Δευτέρα 15 Μαΐου 2017

ΔΕΛΤΙΟ ΕΠΙΔΕΙΝΩΣΗΣ ΚΑΙΡΟΥ

ΔΕΛΤΙΟ ΕΠΙΔΕΙΝΩΣΗΣ ΚΑΙΡΟΥ
ΑΠΟ ΕΜΥ/ΕΜΚ
Ελληνικό, 15-05-2017/1300 C
Α.Α. 12/2017 

ΚΑΤΑΙΓΙΔΕΣ ΟΙ ΟΠΟΙΕΣ ΠΙΘΑΝΟΝ ΝΑ ΣΥΝΟΔΕΥΟΝΤΑΙ ΤΟΠΙΚΑ ΑΠΟ
ΧΑΛΑΖΟΠΤΩΣΕΙΣ ΠΡΟΒΛΕΠΕΤΑΙ ΝΑ ΕΚΔΗΛΩΘΟΥΝ ΑΥΡΙΟ ΤΡΙΤΗ (16-5-2017)
ΑΡΧΙΚΑ ΣΤΗΝ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΙΣ ΜΕΣΗΜΒΡΙΝΕΣ ΩΡΕΣ ΣΤΗ
ΔΥΤΙΚΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΤΗΝ ΗΠΕΙΡΟ, ΤΗ ΔΥΤΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ ΚΑΙ ΠΙΘΑΝΟΝ ΣΤΗ
ΘΕΣΣΑΛΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΔΥΤΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟ. ΣΤΑΔΙΑΚΗ ΥΦΕΣΗ ΤΩΝ ΦΑΙΝΟΜΕΝΩΝ ΤΙΣ ΒΡΑΔΙΝΕΣ ΩΡΕΣ. 

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ ΣΤΑ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΤΑΚΤΙΚΑ ΔΕΛΤΙΑ ΚΑΙΡΟΥ ΤΗΣ ΕΜΥ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΤΗΣ ΕΜΥ www.emy.gr 

GARMIN ECHOMAP 1020xs

GARMIN ECHOMAP 1020xs
Οθονη: 10 ιντσων - Αναλυση: SVGA - Προφορτωμενος παγκοσμιος χαρτης

ΧΕΙΡΟΠΟΙΗΤΑ ΠΙΑΝΑ ΚΑΙ ΛΑΤΕΡΝΕΣ

Το εργαστήριο κατασκευής χειροποίητων Πιάνων και Λατερνών του ΠΑΝΟΥ ΙΩΑΝΝΙΔΗ σας περιμένει!
Μπορείτε να επισκεφτείτε και τον ιστοχώρο του κάνοντας ΚΛΙΚ ΕΔΩ

CRT 2000

CRT 2000
ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΚΛΙΚ ΕΔΩ
CITIZEN BAND AM/FM EUROPEAN MULTI-NORMS
LARGE LCD DISPLAY COLORS
MULTI-FUNCTIONS

ΕΠΙΣΗΜΟΙ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΟΙ CRT

Ομήρου Ιλιάδα (με CD)

Ομήρου Ιλιάδα (με CD)
Συγγραφέας: Κάρμεν Ρουγγέρη
Εικονογράφος: Γιώργος Δημητρίου
Μουσική: Αντώνης Δελαπόρτας
Τραγουδούν:
Πέτρος Κιοσές, Χριστίνα Κουλουμπή, Τάσος Παπαδόπουλος, Ίρις Πανταζάρα, Σπύρος Περδίου, Δέσποινα Πολυκανδρίτου, Σωτήρης Σουριανός, Γρηγόρης Τουμασάτος, Θανάσης Τσιδίμης, Νεκτάριος Φαρμάκης, Έλενα Μιχαλάκη, Γιώργος Βλάχος
Ημερομηνία έκδοσης: 7 Δεκεμβρίου 2015
Σχήμα: 21Χ29
Σελίδες: 48
Εξώφυλλο: Σκληρό
ISBN: 978-960-567-097-9
Ετικέτες Μυθολογία
Δύο ηρωικά έπη έχουν σωθεί με το όνομα του Ομήρου. Δύο μεγάλα ποιήματα δηλαδή, που ψάλλουν τα κατορθώματα παλιών ηρώων: η Ιλιάδα και η Οδύσσεια.
Η Ιλιάδα περιγράφει ένα μέρος από τον μεγάλο πόλεμο που έγινε στο Ίλιο, στην Τροία δηλαδή, ανάμεσα στους Έλληνες και τους Τρώες, και όλα αυτά εξαιτίας της αρπαγής της ωραίας Ελένης (γυναίκας του Μενέλαου, βασιλιά της Σπάρτης) από τον Πάρη. Αυτό λοιπόν το απέραντο, μοναδικό και συναρπαστικό ποίημα της Ιλιάδας θα προσπαθήσω να σας το διηγηθώ αμέσως τώρα!
Το βιβλίο περιέχει CD με την αφήγηση της ιστορίας και τα τραγούδια.

ΝΕΕΣ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΕΣ


Σελ.: 96
Τιμή: 9.50 ευρώ
ISBN: 978-960-04-4812-2
Ελληνική Ποίηση
Κυκλοφόρησε τον Απρίλιο του 2017
ΜΑΝΟΛΗΣ ΠΡΑΤΙΚΑΚΗΣ
ΤΑ 60+1 ΑΓΑΠΗΜΕΝΑ
Ο Μανόλης Πρατικάκης γεννήθηκε στο Μύρτος, παραθαλάσσιο χωριό του Λιβυκού πελάγους. Έζησε εκεί ως τα δεκαοχτώ του, αλλά διατηρεί στενούς δεσμούς με τη γενέτειρα. Είναι ψυχίατρος, διδάκτωρ του Πανεπιστημίου Αθηνών και μέχρι πρόσφατα Διευθυντής της Ψυχιατρικής Κλινικής του Νοσοκομείου Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός. Έχει εκδώσει δεκαοχτώ ποιητικές συλλογές, δύο βιβλία με διηγήματα και νουβέλες και έχει γράψει δύο σενάρια για μεγάλου μήκους ταινίες.
Είναι ιδρυτικό μέλος της Εταιρείας Συγγραφέων. Το έργο του έχει μεταφραστεί στις κυριότερες ευρωπαϊκές γλώσσες και όχι μόνο. Το 1999 εκπροσώπησε την Ελλάδα για το Ευρωπαϊκό Αριστείο Λογοτεχνίας με το βιβλίο του Η κοίμηση και η ανάσταση των σωμάτων του Δομήνικου, το οποίο μεταφράστηκε σε τρεις γλώσσες. Το 2003 πήρε το Κρατικό Βραβείο Ποίησης για τη συλλογή Το νερό. Το 2008 βραβεύτηκε από την Παγκρήτια Ένωση Επιστημόνων ως επιστήμονας και ποιητής. Το 2012 πήρε το Βραβείο της Ακαδημίας Αθηνών για το σύνολο του έργου του.
Ο συνθέτης Γιάννης Μαρκόπουλος δημιούργησε cd με κύριο κορμό έξι ποιήματά του από τη συλλογή Λιβιδώ, που το ονόμασε Αθέατος σφυγμός. Το 2001 ο ίδιος συνθέτης δημιούργησε συμφωνικό έργο πάνω στην ποίησή του, με τίτλο Η Συμφωνία της Ίασης, το οποίο ανέβηκε με μεγάλη επιτυχία στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών. Έργα του επίσης έχουν μελοποιήσει οι: Κώστας Στεφάνου (Το κονσέρτο της φύσης), Χαρά Παλαιολόγου (Κύματα φωτός) και Παύλος Δασκαλάκης με σύγχρονες κρητικές μελωδίες.

Σελ.: 112
Τιμή: 9.90 ευρώ
ISBN: 978-960-04-4776-7
Ελληνική Ποίηση
Κυκλοφόρησε τον Απρίλιο του 2017
ΕΥΤΥΧΙΑ-ΑΛΕΞΑΝΔΡΑ ΛΟΥΚΙΔΟΥ
ΑΦΟΡΕΤΑ ΘΑΥΜΑΤΑ
Η Ευτυχία-Αλεξάνδρα Λουκίδου γεννήθηκε στο Μόναχο, κατάγεται από την Κωνσταντινούπολη και ζει στη Θεσσαλονίκη, όπου σπούδασε στη Φιλοσοφική σχολή του Α.Π.Θ. Διδάσκει δημιουργική γραφή στη Θεσσαλονίκη και στην Κύπρο. Παράλληλα με την ποίηση ασχολείται με το δοκίμιο, με δημοσιεύσεις σε διάφορα λογοτεχνικά περιοδικά και συλλογικούς τόμους.
Έχει εκδώσει επτά ποιητικές συλλογές: Λυπημένες μαργαρίτες (εκδ. Εγνατία, 1986), Το τρίπτυχο του φέγγους (1993), Εν τη ρύμη του νόστου (εκδ. Αρμός, 1999), Ν’ ανθίζουμε ως το τίποτα (εκδ. Καστανιώτη, 2004), Όροφος μείον ένα (εκδ. Καστανιώτη, 2008, β΄ έκδ. 2009), Το επιδόρπιο (εκδ. Κέδρος, 2012, γ΄ έκδ. 2013), Αφόρετα θαύματα (εκδ. Κέδρος, 2017). Το επιδόρπιο ήταν υποψήφιο για το Κρατικό Βραβείο.
Έχει επίσης εκδώσει τα μελετήματα: Εν αναμονή (Συμμετοχή στον συλλογικό τόμο Ακροατής Οριζόντων Προσεγγίσεις στην ποίηση του Ορέστη Αλεξάκη), εκδ. Γαβριηλίδης 2004. Συρραπτική του προσώπου - Επίσκεψη στην ποίηση του Ορέστη Αλεξάκη (εκδ. Νέος Αστρολάβος / Ευθύνη, 2012). Πέραν της γραφής - Δοκίμια για την ποίηση (εκδ. Κέδρος, 2015).
Ποιήματά της έχουν μεταφραστεί στα αγγλικά, γαλλικά, γερμανικά, ιταλικά, ισπανικά, αλβανικά, βουλγαρικά και περιέχονται σε ελληνικές και ξένες ανθολογίες.
Είναι μέλος της Εταιρείας Συγγραφέων, της Εταιρείας Λογοτεχνών Θεσσαλονίκης, όπου διετέλεσε Γενική Γραμματέας, και του Κύκλου Ποιητών.

Εικονογράφηση: Αποστόλης Ιωάννου
Σελ.: 192
Τιμή: 8.80 ευρώ
ISBN: 978-960-04-4808-5
Ελληνικά Παιδικά
Ηλικία: από 11 ετών
Ασπρόμαυρη εικονογράφηση
Κυκλοφόρησε τον Απρίλιο του 2017
ΠΑΝΟΣ ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΥ
ΘΑΥΜΑ!
ΟΙ ΚΑΡΧΑΡΙΕΣ ΧΟΡΕΥΟΥΝ...
Το μικρό χωριό Βρομαγούλιανα είναι ένα μάλλον περίεργο χωριό... Ούτε γραφικό είναι, ούτε έχει κάποια ιδιαίτερη φυσική ομορφιά. Έχει μόνο μια πελώρια εκκλησία, όπου συμβαίνουν διάφορα περίεργα. Κάποιοι τα ονομάζουν «θαύματα».
Επίσης, έχει ένα τεράστιο γήπεδο ποδοσφαίρου, στο οποίο συχνάζουν κυρίως πρόβατα, λίγοι φίλαθλοι και μαζί μια περίεργη ποδοσφαιρική ομάδα, οι Καρχαρίες.
Γιατί περίεργη; Πρώτα πρώτα, δεν είναι ομάδα. Προς απογοήτευση του χασάπη-προέδρου των Καρχαριών, κανένας παίκτης δεν συνεργάζεται με τον άλλο. Επιπλέον, ο ένας επιθετικός της ομάδας νομίζει ότι είναι... σκύλος και ο άλλος δεν ξέρει ποδόσφαιρο, αλλά κρίκετ. Οι υπόλοιποι παίκτες είναι βοσκοί και αγρότες, δεν ξέρουν ούτε κρίκετ! Και δεν βλέπουν με καθόλου καλό μάτι τη νέα τους προπονήτρια, τη Ρεβέκκα Πιρουέτα, επειδή είναι γυναίκα και μπαλαρίνα. Επίσης, δεν συμπαθούν ούτε το νέο μεταγραφικό απόκτημα της ομάδας, τον χορευτή Μίμη Ανδροπρεπή, γιατί τον θεωρούν πολύ περίεργο και διαφορετικό, ενώ παρόμοια συναισθήματα για την Πιρουέτα και τον Μίμη έχουν όλοι στα Βρομαγούλιανα.
Μπορεί μια μπαλαρίνα και ένας χορευτής να αλλάξουν μυαλά σε μια ομάδα και ένα ολόκληρο χωριό;
Ένα βιβλίο με χιουμοριστικό ύφος, που όμως μιλά με μεγάλη σοβαρότητα για τον ρατσισμό και για τον εκφοβισμό κάθε είδους, για την ευπιστία κάποιων και την εκμετάλλευσή της από κάποιους άλλους, για τα οφέλη του ομαδικού πνεύματος και την αξία της ισότητας
Ο Πάνος Χριστοδούλου γεννήθηκε το 1972 στην Αθήνα. Σπούδασε Νομικά στο Πανεπιστήμιο Αθηνών και Ανθρώπινα Δικαιώματα στο Πανεπιστήμιο του Λονδίνου.
Έχει εργαστεί ως δημοσιογράφος στην εφημερίδα ΤΑ ΝΕΑ, ήταν διευθυντής του Ελληνικού Συμβουλίου για τους Πρόσφυγες και έχει συνεργαστεί με διάφορους φορείς στην Ελλάδα και στην Ευρώπη σε θέματα ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Σήμερα είναι διευθυντής του Δικτύου για τα Δικαιώματα του Παιδιού.
Τα βιβλία του Πάνου Χριστοδούλου:
Ο Ορέστης έχει ορέξεις και πόνο την κοιλιά, Άγκυρα, 2003, Το παιδί και τα θυμωμένα αστέρια, Άγκυρα, 2006, Ο Ναβίντ δεν ήρθε για διακοπές, Κέδρος, 2007, Τροχονόμος στα Κατσάβραχα, Κέδρος, 2009, Ο Ζαχαρίας και η Σπιτική Μπεσαμέλ, Κέδρος, 2010, Η μπάλα της ζωής τους, Κέδρος, 2012 (βραβείο λογοτεχνικού περιοδικού Ο Αναγνώστης), Μια αλλόκοτη ιστορία αγάπης, Άγκυρα, 2013, Πώς έμπλεξα με τη Δικαιοσύνη και άλλες άγνωστες λέξεις, Παιδική Νομική Βιβλιοθήκη, 2015 (Κρατικό Βραβείο Κύπρου), Θαύμα! Οι καρχαρίες χορεύουν, Κέδρος, 2017.
e-mail: panix72@yahoo.com

Η σειρά BIG BANG BOOKS
αγκαλιάζει σύγχρονα μυθιστορήματα που απευθύνονται σε νεαρούς αναγνώστες, κρατάνε αμείωτο το ενδιαφέρον τους
και τροφοδοτούν τους προβληματισμούς τους
γύρω από θέματα που τους απασχολούν.

Σελ.: 120
Τιμή: 7.70 ευρώ
ISBN: 978-960-04-4742-2
Ελληνικά Παιδικά
Ηλικία: από 15 ετών
Κυκλοφόρησε τον Απρίλιο του 2017
BIG BANG BOOK
ΑΝΤΡΗ ΑΝΤΩΝΙΟΥ
ΤΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ ΠΟΥ ΜΕΓΑΛΩΣΑ
Πόσο εύκολο είναι να κρατάς κρυφό ό,τι συμβαίνει μέσα στο σπίτι σου; Ειδικά όταν το μόνο που θέλεις είναι να βγεις έξω να το φωνάξεις και να ζητήσεις βοήθεια;
Η Άννα, στα δεκατέσσερα πλέον χρόνια της, νιώθει πως η κατάσταση που βιώνει η ίδια και η μητέρα της έχει ξεφύγει από κάθε έλεγχο. Η συμπεριφορά του πατέρα της έχει πια ξεπεράσει τα όρια και τα βίαια ξεσπάσματά του είναι ένας καθημερινός εφιάλτης.
Η μητέρα της όμως ελπίζει. Περιμένει πως σύντομα κάτι θα αλλάξει.
Πόσο επικίνδυνο είναι να μην μπορείς να αντικρίσεις την αλήθεια κατάματα; Και πόση δύναμη χρειάζεται για να αντιδράσεις; Αν όμως αυτός είναι ο μοναδικός τρόπος για να μπορέσεις να συνεχίσεις;
Η Άντρη Αντωνίου γεννήθηκε στην Κύπρο το 1980. Αποφοίτησε από το Τμήμα Επιστημών της Αγωγής του Πανεπιστημίου Κύπρου και εργάζεται ως δασκάλα.
Από τις Εκδόσεις Ψυχογιός κυκλοφορούν τα μυθιστορήματά της για παιδιά Μπελαδομαγνήτης, Πηνελόπη και Καρδιά πάνω σε ρόδες.
Έχει τιμηθεί με το Κρατικό Βραβείο Λογοτεχνίας Κύπρου για Μεγάλα Παιδιά και Εφήβους (2012) και έχει βραβευτεί τρεις φορές από τη Γυναικεία Λογοτεχνική Συντροφιά (τα έτη 2015 και 2016). Το 2017 επιλέχτηκε για να συμμετάσχει στο πρότζεκτ Aarhus39, ανάμεσα στους 39 πιο υποσχόμενους συγγραφείς παιδικής λογοτεχνίας κάτω των σαράντα ετών στην Ευρώπη.
Περισσότερες πληροφορίες για τη συγγραφέα και τα βιβλία της μπορείτε να βρείτε στη διεύθυνση https://antriantoniou.com/

Εικονογράφηση: Κατερίνα, Ράπτη
Σελ.: 80
Τιμή: 6.47 ευρώ
ISBN: 978-960-04-4243-4
Ελληνικά Παιδικά
Ηλικία: από 9 ετών
Ασπρόμαυρη εικονογράφηση
Επανεκδόθηκε τον Απρίλιο του 2017
(Έτος πρώτης έκδοσης 2012)
ΜΑΡΙΑ ΡΟΥΣΑΚΗ
ΜΙΑ ΦΛΟΓΑ ΣΤΟ ΣΚΟΤΑΔΙ
Η συγκλονιστική ιστορία της Έλεν Κέλερ
ΕΠΑΝΕΚΔΟΣΗ ΜΕ ΝΕΟ ΕΞΩΦΥΛΛΟ
Σε ηλικία μόλις δεκαεννέα μηνών η Έλεν Κέλερ έχασε την ακοή και την όρασή της από μια σοβαρή ασθένεια. Ως τα επτά της χρόνια ζούσε μπερδεμένη, χωρίς να μιλάει, να βλέπει και να ακούει.
Μέχρι που η Ανν Σάλιβαν, μια νεαρή δασκάλα, ανέλαβε την εκπαίδευσή της και της αποκάλυψε τη μαγεία των λέξεων. Με επιμονή και υπομονή της έμαθε να επικοινωνεί με τον κόσμο γύρω της, να γράφει, να διαβάζει, να μιλάει με τη νοηματική και σιγά σιγά με τη φωνή της.
Έτσι η Έλεν, ξεπερνώντας κάθε προσδοκία, βγήκε από το σκοτάδι μέσα στο οποίο ζούσε, μορφώθηκε, ταξίδεψε κι έγινε σύμβολο ελπίδας και δύναμης για γενιές ολόκληρες. Το φως της εκπέμπει μέχρι και σήμερα, μέσα από την ιστορία της συγκλονιστικής ζωής της.
Στη μικρή λίστα των βραβείων του λογοτεχνικού περιοδικού Ο Αναγνώστης.
«Μεγαλώνοντας στην Αμερική, η ιστορία της Έλεν Κέλερ με είχε συγκινήσει από μικρή. Όταν έψαχνα για ένα ανάλογο βιβλίο στα ελληνικά, δεν έβρισκα. Έτσι αποφάσισα να μοιραστώ την ιστορία αυτής της αξιοθαύμαστης γυναίκας με τα δικά μου παιδιά και με όλα τα παιδιά της Ελλάδας».
(από συνέντευξη που έδωσε η συγγραφέας στις μαθήτριες Μαρία Στάση και Ιόλη Στοφόρου)
------------------------------------------------------------------
Ένα συγκλονιστικό βιβλίο που μας έκανε να κλάψουμε, αλλά κυρίως να κατανοήσουμε τα άτομα με αναπηρία και να συνειδητοποιήσουμε τη δύναμη της ανθρώπινης θέλησης. Πρόκειται για ένα βιβλίο που καταφέρνει να ισορροπήσει ανάμεσα στη γνώση και στο συναίσθημα και να προσφέρει σημαντικά παιδαγωγικά οφέλη.
Κώστας Στοφόρος, bookstand.gr
Βιβλίο που αξίζει να διαβαστεί από όλους, μικρούς και μεγάλους, όχι μόνο για να γνωρίσουμε τη ζωή της γυναίκας αυτής που έγινε σύμβολο ελπίδας για γενιές ολόκληρες, αλλά κυρίως γιατί μετά τα δικά μας προβλήματα μπορεί να φαντάζουν πολύ μικρά.
Βασίλης Κουτσιαρής, kosvoice.gr
Ένα αξιόλογο βιβλίο, που θα εκπλήξει τον μικρό αναγνώστη για τη δύναμη της ανθρώπινης θέλησης και θα τον ενθαρρύνει να παλέψει με νύχια και με δόντια για ό,τι έχει αξία για την ψυχή και τη ζωή του, όσο δύσκολο κι αν φαίνεται αυτό.
Ράνια Μπουμπουρή, diastixo.gr
Η Μαρία Ρουσάκη μας θύμισε κάτι που έχουμε ανάγκη σε αυτή τη δύστυχη εποχή. Να επιμένουμε για να ξεπερνάμε τα όρια του εαυτού μας. Να επιμένουμε, για να ανάψουμε μια φλόγα ελπίδας και σε εκείνους που την έχουν χάσει.
Αναστασία Ευσταθίου, paizotopos.gr
Η Μαρία Ρουσάκη γεννήθηκε στη Νέα Υόρκη το 1974, όμως κατάγεται από την Αλαγονία Καλαμάτας. Το πρώτο της βιβλίο, Η Μέλπω η Μοναδική, βραβεύτηκε το 2002 από τον Κύκλο του Ελληνικού Παιδικού Βιβλίου και έχει μεταφραστεί στις Η.Π.Α., στην Κορέα και στην Ταϊβάν. Στην Αμερική έχει σημειώσει μεγάλη επιτυχία με τον τίτλο Unique Monique και τιμήθηκε το 2003 με το βραβείο Oppenheim Toy Portfolio Gold Book Award. Επίσης, το βιβλίο παρουσιάστηκε στη φημισμένη σειρά της αμερικανικής καλωδιακής τηλεόρασης The Reading Rainbow. Τα βιβλία της Οι λεμονιές και Κολυμπώντας στα βαθιά ήταν υποψήφια για το Κρατικό Βραβείο Παιδικής Λογοτεχνίας (το 2004 και το 2006, αντίστοιχα). Τα παιδικά της μυθιστορήματα Μια φλόγα στο σκοτάδι – η συγκλονιστική ιστορία της Έλεν Κέλερ, Ο θησαυρός του Ταϋγέτου, το Άκου το ρυθμό και το Αίνιγμα στο Αιγαίο ήταν στις βραχείες λίστες των βραβείων του λογοτεχνικού περιοδικού Ο Αναγνώστης το 2013, 2014, 2015 και το 2016, αντίστοιχα.
Η Μαρία Ρουσάκη ήταν περιφερειακή σύμβουλος (Regional Advisor) της SCBWI Greece, του ελληνικού τμήματος της Society of Children’s Book Writers and Illustrators, από το 2010 ως το 2014, και συμμετείχε σε διεθνή συνέδρια εκπροσωπώντας την Ελλάδα. Το πρώτο της μυθιστόρημα ενηλίκων, με τίτλο Μόνο τα μάτια μένουν, εκδόθηκε το 2016, ενώ το 2017 η Μαρία Ρουσάκη είναι υποψήφια για το βραβείο Συγγραφέας της Χρονιάς από το περιοδικό Votre Beauté.

Άλλον δεν έχω


Άλλον δεν έχω 
Γέροντας πια, στα ενενήντα πέντε, ο Ανέστης αναθυμάται, αναπολεί τη ζωή του απ’ το Κατιρλί της Προποντίδας μέχρι το Χρυσό Σερρών, απ’ τη Θεσσαλονίκη και τα Πιέρια, μέχρι τη Μακρόνησο, την Αθήνα και το Καστελόριζο.
Γεννημένος το 1915 του έλαχε να ζήσει όλες τις τραγικές, ιστορικές στιγμές της χώρας μας. Στην τοιχογραφία της ζωής του Ανέστη απεικονίζονται η αυθαιρεσία της Εξουσίας και της άρχουσας τάξης, η Κατοχή- με την εξαθλίωση του κόσμου και την ερήμωση του τόπου-, το Αντάρτικο και οι μάχες εναντίον του φασίστα κατακτητή, η εξορία, η δικτατορία και τα βασανιστήρια στη Μπουμπουλίνας. Οδηγός του, σ’ όλες αυτές τις καταστάσεις, η δέσμευση κι ο αγώνας για τη Δημοκρατία και την Ελευθερία.
Απ’ την άλλη πλευρά, ο Ανέστης αγάπησε, πόνεσε πολύ τους ανθρώπους που συνάντησε, χαράχτηκαν βαθιά μέσα του για πάντα. Η Μαρικούλα, αγαπημένη γυναίκα ολόκληρης ζωής, τα παιδιά τους, οι συμμαχητές, οι σύντροφοι και φίλοι-αδερφοί, όλοι πλάσματα τόσο μοναδικά, τόσο ανεπανάληπτα που, για το καθένα τους χωριστά και για όλαμαζί, θα ίσχυε το Άλλον δεν έχω.
Άλλον δεν έχω 
συγγραφέας:Άννα Στεφούλη
Isbn: 978-960-579-074-5
Διαστάσεις: 14Χ21
Σελίδες: 516
Λιανική Τιμή: 19,00 ευρώ

ΑΣΕΠ: Νέα προκήρυξη 6Κ/2017 για 203 μόνιμες προσλήψεις στην Υπηρεσία Ασύλου

Κεφαλίδα
ΑΣΕΠ: Νέα προκήρυξη 6Κ/2017 για 203 μόνιμες προσλήψεις στην Υπηρεσία Ασύλου

ΑΣΕΠ: Νέα προκήρυξη 6Κ/2017 για 203 μόνιμες προσλήψεις στην Υπηρεσία Ασύλου

Απεστάλη στο Εθνικό Τυπογραφείο για δημοσίευση η 6Κ/2017 Προκήρυξη του ΑΣΕΠ, που αφορά στην πλήρωση με σειρά προτεραιότητας διακοσίων τριών (203) θέσεων μονίμου προσωπικού και προσωπικού με σχέση εργασίας Ιδιωτικού Δικαίου Αορίστου Χρόνου Πανεπιστημιακής, Τεχνολογικής και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης στην Υπηρεσία Ασύλου του Υπουργείου Μεταναστευτικής Πολιτικής. Δειτε εδω τις θέσεις
Προσλήψεις 30.000 μονίμων υπαλλήλων ως το 2021 προβλέπει το Μεσοπρόθεσμο

Προσλήψεις 30.000 μονίμων υπαλλήλων ως το 2021 προβλέπει το Μεσοπρόθεσμο

Πρόβλεψη για περίπου 30.0000 προσλήψεις μονίμων υπαλλήλων στο στενό και ευρύτερο δημόσιο τομέα μέχρι το τέλος του 2021 περιλαμβάνει το Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα Δημοσιονομικής Στρατηγικής από φέτος μέχρι και το 2021. Το ΜΠΔΣ 2018 -2021 το οποίο περιλαμβάνεται στο πολυνομοσχέδιο που κατατέθηκε χθες για τα προαπαιτούμενα της δεύτερης αξιολόγησης προβλέπει περιλαμβάνει για πρώτη φορά μετά το 2010 ένα εκτεταμένο πρόγραμμα προσλήψεων …
ΑΣΕΠ 5Κ/2017: Αιτήσεις από τις 29/5 για 257 μόνιμες θέσεις στα νοσοκομεία

ΑΣΕΠ 5Κ/2017: Αιτήσεις από τις 29/5 για 257 μόνιμες θέσεις στα νοσοκομεία

Εκδόθηκε η 5Κ/2017 Προκήρυξη του ΑΣΕΠ (ΦΕΚ 16/9-5-2017 τ. Προκηρύξεων ΑΣΕΠ) που αφορά στην πλήρωση με σειρά προτεραιότητας διακοσίων πενήντα επτά (257) θέσεων τακτικού προσωπικού Πανεπιστημιακής, Τεχνολογικής και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης σε φορείς του Υπουργείου Υγείας και στο Αρεταίειο Νοσοκομείο (Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων). Το ΦΕΚ της προκήρυξης έχει καταχωριστεί στην ιστοσελίδα του ΑΣΕΠ (www.asep.gr) και διατίθεται δωρεάν από το Εθνικό …
ReGeneration: Νέος κύκλος προγράμματος αμειβόμενης πρακτικής άσκησης

ReGeneration: Νέος κύκλος προγράμματος αμειβόμενης πρακτικής άσκησης

Μία εποχή ανανέωσης ξεκινά για το ReGeneration, το πρωτοποριακό πρόγραμμα αμειβόμενης απασχόλησης, που έχει ως στόχο να γεφυρώσει το κενό μεταξύ νέων ταλαντούχων πτυχιούχων και των εταιρειών, οι οποίες δυσκολεύονται να βρουν στους σημερινούς αποφοίτους τις δεξιότητες που θεωρούν απαραίτητες. Το Πρόγραμμα ReGeneration είναι ένα εξάμηνο πρόγραμμα πρακτικής άσκησης που προσφέρει πολύπλευρη εργασιακή εμπειρία και ουσιαστική εκπαίδευση. Το Πρόγραμμα περιλαμβάνει: …
Πανελλαδικές 2017: Οι ημερομηνίες των εξετάσεων

Πανελλαδικές 2017: Οι ημερομηνίες των εξετάσεων

Στην τελική ευθεία για τις Πανελλαδικές Εξετάσεις έχουν μπει πλέον οι μαθητές, όπως επίσης το εκπαιδευτικό προσωπικό αλλά και το ίδιο το υπουργείο Παιδείας. Οι υποψήφιοι για την τριτοβάθμια εκπαίδευση αναμένεται να διεκδικήσουν 70.726 θέσεις, 43.758 στα πανεπιστήμια και 26.968 στα ΤΕΙ, σύμφωνα με την τελική απόφαση του υπουργείου. Αναλυτικά οι ημερομηνίες των εξετάσεων: Για τα λύκεια (ΓΕΛ και ΕΠΑΛ), …
ΟΑΕΔ: Εργαστήρια για ανέργους σε Αττική και Θεσσαλονίκη

ΟΑΕΔ: Εργαστήρια για ανέργους σε Αττική και Θεσσαλονίκη

Ο ΟΑΕΔ θέτοντας ως στόχο την παροχή συμβουλευτικών υπηρεσιών σε όσο το δυνατόν περισσότερους ανέργους, προτίθεται να υλοποιήσει Εργαστήρια Ενεργοποίησης-Κινητοποίησης Ανέργων στους Νομούς Αττικής και Θεσσαλονίκης. Μέσω του Εργαστηρίου, σύμφωνα με ανακοίνωση του Οργανισμού, θα παρασχεθεί στους συμμετέχοντες ολοκληρωμένη βιωματική πληροφόρηση σχετικά με τις Συμβουλευτικές Υπηρεσίες που υλοποιούνται από τον Οργανισμό (Συμβουλευτική Επαγγελματικού Προσανατολισμού, Συμβουλευτική των Τεχνικών Αναζήτησης Εργασίας, Συμβουλευτική …
υποτροφιες 2015-2016

22 Μεταπτυχιακές Υποτροφίες από το Ίδρυμα Λάτση

Το Κοινωφελές Ίδρυμα Ιωάννη Σ. Λάτση προκηρύσσει τη χορήγηση 20 υποτροφιών για μεταπτυχιακές σπουδές (επιπέδου Master’s) σε όλα τα επιστημονικά πεδία και 2 επιπλέον μεταπτυχιακών υποτροφιών στον τομέα των Ναυτικών και Ναυτιλιακών σπουδών μέσω του Πλωτού Μουσείου Νεράιδα (Ν.Π.Ι.Δ. www.neraida.org) για πανεπιστημιακά ιδρύματα της Ελλάδας και του εξωτερικού με έναρξη το ακαδημαϊκό έτος 2017-2018. ΠΡΟΫΠΟΘΕΣΕΙΣ Αίτηση μπορούν να υποβάλουν όσοι …
Πανεπιστήμιο Πειραιώς: Μεταπτυχιακές σπουδές στο Τμήμα Χρηματοοικονομικής και Τραπεζικής Διοικητικής

Πανεπιστήμιο Πειραιώς: Μεταπτυχιακές σπουδές στο Τμήμα Χρηματοοικονομικής και Τραπεζικής Διοικητικής

Το Τμήμα Χρηματοοικονομικής και Τραπεζικής Διοικητικής του Πανεπιστημίου Πειραιώς αποτελεί από την ίδρυσή του, το 1990, εφαλτήριο για επιτυχημένη και δημιουργική σταδιοδρομία φιλόδοξων και εργατικών νέων ανθρώπων. Είναι ένα τμήμα στην υπηρεσία της κοινωνίας, ένας «μοχλός» για κοινωνική πρόοδο και οικονομική ανάπτυξη. Η ποιότητά του και η αναγνώρισή του, τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό, αντανακλάται στην επιτυχημένη πορεία …
---
Μεταπτυχιακό «Ποινικο Δικαιο και Εξαρτήσεις» από το Αριστοτέλειο Πανεπιστημιο Θεσσαλονίκης

Μεταπτυχιακό «Ποινικο Δικαιο και Εξαρτήσεις» από το Αριστοτέλειο Πανεπιστημιο Θεσσαλονίκης

Το διϊδρυματικό μεταπτυχιακό πρόγραμμα «Ποινικό Δίκαιο και Εξαρτήσεις» είναι ένα υψηλού επιπέδου πρόγραμμα πλήρους φοίτησης, 18μηνης διάρκειας, που υλοποιείται από τη Νομική Σχολή του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και το Τμήμα Νομικής του Πανεπιστημίου Λευκωσίας, σε συνεργασία με το Κέντρο Θεραπείας Εξαρτημένων Ατόμων (ΚΕΘΕΑ). Το πρόγραμμα προσφέρει δύο κατευθύνσεις: Α)Ποινικό Δίκαιο των εξαρτήσεων και Β) Θεραπευτική διαχείριση των εξαρτήσεων. Σκοπός της …