Παρασκευή 11 Σεπτεμβρίου 2009

ΕΚΚΛΗΣΗ ΓΙΑ ΒΟΗΘΕΙΑ

Ο 12χρονος Δήμος Τυχάλας από τα Ν. Μουδανιά αντιμετωπίζει σοβαρό πρόβλημα υγείας και νοσηλεύεται σε νοσοκομείο του Λονδίνου. Επειδή το κόστος επεμβάσεων και νοσηλείας είναι πολύ υψηλό για την οικονομική στήριξη της οικογενείας σ΄αυτόν τον δύσκολο αγώνα της ανοίχτηκε λογαριασμός στην Εθνική Τράπεζα Ν. Μουδανιών με αριθμό 421/750670-83.

Σκέψεις για την εκκλησιαστική περιουσία

Σκέψεις για την εκκλησιαστική περιουσίατου δρ. Κώστα Μυγδάλη
Η πρόσφατη συνάντηση που είχε ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος κ. Ιερώνυμος με τον κ. Υπουργό ΠΕΧΩΔΕ και η επακολουθήσασα προκήρυξη των εκλογών, θέτουν προς συζήτηση για ακόμη μια φορά, το θέμα της εκκλησιαστικής περιουσίας.
Ο κ. Ιερώνυμος, σύγχρονος και νουνεχής ιεράρχης, απέφυγε τον όρο «αξιοποίηση» της περιουσίας, όρος γενικά φορτισμένος στον καιρό μας, που παραπέμπει με βάση την σύγχρονη πραγματικότητα, σε σπέκουλα, ανεξέλεγκτη και παρά τον νόμο δόμηση και εν τέλει καταστροφή.
Ορθά άλλωστε ο ίδιος επεσήμανε σε άλλες δηλώσεις του, ότι η εκκλησιαστική περιουσία, «ψίχουλα» την ονόμασε, βρίσκεται σε ομηρία.
Η συζήτηση λοιπόν αφορά την διαφύλαξη της εκκλησιαστικής περιουσίας, και την δυνατότητα εκμετάλλευσής της που αναζητεί η Εκκλησία, προκειμένου να δημιουργήσει έργα κοινωνικής υποδομής τα οποία άλλωστε ο Μακαριώτατος, έσπευσε να απαριθμήσει. ...
Η υφιστάμενη κατάσταση (νομοθεσία, περιορισμοί, δεσμεύσεις) δεν επιτρέπει κάτι τέτοιο σήμερα.Τα τελευταία δέκα περίπου χρόνια στον τόπο μας, έχουν δρομολογηθεί και ισχύουν νομοθετήματα και σχέδια οργάνωσης του χώρου και χρήσεων γης , όπως χωροταξικά σχέδια, Ζ.Ο.Ε αλλά και πολεοδομικά σχέδια Γ.Π.Σ , Σ.Χ.Ο.Ο.Α.Π και ρυθμιστικά.
Και ενώ όλοι οι ενδιαφερόμενοι ιδιοκτήτες γης με βάση τον νόμο, κατά την διαδικασία εκπόνησης αυτών των σχεδίων, έσπευσαν να υποδείξουν και να«διαφυλάξουν» την περιουσία τους, οι εκκλησιαστικοί παράγοντες στη μεγάλη τους πλειοψηφία, δεν το έπραξαν, φοβούμενοι ίσως την λαϊκή κατακραυγή, η οποία θέλει την Εκκλησία να μην νοιάζεται για την διαφύλαξη της περιουσίας της , την οποία ο κάθε επιτήδειος μπορεί να καταπατεί και να εκμεταλλεύεται.
Αλλά και οι ίδιες οι δημόσιες υπηρεσίες, κατά την διαδικασία εκπόνησης των μελετών, με περισσή ευκολία χαρακτήρισαν της περιοχές της εκκλησιαστικής γης ως χώρους κοινωφελούς πράσινου ή και δασικού ενδιαφέροντος, τους χαρακτήρισαν ως χώρους προστασίας ( Natura κ.α) εξαντλώντας μέσω αυτών των εκτάσεων τις υποχρεώσεις της χώρας σε οριοθέτηση χώρων προστασίας, υπακούοντας στην παλαβή άποψη, που θέλει την εκκλησιαστική περιουσία, βορά προς στο συμφέρον των πολλών.
Εδώ που βρίσκονται τα πράγματα, φοβούμαι πως η υπόθεση έχει πολύ δρόμο να κάνει πέρα από τις ευγενικές δηλώσεις του αρχιεπισκόπου και του υπουργού.
Ας γίνει σαφές κατά πρώτο σε όλους μας ότι ο όρος εκκλησιαστική περιουσία παραπέμπει εν προκειμένω, στη γή που κατέχει η Εκκλησία της Ελλάδος, οι οικείες Μητροπόλεις, τα μοναστήρια και όχι μόνο.
Πρόκειται ακόμη για τη γη που ανήκει στην Εκκλησία Κρήτης, στις μητροπόλεις και τις μονές του Οικουμενικού Πατριαρχείου, των άλλων πρεσβυγενών πατριαρχείων αλλά και των μονών του Αγ.Όρους.
Οι εκτάσεις αυτές, στην μεγάλη τους πλειοψηφία, δεν είναι ούτε οριοθετημένες ούτε τοπογραφικά αποτυπωμένες, πράγμα που καθιστά την συζήτηση πολύ δύσκολη.
Επί πλέον ο εύκολος χαρακτηρισμός των εκτάσεων ως δασικού ενδιαφέροντος αλλά και οι δυνατότητες χρήσεις γης που τους προσδόθηκε, περιορίζει απελπιστικά κάθε σκέψη ανάδειξης της εκκλησιαστικής ακίνητης περιουσίας.
Αυτό γίνεται καλλίτερα κατανοητό, αν σκεφθεί κανείς την δημόσια περιουσία της οποίας η αξιοποίηση, παρά την ύπαρξη συγκεκριμένων υπηρεσιών που ασχολούνται με αυτήν, καθίσταται μέχρι στιγμής αδύνατη. Όπως επίσης και η δια της ΕΤΑ αξιοποίηση της ακίνητης περιουσίας του ΕΟΤ, παρά τις διακηρύξεις, εδώ και έξη χρόνια διεκόπη.
Η προσπάθεια όμως αν και θα απαιτήσει πολύ χρόνο και κόπο, επιβάλλεται να ξεκινήσει και η εκκλησία να κερδίσει αυτό το στοίχημα.
Η οριοθέτηση και αποτύπωση κατ΄ αρχή της περιουσίας είναι ένα πρώτο μεγάλο βήμα, το οποίο εκτός των άλλων απαιτεί και μια μεγάλη δαπάνη, για την οποία η Πολιτεία επιβάλλεται να σπεύσει να συνδράμει την Εκκλησία.
Μπορούν να αναζητηθούν ίσως ακόμη συγκεκριμένες δράσεις και μέτρα από το Δ΄ Κ.Π.Σ ή μέσα από τις δρομολογημένες δραστηριότητες του εθνικού κτηματολογίου.Δεν γνωρίζω αν πράγματι είναι αποφασισμένη η Σύνοδος της Εκκλησίας της Ελλάδας να ξεκινήσει ένα τέτοιο μεγάλο εγχείρημα το οποίο βέβαια απαιτεί και την βούληση της Πολιτείας, αλλά και την συμβολή των Μ.Μ.Ε που πρέπει να προστατεύσουν της Εκκλησία από τους διάφορους που θέλουν τα βλέπουν την εκκλησιαστική περιουσία στο έλεος των καταπατητών και των θεωριών εκείνων που από την μια θέλουν την εκκλησία χωρίς περιουσία και από την άλλη χωρισμένη από το κράτος.
Το γεγονός ότι τα τελευταία χρόνια βρεθήκαμε μπροστά σε προκλητικές συμπεριφορές περιθωριακών εκκλησιαστικών παραγόντων, δεν σημαίνει πως όλος ο εκκλησιαστικός χώρος πρέπει να πληρώσει την νύφη.
Πέραν όμως όλων αυτών των πρωτοβουλιών που θα οδηγήσουν σε σταθερές αλλά αργόσυρτες διαδικασίες εξασφάλισης της εκκλησιαστικής περιουσίας, από τις δηλώσεις του μακαριότατου, γίνεται σαφές πως η Εκκλησία προκειμένου να προχωρήσει αμέσως το προγραμματισμένο φιλανθρωπικό και κοινωνικό της έργο, έχει ανάγκη να αλλάξουν χρήσεις γης και να απελευθερωθούν κάποιες μικρές τελικά εκτάσεις προς οικοδόμηση κτηρίων που θα στεγάσουν αυτές τις δραστηριότητες.
Το εγχείρημα δεν δείχνει εύκολο και πέραν της καλής προθέσεως του Υπουργείου των Δήμων και των Περιφερειών της χώρας, ελλοχεύει και το ΣτΕ στο οποίο θα προσφύγει κάθε αδικημένος καταπατητής και πικραμένος ιδιοκτήτης.
Οι νόμοι και οι διατάξεις προβλέπουν συγκεκριμένους χρόνους και απολύτως αιτιολογημένες αποφάσεις για πιθανές αλλαγές των όρων που επιβάλλουν τα ήδη εγκεκριμένα Γ.Π.Σ , Σ.Χ.Ο.Ο.Α.Π και ρυθμιστικά.
Τέλος και προκειμένου όλα τα παραπάνω να οδηγηθούν σε αίσιο τέλος , είναι αναγκαίο να προκληθεί δημόσια συζήτηση για το πώς σκέπτεται η Εκκλησία να χρησιμοποιήσει την ακίνητη περιουσία της και να δεσμευθεί πάνω στο πρόγραμμά της.
Ο Μακαριώτατος ήδη τοποθετήθηκε πάνω σε αυτό το θέμα: «…Θα πρέπει να τον αξιοποιήσουμε με διαφάνεια και όχι να κάνουμε λαϊκισμούς μοιράζοντας πέντε δραχμές εδώ κι εκεί, αλλά σαν διακονία να επιστρέψει στο λαό, κάτω από δικλείδες, ασφαλείς…».
Αποτελεί μια πρώτη σαφή δήλωση, πίσω από την οποία θα πρέπει να συνταχθεί όλη η Ιεραρχία.
Είναι ο μόνος τρόπος προκειμένου κάθε πολίτης καλής θελήσεως να κατανοήσει το θέμα αλλά και να απομονωθούν αυτοί που ευκαίρως ακαίρως βάλλουν κατά της αξιοποίησης της περιουσίας αυτής.
Βέβαια τα σημεία των καιρών, μας δείχνουν ότι κάθε ένας που μπορεί να διαφύγει τον νόμο, παραβιάζει τον οικοδομικό κανονισμό και τους όρους δόμησης, καταστρατηγώντας κάθε έννοια βιώσιμης ανάπτυξης και προστασίας.
Πολλώ δε μάλλον αν πρόκειται για φορέα εξουσίας και η Εκκλησία συχνά εμφανίζεται ως τέτοια.Δυστυχώς ο κλήρος, δεν έχει δείξει σεβασμό στους κανόνες που οριοθετούν την δόμηση. Μια σειρά «διάσημα» εκκλησιαστικά αυθαίρετα αναζητούν το μέλλον τους, ενώ η αυθαιρεσία επεκτείνεται ενίοτε και σε κάθε κλίματα οικισμών στην χώρα.
Κληρικοί οι οποίοι εμφορούνται από την άποψη ότι προς δόξαν Θεού δύνανται να παρανομούν κατασκευάζοντας ναούς πέρα από κάθε νομοθετική επιταγή, αναδεικνύοντας το εκκλησιαστικό κίτς, πρέπει να ανακληθούν στην τάξη.
Βέβαια το κύρος, το ήθος και αγαπητική στάση του Αρχιεπισκόπου, αποτελούν εγγύηση για την πορεία του θέματος, όμως η ιεραρχία επιβάλλεται να προτρέψει τους κληρικούς να σέβονται τους κανόνες και τις κατευθύνσεις της υπηρεσίας ναοδομίας της Ε.Κ.Υ.ΟΗ καθ΄ οιονδήποτε τρόπο καταστροφή του περιβάλλοντος αποτελεί αμάρτημα και πρέπει να αντιμετωπίζεται με πνευματικά επιτίμια.
Άλλωστε προς την κατεύθυνση αυτή δείχνει τον δρόμο και ο ίδιος ο Οικουμενικός Πατριάρχης. Ο Κώστας Μυγδάλης είναι αρχιτέκτονας και διδάκτορας της Θεολογικής Σχολής του Α.Π.Θ

Η Μέρκελ αντεπιτίθεται στους Νατοϊκούς συμμάχους

ΑΠΟ ΤΟ Geopolitics-GR
Κύριο Άρθρο DER SPIEGEL
Με σκληρή γλώσσα απάντησε η Γερμανίδα Καγκελάριος Άγκελα Μέρκελ στους συμμάχους της στο ΝΑΤΟ, οι οποίοι επέκριναν έντονα την αεροπορική επιδρομή που διενήργησαν Γερμανικά μαχητικά εναντίον βυτιοφόρων μεταφοράς καυσίμων στο Αφγανιστάν.
Τόνισε χαρακτηριστικά ότι η Γερμανία δεν θα ανεχθεί να διατυπώνονται εναντίον της κατηγορίες πριν από την διεξαγωγή πλήρους και ενδελεχούς έρευνας.
Μιλώντας στο Κοινοβούλιο, η Μέρκελ δεσμεύτηκε για την διεξαγωγή έρευνας, και τόνισε ότι τίποτα δεν θα συγκαλυφθεί.
Την ίδια στιγμή ξεκαθάρισε ότι δεν θα γίνουν αποδεκτές οποιεσδήποτε ερμηνείες από οιονδήποτε, τόσο εντός όσο και εκτός Γερμανίας, και πρόσθεσε ότι το έχει ήδη καταστήσει σαφές και στον Γενικό Γραμματέα του ΝΑΤΟ Άντερς Φογκ Ρασμούσεν.

Νέα έκδοση, ο Ηρακλής στην Αγγλική γλώσσα

Ξεκίνησε η μετάφραση της πιο πετυχημένης έκδοσης Ελληνικής μυθολογίας στα αγγλικά.
Από σήμερα κυκλοφορεί ο Ηρακλής σε όλα τα βιβλιοπωλεία και μέχρι το τέλος του 2010 θα κυκλοφορήσουν και τα υπόλοιπα 7 βιβλία της σειράς ext by Sirmo Kapoutsi
Illustrations by Nestoras Xouris
Translated by Kathleen Ann O Donnell
Date of publication: September 11, 2009
24 X 32 cm, 48 pages
ISBN:978-960-6864-30-8
ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΔΙΑΠΛΑΣΗ
Ζωοδόχου Πηγής 2-4
106 79 Αθήνα
Τηλ: 210 38 08 445

Τρωάδες στο Βασιλικό Θέατρο

Τρωάδες του Ευριπίδη Από τις 22 Σεπτεμβρίου στο Βασιλικό Θέατρο Μετά την επιτυχημένη καλοκαιρινή περιοδεία σε όλη την Ελλάδα, η παραγωγή του Κρατικού Θεάτρου Βορείου Ελλάδος, Τρωάδες , επιστρέφει στη σκηνή του Βασιλικού Θεάτρου από την Τρίτη 22 Σεπτεμβρίου, για λίγες παραστάσεις. Το αντιπολεμικό αριστούργημα του Ευριπίδη, Τρωάδες , που πρωτοπαίχτηκε το 415 π.Χ. στα Μεγάλα Διονύσια, παρουσιάζεται σε καινούργια μετάφραση -ειδική παραγγελία του Κ.Θ.ΒΕ., της Ελένη Βαροπούλου και σκηνοθεσία Νικαίτης Κοντούρη. Στο ρόλο της πολύπαθης Εκάβης, η Λήδα Πρωτοψάλτη. Η παράσταση έκανε πρεμιέρα στη Θεσσαλονίκη, στο Θέατρο Δάσους, στις 2, 3, 4 Ιουλίου και παρουσιάστηκε στο Αρχαίο Θέατρο Επιδαύρου, στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Αθηνών, στις 7 και 8 Αυγούστου 2009 όπου εκεί την παρακολούθησαν 14.000 θεατές. Πέραν της καθιερωμένης μεγάλης περιοδείας σε όλη την Ελλάδα, το Κ.Θ.Β.Ε. παρουσίασε τις Τρωάδες στους Δελφούς, στις 8 Ιουλίου στο πλαίσιο της ΧΙV Διεθνούς Συνάντησης Αρχαίου Δράματος, με θέμα «Ξένος-Μέτοικος», που διοργάνωσε το Ευρωπαϊκό Πολιτιστικό Κέντρο Δελφών, 3-11 Ιουλίου 2009. Η παράσταση Σήμερα. Σ’ ένα βομβαρδισμένο σχολείο, ανάμεσα σε σπασμένα θρανία, πεταμένα βιβλία, ρημαγμένους τοίχους, μια ομάδα παιδιών «παίζει» τους Θεούς, από τον Πρόλογο των Τρωάδων του Ευριπίδη. Σ’ αυτόν το χώρο -προσωρινό στρατόπεδο αμάχων- θα συγκεντρωθούν οι γυναίκες της Τροίας και το μοιρολόι τους θα γίνει ο θρήνος όλων των ηττημένων και εξορισμένων του κόσμου.Τη σκηνοθεσία υπογράφει η Νικαίτη Κοντούρη, η οποία έχει στο ενεργητικό της δύο ακόμη επιτυχημένες προσεγγίσεις στο αρχαίο δράμα (Μήδεια του Ευριπίδη και Αντιγόνη του Σοφοκλή, Εθνικό Θέατρο 1997 και 2002 αντίστοιχα, παραστάσεις οι οποίες ταξίδεψαν και στο εξωτερικό). Η παράσταση του ΚΘΒΕ σηματοδοτεί και την πρώτη εμφάνιση της Λήδας Πρωτοψάλτη, μετά από 50 χρόνια ευδόκιμης θεατρικής πορείας (Θέατρο Τέχνης, ελεύθερο θέατρο ρεπερτορίου, «ψυχή» του Θεάτρου «Στοά» τα τελευταία 35 χρόνια) στο Αρχαίο Θέατρο Επιδαύρου. Τους άλλους ρόλους ερμηνεύουν η Μαρία Ναυπλιώτου (Ανδρομάχη), η Λαμπρινή Αγγελίδου (Κασσάνδρα), η Πηνελόπη Μαρκοπούλου ( Ελένη), ο Φαίδων Καστρής (Ταλθύβιος), ο Μελέτης Ηλίας (Μενέλαος), η Ιφιγένεια Δεληγιαννίδη (κορυφαία), ο Δημήτρης Μακαλιάς (Ποσειδώνας), η Μαρία Δερεμπέ (Αθηνά). Άλλες δεκατέσσερις γυναίκες αιχμάλωτες, έγκλειστες σε έναν χώρο μεταγωγής -τράνζιτ, θρηνούν «γι’ αυτά που έπαθαν και γι’ αυτά που θα ‘ρθουν» κι ο θρήνος τους αγκαλιάζει όλους τους ηττημένους κι αποδιωγμένους της ανθρωπότητας. Μαζί τους έχουν και τέσσερα παιδιά. Εκτός από την ομάδα «παιδιά στον πόλεμο», πανταχού παρούσα και μια ισχυρή ομάδα κρούσης αποτελούμενη από έξι άνδρες ηθοποιούς. Τα σκηνικά και τα κοστούμια υπογράφει ο Γιώργος Πάτσας, την μουσική, η Καλλιόπη Τσουπάκη, τη χορογραφία, η Καλλιόπη Σφήκα, τη σύνθεση ήχων και το μουσικό περιβάλλον ο Δημήτρης Ιατρόπουλος, τους φωτισμούς ο Στέλιος Τζολόπουλος, τη μουσική διδασκαλία ο Νίκος Βουδούρης, την δραματουργική ανάλυση η Αμαλία Κοντογιάννη. Βοηθός σκηνοθέτη είναι ο Γιάννης Παρασκευόπουλος.ΣυντελεστέςΜετάφραση: Ελένη ΒαροπούλουΣκηνοθεσία: Νικαίτη Κοντούρη Σκηνικά- Κοστούμια: Γιώργος Πάτσας Μουσική: Καλλιόπη Τσουπάκη Σύνθεση ήχων & μουσικό περιβάλλον: Δημήτρης ΙατρόπουλοςΧορογραφία: Καλλιόπη ΣφήκαΦωτισμοί: Στέλιος ΤζολόπουλοςΜουσική Διδασκαλία: Νίκος ΒουδούρηςΔραματολογική Επεξεργασία: Αμαλία Κοντογιάννη Βοηθός σκηνοθέτη: Γιάννης ΠαρασκευόπουλοςΒοηθός σκηνογράφου: Μαρία ΦιλίππουΒοηθός χορογράφου: Σταυρούλα ΣιάμουΟργάνωση παραγωγής: Ροδή ΣτεφανίδουΔιανομήΕκάβη: Λήδα ΠρωτοψάλτηΑνδρομάχη: Μαρία ΝαυπλιώτουΚασσάνδρα: Λαμπρινή ΑγγελίδουΤαλθύβιος: Φαίδωνας ΚαστρήςΕλένη: Πηνελόπη ΜαρκοπούλουΜενέλαος: Μελέτης ΗλίαςΚορυφαία του Χορού: Ιφιγένεια ΔεληγιαννίδηΠοσειδών: Δημήτρης ΜακαλιάςΑθηνά: Παιδί στον πόλεμο: Μαρία Δερεμπέ.Αστυάναξ: Ιωάννης - Παντελής ΜπαμίχαςΚορυφαίες - Χορός: Εύη Αστρίδου, Άννα Γιαγκιώζη, Μαριάννα Δημητρίου, Ελένη Καλαρά, Ειρήνη Μουρελάτου, Μάμιλη Μπαλακλή, Μαγδαληνή Μπεκρή, Εύη Σαρμή, Δέσποινα Σαρόγλου, Ευδοκία Σουβατζή, Αμάντα Σοφιανοπούλου, Πολυξένη Σπυροπούλου, Ευανθία Σωφρονίδου, Μαρίζα Τσάρη.Ομάδα κρούσης: Στέλιος Ανδρονίκου, Αργύρης Γκαγκάνης, Δημήτρης Κοντός, Παύλος Μυρόφτσαλης, Γιάννης Παρασκευόπουλος, Χάρης Πεχλιβανίδης. ΠαραστάσειςΤρίτη 22/9, Τετάρτη 23/9, Παρασκευή 25/9, Σάββατο 26/9, Κυριακή 27/9, Τρίτη 29/9, Τετάρτη 30 /9, Πέμπτη 1/10 και Παρασκευή 2/10.Χώρος: Βασιλικό Θέατρο Πληροφορίες-Κρατήσεις: 2310 288000 Χορηγοί επικοινωνίας: ΕΡΤ ΑΕ., ΕΡΤ 3Με την υποστήριξη: TV100, fm100, Antenna 97,5, Μακεδονία TV, Αγγελιοφόρος, Αγγελιοφόρος της Κυριακής, SundayΠολιτιστικό site – ελculture

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΑΠΟ ΤΟ Ε-PONTOS

Η ΑΣΠΡΗ ΛΕΞΗ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ

Η άσπρη λέξη της ημέρας - αναδάσωση
Θέμα της εβδομάδας: Περιβάλλον-Όταν τα δάση «αυτοπυρπολούνται» Ουσιαστικό θηλυκού γένους.
Αναδάσωση είναι η διαδικασία δημιουργίας δάσους σε περιοχές όπου το φυσικό περιβάλλον είχε πληγεί από πυρκαγιά.
Η αναδάσωση μπορεί να είναι είτε φυσική, όταν το δάσος αναγεννιέται μόνο του, χωρίς την παρέμβαση του ανθρώπου, είτε τεχνητή, όταν παρεμβαίνει ο άνθρωπος στην αναγέννηση του δάσους με τη φύτευση δέντρων.
Αναδάσωση συνιστάται μόνο στα δάση που είναι κάτω των 10 χρόνων (δηλαδή σε όσα είχαν καεί ξανά την τελευταία δεκαετία) και πάντα κατόπιν μελέτης.
Υπενθύμιση:
Το ερμηνευτικό λεξικό της Άσπρης λέξης διανέμεται δωρεάν.
Το πλήρες (ερμηνευτικό, ετυμολογικό, συντακτικό, ορθογραφικό, εγκυκλοπαιδικό, συνωνύμων, αντιθέτων) λεξικό διατίθεται με μια μικρή συνδρομή.

ΙΩΣΕΙΣ ΚΑΙ ΠΛΑΓΙΑ ΑΜΥΟΤΡΟΦΙΚΗ ΣΚΛΗΡΥΝΣΗ

ΑΠΟ ΤΟ ΣΚΛΗΡΥΝΣΗ ΚΑΤΑ ΠΛΑΚΑΣΤου Δρ. Δ. ΚΟΥΝΤΟΥΡΗ
ΙΩΣΕΙΣ ΣΥΜΒΑΛΟΥΝ ΣΤΗΝ ΕΜΦΑΝΙΣΗ ΤΗΣ ΠΛΑΓΙΑΣ ΑΜΥΟΤΡΟΦΙΚΗΣ ΣΚΛΗΡΥΝΣΗΣ
Ερευνητικά αποτελέσματα Αμερικάνων και Γερμανών ερευνητών συγκλίνουν στην άποψη ότι ανθεκτικοί ιοί όπως HIV, EBV ή Έρπης πιθανόν να «πυροδοτούν» την εμφάνιση της πλάγιας αμυοτροφικής σκλήρυνσης (Λού Γκέρινγκ).
Οι έρευνες έδειξαν τέτοιο μολυσματικό υπόβαθρο σε αυτούς τους ασθενείς που είχαν προσβληθεί από πλάγια αμυοτροφική σκλήρυνση.
Παράλληλα όμως καταγράφηκαν και περιπτώσεις όπου η πλάγια αμυοτροφική σκλήρυνση εμφανίσθηκε μετά από μόλυνση με HIV και μάλιστα βελτιώθηκε κατόπιν χορήγησης ισχυρής αντιρετροΐοκής θεραπείας.
Βλέπουμε λοιπόν ότι ο λοιμώδης παράγων στην εμφάνιση της πλάγιας αμυοτροφικής σκλήρυνσης παίζει έναν ουσιαστικό ρόλο.

Παπαθεμελής στη ΔΕΘ: Δεν είμαστε όλοι ίδιοι.

Ναυάρχου Νικοδήμου 2, 105 57, Σύνταγμα, Αθήνα Blog: www.danagennisi.eu Ηλ. Δ/νση: press@danagennisi.gr Τηλ. 2103314314 Φαξ: 2103217771 ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ Εκπρόσωπος: Σταύρος Βιτάλης Τηλ.: 6979112273 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 11/9/09 Σκληρή επίθεση κατά της Διακομματικής που «δημιουργήθηκε για να εξυπηρετεί τα συμφέροντα των κομμάτων της Βουλής και μοιράζει εκατομμύρια την ώρα που ο λαός πεινάει» εξαπέλυσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατικής Αναγέννησης κ. Στέλιος Παπαθεμελής, στην συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε στα ΜΜΕ στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης. Χαρακτηρίζοντας «άθλιο διακομματικό καρτέλ» την συμφωνία να διανεμηθούν δεκάδες εκατομμύρια ευρώ και με έξοδα του ελληνικού λαού τηλεοπτικός χρόνος, ο κ. Παπαθεμελής ξεκαθάρισε ότι «η Δημοκρατική Αναγέννηση δεν θα παραμείνει σιωπηλή, αλλά θα προχωρήσει αν χρειασθεί και σε δυναμικές επιλογές αντίδρασης στην παραβίαση κάθε έννοιας ισονομίας, ισοπολιτείας και Δημοκρατίας από το πολιτικό κατεστημένο της χώρας. Το οποίο οδήγησε τον βαθειά απογοητευμένο ελληνικό λαό με προσχηματικούς και αστείους λόγους σε εκβιαστικές εκλογές, με όλα τα μεγάλα προβλήματα της πατρίδας και του λαού μας ανοιχτά. Και στα οικονομικά και στα εθνικά και στα κοινωνικά ζητήματα. Και με τα ΜΜΕ να χειραγωγούν τον λαό και να κατασκευάζουν συνειδήσεις και πολιτικό προσωπικό, κατευθύνοντας τον πότε σε επιλογές τύπου ΣΥΡΙΖΑ που κάποτε τον έφθαναν σε ποσοστά 18% και σήμερα τον παρουσιάζουν να μπαίνει οριακά στη Βουλή. Και ακόμη με κατασκευασμένα ρεύματα τύπου Οικολόγων Πράσινων, που τους ανέβασαν στο 9% και σήμερα μας τους παρουσιάζουν να μην μπορούν ούτε καν να μπούνε στο Κοινοβούλιο. Επιχειρούν ? πρόσθεσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατικής Αναγέννησης ? ο λαός να μην μάθει ποτέ για το τι έγινε με τη Siemens. Και είμαι σίγουρος πως πέρα από την εταιρία αυτή, και άλλες τέτοιες περιπτώσεις υπάρχουν, δεδομένου ότι έχουν γίνει καθεστώς ως σύστημα λαδώματος του πολιτικού προσωπικού της χώρας. Την ίδια ώρα δεν μας λένε τίποτε για το τι θα κάνουν με την κρίση. Η χώρα έχει προβλήματα τόσο στο δημοσιοοικονομικό της, όσο στον παραγωγικό της ιστό και στην αναδιανομή του πλούτου. Η εργασία, οι εργαζόμενοι και οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις, έγιναν θύματα της πολιτικής τους, και την ίδια ώρα, κουβέντα για τον Φόρο Μεγάλης Ακίνητης Περιουσίας των εχόντων και κατεχόντων. Ξεχάστηκαν τα μεγάλα εθνικά ζητήματα, Κύπρος, Μακεδονία, Αιγαίο, Θράκη, Βόρεια Ήπειρος. Ξεχάσθηκε η διαλυμένη παιδεία, η εγκατάλειψη της Ιατροφαρμακευτικής και Νοσοκομειακής Περίθαλψης, η άγρια εγκληματικότητα που οδηγεί στην απόγνωση τον λαό μας. Ξεχάστηκαν η αγροτιά που φυτοζωεί, οι συνταξιούχοι που ζουν την εξαθλίωση, οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις που καταστρέφονται, το περιβάλλον που κατακάηκε, τα καρτέλ που ροκανίζουν την ραχοκοκαλιά της πατρίδας μας. Σε πείσμα όλων των εκβιασμών τους και της αδιέξοδης πορείας της πατρίδας μας και του λαού μας, εμείς θα είμαστε το μόνο εκείνο εκτός Βουλής κόμμα, που κατεβάζει πλήρη ψηφοδέλτια σε όλη την επικράτεια ? τόνισε ο κ. Παπαθεμελής. Γιατί η Δημοκρατική Αναγέννηση κάνει την διαφορά, είναι η άλλη προσέγγιση στα αδιέξοδα της πολιτικής όντας μέρος της λύσης των προβλημάτων και όχι την όξυνσής των. Γιατί ο λαός, εδώ και χρόνια γνωρίζει ότι, ΔΕΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΛΟΙ ΙΔΙΟΙ».

ΝΕΟ ΤΕΥΧΟΣ PANIC

Online στο www.panicproject.org (panic-gr.blogspot.com) Στο νέο τεύχος θυμόμαστε την μεγάλη… συμβολή των πολιτικών στο τόπο μας, Καταγράφουμε τα ερωτήματα που ακόμα αναζητούν απαντήσεις μετά την επίθεση στους Δίδυμους Πύργους Εντοπίζουμε την… «Λόλα» του FaceBook του Sex Κάνουμε focus στην νέα μόδα των Cluwear Lesbians Θαυμάζουμε τους… αερόσακους της Τζόρτναν Ανακαλύψαμε τον διάσημο αδερφό του Νίκου Μουτσινά Παίζουμε τα βίντεο της Ελληνίδας star του Pornywood, Sasha Grey Μπλογκάρουμε Και αποκαλύπτουμε φωτογραφικά ντοκουμέντα για την πιο trend φράση «Τα πάντα όλα» http://www.panicproject.org

"Ένα αφιέρωμα στους... ROTTING CHRIST!!!"

ΑΠΟ ΤΟ ΑΠΟΛΙΤΙΣΤΟ ΣΤΕΚΙ"Ένα mini αφιέρωμα στους... ROTTING CHRIST!!!"

Η ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΣΕ ΤΙΤΛΟΥΣ

ΑΠΟ ΤΟ Ινφογνώμων Πολιτικά
Το προφίλ, τις προσδοκίες και τα παράπονα της Διασποράς καταγράφει έρευνα Φινλανδία. Ρώσοι στρατιώτες απαγόρευσαν σε εκπρόσωπο της φινλανδικής πλοιοκτήτριας του Arctic Sea να επιβιβαστεί στο πλοίοΗ κάποτε απαγορεύμενη κουρδική γλώσσα μπαίνει σε τουρκικό πανεπιστήμιο «Είδα Τούρκους στρατιώτες να βάζουν φωτιά» Ελάχιστο ενδιαφέρον στην Τουρκία για τις ελληνικές εκλογές«"Ψήνουν" πιέσεις για Ελληνοκυπρίους», Ο Νετανιάχου φέρεται να είχε δεχτεί επί της αρχής το 1998 μια αποχώρηση από τα Υψίπεδα του Γκολάν. «Δηλητηριώδες» για την τουρκική ενταξιακή πορεία το πρόστιμο στον όμιλο Ντογάν Το μάθημα της Βοσνίας να μελετήσει το Εθνικό Συμβούλιο «Την ευγνωμονούμε…» Αψιμαχίες κυβέρνησης - ΠΑΣΟΚ για τον Μπουργκάς-Αλεξανδρούπολη Την Αμπχαζία και τη Νότια Οσετία αναγνώρισε η Βενεζουέλα Νεκροί τέσσερις Αρμένιοι στρατιώτες σε ανταλλαγή πυρών με Αζέρους Το γραφείο του Νετανιάχου δεν είπε την αλήθεια για το ταξίδι του πρωθυπουργού. H οθωμανική μαεστρία της Τουρκίας και η Ε.Ε. Οπισθεν στην εξωτερική πολιτική; O Φύρερ μαθαίνει τα άσχημα νέα Tα εθνικά μας θέματα και το ενδεχόμενο πολιτικής ρευστότητας Kαλάς: Οι «άπιστοι» του Πακιστάν Απαγωγή Έλληνα εθελοντή στα σύνορα Αφγανιστάν-Πακιστάν Ούτε ευρώ στα κόμματα αν γίνουν επαναληπτικές Ο πρώην διοικητής της ΕΥΠ επικεφαλής στο Επικρατείας του ΛΑΟΣ

Η ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΣΕ ΤΙΤΛΟΥΣ

ΑΠΟ ΤΑ ΝΕΑΨέμα Καραμανλήγια τους φόρους στα σπίτια Τα μυστικά του μποτιλιαρίσματος Γυμναστείτε με το κινητό Γερμανία: Δεν σέβεστε τα ατομικά δικαιώματα Μαθαίνουν χορό για να παντρευτούν Κρεμμύδι, σκόρδο κατά καρκίνου Φαντομάς, 8 χρόνια μετά Απόδραση στην Εύβοια Συνταγές με ξερά σύκα