Τρίτη 6 Μαρτίου 2012

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΥ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΓΙΑΝΝΗ ΔΡΙΒΕΛΕΓΚΑ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΚΑΙ ΤΡΟΦΙΜΩΝ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ενημέρωση από Disabled.GR και περιοδικό Αυτονομία (ΑΝΑΠΗΡΙΑ ΤΩΡΑ)

Φίλοι και φίλες, από την 1η Ιανουαρίου που ξεκίνησε ο ΕΟΠΥΥ συμβαίνει μεγάλο μπέρδεμα στις παροχές. 
Για να αρχίσουμε να βρίσκουμε μια άκρη, εάν υπάρχει άκρη, το Disabled.GR έχει ενσωματώσει σε μια σελίδα όλες τις βασικές πληροφορίες για το ΕΟΠΥΥ. Στο http://www.disabled.gr/lib/?p=43726 θα βρείτε την βασική νομοθεσία για το ΕΟΠΥΥ καθώς επίσης, με τη βοήθεια της μηχανής αναζήτησης του Disabled.GR μπορείτε να έχετε πρόσβαση σε όλη τη νομοθεσία, στις εγκυκλίους και τις εξειδικευμένες πληροφορίες αλλά και σε όλη την ειδησεογραφία και την αρθρογραφία του ημερήσιου και του περιοδικού τύπου.
Πιο πρακτικά σε αυτή την εξειδικευμένη σελίδα στο http://www.disabled.gr/lib/?p=43726 έχουν συγκεντρωθεί όλες οι πληροφορίες που είναι διαθέσιμες για μελέτη για όσους ενδιαφέρονται εξειδικευμένα για το ΕΟΠΥΥ.
Το περιοδικό Αυτονομία (πρώην περιοδικό ΑΝΑΠΗΡΙΑ ΤΩΡΑ) από σήμερα έχει αρχίσει να φτάνει στα σπίτια των συνδρομητών. Βρίσκεται διαθέσιμο και για online ανάγνωση στο http://issuu.com/sifis/docs/a84?mode=embed ενώ όλα τα προηγούμενα τεύχη βρίσκονται διαθέσιμα για online ανάγνωση στη διεύθυνση http://www.disabled.gr/lib/?page_id=2475
Γίνεται χαμός με τα ΚΕΠΑ (τα κέντρα πιστοποίησης αναπηρίας) και γι' αυτό δημιουργήσαμε μια εξειδικευμένη θεματική στο http://www.disabled.gr/lib/?cat=263 μήπως και, με το διάβασμα, διευκολυνθούν λίγο περισσότερο οι ενδιαφερόμενοι.
Νέα επείγουσα εγκύκλιος του υπουργείου οικονομικών για τα θέματα του έκτακτου ειδικού τέλους ηλεκτροδοτούμενων δομημένων επιφανειών έχει εκδοθεί και βρίσκεται στη διεύθυνση http://www.disabled.gr/lib/?p=43831 που οπωσδήποτε πρέπει να διαβάσετε επειδή περιλαμβάνει ζητήματα τακτοποιήσης θεμάτων επιβολής του ειδικού τέλους σε πρόσωπα που διαβιούν σε μειονεκτικές κοινωνικές συνθήκες. Με αυτό το μπέρδεμα, που συμβαίνει τελευταία, χρειάζεται διάβασμα.
Και ενώ ο ΕΟΠΥΥ δεν λειτουργεί προς όφελος των ασφαλισμένων εξακολουθούν και συμβαίνουν απάτες σε βάρος του κρατικού χρήματος, όπως φαίνεται από το http://news.disabled.gr/?p=43893 (εάν πιστέψουμε αυτά που γράφονται στις εφημερίδες).
Διαβάστε τη νέα απόφαση του συμβουλίου της επικρατείας για το «χαράτσι» στο http://news.disabled.gr/?p=43904 με πολλή προσοχή επειδή σας ενδιαφέρει. Επιπλέον διαβάστε το http://news.disabled.gr/?p=43877 για να μάθετε τι μπορεί να πάθει ο φορολογούμενος εάν δεν πληρώσει τον φόρο που του αναλογεί.
Όπως όλα δείχνουν θα λειτουργήσουν πάλι τα εξεταστικά κέντρα για μαθητές με αναπηρίες στην Κρήτη http://news.disabled.gr/?p=43847
Στον ΟΑΕΔ έχουν μεταφερθεί οι αρμοδιότητες και οι παροχές του οργανισμού εργατικής κατοικίας και η εργατική εστία. Διαβάστε περισσότερα στο http://news.disabled.gr/?p=43840
Ελευθερία ονομάζεται το μικρό κοριτσάκι πέντε χρόνων που ύστερα από τροχαίο ατύχημα και σοβαρότατη αναπηρία βρίσκεται στο πανεπιστημιακό νοσοκομείο του Ηρακλείου στην Κρήτη εγκαταλελειμμένο από τους γονείς της. Διαβάστε περισσότερα στο http://news.disabled.gr/?p=43882
Παρατείνεται η ασφαλιστική ικανότητα των μακροχρόνια ανέργων, των μελών των οικογενειών τους και των εργαζομένων που απασχολούνται στο σπίτι http://www.disabled.gr/lib/?p=43876
Στην Ολλανδία παρέχονται υπηρεσίες ευθανασίας στο σπίτι http://news.disabled.gr/?p=43848
Ο λόγος των αποκλεισμένων στο φεστιβάλ ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης http://www.disabled.gr/lib/?p=43797
Η Genzyme, εταιρεία του ομίλου Sanofi ανακοίνωσε, στις 23 Φεβρουαρίου, ότι ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων (European Medicines Agency – EMA) ενέκρινε την αίτηση άδειας κυκλοφορίας για την χορήγηση τεριφλουνομίδης (teriflunomide), μία φορά την ημέρα, από το στόμα, για τη θεραπεία μορφών υποτροπιάζουσας Σκλήρυνσης κατά Πλάκας http://www.disabled.gr/lib/?p=43775
Οι εκδόσεις ΚΨΜ σας προσκαλούν στην παρουσίαση του νέου βιβλίου του ποιητή Άρη Ταστάνη, «Τα ταξίδια μου», στο Δημοτικό Θέατρο «Μίκης Θεοδωράκης» του Δήμου Αργυρούπολης & Ελληνικού (Κύπρου 68, πλατεία Δημαρχείου), την Κυριακή 4 Μαρτίου 2012, (ώρα 11 π.μ.) http://news.disabled.gr/?p=43843
Περισσότερα μπορείτε να διαβάσετε στο http://www.disabled.gr/ και στο http://news.disabled.gr/ που ενημερώνονται καθημερινά.
Πολλούς χαιρετισμούς, http://www.disabled.gr/ και περιοδικό Αυτονομία

ΚΥΚΛΟΦΟΡΕΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΕΔΡΟ

ΟΙ ΑΛΕΠΟΥΔΕΣ ΤΟΥ ΓΚΟΣΠΟΡΤ
Συγγραφέας:
ΚΟΥΜΑΝΤΑΡΕΑΣ, ΜΕΝΗΣ
Έτος έκδοσης: 2011
ISBN: 978-960-04-4252-6
ΣΕΛ.: 240
Σχήμα: 14 x 20,5
Βάρος: 370.00 γραμ.
Μαλακό εξώφυλλο
Μια παρέα εφήβων από διάφορα μέρη της Ευρώπης βιώνει μέσα από τα μάτια ενός Έλληνα την ερωτική αφύπνιση σε μια επαρχιακή πόλη της Αγγλίας, τα πρώτα χρόνια αμέσως μετά τον Δεύτερο Παγκόσμιο πόλεμο.
Το τέλος μιας αθωότητας σ’ έναν κόσμο που ποτέ δεν θα υπάρξει ο ίδιος.Στο εξώφυλλο: Πίνακας του Aλέξη Aκριθάκη (1972) χαρισμένος στον συγγραφέα.

ΣΤΟΝ ΤΟΠΟ ΤΟΥ ΣΥΜΒΑΝΤΟΣ

ΣΤΟΝ ΤΟΠΟ ΤΟΥ ΣΥΜΒΑΝΤΟΣ - ΕΚΠΟΜΠΗ 2/3

Κοντινές αποδράσεις από 78€

Αράχωβα:95€ για 3ήμερο για 2 άτομα
Πήλιο, Τσαγκαράδα: 198€ για 3ήμερο για 4 άτομα

Ορεινή Αρκαδία, Κρύα Βρύση: 78€ για 3ήμερο για 2 άτομα

Λουτρά Πόζαρ - Λουτράκι Αριδαίας: 129€ για 4ήμερο για 2 άτομα

ΟΙ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΣΗΜΕΡΑ: Η ΑΙΓΥΠΤΙΑ ΑΧΝΤΑΦ ΣΟΥΕΪΦ ΜΙΛΑΕΙ ΣΤΗ ΣΤΕΓΗ ΓΡΑΜΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΤΕΧΝΩΝ

Κοινοί τόποι και ιθαγένειες:
Μια κριτική ματιά στην κοινωνία των πολιτών
Οι συγγραφείς Ahdaf Soueif (Αίγυπτος/Λονδίνο) και Adania Shibli (Παλαιστίνη) συζητούν με τον Κωστή Παπαϊωάννου την Παρασκευή, 9 Μαρτίου 2012, στις 8:30 μ.μ., στη Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών (Λ. Συγγρού 107-109, Αθήνα).
Η είσοδος είναι δωρεάν και τηρείται σειρά προτεραιότητας.

Η διανομή των δελτίων εισόδου ξεκινά μία (1) ώρα πριν από την εκδήλωση.
Η εκδήλωση εντάσσεται στο πλαίσιο της ημερίδας
Οι Επαναστάσεις του Σήμερα: Συζητήσεις-Διαλέξεις
του Meeting Points 6.
Από τις εκδόσεις ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ θα κυκλοφορήσει στις 7 Μαρτίου 2012 το βιβλίο της Ahdaf Soueif ΚΑΪΡΟ, Η πόλη μου, η επανάστασή μας, ένα συγκλονιστικό χρονικό της εξέγερσης της πλατείας Ταχρίρ από μια αιγύπτια δημοσιογράφο-συγγραφέα και μια από τις καλύτερες πολιτικές αναλύτριες,
που μοιράζει τη ζωή της μεταξύ Καΐρου και Λονδίνου, και ταυτόχρονα ένα προσωπικό ταξίδι στην πόλη της παιδικής της ηλικίας.
ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΧΝΤΑΦ ΣΟΥΕΪΦ
Η Αχντάφ Σουέιφ –μυθιστοριογράφος, σχολιάστρια και ακτιβίστρια- είναι η συγγραφέας των μυθιστορημάτων The Map of Love (Ο χάρτης της αγάπης, εκδ. Λιβάνης) (υποψήφιο για το Βραβείο Man Booker) και In the Εye of the Sun, που έγιναν μπεστ σέλερ. Έχει γράψει επίσης μια συλλογή δοκιμίων τα οποία τοποθετούνται στο σημείο τομής της κουλτούρας και της πολιτικής με τίτλο Mezzaterra: Fragments from the Common Ground, καθώς και τη συλλογή διηγημάτων I think of You. Γράφει τακτικά στην Guardian και την Αλ Σορούκ της Αιγύπτου και είναι η ιδρύτρια του Φεστιβάλ Λογοτεχνίας της Παλαιστίνης PalFest.
«Η Σουέιφ είναι εξαιρετική πολιτική αναλύτρια και σχολιάστρια».
LONDON REVIEW OF BOOKS
ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ ΤΗΣ Κάιρο, Η πόλη μου, η επανάστασή μας

Η ιστορία της επανάστασης ενός έθνους και η ανάμνηση της χώρας που την τόλμησε.
Η Αχντάφ Σουέιφ γεννήθηκε και μεγάλωσε στο Κάιρο. Όταν ξέσπασε η Αιγυπτιακή Επανάσταση στις 25 Ιανουαρίου 2011, μαζί με χιλιάδες άλλους, έκανε σπίτι της την Πλατεία Ταχρίρ για δεκαοκτώ μέρες. Έστειλε ανταποκρίσεις για τα διεθνή μέσα επικοινωνίας και –όπως και κάθε συμπατριώτης της– έκανε ό,τι μπορούσε.
Για χρόνια η Σουέιφ δίσταζε να γράψει για το Κάιρο. «Ήταν οδυνηρό» γράφει «αλλά η πόλη βρισκόταν εκεί, κοντά μου, κοιτάζοντας πάνω από τον ώμο μου, προβάλλοντας το πρίσμα μέσα από το οποίο κατάλαβα τον κόσμο, παρεμβάλλοντας τον εαυτό της σε οτιδήποτε έγραφα. Με πλήγωνε. Και τώρα, σαν από θαύμα, δεν με πληγώνει. Γιατί η πόλη είναι και πάλι δική μου».
Σε αυτό το μοναδικό βιβλίο η Αχντάφ Σουέιφ –μυθιστοριογράφος, σχολιάστρια και ακτιβίστρια– μας ξεναγεί στην αγαπημένη της πόλη και ιχνηλατεί τη διαδρομή της επανάστασης που επανακαθορίζει το μέλλον της χώρας της. Συνυφαίνοντας ιστορίες ιδιωτικές και δημόσιες, η Σουέιφ μοιράζεται μια εξαιρετική στιγμή στην Ιστορία που είναι πολύ δική της και ταυτόχρονα συλλογικά αιγυπτιακή.

Η λιποθυμία δεν είναι αθώα

medicalnews.gr
Η λιποθυμία δεν είναι αθώα
Η αλήθεια γύρω από τα γενόσημα φάρμακα

Μπορεί ένα έμφραγμα να σταματήσει τη σεξουαλική ζωή;

Η γυμναστική μας κάνει… εξυπνότερους!

Προτεραιότητα στην υγεία θέτουν τα πρακτορεία μοντέλων της Αγγλίας

Κάψτε θερμίδες για να αποφύγετε το σύνδρομο burnout

To «Ερρίκος Ντυνάν» κάνει δώρο στις γυναίκες

Νικόλας Άσιμος-Ο Ρωμιός

Τους 25 εκατομμύρια έφτασαν οι χρήστες του Ιnstagram

Τους 25 εκατομμύρια έφτασαν οι χρήστες του Ιnstagram
Mozilla Boot to Gecko – Πρώτη Επαφή

Τι συμβαίνει με την Google και την νέα πολιτική απορρήτου!

Όλες οι φήμες για το νέο iPad!

Καλύτερος έλεγχος ανεπιθύμητων σχολίων στο Google+

25 δισ. downloads για το AppStore!

Κρίση πανικού και θεραπεία

Κρίση Πανικού Και Θεραπεία
Ψυχοθεραπεία Οικογενειακή Ζεύγους
Ψυχοθεραπεία - Πως γίνεται η ψυχοθεραπεία
Θλίψη / κατάθλιψη,
Άγχος,
Εναλλαγές διάθεσης
Καχυποψία,
Διαχείριση θυμού,
Σχέσεις
Χαμηλή αυτοεκτίμηση

Μιχάλης Ι. Πατεράκης, Μ.Α

Ψυχολόγος – Ψυχοθεραπευτής
Καθηγητής Ψυχοδιαγνωστικής
Διεύθυνση: Αδριανοθυρών 14, Δάφνη, Αθήνα Διευκρίνηση: στον χάρτη, η οδός αναγράφεται ως "αδριανοθήρων".
Τηλέφωνο: 211 71 51 801
E-mail: info@psychotherapy-net.info

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Greenpeace «Μεταλλαγμένες ζωοτροφές;»
Once Upon a Time...in "kato patissia"

SHAME… Το αριστούργημα του Μακ Κουίν είναι η ντροπή των Oscar;

Μέχρι που θα έφτανες για ενα γλυφιτζούρη...;
Η givethekids κατεβαίνει θάλασσα για τα παιδιά

Userorama - Επεισόδιο 3

Μεταμόρφωση | Κουκουβάουνες...ταξίδι στο χρόνο

“Οn the Blocks”

Οι celebrities και οι γκάφες τους στο Twitter

Οι celebrities και οι γκάφες τους στο Twitter
Τι... τρέχει με την Google

BitTorrent: Στόχος μας να “σκοτώσουμε” την τηλεόραση!

"Ασπίδα" κατά των ανεπιθύμητων διαφημιστικών τηλεφωνημάτων

ΕΕΤΤ: Αποτελέσματα κοστολογικού ελέγχου ΟΤΕ για το 2012

Τα ΜΜΜ της συμπρωτεύουσας στο Android

Δήλωση βόμβα του Καρατζαφέρη - Ο Χέλμουτ Σμιτ δεν εμπιστεύεται την Ελλάδα και τους Έλληνες - Ο Βενιζέλος προσπαθεί να μας πείσει πως το ΠΑΣΟΚ θα κερδίσει τις εκλογές

ΨΗΦΟΦΟΡΙΑ ΣΤΟ DAILYNEWS24.GR
ΘΑ ΨΗΦΙΣΕΤΕ ΣΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ;
ΝΑΙ
ΟΧΙ
ΙΣΩΣ
ΔΕΝ ΕΧΩ ΑΠΟΦΑΣΙΣΕΙ ΑΚΟΜΗ
Ανοικτό το ενδεχόμενο επιστροφής στη Νέα Δημοκρατία για τον Καρατζαφέρη!

Ρηξικέλευθη πρόταση Κ. Μητσοτάκη

Ο Βενιζέλος υποστηρίζει πως το ΠΑΣΟΚ δικαιούται να θεωρεί ότι θα κερδίσει τις εκλογές

Στο εδώλιο του ειδικού δικαστηρίου, θέλουν οι τρεις στους τέσσερις Έλληνες, τον ΓΑΠ

Χέλμουτ Σμίτ: "Η Μέρκελ δεν έχει στρατηγικό στόχο"

Προθεσμία να απολογηθούν αύριο και την Τετάρτη έλαβαν οι 44 του κυκλώματος αρχαιοκαπηλίας

Την επανέφερε στη ζωή, λέγοντάς της "σ΄ αγαπώ"

Η ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΣΕ ΤΙΤΛΟΥΣ ΑΠΟ ΤΟ PIAZZA del POPOLO

PIAZZA del POPOLO
Το Ειρηνοδικείο Καβάλας δικαιώνει δανειολήπτη … με κούρεμα χρέους 86%!!!
Το ΔΣ του ΕΒΕ Ροδόπης συνεδρίασε στις Σάπες

Απίστευτο γιουχάισμα στον Γιώργο Παπακωνσταντίνου στο Δημαρχείο Θεσσαλονίκης (BINTEO)

Μαθήματα γραφής Braille στον Σύλλογο Τυφλών Αλεξανδρούπολης

Το μανιφέστο των 6 διαγραφέντων βουλευτών του ΠΑΣΟΚ! Το υπογράφει και ο βουλευτής Ξάνθης Τσετίν Μάντατζη

Πάρτυ – έκπληξη για τα γενέθλια του Προέδρου του ΕΒΕ Ροδόπης

Ορεστιάδα … φυγή προς τα εμπρός

Βουλή 9 κομμάτων χωρίς αυτοδυναμία δείχνει το πολιτικό βαρόμετρο της Public Issue

Περιοδεία Αλέκας Παπαρήγα στην Ανατολική Μακεδονία και την Θράκη

Τραγικές συνθήκες για τα σκυλιά στον Δήμο Αλεξανδρούπολης

Επίσκεψη Αντιπεριφερειάρχη Καβάλας στο Φράγμα Μαρμαρά και στο Αλιευτικό καταφύγιο Ορφανού

Ενώπιον Εισαγγελέα ξανά τη Δευτέρα ο δράστης της ομηρίας στην Κομοτηνή

Έξι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ προσχωρούν στην Δημοκρατική Αριστερά! Όλα τα ονόματα

Παρέμβαση Όλγας Ρενταρή για τα επιδοτούμενα προγράμματα κατάρτισης

Συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις τους οι δικηγόροι! Άλλες δύο 48ωρες αποχές…

Σύλληψη για κακοποίηση ζώου στην Καβάλα

Το θρίλερ της απόγνωσης με την ομηρία στην Κομοτηνή

O Καζαδώδεκας θα ρίξει μπαλωθιές φέτος!!!

Συνελήφθησαν δύο άτομα για εκβιασμό και τοκογλυφία στη Δράμα

Ο Πούτιν και η "παιδική χαρά" της Ευρώπης

Παγοθραυστικό ή… Τιτανικός;
Ο Φερέιρα και οι παίχτες του κρατούν ακόμη την υπόθεση τίτλος στα χέρια τους, αφού υποδέχονται τον Ολυμπιακό στο Ο.Α.Κ.Α. σε δύο αγωνιστικές. [...]
Νέες αιχμές από Παπουτσή

«Υπάρχει διακριτή πολιτική γραμμή από τη Νέα Δημοκρατία. Δεν μπορώ να διανοηθώ τους συναδέλφους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, ή όλους τους υποψηφίους, να πηγαίνουμε στον κόσμο και να ζητούμε την ψήφο του για να κάνουμε τον κ. Σαμαρά πρωθυπουργό». [...]
Επικίνδυνη αβεβαιότητα στο Ιράν

Στις πρόσφατες βουλευτικές εκλογές που διεξήχθησαν στο Ιράν, οι υπερσυντηρητικοί αντίπαλοι του Μαχμούντ Αχμαντινετζάντ, οι οποίοι βρίσκονται πολιτικά πλησιέστερα στον ανώτατο θρησκευτικό ηγέτη της χώρας, αγιατολάχ Αλί Χαμενεϊ, κατάφεραν να επικρατήσουν. [...]
Ο Πούτιν και η “παιδική χαρά”

Η επιστροφή του στην χωρίς… ενδιάμεσους διαχείριση της εξουσίας, μιας οικονομίας σε διαρκή άνοδο και με πρωτοφανείς αντοχές στις πιέσεις της κρίσης, ανοίγει χαραμάδα ελπίδας για μια περισσότερο πολιτική διαχείριση των αδιεξόδων στα οποία έχει περιέλθει ο πλανήτης. [...]
Το “όχι” του Κουβέλη

Για τον λόγο αυτό, ο Φώτης Κουβέλης έσπευσε να διαψεύσει με κάθετο και κατηγορηματικό τρόπο τα σενάρια που κυκλοφορούν περί του ενδεχομένου συμμετοχής της Δημοκρατικής Αριστεράς σε μια μετεκλογική κυβέρνηση συνεργασίας του ΠΑΣΟΚ με τη Νέα Δημοκρατία. [...]
Ο Σαμαράς κατεβαίνει στο λαό

Ο Αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης γνωρίζει ότι όσο θα πλησιάζουμε στην ημερομηνία των εκλογών, η πολιτική αναμέτρηση με το ΠΑΣΟΚ και την Αριστερά θα προσλαμβάνει πολωτικά χαρακτηριστικά. [...]
Ο Βορίδης “έδειξε” την αλήθεια

Πρόσθεσε μάλιστα ότι κάθε άλλη συζήτηση ή σενάριο, περί της αναζήτησης «3ης λύσης» για τη θέση του πρωθυπουργού, θα συνιστά επί της ουσίας συνταγματικό παράδοξο. [...]
Η Μέρκελ “θύμα” πολιτικού εκβιασμού

Περίπου έναν χρόνο πριν από τις βουλευτικές εκλογές της Γερμανίας ωστόσο, η Άνγκελα Μέρκελ έρχεται σήμερα αντιμέτωπη με το «τέρας» που δημιούργησε. Και πέφτει η ίδια «θύμα» πολιτικού εκβιασμού, αυτή τη φορά στο εσωτερικό της πολιτικής ζωής της Γερμανίας. [...]

Πως μόλις 9 δισ. € τινάζουν στον αέρα το PSI

Πως μόλις 9 δισ. € τινάζουν στον αέρα το PSI
Οι ευρωπαίοι αντιμέτωποι με τη σύγχρονη εκδοχή της «Λερναίας Υδρας»
Δεσμευμένοι ελευθεριάζοντες ή Hayek εναντίον Keynes;
Προσπάθεια για «αλλαγή κλίματος» από την πολιτική ηγεσία

Μπορεί να σωθεί η Ευρώπη;

Το δεύτερο κύμα LTRO και… οι αγορές κρατικών ομολόγων
Από την επόμενη κιόλας μέρα που η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα εξαπέλυσε το δεύτερο κύμα φτηνής τριετούς ρευστότητας προς τις εμπορικές τράπεζες της Ευρωζώνης, πύκνωσαν οι αγοραστές στις δημοπρασίες των κρατικών ομολόγων της ευρωπαϊκής περιφέρειας, οδηγώντας σε μείωση του κόστους δανεισμού.
Συνέχεια
Μπορεί να σωθεί η Ευρώπη;
Η χρηματοπιστωτική και τραπεζική κρίση της Ευρώπης έχει μετατραπεί από πέρσι σε κρίση δημόσιου χρέους. Ένα πρόβλημα που ξεκίνησε στην Ελλάδα κατέληξε να εγείρει αμφιβολίες για τη βιωσιμότητα του ευρώ αλλά και της ίδιας της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Φέτος, 2012, οι βαθύτατες αυτές αμφιβολίες παραμένουν ακέραιες.
Συνέχεια

Too big to fall...

Too big to fall
Η πανηγυρική επιστροφή του Βλαντιμίρ Πούτιν στην Προεδρία της Ρωσίας, με ποσοστό σχεδόν 64%, μετά από 12 χρόνια παρουσίας στην εξουσία, επιβεβαιώνει ότι ο Ρώσος σύγχρονος «τσάρος» είναι πιθανότατα ο σημαντικότερος πολιτικός ηγέτης του αιώνα που διανύουμε. [...]
Ο Μάκης αγοράζει (;) από τον Κοντομηνά

Η στόχευση φαίνεται πώς να είναι να δημιουργηθεί ένα σύγχρονο και παρεμβατικό κανάλι, με συμπιεσμένα κόστη και γρήγορη ροή ρεπορτάζ και ειδήσεων, που θα δώσει έμφαση στην ανάδειξη θεμάτων της καθημερινότητας. [...]
Κρίμα…

Χρειάζεστε πραγματικά, κύριε Βενιζέλε, τους 160 Γερμανούς εφοριακούς για να διδάξουν στις υπηρεσίες σας ότι με αυτά τα κόλπα (αν δεν πρόκειται για απροσμέτρητη ηλιθιότητα) ούτε η φοροδιαφυγή πατάσσεται ούτε η αξιοπιστία της πολιτείας αναστυλώνεται. [...]
Το… μισογεμάτο ποτήρι

Η προσπάθεια για ανάκαμψη-ανάπτυξη θα πρέπει να συνοδεύεται από αποφασιστικότητα, υπομονή, επιμονή , σταθερότητα και ταχύτητα στις αποφάσεις. [...]
Η επιστροφή Πούτιν αλλάζει τα δεδομένα

Η προσδοκία του Πούτιν να επιβάλλει τη δική του Ρωσία ως συνδιαμορφωτή των εξελίξεων σε παγκόσμιο επίπεδο, σε μια εποχή κατά την οποία η Μόσχα έχει άφθονο πλεόνασμα οικονομικής αυτάρκειας για να δανείσει… ακόμη και την Ευρωπαϊκή Ένωση, αλλάζει τα δεδομένα. [...]
Το Μνημόνιο “επανιδρύει” την Ευρώπη

Στην κατεύθυνση της ανατροπής της συμβατικότητας, της υπέρβασης των ηγεσιών από τις κοινωνίες. Σε μια Ευρώπη των λαών και όχι των αριθμών. Στην Ευρώπη του μέλλοντός μας. [...]

Η ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΣΕ ΤΙΤΛΟΥΣ ΑΠΟ ΤΟ Greek Alert

Greek Alert
Με πυρηνική στοχοποίηση της Ελλάδας λόγω αντιβαλλιστικής προειδοποιεί η Μόσχα...
ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΜΕΙΟΔΟΣΙΑΣ ΚΑΙ ΑΤΙΜΩΡΗΣΙΑΣ

Τι αλλάζει στους μισθούς στον ιδιωτικό τομέα

www.marketbeast.gr
Τι αλλάζει στους μισθούς στον ιδιωτικό τομέα
Δώδεκα ανατροπές στις φορολογικές δηλώσεις
Θερινή επίθεση σε αποζημιώσεις και εφάπαξ
Σε τι διαφέρει η κρίση της Πορτογαλίας από της Ελλάδας;
Δημοπρασία εντόκων γραμματίων αύριο
Επί τάπητος το λαθρεμπόριο υγρών καυσίμων
Απόλυτες υπερεξουσίες αποκτούν οι προϊστάμενοι των εφοριών
Δώρον άδωρον η έκπτωση στο ΦΠΑ λόγω πιστωτικής κάρτας
Παραμένει αμφίβολο το ποσοστό συμμετοχής στο PSI

Today at InfognomonPolitics

Today at InfognomonPolitics
Τουρκοναζισμός: Η νέα απειλή για την ανθρωπότητα
Έρχεται μεγάλη ήττα για τον Σαρκοζί

Οι μισθοί των κληρικών και τα παράπονα του Ιερώνυμου

Ο Βλαντίμιρ Πούτιν νικητής με το 63,79% των ψήφων, με το 98% καταμετρημένο

Poutine annoncé vainqueur de la présidentielle russe

Τι λένε στις ΗΠΑ για την Ευρώπη...

«ΤΟ ΙΡΑΝ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΕΙ ΤΗΝ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ» Πέρες: «Το Ισραήλ θα νικήσει το διαβολικό Ιράν»

ΕΦΟΔΟΣ ΤΟΥ ΣΔΟΕ ΣΕ ΣΤΡΑΤΟΠΕΔΑ Λαθρεμπόριο με... πολλά γαλόνια στον στρατό

ΣΕ ΤΟΥΡΚΟ ΑΝΑΤΕΘΗΚΕ Η ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΤΟΥ ΙΡΑΚ

Τη σύλληψη του Μουσάραφ ζητεί το Πακιστάν

Αντιστάσεις Εθνικός συναγερμός των Ελλήνων

Το Ιράν αυξάνει την στρατιωτική βοήθεια προς την Συρία

Υποθαλάσσια ενεργειακή σύνδεση για Ισραήλ-Κύπρο

Πρόταση εκμετάλλευσης της κυπριακής ΑΟΖ από κινεζικό κολοσσό

Επαναστατούν οι Τ/κ κόντρα στο Ισλάμ

Ένα-ένα μπαίνουν τα θεμέλια του εννιαίου Κουρδιστάν!

Αντώνης Σαμαράς και Ελληνισμός >Το ελληνικό κράτος αντιμετωπίζει σήμερα πρόβλημα ύπαρξης

ΓΡΑΜΜΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΟΥΑΣΙΝΓΚΤΟΝ .Οι συμμαχίες της Μεσογείου

Ισχυροποιηθείτε με ισχυρούς συμμάχους ΙΩΑΝΝΗΣ Θ. ΜΑΖΗΣ: Ο άξονας Ελλάδας-Κύπρου-Ισραήλ να ολοκληρωθεί στο αμυντικό επίπεδο

ΣΤΟ ΠΕΝΤΑΓΩΝΟ Ο ΑΒΡΑΜΟΠΟΥΛΟΣ Με βίζα... τη Σούδα, η επίσκεψη στις ΗΠΑ

Μακάβρια γραφειοκρατία με λείψανα αγνοουμένων

Κι ἤθελε ἀκόμη...

«Ξεχάσαμε την Αυτονομία, ας μην ξεχάσουμε και τους ήρωές μας…»

Το Αγαθονήσι, το Φαρμακονήσι και η τουρκική θαλασσία ισχύς

Νέες περικοπές σε μισθούς και επιδόματα, ύψους 2 δισ. ευρώ - Δεν υπήρξε ποτέ σχέδιο ουσιαστικής διάσωσης της Ελλάδας

ΨΗΦΟΦΟΡΙΑ ΣΤΟ DAILYNEWS24.GR
ΘΑ ΨΗΦΙΣΕΤΕ ΣΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ;
ΝΑΙ
ΟΧΙ
ΙΣΩΣ
ΔΕΝ ΕΧΩ ΑΠΟΦΑΣΙΣΕΙ ΑΚΟΜΗ
Mega, Ant1, Alpha και ΣΚΑΪ, μπαίνουν στο στόχαστρο των Anonymous

Νέες περικοπές σε μισθούς και επιδόματα, ύψους 2 δισ. ευρώ

Σε φόρο μετατρέπεται το τέλος ακινήτων

Στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο για το χαράτσι των ακινήτων

Στα Ελληνικά Πετρέλαια οι μισθοί "πετούν" στον ουρανό

Δεν υπήρξε ποτέ σχέδιο ουσιαστικής διάσωσης της Ελλάδας

63,56% για τον Πούτιν και την τρίτη προεδρική θητεία

Αγνώστου καταγωγής ο Charlie Chaplin

Να αστυνομικός, να μάλαμα...

Διπλό του ΠΑΟΚ, γκρέμισε τον ΠΑΟ

Αγκινάρες γεμιστές

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΖΩΝΗ

Διαβάστε σήμερα στην καθημερινή ηλεκτρονική εφημερίδα «Ελεύθερη Ζώνη» (www.elzoni.gr):
-Απόφοιτος της… «Σχολής ΠΑΣΟΚ» ο κ. Παπαδήμος περισσότερα…
Ελεύθερη Ζώνη, 

Καθημερινή Ηλεκτρονική Εφημερίδα.
Βησσαρίωνος 3-5, 
Αθήνα Τηλ. 210-3643601

Νέα σε τίτλους από το e-Pontos

Νέα από το e-Pontos
Εκδήλωση μνήμης και τιμής για τον Θεοφύλακτο Κ. Θεοφύλακτο
ΕΥΞΕΙΝΟΣ ΛΕΣΧΗ ΒΕΡΟΙΑΣ

ΠΟΝΤΙΑΚΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ ΣΥΚΕΩΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

ΠΟΝΤΙΑΚΟΣ - ΜΙΚΡΑΣΙΑΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΚΑΡΥΟΧΩΡΙΟΥ «Ο ΠΡΟΣΦΥΓΑΣ»

ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΕΤΟΡΑΧΗΣ ΕΛΑΣΣΟΝΑΣ

ΕΝΩΣΗ ΠΟΝΤΙΩΝ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ «ΠΑΝΑΓΙΑ ΣΟΥΜΕΛΑ»