Σάββατο 9 Απριλίου 2016

ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΣΚΛΗΡΥΝΣΗ ΚΑΤΑ ΠΛΑΚΑΣ

ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΣΚΛΗΡΥΝΣΗ ΚΑΤΑ ΠΛΑΚΑΣ

Έχω αναφερθεί πολλές φορές στην χρόνια πάθηση που έγινε της «μόδας» στα χρόνια μας, στα χρόνια της «προόδου», στην Σκλήρυνση Κατά Πλάκας, την πάθηση που είναι ΑΠΡΟΒΛΕΠΤΗ, και ταλαιπωρεί χιλιάδες ασθενείς στη χώρα μας.
Για να μην ξεχνιόμαστε, είπα, λέω και θα το λέω μέχρι να γεμίσουν κάποια ΑΔΕΙΑ κεφάλια, πως οι ασθενείς με ΣΚΠ είναι ίσως οι πιο ΑΔΙΚΗΜΕΝΟΙ από την πολιτεία, μιας και η πάθηση τους ΔΕΝ συμπεριλαμβάνεται στην ΚΑΤΑΠΤΥΣΤΗ «ΛΙΣΤΑ» με τις 43 μη αναστρέψιμες παθήσεις, τα δε «ποσοστά» που παίρνουν από τα ΚΕΠΑ οι ασθενείς, από την «άλλη λίστα», το άλλο ΜΠΑΚΑΛΟΤΕΦΤΕΡΟ, είναι ποσοστά ΣΦΑΓΕΙΟΥ, για να τους κόβουν και να μη λαμβάνουν κανένα επίδομα.
Έχω δημοσιεύσει πάρα πολλά περιστατικά, καταγγελίες, περιστατικά που ΜΟΝΟ ΝΤΡΟΠΗ προκαλούν σε μια «Ευρωπαϊκή» (τρομάρα μας) χώρα.
Πάμε να δούμε ένα ενδιαφέρον άρθρο για την πάθηση αυτή.
«Μάχη επιβίωσης δίνουν ασθενείς με σκλήρυνση κατά πλάκας
«Παλεύω με την ασθένειά μου τα τελευταία 13 χρόνια. Η μάχη με τη σκλήρυνση κατά πλάκας είναι δύσκολη και τα προβλήματα πάρα πολλά, αλλά δεν το βάζω κάτω. Προσπαθώ, όσο μπορώ, να συνεχίσω τη ζωή μου και να μη χάσω το χαμόγελό μου». Η Δήμητρα Καλογιάννη εμφάνισε τη νόσο σε νεαρή ηλικία και, όπως δηλώνει στον «ΑτΚ», από τότε άλλαξε όλη η ζωή της.
«Ο αγώνας είναι καθημερινός και σκληρός. Πολλοί από εμάς δυσκολεύονται ακόμη και για τα πιο απλά πράγματα. Η κόπωση, οι γνωστικές διαταραχές, οι διαταραχές στην ισορροπία ή στην όραση μας ταλαιπωρούν τρομερά», σημειώνει η ίδια, αλλά αυτό που την πληγώνει περισσότερο είναι η απουσία μέριμνας από την Πολιτεία και ο κοινωνικός αποκλεισμός που βιώνουν στην Ελλάδα του 2013 αρκετοί ασθενείς με σκλήρυνση κατά πλάκας.
«Η ασθένεια δεν είναι ντροπή ούτε μίασμα», αναφέρει η κ. Καλογιάννη και πρέπει να πάψουν οι ασθενείς να ζουν απομονωμένοι και κλεισμένοι στα σπίτια τους, με το φόβο ότι θα στιγματιστούν κοινωνικά, αλλά και οι πολίτες να τους βλέπουν ρατσιστικά. Δυστυχώς, τα φαινόμενα αυτά συνεχίζονται ακόμη και σήμερα, όχι μόνο στις κλειστές κοινωνίες, όπως πολλοί πιστεύουν, αλλά ακόμη και στις μεγάλες πόλεις, αφού λόγω της νόσου ασθενείς χάνουν τις δουλειές τους, τους συντρόφους, τους φίλους τους.
Οσο για την Πολιτεία, δε στέκεται κοντά στους ασθενείς και δεν ενθαρρύνει τον αγώνα τους, αντίθετα τους βάζει… εμπόδια, ενώ, σύμφωνα με τους ειδικούς, αρκετοί ασθενείς φτάνουν στο σημείο να διακόψουν τη φαρμακευτική τους αγωγή λόγω της οικονομικής κρίσης.
Η αγωγή για την πάθηση, όπως οι ιντερφερόνες, καλύπτεται 100% από τα ασφαλιστικά ταμεία, αλλά οι ασθενείς με σκλήρυνση κατά πλάκας (ΣΚΠ) λαμβάνουν κι άλλα φάρμακα και για τα φάρμακα αυτά πρέπει να πληρώνουν 25% συμμετοχή. Τα φάρμακα είναι απαραίτητα για τους ασθενείς, καθώς βοηθούν στην αντιμετώπιση των επιπτώσεων της νόσου, όπως η κόπωση, η αδυναμία στα άκρα, οι μυϊκοί σπασμοί, οι διαταραχές στη συγκέντρωση, στην ισορροπία, τα προβλήματα ούρησης κ.ά. Το κόστος, όμως, είναι πλέον δυσβάσταχτο για αρκετούς, καθώς πρέπει να δίνουν από την τσέπη τους πολλά χρήματα σε μηναία βάση και δεν είναι λίγοι αυτοί που αναγκάζονται να σταματήσουν τη λήψη τους, επιδεινώνοντας την κατάσταση της υγείας τους.
Παράλληλα, οι ασθενείς είναι αναγκασμένοι να πληρώνουν συμμετοχή στις εργαστηριακές και απεικονιστικές εξετάσεις που κάνουν σε τακτά χρονικά διαστήματα. Για παράδειγμα, οι ασθενείς με σκλήρυνση πρέπει κάθε δύο μήνες να ελέγχουν τους δείκτες αίματος, ενώ κάθε 2-3 χρόνια υποβάλλονται σε μαγνητική τομογραφία.
Σύμφωνα με τον καθηγητή Νευρολογίας στην Ιατρική Σχολή του ΑΠΘ και πρόεδρο της Ελληνικής Εταιρείας για τη Σκλήρυνση κατά Πλάκας, Αναστάσιο Ωρολογά, η πρώτη διάγνωση της ασθένειας κοστίζει στον ασθενή 15.000 ευρώ, ενώ σε προχωρημένη μορφή φτάνει ακόμη και τις 60.000 ευρώ το χρόνο. Η κάθε υποτροπή κοστίζει στον ασθενή περίπου 1.500 ευρώ, ενώ τα φάρμακα για τη θεραπεία της νόσου δεν ξεπερνούν το 20% του συνολικού κόστους της ασθένειας.
Εκτός από τη φαρμακευτική αγωγή, σε κάθε ασθενή σημαντικό μέρος της θεραπείας του θα πρέπει να αποτελεί η φυσική αποκατάσταση (π.χ. οι φυσικοθεραπείες, η κολύμβηση) και η ψυχοκοινωνική αποκατάσταση (οι ψυχοθεραπευτικές θεραπείες). Οπως τονίζει ο κ. Ωρολογάς, τουλάχιστον τέσσερις στους δέκα ασθενείς χρειάζονται αντικαταθλιπτική και ψυχολογική υποστήριξη, για να μπορούν να συμμορφώνονται στο όποιο θεραπευτικό πρόγραμμα τους ταιριάζει.
Ανεπαρκείς υπηρεσίες υγείας
«Στην Ελλάδα είναι ανύπαρκτες οι υπηρεσίες και οι δομές υγείας που είναι βασικές για την αντιμετώπιση της σκλήρυνσης κατά πλάκας», σημειώνει ο Κώστας Μιχαλάκης, αντιπρόεδρος της Ελληνικής Εταιρείας για τη Σκλήρυνση Κατά Πλάκας. Ο ίδιος δίνει τη δική του μάχη με τη νόσο εδώ και 22 χρόνια και υπογραμμίζει ότι όλα αυτά τα χρόνια δεν έχει αλλάξει κάτι προς όφελος των ασθενών. Ενδεικτικά αναφέρει την έλλειψη δημόσιων κέντρων αποκατάστασης, φυσικοθεραπευτών, εργοθεραπευτών, ψυχολόγων, λογοθεραπευτών και εξειδικευμένων νοσοκόμων.
Μεγάλο πρόβλημα, δε, δημιουργούν οι γραφειοκρατικές διαδικασίες εξυπηρέτησης των ασθενών. Αυτήν τη στιγμή εκατοντάδες ασθενείς σε όλη την Ελλάδα είναι «όμηροι» στις λίστες αναμονής των ΚΕΠΑ (Κέντρων Πιστοποίησης Αναπηρίας), οι οποίες συμβάλλουν στην κοινωνική, οικονομική και ηθική εξόντωση αυτών που νοσούν. Πολλά από τα άτομα με σκλήρυνση κατά πλάκας περιμένουν εδώ και ένα χρόνο να εξεταστούν στα ΚΕΠΑ για να πάρουν το επίδομα που τόσο έχουν ανάγκη.
Εδώ, τίθεται ένα άλλο μεγάλο θέμα, συμπληρώνει ο κ. Μιχαλάκης. Δε θα λάβουν επίδομα όλοι οι ασθενείς με σκλήρυνση κατά πλάκας που θα περάσουν από τα ΚΕΠΑ. Σύμφωνα με το κράτος, επίδομα δικαιούνται μόνον όσοι έχουν 67% ποσοστό αναπηρίας. «Τι σημαίνει, όμως, 67% ποσοστό αναπηρίας στην περίπτωση της σκλήρυνσης κατά πλάκας, που είναι μία πάθηση ανίατη, απρόβλεπτης εξέλιξης και προσωπική σε κάθε ασθενή», αναρωτιέται ο κ. Μιχαλάκης και επισημαίνει ότι «το ελληνικό κράτος θα πρέπει να είναι υπερήφανο που έχει κατορθώσει να μετρήσει μία πάθηση, η οποία διεθνώς είναι μη μετρήσιμη».
Σύμφωνα με το κράτος, όσοι ασθενείς με σκλήρυνση κατά πλάκας περπατούν δε χρειάζονται το επίδομα! Μάλιστα, ένας ασθενής είναι πολύ πιθανό να είχε κινητικό πρόβλημα, το οποίο να έχει σε μεγάλο βαθμό ξεπεραστεί, ουδείς όμως μπορεί να είναι σίγουρος ότι δε θα ξαναπαρουσιαστεί κάποια ώση, η οποία θα του δημιουργήσει κινητικό πρόβλημα.
Τα μέλη της Ελληνικής Εταιρείας για τη Σκλήρυνση Κατά Πλάκας ζητούν από την Πολιτεία να θεσπίσει επίδομα Σκλήρυνσης κατά Πλάκας ως αντίδωρο στους ασθενείς για τις παροχές που αυτή δε δίνει σε στήριξη και αποκατάσταση. Ενα τέτοιο επίδομα, σημειώνει ο κ. Μιχαλάκης, είναι νόμιμο, αφού στηρίζεται στο νόμο 3402/05 που αναγνωρίζει τη σκλήρυνση κατά πλάκας ως αυτοτελή πάθηση και επισημαίνει ότι οι πάσχοντες χρήζουν ιδιαίτερης πρόνοιας από την Πολιτεία, και επιπλέον θα καλύψει τις πραγματικές ανάγκες των ασθενών, όπως οι φυσικοθεραπείες.
ΤΗΣ ΔΗΜΗΤΡΑΣ ΧΑΤΖΗΠΑΝΑΓΙΩΤΟΥ»
ΠΗΓΗ: newsitamea.gr
Όπως βλέπετε φίλοι μου, η χώρα μας, έχει την ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΠΡΩΤΙΑ να μετρά μια πάθηση, η οποία ΔΙΕΘΝΩΣ ΕΙΝΑΙ ΜΗ ΜΕΤΡΗΣΙΜΗ, όπως επίσης και την άλλη, των ΘΑΥΜΑΤΩΝ ΤΩΝ ΚΕΠΑ, ΟΠΟΥ ΕΚΕΙ ΓΙΑΤΡΕΥΕΤΑΙ ΚΑΘΕ ΠΑΘΗΣΗ, ΚΑΘΕ ΑΝΑΠΗΡΙΑ, και μάλιστα, όχι από γιατρούς, αλλά από ΓΡΑΦΙΑΔΕΣ οι οποίοι κρίνουν πως οι ιατρικές γνωματεύσεις, δεν είναι αληθείς…
Η ΣΚΠ, και θα το λέμε μέχρι να μαλλιάσει η γλώσσα μας, ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΠΑΘΗΣΗ ΑΠΡΟΒΛΕΠΤΗ, ΑΝΙΑΤΗ, ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΑ.
Δεν μπορεί τα μέλη των όποιων επιτροπών να ΠΑΙΖΟΥΝ με μια πάθηση που δεν τη γνωρίζουν, ΔΕΝ έχουν ασχοληθεί καθόλου με αυτήν, και να ταλαιπωρούν τους ασθενείς.
Η ΣΚΠ ξεγελά ακόμα ΚΑΙ εκείνους που ασχολούνται χρόνια με αυτήν! Το να πάει κάποιος ασθενής με ΣΚΠ σε ένα ΚΕΠΑ και να τον «εξετάσουν» κάποιοι νευρολόγοι και επειδή ΔΕΝ είναι σε καροτσάκι να τον βρουν «καλά», είναι ένα  φαινόμενο που συμβαίνει τακτικά.
ΕΥΤΥΧΩΣ, που στις περισσότερες επιτροπές οι ασθενείς βρίσκουν ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ, ΣΩΣΤΟΥΣ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΕΣ, και δεν μπαίνουν σε περιπέτειες.
Θα πρέπει στη χώρα μας οι «αρμόδιοι» κάποτε να σοβαρευτούν, και να καταλάβουν πως παίζουν με ΖΩΕΣ, όπως και ότι «ΘΑΥΜΑΤΑ ΕΚΑΝΕ Ο ΧΡΙΣΤΟΣ, ΚΑΙ ΟΧΙ ΟΙ ΓΡΑΦΙΑΔΕΣ ΤΩΝ ΕΠΙΤΡΟΠΩΝ ΚΑΙ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ».
Θα επανέλθω.

Βασίλης Τσούγκαρης

Σεμινάριo στον Όμιλο Φίλων Αστρονομίας: Μέσα στην Σκιά στο Τιντόρε της Ινδονησίας!, Σάββατο 9 Απριλίου

10557041 10209062168539936 1658106897332940968 o

Σεμινάριo στον Όμιλο Φίλων Αστρονομίας: Μέσα στην Σκιά στο Τιντόρε της Ινδονησίας!, Σάββατο 9 Απριλίου

Παρατήρηση και εμπειρίες, πριν, κατά την διάρκεια και μετά την ολική έκλειψη Ηλίου σε μια μαγευτική χώρα!
2016-04-07 150830
Παρουσιάση στον Όμιλο Φϊλων Αστρονομίας, της μοναδικής εμπειρίας της παρατήρησης του πιο εντυπωσιακού αστρονομικού φαινομένου: μιας ολικής έκλειψης Ηλίου.
-Πως προετοιμάζεται μια αστρονομική αποστολή σε μια μακρινή χώρα;
-Πως σχεδιάζεται το πρόγραμμα παρατήρησης και φωτογράφισης ώστε να μην χαθεί ούτε ένα δευτερόλεπτο ολικότητας;
-Τι μπορούμε να μάθουμε για τον Ήλιο παρατηρώντας το φαντασμαγορικό στέμμα του;
Απαντήσεις θα μας δώσει ο Κώστας Εμμανουηλίδης, κυνηγός εκλείψεων, που βρέθηκε στις 8 Μαρτίου 2016 στο πρώην σουλτανάτο του Τιντόρε στην μακρινή Ινδονησία, για την παρακολούθηση της μοναδικής ολικής έκλειψης της χρονιάς.
Είσοδος ελεύθερη
Σάββατο 9 Απριλίου στις 6 το απόγευμα, στα γραφεία του Ομίλου Φίλων Αστρονομίας, Αλεξανδρείας 113.
***
Το πλήρες πρόγραμμα των σεμιναρίων και διαλέξεων στον Όμιλο Φίλων Αστρονομίας:
***
ofa logo
ΟΜΙΛΟΣ ΦΙΛΩΝ ΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑΣ www.ofa.gr

HELLAS MARINE ELECTRONICS

Η εταιρία μας αναγνωρίστηκε ως Εκκαθαρίστρια Αρχή Ραδιοεπικοινωνιακών Λογαριασμών Ελληνικών Πλοίων με κωδικό (AAIC) GR20. Ως Εκκαθαρίστρια εταιρία μπορούμε να παρέχουμε ολοκληρωμένες υπηρεσίες , one stop shop,  για όλα τα Πιστοποιητικά Ραδιοεπικοινωνιών που ανανεώνουν ετησίως τα επαγγελματικά σκάφη.

1.    Ετήσια Πιστοποιητικό Σύμβασης Συντήρησης Ξηράς (SBM)
2.    Πιστοποιητικό Ελέγχου Συσκευής EPIRB
3.    Ετήσια Σύμβαση Ραδιοεπικοινωνιών GR20

Επωφεληθείτε από τη μοναδικά χαμηλή τιμή που προσφέρεται για το σύνολο των  προαναφερόμενων υπηρεσιών!


 McMurdo EPIRB  
Για να σας βρουν, η επιλογή είναι McMurdo

Ως αντιπρόσωποι στην Ελλάδα του πρωτοπόρου Βρετανικού οίκου McMurdo, διαθέτουμε πλήρη σειρά προϊόντων GMDSS (EPIRBs , SARTS, VHF κ.λ.), καθώς και όλα τα ανταλλακτικά και μπαταρίες για να μπορούμε να εξυπηρετούμε γρήγορα και αποτελεσματικά και με το μικρότερο δυνατό οικονομικό κόστος.

Δείτε περιγραφή του προϊόντος και χαρακτηριστικά ΕΔΩ


 KODEN βυθόμετρο CVS-126
Η KODEN αλλάζει το μέτρο σύγκρισης στην τεχνολογία των βυθομέτρων

Το ψηφιακό βυθόμετρο CVS-126 είναι το τελευταίο μοντέλο στα ‘μικρά’ βυθόμετρα της KODEN και περιλαμβάνει όλες τις λειτουργίες, που μέχρι τώρα είχαν μόνο τα πολύ μεγαλύτερα και ακριβότερα βυθόμετρα. Η ισχύς του είναι 600 W που το κάνει ιδανικό για ανίχνευση ψαριών στα βαθιά νερά, αλλά και στα ρηχά νερά γιατί αυτορυθμίζεται για να μην ‘μπουκώνει’ και χάνουμε τα ψάρια. Η απόδοση του είναι εντυπωσιακή και αντιστοιχεί σε συμβατικά βυθόμετρα με διπλάσια ισχύ. Αυτό γίνεται πραγματικότητα χάρις στο μοναδικό KDF™, ψηφιακό φίλτρο της KODEN, που απορρίπτει τα παράσιτα, επιτρέποντας στους στόχους (μικρά και μεγάλα ψάρια) να είναι εμφανέστερα και να ζωγραφίζει τέλεια το βυθό.

Δείτε περιγραφή του προϊόντος και χαρακτηριστικά ΕΔΩ


KODEN βυθόμετρο CVS-128
Η KODEN αλλάζει το μέτρο σύγκρισης στην τεχνολογία των βυθομέτρων
Το ψηφιακό βυθόμετρο CVS-128 έχει τη σαφέστερη και πιο λεπτομερή εικόνα του βυθού που γίνεται να έχουμε σε ένα βυθόμετρο 8.4΄΄. Η μοναδική ψηφιακή τεχνολογία της KODEN κάνει τη διάκριση μεταξύ των μεμονωμένων ψαριών, των κοπαδιών και του πυθμένα της θάλασσας, να γίνεται πολύ πιο εύκολη και κατανοητή. Με ισχύ 1000Watt και τη μοναδική δυνατότητα να επιλέγουμε το βάθος, τη διάμετρο αλλά και τη περιφέρεια του βυθού που ανιχνεύουμε με το βυθόμετρο, τη συγκεκριμένη στιγμή και στο συγκεκριμένο βάθος που ψαρεύουμε. 
Δείτε περιγραφή του προϊόντος και χαρακτηριστικά ΕΔΩ

Λεωφ. Αλίμου 85, 174 55 Άλιμος, Αθήνα / τ: 210 9966730210 9928128 /f: 210 9967847

ΧΕΙΡΟΠΟΙΗΤΑ ΠΙΑΝΑ ΚΑΙ ΛΑΤΕΡΝΕΣ

Το εργαστήριο κατασκευής χειροποίητων Πιάνων και Λατερνών του ΠΑΝΟΥ ΙΩΑΝΝΙΔΗ σας περιμένει!
Μπορείτε να επισκεφτείτε και τον ιστοχώρο του κάνοντας ΚΛΙΚ ΕΔΩ

YAESU FT-8900R

YAESU FT-8900R
29/50/144/430 MHz FM Transceiver

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΚΛΙΚ ΕΔΩ
The FT-8900R is a ruggedly-built, high quality Quad Band FM transceiver providing 50 Watts of power output on the 29/50/144 MHz Amateur bands, and 35 Watts on the 430 MHz band. It includes leading-edge features like cross-band repeat, dual receive, VHF-UHF Full Duplex capability, and over 800 memory channels. And its 10-meter FM coverage brings the possibility of world-wide FM DX-ing to you on your drive in to work!

Convenient Remote-Head Mounting Capability
Having trouble mounting your mobile radio in your compact car? With the FT-8900R and its optional YSK-8900 Separation Kit, mounting is a breeze even in the tightest locations. The YSK-8900 includes a 20’ (6 m) remote cable and a mounting bracket for the front panel, and the microphone jack is located on the side of the front panel, eliminating the need to run a separate cable. Convenient Access to WIRES and other Internet-linking Systems
When six and ten meters are dead, you can still talk around the world with the FT-8900R! The front panel provides easy access to any WIRES™ (Wide-coverage Internet Repeater Enhancement System) repeater, automatically sending the required single DTMF access code at the beginning of each transmission. And if you’re using another Internet linking system, one that requires a DTMF string to being up the link, you can easily configure the FT-8900R to store and send the required tone sequence, as well! Quad Band Operation
The FT-8900R combines the “traditional” 144/430 MHz local-communications concept with the exciting capability for Sporadic-E or F2 DX on the 29 MHz and 50 MHz bands, for nationwide or worldwide FM communications from your car! The first Amateur Radio FM mobile transceiver providing this capability, the FT-8900R will make you wonder how you got by with a two-band transceiver up to now! Wide Frequency Coverage
The FT-8900R provides extended receiver coverage beyond the Amateur bands, so you can keep informed of communication activities in the public safety, commercial, aircraft, and government communications ranges. Included is coverage of 28-29.7 MHz, 50-54 MHz, 108-180 MHz, 300-480 MHz, and 700-985 MHz (cellular frequencies are blocked and non-restorable). High Power Output
To get your message through when it counts, the FT-8900R puts out a full 50 Watts of power on the 29/50/144 MHz bands, and 35 Watts on 430 MHz. To ensure thermal stability during long transmissions, a thermal sensor monitors heat sink temperature, engaging the rear panel’s cooling fan only when needed. Over 800 Memory Channels
The FT-8900R provides a wide variety of memory resources, including 799 “regular” memories, six “Home” channels for favorite frequencies, five sets of band-edge memories, and six “Hyper Memory” memories, which store complete transceiver operating status, for maximum operating efficiency and convenience. Six-character Alpha-Numeric “Tags” (labels) may be appended to memory channels, affording instant channel identification. No transceiver can compare with the memory capability of the FT-8900R! Cross-Band Repeat Capability
For emergency work, or to extend the range of a hand-held unit, the FT-8900R includes Cross-Band Repeat capability, similar to that pioneered on our popular FT-8100R Dual Band FM Mobile! One-Touch Band-Pattern
To save valuable time while operating a transceiver with the versatility of the FT-8900R, the “Hyper Memory” feature allows you to store a complete set of configuration data for the two bands on which you’re operating. Besides the usual storage of frequency and tone data, Hyper Memory will store such setup parameters as Automatic Repeater Shift status, Packet parameters, Scanning mode, and VFO tracking, avoiding the need to change each of these functions manually on a regular basis. CTCSS and DCS Encoders Built In
Providing excellent performance even under difficult link conditions, Yaesu’s 50-tone sub-audible CTCSS and 104-tone DCS signaling systems ensure that you have full access to repeater and remote-base inputs, and the built-in CTCSS/DCS decoders allow silent listening on busy channels. Plus you get Tone Search Scanning, which will scan for the tone being received on an incoming signal, allowing you to match tones quickly when operating on a new repeater system Easy Setup for FM Satellite Operation
For operating on FM satellites like UO-14, the versatile memory system of the FT-8900R allows you to store a set of uplink and downlink frequencies that account for Doppler shift over the entire horizon-to-horizon pass, allowing you to select the optimum uplink/downlink combination effortlessly! Truly Independent Two-Channel Operation
Basically operating as two radios in one, the FT-8900R may be configured in a number of ways. For example, you can set up the "left" side of the rig for operation on 29, 50, 144, or 430 MHz operation, while setting the "right" side either to 144 MHz or 430 MHz. And, if you like, you can configure the FT-8900R for 144-144 MHz or 430-430 MHz Dual Receive operation, so you'll never miss out on the action!
The left and right sides have their own Volume and Squelch controls, as well as S-Meters, so your operating preferences are never compromised.

Βασίλης Λέκκας - Να σου δώσω μια να σπάσεις

Βασίλης Λέκκας - Να σου δώσω μια να σπάσεις

ΒΑΣΙΛΗΣ ΛΕΚΚΑΣ
ΝΑ ΣΟΥ ΔΩΣΩ ΜΙΑ ΝΑ ΣΠΑΣΕΙΣ (με 2 CD)
Ο Βασίλης Λέκκας τραγουδά Στέλιο Καζαντζίδη
Κείμενα – σχόλια: Κώστας Μπαλαχούτης, Κώστας Κοκκώνης
Μπουζούκια-μπαγλαμάδες: Παναγιώτης Στεργίου, Ηλίας Πουρτσίδης
Ακορντεόν: Τάσος Καντάς
Πιάνο-κιθάρα-ενορχήστρωση στο «Της γερακίνας γιος»: Νίκος Πιτλόγλου
Βιολιά: Δημήτρης Τσιβγούλης, Βαγγέλης Τούντας
Μπάσο: Δημήτρης Στασινός
Τύμπανα-κρουστά: Νίκος Τσιατσούλης
Κιθάρες-ενορχήστρωση-programming: Αντώνης Γούναρης
Ηχογράφηση-μίξη ήχου (Studio Πόρτες): Αντώνης Γούναρης
Πρόσθετες ηχογραφήσεις-mastering (Studio Arion Music): Νίκος Πιτλόγλου ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΑΚΟΥΣΤΕ ΤΟ ΚΑΙ ΞΕΦΥΛΛΙΣΤΕ ΤΟ ΕΔΩ

Προγνωστικοί Χάρτες Ανέμων επιφανείας

ΠΡΟΓΝΩΣΕΙΣ ΘΑΛΑΣΣΩΝ

ΔΕΛΤΙΟ ΚΑΙΡΟΥ ΓΙΑ ΤΗ METAREA 3
ΕΘΝΙΚΗ ΜΕΤΕΩΡΟΛΟΓΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ
ΑΘΗΝΑ, ΣΑΒΒΑΤΟ 09 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2016 / 0400 UTC

- ΑΝΕΜΟΙ: ΚΛΙΜΑΚΑ ΜΠΟΦΟΡ
- ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΘΑΛΑΣΣΑΣ: ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ ΥΨΟΣ ΚΥΜΑΤΟΣ
ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: ΟΙ ΡΙΠΕΣ ΤΟΥ ΑΝΕΜΟΥ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ 40 ΤΟΙΣ ΕΚΑΤΟ
ΙΣΧΥΡΟΤΕΡΕΣ ΤΗΣ ΕΝΤΑΣΗΣ ΠΟΥ ΔΙΝΕΤΑΙ ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΟ ΜΕΓΙΣΤΟ ΥΨΟΣ ΚΥΜΑΤΟΣ
ΕΩΣ ΚΑΙ ΔΙΠΛΑΣΙΟ ΤΟΥ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΥ

ΜΕΡΟΣ 1
ΑΝΑΓΓΕΛΙΑ ΚΑΜΙΑ
ΜΕΡΟΣ 2
ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΟΨΗ 08-04-16/21 UTC
ΣΧΕΔΟΝ ΣΤΑΣΙΜΟ ΧΑΜΗΛΟ ΜΕ ΚΕΝΤΡΟ 999 ΣΤΗΝ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΑΔΡΙΑΤΙΚΗ
ΑΝΑΜΕΝΕΤΑΙ 1000 ΣΤΙΣ 09/12 UTC. ΧΑΜΗΛΟ ΜΕ ΚΕΝΤΡΟ 1005 ΝΟΤΙΟΑΝΑΤΟΛΙΚΑ
ΤΗΣ ΚΡΗΤΗΣ ΚΙΝΕΙΤΑΙ ΒΟΡΕΙΟΑΝΑΤΟΛΙΚΑ ΚΑΙ ΑΝΑΜΕΝΕΤΑΙ 1004 ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ
ΣΤΙΣ 09/12 UTC
ΜΕΡΟΣ 3
ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΜΕΧΡΙ 10 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 04 UTC
ΒΟΡΕΙΑ ΑΔΡΙΑΤΙΚΗ
ΒΟΡΕΙΟΑΝΑΤΟΛΙΚΟΙ 3 Η 4. ΛΙΓΟ ΤΑΡΑΓΜΕΝΗ. ΤΟΠΙΚΑ ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΕΝΗ.
ΚΑΤΑΙΓΙΔΑ
ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΑΔΡΙΑΤΙΚΗ
ΚΥΚΛΩΝΙΚΟΙ 3 Η 4. ΛΙΓΟ ΤΑΡΑΓΜΕΝΗ. ΤΟΠΙΚΑ ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΕΝΗ. ΚΑΤΑΙΓΙΔΑ
ΝΟΤΙΑ ΑΔΡΙΑΤΙΚΗ
ΔΥΤΙΚΟΙ ΝΟΤΙΟΔΥΤΙΚΟΙ 3 Η 4 ΓΡΗΓΟΡΑ ΝΟΤΙΟΙ ΝΟΤΙΟΑΝΑΤΟΛΙΚΟΙ 4. ΛΙΓΟ
ΤΑΡΑΓΜΕΝΗ. ΤΟΠΙΚΑ ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΕΝΗ. ΚΑΤΑΙΓΙΔΑ
ΜΠΟΥΤ
ΔΥΤΙΚΟΙ ΝΟΤΙΟΔΥΤΙΚΟΙ 5 Η 6. ΤΑΡΑΓΜΕΝΗ
ΜΕΛΙΤΑ
ΝΟΤΙΟΙ ΝΟΤΙΟΔΥΤΙΚΟΙ 4 Η 5 ΓΡΗΓΟΡΑ ΑΠΟ ΤΑ ΔΥΤΙΚΑ ΒΟΡΕΙΟΔΥΤΙΚΟΙ 6 Η 7.
ΤΑΡΑΓΜΕΝΗ
ΓΚΑΜΠΕΣ
ΝΟΤΙΟΙ 4 Η 5 ΠΟΛΥ ΓΡΗΓΟΡΑ ΑΠΟ ΤΑ ΔΥΤΙΚΑ ΒΟΡΕΙΟΙ ΒΟΡΕΙΟΔΥΤΙΚΟΙ 5 Η 6.
ΤΑΡΑΓΜΕΝΗ
ΣΙΔΡΑ
ΝΟΤΙΟΔΥΤΙΚΟΙ 4 Η 5 ΣΤΑ ΒΟΡΕΙΑ 5 Η 6 ΑΡΓΟΤΕΡΑ ΒΟΡΕΙΟΔΥΤΙΚΟΙ 6 Η 7.
ΤΑΡΑΓΜΕΝΗ
ΒΟΡΕΙΟ ΙΟΝΙΟ
ΝΟΤΙΟΙ ΝΟΤΙΟΔΥΤΙΚΟΙ 3 Η 4 ΓΡΗΓΟΡΑ 4 Η 5. ΤΑΡΑΓΜΕΝΗ. ΤΟΠΙΚΑ
ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΕΝΗ
ΝΟΤΙΟ ΙΟΝΙΟ
ΔΥΤΙΚΟΙ ΝΟΤΙΟΔΥΤΙΚΟΙ 4 Η 5. ΤΑΡΑΓΜΕΝΗ. ΤΟΠΙΚΑ ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΕΝΗ
ΠΑΤΡΑΙΚΟΣ
ΝΟΤΙΟΔΥΤΙΚΟΙ 3 Η 4. ΛΙΓΟ ΤΑΡΑΓΜΕΝΗ
ΚΟΡΙΝΘΙΑΚΟΣ
ΔΥΤΙΚΟΙ ΒΟΡΕΙΟΔΥΤΙΚΟΙ 3 Η 4 ΓΡΗΓΟΡΑ 5 Η 6. ΛΙΓΟ ΤΑΡΑΓΜΕΝΗ Η
ΤΑΡΑΓΜΕΝΗ
ΘΑΛΑΣΣΑ ΚΥΘΗΡΩΝ
ΔΥΤΙΚΟΙ ΝΟΤΙΟΔΥΤΙΚΟΙ 4 Η 5 ΓΡΗΓΟΡΑ 5 Η 6. ΤΑΡΑΓΜΕΝΗ
ΝΟΤΙΟΔΥΤΙΚΟ ΚΡΗΤΙΚΟ
ΔΥΤΙΚΟΙ ΝΟΤΙΟΔΥΤΙΚΟΙ 4 Η 5 ΣΤΑ ΝΟΤΙΟΔΥΤΙΚΑ ΜΕΤΑΒΛΗΤΟΙ 3 Η 4. ΛΙΓΟ
ΤΑΡΑΓΜΕΝΗ Η ΤΑΡΑΓΜΕΝΗ. ΤΟΠΙΚΑ ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΕΝΗ
ΝΟΤΙΟΑΝΑΤΟΛΙΚΟ ΚΡΗΤΙΚΟ ΙΕΡΑΠΕΤΡΑ
ΔΥΤΙΚΟΙ ΒΟΡΕΙΟΔΥΤΙΚΟΙ 4 Η 5. ΛΙΓΟ ΤΑΡΑΓΜΕΝΗ Η ΤΑΡΑΓΜΕΝΗ. ΤΟΠΙΚΑ
ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΕΝΗ
ΤΑΥΡΟΣ
ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΙ 6 Η 7. ΤΑΡΑΓΜΕΝΗ Η ΚΥΜΑΤΩΔΗΣ. ΤΟΠΙΚΑ ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΕΝΗ.
ΚΑΤΑΙΓΙΔΑ
ΔΕΛΤΑ
ΝΟΤΙΟΙ ΝΟΤΙΟΑΝΑΤΟΛΙΚΟΙ 5 Η 6 ΓΡΗΓΟΡΑ ΑΠΟ ΤΑ ΔΥΤΙΚΑ ΔΥΤΙΚΟΙ
ΒΟΡΕΙΟΔΥΤΙΚΟΙ 4 Η 5. ΛΙΓΟ ΤΑΡΑΓΜΕΝΗ Η ΤΑΡΑΓΜΕΝΗ. ΤΟΠΙΚΑ
ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΕΝΗ. ΚΑΤΑΙΓΙΔΑ
ΚΡΟΥΣΕΙΝΤ
ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΙ ΝΟΤΙΟΑΝΑΤΟΛΙΚΟΙ 4 Η 5 ΣΤΑ ΝΟΤΙΑ ΝΟΤΙΟΙ. ΛΙΓΟ ΤΑΡΑΓΜΕΝΗ.
ΤΟΠΙΚΑ ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΕΝΗ. ΚΑΤΑΙΓΙΔΑ
ΘΑΛΑΣΣΑ ΚΑΣΤΕΛΛΟΡΙΖΟΥ
ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΙ ΝΟΤΙΟΑΝΑΤΟΛΙΚΟΙ 6 Η 7 ΓΡΗΓΟΡΑ ΑΠΟ ΤΑ ΝΟΤΙΟΔΥΤΙΚΑ ΔΥΤΙΚΟΙ
ΒΟΡΕΙΟΔΥΤΙΚΟΙ 4 Η 5. ΤΑΡΑΓΜΕΝΗ
ΘΑΛΑΣΣΑ ΡΟΔΟΥ
ΝΟΤΙΟΑΝΑΤΟΛΙΚΟΙ 4 Η 5 ΠΟΛΥ ΓΡΗΓΟΡΑ ΔΥΤΙΚΟΙ ΝΟΤΙΟΔΥΤΙΚΟΙ. ΛΙΓΟ
ΤΑΡΑΓΜΕΝΗ Η ΤΑΡΑΓΜΕΝΗ
ΚΑΡΠΑΘΙΟ
ΔΥΤΙΚΟΙ ΒΟΡΕΙΟΔΥΤΙΚΟΙ 4 Η 5 ΓΡΗΓΟΡΑ ΔΥΤΙΚΟΙ ΝΟΤΙΟΔΥΤΙΚΟΙ. ΛΙΓΟ
ΤΑΡΑΓΜΕΝΗ Η ΤΑΡΑΓΜΕΝΗ
ΔΥΤΙΚΟ ΚΡΗΤΙΚΟ
ΔΥΤΙΚΟΙ 5 Η 6. ΤΑΡΑΓΜΕΝΗ
ΑΝΑΤΟΛΙΚΟ ΚΡΗΤΙΚΟ
ΔΥΤΙΚΟΙ ΒΟΡΕΙΟΔΥΤΙΚΟΙ 3 ΕΩΣ 5. ΛΙΓΟ ΤΑΡΑΓΜΕΝΗ Η ΤΑΡΑΓΜΕΝΗ
ΝΟΤΙΟΔΥΤΙΚΟ ΑΙΓΑΙΟ
ΝΟΤΙΟΔΥΤΙΚΟΙ 5 Η 6. ΤΑΡΑΓΜΕΝΗ
ΝΟΤΙΟΑΝΑΤΟΛΙΚΟ ΑΙΓΑΙΟ ΙΚΑΡΙΟ
ΝΟΤΙΟΔΥΤΙΚΟΙ 5 Η 6 ΚΑΙ ΑΝΑΤΟΛΙΚΑ ΤΟΥ 26.00 4 Η 5. ΤΑΡΑΓΜΕΝΗ
ΘΑΛΑΣΣΑ ΣΑΜΟΥ
ΝΟΤΙΟΙ ΝΟΤΙΟΔΥΤΙΚΟΙ 4 Η 5. ΛΙΓΟ ΤΑΡΑΓΜΕΝΗ Η ΤΑΡΑΓΜΕΝΗ
ΣΑΡΩΝΙΚΟΣ
ΔΥΤΙΚΟΙ ΝΟΤΙΟΔΥΤΙΚΟΙ 3 ΕΩΣ 5 ΓΡΗΓΟΡΑ ΔΥΤΙΚΟΙ ΒΟΡΕΙΟΔΥΤΙΚΟΙ. ΛΙΓΟ
ΤΑΡΑΓΜΕΝΗ
ΝΟΤΙΟΣ ΕΥΒΟΙΚΟΣ
ΝΟΤΙΟΙ ΝΟΤΙΟΔΥΤΙΚΟΙ 3 ΕΩΣ 5. ΛΙΓΟ ΤΑΡΑΓΜΕΝΗ
ΣΤΕΝΟ ΚΑΦΗΡΕΑ
ΝΟΤΙΟΙ ΝΟΤΙΟΔΥΤΙΚΟΙ 4 Η 5. ΛΙΓΟ ΤΑΡΑΓΜΕΝΗ
ΚΕΝΤΡΙΚΟ ΑΙΓΑΙΟ
ΝΟΤΙΟΙ ΝΟΤΙΟΔΥΤΙΚΟΙ 4 Η 5. ΛΙΓΟ ΤΑΡΑΓΜΕΝΗ Η ΤΑΡΑΓΜΕΝΗ
ΒΟΡΕΙΟΔΥΤΙΚΟ ΑΙΓΑΙΟ
ΝΟΤΙΟΙ ΝΟΤΙΟΔΥΤΙΚΟΙ 3 ΕΩΣ 5. ΛΙΓΟ ΤΑΡΑΓΜΕΝΗ
ΒΟΡΕΙΟΑΝΑΤΟΛΙΚΟ ΑΙΓΑΙΟ
ΝΟΤΙΟΙ ΝΟΤΙΟΔΥΤΙΚΟΙ 4 Η 5. ΛΙΓΟ ΤΑΡΑΓΜΕΝΗ
ΘΡΑΚΙΚΟ
ΜΕΤΑΒΛΗΤΟΙ 3 Η 4 ΚΑΙ ΑΝΑΤΟΛΙΚΑ ΤΟΥ 25.10 ΝΟΤΙΟΙ 4 Η 5. ΛΙΓΟ
ΤΑΡΑΓΜΕΝΗ. ΤΟΠΙΚΑ ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΕΝΗ
ΘΕΡΜΑΙΚΟΣ
ΜΕΤΑΒΛΗΤΟΙ 3 Η 4. ΛΙΓΟ ΤΑΡΑΓΜΕΝΗ. ΤΟΠΙΚΑ ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΕΝΗ

ΜΑΡΜΑΡΑ
ΜΕΤΑΒΛΗΤΟΙ 3 Η 4. ΗΡΕΜΗ Η ΛΙΓΟ ΤΑΡΑΓΜΕΝΗ. ΤΟΠΙΚΑ ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΕΝΗ
ΔΥΤΙΚΗ ΜΑΥΡΗ ΘΑΛΑΣΣΑ
ΜΕΤΑΒΛΗΤΟΙ 3 Η 4 ΣΤΑ ΒΟΡΕΙΑ ΝΟΤΙΟΑΝΑΤΟΛΙΚΟΙ 5 Η 6. ΛΙΓΟ ΤΑΡΑΓΜΕΝΗ Η
ΤΑΡΑΓΜΕΝΗ. ΤΟΠΙΚΑ ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΕΝΗ
ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΜΑΥΡΗ ΘΑΛΑΣΣΑ
ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΙ ΝΟΤΙΟΑΝΑΤΟΛΙΚΟΙ 5 Η 6. ΤΑΡΑΓΜΕΝΗ. ΤΟΠΙΚΑ ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΕΝΗ
ΠΡΟΟΠΤΙΚΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΠΟΜΕΝΕΣ 12 ΩΡΕΣ
ΔΕΝ ΑΝΑΜΕΝΟΝΤΑΙ ΘΥΕΛΛΩΔΕΙΣ ΑΝΕΜΟΙ

DAF 6x4 tractor

MD Trucks - Holland  
FOR SALE - ZUM VERKAUFEN - A VENDRE - PARA VENDER
 
 
DAF  FTT  CF 85.410     01-2010    305.000 km
6 X 4  , Steel suspention , ZF16 maual gearbox , comfort cab
Belgian origine , airco , very good condition , 
 
 
  MD Trucks | Hazeldonk 6258 | 4836 LG Breda | Holland
 
              tel. +31 6256 94 276  ( Whatsapp + Viber )
 
      erik@md-trucks.nl                     www.md-trucks.nl

Αβγό: RUPTURE περσεφόνη (Αθανασία Κανελλοπούλου)

RUPTURE περσεφόνη 
Παράσταση Χορού με την Αθανασία Κανελλοπούλου
Σάββατο 9 Απριλίου 2016 // ώρα 21.00 // είσοδος €7

Σύλληψη - χορογραφία - ερμηνεία: Αθανασία Κανελλοπούλου
Πρωτότυπη μουσική σύνθεση: MarioSammut
Φωτισμοί / Τεχνική Υποστήριξη: Αλέξανδρος Σεϊταρίδης
Φωτογραφίες: Χρυσάνθη Σιέμπου, Γιάννης Χατζηαντωνίου
Διάρκεια: 45 λεπτά
Δύο εαυτοί, του φωτός και του σκότους, ένα σύμπαν ολόκληρο σε μια ελάχιστη αναπαράσταση, στη διαχωριστική γραμμή της φωτοσκίασης, σε μια Περσεφόνη. 
Το RUPTURE περσεφόνη είναι μια σόλο παράσταση που κινείται στα όρια σωματικού θεάτρου και χορού. Ερευνά το θέμα της διάσπασης της ύπαρξης, το μοίρασμα ανάμεσα σε δυο τόπους, την εκούσια ή αναγκαστική εξορία και τους φραγμούς που θέτουμε εμείς οι ίδιοι στην πορεία μας. 
Άν η Τέχνη υμνεί το σημείο τομής του ανθρώπινου και χθόνιου με το άγνωστο, το υπέρτατο και το υποχθόνιο, πώς δύναται ο άνθρωπος να ισορροπήσει πάνω από τέτοιες αβύσσους; Η Περσεφόνη, η θηλυκή τούτη ύπαρξη, στέκει αιώνια ανάμεσα σ’ αυτούς τους κόσμους. Μετακινείται ανάμεσα στο φως και το σκοτάδι, ακροβατεί ελεύθερα μέσα σε αυτή τη διαίρεση προσπαθώντας να ισορροπήσει στις δύο αυτές πολικότητες. Ταγμένη να καταδύεται και να ανέρχεται. 
RUPTURE περσεφόνη. Μια περιήγηση στις αντανακλάσεις του ανθρώπινου τοπίου.
Η γυναικεία ταυτότητα και φύση στο πέρασμα των χρόνων και στην πορεία της εξέλιξης των ιδεών έχουν εμπνεύσει επανειλημμένα την μέχρι τώρα χορογραφική μου έρευνα. Η Περσεφόνη, είναι ένα σύμβολο κίνησης μεταξύ κόσμων, είναι η προσωπική μου περιήγησή στις αντανακλάσεις των σκοτεινών τοπίων του Ανθρώπινου πάνω στο μύθο του Θεϊκού.
Το έργο έχει παρουσιαστεί στα ακόλουθα φεστιβάλ: AckerstadtPalast/Βερολίνο, RamallahContemporaryDanceFestival/ Παλαιστίνη, SoloDanceFestivalGdansk/ Πολωνία,5thBonnerInternationalSoloFestival/ Βόννη, DanceFest Ακροποδητί/ Σύρος, TatavlaSahne/ Κωνσταντινούπολη, Baumstrasse, Αθήνα.
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ:
http://avgo.music-village.gr/gr/component/k2/item/197-rupture_persefoni

Η Αθανασία Κανελλοπούλου γεννήθηκε στην Αθήνα το 1979. Έχει σπουδάσει με υποτροφία χορό στο Λονδίνο και στη Νέα Υόρκη και Ισπανική Γλώσσα και Πολιτισμό. Για 17 συνεχή έτη έζησε και συνεργάστηκε με πολλές ομάδες στο εξωτερικό, όπως το χορόθεατρο WuppertalPinaBausch, LesBalletsCdelaB, JasminVardimonCompany, Cocoondance, AlexandraWaierstal κ.α. Από το 2008 έχει ξεκινήσει τη δική της χορογραφική έρευνα και έργα της έχουν παρουσιαστεί σε πολλά φεστιβάλ σε Ευρώπη, Ασία και Μέση Ανατολή. Έχει προσκληθεί ως χορογράφος από το Πανεπιστημίο Παραστατικών Τεχνών της Μάλτας, την Πειραματική Ακαδημία του Σάλζμπουργκ (SEAD), την ομάδα της JasminVardimon (JV2), το Κέντρο Σύγχρονου Χορού στο Κάιρο, την Ακαδημία Τεχνών της Ισλανδίαςκ.α. Σήμερα, εργάζεται ως ανεξάρτητη χορογράφος και performer, και παραδίδει σεμινάρια σύγρονου χορού και χορογραφίας ανά τον κόσμο.
www.athanasiakanellopoulou.blogspot.gr

Γενική πρόγνωση καιρού Ελλάδος (2 ημερών)

ΕΘΝΙΚΗ ΜΕΤΕΩΡΟΛΟΓΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ
ΕΘΝΙΚΟ ΜΕΤΕΩΡΟΛΟΓΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ
ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΚΑΙΡΟΥ ΕΛΛΑΔΑΣ ΠΟΥ ΕΚΔΟΘΗΚΕ
ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ 09-04-2016 / 0600 ΤΟΠΙΚΗ

ΜΕΡΟΣ 1
ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΣΗΜΕΡΑ ΣΑΒΒΑΤΟ 09-04-2016
ΓΕΝΙΚΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ - ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΣΕΙΣ

ΒΡΟΧΕΣ ΚΑΙ ΚΑΤΑΙΓΙΔΕΣ ΚΑΤΑ ΤΟΠΟΥΣ ΙΣΧΥΡΕΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΑΠΟΚΛΕΙΕΤΑΙ ΝΑ ΣΥΝΟΔΕΥΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΧΑΛΑΖΟΠΤΩΣΕΙΣ ΚΑΙ ΠΑΡΟΔΙΚΑ ΙΣΧΥΡΟΥΣ ΑΝΕΜΟΥΣ ΘΑ ΣΗΜΕΙΩΘΟΥΝ ΤΙΣ ΜΕΣΗΜΒΡΙΝΕΣ ΚΑΙ ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΕΣ ΩΡΕΣ ΣΤΗΝ ΗΠΕΙΡΟ, ΤΗ ΔΥΤΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΤΗ ΔΥΤΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟ ΚΑΙ ΤΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ.
ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΘΡΑΚΗ
ΚΑΙΡΟΣ: ΝΕΦΩΣΕΙΣ ΜΕ ΤΟΠΙΚΕΣ ΒΡΟΧΕΣ. ΤΙΣ ΜΕΣΗΜΒΡΙΝΕΣ ΚΑΙ ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΕΣ ΩΡΕΣ ΘΑ ΕΚΔΗΛΩΘΟΥΝ ΚΑΙ ΣΠΟΡΑΔΙΚΕΣ ΚΑΤΑΙΓΙΔΕΣ ΚΑΤΑ ΤΟΠΟΥΣ ΙΣΧΥΡΕΣ ΣΤΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ.
ΑΝΕΜΟΙ: ΜΕΤΑΒΛΗΤΟΙ 3 ΜΕ 4 ΚΑΙ ΣΤΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΑ ΝΟΤΙΟΙ 4 ΚΑΙ ΠΡΟΣΚΑΙΡΑ ΤΟΠΙΚΑ 5 ΜΠΟΦΟΡ.
ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ: ΑΠΟ 08 ΕΩΣ 21 ΒΑΘΜΟΥΣ ΚΕΛΣΙΟΥ
ΝΗΣΙΑ ΙΟΝΙΟΥ, ΗΠΕΙΡΟΣ, ΔΥΤΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΔΥΤΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
ΚΑΙΡΟΣ: ΝΕΦΩΣΕΙΣ ΜΕ ΤΟΠΙΚΕΣ ΒΡΟΧΕΣ ΚΑΙ ΒΑΘΜΙΑΙΑ ΣΠΟΡΑΔΙΚΕΣ ΚΑΤΑΙΓΙΔΕΣ. ΤΑ ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ ΤΙΣ ΜΕΣΗΜΒΡΙΝΕΣ ΚΑΙ ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΕΣ ΩΡΕΣ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΑ ΤΟΠΟΥΣ ΙΣΧΥΡΑ ΚΥΡΙΩΣ ΣΤΑ ΗΠΕΙΡΩΤΙΚΑ.
ΑΝΕΜΟΙ: ΔΥΤΙΚΟΙ ΝΟΤΙΟΔΥΤΙΚΟΙ 3 ΜΕ 5 ΜΠΟΦΟΡ.
ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ: ΑΠΟ 12 ΕΩΣ 21 ΒΑΘΜΟΥΣ ΚΕΛΣΙΟΥ.
ΘΕΣΣΑΛΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΕΥΒΟΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
ΚΑΙΡΟΣ: ΑΡΑΙΕΣ ΝΕΦΩΣΕΙΣ ΠΟΥ ΒΑΘΜΙΑΙΑ ΘΑ ΠΥΚΝΩΣΟΥΝ ΚΑΙ ΤΙΣ ΜΕΣΗΜΒΡΙΝΕΣ ΚΑΙ ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΕΣ ΩΡΕΣ ΘΑ ΣΗΜΕΙΩΘΟΥΝ ΤΟΠΙΚΕΣ ΒΡΟΧΕΣ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΒΟΡΕΙΟΤΕΡΕΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ ΣΠΟΡΑΔΙΚΕΣ ΚΑΤΑΙΓΙΔΕΣ.
ΑΝΕΜΟΙ: ΔΥΤΙΚΟΙ ΝΟΤΙΟΔΥΤΙΚΟΙ 3 ΜΕ 5 ΚΑΙ ΤΟΠΙΚΑ ΣΤΑ ΝΟΤΙΑ 6 ΜΠΟΦΟΡ.
ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ: ΑΠΟ 11 ΕΩΣ 25 ΒΑΘΜΟΥΣ ΚΕΛΣΙΟΥ.
ΚΥΚΛΑΔΕΣ, ΚΡΗΤΗ
ΚΑΙΡΟΣ: ΑΡΑΙΕΣ ΝΕΦΩΣΕΙΣ ΚΑΤΑ ΠΕΡΙΟΔΟΥΣ ΠΙΟ ΠΥΚΝΕΣ.
ΑΝΕΜΟΙ: ΔΥΤΙΚΟΙ ΝΟΤΙΟΔΥΤΙΚΟΙ 4 ΜΕ 6 ΜΠΟΦΟΡ.
ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ: ΑΠΟ 14 ΕΩΣ 23 ΒΑΘΜΟΥΣ ΚΕΛΣΙΟΥ.
ΝΗΣΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ, ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ
ΚΑΙΡΟΣ: ΑΡΑΙΕΣ ΝΕΦΩΣΕΙΣ ΚΑΤΑ ΠΕΡΙΟΔΟΥΣ ΠΙΟ ΠΥΚΝΕΣ ΜΕ ΠΙΘΑΝΟΤΗΤΑ ΤΟΠΙΚΩΝ ΒΡΟΧΩΝ.
ΑΝΕΜΟΙ: ΑΠΟ ΝΟΤΙΕΣ ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΙΣ 4 ΜΕ 5 ΚΑΙ ΣΤΑ ΝΟΤΙΑ ΠΡΟΣΚΑΙΡΑ ΤΟΠΙΚΑ 6 ΜΠΟΦΟΡ.
ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ: ΑΠΟ 15 ΕΩΣ 24 ΒΑΘΜΟΥΣ ΚΕΛΣΙΟΥ.
ΑΤΤΙΚΗ
ΚΑΙΡΟΣ: ΑΡΑΙΕΣ ΝΕΦΩΣΕΙΣ ΠΟΥ ΒΑΘΜΙΑΙΑ ΘΑ ΠΥΚΝΩΣΟΥΝ. ΤΙΣ ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΕΣ ΩΡΕΣ ΠΙΘΑΝΟΤΗΤΑ ΤΟΠΙΚΩΝ ΒΡΟΧΩΝ ΣΤΑ ΔΥΤΙΚΑ ΚΑΙ ΤΑ ΒΟΡΕΙΑ.
ΑΝΕΜΟΙ: ΔΥΤΙΚΟΙ ΝΟΤΙΟΔΥΤΙΚΟΙ 3 ΜΕ 5 ΜΠΟΦΟΡ.
ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ: ΑΠΟ 12 ΕΩΣ 23 ΒΑΘΜΟΥΣ ΚΕΛΣΙΟΥ.
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
ΚΑΙΡΟΣ: ΛΙΓΕΣ ΝΕΦΩΣΕΙΣ ΠΟΥ ΒΑΘΜΙΑΙΑ ΘΑ ΑΥΞΗΘΟΥΝ ΚΑΙ ΘΑ ΣΗΜΕΙΩΘΟΥΝ ΤΟΠΙΚΕΣ ΒΡΟΧΕΣ ΚΑΙ ΣΠΟΡΑΔΙΚΕΣ ΚΑΤΑΙΓΙΔΕΣ ΚΥΡΙΩΣ ΤΙΣ ΜΕΣΗΜΒΡΙΝΕΣ ΚΑΙ ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΕΣ ΩΡΕΣ.
ΑΝΕΜΟΙ: ΜΕΤΑΒΛΗΤΟΙ 3 ΜΠΟΦΟΡ.
ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ: ΑΠΟ 13 ΕΩΣ 22 ΒΑΘΜΟΥΣ ΚΕΛΣΙΟΥ.
ΜΕΡΟΣ 2
ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ 10-04-2016
ΚΑΙΡΟΣ: ΝΕΦΩΣΕΙΣ ΜΕ ΤΟΠΙΚΕΣ ΒΡΟΧΕΣ, ΧΙΟΝΙΑ ΣΤΑ ΗΠΕΙΡΩΤΙΚΑ ΟΡΕΙΝΑ ΚΑΙ
ΚΑΤΑΙΓΙΔΕΣ ΑΡΧΙΚΑ ΣΤΑ ΔΥΤΙΚΑ ΚΑΙ ΒΑΘΜΙΑΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΥΠΟΛΟΙΠΗ ΧΩΡΑ. ΤΑ ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ ΚΑΤΑ ΤΟΠΟΥΣ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΙΣΧΥΡΑ ΑΡΧΙΚΑ ΣΤΟ ΙΟΝΙΟ, ΤΗΝ ΗΠΕΙΡΟ ΚΑΙ ΤΗ ΔΥΤΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ ΚΑΙ ΒΑΘΜΙΑΙΑ ΚΑΙ ΣΤΑ ΥΠΟΛΟΙΠΑ ΗΠΕΙΡΩΤΙΚΑ. ΤΟ ΒΡΑΔΥ ΙΣΧΥΡΕΣ ΒΡΟΧΕΣ ΚΑΙ ΚΑΤΑΙΓΙΔΕΣ ΘΑ ΕΚΔΗΛΩΘΟΥΝ ΣΤΑ ΝΗΣΙΑ ΤΟΥ ΒΟΡΕΙΟΥ ΚΑΙ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ ΕΝΩ ΣΤΑ ΔΥΤΙΚΑ ΚΑΙ ΝΟΤΙΑ ΘΑ ΕΞΑΣΘΕΝΗΣΟΥΝ.
ΑΝΕΜΟΙ: ΝΟΤΙΟΔΥΤΙΚΟΙ 4 ΜΕ 6 ΚΑΙ ΣΤΑ ΝΟΤΙΑ ΠΕΛΑΓΗ ΤΟΠΙΚΑ 7 ΜΠΟΦΟΡ. ΒΑΘΜΙΑΙΑ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΑ ΔΥΤΙΚΑ ΘΑ ΣΤΡΑΦΟΥΝ ΣΕ ΔΥΤΙΚΟΥΣ ΒΟΡΕΙΟΔΥΤΙΚΟΥΣ ΜΕ ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΕΝΤΑΣΗ.
ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ: ΣΕ ΠΤΩΣΗ.

Boss SYB-5 Bass Synthesizer -30% στο Weekend Offer!




ΓΙΑΝΝΗΣ ΖΟΥΓΑΝΕΛΗΣ - ΝΕΟ CD - NEΟ ΤΡΑΓΟΥΔΙ

Γιάννης Ζουγανέλης
ΝΕΟ CD
“Aκατάλληλα κι ερωτικά”
Κυκλοφορεί στα δισκοπωλεία και όλα τα ψηφιακά καταστήματα δίσκων από την ΜΙΝΟS – ΕΜΙ.
Ένα ακόμα δείγμα αυτής της ξεχωριστής δουλειάς, ένα ιδιαίτερο ντουέτο του Γιάννη Ζουγανέλη με τη Σοφία Κουρτίδου.
ΔΕΛΤΙΟ
Γιάννης Ζουγανέλης – Σοφία Κουρτίδου
Μουσική: Γιάννης Ζουγανέλης
Στίχοι: Σταύρος Σταύρου

Τα παιδιά του Μπαχ. Μουσικοθεατρικό αναλόγιο για όλη την οικογένεια. 2η Παράσταση

Μουσικοθεατρικό Αναλόγιο για όλη την οικογένεια
Τα παιδιά του Μπαχ
Τα πιο ταλαντούχα παιδιά γίνονται τα παιδιά του Μπαχ
Σάββατο 9 Απριλίου, 19:00
Ιδέα-Κείμενο-Σκηνοθετική & Σκηνογραφική επιμέλεια: Μάγδα Μαυρογιάννη
Πιανίστες: Μαθητές πιάνου, πολυβραβευμένοι πανελληνίως και διεθνώς, της καθηγήτριας Αγάθης Λεϊμονή
Δείτε φωτογραφίες από τη πρώτη παράσταση στις 2 Απριλίου εδώ
Πολυχώρος της Μουσικής Βιβλιοθήκης του
Συλλόγου Οι Φϊλοι της Μουσικής
Στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών
Πως να είναι άραγε η ζωή δίπλα σ΄έναν μεγαλοφυή πατέρα, τον Γιόχαν Σεμπάστιαν Μπαχ;
Η πολυμελής οικογένεια Μπαχ επί σκηνής μας περιγράφει την ιστορία της μέσα από την κίνηση των πλήκτρων και του λόγου.
Η ροή της ιστορίας ντυμένη με τη ροή της μουσικής, η ενδυματολογική και εικαστική αρμονία του χώρου δημιουργεί εικόνες, ρυθμό, ενδιαφέρον, συγκίνηση στη φαντασία του θεατή.
Η Μάγδα Μαυρογιάννη στο ρόλο της ?ννας Μαγκνταλένα Μπαχ αφηγείται με το δικό της τρόπο την ιστορία, από τότε που πρωτογνώρισε τον Γιόχαν Σεμπάστιαν Μπαχ, αρχιμουσικό της εκκλησίας της Αγίας Αικατερίνης, να παίζει το όργανο, όμοιος με τον ?γιο Γεώργιο, κι εκείνη η μοναδική ακροάτριά του να φεύγει τρέμοντας από την εκκλησία, να τον παντρεύεται, να τον γνωρίζει τόσο καλά όσο κανένας άλλος και να γίνεται η ιδανική μητέρα και σύντροφος για όλη τη ζωή.
Η οικογένεια Μπαχ ήταν μια μεγάλη οικογένεια μουσικών από τη Γερμανία. Το γενεαλογικό της δέντρο ξεκινάει από τον Γενάρχη Χανς Μπαχ 1619 και αποτελεί μοναδικό φαινόμενο στην παγκόσμια ιστορία λόγω της πολιτιστικής της προσφοράς αφού ανέδειξε πάνω από 50 μουσικούς.
Οι νεαροί πιανίστες ερμηνεύουν τα ΠΑΙΔΙΑ ΤΟΥ ΜΠΑΧ (Βίλχελμ Φρήντμαν Μπαχ, Καρλ Φιλιπ Εμμάνουελ Μπαχ, Γιόχαν Γκότφριντ Μπέρνχαρντ Μπαχ, Γκότφριντ Μπερνχαρντ Μπαχ, Γκότφριντ Χαινριχ Μπαχ, Ελίζαμπεθ Ιουλιάνα Φρειδερίκη Μπαχ) μέσα από τα έργα του, όπως Πρελούδια και Φούγκες από το Καλώς Συγκερασμένο Κλειδοκύμβαλο κ.ά.
Κόστος συμμετοχής: 8€ (παιδικό), 10€. Έναρξη προπώλησης: Τετάρτη 16 Μαρτίου.Εισιτήρια: www.ticketservices.gr, 210 72.34.567, Πανεπιστημίου 39 (Στοά Πεσμαζόγλου) Δ-Π 9-5, Σάββατο 9-3 και στο εκδοτήριο της Μουσικής Βιβλιοθήκης στο Μέγαρο, (Δ-Π και Κυριακή 10-4)