Σάββατο 30 Ιανουαρίου 2016

ΙΟΣ ΖΙΚΑ ΚΑΙ ΕΛΛΑΔΑ

ΙΟΣ ΖΙΚΑ ΚΑΙ ΕΛΛΑΔΑ
Όπως λέει και η παροιμία, «Ψωμί δεν είχαμε, τυρί μας ήρθε». Στη χώρα μας, που όλα λειτουργούν «ρολόι» (ξεκούρδιστο), αναρωτιέμαι εγώ ο αφελής, ΑΝ θα έπρεπε να ανησυχώ, να ανησυχούμε δηλαδή, για τον ιό ΖΙΚΑ, ο οποίος έκανε «ξαφνικά» την εμφάνιση του, όχι ακόμα στη χώρα μας, τουλάχιστον έτσι λένε, αλλά στην Ευρώπη….
ΕΚΕΙ, ΛΕΝΕ, υπάρχει φόβος εμφάνισης του, αλλά…. Ας μάθουμε τι είναι αυτός ο ιός.

«Ιός Ζίκα είναι ένας “φλαβοϊός” με μονόκλωνο RNA, ο οποίος ανήκει στην οικογένεια των ιών Flaviviridae. Ο ιός Ζίκα μεταδίδεται στον άνθρωπο κυρίως μέσω του τσιμπήματος ενός κουνουπιού του είδους Aedes, το οποίο θα είναι ήδη μολυσμένο με τον ιό. Τα κουνούπια έχουν την τάση να αναπαράγονται κοντά σε σημεία με στάσιμα νερά (πχ δεξαμενές) από τα οποία προμηθεύονται νερό πολλές κατοικημένες περιοχές. Τα κουνούπια Aedes είναι, δυστυχώς, πολύ επιθετικά στα τσιμπήματά τους σε ανθρώπους και γι' αυτό η εξάπλωση του ιού σε μία περιοχή μπορεί να είναι ραγδαία.Τα πρωτεύοντα θηλαστικά είναι οι κύριες “δεξαμενές” του ιού, ενώ η μετάδοση από άνθρωπο, σε φορέα (κουνούπι), σε άνθρωπο, εμφανίζεται κατά την περίοδο έξαρσης του ιού. Αυτό σημαίνει ότι από ένα μολυσμένο κουνούπι, μπορεί να μολυνθεί ένα δεύτερο όχι μόνο απευθείας, αλλά και μέσω του αίματος ενός ανθρώπου: το πρώτο μολυσμένο κουνούπι τσιμπάει τον άνθρωπο, του μεταδίδει τον ιό και στη συνέχεια ένα δεύτερο υγιές κουνούπι τσιμπάει τον ίδιο άνθρωπο και κολλάει τον ιό μέσω του αίματος.
Ένας ακόμα αρνητικός παράγοντας της εξάπλωσης του ιού Ζίκα είναι ότι έχει εντοπιστεί σε ασυμπτωματικούς αιμοδότες. Δηλαδή άτομα που δεν παρουσιάζουν συμπτώματα και φαίνονται κατά τ' άλλα απολύτως υγιή, είναι φορείς του ιού και είναι ταυτόχρονα και αιμοδότες.
Συμπτώματα
Περίπου 1 στους 5 ανθρώπους με τον ιό Ζίκα δεν παρουσιάζει συμπτώματα. Επίσης στο ίδιο ποσοστό (20%) ένας φορέας του ιού θα ασθενήσει κιόλας. Όταν εμφανίζονται συμπτώματα, αυτά συνήθως είναι:
Τα πιο συνηθισμένα συμπτώματα είναι πυρετός, εξάνθημα, πόνος στις αρθρώσεις και επιπεφυκίτιδα (κόκκινα μάτια).
Άλλα κοινά συμπτώματα περιλαμβάνουν πόνο των μυών και πονοκέφαλο.
Τα συμπτώματα του Ζίκα είναι παρόμοια με εκείνα του δάγκειου πυρετού και του ιού Chikungunya, ασθενειών που επίσης μεταδίδονται μέσω των ίδιων κουνουπιών που μεταδίδουν και τον Ζίκα.
Η περίοδος επώασης (ο χρόνος από την έκθεση στον ιό μέχρι την εκδήλωση συμπτωμάτων) δεν είναι γνωστός, αλλά εκτιμάται ότι κυμαίνεται από μερικές μέρες μέχρι και μία εβδομάδα.
Η ασθένεια είναι συνήθως ήπια με συμπτώματα που διαρκούν για αρκετές ημέρες έως και μία εβδομάδα.
Ιός Ζίκα παραμένει συνήθως στο αίμα ενός μολυσμένου ατόμου για μερικές ημέρες, αλλά μπορεί να υπάρχει για πολύ περισσότερο καιρό σε άτομα που είναι απλά φορείς του ιού, χωρίς συμπτώματα (δεν έχουν ασθενήσει).
Η πολύ σοβαρή μορφή της ασθένειας, ώστε να απαιτείται νοσηλεία, είναι ασυνήθιστη.
Αντιμετώπιση
Δεν υπάρχει ακόμα εμβόλιο ή φαρμακευτική αγωγή για την πρόληψη ή τη θεραπεία των λοιμώξεων από τον ιό Ζίκα.
Τι μπορείτε να κάνετε για να αντιμετωπίσετε τα συμπτώματα:
Πολύ ξεκούραση και ανάπαυση
Πιείτε υγρά να αποφευχθεί η αφυδάτωση
Πάρτε φάρμακα, όπως ακεταμινοφαίνη, ή παρακεταμόλη, για την ανακούφιση από τον πόνο και τον πυρετό
Μην πάρετε ασπιρίνη και άλλα μη-στεροειδή αντιφλεγμονώδη φάρμακα, όπως η ιβουπροφαίνη και η ναπροξένη. Αυτά θα πρέπει να αποφεύγονται μέχρι να αποκλειστεί η πιθανότητα να πρόκειται για δάγκειο πυρετό, ώστε να μειωθεί ο κίνδυνος αιμορραγίας.
Εάν παίρνετε φάρμακα για κάποια άλλη ιατρική κατάσταση, μιλήστε με τον γιατρό σας προτού πάρετε επιπλέον φαρμακευτική αγωγή.
Εάν έχετε Ζίκα, αποφύγετε τα τσιμπήματα κουνουπιών για την πρώτη εβδομάδα της ασθένειάς σας.
Κατά την πρώτη εβδομάδα της λοίμωξης, ο ιός μπορεί να βρεθεί στο αίμα και να μεταδοθεί από ένα μολυσμένο άτομο σε ένα άλλο μέσω των κουνουπιών.»
ΠΗΓΗ: iatropedia.gr

Όπως βλέπετε αδέλφια, είναι πολύ μπερδεμένα τα πράγματα με τον συγκεκριμένο ιό.
Τι λέει ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας;

«Εκρηκτική η εξάπλωση του ιού Ζίκα. Πρόβλεψη για 4 εκατ. Κρούσματα»
Αλλά έχουμε και ΤΑΞΙΔΙΩΤΙΚΗ ΟΔΗΓΙΑ από το ΚΕΕΛΠΝΟ….
«Η ταξιδιωτική οδηγία του ΚΕΕΛΠΝΟ . Το Κέντρο Ελέγχου & Πρόληψης Νοσημάτων (ΚΕΕΛΠΝΟ) εξέδωσε έκτακτες οδηγίες για την προστασία των ταξιδιωτών από τον ιό Zika, μετά την παγκόσμια ανησυχία από τη ραγδαία αύξηση εμφάνισης κρουσμάτων σε 23 χώρες της Αμερικής. Σύμφωνα με το ΚΕΕΛΠΝΟ ο ταξιδιώτης πρέπει να ακολουθήσει τις εξής οδηγίες:
1. Να φορά φαρδιά ελαφρά ρούχα με μακριά μανίκια, μακριά παντελόνια, ψηλές κάλτσες, και, επιπλέον, σε εξωτερικούς χώρους, κλειστά παπούτσια και καπέλο.
2. Να χρησιμοποιεί στο ακάλυπτο δέρμα εντομοαπωθητικά, όπως DEET (N-diethyl-m-toluamide) σε συγκέντρωση 30-50%. Για τον ψεκασμό των ρούχων του (όχι απευθείας στο δέρμα) να χρησιμοποιεί εντομοκτόνα σκευάσματα, όπως περμεθρίνη, τετραμεθρίνη, αλλεθρίνη κ.α.
3. Να χρησιμοποιεί εντομοκτόνα σκευάσματα (σπρέι, φιδάκια, ταμπλέτες) στους χώρους που πρόκειται να καταλύσει.
4. Να χρησιμοποιεί κουνουπιέρα κατά τις ώρες του ύπνου. Συστήνεται η κουνουπιέρα να ψεκάζεται με εντομοκτόνο.
Τέλος, μετά την επιστροφή από περιοχή με κρούσματα από ιό, ο ταξιδιώτης συνιστάται να παρακολουθεί την υγεία του για 12 ημέρες. Αν κατά τη διάρκεια αυτών των ημερών παρουσιαστεί πυρετός, πονοκέφαλος, ερυθρότητα στα μάτια, εξάνθημα, μυαλγίες και αρθραλγίες, συνιστάται ο ταξιδιώτης να αναζητήσει ιατρική βοήθεια και να ενημερώσει τον ιατρό για το ταξιδιωτικό του ιστορικό.
Σύμφωνα με τα στοιχεία του ΚΕΕΛΠΝΟ ο ιός έχει επεκταθεί σε πολλές χώρες. Οι ταξιδιώτες, που επισκέπτονται περιοχές με τρέχουσα τοπική μετάδοση της λοίμωξης όπως θα δείτε και στο χάρτη,, συνιστάται να λαμβάνουν συνεχή μέτρα αποφυγής των δηγμάτων από κουνούπια, καθώς το κουνούπι, που μεταδίδει τη νόσο, τσιμπά κατά τη διάρκεια ημέρας και νύχτας, σε εξωτερικούς και σε εσωτερικούς χώρους, καθώς και στις αστικές περιοχές.
Ιδιαιτέρως, όσον αφορά νήπια, ηλικιωμένους, εγκύους και άτομα με σοβαρές χρόνιες νόσους ή ανοσοκαταστολή, συνιστάται συνεκτίμηση του κινδύνου νόσησης και των συνιστώμενων μέτρων προφύλαξης πριν από το ταξίδι σε ενδημικές περιοχές. Ιδιαίτερα στις εγκύους συνιστάται αυξημένη προστασία κατά των δηγμάτων από κουνούπια στις ενδημικές περιοχές.».

Όπως βλέπουμε, ο ιός ΕΧΕΙ επεκταθεί σε πολλές χώρες (δεν αναφέρονται ΠΟΙΕΣ), αλλά εγώ θα σταθώ σε αυτό που γίνεται στη χώρα μας ΣΥΝΕΧΕΙΑ.
Ένα πρόβλημα το οποίο λέγεται ΚΟΥΝΟΥΠΙΑ, λέγεται ψεκασμοί, λέγεται πολλά.
Δε θυμάμαι και εγώ ΠΟΣΑ χρόνια μας κατατρώνε τα κουνούπια, και οι «αρμόδιοι» δε λαμβάνουν μέτρα. Οι όποιοι ψεκασμοί γίνονται κατόπιν εορτής, και ΑΝ γίνουν. Βέβαια, μπορεί να μας πουν, για την περίπτωση του ΖΙΚα, Πως «ΤΑ ΚΟΥΝΟΥΠΙΑ ΠΟΥ ΚΑΙ ΦΕΤΟΣ ΘΑ ΜΑΣ ΦΑΝΕ, ΔΕΝ ΠΕΡΑΣΑΝ ΟΥΤΕ ΑΠΟ ΑΜΕΡΙΚΗ, ΟΥΤΕ ΑΠΟ ΒΡΑΖΙΛΙΑ, ΟΥΤΕ ΑΠΟ ΕΥΡΩΠΗ. ΕΙΝΑΙ ΝΤΟΠΙΟΙ ΠΛΗΘΥΣΜΟΙ». Στην Ελλάδα, ΟΛΑ γίνονται αδέλφια.
Το ΚΕΕΛΠΝΟ, ναι μεν εξέδωσε ταξιδιωτική οδηγία, ΑΛΛΑ, για το «εσωτερικό», δεν είπε τίποτα σε όλους αυτούς που κυβερνούν. ΑΥΤΟΙ, για ακόμα μια χρονιά δε θα κάνουν τίποτα.
ΔΕΝ θέλουν να καταλάβουν πόσο σοβαρά είναι τα πράγματα.
Μάλιστα πέρσι, όσο αφορά τους ψεκασμούς, σύμφωνα με μαρτυρίες και καταγγελίες, ΜΟΝΟ σε κάποιες περιοχές που έχουν πολιτικοί και κάποια τσιράκια τους εξοχικά έγιναν ψεκασμοί στην ώρα τους…..
Και αυτό που με ανησυχεί, είναι πως ΔΕΝ υπάρχει εμβόλιο, ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΓΩΓΗ ΓΙΑ ΠΡΟΛΗΨΗ Η ΘΕΡΑΠΕΙΑ ΤΟΥ ΙΟΥ.
Ας κάνουν τουλάχιστον κάτι οι «αρμόδιοι» για να μειώσουν (έστω) τον κίνδυνο που προέρχεται από τα κουνούπια.


Βασίλης Τσούγκαρης
tsougarisgnomi@gmail.com

Σεμινάριo στον Όμιλο Φίλων Αστρονομίας: Είμαστε μονοι στο Σύμπαν; Σάββατο 30 Ιανουαρίου

12

Σεμινάριo στον Όμιλο Φίλων Αστρονομίας: Είμαστε μονοι στο Σύμπαν; Σάββατο 30 Ιανουαρίου

Ζουν ανάμεσά μας;
Μήπως ζουν σ' ένα απόμακρο άστρο που το φως του δε φτάνει στα μάτια μας; Μήπως υπάρχουν δισεκατομμύρια άλλοι πολιτισμοί στο Σύμπαν μας;
Οι αστρονόμοι ψάχνουν... ψάχνουν τους ουρανούς κι εμείς οι κοινοί θνητοί αναρωτιόμαστε... πως άραγε να μοιάζουν; Έχουν καταφέρει να νικήσουν τον καρκίνο και την κατάθλιψη;
Ω! Αν καταφέρουμε να έρθουμε σε επαφή μαζί τους, έχουν τόσα πολλά να μας διδάξουν, τόσα θαύματα να μας αποκαλύψουν, τόσα κενά να γεμίσουν.
Θα ξεφύγουμε απ' την πεζότητα του κόσμου τούτου. Αυτό λένε οι αισιόδοξοι.
Αν απέχουν από μας (χρονικά) όσο απέχουμε εμείς απ τις κατσαρίδες, ίσως μας πατήσουν, όπως πατάμε μεις αυτές.
Ίσως ρίξουν ειδικό δηλητήριο για το DNA μας, για να αποικίσουν τον επίγειο παράδεισό μας, χωρίς τα βρωμερά ανθρώπινα όντα. Αυτό λένε οι απαισιόδοξοι.
Κι εμείς συνεχίζουμε να ψάχνουμε, να ψάχνουμε , να ψάχνουμε. Γιατί όποιος ψάχνει... βρίσκει (μπελάδες συνήθως).
Εισηγητής: Θεόδωρος Ορφανίδης, γενικός γραμματέας του Ομίλου.
Σάββατο 30 Ιανουαρίου στις 6 το απόγευμα, στα γραφεία το Ομίλου Φίλων Αστρονομίας, Αλεξανδρείας 113.
***
Το πλήρες πρόγραμμα των σεμιναρίων και διαλέξεων στον Όμιλο Φίλων Αστρονομίας:
***
ofa logo
ΟΜΙΛΟΣ ΦΙΛΩΝ ΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑΣ www.ofa.gr

HELLAS MARINE ELECTRONICS

Η εταιρία μας αναγνωρίστηκε ως Εκκαθαρίστρια Αρχή Ραδιοεπικοινωνιακών Λογαριασμών Ελληνικών Πλοίων με κωδικό (AAIC) GR20. Ως Εκκαθαρίστρια εταιρία μπορούμε να παρέχουμε ολοκληρωμένες υπηρεσίες , one stop shop,  για όλα τα Πιστοποιητικά Ραδιοεπικοινωνιών που ανανεώνουν ετησίως τα επαγγελματικά σκάφη.

1.    Ετήσια Πιστοποιητικό Σύμβασης Συντήρησης Ξηράς (SBM)
2.    Πιστοποιητικό Ελέγχου Συσκευής EPIRB
3.    Ετήσια Σύμβαση Ραδιοεπικοινωνιών GR20

Επωφεληθείτε από τη μοναδικά χαμηλή τιμή που προσφέρεται για το σύνολο των  προαναφερόμενων υπηρεσιών!


 McMurdo EPIRB  
Για να σας βρουν, η επιλογή είναι McMurdo

Ως αντιπρόσωποι στην Ελλάδα του πρωτοπόρου Βρετανικού οίκου McMurdo, διαθέτουμε πλήρη σειρά προϊόντων GMDSS (EPIRBs , SARTS, VHF κ.λ.), καθώς και όλα τα ανταλλακτικά και μπαταρίες για να μπορούμε να εξυπηρετούμε γρήγορα και αποτελεσματικά και με το μικρότερο δυνατό οικονομικό κόστος.

Δείτε περιγραφή του προϊόντος και χαρακτηριστικά ΕΔΩ


 KODEN βυθόμετρο CVS-126
Η KODEN αλλάζει το μέτρο σύγκρισης στην τεχνολογία των βυθομέτρων

Το ψηφιακό βυθόμετρο CVS-126 είναι το τελευταίο μοντέλο στα ‘μικρά’ βυθόμετρα της KODEN και περιλαμβάνει όλες τις λειτουργίες, που μέχρι τώρα είχαν μόνο τα πολύ μεγαλύτερα και ακριβότερα βυθόμετρα. Η ισχύς του είναι 600 W που το κάνει ιδανικό για ανίχνευση ψαριών στα βαθιά νερά, αλλά και στα ρηχά νερά γιατί αυτορυθμίζεται για να μην ‘μπουκώνει’ και χάνουμε τα ψάρια. Η απόδοση του είναι εντυπωσιακή και αντιστοιχεί σε συμβατικά βυθόμετρα με διπλάσια ισχύ. Αυτό γίνεται πραγματικότητα χάρις στο μοναδικό KDF™, ψηφιακό φίλτρο της KODEN, που απορρίπτει τα παράσιτα, επιτρέποντας στους στόχους (μικρά και μεγάλα ψάρια) να είναι εμφανέστερα και να ζωγραφίζει τέλεια το βυθό.

Δείτε περιγραφή του προϊόντος και χαρακτηριστικά ΕΔΩ


KODEN βυθόμετρο CVS-128
Η KODEN αλλάζει το μέτρο σύγκρισης στην τεχνολογία των βυθομέτρων
Το ψηφιακό βυθόμετρο CVS-128 έχει τη σαφέστερη και πιο λεπτομερή εικόνα του βυθού που γίνεται να έχουμε σε ένα βυθόμετρο 8.4΄΄. Η μοναδική ψηφιακή τεχνολογία της KODEN κάνει τη διάκριση μεταξύ των μεμονωμένων ψαριών, των κοπαδιών και του πυθμένα της θάλασσας, να γίνεται πολύ πιο εύκολη και κατανοητή. Με ισχύ 1000Watt και τη μοναδική δυνατότητα να επιλέγουμε το βάθος, τη διάμετρο αλλά και τη περιφέρεια του βυθού που ανιχνεύουμε με το βυθόμετρο, τη συγκεκριμένη στιγμή και στο συγκεκριμένο βάθος που ψαρεύουμε. 
Δείτε περιγραφή του προϊόντος και χαρακτηριστικά ΕΔΩ

Λεωφ. Αλίμου 85, 174 55 Άλιμος, Αθήνα / τ: 210 9966730210 9928128 /f: 210 9967847

Η πρόταση της εβδομάδας! Shadow Polmar UHF 3W - ΑΠΟ ΤΟ RADIO ELEKTRON

Η πρόταση της εβδομάδας!
Shadow Polmar UHF 3W

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΚΛΙΚ ΕΔΩ 
ΦΟΡΗΤΟΣ ΑΣΥΡΜΑΤΟΣ PMR 446. 16ch 8+8 ΨΗΦΙΑΚΗ ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑ ΣΗΜΑΤΟΣ, ΦΩΝΗΤΙΚΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΚΑΝΑΛΙΟΥ,ΕΥΚΟΛΗ ΧΡΗΣΗ,ΜΕΓΑΛΗ ΑΥΤΟΝΟΜΙΑ ΜΠΑΤΑΡΙΑΣ,ΠΛΗΡΗΣ ΦΟΡΤΙΣΗ ΣΕ 4 ΩΡΕΣ,ΣΤΙΒΑΡΗ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ,ΜΙΚΡΟ ΜΕΓΕΘΟΣ.
ΕΙΔΙΚΟ ΓΙΑ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ, ΕΣΤΙΑΣΗΣ, ΑΝΟΙΧΤΩΝ ΧΩΡΩΝ, ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΩΝ, ΚΑΙ ΑΛΛΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΩΝ
* MΠΟΡΕΙ ΝΑ ΠΑΡΑΜΕΤΡΟΠΟΙΗΘΕΙ ΣΕ ΣΥΧΝΟΤΗΤΕΣ, ΚΑΙ ΙΣΧΥΗ ΜΕΧΡΙ 2 WATT ΓΙΑ ΡΑΔΙΟΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΗ ΧΡΗΣΗ( OFSET,TONE ENCODER /DECODER /WIDE,NARROW)
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟΣ ΚΑΤΟΠΙΝ ΕΠΙΛΟΓΗΣ ΣΑΣ. 
Ultra-small size design Easy to use
Monitor function
3,7V/1200mAh Li-ion battery
PC functions manageable:
- 50 CTCSS and 83 DCS codes
- Squelch treshold level
- TOT (Time-Out-Timer) function
- BCL (busy channel lock) function
Power Save function 

ΜΑΖΙ ΜΕ ΦΟΡΤΙΣΤΗ ΒΑΣΗΣ, ΚΛΙΠ ΓΙΑ ΤΗΝ ΖΩΝΗ, ΚΑΙ ΜΙΚΡΟΑΚΟΥΣΤΙΚΟ / ΜΙΚΡΟΦΩΝΟ

Παραμύθι χωρίς όνομα (με CD)βασισμένο στο ομώνυμο παραμύθι της Πηνελόπης Δέλτα

Παραμύθι χωρίς όνομα (με CD)βασισμένο στο ομώνυμο παραμύθι της Πηνελόπης Δέλτα
Συγγραφέας:Κάρμεν Ρουγγέρη
Εικονογράφος:Χριστίνα Κουλουμπή
Σειρά:ΔΙΑΒΑΖΩ ΠΑΡΑΜΥΘΙΑ - ΑΚΟΥΩ ΘΕΑΤΡΟ
Αρίθμηση στην σειρά:2
Μουσική:Αντώνης Δελαπόρτας
Τραγουδούν:
Αφήγηση: Κάρμεν Ρουγγέρη ΠΑΙΖΟΥΝ ΚΑΙ ΤΡΑΓΟΥΔΟΥΝ ΟΙ ΗΘΟΠΟΙΟΙ: Λευτέρης Βασιλάκης, Αλέξανδρος Κομπόγιωργας, Κωνσταντίνα Λιναρδάτου, Νάντια Μητρούδη, Γιάννης Νικολάου, Αμάντα Σοφιανοπούλου, Μυρτώ Χρυσανθοπούλου
Ημερομηνία έκδοσης:
10 Ιουνίου 2015
Ανατύπωση:2η 8 Δεκεμβρίου 2015
Σχήμα:24X32
Σελίδες:32
Εξώφυλλο:Σκληρό
ISBN:978-960-567-083-2
Στο βασίλειο των Μοιρολάτρων ο Αστόχαστος, γιος του βασιλιά Συνετού, διαδέχεται τον πατέρα του στον θρόνο. Ο νέος βασιλιάς ενδιαφέρεται μόνο για διασκέδαση και καλοπέραση. Όπως είναι φυσικό, σε λίγο καιρό το βασίλειο καταρρέει· το θησαυροφυλάκιο αδειάζει· η χώρα δανείζεται συνέχεια και ο τόπος ερημώνει.
Μην αντέχοντας αυτή την κατάσταση, ο γιος του βασιλιά αποφασίζει να δράσει. Με βοηθό τη μικρή του αδερφή και μετά από πολλές περιπέτειες, θα κατορθώσει να εμπνεύσει πίστη και εμπιστοσύνη στον λαό του, ώστε όλοι μαζί να βοηθήσουν να ανορθωθεί η χώρα.
Το «Παραμύθι χωρίς όνομα», εκδόθηκε πρώτη φορά το 1910 σε μια εποχή που άνθιζε η διαφθορά και η πολιτική αστάθεια και βλέπουμε, ότι και σήμερα είναι το ίδιο επίκαιρο όσο και την εποχή που γράφτηκε. Εδώ έχουμε μια πολύ όμορφη διασκευή για μικρότερα παιδιά απ την Κάρμεν Ρουγγέρη και στο CD ακούμε την θεατρική εκδοχή του κειμένου.

ΝΙΚΟΣ ΖΩΙΔΑΚΗΣ ΣΑΒΒΑΤΟ 30 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ ΜΥΛΟΣ CLUB

ΜΙΚΡΟ ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΣΤΟΝ ΓΙΩΡΓΟ ΜΙΧΑΗΛΙΔΗ

 
Μόλις κυκλοφόρησε το τεύχος 54 των Θεμάτων Λογοτεχνίας το οποίο μεταξύ άλλων περιλαμβάνει Μικρό Αφιέρωμα στον Γιώργο Μιχαηλίδη. Επισκεφθείτε την Ψηφιακή Βιβλιοθήκη των Θεμάτων Λογοτεχνίας για να αναζητήσετε περισσότερα άρθρα για τον μεγάλο συγγραφέα και σκηνοθέτη.

Σας υπενθυμίζουμε, επίσης, ότι στο τεύχος αυτό περιλαμβάνονται κείμενα για τον εκλιπόντα Κώστα Στεργιόπουλο.

 
 
Σαμαρά, Ζωή, Σιβετίδου, Αφροδίτη
Η ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ ΤΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ
Ο άνθρωπος γράφει με αίμα την Ιστορία και η Ιστορία εκδικείται: είναι σκληρή με τον άνθρωπο και έτσι ακριβώς πρέπει να εμφανίζεται σε ιστορικό μυθιστόρημα....


Δείτε περισσότερα
3,00€13 σελίδες
Τεύχος 54
3,00€12 σελίδες
Τεύχος 54
Ιωακειμίδου, Λητώ
"ΑΓΙΟΙ ΕΡΩΤΕΣ. ΤΑ ΧΡΟΝΙΑ ΤΗΣ ΟΡΓΗΣ".
Το κείμενο αξιολογεί την ένταξη του μυθιστορήματος Άγιοι Έρωτες, Τα χρόνια της οργής, του Γιώργου Μιχαηλίδη, στο είδος του ιστορικού/πολεμικού μυθιστορήματος....


Δείτε περισσότερα
Αργυροπούλου, Χριστίνα
Η ΠΟΛΥΦΩΝΙΚΗ ΑΦΗΓΗΣΗ ΚΑΙ Η ΑΦΗΓΗΜΑΤΙΚΗ ΤΕΧΝΗ ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ ΜΙΧΑΗΛΙΔΗ
Σε αυτό το μυθιστόρημα, το 2ο της τριλογίας, ο συγγραφέας θέτει στο επίκεντρο την ιστορία...


Δείτε περισσότερα
3,00€16 σελίδες
Τεύχος 54
3,00€58 σελίδες
Τεύχος 50
Αλεξίου, Χρίστος
"ΚΑΤ' ΑΡΧΗΝ Ο ΤΟΠΟΣ ΜΟΥ" ΜΙΑ ΕΝ ΠΡΟΟΔΩ ΑΦΗΓΗΣΗ ΤΟΥ ΕΠΟΥΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΤΡΑΓΩΔΙΑΣ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ ΣΤΟΝ 20ό ΑΙΩΝΑ
Όπως δηλώνει ο τίτλος της, αυτή η σύντομη μελέτη αποτελεί μια πρόταση ανάγνωσης των οχτώ μυθιστορημάτων και των δύο νουβελών που δημοσίευσε...


Δείτε περισσότερα

Ζωοδόχου Πηγής 73, 10681 Αθήνα. Τηλ2103822251 - 2103815433 - 2103816661 - Fax: 2103815882email: info@govostis.gr

Chitarra mia! Ρεσιτάλ κιθάρας με τον Μανόλη Ανδρουλιδάκη - Τελλόγλειο Ίδρυμα Τεχνών Α.Π.Θ.


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Μανόλης Ανδρουλιδάκης : "Chitarra mia!"
Τελλόγλειο Ίδρυμα Τεχνών του Α.Π.Θ.
30 Ιανουαρίου 2016, στις 20:00
Μανόλης Ανδρουλιδάκης : "Chitarra mia!" 
Ο Μανόλης Ανδρουλιδάκης, συνθέτης, ενορχηστρωτής κι ένας από τους σημαντικότερους δεξιοτέχνες, θα παίξει με την κιθάρα του και θα τραγουδήσει στο αμφιθέατρο του Τελλογλείου Ιδρύματος Τεχνών, μαζί με φίλους του τραγουδιστές της Θεσσαλονίκης. Πρόκειται για ένα ρεσιτάλ ελληνικού και ισπανόγλωσσου τραγουδιού, σολιστικής κλασικής και προκλασικής κιθαριστικής μουσικής για φωνή και "6χορδη ορχήστρα". Επί σκηνής συνομιλούν ο Bachμε τον Σαββόπουλο, ο Albeniz με τον Χατζιδάκι, ο Tarrega με τον Mendez, η ασύλληπτη ταχύτητα του Χιώτη και της "γειτονιάς των αγγέλων" του Θεοδωράκη με τον πιο συγκινητικό Frenkel, τον πιο τρυφερό Ξυλούρη του Ξαρχάκου και το επαναστατικό "Hasta siempre" του Puebla, σε μια βραδιά κιθαριστικής. Παράλληλα θα προβάλλονται φωτογραφίες του φωτογράφου Γιώργου Ψυχογιού.
Συμμετέχουν οι τραγουδιστές:
Μάκης Αϊβάζογλου
Μαρία Θωίδου
Χρήστος Κολοβός
Τάκης Νικολούδης
Ανθή Τατσιούλη
Τιμή εισόδου: 10 ευρώ (γενική), 7 ευρώ (μειωμένη)
 Πληροφορίες-κρατήσεις: Δευτέρα-Παρασκευή, 10:00-14:00 στο τηλ. 2310 991610 και Τετάρτη 17:00-21:00 στο τηλ. 2310 247 111.

👍Week Offer-PRESONUS Audiobox

Ηχογράφηση ΤΩΡΑ με 99€

Φλωρεντία: Πού θα φάτε την καλύτερη πίτσα;

Φλωρεντία: Πού θα φάτε την καλύτερη πίτσα.

Προγνωστικοί Χάρτες Ανέμων επιφανείας

ΠΡΟΓΝΩΣΕΙΣ ΘΑΛΑΣΣΩΝ

ΔΕΛΤΙΟ ΚΑΙΡΟΥ ΓΙΑ ΤΗ METAREA 3
ΕΘΝΙΚΗ ΜΕΤΕΩΡΟΛΟΓΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ
ΑΘΗΝΑ, ΣΑΒΒΑΤΟ 30 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2016 / 0400 UTC

- ΑΝΕΜΟΙ: ΚΛΙΜΑΚΑ ΜΠΟΦΟΡ
- ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΘΑΛΑΣΣΑΣ: ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ ΥΨΟΣ ΚΥΜΑΤΟΣ
ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: ΟΙ ΡΙΠΕΣ ΤΟΥ ΑΝΕΜΟΥ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ 40 ΤΟΙΣ ΕΚΑΤΟ
ΙΣΧΥΡΟΤΕΡΕΣ ΤΗΣ ΕΝΤΑΣΗΣ ΠΟΥ ΔΙΝΕΤΑΙ ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΟ ΜΕΓΙΣΤΟ ΥΨΟΣ ΚΥΜΑΤΟΣ
ΕΩΣ ΚΑΙ ΔΙΠΛΑΣΙΟ ΤΟΥ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΥ

ΜΕΡΟΣ 1
ΑΝΑΓΓΕΛΙΑ ΚΑΜΙΑ
ΜΕΡΟΣ 2
ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΟΨΗ 29-01-16/21 UTC
ΠΕΔΙΟ ΥΨΗΛΩΝ ΠΙΕΣΕΩΝ 1030 ΚΑΛΥΠΤΕΙ ΤΗΝ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΜΕΣΟΓΕΙΟ ΚΑΙ ΤΑ
ΒΑΛΚΑΝΙΑ
ΜΕΡΟΣ 3
ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΜΕΧΡΙ 31 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 04 UTC
ΒΟΡΕΙΑ ΑΔΡΙΑΤΙΚΗ
ΝΟΤΙΟΔΥΤΙΚΟΙ 3 Η 4 ΓΡΗΓΟΡΑ 4 Η 5 ΕΝΙΣΧΥΟΜΕΝΟΙ ΑΡΓΟΤΕΡΑ. ΗΡΕΜΗ Η ΛΙΓΟ
ΤΑΡΑΓΜΕΝΗ. ΤΟΠΙΚΑ ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΕΝΗ
ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΑΔΡΙΑΤΙΚΗ
ΝΟΤΙΟΔΥΤΙΚΟΙ 2 Η 3 ΓΡΗΓΟΡΑ ΝΟΤΙΟΑΝΑΤΟΛΙΚΟΙ 4 Η 5. ΗΡΕΜΗ. ΤΟΠΙΚΑ
ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΕΝΗ
ΝΟΤΙΑ ΑΔΡΙΑΤΙΚΗ
ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΙ 2 Η 3 ΓΡΗΓΟΡΑ ΝΟΤΙΟΑΝΑΤΟΛΙΚΟΙ ΑΡΓΟΤΕΡΑ ΝΟΤΙΟΙ 4 Η 5.
ΗΡΕΜΗ
ΜΠΟΥΤ
ΔΥΤΙΚΟΙ ΒΟΡΕΙΟΔΥΤΙΚΟΙ 3 Η 4 ΑΡΓΟΤΕΡΑ ΝΟΤΙΟΔΥΤΙΚΟΙ 4 Η 5. ΗΡΕΜΗ Η
ΛΙΓΟ ΤΑΡΑΓΜΕΝΗ
ΜΕΛΙΤΑ
ΝΟΤΙΟΑΝΑΤΟΛΙΚΟΙ 2 Η 3 ΑΡΓΟΤΕΡΑ 3 Η 4. ΗΡΕΜΗ. ΤΟΠΙΚΑ ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΕΝΗ
ΓΚΑΜΠΕΣ
ΝΟΤΙΟΑΝΑΤΟΛΙΚΟΙ 3 ΕΩΣ 4. ΗΡΕΜΗ
ΣΙΔΡΑ
ΜΕΤΑΒΛΗΤΟΙ 2 Η 3 ΑΡΓΟΤΕΡΑ ΝΟΤΙΟΑΝΑΤΟΛΙΚΟΙ 3 Η 4. ΗΡΕΜΗ
ΒΟΡΕΙΟ ΙΟΝΙΟ
ΒΟΡΕΙΟΔΥΤΙΚΟΙ 4 Η 5 ΓΡΗΓΟΡΑ 3 Η 4 ΑΡΓΟΤΕΡΑ ΝΟΤΙΟΔΥΤΙΚΟΙ. ΗΡΕΜΗ Η
ΛΙΓΟ ΤΑΡΑΓΜΕΝΗ
ΝΟΤΙΟ ΙΟΝΙΟ
ΒΟΡΕΙΟΔΥΤΙΚΟΙ 4 Η 5 ΑΡΓΟΤΕΡΑ 3 Η 4. ΛΙΓΟ ΤΑΡΑΓΜΕΝΗ
ΠΑΤΡΑΙΚΟΣ
ΒΟΡΕΙΟΑΝΑΤΟΛΙΚΟΙ 2 Η 3 ΑΡΓΟΤΕΡΑ ΝΟΤΙΟΑΝΑΤΟΛΙΚΟΙ. ΗΡΕΜΗ
ΚΟΡΙΝΘΙΑΚΟΣ
ΜΕΤΑΒΛΗΤΟΙ 2 Η 3. ΗΡΕΜΗ. ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΕΝΗ ΒΕΛΤΙΟΥΜΕΝΗ ΓΡΗΓΟΡΑ
ΘΑΛΑΣΣΑ ΚΥΘΗΡΩΝ
ΒΟΡΕΙΟΑΝΑΤΟΛΙΚΟΙ 3 Η 4 ΓΡΗΓΟΡΑ 4 Η 5. ΛΙΓΟ ΤΑΡΑΓΜΕΝΗ. ΤΟΠΙΚΑ
ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΕΝΗ
ΝΟΤΙΟΔΥΤΙΚΟ ΚΡΗΤΙΚΟ
ΒΟΡΕΙΟΔΥΤΙΚΟΙ 4 ΕΩΣ 5. ΗΡΕΜΗ Η ΛΙΓΟ ΤΑΡΑΓΜΕΝΗ. ΤΟΠΙΚΑ ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΕΝΗ
ΝΟΤΙΟΑΝΑΤΟΛΙΚΟ ΚΡΗΤΙΚΟ ΙΕΡΑΠΕΤΡΑ
ΒΟΡΕΙΟΔΥΤΙΚΟΙ 3 Η 4. ΛΙΓΟ ΤΑΡΑΓΜΕΝΗ
ΤΑΥΡΟΣ
ΒΟΡΕΙΟΑΝΑΤΟΛΙΚΟΙ 2 ΕΩΣ 4. ΗΡΕΜΗ. ΤΟΠΙΚΑ ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΕΝΗ
ΔΕΛΤΑ
ΒΟΡΕΙΟΔΥΤΙΚΟΙ 3 ΕΩΣ 4 ΑΡΓΟΤΕΡΑ ΒΟΡΕΙΟΑΝΑΤΟΛΙΚΟΙ. ΗΡΕΜΗ Η ΛΙΓΟ
ΤΑΡΑΓΜΕΝΗ
ΚΡΟΥΣΕΙΝΤ
ΝΟΤΙΟΑΝΑΤΟΛΙΚΟΙ 3 Η 4 ΓΡΗΓΟΡΑ ΝΟΤΙΟΔΥΤΙΚΟΙ ΑΡΓΟΤΕΡΑ ΒΟΡΕΙΟΙ. ΗΡΕΜΗ Η
ΛΙΓΟ ΤΑΡΑΓΜΕΝΗ. ΤΟΠΙΚΑ ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΕΝΗ. ΑΡΓΟΤΕΡΑ ΚΑΤΑΙΓΙΔΑ
ΘΑΛΑΣΣΑ ΚΑΣΤΕΛΛΟΡΙΖΟΥ
ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΙ 2 Η 3 ΓΡΗΓΟΡΑ ΜΕΤΑΒΛΗΤΟΙ 1 ΕΩΣ 3. ΗΡΕΜΗ Η ΛΙΓΟ ΤΑΡΑΓΜΕΝΗ.
ΑΡΓΟΤΕΡΑ ΚΑΤΑΙΓΙΔΑ
ΘΑΛΑΣΣΑ ΡΟΔΟΥ
ΜΕΤΑΒΛΗΤΟΙ 2 Η 4. ΗΡΕΜΗ Η ΛΙΓΟ ΤΑΡΑΓΜΕΝΗ
ΚΑΡΠΑΘΙΟ
ΒΟΡΕΙΟΔΥΤΙΚΟΙ 3 Η 4. ΛΙΓΟ ΤΑΡΑΓΜΕΝΗ. ΤΟΠΙΚΑ ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΕΝΗ
ΔΥΤΙΚΟ ΚΡΗΤΙΚΟ
ΒΟΡΕΙΟΙ 3 Η 4 ΓΡΗΓΟΡΑ 4 Η 5. ΛΙΓΟ ΤΑΡΑΓΜΕΝΗ
ΑΝΑΤΟΛΙΚΟ ΚΡΗΤΙΚΟ
ΒΟΡΕΙΟΙ 3 Η 4 ΑΡΓΟΤΕΡΑ ΒΟΡΕΙΟΔΥΤΙΚΟΙ. ΛΙΓΟ ΤΑΡΑΓΜΕΝΗ
ΝΟΤΙΟΔΥΤΙΚΟ ΑΙΓΑΙΟ
ΒΟΡΕΙΟΙ 3 Η 4. ΗΡΕΜΗ Η ΛΙΓΟ ΤΑΡΑΓΜΕΝΗ. ΤΟΠΙΚΑ ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΕΝΗ
ΝΟΤΙΟΑΝΑΤΟΛΙΚΟ ΑΙΓΑΙΟ ΙΚΑΡΙΟ
ΒΟΡΕΙΟΙ 3 Η 4. ΛΙΓΟ ΤΑΡΑΓΜΕΝΗ
ΘΑΛΑΣΣΑ ΣΑΜΟΥ
ΒΟΡΕΙΟΑΝΑΤΟΛΙΚΟΙ 2 ΕΩΣ 4. ΗΡΕΜΗ
ΣΑΡΩΝΙΚΟΣ
ΒΟΡΕΙΟΔΥΤΙΚΟΙ 3 Η 4 ΑΡΓΟΤΕΡΑ ΜΕΤΑΒΛΗΤΟΙ 1 ΕΩΣ 3. ΗΡΕΜΗ
ΝΟΤΙΟΣ ΕΥΒΟΙΚΟΣ
ΒΟΡΕΙΟΙ 3 Η 4. ΗΡΕΜΗ Η ΛΙΓΟ ΤΑΡΑΓΜΕΝΗ
ΣΤΕΝΟ ΚΑΦΗΡΕΑ
ΒΟΡΕΙΟΙ 4 Η 5 ΓΡΗΓΟΡΑ ΒΟΡΕΙΟΙ 3 Η 4. ΛΙΓΟ ΤΑΡΑΓΜΕΝΗ Η ΤΑΡΑΓΜΕΝΗ
ΚΕΝΤΡΙΚΟ ΑΙΓΑΙΟ
ΒΟΡΕΙΟΔΥΤΙΚΟΙ 4 Η 5 ΑΡΓΟΤΕΡΑ ΒΟΡΕΙΟΙ 3 Η 4. ΛΙΓΟ ΤΑΡΑΓΜΕΝΗ Η
ΤΑΡΑΓΜΕΝΗ
ΒΟΡΕΙΟΔΥΤΙΚΟ ΑΙΓΑΙΟ
ΒΟΡΕΙΟΔΥΤΙΚΟΙ 3 Η 4 ΓΡΗΓΟΡΑ 2 Η 3 ΑΡΓΟΤΕΡΑ ΝΟΤΙΟΔΥΤΙΚΟΙ 3 Η 4. ΗΡΕΜΗ
Η ΛΙΓΟ ΤΑΡΑΓΜΕΝΗ. ΤΟΠΙΚΑ ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΕΝΗ
ΒΟΡΕΙΟΑΝΑΤΟΛΙΚΟ ΑΙΓΑΙΟ
ΒΟΡΕΙΟΙ 4 Η 5 ΓΡΗΓΟΡΑ ΒΟΡΕΙΟΑΝΑΤΟΛΙΚΟΙ ΑΡΓΟΤΕΡΑ 3 Η 4. ΗΡΕΜΗ Η ΛΙΓΟ
ΤΑΡΑΓΜΕΝΗ
ΘΡΑΚΙΚΟ
ΒΟΡΕΙΟΑΝΑΤΟΛΙΚΟΙ 2 Η 3 ΑΡΓΟΤΕΡΑ ΝΟΤΙΟΑΝΑΤΟΛΙΚΟΙ. ΗΡΕΜΗ. ΤΟΠΙΚΑ
ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΕΝΗ
ΘΕΡΜΑΙΚΟΣ
ΒΟΡΕΙΟΔΥΤΙΚΟΙ 3 Η 4 ΓΡΗΓΟΡΑ 2 Η 3 ΑΡΓΟΤΕΡΑ ΜΕΤΑΒΛΗΤΟΙ 1 ΕΩΣ 3.
ΗΡΕΜΗ. ΤΟΠΙΚΑ ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΕΝΗ

ΜΑΡΜΑΡΑ
ΝΟΤΙΟΙ 2 Η 3 ΓΡΗΓΟΡΑ ΒΟΡΕΙΟΑΝΑΤΟΛΙΚΟΙ. ΗΡΕΜΗ. ΤΟΠΙΚΑ ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΕΝΗ
ΔΥΤΙΚΗ ΜΑΥΡΗ ΘΑΛΑΣΣΑ
ΒΟΡΕΙΟΔΥΤΙΚΟΙ 3 Η 4 ΓΡΗΓΟΡΑ ΝΟΤΙΟΔΥΤΙΚΟΙ ΑΡΓΟΤΕΡΑ ΝΟΤΙΟΔΥΤΙΚΟΙ 4 Η
5. ΛΙΓΟ ΤΑΡΑΓΜΕΝΗ. ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΕΝΗ ΤΟΠΙΚΑ ΠΟΛΥ ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΕΝΗ. ΚΑΤΑΙΓΙΔΑ
ΒΕΛΤΙΟΥΜΕΝΟΣ ΓΡΗΓΟΡΑ
ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΜΑΥΡΗ ΘΑΛΑΣΣΑ
ΔΥΤΙΚΟΙ 3 Η 4 ΓΡΗΓΟΡΑ ΒΟΡΕΙΟΔΥΤΙΚΟΙ ΑΡΓΟΤΕΡΑ ΝΟΤΙΟΑΝΑΤΟΛΙΚΟΙ 3 Η 4.
ΛΙΓΟ ΤΑΡΑΓΜΕΝΗ. ΤΟΠΙΚΑ ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΕΝΗ. ΚΑΤΑΙΓΙΔΑ ΒΕΛΤΙΟΥΜΕΝΟΣ
ΑΡΓΟΤΕΡΑ
ΠΡΟΟΠΤΙΚΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΠΟΜΕΝΕΣ 12 ΩΡΕΣ
ΔΕΝ ΑΝΑΜΕΝΟΝΤΑΙ ΘΥΕΛΛΩΔΕΙΣ ΑΝΕΜΟΙ

Γενική πρόγνωση καιρού Ελλάδος (2 ημερών)

ΕΘΝΙΚΗ ΜΕΤΕΩΡΟΛΟΓΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ
ΕΘΝΙΚΟ ΜΕΤΕΩΡΟΛΟΓΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ
ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΚΑΙΡΟΥ ΕΛΛΑΔΑΣ ΠΟΥ ΕΚΔΟΘΗΚΕ
ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ 30-01-2016 / 0600 ΤΟΠΙΚΗ

ΜΕΡΟΣ 1
ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΣΗΜΕΡΑ ΣΑΒΒΑΤΟ 30-01-2016
ΓΕΝΙΚΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ - ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΣΕΙΣ

ΤΟΠΙΚΕΣ ΟΜΙΧΛΕΣ ΚΥΡΙΩΣ ΣΤΑ ΗΠΕΙΡΩΤΙΚΑ ΤΙΣ ΠΡΩΙΝΕΣ ΚΑΙ ΒΡΑΔΙΝΕΣ ΩΡΕΣ.
ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΘΡΑΚΗ
ΚΑΙΡΟΣ: ΛΙΓΕΣ ΤΟΠΙΚΕΣ ΝΕΦΩΣΕΙΣ. ΤΟΠΙΚΑ ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΕΝΗ ΟΡΑΤΟΤΗΤΑ Η ΟΜΙΧΛΕΣ ΤΙΣ ΠΡΩΙΝΕΣ ΚΑΙ ΒΡΑΔΙΝΕΣ ΩΡΕΣ.
ΑΝΕΜΟΙ: ΜΕΤΑΒΛΗΤΟΙ ΑΣΘΕΝΕΙΣ ΚΑΙ ΤΟ ΠΡΩΙ ΑΠΟ ΒΟΡΕΙΕΣ ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΙΣ ΜΕΧΡΙ 4 ΜΠΟΦΟΡ.
ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ: ΑΠΟ 01 ΕΩΣ 15 ΒΑΘΜΟΥΣ ΚΕΛΣΙΟΥ.
ΝΗΣΙΑ ΙΟΝΙΟΥ, ΗΠΕΙΡΟΣ, ΔΥΤΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΔΥΤΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
ΚΑΙΡΟΣ: ΛΙΓΕΣ ΑΡΑΙΕΣ ΝΕΦΩΣΕΙΣ ΠΟΥ ΤΟ ΒΡΑΔΥ ΘΑ ΠΥΚΝΩΣΟΥΝ ΣΤΑ ΒΟΡΕΙΟΔΥΤΙΚΑ. ΤΟΠΙΚΑ ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΕΝΗ ΟΡΑΤΟΤΗΤΑ Η ΟΜΙΧΛΕΣ ΣΤΑ ΗΠΕΙΡΩΤΙΚΑ ΤΙΣ ΠΡΩΙΝΕΣ ΚΑΙ ΒΡΑΔΙΝΕΣ ΩΡΕΣ.
ΑΝΕΜΟΙ: ΒΟΡΕΙΟΔΥΤΙΚΟΙ 3 ΚΑΙ ΣΤΑ ΑΝΟΙΧΤΑ ΤΟΥ ΙΟΝΙΟΥ 4 ΜΕ 5 ΜΠΟΦΟΡ.
ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ: ΑΠΟ 06 ΕΩΣ 17 ΒΑΘΜΟΥΣ ΚΕΛΣΙΟΥ. ΣΤΗΝ ΗΠΕΙΡΟ 4 ΜΕ 5 ΒΑΘΜΟΥΣ ΧΑΜΗΛΟΤΕΡΗ.
ΘΕΣΣΑΛΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΕΥΒΟΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
ΚΑΙΡΟΣ: ΛΙΓΕΣ ΝΕΦΩΣΕΙΣ ΠΑΡΟΔΙΚΑ ΑΥΞΗΜΕΝΕΣ. ΤΟΠΙΚΑ ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΕΝΗ ΟΡΑΤΟΤΗΤΑ ΤΙΣ ΠΡΩΙΝΕΣ ΚΑΙ ΒΡΑΔΙΝΕΣ ΩΡΕΣ.
ΑΝΕΜΟΙ: ΔΥΤΙΚΟΙ ΒΟΡΕΙΟΔΥΤΙΚΟΙ 3 ΚΑΙ ΣΤΑ ΝΟΤΙΑ 4 ΚΑΙ ΠΡΟΣΚΑΙΡΑ ΤΟ ΠΡΩΙ 5 ΜΠΟΦΟΡ.
ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ: ΑΠΟ 08 ΕΩΣ 18 ΒΑΘΜΟΥΣ ΚΕΛΣΙΟΥ. ΣΤΑ ΒΟΡΕΙΑ 3 ΜΕ 4 ΒΑΘΜΟΥΣ ΧΑΜΗΛΟΤΕΡΗ.
ΚΥΚΛΑΔΕΣ, ΚΡΗΤΗ

ΚΑΙΡΟΣ: ΛΙΓΕΣ ΝΕΦΩΣΕΙΣ ΤΟΠΙΚΑ ΑΥΞΗΜΕΝΕΣ.
ΑΝΕΜΟΙ: ΒΟΡΕΙΟΙ ΒΟΡΕΙΟΔΥΤΙΚΟΙ 3 ΜΕ 4 ΜΠΟΦΟΡ.
ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ: ΑΠΟ 10 ΕΩΣ 18 ΒΑΘΜΟΥΣ ΚΕΛΣΙΟΥ.
ΝΗΣΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ, ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ
ΚΑΙΡΟΣ: ΛΙΓΕΣ ΝΕΦΩΣΕΙΣ ΚΑΤΑ ΠΕΡΙΟΔΟΥΣ ΑΥΞΗΜΕΝΕΣ ΜΕ ΠΙΘΑΝΟΤΗΤΑ ΠΡΟΣΚΑΙΡΩΝ ΑΣΘΕΝΩΝ ΒΡΟΧΩΝ.
ΑΝΕΜΟΙ: ΒΟΡΕΙΟΙ ΒΟΡΕΙΟΔΥΤΙΚΟΙ 3 ΜΕ 5 ΜΠΟΦΟΡ.
ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ: ΑΠΟ 10 ΕΩΣ 18 ΒΑΘΜΟΥΣ ΚΕΛΣΙΟΥ.
ΑΤΤΙΚΗ
ΚΑΙΡΟΣ: ΣΧΕΔΟΝ ΑΙΘΡΙΟΣ. ΤΟΠΙΚΑ ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΕΝΗ ΟΡΑΤΟΤΗΤΑ ΤΙΣ ΠΡΩΙΝΕΣ ΚΑΙ ΒΡΑΔΙΝΕΣ ΩΡΕΣ.
ΑΝΕΜΟΙ: ΒΟΡΕΙΟΔΥΤΙΚΟΙ 3 ΜΠΟΦΟΡ.
ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ: ΑΠΟ 08 ΕΩΣ 18 ΒΑΘΜΟΥΣ ΚΕΛΣΙΟΥ.
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
ΚΑΙΡΟΣ: ΣΧΕΔΟΝ ΑΙΘΡΙΟΣ. ΤΟΠΙΚΑ ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΕΝΗ ΟΡΑΤΟΤΗΤΑ Η ΟΜΙΧΛΕΣ ΤΙΣ ΠΡΩΙΝΕΣ ΩΡΕΣ.
ΑΝΕΜΟΙ: ΒΟΡΕΙΟΔΥΤΙΚΟΙ 2 ΜΕ 4 ΣΤΡΕΦΟΜΕΝΟΙ ΑΠΟ ΤΟ ΜΕΣΗΜΕΡΙ ΣΕ ΝΟΤΙΟΥΣ ΜΕ ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΕΝΤΑΣΗ.
ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ: ΑΠΟ 04 ΕΩΣ 15 ΒΑΘΜΟΥΣ ΚΕΛΣΙΟΥ.
ΜΕΡΟΣ 2
ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ 31-01-2016
ΚΑΙΡΟΣ: ΛΙΓΕΣ ΝΕΦΩΣΕΙΣ ΤΟΠΙΚΑ ΑΥΞΗΜΕΝΕΣ ΚΥΡΙΩΣ ΣΤΑ ΔΥΤΙΚΑ ΚΑΙ ΒΟΡΕΙΑ. ΚΑΤΑ ΤΟΠΟΥΣ ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΕΝΗ ΟΡΑΤΟΤΗΤΑ Η ΟΜΙΧΛΕΣ ΣΤΑ ΗΠΕΙΡΩΤΙΚΑ ΤΙΣ ΠΡΩΙΝΕΣ ΩΡΕΣ.
ΑΝΕΜΟΙ: ΑΠΟ ΔΥΤΙΚΕΣ ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΙΣ 3 ΜΕ 5 ΚΑΙ ΒΑΘΜΙΑΙΑ ΣΤΑ ΝΟΤΙΑ ΤΟΠΙΚΑ
6 ΜΠΟΦΟΡ.
ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ: ΣΕ ΜΙΚΡΗ ΑΝΟΔΟ.

ΠΟΥ: Εκρηκτική η εξάπλωση του ιού Ζίκα. Πρόβλεψη για 4 εκατ. κρούσματα

ΠΟΥ: Εκρηκτική η εξάπλωση του ιού Ζίκα. Πρόβλεψη για 4 εκατ. κρούσματα
Ο ιός Ζίκα, που συνδέεται με σοβαρές γενετικές ανωμαλίες σε χιλιάδες μωρά στη Βραζιλία, «εξαπλώνεται εκρηκτικά» και θα μπορούσε να
Απούσα η κυβέρνηση από τη σημαντικότερη εκδήλωση για την Υγεία
Μεγάλη αίσθηση προκάλεσε η απουσία εκπροσώπων της κυβέρνησης και του Υπουργείου Υγείας, από την εκδήλωση ενός από
Κρύβει παγίδες το ασφαλιστικό προειδοποιούν οι οδοντίατροι
Μετά τη συνάντηση που είχε με την Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων του Υπουργείου Εργασίας  ο Πρόεδρος της Ελληνικής Οδοντιατρικής Ομοσπονδίας
Κάθε πότε πρέπει να κάνουμε μπάνιο;
Αν όχι όλοι, τότε οι περισσότεροι από εμάς κάνουμε μπάνιο σε καθημερινή βάση.  Άλλοι κάνουν ένα γρήγορο ντους το πρωί πριν πάνε
Περισσότερες Ειδήσεις:
Με 141 προσλήψεις ιατρικού & παραϊατρικού προσωπικού αρχίζει η αξιοποίηση του κονδυλίου για την υγεία

Στο μπλόκο των Αγροτών στη Βοιωτία οι Επιστήμονες

Ενεργοποίηση της Επιτροπής για τη μείωση των τιμών στα καινοτόμα φάρμακα

Άστοχη η χρήση του clawback σύμφωνα με το ΣΦΕΕ

Δύο Μονάδες Υγείας στέλνει ο ισπανικός Ερυθρός Σταυρός στα νησιά μας

Πολύ συχνό στους εφήβους το Σύνδρομο Χρόνιας Κόπωσης

Προσλήψεις στον χώρο της Υγείας

Η παρατήρηση του ειδώλου στον καθρέφτη λειτουργεί θεραπευτικά σε βουλιμικές γυναίκες

Την απόσυρση του ασφαλιστικού ν/σ ζητά ο Πατούλης από τον Τσίπρα

Ογκολογικές θεραπείες και αντιβιοτικά το πεδίο συνεργασίας Sanofi και Warp Drive Bio

Αναμένεται νέα μείωση στις τιμές των διαγνωστικών εξετάσεων

Μοριακά τεστ διαπιστώνουν την κληρονομική προδιάθεση του Καρκίνου του πεπτικού

Το κινητό μπορεί να βλάψει τα δόντια σας

Ομάδα εργασίας επεξεργάζεται τα προβλήματα των ατόμων με αναπηρία για το Ασφαλιστικό

Δεν βγήκε «άκρη» από την προκριματική εξέταση για το θάνατο της 4χρονης

Τι είπε ο Πατούλης με τον πρόεδρο του Ιατρικού Συλλόγου Τουρκίας

Μόνο οι νοσηλευόμενοι δεν θα πληρώνουν την εξέταση της γρίπης

Ένα γραμμάριο πρόληψης ισοδυναμεί με ένα τόνο θεραπείας

Καταρράκτης και Γλαύκωμα αντιμετωπίζονται με μία επέμβαση
MEDedapy
MEDedapy
Αλλες Ειδήσεις:
Η έλλειψη κοινωνικής ζωής είναι το ίδιο βλαβερή με το κάπνισμα!

Πιθανές καθυστερήσεις στην ηλεκτρονική συνταγογράφηση την επόμενη εβδομάδα

Τι πρέπει να γνωρίζουμε για την καλή λειτουργία του θυρεοειδούς

Οριστική θεραπεία της κύστης κόκκυγα και των υποτροπών της με Laser

Ο Χάρης Ναρδής νέος Γενικός Διευθυντής και Διευθ. Σύμβουλος της Astellas

Εκστρατεία στοχευμένη στην εκπαίδευση των φαρμακοποιών και την ενημέρωση των ασθενών

EHCI: Χαμηλό το επίπεδο υγείας στην Ελλάδα

Θερίζει η γρίπη στην Ελλάδα με το κυρίαρχο στέλεχος Η1Ν1

Κάμψη κερδοφορίας για την Novartis

Πρoσλήφθηκαν 186 νέοι διασώστες στο ΕΚΑΒ

Εξαπλώνεται και στην Ευρώπη ο ιός Ζίκα

Έρευνα: Βιοσυμβατά σφουγγάρια παγιδεύουν τα καρκινικά κύτταρα

Άσκηση πριν ή μετά το φαγητό;

Πόσο αθώος είναι ο κολικός του νεφρού;

Αποκλείουν τα ταμεία οι εργαζόμενοι του Ευαγγελισμού

Το Πυροσβεστικό Σώμα προσέφερε εννέα ασθενοφόρα στο Υπουργείο Υγείας

Συγκέντρωση και κατάληψη από τους εργαζόμενους των νοσοκομείων

Ο καθηγητής Χρούσος νέος πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής

Γιατί να κάνω το HPV DNA τεστ;

Προσαύξηση μόνο στα υψηλά εισοδήματα ζήτησε ο Βλασταράκος από τον Τσίπρα

Αντίθετη η ΕΝΕ στην εξομοίωση νοσηλευτών και βοηθών νοσηλευτών

Φόβοι για εξάπλωση του ιού Ζίκα σε όλη την Αμερική

Προληπτικός έλεγχος για καρκίνο του τραχήλου της μήτρας

Γιατί τα κορίτσια βγάζουν το κραγιόν τους;