Παρασκευή 5 Δεκεμβρίου 2008

ΝΕΕΣ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΕΣ ΒΙΒΛΙΩΝ

ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΛΙΒΑΝΗ"Το θηλυκό μυαλό"
ISBN: 978-960-14-1876-6 Αρ. σελίδων: 434
Τι είναι αυτό που κάνει τη γυναίκα το «Πρώτο Φύλο»;
Η συναισθηματική της νοημοσύνη, το ανεπτυγμένο της ένστικτο, το διορατικό της βλέμμα, η τεράστια αγκαλιά της, ο υπέροχος αυθορμητισμός της, η γλυκιά της μελαγχολία...
Το να είσαι γυναίκα είναι σαν να έχεις δύο τεράστιες, αόρατες κεραίες που αφουγκράζονται διαρκώς τον κόσμο όλο, τα συναισθήματα και τις ανάγκες των ανθρώπων γύρω σου. Μία γυναίκα χρησιμοποιεί καθημερινά περίπου 20.000 λέξεις, ενώ ένας άντρας περίπου 7.000. Μία γυναίκα θυμάται καβγάδες που ένας άντρας επιμένει πως δεν έγιναν ποτέ. Μία γυναίκα καταλαβαίνει τι αισθάνονται οι άλλοι, ενώ ένας άντρας, για να αντιληφθεί το συναίσθημα κάποιου, θα πρέπει εκείνος να βάλει τα κλάματα ή να φτάσει στο σημείο να τον απειλήσει. Όλα όσα θα πρέπει να γνωρίζει μια γυναίκα για... Το Θηλυκό Μυαλό.
"Η κόκκινη βαλίτσα του έρωτα"
ISBN: 978-960-14-1857-5 Αρ. σελίδων: 256
Ο άνδρας είναι η μυστικιστική δύναμη, είπε.
Πόσο δίκιο είχε!
Έτσι τον ένιωθα μέσα μου, σαν αόρατη ώθηση που με παρέσυρε πέρα από τα όρια ασφαλείας που χρόνια ύψωνα για να προστατέψω τον εαυτό μου.
Τελικά τον προστάτευα ή, σύμφωνα με τα λεγόμενά του, τον πολτοποιούσα, τον συνέθλιβα; Τι είπε πως είναι ωρίμανση;
Καρπός που σαπίζει;
Προς τα εκεί οδεύω;
Και τι είναι αυτό που θα αποσυντεθεί;
Ποιο το περιεχόμενό του;
Ένα συνονθύλευμα από φοβίες, άγχη, απαρνήσεις και καταπιέσεις;
Με ποιο όφελος; Την αξιοπρέπεια. Ποιος μου τη ζήτησε; Ποιος την επέβαλε;
Αλίμονο!
Εγώ η ίδια σε βάρος του εαυτού μου και της αλήθειας.
Μια ζωή που στηρίζεται πάνω σ’ ένα ψέμα.
Σ’ ένα λάθος που νόμισα πως θα καλύψω, επειδή κατάφερα να το κρύψω από τους άλλους! Ποιο το όφελος, αφού το κουβαλάω στου νου μου τις άκρες; Στρείδι που όζει. Αυτό είμαι. Και το μαργαριτάρι; Ζει ή ψόφησε μέσα στα φύκια που νόμιζα για μεταξωτές κορδέλες;Θεέ μου, τι έκανα! Προλαβαίνω ν’ ανασυντάξω τις δυνάμεις μου και ν’ ανασυνθέσω τη ζωή μου, ή σαν σύκο θα παραδοθώ στην αγκαλιά της γης, έτοιμη για ανακύκλωση; «Τι κάνεις;
Πάλι θα πέσεις στην παγίδα της φιλαρέσκειάς σου;»
«Δεν είναι φιλαρέσκεια.
Η ταραχή µου είναι εσωτερική.
Ανεξήγητη. Δεν το νιώθεις και συ;»
«Κουταµάρες! Κάθε γυναίκα αρέσκεται να τη θαυµάζουν.
Τονώνεται το ηθικό της, νιώθει πως ολοκληρώνει τον προορισµό της».«Τον προορισµό της; Τι εννοείς;»«Να έλκει. Να διεγείρει. Να συναρπάζει!»«Δεν είναι αυτός ο προορισµός της γυναίκας. Δεν είναι εµπόρευµα προς πώληση».«Μην εξάπτεσαι. Δύσκολα κανείς ξεφεύγει από τη φυσική νοµοτέλεια. Δες τις πεταλούδες, τα τριαντάφυλλα: Με τα χρώµατα και την ευωδιά τους αυτό προσπαθούν. Να ελκύσουν.
Με έµµεσο ή άµεσο τρόπο να βοηθήσουν στη διαιώνιση των ειδών».«Δεν είµαι ζώο. Άνθρωπος είµαι».«Επειδή στέκεσαι όρθια και διαθέτεις λογική και κριτική σκέψη, νοµίζεις πως αυτό και µόνο σε καθιστά κάτι ανώτερο; Ταλαίπωρη! Δυνατότητα να γίνεις έχεις. Μόνο δυνατότητα».«Λίγο το έχεις αυτό;»«Ποιο το όφελος, αν σκορπάς τις δυνάµεις και την ενέργειά σου µόνο για επιβίωση;
Σκέψου το».
"Η γη της ελπίδας"
Ποια είναι η σχέση της νεαρής Ελληνοαυστραλέζας με τον Νίκο, το φοιτητή από τη Ρώμη;
Την Ελπίδα, τη μητέρα ενός μικρού αγοριού, τι θα τη δέσει με τον Στέφανο, το γείτονα του διπλανού αγροκτήματος;
Τι φοβούνται;
Ποια περασμένα φαντάσματα τους κυνηγούν;
Πόσους διέλυσε ο Λάμπης στο παρελθόν, τρέχοντας πάνω στ’ άλογό του;
Ένα πέπλο μυστηρίου, σαν ομίχλη, σκεπάζει τον κάμπο και την Ελένη...
Γιατί;
Έρωτας, λάμψη και περιπέτεια σήμερα, άγρια πάθη χτες για τους μεγαλοτσιφλικάδες του κάμπου.
Ποια κρίματα τους καταδυναστεύουν;
Ιστορικές στιγμές, συγκίνηση, μυστήριο και έρωτας δυνατός, που διαφεντεύει, μα και δικαιώνει.
Ο κάμπος, όμως, και η γη έχουν ανάσα, έχουν ψυχή ― κρύβουν και συγχωρούν... Προχωρούσε με το άλογο και αισθανόταν το κορμί της να πάλλεται.
Το φεγγάρι τούς συντρόφευε σ’ αυτή τη νυχτερινή διαδρομή.
– Είσαι μαζί μου; τη ρώτησε.
Δίπλα μου;
Στα λάθη και τις επιτυχίες;
– Δε μου ζητάς και λίγα, φώναξε η Μυρτώ, με τα δάκρυα να κυλούν από τα μάτια της.
Ήταν γεννημένος αρχηγός ο Νίκος και ­εκείνη έτοιμη να θυσιάσει τα πάντα, αρκεί να την αγαπούσε!...
Πού ήσαστε το πρωί μεταξύ δέκα με μία;
Βρήκαν κάτω στην Ποταμιά τον Εξάρχου νεκρό…
– Κατάλαβα! έκανε ειρωνικά ο Λάμπης, θέλεις τον έρωτα με «περιτύλιγμα», θέλεις να σε παρακαλέσουν…
Χάσιμο χρόνου!
Κρίμα, νόμιζα πως ήσουν πιο ειλικρινής και ντόμπρα! Θα δείξει λοιπόν ποιος θα παρακαλέσει ποιον…
– Εσύ χρειάζεσαι γυναίκα δίπλα σου που να δίνει…
Κι εγώ δεν έχω πια…
Μου σώθηκε…
Δεν έσπασε η φωνή της, δεν ταράχτηκε σαν αντίκρισε τα μάτια του βουρκωμένα.
Ήρθαν αργά τα δάκρυά του, ­αφού τα δικά της είχαν πια σωθεί…
Ψηλά, μέσα στ’ αστέρια, ένα τρεμόπαιξε και έλαμψε.
Ο αέρας που κατέβαινε από την πλαγιά δρόσισε τη γη, πήρε τα λόγια που αντιλάλησαν και τα ταξίδεψε…

ΜΑΝΩΛΗΣ ΜΗΤΣΙΑΣ-«Ένα τσιγάρο κι ένας ψεύτης»

ΑΠΟ ΤΟ E-POLITISMOS.GRΟ Μανώλης Μητσιάς συμπληρώνει φέτος 40 χρόνια σταθερής και αδιάλειπτης πορείας στο ελληνικό τραγούδι.
Μιας πορείας που τον καθιέρωσε σε έναν από τους πιο δυνατούς κρίκους στην αλυσίδα των σπουδαίων ερμηνευτών του λαϊκού πολιτισμού μας.
Ο Μανώλης Μητσιάς ανήκει στους ελάχιστους τραγουδιστές που διαθέτουν το χάρισμα αφενός να συνυπογράφει με την ερμηνεία του ένα τραγούδι και αφετέρου να διεκδικεί για τη μουσική του παρακαταθήκη τα μέγιστα ποιοτικά χαρακτηριστικά.
Τα 40χρονά του στο τραγούδι συμπίπτουν με το καινούριο δισκογραφικό του εγχείρημα που φέρει τον τίτλο «Ένα τσιγάρο κι ένας ψεύτης».
Στο νέο του cd ο Μανώλης Μητσιάς διαφοροποιείται από τη μέχρι τώρα δισκογραφία του ως προς το εξής: είναι η πρώτη φορά που τολμά ένα πολυσυλλεκτικό δίσκο.
Μετά από μια μακρά περίοδο αναζήτησης υλικού, παρουσιάζει 16 νέα τραγούδια διαφόρων δημιουργών, τα οποία κινούνται σε δρόμους λαϊκούς.
Αυτούς που ο Μανώλης Μητσιάς υπηρετεί με συνέπεια όλα αυτά τα χρόνια. Ο Θάνος Μικρούτσικος, Λίνος Κόκοτος, ο Μίλτος Σελλάς, ο Μιχάλης Τούμπουρος, ο Kiki Lesendric, o Μανώλης Ανδρουλιδάκης μελοποίησαν στίχους των Κώστα Καρτελιά, Λίνας Δημοπούλου, Κώστα Λαχά, Κυριάκου Ντούμου, Μιχάλη Γελασάκη, Δημήτρη Μπρούχου, Βασίλη Κανιάρη.
Δύο τραγούδια υπογράφει η Χάρις Τσεκούρα και ένα ο Σπύρος Ρασσιάς, ενώ το τραγούδι «Βάλσαμο τραγούδι» έγραψε ο ίδιος ο Μανώλης Μητσιάς.
Στο cd περιλαμβάνεται επίσης μια διαφορετική εκτέλεση του υπέροχου τραγουδιού του Στάυρου Ξαρχάκου και του Κώστα Κινδύνη «Χαμένος ήχος».
Τη μουσική επιμέλεια υπογράφει ο Γιάννης Σπάθας, ενώ η διεύθυνση παραγωγής είναι του Γιώργου Μακράκη.
Το cd κυκλοφορεί με την υποστήριξη του Μελωδία 99,2.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΑΠΟ ΤΗΝ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΡΓΑΤΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ - 10/12 Γενική Απεργία ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ
Πραγματοποιείται την ΤΕΤΑΡΤΗ 10/12 ΓΕΝΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ της ΓΣΕΕ – ΑΔΕΔΥ με αίτημα την ανατροπή της αντεργατικής πολιτικής της Ακρίβειας, των Φόρων, της Ανεργίας και της περικοπής των κοινωνικών παροχών. Οι εργαζόμενοι αντιδρούν και απεργούν στην επιχειρούμενη προσπάθεια επιβολής του εργασιακού μεσαίωνα στις εργασιακές σχέσεις με απολύσεις, διαθεσιμότητες, υποχρεωτικές άδειες κλπ., φορτώνοντας έτσι την κρίση στους εργαζόμενους.
Απαιτούμε την κρίση να πληρώσουν οι υπεύθυνοι!! Διεκδικούμε ουσιαστική ενίσχυση των εισοδημάτων, των δικαιωμάτων και της απασχόλησης με δημιουργία νέων θέσεων εργασίας. Την ημέρα της ΓΕΝΙΚΗΣ ΑΠΕΡΓΙΑΣ θα πραγματοποιηθεί Απεργιακή Συγκέντρωση στις 11.00 π.μ στο ΠΕΔΙΟΝ ΑΡΕΩΣ και θα ακολουθήσει πορεία προς τη Βουλή των Ελλήνων. Για την διευκόλυνση των απεργών, τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς (ΛΕΩΦΟΡΕΙΑ, ΜΕΤΡΟ, ΗΛΕΚΤΡΙΚΟΣ, ΤΡΟΛΕΪ) θα πραγματοποιήσουν ΣΤΑΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ το πρωί από την ΕΝΑΡΞΗ ΤΗΣ ΒΑΡΔΙΑΣ ΕΩΣ ΤΙΣ 08.00 π.μ. και από τις 22.00 έως τη ΛΗΞΗ ΤΗΣ ΒΑΡΔΙΑΣ. Η ΟΑ, ΟΣΕ, ΠΡΟΑΣΤΙΑΚΟΣ, θα πραγματοποιήσουν 24ωρη απεργία. Καλούμε όλους τους εργαζόμενους ανεξάρτητα της μορφής εργασίας τους (αορίστου ή ορισμένου χρόνου, ενοικιαζόμενους, με ελαστικές μορφές εργασίας) να συμμετάσχουν μαζικά στην απεργία. Η καθολική συμμετοχή των εργαζομένων στην Απεργία και στα Συλλαλητήρια, θα είναι η δυναμική και αγωνιστική απάντηση των εργαζομένων στην ασκούμενη αντεργατική πολιτική. ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΤΥΠΟΥ ΚΑΙ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΨΥΧΟΓΙΟΣΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΥΠΕΝΘΥΜΙΣΗ:
ΦΤΕΡΑ ΑΠΟ ΜΕΤΑΞΙ - ΥΠΟΨΗΦΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΒΡΑΒΕΙΟ ΑΝΑΓΝΩΣΤΩΝ 2008
Αγαπητοί αναγνώστες και συνεργάτες, Λίγες μόνο μέρες απέμειναν πριν ανακοινωθεί ο νικητής του Βραβείου Αναγνωστών 2008. Στις 7 Δεκεμβρίου κλείνουν οι «κάλπες» και μέχρι τότε μπορείτε να ψηφίσετε το μυθιστόρημα της επιλογής σας. Αν διαβάσατε το βιβλίο ΦΤΕΡΑ ΑΠΟ ΜΕΤΑΞΙ της Πασχαλίας Τραυλού και σας άρεσε, σας υπενθυμίζουμε ότι είναι οι τελευταίες μέρες για να ψηφίσετε την αγαπημένη σας συγγραφέα στέλνοντας με sms ΒΑ (κενό) 13 στο 54160 με χρέωση κανονικού μηνύματος έως τις 7 Δεκεμβρίου 2008 . Σας ευχαριστούμε θερμά για το ενδιαφέρον σας προς τις Εκδόσεις ΨΥΧΟΓΙΟΣ και την υποστήριξή σας στη συγγραφέα. Με εκτίμηση, Εκδόσεις ΨΥΧΟΓΙΟΣ

«Μετάνιωσα που έγινα αγρότης»

ΑΠΟ ΤΑ ΝΕΑ
Άφησαν τα χωράφια τους και κατέβηκαν στα Τέμπη γιατί «έφθασαν σε αδιέξοδο» ΡΕΠΟΡΤΑΖ: Γιώργος Βουνάτσος
«Δουλεύω από μικρό παιδί στα χωράφια με τον πατέρα μου.
Αγάπησα αυτή τη δουλειά και για τον λόγο αυτό σπούδασα και Τεχνολόγος Γεωπονίας. Πίστευα ότι υπήρχαν προοπτικές αρκεί να έχεις μεράκι για τη δουλειά σου.
Έκανα όμως λάθος».
O Αβραάμ Παπαδόπουλος, 28 ετών, αγρότης από τη Λάρισα, χθες άφησε τα χωράφια του και πήγε μαζί με πολλούς ακόμη συναδέλφους του- δύο με δυόμισι χιλιάδες, σύμφωνα με εκτιμήσεις- στην εθνική οδό, στα Τέμπη.
Είναι επαγγελματίας αγρότης από το 2006 και σήμερα, δύο μόλις χρόνια μετά, ακούγεται απογοητευμένος.
Όπως λέει, «δεν αρκεί να προσπαθείς χωρίς να υπάρχει αποτέλεσμα.
Τα προβλήματα πρέπει να λύνονται, όχι να χρονίζουν και να τα φορτώνονται οι επόμενες γενιές.
Ζητάμε να ξέρουμε με ποιους κανόνες παίζεται το παιχνίδι.
Δεν ζητάμε καμία χάρη.
Εμείς κατεβήκαμε εδώ για τα προβλήματά μας, όχι για αντιπολίτευση.
Έχω δοκιμάσει πολλές καλλιέργειες, αλλά χωρίς να μπορώ να έχω από καμία έσοδα που θα καλύψουν το κόστος παραγωγής και θα δώσουν και κέρδος.
Τα αγροεφόδια όλα έχουν εκτιναχθεί στα ύψη, ενώ οι τιμές των προϊόντων μας πέφτουν...».
Διαβάστε όλο το άρθρο εδώ.

Κραχ 5,5% στη Ν.Δ. από Οικονομία-Εφραίμ

ΑΠΟ ΤΑ ΝΕΑΚαταρρέει η Ν.Δ., αγγίζει αυτοδυναμία το ΠΑΣΟΚ Δημοσκόπηση δείχνει απώλεια της εμπιστοσύνης των πολιτών στην κυβέρνηση και άλμα Παπανδρέου ως προς τα ηγετικά του χαρακτηριστικά ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: Βούλα Κεχαγιά
Σε ελεύθερη πτώση βρίσκεται η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας, όπως καταδεικνύει η τελευταία δημοσκόπηση της Μetron Αnalysis.
Η νέα δημοσκόπηση αποτυπώνει την απόσταση ΠΑΣΟΚ - Ν.Δ. στις 5,5 μονάδες υπέρ της αξιωματικής αντιπολίτευσης και ταυτόχρονα την απώλεια της εμπιστοσύνης των πολιτών στην κυβερνητική παράταξη, που καταρρέει ως προς την ικανότητα διακυβέρνησης.
Η έρευνα, που διενεργήθηκε μεσούσης της οικονομικής κρίσης και ενόσω συνεχίζονταν οι αποκαλύψεις γύρω από το σκάνδαλο του Βατοπεδίου, καταγράφει επίσης ανάγλυφα την έντονη απογοήτευση των πολιτών για την πορεία της χώρας και την οικονομική τους κατάσταση.
Διαβάστε όλο το άρθρο εδώ.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΑΠΟ Το γραφείο της κ. M.Παναγιωτοπούλου-Κασσιώτου Μέλος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου ASP 8 E 217 - Rue Wiertz - B-1047 - Βρυξέλλες Τηλ.: (+32) 228 47 447 - Fax: (+32) 228 49 447 marie.panayotopoulos-cassiotou@europarl.europa.eu http://mpanayotopouloscassiotou.blogspot.com/ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Βρυξέλλες, 4 Δεκεμβρίου 2008 Η Χίος και τα μοναδικά προϊόντα της στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο Μαστίχα-Μαστιχοχώρια, Εσπεριδοειδή-Κάμπος Τονίζοντας την ποικιλομορφία της Ευρώπης, με πρωτοβουλία της ευρωβουλευτού της ΝΔ Μ. Παναγιωτοπούλου- Κασσιώτου πραγματοποιήθηκε εκδήλωση παρουσίασης Χιακών προϊόντων στους χώρους του Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο στις Βρυξέλλες, την Τετάρτη 3 Δεκεμβρίου 2008.
Με την συστηματική και οργανωτική συμμετοχή του Βουλευτή Χίου, Γιάννη Κοσμίδη και υπό την αιγίδα του Υπουργού Τουριστικής Ανάπτυξης Άρη Σπηλιωτόπουλου, παρουσιάστηκε το δίπτυχο Μαστίχα-Μαστιχοχώρια, Εσπεριδοειδή-Κάμπος.
Με μεγάλη ποικιλία προϊόντων και γιγαντοαφίσες προσελκύθηκε το κοινό των Βρυξελλών, οι ευρωβουλευτές και οι υπηρετούντες στα Ευρωπαϊκά Όργανα για να ξεναγηθούν στα αρώματα και στις γεύσεις του ιστορικού νησιού.
Παρουσιάστηκαν βιντεοσκοπημένα στιγμιότυπα από την παραγωγή της μαστίχας στα Μαστιχοχώρια και των μανταρινιών στον Κάμπο, καθώς και τα τουριστικά αξιοθέατα του νησιού. Μεγάλη ομάδα αιρετών αρχόντων, παραγωγών και επιχειρηματιών, αφού συμμετείχε σε συσκέψεις με εκπροσώπους του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και της Μόνιμης Ελληνικής Αντιπροσωπείας, πλαισίωσε την παρουσίαση των προϊόντων και των ενημερωτικών εκδόσεων του Δήμου και της Νομαρχίας Χίου.
Κατά την εκδήλωση, εκτός από την ευρωβουλευτή Μ. Παναγιωτοπούλου- Κασσιώτου, χαιρετισμούς απηύθυναν η βουλευτής ΠΑΣΟΚ Ελπίδα Τσουρή, η Γαλλίδα ευρωβουλευτής ΕΛΚ και αντιδήμαρχος Μασσαλίας Dominique Vlasto (με χιακή καταγωγή), οι ευρωβουλευτές Γ. Παπαστάμκος, Σ. Αρναουτάκης και Ι. Γκλαβάκης, ο Σ. Καμπούρης, Πρόεδρος Νομαρχιακού Συμβουλίου Χίου, και ο Π. Βρουλής, Δήμαρχος Χίου. Η παρουσίαση προϊόντων έγινε από την Ένωση Μαστιχοπαραγωγών Χίου (Ε.Μ.Χ.) με τον Πρόεδρο Κωνσταντίνο Γανιάρη και τον κ. Μιλτιάδη Σαραντινίδη, απο τον Αγροτικό Συνεταιρισμό Εσπεριδο-καλλιεργητών Χίου, με τους Κωνσταντίνο Χαλκιά και Αικατερίνη Τελλή και από τις εταιρείες: ΜEDITERRA SA - MastihaShop, MasticSpa, Μιχάλης και Γιώργος Σόδης ANEMOS, Μπενέτος Γιάννης - Γαλάτουλας Γιώργος Ο.Ε, ΣΑΡΑΝΤΗΣ Α.Ε.Β.Ε., Εμμανουήλ Παπαμονιούδης και CITRUS, με τις κυρίες Μαρία Τσακηρίδου και Παναγιώτα Αλεξάνδρου. Στην ομάδα συμμετείχαν επίσης: Ιωάννης Μαλαφής, Πρόεδρος Τ.Ε.Δ.Κ. Ν. ΧΙΟΥ, Παναγιώτης Καμίτσης, Δήμαρχος Ιωνίας και ο σύμβουλος Κλέαρχος Χρύσης, Ηλίας Κλεισσάς, Δήμαρχος Μαστιχοχωρίων και η σύμβουλος Βασιλική Σιδεράκη, Ιωάννης Μουρούνας, αντιδήμαρχος Χίου, Αποστολία Λύκου και Ισαβέλλα Μπουρνιά, Νομαρχιακοί Σύμβουλοι. Την εκδήλωση παρακολούθησε η δημοσιογράφος Μαριάννα Ανδρούτσου και ο ασκούμενος δημοσιογράφος Γιάννης Διράκης. "Η Ευρώπη θα διατηρήσει τον δυναμισμό και την ποικιλομορφία της αξιοποιώντας τις προσπάθειες των μικρομεσαίων επιχειρήσεων της περιφέρειας και ενισχύοντας τις νησιώτες περιοχές", δήλωσε η Μ. Παναγιωτοπούλου-Κασσιώτου. Για περισσότερες πληροφορίες, μπορείτε να επικοινωνήσετε με το γραφείο της κας Παναγιωτοπούλου-Κασσιώτου, τηλ. 003222847447.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Τα έργα ηλεκτρονικής διακυβέρνησης του Δήμου παρουσιάστηκαν χθες στην Καλαμαριά
΄Ολες οι δράσεις που αφορούν στη χρήση των Ψηφιακών παρεχόμενων υπηρεσιών του Δήμου προς τον πολίτη, παρουσιάστηκαν χθες το πρωί , στην αίθουσα του Remezzo (Ν. Πλαστήρα), στην πρώτη από μια σειρά ημερίδες που θα ακολουθήσουν.Βασικός στόχος της εκδήλωσης ήταν να ενημερωθούν οι πολίτες για τα πληροφοριακά συστήματα που λειτουργούν στο Δήμο Καλαμαριάς και αφορούν στη βελτίωση της εξυπηρέτησής τους αλλά και στην ταυτόχρονη μείωση της φυσικής τους παρουσίας στα δημοτικά καταστήματα. Οι ψηφιακές αυτές υπηρεσίες σχεδιάστηκαν και υλοποιήθηκαν με τη χρηματοδότηση του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Κοινωνία της Πληροφορίας» και στοχεύουν άμεσα στην καθημερινή εξυπηρέτηση των πολιτών και των επιχειρήσεων, αναδεικνύοντας έτσι την ψηφιακή τους διάσταση στην τοπική κοινωνία. Στη σημερινή πρώτη εκδήλωση, έγινε παρουσίαση των έργων που υλοποιήθηκαν στο πλαίσιο αυτού του Επιχειρησιακού Προγράμματος τα οποία παρέχουν ηλεκτρονικές υπηρεσίες προς τους πολίτες και τις επιχειρήσεις του Νομού, ενώ έγινε αναφορά επίσης στην Ψηφιακή Στρατηγική 2006 - 2013 και στο Σχεδιασμό Νέων Δράσεων Τεχνολογίας Πληροφορικής και Επικοινωνιών (ΤΠΕ). Ο προϊστάμενος του τμήματος Πληροφορικής του Δήμου, Γιώργος Γεωργιάδης ανέπτυξε το πληροφοριακό σύστημα εξυπηρέτησης πολιτών που λειτουργεί ήδη στο Δήμο και μπορεί ο κάθε δημότης μεταξύ άλλων να ενημερώνεται για τις αποφάσεις που λαμβάνει το Δημοτικό Συμβούλιο και η Δημαρχιακή Επιτροπή, να συναλλάσσεται με υπηρεσίες, να υποβάλλει αιτήματα ή προτάσεις αλλά και καταγγελίες που αφορούν παραλείψεις και λανθασμένες ενέργειες του Δήμου. Στη συνέχεια η διευθύντρια του Α΄ ΚΕΠ, Φανή Καρποζήλου ανέπτυξε αναλυτικά τις υπηρεσίες που παρέχει το ΚΕΠ στους πολίτες σήμερα και όπως εξήγησε συνεχώς εμπλουτίζονται με νέες εφαρμογές. Ο τρίτος εισηγητής, τοπογράφος - μηχανικός του Δήμου, Γιάννης Τσιωνάς παρουσίασε την ανάπτυξη του Γεωγραφικού Συστήματος Πληροφοριών ( G.I.S.). Πρόκειται για ένα πρόγραμμα που αποτελεί μια υποστηρικτική υποδομή για τις λειτουργίες των διευθύνσεων Τεχνικής Υπηρεσίας, Πολεοδομίας, Πρασίνου και Καθαριότητας, ενώ παρέχει ελεύθερη και εξουσιοδοτημένη πρόσβαση μέσω του διαδικτύου στη χωρική Βάση Δεδομένων τόσο στους πολίτες, όσο και σε άλλους φορείς της Δημόσιας Διοίκησης, ( Web services για e-government). Αξίζει πάντως να αναφερθεί ότι ο Δήμος Καλαμαριάς ήταν από τους πρώτους που ανταποκρίθηκε στην πρόσκληση για σύγχρονη και αποτελεσματική Τοπική Αυτοδιοίκηση συμμετέχοντας στο πρόγραμμα «Κοινωνία της Πληροφορίας» και χρηματοδοτήθηκε για την υλοποίηση των έργων ηλεκτρονικής διακυβέρνησης.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Χριστούγεννα στην πλατεία του παραμυθιού με συναυλία του Μανόλη Μητσιά
Αύριο (Σάββατο) στις 7 το απόγευμα ανάβουμε στην Καλαμαριά τo μεγαλύτερο οικολογικό χριστουγεννιάτικο δέντρο της Θεσσαλονίκης, το πιο όμορφο αλλά και το πιο διαφορετικό από αυτά που ξέρουμε μέχρι σήμερα. Έχει ύψος 23,30 μέτρα - και έχει τις προδιαγραφές ώστε κάθε χρόνο να προστίθενται 5 μέτρα - αποτελείται από 9 τμήματα (δικτυώματα) και 167 διαφορετικά κομμάτια ξύλου που για ενωθούν μεταξύ τους θα χρειαστούν 3000 ανοξείδωτες βίδες. Έχει σχεδιαστεί και κατασκευαστεί μόνο για το Δήμο Καλαμαριάς και αυτό είναι που το κάνει μοναδικό στον κόσμο.
Το εμπνεύστηκε και το σχεδίασε ο Πασχάλης Πετρίδης, Πολιτικός Μηχανικός της εταιρίας «Ergo Design» Το πιο ωραίο Χριστουγεννιάτικο δέντρο, λοιπόν, είναι συναρμολογούμενο, αποτελείται από 30 κυβικά ξύλου ελάτης που ταξίδεψε χιλιάδες χιλιόμετρα μέχρι να φτάσει στην Καλαμαριά, από μια μικρή πόλη 80 χλμ βόρεια της Στουτγάρδης που διαθέτει πιστοποιημένων προδιαγραφών ξυλεία. Και το πιο ωραίο;
Οι μπάλες που θα το κοσμήσουν είναι μεγαλύτερες από τις μπάλες ποδοσφαίρου!
Εκτός από τις μπάλες θα διακοσμηθεί με 1,5 χιλιόμετρο φωτοσωλήνα και 300 μέτρα λαμπάκια τύπου φλας. Η όμορφη εκδήλωση με τίτλο «Χριστουγεννιάτικη πλατεία» ο Δήμος Καλαμαριάς, σε συνεργασία με τον Πολιτιστικό Οργανισμό, περιλαμβάνει ξυλοπόδαρους και καλλιτέχνες του δρόμου αλλά και τη μεγάλη χριστουγεννιάτικη συναυλία με το Μανόλη Μητσιά και τη 10μελή ορχήστρα του. Δεν είναι όμως το δέντρο που κάνει τη διαφορά αυτά τα Χριστούγεννα στην Καλαμαριά.
Ένα χωριό που λες ξεπήδησε από σελίδες παραμυθιού έχει ήδη στηθεί και περιμένει μικρούς και μεγάλους. «Το Καρουζέλ», «Το σπίτι των παραμυθιών», «Το σπίτι του κουκλοθέατρου», «Το σπίτι των καλικαντζάρων», «Το σπίτι του Αϊ Βασίλη», «Το σπίτι των ξωτικών» και «Το ζαχαρόσπιτο» το βράδυ θα μας υποδεχτούν για να μας προσφέρουν ζεστές χριστουγεννιάτικες στιγμές

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Αρχηγείο Πυροσβεστικού Σώματος
Γραφείο Τύπου
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ: 2028 Ώρα:10:15 Αθήνα: 05/12/2008 Οι ισχυροί άνεμοι, που εκδηλώθηκαν κατά το τελευταίο 24ωρο σε όλη τη χώρα, είχαν ως αποτέλεσμα να δημιουργηθούν προβλήματα, κυρίως με πτώσεις δέντρων και αποκολλήσεις αντικειμένων. Πιο συγκεκριμένα η Υπηρεσία μας δέχτηκε: 400 κλήσεις στη Κέρκυρα, 100 κλήσεις στη Ζάκυνθο, 36 κλήσεις στη Θεσσαλονίκη, 32 κλήσεις στην Αθήνα, 12 κλήσεις στην Ήπειρο και 40 κλήσεις στην ευρύτερη περιοχή της Δυτικής Ελλάδας. Επιπλέον λόγω υπερχείλισης της λιμνοθάλασσας του Μεσολογγίου, η Υπηρεσία μας πραγματοποίησε πέντε αντλήσεις υδάτων από υπόγεια κατοικιών και καταστημάτων.
Το σύνολο των συμβάντων αντιμετωπίστηκαν άμεσα και χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα.
Γραφείο Τύπου Α.Π.Σ., Ριζαρείου 1 και Μ. Ασίας, Χαλάνδρι, Τ.Κ. 15233 Τηλ.:2108178271-4, Fax: 2108178275-6, http://www.fireservice.gr/ - e-mail: mailto:ppeaps@otenet.gr

Η «άσπρη λέξη» της ημέρας - περί πολλά μεριμνάς και τυρβάζη

Η φράση αναφέρεται στην Καινή Διαθήκη (κατά Λουκά Ευαγγέλιο, Ι΄ 41) και την απηύθυνε ο Χριστός στη Μάρθα:
Mάρθα, Μάρθα, μεριμνάς και τυρβάζη περί πολλά.
Χαρακτηρίζει κάποιον που ασχολείται με πολλά συγχρόνως και παραμελεί το κύριο έργο του, αυτό που έχει τη μεγαλύτερη σημασία.
Το ρήμα τυρβάζω σήμαινε στα αρχαία ελληνικά «ταράσσω, ανακατώνω, ασχολούμαι, φροντίζω».
Το ουσιαστικό τύρβη σήμαινε «θόρυβος, σύγχυση, ταραχή».
Στον Παυσανία αναφέρεται και ως είδος θορυβώδους χορού προς τιμήν του θεού Βάκχου.
Θέμα της εβδομάδας:
Λόγιες εκφράσεις
Δείτε όλο το αρχείο λέξεων αλλά και άλλα ενδιαφέροντα θέματα στη διεύθυνση http://www.asprilexi.com/.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΑΠΟ ΤΟ infognomonpolitics Συνάντηση Μπακογιάννη - Μπαμπατζάν Οι υπουργοί Εξωτερικών συζήτησαν για την πορεία του ΚυπριακούΣυνάντηση 35 λεπτών είχε η υπουργός Εξωτερικών Ντόρα Μπακογιάννη με τον Τούρκο ομόλογό της Αλί Μπαμπατζάν, στο περιθώριο της υπουργικής συνόδου του Οργανισμού Ασφάλειας και Συνεργασίας στην Ευρώπη (ΟΑΣΕ) στο Ελσίνκι.Στην κατ΄ ιδίαν συνάντηση, σύμφωνα με την ενημέρωση του εκπροσώπου του υπουργείου Εξωτερικών Γ. Κουμουτσάκου, οι δύο υπουργοί, συζήτησαν για την πορεία των συνομιλιών στην Κύπρο, ενώ από ελληνικής πλευράς ετέθη το θέμα της στάσης της Τουρκίας στο Αιγαίο, με αφορμή τα πρόσφατα επεισόδια νότια...του Καστελόριζου.
Κατά την εξέταση των ελληνοτουρκικών σχέσεων έγινε επίσης αποτίμηση της πορείας των Μέτρων Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης.
Οι δύο πλευρές συζήτησαν ακόμη την κατάσταση στον Καύκασο, θέμα που θα είναι στο επίκεντρο της ατζέντας της ελληνικής προεδρίας το 2009.
Ο κ Μπαμπατζάν ενημέρωσε την Ελληνίδα ομόλογό του για τις πρωτοβουλίες που παίρνει η Τουρκία στην περιοχή.
Σε δήλωσή της προς τα ελληνικά και ξένα μέσα ενημέρωσης η κα Μπακογιάννη, ερωτηθείσα για την ελληνική προεδρία δήλωσε:
«Γνωρίζουμε ότι η ελληνική προεδρία στον ΟΑΣΕ θα αποτελέσει μεγάλη πρόκληση.
Η Ελλάδα θα είναι έντιμος μεσολαβητής σε όλες τις παγωμένες συγκρούσεις που θα την απασχολήσουν.
Ο ΟΑΣΕ είναι ένα τραπέζι στο οποίο καθόμαστε όλοι, πρέπει να δουλέψουμε συναινετικά και η υπόσχεση που δίνω είναι ότι θα δουλέψουμε με όλες μας τις δυνάμεις».
Διαβάστε όλο το άρθρο και πολλά ακόμα εδώ.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΑΠΟ ΤΟ E-PONTOS "Συγνώμη" από τους Αρμένιους ζητούν Τούρκοι διανοούμενοι Εκστρατεία συγκέντρωσης υπογραφών για ένα κείμενο με το οποίο οι τούρκοι πολίτες θα ζητούν συγνώμη από τους αρμένιους για τα γεγονότα του 1915, ξεκινούν τούρκοι ακαδημαϊκοί και διανοούμενοι.
Την πρωτοβουλία πήραν οι καθηγητές πανεπιστημίου Αχμέτ Ινσέλ, Τζενγκίζ Ακτάν και Μπασκίν Οράν.
Το κείμενο αναμένεται να τεθεί υπόψη του κοινού για υπογραφές, στις αρχές του νέου έτους, αναφέρει σήμερα η τουρκική εφημερίδα Βατάν.
Σύμφωνα με την εφημερίδα, στο εν λόγω κείμενο αναφέρεται μεταξύ άλλων το εξής:
"Η συνείδησή μου δεν δέχεται την απάθεια και την άρνηση, απέναντι στη Μεγάλη Καταστροφή που αντιμετώπισαν οι Οθωμανοί αρμένιοι το 1915.
Αρνούμαι την αδικία αυτή, προσωπικά συμμερίζομαι τον πόνο και τα αισθήματα των αρμενίων αδελφών μου και τους ζητώ συγνώμη".
Ο καθηγητής Τζενγίζ Ακτάρ, μιλώντας στην εφημερίδα "Βατάν", σημειώνει τα εξής:
"Αυτά που αντιμετώπισαν οι αρμένιοι, είναι γεγονότα που δεν είναι και τόσο γνωστά και έχουν διαγραφεί από τη μνήμη στην Τουρκία.
Οι τούρκοι, τα έχουν ακούσει από τους μεγαλύτερούς τους.
Δυστυχώς όμως, το όλο θέμα δεν πήρε ποτέ μορφή αντικειμενικής ιστορικής περιγραφής.
Για το λόγο αυτό, πολλοί καλοπροαίρετοι άνθρωποι στην Τουρκία, νομίζουν πως δεν έχουν πάθει τίποτα οι αρμένιοι.
Επιπρόσθετα, η επίσημη ιστορία, εδώ και χρόνια αναφέρει ότι πρόκειται για δευτερεύοντα γεγονότα που έχουν μάλιστα τη μορφή αμοιβαίων σφαγών που σημειώθηκαν κάτω από τις συνθήκες του Πρώτου Παγκοσμίου Πολέμου.
Η πραγματικότητα όμως δυστυχώς είναι πολύ διαφορετική.
Ίσως υπάρχει μία πραγματικότητα κι αυτή είναι το γεγονός ότι τελικά, στην Ανατολή δεν υπάρχουν πια αρμένιοι, αλλά τα υπόλοιπα στοιχεία, οι τούρκοι και οι κούρδοι, εξακολουθούν να υπάρχουν.
Το υποκείμενο της εκστρατείας αυτής, είναι τα άτομα.
Είναι η φωνή της συνείδησης των ατόμων".
Πηγή: ΑΠΕ
Αναφορές:Türkei: Kampagne zur Entschuldigung bei den Armeniern
"Συγνώμη" από τους Αρμένιους ζητούν Τούρκοι διανοούμενοι
Türkei: Minister lobt Vertreibung von Griechen und Armeniern
Σύνδεσμος Ποντιακών Σωματείων Νότιας Ελλάδος και Νήσων
Νοταρά 45 & Μετσόβου 30, Αθήνα
106 83
Τηλ. 210 5231966 Fax: 210 5221950
Αθήνα 02.12.2008
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Ο Σύνδεσμος Ποντιακών Σωματείων Νότιας Ελλάδος και Νήσων σας ενημερώνει: ● Σάββατο 06/12/2008 και ώρα 22:00 θα πραγματοποιηθεί o ετήσιος χορός της Μουσικοχορευτικής και Πνευματικής Εστίας Ποντίων και Φίλων Αιγάλεω «Ο ΚΑΥΚΑΣΟΣ», στο ποντιακό κέντρο «ΛΕΜΟΝΑ», Λεωφ. Ιωνίας & 25ης Μαρτίου, Αχαρναί. ● Κυριακή 7/12/2008 και ώρα 12:00 θα πραγματοποιηθεί από το Σύλλογο Ποντίων Ν. Φιλαδέλφειας «ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΥΨΗΛΑΝΤΗΣ» η θεατρική παράσταση με τίτλο:
«Το Τρανόν Μυστικόν» του Κυριάκου Σαχανίδη, σε σκηνοθεσία Γιώργου Γαλάντη και μουσική Βασίλη Αρχιτεκτονίδη, στην αίθουσα εκδηλώσεων του 3ου Ενιαίου Λυκείου Ν. Φιλαδέλφειας, Θεσσαλονίκης & Λαχανά, (παράλληλος της Εθνικής στο ύψος της Renault).
Στο πλαίσιο της καλής συνεργασίας μεταξύ των σωματείων του συνδέσμου μας, η παρουσία σας στις εκδηλώσεις των αδελφών σωματείων κρίνεται απαραίτητη και δυναμώνει τις προσπάθειες όλων μας.
Η Υπεύθυνη Γραφείου Τύπου
Ερμίδου Γεωργία ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΛΑΟΓΡΑΦΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΚΟΖΑΝΗΣ "Η ΚΟΖΙΑΝΗ" ΑΡΙΣΤΕΣ ΕΝΤΥΠΩΣΕΙΣ ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΠΟΝΤΙΑΚΩΝ ΧΟΡΩΝ ΠΟΥ ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΕ Ο ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΜΑΣ.
Πολύ ενθουσιασμένοι φύγανε όλοι όσοι συμμετείχαν στο σεμινάριο Ποντιακών χορών που διοργάνωσε με επιτυχία ο σύλλογός μας την Τετάρτη 3 Δεκεμβρίου 2008.
Ένας μοναδικός Τριαντάφυλλος Αφουξενίδης, ο εισηγητής του σεμιναρίου προσπάθησε να μυήσει σε όσους παρακολούθησαν το σεμινάριο με ξεχωριστό τρόπο την τέχνη των Ποντιακών Χορών, και αν λάβουμε υπόψη τον ενθουσιασμό του κόσμου, οι οποίοι δεν ήθελαν να τελειώσει το σεμινάριο, τα κατάφερε με επιτυχία.
Βέβαια στην διαμόρφωση της ωραίας ατμόσφαιρας βοήθησε και ο λυράρης Τσαβδαρίδης Θεοχάρης καθώς επίσης και χορευτές του Χορευτικού Ποντιακού Ομίλου Κοζάνης "Αντάμωμαν".
Αξίζουν πολλά συγχαρητήρια σε όλους καθώς και στους διοργανωτές της βραδιάς, οι οποίοι υποσχέθηκαν και άλλα τέτοιου είδους σεμινάρια!
ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΛΑΟΓΡΑΦΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΚΟΖΑΝΗΣ "Η ΚΟΖΙΑΝΗ"
Ι. ΦΑΡΜΑΚΗ 20
Τ.Κ. 50100
ΚΟΖΑΝΗ
ΤΗΛ. 2461029080 FAX 2461029080 ΚΙΝ.6948286427 & 6978155752

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΓΡΑΜΜΕΣΜνημόσυνο για τους πεσόντες μαχητές της αντιστασιακής οργανώσεως «Χ»
Την Κυριακή 14 Δεκεμβρίου, ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Μαχητών & Φίλων της Εθνικής Αντιστασιακής Οργανώσεως «Χ» τελεί αρχιερατικό μνημόσυνο για τον στρατηγό Γεώργιο Γρίβα Διγενή, ιδρυτή και αρχηγό της Εθνικής Αντιστασιακής Οργανώσεως «Χ» και δια τους υπέρ πίστεως και πατρίδος πεσόντες μαχητές αυτής.
Το μνημόσυνο θα τελεσθεί στον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου Καρύτση, στις 12 το μεσημέρι. Ομιλητής θα είναι ο τέως πρόεδρος του ΙΚΥ και ιστορικός - συγγραφέας Κωνσταντίνος Μπαρμπής.
Θα ακολουθήσει πορεία και κατάθεση στεφάνων στο παρακείμενο άγαλμα του εθνεγέρτη Κολοκοτρώνη.
Παρακαλείσθε, όπως τιμήσετε τις ανωτέρω εκδηλώσεις οικογενειακώς. Για το Διοικητικό Συμβούλιο
Ο Πρόεδρος Βασίλειος Δ. Κουρουπός
Ο Γενικός Γραμματέας Ιωάννης Χρ. Γιαννάκενας