Τετάρτη 11 Ιουνίου 2008

ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΑΠΟ http://greece-salonika.blogspot.com/


Νέες επιθέσεις μέσα στο Αριστοτέλειο αυτή τη στιγμή.
Άγνωστοι επιτέθηκαν το απόγευμα σε δύο φυλάκια του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (ΑΠΘ).
Φορώντας κράνη και κουκούλες κι έχοντας ως «ορμητήριο» τους χώρους του Ιδρύματος, περισσότερα από τριάντα άτομα κατέστρεψαν σχεδόν ολοσχερώς με ξύλα, πέτρες και βαριοπούλες τα φυλάκια.
Το πρώτο βρίσκεται απέναντι από την πύλη της ΔΕΘ και το δεύτερο κοντά στο κτήριο της Κεντρικής Βιβλιοθήκης.
Από την επίθεση δεν τραυματίστηκε κανείς, καθώς οι νεαροί προέτρεψαν τους φύλακες να βγουν έξω από τα κουβούκλια.
Μετά τις επιθέσεις, οι δράστες επέστρεψαν σε παρακείμενο χώρο, εντός του Πανεπιστημίου, όπου παραμένουν, συνεχίζοντας το καταστροφικό τους έργο..
Περιμετρικά της Πανεπιστημιούπολης έχουν αναπτυχθεί αστυνομικές δυνάμεις.
Είναι η δεύτερη φορά, σε διάστημα λίγων ημερών, που φυλάκιο του ΑΠΘ γίνεται στόχος επίθεσης από ομάδα αγνώστων.
Τα ξημερώματα της 30ης Μαΐου, άγνωστοι είχαν επιτεθεί και ξυλοκοπήσει άγρια δύο άνδρες της ασφάλειας του Πανεπιστημίου, σε φυλάκιο έξω από το κτήριο διοίκησης.
Οι δύο φύλακες μεταφέρθηκαν με τραύματα στο ΑΧΕΠΑ, όπου παρέμειναν για νοσηλεία.

ΠΑΝΕ «ΠΕΡΙΠΑΤΟ» ΟΙ ΑΓΩΝΕΣ

Κάποτε οι εργαζόμενοι αισθάνθηκαν υπερήφανοι με όλα όσα πέτυχαν μέσα από σκληρούς αγώνες.
Ένα από τα πολλά που πέτυχαν ΚΑΠΟΤΕ, ήταν και το λεγόμενο «οκτάωρο».

Και έγινε το οκτάωρο, και ας πούμε, ότι κάποια πράγματα έγιναν ποιο «ανθρώπινα», και ότι ανακουφίστηκε κάπως η εργατιά.
Και πέρασαν τα χρόνια, και «προοδευσαμε», και γίναμε ΕΥΡΩΠΗ (τρομάρα μας) και εκλέξαμε και τις ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ κυβερνήσεις (ξανά μανά τρομάρα μας) με τις «φιλολαϊκές» πολιτικές τους και βρεθήκαμε σήμερα, έτος 2008, να ζούμε σαν «πασάδες»!
Η «ευημερία» μας δε είναι τόση, που βλέποντας το οι «φίλοι» μας, αποφάσισαν να μας δυσκολέψουν λίγο, γιατί η πολλή ευημερία, φέρνει και την τεμπελιά.
Τι έχουμε λοιπόν;
«Παράθυρο για τη δημιουργία εργαζομένων πολλών ταχυτήτων, για την κατάργηση του 8ωρου και την αλλαγή της αμοιβής της υπερωριακής απασχόλησης άνοιξαν οι υπουργοί Απασχόλησης της ΕΕ, με την απόφαση τους να επεκτείνουν τον εβδομαδιαίο χρόνο εργασίας πέραν των 48 ωρών μετά από συμφωνία εργαζομένων-εργοδοτών.
Τα «πυρά» της αντιπολίτευσης δέχτηκε η υπουργός Απασχόλησης Φάνη Πάλλη-Πετραλιά, επειδή απείχε και δεν καταψήφισε την πρόταση.
Συμβολική κατάληψη στο κτίριο της Ευρωπαϊκής Ένωσης πραγματοποίησε το πρωί της Τετάρτης το Πανεργατικό Αγωνιστικό Μέτωπο, ζητώντας να μην εφαρμοστεί η απόφαση, ενώ η γ.γ. του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα μιλώντας στον ρ/σ Alpha 98,9 δήλωσε ότι «δεν πρέπει να δεχτούμε να δουλεύουμε 10 ώρες την ημέρα, ακόμα κι αν αμειβόμαστε υπερωριακά, πολύ περισσότερο που δεν θα υπάρχει ούτε αμοιβή.
Θα ζούμε με ψυχοφάρμακα.
Και ξέρετε, το ξόδεμα της ανθρώπινης δύναμης έχει κι αυτό κόστος».
Η εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ για θέματα Απασχόλησης Εύη Χριστοφιλοπούλου σχολίασε ότι «η αποχή της Ελλάδας από την διαδικασία υιοθέτησης της Κοινοτικής Οδηγίας στο Συμβούλιο των υπουργών Απασχόλησης δεν έχει απολύτως κανένα αντίκρισμα και είναι απλώς "στάχτη στα μάτια" των Ελλήνων πολιτών.
Οι λεονταρισμοί και οι αφορισμοί με μορφή δηλώσεων της υπουργού Απασχόλησης, γίνονται μόνο για εσωτερική κατανάλωση και για δημιουργία εντυπώσεων».
Η υπουργός Απασχόλησης από την πλευρά της υποστήριξε, ότι «η Ελλάδα αντιτάχθηκε στις θέσεις που ακούστηκαν στο Συμβούλιο των Υπουργών, γιατί δεν υπήρξε ψηφοφορία και μαζί με άλλες τέσσερις χώρες δημιουργήσαμε μια ομάδα, η οποία εξέφρασε και εγγράφως με κοινή δήλωση την πλήρη διαφωνία της».
Σε μια εποχή που η καταστρατήγηση του 8ωρου είναι καθημερινό φαινόμενο για χιλιάδες εργαζόμενους η εφαρμογή μιας τέτοιας απόφασης θα φέρει κύμα απολύσεων και αύξηση της ανεργίας κάνουν λόγο οι εργαζόμενοι.
Έντονες είναι οι αντιδράσεις και από τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις, καθώς επιμήκυνση του ωραρίου σημαίνει γιγάντωση των πολυκαταστημάτων σε βάρος τους, όπως λένε.
Ο πρόεδρος του ΛΑ.Ο.Σ. Γιώργος Κρατζαφέρης τονίζει σε ανακοίνωση του, ότι για την εφαρμογή της απόφασης θα πρέπει να προϋπάρξει δημοψήφισμα.
Την ίδια ώρα, «χέρι» και στις εφημερίες των γιατρών βάζει το Συμβούλιο υπουργών Απασχόλησης, με την απόφαση του να θεωρούνται ανενεργές στην περίπτωση που ο εργαζόμενος δεν προσέλθει στο χώρο εργασίας του.
Αυτό σημαίνει, ότι οι εφημερίες αυτές δεν θα πληρώνονται με το 40% που ισχύει σήμερα, αλλά θα θεωρούνται ως ρεπό».
Πηγή: ALPHA TV
Εδώ είμαστε.
Φτου κι απ’ την αρχή, και άντε καλό κουράγιο.
Αν δεν το καταλάβαμε ακόμα, ξαναγυρίζουμε στην «αρχή», τότε που ΟΧΙ δεκάωρο, αλλά διπλοβαρδιες και βαλε είχαμε.
Ξαναγυρίζουμε εκεί που σου έλεγε ο εργοδότης έμμεσα πλην σαφέστατα, «η δουλεύεις σαν μαύρος με τους όρους μου, η να η πόρτα».
Αυτή είναι η ουσία.
Θα ΔΟΥΛΕΥΟΥΜΕ ώρες ατέλειωτες, για ένα κομμάτι ψωμί.
Υπάρχουν άλλωστε και οι κατάλληλες προϋποθέσεις γι αυτό (μισθοί, ασφαλιστικό, κοκ).
Άντε βρε!
Να χαιρόμαστε το νέο μας ωράριο.
Και που είστε!
Έχει ΠΕΡΑΣΕΙ ΗΔΗ (ανεπίσημα).
Το επίσημο θα γίνει όταν θα ασχολούνται όλοι με κάποιο ΜΕΓΑΛΟ ΘΕΜΑ της επικαιρότητας.
Με τις υγείες μας.

ΑΝΟΙΓΟΥΝ ΤΑΓΑΡΑΔΕΣ ΚΑΙ ΜΑΥΡΟΡΑΧΗ

Σε λύση του προβλήματος των σκουπιδιών της Θεσσαλονίκης οδήγησε η σύσκεψη υπό τον Γενικό Γραμματέα Της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας καθηγητή Γ. Τσίοτρα. Οι εμπλεκόμενοι φορείς κατέληξαν σε λύσεις «υπό προϋποθέσεις». Έτσι, Την Παρασκευή ανοίγει ο ΧΥΤΑ της Μαυροράχης, ενώ ανοίγει για ακόμα σαράντα μέρες και η Χωματερή των Ταγαράδων. Περισσότερη ενημέρωση σύντομα.