρενικές απόψεις» ως προς την ενταξιακή πορεία της Τουρκίας στην Ε.Ε.             
Κοµµατικοί παράγοντες εκτιµούσαν χθες ότι η Ρηγίλλης οξύνει την πολιτική αντιπαράθεση για τα εθνικά θέµατα σε µια προσπάθεια να εξισορροπήσει τη στροφή στην αντιµνηµονιακή στρατηγική της, η οποία προκαλεί και εσωκοµµατικούς τριγµούς.                 
Στο γαλάζιο επιτελείο δεν κρύβουν την ανησυχία ότι το επόµενο διάστηµα θα διαµορφωθούν συνθήκες «κοινωνικής έκρηξης» και αναφέρουν ότι η Ν.Δ. «θα κινηθεί ως υπεύθυνη πολιτική δύναµη».                 
Το µήνυµα αυτό έστειλε χθες µε τον τρόπο του και ο κ. Σαµαράς, λέγοντας ότι «αν ήταν σήµερα το ΠΑΣΟΚ στην αντιπολίτευση θα είχαν παραλύσει τη χώρα».                     
Διαβάστε όλο το άρθρο εδώ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: