Τρίτη 8 Απριλίου 2014

ΤΟ ΕΓΚΛΗΜΑ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ


Όταν μια χώρα έχει σαν κυβέρνηση ΥΠΗΡΕΤΕΣ, ΔΟΥΛΟΥΣ συμφερόντων, το μόνο σίγουρο είναι πως το όποιο τίμημα το πληρώνει ο λαός της, και μάλιστα χωρίς καμία απολύτως εξαίρεση.
Η μπάλα παίρνει και τους «δούλους των δούλων».
Καταλάβατε πολύ καλά τι εννοώ.
Στη χώρα μας, με τακτικές που βγάζουν μάτι, που σε οποιαδήποτε άλλη χώρα θα υπήρχε παρέμβαση της δικαιοσύνης και δεν θα τη γλύτωνε ΚΑΝΕΙΣ, οι εκαστοτε κυβερνώντες, υπουργοί, βουλευτές, γραμματείς, παρατρεχάμενοι, κόβουν και ράβουν έτσι που να γεμίσουν οι τσέπες οι δικες τους, αλλά και οι τσέπες των «χορηγών» τους σε βάρος ενός ολόκληρου λαού.
Στην παρούσα φάση, το «έγκλημα» στο οποίο αναφέρομαι είναι παλιό, αλλά με πολλές συνέχειες, με νέα επεισόδια, και έχει να κάνει με την υγεία της χώρας.
ΟΧΙ την υγεία των λίγων, αλλά την υγεία των πολλών.
ΑΥΤΗ είναι η ΚΑΤΑΝΤΙΑ ΜΑΣ, να έχουμε δυο λογιών «υγείες».
Εκείνη των λεφτάδων, και την άλλη των φτωχών, το εισιτήριο τους δηλαδή για να πεθάνουν μια ώρα αρχύτερα, γιατί φρόντισαν οι τελευταίοι υπουργοί αρμόδιοι για την υγεία, να ζουν ΜΟΝΟ όσοι έχουν λεφτά.
Οι υπόλοιποι, που πλήρωναν και πληρώνουν ακόμα τα ταμεία τους (όσοι μπορούν δηλαδή) είναι ΚΑΤΑΔΙΚΑΣΜΕΝΟΙ σε θάνατο.
Το πανηγύρι με το φαγοπότι στην υγεία σε βάρος των ταμείων και φυσικά των ασφαλισμένων συνεχίζεται με αμείωτους ρυθμούς.
Σχέδια επί σχεδίων, φάρμακα γεννοσημα η πρωτότυπα, φαρμακοβιομηχανίες, «κατάλογοι» και στο βάθος οι ασφαλισμένοι, λέμε τώρα, και το ποσοστό συμμετοχής που πληρώνουν για τα φάρμακα τους.
Διαβάστε αυτό!
«Το μεγάλο κόλπο του Άδωνι: Μέχρι και 70% η συμμετοχή των ασφαλισμένων στα φάρμακα!!
Γράφει η Μάνια Τσαβλίδου
Με μια διαδικασία που ελέγχεται και ως προς την νομιμότητά της, εντελώς στα…. μουλωχτά, το υπουργείο Υγείας αυξάνει την συμμετοχή των ασφαλισμένων στα φάρμακα μέχρι και 70%!. Και μάλιστα αλλάζει χωρίς καμιά προειδοποίηση την τιμή με την οποία αποζημιώνει ο ΕΟΠΥΥ τα φάρμακα δημιουργώντας μεγάλο πρόβλημα και στους φαρμακοποιούς που πρέπει να εξηγούν σε όλους ότι… δεν είναι ελέφαντες!. Τυχαία;;;
Πριν από λίγο καιρό, το Υπ. Υγείας ξεκίνησε-μακριά από κάθε δημοσιότητα- μια νέα τακτική για να μειώσει την φαρμακευτική δαπάνη, αυξάνοντας με έμμεσο τρόπο την συμμετοχή του ασφαλισμένου στα φάρμακα.
Προσδιόρισε Ασφαλιστική τιμή για κάθε φάρμακο, την τιμή δηλαδή, σύμφωνα με την οποία αποζημιώνεται αυτό, από το Ταμείο, ανεξάρτητα αν είναι πρωτότυπο ή γενόσημο.
Ο τρόπος που καθορίστηκε αυτή, δεν υπάρχει λόγος να αναλυθεί αφού το αποτέλεσμα μετράει, καί δεν είναι άλλο, από την μετακύλιση της δαπάνης στον ασφαλισμένο με εξωφρενική αύξηση της συμμετοχής του.
Ενώ η λιανική τιμή των φαρμάκων μειώθηκε κατά επιπλέον 7-8% μεσοσταθμικά, το τελευταίο διάστημα, η ασφαλιστική τιμή μειώθηκε μέχρι & 45%, με αποτέλεσμα να εκτιναχθεί, μέχρι και στο 100% το ποσό που πληρώνει ο ασφαλισμένος!
Στις περισσότερες περιπτώσεις είναι ο ΕΟΠΥΥ που πληρώνει συμμετοχή στα φάρμακα του ασφαλισμένου και όχι το αντίστροφο όπως σωστά συνέβαινε μέχρι πρότινος…….
Μερικά παραδείγματα …μιλούν από μόνα τους:
α) Σε γνωστή κατηγορία αντιλιπιδαιμικών φαρμάκων, έχει καθοριστεί Ασφαλιστική τιμή 4,25€ για όλες τις περιεκτικότητες ( 10mg, 20mg, 40mg)σε συσκευασία 14 χαπιών, με αποτέλεσμα ο ασφαλισμένος να καλείται να καταβάλει για αγωγή 28 ημερών
στην περίπτωση πρωτοτύπου
. 11,63€ (68,4%) για τα 10mg
. 16,71€(73,3%) για τα 20mg
. 31,81€(85,58%!!) για τα 40mg
και αντίστοιχα στην περίπτωση γενόσημου
8,21€ ή 60,46%,
12,31€ ή 69,62% και
22,73€, 80,89%,
β) Σε συγκεκριμένο αντιψυχωσικό φάρμακο, που κυκλοφορεί σε δύο περιεκτικότητες 10 & 20mg με 14 χάπια, προκύπτει επιβάρυνση,(για θεραπεία 28 ημερών), 16,00€ (73,73%) και 23,96€ (65,86%) στην περίπτωση επιλογής πρωτοτύπου και αντίστοιχα 12,06 € (67,90%), 12,42€ 50%) με επιλογή γενόσημου.
Γ) Σε όλα τα φάρμακα χαμηλού κόστους, προκύπτει εξ ολοκλήρου καταβολή της αξίας τους και ο ΕΟΠΥΥ βγαίνει διπλά κερδισμένος, αφού δεν επιβαρύνεται, αντίθετα ο ασφαλισμένος επιβαρύνεται με το 1€της συνταγής.
Δ) Η απαράδεκτη και εξωφρενική αυτή τακτική εφαρμόζεται και στην περίπτωση των καρκινοπαθών, που θεωρητικά έχουν μηδενική συμμετοχή
Έτσι, υποχρεώνεται ο ασφαλισμένος για φάρμακο που έχει Ασφαλιστική τιμή 41,38, να πληρώνει 26,20€ (δηλαδή συμμετοχή 38,77%!!) για το πρωτότυπο, ή 9.68€ (συμμετοχή18,95%) για το γενόσημο, επί της λιανικής τους τιμής!
Με το… εύρημα της ασφαλιστικής τιμής στην ουσία μετακυλίεται το κόστος στον ασφαλισμένο και βέβαια διαψεύδονται όσα υποστήριξαν η υποστηρίζουν ακόμη κυβερνητικοί παράγοντες, πέρα από τους υπουργούς:
- «Από την μείωση όπως λιανικής τιμής των φαρμάκων επωφελείται ο ασφαλισμένος»..
- «Η συμμετοχή του ασφαλισμένου είναι η μικρότερη όλης της Ευρώπης» όπως ανερυθρίαστα υποστηρίζει ο ανεκδιήγητος Άδωνις Γεωργιάδης.
- « Η επιλογή γενόσημου φάρμακου θα έχει μειωμένη συμμετοχή» (Σαλμάς) και διάφορα άλλα, που αποδεικνύουν την «συνέπεια» λόγου & έργου.
Και μόνο με την αναφορά των ελάχιστων παραδειγμάτων γίνεται κατανοητό, ότι:
-.Αυξήθηκε υπέρμετρα η συμμετοχή του ασφαλισμένου στα φάρμακα, με αντίστοιχη μείωση της δαπάνης του ΕΟΠΥΥ.
- Είναι αδιάφορο πλέον για τον ΕΟΠΥΥ, αν θα αυξηθεί η χρήση των γενοσήμων, αφού σ’ αυτόν, πρωτότυπο ή γενόσημο, το ίδιο θα κοστίσει. Ο ασφαλισμένος επιβαρύνεται το κόστος της επιλογής του.
- Ο γιατρός εξαναγκάζεται κάποιες φορές, να αλλάξει φαρμακευτική αγωγήόταν γνωρίζει ότι ο ασθενής του είναι σε οικονομική δυσχέρεια.»……
Το άρθρο λέει και άλλα.
Θα σταθούμε όμως εδώ.
Πάρα πολλοί από εσάς που το διαβάζετε, έχετε ήδη πληρώσει (όσοι έχετε τη δυνατότητα) την αυξημένη συμμετοχή.
Άλλοι τόσοι, ΔΕΝ έχουν τη δυνατότητα για κάτι τέτοιο, και μάλιστα ΔΕΝ μπορούσαν να πληρώσουν τα «λίγα» προκειμένου να πάρουν τα φάρμακα τους, να μη πεθάνουν πριν την ώρα τους, όπως πέθανε προχθές η άτυχη σαραντάχρονη μητέρα επειδή ΔΕΝ είχε λεφτά να αγοράσει τα φάρμακα της για την υπέρταση, όπως πέθαναν και πεθαίνουν καθημερινά άνθρωποι από έλλειψη φαρμάκων μόνο που τα κυβερνητικά κανάλια δεν αναφέρουν τίποτα .
Η υποτιθέμενη κυβέρνηση και ο ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟΣ «υπουργός» της συνεχίζουν το εγκληματικό τους έργο.
Ένας παππούς στα εξωτερικά ιατρεία του Παπαγεωργίου, έλεγε σε κάποιους περιμένοντας τη σειρά του να εξεταστεί.
«Μας σκοτώνουν και εμείς τους κοιτάμε και δεν κάνουμε τίποτα» και έριχνε κατάρες.
Κατάρες σαν και αυτές που ρίχνουν καθημερινά χιλιάδες ασθενείς.
Μαύρα τα μαντάτα για εμάς, αλλά ακόμα πιο μαύρα για την κυβέρνηση.
Το ΞΕΡΟΥΝ, έφτασε το τέλος τους.
ΤΙΠΟΤΑ δεν τους σώζει.

Βασίλης Τσούγκαρης

Λαμπάδες ΑΡΚΤΟΥΡΟΣ για ΛΑΜΠΡΗ ΦΥΣΗ και ΓΙΟΡΤΗ!


Το νέο βιβλίο της Ελένης Πριόβολου «Το τέλος του γαλάζιου ρόδου» κυκλοφορεί

Το νέο βιβλίο
της Ελένης Πριοβόλου Αν δεν εμφανίζεται σωστά το μήνυμα, πατήστε εδώ.

Το τέλος του γαλάζιου ρόδου
Από την Τρίτη 8 Απριλίου θα κυκλοφορεί σε όλα τα βιβλιοπωλεία το νέο αυτοτελές μυθιστόρημα της Ελένης Πριοβόλου Το τέλος του γαλάζιου ρόδου, η συγκλονιστική ιστορία μιας γυναίκας, ενός άντρα, ενός έρωτα, αλλά και μιας ολόκληρης γενιάς που σημάδεψε τη σύγχρονη Ελλάδα. Με το βιβλίο αυτό ολοκληρώνεται η περίφημη Τριλογία των Αθηνών, που ξεκίνησε με το Όπως ήθελα να ζήσω (Βραβείο Αναγνωστών ΕΚΕΒΙ 2010) και συνεχίστηκε με το Για τ' όνειρο πώς να μιλήσω: δύο έργα που αγαπήθηκαν από το κοινό και διαβάστηκαν από χιλιάδες αναγνώστες.
Το νέο βιβλίο της Ελένης Πριοβόλου είναι ένα μυθιστόρημα που μας ταξιδεύει από τη δεκαετία του ’60 έως τις μέρες μας, από το περίφημο «γυάλινο σπίτι», όπου μια παρέα ονειροπόλων αγωνίζεται για τη δημιουργία του «γαλάζιου ρόδου», μέχρι την αυγή της νέας χιλιετίας και τον ερχομό ενός κόσμου πλέον αγνώριστου. Ηρωίδα αυτή τη φορά είναι η Λευκή Γλυκοφρύδη: Ένα κορίτσι που η τύχη όρισε να ζήσει την παιδική της ηλικία σε ένα ροδώνα. Μια έφηβη που πολύ νωρίς αρχίζει να συνειδητοποιεί πως ο αγώνας για το ωραίο και το αρμονικό αποτελεί μονόδρομο. Μια φοιτήτρια που συλλαμβάνεται αργότερα και βασανίζεται από τη δικτατορία. Μια γυναίκα που ερωτεύεται παράφορα και παντρεύεται έναν επαναστάτη – έναν επαναστάτη που γίνεται υπουργός της Μεταπολίτευσης…
Η Ελένη Πριοβόλου γεννήθηκε στο Αγγελόκαστρο Μεσολογγίου και ζει στην Αθήνα. Σπούδασε πολιτικές επιστήμες. Γράφει αναζητώντας την ευρυθμία και την καθαρότητα του λόγου. Η τάση να αναπαριστά με σύμβολα τον κόσμο τη στράτευσε στο παραμύθι, το οποίο υπηρετεί μέχρι σήμερα. Έχει καταθέσει είκοσι βιβλία για παιδιά και εφήβους και πέντε μυθιστορήματα για μεγάλους.
Το 2010 τιμήθηκε με το Βραβείο Αναγνωστών του ΕΚΕΒΙ για το μυθιστόρημά της Όπως ήθελα να ζήσω. Επίσης έχει αποσπάσει το Βραβείο Λογοτεχνικού Βιβλίου για Μεγάλα Παιδιά του περιοδικού Διαβάζω για το βιβλίο της Το σύνθημα (2009).
Αποκτήστε το βιβλίο
με την αφιέρωση
της συγγραφέως:


Κριτικές
ΓΙΑ Τ’ ΟΝΕΙΡΟ ΠΩΣ ΝΑ ΜΙΛΗΣΩ
«Το μυθιστόρημα της Ελένης Πριοβόλου είναι ένα βιβλίο που πρέπει οπωσδήποτε να διαβαστεί, τόσο για τη γλωσσική απόλαυση που προσφέρει —είναι εκπληκτική η ικανότητα της συγγραφέως να προσαρμόζει τη γλώσσα στην εποχή, την τάξη ή την ηλικιακή ομάδα από την οποία προέρχεται ο εκάστοτε ομιλητής—, όσο και για τη νοητική περιπέτεια στην οποία προσκαλεί τον αναγνώστη».
Αφροδίτη Δημοπούλου, Diavasame.gr
«Η Πριοβόλου, ως καλή μυθιστοριογράφος, δεν ακούει τους κρυφούς της πόθους, αλλά ακολουθεί κατά πόδας όλες εκείνες τις διαψεύσεις των πόθων, τις διαστρεβλώσεις, τις κακοποιήσεις, τα λάθη και βεβαίως τις μεγάλες παρεξηγήσεις που παρασύρ­θηκαν από ποταμούς θυσιασμένου αίματος και άπειρων προσωπικών μαρτυρίων». οφών Μπρουντζάκης, Το Ποντίκι
«Το βιβλίο της Ελένης Πριοβόλου είναι μια άρνηση της άκαμπτης ιδεολογίας, ένας πικρός απολογισμός των σφαλμάτων τακτικής της αγωνιστικής αριστεράς, μια κραυγή αγωνίας για τα δεινά της μισαλλοδοξίας, μια καταδίκη στη βία και την κατάχρηση εξουσίας, ένα μνημόσυνο σε όσους αγωνίστηκαν για ιδανικά με τίμημα την προσωπική τους ζωή και μια ευχή για ανθρώπινη και καθαρή κοινωνία».
Αγγελική Βουλουμάνου, Bookbar.gr
ΟΠΩΣ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΖΗΣΩ
«Στο πολυσέλιδο αυτό ανάγνωσμα, όπου κυριαρχούν οι ρομαντικοί έρωτες με τολμηρές αποκλίσεις δίπλα σε ρηξικέλευθες πολιτικές ιδέες, η Πριοβόλου πέτυχε να μας χαρίσει μια καλή μυθιστορία που μας αγγίζει».
Βιβλιοπόντικας

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΗΣ ΒΙΟΓΡΑΦΙΑΣ "ΠΑΤΡΙΚ ΛΗ ΦΕΡΜΟΡ" ΣΤΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΜΠΕΝΑΚΗ

ΠΑΤΡΙΚ ΛΗ ΦΕΡΜΟΡ
Ζωή σαν περιπέτεια
Η συγγραφέας Άρτεμις Κούπερ, στενή προσωπική φίλη του Φέρμορ και βιογράφος του θα βρεθεί για λίγες μέρες στην Αθήνα σε μια εκδήλωση αφιερωμένη στη μνήμη του μεγαλύτερου ταξιδιωτικού συγγραφέα της εποχής μας.
Η Διοικητική Επιτροπή του Μουσείου Μπενάκη, η Cosmotebooks και οι εκδόσεις ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ
σας προσκαλούν την Τετάρτη, 9 Απριλίου 2014, στις 7 μ.μ., στην παρουσίαση της βιογραφίας
ΠΑΤΡΙΚ ΛΗ ΦΕΡΜΟΡ Μια περιπέτεια.
Θα μιλήσουν η συγγραφέας του βιβλίου και βιογράφος του Φέρμορ Άρτεμις Κούπερ και ο Στέφανος Πεσμαζόγλου, Καθηγητής στο Τμήμα Πολιτικής Επιστήμης και Ιστορίας στο Πάντειο Πανεπιστήμιο, συνεκδότης της επιθεώρησης Σύγχρονα Θέματα.
Συντονίζει ο δημοσιογράφος και μεταφραστής του βιβλίου Ηλίας Μαγκλίνης. Χαιρετισμό θα απευθύνει  ο διευθυντής του Μουσείου Μπενάκη Άγγελος Δεληβορριάς.
Θα προβληθεί υλικό με ντοκουμέντα από τη ζωή του συγγραφέα.
Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στο Μουσείο Μπενάκη
(Πειραιώς 138 και Ανδρονίκου).
Μια ακαταμάχητη αφήγηση μιας ζωής περιπέτειας, πολυμάθειας, γενναιότητας και γοητείας δοσμένη με βαθιά γνώση και αγάπη από την οικογενειακή φίλη του Πάτρικ Λη Φέρμορ Άρτεμις Κούπερ, η οποία συνεργάστηκε στενά μαζί του τόσο στην έκδοση της αλληλογραφίας του όσο και στην έκδοση της συλλογής άρθρων του Words of Mercury. Η Κούπερ, που γνώριζε τον Φέρμορ από παιδί, μελέτησε το ημερολόγιό του, την αλληλογραφία, τις σημειώσεις, όλο το υλικό του αρχείου του, μίλησε με όσους τον γνώριζαν, και φυσικά με τον ίδιο, παρότι δυσκολεύτηκε να τον πείσει να μιλήσει για τον εαυτό του. Από τις ιστορίες του περίφημη είναι εκείνη για την απαγωγή του γερμανού στρατηγού Κράιπε στην Κρήτη τον Απρίλιο του 1944, για την οποία σπανίως μιλούσε.
Διαβάστε ΕΔΩ περισσότερα για το βιβλίο, καθώς και κριτικές παρουσιάσεις που έχουν δημοσιευτεί στον ελληνικό Τύπο.
«Ν’ αλλάξω σκηνικό· να εγκαταλείψω το Λονδίνο και την Αγγλία και να σεργιανίσω την Ευρώπη σαν απλός αλήτης ή –σύμφωνα με πιο προσωπική διατύπωση– σαν φτωχός προσκυνητής ή περιπλανώμενος καλόγερος, ένας περιηγητής φιλόσοφος, ένας μοναχικός ιππότης».
Π. Λ. Φ.
ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΑΤΡΙΚ ΛΗ ΦΕΡΜΟΡ
Ο βρετανός Πάτρικ Λη Φέρμορ (1915-2011) θεωρείται ο μεγαλύτερος ταξιδιωτικός συγγραφέας της εποχής μας και μια θρυλική φυσιογνωμία που συνέδεσε τη ζωή του με την Ελλάδα. Οι περιπλανήσεις του ξεκινούν από την ηλικία των 18 ετών, το 1933, όταν αντί να ακολουθήσει τη στρατιωτική σταδιοδρομία για την οποία τον προόριζαν πέρασε τη Μάγχη και ξεκίνησε να διασχίσει την Ευρώπη με τα πόδια, με προορισμό την Κωνσταντινούπολη. Υποκινημένος από την ασίγαστη περιέργειά του για τον κόσμο, πραγματοποίησε αυτό το μυθικό κατόρθωμα, περνώντας από διάφορες δοκιμασίες. Έφτασε στην Κωνσταντινούπολη την Πρωτοχρονιά του 1935. Το BBC τον χαρακτήρισε «κράμα ανάμεσα σε Ιντιάνα Τζόουνς, Τζέιμς Μποντ και Γκράχαμ Γκρην».
Από εκεί πέρασε στην Ελλάδα, έμεινε στον Άθω και ταξίδεψε στην Ήπειρο, τη Μακεδονία και τη Στερεά Ελλάδα, μαθαίνοντας τα ήθη και τη γλώσσα της χώρας που έμελλε να γίνει δεύτερη πατρίδα του.
Όταν κηρύχτηκε ο Δεύτερος Παγκόσμιος πόλεμος επέστρεψε στην Αγγλία και κατατάχτηκε στην Ιρλανδική Φρουρά και στη συνέχεια, λόγω της γνώσης του των ελληνικών, τοποθετήθηκε ως σύνδεσμος-αξιωματικός στον Ελληνικό Στρατό. Με την κατάρρευση του Αλβανικού Μετώπου βρέθηκε στην Κρήτη. Εκεί, μεταμφιεσμένος σε βοσκό, έζησε δύο χρόνια στα βουνά, οργανώνοντας τον αγώνα των ανταρτών. Ηγήθηκε της ομάδας που απήγαγε τον γερμανό διοικητή, τον στρατηγό Κράιπε. Ο ίδιος δεν είχε ποτέ αναφερθεί στο περιστατικό στα βιβλία του, τα οποία αγαπήθηκαν από εκατομμύρια αναγνώστες σε όλο τον κόσμο.
Μέχρι τον θάνατό του ζούσε στη Μάνη, όπου τον αποκαλούσαν χαϊδευτικά Πάντι ή αλλιώς κύριο Μιχάλη, σ’ ένα σπίτι που σχεδίασε ο Νίκος Χατζημιχάλης με τον ίδιο τον Φέρμορ και τη γυναίκα του, την αξέχαστη φωτογράφο Τζόαν Λη Φέρμορ, της οποίας οι φωτογραφίες περιλαμβάνονται στα βιβλία του Μάνη και Ρούμελη. Όρισε ως κληρονόμο του σπιτιού το Μουσείο Μπενάκη προκειμένου να φιλοξενούνται συγγραφείς και ερευνητές.
Ως αναγνώριση της προσφοράς του στον χώρο των γραμμάτων τού απονεμήθηκε ο τίτλος του Ιππότη από τη βασίλισσα της Αγγλίας.
«Σε τι συνίσταται η γοητεία του; Στην περίπτωση του Πάτρικ Λη Φέρμορ η γοητεία του συνίσταται στην ακόρεστη περιέργειά του για τους άλλους ανθρώπους: αντιμετωπίζει τους βούλγαρους χωρικούς και τους άγγλους δούκες με τον ίδιο ακριβώς τρόπο… Ήρωας του πολέμου, γλωσσολόγος, ερευνητής, είναι κατά βάση ένας μεγάλος αφηγητής».
Μαξ Χέιστινγκς, συγγραφέας
Από τις εκδόσεις ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ έχουν κυκλοφορήσει τα βιβλία του Η εποχή της δωρεάς, το συναρπαστικό χρονικό του νεανικού ταξιδιού του από την Ολλανδία μέχρι την ουγγρική μεθόριο που χαρακτηρίστηκε ως ένα από τα ωραιότερα ταξιδιωτικά βιβλία του 20ού αιώνα, και Ανάμεσα στα δάση και στα νερά, η συνέχεια του ταξιδιού του που καλύπτει τη διαδρομή του από τη Βουδαπέστη ως τις Σιδηρές Πύλες του Δούναβη. Τα δύο αυτά βιβλία κυκλοφορούν πλέον σε έναν συγκεντρωτικό τόμο με τίτλο Η πορεία προς την Κωνσταντινούπολη. Στις 8 Απριλίου πρόκειται να κυκλοφορήσει το βιβλίο Ατέλειωτος δρόμος, Από τις Σιδηρές Πύλες του Δούναβη ως τον Άθω, επιμελημένο από τους Colin Thubron και Artemis Cooper, που ολοκληρώνει το οδοιπορικό του νεανικού του ταξιδιού από την Ολλανδία στην Κωνσταντινούπολη.

Forest Swords (UK) + Guests || 24.04.2014 || six d.o.g.s

Forest Swords live, Πέμπτη 24 Απριλίου στο Six D.o.g.s
Ένας απο τους σημαντικότερους εκπροσώπους της σύγχρονης ηλεκτρονικής σκηνής, ο Forest Swords, επιστρέφει στην Αθήνα δυο χρόνια μετά την αξέχαστη εμφάνιση του στο Plisskën Festival μ'εναν από τους καλύτερους δίσκους του 2013, με τίτλο Engravings
Forest Swords (UK)
Στα βήματα του συμπατριώτη του Richard D. James (Aphex Twin, Polygon Window) o οποίος κυκλοφόρησε στις αρχές των 90’s το εξαιρετικό Surfing the Sine Waves το οποίο απέτιε φόρο τιμής στην ιδιαίτερη πατρίδα του το Cornwall, έτσι και ο Matthew Barnes - ευρύτερα γνωστός ως Forest Swords - αποφάσισε σχεδόν κυριολεκτικά να αποτυπώσει τις έντονες αναφορές απο το Wirral στο οποίο μεγάλωσε στο πρώτο του LP με τίτλο Engravings.
Το αριστουργηματικό Engravings αποτελεί ηχητική σφραγίδα της ατμόσφαιρας που περικλείει την γενέτειρα του Forest Swords, το οποίο βασισμένο στις δομές του εξαιρετικού Dagger Paths EP, εξελίσσεται χτίζοντας πάνω σε υπνωτικές λούπες, με έντονα dub στοιχεία, επικαλούμενο εναν γήινο μινιμαλισμό ο οποίος αντηχεί βαριά, βυθισμένος σ’ενα πέπλο μυσταγωγικής ομίχλης.
Οι εγκεφαλικές μουσικές περιπτύξεις του Barnes, αποτελούν πιστά ολογράμματα των δονήσεων του περιβάλλοντος απ’το οποίο αντλεί έμπνευση ο πολυσχιδής παραγωγός, και αντικατοπτρίζουν ενα φάσμα επιρροών που ανατρέχουν απο την Hip Hop και R&B μέχρι τη Musique Concrete και τη Drone για να προσδιοριστούν ως ενα απόκοσμο και ταυτόχρονα επικό soundtrack ηλεκτρονικών αναζητήσεων.
Με το Dagger Paths να αναγνωρίζεται ευρέως ως ίσως η καλύτερη κυκλοφορία για το 2010, το Engravings να ακολουθεί στα χνάρια του προκατόχου του λαμβάνοντας διθυραμβικές κριτικές απο μέσα όπως το Pitchfork, Guardian και The Fader τα οποία εκθειάζουν τη δουλειά του F.S. και οι συνεργασίες με ονόματα όπως Wild Beasts, These New Puritans και How to Dress Well να έχουν συγκεντρώσει αρκετό ενδιαφέρον, η επιστροφή του σπουδαίου ηλεκτρονικού παραγωγού στη χώρα μας προϊδεάζεται με τον καλύτερο τρόπο.
"Forest Swords’ music exists in that sweet spot of musical influence between everything and nothing." - The FADER (Engravings LP review)
"..A rapturous celebration of life.." - The Guardian (Forest Swords live, Unsound London, September 2013)
Επίσημη Δισκογραφία
LPs
Engravings (2013)
EPs
Fjree Feather (2011)
Dagger Paths (2010)
Facebook | https://www.facebook.com/forestswords
Website | https://www.forestswords.co.uk
Twitter | https://twitter.com/forestswords
Soundcloud | https://soundcloud.com/forestswords
Youtube | http://www.youtube.com/watch?v=5SE8hH_EZbo
Χώρος| six d.o.g.s, 6-8 Αβραμιώτου, Μοναστηράκι
Ημερομηνία | Πέμπτη 24 Απριλίου 2014
Πόρτες ανοίγουν| 21:00
Τιμή Εισιτηρίου
Περιορισμένη Προπώληση 10 € | www.eventbrite.com/plisskenfestival/forestswords
Προπώληση 12 € | Viva | http://www.viva.gr/tickets/music/forest_swords
Ταμείο | 15 €
Προπώληση εισιτηρίων από τα Viva.gr, τηλεφωνικά στο 11876 και από όλα τα καταστήματα Public (on-line στο www.public.gr), Παπασωτηρίου και Seven Spots.
Η προπώληση συνεχίζεται.

εκδήλωση: Ο ΒΑΣΙΛΙΑΣ ΤΟΥ ΤΡΑΚ, της Μαρίας Πετρίτση

PETRITSH_12_4_2014.jpg

Οι πιο δημοφιλείς πόλεις του Instagram

Οι πιο αγαπημένες μητροπόλεις στο κόσμο σύμφωνα με τους χρήστες του Instagram.

Γενική πρόγνωση καιρού Ελλάδος (2 ημερών)

ΕΘΝΙΚΗ ΜΕΤΕΩΡΟΛΟΓΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ
ΕΘΝΙΚΟ ΜΕΤΕΩΡΟΛΟΓΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ

ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΚΑΙΡΟΥ ΕΛΛΑΔΑΣ ΠΟΥ ΕΚΔΟΘΗΚΕ
ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ 08-04-2014 / 0600 ΤΟΠΙΚΗ

ΜΕΡΟΣ 1
ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΣΗΜΕΡΑ ΤΡΙΤΗ 08-04-2014
ΓΕΝΙΚΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ - ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΣΕΙΣ

ΣΠΟΡΑΔΙΚΕΣ ΚΑΤΑΙΓΙΔΕΣ ΣΤΑ ΗΠΕΙΡΩΤΙΚΑ ΤΙΣ ΜΕΣΗΜΒΡΙΝΕΣ-ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΕΣ ΩΡΕΣ.
ΑΝΕΜΟΙ ΑΠΟ ΒΟΡΕΙΕΣ ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΙΣ ΜΕΧΡΙ 6 ΜΠΟΦΟΡ ΣΤΟ ΑΙΓΑΙΟ.
ΑΝΑΛΥΤΙΚΗ ΠΡΟΓΝΩΣΗ
ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΘΡΑΚΗ
ΚΑΙΡΟΣ: ΣΤΗ ΔΥΤΙΚΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΛΙΓΕΣ ΝΕΦΩΣΕΙΣ ΠΟΥ ΤΙΣ ΜΕΣΗΜΒΡΙΝΕΣ-ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΕΣ ΩΡΕΣ ΘΑ ΑΥΞΗΘΟΥΝ ΚΑΙ ΘΑ ΕΚΔΗΛΩΘΟΥΝ ΠΡΟΣΚΑΙΡΕΣ ΚΑΤΑΙΓΙΔΕΣ. ΣΤΙΣ ΥΠΟΛΟΙΠΕΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ ΝΕΦΩΣΕΙΣ ΠΑΡΟΔΙΚΑ ΑΥΞΗΜΕΝΕΣ ΜΕ ΤΟΠΙΚΕΣ ΒΡΟΧΕΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΜΕΣΗΜΒΡΙΝΕΣ-ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΕΣ ΩΡΕΣ ΣΠΟΡΑΔΙΚΕΣ ΚΑΤΑΙΓΙΔΕΣ. ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΤΟ ΒΡΑΔΥ.
ΑΝΕΜΟΙ: ΜΕΤΑΒΛΗΤΟΙ ΚΑΙ ΣΤΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΑ ΒΟΡΕΙΟΙ ΒΟΡΕΙΟΑΝΑΤΟΛΙΚΟΙ 3 ΜΕ 4 ΜΠΟΦΟΡ.
ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ: ΑΠΟ 10 ΕΩΣ 20 ΒΑΘΜΟΥΣ ΚΕΛΣΙΟΥ. ΣΤΗ ΔΥΤΙΚΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ Η ΕΛΑΧΙΣΤΗ 3 ΜΕ 5 ΒΑΘΜΟΥΣ ΧΑΜΗΛΟΤΕΡΗ.
ΝΗΣΙΑ ΙΟΝΙΟΥ, ΗΠΕΙΡΟΣ, ΔΥΤΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΔΥΤΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
ΚΑΙΡΟΣ: ΓΕΝΙΚΑ ΑΙΘΡΙΟΣ. ΤΟΠΙΚΕΣ ΝΕΦΩΣΕΙΣ ΤΙΣ ΜΕΣΗΜΒΡΙΝΕΣ-ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΕΣ ΩΡΕΣ ΜΕ ΠΡΟΣΚΑΙΡΕΣ ΚΑΤΑΙΓΙΔΕΣ ΣΤΑ ΗΠΕΙΡΩΤΙΚΑ.
ΑΝΕΜΟΙ: ΒΟΡΕΙΟΙ ΒΟΡΕΙΟΔΥΤΙΚΟΙ 3 ΜΕ 4 ΜΠΟΦΟΡ.
ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ: ΑΠΟ 8 ΕΩΣ 22 ΒΑΘΜΟΥΣ ΚΕΛΣΙΟΥ. ΣΤΗΝ ΗΠΕΙΡΟ Η ΕΛΑΧΙΣΤΗ 3 ΜΕ 5 ΒΑΘΜΟΥΣ ΧΑΜΗΛΟΤΕΡΗ.
ΘΕΣΣΑΛΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΕΥΒΟΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
ΚΑΙΡΟΣ: ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΙΑ ΝΕΦΩΣΕΙΣ ΠΑΡΟΔΙΚΑ ΑΥΞΗΜΕΝΕΣ ΜΕ ΤΟΠΙΚΕΣ ΒΡΟΧΕΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΜΕΣΗΜΒΡΙΝΕΣ-ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΕΣ ΩΡΕΣ ΣΠΟΡΑΔΙΚΕΣ ΚΑΤΑΙΓΙΔΕΣ. ΣΤΙΣ ΥΠΟΛΟΙΠΕΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ ΛΙΓΕΣ ΝΕΦΩΣΕΙΣ ΠΟΥ ΤΙΣ ΜΕΣΗΜΒΡΙΝΕΣ-ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΕΣ ΩΡΕΣ ΘΑ ΑΥΞΗΘΟΥΝ ΚΑΙ ΘΑ ΕΚΔΗΛΩΘΟΥΝ ΚΑΤΑΙΓΙΔΕΣ. ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΑΠΟ ΑΡΓΑ ΤΟ ΑΠΟΓΕΥΜΑ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΑ ΒΟΡΕΙΑ.
ΑΝΕΜΟΙ: ΑΠΟ ΒΟΡΕΙΕΣ ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΙΣ 3 ΜΕ 4 ΚΑΙ ΣΤΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΑ 5 ΠΡΟΣΚΑΙΡΑ ΤΟΠΙΚΑ 6 ΜΠΟΦΟΡ.
ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ: ΑΠΟ 6 ΕΩΣ 22 ΒΑΘΜΟΥΣ ΚΕΛΣΙΟΥ.
ΚΥΚΛΑΔΕΣ, ΚΡΗΤΗ
ΚΑΙΡΟΣ: ΝΕΦΩΣΕΙΣ ΜΕ ΤΟΠΙΚΕΣ ΒΡΟΧΕΣ ΚΥΡΙΩΣ ΣΤΙΣ ΝΟΤΙΟΤΕΡΕΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ ΚΑΙ ΒΑΘΜΙΑΙΑ ΒΕΛΤΙΩΣΗ.
ΑΝΕΜΟΙ: ΒΟΡΕΙΟΙ ΒΟΡΕΙΟΔΥΤΙΚΟΙ 3 ΜΕ 5 ΠΡΟΣΚΑΙΡΑ ΤΟΠΙΚΑ 6 ΜΠΟΦΟΡ.
ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ: ΑΠΟ 11 ΕΩΣ 19 ΒΑΘΜΟΥΣ ΚΕΛΣΙΟΥ.
ΝΗΣΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ, ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ
ΚΑΙΡΟΣ: ΠΑΡΟΔΙΚΕΣ ΝΕΦΩΣΕΙΣ ΜΕ ΤΟΠΙΚΕΣ ΒΡΟΧΕΣ ΣΤΙΣ ΝΟΤΙΟΤΕΡΕΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ ΚΑΙ ΒΑΘΜΙΑΙΑ ΒΕΛΤΙΩΣΗ.
ΑΝΕΜΟΙ: ΑΠΟ ΒΟΡΕΙΕΣ ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΙΣ 3 ΜΕ 5 ΚΑΙ ΠΡΟΣΚΑΙΡΑ ΤΟΠΙΚΑ 6 ΜΠΟΦΟΡ.
ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ: ΑΠΟ 13 ΕΩΣ 19 ΒΑΘΜΟΥΣ ΚΕΛΣΙΟΥ. ΣΤΑ ΒΟΡΕΙΑ Η ΕΛΑΧΙΣΤΗ 3 ΜΕ 5 ΒΑΘΜΟΥΣ ΧΑΜΗΛΟΤΕΡΗ.
ΤΟΠΙΚΕΣ ΠΡΟΓΝΩΣΕΙΣ
ΑΤΤΙΚΗ
ΚΑΙΡΟΣ: ΑΡΧΙΚΑ ΓΕΝΙΚΑ ΑΙΘΡΙΟΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΜΕΣΗΜΒΡΙΝΕΣ-ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΕΣ ΩΡΕΣ ΤΟΠΙΚΕΣ ΝΕΦΩΣΕΙΣ ΜΕ ΠΙΘΑΝΟΤΗΤΑ ΠΡΟΣΚΑΙΡΩΝ ΚΑΤΑΙΓΙΔΩΝ ΣΤΑ ΒΟΡΕΙΑ. ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΤΟ ΒΡΑΔΥ.
ΑΝΕΜΟΙ: ΑΠΟ ΒΟΡΕΙΕΣ ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΙΣ 3 ΜΕ 5 ΚΑΙ ΣΤΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΑ ΠΡΟΣΚΑΙΡΑ ΤΟΠΙΚΑ 6 ΜΠΟΦΟΡ ΜΕ ΒΑΘΜΙΑΙΑ ΕΞΑΣΘΕΝΗΣΗ.
ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ: ΑΠΟ 9 ΕΩΣ 21 ΒΑΘΜΟΥΣ ΚΕΛΣΙΟΥ.
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
ΚΑΙΡΟΣ: ΝΕΦΩΣΕΙΣ ΠΑΡΟΔΙΚΑ ΑΥΞΗΜΕΝΕΣ ΜΕ ΤΟΠΙΚΕΣ ΒΡΟΧΕΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΜΕΣΗΜΒΡΙΝΕΣ-ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΕΣ ΩΡΕΣ ΣΠΟΡΑΔΙΚΕΣ ΚΑΤΑΙΓΙΔΕΣ. ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΤΟ ΒΡΑΔΥ.
ΑΝΕΜΟΙ: ΜΕΤΑΒΛΗΤΟΙ ΚΑΙ ΒΑΘΜΙΑΙΑ ΝΟΤΙΟΑΝΑΤΟΛΙΚΟΙ 3 ΜΕ 4 ΜΠΟΦΟΡ.
ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ: ΑΠΟ 11 ΕΩΣ 19 ΒΑΘΜΟΥΣ ΚΕΛΣΙΟΥ.
ΚΕΦΑΛΛΟΝΙΑ
ΚΑΙΡΟΣ: ΓΕΝΙΚΑ ΑΙΘΡΙΟΣ.
ΑΝΕΜΟΙ: ΒΟΡΕΙΟΙ ΒΟΡΕΙΟΔΥΤΙΚΟΙ 3 ΜΕ 4 ΜΠΟΦΟΡ.
ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ: ΑΠΟ 12 ΕΩΣ 20 ΒΑΘΜΟΥΣ ΚΕΛΣΙΟΥ.
ΜΕΡΟΣ 2
ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 09-04-2014
ΚΑΙΡΟΣ: ΑΡΧΙΚΑ ΓΕΝΙΚΑ ΑΙΘΡΙΟΣ. ΑΠΟ ΤΙΣ ΜΕΣΗΜΒΡΙΝΕΣ ΩΡΕΣ ΣΤΑ
ΗΠΕΙΡΩΤΙΚΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΡΗΤΗ ΘΑ ΑΝΑΠΤΥΧΘΟΥΝ ΤΟΠΙΚΕΣ ΝΕΦΩΣΕΙΣ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ
ΠΙΘΑΝΟ ΝΑ ΕΚΔΗΛΩΘΟΥΝ ΜΕΜΟΝΩΜΕΝΕΣ ΚΑΤΑΙΓΙΔΕΣ ΣΤΑ ΟΡΕΙΝΑ. ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΤΙΣ ΒΡΑΔΙΝΕΣ ΩΡΕΣ ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΤΟ ΒΟΡΕΙΟ ΙΟΝΙΟ, ΤΗΝ ΗΠΕΙΡΟ, ΤΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΘΡΑΚΗ, ΟΠΟΥ ΘΑ ΣΗΜΕΙΩΘΟΥΝ ΤΟΠΙΚΕΣ ΒΡΟΧΕΣ ΚΑΙ ΤΗ ΝΥΧΤΑ ΚΑΤΑΙΓΙΔΕΣ. ΤΟΠΙΚΑ ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΕΝΗ ΟΡΑΤΟΤΗΤΑ ΤΙΣ ΠΡΩΙΝΕΣ ΩΡΕΣ
ΑΝΕΜΟΙ: ΣΤΑ ΝΟΤΙΑ ΔΥΤΙΚΟΙ ΒΟΡΕΙΟΔΥΤΙΚΟΙ 4 ΜΕ 5 ΚΑΙ ΤΟΠΙΚΑ 6 ΜΠΟΦΟΡ.
ΣΤΑ ΥΠΟΛΟΙΠΑ ΜΕΤΑΒΛΗΤΟΙ 3 ΜΕ 4 ΚΑΙ ΒΑΘΜΙΑΙΑ ΑΠΟ ΝΟΤΙΕΣ ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΙΣ
ΤΟΠΙΚΑ 5 ΜΠΟΦΟΡ.
ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ: ΣΕ ΑΝΟΔΟ ΩΣ ΠΡΟΣ ΤΙΣ ΜΕΓΙΣΤΕΣ ΤΙΜΕΣ.

Από 159€ APC UPS Αδιάκοπη τροφοδοσία και μέγιστη ασφάλεια για το σύστημα σας!

Πόσες μυρωδιές μπορείτε να αναγνωρίσετε


Πόσες μυρωδιές μπορείτε να αναγνωρίσετε
Μπορούμε να σταματήσουμε τον σακχαρώδη διαβήτη;

Νέο τεστ αίματος-DNA θα ανιχνεύει άμεσα καρκινικούς όγκους

Μετά την Εντατική η κατάθλιψη

Ετοιμοπόλεμοι οι εργαζόμενοι του νοσοκομείου Χανίων

Πώς η διατροφή προστατεύει από τον καρκίνο του μαστού

Παιδιά που τρώνε ίδιο φαγητό με τους γονείς τρώνε πιο υγιεινά

Δελτίο Τύπου – Διαδικτυακή παρουσία του Κινήματος Ανάπτυξης

27/03/2014ΝέαΚίνημα Ανάπτυξης
Είμαστε το Κίνημα Ανάπτυξης που θα λάβει μέρος στις επερχόμενες τοπικές αυτοδιοικητικές εκλογές για το Δήμο Αριστοτέλη Χαλκιδικής με υποψήφιο δήμαρχο τον Γιάννη Μίχο.
Ζούμε σε μια πανέμορφη περιοχή μοναδική στην Ελλάδα, μια περιοχή που συνδυάζει ιδανικά βουνό και θάλασσα, μια περιοχή διεθνούς εμβέλειας ως γενέτειρα του Αριστοτέλη, μια περιοχή που αποτελεί την πύλη του Αγίου Όρους, την περιοχή που βρίσκεται η διώρυγα του Ξέρξη, η Αρχαία Άκανθος, μια περιοχή που μόνο ευλογημένη μπορεί να χαρακτηριστεί.
Βασική μας επιδίωξη να αναδείξουμε αυτή τη περιοχή σε τόπο ευημερίας και προκοπής ενισχύοντας την τοπική επιχειρηματικότητα και πρωτοβουλία αναπτύσσοντας τα πλούσια και μοναδικά στρατηγικά πλεονεκτήματά της. Να γυρίσουμε σελίδα ξεπερνώντας τις τεχνητές αντιπαραθέσεις μεταξύ μας. Να δώσουμε ξανά χαμόγελο και αισιοδοξία σε όλους τους πολίτες.
Ευθύνη μας είναι να δώσουμε στον τόπο αλλά και στην κοινωνία γενικότερα το μέλλον που της αξίζει. Σε αυτήν την προσπάθεια δεν είμαστε μόνοι. Ανοίγουμε το διάλογο με όλους τους συμπολίτες μας, προκειμένου να εργαστούμε όλοι μαζί και να προσφέρουμε στο Δήμο Αριστοτέλη μια νέα προοπτική. Επικοινωνούμε, ανταλλάσσουμε απόψεις, συμμετέχουμε στη διαμόρφωση μιας εναλλακτικής πρότασης για το Δήμο Αριστοτέλη μέσα από τις σελίδες μας στο internet και τα social media.Ιστοσελίδα
www.kinima-anaptiksis.gr
Facebook
http://www.facebook.com/KinimaAnaptyksis
http://www.facebook.com/MichosGiannis
Twitter
https://twitter.com/KinimaAnaptyksi
https://twitter.com/Giannis_Michos
Pinterest
http://www.pinterest.com/giannismichos/

ΤΟ ΧΑΜΟΓΕΛΟ ΤΗΣ ΤΖΟΚΟΝΤΑΣ - ΜΑΝΟΣ ΧΑΤΖΙΔΑΚΙΣ (live)

Τα smartphones των ηγετών του κόσμου

techit –
τεχνολογικές
ειδήσεις

ΝΑΤΑΣΑ ΘΕΟΔΩΡΙΔΟΥ ΔΥΟ ΖΩΕΣ

 
ΝΑΤΑΣΑ ΘΕΟΔΩΡΙΔΟΥ
ΔΥΟ ΖΩΕΣ
ΜΟΥΣΙΚΗ: ΑΝΤΩΝΗΣ ΒΑΡΔΗΣ
ΣΤΙΧΟΙ: ΒΑΣΙΛΗΣ ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ


Ένα ακόμα single από το τελευταίο cd της Νατάσας Θεοδωρίδου με τίτλο “Σ’ ΑΓΑΠΩ”
που κυκλοφορεί από τη MINOS EMI. 
Απόψε πάμε όπου θες
ξέχνα το αύριο και το χθες
βάλε φωτιά στη λογική
η νύχτα είναι μαγική
σαν αγκαλιά μοναδική

Σου λέω αν είχα δύο ζωές
θα σ αγαπούσα δύο φορές
γιατί δε φτάνει μόνο μια
για να χωρέσει η καρδιά τα ακριβά σου μυστικά

Σ’ αγαπώ και ποτέ μου δε σ αλλάζω
Σ’ αγαπώ κι όσο ζω θα στο φωνάζω

Στο αποκλείω κάποια μέρα να χαθώ
θα ‘μαι σκιά σου και θα σε ακολουθώ
είσαι ανάγκη της ψυχής μου και το μηδέν της λογικής μου
δως μου το σύνθημα να σου παραδοθώ

Απόψε κράτα με σφιχτά
ξέχνα το πριν και το μετά
όσο υπάρχω στη ζωή θα μας ενώνει στο χω πει
μια τέτοια αγάπη δυνατή

Σ’ αγαπώ και ποτέ μου δε σ αλλάζω
Σ’ αγαπώ κι όσο ζω θα στο φωνάζω

Στο αποκλείω κάποια μέρα να χαθώ
θα ‘μαι σκιά σου και θα σε ακολουθώ
είσαι ανάγκη της ψυχής μου και το μηδέν της λογικής μου
δως μου το σύνθημα να σου παραδοθώ

«Θέμα ημερών» η έξοδος της Ελλάδας στις αγορές - in.gr

Ενδεχομένως πριν από την επίσκεψη Μέρκελ
Τέσσερα χρόνια μετά την προσφυγή στον ευρωπαϊκό μηχανισμό στήριξης και στην αγκαλιά του ΔΝΤ, η Ελλάδα ετοιμάζεται να επιστρέψει στις αγορές με την έκδοση μεσοπρόθεσμου ομολόγου. Η κίνηση, εκτός απροόπτου, εκτιμάται ότι θα γίνει την προσεχή εβδομάδα, ώστε να ενισχυθεί το θετικό κλίμα για την ελληνική οικονομία.  
Στον εισαγγελέα καταθέτει ο Τάκης Μπαλτάκος για το βίντεο
Καταπέλτης το κατηγορητήριο κατά των σωφρονιστικών για το θάνατο Καρέλι
Βροχερός θα παραμείνει ο καιρός μέχρι το τέλος της εβδομάδας
Σήμα από τα βάθη του Ινδικού έπιασε και αμερικανικό σκάφος
Βουλευτικές εκλογές για τις επόμενες πέντε εβδομάδες στην Ινδία
Φιλορώσοι διαδηλωτές κατέλαβαν κυβερνητικά κτίρια στην ανατολική Ουκρανία
«Θέμα ημερών» η έξοδος της Ελλάδας στις αγορές
Κλ.Ρέγκλινγκ: Βιώσιμο το ελληνικό χρέος την επόμενη δεκαετία
Ικανοποίηση του SSM για το ελληνικό τραπεζικό σύστημα
O Άρης και άλλες παραστάσεις στον ουρανό του Απριλίου
Νέα, καθολική προσέγγιση για την εξολόθρευση του καρκίνου
Εντυπωσιακή έκρηξη ηφαίστειου στο Εκουαδόρ
Πέθανε σε ηλικία 93 ετών ο ηθοποιός Μίκι Ρούνεϊ
Σπάνια ματιά στο ελληνικό σινεμά προσφέρει η ιστοσελίδα της Finos Film
Calexico, Έρικ Μπάρτον και Woodkid στο φετινό Rockwave Festival
Παράταση στην αγωνία για τις ομάδες που θα «χαιρετήσουν»
Απομακρύνεται η απ'ευθείας πρόρκιση του πρωταθλητή στους ομίλους του Champions League
Πέρασε από την Πυλαία και σκέφτεται το ΣΕΦ ο Παναθηναϊκός

Ο Μanu Chao για μια συναυλία στη Θεσσαλονίκη
Τι αξίζει να δείτε στην TV αυτό το Σαββατοκύριακο
Game of Thrones 4: τα τέσσερα πρώτα επεισόδια
Το φαινόμενο Game of Thrones: μία σειρά που «σπάει ταμεία»
Κώστας Μακεδόνας: «Κάποιες στιγμές σκέφτηκα να αφήσω το τραγούδι»
Σαράντα graffiti & street artists δημιουργούν επί τόπου
Βίντεο, εκπλήξεις και αφίξεις…
Δ.Καταλειφός: «Εάν δεν υπήρχε το θέατρο μπορεί να είχα τρελαθεί»
Προτάσεις παιδικών βιβλίων με θέμα το Πάσχα
Toyota Prius 2015: Αποδοτικότερο, δυναμικότερο… τετρακίνητο
Volvo V40 Cross Country με αυτόματο ή μηχανικό κιβώτιο στην ίδια τιμή
Δοκιμάζουμε στη Ελλάδα την έκδοση φυσικού αερίου του Fiat 500L
Δρακόσπιτο... κι όποιος αντέξει!
Κοσμάς, το μπαλκόνι του Πάρνωνα
Η Αγία Μαρίνα και ο Κισσός
Πάσχα 2014 με άρωμα ΔΙΑΚΟΠΩΝ!
Κερδίστε τετραήμερη διαμονή στην Τσαγκαράδα Πηλίου
Shopping: τα πιο κομψά ίσια παπούτσια
Τι αποκαλύπτουν οι πρωταγωνιστές του Game of Thrones
Το ανοιξιάτικο μακιγιάζ βήμα-βήμα
Η νηστεία σας βοηθά να χάσετε τα περιττά κιλά
Διαθέσιμο και στην Ελλάδα νέο φάρμακο για την Κνίδωση
Ποια νοσήματα και συμπτώματα προκαλεί η αφυδάτωση;
Ακράτεια ούρων: Οι Ασκήσεις Kegel’s δίνουν λύση
Ο πατέρας καπνιστής επηρεάζει το βάρος του γιού του
Άνοια: Η φυσική κατάσταση προστατεύει τον εγκέφαλο
Η Ελλάδα υστερεί στη διάγνωση του καρκίνου του παγκρέατος
doctors.in.gr: Η πύλη των ιατρών
Μια νέα μέθοδος πειθαρχίας χωρίς φωνές!
Instagram: Όταν οι σταρ δείχνουν τον έρωτά τους!
Οι 5 βασικοί λόγοι που τα παιδιά μας τρώνε ανθυγιεινά
Πόσο κακό κάνει η αρνητική κριτική στα παιδιά μας;
Να πώς είναι οι «Άγγελοι» της Victoria΄s Secret χωρίς ρετούς!
Τι πιστεύουν τα παιδιά για την ζωή πριν... γεννηθούν;
Αpp που τρέχουν χωρίς κόπο σε PC, smartphone και tablet με Windows
Ο γύρος του κόσμου σε 22 ημέρες από Internet balloon του Google Project Loon
Δείτε τις καινοτόμες ιδέες που βράβευσε η Samsung στην Ελλάδα
Nέο ενιαίο σκάφος για όλες τις ομάδες του Volvo Ocean Race, στον επόμενο αγώνα του 2014-2015
Η Oracle Team Usa νικήτρια του 34oυ America' s Cup