Παρασκευή 5 Φεβρουαρίου 2010

ΑΓΑΜΟΙ ΘΥΤΑΙ - ΠΡΕΜΙΕΡΑ ΣΤΟ PRINCIPAL

Οι "Αγαμοι Θύται" επιστρέφουν στα πάτρια εδάφη.
Από απόψε ξεκινούν στο PRINCIPAL και υπόσχονται αξέχαστες βραδιές.
Για κρατήσεις επικοινωνείστε με το 23920-72730

ΟΙ ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΤΑΞΙΔΕΥΤΗΣ ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΝ

Έρωτας με την πρώτη μπουκιά
Λένα Τερκεσίδου
1η έκδοση, Μάιος 2008
ISBN: 978-960-6748-21-9
Πόση σως υποκρισίας μπορεί να καλύπτει μία σχέση;
Πόσο κρύο μπορεί να είναι το πιάτο της εκδίκησης; Πόσο πικρή μπορεί να είναι η αποκάλυψη ενός μυστικού και πόσο άνοστη η κατάληξη ενός ειδυλλίου;
Πώς σερβίρουμε μια απόφαση στον εαυτό μας και στον άλλο;
Υπάρχει συνταγή για μία ευτυχισμένη σχέση; Και... τελικά είναι μύθος ή όχι ο έρωτας με την πρώτη μπουκιά;
Στην εποχή των εφήμερων σχέσεων και των αντιθέσεων, του φθηνού έρωτα και των ψεύτικων υποσχέσεων, επτά ιστορίες έρχονται να μας ταρακουνήσουν από τη ρουτίνα της καθημερινότητας, συστήνοντάς μας τους ανθρώπους που γεύονται τη ζωή δίπλα μας. Πρόκειται για επτά αληθινές ιστορίες με γεύση μοναξιάς, χωρισμού, προδοσίας, χαράς, υπομονής, αλλά και ελπίδας. Ιστορίες που όλοι έχουμε ακούσει, αλλά δεν έχουμε συνειδητοποιήσει τη διαχρονικότητα, τη βαθύτητα και τη σημασία τους.
Η Λένα Τερκεσίδου στο νέο της βιβλίο ξετυλίγει το γοητευτικό κουβάρι των ανθρωπίνων σχέσεων προσδίδοντάς του ξεχωριστή γεύση: αυτήν του έρωτα μαζί με – εννοείται, αληθινές- συνταγές. Γιατί η ζωή μαγειρεύει διαφορετικά απ΄ ότι περιμένουμε.

Ενημέρωση από το Υπουργείο Παιδείας Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων

Συνάντηση της Υπουργού Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων με τον Πρόεδρο της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής και τον Πρόεδρο του ΣΕΓΑΣ Η Υπουργός Παιδείας συναντήθηκε με τον Πρόεδρο της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής κ. Καπράλο και τον Πρόεδρο του ΣΕΓΑΣ κ. Σεβαστή.
Σκοπός της συνάντησης ήταν η ενημέρωση και προώθηση του πρότυπου εκπαιδευτικού προγράμματος για μαθητές που υλοποιούν οι δύο φορείς. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει μεταξύ άλλων, επισκέψεις σχολείων στο Παναθηναϊκό Στάδιο, όπου τα παιδιά θα γνωρίσουν την ιστορία του Σταδίου και γενικότερα του κλασικού αθλητισμού στη χώρα μας.
Επίσης, προβλέπονται αγωνιστικές δραστηριότητες των παιδιών ομαδικού χαρακτήρα. Το πρόγραμμα απευθύνεται σε παιδιά δημοτικού και η πιλοτική του φάση με τη συμμετοχή σχολείων της Αττικής πρόκειται να ξεκινήσει τον Απρίλιο.

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ Αθήνα, 5 Φεβρουαρίου 2010 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Δήλωση του Υπουργού Προστασίας του Πολίτη στη Θεσσαλονίκη «Πρώτη προτεραιότητα η ασφάλεια του πολίτη» Αμέσως μετά τη σύσκεψη που είχε στο Αστυνομικό Μέγαρο Θεσσαλονίκης με Ανώτατους Αξιωματικούς της Ελληνικής Αστυνομίας, στο πλαίσιο της επίσκεψης που πραγματοποιεί στη Βόρεια Ελλάδα και την Κεντρική Μακεδονία, ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη κ. Μιχάλης Χρυσοχοΐδης έκανε τις ακόλουθες δηλώσεις: «Θέλω να απευθύνω ένα μήνυμα σε όλους τους πολίτες της Θεσσαλονίκης και της Κεντρικής Μακεδονίας.
Αυτό που ζήτησα, από όλους τους αστυνομικούς, και θέλω να μεταφέρω και σε εσάς, είναι να επιδείξουν ένα νέο φρόνημα, να επιδείξουν έναν νέο τρόπο αντιμετώπισης των προβλημάτων, ώστε να θέσουμε σε απόλυτη προτεραιότητα την ασφάλεια των πολιτών.
Δεν έχει καμία αξία για εμάς τίποτα άλλα παρά μόνο ένα: να αισθάνεται ο πολίτης ασφαλής. Αρχίζουμε σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα να εφαρμόζουμε στην πόλη της Θεσσαλονίκης και στα αστικά κέντρα της Κεντρικής Μακεδονίας ένα νέο σύστημα αστυνόμευσης όπου ο αστυνομικός θα περνάει, ανά τακτά χρονικά διαστήματα, από τα σπίτια όλων των πολιτών. Θα διαμορφώσουμε μια νέα σχέση Αστυνομίας και πολιτών, μέσα από την αποτελεσματικότητα, τη δημοκρατική συμπεριφορά, το σεβασμό στην ανθρώπινη αξιοπρέπεια και τα ανθρώπινα δικαιώματα, στις προσωπικές ελευθερίες, αλλά ταυτόχρονα και την πάταξη του εγκλήματος.
Το έγκλημα τα τελευταία χρόνια έχει θεριέψει, η Αστυνομία θα οργανώσει τις δυνάμεις της, έτσι ώστε να αντιμετωπίσουμε αυτό το φαινόμενο.
Δεν έχει καμία αξία για εμάς τίποτα άλλο. Δεν υπάρχει καμία άλλη προτεραιότητα. Εκείνο που έχει σημασία είναι να πατάξουμε την ανομία, η οποία ταλαιπωρεί τους πολίτες, μέσα σε καθεστώς σεβασμού της ανθρώπινης υπόστασης, τους Νόμους και το Σύνταγμα. Επίσης θα αρχίσουμε μια προσπάθεια καταπολέμησης της αθλητικής βίας που δημιουργεί τόσα πολλά προβλήματα τα τελευταία χρόνια.
Έχω δώσει σχετικές εντολές και κατευθύνσεις στους επικεφαλής Αξιωματικούς, έτσι ώστε να είναι αυστηροί, μέσα από το σωστό σχεδιασμό σε όποια φαινόμενα εκδηλώνονται και δημιουργούν μια εντύπωση αταξίας.
Είμαστε υπέρ της εφαρμογής των νόμων, έτσι ώστε να ζήσουμε σε καθεστώς κοινωνικής ειρήνης, κοινωνικής δικαιοσύνης και κοινωνικής αλληλεγγύης, σε μια περίοδο εξαιρετικά κρίσιμη για την πατρίδα μας, δύσκολη περίοδο για την κοινωνία, για το λαό, για τους πολίτες, όπου η οικονομική κρίση να μαστίζει τη χώρα.
Αυτή τη στιγμή απαιτείται τουλάχιστον να εξασφαλίσουμε στους πολίτες το αίσθημα ασφαλείας και κοινωνικής ειρήνης.». Ερώτηση Δημοσιογράφου : «Με το Ασφαλιστικό των ενστόλων τι σκοπεύετε να κάνετε;» Υπουργός Προστασίας του Πολίτη :
«Είχα μια συζήτηση με τον Υπουργό Εργασίας τον κ. Λοβέρδο και όπως με διαβεβαίωσε δεν τίθεται αυτή τη στιγμή ζήτημα να ανοίξει το ασφαλιστικό των ένστολων, δεν θίγονται ώριμα συνταξιοδοτικά δικαιώματα.
Είναι ένα ζήτημα το οποίο προφανώς θα λυθεί αργότερα, δεν είναι επί του παρόντος, άρα δεν χρειάζεται να επικρατήσει πανικός γιατί αυτό το φαινόμενο που τις τελευταίες ημέρες εμφανίζονται αθρόες αιτήσεις παραίτησης κάνουν πολύ κακό και στην ίδια την Υπηρεσία, αλλά και στους ίδιους, διότι αδικούνται χάνοντας μεγάλες αποζημιώσεις ή μέρος-ποσοστό της σύνταξής τους ». Ερώτηση Δημοσιογράφου : «Φοβάστε ότι θα υπάρξει κύμα φυγής;» Υπουργός Προστασίας του Πολίτη:
«Σε όλες τις συναντήσεις που είχαμε μέχρι τώρα καθησύχασα όλους τους ένστολους ότι δεν τίθεται θέμα αυτή τη στιγμή.
Τα μέτρα, είναι μέτρα εκτάκτου ανάγκης, είναι μέτρα σωτηρίας μιας οικονομίας η οποία κατέρρευσε.
Ουσιαστικά, μιας εφιαλτικής δημοσιονομικής πραγματικότητας, την οποία οδήγησε στο σημείο αυτό μια κακή πολιτική.
Αυτό το οποίο έχουμε ως αποστολή, η αποστολή του ΠΑΣΟΚ, της Κυβέρνησής μας, είναι να ανατάξουμε την οικονομία, να δημιουργήσουμε προϋποθέσεις βιωσιμότητας, να αποκαταστήσουμε την αξιοπρέπεια της χώρας, να κατανοήσουν διάφοροι κύριοι στις Βρυξέλλες ότι η χώρα αυτή δεν είναι ένα κακό παιδί που πρέπει να τιμωρούν αυτοί για λόγους διαπαιδαγώγησης των υπολοίπων.
Είναι μια κακή πολιτική που εφάρμοσε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, είναι μια πολύ κακή αντιμετώπιση, αν θέλετε, της ίδιας της κρίσης.
Ωστόσο, από την άλλη πλευρά έχουμε πραγματικά προβλήματα.
Η Ελλάδα λοιπόν θα τραβήξει αυτό το κάρο και θα το βγάλει από τη λάσπη. Όλοι μαζί οι Έλληνες και οι Ελληνίδες θα δώσουμε τη μάχη για τη δημοσιονομική εξυγίανση. Ωστόσο υπάρχει ένα θέμα.
Το επόμενο θέμα είναι η ανάπτυξη.
Να σταματήσει αυτός ο κατήφορος της οικονομίας. Για μας το μεγάλο στοίχημα είναι να δώσουμε απαντήσεις στην απασχόληση, στις επενδύσεις, στην ανταγωνιστικότητα της οικονομίας, στις εξαγωγές, στη μεταποίηση. που εδώ στη Βόρεια Ελλάδα. υφίσταται μεγάλη επίθεση από την κρίση. έτσι ώστε να περιορίσουμε το κοινωνικό ζήτημα και από την άλλη ευκαιρία να κάνουμε μια καινούρια αρχή για ένα νέο αναπτυξιακό πρότυπο. Θα έλεγα λοιπόν ότι να η ευκαιρία η μεγάλη να δημιουργήσουμε προϋποθέσεις αναπτυξιακές μέσα στην ίδια την κρίση.
Πιστεύω ότι και αυτό θα το καταφέρουμε πολύ σύντομα μέσα από το σχεδιασμό της κυβέρνησης, αλλά κυρίως μέσα από μια κοινωνική συμφωνία, ένα νέο κοινωνικό συμβόλαιο, που φαίνεται να διαμορφώνεται μεταξύ της Κυβέρνησης και των πολιτών».

Η Ισαβέλλα, τρεις καραβέλες και ένας παραμυθάς

Η Ισαβέλλα, τρεις καραβέλες και ένας παραμυθάς Θεατρική παράσταση
'Ο Ντάριο Φο διηγείται, με τον δικό του αμίμητο τρόπο, την ιστορία του Χριστόφορου Κολόμβου. Χειμαρώδης, γενναιόδωρος, απολαυστικός. Οξυδερκής, καυστικός, ανατρεπτικός.
Βαθιά πολιτικός. Ενοχλητικός.
Θεατρίνος και γελωτοποιός. Ξετυλίγει το κουβάρι μιας 'γνωστής' ιστορίας και ανάγει ένα λησμονημένο 'παραμύθι' σε προβληματισμό ενός σύγχρονου πολίτη.
Γιατί το ταξίδι του Κολόμβου μπορεί να είναι, εντέλει, η διαδρομή του καθενός μας.
Το παραμύθι της δικής μας ζωής. Το όνειρό μας.'
Γιάννης Ρήγας
Πρώτη Παρουσίαση: Βασιλικό Θέατρο - 05/02/2010 Συγγραφέας:Φο, Ντάριο Μεταφραστής:Σκαλιόρας, Κωστής Σκηνοθέτης:Ρήγας, Γιάννης Σκηνογράφος:ΜακΛέλαν, Κένυ Ενδυματολόγος:Μπρούφας, Χρήστος Συνθέτης:Χριστιανάκης, Γιώργος Χορογράφος:Ψωματάκη, Μαριάνθη Φωτιστής:Μαραγκουδάκη, Κατερίνα Μουσική διδασκαλία:Βουδούρης, Νίκος Βοηθός σκηνοθέτη:Σεργάκη, Καρολίνα Οργάνωση παραγωγής:Στεφανίδου, Ροδή Ηθοποιοί: Αργυριάδης, Πάνος (Κήρυκας) Γιαγκιώζη, Άννα (Θεραπαινίδα) Διακοσάββας, Δημήτρης (Σοφός) Καπέλιος, Νίκος (Σοφός) Καραμφίλης, Γιάννης (Σοφός) Κολοβός, Νίκος (Φερδινάνδος) Μυλωνά, Πάολα (Ιωάννα η τρελή) Νταρακτσής, Χρήστος (Ναύτης) Σαντάς, Κώστας (Καταδικασμένος ηθοποιός, Κολόμβος) Σιαμσιάρης, Γιάννης (Φονσέκα) Σπυροπούλου, Πολυξένη (Ισαβέλλα) Τσιακμάκης, Γιάννης (Ναύτης) Χαλκιαδάκης, Βαγγέλης (Πινθόν) Μπουντούρογλου, Φούλης (Σοφός) Μορφακίδης, Δημήτρης (Ναύτης) Φουντούλης, Μανώλης (Ναύτης) Ταμπουροπούλου, Βιργινία (Θεραπαινίδα) Τάντου, Μαριάννα (Θεραπαινίδα) Στοιχεία Παραστάσεων: Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος Βασιλικό Θέατρο (05/02/2010 - 25/04/2010)

Συνεχίζεται η αξιόλογη έκθεση και οι κύκλοι διαλέξεων του Ιστορικού Αρχείου Προσφυγικού Ελληνισμού

«Φώκαια Μικράς Ασίας 1913-1920 Οι φωτογραφικές μαρτυρίες του Felix Sartiaux»
Συνεχίζεται στον Δημοτικό Εκθεσιακό Χώρο Remezzo της Καλαμαριάς (Ν. Πλαστήρα 2) μέχρι τις 27 Φεβρουαρίου η έκθεση «Φώκαια Μικράς Ασίας 1913-1920.
Οι φωτογραφικές μαρτυρίες του Felix Sartiaux» που διοργανώνει το Ιστορικό Αρχείο Προσφυγικού Ελληνισμού.Η έκθεση αφορά κυρίως τον πρώτο διωγμό των Ελλήνων της Φώκαιας, τον Ιούνιο του 1914, στη διάρκεια των εκτοπισμών και των βιαιοτήτων κατά του ελληνισμού στη Δυτική Μικρά Ασία, τις παραμονές του Α΄ Παγκοσμίου Πολέμου. Παράλληλα, αναδεικνύεται η ίδια η πόλη, οι κάτοικοι και η ύπαιθρός της, ενώ μέσα από τις φωτογραφικές απεικονίσεις των αρχαιολογικών ευρημάτων προβάλλει το ένδοξο παρελθόν της αρχαίας Φώκαιας και ο ρόλος της στη διάδοση του ελληνικού πολιτισμού με την ίδρυση σπουδαίων αποικιών στη Μεσόγειο κατά τον 7ο και 6ο αι. π.Χ.
Η έκθεση αποτελείται από 100 σπάνια φωτογραφικά τεκμήρια, βιβλία, αναφορές και άρθρα στον Τύπο.
Ιδιαίτερα συναρπαστική είναι η τρισδιάστατη θέαση των αυθεντικών γυάλινων πλακών με στερεοσκόπια.
Τα μοναδικά αυτά τεκμήρια, που βρέθηκαν σε δημοπρασία στο Παρίσι και στο αρχείο του Λούβρου ανήκουν στον αρχαιολόγο Φελίξ Σαρτιώ, ο οποίος διεξήγαγε ανασκαφές στην περιοχή.
Όταν ξέσπασε ο διωγμός της Φώκαιας ο Γάλλος φιλέλληνας κατάφερε να σώσει μεγάλο μέρος του ελληνικού πληθυσμού και ταυτόχρονα να αποτυπώσει τις τραγικές στιγμές.
Το 1919 μαζί με τους πρόσφυγες επέστρεψε και ο ίδιος στην περιοχή και φωτογράφισε στιγμιότυπα από την καθημερινότητα και τον αγώνα των Ελλήνων για την επανεγκατάστασή τους.
Έναν επαναπατρισμό που δεν έμελλε να είναι μόνιμος, καθώς τον ακολούθησε η μικρασιατική καταστροφή και ο οριστικός διωγμός του 1922.
Στο πλαίσιο της έκθεσης πραγματοποιούνται άλλοι δύο κύκλοι διαλέξεων:10 Φεβρουαρίου 2010, 7.00 μ.μ.Καραθανάσης Αθανάσιος, Καθηγητής Ιστορίας του Ελληνισμού- Θεολογική Σχολή Α.Π.Θ.
Η Φώκαια και τα πέριξ αυτής Μπουμπουγιατζή Ευαγγελία, Διδάσκουσα Νεότερης Ιστορίας- Παν/μιο Δυτ. Μακεδονίας Οι διωγμοί του ελληνισμού της Δυτ. Μικράς Ασίας μέσα από τον αμερικανικό και τον καναδικό ΤύποΙωαννίδου Ελένη, Ιστορικός- Ιστορικό Αρχείο Προσφυγικού ΕλληνισμούΗ Σμύρνη και η καταστροφή της μέσα από την ξενόγλωσση, μεταφρασμένη στα ελληνικά, βιβλιογραφία24 Φεβρουαρίου 2010, 7.00 μ.μ.Ιντζεσίλογλου Νικόλαος, Καθηγητής- Σχολή Νoμικών/Πολιτικών Επιστημών Α.Π.Θ. Στιγμιότυπα από την ζωή του μικρασιατικού ελληνισμού, το διάστημα πριν από την καταστροφήΠελαγίδης Ευστάθιος, Καθηγητής- Παν/μιο Δυτικής ΜακεδονίαςΌψεις του ευρύτερου μικρασιατικού ελληνισμού στον περιοδικό Τύπο της Σμύρνης. Η περίπτωση των περιοδικών «Όμηρος» και «Κόσμος». Καστρινάκης Αλέξανδρος, Υποψήφιος Δρ. Ιστορίας- Παν/μιο Δυτικής ΜακεδονίαςΠόλεις της Ανατολίας στο πλαίσιο της εθνικής "αστικής" εκκαθάρισης (1915-1923): Άγκυρα, Βαν, Μερζιφούντα, Σμύρνη

Νέα σειρά Τραγουδώ ό,τι αγαπώ

Κυκλοφόρησαν τα 2 πρώτα βιβλία μιας νέας και πολύ πρωτότυπης σειράς βιβλίων με CD που έχει τον τίτλο Τραγουδώ ό,τι αγαπώ! Το 1ο βιβλίο της σειράς με τίτλο Τραγουδώ τα αινίγματα, είναι της Μάρως Θεοδωράκη και το 2ο Τραγουδώ κλασσικά παραμύθια είναι του Πασχάλη Τσαρούχα.
Σε λίγες μέρες θα είναι έτοιμα δύο ακόμη βιβλία με CD Τραγουδώ τους γλωσσοδέτες με στίχους από την Καίτη Σταθούδη και Τραγουδώ τους μύθους του Αισώπου του Πασχάλη Τσαρούχα.
Η σειρά θα ολοκληρωθεί σε 7 βιβλία με πρωτότυπα θέματατα τα οποία θα είναι έτοιμα μέχρι το τέλος του χρόνου. Η μουσική και ενορχήσρτωση σε όλα τα βιβλία της σειράς Τραγουδώ ό,τι αγαπώ είναι από την σπουδαία μουσικό και δημιουργό παιδικών βιβλίων Μάρω Θεοδωράκη και για την εικονογράφηση επιλέξαμε τους καλύτερους εικονογράφους: Κατερίνα Βερούτσου, Νέστορας Ξουρής, Ίρις Σαμαρτζή και Διατσέντα Παρίση.
Τραγουδώ τα αινίγματα Συγγραφέας: Μάρω Θεοδωράκη
Εικονογράφηση: Κατερίνα Βερούτσου
Τραγουδούν: Μάρω Θεοδωράκη,
Σωτήρης ΚαρκαλέμηςΈτος:4 Φεβρουαρίου 2010
Σχήμα:13Χ26
Σελίδες:48
Εξώφυλλο:Σκληρό
ISBN:978-960-6864-32-2
Τραγουδώ κλασσικά παραμύθια Συγγραφέας: Πασχάλης Τσαρούχας
Εικονογράφος: Ίρις Σαμαρτζή
Μουσική: Μάρω Θεοδωράκη
Έτος:4 Φεβρουαρίου 2010
Σχήμα:13Χ26
Σελίδες:60
Εξώφυλλο:Σκληρό
ISBN:978-960-686439
Πρόσκληση Τραγουδώ ό,τι αγαπώ μαζί με τον Πασχάλη Τσαρούχα.
Οι εκδόσεις Διάπλαση και ο Πασχάλης Τσαρούχας σας προσκαλούν στο βιβλιοπωλείο Διάμετρος στην παρουσίαση των νέων του βιβλίων του Τραγουδώ κλασικά παραμύθια και Τραγουδώ τους μύθους του Αισώπου το Σάββατο 6 Μαρτίου στις 10:30 το πρωί.
Βιβλιοπωλείο Διάμετρος Πάροδος Ιφιγενείας Χαλκίδα τηλ. 2221021796 ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΔΙΑΠΛΑΣΗ
Ζωοδόχου Πηγής 2-4
106 79 Αθήνα
Τηλ: 210 38 08 445

Thessaloniki International Film Festival

Προβολές ΟΛΥΜΠΙΟΝ ΛίβανοςΙσραήλ - Γαλλία - Γερμανία, 2009 Ώρες προβολών: 19:00, 21:00, 23:00Σκηνοθεσία: Σάμιουελ Μαόζ, Έγχρωμη, 92΄. Ο Λίβανος είναι μια προσωπική ταινία, μια ταινία για τέσσερα αγόρια που δεν είχαν ποτέ πριν εμπλακεί σε κάποια πράξη βίας και τώρα προκαλούν το θάνατο ανθρώπων· μια ταινία για την επιβίωση απέναντι σε μια ορατή απειλή θανάτου· μια σύγκρουση ανάμεσα στα βασικά ένστικτα και στην ανθρώπινη συνείδηση που δεν μπορεί παρά να έχει θύματα. ΠΑΥΛΟΣ ΖΑΝΝΑΣ Αγριόχορτα Γαλλία - Ιταλία, 2009Ώρες προβολών: 18:45 Σκηνοθεσία: Αλέν Ρενέ. Με τους: Sabine Azema, Andre Dussollier, Anne Consigny, Έγχρωμο, 104΄. Ένα πορτοφόλι που χάθηκε και βρέθηκε, ανοίγει την πόρτα -μια χαραμάδα- για να ζήσουν ο Ζορζ και η Μαργκερίτ μια ρομαντική περιπέτεια. *** Αστυνομία, ταυτότητα Ρουμανία, 2009Ώρες προβολών: 20:45, 23:00Σκηνοθεσία: Κορνέλιου Πορουμπόιου, Έγχρωμο, 115΄. Ο Κρίστι είναι ένας αστυνομικός που αρνείται να συλλάβει ένα νεαρό που προσφέρει χασίς σε δύο συμμαθητές του. Η «προσφορά» ναρκωτικών τιμωρείται απ' το νόμο. Ο Κρίστι πιστεύει ότι ο νόμος θ' αλλάξει και δε θέλει να έχει βάρος στη συνείδησή του τη ζωή ενός ανεύθυνου νέου. Αλλά για τον προϊστάμενο του Κρίστι, η λέξη «συνείδηση» έχει διαφορετικό νόημα. 12ο Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης - Εικόνες του 21ου Αιώνα 12-21 Μαρτίου 2010 Αφιερώματα σε δημιουργούςΚριστόφ Κισλόφσκι - Γιόρις Ίβενς Το 12ο Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης - Εικόνες του 21ου Αιώνα, στο πλαίσιο της ετήσιας δραστηριότητας του Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης, αναδεικνύει γι' ακόμη μια φορά κορυφαίους δημιουργούς που σηματοδότησαν με το έργο τους σπουδαία κεφάλαια της ιστορίας του κινηματογράφου. Φέτος το Φεστιβάλ πραγματοποιεί αφιερώματα στον Κριστόφ Κισλόφσκι, προβάλλοντας το άγνωστο έργο ενός διάσημου δημιουργού, καθώς και στον Γιόρις Ίβενς, έναν απ' τους 'πατέρες' της τέχνης του ντοκιμαντέρ. Αφιέρωμα στον Κριστόφ Κισλόφσκι Στην σύντομη, αλλά πλούσια σε κινηματογραφικό έργο ζωή του, ο Κριστόφ Κισλόφσκι (1941-1996) διερεύνησε σε βάθος το εύθραυστο τοπίο της ανθρώπινης ύπαρξης, κύριο τροφοδότη της ηθικής προβληματικής και της φιλοσοφικής διάστασης, που διατρέχουν όλο το έργο του. Το 12ο Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης, πραγματοποιεί μεγάλο αφιέρωμα - που συνοδεύεται από ειδική δίγλωσση έκδοση - στα ντοκιμαντέρ του οραματιστή πολωνού σκηνοθέτη, κυρίαρχης κινηματογραφικής μορφής της ανατολικής Ευρώπης. Δεινός μυθοπλάστης, ο Κισλόφσκι άφησε σημαντική παρακαταθήκη ένα έργο που αναγνωρίστηκε διεθνώς και αγαπήθηκε ιδιαίτερα. Όμως το κεφάλαιο «σινεμά», άνοιξε για τον δημιουργό με τις ταινίες τεκμηρίωσης, στις οποίες αποτύπωσε το ασφυκτικό πολιτικό καθεστώς της χώρας του. Αφιέρωμα στον Γιόρις Ίβενς Ο ασυμβίβαστος, πρωτοπόρος δημιουργός Γιόρις Ίβενς έχει την τιμητική του στο 12ο Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης, το οποίο πραγματοποιεί αφιέρωμα στο έργο του. Το αφιέρωμα το οποίο περιλαμβάνει συνολικά 20 ταινίες, συνοδεύεται από ειδική δίγλωσση έκδοση. Γεννημένος το 1898 στην Ολλανδία, ο πολυταξιδεμένος σκηνοθέτης, ένας από τους πατέρες της τέχνης του ντοκιμαντέρ, κληροδότησε στην ανθρωπότητα περισσότερες από 80 ταινίες γυρισμένες σε πάνω από 20 χώρες του κόσμου, διαγράφοντας μια συναρπαστική κινηματογραφική διαδρομή στην ιστορία του 20ου αιώνα. Από τον ισπανικό εμφύλιο ως τα πρώτα βήματα της ΕΣΣΔ στον σοσιαλισμό, από την ιαπωνική εισβολή στην Κίνα ως τον πόλεμο του Βιετνάμ, από τον μετασχηματισμό της Κίνας του Μάο ως την επαναστατημένη Κούβα του Κάστρο, ο Ίβενς δήλωνε πάντα παρών με μόνιμη «σύντροφό» του την κάμερα, απαθανατίζοντας τις πλέον καθοριστικές στιγμές του αιώνα που έφυγε. Για περισσότερες πληροφορίες κάντε κλικ εδώ Sex, προβλήματα και σινεμά Χ Παύλος Ζάννας (11 - 17 Φεβρουαρίου)Το Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης στο πλαίσιο της ετήσιας δραστηριότητάς του και σε συνεργασία με το Κέντρο Σεξουαλικής και Αναπαραγωγικής Υγείας (Κ.Ε.Σ.Α.Υ.) που φιλοξενείται στο Α.Π.Θ., παρουσιάζουν το κινηματογραφικό αφιέρωμα «Sex, προβλήματα και σινεμά», το οποίο φέτος συμπληρώνει δέκα χρόνια ζωής. Στόχος του αφιερώματος είναι η ευαισθητοποίηση του κοινού σε θέματα σχέσεων, σεξουαλικής υγείας και σεξουαλικής συμπεριφοράς, τα οποία συχνά αποτελούν ταμπού. Κοινός παρονομαστής όλων των ταινιών που προβάλλονται στο αφιέρωμα είναι η σεξουαλικότητα, θέμα το οποίο ανέκαθεν κατείχε ιδιαίτερη θέση στον κινηματογράφο. «Η βαθιά σχέση του κινηματογράφου με τις ερωτικές επιθυμίες τροφοδοτεί αυτό το αφιέρωμα εδώ και 10 χρόνια με μια πλούσια, ανεξάντλητη θεματική και δίνει αφορμές για διάλογο και προβληματισμό με όχημα τον κινηματογράφο.
Μέσα από αυτή τη συνάντηση της τέχνης με την επιστήμη, κατανοούμε πώς το σινεμά αγγίζει τις πιο εσωτερικές χορδές μας, ενώ παράλληλα κατορθώνουμε να δούμε συνειδητά πτυχές της κινηματογραφικής τέχνης που ανασύρουν δικά μας βιώματα.
Σε αυτές τις στιγμές που έδωσαν ουσία και διάρκεια σε αυτό το αφιέρωμα, θα ανατρέξουμε φέτος, κάνοντας μια περιήγηση στα δέκα αυτά χρόνια συνεργασίας, αναζωπυρώνοντας τον προβληματισμό μας, αναδεικνύοντας αλήθειες μέσα από την καλλιτεχνική ευαισθησία, ανοίγοντας νέα μονοπάτια αναζήτησης για τα χρόνια που θα ακολουθήσουν» σημειώνει χαρακτηριστικά η διευθύντρια του Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης Δέσποινα Μουζάκη.
Για περισσότερες πληροφορίες κάντε κλικ εδώ

Η ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΣΕ ΤΙΤΛΟΥΣ

ΑΠΟ ΤΑ ΝΕΑΝόμος διαβατήριογια 500.000 μετανάστες Αντιδρούν τα συνδικάτα, γκρινιάζουν στο ΠΑΣΟΚ 10+1 Καρναβάλια στην Ελλάδα Επανάσταση: «μίλησαν» με κλινικά νεκρούς! Οδύσσεια στο παγωμένο Αιγαίο Μπάσκετ: δεύτερη ήττα - σοκ για ΠΑΟ Ο πόλεμος των γκράφιτι Αγρότες: έσπασαν τα πρώτα μπλόκα Ο Έλληνας που ήρθε σε σύγκρουση με τον Σαρτρ

ΕΛΕΟΣ ΠΙΑ! ΕΙΜΑΣΤΕ ΚΟΡΟΪΔΑ? (IKEA)]

(ΤΟ ΕΣΤΕΙΛΕ Ο ΦΙΛΟΣ ΜΑΣ Ο ΝΙΚΟΣ)
(ΤΟ ΣΤΕΛΝΩ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΙΣ ΤΗΣ ΙΚΕΑ ΓΙΑ ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΕΑΝ ΘΑ ΜΑΣ ΔΩΣΟΥΝ ΚΑΠΟΙΑ ΛΟΓΙΚΗ ΕΞΗΓΗΣΗ - ΕΠΕΙΔΗ ΕΙΜΑΙ ΣΕ ΤΟΜΕΑ ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ, ΤΑ "ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΑ" ΔΕ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΟΥΝ ΣΕ ΚΑΜΜΙΑ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΤΙΣ ΥΠΕΡΟΓΚΕΣ ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΣΤΙΣ ΤΙΜΕΣ ΕΛΛΑΔΟΣ...)
Είμαστε κορόιδα!
Μέσα στη κρίση και στα σενάρια πτωχεύουμε δεν πτωχεύουμε, κάποιοι κερδοσκοπούν σε βάρος μας και κερδοσκοπούν αισχρά!Δεν μιλάω για μονάδες spread των ελληνικών 10ετών ομολόγων, αλλά για την καθημερινότητα μας!
Πρόσφατα πήγα να αγοράσω ένα επιπλάκι από την πολυεθνική IKEA.
Είχα αγοράσει ήδη ένα πριν κανα χρόνο και πήγα να αγοράσω και ένα δεύτερο.
Θυμόμουν ότι το είχα αγοράσει 49 ευρώ.
Όταν πήγα να πάρω το δεύτερο η τιμή του ήταν 79 ευρώ!
Δηλαδή 61% ακριβότερα!
Τρελάθηκα!
Δεν ήταν τα 30 ευρώ που με τρέλαναν αλλά αυτό το 61%!
Σκέφτηκα μεσα σε περίοδο παγκόσμιας κρίσης αυτοί ανεβάζουν τις τιμές τους;
Περίεργο!
Μπήκα λοιπόν στα sites της IKEA σε όλη την ευρώπη και τι διαπίστωσα;
Οι τιμές ναι μεν αυξήθηκαν.... ΑΛΛΑ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ!
Δεν φτάνει που έχουμε από τους ποιο χαμηλούς μισθούς στην Ευρώπη, έχουμε και τις πολυεθνικές (και όχι μόνο) να μας δουλεύουν...
Λοιπόν για να μην λέτε ότι σας λέω χαζομάρες, έκανα μια μικρή δειγματοληπτική έρευνα σε προιοντα μαζικής κατάνάλωσης της εν λόγω εταιρείας:
Τα συμπεράσματα δικά σας...
Τραπεζάκι LACK (200.114.13)
Ελλάδα: Άσπρο: 9,95 Καρυδιά/Σημύδα: 15,00 (καταλογος 2010 σελ. 66)
Γαλλία : Όλα 4,95 (Σε μας από 200% - 300% ακριβότερα!)Ιταλία: 7.99 (Σε μας από 25% - 50% ακριβότερα!)Ιρλανδία: Άσπρο: 5,99 Καρυδιά/Σημύδα: 8,99 (Σε μας από 66% ακριβότερα!)Ισπανία: Όλα 4,99 (Σε μας από 200% - 300% ακριβότερα!) Πορτογαλία: Όλα 4,99 (Σε μας από 200% - 300% ακριβότερα!)Γερμανία: Άσπρο 7,99 Καρυδιά/Σημύδα: 9,99 (Σε μας από 25% - 50% ακριβότερα!)
Καναπές διθέσιος KLIPPAN (180χ88) κάλυμμα Lappmon
Ελλάδα : 235,00 (καταλογος 2010 σελ. 18)
Γαλλία, Ιταλία, Γερμανία : 199,00 (Σε μας 18% ακριβότερα)Ιρλανδία, Ισπανία, Πορτογαλία : 189,00 (Σε μας 24% ακριβότερα)
Επιπλο Τηλεόρασης Mavas
Ελλάδα : 79,00 (καταλογος 2010 σελ.. 75)
Γαλλία, Ιταλία, Γερμανία, Ισπανία, Πορτογαλία : 69,00-69.90 (Σε μας 14% ακριβότερα)Ιρλανδία: 59,00 (Σε μας 33% ακριβότερα)
Ραφιέρα EXPEDIT 59x39 Λευκή
Ελλάδα : 45,00 (καταλογος 2010 σελ. 81)
Γαλλία, Πορτογαλία, Ισπανία: 19,95 (Σε μας 225% ακριβότερα!)
Συρταριέρα MALM (300.539.21)
Ελλάδα: 79,00 (καταλογος 2010 σελ. 157)
Γαλλία, Ιταλία, Ιρλανδία, Ισπανία, Πορτογαλία : 59,00 (Σε μας 33% ακριβότερα!)
Όλες οι τιμές που σας παραθέτω έχουν και τα αντίστοιχα links στα sites των άλλων χωρών για να μην πείτε ότι είμαι υπερβολικός!
Και θέτω τα εξής ερωτήματα:
1. Είναι προφανές ότι υπάρχουν διαφορετικοί τιμοκατάλογοι και εμείς είμαστε στον πιο ακριβό τουλάχιστον για την ευρώπη γιατί;
Μήπως γιατί έχουμε τα υψηλότερα εισοδήματα; Μήπως μας περισσεύουν;
Γιατί οι τιμές που αγοράζουμε είναι ίδιες με αυτές των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων (ναι εκεί το τραπεζάκι κάνει 49ΑΕΔ = 9,5 ευρώ αν και λίγο φτηνότερο) μιας από τις πλουσιότερες χώρες στον κόσμο; (Στην Αμερική κάνει 7,99$ = 5,65 ευρώ - είναι φτωχοί αυτοί...)
2. Τι τους κάνει να πιστεύουν ότι είμαστε τόσο κορόιδα, ώστε να μας πουλάνε τα ίδια πράγματα 2 και 3 φορές ακριβότερα;
Νομίζουν ότι πουλάνε χάντρες στους ιθαγενείς;
3. Τι μπορούμε να κάνουμε ως καταναλωτές;
Μπορούμε να σταματήσουμε να ψωνίζουμε από δαύτους κανά τρίμηνο να "στρώσουν χαρακτήρα";
Μπορούμε να τους στείλουμε καμιά 1.000xxx emails διαμαρτυρίας;
Να γράψουμε ένα email και να το στείλουμε σε όλους τους γνωστούς μας, απλά για να μάθουν τι θα πει σας "πουλάμε ακόμα φτηνότερα";
Δεν ξέρω για σας, αλλά εμένα μου την δίνει αφάνταστα να με περνάνε για κορόιδο, αλλά όλα με περνάνε για ΤΟΟΟΟΣΟ κοροίδο δεν ξέρω καν πως να αντιδράσω! ΜΠΟΫΚΟΤΑΖ ΤΩΡΑ!!!!!!

ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΟ CLUB ΤΟΥ ΜΥΛΟΥ ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

ΜΥΛΟΣ CLUB
Παρασκευή 5 Φεβρουαρίου & Σάββατο 6 Φεβρουαρίου 2010
8 ΧΡΟΝΙΑ PLUS(+)RECParty & Live Bands με ελεύθερη είσοδο.
8 Χρόνια PLUS REC - Let’s party together!!! H PLUS REC συμπληρώνει 8 Χρόνια παρουσίας στην Ελληνική δισκογραφία και διοργανώνει στις 5 & 6 Φεβρουαρίου ένα απίθανο party στο Club του Μύλου με ελεύθερη είσοδο, για να γιορτάσουμε μαζί 8 χρόνια μουσικής 8 χρόνια PLUS REC.
ΕMIGRΕ, FANELA RIGE, ΑΘΗΝΑ ΡΟΥΤΣΗ, Γ.ΔΗΜΗΤΡΙΑΔΗΣ, INTIOTEK, ΙΝΦΟ, ETOSTONE, COSMICRAY, SUAVE GAP, MY EXCUSE, ΠΡΑΣΣΕΙΝ ΑΛΟΓΑ, ZANTE DILEMMA, Χ.ΑΒΡΑΜΙΔΗΣ, PHASMA+, Γ.ΓΙΑΣΕΜΗΣ, Θ. ΔΗΜΗΤΡΑΚΟΥΔΗΣ, DELAY EXHIBITION, ΗΧΟΧΡΩΜΑ, Γ.ΝΑΣΣΙΟΣ, ROUSSOS vs ROUSSOS story,VORLIKE, Π. ΠΑΥΛΙΔΗΣ, ΘΕΡΟΣ και τα 2 νέα παιδιά της εταιρίας ΑΝiMA & No NAME band >>>
8 χρόνια PLUS REC.
Κάποια από τα παραπάνω ονόματα θα παραβρεθούν...live!! στην γιορτή της PLUS REC που θα γίνει στο club του Μύλου στις 5 & 6 Φεβρουαρίου 2010 (είσοδος ελεύθερη!!!)Επίσης με την συμπλήρωση των 8 Xρόνων, θα κυκλοφορήσει μια επετειακή συλλογή που θα περιέχει τις καλύτερες στιγμές της Plus Rec και αποκλειστικά τα νέα singles από FANELA RIGE, ANiMA και No NAME band.. Παρασκευή 5/2/2010 - FANELA RIGE, ANiMA, Noema
Σάββατο 6/2/2010 - EMIGRE, No NAME band, Cosmicray

Σεμινάρια Δικαιώματα των Ζώων και Αγρια Ζώα θεσσαλονίκη

Η ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΣΕ ΤΙΤΛΟΥΣ

Today at InfognomonPolitics TO ΦΑΝΤΑΣΜΑ ΤΗΣ ΧΡΕOΚΟΠΙΑΣ Διώξεις σε 10 τελωνειακούς για υπόθεση διαφθοράς Γκρίζοι Λύκοι στην Κομοτηνή σε τριπλή επίσκεψη αβροφροσύνης… RBS's Cailloux Says EU Hasn't Quelled Greece Concerns Hθη στην Τουρκική Βουλή 223 αυτοκινούμενα πυροβόλα από τη Γερμανία στα σύνορα Στον Πειραιά ο επιχειρησιακός βραχίονας του FRONTEX «Ωρολογιακή βόμβα για τον ευρωπαϊκό Νότο οι μετανάστες» Ιερά Σύνοδος για θέμα παραχώρησης ιθαγένειας σε μετανάστες Πώς αποκτούν ελληνική ιθαγένεια οι μετανάστες Oι ξένοι κρίνουν σκληρά την Ελλάδα στο Διαδίκτυο Έκθεση-ντροπή για Ελλάδα με σφραγίδα D.Bank Απάντηση Βούγια στη Βουλή Προβληματισμός στην Αθήνα για τη συμφωνία της Frontex με την Τουρκία Ο γύψος ήρθε από τα κατεχόμενα. Τον είχαν ρίξει οι δράστες στον τάφο του Τάσσου Παπαδόπουλου Διάσκεψη του ΝΑΤΟ στην Κωνσταντινούπολη Η Βαλκανική διάσταση του Μεταναστευτικού. "Tον επόμενο πόλεμο όχι μόνο θα τον χάσεις, αλλά εσύ και η οικογένειά σου θα χάσετε και την εξουσία" Συλλήψεις για την επίθεση κατά του προξενείου των ΗΠΑ Η Ισραηλινή εταιρεία Netafim ανοίγει εργοστάσιο στα Αδανα Κινητικότητα γύρω από το θέμα της ονομασίας Nakamura (BoJ): Ας μας γίνει μάθημα το (αρνητικό) παράδειγμα της Ελλάδας Επιχείρηση συντήρησης του μειονοτικού από την Αγκυρα Φοιτητικές παρατάξεις στα ελληνικά ΑΕΙ Συγχαρητήρια Βαρθολομαίου προς Παπούλια από το βήμα της Ακαδημίας Αθηνών Η Τουρκία δεν κατέχει εδάφη!

Εκδήλωση των βιβλιοθηκών του Πολιτιστικού Οργανισμού του Δήμου Καλαμαριάς

Οι βιβλιοθήκες του Πολιτιστικού Οργανισμού του Δήμου Καλαμαριάς, διοργανώνουν εκδήλωση με θέμα:
«Γονείς και παιδιά - Απαντήσεις σε κρίσιμα ερωτήματα»
Με τον DR. ΘΑΝΟ ΑΣΚΗΤΗ
Την Παρασκευή 19 Φεβρουαρίου 2010 και ώρα 16:30 στο θεατράκι της οδού Χηλής (Χηλής 1 & Τριπόλεως γωνία
Είσοδος Ελεύθερη
Πληροφορίες :
Δανιηλίδειος Παιδική βιβλιοθήκη
Αιμ.Γρεβενών & Καρολίδου γωνία
Τηλ. : 2310 456-658

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΤΟ E-PONTOS

ΞΑΝΑ ΟΙ ΜΩΜΟΓΕΡΟΙ ΣΤΗ ΛΙΒΕΡΑ ΤΡΑΠΕΖΟΥΝΤΑΣ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΠΟΝΤΙΩΝ ΠΑΤΡΩΝ "Ο ΦΑΡΟΣ" ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΗ ΣΤΕΓΗ ΠΟΝΤΙΩΝ ΒΟΡΕΙΟΥ ΕΛΛΑΔΟΣ ΠΟΝΤΙΑΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΠΤΟΛΕΜΑΪΔΑΣ ΕΝΩΣΗ ΠΟΝΤΙΩΝ ΠΙΕΡΙΑΣ ΜΟΡΦΩΤΙΚΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΒΑΤΟΛΑΚΚΟΥ

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΤΟ ΣΚΛΗΡΥΝΣΗ ΚΑΤΑ ΠΛΑΚΑΣ

ΝΕΥΡΟΦΥΤΙΚΗ ΚΡΙΣΗ ΚΟΧΛΙΑΚΟΥ ΝΕΥΡΟΥ ΣΕ ΑΣΘΕΝΕΙΣ ΜΕ ΣΚΛΗΡΥΝΣΗ ΚΑΤΑ ΠΛΑΚΑΣΤου Δρ. Δ.ΚΟΥΝΤΟΥΡΗ
ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΑΥΤΟ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙ ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΤΑΚΤΙΚΑ ΚΑΙ ΚΥΡΙΩΣ ΣΕ ΑΣΘΕΝΕΙΣ ΜΕ ΣΚΛΗΡΥΝΣΗ ΚΑΤΑ ΠΛΑΚΑΣ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝΕ ΟΛΙΓΟΣΥΜΠΤΩΜΑΤΙΚΗ ΠΟΡΕΙΑ ΑΛΛΑ ΕΙΝΑΙ ΕΥΑΙΣΘΗΤΟΙ ΑΠΟ ΠΛΕΥΡΑΣ ΧΑΡΑΚΤΗΡΑ, ΑΣΤΑΘΕΙΑ, ΝΥΣΤΑΓΜΟ, ΚΑΙ ΣΩΜΑΤΟΑΙΣΘΗΤΙΚΕΣ ΔΙΑΤΑΡΑΧΕΣ.
Κατά κύριο λόγο πρόκειται σε αυτές τις περιπτώσεις για κάποιες βλάβες που πειράζουνε την κεντρική οδό που πάει προς το κοχλιακό νεύρο.
Το αποτέλεσμα είναι οι κρίσεις αυτές να μεγαλώνουν πάρα πολύ μέχρι σημείου να καθηλώνουνε τον ασθενή.
Σε αυτές τις περιπτώσεις επειδή ακριβώς η ευαισθησία είναι πάρα πολύ μεγάλη σε αναλογία με το πρόβλημα που υπάρχει πρέπει άμεσα να γίνεται κάποια χορήγηση φαρμάκων ανάλογα με την περίπτωση, κατάκλιση του ασθενούς για δύο μέρες και μετά επανάληψη των εξετάσεων για την νέα εκτίμηση της κλινική εικόνας.
Εάν κανένας δεν προλάβει να το κάνει αυτό και «ξεφύγει» η κατάσταση από τα χέρια του γιατρού τότε τα κλινικά συμπτώματα προχωρούν ραγδαία και παραπαίουν πάρα πολύ καιρό έτσι που να υποφέρει ο ασθενής για μέρες ή και εβδομάδες ή να του μείνει ακόμη και ένα υπόλειμμα για ότι αφορά την συμπτωματολογία.
Συνεπώς σε τέτοιες περιπτώσεις πρέπει να είναι άμεση η αντιμετώπιση των συμπτωμάτων.

Η ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΣΕ ΤΙΤΛΟΥΣ

ΑΠΟ ΤΟ Geopolitics-GR Γάμος ή παιδεραστία Μιχάλης Ι. Παπαθεράποντος
Συνηθίσαμε να ακούμε για το θέμα της μαντήλας, τόσο στην Τουρκία, όσο και σε ευρωπαϊκές χώρες όπως τη Γαλλία εάν θα πρέπει να απαγορεύεται ή όχι σε εκπαιδευτικά ιδρύματα.
Μέσα-μέσα ακούμε και για εγκλήματα τιμής τα οποία όμως μας αφήνουν σχετικά αδιάφορους και αφoρούν άλλη κουλτούρα με άλλα ήθη.
Το σημερινό θέμα που αγγίζει το άρθρο αυτό αφορά κάτι πολύ πιο ευαίσθητο αφού.....

ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΧΩΡΑΕΙ Ο ΦΕΡΕΤΖΕΣ

Η αθλιότητα Η κυρία Αλέκα Παπαρήγα στο debate είπε ψέματα στον Ελληνικό Λαό για να καλύψει την ΤΥΠΟΕΚΔΟΤΙΚΗ.
ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΧΩΡΑΕΙΟ ΦΕΡΕΤΖΕΣ
Ένα κόμμα που είναι στη βουλή όπως το ΚΚΕ και που ψηφίζει νόμους, είναι παράλογο και παράνομο να έχει δικές του επιχειρήσεις. Είναι αθέμιτος ανταγωνισμός. Η λεηλασία συνεχίζεται!!!
Το κομματικό ΤΕΡΑΣ στην κυριολεξία ξεκληρίζει την τυπογραφία και οδηγεί χιλιάδες τυπογραφεία και εργαζόμενους στην ανεργία.
ΕΧΕΤΕ ΣΚΕΦΤΕΙ ΟΤΙ ΜΕ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΚΑΝΑΤΕ... ΚΛΕΙΝΕΤΕ ΣΠΙΤΙΑ;;;;
ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΖΗΤΑΜΕ ΑΠΟ ΕΣΑΣ ΤΟΥΣ ΓΙΓΑΝΤΕΣ ΤΗΣ ΣΚΕΨΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΤΑΞΙΚΗΣ ΠΑΛΗΣ
Μπορούν τα κόμματα να ανταγωνίζονται τους ιδιώτες στο επιχειρείν;;;;-- www.typografeio.blogspot.com
Η ταξική πάλη διαμορφώνει τη συνείδηση.
Διαδικτυακό βήμα τυπογραφείων, βιβλιοδετείων, προεκτύπωσης.
typografeio