Τετάρτη 12 Αυγούστου 2009

ΔΗΠΕΧ - ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΝΟΜΟΣ ΧΑΝΙΩΝ ΔΗΜΟΣ ΧΑΝΙΩΝ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΧΑΝΙΩΝ ΥΨΗΛΑΝΤΩΝ 15 ΤΚ 73135 - ΧΑΝΙΑ ΤΗΛ : 2821087098 - 2821087077 FAX : 2821074332 EMAIL : dipeh@otenet.gr Web Site : www.dipeh.gr ΣΥΖΥΓΟΣ ΚΑΤΑΛΑΘ0Σ (THE ACCIDENTAL HUSBAND) Δήμος Χανίων - ΔΗΠΕΧ 14/8/2009 - 16/8/2009 Δημοτικός Κινηματογράφος ΚΗΠΟΣ 20.30 & 22.30 5 € ΣΥΖΥΓΟΣ ΚΑΤΑΛΑΘ0Σ (THE ACCIDENTAL HUSBAND) - ΗΠΑ2008 (Έγχρ.) Διάρκεια: 91' Σκηνοθεσία Γκρίφιν Ντιούν
Μια διάσημη ραδιοφωνική παραγωγός, τελειομανής και γκουρού των διαπροσωπικών σχέσεων, λίγο πριν το γάμο της μ' έναν εκδότη, συνειδητοποιεί ότι είναι... ήδη παντρεμένη μ' έναν πυροσβέστη. Το κυνήγι της αλήθειας θα αποδειχτεί καταλυτικό, τόσο για εκείνη όσο και για τον άγνωστο πυροσβέστη. Ουίλλιαμ Γκίμπσον «Το θαύμα της Άννυ Σάλιβαν» Θέατρο ΑΛΦΑ 13/8/2009 - 13/8/2009 Ανατολική Τάφρος - Θέατρο Ώρα : 21.30 Είσοδος : 22 € - 17 € «ΤΟ ΘΑΥΜΑ ΤΗΣ ΑΝΝΥ ΣΑΛΙΒΑΝ» του Ουίλλιαμ Γκίμπσον σε σκηνοθεσία Γιάννη Διαμαντόπουλου με την Πέγκυ Τρικαλιώτη στο ρόλο της Άννυ Σάλιβαν Μουσική: Σταμάτης Κραουνάκης Το γνωστό, τρυφερό, ανθρώπινο έργο: «Το θαύμα της Αννυ Σάλιβαν» του Ουίλλιαμ Γκίμπσον σε σκηνοθεσία Γιάννη Διαμαντόπουλου, μετά τη μεγάλη επιτυχία του χειμώνα στο Θέατρο ΑΛΦΑ, θα πραγματοποιήσει περιοδεία σε όλη την Ελλάδα, για περιορισμένο αριθμό παραστάσεων. «Το θαύμα της Άννυ Σάλιβαν», είναι μία αληθινή ιστορία, και αναφέρεται σε μια σημαντική γυναικεία μορφή, την Έλεν Κέλλερ. Στη βρεφική ακόμα ηλικία, η Έλεν Κέλλερ έχασε όραση, ακοή και φωνή.
Μέχρι τα οκτώ της χρόνια ήταν ένα τυφλό και κωφάλαλο αγρίμι . Οι γονείς της στην απόγνωσή τους κάλεσαν την Άννυ Σάλιβαν, για να βοηθήσει το παιδί τους. Η νεαρή δασκάλα, που ήταν άλλοτε κι αυτή τυφλή, κατόρθωσε πολύ γρήγορα να μετατρέψει τη μικρή Έλεν Κέλερ σ’ ένα χαρισματικό πλάσμα με σπάνια πνευματικά χαρίσματα.
Η μικρή Έλεν ξεπέρασε όλα της τα προβλήματα και με την υπομονετική καθοδήγηση της δασκάλας της κατάφερε να μιλήσει, να γράψει, να διαβάσει. Σπούδασε σε περίφημα κολέγια, όπου και αρίστευσε και στη συνέχεια αφιέρωσε όλη της τη ζωή στην εκπαίδευση των τυφλών και κωφάλαλων, διδάσκοντας καινούρια παιδαγωγικά συστήματα και διαφωτίζοντας γονείς και δασκάλους μέσα από την οδυνηρή της εμπειρία. Η περίπτωσή της είναι από τα πιο θαυμαστά δείγματα θριάμβου της ανθρώπινης θέλησης, της υπέρβασης της σωματικής αναπηρίας κι ένα ζηλευτό παράδειγμα αυταπάρνησης και αγάπης. Παίζουν οι: Πέγκυ Τρικαλιώτη (στο ρόλο της Άννυ Σάλιβαν), Θωμάς Κινδύνης, Γεωργία Μαυρογεώργη, Θεοδώρα Βουτσά, Ορέστης Σοφοκλέους και ο Πάνος Χατζηκουτσέλης. Επίσης, εναλλάξ στο ρόλο της Έλεν Κέλλερ, οι μικρές Δήμητρα Δουμένη- Αναστασία Τσιλιμπίου ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ Μετάφραση- Απόδοση: Θωμάς Σιδέρης, Γιάννης Διαμαντόπουλος Σκηνοθεσία: Γιάννης Διαμαντόπουλος Μουσική: Σταμάτης Κραουνάκης Σκηνικά- Κοστούμια: Ντόρα Λελούδα Κινησιολογία: Μαρκέλα Παπαδαμάκη Φωτισμοί: Αντρέας Σινάνος Βοηθός Σκηνοθέτη: Βίκυ Ψαλτίδου «Σίτος Σιταράκις, Αυτός ο Μεγάλος Μικρός» Μαγικές Σβούρες 19/8/2009 - 19/8/2009 Ανατολική Τάφρος - Θέατρο Ώρα : 21.00 Είσοδος : 12 € ΔΗΜΗΤΡΗ ΑΔΑΜΗ Σίτος Σιταράκις αυτός ο Μεγάλος μικρός …! Κυρίες και κύριοι, υποδεχτείτε τον πιο μικροκαμωμένο ταξιδιώτη του κόσμου ! Τον λένε Σίτο Σιταράκι,είναι μόλις οκτώ πόντους και γεννήθηκε σε ένα καρβέλι ψωμί.
Έχει για αδερφό του έναν απίστευτο γάιδαρο πολύ σνομπ που τον λένε Λουδοβίκο.
Μαζί του θα γυρίσει τον κόσμο για να αποδείξει σε όλους ότι το μπόι δεν μετράει,μετράει το μυαλό,που λέει και το τραγούδι του. Στο μοναδικό , γεμάτο περιπέτειες ταξίδι του θα συναντήσει: τρένα, πλοία, τρικυμίες, αινίγματα, καμήλες, ληστές, βασιλιάδες , πριγκήπισσες , μάγισσες ! Πρόκειται για ένα ολοκαίνουριο Παραμύθι , βασισμένο σε παραμύθια από διάφορες χώρες που έχουν κοινό τους σημείο τις περιπέτειες μικροκαμωμένων παιδιών-ηρώων. Παραμυθένια κοστούμια, ευφάνταστο σκηνικό (εμπνευσμένο από πίνακες του σπουδαίου ζωγράφου Van Gogh). Υπέροχη προκλασική μουσική και τραγούδια(από τον Vivaldi και τον Handel μέχρι τον Bach). Μα πάνω απ΄όλα επτά ταλαντούχοι ηθοποιοί,ζωντανεύουν μπροστά στα μάτια των παιδιών τις περιπέτειες αυτού του μικρού παιδιού που μπορεί να ήταν μικροκαμωμένος αλλά είχε Μεγάλη Ψυχή και Δύναμη για τη Ζωή. Η παράστασή μας, θα ψυχαγωγήσει τα παιδιά για μιάμιση ώρα με την περιπετειώδη δράση, το πλούσιο γέλιο αλλά και τις δυνατές συγκινήσεις. Επίσης θα γίνει αφορμή, όπως πάντα, για συζητήσεις , μιας και θα ανοίξει τον δρόμο για να σκεφτούν τα παιδιά πως αξία και ικανότητες έχουμε όλοι , όποιες κι αν είναι οι ιδιαιτερότητες μας. Θα γίνει η αρχή ενός υπέροχου παιχνιδιού για τα παιδιά. Ενός παιχνιδιού- ταξιδιού σε όλο τον κόσμο αφού τα παιδιά ακολουθώντας τον Σίτο στα ταξίδια του γνωρίζουν πολιτισμούς και εικόνες πολλών λαών. Η παράσταση απευθύνεται σε παιδιά ηλικίας 3 – 14 ετών. Διάρκεια 90 λεπτά. Οι συντελεστές της Παράστασης: Σκηνοθεσία : Δημήτρης Αδάμης Σκηνικά (βασισμένα στους πίνακες του Van Gogh ) : Χριστίνα Κωστέα Κοστούμια : Αλέξανδρος Κομπόγιωργας Κίνηση-Χορογραφία: Άρτεμις Ιγνατίου Ενορχήστρωση ( σε μοτίβα προκλασικής μουσικής ): Γιώργος Κωνσταντινίδης Μουσική Τραγουδιών φινάλε: ΤατιάναΖωγράφου Φωτισμοί : Γιώργος Ανεστόπουλος Παραγωγή : μαγικές σβούρες Παίζουν οι ηθοποιοί: Έλενα Αρβανίτη, Νίκος Κωνσταντάκης, Νικόλας Μαρμαράς, Μαρία Μπρανίδου, Δημήτρης Πάσσος, Νίκος Σταματόπουλος, Μαριλίζα Χρονέα Αριστοφάνη «Θεσμοφοριάζουσες» Πολιτιστική Έκφραση 20/8/2009 - 20/8/2009 Ανατολική Τάφρος - Θέατρο Ώρα : 21.15 Είσοδος : 23€, 15€ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ- ΚΩΣΤΑΣ ΓΕΩΡΓΟΥΣΟΠΟΥΛΟΣ ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ -ΝΙΚΟΣ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΥΣ ΜΟΥΣΙΚΗ- ΜΑΡΩ ΘΕΟΔΩΡΑΚΗ ΣΚΗΝΙΚΑ -ΚΟΣΤΟΥΜΙΑ -ΑΡΙΑΔΝΗ ΒΟΖΑΝΗ ΧΟΡΟΓΡΑΦΙΕΣ - ΧΡΥΣΗΙΔΑ ΛΙΑΤΖΙΒΙΡΗ ΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΟΥΝ ΜΝΗΣΙΛΟΧΟΣ- ΒΑΣΙΛΗΣ ΤΣΙΒΙΛΙΚΑΣ ΕΥΡΙΠΙΔΗΣ- ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΑΓΑΘΩΝΑΣ- ΣΠΥΡΟΣ ΣΑΡΑΦΙΑΝΟΣ ΠΡΥΤΑΝΗΣ- ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΑΤΑΡΑΓΚΑΣ ΚΟΡΥΦΑΙΑ- ΑΘΗΝΑ ΜΑΥΡΟΜΑΤΗ ΚΟΡΥΦΑΙΑ- ΑΛΕΞΙΑ ΜΟΥΣΤΑΚΑ ΚΛΕΙΣΘΕΝΗΣ- ΠΕΤΡΟΣ ΠΕΤΡΟΥ ΤΟΞΟΤΗΣ – ΠΕΤΡΟΣ ΞΕΚΟΥΚΗΣ ΧΟΡΟΣ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΑΓΓΕΛΙΚΗ ΠΕΤΡΟΠΕΤΣΙΩΤΗ- ΜΑΙΡΗ ΑΝΔΡΕΟΥ- ΦΑΝΗ ΚΑΤΑΒΕΛΗ- ΕΙΡΗΝΗ ΚΑΡΥΩΤΑΚΗ- ΔΕΣΠΟΙΝΑ ΜΑΛΛΙΑΡΟΥ- ΝΑΤΑΛΙ ΑΜΜΑΝ- ΝΑΓΙΑ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑΔΟΥ- ΚΑΛΙΑ ΧΡΙΣΤΟΦΟΡΟΥ ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΚΟΥΤΣΟΥΦΙΟΥ – ΔΩΡΑ ΓΥΜΝΟΠΟΥΛΟΥ ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ Η ΑΣΤΙΚΗ ΜΗ ΚΕΡΔΟΣΚΟΠΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ «ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗ ΕΚΦΡΑΣΗ» παρουσιάζει το έργο «ΘΕΣΜΟΦΟΡΙΑΖΟΥΣΕΣ» το καλοκαίρι του 2009 σε σκηνοθεσία Νίκου Χαραλάμπους και μετάφραση Κώστα Γεωργουσόπουλου με τον Βασίλη Τσιβιλίκα και τον Γιώργο Κωσταντίνου.
Οι Θεσμοφοριάζουσες είναι μια κωμωδία φιλολογική, λογοτεχνική ,δηλαδή σατιρίζει τα φιλολογικά , ποιητικά, και θεολογικά ήθη της εποχής του Πελοποννησιακού πολέμου. Ευτυχώς ο μεγάλος σατυρικός ποιητής όλων των εποχών , Αριστοφάνης δεν πέφτει στην παγίδα του διδακτισμού του σχολαστικισμού, και της συντεχνίας .
Η κωμωδία γράφτηκε την εποχή που η δημαγωγοί κατόρθωσαν να πείσουν παραπλανώντας τον Δήμο να απαγορεύσει στους κωμικούς ποιητές να σατιρίζουν πολιτικά πρόσωπα ονομαστικά . Η Αριστοφανική πένα είχε αποδειχτεί ανηλεής απέναντι στην πολιτική φαυλότητα , τη συναλλαγή την πολεμοκαπηλία.
Οι δημαγωγοί έβαλαν φρένο σε αυτή την τακτική κι έτσι οι ποιητές κατέφυγαν σε θέματα ουτοπικά , ανώδυνα, φιλολογικά . Στις Θεσμοφοριάζουσες η σάτυρα είναι η πιο ήπια και απλώνεται σε δυο πλευρές από τη μια σατιρίζεται ο Ευριπίδης ως ποιητής ανανεωτής , ρεαλιστής και προσγειωμένος , κριτικός και άθεος και από την άλλη ξεσκεπάζονται όλα τα ελαττώματα των γυναικών μέσω τάχα της κριτικής του Ευριπίδη. Αν υπάρχει κάποια δυσκολία σήμερα στην παρακολούθηση της κωμωδίας, αυτό έγκειται στο γεγονός ότι ο Αριστοφάνης κάνει παρωδία των γνωστών στο τότε κοινό τραγωδιών του Ευρυπίδη . Αυτό λέγεται παρατραγωδία .Έγκειται, λοιπόν στον μεταφραστή να βρεί τις αναλογίες και να ανταποκριθεί στην πρόσκληση να συμπληρώσει τα κενά και τα αδιέξοδα. Η κωμωδία αυτή είναι ιδιοφυής στη δομή της στα ευρήματά της και στις ανατροπές της. Δεν έχει σχεδόν κανένα ελάττωμα και δεν κάνει κανένα πουθενά «κοιλιά» όπως κάποιες άλλες ιδίως προς το τέλος .Η διασκευή μιας κωμωδίας του Αριστοφάνη πρέπει με σεβασμό να αποδίδει το ύφος και τα ήθη των προσώπων της , κρατώντας βέβαια τις αναγκαίες αναλογίες .
Η Σατιριζόμενη επικαιρότητα του 5ου αιώνα είναι σήμερα ακοινώνητη και δυσπρόσιτη .
Οπωσδήποτε θα πρέπει ο Αριστοφανικός λόγος να διατηρήσει την ευθυβολία του , την καθαρότητά των στόχων του και την ειλικρίνειά του .

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΓΡΑΦΕΙΟ ΙΩΑΝΝΗ ΔΡΙΒΕΛΕΓΚΑ ΝΕΑ ΜΟΥΔΑΝΙΑ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ ΤΗΛ : 23730-21630 ΕΡΩΤΗΣΗ Προς : Τον κ. Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων Θέμα : « Οικονομικές οφειλές του Δημοσίου προς δασεργάτες » κ. Υπουργέ Ένας και πλέον χρόνος πέρασε από την καταστροφική πυρκαγιά που έπληξε τη Ρόδο. Για την αποκατάσταση του φυσικού περιβάλλοντος, την προστασία των περιοχών από πλημμυρικά φαινόμενα εργάστηκαν μεταξύ άλλων και οι έμπειροι δασεργάτες του Νομού Χαλκιδικής.
Για τις εργασίες που προσέφεραν μάλιστα επαινέθηκαν επανειλημμένα από κυβερνητικούς παράγοντες. Ένα χρόνο μετά οι άνθρωποι αυτοί, που ανταποκρίθηκαν άμεσα στο κάλεσμα του υπουργείου μένουν δυστυχώς απλήρωτοι.
Ένα ακόμα δείγμα αδιαφορίας και εμπαιγμού της κυβέρνησης προς τους ανθρώπους του μόχθου και της προσφοράς. Επειδή κ. υπουργέ οι άνθρωποι αυτοί εγκατέλειψαν σπίτια και οικογένειες και υπεβλήθηκαν σε οικονομικά έξοδα προκειμένου να ανταποκριθούν στο κάλεσμα της πολιτείας και επειδή η κοροϊδία πρέπει να πάρει τέλος Σας ερωτώ Πότε πρόκειται να εξοφληθούν για τις εργασίες που προσέφεραν οι δασεργάτες που εργάστηκαν για την αποκατάσταση και την προστασία των καμένων εκτάσεων στη Ρόδο ; Αθήνα 11/8/2009 Ο ερωτών Βουλευτής Δριβελέγκας Ιωάννης

Η Ν.Δ. πέφτει στον λάκκο με τις μίζες

ΑΠΟ ΤΑ ΝΕΑΗλεκτροσόκ Ζίμενς στην κυβέρνηση Η καταδίκη Χριστοφοράκου για την περίοδο 2004-2007 προκαλεί γαλάζιο πανικό ΡΕΠΟΡΤΑΖ: Διονύσης Νασόπουλος nasopoulos@dolnet.gr
Στον λάκκο με τις μίζες της Ζίμενς έχει παγιδευτεί η Ν.Δ. μετά την καταδίκη του Μιχάλη Χριστοφοράκου στη Γερμανία για χρηματοδοτήσεις πολιτικών κομμάτων την περίοδο 2004-2007.
Η εξέλιξη έχει σημάνει συναγερμό στην κυβέρνηση, ενώ κορυφαίοι υπουργοί δεν αποκλείουν η υπόθεση να αποτελέσει τον καταλύτη στους εκλογικούς σχεδιασμούς του Κώστα Καραμανλή.

ΚΙΝΔΥΝΟΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΤΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΤΩΝ Ε.Δ

Ε Ρ Ω Τ Η Σ Η Προς τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας κ. Ευάγγελο Μεϊμαράκη Θέμα: «Η Πολιτική Ηγεσία του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας με απόφαση της έδωσε την δυνατότητα εγκατάστασης συστημάτων παρεμπόδισης της χρήσης συσκευών κινητής τηλεφωνίας αν και γνωρίζει ότι εγκυμονούν κίνδυνοι για την υγεία του προσωπικού» Έχοντας υπόψη: · Ότι σύμφωνα με δηλώσεις του Υπουργού Δικαιοσύνης κ. Ν. Δένδια οι παρακάτω φορείς έχουν εκφράσει την αντίθεσή τους, για λόγους προστασίας της υγείας των κρατουμένων, στην τοποθέτηση και λειτουργία εξοπλισμού παρεμπόδισης της χρήσης κινητών τηλεφώνων, στα σωφρονιστικά καταστήματα: η Γενική Γραμματεία Επικοινωνιών, η Διαρκής Επιτροπή Ακτινοπροστασίας του υπουργείου Εθνικής Άμυνας και η Διαρκής Επιτροπή Μέτρησης Ακτινοβολιών του Γενικού Επιτελείου Στρατού. · Ότι από την Φ. 140/1/108221/Σ 900/1 Απρ 2009, διαταγή της Διεύθυνσης Πληροφοριών-Ασφαλείας του Γενικού Επιτελείου Στρατού, σχετικά με χρήση των κινητών τηλεφώνων, προκύπτει πως το ΓΕΣ έχει προμηθευτεί και προτίθεται να ενεργοποι­ήσει στις εγκαταστάσεις του ειδικά ηλεκτρονικά συστήματα για εντοπισμό των μη απενεργοποιηθέντων κινητών τηλεφώνων του προσωπικού των Υπηρεσιών-Μονάδων του. · Ότι σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες συστήματα παρεμπόδισης της χρήσης συσκευών κινητής τηλεφωνίας λειτουργούν ήδη σε αρκετές υπηρεσίες του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας ακόμη και σε περιοχές που δεν είναι απόλυτα απαραίτητες. Ερωτάται ο κ. Υπουργός: 1. Έχετε εγκρίνει την προμήθεια και λειτουργία συστημάτων παρεμπόδισης της χρήσης συσκευών κινητής τηλεφωνίας σε υπηρεσίες του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας; 2. Ποιός ο κίνδυνος από την ακτινοβολία που εκπέμπουν οι συγκεκριμένες συσκευές για την υγεία του προσωπικού του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας; 3. Σε ποιές υπηρεσίες-μονάδες έχουν τοποθετηθεί και για ποιούς λόγους ; 4. Υπάρχει έγκριση της Επιτροπής Ακτινοπροστασίας του υπουργείου Εθνικής Άμυνας για την λειτουργία τους ; 5. Υπάρχει έγκριση της Επιτροπής Μέτρησης Ακτινοβολιών του Γενικού Επιτελείου Στρατού για την λειτουργία τους; Οι ερωτώντες Βουλευτές Μιχάλης Καρχιμάκης Βασίλης Οικονόμου Αλέκος Αθανασιάδης Βάσω Παπανδρέου ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΑΡΧΙΜΑΚΗΣ
ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΠΑΣΟΚ Κ Ν.ΛΑΣΙΘΙΟΥ
ΜΕΛΟΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΠΑΣΟΚ
Σόλωνος 45, 10672 Αθήνα
Τηλ: 210 361 3193 - Fax: 210 361 5552

Dimitris Papadopoulos a.k.a Dj Shock @ Barcode στο Ηράκλειο στην παραλιακή

ΑΠΟ ΤΟ Iraklio web radioΑΛΛΟ ΕΝΑ EVENT EΡΧΕΤΑΙ ΝΑ ΤΑΡΑΞΕΙ ΤΑ ΜΟΥΣΙΚΑ ΔΡΩΜΕΝΑ ΤΟΥ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ .
Η ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΚΗ ΕΚΠΟΜΠΗ "Trance In Project" ΜΕ ΤΟΝ ΔΗΜΗΤΡΗ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟ a.k.a Dj Shock ΔΙΟΡΓΑΝΩΝΕΙ ΕΝΑ EVENT ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΛΑΤΡΕΙΣ ΤΗΣ TRANCE MOYΣΙΚΗΣ ΣΚΗΝΗΣ ....
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 14 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ @ Barcode ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΛΙΑΚΗ.
ΜΑΖΙ ΤΟΥ ΣΕ ΕΝΑ warm Up Set O Philoktitis G Vs Playmo .
Party Starts : 23:00 , Free Entrance , Find Your "Trance" Code @ Barcode

Η ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΣΕ ΤΙΤΛΟΥΣ

ΑΠΟ ΤΟ Ινφογνώμων Πολιτικά Δεν ήταν αυτό που ονειρευόταν ο Μακάριος... Στρατιώτες της Γεωργίας στο Αφγανιστάν «Αν γίνω ο κακούργος της Ιστορίας σας...» Η Ελλάδα και ο μηδενικός κ. Νταβούτογλου ή «Οι πιρουέτες της στρουθοκαμήλου» Κατασκευή εργοστασίου πυρηνική ενέργειας στην Πολωνία Αμερικανικές επιθέσεις μέσω διαστήματος «βλέπει» η Μόσχα Νέο αντιπυραυλικό σύστημα κατασκευάζει η Ρωσία απαντώντας στις ΗΠΑ Μια φωτογραφία χιλιάδες δάκρυα... «Ποτέ δεν θα ξεχάσω τους ανθρώπους αυτούς» «Η ελπίδα πεθαίνει τελευταία…» Μεθοδευμένες πιέσεις για άνοιγμα των αρχείων του τουρκικού στρατού Τουρκία: Η αντιπολίτευση απέρριψε το αίτημα για συνομιλίες για το κουρδικό Η περιπετειώδης διαδρομή της φωτογραφίας Στο φως η βαρβαρότητα του «Αττίλα» Η επίσκεψη του Πούτιν στην Άγκυρα και οι στρατηγικές συμφωνίες ενέργειας Η ατιμώρητη βαρβαρότητα των Τούρκων δολοφόνων Κατακραυγή εναντίον της Τουρκίας Nα παραπεμφθούν και να καταδικαστούν Ντενκτάς και αξιωματικοί που ευθύνονται για εγκλήματα πολέμου Ένα κομμάτι σίδερο στο δόξα πατρί Συρρίκνωση – ρεκόρ της ρωσικής οικονομίας Κίσινγκερ: «Ο τουρκικός στρατός θα μείνει για πάντα» Eίκοσι οκτώ χρόνια στις φυλακές του Ενβέρ Χότζα Ελληνικές τράπεζες στηρίζουν τη Ρουμανία

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΑΠΟ ΤΟ Ε-PONTOS

ΜΙΑ ΜΟΥΣΙΚΗ ΚΑΛΗΜΕΡΑ

Μια μουσική καλημέρα με τραγούδι ενός φίλου Δημιουργού που σημάδεψε και αυτός μια ολόκληρη εποχή. Θανάση καλημέρα!

ΣΚΛΗΡΥΝΣΗ ΚΑΤΑ ΠΛΑΚΑΣ, ΩΣΕΙΣ ΚΑΙ ΥΦΕΣΕΙΣ

ΑΠΟ ΤΟ ΣΚΛΗΡΥΝΣΗ ΚΑΤΑ ΠΛΑΚΑΣΤου Δρ. Δ.ΚΟΥΝΤΟΥΡΗ
ΓΙΑ ΤΟΝ ΔΙΑΧΩΡΙΣΜΟ ΤΗΣ ΚΛΙΝΙΚΗΣ ΕΙΚΟΝΑΣ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΝΤΑΙ Η ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΩΣΕΩΝ ΚΑΙ ΥΦΕΣΕΩΝ ΣΑΝ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ.
Στην σκλήρυνση κατά πλάκας η κλινική εικόνα είναι πολυποίκιλη και επίσης σε ότι αφορά την σχέση της με τον χρόνο δεν εμφανίζει καμία σταθερότητα.
Για αυτό κατά κύριο λόγο οι κλινικοί γιατροί ξεχωρίζουνε την αρρώστια ανάμεσα σε ώσεις που πρόκειται για χειροτέρευση της γενικής συμπτωματολογίας και υφέσεις και μια δεύτερη ομάδα αυτή των χρόνιων περιπτώσεων.
Ότι αφορά μια ώση καταλαβαίνει κανείς για την εμφάνιση νέων συμπτωμάτων που εμφανίζονται με μια χρονική διάρκεια μεγαλύτερη των 24 ωρών ή όταν τα προηγούμενα συμπτώματα μετά από απόσταση ενός μήνα ξαναεμφανίζονται πιο ισχυρά.
Βέβαια σε αυτές τις περιπτώσεις θα πρέπει να ξεχωρίζουμε από τυχόν δυσκολίες που προέρχονται από μια λοίμωξη από μια υπερκόπωση ή από μια ψυχολογική ένταση.
Σε αυτές τις περιπτώσεις πρόκειται για άλλες καταστάσεις και όχι για ώσεις.
Πάλι σε περιπτώσεις που έχουνε μια χρόνια συνεχή χειροτέρευση μετά από εβδομάδες ή μήνες τότε πρόκειται για μια όπως λέμε χρόνια προϊούσα μορφή.
Εάν πάλι σε μερικούς ασθενείς επαναλαμβάνονται οι ώσεις αλλά κάθε φορά εξαφανίζονται πλήρως για αν ξαναέρθουν μιλάμε για μια μορφή της σκλήρυνσης κατά πλάκας καθαρά με ώσεις και υφέσεις.
Εάν οι ώσεις εμφανίζονται όλο και πιο ισχυρές από την προηγούμενη φορά τότε θεωρούμε ότι έχουμε να κάνουμε με μια μορφή σκλήρυνσης κατά πλάκας με προϊούσα ενίσχυση των ώσεων.
Όταν αυξάνεται αριθμητικά και γεωμετρικά η ώση χωρίς να υφίσταται ενδιάμεση ύφεση μιλάμε για δευτερογενή χρόνια μορφή της σκλήρυνσης κατά πλάκας.

Περσείδες: Η Αυγουστιάτικη Βροχή

ΑΠΟ ΤΟ http://ibisclub.blogspot.com/Περσείδες: Η Αυγουστιάτικη Βροχή
Η καλοκαιρινή αύρα γίνεται πιο πλούσια, πιο ουσιαστική κατά την περίοδο του Αυγούστου. Μήνας στενά συνδεδεμένος με τη γη, την θάλασσα, τον ήλιο και το φεγγάρι.
Όλη η φύση στον πιο γεμάτο και ουσιαστικό μήνα του χρόνου.
Τουλάχιστον για τα ελληνικά δεδομένα.
Ως καλοκαιρινό σημείο αναφοράς το αυγουστιάτικο φεγγάρι προσφέρει απλόχερα την φωτεινότητα του, τους χρωματισμούς του, αποτελώντας παράλληλα σημαντική αφορμή για τις πιο όμορφες καλοκαιρινές βόλτες.
Με την έλευση της αυγουστιάτικης πανσέληνου ακολουθεί ένα ξεχωριστό αστρικό φαινόμενο με ιστορία τουλάχιστον 2.000 χρόνων.
Οι "Περσείδες" εμφανίζονται κάθε χρόνο και ο οφείλονται στον κομήτη Swift-Tuttle που περνά από την τροχιά της γης αφήνοντας αστρική σκόνη.