Δευτέρα 15 Φεβρουαρίου 2016

Έκτακτα Δελτία θυελλωδών ανέμων σε ισχύ

ΑΝΑΓΓΕΛΙΑ ΘΥΕΛΛΩΔΩΝ ΑΝΕΜΩΝ ΓΙΑ ΤΗ METAREA 3
ΕΘΝΙΚΗ ΜΕΤΕΩΡΟΛΟΓΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ
ΑΝΑΓΓΕΛΙΑ ΑΡ 089 - ΔΕΥΤΕΡΑ 15 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2016/1600 UTC

ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΟΨΗ 15-02-16/03 UTC
ΣΧΕΔΟΝ ΣΤΑΣΙΜΟ ΕΚΤΕΤΑΜΕΝΟ ΧΑΜΗΛΟ ΜΕ ΚΕΝΤΡΑ 998 ΣΤΗ ΣΑΡΔΗΝΙΑ ΚΑΙ 1000
ΣΤΗ ΒΟΡΕΙΑ ΑΔΡΙΑΤΙΚΗ ΑΝΑΜΕΝΕΤΑΙ ΜΕ ΚΕΝΤΡ0 1007 ΣΤΗ ΣΑΡΔΗΝΙΑ ΣΤΙΣ
15/21 UTC. ΥΨΗΛΕΣ ΠΙΕΣΕΙΣ 1025 ΣΤΟΝ ΤΑΥΡΟ
ΝΟΤΙΑ ΑΔΡΙΑΤΙΚΗ,
ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΧΡΙ 15/22 UTC ΝΟΤΙΟΙ ΝΟΤΙΟΑΝΑΤΟΛΙΚΟΙ 7 Η 8
ΣΙΔΡΑ, ΒΟΡΕΙΟ ΙΟΝΙΟ ΔΥΤΙΚΑ ΤΟΥ 19.50, ΝΟΤΙΟ ΙΟΝΙΟ ΔΥΤΙΚΑ ΤΟΥ 19.50,
ΝΟΤΙΟΔΥΤΙΚΟ ΚΡΗΤΙΚΟ ΔΥΤΙΚΑ ΤΟΥ 20.00

ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΜΕΧΡΙ 16/04 UTC ΝΟΤΙΟΙ ΝΟΤΙΟΑΝΑΤΟΛΙΚΟΙ 7 Η 8
ΒΟΡΕΙΟΑΝΑΤΟΛΙΚΟ ΑΙΓΑΙΟ, ΘΡΑΚΙΚΟ ΑΝΑΤΟΛΙΚΑ ΤΟΥ 25.10
ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΧΡΙ 15/19 UTC ΝΟΤΙΟΙ 7 Η 8

Έκτακτα Δελτία θυελλωδών ανέμων σε ισχύ

ΑΝΑΓΓΕΛΙΑ ΘΥΕΛΛΩΔΩΝ ΑΝΕΜΩΝ ΓΙΑ ΤΗ METAREA 3
ΕΘΝΙΚΗ ΜΕΤΕΩΡΟΛΟΓΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ
ΑΝΑΓΓΕΛΙΑ ΑΡ 088 - ΔΕΥΤΕΡΑ 15 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2016/0930 UTC

ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΟΨΗ 15-02-16/03 UTC
ΣΧΕΔΟΝ ΣΤΑΣΙΜΟ ΕΚΤΕΤΑΜΕΝΟ ΧΑΜΗΛΟ ΜΕ ΚΕΝΤΡΑ 996 ΣΤΗ ΣΑΡΔΗΝΙΑ ΚΑΙ 1000
ΣΤΗ ΒΟΡΕΙΑ ΑΔΡΙΑΤΙΚΗ ΑΝΑΜΕΝΕΤΑΙ ΜΕ ΚΕΝΤΡΟ 1000 ΣΤΗ ΣΑΡΔΗΝΙΑ ΣΤΙΣ
15/15 UTC. ΥΨΗΛΕΣ ΠΙΕΣΕΙΣ 1025 ΣΤΟΝ ΤΑΥΡΟ.
ΝΟΤΙΑ ΑΔΡΙΑΤΙΚΗ, ΒΟΡΕΙΟ ΙΟΝΙΟ ΔΥΤΙΚΑ ΤΟΥ 19.50, ΝΟΤΙΟ ΙΟΝΙΟ ΔΥΤΙΚΑ ΤΟΥ
19.50

ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΜΕΧΡΙ 15/22 UTC ΝΟΤΙΟΙ ΝΟΤΙΟΑΝΑΤΟΛΙΚΟΙ 7 Η 8
ΣΙΔΡΑ
ΑΠΟ 15/16 UTC ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΜΕΧΡΙ 15/22 UTC ΝΟΤΙΟΙ ΝΟΤΙΟΑΝΑΤΟΛΙΚΟΙ 7 Η 8
ΝΟΤΙΟΔΥΤΙΚΟ ΚΡΗΤΙΚΟ ΔΥΤΙΚΑ ΤΟΥ 20.00
ΑΠΟ 15/13 UTC ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΜΕΧΡΙ 15/22 UTC ΝΟΤΙΟΙ ΝΟΤΙΟΑΝΑΤΟΛΙΚΟΙ 7 Η 8
ΘΑΛΑΣΣΑ ΚΑΣΤΕΛΛΟΡΙΖΟΥ
ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΧΡΙ 15/16 UTC ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΙ ΝΟΤΙΟΑΝΑΤΟΛΙΚΟΙ 7 Η 8
ΝΟΤΙΟΑΝΑΤΟΛΙΚΟ ΑΙΓΑΙΟ ΙΚΑΡΙΟ ΑΝΑΤΟΛΙΚΑ ΤΟΥ 26.00, ΘΑΛΑΣΣΑ ΣΑΜΟΥ
ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΧΡΙ 15/16 UTC ΝΟΤΙΟΑΝΑΤΟΛΙΚΟΙ 7 Η 8
ΚΕΝΤΡΙΚΟ ΑΙΓΑΙΟ ΑΝΑΤΟΛΙΚΑ ΤΟΥ 25.00
ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΧΡΙ 15/16 UTC ΝΟΤΙΟΙ ΝΟΤΙΟΑΝΑΤΟΛΙΚΟΙ 7 Η 8
ΒΟΡΕΙΟΑΝΑΤΟΛΙΚΟ ΑΙΓΑΙΟ,ΘΡΑΚΙΚΟ ΑΝΑΤΟΛΙΚΑ ΤΟΥ 25.10
ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΧΡΙ 15/19 UTC ΝΟΤΙΟΙ 7 Η 8

ΚΑΤΑΡΡΕΕΙ ΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ 4

ΚΑΤΑΡΡΕΕΙ ΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ 4
Συνεχίζουμε την αναφορά μας στο σοβαρότατο Θέμα του Νοσοκομείου Παπαγεωργίου, όσο κι αν αυτό δεν αρέσει σε πολλούς (άρχισαν οι απειλές από τα γνωστά ερπετά από τα παλιά …) γιατί θα βρουν απέναντι τους ΟΛΗ την Μακεδονία. Βλέπετε, το Νοσοκομείο Παπαγεωργίου είναι το ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΚΑΣΤΡΟ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ στην Μακεδονία, για πολλούς και διάφορους λόγους, λόγους που γνωρίζουν οι πάντες, από τον πιο απλό πολίτη, μέχρι και τα υπουργικά γραφεία. Οι λόγοι αυτοί άλλωστε είναι που κάνουν ΟΛΟΥΣ τους πολέμιους του είτε αυτοί προέρχονται από τον Ιδιωτικό χώρο, είτε από τον Κρατικό, να θέλουν να το κλείσουν.
Άλλωστε, μη ξεχνάμε πως το Νοσοκομείο Παπαγεωργίου από τότε που ξεκίνησε να κτίζεται ήταν το κόκκινο πανί για πολλούς.

Χαρακτήρισα πιο πάνω το Παπαγεωργίου ΚΑΣΤΡΟ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ, γιατί παρόλα τα τεράστια οικονομικά προβλήματα που αντιμετωπίζει, ΑΚΟΜΑ, εξακολουθεί να παρέχει ΥΨΗΛΟΥ ΕΠΙΠΕΔΟΥ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΥΓΕΙΑΣ προς τον κόσμο, εξακολουθεί να περιθάλπει ασφαλισμένους και ανασφάλιστους.
ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΑΡΕΣΕΙ… Και για να μη ξεχνιόμαστε, ΠΟΤΕ ΜΕΧΡΙ ΣΗΜΕΡΑ ΔΕΝ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΤΗΚΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΔΙΚΑΙΑ, για τι έτσι και γινόταν αυτό, δεν θα είχε σήμερα τα προβλήματα που έχει. Απλή λογική, σε ένα ΠΑΡΑΛΟΓΟ κράτος.
Το ζητούμενο, ήταν και είναι (από κάποιους) να κλείσει το Παπαγεωργίου, και γενικότερα, η υγεία, να πάει στους ιδιώτες, οπότε Αν έχεις λεφτά θα ζεις, αν δεν έχεις, θα πεθαίνεις, και θα ησυχάζουμε από εσένα.
Έτσι είναι Συνέλληνες, μας έχουν εδώ και χρόνια καταδικάσει σε αφανισμό, και είναι θέμα χρόνου (αν το επιτρέψουμε) να το πετυχουν.
Διαβάζουμε σε δημοσίευμα της 12/2/2016…..

«Στο Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Θεσσαλονίκης συζητήθηκαν τα οικονομικά και λειτουργικά προβλήματα του Νοσοκομείου «Παπαγεωργίου»που εξαιτίας της υποχρηματοδότησης σε συνδυασμό με τα χρέη του ΕΟΠΥΥ απέναντί του, κινδυνεύει συνεχώς με λουκέτο ή τουλάχιστον, υπολειτουργία τμημάτων του!
Όπως δήλωσε ο κ. Βασίλειος Παπάς, πρόεδρος ΔΣ του Νοσοκομείου Παπαγεωργίου, "είμαι 17 χρόνια σε αυτό το νοσοκομείο, κάθε χρόνο αλλάζει και ένας υπουργός, κάθε έξι μήνες αλλάζουν οι διοικητές, μέχρι να καταλάβουν τι γίνεται φεύγουν. Πώς να πάει καλά ο χώρος της Υγείας; Αυτή τη στιγμή, ο ΕΟΠΥΥ – που είναι ο κύριος πελάτης μας – μας χρωστάει 210.000.000, κι ούτε πρόκειται να μας τα δώσει.
Εμείς χρωστάμε στους προμηθευτές μας 75.000.000 εκατομμύρια. Δεν τους αρέσουν που τα λέμε αυτά τα πράγματα, γιατί χαλάμε την πιάτσα. Οι άρχοντες δεν φαίνεται να θέλουν να λειτουργεί σωστά ένα νοσοκομείο. Ο χώρος της Υγείας λειτουργεί σαν μαύρη τρύπα. Κανείς δεν δίνει λογαριασμό για τη σπατάλη των χρημάτων. Ξοδεύουμε σε απίθανα πράγματα. Δεν υπάρχει αγάπη γι’ αυτό τον τόπο".
Και σαν να μην έφταναν όλα αυτά, το νοσοκομείο έχει να αντιμετωπίσει όπως όλα τα υπόλοιπα της χώρας, το μείζον ζήτημα τις ελλείψεις προσωπικού που βάζει σε κίνδυνο την εύρυθμη λειτουργία πολλών τμημάτων.
Από την πλευρά της η κ. Μαρία Γιογκατζή, γενική διευθύντριατου Νοσοκομείου "Παπαγεωργίου" πρόσθεσε ότι "το όραμα είναι οι υψηλής ποιότητας υπηρεσίες και παλεύουμε για να τα καταφέρουμε, όμως, βρισκόμαστε σε οικονομικό αδιέξοδο και έχουμε έλλειψη προσωπικού. Έχουμε ζητήσει έγκριση για προκήρυξη, αλλά δεν την έχουμε πάρει. Γίνονται αποσπάσεις παρά την αντίθετη γνώμη της διοίκησης. Ενώ υπάρχει νομοσχέδιο που θα αποδεκατίσει το νοσοκομείο, καθώς θα επιτρέπεται η απόσπαση. Αν καταρρεύσει το Παπαγεωργίου, θα καταρρεύσει και η δημόσια Υγεία στην Βόρεια Ελλάδα" κατέληξε σε δραματικούς τόνους η κ. Γιογκατζή.
Ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης κ. Μπουτάρης είπε τέλος ότι "είναι πλήρης η αδιαφορία του κράτους για το νοσοκομείο "Παπαγεωργίου" και συμπλήρωσε ότι το Δημοτικό Συμβούλιο πρέπει να δώσει εντολή για να γίνει συνάντηση με τον υπουργό Υγείας για τα προβλήματα στο νοσοκομείο". Μάλιστα, και οι υπόλοιπες παρατάξεις του Δήμου Θεσσαλονίκης τάχθηκαν υπέρ μίας ευρύτερης αντιπροσωπείας που θα διεκδικήσει τα αιτήματα του νοσοκομείου από την ηγεσία του υπουργείου Υγείας.»
ΠΗΓΗ: iatropedia.gr

Αγαπητέ κύριε Παπά, σαφώς και το Νοσοκομείο σας χαλαει την «πιάτσα» της ΜΑΣΑΣ και της ΛΑΜΟΓΙΑΣ, γι αυτό και θέλουν να το σβήσουν απ’ το χάρτη, γι αυτό και το αποδυναμώνουν τόσο οικονομικά, όσο και από προσωπικό.
Και τρώνε τα λυσιακά τους, γιατί ΑΚΟΜΑ ΑΝΤΕΧΕΤΕ ΚΑΙ ΘΑ ΞΕΠΕΡΑΣΕΤΕ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΔΥΣΚΟΛΙΕΣ.
Ο ΚΟΣΜΟΣ ΔΕΝ ΘΑ ΑΦΗΣΕΙ ΝΑ ΚΛΕΙΣΕΙ ΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ, ΓΙΑΤΙ Ο ΚΟΣΜΟΣ, ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΖΗΣΕΙ, ΣΕ ΑΝΤΙΘΕΣΗ ΜΕ ΚΑΠΟΙΟΥΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΚΑΙΓΕΤΑΙ ΚΑΡΦΙ.
Θέλουν να «τελειώσουν» το Παπαγεωργίου, αλλά να είστε σίγουρος, τόσο εσείς, όσο και ΟΛΟΙ οι εργαζόμενοι σας, πως το Νοσοκομείο δε θα τελειώσει.
Αντίθετα, θα τελειώσουν ΟΛΟΙ εκείνοι που θέλουν την καταστροφή του, τέως και νυν.
Όσο για τις δηλώσεις του Δημάρχου Θεσσαλονίκης που κάνει αναφορά για «ΑΔΙΑΦΟΡΙΑ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ», πρέπει να σημειώσουμε, πως μερίδιο στην αδιαφορία αυτή, φέρουν και οι Δημοτικές αρχές της πόλης…. Ψάξτε λίγο το παρελθόν κύριε Δήμαρχε, και θα εκπλαγείτε με αυτά που θα βρείτε. ΟΛΗ Η ΠΟΛΗ ΤΑ ΓΝΩΡΙΖΕΙ…..
Και μια και μιλάμε για την συναίνεση ΟΛΩΝ των παρατάξεων για το θέμα αυτό (και ΜΠΡΑΒΟ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΣΑΣ), ΞΕΣΗΚΩΣΤΕ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ, ΣΗΚΩΣΤΕ ΤΟΥΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΕΙΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΚΑΝΑΠΕΔΕΣ, ΓΙΑΤΙ ΤΟ ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΛΕΙΣΕΙ.
Θα επανέλθω…..

Βασίλης Τσούγκαρης
tsougarisgnomi@gmail.com

ΚΑΤΑΡΡΕΕΙ ΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ 3

ΚΑΤΑΡΡΕΕΙ ΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ 3

Συνέχεια του… «μαύρου αφιερώματος» στο ΚΟΣΜΗΜΑ ΤΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ, το Γενικό Νοσοκομείο Παπαγεωργίου, το οποίο το έχουν ΚΑΤΑΔΙΚΑΣΕΙ (έτσι ελπίζουν αλλά δεν θα τους περάσει) σε ΛΟΥΚΕΤΟ. ΠΟΙΟΙ; Μα τα είπαμε, να μην τα ξαναλέμε.
ΟΛΟΙ ΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ ΤΑ ΚΟΡΑΚΙΑ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ.
Αυτά τα κοράκια πείραξε η ύπαρξη και λειτουργία του Νοσοκομείου Παπαγεωργίου, και όλο ΛΥΣΣΑ βάλθηκαν με διάφορους τρόπους να το κλείσουν. Όπως έγραψα, βρήκαν πολλούς «συμμάχους» στην προσπάθεια τους αυτή, οι οποίοι προέρχονται από διάφορους χώρους, μεταξύ αυτών, και οι διάφορες «Ελληνικές Κυβερνήσεις»…. Μήπως δεν είναι έτσι;
ΠΟΙΟΙ ΔΙΕΛΥΣΑΝ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΣΤΗ ΧΩΡΑ;
Αν απαντήσετε οι «κυβερνήσεις», κερδίζετε ποδήλατο!
Να θυμηθούμε μια δυο λεπτομέρειες που αφορούν το Γενικό Νοσοκομείο Παπαγεωργίου, έτσι για να θυμούνται οι παλαιότεροι, και να μαθαίνουν οι νεότεροι.

«Το Νοσοκομείο Παπαγεωργίου είναι ένα έργο το οποίο συγχρηματοδοτήθηκε από το Ίδρυμα Παπαγεωργίου, το Υπουργείο Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης και την Ευρωπαϊκή Ένωση.
Την ευθύνη του σχεδιασμού, της εκπόνησης των μελετών, της κατασκευής των κτιριακών εγκαταστάσεων και την προμήθεια του ιατροτεχνικού εξοπλισμού είχε το ίδρυμα ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ σύμφωνα με σχετική σύμβαση που υπέγραψε με το Ελληνικό Δημόσιο.
Η κατασκευή του ξεκίνησε το 1993, διήρκησε 4 έτη και ολοκληρώθηκε το 1997.
Η ανέγερση του Νοσοκομείου είχε ως στόχο να καλύψει την έλλειψη νοσοκομειακής υποδομής σε όλο το δυτικό μέρος της πόλης, οι κάτοικοι του όποιου ήταν υποχρεωμένοι να μετακινούνται σε μεγάλη απόσταση. Εκτός από τη μεγάλη ποικιλία των υπηρεσιών και το δυναμικό του, το νοσοκομείο Παπαγεωργίου διακρίνεται και για τις υπερσύγχρονες εγκαταστάσεις του: πλήρης μηχανοργάνωση, σύστημα παροχής ιατρικών συμβουλών εξ αποστάσεως, τηλεοπτικό κύκλωμα στα χειρουργεία που συνδέεται με τις αίθουσες συνεδριάσεων και το αμφιθέατρο για τα ιατρικά συνέδρια, εξοπλισμός ιατρικής απεικόνισης (τομογραφία, στεφανογράφημα, αγγειογράφημα κ.α ). Οι χώροι έχουν επίσης σχεδιαστεί έτσι ώστε να περιορίζονται οι μετακινήσεις.
Σήμερα το Ίδρυμα Παπαγεωργίου συμμετέχει στη σύνθεση του επταμελούς Διοικητικού Συμβουλίου του Νοσοκομείου με τρία μέλη και συνεχίζει να στηρίζει και να παρέχει σ’ αυτό οποιαδήποτε οικονομική κάλυψη και βοήθεια.»
Τα στοιχεία είναι από την ιστοσελίδα του Ιδρύματος Παπαγεωργίου…

Και φυσικά, ΔΕΝ κάλυψε μόνο τις ανάγκες νοσοκομειακών υποδομών της Δυτικής Θεσσαλονίκης, έφτασε σε σημείο να καλύπτει τις ΑΝΑΓΚΕΣ ΟΛΗΣ της ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ, και ας τολμήσει να ισχυριστεί κάποιος πως δεν είναι έτσι.
Οι παροχές υγείας; ΥΨΗΛΟΥ ΕΠΙΠΕΔΟΥ, και δεν είναι τυχαίο που το Νοσοκομείο Παπαγεωργίου ΗΤΑΝ και ΕΙΝΑΙ μέσα στα δέκα καλύτερα της χώρας, αν όχι το καλύτερο. ΗΤΑΝ, και ΕΙΝΑΙ (όπως ξαναέγραψα) το ΑΓΚΑΘΙ στα πλευρά ΟΛΩΝ εκείνων που ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΡΑΤΙΚΟ ΙΔΡΥΜΑ ΣΤΗ ΧΩΡΑ ΜΕ ΤΕΤΟΙΟΥ ΕΙΔΟΥΣ ΔΩΡΕΑΝ ΠΑΡΟΧΕΣ ΥΓΕΙΑΣ.
Και ξέρετε Συνέλληνες μια ακόμα λεπτομέρεια;
Σε αντίθεση με τα άλλα Κρατικά Νοσοκομεία, στο Νοσοκομείο Παπαγεωργίου οι διοικητές του ΔΕΝ ΦΥΤΕΥΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΤΙΣ ΟΠΟΙΕΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΙΣ, κάτι που επίσης χαλαει πολλά «σχέδια».
Ο πρόεδρος του Δ.Σ. του «Παπαγεωργίου» δεν διορίζεται από κανέναν: εκλέγεται από τα μέλη του Δ.Σ., τρία εκ των οποίων υποδεικνύονται από το Ίδρυμα Παπαγεωργίου, τρία από τον Υπουργό Υγείας και ένα μέλος από τη Σύγκλητο του ΑΠΘ.
Δεν είναι λοιπόν μόνο ο Ιδιωτικός τομέας που βλέπει για πολλούς λόγους με μισό μάτι το Νοσοκομείο Παπαγεωργίου, είναι και ο ΚΡΑΤΙΚΟΣ.
Μήπως δεν είναι έτσι; Ρωτάω εγώ, και ΞΕΡΟΥΝ ΠΟΛΛΟΙ σε ποιους απευθύνω την ερώτηση. Αλήθεια, για ποιο λόγο το Παπαγεωργίου ΔΕΝ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΕΙΤΑΙ ΟΠΩΣ ΠΡΕΠΕΙ;
Για ποιο λόγο τη στιγμή που παρέχει τις ΙΔΙΕΣ αλλά και ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ υπηρεσίες με αντίστοιχα Θεραπευτήρια των Αθηνών παίρνει ΨΙΧΟΥΛΑ; Πολλές φορές μάλιστα, ΟΥΤΕ και αυτά;
ΠΟΙΟΙ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΑΠΟΦΑΣΙΣΑΝ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΤΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ;
ΓΙΑΤΙ ΕΚΕΙΝΟΙ ΠΟΥ ΚΑΠΟΤΕ ΑΓΩΝΙΣΤΗΚΑΝ ΓΙΑ ΝΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΗΣΕΙ ΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΣΗΜΕΡΑ ΑΔΙΑΦΟΡΟΥΝ, ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΟΝΤΑΣ ΤΟ ΣΟΒΑΡΟΤΑΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΤΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΟΛΗΣ ΤΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΣΑΝ ΚΑΤΙ ΑΠΛΟ;
ΠΟΙΟΙ ΕΙΝΑΙ ΕΚΕΙΝΟΙ ΣΤΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΑ ΠΟΥ ΦΡΕΝΑΡΟΥΝ ΤΗ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗ ΤΟΥ ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ;
Θα επανέλθω……

Βασίλης Τσούγκαρης
tsougarisgnomi@gmail.com

Simrad HALO™-3 Radar

Simrad HALO™-3 Radar
Combining the best characteristics of traditional pulse and FMCW broadband radar systems, our Halo™ Radar uses Pulse Compression technology to provide an unprecedented mix of long and short detection range, high target definition, and minimal clutter. Solid State technology means minimal warm-up time and maximum ocean-going reliability, while compliance with upcoming Low Emission standards makes Halo Radar safe to run in anchorages and marinas.
Key Features
True 48nm range with 3-foot open array antenna
Beam Sharpening with Target Separation Control
Compatible exclusively with Simrad NSS evo2 and NSO evo2 multifunction displays
Dual Range operation
Advanced signal processing with Custom, Harbour, Offshore, Weather, and BIRD modes
High-speed 48RPM operation
InstantOn™, ready in 16-25 seconds from power-on, instant from standby
MARPA target tracking, up to 10 targets (20 with dual range)
Low electromagnetic emissions and radiation
Low power consumption with 12/24V operation
Ethernet connectivity
Unique blue LED accent lighting with brightness control

HaloTM sees all the way across the bay
From Pax River, HaloTM sees all the way across the Cheasapeake Bay(1) and detects storms over Cambridge, Maryland(2)

300ft and up to 72nm - same time & screen
HaloTM lets you see near and far in Dual Range mode, with competely independent split-screen displays.
Note a remarkably small 20ft main bang area(1)

Track multiple high-speed targets
With high-speed operation, Halo shows target trails of four fast-moving jet skis in Clearwater, Florida harbour

Monitor far-away weather cells
HaloTM sees weather cells 65NM away (3), giving you a real-time view of rough weather long before you encounter it.

Superior target separation
HaloTM shows clear separation of even the smallest targets, as seen in this sailing dingy race.

Birdfinder radar
Birds mean fish, and Halo's dedicated BIRD mode means it's easy to find flocks of birds from a distance. Birds are visible at 3.5nm here, with no high-gain screen clutter thanks to Halo Radar's advanced DSP.
Solid-State with Pulse Compression Technology
Simrad Halo Radar is the world’s first high performance, solid-state radar with pulse compression technology designed specifically for recreational mariners. Unlike traditional pulse radar, Halo Radar isn’t reliant on a high-powered magnetron (vacuum tube) to transmit. Instead, Halo Radar uses solid-state electronics and low-power 25W pulsed, frequency-swept transmission bursts to deliver pulse radar-like range and resolution, without the associated warm-up time, power consumption, or electromagnetic emissions.
48nm Range
Halo Radar delivers a maximum range comparable to traditional 6kW pulse radar, at up to 48nm with the HALO-3 Radar’s 3-foot open array antenna. It offers unprecedented 6m (20ft) minimum range, peering into that pulse-radar blind spot where once only FMCW (3G/4G) Broadband Radar could operate.
Beam Sharpening
Whether you’re looking at a flock of birds or a string of channel markers, separating one radar target from another is key. Beam Sharpening with Target Separation Control provides unmatched target resolution, granting the Halo Pulse Compression Radar’s 3-foot open array antenna the same effective target resolution as a 4-foot array without beam sharpening.
Dual Range Operation
With Dual Range, Halo Radar functions like two arrays in one – monitor two distance ranges simultaneously with independent displays, controls, and totally independent MARPA target tracking. Take full advantage of Halo Radar’s combination of short-, mid-, and long-range performance to keep an eye on faraway weather cells, while monitoring channel markers and high speed watercraft up close.
Target Detection
The HALO-3 Radar offers excellent target detection for its compact 3-foot open array. For enhanced target detection in line with tough IEC 62388 Annex D specifications, consider our larger HALO-4 Radar or HALO-6 Radar arrays.
View comparison table
MARPA Target Tracking
Track up to 10 user-selected radar targets, displaying CPA (closest point of approach) and TCPA (time to closest point of approach). Up to 20 different targets can be tracked in Dual Range mode, with 10 targets per screen. MARPA functionality requires a heading sensor and GPS.
Advanced Signal Processing
Halo Radar employs advanced signal processing for digital azimuth and range sidelobe reduction, enhancing discrimination of small targets such as channel markers from larger adjacent targets such as ships and bridges. In addition, Directional Sea Clutter Rejection dynamically changes gain in the sweep to allow smaller targets to be seen in the leeward. Coming soon via free NSS/NSO evo2 software update, Sector Blanking reduces on-screen clutter by eliminating unwanted reflections in up to four user-defined zones.
5 Usage Modes with Automatic Harbour/Offshore Selection
Custom, Harbour, Offshore, Weather, and BIRD modes tune Halo Radar’s advanced signal processing to help ensure the targets you’re interested in can be seen vividly – even in the toughest environmental conditions. Automatic selection of Harbour and Offshore modes configures your Halo Radar to suit your surroundings, while a ‘Custom’ mode enables easy manual tuning to suit any purpose or condition.
High Speed Mode
Halo Pulse Compression Radar provides rapid position updates, with high speed operation up to 48RPM (mode and range dependent). Simrad quality construction and Halo Radar's brushless motor with advanced helical geartrain design ensure exceptionally quiet operation, especially at 48RPM.
InstantOn™
Collision hazards won’t wait for your radar to start up – why should you? Halo Radar’s solid-state technology is ready instantly from standby, and in just 16-25 seconds from power-on to fully-operational. Avoid the 2-3 minute warm-up time associated with traditional pulse radar, and trust Halo Radar to produce an immediate, accurate radar image when you need it.
High Reliability
Halo Radar is built to last, with its solid-state transceiver meaning no magnetron to replace, and no manual tuning required as the magnetron heats up or ages. Similarly, a solid-state brushless motor driver means no motor brushes to wear out and replace. Be confident that Halo Radar will operate at high speed in winds up to 70 knots, year after year.
Low Electromagnetic Emissions
Unlike traditional pulse radar, Halo Radar’s low-power pulsed transmissions meet upcoming Low Emission standards. This makes Halo Radar safe to run in anchorages and marinas, providing enhanced radar coverage at the very start and end of each journey. In fact, Halo Radar’s minimum safe distance in any transmission mode is within the swing circle of its open array antenna.
Low Power Consumption
Halo Radar uses 40W average with no wind, and no more than 150W at maximum wind velocity. Experience even greater power savings in standby with just 6.5W power usage, versus 10-15W for pulse radar. With its low power consumption and support for 12/24 volt DC systems, Halo Radar is ideal for small to mid-sized powerboats.
Ethernet Connectivity
Simrad Halo Pulse Compression Radar connects to any Simrad NSS evo2 or NSO evo2 multifunction display system via Ethernet, with a bulkhead-mounted interface box below deck. Antenna installation is simple and elegant, with the same thin cable and small-diameter connectors as our 3G/4G Broadband radars.
Uncompromising Aesthetics
Bringing the range and reliability of Halo Pulse Compression Radar to your boat doesn’t mean compromising on aesthetics. Halo Radar’s sleek open-array antenna sits atop a uniquely curved pedestal, a departure from traditional boxy and utilitarian radar designs. Display your Halo Radar on the water with soft-glow, dual-beam Blue LED accent lighting, integrated into the pedestal and customizable with 4-level brightness control.
* Halo™ Pulse Compression Radar’s blue 4 level static accent pedestal lighting may not be approved for use in your boating location. Please check your local boating regulations before turning the blue accent lights ON.
Technical/Environmental
Humidity +40°C, 93% RH
Operating Temperature -25° to +55°C
Water Resistance IPX6
Product Width 1,068mm / 3.5'
Product Height 448mm /17.6"
Product Weight Unpacked System: 26.8kg/59lb±10%
Pedestal:18.75kg/41.5lb±10%
Antenna 3’: 4.1kg/9.0lb±10%
RI-12: 1.6kg/3.5lb±10%
20m (33ft) Cable: 2.3kg/5.0lb±10%
Specified Standards FCC ID: RAYHALO
IC: 4697A-HALO
Emissions compliant to SM1541-4 (including -40dB/dec future design objectives)
Waterproof Standard/rating IEC60945-4
Power
Power Consumption 150W (peak in 70kt winds), 40W (average with zero wind velocity), 6.5W (standby)
Power Supply (Supply Voltage) 10.8V – 31.2V DC (12/24 Volt DC systems)
Other
Pulse Length / PRF Pulse length: 0.04µsec; Chirp length: 2-96µsec; Chirp Bandwidth: 2-32MHz; Up to 1 pulse and 5 chirps in a burst with burst repetition rate of 500-2000Hz. Range and mode dependent. Effective Pulse Compression Ratio less than 150 in all modes.
Other Features Automatic Harbour, Offshore, Weather and BIRD modes, Custom manual mode, MARPA, Dual Range, InstantON, Low power draw, Low electromagnetic emission
Radar
Antenna Horizontal Beam Width [deg] 2.4° ±10% (-3dB width), 2.1/1.9/1.6° with Beam Sharpening mode enabled (Low/Med/High)
Antenna Receiver Noise Figure [dB] 5
Antenna Rotation Speed Approx. 24-48RPM (min 20RPM at 70 knots)
Antenna Type Circulator and Isolator; Radar Mixer: MIC front-end
Antenna Vertical Beam Width 25° +20% (-3dB width)
RadarVibration 2-100Hz and 20G, 100,000 cycles
Synthesized - X-Band 9.410–9.495GHz
Communications
Ethernet 10/100 BaseT, NMEA2000/NMEA0183
Overview
Cable Length 20m (65ft). Optional 10m (33ft) cable
Radar Technology
Solid-state X-Band transceiver with Pulse Compression technology
Radar Max Range
100m / 300ft to 48nm
Radar Features
Peak Power Output: 25W ±10% under any transmit condition (up to 10% duty cycle max)
Radiation Safe Distance: 100W/m2 (Occupational) at 0m - touch anywhere; 10W m2 (Public) measured at .28m/.92ft. FCC CFR47 Part 2.1091 calculated public safe distance is 0.80m/2.6ft. (less than the swing circle of the antenna with either method).

Η πρόταση της εβδομάδας! Shadow Polmar UHF 3W - ΑΠΟ ΤΟ RADIO ELEKTRON

Η πρόταση της εβδομάδας!
Shadow Polmar UHF 3W

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΚΛΙΚ ΕΔΩ 
ΦΟΡΗΤΟΣ ΑΣΥΡΜΑΤΟΣ PMR 446. 16ch 8+8 ΨΗΦΙΑΚΗ ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑ ΣΗΜΑΤΟΣ, ΦΩΝΗΤΙΚΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΚΑΝΑΛΙΟΥ,ΕΥΚΟΛΗ ΧΡΗΣΗ,ΜΕΓΑΛΗ ΑΥΤΟΝΟΜΙΑ ΜΠΑΤΑΡΙΑΣ,ΠΛΗΡΗΣ ΦΟΡΤΙΣΗ ΣΕ 4 ΩΡΕΣ,ΣΤΙΒΑΡΗ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ,ΜΙΚΡΟ ΜΕΓΕΘΟΣ.
ΕΙΔΙΚΟ ΓΙΑ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ, ΕΣΤΙΑΣΗΣ, ΑΝΟΙΧΤΩΝ ΧΩΡΩΝ, ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΩΝ, ΚΑΙ ΑΛΛΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΩΝ
* MΠΟΡΕΙ ΝΑ ΠΑΡΑΜΕΤΡΟΠΟΙΗΘΕΙ ΣΕ ΣΥΧΝΟΤΗΤΕΣ, ΚΑΙ ΙΣΧΥΗ ΜΕΧΡΙ 2 WATT ΓΙΑ ΡΑΔΙΟΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΗ ΧΡΗΣΗ( OFSET,TONE ENCODER /DECODER /WIDE,NARROW)
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟΣ ΚΑΤΟΠΙΝ ΕΠΙΛΟΓΗΣ ΣΑΣ. 
Ultra-small size design Easy to use
Monitor function
3,7V/1200mAh Li-ion battery
PC functions manageable:
- 50 CTCSS and 83 DCS codes
- Squelch treshold level
- TOT (Time-Out-Timer) function
- BCL (busy channel lock) function
Power Save function 

ΜΑΖΙ ΜΕ ΦΟΡΤΙΣΤΗ ΒΑΣΗΣ, ΚΛΙΠ ΓΙΑ ΤΗΝ ΖΩΝΗ, ΚΑΙ ΜΙΚΡΟΑΚΟΥΣΤΙΚΟ / ΜΙΚΡΟΦΩΝΟ

Ένα ευτυχισμένο βασίλειο

Ένα ευτυχισμένο βασίλειο
Συγγραφέας: Χρυσηίδα Δημουλίδου
Εικονογράφος: Νέστορας Ξουρής
Σειρά: Το βασίλειο των χρυσομελισσών
Ημερομηνία έκδοσης: 27 Οκτωβρίου 2014
Σχήμα: 21Χ29
Σελίδες: 40
Εξώφυλλο: Σκληρό
ISBN: 978-960-567-070-2
Ετικέτες ΑυτογνωσίαΒία και επιθετικότηταΔημοκρατίαΔικαιοσύνηΙσότηταΣυνεργατικότητα
Μια φορά κι ένα καιρό, σε μια κοιλάδα γεμάτη λουλούδια, στο βασίλειο των Χρυσομελισσών, κυβερνούσε η καλή και δίκαια βασίλισσα Μελισσόφη και ο λαός ήταν πολύ ευτυχισμένος. Μια μέρα βρήκαν μισοπεθαμένη στον χιονιά τη Σφήκα και την περιμάζεψαν, κι εκείνη έγινε η πιστή ακόλουθοςκαι οικονόμος της βασίλισσας. Κανείς όμως δεν κατάλαβε πόσο μοχθηρή ήταν και πως ο αληθινός σκοπός της ήταν να κλέψει τον θρόνο από τη Μελισσόφη και να αρπάξει τον θησαυρό του βασιλείου. Κι όταν μια μέρα η βασίλισσα αρρώστησε βαριά, η Σφήκα αποφάσισε να πραγματοποιήσει τα σκοτεινά σχέδιά της…

ΝΕΕΣ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΕΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΔΙΑΠΛΑΣΗ

Έντιτ Στράιμπερ-Βίκε, Ο θυμωμένος Κνουτ

Εικονογράφηση: Καρόλα Χόλαντ
Μετάφραση: Μαρία Σούμπερτ

Ξαφνικά το πυροσβεστικό αυτοκίνητο του Κνουτ
σταµατάει να λειτουργεί.
Ο Κνουτ θυµώνει!
Φωνάζει, χτυπιέται, πετάει τα παιχνίδια του
στον καλύτερό του φίλο, τον γάτο Γκρίζλι.
Όταν όµως εξατµίζεται ο θυµός, έχει εξαφανιστεί και ο Γκρίζλι.
Και τώρα;
Τι µπορεί να κάνει κανείς όταν έρχεται αυτός ο θυµός;
Ένα παραμύθι για τον θυμό, με συμβουλές για την εκτόνωσή του.
ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΚΑΙ ΞΕΦΥΛΛΙΣΤΕ ΤΟ ΕΔΩ
Μαρία Σούμπερτ, Ο φούρναρης Πλατς

Εικονογράφηση: Φωτεινή Τίκκου
Ο Πλατς είναι φούρναρης, αλλά δεν του είναι αρκετό. Θέλει να αποκτήσει τον ουρανό με τ’ άστρα.
Όταν εμφανίζεται στο χωριό ο ζητιάνος με το μαγικό σα­κούλι, η ζωή του Πλατς αλλάζει απότομα.
Πόσα καρβέλια ψωμί χωράει πια αυτό το μαγικό σακούλι;
Θα καταφέρει ο Πλατς να κερδίσει τον ουρανό με τ’ άστρα;
Ένα παραμύθι για την επιθυμία τού να έχουμε όλο και περισσότερα και την αναζήτηση της ευτυχίας στα απλά πράγματα.
ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΚΑΙ ΞΕΦΥΛΛΙΣΤΕ ΤΟ ΕΔΩ
Δείτε όλες τις νέες κυκλοφορίες εδώ

JACKSON & GRETSCH στο eNakas Music Store!


Jackson ιδρύθηκε στα τέλη της δεκαετίας του 70, σε μια εποχή που η rock και heavy μουσική βιομηχανία βίωσε μια πρωτοφανή άνθηση. Από μικρό guitar repair shop στη Νότια Καλιφόρνια, μέσα σε λίγα χρόνια, η  Jackson έγινε συνώνυμο του heavy metal ήχου και της υψηλής ποιότητας κατασκευής και απόδοσης.
Έως και σήμερα, πλήθος επιτυχημένων μουσικών όπως ο Randy Rhoads (Ozzy), Kerry King (Slayer), Adrian Smith (Iron Maiden), Chris Broderick (Megadeth), Phil Collen (Def Leppard), Phil Demmel (Machine Head), έχουν βάλει την υπογραφή τους σε φημισμένα μοντέλα της εταιρείας Jackson.
Η κληρονομιά τριών δεκαετιών συνεχίζεται, με την ίδια υψηλή ποιότητα και χωρίς συμβιβασμούς.
Από τους country ήχους του Chet Atkins μέχρι τον rockabilly Eddie Cohran και από τον R&B Βο Diddley έως τον χαρισματικό performer Billy Gibbons, η Gretsch δικαίως διεκδικεί ένα ξεχωριστό κομμάτι στην ιστορία της μουσικής.
Με επιβλητική εμφάνιση και κορυφαία ποιότητα, αλλά και με ιστορία που ξεκινάει πριν το 1900, συμβαδίζει διαχρονικά με όλα τα είδη της μουσικής και αποτελεί σύμβολο κορυφαίων καλλιτεχνών παγκοσμίως.

Εκδοτικό πρόγραμμα, Φεβρουάριος - Ιούλιος 2016 | Προσκλήσεις | Πρόγραμμα εκδηλώσεων

 
Νέες Εκδόσεις | Φεβρουάριος - Ιούλιος 2016
Για το διάστημα Φεβρουαρίου-Ιουλίου 2016 ετοιμάζουμε ένα πλούσιο και εξαιρετικά ενδιαφέρον εκδοτικό πρόγραμμα. Θα περιλαμβάνει βιβλία σημαντικών ελλήνων και ξένων συγγραφέων από τους χώρους της πεζογραφίας, της ποίησης και των επιστημών, καθώς και έργα νεότερων δημιουργών που θα ανανεώσουν με τον δικό τους τρόπο το λογοτεχνικό τοπίο

 
Δάφνη Νικήτα

16 Φεβρουαρίου 2016
Οι Εκδόσεις Καστανιώτη και το Σπίτι της Κύπρου σας προσκαλούν στην παρουσίαση της νέας ποιητικής συλλογής της Δάφνης Νικήτα Μαύρα σκυλιά την Τρίτη 16 Φεβρουαρίου 2016 και ώρα 8 μ.μ.
Για το βιβλίο θα μιλήσουν οι:
Φώτης Δημητρακόπουλος, καθηγητής στο τμήμα Φιλολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών
Ανδρέας Μήτσου, συγγραφέας
Αποσπάσματα θα διαβάσει η ηθοποιός Αιμιλία Υψηλάντη. 
Σπίτι της Κύπρου
Ξενοφώντος 2Α 
Αθήνα , 210-37.34.904
 
Αλέξης Σταμάτης

18 Φεβρουαρίου 2016
Οι Εκδόσεις Καστανιώτη και το Booktalks σας προσκαλούν στην παρουσίαση του νέου μυθιστορήματος του Αλέξη Σταμάτη Το βιβλίο της βροχής την Πέμπτη 18 Φεβρουαρίου 2016 και ώρα 7.30 μ.μ.
Με τον συγγραφέα θα συνομιλήσει η Μαριαλένα Σπυροπούλου, ψυχολόγος-ψυχοθεραπεύτρια, αρθρογράφος στην εφημερίδα «Η Καθημερινή». 
Booktalks
Αρτέμιδος 47 & Αγίου Αλεξάνδρου 58 
Παλαιό Φάληρο , 210-98.02.520

βιβλιοπαρουσίαση "Λεωνίδας Κύρκος. Η τελευταία μάχη"

Σας προσκαλούμε στην εκδήλωση παρουσίασης του βιβλίου:«Λεωνίδας Κύρκος Η τελευταία μάχη»
της Αλίκης Χατζή.
Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στην ΕΣΗΕΑ (Ακαδημίας 20, Αθήνα) την Τρίτη 16 Φεβρουαρίου 2016, στις 6:00 μ.μ.
Εκδόσεις Επίκεντρο,
Καμβουνίων 9, Θεσσαλονίκη, Τ.Κ. 54621
τηλ. 2310-256146, Fax 2310-256148
books@epikentro.gr
www.epikentro.gr

ΠΑΣΧΑΛΗΣ ΣΑΒΒΑΤΟ 20 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ ΜΑΥΡΗ ΤΡΥΠΑ

Δ Τ έκθεση "Ο κόσμος του Ο. Ελύτη. Ποίηση και ζωγραφική" - Τελλόγλειο Ίδρυμα Τεχνών Α.Π.Θ.

1ο ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Έκθεση: «Ο κόσμος του Οδυσσέα Ελύτη. Ποίηση και ζωγραφική»
Εγκαίνια: 18 Μαρτίου 2016 | 19:00
Τελλόγλειο Ίδρυμα Τεχνών Α.Π.Θ.
To Τελλόγλειο Ίδρυμα έχοντας στο ενεργητικό του μια σειρά σημαντικών εκθέσεων συνεχίζει τα μεγάλα αφιερώματα σε δημιουργούς που επηρέασαν και εξακολουθούν να επηρεάζουν τη σύγχρονη καλλιτεχνική δημιουργία. Μετά τις εκθέσεις για τους PicassoMiroLautrecGoyaBeethoven κ.ά., προγραμματίζει μια ιδιαίτερα φιλόδοξη και σημαντική έκθεση για τον Μάρτιο-Μάιο 2016 με τίτλο «Ο κόσμος του Οδυσσέα Ελύτη. Ποίηση και Ζωγραφική» με αφορμή τη συμπλήρωση 20 χρόνων από τον θάνατό του.
Η έκθεση θα περιλαμβάνει τρεις ενότητες: α) τα ζωγραφικά έργα και τα κολάζ του Ελύτη, β) αποσπάσματα από αισθητικά του δοκίμια για μεγάλους ζωγράφους και γλύπτες (όπως Παναγιώτης Ζωγράφος, Ματίς, Πικάσο, Θεόφιλος, Παρθένης, Χατζηκυριάκος-Γκίκας, Εγγονόπουλος, Καπράλος, Νικολάου, Τσαρούχης, Κανέλλης, Μόραλης, Φασιανός, Δέρπαπας), τα οποία θα συνοδεύονται από αντιπροσωπευτικά τους έργα. Στην ίδια ενότητα θα παρουσιάζονται χειρόγραφα του ποιητή, πρώτες εκδόσεις του και πλούσιο αρχειακό υλικό (το βραβείο Νόμπελ, έγγραφα κ.ά.). γ) Έργα διακεκριμένων σύγχρονων καλλιτεχνών εμπνευσμένα από την ποίηση του Ελύτη (Ν. Μελά, Τέτσης, Θεοχαράκης, Τσόκλης, Πανιάρας, Σόρογκας, Μακρουπάλης, Μπότσογλου, Παπαγιάννης, Ψυχοπαίδης, Κόττης, Αδαμάκος, Παντελιάς, Βαρώτσος, Μποκόρος, Λάππας, Λήτη).
Την έκθεση επιμελείται ο Τάκης Μαυρωτάς, έχοντας τη συμπαράσταση της ποιήτριας Ιουλίτας Ηλιοπούλου. Έργα και υλικό δανείζουν το Μουσείο Μπενάκη, η Γεννάδειος Βιβλιοθήκη, η Εθνική Πινακοθήκη, το Ίδρυμα Θεοχαράκη και πολλοί καλλιτέχνες και συλλέκτες.
Την έκθεση θα εγκαινιάσει ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Π. Παυλόπουλος στις 18 Μαρτίου 2016 (20ή επέτειος θανάτου του ποιητή), ενώ θα τιμήσουν με την παρουσία τους σημαντικές προσωπικότητες των γραμμάτων και τεχνών.
Τη Δευτέρα 21η Μαρτίου 2016, παγκόσμια ημέρα ποίησης, το Τελλόγλειο Ίδρυμα διοργανώνει στο πλαίσιο της έκθεσης συναυλία του συνθέτη Γ. Κουρουπού με μελοποιημένη ποίηση του Ο. Ελύτη στο Βασιλικό Θέατρο.
            Περισσότερες πληροφορίες θα ακολουθήσουν σε επόμενα δελτία τύπου.

Αυτοί είναι οι αληθινοί Άγιοι του «Έρωτα» - Τι σχέση έχουν με τον Πόντο

Αυτοί είναι οι αληθινοί Άγιοι του «Έρωτα» - Τι σχέση έχουν με τον Πόντο


Ο Μακαριστός Αρχιεπίσκοπος Χριστόδουλος, σε μια προσπάθεια να τραβήξει την προσοχή των νέων προς την Ορθόδοξη Πίστη, πρότεινε στους ερωτευμένους και τα αντρόγυνα να γιορτάζουν την αγάπη τους την προηγουμένη του ξενόφερτου και ανύπαρκτου Αγίου Βαλεντίνου.
Τι σχέση είχαν με τον Πόντο; Δείτε τη συνέχεια, εδώ...

Μια διαρκή καταδίωξη βιώνει ο Άνθρωπος με Αναπηρία στη χώρα μας καθώς και οι υπόλοιπες ευπαθείς κοινωνικές ομάδες

Διαρκής πίεση έως την ολική σύνθλιψη του κοινωνικού κράτους Μια διαρκή καταδίωξη βιώνει ο Άνθρωπος με Αναπηρία στη χώρα μας καθώς και οι υπόλοιπες ευπαθείς κοινωνικές ομάδες οι οποίες καθημερινά λαμβάνουν τρομοκρατικές για το μέλλον τους ειδήσεις και βιώνουν την
ταχεία αποδόμιση του κοινωνικού κράτους. Με βίαιο τρόπο αναγκαζόμαστε
να αντιληφθούμε πως πρέπει άμεσα να αλλάξουμε ρότα...
http://takisalexandrakis.blogspot.gr/2016/02/blog-post_12.html
2016-02-08_6 Επιστολή Σωματείου Ατόμων με Ειδικές Ανάγκες Ν. Λακωνίας
- Σχόλια στη δημόσια διαβούλευση για το σχέδιο νόμου «Σύσταση Γενικής
Γραμματείας Ψηφιακής Πολιτικής»
Αξιότιμε κύριε Υπουργέ,
Με το παρόν, το Σωματείο Ατόμων με Ειδικές Ανάγκες Ν. Λακωνίας
συμμετέχει στη διαβούλευση για το σχέδιο νόμου «Σύσταση Γενικής
Γραμματείας Ψηφιακής Πολιτικής», διαφωτίζοντας και ενημερώνοντας για
ένα πρόβλημα εξόχως κορυφαίο και συνεχές, που παρά τις αμέτρητες
επιστολές και διαβήματα όλα αυτά τα χρόνια δεν επιλύεται θεσμικά.
Τα προβλήματα στην καθημερινότητα του πολίτη με αναπηρία αναφορικά με
την έλλειψη ηλεκτρονικής προσβασιμότητας σε όλο το φάσμα των
προσφερόμενων από το Δημόσιο ψηφιακών υπηρεσιών είναι τεράστια. Αυτό
διότι κατά το σχεδιασμό όλων των ψηφιακών υπηρεσιών του Δημοσίου δεν
λαμβάνονται υπόψη οι...
Δείτε το σύνολο της επιστολής πατώντας τον ακόλουθο σύνδεσμο:
http://takisalexandrakis.blogspot.gr/2016/02/blog-post.html
2016-02-08_5 Δελτίο τύπου Σωματείου Ατόμων με Ειδικές Ανάγκες
Ν.Λακωνίας - Θέμα: Ενημέρωση για την επικαιροποίηση του μητρώου ΕΚΟ
(ευπαθών κοινωνικών ομάδων) στην υπηρεσία του ΟΑΕΔ
Ενημέρωση για την επικαιροποίηση του μητρώου ΕΚΟ (ευπαθών κοινωνικών
ομάδων) στην υπηρεσία του ΟΑΕΔ
Το Δ.Σ. του Σωματείου Ατόμων με Ειδικές Ανάγκες Ν. Λακωνίας ενημερώνει
τα μέλη του για τη διαδικασία της επικαιροποίησης του μητρώου ανέργων
ΕΚΟ (ευπαθών κοινωνικών ομάδων) την οποία έχει ξεκινήσει η υπηρεσία
του ΟΑΕΔ. Πιό συγκεκριμένα, τα Άτομα με Ειδικές Ανάγκες τα οποία είχαν
κατά το παρελθόν εκδόσει δελτίο ανεργίας και εφόσον επιθυμούν να το
διατηρήσουν ώστε να μπορούν να ενταχθούν σε προγράμματα απασχόλησης
και κατάρτισης, οφείλουν το συντομότερο να προσέλθουν στην πλησιέστερη
υπηρεσία του ΟΑΕΔ για την επικαιροποίηση των στοιχείων τους,
προσκομίζοντας:
Δείτε το δελτίο τύπου πατώντας τον ακόλουθο σύνδεσμο:
http://takisalexandrakis.blogspot.gr/2016/01/2016-01-031.html
2016-01-28_4 Δελτίο τύπου Σωματείου Ατόμων με Ειδικές Ανάγκες Ν.
Λακωνίας - Ενημέρωση για τη διάρκεια ισχύος της αναπηρίας των
υγειονομικών επιτροπών των ασφαλιστικών φορέων και για τις 43 μόνιμες
και μη αναστρέψιμες παθήσεις
2016-01-19_2 - Αίτημα για πλήρη απαλλαγή των Ατόμων με Ειδικές Ανάγκες
από δημοτικά τέλη και τέλη ύδρευσης χωρίς μετακύληση του κόστους στους
λογαριασμούς των υπολοίπων δημοτών
Δείτε τα δελτία τύπου πατώντας τον ακόλουθο σύνδεσμο:
http://takisalexandrakis.blogspot.gr/2016/01/2016-01-031.html
Συγκλονιστικό μα αληθινό! Χωρίς θέρμανση 8 στους 10 κατοίκους διαφόρων
περιοχών της Ελλάδας
http://takisalexandrakis.blogspot.gr/2016/01/8-10_22.html
Έλληνες στα όρια της φτώχειας
http://takisalexandrakis.blogspot.gr/2016/01/blog-post_49.html
Alpha989 Alpha 96,5 "Παρέα" Ιανουάριος, Φεβρουάριος 2016
Στην "παρέα" της 6ης Φεβρουαρίου 2016 στο ραδιόφωνο του Alpha989 η κ.α
Έλενα Παλάγκα, εκπαιδεύτρια σκύλων βοηθείας, μας ενημερώνει για την
εκπαίδευση του Μάικ, ενός λευκού λαμπραντόρ που φιλοδοξει να γίνει ο
σκύλος βοηθός της Ασπασίας Μπόγρη. Η 19χρονη πλέον Ασπασία πριν δύο
χρόνια πυροβολήθηκε στο κεφάλι από τον ίδιο της τον πατέρα, σε μια
πράξη παρανοϊκής εκδίκησης προς την μητέρα της και πρώην σύζυγό του. Η
Ασπασία σήμερα με 100% αναπηρία παρουσιάζει μικρή μεν αλλά εντυπωσιακή
βελτίωση. Αναπνέει και δέχεται τροφή χωρίς μηχανική υποστήριξη, κάτι
που χαρακτηρίζεται ως θαύμα! Ο σκύλος βοηθός της μετά την ολοκλήρωση
της εκπαίδευσής του θα είναι διαρκώς δίπλα στην Ασπασία, ενημερώνοντας
τους νοσηλευτές της για όλες της τις ανάγκες και για κάθε κίνδυνο,
επιδείνωση της υγείας της κλπ. Στην συνέχεια ο κ. Ευάνθης Γκόγκουλης
δημοσιογράφος της Sportday μας ενημερώνει για τη στήλη like today της
εφημερίδας.
Αμέσως μετά ο ψυχίατρος και ψυχαναλυτής κ. Δημήτρης Σακελλάρης, μας
παρουσιάζει τη σημαντική δράση του Κέντρου Ημέρας για τη στήριξη
ασθενών με καρκίνο στο οποίο είναι υπεύθυνος, με την ευκαιρία της
παγκόσμιας ημέρας κατά του καρκίνου στις 4 Φεβρουαρίου. Τέλος ο
πρόεδρος της Ομοσπονδίας Νεφροπαθών κ. Γρηγόρης Λεοντόπουλος, κρούει
για μια ακόμη φορά τον κώδωνα του κινδύνου για τη ζωή των νεφροπαθών,
οι οποίοι είναι αναγκασμένοι να μεταγγίζονται με αμφίβολης ποιότητας
φίλτρα αίματος, μιας και δεν υπάρχουν καν στη χώρα μας προδιαγραφές
ποιότητας των φίλτρων οι οποίες να εξασφαλίζουν στους ασθενείς φίλτρα
αναγνωρισμένα από τα διεθνή πρότυπα ποιότητας.
http://takisalexandrakis.blogspot.gr/2016/01/alpha989-alpha-965-2016.html
Στην "παρέα" της 30ης Ιανουαρίου 2016 η κ.α Αθανασία Παπά, πρόεδρος
της ΕΛΕΑΝΑ (Ελληνική εταιρία αντιρευματικού αγώνα) μας ανέφερε τα
κυριότερα αιτήματα των ασθενών, για την διευκόλυνση της πρόσβασής τους
στα φάρμακα, για την δημιουργία των κατάλληλων θαλάμων για την έγχυση
των ενδοφλέβια χορηγούμενων φαρμάκων στους πάσχοντες από κάποιο
ρευματικό νόσημα, τις λεγόμενες μονάδες έγχυσης, για την αναγκαιότητα
εκπόνησης μελετών που θα προσεγγίσουν τον πραγματικό αριθμό των
πασχόντων από ρευματικό νόσημα, θα εντοπίσουν το ενδιαφέρον τους στην
εξασφάλιση της ορθής εξατομικευμένης θεραπείας για κάθε ασθενή, με τα
φάρμακα υψηλού κόστους κλπ. Επίσης μας ενημέρωσε για την θέση των
ασθενών για τη διακίνηση και προμήθεια των ευαίσθητων ως προς τη
διατήρησή τους φαρμάκων, κυρίως αυτών με τους βιολογικούς παράγοντες,
για τις καθυστερήσεις που εμφανίζονται, με αποτέλεσμα να πληθαίνουν
διαρκώς οι αναφορές ασθενών με ρευματικές παθήσεις, ότι αντιμετωπίζουν
δυσκολίες στην εξασφάλιση της ενδοφλέβιας θεραπείας. Σημειώνουμε, πως
«τα άτομα με ρευματικά νοσήματα, συχνά ταλαιπωρούνται εξαιρετικά μέχρι
να βρεθεί μια συμβατή και αποτελεσματική θεραπεία, η οποία λαμβανόμενη
τακτικά εξασφαλίζει ικανοποιητική ποιότητα ζωής.
Στην ΕΛΕΑΝΑ λειτουργεί τηλεφωνική γραμμή ψυχολογικής υποστήριξης...
http://takisalexandrakis.blogspot.gr/2016/01/alpha989-alpha-965-2016.html
Στην "παρέα" του Alpha989 της 23ης Ιανουαρίου 2016, φιλοξενήθηκε ο
μαθηματικός Δρ. Γιάννης Καραγιαννάκης, με αφορμή το πρόσφατο βιωματικό
σεμινάριο με θέμα "Δυσαριθμησία, Στρατηγικές αντιμετώπισης των
Μαθησιακών Δυσκολιών στα Μαθηματικά», στο οποίο ήταν εισηγητής. Ο κ.
Καραγιαννάκης διδάσκει στο Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο, και είναι
επισκέπτης καθηγητής στο Πανεπιστήμιο της Μάλτας, και μεταδιδακτωρικός
ερευνητής του καθολικού πανεπιστήμιου της Leuven), του γνωστού u.c.l.
στο Βέλγιο
Στη συνέχεια φιλοξένησε μία από τις καινούργιες στήλες της ανανεωμένης
SportDay, όπως την παρουσιάζει ο συντάκτης της κ. Ευάνθης Γκόγκουλης.
Τέλος, ο καρδιολόγος κ. Άρης Αναστασάκης, MD, PhD, ο οποίος είναι
Επιστημονικά Υπεύθυνος του Ειδικού Κέντρου Καρδιάς Αθλητών και Νέων,
με πολύπλευρη ερευνητική και επιστημονική δράση, μας ενημερώνει για τη
Νόσο FABRY, ένα νόσημα με πολλαπλές εκδηλώσεις από πολλά συστήματα που
σήμερα θεραπεύεται.
http://takisalexandrakis.blogspot.gr/2016/01/alpha989-alpha-965-2016.html
Στην "παρέα" της 16ης Ιανουαρίου 2016 παρουσιάστηκε η δράση του
συλλόγου "SOS τροχαία εγκλήματα", με μελη του εκατο περιπου
οικογενειες που έχουν χάσει ανθρωπους τους σε τροχαια.
Στη συνέχεια ο πρόεδρος του Δ/Σ. του γενικού νοσοκομείου Παπαγεωργίου
Θεσσαλονίκης κ. Βασίλης Παπάς, μας περιγράφει την κατάσταση του
νοσοκομείου και μας ενημερώνει για το άνευ ουσίας, προφανώς πανάκριβο,
πρόγραμμα διασύνδεσης των νοσοκομείων και των κέντρων υγείας της
χώρας, τη στιγμή που ήδη αυτή η ταχεία διασύνδεση επιτυγχάνεται με
κάθε δυνατό τρόπο, και η κ. Χριστίνα Θεοδωρίδου, μας ενημερώνει για τη
σημαντική δράση του σωματείου ηπατομεταμοσχευμένων "Ηπάρχω" και για τη
δωρεά οργάνων.
Τέλος η κ.α Ευαγγελία Καταξάκη, Ρευματολόγος, Γεν. Γραμματέας ΔΣ της
ΕΡΕ-ΕΠΕΡΕ, της ελληνικής ρευματολογικής εταιρίας μας ενημερώνει για
τις ρευματικές παθήσεις, για τα προβλήματα των Ανθρώπων που
αντιμετωπίζουν κάποιο ρευματικό νόσημα.
http://takisalexandrakis.blogspot.gr/2016/01/alpha989-alpha-965-2016.html
Στην "παρέα" της 9ης Ιανουαρίου 2016 ο νομικός dr. κ. Τάκης Βιδάλης
μας ενημερώνει για το έργο της Εθνικής Επιτροπής Βιοηθικής, η οποία
ερευνά τις ηθικές, νομικές και τις κοινωνικές επιπτώσεις της σύγχρονης
τεχνολογίας στην ιατρική και τη βιολογία. Επίσης μας ενημερώνει για το
σημαντικό έργο που προσφέρει δωρεάν το Σωματείο "ΙΑΣΙΣ", το οποίο
πληροφορεί τους πολίτες που πιστεύουν πως έχουν υποστεί βλάβη από
ιατρικες πράξεις, εάν η υπόθεση τους έχει νομική βάση και αν είναι
δυνατό να επιτύχουν την αναγνώριση ιατρικού σφάλματος.
http://takisalexandrakis.blogspot.gr/2016/01/alpha989-alpha-965-2016.html
Alpha989 - Alpha 96,5 "Παρέα" Εκπομπές αρχείου
18-01-2015 Το ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα δεν έκρυψε ποτέ τις προθέσεις του.
Ακούστε την προσέγγιση του Τάκη Αλεξανδράκη στο θέμα του ελάχιστου
εγγυημένου εισοδήματος.
Alpha989 Alpha 96,5 "Εκπομπή αρχείου Παρέα" 05-04-2015 Σχεδίαση για
όλους - Πρόσβαση σε παραλία - Είσοδος έξοδος από θάλασσα
Προ των πυλών η πανεθνική εκπαιδευτική τραγωδία
http://takisalexandrakis.blogspot.gr/2016/01/blog-post_88.html
video - πως θα παρατηρήσεις τα πρώτα πιθανά σημάδια αυτισμού στα
παιδιά για να τα συζητήσεις με τους ειδικούς
http://takisalexandrakis.blogspot.gr/2016/01/video.html
video - Ο Τάκης Αλεξανδράκης καλεσμένος στην εκπομπή "καθημερινά και
απλά" της ΕΡΤ3 της Παρασκευής 18/12/2015, συζητά με την Έλσα και το
Χάρη για την εκπομπή του στο ραδιόφωνο του Alpha989 και Alpha 96,5,
για τον αθλητισμό των Ανθρώπων με Αναπηρία, το πανελλήνιο πρωτάθλημα
σκακιού τυφλών, σε μια αρχική προσέγγιση των ζητημάτων της αναπηρίας.
http://takisalexandrakis.blogspot.gr/2015/12/video-3-18122015.html
video - Βράβευση των κορυφαίων από την Ελληνική Παραολυμπιακή Επιτροπή
και την Εθνική Αθλητική Ομοσπονδία Ατόμων με Αναπηρία
Για την υποστήριξη που ταπεινά παρέχω μέσω τον εκπομπών μου στο
ραδιόφωνο του Alpha989 και Alpha 96,5, στην άξια αγωνιστική δράση των
αθλητριών και αθλητών με αναπηρία, οι οποίοι τιμούν τη χώρα μας σε όλο
τον κόσμο, η Ελληνική Παραολυμπιακή Επιτροπή (ΕΠΕ) και η Εθνική
Αθλητική Ομοσπονδία Ατόμων με Αναπηρίες (ΕΑΟΜ-ΑμεΑ), μου απένειμε ένα
ιδιαίτερα τιμητικό βραβείο την Πέμπτη 17 Δεκεμβρίου 2015
http://takisalexandrakis.blogspot.gr/2015/12/blog-post.html
"Όταν θα δεις έναν άνθρωπο που τον ξεβράζει η θάλασσα ένα πρωί στα παράλια της Λέσβου και ένα παιδί και μια μάνα να κλαίει, δεν θα ανοίξεις ποτέ το στόμα σου να ρωτήσεις άμα είναι χριστιανοί για να τους ταΐσεις"
http://takisalexandrakis.blogspot.gr/2016/01/blog-post_57.html
Δελτία τύπου Σεπτεμβρίου, Οκτωβρίου, Νοεμβρίου, Δεκεμβρίου 2015
Σωματείου Ατόμων με Ειδικές Ανάγκες Ν.Λακωνίας
Περιεχόμενα:
Θέμα: Ενημέρωση μελών για την προθεσμία ανανέωσης των δελτίων
μετακίνησης Ατόμων με Ειδικές Ανάγκες
Θέμα: Η διεθνής πρακτική προάγει την εφαρμογή των αρχών της σχεδίασης
για όλους, ενάντια στη δημιουργία ειδικών δομών
Το Σωματείο Ατόμων με Ειδικές Ανάγκες Ν. Λακωνίας ενημερώθηκε μέσω του
τύπου για την είδηση που κάνει το γύρο του κόσμου, σχετικά με τη
δημιουργία της πρώτης παιδικής χαράς για παιδιά με αναπηρία στις
Η.Π.Α.
Εκφράζουμε απορία για τον λόγο που προκάλεσε τέτοιο ενθουσιασμό.
Θέλουμε τη δημιουργία ξεχωριστών, απομονωμένων δομών για τα παιδιά και
τους ενήλικες με αναπηρία ή εργαζόμαστε για την ενσωμάτωσή μας στην
κοινωνία, ισότιμα με όλα τα μέλη της;
Η εφαρμογή των αρχών της σχεδίασης για όλους, που αναπτύσσεται
δυναμικά εδώ και χρόνια σε όλο τον κόσμο, δεν αναζητά "ειδικές
λύσεις", αλλά σχεδιάζει το δομημένο και το ψηφιακό περιβάλλον με
τέτοιον τρόπο, που το καθιστά προσιτό και χρηστικό για το σύνολο
σχεδόν των πολιτών, είτε αντιμετωπίζουν, είτε δεν αντιμετωπίζουν
κάποιου είδους αναπηρία είτε η αναπηρία τους είναι παροδική λόγω
τραυματισμού για παράδειγμα, είτε εάν λόγω ηλικίας έχουν πλέον
προβλήματα ανάλογα με αυτά των αναπήρων πολιτών κλπ.
Η κάθε δομή και φυσικά κάθε παιδική χαρά σε όλο τον κόσμο, πρέπει να
κατασκευάζεται σύμφωνα με τις αρχές της σχεδίασης για όλους, με στόχο
να εξυπηρετεί όλα τα παιδιά, δίνοντάς τους όλα τα εφόδια ώστε να έχουν
τη δυνατότητα να παίζουν με τους φίλους τους με ασφάλεια, είτε
αντιμετωπίζουν αναπηρία είτε όχι, δημιουργώντας τις κατάλληλες
συνθήκες για την ενσωμάτωση όλων στο κοινωνικό σύνολο.
Αν κλείσουμε τα παιδιά με αναπηρία στην ειδική, αποκλεισμένη παιδική
χαρά τους, τότε πως θα ενσωματωθούν στην παρέα με τα άλλα παιδιά, πως
θα βγουν αργότερα ως ενήλικες στην κοινωνία;
Ή μήπως κάποιοι σκέφτονται να μην βγάλουν ποτέ στον πραγματικό κόσμο
το παιδί με αναπηρία;
Δείτε την ανάρτηση του δελτίου τύπου πατώντας τον ακόλουθο σύνδεσμο:
http://takisalexandrakis.blogspot.gr/2015/12/2015_29.html?showComment=1451415392518#c4195732715099167095
Θέμα: Παρουσίαση βιωματικού σεμιναρίου προσομοίωσης κινητικότητας
τυφλών, παραπληγικών και πρώτης προσέγγισης στον αυτισμό
Θέμα: Μήνυμα Σωματείου Ατόμων με Ειδικές Ανάγκες Ν. Λακωνίας για τις γιορτές
Θέμα: Ανακοίνωση διοργάνωσης βιωματικού σεμιναρίου κινητικότητας
τυφλών, παραπληγικών και προσέγγισης του αυτισμού
Θέμα: Ανάγκη για άμεση καταβολή προνοιακών επιδομάτων εντός Δεκεμβρίου
Θέμα: Ανακοίνωση Σωματείου Ατόμων με Ειδικές Ανάγκες Ν. Λακωνίας για
την 3η Δεκέμβρη
Θέμα: Δηλώσεις συμμετοχής στην ημερίδα της 6ης Δεκεμβρίου 2015 στο Ναύπλιο
Θέμα: Ενημέρωση για την αποφυγή παραπλάνησης των πολιτών από
επιτήδειους πλανόδιους δήθεν αρωγούς
Θέμα: Έντονη διαμαρτυρία για την απρόκλητη επίθεση προς παιδιά με αναπηρία
Θέμα: Συμμετοχή των μελών του ΔΣ του Σωματείου στη συνάντηση τεχνικής
υποστήριξης για τα προγράμματα ΕΣΠΑ στην Τρίπολη
Θέμα: Ένα ανεκμετάλλευτο τουριστικό προϊόν στην Ελλάδα που αναζητά την
ηλιακτίδα ανάπτυξης
Θέμα: Πραγματοποίηση τακτικής γενικής συνέλευσης για την εκλογή των
μελών που θα στελεχώνουν όλα τα όργανα του Σωματείου Ατόμων με Ειδικές
Ανάγκες Ν. Λακωνίας - συγκρότηση Δ.Σ
http://takisalexandrakis.blogspot.gr/2015/12/2015_29.html?showComment=1451415392518#c4195732715099167095
Alpha989 - Στην "παρέα" της 19ης Δεκεμβρίου 2015 ο σύμβουλος του
υπουργού παιδείας κ. Παναγιώτης Κασσιανός συζητά με τον Τάκη
Αλεξανδράκη για τα θέματα της ειδικής αγωγής και εκπαίδευσης.
Επίσης ο πρόεδρος της ιατροδικαστικής εταιρίας, ιατροδικαστής Δρ.
Γρηγόρης Λέων, παρουσιάζει το ευρύ θεματικό πεδίο δράσης το οποίο
πραγματεύεται με τους συναδέλφους του, πάνω σε μέγιστης σημασίας
θέματα που μας αφορούν όλους.
Στην "παρέα" της 12ης Δεκεμβρίου 2015 η κ.α Μαρία Μουσμούτη
εκτελεστική διευθύντρια του κέντρου συνταγματικών ευρωπαϊκών σπουδών
ιδρύματος Τσάτσου, μας εισάγει στο θέμα του δικαιώματος του ανθρώπου
να αποφασίζει ο ίδιος για τη ζωή του. Επίσης ο κ. Στέλιος Αγαπητός
μέλος Δ.Σ. του σωματείου ασθενών ήπατος, "Προμηθέας" μη κερδοσκοπικού
χαρακτήρα, που είναι και υπεύθυνος δράσεων, μας ενημερώνει για το
κάλεσμα του φορέα τους προς οποιοδήποτε ηπατοπαθή ανασφάλιστο, ο
οποίος αντιμετωπίζει προβλήματα προσβασιμότητας στη φαρμακευτική του
θεραπεία ή στην παροχή υπηρεσιών ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης, λόγω
απουσίας ασφαλιστικής κάλυψης, κλπ. να επικοινωνήσει στο τηλέφωνο:
2110122102, αριθμός που αποτελεί τη νέα γραμμή καταγγελιών. Το (ΦΕΚ
1753, 28/06/2014), προβλέπει πως Οι ανασφάλιστοι πολίτες και τα
εξαρτώμενα μέλη της οικογένειάς τους που διαμένουν νόμιμα και μόνιμα
στην Ελλάδα (Έλληνες, υπήκοοι κρατών-μελών της Ε.Ε. και τρίτων χωρών)
και στερούνται των προϋποθέσεων έκδοσης βιβλιαρίου ανασφαλίστου και
δεν είναι ασφαλισμένοι σε κανένα δημόσιο ή ιδιωτικό φορέα, όπως επίσης
οι ασφαλισμένοι που έχουν χάσει την ασφαλιστική τους ικανότητα λόγω
οφειλών στα οικεία Ασφαλιστικά Ταμεία, δικαιούνται δωρεάν
φαρμακευτικής φροντίδας. ισχύει και για τα φάρμακα υψηλού κόστους,
όπως είναι τα νέα φάρμακα για τη θεραπεία της Ηπατίτιδας C, εφόσον
βέβαια οι ασθενείς πληρούν τα σχετικά κριτήρια του ΕΟΠΥυ.
Στην "παρέα" της 5ης Δεκεμβρίου 2015 παρουσιάστηκε από την ψυχολόγο
κ.α Πόπη Βουμβουράκη η δράση του συλλόγου γονέων και κηδεμόνων Ατόμων
με Αναπηρία "βηματίζω" του νομού Κιλκίς και ο Γιώργος Λαζαρίδης
περιέγραψε το τολμηρό εγχείρημα του να συμμετέχει στο Μαραθώνιο με το
καθημερινό του αμαξίδιο, το οποίο είναι βαρύ και άνευ ταχυτήτων, και
κινείται βασιζόμενο στη δύναμη και μόνο, των χεριών του αναβάτη. «Αυτά
είναι τα καθημερινά μου πόδια», εξηγεί ο 42χρονος, που κινείται με
αμαξίδιο έπειτα από ένα τροχαίο ατύχημα το 1993. Τα 42 χιλιόμετρα του
Μαραθωνίου τα διέσχισε σε 4 ώρες και 49 λεπτά, έχοντας ως συνοδό τον
πιστό του φίλο Διονύση Μάλαμα. Επίσης ο Γιώργος Λαζαρίδης μας μιλά για
την ομάδα εργασίας «Ευπαθείς κοινωνικά ομάδες» στην οποία συμμετέχει,
με στόχο το πώς θα ευαισθητοποιηθούν οι ελεύθεροι επαγγελματίες και
καταστηματάρχες της Καλαμάτας για να δημιουργήσουν προϋποθέσεις
προσβασιμότητας για τα ΑμεΑ στις επιχειρήσεις τους.
Στην "παρέα" της 28ης Νοεμβρίου 2015 παρουσιάστηκε η δράση του κέντρου
Alzheimer Νέστορ, τηλ. επικοινωνίας: 2108232050, Μη Κυβερνητική, Μη
Κερδοσκοπική Επιστημονική ψυχογηριατρική Εταιρεία, που ιδρύθηκε το
2001, με πολλές δραστηριότητες δωρεάν για όλους τους συμμετέχοντες,
πάσχοντες και φροντιστές, για τις οποίες μας μιλά ο ψυχίατρος κ.
Αντώνης Μούγιας. Επίσης ο ιατρός κ. Δημήτρης Γούμενος, που είναι
διευθυντής του νεφρολογικού κέντρου και Πρόεδρος της Ελληνικής
Νεφρολογικής Εταιρείας, καθηγητής Παθολογίας-Νεφρολογίας του Τμήματος
Ιατρικής Πανεπιστημίου Πατρών, μας μιλά για το μεγάλο ζήτημα των
μεταμοσχεύσεων, και για το 18ο Πανελλήνιο Συνέδριο Μεταμοσχεύσεων που
διοργάνωσε η Ελληνική Εταιρεία Μεταμοσχεύσεων, στο οποίο ήταν
εισηγητής. Στη συνέχεια ο Ράλλης Τσιουλάκης, Άτομο με πρόβλημα όρασης,
μας μιλά για το μεταπτυχιακό και το διδακτορικό του, με θέμα: "Η
κατάσταση που επικρατεί στο χώρο της υγείας στην Ελλάδα", την οποία
διεξήγαγε σε σύνολο 1.541 μονάδων υγείας, ερευνώντας τις συνθήκες
προσβασιμότητας των μονάδων φροντίδας υγείας του συνόλου των
Υγειονομικών Περιφερειών της Ελλάδας». Τέλος ο πρόεδρος του ναυτικού
ομίλου Μεσολογγίου, κ. Μάκης Κοτσίρης μας μιλά για τη δημιουργία στον
όμιλό τους, τμήματος Καγιάκ ΑμΕΑ, Paracanoe, Σε συνεργασία με την
Εθνική Αθλητική Ομοσπονδία Ατόμων με Αναπηρίες (Ε.Α.Ο.Μ.ΑμεΑ).
Στην "παρέα" της 21ης Νοεμβρίου 2015 παρουσιάστηκε η δράση «Τα μνημεία
της Αθήνας αφηγούνται τις περιπέτειές τους μέσα από εικόνες και
θραύσματα» μια πρωτοβουλία του Εθνικού Αρχαιολογικού Μουσείου που
απευθύνεται σε άτομα τυφλά και με μειωμένη όραση, καθώς και οι δράσεις
της "γέφυρας Ζωής Α.μεΑ. Δυτικού Τομέα".
Στην "παρέα" της 14ης Νοεμβρίου 2015 παρουσιάστηκε η αγωνιστική δράση
της εθνικής ομάδας ξιφασκίας με αμαξίδιο στο παγκόσμιο κύπελο της
Γαλλίας, τα αποτελέσματα του συνεδρίου "λοιμώξεις και διαβήτης" και η
δράση "διαβητικό χωριό" στην Πάτρα, καθώς και οι σημαντικές επιτυχίες
της χώρας μας στο 7ο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα στίβου ΑμεΑ «Ντόχα 2015».
Στην "παρέα" της 7ης Νοέμβρη 2015 η ειδική αγωγή και εκπαίδευση είναι στο επίκεντρο της συζήτησης με τη σύμβουλο του υπουργού παιδείας κα
Κατερίνα Τρίμη.
Ακούστε τις εκπομπές πατώντας τον ακόλουθο σύνδεσμο:
http://takisalexandrakis.blogspot.gr/2015/11/alpha989-07-11-2015.html
για νομική υποστήριξη στείλτε μας το αίτημά σας, το ερώτημά σας στην φόρμα επικοινωνίας του ιστολογίου μας
http://takisalexandrakis.blogspot.gr/
Κατεβάστε δωρεάν το βιβλίο : Η ηλεκτρονική προσβασιμότητα θεμέλιο για τη διασφάλιση των ατομικών δικ. και ελευθεριών
http://takisalexandrakis.blogspot.com/2015/10/blog-post_17.html?spref=tw
Μπορεί η οριζόντια υιοθέτηση του σχεδιασμού φιλικών προς τον πολίτη
υπηρεσιών να βοηθήσει στην πάταξη της φοροδιαφυγής;
http://takisalexandrakis.blogspot.gr/2015/09/blog-post.html
Πρόσκληση σε διαβούλευση: Ή αλλάζουμε ή βουλιάζουμε: η συνδιαμόρφωση
Εθνικής Στρατηγικής για την ουσιαστική βελτίωση της ποιότητας ζωής των πολιτών με αναπηρία με όχημα την Σχεδίαση για Όλους
http://takisalexandrakis.blogspot.gr/2015/08/blog-post_4.html
Πετύχαμε την ανατροπή: Οι άνεργοι ανάπηροι άνω του 50% θα μοριοδοτούνται σε κάθε νέα προκήρυξη θέσεων κοινωφελούς εργασίας τουΟΑΕΔ
http://takisalexandrakis.blogspot.gr/2015/06/50.html
Αφιερωμένο στον Άνθρωπο με Αναπηρία
Ένα τραγούδι που άκουσα για μια ακόμη φορά σε μια όπως πάντα εκπληκτική συναυλία του Θάνου Μικρούτσικου, στις 4 Σεπτέμβρη 2015,
"Είναι ένας άνθρωπος που τον μποδίζουν να βαδίζει, είναι ένας άνθρωπος που τον αλυσοδένουνε"!
https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=10207868035238265&id=1217263521
Διδακτική ιστορία - τα καρότα, το αυγό και ο καφές
http://takisalexandrakis.blogspot.gr/2015/08/blog-post_19.html
Διδακτική ιστορία - το ραγισμένο δοχείο
http://takisalexandrakis.blogspot.gr/2015/06/blog-post.html
Διδακτική ιστορία - "υπάρχω γιατί υπάρχουμε"
http://takisalexandrakis.blogspot.gr/2015/06/blog-post_14.html
Διδακτική ιστορία - μη βγάζεις ποτέ συμπέρασμα, μην ασκείς κριτική πριν σιγουρευτείς
http://takisalexandrakis.blogspot.gr/2015/08/blog-post_12.html
Video από το flash tv - συμμετοχή του Τάκη Αλεξανδράκη στην εκπομπή έλα στη θέση μου" για το ζήτημα της κοινωφελούς εργασίας
http://takisalexandrakis.blogspot.gr/2015/07/video-flash-tv.html
2015-05-15_24 Δελτίο τύπου Σωματείου Ατόμων με Ειδικές Ανάγκες Ν. Λακωνίας -
Καταγγελία Σωματείου Ατόμων με Ειδικές Ανάγκες Ν. Λακωνίας για τη μη
προσβασιμότητα της διαδικτυακής πύλης του ΑΣΕΠ
http://takisalexandrakis.blogspot.gr/2015/05/2015-05-1524.html
Συνεντεύξεις πρωταθλητών στη ζωή και στον αθλητισμό στο ραδιόφωνο του Alpha989.Βρείτε το αρχείο των παρουσιάσεων από το κανάλι του Τάκη Αλεξανδράκη στο Youtube πατώντας τον ακόλουθο σύνδεσμο:
https://www.youtube.com/channel/UCJYVPMeeOiieS1nZtNaam8Q
Υποχρέωση των ΟΤΑ για εξασφάλιση πρόσβασης ΑμεΑ σε θάλασσα σε μιά τουλάχιστον παραλία της επικράτειάς τους - 2015-03-07_12 Δελτίο τύπου με θέμα: Πρόσβαση Ατόμων με Αναπηρία σε παραλία - είσοδος/έξοδος από θάλασσα
http://takisalexandrakis.blogspot.gr/2015/05/2015-03-0712.htmlΑλεξανδράκης Τάκης
skype name: liquid-takis
blog: http://takisalexandrakis.blogspot.gr/
mobile phone: +306932-312-912
Facebook name: takis alexandrakis
Twitter: @talexandrakis