Σάββατο 6 Δεκεμβρίου 2008

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΑΠΟ ΤΟ E-PONTOS
ΦΙΛΑΝΘΡΩΠΙΚΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΠΟΝΤΙΩΝ ΠΟΛΥΚΑΣΤΡΟΥ ΚΑΙ ΠΕΡΙΧΩΡΩΝ ''ΟΙ ΑΚΡΙΤΕΣ'' Ο ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΠΟΝΤΙΩΝ ΠΟΛΥΚΑΣΤΡΟΥ ΚΑΙ ΠΕΡΙΧΩΡΩΝ "ΟΙ ΑΚΡΙΤΕΣ" ΣΑΣ ΚΑΛΟΥΝ ΣΤΗΝ 16η ΕΣΠΕΡΙΔΑ ΕΘΕΛΟΝΤΗ ΑΙΜΟΔΟΤΗ ΠΟΥ ΘΑ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΘΕΙ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ 7 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ ΣΤΙΣ 20:00 ΣΤΟ ΚΟΣΜΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ "ΝΟΤΕΣ", ΣΤΟ ΠΟΛΥΚΑΣΤΡΟ ΚΙΛΚΙΣ.
Η ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ ΜΕΤΑΞΥ ΑΛΛΩΝ, ΟΜΙΛΙΑ ΜΕ ΘΕΜΑ :
"ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΑΙΜΑΤΟΣ-ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΑΓΑΠΗΣ" ΑΠΟ ΤΗΝ ΟΛΥΜΠΙΟΝΙΚΗ ΚΑΙ ΤΜΗΜΑΤΑΡΧΗ ΕΘΕΛΟΝΤΙΣΜΟΥ ΤΟΥ ΔΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ, ΒΟΥΛΑ ΠΑΤΟΥΛΙΔΟΥ, ΒΡΑΒΕΥΣΗ ΑΙΜΟΔΟΤΩΝ ΚΑΙ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΟ ΓΛΕΝΤΙ.
Σύλλογος Ποντίων Πολυκάστρου και Περιχώρων "Οι Ακρίτες"
Εθνικής Αμύνης 37
Τ.Κ. 61200
Πολύκαστρο
Τηλ.: 2343022455 Φαξ: 2343020002 Κιν. 6937144403
Αφοί ΤσαχουρίδηΧώρος Τέχνων, 8/12/2008
Η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Ημαθίας, ο Δήμος Βέροιας, ο Όμιλος Φίλων Θεάτρου και Τεχνών Βέροιας και η Εύξεινος Λέσχη Βέροιας διοργανώνουν μουσική βραδιά αφιερωμένη στους διδάκτορες Βεροιώτες μουσικούς Ματθαίο και Κωνσταντίνο Τσαχουρίδη με τίτλο "Η Ημαθία τιμά τα παιδιά της" τη Δευτέρα, 8 Δεκεμβρίου 2008, ώρα 8:00 μ.μ. στο Χώρο Τεχνών Βέροιας.Ζώντας στο Λονδίνο τα τελευταία δέκα χρόνια και παρά το νεαρό της ηλικίας τους, τα δύο αδέρφια έχουν κατορθώσει να εμπλουτίσουν το βιογραφικό τους με συνεργασίες, γνωριμίες και επιτεύγματα τόσο στα ακαδημαϊκά όσο και στα καλλιτεχνικά δρώμενα της Βρετανικής πρωτεύουσας και της Ελλάδος.
Τη βραδιά θα πλαισιώσουν διακεκριμένοι μουσικοί και ακαδημαϊκοί από την Ελλάδα, αλλά και από τη Βρετανική πρωτεύουσα.
Οι παρευρισκόμενοι θα έχουν την ευκαιρία να έρθουν σε επαφή με διάφορους μουσικούς πολιτισμούς όπως του Αφγανιστάν, της Αρμενίας, του Λιβάνου και του Κουρδιστάν.
Θα ακουστούν μοναδικοί αυτοσχεδιασμοί από Αρμένικη ντουντούκ, ινδικές τάμπλες, κουρδικό ντάφ, λύρες, βυζαντινές συνθέσεις και μουσική από το συγκρότημα Μπακχτάρ.
Η ιδιαιτερότητα της βραδιάς έγκειται στην δεκάχρονη προσπάθεια των αδερφών Τσαχουρίδη να ‘παντρέψουν’ την ποντιακή μουσική με μουσικές παραδόσεις άλλων πολιτισμών και να την εντάξουν στον παγκόσμιο μουσικό χάρτη.
Η είσοδος είναι ελεύθερη και προσκλήσεις διατίθενται από τη γραμματεία του Χώρου Τεχνών πληροφορίες στο 2331078100.

Δεν υπάρχουν σχόλια: