Παρασκευή 8 Απριλίου 2016

ΔΕΛΤΙΟ ΕΠΙΔΕΙΝΩΣΗΣ ΚΑΙΡΟΥ

ΔΕΛΤΙΟ ΕΠΙΔΕΙΝΩΣΗΣ ΚΑΙΡΟΥ
ΑΠΟ ΕΜΥ/ΕΜΚ
Ελληνικό, 08-04-2016/1300 C
Α.Α. 13/2016

ΒΡΟΧΕΣ ΚΑΙ ΚΑΤΑΙΓΙΔΕΣ ΚΑΤΑ ΤΟΠΟΥΣ ΙΣΧΥΡΕΣ ΘΑ ΣΗΜΕΙΩΘΟΥΝ ΑΠΟ ΤΙΣ
ΜΕΣΗΜΒΡΙΝΕΣ ΩΡΕΣ ΤΟΥ ΣΑΒΒΑΤΟΥ (09-04-2016) ΣΕ ΑΡΚΕΤΕΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ
ΚΥΡΙΩΣ ΤΗΣ ΗΠΕΙΡΩΤΙΚΗΣ ΧΩΡΑΣ, ΠΟΥ ΔΕΝ ΑΠΟΚΛΕΙΕΤΑΙ ΝΑ ΣΥΝΟΔΕΥΟΝΤΑΙ
ΑΠΟ ΧΑΛΑΖΟΠΤΩΣΕΙΣ ΚΑΙ ΠΑΡΟΔΙΚΑ ΙΣΧΥΡΟΥΣ ΑΝΕΜΟΥΣ.

ΠΙΟ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΘΑ ΕΠΗΡΕΑΣΤΟΥΝ:
1. ΑΥΡΙΟ ΣΑΒΒΑΤΟ (09-04-2016) 
ΤΙΣ ΜΕΣΗΜΒΡΙΝΕΣ ΚΑΙ ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΕΣ ΩΡΕΣ Η ΗΠΕΙΡΟΣ, Η ΔΥΤΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, Η ΔΥΤΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ ΚΑΙ Η ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ
2. ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ (10-04-2016) 
ΑΡΧΙΚΑ ΤΟ ΙΟΝΙΟ, Η ΗΠΕΙΡΟΣ, Η ΔΥΤΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ ΚΑΙ ΜΕΧΡΙ ΤΟ ΜΕΣΗΜΕΡΙ Η ΥΠΟΛΟΙΠΗ ΗΠΕΙΡΩΤΙΚΗ ΧΩΡΑ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΙΣ ΝΥΧΤΕΡΙΝΕΣ ΩΡΕΣ ΠΙΘΑΝΟΝ ΤΑ ΝΗΣΙΑ ΤΟΥ ΒΟΡΕΙΟΥ ΚΑΙ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ ΚΑΙ ΤΑ ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ
3. ΤΗ ΔΕΥΤΕΡΑ (11-04-2016) 
ΜΕΧΡΙ ΤΙΣ ΠΡΩΙΝΕΣ ΩΡΕΣ ΠΙΘΑΝΟΝ ΤΑ ΝΗΣΙΑ ΤΟΥ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ ΚΑΙ ΤΑ ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ ΣΤΑ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΤΑΚΤΙΚΑ ΔΕΛΤΙΑ ΚΑΙΡΟΥ ΤΗΣ ΕΜΥ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΤΗΣ ΕΜΥ www.emy.gr

ΕΛΛΑΔΑ ΠΡΟΣΦΥΓΙΚΟ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑ

ΕΛΛΑΔΑ ΠΡΟΣΦΥΓΙΚΟ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑ

Ελλάδα Απρίλης του σωτηρίου έτους 2016, και η υγεία της χώρας κοντεύει να αφήσει την «τελευταία της πνοή» λόγο των διαφόρων πολιτικών, των περικοπών (λόγο κρίσης), και των ΑΝΙΚΑΝΩΝ που ήταν στο τιμόνι της και την έφεραν σε αυτό το χάλι. Μέχρι σήμερα, ΟΛΟΙ αυτοί οι επικίνδυνοι, οι αδίστακτοι, που διέλυσαν τα πάντα και καμαρώνουν από πάνω για το «έργο» τους, την έχουν γλυτώσει, αλλά να είστε σίγουροι Συνέλληνες, θα έρθει και η ώρα τους να λάβουν ότι τους αξίζει.
Δεν αργεί….
Το Εθνικό Σύστημα Υγείας έχει εδώ και χρόνια καταρρεύσει, του έχουν φάει τα «σωθικά» όλοι εκείνοι που ανέφερα πιο πάνω και διάφορα άλλα κοράκια, και ΣΗΜΕΡΑ, ΤΩΡΑ, όποιος Έλληνας αρρωστήσει, θα τα βρει σκούρα.
Όλα λοιπόν τα είχε η «Μαριωρή», ήρθε και ο «φερετζές» του προσφυγικού, και έδεσε το γλυκό.
Βλέπετε, όλες αυτές οι ΧΙΛΙΑΔΕΣ των προσφύγων , μεταναστών, και λαθρομεταναστών, χρειάζονται υπηρεσίες υγείας, τις οποίες το «κράτος» δεν είναι άξιο να παρέχει στους Έλληνες, και για να ακριβολογήσουμε, τις περισσότερες τις έχει ΚΟΨΕΙ το ίδιο για να εξοικονομήσει χρήματα.
Διάβασα ένα ενδιαφέρον άρθρο, και προβληματίστηκα με τα «νούμερα» για την υγεία.
Διαβάστε το και εσείς, και θα καταλάβετε….
«Το κόστος του Προσφυγικού στην Υγεία
Περίπου 30 εκατ. ευρώ εκτιμάται ότι θα φθάσει το ετήσιο κόστος για την περίθαλψη 50-70.000 προσφύγων-μεταναστών. Τα πρώτα επίσημα δεδομένα που έχει αναλύσει το υπουργείο Υγείας, δείχνουν ότι το ετήσιο κόστος ισοδυναμεί με τις δαπάνες λειτουργίας ενός νοσοκομείου 400 κλινών!
Ειδικότερα, οι υπολογισμοί δείχνουν ότι τα ετήσια έξοδα ενός πληθυσμού 50-70.000 προσφύγων-μεταναστών είναι δυνατόν να ξεπεράσουν ακόμη και τα 30 εκατ. ευρώ. Ποσό το οποίο είναι ισοδύναμο με τον ετήσιο προϋπολογισμό νοσοκομείων, όπως η Αγία Όλγα (400 κλίνες) και το Σισμανόγλειο (450 κλίνες).
Τα πρώτα στοιχεία, που έχουν συγκεντρωθεί, δείχνουν ότι μέχρι σήμερα:
έχουν δαπανηθεί περίπου 4,5 εκατ. ευρώ για φάρμακα, υλικά και άλλες υπηρεσίες υγείας.
Στον αντίποδα, από διάφορες πηγές της Ε.Ε. και του Διεθνούς Οργανισμού για τους πρόσφυγες, έχουν εγκριθεί μόνο περίπου 3,5 εκατ. από τα οποία μέχρι πριν λίγες ημέρες είχαν εκταμιευτεί μόλις 500.000, ενώ σήμερα το ποσό έχει ανέλθει στα 2,3 εκατ.
Πηγές του υπουργείου Υγείας δεν κρύβουν την απογοήτευσή τους για το γεγονός ότι υπάρχει μεγάλη γραφειοκρατία στη διαχείριση του προβλήματος με τις υπηρεσίες των Βρυξελλών. Ο αρμόδιος επίτροπος Υγείας της Ε.Ε. κ. Βιτένις Αντριουκαΐτις, ο οποίος τον Νοέμβριο είχε επισκεφθεί τη Λέσβο, εμφανίζεται θετικός στην οικονομική στήριξη της Ελλάδας, αλλά στην πράξη παρατηρείται έντονη γραφειοκρατία και δραματική καθυστέρηση.
Είναι ενδεικτικό ότι πρόσφατα η Κομισιόν εξέδωσε έκθεση 36 σελίδων, η οποία αφορά τον ηλεκτρονικό τρόπο καταγραφής και παρακολούθησης της υγείας των μεταναστών και των προσφύγων στις χώρες υποδοχής. Παράγοντες του υπουργείου Υγείας μας σχολίαζαν δηκτικά ότι «είναι τρελοί αυτοί οι Ρωμαίοι»…
Την ίδια ώρα, όμως, οι ανάγκες υγείας των προσφύγων δεν μπορούν να περιμένουν. Μάλιστα, με την πάροδο του χρόνου αλλάζουν μορφή και πολλαπλασιάζονται. Στην αρχή του προσφυγικού κύματος προς τη χώρα μας, τα βασικά προβλήματα υγείας ήταν κυρίως μικροτραυματισμοί, που αντιμετωπίστηκαν σχετικά εύκολα από μη κυβερνητικές οργανώσεις ή τις νησιωτικές υπηρεσίες υγείας.
Εδώ και μερικές εβδομάδες, όμως, μετά το κλείσιμο της βαλκανικής διαύλου, έχουμε πλέον ένα μεγάλο πληθυσμό προσφύγων-μεταναστών, οι οποίοι έχουν εγκλωβιστεί και – όπως όλα δείχνουν – θα μείνουν στη χώρα μας επί μακρόν. Έτσι, οι ανάγκες υγείας τους παίρνουν άλλη διάσταση:
Συνθήκες υγιεινής. Η εμφάνιση μεμονωμένων κρουσμάτων ηπατίτιδας στους πρόχειρους καταυλισμούς των προσφύγων αποτελεί την κορυφή του παγόβουνου. Η διαχείριση των τουαλετών και των σκουπιδιών αποτελούν ανοιχτές πληγές και κύρια πηγή μολύνσεων.
Λοιμώδη νοσήματα. Εδώ ο κίνδυνος δεν είναι τόσο να μεταδοθούν νοσήματα από τους πρόσφυγες στο γηγενή πληθυσμό, αλλά το αντίστροφο! Ο οργανισμός των προσφύγων είναι «παρθένος» σε μικρο-οργανισμούς, που υπάρχουν στην Ελλάδα. Το γεγονός αυτό σε συνδυασμό με την πτώση του ανοσοποιητικού τους λόγω των κακουχιών και της κακής διατροφής, εγκυμονούν σοβαρούς κινδύνους.
Χρόνια νοσήματα. Όσα άτομα έχουν χρόνια νοσήματα, όπως διαβήτη, υπέρταση, υπερλιπιδαιμία είναι φανερό ότι έχουν απορρυθμιστεί λόγω υποσίτισης, διακοπής αγωγής και των κακουχιών.
Εμβολιασμοί. Τους τελευταίους μήνες, το 52% των προσφύγων είναι μικρά παιδιά, τα οποία προφανώς έχουν και πιο ευάλωτη σωματική και ψυχική υγεία. Επίσης, χρειάζονται εμβολιασμούς, αντιμετώπιση δερματικών παθήσεων, οδοντιατρική φροντίδα κλπ.
Ψυχικά προβλήματα. Πολλά άτομα χρειάζονται ψυχολογική στήριξη και διαχείριση του μετατραυματικού στρες, που συνοδεύει επώδυνες καταστάσεις, όπως η προσφυγιά. Επίσης, χρειάζεται εγρήγορση των αρχών και παρακολούθηση για την εμφάνιση σοβαρών ψυχώσεων.
Για να καλυφθούν οι προαναφερόμενες ανάγκες, ο σχεδιασμός του υπουργείου Υγείας προβλέπει ότι χρειαζόμαστε:
Τουλάχιστον 9 κινητές μονάδες με γιατρούς, νοσηλευτές και λοιπό προσωπικό, οι οποίοι θα επισκέπτονται καταυλισμούς και χώρους ανοιχτής ή κλειστής διαμονής.
Συνολικά, 150 γιατρούς διαφόρων ειδικοτήτων και περίπου 900-1.000 επαγγελματίες υγείας!
Ανυπολόγιστες προς το παρόν ποσότητες φαρμάκων και υγειονομικού υλικού. Μάλιστα, εδώ, το μείζον πρόβλημα είναι ότι λόγω Μνημονίου, υπάρχει πλαφόν στις δαπάνες φαρμάκων τόσο του ΕΟΠΥΥ (2 δις) όσο και των νοσοκομείων (570 εκατ.) και μέχρι στιγμής οι δανειστές δεν δείχνουν διατεθειμένοι να δεχθούν οποιαδήποτε χαλάρωση λόγω του προσφυγικού.»
ΠΗΓΗ: virus.com.gr
Πως σας φάνηκε Συνέλληνες;
Και επειδή το συγκεκριμένο «κόστος» ισούται με τις δαπάνες λειτουργιάς ενός νοσοκομείου 400 κλινών, τα οποία νοσοκομεία να σας θυμίσω πως βαρούν το ένα μετά το άλλο «κανόνι», πείτε μου εσείς, την κατάληξη της υγείας γενικότερα για τους ΕΛΛΗΝΕΣ, σε συνδυασμό με το κόστος των φαρμάκων, κλπ, κλπ…….
Θυμίζω ξανά, τις δηλώσεις του επιστημονικού κόσμου για το ΧΑΛΙ της υγείας, που οι άνθρωποι έλεγαν, και λεν ΞΕΚΑΘΑΡΑ, πως ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΣΕ ΘΕΣΗ ΛΟΓΟ ΠΕΡΙΚΟΠΩΝ ΚΑΙ ΕΛΛΕΙΨΕΩΝ ΣΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ, ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΚΑΛΑ ΤΟΝ ΚΟΣΜΑΚΗ, ΝΑ ΠΑΡΕΧΟΥΝ ΤΙΣ ΟΠΟΙΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΥΓΕΙΑΣ….
Δεν άλλαξε κάτι αδέλφια προς το καλύτερο…. Τουναντίον, πάμε προς το χειρότερο.
Έτσι, για να μη μας παραμυθιάζουν με «θαύματα».
Η υγεία για τους ΕΛΛΗΝΕΣ έχει «δολοφονηθεί» εδώ και χρόνια, και οι φονιάδες της τριγυρίζουν ελεύθεροι και γελούν με τα χάλια μας και με την ανοχή μας.
Ήταν στραβό το κλίμα, το έφαγε και ο γάιδαρος. Δεν έφταναν οι τόσες επιβαρύνσεις σε ένα σακάτικο σύστημα υγείας από παλιά, ήρθαν και περισσότερες, καινούργιες.
ΟΥΑΙ ΚΑΙ ΑΛΛΟΙΜΟΝΟ ΚΑΙ ΑΡΡΩΣΤΗΣΕΙΣ ΣΥΝΕΛΛΗΝΑ. ΤΟ ΜΟΝΟ ΣΙΓΟΥΡΟ ΕΙΝΑΙ ΠΩΣ ΘΑ ΠΑΣ ΣΑΝ ΤΟ ΣΚΥΛΙ ΣΤΟ ΑΜΠΕΛΙ.
Να τους χαιρόμαστε όλους…..

Βασίλης Τσούγκαρης

«ΚΕΝΤΡΟ ΤΕΧΝΗΣ ΣΥΝΘΕΣΗ» ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΓΙΑ 3


«ΚΕΝΤΡΟ ΤΕΧΝΗΣ ΣΥΝΘΕΣΗ» ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΓΙΑ 3
Η Μαίρη Τσόγια και η Άννα-Μαρία Φωτιάδου επιλέχθηκαν, μετά από audition που πραγματοποιήθηκε από τοACB (Athens Children’s Ballet) ACB τον Μάρτιο του 2016, για να συμμετάσχουν στην παράσταση «Το μυστικό των 4 εποχών» σε μουσική Delibes με χορογράφο τον Erico Montes Nunes. 
Στην audition συμμετείχαν χορευτές και χορεύτριες από όλη την Ελλάδα από 9 έως 22 ετών, περίπου 300 στον αριθμό και επιλέχθηκαν 60.
Στην ίδια παράσταση θα συμμετέχει και ο Νικόλας Σωτηρίου που επιλέχθηκε από την περσινή audition και του προτάθηκε να μείνει και για τις παραστάσεις των επόμενων χρόνων.
https://www.facebook.com/kentrotexnissynthesi
http://kentrotexnissynthesi.blogspot.gr/

Simrad HALO™-3 Radar

Simrad HALO™-3 Radar
Combining the best characteristics of traditional pulse and FMCW broadband radar systems, our Halo™ Radar uses Pulse Compression technology to provide an unprecedented mix of long and short detection range, high target definition, and minimal clutter. Solid State technology means minimal warm-up time and maximum ocean-going reliability, while compliance with upcoming Low Emission standards makes Halo Radar safe to run in anchorages and marinas.
Key Features
True 48nm range with 3-foot open array antenna
Beam Sharpening with Target Separation Control
Compatible exclusively with Simrad NSS evo2 and NSO evo2 multifunction displays
Dual Range operation
Advanced signal processing with Custom, Harbour, Offshore, Weather, and BIRD modes
High-speed 48RPM operation
InstantOn™, ready in 16-25 seconds from power-on, instant from standby
MARPA target tracking, up to 10 targets (20 with dual range)
Low electromagnetic emissions and radiation
Low power consumption with 12/24V operation
Ethernet connectivity
Unique blue LED accent lighting with brightness control

HaloTM sees all the way across the bay
From Pax River, HaloTM sees all the way across the Cheasapeake Bay(1) and detects storms over Cambridge, Maryland(2)

300ft and up to 72nm - same time & screen
HaloTM lets you see near and far in Dual Range mode, with competely independent split-screen displays.
Note a remarkably small 20ft main bang area(1)

Track multiple high-speed targets
With high-speed operation, Halo shows target trails of four fast-moving jet skis in Clearwater, Florida harbour

Monitor far-away weather cells
HaloTM sees weather cells 65NM away (3), giving you a real-time view of rough weather long before you encounter it.

Superior target separation
HaloTM shows clear separation of even the smallest targets, as seen in this sailing dingy race.

Birdfinder radar
Birds mean fish, and Halo's dedicated BIRD mode means it's easy to find flocks of birds from a distance. Birds are visible at 3.5nm here, with no high-gain screen clutter thanks to Halo Radar's advanced DSP.
Solid-State with Pulse Compression Technology
Simrad Halo Radar is the world’s first high performance, solid-state radar with pulse compression technology designed specifically for recreational mariners. Unlike traditional pulse radar, Halo Radar isn’t reliant on a high-powered magnetron (vacuum tube) to transmit. Instead, Halo Radar uses solid-state electronics and low-power 25W pulsed, frequency-swept transmission bursts to deliver pulse radar-like range and resolution, without the associated warm-up time, power consumption, or electromagnetic emissions.
48nm Range
Halo Radar delivers a maximum range comparable to traditional 6kW pulse radar, at up to 48nm with the HALO-3 Radar’s 3-foot open array antenna. It offers unprecedented 6m (20ft) minimum range, peering into that pulse-radar blind spot where once only FMCW (3G/4G) Broadband Radar could operate.
Beam Sharpening
Whether you’re looking at a flock of birds or a string of channel markers, separating one radar target from another is key. Beam Sharpening with Target Separation Control provides unmatched target resolution, granting the Halo Pulse Compression Radar’s 3-foot open array antenna the same effective target resolution as a 4-foot array without beam sharpening.
Dual Range Operation
With Dual Range, Halo Radar functions like two arrays in one – monitor two distance ranges simultaneously with independent displays, controls, and totally independent MARPA target tracking. Take full advantage of Halo Radar’s combination of short-, mid-, and long-range performance to keep an eye on faraway weather cells, while monitoring channel markers and high speed watercraft up close.
Target Detection
The HALO-3 Radar offers excellent target detection for its compact 3-foot open array. For enhanced target detection in line with tough IEC 62388 Annex D specifications, consider our larger HALO-4 Radar or HALO-6 Radar arrays.
View comparison table
MARPA Target Tracking
Track up to 10 user-selected radar targets, displaying CPA (closest point of approach) and TCPA (time to closest point of approach). Up to 20 different targets can be tracked in Dual Range mode, with 10 targets per screen. MARPA functionality requires a heading sensor and GPS.
Advanced Signal Processing
Halo Radar employs advanced signal processing for digital azimuth and range sidelobe reduction, enhancing discrimination of small targets such as channel markers from larger adjacent targets such as ships and bridges. In addition, Directional Sea Clutter Rejection dynamically changes gain in the sweep to allow smaller targets to be seen in the leeward. Coming soon via free NSS/NSO evo2 software update, Sector Blanking reduces on-screen clutter by eliminating unwanted reflections in up to four user-defined zones.
5 Usage Modes with Automatic Harbour/Offshore Selection
Custom, Harbour, Offshore, Weather, and BIRD modes tune Halo Radar’s advanced signal processing to help ensure the targets you’re interested in can be seen vividly – even in the toughest environmental conditions. Automatic selection of Harbour and Offshore modes configures your Halo Radar to suit your surroundings, while a ‘Custom’ mode enables easy manual tuning to suit any purpose or condition.
High Speed Mode
Halo Pulse Compression Radar provides rapid position updates, with high speed operation up to 48RPM (mode and range dependent). Simrad quality construction and Halo Radar's brushless motor with advanced helical geartrain design ensure exceptionally quiet operation, especially at 48RPM.
InstantOn™
Collision hazards won’t wait for your radar to start up – why should you? Halo Radar’s solid-state technology is ready instantly from standby, and in just 16-25 seconds from power-on to fully-operational. Avoid the 2-3 minute warm-up time associated with traditional pulse radar, and trust Halo Radar to produce an immediate, accurate radar image when you need it.
High Reliability
Halo Radar is built to last, with its solid-state transceiver meaning no magnetron to replace, and no manual tuning required as the magnetron heats up or ages. Similarly, a solid-state brushless motor driver means no motor brushes to wear out and replace. Be confident that Halo Radar will operate at high speed in winds up to 70 knots, year after year.
Low Electromagnetic Emissions
Unlike traditional pulse radar, Halo Radar’s low-power pulsed transmissions meet upcoming Low Emission standards. This makes Halo Radar safe to run in anchorages and marinas, providing enhanced radar coverage at the very start and end of each journey. In fact, Halo Radar’s minimum safe distance in any transmission mode is within the swing circle of its open array antenna.
Low Power Consumption
Halo Radar uses 40W average with no wind, and no more than 150W at maximum wind velocity. Experience even greater power savings in standby with just 6.5W power usage, versus 10-15W for pulse radar. With its low power consumption and support for 12/24 volt DC systems, Halo Radar is ideal for small to mid-sized powerboats.
Ethernet Connectivity
Simrad Halo Pulse Compression Radar connects to any Simrad NSS evo2 or NSO evo2 multifunction display system via Ethernet, with a bulkhead-mounted interface box below deck. Antenna installation is simple and elegant, with the same thin cable and small-diameter connectors as our 3G/4G Broadband radars.
Uncompromising Aesthetics
Bringing the range and reliability of Halo Pulse Compression Radar to your boat doesn’t mean compromising on aesthetics. Halo Radar’s sleek open-array antenna sits atop a uniquely curved pedestal, a departure from traditional boxy and utilitarian radar designs. Display your Halo Radar on the water with soft-glow, dual-beam Blue LED accent lighting, integrated into the pedestal and customizable with 4-level brightness control.
* Halo™ Pulse Compression Radar’s blue 4 level static accent pedestal lighting may not be approved for use in your boating location. Please check your local boating regulations before turning the blue accent lights ON.
Technical/Environmental
Humidity +40°C, 93% RH
Operating Temperature -25° to +55°C
Water Resistance IPX6
Product Width 1,068mm / 3.5'
Product Height 448mm /17.6"
Product Weight Unpacked System: 26.8kg/59lb±10%
Pedestal:18.75kg/41.5lb±10%
Antenna 3’: 4.1kg/9.0lb±10%
RI-12: 1.6kg/3.5lb±10%
20m (33ft) Cable: 2.3kg/5.0lb±10%
Specified Standards FCC ID: RAYHALO
IC: 4697A-HALO
Emissions compliant to SM1541-4 (including -40dB/dec future design objectives)
Waterproof Standard/rating IEC60945-4
Power
Power Consumption 150W (peak in 70kt winds), 40W (average with zero wind velocity), 6.5W (standby)
Power Supply (Supply Voltage) 10.8V – 31.2V DC (12/24 Volt DC systems)
Other
Pulse Length / PRF Pulse length: 0.04µsec; Chirp length: 2-96µsec; Chirp Bandwidth: 2-32MHz; Up to 1 pulse and 5 chirps in a burst with burst repetition rate of 500-2000Hz. Range and mode dependent. Effective Pulse Compression Ratio less than 150 in all modes.
Other Features Automatic Harbour, Offshore, Weather and BIRD modes, Custom manual mode, MARPA, Dual Range, InstantON, Low power draw, Low electromagnetic emission
Radar
Antenna Horizontal Beam Width [deg] 2.4° ±10% (-3dB width), 2.1/1.9/1.6° with Beam Sharpening mode enabled (Low/Med/High)
Antenna Receiver Noise Figure [dB] 5
Antenna Rotation Speed Approx. 24-48RPM (min 20RPM at 70 knots)
Antenna Type Circulator and Isolator; Radar Mixer: MIC front-end
Antenna Vertical Beam Width 25° +20% (-3dB width)
RadarVibration 2-100Hz and 20G, 100,000 cycles
Synthesized - X-Band 9.410–9.495GHz
Communications
Ethernet 10/100 BaseT, NMEA2000/NMEA0183
Overview
Cable Length 20m (65ft). Optional 10m (33ft) cable
Radar Technology
Solid-state X-Band transceiver with Pulse Compression technology
Radar Max Range
100m / 300ft to 48nm
Radar Features
Peak Power Output: 25W ±10% under any transmit condition (up to 10% duty cycle max)
Radiation Safe Distance: 100W/m2 (Occupational) at 0m - touch anywhere; 10W m2 (Public) measured at .28m/.92ft. FCC CFR47 Part 2.1091 calculated public safe distance is 0.80m/2.6ft. (less than the swing circle of the antenna with either method).

ΧΕΙΡΟΠΟΙΗΤΑ ΠΙΑΝΑ ΚΑΙ ΛΑΤΕΡΝΕΣ

Το εργαστήριο κατασκευής χειροποίητων Πιάνων και Λατερνών του ΠΑΝΟΥ ΙΩΑΝΝΙΔΗ σας περιμένει!
Μπορείτε να επισκεφτείτε και τον ιστοχώρο του κάνοντας ΚΛΙΚ ΕΔΩ

YAESU FT -450D

YAESU FT -450D
ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΚΛΙΚ ΕΔΩ
The FT-450D is a compact yet superb HF/50MHz radio with state-of-the-art IF DSP technology configured to provide World Class performance in an easy to operate package. New licensees, casual operators, DX chasers, contesters, portable / field enthusiasts, and emergency service providers…This Radio is for YOU !
The current "FT 450D" model includes some great features not offered with the original FT 450 and FT 450AT models that have been discontinued.
Illuminated Key Buttons
300Hz / 500Hz / 2.4 kHz CW IF Filter
Front Feet Stand *
Classically Designed Main Dial * and Knobs
Dynamic Microphone MH-31A8J Included
* Yaesu sells these items separately so that FT 450 and FT 450AT Owners can equip their radios with these desirable features. The parts can be purchased from Authorized Yaesu Dealers or direct from the Yaesu Parts Department in Cypress, CA. Click on "Files" tab at the top of this web page for Instructions for making these modifications.

Compact Size & Lightweight
The FT-450D comes - complete with an Automatic Antenna Tuner - is a compact 9”W x 3.3”H x 8.5”D (w/o knobs) weighing only 8.8 pounds. This lightweight package is designed to be used as a desktop radio at home or in portable applications. The FT-450D can also be used mobile with the MMB-90 convenient mobile bracket accessory. Besides home or mobile operation, this easy to pack radio is a DXpeditioner or Emergency Service Provider dream come true - compact, lightweight, high performance receiver, and 100 watts output on 160 through 6 meters Amateur Radio bands. 100 Watts RF Ouput 160 - 6 Meters
Enjoy a cool 100 watts RF output on all HF bands 160-10 meters plus the 6 meter band. The rugged FT 450D aluminum die-cast chassis with its quiet, thermostatically controlled cooling fan provides a solid foundation for the power amplifier during long hours of field or home use...including the challenges of contesting. Power Requirements
The FT-450D can be powered by any convenient 13.8 VDC 22 amp external power source. Large Easy-to-Read LCD Display
You will love the FT-450D 9-segment Black-Nega type LCD frequency display with Larger-Than-Normal easy to read characters. Illuminated Key Buttons
Ease of operation enhanced through the use of easy-to-find illuminated front panel buttons. Classically Designed Main Dial & Knobs
The FT 450D is equipped with classically designed Main Dial and Knobs giving it the desirable "Big Radio" feel. 400 MHz built-in IF DSP
Fast and robust IF DSP processing! IF Roofing Filter
The FT-450D includes a 10 kHz bandwidth Roofing Filter in the 67.899 MHz 1st IF, right after the 1st Mixer. This filter provides narrow-band selectivity to protect the following IF and DSP stages – a feature rarely found in rigs in this price range! IF Shift & Width
The FT-450D IF Width and IF Shift features are the primary tools you will use for best interference reduction.
After narrowing the bandwidth (Width) and/or adjusting the center of the passband (Shift), the Contour control (see details of this feature below) may also yield additional signal-enhancement benefits on the net residual bandwidth. What’s more, the IF Notch Filter (see details of this feature below) may also be utilized in conjunction with the three other filter systems to significant advantage.
The IF WIDTH tuning system allows you to vary the width of the DSP IF passband to eliminate  interference. Moreover, the bandwidth may actually be expanded from its default setting, should you wish to enhance incoming signal fidelity when interference on the band is low. The IF WIDTH is varied in steps: SSB - 1.8/2.4/3.0 kHz. AM - 3.0/6.0/9.0 kHz. FM - 2.5/5.0. CW - 0.5/1.8/2.4 kHz. kHz.
The IF SHIFT tuning system allows you to vary the DSP filter passband higher or lower, without changing the pitch of the incoming Signal to reduce or eliminate interference. Because the carrier tuning frequency is not varied, there is no need to re-tune the operating frequency when eliminating the interference. The total passband tuning range for the IF Shift system is ±1 kHz. Rotate the [SHIFT] knob to the left or right to reduce the interference. You may observe the position of the passband in the “SHIFT” indicator of the DSP Graphic Display portion of the LCD front panel main display. Contour
The Contour filtering system provides a gentle shaping of the IF filter pass band to suppress or enhance particular frequency components, thus improving the sound and/or readability of a received signal. The DSP Contour filter is a unique capability of the receiver, providing either Nulling or Peaking of tunable segments of the receiver passband to suppress interference or excessive frequency components on an incoming signal, or to peak those tunable frequency segments. The amount of Nulling / Peaking and the bandwidth over which it is applied are adjustable via the Menu. The peak position of the contour filter is graphically depicted in the “CONTOUR” indicator of the DSP Graphic Display portion of the LCD front panel main display. SPECIAL FILTERING NOTE: The steep slopes of the DSP filtering can, when adjusted aggressively, impart an unnatural sound to an incoming signal. Often, a narrow bandwidth is not the key to improving copy. The incoming signal itself may have undesirable or excessive frequency components. By judicious use of the Contour filter, the “shoulder” of the passband response may be altered, or components removed from within the passband, allowing the desired signal to rise above the background noise and interference in a manner not obtainable with other filtering systems. IF Notch
The IF Notch filter is a highly effective system that allows you to slice out an interfering beat note or other carrier signal from inside the receiver passband. You may observe the graphically depicted peak position of the IF Notch filter in the “NOTCH” indicator of the DSP Graphic Display portion of the LCD front panel main display. DNR - Digital Noise Reduction
The Digital Noise Reduction (DNR) feature utilizes eleven (11) different mathematical algorithms to analyze and suppress different noise profiles encountered on the HF/50 MHz bands. You get to choose the selection that provides the best noise suppression. The DSP’s Digital Noise Reduction (DNR) system is designed to reduce the level of random noise found on the HF and 50 MHz bands. It is especially effective during SSB operation. Any of eleven different noise-reduction algorithms can be selected. Each of these algorithms was created for dealing with a different noise profile. You will want to experiment with the DNR system to find the best setting according to the noise currently being experienced that concurrently will allow the signal to rise up out of the noise. Manual Notch Filter
The FT-450D Manual Notch Filter is a highly-effective system that slices out an interfering beat tone/signal Clarifier
Lots of receiver frequency verstility provided by an easy to engage Clarifier IPO/ 20 dB ATT Built-in
The FT 450D includes all the gain you will need all the way up to 50MHz. For lower HF bands where too much gain can lead to receiver issues, you can easily adjust the gain from the front panel. TX Watch Monitor
When in split frequency mode, depressing the TXW button lets you listen to the frequency you have selected for transmitting. Digital Voice Recorder
Record and playback up to 20 seconds of audio! Digital Microphone Equalizer
Custom set your rig to match your voice characteristics for maximum power punch on the band. CW Features:
The FT 450D comes packed with all the CW operating features one could ever ask for! • Narrow CW IF Filters
Terrific CW selectivity provided by 300Hz, 500Hz, and 2.4kHz CW IF Filters. Nothing to buy! • Built-In Electronic Keyer
The Built-In Electronic Keyer speed is adjustable from 4 to 60 WPM. You will also be able to select your favorite CW weight - Dot-Dash Ratio. • Spotting (Zero-Beating)
The FT 450D Spotting feature will help you get right on frequency with the station you want to call. • Memory Keyer
Load up the 3 memory channels with information you repeated have to send. • Sidetone Generator
The CW sidetone volume and tone are menu adjustable to fit your favorite settings. • Beacon Function
The FT 450D CW Beacon allows up to 118 characters using the CW mMssage Keyer's 3 memories. • CW Training Feature
Random Morse code is generated for code practice via the built-in sidetone generator. Linear Control
A jack located on the back panel provides control circuitry for your high power linear amplifier. Built-in TCXO
The FT 450D includes a TCXO for incredible frequency stability. No option to buy! Dedicated Data Jack for FSK-RTTY operation
The rear panel of the FT 450D has a jack dedicated to FSK-RTTY and digital mode operation....it could not be easier to get on the air with these modes! CAT System (D-sub 9 pin): Computer programming
The FT 450D CAT System allows uploading of factory provided firmware updates as well as computer control of the radio. Versatile Memory System
Up to 500 memory channels can be set and separated into as many as 12 Memory Groups. My Band / My Mode Functions
Use the FT 450D My Band / My Mode functions to recall your favorite operating environments Scan Function
The FT 450D includes a number of very useful and versitile Scan function settings. CTCSS Operation (FM)
We did not forget to include CTCSS operator for 10 and 6 meter FM operation. Important Feature For Visual Impaired Operators
The FT 450D provides Digital Voice Announcement - Select Frequency, Mode, Meter Reading

Κάρμεν Ρουγγέρη - Ομήρου Οδύσσεια με 2 CD

Κάρμεν Ρουγγέρη - Ομήρου Οδύσσεια με 2 CD

ΚΑΡΜΕΝ ΡΟΥΓΓΕΡΗ
ΟΜΗΡΟΥ ΟΔΥΣΣΕΙΑ
Θέατρο για παιδιά
Εικονογράφηση: Χριστίνα Κουλουμπή
Μουσική σύνθεση-ενορχήστρωση: Αντώνης Δελαπόρτας
ΠΑΙΖΟΥΝ ΚΑΙ ΤΡΑΓΟΥΔΟΥΝ ΟΙ ΗΘΟΠΟΙΟΙ:
ΚΑΡΜΕΝ ΡΟΥΓΓΕΡΗ, ΤΑΣΟΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΚΟΥΛΟΥΜΠΗ ΠΕΤΡΟΣ ΚΙΟΣΕΣ ΙΡΙΣ ΠΑΝΤΑΖΑΡΑ ΣΠΥΡΟΣ ΠΕΡΔΙΟΥ ΔΕΣΠΟΙΝΑ ΠΟΛΥΚΑΝΔΡΙΤΟΥ ΘΑΝΑΣΗΣ ΤΣΙΔΙΜΗΣ ΑΓΓΕΛΟΣ ΧΑΤΖΑΣ ΝΕΚΤΑΡΙΟΣ ΦΑΡΜΑΚΗΣ ΣΩΤΗΡΗΣ ΣΟΥΡΙΑΝΟΣ
ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΚΑΙ ΞΕΦΥΛΛΙΣΤΕ ΤΟ ΕΔΩ

ΕΡΕΥΝΩΝΤΑΣ ΤΟ ΟΘΩΜΑΝΙΚΟ ΠΑΡΕΛΘΟΝ - ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΣΤΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΙΣΛΑΜΙΚΗΣ ΤΕΧΝΗΣ

ΚΘΒΕ: ΕΡΓΑ ΤΩΝ ΝΙΛΣΕΝ, ΒΑΣΚΣ & ΜΠΕΡΛΙΟΖ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΟΘ ΣΤΗΝ ΕΜΣ

«ΤΟΥΡΝΟΥΑ 5Χ5» ΚΘΒΕ: «ΤΟ ΑΡΙΣΤΟΥΡΓΗΜΑ Ή THE RE-MOHAMMED-ΤY SHOW»

Διαβάστε στα ανανεωμένα και αποκαλυπτικά «Επίκαιρα»:THE PANAMA PAPERS ΓΙΑΤΙ ΚΡΥΒΟΥΝ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΣΤΟ ΣΚΑΝΔΑΛΟ ΤΟΥ ΑΙΩΝΑ

Διαβάστε στα ανανεωμένα και αποκαλυπτικά «Επίκαιρα»:

Αποκλειστικές προ-δημοσιεύσεις μόνο στα epikaira.gr
THE PANAMA PAPERS
ΓΙΑΤΙ ΚΡΥΒΟΥΝ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΣΤΟ ΣΚΑΝΔΑΛΟ ΤΟΥ ΑΙΩΝΑ

- Υπόθεση Βγενόπουλου
- Personae non gratae
Διαβάστε ακόμη στα ΕΠΙΚΑΙΡΑ:

Πρώτα μέτρα, μετά δόση
Σε εκταμίευση ποσού από την Κομισιόν ελπίζει η κυβέρνηση με καταληκτική ημερομηνία την 22α Απριλίου
Συμμαζεύει κόμμα και... απόψεις
Ο Κυριάκος επιβάλλει γραμμή, μειώνει θεαματικά τα μέλη της ΠΕ, επιμένει σε «προσφυγή στον λαό» και κάνει αντιπρόεδρο και τον Τζιτζικώστα!
«Επιδόρπιο» στη Φώφη... ο Τσίπρας από Σουλτς
Το παρασκήνιο πίσω από το τετ-α-τε των Βρυξελλών
Αποκλειστικό: «Γέμισε» το Δημόσιο Ταμείο αέρα κοπανιστό!
Η χαρακτηριστική περίπτωση επιχειρηματία ΜΜΕ που χρωστά εκατομμύρια για «ανύπαρκτη» εταιρεία
Απάτη με... ρόδες και ουρά
Πλαστές δανειακές αιτήσεις για αγορά Ι.Χ. - Ο «περίεργος» ρόλος αντιπροσωπείας και τράπεζας
Το ευρωπαϊκό φιάσκο του Προσφυγικού
Από το «καλωσόρισμα» στο πισωγύρισμα
Ρωσική στρατιωτική δύναμη: Κυρίαρχος παράγοντας στο ευρωπαϊκό γεωπολιτικό παιχνίδι
Ρένα Δούρου: «Οικοδομούμε έναν οδικό χάρτη ανάπτυξης»
Πάταξη γραφειοκρατίας και έργα υποδομής το στοίχημα της Περιφέρειας Αττικής
Πολεμικές αποζημιώσεις και ελληνογερμανικές σχέσεις
Μέρος Β΄
«Η μεγάλη γεωστρατηγική σημασία της Ελλάδας»
Επικοινωνιακή επίθεση του Πενταγώνου με αποδέκτη τα μεγαλύτερα ΜΜΕ διεθνώς
Καπετάν Νικηφόρος (1921-2000): Ο ανιδιοτελής αγωνιστής, ο οραματιστής, ο λογοτέχνης
Με τη ζωή και το έργο του πρόβαλλε πάντα την ανάγκη εθνικής ενότητας
Περισσότερα θέματα, αποκαλύψεις και αναλύσεις
στα Επίκαιρα που κυκλοφορούν.
Και...
Για την καθημερινή σας, έγκυρη και αξιόπιστη ενημέρωση,
εμπιστευτείτε τα www.epikaira.gr

"Άννα Καρένινα" σε διασκευή και μετάφραση Αντώνη & Κωνσταντίνου Κούφαλη από την Κάπα Εκδοτική

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΛΕΟΝ ΤΟΛΣΤΟΪ
Άννα Καρένινα
Μετάφραση-Διασκευή: Αντώνης & Κωνσταντίνος Κούφαλης
Επίμετρο: Σίσσυ Παπαθανασίου
Σελ.: 160 τιμή: 8,48 ευρώ
ISBN: 978-618-5191-19-1
Κάπα Εκδοτική
Δημοσιευμένο αρχικά σε συνέχειες στο περιοδικό «Ρούσκιι Βέστνικ» μεταξύ 1873 και 1877, το εμβληματικό μυθιστόρημα του Λ. Τολστόι  αρθρώνεται με άξονα τη σχέση της Άννας Καρένινα, μιας παντρεμένης αριστοκράτισσας, με έναν νεότερο άντρα στη τσαρική Ρωσία και την αφήγηση του γαιοκτήμονα αριστοκράτη Λέβιν ο οποίος επιλέγει τη σκληρή δουλειά στο κτήμα δίπλα στους χωρικούς και τη θαλπωρή της οικογενειακής ζωής· ωστόσο, γύρω τους  ο συγγραφέας υφαίνει τις ιστορίες δεκάδων άλλων χαρακτήρων, αποτυπώνοντας μια πραγματική ανθρωπογεωγραφία για να συνθέσει το πανόραμα της ρωσικής κοινωνίας του 19ου αιώνα. Αναδεικνύοντας συγκρούσεις σε επίπεδο χαρακτήρων, θρησκείας, ηθικής, γένους και κοινωνικών τάξεων, ο Τολστόι σκιαγραφεί τη μετάβαση από μια εποχή ευδαιμονισμού και εκμετάλλευσης των αδυνάτων σε μια άλλη κατάσταση που ευαγγελίζεται την επανάσταση και την ισότητα. 
Αυτοί ακριβώς οι λόγοι οδήγησαν τον Αντώνη και τον Κωνσταντίνο Κούφαλη να στραφούν στη θεατρική διασκευή και μετάφραση αυτού του αριστουργήματος της παγκόσμιας λογοτεχνίας. Για να ενσωματώσουν, στο μέτρο του δυνατού, το σύνολο του μυθιστορηματικού υλικού αλλά και για να αντιμετωπίσουν ζητήματα χρονικής, τοπικής και αφηγηματικής ενοποίησης του νέου έργου επιλέγουν να μην ακολουθήσουν μια γραμμική αφήγηση· αντίθετα, οργανώνουν επίπεδα σκηνικής δράσης που τέμνονται, υπακούοντας σε εσωτερικές διασυνδέσεις και πολυσύνθετες αναφορές.
Γράφει η Σίσσυ Παπαθανασίου στο επίμετρο της έκδοσης: «Χωρίς καμία προσπάθεια για επικαιροποίηση, αλληγορίες ή επανατοποθετηση του υλικού σε διαφορετικό πλαίσιο ιστορικών αναφορών, ο Αντώνης και ο Κωνσταντίνος Κούφαλης δημιουργούν ένα στέρεο νέο έργο, με θεατρικά πρόσωπα ζωντανά, που υπάρχουν τώρα κι όμως έρχονται από μακριά, και που μας (ξανα)αφηγούνται την ιστορία τους, που και πάλι μας αφορά? εδώ και τώρα? ιδίως τώρα. […] Το έργο τους αναπαράγει και μας μεταφέρει όλη τη γοητεία και τον προβληματισμό του μυθιστορήματος. Μας κάνει κοινωνούς στο ήρεμο πάθος του Λέβιν και συνένοχους στο δράμα της ηρωίδας. Μιλώντας μας όμως, με λόγια και ιστορίες από μια άλλη και για μια άλλη εποχή, ο Αντώνης και ο Κωνσταντίνος Κούφαλης μας μιλούν εν τέλει, για το σήμερα? χωρίς μάλιστα να μας φοβίζουν».
Η μετάφραση-διασκευή έγινε για την παράσταση Άννα Καρένινα, σε σκηνοθεσία Πέτρου Ζούλια, που παρουσιάζεται στο Εθνικό Θέατρο έως τις 8 Μαΐου, 2016.
Κάπα Εκδοτική  - Παπαρηγοπούλου  6,  Περιστέρι  - Τηλ: 210 6859273
info@kapaekdotiki.gr www.kapaekdotiki.gr fb/ Κάπα Εκδοτική
t @KapaEkdotiki

Κυριακάτικα εκπαιδευτικά προγράμματα και θέατρο για παιδιά /


Κυριακάτικα Εκπαιδευτικά Προγράμματα για παιδιά
Κυριακή 10 Απριλίου, 15:00
Από τον Μπραμς στα ντραμς για παιδιά 3-7 ετών και τους γονείς τους
Mουσική, παραμύθι, θεατρικό παιχνίδι και μουσικός αυτοσχεδιασμός σε ένα εκπαιδευτικό πρόγραμμα με βασικό ερέθισμα το έργο του Γιοχάνες Μπραμς
Κυριακή 10 Απριλίου, 12:00
Ακούω Βλέπω Παίζω με τον Beethoven
για παιδιά 5-10 ετών
Πρωτότυπο διαδραστικό εκπαιδευτικό πρόγραμμα που προσφέρει έναν διασκεδαστικό τρόπο προσέγγισης της μουσικής. Η περιπέτεια ξεκινάει με κυνήγι μουσικών θησαυρών στα ράφια της Βιβλιοθήκης, συνεχίζεται με ζωγραφική, δημιουργική ανάγνωση και παιχνίδια με μουσικά όργανα και κοπυφώνεται με προβολές και ζωντανή μουσική
Εισητήρια-πληροφορίες:
www.ticketservices.gr , 210 72 34 567
Εκδοτήρια: Πανεπιστημίου 39 (Στοά Πεσμαζόγλου)
Δε-Πα 09:00-17:00, Σα 10:00-16:00
Εκδοτήριο Βιβλιοθήκης (Μέγαρο Μουσικής)
Δε-Πα και Κυριακή 10:00-16:00
Πολυχώρος της Μουσικής Βιβλιοθήκης
του Συλλόγου Οι Φίλοι της Μουσικής
στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών

Μουσικοθεατρικό Αναλόγιο για όλη την οικογένεια
Τα παιδιά του Μπαχ
Τα πιο ταλαντούχα παιδιά γίνονται
τα παιδιά του Μπαχ
Σάββατο 9 Απριλίου, 19:00
Πώς να είναι άραγε η ζωή δίπλα σ΄έναν μεγαλοφυή πατέρα, τον Γιόχαν Σεμπάστιαν Μπαχ;
Η πολυμελής οικογένεια Μπαχ επί σκηνής μας περιγράφει την ιστορία της μέσα από την κίνηση
των πλήκτρων και του λόγου.
Η ροή της ιστορίας ντυμένη με τη ροή της μουσικής, η ενδυματολογική και εικαστική αρμονία του χώρου δημιουργεί εικόνες, ρυθμό, ενδιαφέρον,
συγκίνηση στη φαντασία του θεατή.
Ιδέα - Κείμενο - Σκηνοθετική και Σκηνογραφική επιμέλεια: Μάγδα Μαυρογιάννη
Πιανίστες: Μαθητές πιάνου, πολυβραβευμένοι πανελληνίως και διεθνώς, της καθηγήτριας
Αγάθης Λεϊμονή
Εισιτήρια: ticketservices , 210 72.34.567, Πανεπιστημίου 39 (Στοά Πεσμαζόγλου) Δ-Π 9-5, Σάββατο 9-3 και στο εκδοτήριο της Μουσικής Βιβλιοθήκης στο Μέγαρο,(Δ-Π και Κυριακή 10-4)
Περισσότερες πληροφορίες

Παρασκευή στις 3: Συναυλίες στη Βιβλιοθήκη
Παρασκευή 8 Απριλίου, 15:00
Συναυλία σπουδαστών της τάξης πιάνου
Ελίνας Γαβριηλίδου
Με έργα κλασικής και ρομαντικής περιόδου
ως τη σύγχρονη μουσική δημιουργία
Είσοδος ελεύθερη
Αίθουσα Διδασκαλίας της Μουσικής Βιβλιοθήκης του Συλλόγου Οι Φίλοι της Μουσικής στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών

Συναυλία στη Μουσική Βιβλιοθήκη
Σάββατο 9 Απριλίου, 18:00
Μουσική Σχολή Νέα Μελωδία
Ετήσια Μαθητική Συναυλία
Είσοδος ελεύθερη
Αίθουσα Διδασκαλίας
της Μουσικής Βιβλιοθήκης
του Συλλόγου Οι Φίλοι της Μουσικής
στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών

Συναυλία στη Μουσική Βιβλιοθήκη
Κυριακή 10 Απριλίου, 18:30
Συναυλία σπουδαστών του
Ωδείου Αργυρουπόλεως
Είσοδος Ελεύθερη
Αίθουσα Διδασκαλίας
της Μουσικής Βιβλιοθήκης
του Συλλόγου Οι Φίλοι της Μουσικής
στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών

Θεατρική παράσταση για παιδιά
Απαγορεύεται η μουσική!
Όσο κι αν ο ανατρεπτικός της τίτλος προσπαθεί να μας πείσει για το αντίθετο, η νέα μουσικοθεατρική παράσταση της ομάδας Κοπέρνικος έρχεται να μας αποδείξει ότι η μουσική βρίσκεται παντού.
Αυτή την Κυριακή 10 Απριλίου
και κάθε Κυριακή στις 15:00
το θέατρο γεμίζει υπέροχες μουσικές και τραγούδια, που ερμηνεύονται ζωντανά ακόμα κι από τα ίδια τα παιδιά, ενώ η έντονη δράση και το έξυπνο χιούμορ σε ένα απόλυτα παιχνιδιάρικο σκηνικό, προσφέρουν στα παιδιά ηλικίας 4-9 ετών ένα ευρηματικό και ποιοτικό θέαμα, ανοίγοντας το δρόμο για άφθονους "μουσικούς πειραματισμούς" στο σπίτι ή στο σχολείο.
Τιμές εισιτηρίων: 8 ευρώ (παιδικό), 10 ευρώ
Εισιτήρια-πληροφορίες:
ticketservices.gr
Εκδοτήρια: Πανεπιστημίου 39 (Στοά Πεσμαζόγλου)
Δε-Πα 09:00-17:00, Σα 10:00-16:00
Εκδοτήριο Βιβλιοθήκης (Μέγαρο Μουσικής)
Δε-Πα και Κυριακή 10:00-16:00
Τηλεφωνική αγορά με πιστωτική κάρτα 210 7234567
Πληροφορίες την ημέρα της παράστασης
210-7282554
Περισσότερες πληροφορίες

Θεατρική παράσταση για παιδιά
Χίλιες και μία...σελίδες
Η νέα υρηματική μουσική θεατρική παράσταση «Χίλιες και μια...σελίδες» και το 2016 μαζί μας.
Αυτή την Κυριακή 10 Απριλίου και κάθε Κυριακή στις 11:30 στη Βιβλιοθήκη σε πρωτότυπο κείμενο και σκηνοθεσία του Μιχάλη Κοιλάκου.
Μαζί του, πολυτάλαντοι ηθοποιοί τραγουδούν, χορεύουν (ακόμα και κλακέτες) και παίζουν ζωντανά με δεξιότητα πιάνο, βιολί, κιθάρα, ακορντεόν, κρουστά και μουσικό πριόνι!
Το έργο διαδραματίζεται παράλληλα στην πραγματικότητα και στον κόσμο της φαντασίας, δημιουργώντας απρόοπτες κωμικές καταστάσεις. Το πολύχρωμο ευρηματικό σκηνικό διεγείρει την φαντασία των παιδιών με εκπλήξεις και διαδραστικά στοιχεία!
Για παιδιά 3 ως 9 ετών
Τιμές εισιτηρίων: 8 ευρώ (παιδικό), 10 ευρώ
Εισιτήρια-πληροφορίες:
ticketservices.gr
Εκδοτήρια: Πανεπιστημίου 39 (Στοά Πεσμαζόγλου)
Δε-Πα 09:00-17:00, Σα 10:00-16:00
Εκδοτήριο Βιβλιοθήκης (Μέγαρο Μουσικής)
Δε-Πα και Κυριακή 10:00-16:00
Τηλεφωνική αγορά με πιστωτική κάρτα 210 7234567
Πληροφορίες την ημέρα της παράστασης 210-7282554
Περισσότερες πληροφορίες


Φιλοξενία εκδηλώσεων
Στη νέα πτέρυγα του Συλλόγου Οι Φίλοι της Μουσικής στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών
διατίθενται για τη φιλοξενία εκδηλώσεων
πλήρως εξοπλισμένοι χώροι:
Πολυχώρος και Αίθουσα Διδασκαλίας
Με τη σύγχρονη τεχνολογική υποδομή, την εξαιρετική ακουστική και το πιάνο που διαθέτουν
προσφέρονται για τη φιλοξενία εκδηλώσεων λόγου και μουσικής, παρουσιάσεων, σεμιναρίων και εκθέσεων.
Αναγνωστήριο Βιβλιοθήκης
Χάρη στην υλικοτεχνική υποδομή μιας σύγχρονης βιβλιοθήκης, αποτελεί ιδανικό περιβάλλον για τη διοργάνωση σεμιναρίων και εργαστηρίων.
Οι εκδηλώσεις μπορούν να πλαισιωθούν
με διοργάνωση κοκτέηλ στο Φουαγιέ Πολυχώρου.
Όλοι οι χώροι προσφέρουν
ιδανική πρόσβαση στο Αίθριο των Μουσών
και εξυπηρετούνται από το Γκαράζ του Μεγάρου.
Πληροφορίες: 210 7282569-570
Διαβάστε περισσότερες πληροφορίες και δείτε φωτογραφίες από τους χώρους

ΦΟΙΒΟΣ ΔΕΛΗΒΟΡΙΑΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 8 ΑΠΡΙΛΙΟΥ ΜΥΛΟΣ CLUB

ΝΕΑ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑ | Η ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΚΑΙ Η ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΜΙΑΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΚΗΣ ΚΥΠΡΟΥ

ΕΚΔΟΣΕΙΣ Ι. ΣΙΔΕΡΗΣ 
ΣΟΛΩΝΟΣ 116, ΑΘΗΝΑ

Τυχόν ομαλοποίηση των σχέσεων της Κυπριακής Δημοκρατίας με την Τουρκία καθώς και μια ενοποιητική ομοσπονδιακή λύση θα δημιουργήσει θετικά δεδομένα. Όμως η Άγκυρα και η τουρκοκυπριακή ηγεσία θεωρούν ότι στα πλαίσια μιας διευθέτησης η Κυπριακή Δημοκρατία θα αντικατασταθεί από μια νέα κρατική οντότητα η οποία θα προκύψει από την αλληλοαναγνώριση δύο συνιστώντων κρατών. Τυχόν υλοποίηση αυτής της προσέγγισης θα είναι μοιραία και μη αναστρέψιμη. Πέραν τούτου η εντύπωση ότι η οποιαδήποτε λύση του Κυπριακού συνεπάγεται βελτίωση του status quo καθώς και οικονομικά οφέλη είναι λανθασμένη και επικίνδυνη. Είναι αμφίβολο έως αδύνατο να λειτουργήσει η Κύπρος στην Ευρωζώνη με την εφαρμογή του υπό συζήτηση πλαισίου λύσης. Η φιλοσοφία της βάσης των συνομιλιών στηρίζεται σε εθνοκοινοτικούς ή/και θρησκευτικούς πυλώνες και στην έννοια της «συναινετικής δημοκρατίας». Μεταξύ άλλων, απαιτείται μεγάλος βαθμός ανοχής καθώς και ένα ελάχιστο κοινό πλαίσιο επιδιώξεων και αρχών από τα εμπλεκόμενα μέρη για να υπάρχουν οι απαιτούμενες συναινέσεις και αποφάσεις. Τέτοιου είδους μοντέλα οδηγούν συνήθως σε δυσλειτουργία, τριβές και απογοητεύσεις. Ενδεικτικό είναι το παράδειγμα της Βοσνίας. Η στρατηγική που ακολουθείται στο Κυπριακό πρέπει να επαναξιολογηθεί και να εξετασθούν εναλλακτικές επιλογές. Θα πρέπει να αναζητηθεί ένα ενοποιητικό ομοσπονδιακό πλαίσιο με υποφερτό διοικητικό κόστος και να ενθαρρυνθεί η οικοδόμηση ενός πλαισίου κοινών επιδιώξεων. Είναι επίσης σημαντικό να αξιολογηθεί η σημασία μιας εξελικτικής διαδικασίας η οποία θα εμπεριέχει εδαφικές αναπροσαρμογές.
Περισσότερα

Ο Δερβίσης και ο Θάνατος, βιβλιοπαρουσίαση

 
Σας προσκαλούμε στην εκδήλωση παρουσίασης του βιβλίου:
«Ο Δερβίσης και ο θάνατος»
του Μέσα Σελίμοβιτς.
Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στο
Free Thinking Zone
(Σκουφά 64 & Γριβαίων, Αθήνα)
την Παρασκευή 15 Απριλίου 2016, στις 7:15 μ.μ.
Εκδόσεις Επίκεντρο,
Καμβουνίων 9, Θεσσαλονίκη, Τ.Κ. 54621
τηλ. 2310-256146, Fax 2310-256148
books@epikentro.gr
www.epikentro.gr

ΤΕΧΝΟΧΩΡΟΣ ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ_ΜΑΝΟΛΗΣ ΡΩΜΑΝΤΗΣ

ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΠΑΡΚΙΝΣΟΝ

Εξάρχεια: Τα καλύτερα στέκια του.

Αθήνα: 12+1 υπέροχα στέκια στα Εξάρχεια.