Δευτέρα 17 Σεπτεμβρίου 2018

ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΣΚΛΗΡΥΝΣΗ ΚΑΤΑ ΠΛΑΚΑΣ ΙΙΙ

ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΣΚΛΗΡΥΝΣΗ ΚΑΤΑ ΠΛΑΚΑΣ ΙΙΙ

Καζάνι που βράζει είναι ο χώρος των ασθενών με Σκλήρυνση Κατά Πλάκας, των ασθενών «πολλών ταχυτήτων», των υποψήφιων θυμάτων των ΚΕΠΑ (Κέντρων Επιδιόρθωσης Παθήσεων και Αναπηριών) για πολλούς λόγους, με ΠΡΩΤΟ απ’ όλους, το ότι ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΣΤΗΝ ΛΙΣΤΑ ΜΕ ΤΙΣ 43 ΠΑΘΗΣΕΙΣ ΟΛΕΣ ΟΙ ΜΟΡΦΕΣ ΤΗΣ ΑΣΘΕΝΕΙΑΣ, ΑΛΛΑ ΜΟΝΟ ΔΥΟ.
Εδώ να κάνω μια διόρθωση, για να μην μου πουν οι γνωστοί κομματοχειροκροτητές πως τα ισοπεδώνω όλα, πως η «λίστα» αυτό το ΜΠΑΚΑΛΟΤΕΦΤΕΡΟ ΤΗΣ ΞΕΦΤΙΛΑΣ ΠΟΥ ΕΓΙΝΕ ΣΤΟ ΠΟΔΙ ΓΙΑ ΝΑ «ΓΙΑΤΡΕΨΕΙ» ΤΟΥΣ ΑΣΘΕΝΕΙΣ ΚΑΙ ΧΡΟΝΙΑ ΠΑΣΧΟΝΤΕΣ, τώρα έχει άλλες 100 παθήσεις, το σύνολο 143. Βέβαια, όπως έγραψα και πιο πάνω, ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΜΟΡΦΕΣ ΤΗΣ ΣΚΠ.
Σκαλίζοντας τα διάφορα δημοσιεύματα, έπεσα πάνω σε ένα της ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗΣ με ημερομηνία 28/06/2018.
Ο τίτλος του;
«Βουλή: Χωρίς απάντηση από την κυβέρνηση αίτημα του Σπ. Λυκούδη για πάσχοντες από σκλήρυνση κατά πλάκας»
Το άρθρο είναι μεγάλο, οι ΑΜΕΣΑ ενδιαφερόμενοι το διάβασαν (οι περισσότεροι), αλλά θα το μεταφέρω ως έχει, να μάθει ΟΛΟΣ ο κόσμος και να δει το πόσο «σχετικοί», είναι οι πολιτικάντηδες, και κατά πόσο υπολογίζουν την ανθρώπινη ζωή και αξιοπρέπεια, τόσο οι πολιτικοί, όσο και μερίδα «επιστημόνων», που «εκτελούν εντολές» και ασθενείς.
Μετά, θα πούμε και μια δυο λεπτομέρειες, «ψιλά γράμματα» για κάποιους.
«Χωρίς απάντηση ελπίδας έμειναν, δυστυχώς, πολλοί πολίτες που πάσχουν από μορφές της σκλήρυνσης κατά πλάκας, καθώς το αίτημά τους –όπως μεταφέρθηκε στο Κοινοβούλιο από τον κ. Σπ. Λυκούδη, να ενταχθούν στη λίστα η οποία περιλαμβάνει τις μη αναστρέψιμες ασθένειες, έμεινε χωρίς ανταπόκριση από την κυβέρνηση.
«Η σκλήρυνση κατά πλάκας σύμφωνα με την ιατρική κοινότητα είναι μια ασθένεια μη αναστρέψιμη, ανίατη, διαρκώς εξελισσόμενη και με πλήθος συμπτωμάτων» είπε ο κ. Λυκούδης απευθυνόμενος με επίκαιρη ερώτηση στον υφυπουργό Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης Αν. Πετρόπουλο. «Το Υπουργείο έχει εντάξει στην λίστα των μη αναστρέψιμων ασθενειών δύο από τις πέντε βασικές μορφές της σκλήρυνσης κατά πλάκας, αυτές που εμφανίζουν ιδιαίτερα τα προβλήματα που έχουν σχέση με τις κινητικές δυνατότητες ή αδυναμίες, όπως μπορούμε να το πούμε το θέμα των πασχόντων. Όμως, ένα άλλο μεγάλο κομμάτι μορφών της ασθενείας που δεν έχουν εμφανή κινητικά προβλήματα για να εντάσσονται στη λίστα, απ’ ό,τι διαβάζω αφορά το 80-85% των ασθενούντων, που δεν εντάσσονται σε αυτή τη λίστα», συνέχισε ο ερωτών βουλευτής του Ποταμιού και Ζ’ Αντιπρόεδρος της Βουλής.
Στην ανάπτησή του ο κ. Πετρόπουλος υποστήριξε αρχικώς ότι δεν είναι θέμα πολιτικής επιλογής το πώς θα διαμορφώνεται η συγκεκριμένη λίστα. «Δεν είμαστε εμείς που κρίνουμε την αναπηρία, αλλά οι γιατροί, οι οποίοι με βάση τους κανόνες που ισχύουν και με τη συμμετοχή των ιατρικών εταιρειών διαμόρφωσαν τον πίνακα» είπε ο κ. Πετρόπουλος, για να σημειώσει μεταξύ άλλων: «Επειδή η πάθηση αυτή, όπως και εσείς σημειώνετε, έχει μία διακύμανση ανικανότητας - ξεκινάει με 35% αναπηρία και αυξάνεται μέχρι το 100%- οι δύο παθήσεις που έχουμε εντάξει, είναι πραγματικά περιπτώσεις που καθιστούν μια σειρά απασχολήσεων απαγορευτική και αδύνατη την ένταξη του ανθρώπου στην οικονομική και κοινωνική του ζωή. Θα παρακολουθούμε συνεχώς πώς λειτουργεί αυτός ο πίνακας και στον βαθμό που χρειάζεται να υπάρξει βελτίωση, θα υπάρξει».
Οταν δε, η σχετική συζήτηση φάνηκε να επικεντρώνεται στην επιδοματική πολιτική, ο κ. Λυκούδης έσπευσε να παρατηρήσει: «Δεν αναφέρθηκα καθόλου σε επιδόματα, δεν αναφέρθηκα καθόλου στο εάν θα έπρεπε να έχει οικονομική φροντίδα η πολιτεία. Οι άνθρωποι λένε το εξής: Στεκόμαστε στην κοινωνία, ξέρουμε ότι δεν θα γίνουμε καλά, δώστε μας τη δυνατότητα να μην ταλαιπωρούμαστε, δηλαδή, όπως και οι υπόλοιποι, να μην πηγαίνουμε κάθε δύο-τρία χρόνια στα ΚΕΠΑ να μας επιβεβαιώνουν την αναπηρία μας όπως όλοι οι υπόλοιποι χαρακτηρίζονται ανάπηροι εφ’ όρου ζωής. Δώστε μας και μας αυτή τη δυνατότητα της μη ταλαιπωρίας, κύριε Υπουργέ, όχι της επιδότησης. Δεν είναι οικονομικό το πρόβλημα και γι’ αυτό είναι ακόμα πιο άξιοι προσοχής και ενδιαφέροντος οι συγκεκριμένοι συνάνθρωποί μας. Αυτό ζητούν, δεν ζητούν επιδόματα ούτε λεφτά».
Ο κ. Πετρόπουλος περιορίστηκε να σημειώσει ότι εντάχθηκαν οι δύο μορφές της ασθένειας στη λίστα, αφήνοντας να εννοηθεί ότι τούτο έγινε με κυβερνητική πρωτοβουλία και κατόπιν διαπραγματεύσεων, εν μέσω μνημονιακών δυσκολιών: «Επειδή δεν πρέπει να συμβαίνει αυτό που είπατε, να πηγαίνουν κάθε τόσο στα ΚΕΠΑ να ταλαιπωρούνται -είναι βασανισμός, είναι απαράδεκτο να επιτρέπουμε μια τέτοια κατάσταση να γίνεται με τον τρόπο που γινόταν- το αλλάξαμε. Πείσαμε μέσα στα νέα πεδία και στο επίπεδο ελευθερίας που αποκτήσαμε αυτό το διάστημα, να πούμε ότι δεν μπορεί να συνεχίζεται αυτό. Είναι ντροπή. Τους πείσαμε». Και επανερχόμενος στα «επιδοματικά», με την ευκαιρία της επίκαιρης ερώτησης μίλησε εκ νέου για χρηματική παροχή προς συγκεκριμένες κατηγορίες ασθενών: «Σύντομα θα εκδώσω απόφαση που δίνει και το εξωιδρυματικό επίδομα, το οποίο δεν προβλεπόταν, σε άτομα που πάσχουν από σκλήρυνση κατά πλάκας, όταν είναι σε αυτόν το βαθμό η σκλήρυνση κατά πλάκας που δεν μπορεί να εξυπηρετηθεί. Το εξωιδρυματικό επίδομα είναι μια σημαντική δαπάνη, αλλά αναγκαία γι’ αυτόν τον άνθρωπο, τον έναν που θα χρειαστεί βοήθεια. Και θα το κάνουμε και αυτό. Δεν προβλεπόταν. Το κάνουμε», είπε συγκεκριμένα.»
Λοιπόν, το υπουργείο, κάνοντας «χάρη» στους ασθενείς με ΣΚΠ, ενέταξε ΔΥΟ από τις πέντε (είναι πολλές περισσότερες από πέντε οι μορφές αλλά…) μορφές, πετώντας στα σκουπίδια ΟΛΟΥΣ τους υπόλοιπους ασθενείς.
ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΑΛΗΘΕΙΑ, και στο ΕΓΚΛΗΜΑ αυτό, πρέπει να υπενθυμίσω πως συμμετείχαν στις προτάσεις προς την «επιστημονική επιτροπή», και υποτιθέμενοι εκπρόσωποι των ασθενών με ΣΚΠ.
Όταν έρθει η ώρα, θα πούμε πολλές λεπτομέρειες.
Προσέξτε αυτή τη λεπτομέρεια….
«αρχικώς ότι δεν είναι θέμα πολιτικής επιλογής το πώς θα διαμορφώνεται η συγκεκριμένη λίστα. «Δεν είμαστε εμείς που κρίνουμε την αναπηρία, αλλά οι γιατροί, οι οποίοι με βάση τους κανόνες που ισχύουν και με τη συμμετοχή των ιατρικών εταιρειών διαμόρφωσαν τον πίνακα»»
Οι ΙΑΤΡΙΚΕΣ ΕΤΑΙΡΙΕΣ ΔΙΑΜΟΡΦΩΝΟΥΝ ΤΟΝ ΠΙΝΑΚΑ;  Οι ιατρικές εταιρίες μαζί με τους γιατρούς; Δεν σχολιάζω.
ΤΑ σχόλια δικά σας.
Για τα «ποσοστά», από 35% και ανεβαίνουμε. Προσφορά και ζήτηση δηλαδή ε; Και αφήνω για το τέλος, (αν και θα μπορούσα να πω πολλά) τα ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ.
ΦΟΒΟΥΝΤΑΙ ΜΗΝ ΤΥΧΟΝ ΚΑΙ ΔΩΣΟΥΝ ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ ΣΤΟΥΣ ΧΡΟΝΙΑ ΠΑΣΧΟΝΤΕΣ, ΠΟΥ ΤΟ 90% ΕΧΕΙ ΔΟΥΛΕΨΕΙ ΧΡΟΝΙΑ ΚΑΙ ΠΛΗΡΩΣΕΙ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΕΣ ΕΙΣΦΟΡΕΣ, ΚΑΙ ΔΕΝ ΔΩΣΟΥΝ ΣΤΟΥΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ.
Λέω ψέματα;
Μήπως είναι διαφορετικά τα πράγματα;
Και μια και μίλησαν για «μνημονιακές δυσκολίες», το να δίνουν χρήματα προς κάθε κατεύθυνση, κόβοντας από την υγεία, δεν έχει να κάνει με τα μνημόνια ε;
Μην αναλύσω τις … «κατευθύνσεις».
Κλείνοντας, για την ώρα, θα πω πως στη χώρα μας, οι χρόνια πάσχοντες, χάρη στις πολιτικές των τελευταίων 40 ετών αντιμετωπίζονται με τον πλέον ΑΠΑΝΘΡΩΠΟ τρόπο, και σε πρώτη ευκαιρία, οι «ευαίσθητοι» αρμόδιοι τους πετούν στον γκρεμό…
Θα επανέλθω.

Βασίλης Τσούγκαρης

Κράνος Διασωστικό-Δασοπυροσβεστικό της Vallfirest

Κράνος Διασωστικό-Δασοπυροσβεστικό της Vallfirest
Χαρακτηριστηκά – Πλεονεκτήματα
Ελαφρύ, συμπαγές και άνετο, ειναι κατάλληλο και για βιομηχανικές ναυτηλιακές και στρατιωτικές δραστηριότητες.
Προδιαγραφές
* Οπές Αερισμού
* Διηλεκτρική Αντοχή και αντοχή σε υψηλές θερμοκρασίες.
* Εσωτερικές μετωπίδες από μαλακά πυρίμαχα υλικά για μεγαλύτερη άνεση.
* Ειδικό εύκολο ανοιγμα-κλείσιμο του υποσιάγωνου
* Ειδικοί αντάπτορες σε διάφορα σημεία για εφαρμογή μεγάλης γκάμας φακών, μασκών αναπνοής, προσωπίδες και γυαλιά.
* Σύμφωνο με ΕΝ 397:2001, EN443:199
Προτεινόμενη Χρήση
Κατάλληλο για Πυροσβέστες-Δασοπυροσβέστες-Διασώστες και για εργασίες οπου απαιτείται προστασία απο θερμότητα και φωτιά κλπ.

Επαγγελματικό Radar για σκληρή χρήση. Map Overlay και παρακολούθηση 100 στόχων ΑRPA και 1,000 στόχων AIS.

Η σειρά Black Box Radar MDC-7000 έχει όλα τα πλεονεκτήματα της σειράς MDC-5500 μόνο που συνδέεται με οποιαδήποτε οθόνη επιθυμείτε. Η ευελιξία αυτή προσφέρει πολλαπλές λύσεις για πλοία, ρυμουλκά, αλιευτικά ή Yachts που επιλέγουν να έχουν ίδιες οθόνες για όλο τον ηλεκτρονικό εξοπλισμό τους ή επιθυμούν μεγάλες οθόνες με χαμηλό κόστος.

 οθόνη επιλογής μας και ξεχωριστό χειριστήριο
 μοναδική μέθοδος ψηφιακής επεξεργασίας σήματος, που εξασφαλίζει ότι ακόμη και οι πιο μικροί, μακρινοί στόχοι παρουσιάζονται ευδιάκριτα χωρίς παράσιτα
 λειτουργία ‘true-trail’ για καταγραφή του ίχνους μονό των κινούμενων στόχων ακόμα και όταν το σκάφος είναι σε πορεία
 overlay με χάρτη (δέχεται χάρτη C-MAP και εμφανίζει τους στόχους πάνω στο χάρτη)
 ένδειξη στίγματος και απεικόνιση waypoints σε συνεργασία με GPS course-up και north-up (σε συνεργασία με GPS ή δορυφορική πυξίδα), true motion (σε συνεργασία με δορυφορική πυξίδα και speed log)
 παρακολούθηση μέχρι 100 στόχων (ARPA) και έξοδος σε plotter ή PC
 δυνατότητα απεικόνισης μέχρι 1,000 στόχων AIS
 ο χειρισμός του Radar μπορεί να γίνει από δύο θέσεις πλοήγησης (π.χ. γέφυρα και κόντρα γέφυρα)
 περιστροφή scanner 24 rpm ή 36 rpm ή 48 rpm

ΧΕΙΡΟΠΟΙΗΤΑ ΠΙΑΝΑ ΚΑΙ ΛΑΤΕΡΝΕΣ

Το εργαστήριο κατασκευής χειροποίητων Πιάνων και Λατερνών του ΠΑΝΟΥ ΙΩΑΝΝΙΔΗ σας περιμένει!
Μπορείτε να επισκεφτείτε και τον ιστοχώρο του κάνοντας ΚΛΙΚ ΕΔΩ

CRT S 8040 CB RADIO

CRT S 8040 CB RADIO
40 CX AM/FM European multinorms
Output power 4W AM/FM.
UP/DW key
Backlit keys
Squelch Auto (ASQ).
SCAN function
Channel 9/19.
Microphone 6Br with UP/DW
Call beep.
External speaker plug
WARRANTY 2 YEARS

Ο άνδρας που γεννήθηκε με τον Ελευθέριο Βενιζέλο Ιστορική κωμωδία

Ο άνδρας που γεννήθηκε με τον Ελευθέριο Βενιζέλο Ιστορική κωμωδία 
Συγγραφέας: Γιάννης Παπαγιάννης
Σειρά: ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑ
Υπεύθυνος Σειράς: Ελένη Γκίκα
Επιμέλεια: Αλέξανδρος Πανούσης
Ημερομηνία έκδοσης: 1 Οκτωβρίου 2018
Σχήμα: 14Χ21
Σελίδες: 496
Εξώφυλλο: Μαλακό
ISBN: 978-960-567-161-7
Το 2013 η Άννα Μαρία Αθανασίου ξεκινάει να υλοποιήσει ένα τολμηρό όνειρο: με τη βοήθεια ενός πρώην φίλου της προγραμματιστή και τη χρηματοδότηση ενός μικρού κινηματογραφικού παραγωγού, ξεκινούν να φτιάξουν μια ταινία για τη ζωή του προπάππου της Ιάκωβου Αθανασίου, με βάση ένα πρόγραμμα τεχνητής νοημοσύνης. Το πρόγραμμα όμως ξεφεύγει από τα χέρια τους, και η ζωή του εικονικού Ιάκωβου Αθανασίου προκύπτει διαφορετική από εκείνη του πραγματικού.
Γεννημένος την ίδια ημέρα με τον Ελευθέριο Βενιζέλο, ο Ιάκωβος Αθανασίου προσπαθεί ανάμεσα σε δύο εθνικές χρεοκοπίες (1893 και 1932) να επιτύχει το όνειρό του: να διοριστεί μηχανοδηγός στα τρένα. Όμως οι προσπάθειές του συνήθως ανταμείβονται με ξύλο. Ο Ιάκωβος τρώει τη στιγμή της γέννησής του ξυλιές κι αυτό το μοτίβο θα τον ακολουθεί σε όλη του τη ζωή.
Παράλληλα, δύο παθιασμένες ερωτικές ιστορίες, ο πραγματικός σκανδαλώδης έρωτας του Ίωνα Δραγούμη για την Πηνελόπη Δέλτα κι ο φανταστικός αταίριαστος του Ιάκωβου για την Αλεξάνδρα Μπενάκη, γεννούν το ερώτημα: μπορεί η αγάπη όλα να τα καταφέρει;
Ιστορικά πρόσωπα διατρέχουν το μυθιστόρημα και διασταυρώνονται με τους ήρωες της μυθοπλασίας: ο Βενιζέλος, ο Ανδρέας Συγγρός, ο Εμμανουήλ Μπενάκης, ο Χαρίλαος Τρικούπης, ο Ίων Δραγούμης, η Πηνελόπη Δέλτα, ο Παύλος Μελάς… Η αφήγηση ξεδιπλώνεται μέσα στην ιστορία και αφηγείται την τύχη όχι μόνο του πρωταγωνιστή, αλλά και της Ελλάδας και της ευρύτερης περιοχής των Βαλκανίων.
Μαύρη κωμωδία, μυθιστόρημα αιρετικό και βλάσφημο, όπου οι μύθοι καταρρίπτονται. Όμως, σύμφωνα με τη ρήση του Διονύσιου Σολωμού, «το έθνος πρέπει να μάθει να θεωρεί εθνικό ό,τι είναι αληθινό».

αλλόφυλοι εραστές του Χρίστου Χατζήπαπα - Παρουσίαση βιβλίου στην Πάτρα


Όταν ο multimedia ήχος συναντά την τελειότητα!

Όταν ο multimedia ήχος συναντά την τελειότητα!
Ηχεία monitor GENELEC 8000 Series
Πρωτοτυπία, καινοτομία και εξαιρετική απόδοση είναι μερικά μόνο από τα χαρακτηριστικά της 8000 series της Genelec.
Τα μικρά αυτοενισχυόμενα ηχεία monitor 8010Α, 8020D & 8030C είναι σχεδιασμένα με στόχο το ακριβές monitoring σε όλους τους τύπους ακουστικού περιβάλλοντος, ιδιαίτερα όταν ο χώρος είναι άρτιος (σε ακουστική).
Το περίβλημα αλουμινίου ελάχιστης περίθλασης (MDE™) και ο προηγμένος ελεγχόμενης κατευθυντικότητας κυματοδηγός (DCW™) είναι τεχνολογίες που ταιριάζουν απόλυτα με τα  κορυφαία ηλεκτρονικά και τους μετατροπείς που περιλαμβάνουν τα ηχεία αυτά.
Τα εξαιρετικά χαρακτηριστικά κατευθυντικότητας και απεικόνισης καθιστούν τα ηχεία 8010Α, 8020D & 8030C ως ιδανικά ηχεία monitor εγγύς πεδίου, κατάλληλα για κάθε multimedia εφαρμογή, home studios, music & post production studios, mobile Vans, και digital workstations.
Μάθετε περισσότερα για τα ηχεία monitor της Genelec 8000 series κάνοντας κλικ στους παρακάτω συνδέσμους:

8010Α    8020D    8030C

Μπορείτε επίσης να δείτε όλα τα ηχεία studio monitor της Genelec στη σελίδα του eshop μας κάνοντας κλικ εδώ.
 
Website
Email
Facebook
YouTube
Instagram
Twitter
Copyright © 2015, BON STUDIO SA, All rights reserved.

Διεύθυνση:
Κεντρικά Γραφεία
Ζαΐμη 6 – 106 83 – Αθήνα
Τηλ: 210 3809605 – 8, 210 3302059-62
Fax: 210 3845755

Από το θεατρικό παιχνίδι στην οργανωμένη παράσταση και το θεατρικό παιχνίδι στην παράσταση θεάτρου για παιδιά

Από το θεατρικό παιχνίδι στην οργανωμένη παράσταση και το θεατρικό παιχνίδι στην παράσταση θεάτρου για παιδιά
Ένθετα δύο έργα θεάτρου για παιδιά με θεατρικό παιχνίδι: Ο χρόνος είναι ένα παιχνίδι που παίζει. Το δαχτυλίδι του Μίνωα
Λάκης Κουρετζής
Ταξιδευτής, 2018
292 σελ.
ISBN 978-960-579-086-8,
"Το παιχνίδι είναι μια περίπτωση αγωγής που το παραδοσιακό σχολείο απέκλεισε γιατί του φαινόταν πως δεν διέθετε καμία λειτουργική σημασία", είχε διαπιστώσει κάποτε ο Jean Piaget. Το παιχνίδι το θεωρούσαν μόνο μια ξεκούραση ή εκτόνωση μιας πλεονάζουσας ενέργειας. Αυτή η απλουστευτική άποψη δεν εξηγεί ούτε τη σημασία που τα παιδιά αποδίδουν στα παιχνίδια τους, ούτε στη σταθερή μορφή που παίρνουν τα παιχνίδια των παιδιών, τις συμβολικές ή φανταστικές επινοήσεις (J. Piaget - Psychologie et pedagogie).
Οι βιωματικές, λειτουργικές, παραστατικές όψεις της γνώσης και της έκφρασης του παιδιού που βρίσκεται μέσα σε κάθε μαθητή, η ανθρώπινη ανάπτυξη της νόησης που οδηγεί από στοιχειώδεις αισθήσεις, κίνησης και λόγου, λογικές που συντελούν στην ανάδειξη του προσώπου, αποτελούν βασικές προϋποθέσεις για μια σύγχρονη - προοδευτική διαμόρφωση συστημάτων και μεθόδων ικανών να παράγουν καταστάσεις μετασχηματισμού δεδομένων στερεότυπων με εργαλεία τη μίμηση, την κίνηση, τις αντιλήψεις του παιδιού δια μέσου της μετατροπής μιας διανοητικής εικόνας σε πράξη.
Συμβάντα και γεγονότα, συμπεριφορές και ανάγκες που απασχολούν ένα παιδί, οφείλουν να ενδιαφέρουν κάθε παιδαγωγό, εκπαιδευτικό, ψυχολόγο, θεατρολόγο.
Προς αυτή την κατεύθυνση προσπαθεί αυτό το βιβλίο να κινηθεί. Με εργαλείο το Θεατρικό Παιχνίδι - την παιδαγωγική θεάτρου ως κοινωνικό και πολιτιστικό αγαθό. Διότι το αυθεντικό Θεατρικό Παιχνίδι είναι ικανό να λειτουργήσει από έναν έγκυρο και έμπειρο εμψυχωτή ως πολυεργαλείο, διαμάθημα, όχημα που μπορεί να συμβάλει ως μέθοδος, να συνδράμει τα παιδιά, να τα οδηγήσει στην προσέγγιση και εξοικείωση με το θεατρικό φαινόμενο.
Γιατί το θέατρο εστί
μια τέχνη σύνθετη,
κοινωνική,
έντονα παιδευτική.
"Αφού όλος ο κόσμος είναι μια σκηνή" (William Shakespeare) σε αυτήν την σκηνή δε μπορούν να λείπουν τα παιδιά. Όσο ακόμα υπάρχουν "παιδιά".
Λάκης Κουρετζής

Λασίθι: 8 χωριά για το φθινόπωρο

ArtTravel

1

 Λασίθι

8 χωριά για το φθινόπωρο.
Πατήστε εδώ
2

Αιγαίο

Τα 10 top οινοποιεία του.
3

Ευρώπη

7 χωριά-φαντάσματα της.
Πατήστε εδώ
Πατήστε εδώ
4

Ελλάδα

Ο πιο καυτός γαστρονομικός προορισμός στη Μεσόγειο.
Πατήστε εδώ

ΓΙΑΝΝΗΣ ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟΣ / ΚΩΣΤΑΣ ΒΙΡΒΟΣ Θεσσαλικός Κύκλος_1974

-50% Λίμνη Πλαστήρα 4*Naiades με Ημιδιατροφή+Spa ΚΑΙ Παιδί Δωρεάν

Ekdromi.gr
Οι μεγαλύτερες προσφορές ξενοδοχείων!
Eurobank
4* Naiades Hotel - Λίμνη Πλαστήρα
4* Naiades Hotel - Λίμνη Πλαστήρα-50%
 3 ημέρες (2 Διανυκτερεύσεις)
 2 Άτομα KAI ένα Παιδί έως 6 ετών (+3 επιλογές)
 Ημιδιατροφή
 Έως 25/04/2019
 Ελεύθερη χρήση της Sauna, του Γυμναστηρίου, των γηπέδων Τέννις και Ποδοσφαίρου 5Χ5, Βόλεϊ και του Μπιλιάρδου!
✔ Υπέροχη Τοποθεσία ✔ Free WiFi ✔ Δωρεάν Ιδιωτικό Parking ✔ Επιτρέπονται τα Κατοικίδια κατόπιν αιτήματος ✔ Jacuzzi ✔ Παιδότοπος ✔ Παιδική Χαρά ✔ Μοναδική Θέα ✔ Early check in και Late check out κατόπιν διαθεσιμότητας ✔ Ελεύθερη χρήση της Sauna ✔ Αίθουσα Παιχνιδιών ✔ Παιδική Πισίνα
★ Χώρος Στάθμευσης ★ WiFi ★ Bar ★ Εστιατόριο ★ Εξωτερική Πισίνα ★ Γυμναστήριο ★ Κατοικίδια ★ Παιδική Χαρά ★ Παιδότοπος
€162 από €325Δες το Τώρα!
Περισσότερες Προσφορές
4* Arion Hotel - Ξυλόκαστρο
4* Arion Hotel - Ξυλόκαστρο- 50%
 2 ημέρες (1 Διανυκτερεύσεις)
 2 Άτομα (+5 επιλογές)
 Πρωινό
 έως 30/06/2019
 Early check in και Late check out κατόπιν διαθεσιμότητας!
€59 από €118Δες το Τώρα!
Ionian Beach Hotel - Λακόπετρα Αχαΐας
Ionian Beach Hotel - Λακόπετρα Αχαΐας- 60%
 3 ημέρες (2 Διανυκτερεύσεις)
 2 Άτομα ΚΑΙ ένα Παιδί έως 12 ετών (+6 επιλογές)
 All Inclusive
 έως 25/09/2018
 Επιπλέον 1 Διανυκτέρευση ΔΩΡΟ με Πρωινό και -3% έκπτωση με COSMOTE DEALS for YOU!
€158 από €399Δες το Τώρα!
5* ViP Chalet 4 Season - Αράχωβα
5* ViP Chalet 4 Season - Αράχωβα
 2 ημέρες (1 Διανυκτερεύσεις)
 2 Άτομα ΚΑΙ ένα Παιδί έως 2 ετών
 Πρωινό
 έως 31/10/2018
 Υπέροχη Τοποθεσία!
€66Δες το Τώρα!
4* Grecotel Filoxenia Hotel - Καλαμάτα
4* Grecotel Filoxenia Hotel - Καλαμάτα- 51%
 3 ημέρες (2 Διανυκτερεύσεις)
 2 Άτομα ΚΑΙ ένα Παιδί έως 12 ετών (+4 επιλογές)
 Ημιδιατροφή
 έως 22/09/2018
 Για τους μικρούς μας φίλους Tasty Corner για το Γεύμα τους καθώς και Πλούσιοι Μπουφέδες με snack!
€248 από €510Δες το Τώρα!
4* Volos Palace Hotel - Βόλος
4* Volos Palace Hotel - Βόλος- 50%
 3 ημέρες (2 Διανυκτερεύσεις)
 2 Άτομα ΚΑΙ ένα Παιδί έως 12 ετών (+2 επιλογές)
 Ημιδιατροφή + Ποτά
 Έως 30/09/2019
 Early check in στις 10:00 και Late check out στις 18:00!
€199 από €398Δες το Τώρα!
Arcadia Suites & Spa - Γαλατάς Πόρου
Arcadia Suites & Spa - Γαλατάς Πόρου- 45%
 3 ημέρες (2 Διανυκτερεύσεις)
 2 Άτομα ΚΑΙ ένα Παιδί έως 3 ετών (+3 επιλογές)
 Πρωινό
 έως 15/07/2019
 Ελεύθερη χρήση της Eσωτερικής Πισίνας (μη θερμαινόμενη), του Jacuzzi και του Γυμναστηρίου
€99 από €180Δες το Τώρα!
Θέρμιος Απόλλων - Λίμνη Τριχωνίδα
Θέρμιος Απόλλων - Λίμνη Τριχωνίδα- 50%
 3 ημέρες (2 Διανυκτερεύσεις)
 2 Άτομα ΚΑΙ ένα Παιδί έως 3 ετών (+5 επιλογές)
 Πρωινό
 Έως 25/04/2019
 Early check in στις 10:00 και Late check out στις 18:00!
€99 από €198Δες το Τώρα!
Siagas Beach Hotel - Άγιοι Θεόδωροι
Siagas Beach Hotel - Άγιοι Θεόδωροι- 60%
 3 ημέρες (2 Διανυκτερεύσεις)
 2 Άτομα KAI ένα Παιδί έως 8 ετών (+8 επιλογές)
 All Inclusive
 ΄Έως 10/10/2018
 Επιπλέον 1 Διανυκτέρευση ΔΩΡΟ και -3% έκπτωση με COSMOTE DEALS for YOU!
€159 από €399Δες το Τώρα!
5* Grand Serai Hotel - Ιωάννινα
5* Grand Serai Hotel - Ιωάννινα- 52%
 3 ημέρες (2 Διανυκτερεύσεις)
 2 Άτομα ΚΑΙ 2 Παιδιά ένα έως 12 ετών και ένα έως 2 ετών (+4 επιλογές)
 Ημιδιατροφή
 έως 30/09/2018
 Early check in και Late check out κατόπιν διαθεσιμότητας!
€212 από €440Δες το Τώρα!
4* Sikyon Coast Hotel & Resort - Ξυλόκαστρο
4* Sikyon Coast Hotel & Resort - Ξυλόκαστρο- 39%
 3 ημέρες (2 Διανυκτερεύσεις)
 2 Άτομα ΚΑΙ 2 Παιδιά ένα έως 12 και ένα έως 6 ετών(+3 επιλογές)
 Ημιδιατροφή
 έως 30/09/2018
 Δωρεάν ομπρέλες και ξαπλώστρες στην παραλία και στην πισίνα!
€209 από €340Δες το Τώρα!
Golden Star - Αίγινα
Golden Star - Αίγινα- 60%
 3 ημέρες (2 Διανυκτερεύσεις)
 2 Άτομα ΚΑΙ ένα Παιδί έως 5 ετών (+1 επιλογές)
 Χωρίς Πρωϊνό
 έως 30/09/2018
 Επιπλέον 1 Διανυκτέρευση ΔΩΡΟ και 5% €πιστροφή Eurobank για αγορές έως 20/09!
€49 από €123Δες το Τώρα!
Club Ermioni - Ερμιόνη
Club Ermioni - Ερμιόνη- 50%
 3 ημέρες (2 Διανυκτερεύσεις)
 2 Άτομα ΚΑΙ 2 Παιδιά, ένα έως 12 ετών και ένα έως 4 ετών (+2 επιλογές)
 Πλήρης Διατροφή + Ποτά
 έως 23/09/2018
 Κρασί σε όλα τα Γεύματα!
€192 από €384Δες το Τώρα!
5* Nikki Beach Resort & Spa Porto Heli - Πόρτο Χέλι
5* Nikki Beach Resort & Spa Porto Heli - Πόρτο Χέλι
 2 ημέρες (1 Διανυκτερεύσεις)
 2 Άτομα
 Πρωινό
 έως 30/09/2018
 Μπροστά στην Παραλία!
€168Δες το Τώρα!
5* Cronwell Platamon Resort - Πλαταμώνας Πιερίας
5* Cronwell Platamon Resort - Πλαταμώνας Πιερίας- 20%
 4 ημέρες (3 Διανυκτερεύσεις)
 2 Άτομα ΚΑΙ 2 Παιδιά έως 16 ετών (+9 επιλογές)
 All Inclusive
 15/09/2018 έως 26/09/2018
 Χρήση της Sauna, Hamam και Εξοπλισμός χερσαίων Sport!
€416 από €520Δες το Τώρα!
5* Galini Wellness Spa & Resort - Καμένα Βούρλα
5* Galini Wellness Spa & Resort - Καμένα Βούρλα- 40%
 3 ημέρες (2 Διανυκτερεύσεις)
 2 Άτομα ΚΑΙ 2 Παιδιά, ένα έως 12 ετών και ένα έως 2 ετών (+8 επιλογές)
 Πλήρης Διατροφή
 έως 31/10/2018
 Ελεύθερη χρήση της Εξωτερικής Ιαματικής Πισίνας!
€189 από €317Δες το Τώρα!
Eden Hotel - Πλάκα Αγίου Ιωάννη Πηλίου
Eden Hotel - Πλάκα Αγίου Ιωάννη Πηλίου
 3 ημέρες (2 Διανυκτερεύσεις)
 2 Άτομα (+1 επιλογές)
 Πρωινό
 έως 30/09/2018
 Κοντά σε Παραλία!
€99Δες το Τώρα!
Nefeles Luxury Residence & Lounge - Ορεινή Αρκαδία
Nefeles Luxury Residence & Lounge - Ορεινή Αρκαδία- 50%
 2 ημέρες (1 Διανυκτερεύσεις)
 2 Άτομα ΚΑΙ 2 Παιδιά έως 12 ετών (+2 επιλογές)
 Πρωινό
 11/10/2018 έως 25/04/2019
 Early check in και Late check out κατόπιν διαθεσιμότητας!
€59 από €118Δες το Τώρα!
5* Valis Resort Hotel - Βόλος