Τετάρτη 21 Δεκεμβρίου 2016

RS90 VHF/AIS Radio

Stay connected in every way with the Simrad RS90 VHF. More than just a radio it's got functionality built in. AIS receiver, hailer, foghorn, intercom and NMEA connectivity so you can share data across the network, all standard. Not sure who's calling you; a thirty second record and replay means you never miss anything vital. Connect up to 6 handsets. Optional scrambler and private channels for when you don't want to broadcast where the fish are biting. Tough and dependable, waterproof to IPX7 standards the RS90 is the ideal solution for power boaters and sport fishermen who demand only the best.
Key Features
Premium modular VHF Radio
Up to 6 Stations: 4 Wired handsets and 2 Wireless handsets
Works with HS35 Wireless Handset
Track Your Buddy feature with compatible Simrad MFDs
PA/Hailer Horn output with Record and Playback feature

ΕΥΧΕΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΔΙΑΠΛΑΣΗ

ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ ΝΕΕΣ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΓΙΑ ΤΙΣ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΕΣ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΚΑΝΤΕ ΚΛΙΚ ΕΔΩ
Δείτε όλες τις νέες κυκλοφορίες εδώ

Δείτε τις προγραμματισμένες εκδηλώσεις εδώ
Χαριλάου Τρικούπη 76
10680 Αθήνα
Τηλ: 210 38 08 445
www.diaplasibooks.gr
info@diaplasibooks.gr

ΧΕΙΡΟΠΟΙΗΤΑ ΠΙΑΝΑ ΚΑΙ ΛΑΤΕΡΝΕΣ

Το εργαστήριο κατασκευής χειροποίητων Πιάνων και Λατερνών του ΠΑΝΟΥ ΙΩΑΝΝΙΔΗ σας περιμένει!
Μπορείτε να επισκεφτείτε και τον ιστοχώρο του κάνοντας ΚΛΙΚ ΕΔΩ

CRT SUPERSTAR SS 7900 SSB

CRT SUPERSTAR SS 7900 SSB
AM / FM / LSB / USB
28-29.7 MHz
12W AM / FM 30W / 30W SSB
Μεγάλη Οθόνη LCD
CTCSS/DCS
Norm AMATEUR RADIO
Mode AM / FM / LSB / USB
Frequency range 28 - 29.7 mHz
Power 12W AM / 30W FM / 30W SSB (adjustable AM/FM/SSB)
Memories 6
CLARIFIER Yes : (multifunction) clarifies the voice in SSB
SQUELCH Automatic (ASQ) AM/FM
ROGER BEEP Yes : TX beep end
RF GAIN Yes : adjust sensibility on RX
CTCSS / DCS (encoder/decoder) 38 CTCSS / 104 DCS : sub-audio code to activate repeater like selective tone (included original )
Filters NB/HI CUT Yes : noise filters
DOUBLE WATCH function Yes
TOT function Yes : time out timer
SCAN function Yes : automatic search of busy channels
Various functions Emergency Channel + (+) 10kHz function / ECHO / MONITORING + OFFSET function + SWR protection + Beep function keys + Keypad lock
Mike UP/DOWN selection (plug in front pannel)
Display BIG LCD display
Level display Displaying frequency or channel + Viewing the modulation mode + Indicator signal reception and transmission + SWR level indicator
Options Programming cable + software
Programmable by software Yes
Size 200 (l) x 280 (L) x 60 (H) mm
Weight 1.5 kgs
Guaranty 2 years

2 βιβλία!

Ναταλία Καπατσούλια - Η μαμά πετάει

Εικονογράφηση: Ναταλία Καπατσούλια
Δείτε το και ξεφυλλίστε το εδώ
Μικρά Μολύβια- Καθένας έχει τη δική του λάμψη

Εικονογράφηση: Γιώργος Δημητρίου
Δείτε το και ξεφυλλίστε το εδώ

Ευχές από το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος

Προσκλήσεις - Πρόγραμμα εκδηλώσεων


Κωστής Γκιμοσούλης

21 Δεκεμβρίου 2016
Οι Εκδόσεις Καστανιώτη και η Δημοτική Βιβλιοθήκη Καλλιθέας σας προσκαλούν στην παρουσίαση του νέου βιβλίου του Κωστή Γκιμοσούλη Ο Μέσα και ο Έξω την Τετάρτη 21 Δεκεμβρίου 2016 και ώρα 7 μ.μ.
Με τον συγγραφέα θα συνομιλήσει ο Θάνος Χρονόπουλος.
Μουσικές και ήχοι από τον Θοδωρή Κανάκη.
Δημοτική Βιβλιοθήκη Καλλιθέας
Ανδρομάχης 86α
Καλλιθέα , 210-95.93.518


22 Δεκεμβρίου 2016
Εννέα σύγχρονοι ποιητές διαβάζουν εννέα Μεσοπολεμικούς συγγραφείς.
Οι Εκδόσεις Καστανιώτη και το βιβλιοπωλείο Επίκεντρον σας προσκαλούν σε μια βραδιά αφιερωμένη στην κυκλοφορία της ανθολογίας Ελάσσονες ποιητές του Μεσοπολέμου την Πέμπτη 22 Δεκεμβρίου 2016 και ώρα 8 μ.μ.
Συζητάμε με τον φιλόλογο και ανθολόγο Σωτήρη Τριβιζά και διαβάζουμε ποιήματα πίνοντας –στο πνεύμα των ημερών– παραδοσιακό φινλανδικό γκλόγκι!
Εισήγηση από τη Θάλεια Ιερωνυμάκη.
Οι ποιητές
Μαρία Αγγελοπούλου, Μαργαρίτα Αγγελοπούλου, Μαρία Βαχλιώτη, Γιάννης Δούκας, Παυλίνα Μάρβιν, Φάνης Παπαγεωργίου, Δανάη Σιώζιου, Κυριάκο Συφιλτζόγλου και Μάξιμος Τρεκλίδης
διαβάζουν
Γιάννη Αηδονόπουλο, Πέτρο Α. Δήμα, Μίνω Ζώτο, Γιώργο Καρατζά, Γιώργο Κοτζιούλα, Γ. Μ. Μυλωνγιάννη, Φώτο Πασχαλινό, Ανθούλα Σταθοπούλου-Βαφοπούλου και Γιάννη Χονδρογιάννη.
Βιβλιοπωλείο Επίκεντρον
Αγίων Αναργύρων 5,
Άγιοι Ανάργυροι , 210-26.19.718


Φωτεινή Τσαλίκογλου

22 Δεκεμβρίου 2016
O Ianos και οι Εκδόσεις Καστανιώτη σας προσκαλούν στη σειρά εκδηλώσεων «Η λογοτεχνία σου αλλάζει τη ζωή» με οικοδεσπότες τον συγγραφέα Δημήτρη Στεφανάκη και τη δημοσιογράφο Εριφύλη Μαρωνίτη.
Την Πέμπτη 22 Δεκεμβρίου 2016 και ώρα 8.30 μ.μ. συνομιλούν με την Φωτεινή Τσαλίκογλου με αφορμή το νέο της μυθιστόρημα Η μετακόμιση.
Αποσπάσματα θα διαβάσει η ηθοποιός Πέγκυ Τρικαλιώτη.
Ianos
Σταδίου 24
Αθήνα , 210-32.17.917


Αγγελική Νικολούλη

10 Ιανουαρίου 2017
Οι Εκδόσεις Καστανιώτη και ο «Ιανός στο Κρεμλίνο του Πειραιά» σας προσκαλούν στην παρουσίαση του νέου βιβλίου της Αγγελικής Νικολούλη Έρωτας φονιάς την Τρίτη 10 Ιανουαρίου 2017 και ώρα 7 μ.μ.
Με την Αγγελική Νικολούλη θα συνομιλήσει η κοινωνιολόγος-ψυχολόγος Μανουσία Κυπραίου.
Θα ακολουθήσει συζήτηση με το κοινό και υπογραφή αντιτύπων.
Ianos στο Κρεμλίνο του Πειραιά
Καραΐσκου 119
Πειραιάς

Το Πιο Μαγικό Χριστουγεννιάτικο Δώρο!


Ήδη κυκλοφόρησε: Το Beat του σήμερα συναντά το Ακορντεόν!

Last Tango - Zoe Tiganouria & Dj Tasos Pilarinos (Radio Edit)
Το πολυ-αναμενόμενο remix του ‘Last Tango by Zoe’ κυκλοφόρησε!
Μετά τη πρόσφατη κυκλοφορία μίας ακόμα σύνθεσής της το ‘Nostalgia’ στο Buddha-Bar, η συνθέτης, βιρτουόζος του ακορντεόν & performer Ζωή Τηγανούρια συνεχίζει τις συνεργασίες με γνωστούς Dj του εξωτερικού.
Αυτή τη φορά συμπράττει με τον Dj Tasos Pilarinos (γνωστός από τη παγκόσμια επιτυχία που γνωρίζει το remix του στο ‘Lost on you’, καθώς και τα ‘My love’, ‘Way down we go’, ‘Human’, κ.ά..).
Από τη συνεργασία προέκυψε ένα πρωτότυπο Dance τραγούδι, που παντρεύει το Κλασσικό άκουσμα με το σημερινό Beat, μέσα από το χαρακτηριστικό ακορντεόν και τη πρωτότυπη σύνθεση της Ζωής Τηγανούρια, τα καθηλωτικά vocalise της μέτζο σοπράνο της Εθνικής Λυρικής Σκηνής Ελένης Βουδουράκη και τη σύγχρονη άποψη του Dj Tasos Pilarinos.
Το “Last Tango - Zoe Tiganouria & Tasos Pilarinos (Radio Edit)” αναμένεται να είναι από τις πρώτες μεγάλες ραδιοφωνικές επιτυχίες του 2017!!!
Ακούστε το εδώ
iTunes   |   Spotify   |   GooglePlay   |   Amazon
Ⓟ & © Zoe Music Ltd (2016)

"ΤΑ ΒΗΜΑΤΑ ΤΟΥ ΜΕΘΥΣΜΕΝΟΥ", του LEONARD MLODINOW - Νέα σειρά επιστημονικής εκλαΐκευσης SCI-CLOPEDIA


ΝΕΑ ΣΕΙΡΑ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗΣ ΕΚΛΑΪΚΕΥΣΗΣ SCI-CLOPEDIA
LEONARD MLODINOW
ΤΑ ΒΗΜΑΤΑ ΤΟΥ ΜΕΘΥΣΜΕΝΟΥ
ΠΩΣ Η ΤΥΧΑΙΟΤΗΤΑ ΚΥΒΕΡΝΑ ΤΗ ΖΩΗ ΜΑΣ

Σ’ αυτό το ασεβές και διαφωτιστικό βιβλίο, ο Leonard Mlodinow μας δείχνει πώς η τύχη και οι πιθανότητες αποκαλύπτουν πολλά για την καθημερινή μας ζωή και για το πώς παρανοούμε τη σημασία όσων βιώνουμε, από μια χαλαρή συνομιλία μέχρι μια σοβαρή οικονομική αναποδιά. Το αποτέλεσμα είναι να αποδίδουμε συχνά τις επιτυχίες και τις αποτυχίες της ζωής σε σαφείς αιτίες, ενώ στην πραγματικότητα επηρεάζονται καίρια από την τύχη.
Η επιτυχία του αγαπημένου μας ηθοποιού ή συγγραφέα −στην πραγματικότητα η μοίρα όλων μας− αντανακλά, εξίσου με τις εγγενείς αρετές ή την ικανότητα σχεδιασμού, και την επίδραση της τύχης. Ακόμη και ένας επιχειρηματίας όπως ο Μπιλ Γκέιτς, που έχτισε μια αυτοκρατορία, ίσως να μην ήταν εξωπραγματικά ικανός αλλά απλώς πιο τυχερός από άλλους. Και προκαλεί ίσως σοκ να συνειδητοποιεί κανείς ότι έχει διπλάσιες πιθανότητες να σκοτωθεί σε τροχαίο ατύχημα πηγαίνοντας να αγοράσει ένα λαχείο απ’ ό,τι να κερδίσει το λαχείο.
Ο Mlodinow δείχνει γλαφυρά γιατί οι δημοσκοπήσεις, οι βαθμοί στο σχολείο, και πολλές άλλες ποσοτικές αξιολογήσεις της καθημερινότητας είναι λιγότερο αξιόπιστες απ’ όσο πιστεύουμε. Αποκαλύπτοντάς μας τις ψυχολογικές ψευδαισθήσεις που μας κάνουν να κρίνουμε λανθασμένα τον κόσμο γύρω μας, διαφωτίζει με αμεσότητα και χιούμορ τις αληθινές αιτίες των πραγμάτων. Παράλληλα, αφηγείται το μυθιστορηματικό χρονικό της τυχαιότητας, γραμμένο από επιφανείς τζογαδόρους και ευφυείς μαθηματικούς.
Από τις διαγνώσεις των γιατρών μέχρι τις αποφάσεις των δικαστηρίων, η διερεύνηση του Mlodinow συναρπάζει, εκπλήσσει και εμπνέει. Προσφέροντάς μας μια περιοδεία στην τυχαιότητα, αλλά και έναν καινούργιο τρόπο αντίληψης του κόσμου, αυτό το πρωτότυπο κι αναπάντεχο ταξίδι μάς υπενθυμίζει ότι πολλά πράγματα στη ζωή είναι τόσο προβλέψιμα όσο τα βήματα κάποιου που γυρνάει σπίτι του τρεκλίζοντας μετά από μια νύχτα στο μπαρ.
Ο Leonard Mlodinow (Λέοναρντ Μλόντινοφ) έλαβε το διδακτορικό του στη φυσική από το Πανεπιστήμιο της Καλιφόρνιας, στο Berkeley, εργάστηκε ερευνητικά στο Ινστιτούτο Max Planck, και τώρα διδάσκει μαθήματα σχετικά με την τυχαιότητα σε μελλοντικούς επιστήμονες στο Caltech. Έχει επίσης ασχοληθεί με τη συγγραφή σεναρίου για τις τηλεοπτικές σειρές ΜακΓκάιβερ και ΣταρΤρεκ: Η επόμενη γενιά. Τα προηγούμενα βιβλία του είναι, μεταξύ άλλων: Το παράθυρο του Ευκλείδη: Η ιστορία της γεωμετρίας, από τις παράλληλες ευθείες έως τον υπερχώρο (Κάτοπτρο, 2007), Το ουράνιο τόξο του Φάυνμαν: Μια αναζήτηση του ωραίου στη φυσική και στη ζωή (Αλεξάνδρεια, 2007) και, μαζί με τον Stephen Hawking, Ένα συντομότερο χρονικό του χρόνου (Κάτοπτρο, 2005).

ISBN 978-960-524-477-4, 17x24εκ., σελ.260, 17
ΣΕΙΡΑ: SCI-CLOPEDIA
www.cup.gr

"ΤΑ ΟΝΕΙΡΑ", του ΣΤΕΦΑΝ ΚΛΑΪΝ - Νέα σειρά επιστημονικής εκλαΐκευσης VULGATA


ΝΕΑ ΣΕΙΡΑ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗΣ ΕΚΛΑΪΚΕΥΣΗΣ VULGATA
ΣΤΕΦΑΝ ΚΛΑΪΝ
ΤΑ ΟΝΕΙΡΑ

ένα ταξίδι στην εσωτερική μας πραγματικότητα
ΑΠΟΔΟΣΗ ΣΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ
ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΔΡΕΠΑΝΙΩΤΗΣ
Ας αφήσουμε πίσω μας ό,τι γνωρίζαμε για τα όνειρα κι ας ξεκινήσουμε πάλι απ’ την αρχή!
Όπως έδειξε πρόσφατα η επιστημονική έρευνα, ο ύπνος –σε κάθε φάση του– συνοδεύεται από όνειρα. Ονειρευόμαστε, λοιπόν, στο ένα τρίτο της ζωής μας. Και τούτη η παράλληλη πραγματικότητα γεννιέται από εμάς, είναι μια πραγματικότητα στην οποία εμείς πρωταγωνιστούμε. Επιπλέον, η σημασία της για την ανθρώπινη ζωή και την ανθρώπινη μοίρα είναι κάτι που ο άνθρωπος αντιλήφθηκε ήδη από την αυγή της ιστορίας του. Αυτό δείχνουν οι σπηλαιογραφίες με κοιμώμενους που ονειρεύονται, οι λαϊκοί ονειροκρίτες της αρχαιότητας και των νεότερων χρόνων, οι ιστορικές αναφορές σε όνειρα-οιωνούς, αλλά και η κεντρική θέση που κατέχουν τα όνειρα στη σύγχρονη ψυχανάλυση.
Τα τελευταία χρόνια, χάρη και στις νέες ψηφιακές τεχνολογίες, οι γνώσεις μας για τα όνειρα έχουν αυξηθεί εντυπωσιακά. Ο Στέφαν Κλάιν αφηγείται με μοναδική δεξιοτεχνία και θαυμαστή σαφήνεια τι είναι τα όνειρα, πώς γεννιούνται στον εγκέφαλό μας, τι φανερώνουν για τον βαθύτερο εαυτό μας και πώς επηρεάζουν την ανθρώπινη ζωή, ανοίγοντας νέους ορίζοντες και προσφέροντας νέες δυνατότητες. Τα θεωρεί πηγή δημιουργικής έμπνευσης, μέσο για να διαμορφώσουμε το μέλλον, αλλά και το κλειδί για το αίνιγμα της ανθρώπινης συνείδησης. Είναι με άλλα λόγια, η ανεξερεύνητη πλευρά της ανθρώπινης ύπαρξης, η οποία περιμένει να την ανακαλύψουμε.
Ο Stefan Klein (1965) είναι ένας από τους σημαντικότερους συγγραφείς βιβλίων επιστημονικής εκλαΐκευσης στη γερμανική γλώσσα. Σπούδασε φυσική και αναλυτική φιλοσοφία στο Μόναχο, στη Γκρενόμπλ και στο Φράιμπουργκ, όπου ολοκλήρωσε τη διδακτορική του διατριβή στη θεωρητική βιοφυσική. Μέλος της συντακτικής ομάδας του περιοδικού Der Spiegel, διακρίθηκε για το δημοσιογραφικό του έργο πάνω σε επιστημονικά θέματα, για το οποίο τιμήθηκε το 1998 με το βραβείο Georg von Holtzbrinck. Το πρώτο του βιβλίο κυκλοφόρησε το 2000. Ακολούθησαν οι τίτλοι Die Glücksformel oder wie die guten Gefühle entstehen (2002), Alles Zufall (2004), Zeit (2006), Der Sinn des Gebens (2010) κ.ά. Τα βιβλία του έχουν μεταφραστεί σε τουλάχιστον 20 γλώσσες.

ISBN 978-960-524-476-7, 14x21εκ., σελ.344, 18€
ΣΕΙΡΑ: VULGATA
www.cup.gr

Νέος τίτλος: ΓΚΑΛΒΕΪΑΣ, του Ζοζέ Λουίς Πεϊσότο

Σας ενημερώνουμε ότι κυκλοφόρησε το βιβλίο του  Ζοζέ Λουίς Πεϊσότο με τίτλο ΓΚΑΛΒΕΪΑΣ, σε μετάφραση Αθηνάς Ψυλλιά. Ο πλούτος της γραφής, η αρτιότητα της φόρμας, η ευαίσθητη αλλά και σκληρή ανθρωπιά των πρωταγωνιστών του βιβλίου χαρακτηρίζουν ένα από τα καλύτερα έργα του διακεκριμένου Πορτογάλου συγγραφέα που γεννήθηκε στο Γκαλβέιας και συγκαταλέγεται στους πιο σημαντικούς Ευρωπαίους λογοτέχνες της νεότερης γενιάς.
Μόλις χθες ανακοινώθηκε ότι το ΓΚΑΛΒΕΪΑΣ τιμήθηκε με το λογοτεχνικό βραβείο OCEANOS 2016. Πρόκειται για το σημαντικότερο λογοτεχνικό βραβείο της Βραζιλίας και ταυτόχρονα το σημαντικότερο βραβείο της πορτογαλόφωνης λογοτεχνίας. 

Η μετάβαση στο «Εθνικό Νόμισμα»

Η μετάβαση στο «Εθνικό Νόμισμα» 
Το ζήτημα του «εθνικού νομίσματος» πλανάται τα τελευταία χρόνια σαν «φάντασμα» πάνω στην ελληνική κοινωνία.
Οι κυρίαρχες ελίτ στην Ελλάδα και στην Ευρωζώνη, «εξορκίζουν» κάθε ουσιαστική συζήτηση για το «εθνικό νόμισμα», επιμένοντας για λόγους συμφέροντος, στην «πάση θυσία» παραμονή στην «ευρωζώνη-ευρώ» με την εφαρμογή αλλεπάλληλων Μνημονίων, φτωχοποιώντας και καταδυναστεύοντας τον ελληνικό λαό.
Στην παρούσα έκδοση δίνονται με εκλαϊκευτικό τρόπο απαντήσεις σε κρίσιμα ερωτήματα που πλανώνται σε κάθε πολίτη, κάθε εργαζόμενο, κάθε επαγγελματία, επιστήμονα, αγρότη, κάθε νέο και νέα, γύρω από το ρόλο του «εθνικού νομίσματος». Μέσα από τις θεματικές ενότητες αποκαλύπτονται τα πλεονεκτήματα του σε σχέση με το «ενιαίο νόμισμα-ευρώ», όχι μόνο με όρους οικονομικούς, αλλά πάνω από όλα με όρους εθνικής και λαϊκής κυριαρχίας.
Από αυτήν την άποψη το βιβλίο έχει μια πρωτοτυπία και καλύπτει ένα σημαντικό κενό στην ελληνική βιβλιογραφία. Ωστόσο, παρ’ ότι η μετάβαση στο «εθνικό νόμισμα» αποτελεί την «αναγκαία» προϋπόθεση, δεν είναι και «ικανή» από μόνη της να εξασφαλίσει μια εναλλακτική φιλολαϊκή πολιτική εξόδου από την κρίση. Χρειάζεται ταυτόχρονα η εφαρμογή δέσμης ριζοσπαστικών μέτρων και μια κυβέρνηση αποφασισμένη να τα εφαρμόσει, με την ενεργητική στήριξη του ελληνικού λαού.
Η μετάβαση στο "εθνικό νόμισμα"
Αφετηρία εξόδου από την κρίση 

Μελέτη Οικονομία
συγγραφέας:Γιάννης Τόλιος
Isbn: 978-960-579-065-3
Σελίδες:112
Λιανική Τιμή: 10,00 ευρώ

Προβολές ντοκιμαντέρ στον Όμιλο Φίλων Αστρονομίας

documentary

Προβολές ντοκιμαντέρ στον Όμιλο Φίλων Αστρονομίας

Την Τετάρτη 21 Δεκεμβρίου στις 7.15 το απόγευμα θα προβληθεί στα γραφεία του Ομίλου Φίλων Αστρονομίας, το ντοκιμαντέρ της σειράς
«Planet Science: Ανακαλύπτοντας τον Άρη»
Είσοδος ελεύθερη
***
ofa logo
ΟΜΙΛΟΣ ΦΙΛΩΝ ΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑΣ www.ofa.gr

Ελληνικό το ακριβότερο ξενοδοχείο στον κόσμο

ArtTravel

1

Ελλάδα


Πού στη χώρα μας βρίσκεται το ακριβότερο ξενοδοχείο στον κόσμο;

 
Κάντε κλικ
2

Ήπειρος

Πάγωσαν ακόμη και τα ποτάμια.
3

Κόσμος

14 εντυπωσιακά κτίρια.
Κάντε κλικ
Κάντε κλικ

Χριστουγεννιάτικες παραδόσεις στον κόσμο.

4

Ευρώπη

Τα 10 καλύτερα ορεινά εστιατόρια της.
Κάντε κλικ
EDITOR'S PICK

Ζαγόρι: Τα 5 αυθεντικά χωριά του.

Λίμνη Πλαστήρα: Τα πιο low budget δωμάτια.