Σάββατο 22 Αυγούστου 2009

ΚΑΙ ΚΑΤΙ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟ

Σχέδιο παρεμπόδισης του χρονοδιαγράμματος του Σχεδίου Ανάν το 2004

ΑΠΟ ΤΟ Geopolitics-GR
Σχέδιο παρεμπόδισης του χρονοδιαγράμματος του Σχεδίου Ανάν το 2004Milliyet (21/8/2009) Στις προσθήκες του κατηγορητηρίου Εργκενεκόν, συμπεριελήφθη και η ομιλία από την οποία προκύπτει ο μυστικός δίαυλος διαλόγου μεταξύ του στρατηγού ε.α Ερουιγούρ, και του τότε «πρέσβη» της ''ΤΔΒΚ'' στην Άγκυρα Μπουλούντς, για την παρεμπόδιση του χρονοδιαγράμματος «Σχεδίου Ανάν». Καταγραφή που εξασφαλίστηκε από τον πρώην αρχηγό της Στρατοχωροφυλακής στρατηγό ε.α. Σενέρ Ερουιγούρ, έφερε στο φως τις μυστικές δραστηριότητες μεταξύ Ερουιγούρ και «πρέσβη» της ''ΤΔΒΚ'' Ζεκί Μπουλούντς στο χρονοδιάγραμμα του Σχεδίου Ανάν, που προέβλεπε λύση στο Κυπριακό.

VIDEO και Φωτογραφίες από την πύρινη κόλαση στην ανατολική Αττική

ΑΠΟ ΤΟ http://www.foreignpress-gr.com/VIDEO και Φωτογραφίες από την πύρινη κόλαση στην ανατολική Αττική
ΔΕΙΤΕ VIDEO ΤΟΥ ITN ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΙΚΗ ΠΥΡΚΑΓΙΑ
Περισσότερα στο http://www.foreignpress-gr.com/

ΟΙ ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΑΓΚΥΡΑ ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΝ

Tώνης Μαρούδας - Ο τροβαδούρος
(περιέχει cd με τραγούδια) Κώστας Παπασπήλιος Ο Tώνης Mαρούδας με τη σπάνια βελούδινη και επιβλητική φωνή του υπήρξε τραγουδιστής παγκόσμιας εμβέλειας.
Aπό τα χείλη του έρρεε άπλετος ο ρομαντισμός του ελληνικού τοπίου και η νοσταλγία των ευαίσθητων ανθρώπων.
Mέσα από μια μακρά και δημιουργική πορεία, δίκαια αναγνωρίστηκε τροβαδούρος του Έρωτα και της ζωής.
(περιέχει cd με 12 τραγούδια) Γαϊτάνου-Μαγουλά Πόπη Στο λεύκωμα αυτό ξετυλίγεται η ζωή και το έργο της ιέρειας της Τέχνης Δανάης Στρατηγοπούλου.
Η Δανάη θεωρείται μια παγκόσμια προσωπικότητα που στηρίζει τον ελληνικό πολιτισμό και το ήθος του.Το βιβλίο περιέχει συλλεκτικό cd με 12 αξέχαστα τραγούδια της Δανάης.

ΟΙ ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΔΙΑΠΛΑΣΗ ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΝ

Ο Μπιμπί προετοιμάζεται για το Δημοτικό
Γεια σας, είμαι ο φίλος σας ο Μπιμπί.
Σ’ αυτό το βιβλίο θα βρείτε ασκήσεις με γράμματα, συλλαβές και λέξεις, εικονόλεξα, σύντομα κείμενα και ακροστοιχίδες για να μάθετε να αναγνωρίζετε και να γράφετε τα γράμματα με τον σωστό τρόπο,
Θα βρείτε επίσης ασκήσεις με αριθμούς, για να μάθετε να τους γράφετε και να τους διαβάζετε καλύτερα, και απλές μαθηματικές πράξεις, όπως η πρόσθεση και η αφαίρεση, για να μάθετε να υπολογίζετε ποσότητες και να μετράτε, όπως κάνουν οι μεγάλοι.
Έτσι, θα ’χετε μια καλή παρέα που θα σας βοηθήσει, μέσα από απλές ασκήσεις γραφής, ανάγνωσης και μαθηματικών, να επαναλάβετε την ύλη του Νηπιαγωγείου και να προετοιμαστείτε για την Α΄ Δημοτικού.
Εσείς μέσα σ’ αυτό το βιβλίο θα βρείτε πολλές πληροφορίες για την καθημερινή μου ζωή στο δάσος και θα έχετε την ευκαιρία να χαλαρώσετε και να ταξιδέψετε με τη φαντασία σας, με τη βοήθεια των εικόνων, περνώντας έτσι ένα θαυμάσιο και ξεκούραστο καλοκαίρι.

ΟΙ ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΚΑΣΤΑΝΙΩΤΗ ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΝ

Iστορίες με πολλά στρας Γιώργος Σκούρτης ΕΛΛHNIKH ΛOΓOTEXNIA / ΠEZOΓPAΦIA Σύνθεση εξωφύλλου: egreenE. ΠAΓKAΛOY Χαρτόδετο ISBN: 978-960-03-4947-4 σελ. 208 8 Ιουλίου 2009, Επανέκδοση
Στις Iστορίες με πολλά στρας γράφω καταγράφοντας τη φθορά, τη διάλυση και το υπαρξιακό αδιέξοδο στις ερωτικές και κοινωνικοπολιτικές σχέσεις μας.
Στην καθεμιά απ’ αυτές ένιωθα περισσότερο σαν ρακοσυλλέκτης κραυγών απελπισίας παρά λογοτέχνης.
Άλλες είναι τρυφερές και με χιούμορ, οι περισσότερες σκληρές, πολύ σκληρές – ίσως και να σας σοκάρουν.
Eίναι, όμως, όλες τους αληθινές. Kι ίσως κάποια απ’ αυτές να είναι και πολύ δικιά σας…

ΟΙ ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΨΥΧΟΓΙΟΣ ΣΑΣ ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΝ

ΖΗΤΕΙΤΑΙ ΕΠΕΙΓΟΝΤΩΣ ΓΑΜΠΡΟΣ
WANTED: GROOM
Κατηγορία ΕΛΛΗΝΕΣ ΛΟΓΟΤΕΧΝΕΣ Kωδικός Καταλόγου 07688 Ημ. Έκδοσης 06/2009 Ηλικιακή Ομάδα ΕΝΗΛΙΚΕΣ Ημ. Tελευταίας Ανατύπωσης 07/2009 Έκδοση 1 ISBN 978-960-453-582-8
Σελίδες 392 Βιβλιοδεσία ΑΔΕΤΟ
Νέα γυναίκα, μόνη και απογοητευμένη από τις σχέσεις θα κερδίσει ένα τεράστιο χρηματικό ποσό αν καταφέρει να βρει γαμπρό μέσα σε έξι μήνες.
Αυτό το πρόβλημα αντιμετωπίζει η Λένα, η ηρωίδα του βιβλίου, που θα γίνει η βασική κληρονόμος μιας μεγάλης περιουσίας υπό έναν όρο: να παντρευτεί!
Γαμπρός δεν υπάρχει ούτε για δείγμα, οπότε δεν έχει άλλη λύση από το να ξαμοληθεί να τον βρει. Έτσι, ξεκινάει ένας μαραθώνιος ραντεβού στα τυφλά με διάφορους απίθανους υποψηφίους.
Θα καταφέρει η ηρωίδα να βρει τον πολυπόθητο σύντροφο και να χορέψει τον χορό του Ησαΐα; Σε αυτό το ταξίδι αναζήτησης γαμπρού θα περάσει διά πυρός και σιδήρου αλλά θα γνωρίσει και τον μεγάλο έρωτα τη στιγμή που δεν το περιμένει.
Μια χιουμοριστική ματιά στις σύγχρονες σχέσεις και στο κυνήγι της προσωπικής ευτυχίας με πολλά ευτράπελα αλλά και γλυκές, ανθρώπινες στιγμές.

ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΤΩ BLOGS ΣΕ 120 ΛΕΠΤΑ

ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΤΩ BLOGS ΣΕ 120 ΛΕΠΤΑ
ΣΑΒΒΑΤΟ ΣΗΜΕΡΑ ΚΑΙ ΤΟ IRAKLIO WEB RADIO ΣΑΣ ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΕΙ ΣΤΙΣ 18:00 ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΤΩΝ BLOGS.
ΑΚΟΥΣΤΕ ΖΩΝΤΑΝΑ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΙΟΓΡΑΦΙΑ ΤΩΝ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΩΝ BLOGS ΣΥΝΟΔΕΥΟΜΕΝH ΠΑΝΤΑ ΜΕ ΤΗΝ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΜΟΥΣΙΚΗ
ΜΙΑ ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΤΩΝ BLOGS ΚΑΙ ΤΟΥ IRAKLIO WEB RADIO http://irakliowebradio2.blogspot.com/

ΜΙΑ ΜΟΥΣΙΚΗ ΚΑΛΗΜΕΡΑ

ΧΩΡΙΣ ΛΟΓΙΑ

Οι κάτοικοι ΓΑΛΑΤΣΙΟΥ ΑΝΤΙΚΡΙΖΟΥΝ ΚΑΠΝΟΥΣ ΣΤΗΝ ΛΕΩΦΟΡΟ ΒΕΙΚΟΥ

ΑΠΟ ΤΟ ΤΡΕΛΟΣ ΓΑΤΟΣΟι κάτοικοι ΓΑΛΑΤΣΙΟΥ ΑΝΤΙΚΡΙΖΟΥΝ ΚΑΠΝΟΥΣ ΣΤΗΝ ΛΕΩΦΟΡΟ ΒΕΙΚΟΥ

Στο Καρφί του Σαββατοκύριακου Σάββατο 22 Αυγούστου 2009

H ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΕΚΔΟΣΗ ΤΕΥΧΟΣ 428 ΣΑΒΒΑΤΟ 22 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2009 TO ΣΧΟΛΙΟ ΤΟΥ ΕΚΔΟΤΗ Ο Θεός να βάλει το χέρι Του «Η κρίση ανέδειξε χρόνια δομικά προβλήματα της ελληνικής οικονομίας», δήλωσε ο (ατυχής) υπουργός Οικονομίας Γιάννης Παπαθανασίου μετά τη συνεργασία που είχε με τον (αόρατο) πρωθυπουργό. Και πρόσθεσε:
«Πρέπει να κάνουμε ό,τι δεν έγινε την τελευταία δεκαετία». Ας μην μπουν στον κόπο. Διότι, αν χρειάστηκαν πάνω από 5 χρόνια διακυβέρνησης και μία παγκόσμια κρίση για να καταλάβουν τα «χρόνια δομικά προβλήματα της ελληνικής οικονομίας» κι αν εξακολουθούν να πιστεύουν ότι η πολιτική που ακολούθησαν έκανε «ηπιότερες τις επιπτώσεις της κρίσης», ο… Θεός να βάλει το χέρι Του! Το μόνο που θα πετύχουν θα είναι να οδηγήσουν τη χώρα σε τραγικότερα αδιέξοδα. Σελ.2 «Κάνε εκλογές τώρα!» Μία εβδομάδα μετά τις ευρωεκλογές παρουσιάσαμε ένα πορτρέτο του Κ. Καραμανλή – τελείως διαφορετικό από την αγιογραφία που έχουν φιλοτεχνήσει οι επικοινωνιολόγοι του. Εκεί, μεταξύ άλλων, σημειώναμε κατά λέξη και τα εξής:
«[…] Ο Λούλης πέτυχε να κερδίσει την αμέριστη εμπιστοσύνη του, γιατί μετέτρεψε σε “Σχολή Σκέψης” τις αδυναμίες του Καραμανλή. Το “δεν αποφασίζω”, το έκανε “δεν αποφασίζω εν θερμώ”. Το “φοβάμαι να συγκρουστώ” το έκανε “διατηρώ τις ισορροπίες”». Διάνα! Μήνες τώρα η κυβέρνηση σέρνεται, οι υπουργοί δεν κάνουν τίποτα, οι κυβερνητικοί βουλευτές αγωνιούν για την τύχη τους, η κομματική βάση βράζει στο ζουμί της κι Εκείνος ιδιωτεύει.
Με την αταραξία του Βούδα και τα ανακλαστικά κοιμώμενου ιπποπόταμου συσκέπτεται με κορυφαία στελέχη του, ακούγοντας χωρίς να μιλάει.
Όλοι περιμένουν να κάνει κάτι, αλλά Εκείνος παρακολουθεί το βυθιζόμενο σκάφος, γιατί… δεν αποφασίζει εν θερμώ και δεν κάνει αλλαγές γιατί… διατηρεί τις ισορροπίες. Σελ.11 Εγκλωβισμένος στην εισήγηση Σουφλιά - Λούλη Καθοριστικό ρόλο στις αποφάσεις του πρωθυπουργού θα παίξουν οι δημοσκοπήσεις και ο απρόβλεπτος παράγοντας.
Οι πρώτες δημοσκοπήσεις έχουν παραδοθεί ήδη από τον Λούλη. Σε ό,τι αφορά τον αστάθμητο παράγοντα, αυτός ακούει στο όνομα Χριστοφοράκος. Στο Μαξίμου θέλουν να τον φέρουν. Προς το παρόν όμως δεν φαίνεται να το επιτυγχάνουν.
Για να κερδίσει χρόνο, ο πρωθυπουργός θα προτιμήσει να πάει σε ανασχηματισμό. Ελπίζει ότι θα μπορέσει να βελτιώσει κάπως τη δραματική εικόνα που παρουσιάζει η κυβέρνηση. Ανάλογα με την εξέλιξη των πραγμάτων –ακόμη και από το βήμα της ΔΕΘ– ο Καραμανλής θα προχωρήσει στο δεύτερο μέρος του σχεδίου. Σελ. 12 και Σελ. 13 Στην πρώτη γραμμή οι… επίδοξοι (και οικονομικοί) αστέρες
«Τα… ύστερα της τηλεόρασης!» θα αναφωνούσε μία σύγχρονη Σαπφώ Νοταρά αν έβλεπε τα πρόσωπα που θα γίνουν… πρωταγωνιστές των τηλεοπτικών μας δεκτών την ερχόμενη σεζόν. Η οικονομική κρίση με τη μείωση των διαφημίσεων και την (ακόμα μεγαλύτερη) μείωση του «αεριτζίδικου» χρήματος έκανε τα μεγαλοστελέχη των καναλιών να πάρουν τα ψαλίδια, τα μαχαίρια (κάποιοι και τα… τσεκούρια!) και να περικόψουν ό,τι ακριβό και σπάταλο από το πρόγραμμά τους, με πρώτο το… μισθολόγιο των «αστεριών» τους.
Και σε όσους δεν έπαιρνε περικοπή (πώς να πεις στον άλλο ότι θα παίρνει το ένα πέμπτο των χρημάτων που έπαιρνε;) ήρθε ο… αναγκαστικός αποχαιρετισμός ή ο παροπλισμός («μέχρι να βρούμε πού θα σε αξιοποιήσουμε καλύτερα…»).
Στη θέση των λαμπερών αστεριών, τα κανάλια (τρόπος του λέγειν) αποφάσισαν να δώσουν την ευκαιρία σε νέους ανθρώπους να αναδειχθούν, σε φρέσκα πρόσωπα να ξεδιπλώσουν το ταλέντο τους, σε καινούρια μυαλά να δείξουν τις ιδέες τους... Αρκεί να είναι… φτηνά! Σελ. 44 και Σελ. 45 και Σελ. 46 Ένα χαράτσι την ημέρα! «Όταν θα λάβεις αυτό το γράμμα, τότε θα κλάψεις με μαύρο κλάμα»! Προφητικοί οι στίχοι του ρεμπέτικου άσματος.
Δεν περιγράφονται όσα θα τραβήξει ο κοσμάκης αυτό το φθινόπωρο από την κυβέρνηση Καραμανλή.
Οι φόροι και τα κρυφά χαράτσια βρίσκονται πλέον σε καθημερινή διάταξη. Πάρτε χαρτί και μολύβι για να υπολογίσετε τη λυπητερή.
Ήδη από την 1η Αυγούστου τρέχει η αύξηση των τελών στην κινητή τηλεφωνία, είτε γι’ αυτούς που έχουν σύνδεση με συμβόλαια είτε με κάρτα. Έτσι λοιπόν για λογαριασμό μέχρι και 50 ευρώ η αύξηση είναι 12%. Από 50,01 μέχρι και 100 ευρώ 15%, από 100,01 μέχρι και 150 ευρώ 18% και από 150,01 ευρώ και άνω 20%.
Το τέλος κινητής τηλεφωνίας υπολογίζεται προ του ΦΠΑ για κάθε σύνδεση.
Επίσης για πρώτη φορά επιβάλλεται τέλος καρτοκινητής τηλεφωνίας, το οποίο υπολογίζεται ως ποσοστό 12% επί της αξίας του χρόνου ομιλίας. Με απλά λόγια, η κυβέρνηση φορολογεί μία καθημερινή ανάγκη, τις συνομιλίες με τα κινητά. Να ράψουν τα στόματα του κόσμου; Αδύνατον. Γι’ αυτό ξηλώνουν τις τσέπες του… Σελ. 56 στο πέταλο Δικαιωμένος αισθάνεται ο υπουργός Τουριστικής Ανάπτυξης Κώστας Μαρκόπουλος από τα νεότερα στοιχεία που πήρε στα χέρια του για την πορεία του τουρισμού το 2009.
Η μείωση αγγίζει τελικά μόλις το 8,6%! Να θυμίσουμε ότι αρχές του καλοκαιριού κάποιοι έκαναν λόγο για πτώση της τάξης του 30%, ενώ κάποιοι άλλοι μιλούσαν ακόμη και για 50%! Η δουλειά όμως που έγινε στο υπουργείο είχε ως αποτέλεσμα να μειωθούν οι απώλειες στο ελάχιστο εάν αναλογιστεί κανείς ότι διανύουμε και μια εξαιρετικά δύσκολη χρονιά.
Μάλιστα, σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Τουρισμού, η μείωση μέχρι το τέλος του έτους θα είναι ακόμη μικρότερη και θα φθάνει γύρω στο 8%. Παρά ταύτα ο ίδιος ο Μαρκόπουλος δεν κρίνει σκόπιμο να πανηγυρίσει. «Δεν είμαι επικοινωνιολάγνος», λέει χαρακτηριστικά. Σελ. 63 στο πέταλο Άντε πάλι τα ίδια! «Κρατάει κλειστά τα χαρτιά του ο πρωθυπουργός», «δεν αποφασίζει εν θερμώ», «μελετά τις επόμενες κινήσεις», «σκέπτεται ανασχηματισμό», «ετοιμάζει κάτι» και άλλα ηρωικά παρόμοια.
Η κυβέρνηση βρίσκεται σε κατάσταση διάλυσης, η κοινοβουλευτική ομάδα της Ν.Δ. σε νευρική κρίση, η κομματική βάση σε προχωρημένη σήψη κι ο Καραμανλής… Βούδας. Κάνει συναντήσεις με στελέχη, συσκέπτεται (όπως όλοι όσοι δεν σκέφτονται) και ακούει δήθεν προσεκτικά τους συνομιλητές του, επειδή δεν έχει τίποτα να πει ο ίδιος. Πού είναι οι παλιές δόξες; Όταν Εκείνος μίλαγε,
Εκείνος αποφάσιζε, Εκείνος αιφνιδίαζε, Εκείνος διέτασσε κι οι άλλοι… χειροκροτούσαν; Πάνε αυτά, πέρασαν. Τώρα εξαγοράζει τη συναίνεση των συνεργατών του – οι σημαντικότεροι των οποίων δεν βλέπουν την ώρα να ξεφορτωθούν τον «καταλληλότερο», που έγινε βαρίδι. Σελ. 64

Η ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΣΕ ΤΙΤΛΟΥΣ

ΑΠΟ ΤΟ Ινφογνώμων Πολιτικά
Πειρατεία στη Βόρεια Θάλασσα: Καινούργια Μόδα; Financial Times: Ευάλωτη η ελληνική οικονομία "Πέντε πολιτικοί και κοινωνικo-οικονομικοί κίνδυνοι για την Ελλάδα" Merkel: Επίθεση κατά των ΗΠΑ για τις τραπεζικές ρυθμίσεις Γερμανία: Σε ετοιμότητα για το φυσικό αέριο Αργεντινή: καταζητείται υπουργός του Ιράν Εμπλοκή Ντενκτάς στο Εργκενεκόν Τριπλή αγωγή κατά της Τουρκίας Πλοίο με ισραηλινά όπλα εντοπίστηκε στις Φιλιππίνες Η διάλυση των κυπριακών ενόπλων δυνάμεων Το Πινόκιο Ο Ταλάτ λέει ότι δεν "περνά" λύση χωρίς τουρκικές εγγυήσεις ΟΙ ΒΟΥΛΓΑΡΟΙ ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΗΣΑΝ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΑΧΜΕΤ ΝΤΟΓΑΝ! Θεωρούν τον Νταβούτογλου ως το νέο Κίσιγκερ Τσετσένοι αυτονομιστές «υπεύθυνοι» για την καταστροφή στον υδροηλεκτρικό σταθμό στη Σιβηρία Η αναδίπλωση του Ισραήλ Τηλεφώνημα-μυστήριο: Τουρκοκύπριος επιβεβαιώνει το εν ψυχρώ έγκλημα Η δημοκρατία στα δύσκολα Και τώρα πιο ψηλά τα λάβαρα του αγώνα μας… «Γοργόνα» με τρεις μνηστήρες στο Αιγαίο Η Τιποτολογία στην Πολιτική Μας Ζωή Άνοιγμα της Τουρκικής Κυβέρνησης. Αξιολόγηση του καθηγητή Ραμαζάν Γκιοζέν για τα βήματα της κυβέρνησης Η κρίσιμης σημασίας Ουκρανία και η πιθανή ανατροπή στους σχεδιασμούς της Μόσχας Εμπόδιο από τη Ρωσία στο σχέδιο Ναμπούκο... Δωρεάν τηλεοπτική διαφήμιση της Σαϊεντολογίας στην Ελλάδα!!!

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ