Τρίτη 16 Σεπτεμβρίου 2008

Πήρε κεφάλι ο Γιώργος

(ΑΠΟ ΤΑ ΝΕΑ http://www.tanea.gr/)
Η εμφάνιση στη ΔΕΘ άλλαξε το σκηνικό- Χαμηλούς τόνους κρατάει το ΠΑΣΟΚ ΡΕΠΟΡΤΑΖ: Γιώργος Χρ. Παπαχρήστος ΔΗΜΟΣΙΕΥΘΗΚΕ: Τρίτη 16 Σεπτεμβρίου 2008
Σκηνικό ανατροπής της πολιτικής πραγματικότητας στην Ελλάδα καταγράφουν δύο δημοσκοπήσεις και έρχονται να επιβεβαιώσουν ότι η εμφάνιση του Γιώργου Παπανδρέου στη Θεσσαλονίκη αποτελούσε «πρόβα Πρωθυπουργού».
Είκοσι τέσσερις ώρες μετά τη συνέντευξη του κ. Γ. Παπανδρέου στο πλαίσιο της ΔΕΘ και για πρώτη φορά από τις εκλογές του 2000, δημοσκόπηση (της Μέτρον Ανάλυσις για λογαριασμό του Αntenna) κατέγραψε προβάδισμα του ΠΑΣΟΚ έναντι της Νέας Δημοκρατίας κατά 2,2%, και θέτει πλέον την πολιτική ατζέντα σε νέα βάση.
Παράλληλα το μεγάλο άλμα του Γιώργου Παπανδρέου στις προτιμήσεις των πολιτών συνιστά το δεύτερο κορυφαίο στοιχείο στη διαδικασία αλλαγής του πολιτικού σκηνικού, βάζοντας τέλος στην έως τώρα απόλυτη κυριαρχία του Κ. Καραμανλή.
Και προφανώς δημιουργεί συνθήκες πίεσης στην κυβέρνηση και τον Πρωθυπουργό για επιτάχυνση των πολιτικών εξελίξεων, με στόχο την ανάληψη από τον κ. Καραμανλή της πρωτοβουλίας κινήσεων στην πολιτική ζωή της χώρας.
Αν και είναι εντελώς πρόωρο να μιλήσει κανείς για παγιωμένη κατάσταση, πληροφορίες αναφέρουν ότι δύο ακόμη δημοσκοπήσεις που διεξάγονται και θα δουν το φως της δημοσιότητας τις επόμενες ημέρες ανιχνεύουν ανάλογα στοιχεία και δημιουργούν την αίσθηση ότι «κάτι αλλάζει» στο εκλογικό σώμα.
Ωστόσο στη Χαρ. Τρικούπη κρατούν χαμηλούς τόνους και αποφεύγουν τους πανηγυρισμούς. Θεωρούν ότι δεν έχει κριθεί τίποτε και πως είναι ακόμη μακρύς ο δρόμος για την πλήρη ανατροπή που θα ολοκληρωθεί με την απομάκρυνση της κυβέρνησης Καραμανλή από την εξουσία.
«Χρειάζεται πολλή δουλειά ακόμη», δήλωσε το βράδυ στα «ΝΕΑ» κορυφαίο στέλεχος του ΠΑΣΟΚ και άφησε να εννοηθεί ότι το κόμμα δεν πρόκειται να αναπροσαρμόσει την τακτική του έναντι της κυβέρνησης και του Πρωθυπουργού, και η οποία φαίνεται να αποδίδει καρπούς.
Ίσως αυτό που θα γίνει είναι να ενισχυθεί το πρωθυπουργικό προφίλ του Γιώργου Παπανδρέου σε μια προσπάθεια να πειστούν και οι πολίτες εκείνοι που ακόμη είναι επιφυλακτικοί στο ότι ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ είναι σε θέση να διαχειριστεί τις τύχες της χώρας.
Διαβάστε όλο το άρθρο εδώ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: