Τρίτη 8 Οκτωβρίου 2013

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


ΤΙ ΓΙΝΕΤΑΙ ΜΕ ΤΑ ΚΕ.Π.Α;


Εδώ είμαστε και πάλι με το επίμαχο θέμα των Κέντρων Πιστοποίησης Αναπηρίας, το επίμαχο θέμα της ΚΟΡΟΙΔΙΑΣ των ασθενών με αναπηρίες από το «κράτος πρόνοιας».
Μετά από το βολικό για την κυβέρνηση και για τα λεγόμενα Μ.Μ.Ε θέμα της Χρυσής Αυγής, είναι σαν να μην υπάρχει τίποτα άλλο που να απασχολεί τη χώρα, κανένα άλλο πρόβλημα.
Ούτε η ανεργία, ούτε η φτώχεια, ούτε ο χειμώνας ο μαρτυρικός που έρχεται για τον περισσότερο κόσμο, ούτε η διαλυμένη και ξεπουλημένη υγεία, ούτε η παραχωρημένη σε κάθε συμφέρον παιδεία, ούτε φυσικά και τα «κορόιδα» που περιμένουν να περάσουν κάποια επιτροπή αναπηρίας.
Τα μεγάλα λόγια των πολιτικών και άλλων, στις περιπτώσεις των ατόμων με αναπηρίες είναι για τα σκουπίδια.
Η πραγματικότητα, φωτογραφίζει μια ΑΠΑΝΘΡΩΠΗ Ελλάδα απέναντι σε όλους εκείνους που σε οποιαδήποτε άλλη χώρα θα είχαν διαφορετική αντιμετώπιση.
Η Ελλάδα ψάχνει την κουρελιασμένη της αξιοπρέπεια, και περιμένει να τη βρει έχοντας στο «τιμόνι» της όλους εκείνους που φέρουν την ευθύνη για την κατάντια αυτή.
ΚΑΤΑΝΤΙΑ.
Μόνο έτσι μπορούμε να χαρακτηρίσουμε τη σημερινή μας κατάσταση.
Και έχουμε όλους τους γραβατωμενους, που ο μοναδικός πόθος τους είναι κάποια «καρέκλα», κάποιο βουλευτικό έδρανο, ΟΛΟΥΣ αυτούς που δεν δούλεψαν στη ζωή τους ούτε μια ώρα, που δεν έχουν, δεν ξέρουν τι είναι αυτό που λέμε «ένσημο», να σχεδιάζουν (τρομάρα τους) το μέλλον μας.
ΠΟΙΟΙ;
Εκείνοι που δεν είναι ικανοί να σχεδιάσουν το δικό τους παρόν.
Για δείτε ρε «λεβέντες» από τις γραφειαρες σας ένα απόσπασμα από μια είδηση κάποιων μηνών!
Όχι ότι δεν υπάρχουν σημερινές, τωρινές….
«Απολύτως εξευτελιστική για τους πολίτες με αναπηρίες και χρονίως πάσχοντες ασθενείς είναι η κατάσταση που επικρατεί στα Κέντρα Πιστοποίησης Αναπηρίας (ΚΕΠΑ).
Χιλιάδες άνθρωποι άρρωστοι, ηλικιωμένοι ή οι συγγενείς τους που αναγκάζονται να απουσιάζουν από την εργασία τους προκειμένου να εξυπηρετήσουν τους ανήμπορους οικείους τους, έρχονται αντιμέτωποι με μια παράλογη και εξευτελιστική διαδικασία.
Πρόκειται για μια απίστευτη γραφειοκρατία, σύμφωνα με την οποία ζητούνται κάθε είδους δικαιολογητικά που για να τα εξασφαλίσει κανείς θα πρέπει να μην απασχολείται με τίποτε άλλο και συχνά να πληρώνει για έξτρα πιστοποιητικά από γιατρούς. Όταν καταφέρει να συγκεντρώσει τα δικαιολογητικά και να πάρει σειρά προτεραιότητας και να κλείσει ραντεβού για να περάσει επιτέλους από υγειονομική επιτροπή, θα πρέπει να περιμένει ακόμα μήνες μέχρι να έρθει η σειρά του. Αυτή την τριτοκοσμική και απάνθρωπη κατάσταση έχει καταγγείλει και στο παρελθόν η Εθνική Συνομοσπονδία Ατόμων με Αναπηρία χωρίς όμως αποτέλεσμα.
Μια επίσκεψη στα ΚΕΠΑ εν ώρα λειτουργίας αρκεί για να αποτυπώσει την εικόνα.
Δεκάδες χιλιάδες ανάπηροι και χρονίως πάσχοντες παραμένουν επί μήνες στη λίστα αναμονής περιμένοντας να περάσουν από υγειονομική επιτροπή στα νεοσύστατα ΚΕΠΑ. Και σαν μη φτάνει όλο αυτό, δεν είναι λίγες οι περιπτώσεις που ενώ έχουν πληρώσει το παράβολο για να περάσουν από την επιτροπή και έχουν εγκριθεί, λήγει ο χρόνος χωρίς να έχουν πάρει τα χρήματα και αναγκάζονται να πληρώσουν νέο παράβολο για να περάσουν και πάλι από επιτροπή.
Και την ίδια ώρα που σοβεί όλη αυτή η αθλιότητα, τα κανάλια και ΜΜΕ που εξυπηρετούν κυρίαρχα συμφέροντα καταλήστευσης του ελληνικού λαού και του δημόσιου πλούτου, και που μόνο για την κοινωνική πολιτική δεν ενδιαφέρονται, συνεχίζουν να προβάλλουν μεγενθυμένες μεμονωμένες περιπτώσεις εξαπάτησης. Αφήνουν έτσι στο απυρόβλητο την υποβάθμιση και τον αφανισμό του κοινωνικού κράτους, δίνοντας μάλιστα εμμέσως το άλλοθι για αυτές τις πολιτικές επιλογές, αποσιωπώντας το γεγονός ότι δεκάδες χιλιάδες άνθρωποι με σοβαρότατα προβλήματα υγείας αλλά και οικονομικά προβλήματα, εξευτελίζονται και αντιμετωπίζονται ως αναξιοπρεπείς.»
Αναφέρει το άρθρο για μια «επίσκεψη στα ΚΕΠΑ εν ώρα λειτουργίας» και βέβαια, για να μην τρέφουν κάποιοι αυταπάτες, εννοεί ΟΤΑΝ λειτουργούσαν.
Τα μηνύματα που φτάνουν από παντού, αναφέρουν ότι ΤΙΠΟΤΑ πλέον δεν λειτουργεί, και κανείς δεν ξέρει πότε θα λειτουργήσει ξανά, ΑΝ λειτουργήσει.
Κατά τα άλλα, η χώρα είναι σε «τροχιά ανάπτυξης», και η κυβέρνηση για να το πετυχει αυτό, πατεί πάνω στους ανήμπορους, τους εξαθλιωμένους και τις οικογένειες τους που και εκείνες ανεβαίνουν τον ίδιο Γολγοθά.
Δεν είναι λίγοι εκείνοι που καταριούνται τους πολιτικούς, να πάθουν τα ίδια και χειρότερα για να καταλάβουν τι σημαίνει να έχεις πρόβλημα υγείας, να μη μπορείς να ζήσεις ανθρώπινα, και να σε κοροϊδεύουν.
Το θέμα με τα ΚΕ.Π.Α, η καλύτερα τα ίδια τα ΚΕ.Π.Α, στα χέρια της «κυβέρνησης» είναι ένα «φονικό όπλο» κατά των ατόμων με αναπηρία.
Γενικότερα, η ίδια η «κυβέρνηση» (λέμε τώρα, κυβέρνηση) είναι ένα άλλο «τάγμα εφόδου», χειρότερο από εκείνα της χρυσής αυγής, που σαν αποστολή του έχει την εξόντωση ενός ολόκληρου λαού, και κατά ένα μεγάλο ποσοστό το έχει πετυχει.

Βασίλης Τσούγκαρης

Νέα βιβλία από Χρυσηίδα Δημουλίδου, Γιούλα Μιχαήλ και Έλενα Σταμούλη

Φίλες και φίλοι
Tα 3 πρώτα βιβλία του φθινοπώρου κυκλοφορούν από χθες Δευτέρα 7 Οκτωβρίου. Είμαστε πολύ χαρούμενοι γιατί στις εκδόσεις μας καλωσορίσαμε την δημιουργό των best sellers Χρυσηίδα Δημουλίδου με ένα παραμύθι που σίγουρα θα σας συναρπάσει.
Το 2ο βιβλίο είναι της Γιούλας Μιχαήλ που γνωρίσαμε μέσα απ το μουσικό παραμύθι της "Η μεγάλη βόλτα του κυρίου Πετράν" και
το 3ο βιβλίο είναι μιας νέας συγγραφέως της Έλενας Σταμούλη με ένα βιβλίο που σίγουρα θα συζητήθεί!
Ο Χαρούλης, το χελιδόνι του χειμώνα

Συγγραφέας: Χρυσηίδα Δημουλίδου
Εικονογράφος: Νέστορας Ξουρής
Έτος: 7 Οκτωβρίου 2013
Σχήμα:21Χ29
Σελίδες:48
Εξώφυλλο:Σκληρό
ISBN:978-960-567-018-4 

ΔΕΙΤΕ ΤΟ
Τιριμπιμπίμ ο ιππότης των χρωμάτων (με CD)

Συγγραφέας: Γιούλα Μιχαήλ
Εικονογράφος: Ίρις Σαμαρτζή
Μουσική: Γιούλα Μιχαήλ
Τραγούδουν: Γιούλα Μηχαήλ και η παιδική χορωδία του Δημοτικού Σχολείου Λαγυνών
Έτος:7 Οκτωβρίου 2013
Σχήμα:21Χ29
Σελίδες:40
Εξώφυλλο:Σκληρό
ISBN:978-960-567-015-3  

ΔΕΙΤΕ ΤΟ
Οι κούκλες και ο άνεμος

Συγγραφέας:Έλενα Σταμούλη
Εικονογράφος: Μαρία-Ανδρομάχη Χαρατσάρη
Έτος: 7 Οκτωβρίου 2013
Σχήμα:21Χ29
Σελίδες:32
Εξώφυλλο:Σκληρό
ISBN:978-960-567-017-7  

ΔΕΙΤΕ ΤΟ
ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΔΙΑΠΛΑΣΗ
Χαριλάου Τρικούπη 76
10680 Αθήνα
Τηλ: 210 3808455, 210 3808445
email info@diaplasibooks.gr
website: www.diaplasibooks.gr

Προσκλήσεις | Πρόγραμμα εκδηλώσεων

8 Οκτωβρίου 2013
Οι Εκδόσεις Καστανιώτη και το Goethe-Institut Athen σάς προσκαλούν να συναντήσετε τον Γερμανό συγγραφέα Ίνγκο Σούλτσε στην παρουσίαση του νέου του βιβλίου Αδάμ και Έβελιν την Τρίτη 8 Οκτωβρίου 2013 και ώρα 8 μ.μ.
Ο 'Ινγκο Σούλτσε θα διαβάσει αποσπάσματα του βιβλίου του και θα συνομιλήσει με τη συγγραφέα

Λένα Διβάνη και το κοινό.
Goethe-Institut Athen
Ομήρου 14-16
Αθήνα
τηλ. 210 3661033
 

9 Οκτωβρίου 2013
Οι Εκδόσεις Καστανιώτη και το Τμήμα Πολιτισμού του ΔΗ.Π.Π.Α.Κ.Υ.Θ. – Δήμου Θερμαϊκού σάς προσκαλούν στην παρουσίαση του νέου βιβλίου της Κατερίνας Καριζώνη Το τραγούδι του ευνούχου την Τετάρτη 9 Οκτωβρίου 2013 και ώρα 6.30 μ.μ. στην Καψαλάκειο Πολιτιστική Στέγη (αίθουσα π. Δημοτικού Συμβουλίου, στη Νέα Μηχανιώνα).
Για το βιβλίο θα μιλήσουν οι:
Χλόη Κουτσουμπέλη, ποιήτρια, συγγραφέας
Νίκος Τακόλας, μηχανικός, πεζογράφος
Καψαλάκειος Πολιτιστική Στέγη
(αίθουσα π. Δημοτικού Συμβουλίου, στη Νέα Μηχανιώνα)
Τηλ. 23923-30.363/4
 

9 Οκτωβρίου 2013
Οι Εκδόσεις Καστανιώτη, ο Ελληνοϊταλικός Σύλλογος Φιλίας Ιωαννίνων και το Πνευματικό Κέντρο Δήμου Ιωαννιτών σάς προσκαλούν σε μια βραδιά αφιερωμένη στο έργο της Ζυράννας Ζατέλη την Τετάρτη 9 Οκτωβρίου 2013 και ώρα 8 μ.μ. στον πολιτιστικό πολυχώρο «Δημήτρης Χατζής».
Πολιτιστικός Πολυχώρος «Δημήτρης Χατζής»
Αγίας Μαρίνας 55
Ιωάννινα
Τηλ. 26510 83940

10 Οκτωβρίου 2013
Οι Εκδόσεις Καστανιώτη και το Goethe-Institut Nicosia σάς προσκαλούν να συναντήσετε τον Γερμανό συγγραφέα Ίνγκο Σούλτσε στην παρουσίαση του νέου του βιβλίου Αδάμ και Έβελιν την Πέμπη 10 Οκτωβρίου 2013 και ώρα 7:30 μ.μ.
Ο Ίνγκο Σούλτσε θα διαβάσει αποσπάσματα του βιβλίου του και θα συνομιλήσει με το κοινό.
Goethe-Institut Nicosia
21 Markos Drakos Avenue
Τηλ.: +357 22674608

10 Οκτωβρίου 2013
Oι Eκδόσεις Καστανιώτη, ο σύλλογος Οι φίλοι του βιβλίου και το βιβλιοπωλείο Η πολυθρόνα του Νίτσε σας προσκαλούν στην παρουσίαση του βιβλίου της Ζυράννας Ζατέλη Ηδονή στον κρόταφο την Πέμπτη 10 Οκτωβρίου 2013 και ώρα 8.30 μ.μ. στη Δημοτική Πινακοθήκη Άρτας «Ιωάννης Μόραλης»
Η συγγραφέας θα συνομιλήσει με τους αναγνώστες και θα υπογράψει αντίτυπα των βιβλίων της.
Δημοτική Πινακοθήκη Άρτας «Ιωάννης Μόραλης»
Τσακάλωφ & Νικολάου Πλαστήρα, Άρτα
Τηλ. 26810-77.631

11 Οκτωβρίου 2013
Oι Eκδόσεις Καστανιώτη και η Ατραπός του βιβλίου σάς προσκαλούν στην παρουσίαση του βιβλίου της Ζυράννας Ζατέλη Ηδονή στον κρόταφο την Παρασκευή 11 Οκτωβρίου 2013 και ώρα 9.00 μ.μ. στην «Οικία Αθανασιάδη»
Η συγγραφέας θα συνομιλήσει με τους αναγνώστες και θα υπογράψει αντίτυπα των βιβλίων της.

Ο ΦΑΝΤΟΜΑΣ ΕΡΧΕΤΑΙ... ΔΕΣΜΕΥΣΤΕ ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΑΝΤΙΤΥΠΟ

Ο Φαντομάς έρχεται... Δεσμεύστε το δικό σας αντίτυπο
www.metaixmio.gr
Έρχεται ο Φαντομάς…
9 Οκτωβρίου σε όλα τα βιβλιοπωλεία και σε ψηφιακή μορφή
Δεσμεύστε από τώρα το δικό σας αντίτυπο.
Η νέα περιπέτεια του Χάρι Χόλε που όλοι περιμένατε από τον βασιλιά της σκανδιναβικής αστυνομικής λογοτεχνίας Jo Nesbo σε λίγες μέρες σε όλα τα βιβλιοπωλεία και στο ibookstore της Apple.
Έχετε τη δυνατότητα να προπαραγγείλετε από σήμερα το βιβλίο από τον διαδικτυακό μας τόπο www.metaixmio.gr ή το e-book από το ibookstore.
Το βιβλίο (σε έντυπη μορφή) θα σας αποσταλεί από τις 9 Οκτωβρίου.
Ένας άντρας περπατά στους νυχτερινούς δρόμους του Όσλο. Οι δρόμοι του ανήκουν. Είναι ο Φαντομάς.
Ο Χάρι Χόλε επιστρέφει στο Όσλο για μια υπόθεση πολύ προσωπική.
Τρία χρόνια έχουν περάσει από τότε που ο πρώην επιθεωρητής Χάρι Χόλε απέδρασε στο Χονγκ Κονγκ για να ξεφύγει από τα τραύματα της προσωπικής και της επαγγελματικής του ζωής στο Όσλο. Επιστρέφει τώρα για να ερευνήσει μια δολοφονία. Η υπόθεση όμως έχει ήδη κλείσει. Ο Γκούστο ο πρεζάκιας σκοτώθηκε στη διάρκεια κάποιου καβγά για ναρκωτικά. Ο φερόμενος ως δολοφόνος του έχει ήδη συλληφθεί.
Ο Χάρι παίρνει την άδεια να επισκεφθεί τον κατηγορούμενο στη φυλακή. Εκεί ο πρώην επιθεωρητής έρχεται αντιμέτωπος με τον εαυτό του και την προσωπική του διαδρομή – ο κατηγορούμενος είναι ο γιος της μεγάλης του αγάπης, της Ράκελ, ό,τι κοντινότερο έχει σε γιο.
Έτσι ξεκινά την πιο μοναχική και την πιο απίθανη έρευνά του παρά την άρνηση της αστυνομίας να επανεξετάσει την υπόθεση. Τα ίχνη των ναρκωτικών, του αίματος και των μυστηριωδών εξαφανίσεων οδηγούν σ’ έναν άντρα για τον οποίο κανείς δεν θέλει να μιλήσει, έναν άντρα που κυριαρχεί στους νυχτερινούς δρόμους του Όσλο, τον Φαντομά.
Σελίδες: 592
Πατήστε ΕΔΩ για να προπαραγγείλετε το βιβλίο.
Πατήστε ΕΔΩ για να προπαραγγείλετε το e-book.
«Είτε είστε φαν του Χάρι Χόλε είτε τώρα ξεκινάτε τη σειρά των βιβλίων του, Ο φαντομάς θα σας αποζημιώσει. Το καθηλωτικό σασπένς και ο έντονος ρυθμός της δράσης θα σας κρατήσουν άγρυπνους».
oprah.com
Διαβάστε ΕΔΩ ένα απόσπασμα από το βιβλίο.
Διαβάστε ΕΔΩ περισσότερες κριτικές από τον διεθνή Τύπο.

ΜΟΛΙΣ ΚΥΚΛΟΦΟΡΗΣΕ: Εισαγωγή στην Ανάλυση Ηλεκτρικών Κυκλωμάτων - Δημητρίου Π. Κανούση


ΜΟΛΙΣ ΚΥΚΛΟΦΟΡΗΣΕ

Δημήτριος Π. Κανούσης, Ph.D
Εισαγωγή στην ανάλυση ηλεκτρικών κυκλωμάτων
http://www.ekdoseis-vogiatzi.gr/bookshtmls/kyklomata.html

Τόμος Α΄
Η έκδοση: «Εισαγωγή στην ανάλυση ηλεκτρικών κυκλωµάτων» προορίζεται να αποτελέσει ένα ουσιαστικό βοήθημα για τους φοιτητές των Πολυτεχνικών Σχολών και των Τεχνολογικών Ιδρυμάτων γενικότερα, όσον αφορά στην κατανόηση των βασικών εννοιών και τεχνικών που έχουν σχέση με την Ανάλυση των Ηλεκτρικών Κυκλωμάτων.
Ιδιαίτερη έμφαση έχει δοθεί, ώστε η ανάπτυξη της ύλης του βιβλίου, να γίνεται με τρόπο απλό, διαυγή και κατανοητό, έτσι ώστε ο αναγνώστης του βιβλίου να κατανοήσει σε βάθος τις αντίστοιχες έννοιες και τεχνικές και να τις εφαρμόσει με επιτυχία στην επίλυση διαφόρων Ηλεκτρικών Κυκλωμάτων.
Η ύλη του Α΄ τόμου αναπτύσσεται σε πέντε κεφάλαια.
Στο πρώτο Κεφάλαιο γίνεται µία εισαγωγή στις βασικές έννοιες και τους ορισµούς των Ηλεκτρικών Κυκλωµάτων π.χ. Νόµοι του Kiirchoff, Ηλεκτρική Ενέργεια και Ισχύς, Ισοδύναµα Κυκλώµατα κ.λπ.
Στο δεύτερο Κεφάλαιο αναπτύσσονται βασικές τεχνικές και θεωρήµατα π.χ. η µέθοδος των Βρόγχων και των Κόµβων, η Αρχή της Επαλληλίας, τα Θεωρήµατα Thevenin, Norton, Millman, Kennelly, κ.λπ.
Στο τρίτο Κεφάλαιο που είναι βασικά µία εισαγωγή στη θεωρία των σηµάτων, αναπτύσσονται οι γενικευµένες συναρτήσεις, των οποίων κύριος εκπρόσωπος είναι η συνάρτηση του Dirac, υπολογίζονται οι κρουστικές αποκρίσεις γραµµικών κυκλωµάτων, και τέλος γίνεται µία εισαγωγή στην εξαιρετικά χρήσιµη Αρµονική κατά FOURIER Ανάλυση, περιοδικών καθώς και µη περιοδικών σηµάτων.
Στο τέταρτο Κεφάλαιο αναπτύσσεται η θεωρία των Μεταβατικών Φαινοµένων σε κυκλώµατα R-L η R-C, ελεύθερα πηγών ή µε πηγές ηλεκτρικής ενέργειας.
Τέλος, στο πέµπτο Κεφάλαιο αναπτύσσεται η θεωρία των Μεταβατικών Φαινοµένων σε κυκλώµατα R-L-C, µε ή άνευ πηγών.
Για την κατανόηση της ύλης, υπάρχει µεγάλος αριθµός λυµένων παραδειγµάτων, ενώ οι προς επίλυση ασκήσεις στο τέλος κάθε Κεφαλαίου συνοδεύονται από τις απα-ντήσεις τους, για να µπορεί ο αναγνώστης να ελέγξει την ορθότητα των λύσεών του.
Η ανάλυση Ηλεκτρικών Κυκλωμάτων, σε Ημιτονοειδείς Διεγέρσεις (κυκλώματα Εναλλασσομένου Ρεύματος), σε Περιοδικές Διεγέρσεις καθώς και σε Διεγέρσεις σε Σήματα οποιασδήποτε μορφής π.χ. με τη βοήθεια του Μετασχηματισμού Laplace, θα αποτελέσει αντικείμενο ενός δεύτερου Τόμου στο εγγύς μέλλον.

Νίκος Καββαδίας • Ιδανικός Κι Ανάξιος Εραστής

ΝΕΕΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ

Πράγα: Φθινοπωρινό παραμύθι στη Γέφυρα του Καρόλου (φωτό)

  Πράγα: το φθινόπωρο είναι η καλύτερη εποχή για να δει κανείς το χρυσό πρόσωπό της. pragues.jpg

Σιδηρόδρομοι που κόβουν την ανάσα (φωτό)

Οι πιο παράξενοι σιδηρόδρομοι στον κόσμο.


ΟΛΕΑΝΝΑ στο Θέατρο Αυλαία με τους Δημήτρη Καταλειφό & Λουκία Μιχαλοπούλου από 9 Οκτωβρίου

του Ντέιβιντ Μάμετ
με τον Δημήτρη Καταλειφό
9 έως 20 Οκτωβρίου στο Θέατρο Αυλαία
Photo2_Oleanna.jpg
Το θρυλικό έργο «Ολεάννα» του βραβευμένου με Πούλιτζερ Αμερικανού Ντέιβιντ Μάμετ, σε σκηνοθεσία της Ελένης Σκότη, με τις συγκλονιστικές ερμηνείες του Δημήτρη Καταλειφού και της Λουκίας Μιχαλοπούλου, μετά τις επιτυχημένες παραστάσεις στο Θέατρο Εμπορικόν στην Αθήνα, ταξιδεύει στη Θεσσαλονίκη στο Θέατρο Αυλαία για την περίοδο 9 έως 20 Οκτωβρίου. Η «Ολεάννα» θεωρείται ένα απο τα πιο προκλητικά κείμενα του συγγραφέα, το oποίο παρουσίασε για πρώτη φορά τον Μάιο του 1992 στο Καίμπριτζ της Μασαχουσέτης στην πρώτη του παραγωγή με τον θίασο Back Bay Theater. Το 1993 ανέβηκε με εξαιρετική επιτυχία στο Royal Court Theater σε σκηνοθεσία Χάρολντ Πίντερ.
Το έργο του Μάμετ πραγματεύεται τις σχέσεις εξουσίας και κάνει μία προσπάθεια να διερευνήσει την «ουτοπία της πραγματικότητας». Μέσα σε ένα πανεπιστημιακό περιβάλλον που φαντάζει δημοκρατικό και ελεύθερο τοποθετεί έναν καθηγητή και μία φοιτήτρια σε μία σφοδρή αντιπαράθεση μεταξύ τους. Η ανάγκη και των δύο για εξουσία και ασφάλεια καθιστά αδύνατη την επικοινωνια και την κατανόηση. Η σκληρότητα της πραγματικότητας, τους παραμορφώνει σε θηρία και η πολιτισμένη δημοκρατία που τους περιβάλλει, αποδεικνύεται ουτοπική. Ο συγγραφέας, όμως, δε στοχεύει μόνο στην παρουσίαση των καταστάσεων ή των πράξεων των ηρώων του, αλλά προχωρεί βαθύτερα. Εκείνο που επιδιώκει είναι να καταστήσει τους θεατές κοινωνούς των συναισθημάτων, των πιο μύχιων σκέψεων, αλλά και των απώτερων κινήτρων των δύο μονομάχων. Κάπως έτσι προκύπτει το καίριο ερώτημα σχετικά με την ύπαρξη ή όχι μιας μόνης, αντικειμενικής και αληθινής πραγματικότητας.

Συντελεστές 
Μετάφραση: Δάφνη Λαρούνη
Σκηνοθεσία: Ελένη Σκότη
Σκηνικό: Γιώργος Γαβαλάς
Φωτισμοί: Νίκος Βλασσόπουλος
Μουσική: Σταύρος Γασπαράτος
Βοηθός σκηνοθέτη: Ηλιάνα Μαυρομάτη 
Παραγωγη: Θέατρο Αυλαία- Ελληνική Θεαμάτων
Τους ρόλους ερμηνεύουν ο Δημήτρης Καταλειφός και η Λουκία Μιχαλοπούλου. 
ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ
9 έως 20 Οκτωβρίου 2013 
Ημέρες & Ώρες Παραστάσεων
Τετάρτη-Παρασκευή 21:00, Σάββατο 18:00 & 21:00, Κυριακή 20:00
Τιμές εισητηρίων: Γενική είσοδος 18¤, Μειωμένο 15¤
ΚΑΘΕ ΠΕΜΠΤΗ ΚΑΙ ΣΑΒΒΑΤΟ(18:00): 15¤ και 12¤
Θέατρο Αυλαία Πολυχώρος Τέχνης
Πλατεία Χ.Α.Ν.Θ.(πλευρά Τσιμισκή), τηλ. 2310237700
E-mail info@avlaiatheatre.gr
Site http://www.avlaiatheatre.gr

ΝΕΑ ΙΑΤΡΙΚΗ ΜΕΘΟΔΟΣ ΑΠΟ ΤΗΝ NASA ΤΩΡΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

Νίκος Ξυλούρης - Η Μπαλάντα του κυρ-Μέντιου

Προγνωστικός Χάρτης Ύψους και Διεύθυνσης Κύματος για 2013-10-08 12:00:00

ΠΡΟΓΝΩΣΕΙΣ ΘΑΛΑΣΣΩΝ

ΔΕΛΤΙΟ ΚΑΙΡΟΥ ΓΙΑ ΤΗ METAREA 3
ΕΘΝΙΚΗ ΜΕΤΕΩΡΟΛΟΓΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ
ΑΘΗΝΑ, ΔΕΥΤΕΡΑ 07 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2013/2200 UTC

- ΑΝΕΜΟΙ: ΚΛΙΜΑΚΑ ΜΠΟΦΟΡ
- ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΘΑΛΑΣΣΑΣ: ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ ΥΨΟΣ ΚΥΜΑΤΟΣ
ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: ΟΙ ΡΙΠΕΣ ΤΟΥ ΑΝΕΜΟΥ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ 40 ΤΟΙΣ ΕΚΑΤΟ
ΙΣΧΥΡΟΤΕΡΕΣ ΤΗΣ ΕΝΤΑΣΗΣ ΠΟΥ ΔΙΝΕΤΑΙ ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΟ ΜΕΓΙΣΤΟ ΥΨΟΣ ΚΥΜΑΤΟΣ
ΕΩΣ ΚΑΙ ΔΙΠΛΑΣΙΟ ΤΟΥ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΥ

ΜΕΡΟΣ 1
ΑΝΑΓΓΕΛΙΑ ΑΡ 58
ΜΕΡΟΣ 2
ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΟΨΗ 07-10-13/15 UTC
ΕΚΤΕΤΑΜΕΝΟ ΣΧΕΔΟΝ ΣΤΑΣΙΜΟ ΧΑΜΗΛΟ ΜΕ ΚΕΝΤΡΑ 1018 ΣΤΗΝ ΤΥΡΡΗΝΙΚΗ
ΘΑΛΑΣΣΑ ΚΑΙ ΤΟ ΓΚΑΜΠΕΣ ΜΕ ΜΕΤΩΠΙΚΗ
ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑ ΣΥΝΔΥΑΖΕΤΑΙ ΜΕ ΤΙΣ ΥΨΗΛΕΣ ΠΙΕΣΕΙΣ 1032 ΣΤΑ
ΒΟΡΕΙΟΑΝΑΤΟΛΙΚΑ ΒΑΛΚΑΝΙΑ
ΜΕΡΟΣ 3
ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΜΕΧΡΙ 08 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 22 UTC
ΒΟΡΕΙΑ ΑΔΡΙΑΤΙΚΗ
ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΙ ΒΟΡΕΙΟΑΝΑΤΟΛΙΚΟΙ 6 Η 7 ΠΟΛΥ ΓΡΗΓΟΡΑ 5 Η 6. ΚΥΜΑΤΩΔΗΣ.
ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΕΝΗ. ΚΑΤΑΙΓΙΔΑ
ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΑΔΡΙΑΤΙΚΗ
ΝΟΤΙΟΑΝΑΤΟΛΙΚΟΙ 6 Η 7. ΠΟΛΥ ΚΥΜΑΤΩΔΗΣ. ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΕΝΗ. ΚΑΤΑΙΓΙΔΑ
ΝΟΤΙΑ ΑΔΡΙΑΤΙΚΗ
ΝΟΤΙΟΑΝΑΤΟΛΙΚΟΙ 7 Η 8 ΓΡΗΓΟΡΑ 6 H 7. ΠΟΛΥ ΚΥΜΑΤΩΔΗΣ.
ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΕΝΗ. ΚΑΤΑΙΓΙΔΑ
ΜΠΟΥΤ
ΝΟΤΙΟΙ 5 ΣΤΑ ΒΟΡΕΙΑ ΝΟΤΙΟΑΝΑΤΟΛΙΚΟΙ 6 Η 7 ΑΡΓΟΤΕΡΑ ΝΟΤΙΟΔΥΤΙΚΟΙ 5 Η
6. ΚΥΜΑΤΩΔΗΣ. ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΕΝΗ. ΚΑΤΑΙΓΙΔΑ
ΜΕΛΙΤΑ
ΜΕΤΑΒΛΗΤΟΙ 3 Η 4 ΠΟΛΥ ΓΡΗΓΟΡΑ ΒΟΡΕΙΟΑΝΑΤΟΛΙΚΟΙ 4 ΓΡΗΓΟΡΑ 4 Η 5. ΛΙΓΟ
ΤΑΡΑΓΜΕΝΗ. ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΕΝΗ. ΠΙΘΑΝΗ ΚΑΤΑΙΓΙΔΑ
ΓΚΑΜΠΕΣ
ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΙ ΒΟΡΕΙΟΑΝΑΤΟΛΙΚΟΙ 5 Η 6. ΤΑΡΑΓΜΕΝΗ. ΠΙΘΑΝΗ ΚΑΤΑΙΓΙΔΑ
ΣΙΔΡΑ
ΝΟΤΙΟΙ ΝΟΤΙΟΑΝΑΤΟΛΙΚΟΙ 4 Η 5.ΤΑΡΑΓΜΕΝΗ. ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΕΝΗ. ΚΑΤΑΙΓΙΔΑ ΣΤΑ
ΒΟΡΕΙΑ
ΒΟΡΕΙΟ ΙΟΝΙΟ
ΝΟΤΙΟΑΝΑΤΟΛΙΚΟΙ 5 Η 6 ΚΑΙ ΔΥΤΙΚΑ ΤΟΥ 19.50 7 Η 8 ΓΡΗΓΟΡΑ 6 Η 7.
ΚΥΜΑΤΩΔΗΣ ΕΩΣ ΠΟΛΥ ΚΥΜΑΤΩΔΗΣ. ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΕΝΗ. ΚΑΤΑΙΓΙΔΑ
ΝΟΤΙΟ ΙΟΝΙΟ
ΝΟΤΙΟΑΝΑΤΟΛΙΚΟΙ 6. ΤΑΡΑΓΜΕΝΗ Η ΚΥΜΑΤΩΔΗΣ. ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΕΝΗ.ΚΑΤΑΙΓΙΔΑ
ΠΑΤΡΑΙΚΟΣ
ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΙ ΒΟΡΕΙΟΑΝΑΤΟΛΙΚΟΙ 4 Η 5. ΛΙΓΟ ΤΑΡΑΓΜΕΝΗ Η ΤΑΡΑΓΜΕΝΗ.
ΚΑΤΑΙΓΙΔΑ
ΚΟΡΙΝΘΙΑΚΟΣ
ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΙ ΝΟΤΙΟΑΝΑΤΟΛΙΚΟΙ 4. ΛΙΓΟ ΤΑΡΑΓΜΕΝΗ
ΘΑΛΑΣΣΑ ΚΥΘΗΡΩΝ
ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΙ ΒΟΡΕΙΟΑΝΑΤΟΛΙΚΟΙ 5 Η 6 ΑΡΓΟΤΕΡΑ 4 Η 5. ΤΑΡΑΓΜΕΝΗ
ΝΟΤΙΟΔΥΤΙΚΟ ΚΡΗΤΙΚΟ
ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΙ ΝΟΤΙΟΑΝΑΤΟΛΙΚΟΙ 4 Η 5. ΛΙΓΟ ΤΑΡΑΓΜΕΝΗ Η ΤΑΡΑΓΜΕΝΗ.
ΚΑΤΑΙΓΙΔΑ ΣΤΑ ΔΥΤΙΚΑ
ΝΟΤΙΟΑΝΑΤΟΛΙΚΟ ΚΡΗΤΙΚΟ ΙΕΡΑΠΕΤΡΑ
ΒΟΡΕΙΟΙ ΒΟΡΕΙΟΑΝΑΤΟΛΙΚΟΙ 4 ΣΤΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΑ ΕΩΣ 5. ΛΙΓΟ ΤΑΡΑΓΜΕΝΗ
ΤΑΥΡΟΣ
ΒΟΡΕΙΟΙ 4 Η 5 ΣΤΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΑ ΒΟΡΕΙΟΑΝΑΤΟΛΙΚΟΙ 5 Η 6. ΛΙΓΟ ΤΑΡΑΓΜΕΝΗ
ΣΤΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΑ ΤΑΡΑΓΜΕΝΗ
ΔΕΛΤΑ
ΒΟΡΕΙΟΑΝΑΤΟΛΙΚΟΙ 4 Η 5 ΓΡΗΓΟΡΑ 5 Η 6. ΛΙΓΟ ΤΑΡΑΓΜΕΝΗ Η ΤΑΡΑΓΜΕΝΗ
ΚΡΟΥΣΕΙΝΤ
ΒΟΡΕΙΟΑΝΑΤΟΛΙΚΟΙ 5 Η 6. ΤΑΡΑΓΜΕΝΗ
ΘΑΛΑΣΣΑ ΚΑΣΤΕΛΛΟΡΙΖΟΥ
ΒΟΡΕΙΟΔΥΤΙΚΟΙ 3 Η 4 ΓΡΗΓΟΡΑ ΜΕΤΑΒΛΗΤΟΙ. ΛΙΓΟ ΤΑΡΑΓΜΕΝΗ
ΘΑΛΑΣΣΑ ΡΟΔΟΥ
ΒΟΡΕΙΟΙ ΒΟΡΕΙΟΔΥΤΙΚΟΙ 3 Η 4. ΛΙΓΟ ΤΑΡΑΓΜΕΝΗ
ΚΑΡΠΑΘΙΟ
ΒΟΡΕΙΟΙ ΒΟΡΕΙΟΔΥΤΙΚΟΙ 3 ΕΩΣ 5. ΛΙΓΟ ΤΑΡΑΓΜΕΝΗ
ΔΥΤΙΚΟ ΚΡΗΤΙΚΟ
ΒΟΡΕΙΟΑΝΑΤΟΛΙΚΟΙ 3 Η 4. ΛΙΓΟ ΤΑΡΑΓΜΕΝΗ
ΑΝΑΤΟΛΙΚΟ ΚΡΗΤΙΚΟ
ΒΟΡΕΙΟΙ ΒΟΡΕΙΟΔΥΤΙΚΟΙ 3 Η 4. ΛΙΓΟ ΤΑΡΑΓΜΕΝΗ
ΝΟΤΙΟΔΥΤΙΚΟ ΑΙΓΑΙΟ
ΒΟΡΕΙΟΑΝΑΤΟΛΙΚΟΙ 4 Η 5. ΛΙΓΟ ΤΑΡΑΓΜΕΝΗ
ΝΟΤΙΟΑΝΑΤΟΛΙΚΟ ΑΙΓΑΙΟ ΙΚΑΡΙΟ
ΒΟΡΕΙΟΙ 4 Η 5. ΛΙΓΟ ΤΑΡΑΓΜΕΝΗ
ΘΑΛΑΣΣΑ ΣΑΜΟΥ
ΒΟΡΕΙΟΙ ΒΟΡΕΙΟΑΝΑΤΟΛΙΚΟΙ 4. ΛΙΓΟ ΤΑΡΑΓΜΕΝΗ
ΣΑΡΩΝΙΚΟΣ
ΒΟΡΕΙΟΙ ΒΟΡΕΙΟΑΝΑΤΟΛΙΚΟΙ 4 Η 5. ΛΙΓΟ ΤΑΡΑΓΜΕΝΗ
ΝΟΤΙΟΣ ΕΥΒΟΙΚΟΣ
ΒΟΡΕΙΟΙ ΒΟΡΕΙΟΑΝΑΤΟΛΙΚΟΙ 4 Η 5 ΠΟΛΥ ΓΡΗΓΟΡΑ 5 Η 6. ΤΑΡΑΓΜΕΝΗ
ΣΤΕΝΟ ΚΑΦΗΡΕΑ
ΒΟΡΕΙΟΙ ΒΟΡΕΙΟΑΝΑΤΟΛΙΚΟΙ 5 Η 6. ΤΑΡΑΓΜΕΝΗ
ΚΕΝΤΡΙΚΟ ΑΙΓΑΙΟ
ΒΟΡΕΙΟΙ 4 Η 5. ΛΙΓΟ ΤΑΡΑΓΜΕΝΗ
ΒΟΡΕΙΟΔΥΤΙΚΟ ΑΙΓΑΙΟ
ΒΟΡΕΙΟΑΝΑΤΟΛΙΚΟΙ 4 Η 5. ΛΙΓΟ ΤΑΡΑΓΜΕΝΗ
ΒΟΡΕΙΟΑΝΑΤΟΛΙΚΟ ΑΙΓΑΙΟ
ΒΟΡΕΙΟΑΝΑΤΟΛΙΚΟΙ 4 Η 5 ΠΟΛΥ ΓΡΗΓΟΡΑ 5 Η 6. ΤΑΡΑΓΜΕΝΗ
ΘΡΑΚΙΚΟ
ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΙ ΒΟΡΕΙΟΑΝΑΤΟΛΙΚΟΙ 4 ΚΑΙ ΑΝΑΤΟΛΙΚΑ ΤΟΥ 25.10 5 ΠΟΛΥ ΓΡΗΓΟΡΑ
4 Η 5 ΚΑΙ ΑΝΑΤΟΛΙΚΑ ΤΟΥ 25.10 5 Η 6. ΛΙΓΟ ΤΑΡΑΓΜΕΝΗ Η ΤΑΡΑΓΜΕΝΗ.
ΜΕΤΡΙΑ
ΘΕΡΜΑΙΚΟΣ
ΝΟΤΙΟΑΝΑΤΟΛΙΚΟΙ 3 Η 4. ΗΡΕΜΗ Η ΛΙΓΟ ΤΑΡΑΓΜΕΝΗ. ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΕΝΗ

ΜΑΡΜΑΡΑ
ΒΟΡΕΙΟΑΝΑΤΟΛΙΚΟΙ 5 Η 6. ΤΑΡΑΓΜΕΝΗ
ΔΥΤΙΚΗ ΜΑΥΡΗ ΘΑΛΑΣΣΑ
ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΙ ΒΟΡΕΙΟΑΝΑΤΟΛΙΚΟΙ 4 Η 5. ΛΙΓΟ ΤΑΡΑΓΜΕΝΗ. ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΕΝΗ
ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΜΑΥΡΗ ΘΑΛΑΣΣΑ
ΒΟΡΕΙΟΙ ΒΟΡΕΙΟΑΝΑΤΟΛΙΚΟΙ 4 Η 5. ΛΙΓΟ ΤΑΡΑΓΜΕΝΗ. ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΕΝΗ.
ΚΑΤΑΙΓΙΔΑ ΣΤΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΑ ΚΑΙ ΝΟΤΙΑ
ΠΡΟΟΠΤΙΚΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΠΟΜΕΝΕΣ 12 ΩΡΕΣ
ΔΕΝ ΑΝΑΜΕΝΟΝΤΑΙ ΘΥΕΛΛΩΔΕΙΣ ΑΝΕΜΟΙ

Γενική πρόγνωση καιρού Ελλάδος (2 ημερών)

ΕΘΝΙΚΗ ΜΕΤΕΩΡΟΛΟΓΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ
ΕΘΝΙΚΟ ΜΕΤΕΩΡΟΛΟΓΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ

ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΚΑΙΡΟΥ ΕΛΛΑΔΑΣ ΠΟΥ ΕΚΔΟΘΗΚΕ
ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ 08-10-2013 / 0600 ΤΟΠΙΚΗ

MΕΡΟΣ 1
ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΣΗΜΕΡΑ ΤΡΙΤΗ 08-10-2013
ΓΕΝΙΚΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ - ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΣΕΙΣ

ΣΤΗ ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ ΒΡΟΧΕΣ ΚΑΙ ΣΤΑ ΒΟΡΕΙΟΔΥΤΙΚΑ ΚΑΤΑΙΓΙΔΕΣ ΠΙΘΑΝΟΝ ΚΑΤΑ ΤΟΠΟΥΣ ΙΣΧΥΡΕΣ.
ΑΝΕΜΟΙ ΣΤΑ ΔΥΤΙΚΑ ΝΟΤΙΟΙ 3 ΜΕ 5 ΚΑΙ ΣΤΟ ΙΟΝΙΟ 6 ΤΟΠΙΚΑ 7 ΜΠΟΦΟΡ. ΣΤΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΑ ΒΟΡΕΙΟΙ ΒΟΡΕΙΟΑΝΑΤΟΛΙΚΟΙ 4 ΜΕ 6 ΜΠΟΦΟΡ.
ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΣΕ ΜΙΚΡΗ ΠΕΡΑΙΤΕΡΩ ΑΝΟΔΟ.
ΑΝΑΛΥΤΙΚΗ ΠΡΟΓΝΩΣΗ
ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΘΡΑΚΗ
ΚΑΙΡΟΣ: ΑΡΑΙΕΣ ΝΕΦΩΣΕΙΣ ΟΠΟΥ ΣΤΗ ΔΥΤΙΚΗ ΚΑΙ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΑ ΤΟΠΟΥΣ ΠΙΟ ΠΥΚΝΕΣ ΜΕ ΠΙΘΑΝΟΤΗΤΑ ΠΡΟΣΚΑΙΡΩΝ ΒΡΟΧΩΝ . ΤΟ ΠΡΩΙ Η ΟΡΑΤΟΤΗΤΑ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΑ ΤΟΠΟΥΣ ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΕΝΗ.
ΑΝΕΜΟΙ: ΑΠΟ ΑΝΑΤΟΛΙΚΕΣ ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΙΣ 3 ΜΕ 4 ΚΑΙ ΣΤΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΑ 5 ΜΕ 6 ΜΠΟΦΟΡ.
ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ: ΑΠΟ 8 ΕΩΣ 21 ΒΑΘΜΟΥΣ ΚΕΛΣΙΟΥ. ΣΤΗ ΔΥΤΙΚΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ 3 ΜΕ 4 ΒΑΘΜΟΥΣ ΧΑΜΗΛΟΤΕΡΗ.
ΝΗΣΙΑ ΙΟΝΙΟΥ, ΗΠΕΙΡΟΣ, ΔΥΤΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΔΥΤΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ

ΚΑΙΡΟΣ: ΝΕΦΩΣΕΙΣ ΜΕ ΤΟΠΙΚΕΣ ΒΡΟΧΕΣ ΚΑΙ ΣΠΟΡΑΔΙΚΕΣ ΚΑΤΑΙΓΙΔΕΣ ΚΥΡΙΩΣ ΣΤΑ ΒΟΡΕΙΑ ΟΠΟΥ ΠΙΘΑΝΟΝ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΑ ΤΟΠΟΥΣ ΙΣΧΥΡΕΣ.
ΑΝΕΜΟΙ: ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΙ ΝΟΤΙΟΑΝΑΤΟΛΙΚΟΙ 3 ΜΕ 5 ΚΑΙ ΣΤΟ ΒΟΡΕΙΟ ΙΟΝΙΟ 6 ΜΕ 7 ΜΠΟΦΟΡ. ΕΞΑΣΘΕΝΗΣΗ ΑΠΟ ΤΟ ΑΠΟΓΕΥΜΑ.
ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ: ΑΠΟ 17 ΕΩΣ 25 ΒΑΘΜΟΥΣ ΚΕΛΣΙΟΥ. ΣΤΗΝ ΗΠΕΙΡΟ 3 ΜΕ 4 ΒΑΘΜΟΥΣ ΧΑΜΗΛΟΤΕΡΗ.
ΘΕΣΣΑΛΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΕΥΒΟΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
ΚΑΙΡΟΣ: ΑΡΑΙΕΣ ΝΕΦΩΣΕΙΣ ΚΑΤΑ ΤΟΠΟΥΣ ΠΙΟ ΠΥΚΝΕΣ.
ΑΝΕΜΟΙ: ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΙ ΒΟΡΕΙΟΑΝΑΤΟΛΙΚΟΙ 3 ΜΕ 5 ΚΑΙ ΣΤΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΑ ΠΡΟΣΚΑΙΡΑ ΤΟΠΙΚΑ 6 ΜΠΟΦΟΡ.
ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ: ΑΠΟ 12 ΕΩΣ 24 ΒΑΘΜΟΥΣ ΚΕΛΣΙΟΥ. ΣΤΑ ΒΟΡΕΙΑ 2 ΜΕ 3 ΒΑΘΜΟΥΣ ΧΑΜΗΛΟΤΕΡΗ.
ΚΥΚΛΑΔΕΣ, ΚΡΗΤΗ
ΚΑΙΡΟΣ: ΑΡΑΙΕΣ ΝΕΦΩΣΕΙΣ ΚΑΤΑ ΠΕΡΙΟΔΟΥΣ ΠΙΟ ΠΥΚΝΕΣ ΣΤΑ ΔΥΤΙΚΑ.
ΑΝΕΜΟΙ: ΑΠΟ ΒΟΡΕΙΕΣ ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΙΣ 4 ΜΕ 5 ΚΑΙ ΠΡΟΣΚΑΙΡΑ ΤΟΠΙΚΑ 6 ΜΠΟΦΟΡ
ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ: ΑΠΟ 15 ΕΩΣ 24 ΒΑΘΜΟΥΣ ΚΕΛΣΙΟΥ.
ΝΗΣΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ, ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ
ΚΑΙΡΟΣ: ΑΡΑΙΕΣ ΝΕΦΩΣΕΙΣ.
ΑΝΕΜΟΙ: ΑΠΟ ΒΟΡΕΙΕΣ ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΙΣ 4 ΜΕ 5 ΚΑΙ ΣΤΑ ΒΟΡΕΙΑ ΤΟΠΙΚΑ 6 ΜΠΟΦΟΡ.
ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ: ΑΠΟ 15 ΕΩΣ 23 ΒΑΘΜΟΥΣ ΚΕΛΣΙΟΥ. ΣΤΑ ΒΟΡΕΙΑ 2 ΜΕ 3 ΒΑΘΜΟΥΣ ΧΑΜΗΛΟΤΕΡΗ.
ΤΟΠΙΚΕΣ ΠΡΟΓΝΩΣΕΙΣ
ΑΤΤΙΚΗ
ΚΑΙΡΟΣ: ΑΡΑΙΕΣ ΝΕΦΩΣΕΙΣ ΚΑΤΑ ΠΕΡΙΟΔΟΥΣ ΠΙΟ ΠΥΚΝΕΣ.
ΑΝΕΜΟΙ: ΒΟΡΕΙΟΙ ΒΟΡΕΙΟΑΝΑΤΟΛΙΚΟΙ 3 ΜΕ 5 ΚΑΙ ΣΤΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΑ ΤΟΠΙΚΑ 6 ΜΠΟΦΟΡ.
ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ: ΑΠΟ 13 ΕΩΣ 24 ΒΑΘΜΟΥΣ ΚΕΛΣΙΟΥ. ΣΤΑ ΒΟΡΕΙΑ 2 ΜΕ 3 ΒΑΘΜΟΥΣ ΧΑΜΗΛΟΤΕΡΗ.
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
ΚΑΙΡΟΣ: ΑΡΑΙΕΣ ΝΕΦΩΣΕΙΣ ΚΑΤΑ ΤΟΠΟΥΣ ΠΙΟ ΠΥΚΝΕΣ.
ΑΝΕΜΟΙ: ΝΟΤΙΟΑΝΑΤΟΛΙΚΟΙ 3 ΜΕ 4 ΜΠΟΦΟΡ .
ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ: ΑΠΟ 13 EΩΣ 21 ΒΑΘΜΟΥΣ ΚΕΛΣΙΟΥ.
MΕΡΟΣ 2
ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 09-10-2013
ΚΑΙΡΟΣ: ΣΤΗ ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΒΑΘΜΙΑΙΑ ΣΤΗ ΔΥΤΙΚΗ, ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΘΕΣΣΑΛΙΑ ΝΕΦΩΣΕΙΣ ΠΑΡΟΔΙΚΑ ΑΥΞΗΜΕΝΕΣ ΜΕ ΤΟΠΙΚΕΣ ΒΡΟΧΕΣ ΚΑΙ ΚΥΡΙΩΣ ΣΤΑ ΒΟΡΕΙΟΔΥΤΙΚΑ ΚΑΤΑΙΓΙΔΕΣ. ΣΤΗΝ ΥΠΟΛΟΙΠΗ ΧΩΡΑ ΓΕΝΙΚΑ ΑΙΘΡΙΟΣ ΜΕ ΤΟΠΙΚΕΣ ΝΕΦΩΣΕΙΣ ΣΤΑ ΗΠΕΙΡΩΤΙΚΑ.
ΑΝΕΜΟΙ: ΣΤΑ ΔΥΤΙΚΑ ΝΟΤΙΟΙ 4 ΜΕ 6 ΜΠΟΦΟΡ. ΣΤΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΑ ΑΡΧΙΚΑ ΒΟΡΕΙΟΙ ΒΟΡΕΙΟΑΝΑΤΟΛΙΚΟΙ 4 ΜΕ 5 ΚΑΙ ΒΑΘΜΙΑΙΑ ΜΕΤΑΒΛΗΤΟΙ 4 ΜΠΟΦΟΡ.
ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ: ΣΕ ΜΙΚΡΗ ΑΝΟΔΟ ΚΥΡΙΩΣ ΣΤΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΑ ΚΑΙ ΝΟΤΙΑ.

Δελτία Θυελλωδών Ανέμων

ΑΝΑΓΓΕΛΙΑ ΘΥΕΛΛΩΔΩΝ ΑΝΕΜΩΝ ΓΙΑ ΤΗ METAREA 3
ΕΘΝΙΚΗ ΜΕΤΕΩΡΟΛΟΓΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ
ΑΝΑΓΓΕΛΙΑ ΑΡ 059 - ΤΡΙΤΗ 08 ΟΚΤΩΒΙΟΥ 2013/0330 UTC

ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΟΨΗ 07-10-13/21 UTC
ΕΚΤΕΤΑΜΕΝΟ ΣΧΕΔΟΝ ΣΤΑΣΙΜΟ ΧΑΜΗΛΟ ΜΕ ΚΕΝΤΡΑ 1018 ΣΤΗΝ ΤΥΡΡΗΝΙΚΗ
ΘΑΛΑΣΣΑ ΚΑΙ ΣΤΟ ΓΚΑΜΠΕΣ ΜΕ ΜΕΤΩΠΙΚΗ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑ ΣΥΝΔΥΑΖΕΤΑΙ ΜΕ ΤΙΣ
ΥΨΗΛΕΣ ΠΙΕΣΕΙΣ 1032 ΣΤΗΝ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΜΑΥΡΗ ΘΑΛΑΣΣΑ
ΒΟΡΕΙΟ ΙΟΝΙΟ ΔΥΤΙΚΑ ΤΟΥ 19.50, ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΑΔΡΙΑΤΙΚΗ ΚΑΙ ΝΟΤΙΑ
ΑΔΡΙΑΤΙΚΗ
ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΧΡΙ 08/10 UTC

ANTELMA MUSIC | Ο Στάθης Δρογώσης εγκαινιάζει " Ένα εγχείρημα μουσικής ελευθερίας!"

Επισκευή Laptop από 15€ ΚΑΙ δυνατότητα απόσυρσης για την αγορά νέου Laptop!

Καταθέσεις-καταπέλτης για έξι βουλευτές της ΧΑ από νέους μάρτυρες - in.gr

«Υπήρχε εντολή να 'φάνε' τον Φύσσα»
Στοιχεία για έξι βουλευτές της Χρυσής Αυγής, εκ των οποίων οι δύο δεν περιλαμβάνονται στην δικογραφία που αφορά την κατηγορία της «εγκληματικής οργάνωσης», έδωσαν σύμφωνα με πληροφορίες στον ανακριτή της υπόθεσης δύο μάρτυρες που ζήτησαν να τεθούν σε καθεστώς προστασίας. Οι μαρτυρίες αναφέρονται στον ακριβή ρόλο κάθε βουλευτή, ενώ ο ένας εκ των δύο φέρεται να λέει ότι «υπήρχε εντολή να 'φάνε' τον Φύσσα».  
Καταθέσεις-καταπέλτης για έξι βουλευτές της ΧΑ από νέους μάρτυρες
Στη Νυρεμβέργη θα έστηνε η ΧΑ τον πρώτο πυρήνα στη Γερμανία
Έρευνα σε διαμέρισμα ιδιοκτησίας της Ουρανίας Μιχαλολιάκου
Εύσημα ΗΠΑ στη... Δαμασκό για την «καλή αρχή» στην καταστροφή χημικών
Ο τυφώνας Φιτόου σφυροκοπεί την νοτιοανατολική Κίνα
Ανάφλεξη ξανά στην Αίγυπτο, δεκάδες νεκροί σε συγκρούσεις
Περισσότεροι φόροι, λιγότερες δαπάνες στο προσχέδιο του προϋπολογισμού
Κριστίν Λαγκάρντ: «Υποτιμήσαμε συγκεκριμένους παράγοντες, αλλά…»
Στο τραπέζι λύση 50ετούς «ομολόγου σωτηρίας» για το χρέος
Κάθε αμαρτία ήταν δεκτή στη μαύρη αγορά του Silk Road
Επτά ανακαλύψεις που δεν έχουν ακόμα βραβευτεί με Νόμπελ
«Κουμπί επανεκκίνησης» βρέθηκε στο ρολόι του εγκεφάλου
Για τη «βαρβαρότητα» της Χρυσής Αυγής μιλά ο Κώστας Γαβράς
Διεθνής συνάντηση για την αποκατάσταση των μνημείων της Ακρόπολης
Η όπερα του Βέρντι «La Traviata» στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης
Το έφερε... Τούμπα, σ-έξι Ολυμπιακός, νίκες για Ξάνθη, Λεβαδειακό, «Χ» στη Θράκη
Ο Ολυμπιακός ανέβηκε στην κορυφή του κόσμου
O S. Vettel συνεχίζει το θρίαμβό του, δύο Lotus στο βάθρο

Vinyl is back: ένα show με πρωταγωνιστή το βινύλιο! Συνέντευξη στο in.gr
Κερδίστε προσκλήσεις για την πρεμιέρα του "Prisoners"
Metallica Through the Never: δράση και μουσική στο έπακρο
Νέα κινηματογραφική εβδομάδα: από τη Χιλή στη...Λισαβόνα και από εκεί στην Κύπρο!
Κέιτ Γουίνσλετ: όμορφη, ταλαντούχα και σαρωτική!
Θεατρικές πρεμιέρες για γέλια και για κλάματα!
Τα "βλέμματα" και τα καρδιοχτύπια των Αθηναίων στη "Στέγη"
Οκτώ παιδικές προτάσεις για τον μήνα Οκτώβριο
Κερδίστε αντίτυπα του βιβλίου «Μαμά φοβάμαι... Κι εγώ παιδί μου» της Σοφίας Ανδρεοπούλου
Το πρώτο Διεθνές Φεστιβάλ Σκύλου στην Αθήνα
Audi Q1: Επίθεση στην “μικρή” SUV κατηγορία
GP Κορέας 2013: O S. Vettel συνεχίζει το θρίαμβό του, δύο Lotus στο βάθρο
Fiat 500X - Jeep Junior 2014: Τα δίδυμα του Melfi
Ο καθαρός αέρας της... Κλεισούρας!
Ναύπλιο, η αξεπέραστη γοητεία!
Κερδίστε ένα τριήμερο στo ξενοδοχείο "Ελβετία", στο Καρπενήσι!
5 τρόποι να φορέσεις τώρα το μαύρο σακάκι
H Aura της Linda Evangelista
Η τελευταία συλλογή του Μarc Jacobs για το Louis Vuitton
Ο ελληνικός καφές «διαβατήριο» μακροζωίας
Μαλλιά: Σας ταλαιπωρεί η εποχιακή τριχόπτωση;
Ρανιμπιζουμάμπη: Νέα στοιχεία για την ασφάλειά της
Τι σημαίνει το ▼ στις συσκευασίες των φαρμάκων;
doctors.in.gr: Η πύλη των ιατρών
25 μαθήματα ζωής για τους γιους σας
Η Σίντι Κρόφορντ μάς υποδέχεται στο εξοχικό της στο Μεξικό (με το γείτονά της Τζορτζ Κλούνεϊ)
Πώς να μάθουμε τα παιδιά να παίρνουν τις σωστές αποφάσεις!
Μιράντα Κερ: Αυτό είναι το μυστικό για να κάνετε ευτυχισμένο τον άντρα σας!
Παιδικά "τικ". Θα πρέπει να μας ανησυχούν;
10 απλοί τρόποι για να προλάβετε το κρυολόγημα
Τα καλύτερα ελληνικά app για smartphone, tablet και Smart TV
Στις 13 Δεκεμβρίου 2013 το PS4 στην ελληνική αγορά
«Η Siri έχει την δική μου φωνή» ανακαλύπτει ηθοποιός από την Ατλάντα
Τρεις επαγγελματίες φωτογράφοι αποκαλύπτουν τις τάσεις στην φωτογραφία
Από τις διαφημίσεις με φωτογραφίες και βίντεο θα τρέφεται το Instagram
Ανισόρροποι οι αισθητήρες κίνησης στο iPhone 5S, επιβεβαιώνουν χρήστες
Nέο ενιαίο σκάφος για όλες τις ομάδες του Volvo Ocean Race, στον επόμενο αγώνα του 2014-2015
Η Oracle Team Usa νικήτρια του 34oυ America' s Cup