Τετάρτη 13 Ιανουαρίου 2010

Η ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΣΕ ΤΙΤΛΟΥΣ

ΑΠΟ ΤΟ Geopolitics-GR Dark Side of the Moon Footnotes in Gaza Σκοτώθηκαν έξι στρατιώτες του ΝΑΤΟ Συμφωνία ειρήνης θέλει η Βόρεια Κορέα Νέο τείχος ασφαλείας θα υψώσει το Ισραήλ στα σύνορα με την Αίγυπτο Η Γουινέα, από το ένα πραξικόπημα στο άλλο Όταν το περιβάλλον δημιουργεί πρόσφυγες Ομπάμα: «Έχουμε πόλεμο» Διαρκής η φθορά του καθεστώτος της Τεχεράνης

Ενημέρωση από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων.

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ & ΤΡΟΦΙΜΩΝ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ Αθήνα, 13 Ιανουαρίου 2010 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Με την Επιτροπή Αγώνα Αγροτών Χαλκιδικής συναντήθηκε σήμερα η Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Κατερίνα Μπατζελή και ο Υφυπουργός, Μιχάλης Καρχιμάκης. Κατά την διάρκεια της συνάντησης, παρουσία Υπηρεσιακών παραγόντων, τέθηκαν μεταξύ άλλων ζητήματα όπως: το Μητρώο Αγροτών, η καταβολή της Ενιαίας Ενίσχυσης, η απόφαση της Κομισιόν για καταβολή ενίσχυσης 15.000 Ευρώ, η καταβολή της διαφοράς μεταξύ κόστους παραγωγής και εμπορικής τιμής για την πράσινη βρώσιμη ελιά Χαλκιδικής και η λειτουργία του ΕΛΓΑ.
Προτάθηκε επίσης η αναγραφή προτεινόμενης/ανώτατης τιμής πώλησης των φυτοφαρμάκων και άλλων αγροτικών εφοδίων όπως και τροποποίηση του νόμου 166/2003 και η επέκταση του σε όλα τα αγροτικά και κτηνοτροφικά προϊόντα ώστε η αποπληρωμή των παραγωγών να γίνεται εντός του διαστήματος του ενός μηνός. Η κ. Μπατζελή στην τοποθέτηση της τόνισε ότι η πολιτεία οφείλει να ελέγχει αποτελεσματικά την αγορά και να στέκεται στο πλευρό του αγροτικού κόσμου.
Παράλληλα, έκανε έκκληση για την δημιουργία Ομάδων Παραγωγών ώστε οι ίδιοι αγρότες να διαφυλάττουν καλύτερα τα συμφέροντα τους έναντι των εμπόρων και ταυτόχρονα να έχουν κοινό πλαίσιο παρουσίασης των αιτημάτων τους προς την Πολιτεία. «Δεν ακολουθούμε πολιτικές πρόσκαιρης διευθέτησης, θέλουμε να δημιουργήσουμε τις συνθήκες εκείνες που θα εγγυώνται την σωστή λειτουργία της αγοράς σε βάθος χρόνου» είπε χαρακτηριστικά η Υπουργός, τονίζοντας ότι «Σκοπός μας δεν είναι να αποφασίζουμε πυροσβεστικά κατόπιν κινητοποιήσεων ή άλλων μορφών διεκδίκησης, και να αναπληρώνουμε απώλεια εισοδήματος.
Έχουμε συγκεκριμένο Σχέδιο διαρθρωτικών αλλαγών που θα βελτιώσουν τις πρακτικές σε όλα τα επίπεδα, από το χωράφι μέχρι το ράφι, προς όφελος πάντα του Έλληνα αγρότη. Να δημιουργηθούν νέες δομές, στην παραγωγή, την διακίνηση και τον έλεγχο της αγοράς». Αναφερόμενη στο ζήτημα των ενισχύσεων των 15.000 ευρώ, η Υπουργός διευκρίνισε ότι στο σκεπτικό της απόφασης της Κομισιόν αναφέρεται ότι οι ενισχύσεις αυτές πρέπει να εντάσσονται στο πλαίσιο αντιμετώπισης της οικονομικής κρίσης.
Μέτρα όπως οι ρυθμίσεις των δανείων, η επιστροφή του ΦΠΑ και Επίδομα Κοινωνικής Αλληλεγγύης αποσκοπούν ακριβώς σε αυτό το πλαίσιο για την εισοδηματική ενίσχυση του αγροτικού τομέα. «Ήδη, έχουν δρομολογηθεί δαπάνες συνολικού ύψους 480 εκατομμυρίων ευρώ, εξαιρουμένων των ρυθμίσεων για τα δάνεια, όπου εκεί το ύψος της παρέμβασης μας θα εξαρτηθεί από το πόσοι αγρότες θα κάνουν χρήση των ρυθμίσεων» ανέφερε η κ. Μπατζελή. Αναφορικά με την Ενιαία Ενίσχυση, η Υπουργός επανέλαβε ότι στα τέλη Φεβρουαρίου θα έχουν καταβληθεί στους δικαιούχους μετά τον Κοινοτικό έλεγχο.
Όσο για τις προκαταβολές και τους ισχυρισμούς ότι υπήρξαν υπέρογκες παρακρατήσεις από την ΑΤΕ και τις Ε.Α.Σ, διευκρινίστηκε ότι από το 1,14 δισ. ευρώ που καταβλήθηκε τον Δεκέμβριο, παρακρατήθηκαν συνολικά 93 εκατ. ευρώ (68 εκατ. από την ΑΤΕ, 25 εκατ. από τις Ενώσεις) κάτι που αναλογεί στο 8,15% του συνολικού ποσού. «Οι υπεύθυνοι για την κατάσταση σχετικά με τις Κοινοτικές επιδοτήσεις θα πρέπει να αναζητηθούν στην προηγούμενη πολιτική ηγεσία και τις επί 5,5 χρόνια ανεύθυνες, έναντι του αγροτικού κόσμου, μεθοδεύσεις της» σημείωσε η κ. Μπατζελή δίνοντας έμφαση στην απώλεια της αξιοπιστίας της χώρας μας έναντι της Ε.Ε. Σχετικά με το αίτημα της στήριξης της διαφοράς εμπορική τιμή/κόστος παραγωγής, η Υπουργός τόνισε ότι το ζήτημα θα τεθεί στο πλαίσιο του Κοινωνικού Διαλόγου στις 25 και 26 Ιανουαρίου στο Ζάππειο Μέγαρο, τόνισε ωστόσο ότι με τις σημερινές συνθήκες, τις δομές και την κατάσταση που επικρατεί στην αγορά, η όποια παρέμβαση από πλευράς Πολιτείας θα ήταν προς όφελος των καρτέλ με την έμμεση στήριξη των εμπορικών τιμών και όχι των παραγωγών. Στο θέμα αυτό παρενέβη ο Υφυπουργός, κ. Καρχιμάκης, δηλώνοντας:
«Η ασυδοσία της προηγούμενης κυβέρνησης μας έφερε στο σημείο μηδέν.
Μικρά και μεγάλα καρτέλ λυμαίνονται τους κόπους και συρρικνώνουν το εισόδημα των Αγροτών.
Ως Πολιτική Ηγεσία, είμαστε αποφασισμένοι να συγκρουστούμε μετωπικά με όλους εκείνους που εκμεταλλεύονται τον Αγρότη και λειτουργούν ασύστολα εις βάρος του Έλληνα καταναλωτή»

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ

Τοποθετήσεις προσωπικού Λιμενικού Σώματος ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ
ΛΙΜΕΝΙΚΟ ΣΩΜΑ Τετάρτη, 13 Ιανουαρίου 2010 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Στο πλαίσιο της αναδιοργάνωσης του Λιμενικού Σώματος και με απόφαση του Αρχηγού Λ.Σ. Αντιναύαρχου Αθανάσιου Μπούσιου, στις 11 Ιανουαρίου 2010 βάση του άρθρου 05 του Προεδρικού διατάγματος αρ. 33 του 2009, σαράντα δυο (42) αθλητές διαφόρων κατηγοριών (μεταξύ των οποίων και Ολυμπιονίκες) που υπηρετούν στο Σώμα τοποθετούνται σε 10 διευθύνσεις του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη.
Οι τοποθετήσεις έγιναν με κριτήριο τα τυπικά προσόντα τους και χωρίς να καταστρατηγούνται τα προνόμια που έχουν βάσει των διακρίσεων τους στις αντίστοιχες αθλητικές διοργανώσεις, όπως αυτά προκύπτουν από σχετική απόφαση του Αρχηγού Λ.Σ. του 2009.
Οι 42 αυτοί αθλητές μέχρι πρότινος υπηρετούσαν στο γραφείο Αθλητισμού του υπουργείου.

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ

Απάντηση του Υπουργού Προστασίας του Πολίτη κ. Μιχάλη Χρυσοχοΐδη στην ανακοίνωση του τομεάρχη πολιτικής ευθύνης προστασίας του πολίτη της Νέας Δημοκρατίας ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ Αθήνα, 13 Ιανουαρίου 2010 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Με αφορμή την συμπλήρωση 100 ημερών της νέας κυβέρνησης και παρά την αποφασιστικότητα που επιδεικνύουμε απέναντι σε χρονίζουσες παθογένειες μέσα σε ένα περιβάλλον πρωτοφανούς οικονομικής και κοινωνικής κρίσης, η αξιωματική αντιπολίτευση επιμένει να χαμηλώνει τον πήχη του δημοσίου διαλόγου. Θεωρώντας προφανώς ότι οι πολίτες έχουν ασθενική μνήμη και ξέχασαν το πρόσφατο παρελθόν κακοδιαχείρισης και ανευθυνότητας της διακυβέρνησης της ΝΔ αλλά και τις αλλεπάλληλες αποτυχίες αντιμετώπισης του τρομοκρατικού και εγκληματικού φαινομένου, επιτίθεται στην κυβέρνηση και στο Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη μέσα από έναν υποκριτικό μανδύα συναίνεσης. Η αλήθεια είναι ότι μέσα στις πρώτες 100 ημέρες, το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη έβαλε τα θεμέλια ενός νέου πλαισίου ασφάλειας που εδράζεται στις αρχές του κράτους δικαίου και στον έμπρακτο σεβασμό των δικαιωμάτων του πολίτη. Υπενθυμίζουμε στον υπεύθυνο τομεάρχη πολιτικής ευθύνης της Νέας Δημοκρατίας ότι σήμερα πια οι Αρχές καλούνται να υλοποιήσουν μια σύγχρονη αντεγκληματική πολιτική με νέα μέσα χαρτογράφησης της παραβατικότητας, εκσυγχρονισμό της Αστυνομίας, συμμετοχή των τοπικών κοινωνιών στην πάταξη της εγκληματικότητας και με σύγχρονους θεσμούς λογοδοσίας.
Επιπλέον: Περισσότεροι από 1100 ένστολοι εργαζόμενοι επέστρεψαν από τη φύλαξη επώνυμων προσώπων ή από τα γραφεία που ήταν κρυμμένοι για χρόνια στις οργανικές τους θέσεις, ενισχύοντας το έργο της Αστυνομίας στην καθημερινότητα του πολίτη. Διασφαλίσαμε την ομαλή εμπορική, τουριστική και οικονομική δραστηριότητα των αστικών κέντρων κατά τη διάρκεια των εορτών, αφού η Αθήνα δεν κάηκε το Δεκέμβριο και οι πολίτες άσκησαν το δικαίωμά τους στην ειρηνική διαδήλωση. Ενεργοποιήσαμε τον Αστυνομικό της Γειτονιάς σε 45 συνοικίες στην Ελλάδα, πιο κοντά στον πολίτη και στις ανάγκες του, απέναντι στην εγκληματικότητα και την ανασφάλεια των αστικών περιοχών. Λειτουργούμε 21 πρότυπα Αστυνομικά Τμήματα σε περιοχές με πολυπολιτισμικές ιδιαιτερότητες. Μέσα στις επόμενες ημέρες στελεχώνονται με ειδικούς Ψυχολόγους, Κοινωνιολόγους, Κοινωνικούς Λειτουργούς και Πολιτισμικούς Διαμεσολαβητές. Αναθέτουμε το οικονομικό και ηλεκτρονικό έγκλημα σε κεντρική αυτοτελή υπηρεσία, την Υπηρεσία Καταπολέμησης Οργανωμένου Εγκλήματος που στελεχώνεται με εξειδικευμένο επιστημονικό προσωπικό σύμφωνα με τα διεθνή πρότυπα. Δημιουργούμε το Γραφείο Αντιμετώπισης Περιστατικών Αυθαιρεσίας από τα Σώματα Ασφαλείας, ώστε να πατάσσεται η αυθαιρεσία και η κρατική βία έναντι πολιτών.
Είναι σε εξέλιξη η επεξεργασία νέου Πειθαρχικού Δικαίου για την Αστυνομία που θα δώσει τέλος στην αίσθηση συγκάλυψης και αδιαφάνειας που για χρόνια καλλιεργήθηκε. Δεν ανεχόμαστε την αυθαιρεσία και τη βία είτε προέρχεται από πολίτες είτε από ένστολους εργαζόμενους.
Τέθηκαν άμεσα σε διαθεσιμότητα αστυνομικοί οι οποίοι εμπλέκονται σε περιστατικά αυθαιρεσίας κατά πολιτών ή αμέλεια στην εκτέλεση των καθηκόντων τους. Με το νέο έτος οι αστυνομικοί φέρουν ευκρινή διακριτικά, ως δείγμα επαγγελματισμού και καλής συμπεριφοράς. Εγγυηθήκαμε την ασφάλεια στη Σύνοδο του ΟΑΣΕ.
Η επέτειος του Πολυτεχνείου τιμήθηκε ειρηνικά.
Δεν καταφύγαμε στην καταστολή, αλλά δράσαμε προληπτικά και στοχευμένα, αποτρέποντας τις οργανωμένες προσπάθειες ορισμένων να δημιουργήσουν έκτροπα. Σε ό,τι αφορά στον τομέα ευθύνης του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη για τη μη νόμιμη μετανάστευση και των διαδικασιών παροχής ασύλου, οι πολίτες γνωρίζουν ότι η Ελλάδα την τελευταία πενταετία μετατράπηκε σε «ξέφραγο αμπέλι»: οι μεταναστευτικές ροές αυξήθηκαν με γεωμετρική πρόοδο, ενώ η απουσία πολιτικής πυγμής σε ευρωπαϊκό επίπεδο και εθνικό επίπεδο, η γραφειοκρατική και ξεπερασμένη διαδικασία παροχής ασύλου, τα φαινόμενα απάνθρωπης μεταχείρισης σε κέντρα φιλοξενίας και αστυνομικά τμήματα, οι δεκάδες καταδίκες σε διεθνή δικαιοδοτικά όργανα και ο διεθνής διασυρμός της χώρας αντανακλούν ένα παρελθόν πολιτικής αβουλίας και ανικανότητας. Στον απολογισμό του Υπουργείου μας για τις πρώτες 100 ημέρες, σημειώνουμε επίσης ότι: Το Λιμενικό Σώμα και η Αστυνομία συνεργάζονται σε στρατηγικό επίπεδο για το συντονισμό της επιχειρησιακής μας δράσης στο θέμα της παράνομης μετανάστευσης. Έκλεισε η έξοδος των παράνομων μεταναστών προς την Ευρώπη σε Λιμάνια και Αεροδρόμια. Στείλαμε μήνυμα στα διεθνή κυκλώματα διακίνησης ανθρώπων, ότι η Ελλάδα θα πάψει να είναι ένα εύκολο διαμετακομιστικό κέντρο. Ολοκληρώθηκε το πόρισμα της ειδικής επιτροπής για τη νέα Υπηρεσία Ασύλου με τη συμμετοχή ανθρωπιστικών οργανώσεων, επιστημόνων και της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ, το οποίο είναι η βάση της νέας διαδικασίας παροχής ασύλου.
Με το νέο θεσμικό πλαίσιο που θα προκύψει, η Ελλάδα θα αποτελεί σημείο αναφοράς ανθρωπισμού και όχι παραβιάσεων των ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Προχωρήσαμε στην απαγόρευση των απελάσεων μεταναστών δεύτερης γενιάς για τυπικούς λόγους, δηλαδή όσων παιδιών έχουν γεννηθεί, ενηλικιωθεί και μεγαλώσει στην Ελλάδα. Απελευθερώσαμε 4.000 ανθρώπινες ψυχές από τα κρατητήρια που δεν βαρύνονταν με ποινικά αδικήματα. Πάνω από 1.500 μη νόμιμοι μετανάστες επέστρεψαν στις χώρες προέλευσής τους με προγράμματα εθελούσιου επαναπατρισμού. Αποφασίσαμε την ελεύθερη κυκλοφορία των μεταναστών που είναι κάτοχοι μπλε βεβαίωσης τύπου Α’ από και προς τη χώρα καταγωγής τους για την περίοδο από 15-11-2009 μέχρι και το τέλος του 2010. Δεσμευόμαστε για μόνιμη αλλαγή του νομοθετικού πλαισίου ώστε να μπορούν να επισκέπτονται ελεύθερα τις χώρες καταγωγής τους και να συμμετέχουν στην κοινωνική και θρησκευτική τους ζωή χωρίς εμπόδια. Κλείσαμε το Χώρο Παραμονής Μεταναστών της Παγανής στη Μυτιλήνη. Εκατοντάδες πολίτες απελευθερώθηκαν από ένα «κολαστήριο ψυχών» που δυσφήμιζε τη χώρα μας.
Σε συνεργασία με το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας, δημιουργείται πρότυπος χώρος στην Ουτζά Μυτιλήνης και σε άλλες περιοχές της χώρας. Με βάση τον απολογισμό μας καλούμε τον υπεύθυνο τομεάρχη της Νέας Δημοκρατίας να σταθμίσει ψύχραιμα τα πράγματα και να μας καταθέσει τις προτάσεις του, τις διαφωνίες ή τις ενστάσεις του, τις οποίες και θα ακούσουμε με προσοχή, όπως θα κάνουμε άλλωστε απέναντι σε κάθε πολιτικό φορέα επιθυμεί να συμβάλει εποικοδομητικά στη διαμόρφωση ενός νέου περιβάλλοντος ασφάλειας στη χώρα.

Ενημέρωση από το Υπουργείο Παιδείας Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων

Δελτίο Τύπου 13/01/2010 Προετοιμασία ενόψει της νέας σχολικής χρονιάς Με τους περιφερειακούς Διευθυντές Εκπαίδευσης θα συναντηθεί αύριο Πέμπτη 14/01/2009 στις 17:00, η Πολιτική Ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας. Την Παρασκευή 15/01/2009 στις 10:00 η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου θα συναντηθεί με τους Διευθυντές όλων των Διευθύνσεων Εκπαίδευσης της χώρας (Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας), καθώς και τους αντίστοιχους Διευθυντές του Υπουργείου. Κεντρικό θέμα η ετοιμότητα και η προετοιμασία όλων ενόψει της νέας σχολικής χρονιάς (2010-2011).

Ενημέρωση από το Υπουργείο Παιδείας Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων

Δελτίο Τύπου 13/01/2010 Δήλωση της Υφυπουργού Παιδείας Δια Βίου Μάθησης & Θρησκευμάτων, Εύης Χριστοφιλοπούλου για το νέο σχέδιο νόμου για τη Δια Βίου Μάθηση μετά τη συνάντηση με εκπροσώπους όλων των Υπουργείων. Δρομολογείται η συστράτευση όλων των Υπουργείων γύρω από τον εθνικό στόχο της Δια Βίου Μάθησης.
Η Δια Βίου Μάθηση που άφορα τον κάθε πολίτη, εκπαιδευόμενο, εργαζόμενο, άνεργο που θέλει να καταρτιστεί και να πάρει περισσότερα προσόντα.
Αυτός ο εθνικός στόχος για τη Δια Βίου Μάθηση, είναι ποσοτικά και ποιοτικά προσδιορισμένος από την ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας και αφόρα στο να μπορεί ο καθένας που κατοικεί σε αυτή τη χώρα να μάθει ότι αυτός ή αυτή επιθυμεί ή ότι μπορεί να τον βοηθήσει στη δική του επαγγελματική εξέλιξη και στη προσωπική του ζωή.
Αυτός ο εθνικός στόχος πραγματώνεται με ένα νέο νόμο πλαίσιο, τον οποίο προετοιμάζουμε σε συνεργασία με όλα τα Υπουργεία. Σήμερα υπήρξε συστράτευση σε τρείς άξονες. Ο πρώτος άξονας αφορά στη συνεργασία μας με όλα τα Υπουργεία για τη συγκρότηση του Εθνικού Πλαισίου Προσόντων που αφορά όλα τα προσόντα που σχετίζονται με τις δραστηριότητες του κάθε Υπουργείου. Ο δεύτερος άξονας συνεργασίας αφορά το «νοικοκύρεμα», την τακτοποίηση μέσω πιστοποίησης όλων των σχολών, των κέντρων εκπαίδευσης των κέντρων κατάρτισης , που βρίσκονται είτε στα ίδια τα Υπουργεία είτε υπάρχουν υπό την εποπτεία των Υπουργείων. Ο τρίτος άξονας αφορά τη συνεργασία μας για τις θεματικές ενότητες της Δια Βίου Μάθησης οι οποίες είναι προτεραιότητες. Χαρακτηριστικά παραδείγματα είναι αυτό του ψηφιακού εγγραμματισμού- το να μάθουμε να χειριζόμαστε τις νέες τεχνολογίες- ή ο μεγάλος άξονας του περιβάλλοντος και της πράσινης ανάπτυξης που ξεκινάει και από την εκπαίδευση των αγροτών σε νέου τύπου καλλιέργειες και προϊόντα αλλά περνάει και από επαγγέλματα που αφορούν την ενέργεια, το περιβάλλον, τους φυσικούς πόρους. Έτσι με κάθε ένα Υπουργείο προσδιοριστήκαν προτεραιότητες που είτε αφορούν αυτή κάθε αυτή την αναπτυξιακή διαδικασία είτε αφορούν μια σημαντική συνιστώσα της κοινωνικής συνοχής. Θέλουμε όλοι οι πολίτες, και αυτοί που σήμερα βιώνουν καταστάσεις αποκλεισμού, να έχουν τη δυνατότητα μέσα από τα σχολεία δεύτερης ευκαιρίας, τα σχολεία στις φυλακές και όχι μόνο να έχουν ευκαιρία στη μάθηση που σημαίνει ευκαιρία στη κοινωνική ένταξη, στη ανάπτυξη της προσωπικότητας τους και στη δυνατότητα όλοι μαζί οι κάτοικοι αυτής της χώρας, να προχωρήσουμε πολύ συντεταγμένα και νοικοκυρεμένα σε μια άλλη στρατηγική για την παιδεία.
Η Δια Βίου Μάθηση είναι το επίκεντρο αυτής της προσπάθειας. Το σχέδιο θα μπει σε διαβούλευση και θα ξεκινήσει νομοπαρασκευαστική επιτροπή που θα ανακοινωθεί από την κα Υπουργό ώστε τους επόμενους μήνες να έχουμε το νέο νομοσχέδιο.
Ο στόχος είναι η νέα σχολική χρόνια να ξεκινήσει με τον νέο νόμο. Η διαβούλευση για το Εθνικό Πλαίσιο Προσόντων ξεκινά στα τέλη Φεβρουαρίου. Όμως η διαβούλευση για το νέο σύστημα Δια Βίου Μάθησης άρχισε με την πρώτη συνάντηση που είχε η Πολιτική Ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας με όλους εμπλεκόμενους φορείς στις 4 Ιανουαρίου. Προχωράμε πολύ δυνατά προς το νέο νόμο και την κατάρτιση του Εθνικού Πλαισίου Δια Βίου Μάθησης.

Εκδήλωση "Η στρατηγική του ΝΑΤΟ και οι σχέσεις του με την Ελλάδα: Έρευνα στους στρατιωτικούς των ελληνικών ένοπλων δυνάμεων"

Το περιοδικό Monthly Review και η εταιρία πολιτικών και κοινωνικών ερευνών VPRC οργανώνουν διάσκεψη το Σάββατο 16 Ιανουαρίου 2010, ώρα 11.00 π.μ., στην αίθουσα του Ινστιτούτου Διεθνών Σχέσεων (ΙΔΙΣ) του Παντείου Πανεπιστημίου (Χιλ 3 & Αδριανού, Πλάκα) με θέμα: Η στρατηγική του ΝΑΤΟ και οι σχέσεις του με την Ελλάδα: Έρευνα στους στρατιωτικούς των ελληνικών ένοπλων δυνάμεων Παρουσίαση της έρευνας Χριστόφορος Βερναρδάκης (VPRC) Βαγγέλης Χωραφάς (Monthly Review) Σχολιασμός Στέλιος Αλειφαντής, Αντώνης Αντωνιάδης, Αθανάσιος Βέννης, Θεοδόσης Γεωργίου, Γιάννης Ντουνιαδάκης, Μανούσος Παραγιουδάκης. Ιωάννης Παρίσης, Ιωάννης Πλακιωτάκης, Παναγιώτης Ρουμελιώτης, Θανάσης Τζογάνης, Τάσος Τσουκαράκης, Άκης Τσοχατζόπουλος Θα ακολουθήσουν παρεμβάσεις και συζήτηση. VPRC, Δ Λυκαβηττού 17, 10672 Αθήνα
Τ 210 3613903 Φ 210 3623902 Ε
info@vprc.gr W www.vprc.gr Περιοδικό Monthly Review
Δ Πραξιτέλους 29, 10560 Αθήνα
Τ 210 3214488 Φ 210 3213578 E info@monthlyreview.gr

ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑ:Νεαρή μετέφερε 5 λαθρομετανάστες με το αυτοκίνητο της

ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑ:Νεαρή μετέφερε 5 λαθρομετανάστες με το αυτοκίνητο της

ΜΕΓΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΣΠΟΥΔΑΣΤΕΣ ΚΙΘΑΡΑΣ ΤΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΤΕΧΝΗΣ ΣΥΝΘΕΣΗ

Για ακόμη μια φορά τα παιδιά της ΣΥΝΘΕΣΗΣ πήραν μέρος στο 11ο Χειμερινό Φεστιβάλ Κιθάρας Βόλου (9 και 10 Ιανουαρίου 2010) και διέπρεψαν με τις επιδόσεις τους αφού στους διαγωνισμούς του Φεστιβάλ πήραν μέρος σε 6 κατηγορίες και κέρδισαν 6 βραβεία. Εντυπωσίασαν αφενός την επιτροπή των διαγωνισμών, επειδή είναι εξαιρετικά σπάνιο τόσοι σπουδαστές από ένα Ωδείο να έχουν 100% επιτυχία και αφετέρου τον Ιταλό καθηγητή των Σεμιναρίων Τιζιάνο Καλαμπρέζε που μόνο καλά λόγια είχε να λέει για αυτή την παρουσία και υποσχέθηκε στο μέλλον να μας επισκεφθεί.
Οι βραβευθέντες σπουδαστές είναι:
Ε΄Κατηγορία έως 12 ετών Ιωάννης Χαραράς 2ο Βραβείο. (Δεν δόθηκε 1ο Βραβείο).
Δ΄Κατηγορία έως 15 ετών Πελαγία Αντωνίου και Χρήστος Κουτζούχας μοιράσθηκαν το 2ο Βραβείο. (Δεν δόθηκε 1ο Βραβείο).
Γ΄Κατηγορία έως 18 ετών Ναταλία Φαφέσα 1ο Βραβείο.
Β΄Κατηγορία έως 21 ετών Άννα Χαμαμτζόγλου 20 Βραβείο. (Αξίζει να σημειωθεί ότι η Άννα Χαμαμτζόγλου διαγωνίσθηκε σε μιά κατηγορία πιό πάνω από την ηλικία της και έχασε το 1ο Βραβείο για τρία εκατοστά).
Α΄Κατηγορία Ντουέτων χωρίς όρο ηλικίας Ναταλία Φαφέσα και Άννα Χαμαμτζόγλου 1ο Βραβείο.

ΟΙ ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΨΥΧΟΓΙΟΣ ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΝ

Η ΛΑΟΥΡΑ -6- ΚΑΙ Ο ΛΑΒΥΡΙΝΘΟΣ ΤΟΥ ΦΩΤΟΣ
LAURA UND DAS LABYRINTH DES LICHTS
Κατηγορία ΠΥΞΙΔΑ Kωδικός Καταλόγου 07538 Ημ. Έκδοσης 11/2009 Ηλικιακή Ομάδα ΕΦΗΒΟΙ ISBN 978-960-453-639-9 Σελίδες 488 Βιβλιοδεσία ΑΔΕΤΟ
Παρά την ήττα του Μαύρου Άρχοντα από τον Ηλύσιο, που τον άφησε παραγκωνισμένο και ανίσχυρο, οι Δυνάμεις του Σκότους είναι αποφασισμένες να επιβάλουν τη δύναμή τους και στους δύο κόσμους - στο Άστρο των Ανθρώπων και στον Κόσμο των Μύθων.
Ένα σατανικό ελιξίριο, που φτιάχτηκε την πιο σκοτεινή νύχτα της Αβεντέρας στο πιο απρόσιτο και τρομαχτικό της μέρος, θα στείλει τη Λάουρα στο νοσοκομείο, βυθισμένη σε ένα κώμα από το οποίο κανένας δεν μπορεί να τη βγάλει.
Για να γλιτώσει, η δεκατετράχρονη κοπέλα θα χρειαστεί να ταξιδέψει στο παρελθόν της, και ο Λούκας, ο μόνος άνθρωπος που μπορεί να τη βοηθήσει, θα πρέπει να παλέψει με τον ίδιο του τον εαυτό…
Το έκτο βιβλίο με τις περιπέτειες της Λάουρας ολοκληρώνει τη σειρά με τον πιο απρόσμενο και συναρπαστικό τρόπο.

ΟΙ ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΚΑΚΤΟΣ ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΝ

Τα τραγούδια μου ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΛΕΥΤΕΡΗΣ
Σχήμα: 21X14
Αρ. Σελίδων: 670
ISBN: 960-382-471-2
Γλώσσα: Ελληνικά
Βιβλιοδεσία: Αδετο
Συγκεντρωτική έκδοση των ποιημάτων του κορυφαίου δημιουργού που μελοποιήθηκαν από Έλληνες συνθέτες.
Τα τραγούδια που αγάπησε και τραγούδησε όλος ο ελληνικός λαός.

Ο ΕΚΔΟΤΙΚΟΣ ΟΙΚΟΣ ΛΙΒΑΝΗ ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ

"Η Πάπισσα Ιωάννα"
ISBN: 960-236-296-0 Αρ. σελίδων: 293
Tο 1866 δημοσιεύτηκε από τον Eμμανουήλ Pοΐδη το λογοτεχνικό - ιστορικό έργο H Πάπισσα Iωάννα. Tο έργο χαρακτηρίστηκε από την Iερά Σύνοδο της Eλλάδας ως «φθοροποιό σύγγραμμα» και απαγορεύτηκε η ανάγνωσή του.
Για να συλλέξει τα βιογραφικά στοιχεία για την ηρωίδα του, ο Pοΐδης έκανε μακροχρόνιες έρευνες στις βιβλιοθήκες της Δύσης και σε πολλές πηγές του Θ΄ αιώνα.Xρησιμοποίησε συναξάρια, έργα των πατέρων της Eκκλησίας, βιογραφίες παπών και συγγράμματα πολλών ιστορικών.
Στο μυθιστόρημά του δέχεται την ύπαρξη της Πάπισσας Iωάννας και κριτικάρει με σκωπτική διάθεση τα πολιτιστικά, κοινωνικά και θρησκευτικά έθιμα του Mεσαίωνα.Στα μέσα του IΓ΄ αιώνα οι ιστορικοί αρχίζουν να ασχολούνται με την άνοδο, κατά τον Θ΄ αιώνα, στον παπικό θρόνο μιας γυναίκας, της Πάπισσας Iωάννας.
Σύμφωνα με τον Δομινικανό Στέφανο των Bουρβών, ο πάπας Λέων ο Δ΄ πήρε κοντά του στο Bατικανό, λόγω της μεγάλης παιδείας και ευφυΐας της, μια γυναίκα, η οποία έκρυψε το φύλο της για πολλά χρόνια κάτω από το όνομα Iωάννης.
H καταγωγή της ήταν άγνωστη.
Άλλοι ισχυρίζονταν ότι καταγόταν από την Aγγλία και άλλοι από τη Γερμανία, και ότι το πραγματικό όνομά της ήταν Aγνή.
Mετά το θάνατο του Λέοντα του Δ΄ η Iωάννα τον διαδέχτηκε στον παπικό θρόνο ως Iωάννης ο H΄.
H γυναίκα αυτή, παρόλο που ―όπως ο Pοΐδης αναφέρει στην εισαγωγή του― «απεπειράθησαν την γυναίκαν ταύτην ως ρύπον δήθεν και κηλίδα να εξαλείψωσιν εκ της σειράς των παπών», έγινε θρύλος που απασχόλησε όλους τους ιστορικούς έκτοτε.

Η ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΣΕ ΤΙΤΛΟΥΣ

ΑΠΟ ΤΑ ΝΕΑΧρυσές αποδείξεις και ΦΠΑ για όλους Νέες βολές κατά Παπακωνσταντίνου Κάνουμε σκι στον προσομοιωτή Πυρήνες: προκήρυξη με Στεφανάκο Ιαματικός οδηγός για όλη την Ελλάδα Ζω καλά χωρίς να αγοράζω τίποτα Ξέρετε κινέζικα; Προσλαμβάνεστε! Αυτοκτονία σοκ για το ιατρικό λάθος στον Γ. Αλβέρτη Τα πάνω και τα κάτω του 2009

Η ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΣΕ ΤΙΤΛΟΥΣ

Today at InfognomonPolitics Η έκθεση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για το δημόσιο χρέος Απάντηση Nτ. Μπακογιάννη σε δημοσίευμα Η εκδίκηση του Νταβός; FT: Greece condemned for falsifying data Η συνέντευξη της Θ. Δραγώνα στην "Αυγή" Ρωσία: Λειτουργούν οι 16 δορυφόροι του συστήματος Glonass Κάνουν πάρτι τα ρετιρέ Κερκόπορτα μέσω Frontex στο Αιγαίο Επανεκτιμώντας τη λογική του κατευνασμού Κίνδυνος εποικισμού και των ελεύθερων περιοχών Τρομοκρατία FT: Γιατί η Ελλάδα πρέπει να φύγει από την ευρωζώνη "Η Τουρκία θα πρέπει να προβλέψει τον κίνδυνο της πρόκλησης" Επιστολή προέδρου της Ν.Δ. κ. Αντώνη Σαμαρά στον κ. Ραγκούση «…της Ελλάδος φρουρός». Τυμβωρυχία, Αίμα κι " Εθνογένεση". «Αντεθνικές ειδήσεις» Ανακρίσεις για... δολοφονίες Τουρκοκυπρίων

Ζαρύ και Μιρό

Τη σχέση του συγγραφέα Αλφρέντ Ζαρύ που θεωρείται πρόδρομος του σουρεαλισμού και του διάσημου Ισπανού ζωγράφου Χουάν Μιρό θα φωτίσουν δύο ανοιχτές - συζητήσεις που διοργανώνονται από το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος και το Τελλόγλειο Ίδρυμα Τεχνών ΑΠΘ.
Η πρώτη ανοιχτή συζήτηση με θέμα Ο Ζαρύ Βασιλιάς θα πραγματοποιηθεί στο φουαγιέ του θεάτρου της Μονής Λαζαριστών την Πέμπτη 14 Ιανουαρίου 2010 στις 18.30 με ομιλητές τους ηθοποιούς Αργύρη Γκαγκάνη, Μαρία Καραμήτρη και Κώστα Χατζησάββα και τον επιμελητή του Τελλογλείου Ιδρύματος Τεχνών ΑΠΘ δρ. Παναγιώτη Μπίκα.
Η δεύτερη ανοιχτή συζήτηση με θέμα «Miro και Ζαρύ:
Μια μοιραία σχέση» θα πραγματοποιηθεί στο Τελλόγλειο Ίδρυμα Τεχνών του ΑΠΘ τη Δευτέρα 18 Ιανουαρίου 2010 στις 20.00 με ομιλητές τη Γενική Γραμματέα του Τελλογλείου Αλεξάνδρα Γουλάκη Βουτυρά, την υπεύθυνη του τμήματος Δραματολογίου – Διεθνών Σχέσεων του ΚΘΒΕ και υποψήφια διδάκτωρ στο τμήμα Θεάτρου ΑΠΘ Αμαλία Κοντογιάννη και τους ηθοποιούς Μαρία Καραμήτρη και Αργύρη Γκαγκάνη.
Το ανατρεπτικό έργο του Αλφρέντ Ζαρύ «Ο Υμπύ Βασιλιάς» αποτέλεσε πηγή έμπνευσης για τον Χουάν Μιρό.
Ο σπουδαίος καταλανός καλλιτέχνης επηρεασμένος απ’ το βασικό χαρακτήρα του έργου, τον Βασιλιά Υμπύ, αποτύπωσε εικόνες - καρικατούρες του δικτάτορα Φράνκο, εκφράζοντας έτσι τη δυσαρέσκειά του στο καθεστώς.
Οι συζητήσεις θα πραγματοποιηθούν στο πλαίσιο του πρωτοκόλλου συνεργασίας του ΚΘΒΕ, με το Τελλόγλειο Ίδρυμα Τεχνών ΑΠΘ καθώς αυτή την περίοδο συμπίπτει χρονικά να παρουσιάζεται από την Πειραματική Σκηνή του ΚΘΒΕ, το έργο του Αλφρέντ Ζαρύ Ο Υμπύ Βασιλιάς σε σκηνοθεσία Γιάννη Παρασκευόπουλου και η μεγαλύτερη έκθεση Miro που έγινε ποτέ στην Ελλάδα «O Miro της Μαγιόρκα», στο Τελλόγλειο Ίδρυμα Τεχνών με έργα μεγάλου καλλιτέχνη Χουάν Μιρό.
Ανάμεσα στα έργα που παρουσιάζονται στην έκθεση υπάρχουν και σχέδια του Μιρό εμπνευσμένα απ’ το έργο του Ζαρύ.
Υπενθυμίζεται ότι οι επισκέπτες της έκθεσης «Ο Miro της Μαγιόρκα» στο Τελλόγλειο, με την επίδειξη του αποκόμματος του εισιτηρίου έχουν μειωμένο εισιτήριο, 8 ευρώ, στην παράσταση του ΚΘΒΕ «Ο Υμπύ Βασιλιάς» και αντίστοιχα οι θεατές της παράστασης του Κρατικού έχουν, με την επίδειξη του εισιτηρίου, μειωμένο εισιτήριο εισόδου στο Τελλόγλειο, 2,5 ευρώ. Η Παράσταση Ο Υμπύ Βασιλιάς, του Αλφρέντ Ζαρύ, σε σκηνοθεσία Γιάννη Παρασκευόπουλου θα παρουσιάζεται από την Πειραματική Σκηνή στο Μικρό Θέατρο της Μονής Λαζαριστών έως τις 24 Ιανουαρίου 2010.
Ο Υμπύ βασιλιάς, σηματοδοτώντας το τέλος μιας ολόκληρης εποχής για την τέχνη, είναι πάνω απ’ όλα ένα κείμενο προκλητικό, καταλυτικό, ανατρεπτικό, ευφυές, χαρισματικό και απολαυστικό ταυτόχρονα, που αγαπήθηκε από κοινό και κριτικούς παγκοσμίως. Συντελεστές:Ελεύθερη απόδοση: Βάσια Μπακάκου, Σκηνοθεσία: Γιάννης ΠαρασκευόπουλοςΣκηνικά-κοστούμια: Σοφία Παπαδοπούλου, Επιμέλεια κίνησης: Κώστας ΓεράρδοςΜουσική επιμέλεια: Κοσμάς ΕυφραιμίδηςΠαίζουν: Βασίλης Γαλάτης, Αργύρης Γκαγκάνης, Δημήτρης Γκουτζαμάνης, Ελένη Θυμιοπούλου, Μαρία Καραμήτρη, Βάσια Μπακάκου, Μαγδαληνή Μπεκρή, Σταύρος Μπίλλιος, Παύλος Μυρόφτσαλης, Χρήστος Πίτσας, Χρίστος Στυλιανού, Κώστας Χατζησάββας.
Παραστάσεις: Τετάρτη 7μμ. Πέμπτη & Παρασκευή 9 μμ., Σάββατο 6 μμ. & 9 μμ., Κυριακή 7 μμ.
Η έκθεση «O Μirό της Μαγιόρκα» τελεί υπό την αιγίδα του Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας κ. Κάρολου Παπούλια και της Ισπανικής Πρεσβείας στην Αθήνα.
Συνεργασία: Διεθνής Έκθεση Θεσσαλονίκης, Δήμος Θεσσαλονίκης, «Δημήτρια»Γενική ευθύνη έκθεσης: Αλεξάνδρα Γουλάκη-Βουτυρά
Επιμέλεια έκθεσης: Μάριος Ελευθεριάδης
Επιστημονική επιμέλεια έκθεσης: Maria Luisa Lax (Ίδρυμα Μιρό της Μαγιόρκα)
Διάρκεια έκθεσης: 6 Σεπτεμβρίου 2009 - 5 Φεβρουαρίου 2010
Ώρες λειτουργίας: Τρίτη- Πέμπτη- Παρασκευή: 9.00-14.00. Δευτέρα-Τετάρτη: 9.00- 14.00 και 17.00 -21.00. Σάββατο-Κυριακή: 10.00 – 18.00.
Ώρες ξεναγήσεων: Σάββατο και Κυριακή 11.30, 12.30 και 16.30

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΤΟ E-PONTOS

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΠΟΝΤΙΩΝ ΣΤΑΥΡΟΥΠΟΛΗΣ "ΑΚΡΙΤΕΣ ΤΟΥ ΠΟΝΤΟΥ" ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΠΟΝΤΙΩΝ ΕΥΟΣΜΟΥ "ΠΑΝΑΓΙΑ ΚΡΕΜΑΣΤΗ" ΠΟΝΤΙΑΚΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ ΣΥΚΕΩΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΠΟΝΤΙΩΝ ΗΛΙΟΥΠΟΛΗΣ "ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΥΨΗΛΑΝΤΗΣ" ΠΟΝΤΙΑΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΠΤΟΛΕΜΑΪΔΑΣ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΟΥ ΕΥΑΓΓΕΛΟΥ ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ

12/01/2010, Διαβάστε την κοινή Συνέντυξη Τύπου Ευ. Βενιζέλου και Π. Mπεγλίτη με θέμα: Απολογισμός πρώτου Τριμήνου, εδώ:

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΣΤΡΑΤΟΝΙΚΗ - ΜΑΝΤΕΜΟΧΩΡΙΑ

• Στάση υψηλού ήθους από φοιτήτρια της Στρατονίκης και θαρραλέα απάντηση προς τη διοίκηση της «Ελληνικός Χρυσός Α.Ε.» • Εισήγηση-καταπέλτης των καθηγητών του ΑΠΘ Γεωργίου Κ. Τριανταφυλλίδη και Δανιήλ Σεργκελίδη για την ημερίδα του ΤΕΕ που θα πραγματοποιηθεί στις 13/1/2010 με θέμα “Ορυκτός Πλούτος και Τοπικές Κοινωνίες”. Διαβάστε περισσότερα στο blog: https://stratoniki.wordpress.com/

Η ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΣΕ ΤΙΤΛΟΥΣ

ΑΠΟ ΤΟ Geopolitics-GR «Η κοιλάδα των λύκων» έβαλε φωτιά στις σχέσεις Ισραήλ-ΤουρκίαςΕπανεκτιμώντας τη λογική του κατευνασμού

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΤΟ ΣΚΛΗΡΥΝΣΗ ΚΑΤΑ ΠΛΑΚΑΣ

Του Δρ. Δ.ΚΟΥΝΤΟΥΡΗ
ΣΧΕΣΗ ΕΣΤΙΩΝ ΚΑΙ ΣΥΜΠΤΩΜΑΤΩΝ ΣΤΗΝ ΣΚΛΗΡΥΝΣΗ ΚΑΤΑ ΠΛΑΚΑΣ Η ΣΧΕΣΗ ΠΟΥ ΥΠΑΡΧΕΙ ΣΤΗΝ ΕΜΦΑΝΙΣΗ ΤΩΝ ΣΥΜΠΤΩΜΑΤΩΝ ΚΑΘΩΣ ΕΠΙΣΗΣ ΚΑΙ ΤΟ ΣΗΜΕΙΟ ΕΝΤΟΠΙΣΗΣ ΤΩΝ ΕΣΤΙΩΝ ΕΧΕΙ ΣΗΜΑΣΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΕΡΑΙΤΕΡΩ ΚΛΙΝΙΚΗ ΔΙΑΓΝΩΣΗ, ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΚΑΙ ΘΕΡΑΠΕΙΑ ΤΗΣ ΣΚΛΗΡΥΝΣΗΣ ΚΑΤΑ ΠΛΑΚΑΣ
Σε ότι αφορά την σκλήρυνση κατά πλάκας γενικά έχει παρατηρηθεί ότι τα 2, 3 ή και περισσότερα επεισόδια πάντοτε ξεκινάνε στο ίδιο σημείο και έχουνε μάλιστα από ότι έδειξε και μια τελευταία έρευνα στο Σαν Φρανσίσκο την ίδια κεντρική αφετηρία μέσα στο νευρικό σύστημα.
Δηλαδή οι εστίες που εντοπίζονται στις πρώτες εξάρσεις της σκλήρυνσης κατά πλάκας συμφωνούν απόλυτα με την συμπτωματολογία που παρουσιάζουν.
Κατά κάποιο τρόπο θα μπορεί να πει κανένας ότι μελετώντας την πορεία μπορεί να προβλέψει τον τρόπο των εστιών καθώς επίσης και την εξέλιξη που θα έχει η αρρώστια ή πως αντιδρά στην εκάστοτε θεραπεία.
Πρόκειται για μια πάρα πολύ ενδιαφέρουσα παρατήρηση που ανοίγει περισσότερες προοπτικές για άλλη περαιτέρω έρευνα και ίσως ακόμη δυνατότητα για μια νέα θεραπευτική αγωγή. ΣΚΛΗΡΥΝΣΗ ΚΑΤΑ ΠΛΑΚΑΣ ΚΑΙ ΨΩΡΙΑΣΗ Η ΣΥΝΥΠΑΡΞΗ ΤΩΝ ΔΥΟ ΑΣΘΕΝΕΙΩΝ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΠΟΥΜΕ ΟΤΙ ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΕΤΑΙ ΑΡΚΕΤΑ ΤΑΚΤΙΚΑ ΚΑΙ ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ ΣΕ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕΣ ΠΟΥ «ΠΛΗΤΩΝΤΑΙ» ΑΠΟ ΑΥΤΟΑΝΟΣΑ ΝΟΣΗΜΑΤΑ.
Η συμπτωματολογία της σκλήρυνσης κατά πλάκας είναι γνωστή, η ψωρίαση είναι και αυτή μια αυτοάνοση διαταραχή του δέρματος που προσβάλει όμως και αρθρώσεις (γεωγραφική ψωρίαση) μάτια, νύχια.
Η ψωρίαση μπορεί να προσβάλλει ολόκληρο το σώμα ή με την μορφή κόκκινων λεπιών, σε μερικές περιοχές του σώματος.
Η έκταση είναι διαφορετική κάθε φορά και βακτηριακές λοιμώξεις, πίεση του δέρματος προκαλούν επιδείνωση της.
Η θεραπεία αγγίζει αυτή της σκλήρυνσης κατά πλάκας και συνίσταται στην ανακούφιση της φλεγμονής με κορτιζόνη και επιτόπιες αλοιφές.
Η συχνότητα της ψωρίασης τα τελευταία χρόνια είναι αρκετά μεγάλη, εμφανίζεται 2 έως και 3 φορές ανά 100 ανθρώπους και η συχνότητα που εμφανίζεται με την σκλήρυνση κατά πλάκας είναι και αυτή σημαντική.

Η κυρά των Μαρασίων, 105 ετών, φυλάει ακόμη "Θερμοπύλες"

Η κυρά των Μαρασίων, 105 ετών, φυλάει ακόμη "Θερμοπύλες"΄

Συνάντηση Μαγκριώτη - Οικονομίδη για θέματα Καλαμαριάς

Το ποσό του ενός εκατομμυρίου Ευρώ εξασφαλίστηκε με το ξεκίνημα του νέου προϋπολογισμού του 2010 για τη γρήγορη ανακατασκευή της ανατολικής εισόδου και εξόδου της Θεσσαλονίκης, προκειμένου να καταστεί ασφαλής η διέλευση για ανθρώπους και αυτοκίνητα αλλά και για να αναβαθμιστεί η εικόνα της ανατολικής πλευράς της πόλης.
Αυτό ανακοίνωσε στο Δήμαρχο Καλαμαριάς Χριστόδουλο Οικονομίδη ο Υφυπουργός Υποδομών - Μεταφορών και Δικτύων, Γιάννης Μαγκριώτης, ο οποίος συνοδευόμενος από το Γενικό Γραμματέα των Δημοσίων Έργων του Υπουργείου, Γιάννη Οικονομίδη επισκέφθηκε το Δημαρχείο Καλαμαριάς, μετά από πρόσκλησή του Δημάρχου και στη συνέχεια μετέβη μαζί τους στο Φοίνικα, στο σημείο απ' όπου θα ξεκινήσουν τα έργα ανακατασκευής του οδοστρώματος και θα φθάσουν μέχρι το ύψος της Νομαρχίας.
Όπως είπε ο κ.Μαγκριώτης, το έργο αυτό εντάσσεται στη γενικότερη πολιτική της νέας κυβέρνησης που δίνει απόλυτη προτεραιότητα στην οδική ασφάλεια, ενώ σημείωσε πως το έργο θα χρηματοδοτηθεί από το Υπουργείο Υποδομών και η εποπτεία - διαχείριση θα γίνεται από τις υπηρεσίες της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, σε συνεργασία με το Δήμο Καλαμαριάς.
«Πιστεύουμε πως μέσα στους επόμενους μήνες, μπορεί και μέχρι το καλοκαίρι να έχει ολοκληρωθεί». Ήταν μια πολύ γόνιμη συνάντηση, με το Δήμαρχο τη διοίκηση αλλά τους εκπροσώπους των άλλων δημοτικών παρατάξεων, είπε για τη σημερινή επίσκεψή του στο Δήμος Καλαμαριάς ο κ. Μαγκριώτης.
Συζητήσαμε το θέμα του Μετρό αλλά κυρίως την ασφαλή ανακατασκευή των δυο υπερτοπικών οδικών αξόνων της Καλαμαριάς που είναι η Ανατολική είσοδος και έξοδος της Θεσσαλονίκης.
«Είναι ντροπή η Ανατολική είσοδος της πόλης να παρουσιάζει αυτή την εικόνα.
Να δημιουργεί προβλήματα στην ασφάλεια των αυτοκινήτων και των ανθρώπων και ειδικά των κατοίκων της περιοχής και να δείχνει την εικόνα μια πόλης προβληματικής και αφιλόξενης.
Με το ξεκίνημα του νέου προϋπολογισμού του 2010, εξασφαλίσαμε ένα εκατομμύριο Ευρώ, για την γρήγορη ανακατασκευή των δυο αυτών οδικών αξόνων, για νάναι ασφαλής η διέλευση για ανθρώπους και αυτοκίνητα αλλά και για να αναβαθμιστεί η εικόνα της ανατολικής πλευράς της πόλης.
Σχετικά με το Μετρό ο κ. Μαγκριώτης τόνισε: «πολύ γρήγορα θα φέρουμε τη διοίκηση κατασκευής του Μετρό στη Θεσσαλονίκη, παρά τις αντιδράσεις που υπάρχουν για κατανοητούς και γνωστούς λόγους, ώστε να ξεπεράσουμε όλα αυτά τα προβλήματα που προκύπτουν τώρα και στο μέλλον και συνέβαλλαν σε μεγάλες καθυστερήσεις.
Επίσης να διασφαλίσουμε τη χρηματοδότηση τόσο της πρώτης γραμμής στα όρια του Δήμου Θεσσαλονίκης όσο και των επεκτάσεων προς την Καλαμαριά και προς τη Δυτική Θεσσαλονίκη.
Ειδικότερα για την Καλαμαριά, το πρώτο που συνεργαζόμαστε με το Δήμο και τον Οργανισμό Ρυθμιστικού για να ξεπεράσουμε, είναι οι ενστάσεις του Συμβουλίου Επικρατείας σχετικά με τη χωροθέτηση του σταθμού μετεπιβίβασης».
«Η προκήρυξη των βασικών μελετών για την επέκταση - γιατί μέχρι τώρα έχουν γίνει οι πρώτες μελέτες - δεν έχουν ολοκληρωθεί για να προχωρήσει η ουσιαστική δημοπράτηση του έργου.
Ζητήσαμε από την «Αττικό Μετρό» να προχωρήσει στην προκήρυξη των διαγωνισμών ώστε να προκύψει ανάδοχος για να αποφευχθούν άλλες καθυστερήσεις. Και φυσικά διασφαλίζουμε τη χρηματοδότηση της κατασκευής επέκτασης της γραμμής, γιατί μέχρι τώρα έχουμε εξασφαλίσει το 50% των πόρων.
Το χρονοδιάγραμμα της δημοπράτησης σύντομα θα είμαστε σε θέση να το δώσουμε, αφού πρώτα υπάρξει ο ανάδοχος της μελέτης».
Ερωτώμενος για το θέμα των Τεμπών ο κ.Μαγκριώτης είπε πως στόχος είναι να ανοίξει με ασφάλεια ο δρόμος πριν το Πάσχα.
Μιλώντας στους δημοσιογράφους ο Δήμαρχος Καλαμαριάς χαρακτήρισε πολύ εποικοδομητική τη συζήτηση με τον Υφυπουργό Υποδομών - Μεταφορών και Δικτύων και εξέφρασε την απόλυτη ικανοποίησή του για την απόφαση ανακατασκευής του συγκεκριμένου κομματιού του οδοστρώματος της οδού Εθνικής Αντιστάσεως.
Όπως χαρακτηριστικά είπε ο κ.Οικονομίδης «σήμερα διορθώνεται μια αδικία», καθώς όπως είναι γνωστό η προηγούμενη κυβέρνηση είχε ανακατασκευάσει όλη την οδό Εθνικής Αντιστάσεως, εξαιρώντας το συγκεκριμένο κομμάτι.
Η ανακατασκευή του δρόμου σύμφωνα με το Δήμαρχο Καλαμαριάς εκτός από το ότι θα βελτιώσει την εικόνα της ανατολικής εισόδου, θα συμβάλλει σημαντικά και στην αποφυγή ατυχημάτων με πεζούς, οδηγούς δικύκλων και οδηγούς αυτοκινήτων.
Στη συνάντηση συζητήθηκε επίσης και το μεγάλο έργο του Μετρό και διευκρινίστηκαν αρκετά σημεία που αφορούν στο έργο.
«Πιστεύω πως μόνο με τη συνεργασία της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και της κεντρικής διοίκησης αυτά τα έργα των υποδομών θα μπορούμε να τα δούμε να υλοποιούνται σύντομα.
Αυτά που έπρεπε να γίνουν από πλευράς Δήμου ως πρόδρομες εργασίες έχουν γίνει άρα εκείνο που χρειάζεται είναι μια καλή συνεργασία των υπηρεσιών και των διαδικασιών», σημείωσε ο κ.Οικονομίδης.
Ερωτώμενος για το επίμαχο θέμα της οδού Πόντου ο Δήμαρχος Καλαμαριάς τόνισε: «Είναι ίσως το πιο σημαντικό πρόβλημα που αντιμετωπίζει στα οικονομικά της η πόλη, από την άλλη πλευρά η οδός Πόντου θα δώσει διέξοδο και θα αποσυμφορήσει κυκλοφοριακά την υπόλοιπη Θεσσαλονίκη, γιατί συνδέει την Καλαμαριά με την Ανατολική πλευρά της πόλης.
Η δέσμευση που δόθηκε από τον Υπουργό είναι ότι θα προσπαθήσουμε να εντάξουμε τις απαλλοτριώσεις στην κατασκευή του Μετρό για να γλιτώσει η Καλαμαριά και η Αυτοδιοίκηση από μια αιμορραγία οικονομική, η οποία συντελείται τα τελευταία χρόνια. Αποτέλεσμα είναι ο Δήμος να χάνει σημαντικά χρήματα που πραγματικά δεν έχει καμία υποχρέωση να πληρώσει, καθώς η διάνοιξη της οδού Πόντου προβλέφθηκε από το Υπουργείο Δημοσίων Έργων πριν 40 χρόνια και αποτελεί ένα δρόμο υπερτοπικής σημασίας όπως είναι και η οδός Εθνικής Αντιστάσεως».
Για το θέμα της Διοικητικής μεταρρύθμισης που εξήγγειλε η κυβέρνηση ο κ.Οικονομίδης είπε ότι: «θα πρέπει η Κυβέρνηση να προχωρήσει στη διοικητική μεταρρύθμιση γιατί είναι το πιο σημαντικό που μπορεί να δώσει στην ανάπτυξη της τοπικής κοινωνίας και της χώρας και νομίζω πως για πρώτη φορά έχει σύμμαχο την τοπική αυτοδιοίκηση κάτι πολύ σημαντικό και κάτι που δεν έγινε με τον Καπποδίστρια.
Άν θέλουμε να πάμε σ' ένα ισχυρό δήμο πρέπει να τολμήσει η πολιτεία και η αυτοδιοίκηση να της συμπαρασταθεί».
Παρόντες στη συνάντηση ήταν οι Αντιδήμαρχοι Καλαμαριάς Δημοσθένης Σαρηγιάννης, Θεοδόσης Μπακογλίδης, Αναστασία Φακίρη, Ολυμπία Αντωνούδη και Γιάννης Αβραμίδης οι Δημοτικοί Σύμβουλοι Σταύρος Ζαμπέτογλου, Γιάννης Μακαντάσης, Αγγελική Τσαπακίδου, Τάσος Αφεντουλίδης και ο Γενικός Γραμματέας του Δήμου Δημήτρης Λέκκας.

ΟΙ ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΙΩΝ ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΝ

ΤΟ ΣΕΝΑΡΙΟ - ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΡΧΙΚΗ ΙΔΕΑ ΣΤΗΝ ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Κεχαγιάς Αντώνιος
Κατηγορία ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΣ Eκδόσεις ΕΛΛΗΝ Kωδικός Καταλόγου 3-Λ-30 Ημ. Έκδοσης 1997 ISBN 960-286-290-4 Γλώσσα Ελληνικά Ελληνική Έκδοση 1η Σελίδες245 Διαστάσεις14 x 21 ΧρώμαΑ/Μ Εξώφυλλο Μαλακό
Την απουσία συγγραμμάτων που αφορούν την διαδικασία της κινηματογραφικής συγγραφής και της σεναριακής ανάλυσης στην ελληνική βιβλιογραφία έρχεται να θίξει με την παρουσία του αυτό το βιβλίο.
Δεν θα φιλοδοξούσε ποτέ να καλύψει το τεράστιο κενό που υπάρχει.
Το μόνο που θα μπορούσε να ευχηθεί είναι να αποτελέσει αφετηρία ενός γόνιμου διάλογου γύρω από την κινηματογραφική συγγραφή και να συμβάλλει στην εμφάνιση νέων συγγραμμάτων πάνω στο θέμα.
Πάνω απ'' όλα ωστόσο επιθυμεί να συμβάλλει στην εμφάνιση καινούριων ταλέντων δίνοντας το ερέθισμα και αναλύοντας τις βασικές τεχνικές συγγραφής σε νέους δημιουργούς.
Σε μια τεχνοκρατική εποχή όπου η ανάγκη φυγής από την πραγματικότητα γίνεται ολοένα και πιο επιτακτική, ο σεναριογράφος καλείται να παίξει τον ρόλο του σύγχρονου παραμυθά. Το βιβλίο αυτό επιθυμεί να δώσει τα πρώτα φώτα σ'' όλους όσους θα ήθελαν να αναλάβουν τον δύσκολο αυτό ρόλο.

Εθνικό Σύστημα Καινοτομίας;

Εθνικό Σύστημα Καινοτομίας; Στην Ελλάδα δεν… υπάρχει! Του ΠΑΝΟΥ Γ. ΠΙΠΕΡΟΠΟΥΛΟΥ Λέκτορα Πανεπιστημίου Μακεδονίας Πριν μερικά χρόνια, ρώτησα τον τότε Γ.Γ. Έρευνας και Τεχνολογίας σε μια ημερίδα για την καινοτομία ποιο είναι το εθνικό μας σύστημα καινοτομίας στην πατρίδα μας. Η απάντηση που έλαβα με ξάφνιασε αλλά και με προκάλεσε: «δεν έχουμε, αλλά άμα θέλεις βρες ποιο είναι και στη συνέχεια να το γράψεις…» Μετά από μερικά χρόνια έρευνας και την διαπίστωση ότι τίποτα δεν είχε γίνει και γραφτεί στο μεταξύ διάστημα, κατέληξα στο συμπέρασμα ότι το Εθνικό μας Σύστημα Καινοτομίας είναι: «η παντελής απουσία ενός συστήματος!!!». Η έννοια των ‘συστημάτων καινοτομίας’ αποτελεί μια νέα προσέγγιση στη μελέτη της καινοτομίας, της επιχειρηματικότητας και της ανταγωνιστικότητας, η οποία άρχισε να αναδύεται στη διεθνή βιβλιογραφία του μάνατζμεντ τις τελευταίες δύο δεκαετίες. Η ανάπτυξη εθνικών συστημάτων καινοτομίας αποτέλεσε και αποτελεί το στόχο των περισσοτέρων αναπτυγμένων και αναπτυσσόμενων οικονομιών που προσπαθούν να ενδυναμώσουν τις βιομηχανικές και οικονομικές τους επιδόσεις. Η έννοια των συστημάτων καινοτομίας μεταφέρει την άποψη ότι οι καινοτομίες δεν αποτελούν μεμονωμένα, ξεχωριστά φαινόμενα μέσα σε μία εταιρεία, αλλά δημιουργούνται από την αλληλεπίδραση διαφόρων οντοτήτων, πρωταγωνιστών και δομών. Για να κατανοήσουμε την ανταγωνιστικότητα αλλά και τα ανταγωνιστικά πλεονεκτήματα συγκεκριμένων επιχειρήσεων και επιχειρηματικών τομέων μιας χώρας, πρέπει να ερευνήσουμε το σύστημα καινοτομίας της. Ιδρύματα, αρχές, φορείς, πανεπιστήμια, διοικήσεις, ερευνητικά κέντρα δημόσια και ιδιωτικά τόσο σε τοπικό, περιφερειακό όσο και σε εθνικό επίπεδο επηρεάζουν την μεταφορά γνώσης και πληροφοριών, έχουν επιπτώσεις στην απόδοση και στις καινοτομικές ικανότητες των επιχειρήσεων. Οι θεσμοί, η κοινωνική οργάνωση, το πολιτικό και νομικό σύστημα κάθε χώρας, η ιστορικές της καταβολές και η οικονομική της οργάνωση θα διαμορφώσουν τελικά το εθνικό σύστημα καινοτομίας και ανταγωνιστικότητας της χώρας. Από τα τέλη του 19ου αιώνα οι πολιτικές ανάπτυξης και οργάνωσης της οικονομίας της Ελλάδος (αναρωτιέμαι γιατί ξαφνιαζόμαστε όταν διαπιστώνουμε ότι η νοοτροπία παραμένει η ίδια και σήμερα) στηρίζονταν σε επενδύσεις με στόχο το γρήγορο κέρδος (εμπόριο και ελαφριά βιοτεχνία, εισαγωγές και εξαγωγές) χωρίς το κόστος και τον μακροχρόνιο σχεδιασμό που απαιτεί η βαριά βιομηχανία, ο τομέας του τουρισμού και ο αγροτικός τομέας, και κατ’ επέκταση η δημιουργία μιας ανταγωνιστικής οικονομίας σε βάθος χρόνου. Στις ανεπτυγμένες οικονομίες της Δύσης οι χιλιάδες μικρές και μεσαίες βιοτεχνικές, βιομηχανικές και αγροτικές επιχειρήσεις αναδιοργανώθηκαν σε επιχειρηματικές συστάδες (business clusters) ώστε η κάθε μια να αποτελεί κομμάτι της αλυσίδας αξίας ενός επιχειρηματικού τομέα ή να συμπληρώνει τις μεγάλες επιχειρήσεις. Οι αναπτυγμένες οικονομίες αλλά και οι χώρες που εφάρμοζαν σωστές πολιτικές και στρατηγικές ανάπτυξης δημιούργησαν ισχυρές βιομηχανίες γύρω από την φαρμακοβιομηχανία, τα βαριά μέταλλα, τις τηλεπικοινωνιακές και πληροφοριακές τεχνολογίες, την αυτοκινητοβιομηχανία, την πολεμική βιομηχανία, τις ηλεκτρικές συσκευές. Χώρες σαν την Ιταλία, την Ισπανία, την Πορτογαλία έδωσαν ιδιαίτερη έμφαση σε επιχειρηματικούς τομείς όπως ο τουρισμός, η κλωστοϋφαντουργία, η βιομηχανία επίπλων, ενώ χώρες όπως η Δανία και η Σουηδία επένδυσαν μεταξύ άλλων στον αγροτικό τομέα, τις βίο-καλλιέργειες κ.α. Για να οργανώσουν τις οικονομίες τους, πανεπιστήμια, κράτος και επιχειρήσεις (μικρομεσαίες και πολυεθνικές), ερευνητικά εργαστήρια (δημόσια και ιδιωτικά), φορείς, συνδικάτα και επιμελητήρια εργάστηκαν και συνεργάστηκαν με κοινό στόχο και σκοπό οι οικονομίες τους να είναι ανταγωνιστικές και καινοτόμες!!! Η αποτυχία της Ελλάδος να δημιουργήσει ένα εθνικό σύστημα καινοτομίας παρόμοιο με αυτό των αναπτυγμένων οικονομιών είναι το αποτέλεσμα των ‘εσφαλμένων’ πολιτικών από σχεδόν όλες τις κυβερνήσεις των τελευταίων πέντε και πλέον δεκαετιών, του ασταθούς πολιτικού περιβάλλοντος, της έλλειψης κλίματος και κουλτούρας συνεργασίας μεταξύ των επιχειρήσεων, των επιχειρήσεων και του κράτους, της μυωπικής ιδιοσυγκρασίας του έλληνα επιχειρηματία που αναζητά το γρήγορο κέρδος μέσω πολιτικών επαφών και ελάχιστης προσπάθειας, αλλά και γενικά της έλλειψης μακροχρόνιου στρατηγικού σχεδιασμού ανάπτυξης. Το εκπαιδευτικό σύστημα της Ελλάδας από την αναγέννηση του ελληνικού κράτους μέχρι και σήμερα είναι σε μια συνεχής διαδικασία αλλαγών και αναπροσαρμογών που τελικά δεν καταφέρνουν τίποτα άλλο από το να το αποδυναμώνουν και να το αποπροσανατολίζουν από τις σύγχρονες τάσεις της εποχής. Τα ελληνικά ΑΕΙ και ΑΤΕΙ και τα ερευνητικά εργαστήρια που λειτουργούν μέσα σ’ αυτά δεν συνδέθηκαν ποτέ με τις πραγματικές ανάγκες των ελληνικών επιχειρήσεων, λόγω ‘πεπαλαιωμένων’ αντιλήψεων, νόμων και μιας περιρρέουσας ατμόσφαιρας που κατορθώνει να επιβάλλει την άποψη ότι (σε αντίθεση με ότι συμβαίνει σε ολόκληρο τον υπόλοιπο πλανήτη) δεν πρέπει να συνδεθεί η εκπαίδευση με την παραγωγή (αγορά)! Ο δημόσιος τομέας της χώρας εξακολουθεί να γιγαντώνεται με δραματικούς για την πορεία της οικονομίας μας ρυθμούς, και με επίμονες προσπάθειες όλων των κυβερνήσεων να επιδοτούν χρεοκοπημένες δημόσιες επιχειρήσεις και φορείς που αποτελούν τροχοπέδη για την ανάπτυξη της χώρας. Τα μεγάλα έργα υποδομής έχουν καθυστερήσει ανεπίτρεπτα, την στιγμή που ακόμη και η πάλαι ποτέ ενωμένη Γιουγκοσλαβία, που μετά τον πρόσφατο πόλεμο, διαμελίστηκε και απαξιώθηκε οικονομικά, έχει σήμερα σύγχρονο δίκτυο αυτοκινητοδρόμων για να την συνδέουν με την αναπτυγμένη Ευρώπη, ενώ εμείς ακόμη «σκάβουμε» στο πέταλο του Μαλιακού και στα «ΚΛΕΙΣΤΑ» πλέον Τέμπη. Επιπρόσθετα, οι δείκτες για την διαφάνεια και την διαφθορά κατατάσσουν την χώρα μας σε περίοπτες θέσεις, αποτρέποντας ουσιαστικά σοβαρές επιχειρήσεις να επενδύσουν στην Ελλάδα, ενώ ταυτόχρονα οι αλλεπάλληλες απεργίες ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ και οι «στάσεις εργασίας» που παραλύουν ολόκληρο τον δημόσιο και ιδιωτικό τομέα δημιουργούν χάος και ανυπολόγιστες ζημίες εκατομμυρίων σε επιχειρήσεις και φυσικά αποδυναμώνουν ακόμη περισσότερο την οικονομική ζωή της χώρας μας και τις πιθανότητες για ξένες επενδύσεις. Τελικά, όπως παρατηρεί και η Ευρωπαϊκή Ένωση τα 3 κοινοτικά πλαίσια στήριξης και αναδιάρθρωσης της Ελληνικής οικονομίας οδηγήθηκαν σε λάθος κατευθύνσεις. Το εθνικό σύστημα καινοτομίας της χώρας μας είναι η απουσία συστήματος! Στην τρέχουσα οικονομική κρίση γίνεται φανερό και στον πιο αδαή Έλληνα πολίτη ότι το σύστημα της Ελλάδος είναι, τελικά, η ΑΝΥΠΑΡΞΙΑ συστήματος! Πολιτικές και οικονομικές εξαγγελίες για ψηφοθηρικούς λόγους, πυροσβεστικά μέτρα για να καλύψουμε κάποιες από τις μαύρες τρύπες, και τώρα ξαφνικά άκουσον, άκουσον και μια χώρα που θα ‘παίζει λαχείο’ με τις αποδείξεις για μερικά ευρώ… Οφείλουμε να αλλάξουμε, εμείς οι νέοι άνθρωποι, νοοτροπίες και συμπεριφορές που οδήγησαν την χώρα σε οικονομικό τέλμα. Οφείλουμε να δημιουργήσουμε έστω και τώρα μέσα στην συγκυρία της παγκόσμιας ύφεσης την νοοτροπία αλλαγής του προβλήματος σε πρόκληση οικοδομώντας μια οικονομική στρατηγική με επί μέρους τακτικές κινήσεις που θα μας οδηγήσει στην ποθητή ευημερία και ανάπτυξη. Για όσους ενδιαφερθούν ακαδημαϊκά τους πληροφορώ ότι εγώ στο μεταξύ έγραψα στα αγγλικά Piperopoulos, P. (2009) ‘Economics, business and society in Greece: towards a national innovation system’, International Journal of Economics and Business Research, Vol. 1, No. 3, pp.277–290. Και στα ελληνικά το βιβλίο μου με τίτλο «Επιχειρηματικότητα, Καινοτομία και Business Clusters» σελ. 292, Αθήνα, 2008, εκδόσεις Α.ΣΤΑΜΟΥΛΗ.

ΟΙ ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΑΙΟΛΟΣ ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΝ

ΜΠΙ ΟΠΩΣ ΜΠΙΡΑ ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ:ΤΟΜ ΡΟΜΠΙΝΣ ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ:Γιώργος Μπαρουξής ΑΡ.ΣΕΛΙΔΩΝ:136 ΣΧΗΜΑ:14Χ20,5 ISBN:ISBN: 978-960-521-213-1 Ένα παιδικό βιβλίο για την Μπίρα;
Ναι, είτε το πιστεύετε είτε όχι· αλλά το Μπι όπως Μπίρα είναι επίσης και ένα βιβλίο για μεγάλους· και, βέβαια, έχετε υπόψη σας ότι είναι ένα έργο του αντικομφορμιστή συγγραφέα Τομ Ρόμπινς, που φημίζεται διεθνώς για την ικανότητά του να διαφωτίζει σοβαρά αλλά και να ψυχαγωγεί κωμικά.
MΙΑ ΦΟΡΑ ΚΙ ΕΝΑΝ ΚΑΙΡΟ (πάνω κάτω τώρα) υπήρχε ένας πλανήτης (τι θα λέγατε γι' αυτόν εδώ;) που οι κάτοικοί του κατανάλωναν τριάντα έξι δισεκατομμύρια γαλόνια μπίρα τον χρόνο (είναι γεγονός, μπορείτε να το δείτε και στο Google).
Ανάμεσα σ’ αυτούς που επηρεάζονται, ο καθένας ή η καθεμιά με τον δικό του ή τον δικό της τρόπο, απ’ όλες αυτές τις μπουρμπουλήθρες και τα ρεψίματα και τους αφρούς, ήταν και μια έξυπνη, περίεργη, παράτολμη μαθήτρια του νηπιαγωγείου, η Γκρέισι, η ταλαιπωρημένη μαμά της, ο αναίσθητος μπαμπάς της, ο αντικομφορμιστής θείος της και ένας μαγικός δυναμικός εισβολέας από έναν κόσμο κρυμμένο μέσα στον κόσμο μας.
Με πρωταγωνιστές τους προαναφερθέντες χαρακτήρες το Μπι όπως Μπίρα ― γοητευτικό αλλά και ανατρεπτικό μαζί ― οδηγεί τους αναγνώστες του, μικρούς και μεγάλους, σε μια απρόσμενη και εις βάθος διερεύνηση των ορίων της πραγματικότητας, τις μαγικές ικανότητες των παιδιών και, φυσικά, στο υπέρτατο νόημα μιας ωραίας παγωμένης μπιρίτσας.

ΟΙ ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΚΛΕΙΔΑΡΙΘΜΟΣ ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΝ

Μικρά παιδιά, μεγάλα ταλέντα Cornelia Nitsch Σελίδες: 128 Χρώμα: Δίχρωμο Εξώφυλλο: Μαλακό Διαστάσεις: 14 x 20,5 ISBN 978-960-461-317-5
Διαγνώστε, καλλιεργήστε, και αναδείξτε τις έμφυτες κλίσεις του παιδιού σας
Η Κορνέλια Νιτς, συγγραφέας πολλών επιτυχημένων βιβλίων με θέμα την ανατροφή των παιδιών, ασχολείται σε αυτό το βιβλίο με τους τρόπους διάγνωσης των κλίσεων των παιδιών και τη σωστή καλλιέργειά τους όταν τα παιδιά είναι ακόμη στη σχολική ηλικία.
Όλοι οι γονείς γνωρίζουν πόσο σημαντικό είναι να αναγνωρίσουν έγκαιρα τα ταλέντα του παιδιού τους, επειδή η διάγνωση και η στοχευμένη ανάδειξη των έμφυτων κλίσεων ενός παιδιού θα φέρουν επιτυχίες για το παιδί και το σωστό επαγγελματικό προσανατολισμό του.
Η συγγραφέας αρχίζει από το πρώτο βήμα –πώς θα αναγνωρίσετε ποια είναι τα ταλέντα και οι έμφυτες κλίσεις του παιδιού και σε ποιους τομείς πρέπει να αναζητήσετε τις ιδιαίτερες ικανότητές του: στη συναισθηματική ευφυΐα, τη λογική σκέψη, τις αθλητικές ικανότητες, το ταλέντο στις ξένες γλώσσες, τη μουσική κλίση, την αγάπη για τις φυσικές επιστήμες και την τεχνολογία, το καλλιτεχνικό ταλέντο;
Δεν σταματάει όμως εκεί, αφού προσφέρει πολλές χρήσιμες συμβουλές για το πώς μπορείτε να αναπτύξετε τα ταλέντα του παιδιού σας χωρίς να το παραφορτώσετε.

ΟΙ ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΣΤΑΜΟΥΛΗΣ ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΝ

Το Γεροντικό του Αγίου Όρους
Χρονολογία έκδοσης: 11 2009
ISBN: 9789606677663
Σχήμα: 17χ24
Σελίδες: 452
Κατηγορία είδους: ΒΙΒΛΙΟ
Εκδότης: ΑΘΩΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ
Κωδικός Προϊόντος: 2174
Ένα βιβλίο με τα πνευματικά κατορθώματα των πατέρων, εκείνα που κατά καιρούς διηγήθηκαν σεβάσμιοι Γεροντάδες και αποτελούν τη ζωντανή παράδοση των μοναχών του Αγίου Όρους.
Ιερές αποκαλύψεις, οπτασίες, προφητείες, θεοφώτιστα παραγγέλματα εκείνων που αγίασαν το Όρος και αγιάστηκαν εν αυτώ, καταγεγραμμένα σε γλώσσα που μιλά στην ψυχή μας.

ΟΙ ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΔΙΟΠΤΡΑ ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΝ

ΑΛΗΘΕΙΕΣ ΚΡΥΜΜΕΝΕΣ, ΣΗΜΑΔΙΑ ΑΝΕΞΙΤΗΛΑ Συγγραφέας: Μανδάλη Μαίρη Σελίδες: 354 ISBN: 978-960-364-396-8
Το ξύλινο σκαλιστό κουτί θα ανοίξει για πρώτη φορά πολλά χρόνια μετά το θάνατο του κατόχου του.
Μια μαυρόασπρη φωτογραφία του 1930, κρυμμένη για δεκαετίες, έμελλε να ανατρέψει την ιστορία μιας ολόκληρης οικογένειας.Άνθρωποι στην Ελλάδα του Μεσοπολέμου που, κρατώντας μυστικά και κρύβοντας αλήθειες, υπέκλεψαν την ευτυχία τους από τη μοίρα και πλήρωσαν το τίμημα της αλαζονείας τους.
Μία μοναδική ιστορία γεμάτη ανατροπές, με πρωταγωνιστές που αισθάνεσαι ότι τους ήξερες πάντα.

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΤΑ ΓΙΑΝΝΕΝΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΗΠΕΙΡΟ

AΡΤΑ:Οργανωμένη βοήθεια για τους μετανάστες

Πέντε "αγκάθια" στο δρόμο του "Καλλικράτη"

Διαβάστε στο διαδικτυακό τόπο της Αυτοδιοίκησης www.aftodioikisi.gr για τα «αγκάθια» στην πορεία του «Καλλικράτη» προς τη Βουλή που βλέπουν αυτοδιοικητικά στελέχη τόσο του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ όσο και των υπόλοιπων κομμάτων της αντιπολίτευσης
Επίσης διαβάστε:
α) Ελλείψεις στον «Καλλικράτη», διαπιστώνει η ΕΝΑΕ http://www.aftodioikisi.gr/controlItem.aspx?id=5488
β) Ο Ραγκούσης ενημερώνει σήμερα τους "πράσινους" δημάρχους για "Καλλικράτη"
γ)Ψωμιάδης: κάνουν τη μεταρρύθμιση για μένα!
Και δεκάδες άλλα θέματα στο πλαίσιο της συνεχούς ροής ενημέρωσης από την αυτοδιοίκηση gr
ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ GR: ΑΠΟΚΕΝΤΡΩΣΗ ΜΕ ΕΝΑ ΚΛΙΚ