Πέμπτη 27 Ιουνίου 2024

⚗ Ο συναρπαστικός κόσμος της επιστήμης σε περιμένει. Ακολούθησέ τον! 🔬









Νέες κυκλοφορίες και επανεκδόσεις από Τετάρτη 19 Ιουνίου

 

ΝΕΕΣ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΕΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΔΙΑΠΛΑΣΗ
Από την Τετάρτη 19 Ιουνίου οι Εκδόσεις Διάπλαση προσφέρουν στους μικρούς αναγνώστες μια καινούργια περιπέτεια του Άρφι, αγαπημένου ήρωα του μπεστ σέλερ των New York Times Μπορώ να γίνω ο σκύλος σου;. Ο συγγραφέας και εικονογράφος Τρόι Κάμινγκς επιστρέφει με το Βρήκα ένα γατάκι!, μια εξίσου αστεία και συγκινητική ιστορία, όπου ο Άρφι βρίσκει τον αδέσποτο Σκάμπερ και προσπαθεί να του βρει ένα σπιτάκι, πράγμα που τελικά δεν είναι τόσο εύκολο όσο φαίνεται. Για τους λάτρεις των γατιών και των σκυλιών, αλλά και για οποιονδήποτε έχει μια καρδιά που χτυπάει για τα αδέσποτα και εγκαταλειμμένα ζώα.
Ταυτόχρονα εγκαινιάζεται μια καινούργια σειρά, ΤΑ ΔΙΚΑ ΜΑΣ ΚΛΑΣΙΚΑ, που περιλαμβάνει σύντομες διασκευές αγαπημένων κλασικών έργων της ελληνικής λογοτεχνίας από σύγχρονες συγγραφείς, που παρουσιάζονται μέσα από εμπνευσμένες και πρωτότυπες εικονογραφήσεις.
Πρώτο βιβλίο στη σειρά το Παραμύθι χωρίς όνομα, βασισμένο στο ομώνυμο μυθιστόρημα της Πηνελόπης Δέλτα, σε διασκευή της Χρυσάνθης Καραΐσκου και εικονογράφηση του Κώστα Θεοχάρη, όπου παρακολουθούμε τον αγώνα του νεαρού πρίγκιπα Συνετού να ξαναφέρει την ευημερία στο βασίλειο των Μοιρολατρών, που η αδιαφορία του πατέρα του, του βασιλιά Αστόχαστου, το έχει οδηγήσει στη φτώχεια, τη διαφθορά και την κατάρρευση.
Στο δεύτερο βιβλίο της σειράς, Η γοργόνα, βασισμένο στο ομώνυμο διήγημα του Ανδρέα Καρκαβίτσα, σε διασκευή της Μαρίας Σούμπερτ και εικονογράφηση του Μιχάλη Κασάπη, ένας νεαρός ναύτης προσπαθεί να γλιτώσει τη ζωή του αλλά και ολόκληρο το καράβι όταν εμφανίζεται ξαφνικά μέσα από τα νερά η Γοργόνα και επιμένει να της απαντήσει αν ζει ο αδερφός της, ο βασιλιάς Αλέξανδρος.

Τρόι Κάμινγκς - Βρήκα ένα γατάκι!
BEST SELLER NEW YORK TIMES
Ο τυχεράκιας ο Άρφι έχει πια ένα σπίτι. Όταν όμως βρίσκει σ’ έναν υπόνομο ένα τρισχαριτωμένο αδέσποτο γατάκι, τον Σκάμπερ, αποφασίζει να του βρει κι εκείνου ένα. Και ποιος δεν θα ήθελε να έχει παρέα ένα τόσο γλυκό πλασματάκι – να το παίρνει αγκαλιά, να το χαϊδεύει, να του πετάει το κουβάρι για να παίξει;
Και πάλι όμως τα πράγματα δεν είναι τόσο εύκολα. Παρά τον αρχικό ενθουσιασμό των υποψήφιων αφεντικών, ο Σκάμπερ δεν καταφέρνει να στεριώσει πουθενά για πολύ. Ο Άρφι όμως έχει μια καταπληκτική ιδέα. Μια ιδέα που θα βοηθήσει τον φίλο του να βρει το σπιτικό που τόσο λαχταράει.
Μετά την τεράστια επιτυχία του Μπορώ να γίνω ο σκύλος σου;, ο Τρόι Κάμινγκς επιστρέφει με άλλη μία ιστορία γεμάτη ζεστασιά και χιούμορ, ιδανική για όσους λατρεύουν τις γάτες, όσους λατρεύουν τους σκύλους, αλλά και οποιονδήποτε έχει καρδιά και ευαισθητοποιείται στο θέμα των αδέσποτων και εγκαταλειμμένων ζώων.
Εικονογράφηση: Τρόι Κάμινγκς

Χρυσάνθη Καραΐσκου - Παραμύθι χωρίς όνομα
Βασισμένο στο ομώνυμο μυθιστόρημα της Πηνελόπης Δέλτα
Στο βασίλειο των Μοιρολατρών ανεβαίνει στον θρόνο ο Αστόχαστος, γιος του προηγούµενου βασιλιά Συνετού. Ο Αστόχαστος αδιαφορεί τελείως για τις υποθέσεις του βασιλείου και κοιτάζει µόνο να περνάει καλά. Η χώρα οδηγείται στη φτώχεια, τη διαφθορά και την κατάρρευση. Ο γιος του βασιλιά, ο νεαρός Συνετός, εγκαταλείπει απογοητευµένος το βασίλειο µαζί µε την αδελφή του την Ειρηνούλα για να βρει καλύτερη τύχη. Μετά από µια συνάντηση µε την κυρα-Φρόνηση και την κόρη της τη Γνώση, όµως, αποφασίζει να γυρίσει στην πατρίδα του και να αγωνιστεί για ν’ αλλάξουν τα πράγµατα. Θα καταφέρει να πάρει µε το µέρος του τον λαό του και να ξαναφέρει την ευηµερία στη χώρα του;
Η σειρά ΤΑ ΔΙΚΑ ΜΑΣ ΚΛΑΣΙΚΑ περιλαμβάνει σύντομες διασκευές αγαπημένων κλασικών έργων της ελληνικής λογοτεχνίας από σύγχρονες συγγραφείς, που παρουσιάζονται μέσα από εμπνευσμένες και πρωτότυπες εικονογραφήσεις. Ένας πραγματικός θησαυρός για τους μικρούς αναγνώστες!
Εικονογράφηση: Κώστας Θεοχάρης

Μαρία Σούμπερτ - Η γοργόνα
Βασισμένο στο ομώνυμο διήγημα του Ανδρέα Καρκαβίτσα
Εκείνο το βράδυ, πάνω στο κατάστρωμα, ο ναύτης δεν ήξερε αν αυτό που έβλεπε ήταν αλήθεια ή όνειρο. Γιατί ο ουρανός άλλαξε χρώμα, η θάλασσα αντάριασε και μετά ηρέμησε, κι από το βάθος του ορίζοντα εμφανίστηκε η Γοργόνα και τον ρωτούσε αν ζει ο αδερφός της, ο βασιλιάς Αλέξανδρος.
Τι μπορούσε ν’ απαντήσει ένας φτωχός ναύτης για να γλιτώσει όχι μόνο τη ζωή του αλλά και ολόκληρο το καράβι;
Η σειρά Τα δικά μας κλασικά περιλαμβάνει σύντομες διασκευές αγαπημένων κλασικών έργων της ελληνικής λογοτεχνίας από σύγχρονες συγγραφείς, που παρουσιάζονται μέσα από εμπνευσμένες και πρωτότυπες εικονογραφήσεις. Ένας πραγματικός θησαυρός για τους μικρούς αναγνώστες!
Εικονογράφηση: Μιχάλης Κασάπης
ΕΠΑΝΕΚΔΟΣΕΙΣ

Ευγένιος Τριβιζάς - Τσιμπιτσούξ και Τσιμπινέλα 3η ανατύπωση
Ο Τσιµπιτσούξ το µικρό σκαντζοχοιράκι νιώθει µια πολύ µεγάλη λύπη. Ο Πιρπιρίνος Πλουµ Παπαρδελίνος, ο κίτρινος παπαγάλος µε το πορτοκαλί λοφίο και την παρδαλή ουρά που κάθεται σε µια γαλάζια κουµαριά, τον συµβουλεύει ότι για να του περάσει η λύπη πρέπει να τον πάρει κάποιος αγκαλιά και να του δώσει ένα, ή µάλλον δύο, ή µάλλον τρία, ή µάλλον τέσσερα φιλιά. Έτσι ξεκινάει µια περιπετειώδης αναζήτηση αγκαλιάς σε λιβάδια µε κόκκινες τουλίπες, σε λίµνες µε καραµελένιες γεφυρούλες, σε δάση µε βατοµουριές και πόλεις µε ξεχασµένες µαριονέτες.
Μια συναρπαστική αναζήτηση µε αλλεπάλληλες απογοητεύσεις αλλά και µια υπέροχη έκπληξη!
Εικονογράφηση: Λίζα Ηλιού

Χρυσάνθη Καραΐσκου - Μέγας Αλέξανδρος 2η ανατύπωση
Ο Μέγας Αλέξανδρος υπήρξε μία από τις σημαντικότερες προσωπικότητες της παγκόσμιας ιστορίας. Μέσα από τις σελίδες αυτού του βιβλίου θα ακολουθήσουμε την πορεία της ζωής του, από τη γενέτειρά του την Πέλλα μέχρι τη μακρινή Ινδία, και θα γνωρίσουμε τις περιπέτειές του και τις σημαντικότερες μάχες που έδωσε, οι οποίες τον ανέδειξαν σε έναν από τους μεγαλύτερους στρατηλάτες όλων των εποχών.
Εικονογράφηση: Νέστορας Ξουρής

Sirmo Kapoutsi -Δώδεκα Θεοί του Ολύμπου
4η ανατύπωση

Από τη σειρά Ελληνική Μυθολογία στα Αγγλικά με μαλακό εξώφυλλο ανατυπώθηκαν όλα τα βιβλία

Από τη σειρά Ελληνική Μυθολογία στα Γαλλικά με μαλακό εξώφυλλο ανατυπώθηκαν όλα τα βιβλία

Από τη σειρά Ελληνική Μυθολογία στα Γερμανικά με μαλακό εξώφυλλο ανατυπώθηκαν τα βιβλία παρακάτω βιβλία:
Ο Τρωικός Πόλεμος
Ηρακλής
Οι δώδεκα θεοί του Ολύμπου
Οδυσσέας
Θησέας

Από τη σειρά Ελληνική Μυθολογία στα Ισπανικά με μαλακό εξώφυλλο ανατυπώθηκαν τα βιβλία παρακάτω βιβλία:
Οι δώδεκα θεοί του Ολύμπου
Ιάσονας
Οδυσσέας
Θησέας
ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΔΙΑΠΛΑΣΗ
ΧΑΡ.ΤΡΙΚΟΥΠΗ 76
ΑΘΗΝΑ 106 80
210 38 08 445
info@diaplasibooks.gr
www.diaplasibooks.gr

ΣΥΡΙΖΑ: Τεμπονέρας, Κοτσακάς και Τσιόκας παραιτούνται από τα όργανα του κόμματος με αιχμές κατά Κασσελάκη



ΣΥΡΙΖΑ: Τεμπονέρας, Κοτσακάς και Τσιόκας παραιτούνται από τα όργανα του κόμματος με αιχμές κατά Κασσελάκη



Επιδημιολογικά και οικονομικά οφέλη των Παιδιατρικών Εμβολιασμών



Επιδημιολογικά και οικονομικά οφέλη των Παιδιατρικών Εμβολιασμών
Μια πολύ ενδιαφέρουσα μελέτη για τα "Επιδημιολογικά και οικονομικά οφέλη από την εφαρμογή του παιδιατρικού Προγράμματος Εμβολιασμών στην Ελλάδα" παρουσιάστηκε στο πρόσφατο Πανελλήνιο Συνέδριο Δημόσιας Υγείας. Μεταξύ άλλων βρέθηκε ότι το 2024 θα εξοικονομηθούν άνω των 200 εκατ. ευρώ!

«Κόκκινη κάρτα» από την Κομισιόν στο ελληνικό σχολείο!


«Κόκκινη κάρτα» από την Κομισιόν στο ελληνικό σχολείο!
Τις απογοητευτικές επιδόσεις των Ελλήνων μαθητών, που επιδεινώνονται συνεχώς από το 2012 και έχουν σοβαρές συν...



Με ψηφιακά εργαλεία η επιτάχυνση των διαδικασιών πρόσληψης μέσω ΑΣΕΠ


Με ψηφιακά εργαλεία η επιτάχυνση των διαδικασιών πρόσληψης μέσω ΑΣΕΠ
Ψηφιακά εργαλεία επιστρατεύει το υπουργείο Εσωτερικών στη μάχη για την επιτάχυνση των διαδικασιών προσλήψεων σ...



Ακρίβεια: Αρνητικές πρωτιές της Ελλάδας στην Ευρώπη – Πού χτυπάνε «κόκκινο» οι τιμές


Ακρίβεια: Αρνητικές πρωτιές της Ελλάδας στην Ευρώπη – Πού χτυπάνε «κόκκινο» οι τιμές
Πρωταθλητισμό… στην ακρίβεια σε βασικά αγαθά και υπηρεσίες κάνει η Ελλάδα εντός της Ευρωπαϊκής Ενωσης. Η χώρα ...



Μίνι-ασφαλιστικό για συνταξούχους, ΤΕΚΑ, επιδόματα και παροχές ΕΦΚΑ


Μίνι-ασφαλιστικό για συνταξούχους, ΤΕΚΑ, επιδόματα και παροχές ΕΦΚΑ
Νομοθετικές παρεμβάσεις σε επί μέρους πτυχές του ασφαλιστικού σχεδιάζει η κυβέρνηση, προκειμένου να διευθετήσε...