Σάββατο 6 Δεκεμβρίου 2008

ΒΙΒΛΙΟΠΡΟΤΑΣΕΙΣ

ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΠΡΩΤΟΠΟΡΙΑΤο σώμα Συγγραφείς: Stephenie Meyer Εκδότης: Πλατύπους εκδοτική Σελίδες: 696 Ημ. Έκδοσης: 01/01/2008
Από το δέντρο στο λαβύρινθο Ιστορικές μελέτες για το σημείο και την ερμηνεία Συγγραφείς: Ουμπέρτο Έκο Θέμα: Φιλοσοφία Εκδότης: Ελληνικά Γράμματα Μετάφραση: Έφη Καλλιφατίδη Σελίδες: 490 Ημ. Έκδοσης: 01/11/2008 Ντίβα Το χρονικό μιας μαρτυρίας που δεν γράφτηκε Συγγραφείς: Βασίλης Βασιλικός Θέμα: Ελληνική πεζογραφία Εκδότης: Ηλέκτρα Σελίδες: 140 Ημ. Έκδοσης: 01/10/2008Τελευταίο τραγούδι για τον Ρέμπους Συγγραφείς: Ίαν Ράνκιν Θέμα: Ξένη πεζογραφία Εκδότης: Μεταίχμιο Μετάφραση: Αλεξάνδρα Κονταξάκη Σελίδες: 544 Ημ. Έκδοσης: 01/11/2008
Το κίτρινο σπίτι
του Martin Gayford Θέμα: Βιογραφίες Εκδότης: Ίνδικτος Μετάφραση: Δήμητρα Βελισσαρίου Σελίδες: 317 Ημ. Έκδοσης: 01/01/2008
Χ. Φ. Λάβκραφτ Εναντίον του κόσμου Εναντίον της ζωής Συγγραφείς: Μισέλ Ουελμπέκ Θέμα: Γλώσσα- κριτική (Δοκίμια, μελέτε Εκδότης: Βιβλιοπωλείον της Εστίας Μετάφραση: Βασίλειος Πατσογιάννης Σελίδες: 154 Ημ. Έκδοσης: 01/11/2008

ΕΙΔΙΚΑ ΒΙΒΛΙΑ - ΝΕΕΣ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΕΣ

ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΙΝΔΙΚΤΟΣΧΑΡΙΣΜΑΤΙΚΗ ΟΔΟΣ - ΕΡΜΗΝΕΙΑ ΣΤΟΝ ΒΙΟ ΤΟΥ ΟΣΙΟΥ ΝΕΙΛΟΥ ΤΟΥ ΚΑΛΑΒΡΟΥ [Χαρτόδετο] ΑΡΧ. ΑΙΜΙΛΙΑΝΟΣ ΣΙΜΩΝΟΠΕΤΡΙΤΗΣ Σελίδες: 276 ISBN: 978-960-518-358-5 Η ερμηνεία του Γέροντος Αιμιλιανού στον Βίο του οσίου Νείλου του Καλαβρού αποτελεί καρπό βαθειάς προσωπικής επιγνώσεως ότι οι Βίοι των αγίων μάς βοηθούν ώστε η πνευματική ζωή μας να είναι απόρροια και κατάκτηση του Αγίου Πνεύματος, για να ζούμε ως εν παραδείσω. Την εμπειρία του αυτή θέλησε να την μεταδώσει κατά το έτος 1977 στα πνευματικά του παιδιά, τους μοναχούς της Ιεράς Μονής Σίμωνος Πέτρας και τις αδελφές του Ιερού Κοινοβίου Ευαγγελισμού Ορμύλιας, υπό μορφήν προφορικών κατηχήσεων.
Αυτό είναι το περιεχόμενο του παρόντος τόμου. Οι λόγοι του Γέροντα Αιμιλιανού, λόγοι εμπειρικοί, δεν μας θυμίζουν μια ξεχασμένη πραγματικότητα αλλά εξακολουθούν να είναι η πλέον επίκαιρη τροφή για τους ανθρώπους του σήμερα. Η Χαρισματική Οδός, κυκλοφορεί σε Πανόδετη και Χαρτόδετη έκδοση. ΧΑΡΙΣΜΑΤΙΚΗ ΟΔΟΣ - ΕΡΜΗΝΕΙΑ ΣΤΟΝ ΒΙΟ ΤΟΥ ΟΣΙΟΥ ΝΕΙΛΟΥ ΤΟΥ ΚΑΛΑΒΡΟΥ [Πανόδετο] ΑΡΧ. ΑΙΜΙΛΙΑΝΟΣ ΣΙΜΩΝΟΠΕΤΡΙΤΗΣ Σελίδες: 276 ISBN: 978-960-518-358-5
ΙΝΔΙΚΤΟΣ ΑΝΩΝΥΜΟΣ ΕΚΔΟΤΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ, Καλλιδρομίου 64, 114 73, Αθήνα, Τηλ. 2108838007 - 2108251889, Fax. 2108215389 Υποκατάστημα Θεσσαλονίκης: Εξαδακτύλου 5, 54635 Θεσσαλονίκη, Τηλ. 2310231083, Fax. 2310262399 E-mail. indiktos@indiktos.gr,

Η κρίση φέρνει ντόμινο απολύσεων

ΑΠΟ ΤΑ ΝΕΑ
Οι ήδη επιβαρυμένες επιχειρήσεις αδυνατούν πλέον να αντεπεξέλθουν στις υποχρεώσεις τους λόγω έλλειψης ρευστότητας που επιφέρει η κρίση Η κρίση φέρνει ντόμινο απολύσεων 3.100 απολύσεις τον Νοέμβριο, ενώ προβλέπεται νέο κύμα ανεργίας στις αρχές του 2009ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΟΥΛΕΡΕΣ ΜΑΡΙΑ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ
Γιορτινή... καταιγίδα απολύσεων φέρνει η οικονομική κρίση.
Τον Νοέμβριο 3.100 άνθρωποι έχασαν τη δουλειά τους, ενώ καταγράφηκαν 840 διαθεσιμότητες.
Ήδη δεκάδες επιχειρήσεις προχωρούν σε μείωση προσωπικού - εκτός από τις απολύσεις χρησιμοποιούν τη δυνατότητα της διαθεσιμότητας, ενώ σε ορισμένες περιπτώσεις καταφεύγουν σε προγράμματα εθελουσίας εξόδου.
Το φαινόμενο είναι πιο έντονο σε περιοχές όπου είναι συγκεντρωμένες πολλές μεσαίου και μεγάλου μεγέθους παραγωγικές μονάδες- στα Οινόφυτα, τον Βόλο, τη Βόρεια Ελλάδα, αλλά και την Αττική.
Στελέχη των επιχειρήσεων αυτών παραδέχονται ότι τα προβλήματά τους δεν άρχισαν με την εκδήλωση της οικονομικής κρίσης- σημειώνουν ωστόσο ότι η κατάστασή τους επιβαρύνθηκε λόγω της έλλειψης ρευστότητας που αντιμετωπίζει τους τελευταίους μήνες η αγορά.
Στην κατηγορία αυτή εκτός από την Ενωμένη Κλωστοϋφαντουργία βρίσκονται η Αltec Τelecoms, οι Ελληνικές Ιχθυοκαλλιέργειες, η Βετανέτ και η Lannet του ομίλου Λαναρά.
Η λίστα με τις επιχειρήσεις που απολύουν εργαζομένους μεγαλώνει μέρα με τη μέρα.
Ανάμεσά τους βρίσκονται οι Φουλγκόρ, Χαλυβουργία Θεσσαλίας, Ηλεκτρολούξ, Διαμάντ- Βιντέρ, Ιntracom, Κεραμοποιία Κατσίκη και Ιntracom Τelecom
Διαβάστε όλο το άρθρο εδώ.

Παρών Αβραμόπουλου για το Οικονομίας

ΑΠΟ ΤΑ ΝΕΑΣυνεργάτες του υπουργού Υγείας λένε με έμφαση ότι «οι κεντρικοί στόχοι του στο υπουργείο έχουν επιτευχθεί πλέον», υποστηρίζοντας ουσιαστικά ότι έχει έλθει η ώρα για μετακίνηση Αβραμόπουλος: «Δεν επεδίωξα ποτέ θέση με ναργιλέ!» Δηλώνει έτοιμος να αναλάβει «την όποια αποστολή» και «παρών» για το υπουργείο Οικονομίας ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΔΙΟΝΥΣΗΣ ΝΑΣΟΠΟΥΛΟΣ
Ο Δημήτρης Αβραμόπουλος θεωρεί ότι έκλεισε ο κύκλος του στο υπουργείο Υγείας.
Το μήνυμα αυτό, όπως επιμένουν καλά πληροφορημένες πηγές, το έχει διαβιβάσει στο Μέγαρο Μαξίμου.
Όπως επίσης έχει διαμηνύσει ότι δηλώνει «παρών» για το υπουργείο Οικονομίας, εάν τελικά ο Πρωθυπουργός αποφασίσει κατά τον επικείμενο ανασχηματισμό να αντικαταστήσει τον Γ. Αλογοσκούφη και να δρομολογήσει αλλαγές στην οικονομική πολιτική.
Διαφοροποίηση.
Τακτικοί συνομιλητές του υπουργού Υγείας από το κομματικό στερέωμα δεν αποκλείουν να πρόκειται για ακόμη μία κίνηση από την πλευρά του προκειμένου να διαφοροποιηθεί από άλλα κορυφαία στελέχη, όπως η Ντόρα Μπακογιάννη ή ο Γ. Σουφλιάς που δεν δείχνουν τώρα πρόθυμοι να μετακινηθούν από το υπουργείο τους και να αναλάβουν το οικονομικό επιτελείο.
΄Η, ακόμη, ότι βάζει και πάλι στο στόχαστρο τον Γ. Αλογοσκούφη, με τον οποίο βρίσκεται σε κόντρα διαρκείας για τα μειωμένα κονδύλια στο υπουργείο Υγείας.
Διαβάστε όλο το άρθρο εδώ.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ Ο Δήμαρχος Καλαμαριάς Χριστόδουλος Οικονομίδης και το Δημοτικό Συμβούλιο σας προσκαλούν σε ημερίδα που θα πραγματοποιηθεί την Δευτέρα 8 Δεκεμβρίου 2008 και ώρα 18:00πμ στον πολυχώρο πολιτισμού «REMEZZO» (Νικ.Πλαστήρα - Αρετσού). με θέμα: «ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΤΗΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑΣ ΣΤΗΝ ΨΗΦΙΑΚΗ ΣΥΓΚΛΙΣΗ», η οποία πραγματοποιείται στα Πλαίσια του Έργου Ενημέρωσης και Ευαισθητοποίησης των Πολιτών & Επιχειρήσεων του Δήμου Καλαμαριάς για την Ψηφιακή Δημόσια Διοίκηση. Στην ημερίδα θα γίνει παρουσίαση των έργων που υλοποιήθηκαν στο πλαίσιο του Επιχειρησιακού Προγράμματος ‘Κοινωνίας της Πληροφορίας' και παρέχουν ηλεκτρονικές υπηρεσίες προς τους πολίτες και τις επιχειρήσεις του Δήμου. Αναφορά θα γίνει επίσης στην Ψηφιακή Στρατηγική 2006-2013 & στο Σχεδιασμό Νέων Δράσεων ΤΠΕ. Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΚΑΛΑΜΑΡΙΑΣ ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΔΗΣ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΑΠΟ ΤΟ infognomonpolitics
Θαλάσσιες ζώνες και Βρετανικές ΒάσειςΧάρτης της Κύπρου. Με κόκκινο-μωβ χρώμα οι βρετανικές βάσεις.
Χρήστος Ιακώβου, Διευθυντής του Κυπριακού Κέντρου Μελετών
Με αφορμή την κρίση που προκάλεσε η Τουρκία προσφάτως σχετικά με τις θαλάσσιες έρευνες που διεξάγει η Κυπριακή Δημοκρατία για κοιτάσματα πετρελαίου, επανήλθε στην επικαιρότητα το ζήτημα της οριοθέτησης της θαλασσίων ζωνών της Κυπριακής Δημοκρατίας (χωρικά ύδατα, συνορεύουσα ζώνη, αποκλειστική οικονομική ζώνη) αλλά και των μέσων επίλυσης του πολύπλοκου αυτού ζητήματος.
Από πλευράς στρατηγικής, η κρίση αυτή κατέδειξε την ανάγκη ύπαρξης συμφωνιών οι οποίες να οριοθετούν ευκρινώς επί χάρτου τις θαλάσσιες ζώνες, σύμφωνα με το διεθνές δίκαιο, που είναι άμεσα συνυφασμένες με θέματα κυριαρχίας, δικαιοδοσίας και οικονομικής εκμετάλλευσης από πλευράς Κυπριακής Δημοκρατίας.
Αυτό ακριβώς το σημείο υπομιμνήσκει τον έντονο διάλογο που ξέσπασε μετά την υποβολή του Σχεδίου Ανάν 5 σχετικά το κατά πόσο οι Βρετανικές Βάσεις θα μπορούσαν να αποκτήσουν δικαιώματα που...να συνδέονται με τις τρεις θαλάσσιες ζώνες της Κύπρου.
Σύμφωνα με τη Συνθήκη Εγκαθίδρυσης του 1960, οι Βρετανικές Βάσεις στην Κύπρο δεν είναι κράτος.
Από την άλλη, η Βρετανία επιμελώς δεν τις χαρακτηρίζει ως αποικία αφού δεν καταθέτει ετήσιες εκθέσεις στον ΟΗΕ (άρθρο 73 του Καταστατικού Χάρτη) όπως κάνει με άλλες περιοχές (π.χ. Βερμούδες, Νησιά Πίτκαιρν κά) αλλά απολαμβάνουν ενός ιδιότυπου καθεστώτος που δεν συναντάται άλλο παρόμοιο στο διεθνές δίκαιο.
Επιπλέον, σύμφωνα με το δεσμευτικό κείμενο που προσαρτάται στη Συνθήκη, η Βρετανία αναλαμβάνει τη δέσμευση να χρησιμοποιεί τις βάσεις μόνο για στρατιωτικούς σκοπούς χωρίς το δικαίωμα να τις εκχωρήσει σε τρίτο κράτος πλην της Κυπριακής Δημοκρατίας.
Στο Παράρτημα Α (παράγραφος 3) της Συνθήκης Εγκαθίδρυσης, η Κυπριακή Δημοκρατία δεσμευόταν να μην διεκδικήσει ως μέρος των δικών της χωρικών υδάτων θαλάσσιες περιοχές που εφάπτονται των Βάσεων σε πλάτος τριών ναυτικών μιλίων, για λόγους ασφαλείας των Βάσεων.
Οι θαλάσσιες αυτές περιοχές μπορεί να μην ευρίσκονται εντός των χωρικών υδάτων της Κυπριακής Δημοκρατίας δεν έχουν όμως το χαρακτήρα χωρικών υδάτων των Βάσεων.
Με άλλα λόγια δεν υπήρξε μέχρι σήμερα ούτε διάταγμα των Βάσεων ούτε νόμος του Ηνωμένου Βασιλείου που να θεωρεί τις θαλάσσιες περιοχές αυτές ως χωρικά ύδατα των Βάσεων, σύμφωνα με τον ορισμό της Συνθήκης για το Δίκαιο της Θάλασσας του 1982 και κατ’ επέκταση δεν μπορούν να διεκδικήσουν ούτε υφαλοκρηπίδα, ούτε συνορεύουσα ζώνη και, ακόμη περισσότερο, ούτε Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη.
Διαβάστε όλο το άρθρο και πολλά περισσότερα εδώ.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΑΠΟ ΤΟ E-PONTOS
ΦΙΛΑΝΘΡΩΠΙΚΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΠΟΝΤΙΩΝ ΠΟΛΥΚΑΣΤΡΟΥ ΚΑΙ ΠΕΡΙΧΩΡΩΝ ''ΟΙ ΑΚΡΙΤΕΣ'' Ο ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΠΟΝΤΙΩΝ ΠΟΛΥΚΑΣΤΡΟΥ ΚΑΙ ΠΕΡΙΧΩΡΩΝ "ΟΙ ΑΚΡΙΤΕΣ" ΣΑΣ ΚΑΛΟΥΝ ΣΤΗΝ 16η ΕΣΠΕΡΙΔΑ ΕΘΕΛΟΝΤΗ ΑΙΜΟΔΟΤΗ ΠΟΥ ΘΑ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΘΕΙ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ 7 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ ΣΤΙΣ 20:00 ΣΤΟ ΚΟΣΜΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ "ΝΟΤΕΣ", ΣΤΟ ΠΟΛΥΚΑΣΤΡΟ ΚΙΛΚΙΣ.
Η ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ ΜΕΤΑΞΥ ΑΛΛΩΝ, ΟΜΙΛΙΑ ΜΕ ΘΕΜΑ :
"ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΑΙΜΑΤΟΣ-ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΑΓΑΠΗΣ" ΑΠΟ ΤΗΝ ΟΛΥΜΠΙΟΝΙΚΗ ΚΑΙ ΤΜΗΜΑΤΑΡΧΗ ΕΘΕΛΟΝΤΙΣΜΟΥ ΤΟΥ ΔΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ, ΒΟΥΛΑ ΠΑΤΟΥΛΙΔΟΥ, ΒΡΑΒΕΥΣΗ ΑΙΜΟΔΟΤΩΝ ΚΑΙ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΟ ΓΛΕΝΤΙ.
Σύλλογος Ποντίων Πολυκάστρου και Περιχώρων "Οι Ακρίτες"
Εθνικής Αμύνης 37
Τ.Κ. 61200
Πολύκαστρο
Τηλ.: 2343022455 Φαξ: 2343020002 Κιν. 6937144403
Αφοί ΤσαχουρίδηΧώρος Τέχνων, 8/12/2008
Η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Ημαθίας, ο Δήμος Βέροιας, ο Όμιλος Φίλων Θεάτρου και Τεχνών Βέροιας και η Εύξεινος Λέσχη Βέροιας διοργανώνουν μουσική βραδιά αφιερωμένη στους διδάκτορες Βεροιώτες μουσικούς Ματθαίο και Κωνσταντίνο Τσαχουρίδη με τίτλο "Η Ημαθία τιμά τα παιδιά της" τη Δευτέρα, 8 Δεκεμβρίου 2008, ώρα 8:00 μ.μ. στο Χώρο Τεχνών Βέροιας.Ζώντας στο Λονδίνο τα τελευταία δέκα χρόνια και παρά το νεαρό της ηλικίας τους, τα δύο αδέρφια έχουν κατορθώσει να εμπλουτίσουν το βιογραφικό τους με συνεργασίες, γνωριμίες και επιτεύγματα τόσο στα ακαδημαϊκά όσο και στα καλλιτεχνικά δρώμενα της Βρετανικής πρωτεύουσας και της Ελλάδος.
Τη βραδιά θα πλαισιώσουν διακεκριμένοι μουσικοί και ακαδημαϊκοί από την Ελλάδα, αλλά και από τη Βρετανική πρωτεύουσα.
Οι παρευρισκόμενοι θα έχουν την ευκαιρία να έρθουν σε επαφή με διάφορους μουσικούς πολιτισμούς όπως του Αφγανιστάν, της Αρμενίας, του Λιβάνου και του Κουρδιστάν.
Θα ακουστούν μοναδικοί αυτοσχεδιασμοί από Αρμένικη ντουντούκ, ινδικές τάμπλες, κουρδικό ντάφ, λύρες, βυζαντινές συνθέσεις και μουσική από το συγκρότημα Μπακχτάρ.
Η ιδιαιτερότητα της βραδιάς έγκειται στην δεκάχρονη προσπάθεια των αδερφών Τσαχουρίδη να ‘παντρέψουν’ την ποντιακή μουσική με μουσικές παραδόσεις άλλων πολιτισμών και να την εντάξουν στον παγκόσμιο μουσικό χάρτη.
Η είσοδος είναι ελεύθερη και προσκλήσεις διατίθενται από τη γραμματεία του Χώρου Τεχνών πληροφορίες στο 2331078100.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Αρχηγείο Πυροσβεστικού Σώματος
Γραφείο Τύπου
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ: 2028 a Ώρα:13:00 Αθήνα:05/12/2008 Συνελήφθη, στα πλαίσια του αυτοφώρου, και θα οδηγηθεί στον Εισαγγελέα Ρόδου ο Κ.Ε. 55 ετών, ως υπαίτιος για την μεγάλη δασική πυρκαγιά που εκδηλώθηκε στις 04/12/08, στην περιοχή Σάλακος, του Δήμου Καμείρου, στη Ρόδο.
Σύμφωνα με τις μέχρι τώρα ενδείξεις, ο φερόμενος ως δράστης, έκαιγε ξερά κλαδιά στο κτήμα του, από τα οποία λόγω ισχυρών ανέμων η πυρκαγιά μεταδόθηκε στην παρακείμενη δασική έκταση.
Γραφείο Τύπου Α.Π.Σ., Ριζαρείου 1 και Μ. Ασίας, Χαλάνδρι, Τ.Κ. 15233 Τηλ.:2108178271-4, Fax: 2108178275-6, http://www.fireservice.gr/ - e-mail: mailto:ppeaps@otenet.gr