Παρασκευή 8 Ιανουαρίου 2010

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΝΕΟΛΑΙΑΣ ΠΑΣΟΚ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΗ 19 ΕΤΩΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ ΤΟΥ ΝΙΚΟΥ ΤΕΜΠΟΝΕΡΑ

Ιπποκράτους 22 τηλ: 210-3665313 mail: neolaia@pasok.gr
Αθήνα, 8 Ιανουαρίου 2010 Σαν σήμερα συμπληρώνονται 19 χρόνια από τη στυγερή δολοφονία του αείμνηστου καθηγητή Νίκου Τεμπονέρα στην Πάτρα. Ο Νίκος Τεμπονέρας, στις 8 Ιανουαρίου 1991, έπεσε νεκρός μέσα στο 3ο Γυμνάσιο Πάτρας, από χτύπημα με λοστό. Είχε προηγηθεί η δολοφονική επίθεση «τραμπούκων» και παρακρατικών με επικεφαλής τον τότε πρόεδρο της ΟΝΝΕΔ Πάτρας, Γιάννη Καλαμπόκα. Τον Γενάρη του 1991 οι μαθητικές καταλήψεις είχαν απλωθεί σε όλη την χώρα. Το μαθητικό κίνημα, οι φοιτητές, η νέα γενιά της Ελλάδας η εκπαιδευτική κοινότητα στο σύνολό της, έχουν βγει στους δρόμους, εξαιτίας της «μεταρρύθμισης - απορρύθμισης» στην Παιδεία από την τότε κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας και του πρωθυπουργού, Κωνσταντίνου Μητσοτάκη. Υπό αυτές τις συνθήκες, ο Νίκος Τεμπονέρας δολοφονήθηκε, υπερασπιζόμενος τους μαθητές του, την Παιδεία και τις δημοκρατικές ελευθερίες του λαού μας. Δολοφονήθηκε, ακριβώς επειδή ύψωσε το ανάστημα του απέναντι στον αυταρχισμό και την παρακρατική βία. Κάθε χρόνο, στις 8 του Γενάρη η συλλογική μας μνήμη στρέφεται στα τραγικά γεγονότα της Πάτρας και στη θυσία του αείμνηστου καθηγητή. Η Νεολαία ΠΑΣΟΚ και ολόκληρη η ελληνική νεολαία τιμά τη μνήμη του καθηγητή Νίκου Τεμπονέρα με τους σημερινούς της αγώνες. Αγωνιζόμαστε για διαρκή ενίσχυση και αναβάθμιση του Δημόσιου και Δωρεάν χαρακτήρα της Παιδείας μας. Αγωνιζόμαστε για τα δικαιώματα της Νέας Γενιάς. Το δικαίωμα στη μόρφωση, το δικαίωμα στην εργασία, το δικαίωμα σε μία ζωή με αξιοπρέπεια. Συμμετέχουμε στην Εκδήλωση μνήμης για το Νίκο Τεμπονέρα που θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 9 Ιανουαρίου 2010, στις 6.00 μ.μ., έξω από το σχολικό συγκρότημα «Ν. Τεμπονέρα», στην Πάτρα.

Πρόγραμμα Υφυπουργού Προστασίας του Πολίτη επόμενων ημερών

Το πρόγραμμα του Υφυπουργού Προστασίας του Πολίτη κ. Βούγια στη Θεσσαλονίκη τις επόμενες μέρες είναι το εξής: Σάββατο 9/12:
Εισηγητής στο Διεθνές Συνέδριο για τη Βία και τον Ρατσισμό στον Αθλητισμό που διοργανώνει η Λέσχη Φίλων Άρη (ΔΕΘ, 10.30’) Κυριακή 10/12:
Επίσκεψη στην Κασσανδρεία και βράβευση δωρήτριας κ. Π. Σταμπουλή για την δωρεά πυροσβεστικού και νοσοκομειακού οχήματος. (11.30’)

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ

Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη και Τοπική Αυτοδιοίκηση μαζί στον αγώνα κατά της εγκληματικότητας ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ Αθήνα, 8 Ιανουαρίου 2010 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Σε ενιαίο μέτωπο για την αντιμετώπιση της εγκληματικότητας και της παραβατικότητας στα αστικά κέντρα τάχθηκαν σήμερα (08/01/2010), οι εκπρόσωποι της Τοπικής Αυτοδιοίκησης της Νομαρχίας Αθηνών μετά από πρόσκληση του Υπουργού Προστασίας του Πολίτη κ. Μιχάλη Χρυσοχοΐδη. Στην προγραμματισμένη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε το πρωί συμμετείχαν ο Νομάρχης Αθηνών κ. Γιάννης Σγουρός, ο Δήμαρχος Αθηναίων και Πρόεδρος της ΚΕΔΚΕ κ. Νικήτας Κακλαμάνης, 48 Δήμαρχοι και η Υφυπουργός Υγείας κ. Φώφη Γεννηματά. Ο κ. Μιχάλης Χρυσοχοΐδης παρουσίασε τη νέα αντεγκληματική πολιτική του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη και τόνισε την ανάγκη συμμετοχικής δράσης για την αντιμετώπιση του εγκληματικού φαινομένου. Επίσης ανακοίνωσε εξειδικευμένες δράσεις που στοχεύουν στην ενίσχυση του αισθήματος ασφάλειας των πολιτών και εφαρμόζονται από τις αρχές του έτους. Περιλαμβάνουν την ενεργοποίηση του Αστυνομικού της Γειτονιάς, των Πιλοτικών Αστυνομικών Τμημάτων και των Τοπικών Συμβουλίων Πρόληψης Εγκληματικότητας. Στις προτεραιότητες του Υπουργείου βρίσκεται επίσης η ενεργοποίηση του Κεντρικού Συμβουλίου Πρόληψης εγκληματικότητας σε συνεργασία με την ΚΕΔΚΕ, η σύσταση Τοπικών Συμβουλίων Πρόληψης και η άμεση λειτουργία τους, η σύναψη μνημονίου συνεργασίας με τους κατά τόπους Δήμους για κοινές δράσεις της Ελληνικής Αστυνομίας με τις δημοτικές αστυνομίες. Στις αμέσως επόμενες εβδομάδες, αντίστοιχες συσκέψεις θα πραγματοποιηθούν και με τους Αυτοδιοικητικούς φορείς της υπόλοιπης Αττικής και των Περιφερειών της χώρας. Μετά το τέλος της συνάντησης ακολούθησαν δηλώσεις: Δήλωση Υπουργού Προστασίας του Πολίτη κ. Μιχάλη Χρυσοχοΐδη «Επιδίωξή μας είναι η μηδενική ανοχή στην ανομία, η καταπολέμηση της εγκληματικότητας, η κοινωνική συνοχή και η κοινωνική δικαιοσύνη. Επιδιώκουμε ακόμα ασφαλείς πόλεις, ασφαλείς γειτονιές και πολίτες χωρίς φόβο, με αίσθημα ασφάλειας. Επιδιώκουμε επίσης συνεργασία με την Τοπική Αυτοδιοίκηση, τις τοπικές κοινωνίες – ακούμε τις τοπικές κοινωνίες – και σήμερα ακούσαμε τους εκπροσώπους τους, όλων, της ΚΕΔΚΕ, του κ. Κακλαμάνη, το Νομάρχη Αθηνών τον κ. Σγουρό και 48 Δημάρχων που εκπροσωπούν περίπου 4 εκατ. κατοίκους στο Λεκανοπέδιο να περιγράφουν τα προβλήματά τους και να υποβάλουν προτάσεις για την αντιμετώπισή τους. Είμαστε εδώ για να συνεχίσουμε αυτή τη συνεργασία, να καταστήσουμε τις πόλεις μας ασφαλείς.
Τους ευχαριστώ όλους και όλες για τη συμπαράστασή τους. Θα συνεχίσουμε έναν γόνιμο διάλογο και να είστε βέβαιοι ότι θα επιδιώξουμε πάση θυσία τη μηδενική ανοχή στην ανομία, την προστασία των δημοκρατικών ελευθεριών, τον σεβασμό στην ανθρώπινη αξιοπρέπεια, στην ανθρώπινη υπόσταση, στα ατομικά δικαιώματα και στο Σύνταγμα». Δήλωση Υφυπουργού Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης κας Φώφης Γεννηματά «Έχουμε την πολιτική βούληση, είμαστε αποφασισμένοι να ενισχύσουμε το αίσθημα ασφάλειας των πολιτών.
Σε συνεργασία με την Τοπική Αυτοδιοίκηση, σε συνεργασία με το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, μαζί με τον Αστυνομικό της Γειτονιάς, εμείς στο Υπουργείο Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, θέλουμε να δούμε την αιτία του προβλήματος, τα μεγάλα κοινωνικά και οικονομικά προβλήματα, τη γκετοποίηση, τη φτώχεια, τα ναρκωτικά. Γι αυτό θέλουμε να προχωρήσουμε σε ένα διαδημοτικό δίκτυο κοινωνικής προστασίας, με τα Κέντρα πρόληψης που θα παρεμβαίνουν στα σχολεία, στους μαθητές, να αντιμετωπίσουμε τη βία στο σχολείο, στα γήπεδα, την παρενόχληση στο διαδίκτυο.
Θέλουμε να δώσουμε ουσιαστικό ρόλο στον ΟΚΑΝΑ για να αποκτήσει επιτέλους ο κάθε χρήστης το δικαίωμα στη θεραπεία, το δικαίωμα στη ζωή.
Μαζί με τον τριψήφιο αριθμό 197, που είναι ένα κέντρο έκτακτης ανάγκης και αντιμετώπισης προβλημάτων για κάθε άνθρωπο, για κάθε ομάδα, για κάθε οικογένεια, για κάθε περίπτωση κρίσης, είμαστε μαζί με τους Δημάρχους του Λεκανοπεδίου, τους Δημάρχους της Αττικής, τους Δημάρχους της Ελλάδας ενωμένοι και αποφασισμένοι να στηρίξουμε αυτή την προσπάθεια. Για τα κέντρα πρόληψης εξασφαλίσαμε ότι θα έχουν ειδικό κωδικό από το Υπουργείο Οικονομικών για να μπορούν να έχουν τα χρήματα εγκαίρως και να μπορούν να λειτουργούν. Εξασφαλίσαμε τα κονδύλια και πληρώθηκαν μετά από πάρα πολλούς μήνες που είναι απλήρωτοι και θα προχωρήσουμε ξανά στην εκπαίδευσή τους που είχε σταματήσει δυστυχώς τους τελευταίους μήνες γιατί πιστεύουμε ότι κάνουν πάρα πολύ σημαντικό έργο». Δήλωση Δημάρχου Αθηναίων και Προέδρου ΚΕΔΚΕ κ. Νικήτα Κακλαμάνη «Η σημερινή συνάντηση έγινε με πρωτοβουλία του Υπουργού κ. Χρυσοχοΐδη και εφόσον έχει συνέχεια και κυρίως αποτελεσματικότητα- κάτι που υποσχέθηκε ο Υπουργός και δεν έχω κανένα λόγο να αμφιβάλω γι αυτό-νομίζω ότι είναι θετική καταρχήν και θα είναι ακόμα θετικότερη εφόσον τηρηθούν αυτές οι προϋποθέσεις και στην εξέλιξή της. Συμφωνώ με το ιδεολογικό – ας μου επιτραπεί η έκφραση – πλαίσιο που έθεσε με τους τρεις άξονες που ακούσατε και σε ό,τι αφορά την Αθήνα, η οποία λόγω του μεγέθους και της πολυπολιτισμικότητάς της έχει αυξημένα προβλήματα θα υπάρξει κατ’ ιδίαν συνάντηση με τον Υπουργό και τους συνεργάτες του και τότε θα έχουμε να πούμε πολλά περισσότερα. Σαν πρόεδρος της ΚΕΔΚΕ θα ήθελα μόνο να επισημάνω ακούγοντας την υφυπουργό Υγείας κα Γεννηματά ότι για τα Κέντρα Πρόληψης συμφωνώ αλλά η χρηματοδότηση είναι 50% από την Αυτοδιοίκηση η οποία δεν καθυστέρηση ποτέ ούτε ένα ευρώ από τους πόρους που έπρεπε να βάλει και 50% από το κράτος όπου πράγματι τακτοποιήθηκε μια εκκρεμότητα πολλών μηνών.
Οφείλω να υποστηρίζω και τους Αυτοδιοικητικούς» . Δήλωση Νομάρχη Αθηνών κ. Γιάννη Σγουρού «Πρώτα απ’ όλα επικροτούμε την πρωτοβουλία του Υπουργού Προστασίας του Πολίτη κ. Μιχάλη Χρυσοχοΐδη. Αυτό το οποίο θέλω να πω εγώ είναι τι έχουμε σήμερα.
Σήμερα λοιπόν έχουμε το φόβο του πολίτη, φόβος στο σπίτι, φόβος στο μαγαζί, φόβος στο σχολείο, φόβος στο δρόμο. Όλα αυτά λοιπόν για να λυθούνε μαζί με όλα αυτά που είπαμε προηγουμένως χρειάζεται συνοχή και αλληλεγγύη μεταξύ όλων των κοινωνικών φορέων. Σήμερα η Τοπική Αυτοδιοίκηση Α’ βαθμού έδωσε πραγματικά ένα χέρι βοηθείας προς το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη να προχωρήσει για να αντιμετωπίσει αυτό το φαινόμενο το οποίο λέγεται παραβατικότητα.
Η παραβατικότητα αυτή κρύβει ναρκομανείς, κρύβει εμπόρους ναρκωτικών, κρύβει εγκληματικότητα, κρύβει στο κέντρο της Αθήνας θέματα τα οποία άπτονται του τουρισμού και μια σειρά από άλλες καταστάσεις.
Εγώ θέλω πραγματικά να μείνω ότι δεσμεύθηκε ο κ. Υπουργός ότι θα συνεχιστεί αυτή η συνεργασία για το καλό όλων των πολιτών, όχι μόνο στην Αθήνα αλλά και σε όλη την Ελλάδα».

ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Διεύθυνση Πληροφόρησης Τμήμα Δημοσιογραφικών Καλύψεων Παρασκευή, 8 Ιανουαρίου 2010 Αριθμός Δελτίου: 244787193 Έκδοση 1 ΟΡΙΣΜΟΣ ΓΕΝΙΚΩΝ ΚΑΙ ΕΙΔΙΚΩΝ ΓΡΑΜΜΑΤΕΩΝ (080110) ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ Αθήνα, 8 Ιανουαρίου 2010 Με απόφαση του Πρωθυπουργού, Γιώργου Α. Παπανδρέου, και του αρμοδίου Υπουργού αντιστοίχως, ορίζονται οι ακόλουθοι Γενικοί και Ειδικοί Γραμματείς : ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ, ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΤΗΤΑΣ ΚΑΙ ΝΑΥΤΙΛΙΑΣ Γενική Γραμματεία Λιμένων και Λιμενικής Πολιτικής Βλάχος Γιώργος, Καθηγητής Ναυτιλιακής Οικονομικής και Πολιτικής του Πανεπιστημίου Πειραιώς ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ, ΔΙΑ ΒΙΟΥ ΜΑΘΗΣΗΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ Γενική Γραμματεία Δια Βίου Μάθησης Μπάκας Ευθύμιος, Οικονομολόγος, στέλεχος επιχειρήσεων Ειδική Γραμματεία Πρωτοβάθμιας - Δευτεροβάθμιας Παιδείας Κοντογιάννης Μιχάλης, Διευθυντής 99ου Δημοτικού Σχολείου Αγ. Παντελεήμονα Αχαρνών ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ Γενική Γραμματεία Κοινωνικής Ασφάλισης Δρέττα Αθηνά, Οδοντίατρος, Αντινομάρχης Αθηνών ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ Γενική Γραμματεία Πρόνοιας Κατριβάνος Γεώργιος, Ηλεκτρολόγος Μηχανικός, Αντινομάρχης Αθηνών Γενική Γραμματεία Δημόσιας Υγείας Δημόπουλος Αντώνης, Οδοντίατρος - Διδάκτωρ Παν. Αθηνών, Αντιπρόεδρος ΙΣΤΑΜΕ ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ Βλάχος Γιώργος Καθηγητής Ναυτιλιακής Οικονομικής και Πολιτικής του Πανεπιστημίου Πειραιώς. Πτυχιούχος Οικονομικού Τμήματος Αριστοτελείου Πανεπιστήμιου, με μεταπτυχιακό τίτλο D.E.A. και Διδακτορική Διατριβή από το Πανεπιστήμιο PARIS I – Panthéon Sorbonne. Διετέλεσε Πρόεδρος και αντιπρόεδρος του τμήματος Ναυτιλιακών Σπουδών του Πανεπιστημίου Πειραιώς. Διδάσκει στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών (ΜΠΣ) και στο Πάντειο Πανεπιστήμιο (ΜΠΣ) ενώ έχει διδάξει και στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου, στα ΤΕΙ Πειραιά κ.α. καθώς και σε χώρες της αλλοδαπής. Σύμβουλος και επικεφαλής μελετών στον χώρο της Ναυτιλιακής Βιομηχανίας. Έχει διατελέσει σύμβουλος σε Οργανισμούς του δημοσίου και του ιδιωτικού τομέα. ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ Μπάκας Ευθύμιος Γεννήθηκε το 1964 στην Φωκίδα. Οικονομολόγος και στέλεχος επιχειρήσεων. Πτυχιούχος του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθήνας (ΑΣΟΕΕ) στην Οικονομετρική Ανάλυση & κάτοχος μεταπτυχιακού τίτλου M.B.A. από το Cass Business School του CITY UNIVERSITY του Λονδίνου. Regional business manager σε εταιρεία πληροφορικής της ναυτιλίας, έχει ασκήσει διοίκηση στα πεδία εταιρικής ανάπτυξης, διοίκησης και μάρκετινγκ σε εταιρίες εμπορίου, συμβουλευτικής επιχειρήσεων, κατασκευών, τεχνολογίας και πληροφορικής. Παράλληλα, λαμβάνει συνεχή & διαφοροποιημένη επαγγελματική εκπαίδευση στην Ελλάδα & στο εξωτερικό, εξειδικευμένη στα επιχειρησιακά πεδία κάθε τομέα. Μέλος του Ινστιτούτου Επιμόρφωσης του ΠΑΣΟΚ από το 2004, ασκεί καθήκοντα επιμορφωτή στελεχών και συντονιστή ομάδας. ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ Κοντογιάννης Μιχάλης Γεννήθηκε στην Αθήνα το 1963 . Είναι πτυχιούχος της Μαρασλείου Παιδαγωγικής Ακαδημίας. Έχει μεταπτυχιακές σπουδές (M.Ed.) σε θέματα πληροφορικής στην εκπαίδευση στο Παιδαγωγικό Τμήμα Δημοτικής Εκπαίδευσης του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, καθώς και δίπλωμα διετούς μετεκπαίδευσης στην ειδική αγωγή από το Μαράσλειο Διδασκαλείο Δημοτικής Εκπαίδευσης. Έχει συμμετάσχει σε επιστημονικές έρευνες καθώς και σε συνέδρια ως εισηγητής. Είναι μαχόμενος εκπαιδευτικός και υπηρετεί ως διευθυντής στο 99ο Δημοτικού Σχολείου Αθήνας που εδρεύει στην περιοχή του Αγίου Παντελεήμονα Αχαρνών. Διαθέτει συγγραφικό και επιστημονικό έργο. Είναι μέλος του τομέα Παιδείας του ΠΑΣΟΚ και των ομάδων εργασίας του. ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ Δρέττα Αθηνά Γεννήθηκε στην Αθήνα το 1964. Είναι παντρεμένη, μητέρα δύο παιδιών. Τελείωσε την Οδοντιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών το 1988. Κατά την περίοδο 1988 – 1993, υπήρξε επιστημονικός συνεργάτης του Τομέα Ακίνητης Προσθετικής της Οδοντιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών όπου συμμετείχε στις εκπαιδευτικές και ερευνητικές δραστηριότητες του. Συντονίστρια του Προγράμματος «Οδοντική Υγεία στην Αλβανία» στο πλαίσιο του κοινοτικού προγράμματος INTERREG, το οποίο υλοποιήθηκε σε συνεργασία με το Ίδρυμα «Πνοή Αγάπης» του Αρχιεπισκόπου Αλβανίας Αναστάσιου. Από το 1988 έως σήμερα διατηρεί ιδιωτικό ιατρείο. Είναι Αντινομάρχης Αθηνών από το 2002 με αρμοδιότητες σε θέματα ελέγχων στην αγορά, Δημόσιας Υγείας, Οικονομικών, Παιδείας και Πολεοδομίας. Είναι μέλος του Εθνικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ. ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ Κατριβάνος Γεώργιος Γεννήθηκε το 1952 και σπούδασε Ηλεκτρολόγος Μηχανικός. Από το 2002 εκλέγεται Νομαρχιακός Σύμβουλος στην Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Αθηνών-Πειραιώς. Έχει διατελέσει Αντινομάρχης Εμπορίου, Τουρισμού, Πολεοδομιών, Οικονομικών, Προμηθειών και Περιβάλλοντος καθώς και Πρόεδρος των Νομαρχιακών Επιτροπών Διοικητικών Υπηρεσιών-Παιδείας & Πολιτισμού, Προϋπολογισμού-Οικονομικών-Προμηθειών, Τεχνικών Έργων-Πολεοδομίας. Έχει επίσης διατελέσει μέλος του ΔΣ του νοσοκομείου "ΑΓΙΟΣ ΣΑΒΒΑΣ" (2007-2008), του νοσοκομείου "ΕΡΥΘΡΟΣ ΣΤΑΥΡΟΣ" (2003-2004) και του Κέντρου Πρόληψης Ναρκωτικών "ΦΑΕΘΩΝ" (2003-2006). ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ Δημόπουλος Αντώνης Γεννήθηκε στην Πάτρα το 1953. Σπούδασε οδοντιατρική στο Πανεπιστήμιο Αθηνών και ειδικεύτηκε στην ορθοδοντική στην Πανεπιστημιακή Κλινική της Βιέννης. Είναι διδάκτορας του Πανεπιστημίου Αθηνών. Διετέλεσε γραμματέας της Ορθοδοντικής Εταιρείας Ελλάδος και συμμετείχε σε πολλά συνέδρια με σειρά ανακοινώσεων. Από το 1983 έως σήμερα εργάζεται ως ειδικός ορθοδοντικός. Δραστηριοποιείται στο χώρο της δημόσιας υγείας-κοινωνικής πολιτικής και διετέλεσε επί σειρά ετών σύμβουλος στο ΙΚΑ και στο Υπουργείο Υγείας. Θήτευσε ως αντιπρόεδρος του Εθνικού Οργανισμού Κοινωνικής Φροντίδας και υπήρξε πρόεδρος της ΜΚΟ «Πρωτοβουλία για τον εκσυγχρονισμό στην Υγεία». Είναι αντιπρόεδρος του ΙΣΤΑΜΕ-Ανδρέας Παπανδρέου από το 2008.

ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Διεύθυνση Πληροφόρησης Τμήμα Δημοσιογραφικών Καλύψεων Παρασκευή, 8 Ιανουαρίου 2010 Αριθμός Δελτίου: 244751785 Έκδοση 1 ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟΥ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ ΠΕΤΑΛΩΤΗ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ-ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΝΔ Π. ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΠΟΥΛΟΥ ΓΙΑ ΤΑ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ (080110) ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ Αθήνα, 8 Ιανουαρίου 2010 Ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Γιώργος Πεταλωτής, σχετικά με το σχόλιο- απάντηση του εκπροσώπου Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, Π. Παναγιωτόπουλου, για τα φορολογικά θέματα, έκανε την ακόλουθη δήλωση: Είναι πράγματι προκλητικό η ΝΔ να εγκαλεί το ΠΑΣΟΚ για αιφνιδιαστικές τροπολογίες και να παραδίδει μαθήματα οικονομικής πολιτικής στην κυβέρνηση.
Η ΝΔ, ως ¨νέα διακυβέρνηση¨ τότε, απαξίωνε συστηματικά τις κοινοβουλευτικές διαδικασίες. Σε αντίθεση με την πρακτική της κυβέρνησης της ΝΔ να καταθέτει νύχτα τροπολογίες και ενώ η συζήτηση του νομοσχεδίου ήταν ήδη στην ολομέλεια, η κυβέρνηση κατέθεσε έγκαιρα τροπολογία σε νομοσχέδιο που δεν έχει ακόμη ξεκινήσει η συζήτησή του σε Επιτροπή της Βουλής. Αλλά και επί του περιεχομένου της τροπολογίας, ο εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ προφανώς ή έχει ασθενή μνήμη ή αποκρύπτει από τον Ελληνικό λαό τα πραγματικά γεγονότα, καθώς αδιαμφισβήτητα υπήρξε προεκλογική μας δέσμευση αλλά και προγραμματική μας θέση, στο πλαίσιο της κοινωνικής και φορολογικής δικαιοσύνης, να αντικαταστήσουμε το υπάρχον σύστημα φορολόγησης γονικών παροχών και κληρονομιών με ένα πιο προοδευτικό και δίκαιο σύστημα. Τα μικρομεσαία εισοδήματα και η μικρομεσαία περιουσία δεν πρόκειται να πληγούν από τις ρυθμίσεις της κυβέρνησης. Θα κληθούν όμως να αποδώσουν το μερίδιό τους οι έχοντες και κατέχοντες, που τόσο ένθερμα προστάτευε και ουσιαστικά απάλλασσε από τη φορολογία η κυβέρνηση της ΝΔ. Είναι γεγονός ότι, στη ΝΔ αρέσκονται να ασκούν δήθεν εποικοδομητική κριτική στην κυβερνητική πολιτική, αλλά όλοι γνωρίζουν ότι με την οικονομική της πολιτική η ΝΔ έχει μείνει στη σύγχρονη πολιτική ιστορία ως ο αρχιτέκτονας της σημερινής οικονομικής κατάστασης της χώρας. Φαίνεται όμως, ότι χρειάζεται να υπενθυμίζουμε καθημερινά στην ηγεσία και τους εκπροσώπους της ΝΔ ποιος ακριβώς ευθύνεται για την εκτίναξη του ελλείμματος στο 12,7% του ΑΕΠ και το τεράστιο έλλειμμα αξιοπιστίας της χώρας μας, τα οποία καλείται να αντιμετωπίσει σήμερα η κυβέρνηση προχωρώντας συγχρόνως σε αναθέρμανση της οικονομίας και στήριξη του εισοδήματος.

ΟΙ ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΙΝΔΙΚΤΟΣ ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΝ

Η ΑΘΗΝΑΪΚΗ ΤΑΒΕΡΝΑ ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΙΤΤΑΣ Σελίδες:368 ISBN:978-960-518-371-4
Ταβέρνα: Χώρος επικοινωνίας, έκφρασης του λαϊκού κεφιού, διασκέδασης και γέλιου.
Χώρος καλαμπουριού, ξεδόματος, ονειροπώλησης, χαλάρωσης και απόλαυσης.
Χώρος εξομολογήσεων, αρσενικών αλληλοεκμυστηρεύσεων, πονεμένων ερωτικών ιστοριών και αθεράπευτων ερώτων.
Χώρος λησμονιάς – βοηθούσης της οινοποσίας – απόδρασης από τα ντέρτια και τους καϋμούς της ζωής.
Χώρος δημιουργίας, διαφύλαξης και ανανέωσης του μοναδικού πολιτιστικού μας αγαθού που είναι οι τοπικές μας κουζίνες.
Χώρος ομαδικής ψυχοθεραπείας με θεράποντα τον ταβερνιάρη.
Πρώτες συναντήσεις, ερωτικές εξομολογήσεις, αλλά και πολιτικές αναλύσεις και συνωμοτικές μαζώξεις.
Χώρος κοινωνικών συναθροίσεων, οικογενειακών γιορτών όπου επιβεβαιώνεται η κοινωνική συνοχή, τόπος χαράς σπουδαίων γεγονότων, όπως γάμοι, βαφτίσια κλπ.
Χώρος υπέρβασης της ζοφερής πραγματικότητας, διέξοδος και διαφυγή απο τη μοναξιά.
Χώρος όπου ικανοποιείται η πείνα και η δίψα, αλλά όπου το φαγητό και το πιοτό δεν είναι παρά η αφορμή για να ενωθεί η μια ψυχή με την άλλη, να βρεί την άκρη του νήματος, να αποκαλύψει την ατομική αλήθεια και να ενωθεί με το πανανθρώπινο.
Τέλος, χώρος ιστορικής μνήμης, συζητήσεων και σχολιασμού της καθημερινότητας, διαμόρφωσης της κοινωνικής συνείδησης. Η Ταβέρνα είναι ο χώρος έκφρασης του ασυνείδητου.
Εδώ οι άνθρωποι μιλούν με τη γλώσσα της ψυχής και όχι της λογικής.
Πίνουν, μιλούν, τραγουδούν, γλεντούν, αδελφώνονται, αγαπούν, πονούν, υποφέρουν θυμούνται, λυτρώνονται. Το βιβλίο αυτό καταγράφει την ιστορία και την παράδοση της Αθηναϊκής Ταβέρνας.
Από τα πρώτα μεταεπαναστατικά χρόνια μέχρι σήμερα.
Παράλληλα παρουσιάζει και φωτογραφικά τις ιστορικότερες Ταβέρνες της Αθήνας που πολλές εξ’ αυτών λειτουργούν και στις μέρες μας:
Η Λεύκα, ο Τσοπανάκος, το Δίπορτο αλλά και ο Απότσος, ο μπαρμα-Γιάννης και άλλες πολλές. Μέσα από τις σελίδες του βιβλίου ξεδιπλόνεται παράλληλα με την ιστορία της κάθε ταβέρνας και η ιστορία του τόπου και των ανθρώπων της.
Το ρεμπέτικο και οι ρεμπέτες, η αντίσταση και οι παρέες της, ο κινηματογράφος και τ’ αστέρια του. Ένα πανόραμα της πόλης των Αθηνών μέσα από το πρίσμα της Αθηναϊκής Ταβέρνας.
Ένα εξαιρετικό φωτογραφικό λεύκωμα και μια ιστορία των ταπεινών αυτού του κόσμου.

ΟΙ ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΤΗΣ ΕΣΤΙΑΣ ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΝ

Η ΜΕΓΑΛΗ ΧΙΜΑΙΡΑ
ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ: ΚΑΡΑΓΑΤΣΗΣ Μ.
ΕΙΔΟΣ: ΜΥΘΙΣΤΟΡΗΜΑ
ΣΕΙΡΑ: ΝΕΟΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑ
ΣΧΗΜΑ: 12.5X17.5
ISBN: 960-05-0148-3
H Mεγάλη Xίμαιρα είναι ένα λεπτομερές ψυχογράφημα.
O συγγραφέας καταπιάνεται με έναν γυναικείο χαρακτήρα και τον αναλύει συστηματικά. Eίναι η ιστορία της Mαρίνας, μιας νεαρής Γαλλίδας που ερωτεύεται, παντρεύεται και ακολουθεί τον άνδρα της στη Σύρα, στο πατρικό σπίτι της Eπισκοπής.
Eκεί ζει κάτω από τον βαρύ, αποδοκιμαστικό ίσκιο της πεθεράς της. Kαθώς η Mαρίνα συνδέει την τύχη της με τα βαπόρια του άνδρα της, κάθε ψυχική της αναταραχή έχει περίεργες συνέπειες πάνω στη ζωή τους.
Όταν έρχεται η οικονομική καταστροφή που είναι συνδεδεμένη με την ψυχική φθορά της ηρωίδας, τότε όλα μπαίνουν στον φαύλο κύκλο του έρωτα και του θανάτου.

ΟΙ ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΚΑΣΤΑΝΙΩΤΗ ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΝ

2010 - «Πατρίς, Θρησκεία, Οικογένεια Παπανδρέου-Καραμανλή-Μητσοτάκη» Κυρ ΒΙΒΛΙΑ ΜΕ ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ Σκληρό εξώφυλλο ISBN: 978-960-03-5018-0 σελ. 132 9 Νοεμβρίου 2009
Όσο οξύμωρη κι αν ακούγεται η «έκπληξη που κάθε χρόνο αναμένεται», τόσο φαντάζει κυριολεκτική όταν αναφέρεται κανείς στο καθιερωμένο πλέον ετήσιο ημερολόγιο-λεύκωμα του ΚΥΡ.
Τα πρόσωπα που παρελαύνουν κάθε χρόνο στις σελίδες του και σχολιάζουν με το γνωστό δηκτικό ύφος το παρόν του πολιτικού και του κοινωνικού βίου απογυμνώνουν τοn Νεοέλληνα από τη σοβαροφάνειά του, αποκαλύπτοντας την κωμωδία που διαδραματίζεται γύρω του.

ΚΥΚΛΟΦΟΡΕΙ ΑΠΟ ΤΙΣ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΕΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΚΡΗΤΗΣ

39 ΚΑΦΕΝΕΙΑ ΚΑΙ ΕΝΑ ΚΟΥΡΕΙΟ
ISBN: 960-524-044-0
Χαρακτηριστικά: 21x26 εκ.,
σελ. 128, έγχρωμο
Έτος έκδοσης: 2001
Περιγραφή
Δίγλωσση έκδοση (ελληνικά- αγγλικά)
Πρόκειται για ένα λεύκωμα με φωτογραφίες της Tζέλης Xατζηδημητρίου με θέμα τα εναπομείναντα καφενεία της Λέσβου.
Tα καφενεία και το κουρείο της μας φέρνουν τις μυρωδιές και τις γεύσεις τους, τα ενθυμήματα και τα χρώματα της απομόνωσης και της παρέας, τον θόρυβο και τους ψιθύρους της τελετουργίας και του ξεφαντώματος, την ευλάβεια και την ελευθερία που επιτρέπει το ούζο και ο κρασομεζές, συνοδευόμενα από καβγάδες κι εκμυστηρεύσεις, ή απλώς αναθυμίσεις και ρέμβη στην ανάπαυλα της μέρας.
Λουσμένες σε ένα εξαγνιστικό φως, οι φωτογραφίες αυτές μας μεταδίδουν ατόφια την ατμόσφαιρα μιας απροσποίητης αυθεντικότητας, μυώντας μας σε χώρους που αργοπεθαίνουν, καθώς αλλάζουν, πλέον, ραγδαία οι κοινωνικές συμπεριφορές και οι νοοτροπίες που εξέφραζαν.
Στο λεύκωμα περιέχονται κείμενα των Aλέκου Φασιανού, Γιώργου Xρονά, Γιώργου Nικολακάκη, Eυθύμιου Παπαταξιάρχη, Θανάση Παρασκευαΐδη και Φωτεινής Φραγκούλη.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Εκ δ ό σ ε ι ς ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ Σόλωνος 133, 106 77 Αθήνα
τηλ. 210-3806305 φαξ: 210-3838173
email: alexpubl@alexandria-publ.gr ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Κυκλοφόρησε το 19ο τεύχος του εξαμηνιαίου περιοδικού κριτικής της λογοτεχνίας και των τεχνών Κ. Από την πλούσια ύλη του ξεχωρίζουν δύο πολυσέλιδα αφιερώματα: Το πρώτο αναφέρεται στον ποιητή, κριτικό και μεταφραστή Σπύρο Τσακνιά, με αφορμή τη συμπλήρωση δέκα χρόνων από το θάνατό του.
Για τις διάφορες πτυχές της προσωπικότητας και του έργου του γράφουν οι: Αλεξάνδρα Δεληγιώργη, Αλέξης Ζήρας, Γ.Δ. Παγανός, Βαγγέλης Χατζηβασιλείου, Χριστόφορος Μηλιώνης, Τάσος Καλούτσας, Λουκάς Κούσουλας και Εύη Τσακνιά. Στο ίδιο τεύχος περιλαμβάνονται σελίδες αφιερωμένες στον προσφάτως εκλιπόντα κριτικό και ιστορικό της λογοτεχνίας Αλέξανδρο Αργυρίου, με κείμενα της Ελισάβετ Κοτζιά, του Γιάννη Βαρβέρη και του Βαγγέλη Χατζηβασιλείου. Το τεύχος συμπληρώνουν εκτενή δοκίμια των Κώστα Στεργιόπουλου, Αλέξη Ζήρα, Λευτέρη Παπαλεοντίου, Γρηγόρη Ευστρατιάδη, Ηλία Γκρή και Ζωής Βερβεροπούλου, καθώς και κριτικές της τρέχουσας εκδοτικής παραγωγής των Λ. Παπαλεοντίου, Αλέξη Ζήρα, Αντώνη Χατζημωυσή, Κώστα Γ. Παπαγεωργίου, Ιουλίτας Ηλιοπούλου, Χρύσας Σπυροπούλου, Άλκηστης Σουλογιάννη, Κατερίνας Κωστίου και Γιάννη Παπακώστα. Για πρώτη φορά δε, το περιοδικό φιλοξενεί πολλές σελίδες πρωτότυπης και μεταφρασμένης ελληνικής και ξένης λογοτεχνίας. Δημοσιεύονται ποιήματα του Τίτου Πατρίκιου, του Σωτήρη Κακίση, του Χάρη Ψαρρά, του Paul Celan, του Σταύρου Ζαφειρίου, της Αθηνάς Παπαδάκη κ.ά. Το τεύχος κλείνει με επιλογές ποιημάτων του Σπύρου Τσακνιά, που κάνει ο Γιάννης Βαρβέρης ISSN: 1109-6799 τιμή 20,00 € (με ΦΠΑ)

Η ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΣΕ ΤΙΤΛΟΥΣ

ΑΠΟ ΤΑ ΝΕΑΑναδρομικός φόροςστις γονικές παροχές! Μεταξύ θερμοκηπίου και... κατάψυξης Επιστρέφουμε στην απλή κουζίνα Άννα: SΟS για «εμφύλιο» στην Αθήνα Δείχνουν την έξοδο στον Ζίκο Διχάζει η τιμωρία για τα παιδιά Μαθαίνουμε και μετά τα πενήντα Απόδραση στην Ήπειρο Αλαλούμ με τις έρευνες για την ακτινοβολία

Η ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΣΕ ΤΙΤΛΟΥΣ

Today at InfognomonPolitics Χριστιανική μειονότητα στο Ισλάμ - Η περίπτωση των Κοπτών της Αιγύπτου Νέος αγωγός φυσικού αερίου από το Τουρκμενιστάν στο Ιράν! Πολωνία: Συνελήφθη Ρώσος κατάσκοπος Ο βρετανικός Τύπος για τη στρατηγική της Ε.Ε. απέναντι στην Ελλάδα Mπλόκο εν πλω σε λαθραία Ξέσπασε περίεργος «πόλεμος» ΜΕΤΑΞΥ ΥΠΑΛΛΗΛΟΥ ΤΕΛΩΝΕΙΟΥ ΚΑΙ ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΚΑΣΤΕΛΛΟΡΙΖΟΥ Ο βούλγαρος πρωθυπουργός Μπορίσοφ μέμφθηκε τον υπουργό της κυβέρνησής του Ντιμιτρόφ για τα σχόλια που έκανε για την Τουρκία. Αίγυπτος. Συγκρούσεις ανάμεσα σε κόπτες διαδηλωτές και αστυνομικούς στο Ναγκάα Χαμάντι. Η Άγκυρα ανοίγει μέτωπο και με την Ελλάδα Ανάχωμα το Κυπριακό στην πορεία της Τουρκίας Τους «τρώει» ακόμα η ένταξή μας στην Ε.Ε. «Η Ε.Ε. χάνει την Τουρκία» Μετανάστευση, η επόμενη μέρα* Divide ut regnes: Προς σύγκρουση των γενεών για το ασφαλιστικό; Επιτέλους, τσακίστε τη διαφθορά... Η συνέχεια του ελληνισμού και οι αμφισβητίες Κατασκοπικό θρίλερ στον Χορτιάτη «Μας τη λένε» οι Σκοπιανοί για τα χρέη μας Το ΣΑΕ πάντα στηρίζει τα εθνικά θέματα με σοβαρότητα και δυναμισμό, ΑΠΛΑ ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΕΘΝΙΚΗΣ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑΣ . Νέα ώθηση στις ενταξιακές διαπραγματεύσεις ΠΓΔΜ και Τουρκίας

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΤΟ E-PONTOS

ΕΥΞΕΙΝΟΣ ΛΕΣΧΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ Η δολοφονία του μέλλοντος. Γυναίκες και παιδιά θύματα της Γενοκτονίας των Ελλήνων από τους Τούρκους. ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΠΟΝΤΙΩΝ ΡΟΔΟΥ "Ο ΔΙΓΕΝΗΣ"

ΣΚΛΗΡΥΝΣΗ ΚΑΤΑ ΠΛΑΚΑΣ ΚΑΙ ΡΕΥΜΑΤΟΕΙΔΗ ΑΡΘΡΙΤΙΔΑ

ΑΠΟ ΤΟ ΣΚΛΗΡΥΝΣΗ ΚΑΤΑ ΠΛΑΚΑΣΤου Δρ. Δ.ΚΟΥΝΤΟΥΡΗ
ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΤΑΚΤΙΚΑ ΕΧΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΜΦΑΝΙΣΗ ΤΩΝ ΔΥΟ ΠΑΘΗΣΕΩΝ ΕΞΑΙΤΙΑΣ ΔΙΑΤΑΡΑΧΗΣ ΑΝΟΣΟΠΟΙΗΤΙΚΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΟΠΟΥ ΟΜΩΣ ΣΤΗΝ ΡΕΥΜΑΤΟΕΙΔΗ ΑΡΘΡΙΤΙΔΑ ΕΧΟΥΜΕ ΚΑΙ ΠΡΟΣΒΟΛΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΙΚΟΥ ΥΜΕΝΑ.
Ο αρθρικός υμένας είναι η μεμβράνη που καλύπτει τις αρθρώσεις.
Εμφανίζεται σε συμμετρική προβολή π.χ. και τα δύο γόνατα ή τις κλειδώσεις των ποδιών, προκαλεί πόνο, πρήξιμο και δυσκαμψία των αρθρώσεων.
Η διάγνωση δεν είναι δύσκολη και οι διαθέσιμες σήμερα θεραπευτικές αγωγές συμβαδίζουν με αυτήν της σκλήρυνσης κατά πλάκας μέχρι όμως το σημείο που καμία φορά σε επιθετική μορφή ρευματοειδούς αρθρίτιδας έχουμε και διαταραχές από τα πνευμόνια αγγεία και μάτια.
Ο συνδυασμός των δύο αυτοανόσων είναι εύκολος διαγνωστικά και θεραπευτικά.

Η ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΣΕ ΤΙΤΛΟΥΣ

ΑΠΟ ΤΟ Geopolitics-GR Το μέλλον του Κιρκούκ και οι επιδιώξεις της Άγκυρας Νέο-οθωμανισμός και Νέο-ραγιαδισμός Πολιτική Μηδενικών Προβλημάτων Αφγανιστάν: Στελέχη της πρώην Blackwater ανάμεσα στα θύματα της επίθεσης στη βάση Τσάπμαν Αφγανιστάν: Ανταλλάγματα ζητούν οι Ταλιμπάν για τους δύο απαχθέντες Γάλλους Αλ Κάιντα: «Εκδίκηση» για τις επιθέσεις στο Πακιστάν η επίθεση εναντίον της βάσης Τσάπμαν Ο Μηχανισμός της Καταστροφής Ήρωες στην Γη των Πειρατών

ΟΙ ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΚΑΤΟΠΤΡΟ ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΝ

Ο τυφλός ωρολογοποιός The Blind Watchmaker Richard Dawkins Η εξέλιξη και το νόημα της ζωής 3η έκδοση, επηυξημένη και βελτιωμένη Πρόλογος στην Ελληνική Έκδοση: Κώστας Κρίμπας ISBN: 978-960-6717-26-0 Έτος Έκδοσης:2008 Ξένος Εκδότης:Penguin Books Βάρος: 0,80 kg Διαστάσεις:14x21 Δέσιμο:Χαρτόδετο Εκτύπωση:Α/Μ Αριθμός Σελίδων: 534 Η εξέλιξη διαμέσου της φυσικής επιλογής —η μη συνειδητή, αυτόματη, τυφλή, αλλά ουσιαστικά μη τυχαία διαδικασία που ανακαλύφθηκε από τον Δαρβίνο δίνει τη μοναδική απάντηση στο μεγαλύτερο από όλα τα ερωτήματα:γιατί υπάρχουμε Αυτό είναι το θέμα του Τυφλού ωρολογοποιού, του βιβλίου που έχει τιμηθεί μετο Βραβείο Faraday της Βασιλικής Εταιρείας του Λονδίνου (1990), έχει γυριστείσε τηλεοπτικό φιλμ από το BBC (και το οποίο κέρδισε το βραβείο καλύτερηςεπιστημονικής ταινίας, το 1987), έχει μεταφραστεί σε πάρα πολλές γλώσσεςκαι αποτελεί διαρκές παγκόσμιο μπεστ-σέλερ. • « Ένα θαυμάσιο και πρωτότυπο βιβλίο· εξηγεί όλες τις όψεις της εξέλιξης μεσαφήνεια και απαντά σε κάθε επιχείρημα των δημιουργιστών.»—Isaac Asimov • «Μια εξαιρετική παρουσίαση της νεοδαρβινικής θεωρίας, γραμμένη με αξιο-θαύμαστη διαύγεια και εμπλουτισμένη με ολοζώντανα παραδείγματα.»—The Times Education Supplement • «Ίσως το πιο ενδιαφέρον βιβλίο για την εξέλιξη που έχει γραφτεί από τηνεποχή του Δαρβίνου.»—Jοhn Gribbin, The New Scientist • «Καταρρίπτει τα επιχειρήματα της θεϊκής δημιουργίας χωρίς να μειώνει τηναίσθηση του μυστηρίου και της πολυπλοκότητας του κόσμου μας.»—A.G. Cairns-Smith, Πανεπιστήμιο της Γλασκώβης • «Η καλύτερη ανάπτυξη του θέματος της εξέλιξης που έχω διαβάσει τατελευταία χρόνια. Τόσο εμβριθής ώστε να είναι πολύτιμη στους βιολόγους,και τόσο απλή και καλογραμμένη ώστε να γοητεύει το ευρύ κοινό.»—Εdward Ο. Wilsοn, Πανεπιστήμιο Harvard • «Το μυστικό για να γράφει κανείς καλά επιστημονικά βιβλία είναι να έχεικαταλάβει ο ίδιος τις ιδέες... Μακάρι να μπορούσα να γράψω κι εγώ όπως οDawkins.»—John Μaynard Smith, Πανεπιστήμιο του Σάσσεξ • «Μια εκπληκτικά διαυγής παρουσίαση του δαρβινισμού. Το καλύτεροβιβλίο του Dawkins.»—Francisco J. Αyala, Πανεπιστήμιο της Καλιφόρνιας • «Το θέμα αυτού του βιβλίου δεν είναι τίποτε λιγότερο από το νόημα τηςζωής, και ο Dawkins το αναπτύσσει με τον ευαγγελικό ζήλο ενός κληρικούκαι με το μυαλό ενός μεγάλου επιστήμονα.»—The Times

ΤΕΙΡΕΣΙΑΣ

Έστειλαν για δημοσίευση στον ΤΕΙΡΕΣΙΑ το Φακέλωμα των bloggers...
ΤΕΙΡΕΣΙΑΣ
ΣΥΣΤΗΜΑ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΩΝ

Ξεκίνησε το ξεστόλισμα του "οικολογικού" δέντρου!!!

Ξεκίνησε το ξεστόλισμα του "οικολογικού" δέντρου!!!Απολίτιστο Στέκι

Η ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΣΕ ΤΙΤΛΟΥΣ

ΑΠΟ ΤΟ Greek Alert
Μετανάστευση, η επόμενη μέρα* Στο χορό των υπολοίπων ΜΜΕ και κάποια από τα "μεγάλα" blogs Δεν τολμάνε να βγάλουν δημοσκόπηση ΠΟΥΘΕΝΑ!! Η ελληνοποίηση των (λαθρο)μεταναστών και η Ευρώπη Φάμπρικα έχει στήσει το ΠΑΣΟΚ για να κάνει αποδεκτό από την κοινωνία τον επονείδιστο νόμο περί ιθαγένειας ΑΝΤΙΔΡΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΤΩΡΑ ΣΤΑ ΑΝΘΕΛΛΗΝΙΚΑ ΣΧΕΔΙΑ ΜΜΕ! ΣΤΟ ΕΞΗΣ, ΣΕ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΣ, ΔΕΝ ΘΑ ΑΝΑΦΕΡΕΤΑΙ ΠΟΥΘΕΝΑ Η ΕΘΝΙΚΟΤΗΤΑ ΤΩΝ ΔΡΑΣΤΩΝ ΟΥΤΕ Η ΕΘΝΙΚΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΘΥΜΑΤΟΣ! Όψεις εθνοαποδόμησης: Το Μακεδονικό(των Ιών της Ελευθεροτυπίας) Αν είσαι Έλληνας δεν παίρνεις ούτε ευχές!!!! Οι "υπότροφοι" του Σόρος... Μέχρι πότε....; Κινδυνεύει σοβαρά η πατρίδα από την Εθνομηδενιστική "αγέλη" Σε αυτούς που πεθαίνουν πουλημένοι, καλή φώτιση. Bloggers πάντως ΔΕΝ είναι Στο extra3 και στο bluesky ΤΩΡΑ Να δώσουν στον Χιλιανό διαμέρισμα εδώ και τώρα!!! Ο κ. Σωμερίτης καλεί την κυβέρνηση να "συμμορφώσει" τους άτακτους μπλόγκερς Το σύστημα πιστεύει πως "κάτσαμε"...ας τους δείξουμε πως δεν είναι έτσι! Πρέπει να είμαστε όλοι εκεί!!!

ΟΙ ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΚΑΛΕΝΤΗ ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΝ

Κοντραμπατζήδες του Αιγαίου
Συγγραφέας: ( Μαγκλής Γιάννης )
ISBN: 960-219-161-9
ΜΑΓΚΛΗΣ ΓΙΑΝΝΗΣ
Γεννήθηκε το 1909 στην Κάλυμνο.
Εργάσθηκε στην αρχή ως σφουγγαράς, κάτι που πρόβαλε συχνά στα πεζογραφήματά του. Πραγματοποίησε πολλά ταξίδια στο εξωτερικό, από όπου πήρε ερεθίσματα για τις ιστορίες του.
Τα προσωπικά του βιώματα εμπνέουν το συγγραφέα.
Ο αγώνας των θαλασσινών για το μάζεμα των σφουγγαριών, ο κίνδυνος για τη ζωή τους στο βάθος της θάλασσας, ο καθημερινός ηρωισμός των αλιέων, η σκληρή δουλειά, μαζί με την καλοσύνη των απλών ανθρώπων συνιστούν τα μοτίβα των πεζογραφημάτων του.
Γράφει συναρπαστικά, με λαϊκή γλώσσα, με λυρισμό, με διακριτικότητα.
Τιμήθηκε με κρατικά βραβεία λογοτεχνίας (1957, 1958, 1974).

ΟΙ ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΚΑΚΤΟΣ ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΝ

Ιωάννης Συκουτρής.
Η ζωή του (1901-1937) ΑΛΙΚΑΝΙΩΤΗΣ ΔΙΟΝΥΣΙΟΣ
Σχήμα: 17X0
Αρ. Σελίδων:560
ISBN: 978-960-382-765-8
Γλώσσα: Ελληνικά
Βιβλιοδεσία: Δεμένο
Η εργασία αυτή φιλοδοξεί να αποτελέσει την πρώτη συστηματική και πλήρη βιογραφία του Ιωάννη Συκουτρή, μιας ηρωικής και τραγικής μορφής των ελληνικών γραμμάτων και στοχασμού.
Ενός ανθρώπου στο πρόσωπο του οποίου δοκιμάστηκαν τα πνευματικά και ηθικά αντανακλαστικά της κοινωνίας μας, καθώς ο πρωτοπόρος αυτός της φιλολογικής επιστήμης με τη διεθνή αναγνώριση έγινε, στη σύντομη αλλά εξόχως δημιουργική ζωή του, στόχος της επιτήδειας συκοφαντίας, του μοναδικού όπλου που δεν αστοχεί.
«Και αυτό το όπλο οι Έλληνες, αυτοί οι θαυμάσιοι, οι φιλότεχνοι Έλληνες, οι πρώτοι δημιουργοί του καλού και του κακού λόγου, από την Αρχαιότητα κιόλας χειρίζονταν με μοναδική ευστροφία και δεξιοτεχνία, ώστε να διαπράττουν ατιμώρητα τον αναίμακτο ηθικό φόνο, εντελέστερα από τον σωματικό».
Παράλληλα, η παρούσα μελέτη συνθέτει την τοιχογραφία των ταραγμένων πρώτων δεκαετιών του 20ού αιώνα, ως ανατομία ιστορικών και πνευματικών γεγονότων οι συνέπειες των οποίων είναι ισχυρές μέχρι και τις ημέρες μας.