Τρίτη 16 Σεπτεμβρίου 2008

Ζέρβας Δημήτρης: H μεγάλη των πυροσβεστών Σχολή

(ΑΠΟ http://fire.gr/)
16/9/2008 Δεν μπορώ να πω ότι δυσκολεύτηκα να βρω τον παραπάνω τίτλο για να περιγράψω με πέντε λέξεις τα της εκπαίδευσης που πραγματοποιήθηκε στην σχολή δοκίμων πυροσβεστών.
Όταν οι σεναριογράφοι γράφανε το sequel «Η μεγάλη των μπάτσων σχολή» δεν θα μπορούσαν να σκεφτούν ποτέ ότι 15 χρόνια μετά κάποιοι θα τους αντιγράφανε στην πραγματικότητα. Εδώ και ένα μήνα οι δόκιμοι συνάδελφοι ξεκίνησαν την πρακτική τους εκπαίδευση στους σταθμούς μιας και η θεωρητική τέλειωσε.
Βέβαια από όσες αναφορές, επιστολές και ανακοινώσεις διαβάσαμε κατά καιρούς από τις συνδικαλιστικές Ενώσεις του Σώματος καταλαβαίνουμε ότι οι υπεύθυνοι μάλλον δόκιμους Δασοπυροσβέστες ήθελαν να εκπαιδεύσουν και όχι Πυροσβέστες Γενικών Υπηρεσιών μιας και το θεωρητικό κομμάτι της εκπαίδευσής τους περιλάμβανε α) Πεζοπόρο β) Πεζοπόρο γ)Πεζοπόρο. Προσωπικά είχα την ευκαιρία να συνομιλήσω με αρκετούς που ερχόντουσαν μαζί μας στα περιπολικά και έτσι είχαμε την δυνατότητα να δούμε το επίπεδο των γνώσεών που απόκτησαν.
Μπορώ να πω ότι τουλάχιστον μάθανε τα εργαλεία και τον λοιπό εξοπλισμό που έχει το κάθε όχημα και το τι εστί πεζοπόρο.
Γιατί για κάτι περισσότερα ουδέν….
Και αυτό ευτυχώς δεν οφείλεται στο γεγονός ότι δεν είχαν όρεξη να μάθουν, αντιθέτως, είχαν και περιέργεια και θέληση να μάθουν και ενδιαφέρον.
Δεκάδες οι ερωτήσεις που μας έκαναν.
Από το πώς κουμπώνει ένας αυλός κόμετ στην υψηλή μέχρι το πως απεγκλωβίζουμε από όχημα.
Έτσι και εμείς μέσα σε ένα 8ωρο προσπαθούσαμε να μεταδώσουμε κάτι από αυτά που η εμπειρία και το προσωπικό μας ενδιαφέρον μας δίδαξε.
Πάνω από όλα όμως να τους προσγειώσουμε στην ελληνική πραγματικότητα.
Το πολύ Hollywood βλάπτει!!! Το 99 % τους διακατείχε ένα ερώτημα «Γιατί κάθε μέρα να πηγαίνουμε στα Βίλια αφού δεν κάνουμε τίποτα;» Απάντηση:
«Γιατί.
Τι περισσότερο θα μπορούσαν να σας μάθουν;»
Όταν τα βιβλία δεν έχουν ανανεωθεί ποτέ (βεβαία πάλι καλά που υπάρχουν και αυτά)
Όταν ένα μέρος τους είναι λάθος
Όταν δεν υπάρχει πυροσβεστικός πύργος
Όταν τα διασωστικά εργαλεία προβάλλονται μόνο ως εκθέματα
Όταν τα ειδικά οχήματα κάνουν ένα πέρασμα από την σχολή
Όταν οι πρώτες βοήθειες είναι πολυτέλεια
Όταν επικρατεί το σύνθημα «θα πατέ στους σταθμούς και θα τα μάθετε»
Τι περισσότερο περιμένετε να κάνετε….;
Σε μια χώρα που επικρατεί ο ωχαδερφισμός και η βαρεμάρα τι περισσότερο θα μπορούσατε να δείτε…;
Διαβάστε όλο το άρθρο εδώ.

ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΤΑΞΙΔΕΥΤΗΣ - ΝΕΕΣ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΕΣ

ΝΕΕΣ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΕΣ ΤΩΝ ΕΚΔΟΣΕΩΝ "ΤΑΞΙΔΕΥΤΗΣ"<"http://www.taxideftis.gr/">

CHARLES STEWART ΔΑΙΜΟΝΕΣ & ΔΙΑΒΟΛΟΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

MAXINE C. ASTON ΤΟ ΑΛΛΟ ΜΙΣΟ ΤΟΥ ΣΥΝΔΡΟΜΟΥ ASPERGER

ΠΟΛΥ ΧΑΤΖΗΜΑΝΩΛΑΚΗ ΟΙ ΜΕΛΙΣΣΕΣ ΤΟΥ ΚΑΛΒΟΥ τριγυρίζουν στα λιβάδια του Λινκολσάιρ

ΕΛΕΝΗ ΚΑΛΟΓΙΑΝΝΗ Η ΣΥΦΙΛΗ Προνεωτερικές αφηγήσεις περί νοσηρής σεξουαλικότητας

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

(ΑΠΟ ΔΗΜΟ ΚΑΛΑΜΑΡΙΑΣ http://www.kalamaria.gr/)16 - 22 Σεπτεμβρίου. Ευρωπαϊκή εβδομάδα μετακίνησης
Ο Δήμος Καλαμαριάς συμμετέχει στην Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Μετακίνησης, με σειρά εκδηλώσεων, που διοργανώνονται σε συνεργασία με το «Κέντρο Εξυπηρέτησης Μετακινουμένων» (ΚΕΜ) του Δήμου, το Σάββατο 20 Σεπτεμβρίου 2008. Ειδικότερα: - από τις 10 το πρωί ως τις 2 το μεσημέρι θα πεζοδρομηθεί η οδός Μεταμορφώσεως. - Στις 11 π.μ. θα ξεκινήσει από το εργοτάξιο του Δήμου (γωνία Πόντου και Αιγαίου), ποδηλατικός γύρος της Καλαμαριάς, που θα διέλθει από τους δρόμους Πόντου, Δημητρίου & Καραολή, Κερασούντος, Χηλής, Ι. Πασσαλίδη, Πόντου και θα καταλήξει στο εργοτάξιο του Δήμου (γωνία Πόντου και Αιγαίου). - Στις 12 το μεσημέρι, συναυλία τζαζ, στο πάρκο του ΚΕΜ, γωνία Αιγαίου και Πόντου, με το συγκρότημα Oleg Chaly. - Βόλτα με το «Ταξίλατο» στο εμπορικό κέντρο της Καλαμαριάς. Επιπλέον, από τις 16 Σεπτεμβρίου, στους πρώτους 200 επισκέπτες του ΚΕΜ, θα μοιρασθούν δωρεάν εισιτήρια του ΟΑΣΘ, προσφορά του Συμβουλίου Αστικών Συγκοινωνιών Θεσσαλονίκης (από 6 μαθητικά εισιτήρια στους πρώτους 100 μαθητές που θα το επισκεφθούν και από 2 κανονικά εισιτήρια στους 100 πρώτους επισκέπτες). Παράλληλα, ενημερωτικό υλικό σχετικά με την προώθηση των εναλλακτικών προς το Ι.Χ. τρόπων μετακίνησης από και προς το σχολείο, θα διακινηθεί σε μαθητές των δημοτικών σχολείων του δήμου από τις 16 έως τις 22 Σεπτεμβρίου. Το «Κέντρο Εξυπηρέτησης Μετακινουμένων» (ΚΕΜ) λειτουργεί στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Προγράμματος «Έξυπνη Ενέργεια - Mobi-ΝΕΤ», με τη συνεργασία του Δήμου Καλαμαριάς, της Αναπτυξιακής Εταιρείας Ανατολική Α.Ε. και του Συμβουλίου Αστικών Συγκοινωνιών Θεσσαλονίκης,
Το ΚΕΜ λειτουργεί καθημερινά τις εργάσιμες ημέρες, από τις 9 π.μ έως τις 2.30 μ.μ.
Οι υπηρεσίες του Κέντρου παρέχονται και τηλεφωνικά (τηλ. 2310 410660), μέσω ηλεκτρονικής αλληλογραφίας (kem_dkalamarias@anatoliki.gr) και από σήμερα 15 Σεπτεμβρίου και από την ιστοσελίδα του Δήμου Καλαμαριάς (http://www.kalamaria.gr/).
Η ανάπτυξη και η φιλοξενία των ηλεκτρονικών υπηρεσιών, στις οποίες βασίζεται το πληροφοριακό σύστημα με βάση τα δεδομένα των παρόχων συγκοινωνιακού έργου, εκτελείται από το ΕΚΕΤΑ/ΙΙΜΕΤ.

ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΕΔΩΣΕ ΣΕ ΙΔΙΩΤΕΣ,ΟΛΑ ΤΑ ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ ΩΣΤΕ ΝΑ ΕΚΤΥΠΩΘΟΥΝ ΤΑ ΕΙΔΟΠΟΙΗΤΗΡΙΑ ΤΟΥ Ε.Τ.ΑΚ(ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ)

(ΑΠΟ ΠΡΕΖΑ ΤV http://prezatv.blogspot.com/)
ΣΚΑΝΔΑΛΟ!!! Το Υπουργειο Οικονομικων και ο Γιωργος Αλογοσκουφης, εδωσαν στις εταιρειες Inform Λυκος Α.Ε και FIRST DATA εταιρεια Αμερικανικων συμφεροντων, ολα τα ευαισθητα προσωπικα δεδομενα των Ελληνων πολιτων (ΑΦΜ, Αρ. Ταυτοτητας, Διευθυνση Κατοικιας, Ονομα και ΑΦΜ συζηγου ,ονοματα παιδιων, καθως και ολα τα στοιχεια που συμπεριλαμβανονται στο εντυπο Ε9 της εφοριας), με το προσχημα της εκτυπωσης και αποστολης ειδοποιητηριων Ε.Τ.ΑΚ, δουλεια την οποια θα μπορουσαν να κανουν κρατικες υπηρεσιες.
Δεν ειναι η πρωτη φορα φορα που το κρατος κανει τετοιο...
Αποδειξη τα οσα γραφει στο site της,η Λυκος A.E
Με αυτο το τροπο, ολα τα ευαισθητα προσωπικα δεδομενα των Ελληνων πολιτων θα ειναι εκτεθειμένα, εχοντας προσβαση σε αυτα τριτα προσωπα, ενω οι δυο παραπανω εκτυπωτικες εταιρειες που θα τα εχουν στη διαθεση τους, ευκολα θα μπορουν επειτα να τα πουλησουν σε εισπρακτικες εταιρειες, τραπεζες, ασφαλιστικες εταιρειες και λοιπες "προσωπα"...Ποιος διασφαλιζει στους Ελληνες πολιτες οτι τα προσωπικα του δεδομενα που θα δωθουν στις παραπανω εταιρειες, θα ειναι ασφαλη και δεν θα δωθουν- πωληθουν- χαριστουν σε τριτες εταιρειες, οργανισμους, υπηρεσιες κτλ;;;
Γιατι η διαδικασια της εκτυπωσης των ειδοποιητηριων δεν γινεται σε καποια κρατικη υπηρεσια, παρα δινεται τοσο ευκολα σε ιδιωτες;;;
Μετα απο το σκανδαλο με τις τηλεφωνικες υποκλοπες της Vodafone, αποτελει ισως ενα απο τα μεγαλυτερα σκανδαλα, ξεπουληματος των προσωπικων δεδομενων των Ελληνων πολιτων, σε ιδιωτικες εταιρειες.
ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ

Η αυτοοργάνωση και η συνηγορία στις πραγματικές διαστάσεις και στο πραγματικό μέγεθος της κοινότητας των αναπήρων

(ΑΠΟ http://www.disabled.gr/)
Η Ελλάδα θα μπορούσε να είναι τελείως διαφορετική και απείρως πιο προσπελάσιμη εάν εμείς οι Έλληνες χρησιμοποιούσαμε στοιχειωδώς την λογική και τον ρεαλισμό. Έχουν γίνει πολλά λάθη σε όλα όσα αφορούν τα ζητήματα των ανθρώπων που ζουν κάτω από συνθήκες αναπηρίας.
Το μεγαλύτερο λάθος είναι πως το συγκρότημα που αναπτύχθηκε από το 1981 μέχρι σήμερα και ονομαστική κοινωνική υποστήριξη είναι βαθιά παραστρατημένο αφού ποτέ δεν στηρίχθηκε στην απλή κοινή λογική και στον κοινό νου. Παντού σε όλους τους πολιτισμούς και σε όλα τα κράτη οι άνθρωποι οργανώνονται για να μπορέσουν να δώσουν λύσεις σε υπαρκτά και καθημερινά προβλήματα που τους αφορούν άμεσα.
Έτσι υπάρχουν ομάδες αυτοβοήθειας, ομάδες συνηγορίας και αυτοσυνηγορίας με πολύ συγκεκριμένη στόχευση που δεν παρεκκλίνουν ποτέ από το στόχο. Και είναι απορίας άξιο πώς είναι δυνατό η Ελλάδα που υποτίθεται πως γέννησε τη δημοκρατία και υπήρξε η πρώτη χώρα που κατέγραψε στο σύνταγμά της το δικαίωμα του συνέρχεσθαι και συνεταιρίζεσθαι πώς είναι δυνατόν να έχει παραστρατίσει τόσο βαθιά και να μην μπορεί να το συνειδητοποιήσει. Το κατοχυρωμένο δικαίωμα των Ελλήνων πολιτών με αναπηρίες να οργανώνονται σε ομάδες με σκοπό να δημιουργήσουν τις προϋποθέσεις και τους όρους για τη δική τους επιβίωση και να αρθρώσουν συλλογικό πολιτικό αλλά και τεχνικό λόγο υπέρ των συμφερόντων τους αλλά και υπέρ της κανονικότητάς τους στην Ελλάδα μπορεί και περνά μόνο από τον συνδικαλισμό, χωρίς να μπορεί να μπει στον κόπο να σκεφτεί πως τεχνικά ζητήματα όπως είναι τα ζητήματα της παράλυσης, της αποκατάστασης και της ανεξάρτητης διαβίωσης είναι αυστηρά τεχνικά και οφείλουν να εξειδικευτούν στην κάθε διαφορετική παθολογία γιατί διαφορετικά δεν μπορούν να υπηρετήσουν το στόχο που είναι η ευημερία των πολιτών. Τι κοινό μπορεί να έχει η τραυματική κάκωση νωτιαίου μυελού, με την σκλήρυνση κατά πλάκας, την μυοπάθεια, την εγκεφαλική παράλυση, την πολιομυελίτιδα και την κρανιοεγκεφαλική κάκωση;
Κάθε μία από τις παραπάνω αναπηρίες έχουν τελείως διαφορετική παθολογία, εφαρμόζονται τελείως διαφορετικά θεραπευτικά πρωτόκολλα, χρησιμοποιούνται μεν οι ίδιες προσαρμοσμένες τεχνολογίες αλλά με διαφορετικό τρόπο και με διαφορετικές προσαρμογές, διαφορετικές επιπλοκές που οφείλονται στις διαφορετικές ανικανότητες, διαφορετικούς τρόπους διαχείρισης των επιπλοκών και το κυριότερο οι άνθρωποι που ζουν κάτω από συνθήκες της κάθε μίας διαφορετικής ανικανότητας έχουν τελείως διαφορετικό τρόπο συγκρότησης. Το μόνο κοινό που μπορούν να έχουν οι παραπάνω αναπηρίες είναι πως όλες ενδεχομένως να συνεπάγονται παραπληγία ή τετραπληγία και όλες χρησιμοποιούν κάποια μορφή βοηθημάτων.
Όμως πόσοι άνθρωποι με σκλήρυνση κατά πλάκας δεν έχουν ούτε παραπληγία ούτε τετραπληγία;
Οι περισσότεροι από τους ανθρώπους που έχουν σκλήρυνση κατά πλάκας δεν έχουν ούτε παραπληγία ούτε τετραπληγία ούτε θα αποκτήσουν ποτέ μολονότι έχουν ή θα μπορούσαν να έχουν αντίστοιχες οδυνηρές εμπειρίες.
Έχουν όμως διαφορετικές εμπειρίες που τους απασχολούν ή φοβούνται πως θα αποκτήσουν αυτές τις διαφορετικές εμπειρίες κάποτε στο μέλλον. Ποιάς ομάδας τα συμφέροντα εκπροσωπούνται;
Προφανώς καμιάς αφού τα πάντα έχουν ομογενοποιηθεί σε μείζονες κατηγορίας αναπηριών υπό το όνομα ΑμεΑ και πιο σπάνια υπό τους όρους παραπληγία ή τετραπληγία. Και αυτό που τελικά συνέβη είναι πως στην Ελλάδα δεν υπηρετούμε μια δημοκρατία της ετερότητας αλλά την οργανωμένη και την συγκεντρωτική εξουσία της ομοιομορφίας όπου οι διαφορετικές παθολογίες ομογενοποιούνται σε μείζονες κατηγορίες ανικανοτήτων λες και η αυτοβοήθεια και η αυτοσυνηγορία θα πρέπει να χρησιμοποιούν λογικές ποσόστωσης Ι.Κ.Α. και να αυτοκαθοριστούν με βάση τα ποσοστά που εγκρίνει το Ι.Κ.Α. και το κάθε Ι.Κ.Α. Μακάρι να μπορούσαν να ερμηνευτούν οι αναπηρίες και οι ανικανότητες με τη λογική της μεζούρας και της διαλεκτικής των ποσοστώσεων.
Δυστυχώς όμως οι περισσότερες αναπηρίες είναι κάτι πολύ περισσότερο και πολύ διαφορετικό από το ποσοστό ανικανότητας που τους καταλογίζεται. Έχουμε μπει στον κόπο να πληροφορηθούμε και να αντιληφθούμε τις ετερότητες που συνεπάγεται η κάθε μια διαφορετική αναπηρία και ανικανότητα;
Έχουμε μπει στον κόπο να πληροφορηθούμε τι γίνεται στους άλλους πολιτισμούς όπου οι ανάπηροι με πολύ χαρακτηριστικές αναπηρίες ευημερούν; Έχουμε μπει στον κόπο να ενημερωθούμε τι έχει γίνει και σήμερα οι περισσότερες ευρωπαϊκές χώρες έχουν εισάγει την προσπελασιμότητα στον τρόπο ζωής τους, το κλειστό περιβάλλον είναι κατά κανόνα προσπελάσιμο, τα μέσα μαζικών μεταφορών είναι προσπελάσιμα και εκτός από τα συμβατικά κέντρα αποκατάστασης υπάρχουν εξειδικευμένα κέντρα για την κάθε διαφορετική παθολογία ξεχωριστά; Η αλήθεια είναι πως, στους άλλους πολιτισμούς, έχουν γίνει πολλά τα τελευταία χρόνια και έχουν οργανωθεί πολλά αποτελεσματικά λόμπι αναπήρων που μεθοδικά και στοχευμένα έχουν προσπαθήσει να θέσουν υπό διαπραγμάτευση συγκεκριμένα ζητήματα που αντιστοιχούν σε συγκεκριμένες υλικές ανάγκες ομάδων του πληθυσμού.
Θέτοντας υπό διαπραγμάτευση συγκεκριμένες ανάγκες ομάδων του πληθυσμού άλλοτε αργότερα και άλλοτε πιο γρήγορα κατόρθωσαν και εισήγαγαν στις νομοθεσίες αυτά τα οποία διεκδικούσαν. Μάλιστα συχνά βρέθηκαν σε αντίθετη θέση με άλλες ομάδες του πληθυσμού όμως πάντα το επίπεδο του διαλόγου παρέμεινε στο επίπεδο του δημόσιου και πολιτικού λόγου.
Δεν ήταν και λίγες οι φορές που υπέστησαν και τις ποινικές συνέπειες των πράξεών τους: Πόσες φορές έχουν συλληφθεί και έχουν φυλακιστεί τα μέλη της ADAPT ή της DAN;
Πολλές φορές αλλά συνέχισαν να προμηθεύουν τα νομοθετικά σώματα των κρατών τους και των πολιτισμών τους με επιχειρήματα τόσο πολιτικά όσο και ουσιαστικά με εξειδίκευση στις διαφορετικές ανθρώπινες ανάγκες. Υπάρχουν τέτοια λόμπι και στην Ελλάδα;
Και βέβαια υπάρχουν και είναι τα συνδικαλιστικά σωματεία, οι ομοσπονδίες και συνομοσπονδία.
Ένα ακόμη λόμπι είναι αυτό των φιλανθρωπικών σωματείων.
Προσφάτως δημιουργήθηκε και ένα καινούργιο λόμπι των λεγόμενων ΜΚΟ. Αυτά όμως τα λόμπι περιορίζονται στο να προσπαθούν να πάρουν ευρωπαϊκά προγράμματα και επιχορηγήσεις για υπηρεσίες ειδικής εκπαίδευσης ή και θεραπείας που λειτουργούν.
Σε ό,τι αφορά στα συνδικαλιστικά αναπηρικά σωματεία εκεί το λόμπι προσπαθεί ανάλογα με την εξειδίκευση του να επιτύχει κάποιες νομικές, θεσμικές και οικονομικές αλλαγές που θεωρεί πως θα συμβάλει στην βελτίωση της ποιότητας της ζωής των μελών τους.
Σίγουρα υπάρχουν τεράστιες διαφορές μεταξύ των λόμπι των ΜΚΟ, του λόμπι των φιλανθρωπικών σωματείων και βέβαια του λόμπι των συνδικαλιστικών αναπηρικών σωματείων, που τελικά είναι και τα μόνα που προωθούν και ζητήματα ιδεολογικά που έχουν να κάνουν με την αναπηρία. Μεταξύ αυτών των τριών κατηγοριών οργανωμένων συμφερόντων δεν υπάρχουν ιδιαίτερες τριβές και αντιπαλότητες αφού ο κάθε «κλάδος» έχει τα δικά του χαρακτηριστικά ενδιαφέροντα και συμφέροντα. Όμως αυτό που ονομάζουμε ομάδες συνηγορίας και αυτοσυνηγορίας (ή αλλιώς Advocacy groups) δεν εξειδικεύεται στην διαφορετικότητα της κάθε διαφορετικής αναπηρίας και παθολογίας. Εάν εξαιρέσουμε το συνδικαλιστικό αναπηρικό κίνημα και το νέο ρεύμα που συγκροτείται πέριξ των νέων ΜΚΟ δεν υπάρχει πρόσβαση των οργανωμένων ομάδων στο νομοθετικό περιεχόμενο και σε όσους νομοθετούν. Όμως η σύγχυση στην νομοθέτηση έχει ήδη συντελεστεί:
Όλοι αυτοί οι φορείς συνδικαλιστικοί, φιλανθρωπικοί και επιχειρηματικοί (ΜΚΟ) προώθησαν νομοθεσίες για ΑμεΑ και πραγματικά οι κυβερνήσεις του παρελθόντος έχουν νομοθετήσει δομές υπέρ των ΑμεΑ. Σήμερα θα ήταν υπερβολικό να πούμε πως δεν υπάρχουν κέντρα αποκατάστασης αφού έχουν πληρωθεί και δημιουργηθεί σε κάθε περίπου νομό της Ελλάδας το λιγότερο ένα κέντρο αποθεραπείας και αποκατάστασης για ΑμεΑ.
Το ίδιο δεν θα μπορούσαμε να πούμε πως δεν υπάρχει περιεχόμενο στο διαδίκτυο αφού οι κυβερνήσεις του παρελθόντος έχουν χρηματοδοτήσει τη δημιουργία τέτοιου περιεχομένου. Δεν μπορούμε να πούμε πως δεν υπάρχει κοινοτική υποστήριξη και υποστήριξη των φυσικών αναγκών των ΑμεΑ αφού υπάρχουν και τα Βοήθεια στο Σπίτι, τα Ψυχαργώς πολλά ιδρύματα που παρέχουν τέτοιες υπηρεσίες. Υπάρχει όμως μια μεγάλη διαφορά:
Άλλο κέντρα αποθεραπείας και αποκατάστασης και άλλο κέντρο για τις κακώσεις νωτιαίου μυελου (Spinal Cord Injuries Centers ή Spinal Units), άλλο κέντρο αναφοράς για την σκλήρυνση κατά πλάκας ή για την πολιομυελίτιδα ή για την μυοπάθεια. Και εδώ βρίσκεται η μεγάλη σύγχυση…
Οι υποδομές που δημιουργήθηκαν και πραγματικά δημιουργήθηκαν αφορούν ΑμεΑ και όχι τις προαναφερθείσες «κατηγορίες» αναπηριών πω πολύ μεταξύ μας παρουσιάζουν τεράστιες διαφορές από αυτό που θεωρούμε ως ΑμεΑ.
Πώς είναι δυνατόν σήμερα να ασκηθούν πιέσεις στις κυβερνήσεις για εξειδικευμένα κέντρα όταν ήδη έχουν δημιουργηθεί δεκάδες κέντρα αποθεραπείας και αποκατάστασης σε όλη την Ελλάδα; Πώς είναι δυνατόν να ασκηθεί πίεση όταν συγκεκριμένες παθολογίες και εξίσου συγκεκριμένες κανονικότητες δεν μπορούν να βρουν έκφραση σε συνδικαλιστικά σωματεία παραπληγικών και κινητικά αναπήρων; Ήρθε η ώρα για να συνειδητοποιήσουμε πως εκτός από τον συνδικαλισμό υπάρχει και η επιβίωση και για να εξασφαλιστεί η επιβίωση θα πρέπει να εξειδικευτούν οι διεκδικήσεις και οι ευχές στην κάθε διαφορετική παθολογία και στην κάθε διαφορετική κανονικότητα. ΑΝΑΠΗΡΙΑ ΤΩΡΑ Σεπτέμβριος 2008. Το παραπάνω κείμενο δημοσιεύθηκε στον ιστοχώρο disabled.gr
Μπορείτε να βρείτε ανάλογα κείμενα στην διεύθυνση http://www.disabled.gr

ΜΕΓΑΡΟ ΜΟΥΣΙΚΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ - ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ- ΜΑΙΟΥ 2009

(ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΡΟΒΟΛΕΑ ΤΗΣ ΤΕΧΝΗΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ http://www.provoleas.gr/)
Είκοσι εκδηλώσεις περιλαμβάνει το πρόγραμμα του Μεγάρου Μουσικής Θεσσαλονίκης για την περίοδο «Ιανουάριος- Μάιος 2009».
Από αυτές ξεχωρίζουν η μουσικοχορευτική παράσταση Bossa Nova του Κωνσταντίνου Ρήγου με πολλούς γνωστούς συντελεστές, που παρουσιάστηκε με μεγάλη επιτυχία πέρσι στην Αθήνα, η συναυλία- της Μαρίας Φαραντούρη Αφιέρωμα στο Μίκη Θεοδωράκη, και παραστάσεις στους σταθερούς κύκλους του προγράμματος, όπως η μεγαλύτερη τσιγγάνικη συμφωνική ορχήστρα του κόσμου, Budapest Gypsy Symphony Orchestra, η Συμφωνική Ορχήστρα Ραδιοφωνίας της Στουτγάρδης υπό τη διεύθυνση του διάσημου αρχιμουσικού, Sir Roger Arthur Carver Norrington, η Κρατική Ορχήστρα Αθηνών και η Ορχήστρα Πατρών, το Εθνικό Θέατρο Ακροβατών της Κίνας και η Λειτουργία Μπαχ για πρώτη φορά στη Θεσσαλονίκη την Μεγάλη Τετάρτη.
Παράλληλα, συνεχίζεται ο Κύκλος των Εκπαιδευτικών Προγραμμάτων που, την περίοδο αυτή, περιλαμβάνει το δημοφιλές σε μικρούς και μεγάλους παραμύθι σε κείμενο και μουσική του Σεργκέι Προκόφιεφ, Ο Πέτρος και ο Λύκος.
Την περίοδο αυτή ολοκληρώνεται και ο Θεματικός Κύκλος Τα Κουαρτέτα του L. van Beethoven με δύο συναυλίες του Νέου Ελληνικού Κουαρτέτου.
Η περίοδος θα κλείσει με το 3ο Εργαστήρι Σύγχρονης Μουσικής.
Με μια συναυλία σύγχρονης τζαζ από το Trio Grix –που αποτελείται από τους Αντώνη Ανισέγκο (πιάνο), Γιώργο Δημητριάδη (ντραμς) και Φλώρο Φλωρίδη (σαξόφωνο, κλαρινέτο)- υποδέχεται το Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης το νέο χρόνο.
Στο πλαίσιο του κύκλου Δευτέρες στο Φουαγιέ το τρίο GRIX θα παρουσιάσει έργα από τον ευρύτερο χώρο της δημιουργικής τζαζ, τη Δευτέρα 19 Ιανουαρίου, στις 20.30.
Το Trio Grix ιδρύθηκε το 2006 από τρεις Θεσσαλονικείς μουσικούς που έχουν ως βάση τους στο Βερολίνο. Αφού συνεργάστηκαν με διαφορετικά συγκροτήματα τα τελευταία 15 χρόνια, αποφάσισαν να ενώσουν τις δυνάμεις τους και να παίξουν για πρώτη φορά εκτός Ελλάδας.
Η μουσική τους είναι μία σύγχρονη, ανοιχτή προσέγγιση στις μελωδίες, τα ηχοχρώματα και τους ρυθμούς της ελληνικής μουσικής.
Οδύσσεια, Κύκλος Φαραντούρη, Ένας Όμηρος και Η Μπαλάντα του Μαουτχάουζεν είναι οι τέσσερις κύκλοι τραγουδιών σε ενορχήστρωση Henning Scmiedt, που θα ερμηνεύσει η Μαρία Φαραντούρη στο Αφιέρωμα στο Μίκη Θεοδωράκη, το Σάββατο 24 Ιανουαρίου, στις 21.00. Μαζί της εμφανίζονται οι Διονύσης Τσακνής και το σύνολο «Berliner Instrumentalisten».
Η Μαρία Φαραντούρη είναι γνωστή σε όλο τον κόσμο ως η «ιδεώδης ερμηνεύτρια» του έργου του Μίκη Θεοδωράκη.
Έπαιξε σπουδαίο ρόλο στο κίνημα για την αναβίωση της ελληνικής μουσικής και θεωρείται σήμερα η πιο αυθεντική έκφραση του έντεχνου ελληνικού τραγουδιού.
Η πλούσια κοντράλτο φωνή της με την τεράστια γκάμα και τη μελωδική ποιότητα σε συνδυασμό με την εξαιρετική δραματική της έκφραση, αποτελούν τα κύρια χαρακτηριστικά της τέχνης της.
Μερικές από τις μεγαλύτερες ερμηνείες της σε μουσική του Μίκη Θεοδωράκη ήταν η παρουσίαση του έργου Mauthausen, με τη Φιλαρμονική Ορχήστρα του Ισραήλ, υπό τη διεύθυνση του μεγάλου μαέστρου Zubin Mehta, στο Ηρώδειο τον Αύγουστο του 1991.
Το 2004, ο Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας, κ. Κωνσταντίνος Στεφανόπουλος, επιβράβευσε την προσφορά της στο ελληνικό τραγούδι, απονέμοντάς της το Χρυσό Σταυρό του Τάγματος του Φοίνικος
Διαβάστε όλο το άρθρο εδώ.

Ζουν με συντάξεις πείνας

(ΑΠΟ ΕΘΝΟΣ http://www.ethnos.gr/)
600 ευρώ λαμβάνουν 6 ασφαλισμένοι στους 10. 413 ευρώ παίρνουν οι συνταξιούχοι του ΟΓΑ. 3 συνταξιούχοι στους 10 όλων των άλλων Ταμείων έχουν κύρια σύνταξη κάτω των 450 ευρώ
Με συντάξεις που δεν υπερβαίνουν τα 600 ευρώ καλούνται να επιβιώσουν έξι στους δέκα ασφαλισμένους, ενώ ακόμη χειρότερη είναι η κατάσταση για τους αγρότες. Είναι χαρακτηριστικό πως για τους 850.000 περίπου συνταξιούχους του ΟΓΑ η μέση σύνταξη (περιλαμβάνονται βασική, πρόσθετη και κύρια) διαμορφώνεται στα 413 ευρώ.
Τα αποκαλυπτικά αυτά στοιχεία για το ύψος των συντάξεων περιλαμβάνονται σε έρευνα της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Προσωπικού Οργανισμών Κοινωνικής Πολιτικής (ΠΟΠΟΚΠ).
Με βάση την έρευνα, τρεις στους δέκα συνταξιούχους όλων των Ταμείων (πλην του ΟΓΑ) έχουν κύρια σύνταξη κάτω από 450 ευρώ.
Στον αντίποδα μόλις 15% έχει κύρια σύνταξη πάνω από 1.050 ευρώ τον μήνα, ενώ εδώ πρέπει να αναφερθεί πως ειδικά στον ΟΓΑ μόλις το 0,1% των συνταξιούχων παίρνει πάνω από 800 ευρώ! Πάντως, σημαντικές είναι οι αποκλίσεις που παρατηρούνται από Ταμείο σε Ταμείο σχετικά με το ύψος των συντάξεων. Στην καλύτερη «μοίρα» βρίσκονται οι συνταξιούχοι του ΤΣΑΥ και των λεγόμενων ειδικών Ταμείων, όπως είναι οι φορείς του ΟΤΕ, του ΗΣΑΠ, της ΕΤΒΑ και της ΔΕΗ (που από 1η Ιανουαρίου συγχωνεύτηκαν στο ΙΚΑ).
Αντιθέτως, τις χαμηλότερες συντάξεις καταβάλλουν τα τρία Ταμεία των αυτοαπασχολουμένων (ΤΣΑ, ΤΕΒΕ και ΤΑΕ), καθώς και το ΙΚΑ. Είναι χαρακτηριστικό πως κάτω από 500 ευρώ είναι το 85% των συντάξεων του ΤΣΑ, το 42% του ΤΕΒΕ και το 48% των συντάξεων του ΙΚΑ.
Βέβαια, οι μεγάλες διαφορές που υπάρχουν μεταξύ των Ταμείων δεν οφείλονται τόσο στον διαφορετικό τρόπο υπολογισμού των συντάξεων όσο στις μεγάλες διαφορές που υπάρχουν στις συντάξιμες αποδοχές και στα χρόνια ασφάλισης.
Διαβάστε όλο το άρθρο εδώ.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

(ΑΠΟ http://www.paralympic.gr/)
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΑΡΑΟΛΥΜΠΙΑΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ Αθήνα, 15/09/2008 Δελτίο Τύπου Η πιο επιτυχημένη ημέρα της Ελληνικής Ομάδας στους Παραολυμπιακούς Αγώνες του Πεκίνου σήμερα Οκτώ μετάλλια κατέκτησε σήμερα (Δευτέρα 15/9/2008) η χώρα μας, ένατη ημέρα των 13ων Παραολυμπιακών Αγώνων που γίνονται στο Πεκίνο και θα διαρκέσουν μέχρι τις 17/9/2008. Ήταν η πιο πλούσια από παραγωγικής πλευράς ημέρα για την ελληνική ομάδα που προσέθεσε στη συγκομιδή της δυο χρυσά, τρία ασημένια και τρία χάλκινα, φτάνοντας σε σύνολο τα 22 μετάλλια (5 – 9 – 8).
Η χώρα μας ανέβηκε από την 28η στην 19η θέση του πίνακα των μεταλλίων, στον οποίο η Κίνα είναι πρώτη με 187 μετάλλια (80 – 60 – 47). Τέσσερα μετάλλια ήταν ο απολογισμός της κολύμβησης.
Ο Χρήστος Ταμπαξής κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στα 50 μ ύπτιο (κατηγορία S1) με επίδοση 1:23.15:
«Είμαι πολύ χαρούμενος για το χρυσό μετάλλιο.
Αν ερχόταν και το παγκόσμιο ρεκόρ θα ήταν καλύτερα, αλλά και πάλι είναι ωραία».
Στην ίδια κούρσα ο Ανδρέας Κατσαρός ήταν δεύτερος με 1:44.53 και ο Αλέξανδρος Ταξιλδάρης ήταν τέταρτος με 1:50.49.
Ο Α. Κατσαρός δήλωσε:
«Είναι η πρώτη συμμετοχή μου σε Παραολυμπιακούς, πρώτη συμμετοχή σε τελικό και πρώτο μετάλλιο. Ζω σε ένα όνειρο και δεν θέλω να ξυπνήσω». Ο Χαράλαμπος Ταιγανίδης κατέκτησε το ασημένιο μετάλλιο στα 50 μ ελεύθερο με επίδοση 24.19:
«Αφιερώνω το μετάλλιο αυτό στην οικογένεια μου και σε΄όλους όσους με βοήθησαν να το πάρω.
Αλλά περισσότερο θα ήθελα να το αφιερώσω στον Κυριάκο Γριβέα και ελπίζω εκεί που είναι να μας βλέπει και να χαίρεται για μας.
Τα 22 μετάλλια τα περιμέναμε.
Θέλαμε να ξεπεράσουμε τα μετάλλια που πήραμε στην Αθήνα πριν από τέσσερα χρόνια και τα καταφέραμε.
Επίσης κέρδισα και το προσωπικό μου στοίχημα και πήρα έξη μετάλλια. Μεγάλος του αντίπαλος ήταν ο Ουρανός Αλεξέι Φέντινα:
«Με τον Φέντινα μέσα στην πισίνα είμαστε αντίπαλοι, αλλά έξω είμαστε καλοί φίλοι και μάλιστα κάνουμε πολύ παρέα.
Αύριο (Τρίτη) το πρωί θα πάω να δω τον Δημήτρη Ανατολίτη να αγωνίζεται στην άρση βαρών και μετά θα κάνω μια βόλτα στο Πεκίνο για να δω και λίγο την πόλη».
Ο Έλληνας πρωταθλητής κατέκτησε συνολικά έξη μετάλλια στα έξη αγωνίσματα που πήρε μέρος. Στα 50 μ ύπτιο ο Γιώργος Καπελλάκης πήρε το χάλκινο μετάλλιο με επίδοση 1:07.31:
«Είμαι πολύ χαρούμενος για την κατάκτηση τεσσάρων μεταλλίων.
Το αγώνισμα μου είναι σήμερα, αλλά οι άλλοι ήταν καλύτεροι από μένα.
Στα υπόλοιπα αγωνίσματα ο στόχος μου ήταν απλά να μπω στον τελικό και κατάφερα να πάρω μετάλλια».
Στην ερώτηση που οφείλεται η μεγάλη πρόοδος του από την περασμένη διοργάνωση είπε: «Άλλαξα την προπόνηση μου, δούλεψα πιο σοβαρά έκανα πολύ πιο σοβαρή προετοιμασία και τα αποτελέσματα μιλάνε».
Στα 50 μ ύπτιο (κατηγορία S2) Μαρία Λιάσκου ήταν 5η με 1:24.24 και η Μαρία Καλπακίδου ήταν έκτη με 1:25.56. Στην Άρση Βαρών σε πάγκο (Powerlifting) ο Παύλος Μάμαλος ήταν δεύτερος στην κατηγορία των 82,5 κ με επίδοση 225 κ:
«Είμαι πολύ συγκινημένος για την κατάκτηση του ασημένιου μεταλλίου.
Ήταν κάτι που το ήθελα πολύ.
Δεν με πείραξε που με ακύρωσαν (με ψήφους 2-1) γιατί ήξερα ότι τα έχω αυτά τα κιλά και ήξερα μέχρι που μπορούσα να φτάσω.
Θα ήθελα να αφιερώσω το μετάλλιο αυτό στη μνήμη του Κυριάκου Γριβέα, του προέδρου μας, που έκανε τόσα πολλά για μας.» Στο Στίβο η Ελληνική Ομάδα πήρε σήμερα τρία μετάλλια.
Ο 17χρονος Πασχάλης Σταθελάκος κατέκτησε το πρωί το χρυσό μετάλλιο στην σφαιροβολία (κατηγορία F40) με 11.75 μ, επίδοση που αποτελεί νέο Παγκόσμιο Ρεκόρ.
Ο Έλληνας πρωταθλητής στις πέντε από τις έξι βολές του βελτίωσε το προηγούμενο παγκόσμιο ρεκόρ 10.46 του Γερμανού Ματίας Μέστερ (11.50, 10.33, 11.42, 11.62, 11.43, 11.75). «Είμαι πολύ ευτυχισμένος για το χρυσό μετάλλιο.
Είμαι πολύ νέος αθλητής, γυμνάζομαι μόλις ένα χρόνο και δεν έχω πολλές συμμετοχές σε μεγάλες διοργανώσεις.
Του χρόνου που θα τελειώσω το λύκειο θα μπορέσω να ασχοληθώ με τον αθλητισμό πολύ πιο σοβαρά».
Στο ίδιο αγώνισμα ο Αλέξανδρος Μιχαήλ Κωνσταντινίδης κατέλαβε την τέταρτη θέση με επίδοση 10.58μ. Το χάλκινο μετάλλιο στο μήκος (κατηγορία F11) κατέκτησε ο Θανάσης Μπαράκας με επίδοση 6.17μ:
«Είμαι πολύ χαρούμενος για την κατάκτηση του μεταλλίου, αν και σ αυτούς τους αγώνες απλά και μόνη η συμμετοχή είναι κάτι πολύ σημαντικό.
Τώρα που τελείωσα τους αγώνες μ αυτό τον τρόπο θα μπορέσω να ασχοληθώ με την οικογένεια μου που την έχω παραμελήσει τον τελευταίο καιρό». Χάλκινο μετάλλιο κατέκτησε και η Μαρία Σταματουλά στη σφαιροβολία (κατηγορία F32/34 και F52/53) με επίδοση 5.64 μ
«Είμαι πολύ χαρούμενη που κέρδισα μετάλλιο και μάλιστα με νέο ατομικό ρεκόρ.
Ήταν για μένα μια πολύ καλή διοργάνωση.
Θα συνεχίσω με νέες δυνάμεις».
Στο ίδιο αγώνισμα η Νατάσα Τριανταφυλλίδου ήταν 17η με 5.92 μ. Ο Γιώργος Παππάς ήταν έβδομος στη δισκοβολία (κατηγορία F44) με επίδοση 44.84 μ: «Έπιασα την ατομική μου επίδοση, αλλά το επίπεδο των αγώνων είναι εξαιρετικά υψηλό και δεν μπορούσα κάτι καλύτερο.
Θα πρέπει να δουλέψουμε πολύ περισσότερο τώρα για να έχουμε στο μέλλον καλύτερα αποτελέσματα».
Ο Ηλίας Ναλμπάντης στη σφαιροβολία F 55/56 ήταν 8ος με 10.99 μ, ο Γιώργος Καραμηνάς ήταν όγδοος στον ακοντισμό (κατηγορία F33/34/52) με 16.45 μ και η Μαρίκα Γαρέφα ήταν 10η στη σφαιροβολία (κατηγορία F40) με επίδοση 5.54 μ. Στα 200 μ ο Γιάννης Πρώτος ήταν πέμπτος στην δεύτερη προκριματική σειρά των 200 μ με 22.60 και προκρίθηκε (σαν επιλαχών) στον τελικό του αγωνίσματος.
Στα 200 μ των γυναικών (κατηγορία Τ11) η Παρασκευή Κάντζα ήταν δεύτερη στην τρίτη προκριματική σειρά με 26.61 και προκρίθηκε στον μικρό τελικό του αγωνίσματος. Στην αυριανή δέκατη ημέρα των Αγώνων (Τρίτη 16 Σεπτεμβρίου 2008) από Ελληνικής πλευράς αγωνίζονται: Δημήτρης Ανατολίτης (Powerlifting), ο Γεράσιμος Βρυώνης, Σεζόν Φερνάντες, Δαμιανός Δακτυλίδης, (Σφαίρα) Μαρίνος Φυλαχτός (Δίσκο) Ανθή Καραγιάννη, Αλεξάνδρα Δήμογλου και Βούλα Κάντζα (Στίβος). Ο Αρχηγός Αποστολής, Αθανάσιος Μήλιος τόνισε:
Είμαι ιδιαίτερα υπερήφανος για τους αθλητές και τις αθλήριές της ομάδας μας που κατάφεραν να κατακτήσουν μέχρι στιγμής 22 μετάλλια (5 χρυσά, 9 Αργυρά και 8 χάλκινα). Για πρώτη φορά χώρα που διοργάνωσε Ολυμπιακούς και Παραολυμπιακούς Αγώνες καταφέρνει να κερδίσει περισσότερα μετάλλια στην επόμενη διοργάνωση από τους Αγώνες που διοργανώθηκαν στη χώρα τους Οι Παραολυμπιακοί Αγώνες μεταδίδονται καθημερινά από τις 10:00 – 16:00 στην ΕΤ1. Επίσης μπορεί κανείς να παρακολουθήσει 24 ώρες το 24ωρο όλα τα αγωνίσματα των Αγώνων στο Ιντερνετ στο http://www.paralympic.gr/

Η ΠΑΡΑΟΛΥΜΠΙΟ(ΕΛΛΑΔΑ) ΜΑΣ

(ΑΠΟ ΤΡΑΠΕΖΑ ΤΥΠΟΥ http://www.press-bank.gr/)Γράφει η ΓΙΩΤΑ ΣΕΛΛΑΚΗ Χαιρε μεγάλη Ελλάδα, με τα παιδιά σου, που τα μεγαλώνεις όπως, όπως και όπως λάχει με την υψηλή ποιότητα παιδείας σου με τις σύγχρονες εγκαταστάσεις σου, τους ωραίους δρόμους, το φοβερό σύστημα υγείας σου και όλα τα καλά σου .
Μάθε λοιπόν, ότι οι αθλητές σου στο Πεκίνο σε κάνουν περήφανη και ας μη το αξίζεις γιατί απ αυτά τα γενναία παιδιά μόνο τη περιφρόνηση πρέπει να έχεις, και μιλάω για τα παιδιά της παραολυμπιαδας που μας κάνουν περήφανους όλους εμάς , που τα βλέπουμε με οίκτο και αυτό μας καθιστά ρατσιστές ενώ αυτά τα παιδιά μας κάνουν να ακούμε τον Εθνικό ύμνο , και μη ξεχνάτε ότι πολλά απ αυτά έχουν πέσει θύματα δυστυχημάτων από τροχαία γιατί εσύ Ελλάδα ΔΕΝ έχεις καλούς δρόμους ΔΕΝ έχεις σωστές υποδομές ΔΕΝ έχεις ΠΑΙΔΕΙΑ .
Κρίμα , για το μόνο που φροντίζεις είναι για το πώς θα τους κάνεις τη ζωή πιο δύσκολη , μια περιπέτεια ένας απλός περίπατος σε αναπηρικό καροτσάκι .
Μπράβο Ελλάδα και μεγαλύτερα μπράβο στους Έλληνες που δεν σέβονται τίποτα, μια ράμπα ένα παρκιν , ΑΔΙΑΦΟΡΙΑ, το πρόβλημα είναι να παρκάρουν όσο πιο κοντά μπορούν μη τυχόν και περπατήσουν 50 μέτρα πιο μακριά και καταχρώνται τις θέσεις των ατόμων με ιδιαιτερότητες, να καβαλισουν τις ράμπες για να κλείσουν όλες τις διεξόδους .
Τους κάνουν τη ζωή ποδήλατο , αγώνα δρόμου και μετ' εμποδίων έτσι τα προπονείς Ελλάδα μου ;
ΤΙ ΑΛΛΟ ΠΙΑ ;
Μεγαλείο για εκείνα που θα γυρίσουν σε λίγες μέρες πάντα με το χαμόγελο και αυτή την απίστευτη δύναμη που έχουν .
Να δω πόσο θα ασχοληθείς Ελλάδα μου με τα παιδιά που σε τιμούν, γιατί βλέπω μέχρι τώρα ασχολείσε με τα παιδιά που σε ντροπιάζουν , με τη ντόπα και με τα κολπάκια τους.
Δε θέλω να πιστέψω Ελλάδα μου ότι αυτά τα παιδιά έχουν άγνοια για το τι παίρνουν και αν έχουν, γιατί το άφησες αυτό να γίνει;
Σταμάτα Ελλάδα μου να ασχολείσε με τους οχετούς και ΕΛΑ στα παιδιά σου που σε αγαπούν, που έχουν δώσει τη ζωή τους για σένα και πάντα δακρύζουν, όταν περήφανα τραγουδούν τον ύμνο σου . Ευχαριστώ όλα τα παιδιά που έλαβαν μέρος στην παραολυμπιάδα και μας έκαναν περήφανους μόνο που τους είδαμε στην τελετή έναρξης στην παρέλαση, δεν έχει σημασία η κατάταξη που πήραν στο άθλημα τους και ζητώ συγγνώμη αν με κάποιο τρόπο τους δυσκόλεψα κάποια στιγμή τη ζωή με την αδιαφορία μου . ΓΙΩΤΑ ΣΕΛΛΑΚΗ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

(ΑΠΟ http://epontos.blogspot.com/)

Ο Σανιδάς έβαλε στο στόχαστρο το ΠΑΣΟΚ

(ΑΠΟ ΤΑ ΝΕΑ http://www.tanea.gr/)
Μετά τις βολές εναντίον του για την «απαλλαγή» υπουργών για το Βατοπαίδιο ΡΕΠΟΡΤΑΖ: Σίλα Αλεξίου ΔΗΜΟΣΙΕΥΘΗΚΕ: Τρίτη 16 Σεπτεμβρίου 2008
Σε νέα παρέμβαση στην υπόθεση της Μονής Βατοπαιδίου- αυτή τη φορά στοχεύοντας το ΠΑΣΟΚ, μετά τις βολές για την «απαλλαγή» των υπουργών από το σκάνδαλο- προχώρησε ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Γ. Σανιδάς.
Δημοσιοποίησε την απόφαση τού άλλοτε υφυπουργού Οικονομικών του ΠΑΣΟΚ Απ. Φωτιάδη που επικύρωνε την αναγνώριση της έκτασης στη Μονή.
Με προφανή αφορμή την επίκαιρη ερώτηση του πρώην προέδρου της Βουλής Απ. Κακλαμάνη, ο οποίος ζητεί την πειθαρχική δίωξη του κ. Σανιδά για παραβίαση του Συντάγματος, ο ανώτατος εισαγγελικός λειτουργός, με χθεσινό του έγγραφο διαβιβάζει στους αρμόδιους για την έρευνα εισαγγελείς Εφετών σειρά εγγράφων με στόχο να υπογραμμίσει ότι και η κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ δεν είναι άμοιρη ευθυνών.
Η αντεπίθεση του κ. Σανιδά στους επικριτές του, οι οποίοι του αποδίδουν την πρώιμη απαλλαγή των υπουργών που υπέγραψαν αποφάσεις ευνοϊκές για τη Μονή Βατοπαιδίου σε προσπάθεια αθώωσης των υπουργών των κυβερνήσεων Ν.Δ., κατά παραβίαση του Συντάγματος, ερμηνεύεται από νομικούς κύκλους και ως «μήνυμα» προς την αξιωματική αντιπολίτευση.
Ειδικότερα, ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου απέστειλε χθες στους δύο εισαγγελείς αντίγραφα πιστοποιητικών του υποθηκοφυλακείου Ξάνθης από τα οποία προκύπτει ότι στις 19/11/2002 μεταγράφηκε η υπ΄αριθμ. 1064538/5928/Α0010/ 2002 απόφαση του τότε υφυπουργού Οικονομικών Απ. Φωτιάδη, με την οποία αναγνωριζόταν η κυριότητα της Μονής Βατοπαιδίου επί 25.000 στρεμμάτων παραλιμνίων εκτάσεων.
Στο έγγραφό του ο κ. Σανιδάς υπογραμμίζει: συνεπεία της μεταγραφής περιήλθε έκτοτε, ήτοι από 19/11/2002, στη Μονή Βατοπαιδίου η κυριότητα της εκτάσεως αυτής και ολοκληρώθηκαν οι σχετικές διαδικασίες.
Σημειώνεται ότι με την εν λόγω απόφασή του ο κ. Φωτιάδης είχε επικυρώσει γνωμοδότηση του Γνωμοδοτικού Συμβουλίου που έκανε δεκτό ότι το Δημόσιο δεν δικαιούται να προβάλει δικαιώματα κυριότητας επί των παραλιμνίων εκτάσεων εμβαδού 25.000 στρεμμάτων και των νησίδων στη λίμνη Μπουρού, καθώς ανήκουν εξ ολοκλήρου στη Μονή Βατοπαιδίου.
Ο ίδιος υφυπουργός είχε επικυρώσει με άλλη απόφασή του και δεύτερη γνωμοδότηση του Γνωμοδοτικού Συμβουλίου με το ίδιο περιεχόμενο, αλλά στις 30/10/2003, με αφορμή σχετική αναφορά του προέδρου του Δικηγορικού Συλλόγου Ξάνθης Αθ. Ξυνίδη, ο κ. Φωτιάδης ανέπεμψε το θέμα στο Γνωμοδοτικό Συμβούλιο προς επανεξέταση.
Η γνωμοδότηση, με την οποία κρίθηκε ότι δεν συντρέχει λόγος επανεξέτασης των προηγούμενων γνωμοδοτήσεων, επικυρώθηκε με την υπ΄ αριθμόν 1046300/3944/Α0010/7-6-2004 απόφαση του αρμόδιου υφυπουργού Οικονομίας και Οικονομικών της Ν.Δ. κ. Π. Δούκα, καθώς στο μεταξύ είχε αλλάξει η κυβέρνηση.
Διαβάστε όλο το άρθρο εδώ.

Πήρε κεφάλι ο Γιώργος

(ΑΠΟ ΤΑ ΝΕΑ http://www.tanea.gr/)
Η εμφάνιση στη ΔΕΘ άλλαξε το σκηνικό- Χαμηλούς τόνους κρατάει το ΠΑΣΟΚ ΡΕΠΟΡΤΑΖ: Γιώργος Χρ. Παπαχρήστος ΔΗΜΟΣΙΕΥΘΗΚΕ: Τρίτη 16 Σεπτεμβρίου 2008
Σκηνικό ανατροπής της πολιτικής πραγματικότητας στην Ελλάδα καταγράφουν δύο δημοσκοπήσεις και έρχονται να επιβεβαιώσουν ότι η εμφάνιση του Γιώργου Παπανδρέου στη Θεσσαλονίκη αποτελούσε «πρόβα Πρωθυπουργού».
Είκοσι τέσσερις ώρες μετά τη συνέντευξη του κ. Γ. Παπανδρέου στο πλαίσιο της ΔΕΘ και για πρώτη φορά από τις εκλογές του 2000, δημοσκόπηση (της Μέτρον Ανάλυσις για λογαριασμό του Αntenna) κατέγραψε προβάδισμα του ΠΑΣΟΚ έναντι της Νέας Δημοκρατίας κατά 2,2%, και θέτει πλέον την πολιτική ατζέντα σε νέα βάση.
Παράλληλα το μεγάλο άλμα του Γιώργου Παπανδρέου στις προτιμήσεις των πολιτών συνιστά το δεύτερο κορυφαίο στοιχείο στη διαδικασία αλλαγής του πολιτικού σκηνικού, βάζοντας τέλος στην έως τώρα απόλυτη κυριαρχία του Κ. Καραμανλή.
Και προφανώς δημιουργεί συνθήκες πίεσης στην κυβέρνηση και τον Πρωθυπουργό για επιτάχυνση των πολιτικών εξελίξεων, με στόχο την ανάληψη από τον κ. Καραμανλή της πρωτοβουλίας κινήσεων στην πολιτική ζωή της χώρας.
Αν και είναι εντελώς πρόωρο να μιλήσει κανείς για παγιωμένη κατάσταση, πληροφορίες αναφέρουν ότι δύο ακόμη δημοσκοπήσεις που διεξάγονται και θα δουν το φως της δημοσιότητας τις επόμενες ημέρες ανιχνεύουν ανάλογα στοιχεία και δημιουργούν την αίσθηση ότι «κάτι αλλάζει» στο εκλογικό σώμα.
Ωστόσο στη Χαρ. Τρικούπη κρατούν χαμηλούς τόνους και αποφεύγουν τους πανηγυρισμούς. Θεωρούν ότι δεν έχει κριθεί τίποτε και πως είναι ακόμη μακρύς ο δρόμος για την πλήρη ανατροπή που θα ολοκληρωθεί με την απομάκρυνση της κυβέρνησης Καραμανλή από την εξουσία.
«Χρειάζεται πολλή δουλειά ακόμη», δήλωσε το βράδυ στα «ΝΕΑ» κορυφαίο στέλεχος του ΠΑΣΟΚ και άφησε να εννοηθεί ότι το κόμμα δεν πρόκειται να αναπροσαρμόσει την τακτική του έναντι της κυβέρνησης και του Πρωθυπουργού, και η οποία φαίνεται να αποδίδει καρπούς.
Ίσως αυτό που θα γίνει είναι να ενισχυθεί το πρωθυπουργικό προφίλ του Γιώργου Παπανδρέου σε μια προσπάθεια να πειστούν και οι πολίτες εκείνοι που ακόμη είναι επιφυλακτικοί στο ότι ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ είναι σε θέση να διαχειριστεί τις τύχες της χώρας.
Διαβάστε όλο το άρθρο εδώ.

98 εκατ. ευρώ για τον Εφραίμ...

(ΑΠΟ http://press-gr.blogspot.com/)
98 εκατ. ευρώ για τον Εφραίμ... ...είναι το πιστοδοτικό όριο του σε δύο Τράπεζες. Μέσα στα πλούτη κολυμπάει ο ίδιος και η παρέα του.
Ωραίοι μοναχοί είναι!, Του Κώστα Φεραίου
Θέλετε άλλη μια αποκλειστική πληροφορία για τον μοναχό Εφραίμ; Ξέρετε ποιο είναιτο πιστοδοτικό όριο που έχει (ακόμα...) από τουλάχιστον δυο ελληνικές Τράπεζες;
Αθροιστικά 98 εκατομμύρια ευρώ! 48 από την μία και 50 από την δεύτερη... Είναι δηλαδή το όριο των χρημάτων που μπορεί να πάρει και να κινήσει. Μάλιστα, οι πληροφορίες αναφέρουν ότι στην πρώτη από τις δύο αυτές Τράπεζες, μέχρι πριν από 1,5 μήνα, είχε κινήσει σχεδόν τα μισά.
Περίπου 22 εκατομμύρια ευρώ. Τι δείχνουν όλα αυτά; Οτι ο Εφραίμ και η παρέα του κολυμπάνε μέσα στα εκατομμύρια ευρώ.
Καμιά σχέση δηλαδή με αυτό που θα έπρεπε να τους χαρακτηρίζει ως μοναχούς!