Πέμπτη 26 Ιουνίου 2008

ΟΜΟΡΦΗ ΚΑΙ ΠΑΡΑΞΕΝΗ ΠΑΤΡΙΔΑ

Πως σε κατάντησαν!
Που είναι οι ομορφιά σου;
Ξεκίνησε και φέτος η καταστροφή σου.
Σε λίγα χρόνια όλοι θα αναπνέουμε ΔΗΛΗΤΗΡΙΟ, γιατί το πράσινο έχει αντικατασταθεί πλέον από το ΜΑΥΡΟ. Δεν καταλάβαμε ότι μαζί με την φύση πεθαίνουμε και εμείς.
Όμορφη και παράξενη πατρίδα!
Σε «σκοτώνουν» μαζί και εμάς!
Κάθε μέρα φωτιές….

ΜΑΣ ΣΚΟΤΩΝΟΥΝ ΚΑΙ ΟΙ ΦΟΝΙΑΔΕΣ ΕΙΝΑΙ ΕΛΕΥΘΕΡΟΙ!


Δεύτερος πυρηνικός σταθμός στην Τουρκία

(ΑΠΟ http://www.capital.gr/)

Ο Υπουργός Ενέργειας και Φυσικών Πόρων της Τουρκίας, Χιλμί Γκιουλέρ δήλωσε στη διάρκεια εκδήλωσης την Τετάρτη το βράδυ ότι θα κατασκευαστεί δεύτερος πυρηνικός σταθμός στη Σινώπη του Εύξεινου Πόντου, σύμφωνα με το CNN Türk.
Όπως ανέφερε ο Τούρκος υπουργός, η αδειοδότηση του σταθμού θα ολοκληρωθεί εντός του έτους οπότε και αναμένεται να προκηρυχθεί ο σχετικός διαγωνισμός, οι λεπτομέρειες του οποίου δεν έχουν ακόμη καθοριστεί.
Αν και ακόμη η ισχύς του σταθμού στη Σινώπη δεν έχει καθοριστεί, δεν θα είναι μικρότερη της ισχύος του σταθμού που σχεδιάζεται να κατασκευαστεί στο Άκουγιου, στη μεσογειακή ακτή της Τουρκίας.Όπως δήλωσε ο Τούρκος υπουργός, ο διαγωνισμός για το σταθμό στο Άκουγιου προχωρεί κανονικά και δεν αναμένονται καθυστερήσεις.Έξι εταιρίες και κοινοπραξίες έχουν μέχρι στιγμής λάβει τα τεύχη του διαγωνισμού:
η AECL Atomic Energy Of Canada Limited (Καναδάς), η Itochu Corporation (Ιαπωνία), η Vinci Construction Grand Projets (Γαλλία), η Suez Tractebel (Γαλλία-Βέλγιο), η Atostroyexport (Ρωσία) και η KEPCO (Νότια Κορέα).
Η προθεσμία υποβολής προσφορών λήγει στις 24 Σεπτεμβρίου.

ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΘΑΛΑΣΣΑΣ 2008

Το Φεστιβάλ της Θάλασσας ανοίγει πανιά για το καλοκαιρινό του ταξίδι το Σάββατο 5 Ιουλίου 2008 με τη συναυλία των Βασίλη Παπακωνσταντίνου, Σάκη Μπουλά, Χρήστο Θηβαίο και Γιάννη Ζουγανέλη. Ο Βασίλης Παπακωνσταντίνου συναντά τον Σάκη Μπουλά, τον Γιάννη Ζουγανέλη και το Χρήστο Θηβαίο και βάζουν στοίχημα για τη πιο δυναμική και απρόβλεπτη βραδιά του καλοκαιριού.
Τραγούδια και σάτιρα, συγκινήσεις και γέλια, από τέσσερις προσωπικότητες που έχουν σημαδέψει τα τελευταία χρόνια το τραγούδι και όχι μόνο.
Σε μια τρίωρη συναυλία θα έχουμε τη δυνατότητα να θυμηθούμε τις καλύτερες στιγμές της 35χρονης δισκογραφίας του Βασίλη Παπακωνσταντίνου, παλιά τραγούδια του Σάκη Μπουλά και του Γιάννη Ζουγανέλη αλλά και τα καυστικά σχόλια τους, και τις συγκινητικές μπαλάντες του πιο εκφραστικού τραγουδοποιού, του Χρήστου Θηβαίου.
Η δεύτερη παράσταση του Φεστιβάλ της Θάλασσας το Σάββατο 12 Ιουλίου 2008 είναι θεατρική: “Δωδεκάτη Νύχτα” του Σαίξπηρ σε σκηνοθεσία Θέμη Μουμουλίδη. Στο φετινό πρόγραμμα του Φεστιβάλ υπάρχουν κι άλλες σημαντικές παραστάσεις που είναι βέβαιο πως θα κλέψουν τον ενδιαφέρον κατοίκων και επισκεπτών.
Η Άλκιστις Πρωτοψάλτη έρχεται στα Ν.Μουδανιά για μια μοναδική βραδιά που αναμένεται να ξεσηκώσει το κοινό του αφμιθεάτρου,ενώ έπονται ο Λαυρέντης Μαχαιρίτσς, ο Βασίλης Καζούλης και ο Δημήτρης Σταρόβας. Ανάμεσα στις θεατρικές παραστάσεις του Φεστιβάλ της Θάλασσας συγκαταλέγεται η “Ελένη” του Ευριπίδη σε σκηνοθεσία του Θοδωρή Αθερίδη, όπου παίζουν ο ίδιος, η Σμαράγδα Καρύδη, ο Γιάννης Βούρος, ο Γιώργος Καπουτζίδης και άλλοι. Το Εθνικό Θέατρο έρχεται στη Ανοιχτό Θέατρο Μουδανιών με την παράσταση “ΒΑΤΡΑΧΟΙ” του Αριστοφάνη σε σκηνοθεσία Δημήτρη Λιγνάδη.
Στο φετινό φεστιβάλ η θεατρική ομάδα του Πολιτιστικού Συλλόγου “Ο ΦΑΡΟΣ” συμμετέχει με το “Νυφικό Κρεβάτι” του Γιαν Ντε Χαρτογκ σε σκηνοθεσία Χριστίνας Χατζηβασιλείου.
Την ευθύνη του Φεστιβάλ έχει η δημοτική επιχείρηση Τουριστικής Ανάπτυξης, Προβολής και Πολιτισμού.
Ο πρόεδρος της επιχείρησης Παναγιώτης Πάσχος τόνισε μεταξύ των άλλων ότι το φετινό πρόγραμμα εστιάζει στην ποιότητα και στην ψυχαγωγία των κατοίκων και των επισκεπτών της Χαλκιδικής.
«Δουλέψαμε όλο το χειμώνα προκειμένου να παρουσιάσουμε την καλύτερη δυνατή πρόταση ψυχαγωγίας στους κατοίκους αλλά και τους επισκέπτες της περιοχής μας, που χρόνια τώρα εμπιστεύονται το Φεστιβάλ της Θάλασσας.
Οι φετινές μας επιλογές συμπεριλαμβάνουν εκτός από κορυφαία ονόματα και νέους καλλιτέχνες, η συμμετοχή των οποίων καθιστά φανερή τη βούληση της Δημοτικής Αρχής για την προβολή και ανάδειξη του καλλιτεχνικού και πολιτισμικού δυναμικού του τόπου” ανέφερε ο κ.Πάσχος.
Την εβδομάδα από 6 έως 13 Ιουλίου 2008 ο Π.Σ. “Ο ΦΑΡΟΣ” διοργανώνει στο πλαίσιο του Φεστιβάλ της Θάλασσας γιορτή Πολιτισμού.
Ιδιαίτερης σημασίας κρίνεται η Μουσική παράσταση με τη Μαρία Γιαννίκη και τον Γιώργο Στογιώργη που είναι Μουδανιώτες, διακεκριμένοι καλλιτέχνες και εξαιρετικοί μουσικοί και θα ταξιδέψουν το κοινό του Φεστιβάλ σε ένα “Μουσικό Ταξίδι Ηπείρων”.

Σεισμική δόνηση 5 Ρίχτερ στην περιοχή του Αγ.Κωνσταντίνου

(ΑΠΟ ΤΟ in.gr)
Σεισμική δόνηση μεγέθους 5 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε τα μεσάνυχτα στην περιοχή του Αγίου Κωνσταντίνου.
Ο σεισμός ήταν επιφανειακός, με εστιακό βάθος μικρότερο από πέντε χιλιόμετρα και έγινε ιδιαίτερα αισθητός σε ολόκληρο το πέταλο του Μαλιακού, τη βόρειο Εύβοια, αλλά και το Λεκανοπέδιο.
Παρά το γεγονός ότι είχε μικρή διάρκεια, οι κάτοικοι ανησύχησαν, ωστόσο δεν αναφέρθηκαν ζημιές.

38ος ΔΙΑΠΛΟΥΣ ΤΟΡΩΝΑΙΟΥ ΚΟΛΠΟΥ

(ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΘΟΔΩΡΗΣ ΔΟΥΚΑΣ http://www.halkidikinews.gr/)

Το Σάββατο 19 Ιουλίου 2008 θα διεξαχθεί ο 38ος Διεθνής Κολυμβητικός Διάπλους του Τορωναίου Κόλπου.
Η Εκπολιτιστική Εταιρεία Νέων Νικήτης “Ο ΣΙΘΩΝ” δέχτηκε φέτος 68 συμμετοχές αθλητών από την Ελλάδα και το εξωτερικό.
Είναι πλέον γνωστό στο πανελλήνιο ότι ο Διάπλους του Τορωναίου Κόλπου είναι μια προσπάθεια διάδοσης του πραγματικού αθλητικού ιδεώδους μακριά από τις σκοπιμότητες του πρωταθλητισμού.
Οι κολυμβητές θα διανύσουν την απόσταση των 26 Κm από την Καλλιθέα της Κασσάνδρας στην Νικήτη της Σιθωνίας χωρίς να χρησιμοποιήσουν πτερύγια ή άλλα βοηθητικά μέσα πλεύσης.
Για την ασφάλειά τους θα συνοδεύονται από μηχανοκίνητες βάρκες και ταχύπλοα σκάφη που διαθέτουν ασύρματη επικοινωνία.
Όπως ανέφερε στο “halkidikinews.gr” η πρόεδρος της Ε.Ε.Ν.Ν. “Ο Σίθων” Κωνσταντίνα Κούρα φέτος θα δοθεί ιδιαίτερη βαρύτητα στο αγωνιστικό μέρος της εκδήλωσης, καθώς η μαραθώνια κολύμβηση εντάχθηκε στα ολυμπιακά αθλήματα. “Θέλουμε να δώσουμε μεγαλύτερη αίγλη στον αγώνα και έχουμε ήδη συμμετοχές από μεγάλα ονόματα της μαραθώνιας κολύμβησης.
Στη Νικήτη φέτος θα έρθουν αθλητές από την Βρετανία, την Τσεχία, την Ιαπωνία και αλλού και ετοιμαζόμαστε πυρετωδώς για να αντεπεξέλθουμε σε μια άρτια διοργάνωση” είπε η κ.Κούρα.
Ο αριθμός των αθλητών που θα συμμετέχουν δεν μπορεί να ξεπερνά τους 33.
“Αν και θα θέλαμε να συμμετέχουν όλοι όσοι εκδήλωσαν ενδιαφέρον, δυστυχώς τα οικονομικά μας δεν μπορούν να καλύψουν τα έξοδα διαμονής, διατροφής κ.λ.π. όλων των κολυμβητών. Μακάρι κάποια στιγμή να καταφέρουμε να διευρύνουμε τον αγώνα” ανέφερε χαρακτηριστικά η κ.Κούρα.
Οι συμμετέχοντες θα πρέπει να είναι υγιείς, πράγμα που να πιστοποιείται από πρόσφατη ιατρική γνωμάτευση, που θα προσκομίσουν απαραιτήτως στους διοργανωτές έως τις 30 Ιουνίου.
Επισημαίνεται ότι ο αθλητής που δεν θα προσκομίσει ιατρική βεβαίωση δε θα συμμετάσχει στον αγώνα. Ο Κολυμβητικός Διάπλους του Τορωναίου ξεκίνησε πριν 38 χρόνια, τον Ιούλιο του 1971, όταν μια παρέα 6 Νικητιανών, με κίνητρο την αγάπη για τη θάλασσα, έκανε πραγματικότητα κάτι που για όλους ήταν μια τρέλα, να περάσουν από τη Νικήτη της Σιθωνίας στην Κασσάνδρα, διαπλέοντας τον Τορωναίο κόλπο.
Το γεγονός αυτό επαναλήφθηκε και την επόμενη χρονιά πιο οργανωμένα.
Το 1973 η ίδια παρέα ίδρυσε την Εκπολιτιστική Εταιρεία Νέων Νικήτης «Ο Σίθων». Από τότε, κάθε χρόνο τον Ιούλιο ο «ΣΙΘΩΝ» διοργανώνει τον Διάπλου από την Καλλιθέα της Κασσάνδρας στη Νικήτη της Σιθωνίας, που πήρε πλέον μορφή λαϊκού φεστιβάλ, μιας και συνδυάζεται με διάφορες άλλες πολιτιστικές και ναυταθλητικές εκδηλώσεις.

Δελτίο ακτινοβολίας με 100 ευρώ

(ΠΗΓΗ ΤΑ ΝΕΑ http://www.tanea.gr)
Ακριβείς μετρήσεις για τα ηλεκτρομαγνητικά κύματα που δέχεται ένας χώρος
ΡΕΠΟΡΤΑΖ: Κώστας Ντελέζος

Παρατηρητήριο για τη συνεχή παρακολούθηση-μέτρηση της ηλεκτρομαγνητικής ακτινοβολίας σε ολόκληρη την Ελλάδα δημιουργεί το υπουργείο Μεταφορών και Επικοινωνιών.
Το παρατηρητήριο ηλεκτρομαγνητικών πεδίων, που θα είναι έτοιμο να λειτουργήσει σε δύο χρόνια, θα καταγράφει σε 24ωρη βάση τα επίπεδα ηλεκτρομαγνητικής ακτινοβολίας σε ολόκληρη τη χώρα.
Κάθε πολίτης με την πληρωμή ενός παραβόλου περίπου 100 ευρώ, θα μπορεί να έχει με ακρίβεια υπεύθυνες-επιστημονικές μετρήσεις για το σύνολο της ηλεκτρομαγνητικής ακτινοβολίας που δέχεται στο σπίτι του ή σε οποιονδήποτε άλλο χώρο επιθυμεί. 1.000 σταθμοί μέτρησης
Τη σύσταση του Εθνικού Παρατηρητηρίου Ηλεκτρομαγνητικών Πεδίων προβλέπει σχέδιο νόμου που προωθεί το υπουργείο Μεταφορών και θα τεθεί σε δημόσια διαβούλευση για περίπου έναν μήνα.
Όπως ανέφερε ο κ. Χατζηδάκης, το σύστημα προβλέπει την ανάπτυξη ενός δικτύου 1.000 σταθμών μετρήσεως της ακτινοβολίας (700 σταθερών και 300 κινητών), που θα καλύπτει όλη τη χώρα, με σκοπό τη συνεχή μέτρηση και καταγραφή των επιπέδων των ηλεκτρομαγνητικών πεδίων από κεραίες ραδιοφωνικών και τηλεοπτικών σταθμών, κινητής τηλεφωνίας, ραντάρ κ.ο.κ.
Μετρήσεις σε 24ωρη βάση
Οι μετρήσεις θα γίνονται σε 24ωρη βάση και θα τις επεξεργάζονται ηλε κτρονικοί υπολογιστές, ενώ στη συνέχεια θα προβάλλονται μέσω του Ίντερνετ, σε κατάλληλα διαμορφωμένη σελίδα, έτσι ώστε να τις βλέπουν όλοι οι πολίτες.
Το παρατηρητήριο θα ελέγχει συνεχώς την τήρηση των θεσμοθετημένων ορίων ασφαλούς έκθεσης του κοινού στα ηλεκτρομαγνητικά πεδία και θα παρεμβαίνει αμέσως όταν εντοπίζεται υπέρβασή τους.
Δεν αλλάζουν τα όρια
Σύμφωνα με τον κ. Χατζηδάκη, το σύστημα θα αναπτύξει και θα λειτουργεί η Εθνική Επιτροπή Ατομικής Ενέργειας (ΕΕΑΕ).
Όπως ο ίδιος επισήμανε, ειδικά όσον αφορά τις κεραίες κινητής τηλεφωνίας, δεν πρόκειται να αλλάξουν τα σημερινά όρια ακτινοβολίας, καθώς ήδη είναι κατά 30% χαμηλότερα από τα ελάχιστα όρια που ισχύουν στην υπόλοιπη Ευρώπη.
Ακόμα, ο υπουργός Μεταφορών απέκλεισε το ενδεχόμενο να αλλάξει η διαδικασία αδειοδότησης των κεραιών, παρά το γεγονός ότι από τις 5.000 αιτήσεις που έχουν κατατεθεί στις αρμόδιες αρχές έχουν εγκριθεί μέχρι τώρα μόλις 200.
Η επίδραση
Οι επιδράσεις της ηλεκτρομαγνητικής ακτινοβολίας διακρίνονται στις θερμικές και στις μη θερμικές.
Οι πρώτες οφείλονται στην αύξηση της θερμοκρασίας των ιστών του ανθρώπινου οργανισμού από την ακτινοβολία που προσπίπτει σε αυτούς.
Οι επιπτώσεις στην υγεία εμφανίζονται όταν η θερμοκρασία του σώματος αυξηθεί πάνω από 1 βαθμό Κελσίου.
Οι μη θερμικές επιδράσεις, αντίθετα, προκαλούνται με όλους τους άλλους τρόπους, εκτός από την αύξηση της θερμοκρασίας στους ιστούς του ανθρώπινου οργανισμού.