Κυριακή 9 Νοεμβρίου 2014

Νοεμβρίου 2014, Πορεία στις Σκουριές

Αν όχι τώρα, πότε;
Τα νερά μας χάνονται κάθε λεπτό που η Eldorado καταστρέφει το βουνό. Το δάσος καταστρέφεται με κάθε δέντρο που κόβεται, κάθε δρόμο που ανοίγεται. Το ρέμα του Καρατζά θυμίζει σεληνιακό τοπίο. Στις Σκουριές το εργοστάσιο κατασκευάζεται και το open pit ανοίγεται. Τα φράγματα δε θ΄αργήσουν να κατασκευαστούν.
Αν όχι εμείς, ποιός;
Δεν αναθέτουμε αρμοδιότητες. Δεν αποποιούμαστε την ευθύνη μας. Εμείς θα σταματήσουμε την καταστροφή του τόπου. Εμείς που βλέπουμε καθημερινά να καταστρέφεται το βουνό στο οποίο οφείλουμε τη ζωή μας. Όλοι εμείς που εδώ και χρόνια αγωνιζόμαστε. Όλοι εμείς που στεκόμαστε αλληλέγγυοι σ’ έναν δίκαιο αγώνα, γιατί είναι και δικός μας αγώνας.
Για όλους εμάς, το αντάμωμα στον Κάκαβο δεν είναι απλά μια πορεία. Διεκδικούμε τη Γη μας και την Ελευθερία μας. Εμείς θα προστατέψουμε τις ζωές μας. Εμείς θα τους σταματήσουμε. Η 23 του Νοέμβρη είναι αυτή η ημέρα.
Προσυγκεντρώσεις:
Χοροστάσι, Μεγάλη Παναγία, 10:30 π.μ.
Ιερισσός, 10:30 π.μ

Επιτροπές Αγώνα Χαλκιδικής & Θεσσαλονίκης
ενάντια στην εξόρυξη χρυσού

55ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης

 
FestivalNews #481
Το Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης τίμησε τη Χάνα Συγκούλα με τον Χρυσό Αλέξανδρο για τη συνολική προσφορά της στον κινηματογράφο, σε μια ξεχωριστή τελετή που πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 7 Νοεμβρίου 2014, στο κατάμεστο Ολύμπιον, στο πλαίσιο της 55ης διοργάνωσης, παρουσία της Υφυπουργού Πολιτισμού Άντζελας Γκερέκου και του διευθυντή του Φεστιβάλ, Δημήτρη Εϊπίδη.

Κατά την έναρξη της εκδήλωσης παρουσιάστηκε η μικρού μήκους ταινία Χάνα Χάνα, όπου η Χάνα Συγκούλα υπογράφει το σενάριο και τη σκηνοθεσία. Η ταινία συμπλέκει την προσωπική ιστορία της καλλιτέχνιδας με την τραγική ιστορία του Ολοκαυτώματος, όπως αυτή συμβολίζεται στο Μνημείο του Ολοκαυτώματος στο Βερολίνο.

Αμέσως μετά, το κοινό του Φεστιβάλ είχε την ευκαιρία να απολαύσει τη Χάνα Συγκούλα σε μια ξεχωριστή εμφάνιση πάνω στη σκηνή του Ολύμπιον. Η καλλιτέχνιδα έκανε μια αναδρομή στην πορεία της στη ζωή και την τέχνη, μέσα από τραγούδια και ποιήματα που εξέφραζαν τις ανησυχίες και τα όνειρα της γενιάς της, της πρώτης γενιάς μετά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο. Μέσα από τη μουσική, η κ. Συγκούλα αναφέρθηκε στο βάρος της ενοχής που κουβαλούσε η γενιά της, καθώς και στα αντιφατικά συναισθήματα που προκαλούσε το να είναι κανείς Γερμανός, ενώ επίσης μίλησε για τη ζωή, τον έρωτα και την ελευθερία. Συνοδεία πιάνου, η ίδια ερμήνευσε τραγούδια της Εντίθ Πιαφ, της Τζάνις Τζόπλιν, των Rolling Stones, των Steppenwolf, των Beatles και του Τζον Λένον, καθώς επίσης και μελοποιημένα ποιήματα του Μπέρτολτ Μπρεχτ και του Ράινερ Βέρνερ Φασμπίντερ. Η συναυλία ολοκληρώθηκε με το κοινό να την αποθεώνει με το χειροκρότημά του. 
ΒΡΑΒΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Μέσα σε εορταστική ατμόσφαιρα, έπεσε η αυλαία της Αγοράς του 55ου Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης, την Παρασκευή 7 Νοεμβρίου 2014 στο ξενοδοχείο Electra Palace, όπου απονεμήθηκαν τα βραβεία του 10ου Φόρουμ Συμπαραγωγών Crossroads και των Agora Works in Progress, στο πλαίσιο της φετινής διοργάνωσης, παρουσία του διευθυντή του Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης, Δημήτρη Εϊπίδη. 
   
 
 
 
 
Πωλητήριο
 
Προμηθευτείτε τις εκδόσεις και τα αναμνηστικά του 55ου Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης από τα Πωλητήριο του Φεστιβάλ. Στις τιμές των εκδόσεων, οι κάτοχοι της Κάρτας Μέλους CineΚάρταF GOLD έχουν έκπτωση 50%, ενώ οι κάτοχοι της ετήσιαςKάρταςMέλους CineΚάρταF, έχουν έκπτωση 30%.
 
Εκπτώσεις και Προσφορές

Το 55ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης σε συνεργασία με καφέ και εστιατόρια της πόλης, παρέχει στους προσκεκλημένους της διοργάνωσης, στους κατόχους της CineΚάρταF και σε κατόχους εισιτηρίων ημέρας ειδικές προσφορές σε μενού, καφέ και ποτά.
     
   

Νέος τίτλος: ΠΑΝΤΟΥ ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΣΕ ΒΡΙΣΚΕΙ Η ΙΣΤΟΡΙΑ, του Γιώργου Αναστασιάδη


Κορυφαίες Κάρτες Ήχου...για Όλους!

Γιορτές στην Κωνσταντινούπολη!
















Αεροπορικά εισιτήρια • Διαμονή σε επιλεγμένα ξενοδοχεία • Πρωινό • Μεταφορές • Ξεναγήσεις • Εισιτήρια πλοίου για τα Πριγκηπόννησα










Κωνσταντινούπολη, 4 μέρες Αεροπορικά εισιτήρια • Διαμονή σε επιλεγμένα ξενοδοχεία • Πρωινό • Μεταφορές • Ξεναγήσεις

Κωνσταντινούπολη, 4 μέρες Αεροπορικά εισιτήρια • Διαμονή σε επιλεγμένα ξενοδοχεία • Πρωινό • Μεταφορές • Ξεναγήσεις