Τρίτη 21 Μαρτίου 2017

VHF RADIOTELEPHONE Model FM-8900S

VHF RADIOTELEPHONE Model FM-8900S


Full GMDSS-compliant VHF radiotelephone with Class-A DSC facility and CH70 watch receiver

Meets the new ITU recommendation on digital selective calling system for use in the Maritime Mobile Service, ITU-R M.493-13

Features

  • Semi-duplex 25-Watt VHF radiotelephone with a built-in Class-A DSC and CH70 watch Receiver

  • Fully meets GMDSS carriage requirements for SOLAS ships

  • Easy to read, high-contrast 4.3" bright color LCD

  • Enhanced noise reduction and speaker for superb voice quality

  • Quick access to CH16 key

  • Easy channel selection with rotary control or direct keypad input

  • Automatic entry of own ship position and time through the interfaced GPS receiver

  • ATIS signal transmission available for inland waterways

  • Connect to an office or home via an existing PSTN (Public Switched Telephone Network)

ΧΕΙΡΟΠΟΙΗΤΑ ΠΙΑΝΑ ΚΑΙ ΛΑΤΕΡΝΕΣ

Το εργαστήριο κατασκευής χειροποίητων Πιάνων και Λατερνών του ΠΑΝΟΥ ΙΩΑΝΝΙΔΗ σας περιμένει!
Μπορείτε να επισκεφτείτε και τον ιστοχώρο του κάνοντας ΚΛΙΚ ΕΔΩ

CRT SUPERSTAR SS 7900 SSB

CRT SUPERSTAR SS 7900 SSB
AM / FM / LSB / USB
28-29.7 MHz
12W AM / FM 30W / 30W SSB
Μεγάλη Οθόνη LCD
CTCSS/DCS
Norm AMATEUR RADIO
Mode AM / FM / LSB / USB
Frequency range 28 - 29.7 mHz
Power 12W AM / 30W FM / 30W SSB (adjustable AM/FM/SSB)
Memories 6
CLARIFIER Yes : (multifunction) clarifies the voice in SSB
SQUELCH Automatic (ASQ) AM/FM
ROGER BEEP Yes : TX beep end
RF GAIN Yes : adjust sensibility on RX
CTCSS / DCS (encoder/decoder) 38 CTCSS / 104 DCS : sub-audio code to activate repeater like selective tone (included original )
Filters NB/HI CUT Yes : noise filters
DOUBLE WATCH function Yes
TOT function Yes : time out timer
SCAN function Yes : automatic search of busy channels
Various functions Emergency Channel + (+) 10kHz function / ECHO / MONITORING + OFFSET function + SWR protection + Beep function keys + Keypad lock
Mike UP/DOWN selection (plug in front pannel)
Display BIG LCD display
Level display Displaying frequency or channel + Viewing the modulation mode + Indicator signal reception and transmission + SWR level indicator
Options Programming cable + software
Programmable by software Yes
Size 200 (l) x 280 (L) x 60 (H) mm
Weight 1.5 kgs
Guaranty 2 years

Ο λαγός που μισούσε τα κόκκινα αυγά

Ο λαγός που μισούσε τα κόκκινα αυγά
Συγγραφέας: Χρυσάνθη Καραΐσκου
Εικονογράφος: Νέστορας Ξουρής
Ημερομηνία έκδοσης: 21 Μαρτίου 2011
Ανατύπωση: 2η 21 Μαρτίου 2016
Σχήμα: 21Χ29
Σελίδες: 32
Εξώφυλλο: Σκληρό
ISBN: 978-960-6864-81-0
Ετικέτες Ανατροπή στερεοτύπων, Πάσχα
Ένας λαγός συναντά τυχαία κάποιες κότες σε ένα κοτέτσι. Εκεί μαθαίνει με έκπληξη πως οι άνθρωποι κάθε Πάσχα βάφουν κόκκινα αυγά. Πώς είναι δυνατόν να έχουν οι άνθρωποι ένα τόσο ανόητο έθιμο; Γιατί δηλαδή έπρεπε να βάφουν και να τσουγκρίζουν αυγά και όχι λαγούς; Οι κότες είναι καλύτερες από τους λαγούς; αναρωτιέται συνέχεια.Έτσι καταστρώνει ένα σχέδιο: αν πετύχει, τα κόκκινα αυγά θα είναι πλέον παρελθόν για τους ανθρώπους. Λέτε να τα καταφέρει; Μετά την επιτυχία του βιβλίου Το αυγό που μισούσε το κόκκινο χρώμα η Χρυσάνθη Καραίσκου και ο Νέστορας Ξουρής επιστρέφουν με μια ακόμη χιουμοριστική ιστορία που σίγουρα θα σας συναρπάσει!

Ο εξτρεμισμός και τα είδωλά του - παρουσίαση στη Θεσσαλονίκη

Σας προσκαλούμε στην εκδήλωση παρουσίασης του βιβλίου:
«Ο εξτρεμισμός και τα είδωλά του»
του Pierre - Andre Taguieff.
Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στο
Βιβλιοπωλείο «ΜΑΛΛΙΑΡΗΣ ΠΑΙΔΕΙΑ»
(Δημ. Γούναρη 39, Καμάρα)
την Τρίτη 21 Μαρτίου 2017, στις 7:00 μ.μ.
Το βιβλίο θα παρουσιάσουν οι:
Νίκος Μαραντζίδης, Καθηγητής τμ. Βαλκανικών Σλαβικών & Ανατολικών Σπουδών, ΠΑ.ΜΑΚ.
Πάσχος Μανδραβέλης, δημοσιογράφος, εφημερίδα "ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ"
και ο Ανδρέας Πανταζόπουλος, Αναπληρωτής Καθηγητής τμ. Πολιτικών Επιστημών Α.Π.Θ., επιμελητής του βιβλίου.Τη συζήτηση θα συντονίσει ο Πέτρος Παπασαραντόπουλος.
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Κείμενα του Γάλλου φιλόσοφου, ιστορικού των ιδεών και πολιτικού επιστήμονα Πιερ-Αντρέ Ταγκιέφ (Pierre-Andre Taguieff), γραμμένα μεταξύ Δεκεμβρίου 2016 και Ιανουαρίου 2017, που απηχούν τις σημερινές σκέψεις και επεξεργασίες για τη θεματική του πολιτικού εξτρεμισμού και ακριβέστερα για το τι μπορεί να σημαίνει ο «εξτρεμισμός στην πολιτική», στις διάφορες εκδοχές του.
«Εξτρεμισμός» και «ριζοσπαστισμός» διασαφηνίζουν ή, αντίθετα, συσκοτίζουν τη σημερινή κοινωνική και πολιτική πραγματικότητα; Η άκρα δεξιά βρίσκεται, όντως, στα δεξιά της δεξιάς ή, αντίθετα, έχει περισσότερα κοινά σημεία με τμήματα της λεγόμενης άκρας αριστεράς; Μήπως τα σημερινά λαϊκιστικά κόμματα στην Ευρώπη είναι κυρίως εθνικιστικά; Εισήλθαμε, όντως, στην «εποχή των δημαγωγών»; Τι είναι και πώς αντιμετωπίζεται ο τζιχαντισμός; Η αναβίωση του θρησκευτικού στοιχείου μαρτυρά μια βαθύτερη ανάγκη των κοινωνιών να πιστεύουν κάπου και πόσο ικανός είναι ο σημερινός δυτικός άνθρωπος να αντιτάξει στη γοητεία του τζιχαντισμού μια «αντι-ουτοπία»; Ποια είναι η ουσία του σημερινού αντισημιτισμού και γιατί εμφανίζεται με τη μορφή του ριζοσπαστικού «αντισιωνισμού»; Η συνωμοσιολογία τείνει να γίνει κυρίαρχη ιδεολογία;
Εξτρεμισμός, ριζοσπαστισμός, άκρα δεξιά, λαϊκισμός, αντισημιτισμός, τζιχαντισμός, συνωμοσιολογία: γύρω από αυτούς τους όρους, και τις πραγματικότητες που αυτοί συμβολίζουν, περιστρέφεται ένας επίκαιρος, τολμηρός και πρωτοποριακός προβληματισμός, πέρα και ενάντια στο «πολιτικά ορθό» και την ετοιμοφόρετη σκέψη.
Όπως χαρακτηριστικά αναφέρει στον ο Ανδρέας Πανταζόπουλος στον πρόλογο του βιβλίου: «Για τον Ταγκιέφ, η υπεράσπιση της ελευθερίας και της δημοκρατίας προϋποθέτει την καλύτερη δυνατή γνώση των εχθρών τους. Εννοιολογικές απροσδιοριστίες, δαιμονοποίηση του αντιπάλου, αναγωγή όλων των δεινών στο “κοινωνικό ζήτημα” ή και τον ρατσισμό, δεν βοηθούν την αναγκαία και πολυεπίπεδη αντίδραση κατά του “εξτρεμισμού”.»
Ο Pierre - Andre Taguieff είναι διευθυντής ερευνών στο CNRS. Από τις εκδόσεις Επίκεντρο κυκλοφορούν τα βιβλία του: «Ο νέος εθνικολαϊκισμός» (2013) και «Συνωμοσιολογική σκέψη και “θεωρίες της συνωμοσίας”» (2015). Ο Ανδρέας Πανταζόπουλος είναι αναπληρωτής καθηγητής Πολιτικής Επιστήμης στο Α.Π.Θ. Από τις εκδόσεις Επίκεντρο κυκλοφορεί το βιβλίο του: «Ο αριστερός εθνικολαϊκισμός 2008-2013»(2013) και «Ο αριστερός εθνικολαϊκισμός. Από την αντιπολίτευση στην εξουσία» (2016)
Εκδόσεις Επίκεντρο,
Καμβουνίων 9, Θεσσαλονίκη, Τ.Κ. 54621
τηλ. 2310-256146, Fax 2310-256148
books@epikentro.gr
www.epikentro.gr

«Το Cabernet Franc στην Ελλάδα» στο Wine Club THESSALONIKI'96!

Wine Club THESSALONIKI'96
«Το Cabernet Franc στην Ελλάδα»
Τετάρτη 29 Μαρτίου 2017
The Met Hotel
Αρκετοί οινογράφοι έχουν αποκαλέσει το Cabernet Franc: «θηλυκή» πλευρά του Cabernet Sauvignon. Προφανώς αναφέρονται στη φινέτσα του αρωματικού χαρακτήρα και την ευέλικτη γοητεία της γεύσης του.

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα των τεστ DNA των ποικιλιών, το Cabernet Franc (με το Sauvignon Blanc) είναι πρόγονος του Cabernet Sauvignon. Κατάγεται από τη χώρα των Βάσκων στα δυτικά Πυρηναία και καλλιεργείται εκτεταμένα στον τεράστιο αμπελώνα του Bordeaux και στον Λίγηρα.

Στην Ελλάδα, όπως και στις υπόλοιπες χώρες εκτός Γαλλίας όπου το συναντάμε, καλλιεργείται συνήθως δίπλα στο CS και το Merlot, αναπαράγοντας το κλασικό μπορντολέζικο χαρμάνι. Υπάρχουν ωστόσο περιοχές, όπως η Νότιος Αφρική, ο Καναδάς και η Ουάσιγκτον στις οποίες δίνει εντυπωσιακά μονοποικιλιακά κρασιά.

Στην επόμενη συνάντηση του Wine Club THESSALONIKI '96 θα παρακολουθήσουμε την εξέλιξη του «Cabernet Franc στην Ελλάδα» και θα δοκιμάσουμε γοητευτικά κρασιά του, χαρμάνια με άλλες ποικιλίες αλλά και μονοποικιλιακά, από ολόκληρο τον ελληνικό αμπελώνα. 

Σημειώστε, λοιπόν, στην ατζέντα σας την ημερομηνία: Τετάρτη 29 Μαρτίου 2017, στις 20.00, με οδηγό την χημικό-οινολόγο-δημοσιογράφο οίνου Μαρία Νέτσικα

Οι συναντήσεις του 
Wine Club THESSALONIKI ’96 για τη σεζόν 2016 – 2017 θα πραγματοποιηθούν σε αίθουσες του The Met Hotel (26ης Οκτωβρίου 48, Θεσσαλονίκη).
Πληροφορίες: Wine Plus: 2310 888311, info@wineplus.grwww.wineplus.gr
……………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………
Το Wine Club THESSALONIKI ’96 είναι μια από τις παλαιότερες Λέσχες Φίλων του Κρασιού στην Ελλάδα.
Συνδυάζει την εμπειρία 20+ χρόνων λειτουργίας με τη σωστή οινική ενημέρωση-εκπαίδευση.
Οι δραστηριότητές μας περιλαμβάνουν 9 συναντήσεις ετησίως (Σεπτέμβριος – Μάιος, μία/μήνα).

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ | ΠΕΡΙ ΑΝΑΒΙΩΣΗΣ

ΕΚΔΟΣΕΙΣ Ι. ΣΙΔΕΡΗΣ 
ΣΟΛΩΝΟΣ 116, ΑΘΗΝΑ

Το αρχαίο ελληνικό δράμα ασκεί μια γοητεία στο σύγχρονο θέατρο, το οποίο, παρά την αποδόμηση των θεατρικών κωδίκων και τους σκηνικούς πειραματισμούς που επιχειρεί, εντάσσει τα αρχαία κείμενα σε ό,τι «καινούργιο» απασχολεί καλλιτέχνες και θεατές. Στον 21ο αιώνα, ο εκσυγχρονισμός των παραστάσεων, πέρα από το ότι υπερτονίζει την διαχρονικότητα των κειμένων, αποδεικνύει την δυναμική του θεατρικού κώδικα που αυτά φέρουν στη δομή τους. Το ερευνητικό ενδιαφέρον της παρούσας μελέτης εστιάζεται στην καταγραφή παραστάσεων (από τον 19ο αιώνα έως το 2014) σε διάλογο με την έρευνα κοινού που επιδιώκει να περιγράψει το «προφίλ» των θεατών και την επιρροή που ασκούν οι παραστάσεις αρχαίου δράματος στη θεατρική παιδεία τους. Επιπλέον επιχειρεί να αναδείξει τον δίαυλο επικοινωνίας του θεατρικού κειμένου με το κοινωνικό γίγνεσθαι, έτσι όπως διαμορφώνεται από την πολιτική και κοινωνική ιστορία. Από τον 19ο στον 20ό και 21ο αιώνα, η αναβίωση του αρχαίου δράματος αφορά ένα ευρύ θεατρολογικό φάσμα, το οποίο ακολουθεί τις εξελίξεις της επιστήμης και της τέχνης του θεάτρου και παρουσιάζει πολυεπίπεδους προβληματισμούς εναρμονισμένους με τις κυρίαρχες τάσεις. Περισσότερα

Σελίδες Μαρτίου | Εκδόσεις Παπαδόπουλος


Δείτε όλα τα βιβλία ενηλίκων
Δείτε όλα τα παιδικά βιβλία
Εκδηλώσεις
Τα νέα μας βιβλία μπορείτε να τα δείτε αναλυτικά παρακάτω.
Περισσότερες πληροφορίες για τα βιβλία και τις εκδηλώσεις μας μπορείτε να βρείτε στο site αλλά και στο παιδικό blog μας. Για πιο άμεση ενημέρωση μπορείτε να μας βρείτε στο Facebook και στο twitter.
Ένα Τελευταίο Γράμμα - Διεθνές Βραβείο Compostella

ΕΝΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΓΡΑΜΜΑ
Αντώνης Παπαθεοδούλου
Εικονογράφηση: Ίρις Σαμαρτζή
Σχήμα: 24Χ18, Σελίδες: 48,
Σκληρό εξώφυλλο, Τιμή: 10,99 €
Κάποτε δεν υπήρχε ούτε τηλέφωνο, ούτε ηλεκτρονικό ταχυδρομείο και όλα τα νέα ταξίδευαν με τα πόδια… ενός ταχυδρόμου! Ενός ταχυδρόμου όπως ο κύριος Κώστας, που για πολλά χρόνια μετέφερε γράμματα κι επιστολές ακόμα και στο πιο μακρινό σημείο του νησιού του, αφού εκείνος ήταν ο μοναδικός του ταχυδρόμος. Όμως ο καιρός περνά γρήγορα, κι έφτασε η τελευταία μέρα που θα πήγαινε στη δουλειά του ο κύριος Κώστας... Είχε να παραδώσει ένα τελευταίο γράμμα...
Ο συγγραφέας Αντώνης Παπαθεοδούλου και η εικονογράφος Ίρις Σαμαρτζή, πολυβραβευμένοι και οι δύο, δημιούργησαν ένα μοναδικό παραμύθι για τα νέα, τις ιστορίες, τα αντίο, τα ευχαριστώ και όλα όσα θέλουμε να μοιραζόμαστε με τους άλλους, μέσα από γράμματα ή και χωρίς αυτά. Το βιβλίο κέρδισε το Διεθνές Βραβείο Εικονογραφημένου βιβλίου Compostela ανάμεσα σε 240 έργα από 24 χώρες της Ευρώπης, της Αμερικής και της Ασίας. Η επιτροπή βράβευσης σημείωσε, μεταξύ άλλων: “Η ισορροπία ανάμεσα στο κείμενο και την εικονογράφηση δημιουργεί ένα αρμονικό σύνολο, και η συνοχή της αφήγησης εκπέμπει αισιοδοξία και τρυφερότητα. H αισθητική προσέγγιση αναδεικνύει την πλαστική σύνθεση που κυριαρχείται από γραμμές και κολάζ και μας μεταφέρει σε ένα υποβλητικό, νησιωτικό μεσογειακό τοπίο”. Το βιβλίο κυκλοφορεί και σε όλες τις γλώσσες της Ιβηρικής Χερσονήσου (ισπανικά, πορτογαλικά, καταλανικά, βασκικά, γαλικιανά).
Για παιδιά ηλικίας 5+ ετών
Ταξίδια στη Μυθολογία
Μαρία Αγγελίδου
Εικονογράφηση: Ίρις Σαμαρτζή
Σχήμα: 14,5Χ20,5, Σελίδες: 64,
Σκληρό εξώφυλλο, Τιμή: 9,99 €
Οι μύθοι ιστορούνε το Άγνωστο, ξέρουν αυτό που ποτέ δεν θα μάθουμε, έχουν λόγια και πρόσωπα για τους θεούς και τους ήρωες που έχουμε μέσα μας. Οι μύθοι είναι ποτάμια αιώνια κι οι ιστορίες τους κυλάνε μέσα από τα τοπία του Χρόνου. Κατηφορίζουν πλαγιές, σκάβουν βουνά, γκρεμίζονται από ψηλά τις νύχτες και σκαρφαλώνουν τις μέρες, διασχίζουν κάμπους απέραντους. Διασχίζουν εποχές. Διασχίζουν ζωές.
Η σειρά Ταξίδια στη Μυθολογία είναι η ιδανική πρόταση για να αποκτήσουν τα παιδιά τις βασικές γνώσεις ελληνικής μυθολογίας και παράλληλα αποτελεί μία χρηστική επιλογή για τους εκπαιδευτικούς. Το κείμενο, γραμμένο με το ξεχωριστό ύφος της πολυβραβευμένης Μαρίας Αγγελίδου, πλαισιώνεται αρμονικά από την εκπληκτική εικονογράφηση της επίσης πολυβραβευμένης Ίριδας Σαμαρτζή.
Για παιδιά ηλικίας 7+ ετών.

ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΣΤΟΥ ΗΡΩΕΣ
Οι ήρωες τα βάζουν με θεούς και δαίμονες, με θηρία και τέρατα, με τον κόσμο όλο. Οι ήρωες ταξιδεύουν στον Πάνω και στον Κάτω Κόσμο. Οι ήρωες κινδυνεύουν. Μπορεί ν’ αργήσουν, αλλά γυρίζουν πάντα πίσω.

ΚΑΤΟΡΘΩΜΑΤΑ ΚΑΙ ΘΑΥΜΑΤΑ
Κατόρθωμα είναι ο κόσμος, Κατόρθωμα και θαύμα. Κατορθώματα των θεών ο πλούτος κι ο έρωτας. Κατορθώματα των Ανθρώπων η αγάπη και το σωστό και το λάθος. Κατορθώματα, αλλά και θαύματα. Αίνιγμα, τέλος, αίνιγμα μεγάλο η ζωή.

ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΘΕΟΥΣ ΣΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ
Όταν οι θεοί κι οι άνθρωποι ξεκίνησαν να δουλεύουν, οι περισσότεροι έγιναν Κυνηγοί, κάποιοι λίγοι Γιατροί, μερικοί Κλέφτες, δυο τρεις Πολυμήχανοι, πέντε έξι Όμορφοι. Και όλοι Ήρωες.

Η ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ
Στην αρχή του κόσμου ο Χρόνος ήταν απέραντος και πανταχού παρών. Μαζί του η Γη με το βάρος της, το Νερό με τη δύναμή του, η Φωτιά με τη σοφία της, ο Αέρας με την ξενοιασιά του. Και η Αλήθεια, με τη λύπη και με τη χαρά της.
Ιστορίες με τη Λιλίκα
Gilbert Delahaye
Εικονογράφηση: Marcel Marlier
Σχήμα: 21Χ29, Σελίδες: 64,
Σκληρό εξώφυλλο, Τιμή: 13,99 €
Σχεδόν 60 χρόνια μετά την κυκλοφορία της πρώτης ιστορίας της στα ελληνικά, η Λιλίκα επιστρέφει σε νέες συλλεκτικές εκδόσεις! Η νοσταλγική εικονογράφηση συνδυάζεται με τις τόσο οικείες στα παιδιά ιστορίες της Λιλίκας, δημιουργώντας βιβλία που αψηφούν τον χρόνο και παραμένουν ολόδροσα, χαριτωμένα και συναρπαστικά.
Για παιδιά ηλικίας 4+ ετών.

ΙΣΤΟΡΙΕΣ ΜΕ ΤΗ ΛΙΛΙΚΑ
Τόμος 1
Περιλαμβάνει τις ιστορίες: Η Λιλίκα στη θάλασσα, Η Λιλίκα μαθαίνει χορό και Η Λιλίκα μαθαίνει ποδήλατο.

ΙΣΤΟΡΙΕΣ ΜΕ ΤΗ ΛΙΛΙΚΑ
Τόμος 2
Περιλαμβάνει τις ιστορίες: Τα γενέθλια της Λιλίκας, Η Λιλίκα είναι άρρωστη και Η Λιλίκα μαθαίνει να κολυμπάει.
Εικονογραφημένα Βιβλία για Παιδιά

ΤΟ ΜΙΚΡΟ ΛΥΚΑΚΙ ΦΡΟΝΤΙΖΕΙ ΤΟ ΔΑΣΟΣ
Κείμενο – Εικονογράφηση: Antoon Krings
Απόδοση: Φίλιππος Μανδηλαράς
Σχήμα: 19Χ19, Σελίδες: 32,
Σκληρό εξώφυλλο, Τιμή: 6,50 €
Τα λυκάκια αποφάσισαν να καθαρίσουν το δάσος από τα σκουπίδια που αφήνουν πίσω τους οι άνθρωποι! Όταν το μικρό λυκάκι και η μικρή λύκαινα φτάνουν στον σκουπιδότοπο για να αφήσουν εκεί όλα τα σκουπίδια που μάζεψαν, βρίσκονται μπροστά σε μερικές πολύ ευχάριστες εκπλήξεις…
Η νέα ιστορία με το μικρό λυκάκι θα βοηθήσει τα παιδιά να αναπτύξουν οικολογική συνείδηση και σεβασμό για το φυσικό περιβάλλον.
Δείτε και τις υπόλοιπες ιστορίες με το μικρό λυκάκι πατώντας ΕΔΩ
Για παιδιά ηλικίας 3+ ετών

Η ΚΥΡΙΑ ΑΙΦΕΛ
Alice Brière-Haquet
Εικονογράφηση: Csil
Απόδοση: Αργυρώ Πιπίνη
Σχήμα: 20Χ30, Σελίδες: 32,
Σκληρό εξώφυλλο, Τιμή: 11,99 €
Ο Άιφελ είναι ένας μηχανικός ευτυχισμένος, νέος, γοητευτικός κι ερωτευμένος. Που για την Κάτια, την όμορφή του αγαπημένη, ξέρει το αδύνατον να περιμένει. Γιατί ακόμα κι όσοι εκεί δεν έχουν ζήσει, ξέρουν πως υπάρχουν και γκρίζες μέρες στο Παρίσι..
Ο Πύργος του Άιφελ στο Παρίσι κατασκευάστηκε το 1889 από το μηχανικό Γουστάβο Άιφελ με σκοπό να αποτελέσει την κεντρική είσοδο της έκθεσης Universell. Με την πάροδο των χρόνων έγινε σήμα κατατεθέν μιας πόλης που είναι συνώνυμο του ρομαντισμού και της αγάπης. Άραγε μπορεί να κατασκευάστηκε και ο Πύργος του Άιφελ εξαιτίας μιας αγάπης; Αυτή τη φανταστική εκδοχή αφηγείται στο τρυφερό της παραμύθι η Alice Briere Haquet και μας συστήνει την κυρία Άιφελ -την όμορφη Κάτια με την κλονισμένη υγεία - και τον αγαπημένο της, τον νεαρό μηχανικό Άιφελ, που έφτιαξε για χάρη της έναν πανύψηλο σιδερένιο πύργο στην καρδιά του Παρισιού…
Για παιδιά ηλικίας 4+ ετών
Τομ Γκεϊτς

ΜΕ ΛΙΓΗ ΤΥΧΗ
Κείμενο & Σκίτσα: Liz Pichon
Μετάφραση: Χαρά Γιαννακοπούλου
Σχήμα: 14Χ20,5, Σελίδες: 272,
Μαλακό εξώφυλλο, Τιμή: 10,99 €
Το έβδομο βιβλίο με πρωταγωνιστή τον Τομ Γκέιτς είναι γεγονός! Για να δούμε τι λέει ο Τομ για αυτό… “Ο μπαμπάς θέλει να φτιάξουμε ΧΑΡΤΑΕΤΟ για να βγω και λίγο έξω να πάρω καθαρό αέρα, όπως λέει. Πολύ θα μου άρεσε ο καθαρός αέρας αν είχαμε ένα σκυλάκι. Αλλά δεν υπάρχει περίπτωση γιατί η Ντίλια έχει «αλλεργία» στα σκυλιά (κι εγώ έχω αλλεργία στην Ντίλια). Μαζί με τον Ντέρεκ και τον Νόρμαν έχουμε να ρίξουμε πολλή δουλειά στις πρόβες με το συγκρότημα για το μεγάλο ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟ του περιοδικού ROCK. Εντάξει, έχουμε ΠΟΛΥ χρόνο μπροστά μας – οπότε δε με πιάνει ΠΑΝΙΚΟΣ. (ακόμα)”.
Οι περιπέτειες του Τομ Γκέιτς έχουν ξεπεράσει τα 2,5 εκατομμύρια αντίτυπα σε πωλήσεις παγκοσμίως, χαρίζοντας άπειρες στιγμές γέλιου και διασκέδασης σε χιλιάδες παιδιά.
Δείτε ΕΔΩ όλα τα βιβλία της σειράς!
Για παιδιά ηλικίας 9+ ετών
Μικρές Εισαγωγές
Η σειρά ΜΙΚΡΕΣ ΕΙΣΑΓΩΓΕΣ περιλαμβάνει βιβλία αναφοράς, γραμμένα από ειδικούς, τα οποία δίνουν έγκυρη και εις βάθος πληροφόρηση για θέματα άμεσου ενδιαφέροντος. Απλή αλλά όχι απλουστευτική, επιστημονική αλλά όχι απροσπέλαστη, σύντομη αλλά και πλήρης, η σειρά προσφέρει στον σύγχρονο αναγνώστη τα κλειδιά ώστε να κατανοήσει σε βάθος τον πολύπλοκο και μεταβαλλόμενο κόσμο μας. Διευθυντής της σειράς είναι ο δημοσιογράφος και οικονομικός αναλυτής Μπάμπης Παπαδημητρίου.
Σχήμα: 13Χ20,5, Σελίδες: 312, Τιμή: 10,99 €

ΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΙΣΜΟΣ
Αριστείδης Χατζής
Η φιλελεύθερη προσέγγιση στην πολιτική, τις κοινωνικές σχέσεις και την οικονομία ξεχωρίζει επειδή δίνει προτεραιότητα στην ελεύθερη επιλογή. Οι μεγάλοι φιλελεύθεροι διανοητές, οι οποίοι εμπέδωσαν και διέδωσαν αυτή τη σχολή σκέψης, θέλησαν το άτομο να είναι ελεύθερο όταν πρόκειται να ασκήσει το δικαίωμα επιλογής. Η παρούσα εισαγωγή στις αρχές του φιλελευθερισμού παρουσιάζει τις βασικές αρχές και ιδέες – ανοχή, αυτοκτησία, κράτος δικαίου και δικαιώματα – όπως καθοριστικά επηρέασαν τις σύγχρονες συνταγματικές δημοκρατίες. Η έκδοση συνοδεύεται από Γραφήματα & Πίνακες.

ΚΛΙΜΑΤΙΚΗ ΑΛΛΑΓΗ
Εμμανουέλα Δούση
Ανεβαίνει –και πόσο– η θερμοκρασία της Γης; Αυξάνονται οι εκπομπές των αερίων του θερμοκηπίου; Υπάρχει –και πόσο αποτελεσματική είναι τελικά– η διεθνής συνεργασία; Τι άλλαξε από το Κιότο μέχρι το Παρίσι; Η κλιματική αλλαγή, ένα από τα δυσκολότερα και τα πιο σύνθετα προβλήματα που αντιμετωπίζει η ανθρωπότητα, είναι μια εντελώς πραγματική, μια πλανητική απειλή. Συνδέεται µε κρίσιμους τομείς της οικονομίας, του τρόπου ζωής και οργάνωσης των κοινωνιών µας, του ίδιου του τρόπου ζωής µας. Ενέργεια, τρόφιμα, νομοθεσία, επιχειρηματικές αποφάσεις, τεχνολογία, μεταφορές, αγροτική και κτηνοτροφική παραγωγή, επιλογή καυσίμων και πολλά άλλα ακόμη πρέπει να συζητηθούν σχεδόν εξαρχής.

ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ, ΕΥΡΩΠΗ, ΑΝΑΣΦΑΛΕΙΑ Κωνσταντίνος Φίλης
Τα κύματα προσφύγων και μεταναστών δοκιμάζουν την Ευρώπη. Η υπευθυνότητα, η αλληλεγγύη, καθώς και η συνοχή των κρατών και των κοινωνιών, ακόμα και της ίδιας της Ευρωπαϊκής Ένωσης, αμφισβητούνται. Ιδιαίτερα όταν το ανθρωπιστικό ζήτημα σκιάζεται από την τρομοκρατική απειλή. Ιδιαίτερα όταν οι μεταναστευτικές ροές μεταφράζονται από πολλούς σε απειλή, αφού δεν είναι πάντοτε εύκολο να διακρίνουν οι πολίτες όσους έχουν ανάγκη ανθρωπιστικής βοήθειας από τους πραγματικά επικίνδυνους φανατικούς. Η γεωγραφική προέλευση, οι πολιτισμικές και θρησκευτικές αναφορές προξενούν ασάφειες και μπερδέματα, τα οποία εύκολα εκμεταλλεύονται οι ακραίοι όλων των πλευρών. Γιατί είναι τόσοι πολλοί οι πρόσφυγες; Ποια είναι τα συμφέροντα των «παικτών» στη Μέση Ανατολή; Τι μπορεί να κάνει η Ευρώπη;
Πολιτική - Οικονομία

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΣΕ ΕΝΑ ΜΑΘΗΜΑ
Henri Hazzlit
Μετάφραση: Νίκος Ρώμπαμπας
Σχήμα: 14,5Χ20,5, Σελίδες: 200,
Μαλακό εξώφυλλο, Τιμή: 14,99 €
Πρόκειται για την κλασική εισαγωγή του Henry Hazlitt στις βασικές έννοιες της οικονομικής θεωρίας που έγινε διεθνές μπεστ σέλερ εκατομμυρίων αντιτύπων και επέδρασε ριζικά στον σύγχρονο φιλελευθερισμό. Ο συγγραφέας υπερασπίζεται τον καπιταλισμό και την ελεύθερη αγορά, και καταρρίπτει οικονομικούς μύθους που επιμένουν ακόμα και σήμερα. Συνοπτικό, περιεκτικό και διδακτικό, το έργο αυτό εντυπωσιάζει με τη δύναμη των επιχειρημάτων του και με το εύρος που επιδεικνύει ο συγγραφέας στην προσπάθειά του να διαλύσει οικονομικές πλάνες που ακόμα κυριαρχούν, σε τέτοιο μάλιστα βαθμό, ώστε έχουν φτάσει να αποτελούν τη νέα ορθοδοξία.
Η έκδοση πραγματοποιήθηκε με την υποστήριξη του Κέντρου Φιλελεύθερων Μελετών «Μάρκος Δραγούμης» (ΚΕΦίΜ).

Παρουσίαση του βιβλίου του Δημήτρη Τσιόδρα για την Ευρώπη

WEBSITE  |  ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ  |  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Οι εκδόσεις Μίνωας σας προσκαλούν στην παρουσίαση του βιβλίου του Δημήτρη Τσιόδρα με τίτλο:
«Ευρωπατριωτισμός ή Εθνοκεντρισμοί, Οι εσωτερικοί ανταγωνισμοί, οι εξωτερικές απειλές και τα όρια της συνεργασίας στην ΕΕ
την Δευτέρα 3 Απριλίου, στις 19:00, στο αμφιθέατρο του Μουσείου Μπενάκη (Πειραιώς 138).
 Για το βιβλίο θα μιλήσουν:
Νίκος Βούτσης, Πρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων
Ντόρα Μπακογιάννη, Τομεάρχης Οικονομίας και Ανάπτυξης της Νέας Δημοκρατίας
Φώφη Γεννηματά, Πρόεδρος της Δημοκρατικής Συμπαράταξης
Σταύρος Θεοδωράκης, επικεφαλής του Ποταμιού
Άννα Διαμαντοπούλου, Πρόεδρος του Δικτύου για τη Μεταρρύθμιση στην Ελλάδα και την Ευρώπη
 Εισαγωγικές τοποθετήσεις:
Παναγιώτης Πικραμμένος,  πρώην Πρωθυπουργός
Παναγιώτης Ιωακειμίδης, ομότιμος καθηγητής του Πανεπιστημίου Αθηνών
Την συζήτηση συντονίζει ο δημοσιογράφος Κώστας Καλλίτσης.
 Σχετικά με το βιβλίο:
Ποιο ρόλο διαδραμάτισαν στη διαμόρφωση της ΕΕ οι εθνικοί ανταγωνισμοί, κυρίως ο φόβος της Γαλλίας για τη Γερμανία;
Μπορεί η ΕΕ να διατηρήσει τη θέση της στο παγκόσμιο σύστημα;
Η Ευρωπαϊκή Ένωση είναι πεδίο συνεργασίας ή ένας νέος χώρος εθνικών ανταγωνισμών;
Μπορούμε να μιλάμε για μια γερμανική Ευρώπη;
Είναι υπαρκτός ο κίνδυνος διάλυσης της ΕΕ και επιστροφής στα εθνικά κράτη;
Μπορεί να προχωρήσει η Ευρώπη δίχως μια νέα συμμαχία Γαλλίας-Γερμανίας;
 Ο Δημήτρης Τσιόδρας στο βιβλίο του «Ευρωπατριωτισμός ή εθνοκεντρισμοί» παρακολουθεί την πορεία υλοποίησης της «ευρωπαϊκής ιδέας» μέσα από διάφορες κρίσεις: απόρριψη σχεδίου Αμυντικής Κοινότητας, κρίση «άδειας καρέκλας», διαμάχη για τον χαρακτήρα της νομισματικής ένωσης, προβλήματα γύρω από τη γερμανική επανένωση, ανταγωνισμό στη ζώνη του ευρώ…
 Βαδίζοντας χέρι-χέρι με την ιστορία και τη θεωρία των διεθνών σχέσεων, ο συγγραφέας διερευνά τα όρια του έθνους-κράτους και οδηγεί τον αναγνώστη στην κατανόηση της ανάγκης για πολιτική ενοποίηση της ΕΕ. Έτσι ώστε να μπορέσει η Ευρώπη να αντιμετωπίσει τις νέες μεγάλες προκλήσεις και να μην ξαναζήσει στιγμές από το πιο σκοτεινό παρελθόν της.

Τη Νύχτα που Ξυπνούσε η Αγνωστούπολη

Τη Νύχτα που Ξυπνούσε η Αγνωστούπολη

Έτσι κυλάει  ο καιρός στην Αγνωστούπολη, πάντα πικρός και πάντα ίδιος. Σαν ένας νυχτερινός ουρανός
με ψαλιδισμένα αστεράκια και λογοκριμένο φεγγάρι. Σαν ένα ξημέρωμα με έναν ήλιο γεμάτο τσιρότα και μπαλώματα. Σαν ένα παλαιό ημερολόγιο και σαν μια ατζέντα με μέρες ανύπαρκτες. Γιατί εδώ κανένας πλέον  δε  μετράει τα χρόνια. Κανείς δε δίνει όνομα στους μήνες, ούτε λογαριάζει τις  μέρες… Κανείς δεν μπορεί να θυμηθεί τι έγινε τότε, ούτε και  περιμένει αυτό που θα γίνει μετά. Και χωρίς να θυμάσαι, δεν αγαπάς, και χωρίς να  περιμένεις, δεν ελπίζεις.
Τη Νύχτα που Ξυπνούσε η Αγνωστούπολη
Συγγραφέας: Γιάννης Πανουτσόπουλος
Σελίδες: 50
ISBN: 978-960-6748-64-6 

Διαστάσεις: 23 Χ 12
Σκληρό εξώφυλλο
Τιμή: 11,15 ευρώ

Τα πιο χαριτωμένα χωριουδάκια της Γαλλίας

ArtTravel

1

Γαλλία

Τα πιο χαριτωμένα χωριουδάκια της.
Κάντε κλικ
2

Mάνη

Δείτε όλη την ιδιαίτερη ομορφιά της από ψηλά.
3

Ιταλία

Τα 11 πιο εντυπωσιακά συντριβάνια της.
Κάντε κλικ
Κάντε κλικ
4

Πειραιάς

8 αγαπημένα ταβερνάκια στις γειτονιές του.
Κάντε κλικ

Προγνωστικοί Χάρτες Ανέμων επιφανείας