Τετάρτη 21 Νοεμβρίου 2012

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ «ΦΙΛΑΝΑΓΝΩΣΙΑΣ».

Πολλές οι εκδηλώσεις – διοργανώσεις του Ε.ΚΕ.ΒΙ (Διεθνείς Εκθέσεις βιβλίου κλπ) σε Ελλάδα και εξωτερικό που έχουν σα «στόχο» την προώθηση του βιβλίου, και την γνωριμία του κόσμου με αυτό τους συγγραφείς, και τους εκδοτικούς οίκους.
Η χώρα μας, δόξα το ΘΕΟ από συγγραφείς και εκδότες τα πάει μια χαρά.
Μεγάλος ο αριθμός των μεν και των δε.

Λογοτεχνία, ποίηση, παιδικό βιβλίο (δύσκολο αντικείμενο) και άλλα πολλά είδη στη διάθεση του αναγνωστικού κοινού, βιβλιόφιλων και «βιβλιοφάγων».
Φέτος, ο τρόπος με τον οποίο έγινε από το ΕΚΕΒΙ η επιλογή των τίτλων βιβλίων είχε σαν αποτέλεσμα τις έντονες διαμαρτυρίες πολλών εκδοτών οι οποίοι μιλούν ουσιαστικά για ΑΔΙΑΦΑΝΕΙΑ στις διαδικασίες και πολλά άλλα.
Χαρακτηριστικό είναι το δημοσίευμα της εφημερίδας «ΤΟ ΒΗΜΑ» (http://www.tovima.gr/culture/article/?aid=484678) με τίτλο «Προβληματίζει η επιλογή βιβλίων για το Πρόγραμμα Φιλαναγνωσίας
Ερίζουν οι εκδότες μεταξύ τους και με το Εθνικό Κέντρο Βιβλίο για τους τίτλους που επιλέχθηκαν».

Ακόμα όμως πιο χαρακτηριστική είναι η θέση, το σχόλιο έκδοτη στην σελίδα του εκδοτικού οίκου στο FACEBOOK.
Αξίζει να δούμε τι γράφει, γιατί το κείμενο του γεννά πολλά ερωτηματικά στους αναγνώστες.
«Η ΛΙΣΤΑ ΤΗΣ ΝΤΡΟΠΗΣ!
Και για να λέμε τα πράγματα με το όνομά τους στην 9μελή επιτροπή εκ των οποίων 2 συγγραφείς του Πατάκη... ο Β. Ηλιόπουλος και ο Μ. Κοντολέων.... ξέρετε τις γνωστής παρεούλας του κύκλου Ελληνικού παιδικού βιβλίου που
χρόνια τώρα αλληλογλείφονται και αλληλοβραβευονται και προσπαθούν να μας πείσουν μαζί με την υπόλοιπη παρεούλα ότι είναι κλασικοί και διαχρονικοί με τεράστια προσφορά στην παιδική λογοτεχνία!!!
Παρότι ο κανονισμός είχε σαν ανώτατο όριο τα 6 βιβλία για κάθε συγγραφέα ο Ηλιόπουλος τους ξεγέλασε και έβαλε 7!!! Πως το πέτυχε αυτό? Απ το βιβλίο «Ο Γκρέκο με τα μάτια των παιδιών» που έγραψε με την Σοφία Γιαλουράκη απέκρυψε το όνομά του!!!
Επίσης ενώ λείπουν απ την λίστα ολόκληροι εκδοτικοί έχουμε::
-Μάνος Κοντολέων 6 βιβλία και μερικά της οικογένειας γιατί το χάρισμα είναι κληρονομικό!
-Λότη Πέτροβιτς-Ανδριτσοπούλου 6
-Αγγελική Βαρελά 6
-Μαρίζα Ντεκάστρο 6 (τις τα εκδίδουν λόγω του ότι είναι βιβλιοκριτικός και ουσιαστικά είναι αντιγραφές από εγκυκλοπαίδειες χωρίς καμιά εμπορική τύχη)
-Γαλάτεια Σουρέλη-Γρηγοριάδου 6
-Σοφία Μαντουβάλου 6
-Χρήστος Μπουλώτης 5
-Σοφία Ζαραμπούκα 5
Οι οποίοι αποτελούν γνωστή παρέα του Κύκλου του Ελληνικού παιδικού βιβλίου η οποία αλληλοβραβευεται και οργώνει όλη την Ελλάδα με φιέστες για τις δισέλιδες εικονογραφημένες εκθέσεις του…
και οι συνεργάτες του ΕΚΕΒΙ:
-Εύη Γεροκώστα με 2 στα 2
-Ελένη Σβορώνου με 2 βιβλία. Η Ελένη Σβορώνου, η γνωστή όπως θέλει να την αποκαλούν, που προωθείται όσο κανείς άλλος απ το Ε.ΚΕ.ΒΙ.
Παρότι το ΕΚΕΒΙ λαμβάνει συστηματικά καταγγελίες για παρατυπίες και πριμοδοτήσεις συγκεκριμένων κύκλων, η δ/ντριά του Κατρίν Βελισσάρη δείχνει να μην την σταματάει τίποτα.
Τελικά όλοι θα πρέπει να βοηθήσουμε να γίνει αυτό που ακούγεται.... να κλείσει το ΕΚΕΒΙ για να υπάρξει στην αγορά υγιείς ανταγωνισμός μεταξύ εκδοτών αλλά και μεταξύ δημιουργών. Εμείς πλέον θα κινηθούμε προς αυτή την κατεύθυνση!»
Και συμπληρώνει..
«Η ΠΕΡΙΦΗΜΗ ΛΙΣΤΑ.... ΤΗΝ ΦΙΛΑΝΑΓΝΩΣΙΑ ΘΑ ΤΗΝ ΣΤΗΡΙΞΟΥΝ ΜΕ ΕΠΙΣΚΕΨΕΙΣ ΣΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΟΙ ΠΕΘΑΜΕΝΟΙ, ΟΙ ΗΛΙΚΙΩΜΕΝΟΙ ΚΑΙ Ο ΗΛΙΟΠΟΥΛΟΣ ΜΕ 7 ΒΙΒΛΙΑ! http://www.ekebi.gr/appdata/documents/diagonismos2012-11-05.pdf».
Αλήθεια, τι γίνεται εκεί κάτω στο Ε.ΚΕ.ΒΙ;
Τι παιχνίδια παίζετε;
Όποιος διαβάσει το άρθρο στην εφημερίδα, θα δει ότι ΠΟΛΛΟΙ εκδότες υποστηρίζουν το «ΦΤΙΑΧΤΟ» της υπόθεσης που την ονομάζετε «Φιαλαναγνωσία». Κυρίες και κύριοι στο Ε.ΚΕ.ΒΙ σοβαρευτείτε.
Αυτά τα βλέπουν και έξω, και μόνο καλό δεν κάνουν στο βιβλίο που περνά και αυτό κρίση.
Αυτός είναι ο ρόλος του ΕΘΝΙΚΟΥ (κατά τα άλλα) ΚΕΝΤΡΟΥ ΒΙΒΛΙΟΥ;
Η «συντήρηση» (για να μην το πω πιο βαριά) κυκλωμάτων εκδοτών – συγγραφέων (γιατί από ΟΛΑ αυτά, και από πολλά άλλα που κατά καιρούς παθαίνονται αυτό προκύπτει);
Αν είναι αυτός ο ρόλος του ΕΚΕΒΙ, τότε ΝΑΙ, χίλιες φορές να κλείσει.
Παρόλη την απάντηση που στείλατε στην εφημερίδα και προσπαθείτε να αποδείξετε το «καθάριο» των διαδικασιών, δεν πείθετε.
Ο κόσμος βγάζει τα συμπεράσματα του, και να είστε σίγουροι, ΕΙΝΑΙ ΣΩΣΤΑ.
Βασίλης Τσούγκαρης
tsougarisgnomi@gmail.com

Νέος ΕΚΠΥ του ΕΟΠΥΥ

Αγαπητοί φίλοι και φίλες, ο ΕΟΠΥΥ μόλις προχθές δημοσίευσε το νέο ΕΚΠΥ που περιλαμβάνει όλες τις παροχές του ΕΟΠΥΥ.
Το πλήρες ΦΕΚ του ΕΚΠΥ βρίσκεται στο http://www.disabled.gr/lib/?p=47981 και στο τέλος περιλαμβάνει και το άρθρο 15 με τον τιμοκατάλογο των παροχών σε είδος.
Στο επόμενο τεύχος του περιοδικού Αυτονομία http://issuu.com/disability_now/docs/a88?mode=embed θα έχουμε αναλυτική περιγραφή για την αξία χρήσης αυτών των παροχών για τις ανάγκες των παραπληγικών, των τετραπληγικών, των ημιπληγικών και των ακρωτηριασμένων.
Όλα τα τεύχη του περιοδικού Αυτονομία μπορείτε να βρείτε στο http://www.disabled.gr/lib/?page_id=2475 από το 1993 μέχρι σήμερα.
Υπάρχει σοβαρή σκέψη να γίνει το Μάιο του 2013 η Autonomia EXPO http://www.autonomiaexpo.org/ και θα ήθελα την γνώμη σας. Υπάρχει οικονομική κρίση, αλλά θα τα καταφέρουμε όπως πάντα.
Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνείτε με e-mail (κατά προτίμηση).
Πολλούς χαιρετισμούς, Νίκος, http://www.disabled.gr/

Ψηφιακά βιβλία


Ridi, pagliaccio
Γαλάτεια Καζαντζάκη
ISBN: 978-960-03-5534-5

Εγώ κι εσύ
Νικολό Αμανίτι
ISBN: 978-960-03-5535-2

Εξίσωση θανάτου
Γιασμίνα Χάντρα
ISBN: 978-960-03-5536-9

Η ανιψιά
Σεργκέι Γεσένιν,
Άντον Τσέχωφ
ISBN: 978-960-03-5540-6

Το σύνθημα
Ελένη Πριοβόλου
ISBN: 978-960-03-5500-0

28η Philoxenia

28η Philoxenia

Αφιέρωμα στη Δανάη Στρατηγοπούλου

Το μυστικό για να αποφύγετε το Jet Lag

Jet Lag: Μικρά μυστικά για να το αποφύγετε 
Jet lag ονομάζουμε εν συντομία τη χρονική υστέρηση του βιολογικού ρολογιού που προκαλείται στα υπερατλαντικά ταξίδια από το γεγονός ότι το αεροπλάνο διασχίζει σε σύντομο χρονικό διάστημα περιοχές με διαφορετικές ωρολογιακές ζώνες. Το βιολογικό μας ρολόι μπερδεύεται και οι ρυθμοί του σώματος αποσυγχρονίζονται.
Κομβικός ο Πειραιάς για την κρουαζιέρα

Σε ακόμα πιο υψηλό επίπεδο θα κινηθεί η κρουαζιέρα το 2013 σε σχέση με το 2012, ενώ το λιμάνι του Πειραιά πλέον ξεφεύγει από τα στενά σύνορα και μετατρέπεται σε διεθνές κέντρο για τον τουρισμό και την κρουαζιέρα.

Η τεχνολογία στην υπηρεσία των ξενοδοχείων

Είναι πλέον πρακτικές και «εργαλεία» που χρησιμοποιούν όλα τα μεγάλα ξενοδοχεία θέλοντας να συμβαδίσουν με το… ηλεκτρονικό πνεύμα της εποχής μας. Τα smartphones και τα tablets είναι στην καθημερινότητα μας και οι χρήστες τους είναι χιλιάδες. Αυτό σκέφτηκαν και οι άνθρωποι του Astir Palace Resort και του The Westin Athens.

Λιγότερα... φτερά προς την Ελλάδα

Όλο και λιγότερες είναι οι πτήσεις προς την Ελλάδα κατά τη διάρκεια της χειμερινής περιόδου 2012-13 και ανάλογη θα είναι η κατάσταση και τη θερινή περίοδο του 2013 προκαλώντας μεγάλη ανησυχία στους ανθρώπους του τουρισμού.

Μια... βασίλισσα στον Πειραιά

Με τη… Βασίλισσα Ελισάβετ συναντήθηκαν πριν από λίγες μέρες στον Πειραιά στελέχη ταξιδιωτικών γραφείων της Αθήνας. Ήταν μια κίνηση από την πλευρά της υψηλότατης, ώστε να δείξει όλα της τα χαρίσματα. Δείτε τι έγινε στην συνάντηση…

Bloemencorso: παρέλαση λουλουδιών στην Ολλανδία

 
Bloemencorso: παρέλαση λουλουδιών στην Ολλανδία
Κάθε χρόνο στη μικρή πόλη του Zundert γίνεται η ασυνήθιστη παρέλαση των χρωμάτων, η οποία είναι η μεγάλη γιορτή της ντάλιας στη χώρα της Ολλανδίας.
Ο πληθυσμός της πόλης είναι περίπου 20.000, αλλά το γεγονός προσελκύει πολλούς θεατές.
Οι δημιουργοί της παρέλασης «Bloemencorso» προσεκτικά εργάζονται για πολύ καιρό να δημιουργήσουν τις συνθέσεις που είναι έργα τέχνης.
ΔΕΙΤΕ ΤΑ.... http://www.i-diadromi.com/2012/11/bloemencorso.html
www.i-diadromi.com

Medicexpo 2013


MEDIC EXPO 2013, 8η Ιατρική Έκθεση
Τα πάντα γύρω από το Νοσοκομειακό-Ιατρικό εξοπλισμό, τα Εφόδια  και τις Υπηρεσίες
26-28 Απριλίου στο εκθεσιακό κέντρο Ξιφασκία-Ελληνικό, Αθήνα
Στις δύσκολες μέρες που ζούμε ξεκινάμε την 8η Ιατρική Έκθεση “Medic Expo 26-28 Απριλίου, ώστε μέσω αυτής να τονώσουμε την προώθηση συνεργασιών. Ο κλάδος των ιατρικών μηχανημάτων και αναλωσίμων έχει υποστεί σημαντική δυσκολία εργασιών, όμως η λειτουργία της έκθεσης αποτελεί τον μοναδικό τόπο συνάντησης επιχειρήσεων. http://www.medicexpo.com/
Φετινή καινοτομία η οργάνωση Πανελλήνιου συνεδρίου με θέμα: Ιατρικό μηχάνημα-ιατρικά αναλώσιμα σε καιρό κρίσης. Θα μιλήσουν έγκριτοι εισηγητές, εκπρόσωποι υπουργείου Υγείας και φορέων.
Στόχοι της έκθεσης:
Η ανάδειξη νέων προϊόντων και η διαμόρφωση νέων επιχειρηματικών σχέσεων
Η ενδυνάμωση του ενδιαφέροντος από αγοραστές και αντιπροσώπους
Η επίτευξη αποδοτικών συμφωνιών εντός και εκτός Ελλάδας
Η τόνωση της ανταγωνιστικότητας
Ημέρες και ώρες λειτουργίας:
Παρασκευή     26 / 04 / 13         10:00-20:00
Σάββατο         27 / 04 / 13         10:00-20:00
Κυριακή          28 / 04 / 13         10:00-20:00
Πρόσβαση στο εκθεσιακό κέντρο Ξιφασκίας (Πρώην Δυτικό Αεροδρόμιο) από όλα τα σημεία της Αθήνας μέσω της Λεωφ. Ποσειδώνος. Με μετρό και τραμ στην 2η στάση Αγίου Κοσμά, Ελληνικό.


Για περισσότερες πληροφορίες απευθυνθείτε :
Φιλολάου 234 11631, Αθήνα
Τηλ.: 210 7568888 (8 γραμμές)
Fax:  210 7568889 & 210 7568890
info@medicexpo.com

www.medicexpo.com

XΑΙΡΕ ΦΤΩΧΕΙΑ ΓΙΩΡΓΟΣ ΝΤΑΛΑΡΑΣ (LIVE ΑΤΤΙΚΟΝ 1993)

Τι φέρνει το Eurogroup | Δημοσκόπηση | Κλοπή - μαμούθ προσωπικών δεδομένων! | Εγκύκλιος για τα εργασιακά | Κολλέγια= ΑΕΙ! | Συνεργασίες ΣΥΡΙΖΑ

Eurogroup απόψε για την Ελλάδα: Άμεσα δόση 31,5 δισ - Επαναγορά χρέους 30 δισ.
περισσότερα

Δημοσκόπηση GPO: 2,2% μπροστά από τη ΝΔ ο ΣΥΡΙΖΑ - «όχι» τώρα εκλογές
περισσότερα

Έκλεψε από το υπ. Οικονομικών προσωπικά δεδομένα 9 εκατ. πολιτών!
περισσότερα

Υπ. Εργασίας: Εγκύκλιος για αποζημιώσεις απόλυσης, επιδόματα, κατώτατο μισθό
περισσότερα

Εξομοίωσαν τα μεταπτυχιακά των ιδιωτικών κολλεγίων με τα πανεπιστήμια!
περισσότερα

Τσίπρας: Ναι στις πολιτικές ανακατατάξεις, όχι στις πολιτικές μεταγραφές
περισσότερα

Προτεραιότητα η πληρωμή μισθών και εισφορών στις πιστώσεις του 2013
περισσότερα

Χατζηδάκης: Πώς θα λυθεί το πρόβλημα των ακάλυπτων δανείων προς τις Τράπεζες
περισσότερα

ΑΝ.ΕΛ: Να έρθουν στη Βουλή οι λίστες «Λαγκάρντ» και «Χριστοφοράκου»
περισσότερα

Ολυμπιακοί Αγώνες: Μάθαμε ...9 χρόνια μετά ότι στοίχισαν ...8,5 δισ.!
περισσότερα

eklogika.gr: Ειδήσεις, αρθρογραφία, Τράπεζα Πληροφοριών
περισσότερα

www.eklogika.gr : το πιο ενημερωμένο portal για την πολιτική, την Τοπική Αυτοδιοίκηση και τις εκλογές 

Φοροφυγάς ο Τσίπρας; (vid) - Καρχιμάκης:"Τι παιχνίδι στήνεται στην ΕΥΠ;"

Ο Ράϊχενμπαχ συναντήθηκε με τον Γλέζο για τις γερμανικές αποζημιώσεις
Καρχιμάκης:"Τι παιχνίδι στήνεται στην ΕΥΠ;"

Υπέκλεψε τα προσωπικά και φορολογικά δεδομένα εννέα εκατομμυρίων ελλήνων!!!

Υπό παραίτηση οι πρυτανικές αρχές αν απολυθούν διοικητικοί υπάλληλοι των ΑΕΙ

Έφυγε από τη ζωή ο Χρόνης Μίσσιο

Εκτός μηχανογραφικών οι σχολές της Αστυνομίας ελέω μνημονίου

Μαζική παραγωγή μη επανδρωμένων αεροσκαφών από την Τουρκία

Το παρασκήνιο ενός αιτήματος που αποσύρθηκε (;)

Φθηνότερο roaming για σερφάρισμα στο internet από την Vodafone

Ραντεβού στον οφθαλμίατρο για νέα επέμβαση ο πρωθυπουργός

Πανικός για την 777 tour της Ριάνα

Φοροφυγάς ο Τσίπρας; (vid)

Στο "φως" της Βουλής να έρθουν οι λίστες Λαγκάρντ και Χριστοφοράκου, ζητούν οι Ανεξάρτητοι Έλληνες

Ποιά είναι τα επαγγέλματα που θέτουν σε κίνδυνο τις γυναίκες για να αναπτύξουν καρκίνο του μαστού

Μυήθηκε στον τεκτονισμό υψηλά ιστάμενος ιερωμένος;

Sex με robot σε λίγα χρόνια!!!

Τότε που η "17 Νοέμβρη" προσπάθησε να σκοτώσει τον Βαρδή

Τότε που η “17 Νοέμβρη” προσπάθησε να σκοτώσει τον Βαρδή
Χώρισε (και πάλι) ο Ματέους

Συνελήφθη στην Πολωνία άνδρας ύποπτος για τρομοκρατική ενέργεια

Σκορδάς: Η κυβέρνηση θέλει να διευκολύνει τους δανειολήπτες

Έκρηξη ” Λοβέρδου για τα σενάρια

Για έξτρα 14 δισ. από τη Γερμανία μιλάει η Bild

Μαραθώνιος διαβουλεύσεων Λευκωσίας- τρόικας

Υπάρχει λύση για το εθνικό πρόβλημα 

Το … πα ίζει δύσκολη η Φινλανδία
Πρωτόκολλο συνεργασίας για τα αδέσποτα

Η ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΣΕ ΤΙΤΛΟΥΣ ΑΠΟ ΤΟ PIAZZA del POPOLO

PIAZZA del POPOLO
Με παρέμβαση εισαγγελέα τα στοιχεία υπαλλήλων που τίθεντο σε διαθεσιμότητα στην Κομοτηνή
Το «Λόμπι της Δεκάρας» σήμερα … σεληνιάζεται!

Με ποιους θα συμμετέχει η ΔΗΜΑΡ στην Κυβέρνηση! Όλα τα ονόματα…

Δωρεάν ΤΕΣΤ ΠΑΠ στον Δήμο Παγγαίου Καβάλας

Μας ψεκάζουν … δεν υπάρχει περίπτωση!

Στην επιτροπή διαβούλευσης του Δήμου Θάσου τα ακτοπλοϊκά δρομολόγια

5ο Φεστιβάλ ΕΑΑΚ Κομοτηνής

Πραγματοποιήθηκε η Ανοικτή Συνέλευση του ΣΥΡΙΖΑ στην Κομοτηνή

Τα 94 χρόνια δράσης του ΚΚΕ γιορτάζονται στην Ορεστιάδα

Συλλήψεις στην Ξάνθη για οφειλές προς το Δημόσιο ύψους 2 εκατομμυρίων ευρώ

Το Δημοτικό Συμβούλιο Θάσου εναντίον των μέτρων που πλήττουν την Αυτοδιοίκηση

Και βουλευτής της ΝΔ μίλησε για κρεμάλες! Θα ζητήσουν οι «πατριώτες» την διαγραφή της; (ΒΙΝΤΕΟ)

Διαδηλώνουμε κατά των μεταλλείων χρυσού στο Καναδικό Προξενείο της Θεσσαλονίκης

Μάχες ... επιβίωσης στο ΠΑΣΟΚ

Όλα μηδέν στο Θρακιώτικο ντέρμπι της Σούπερ Λίγκας

Επιπλέον δημοτικά τέλη στους πολίτες σύμφωνα με το Μεσοπρόθεσμο

Στον εισαγγελέα Ξάνθης «μαϊμού» διαχειριστής πολυκατοικιών

Έτοιμη η λίστα με τα 2.000 ονόματα των «διαθέσιμων»

Τον διέγραψαν από το κόμμα γιατί παντρεύθηκε τουρκάλα!

Παρά τα δεκάδες εκατομμύρια κερδών, ο ΟΠΑΠ πωλείται!
Με τέτοια βίντεο δεν κερδίζουμε τους τουρίστες...

Η Ευρώπη παίζει και οι χώρες της Ασίας- Ειρηνικού οργανώνονται και διευρύνονται

Τον Οκτώβριο εισπράχθηκαν 500 εκατομμύρια ευρώ περισσότερα από ό,τι υπολόγιζα

Στην κόψη του ξυραφιού οι σχέσεις Ρωσίας- Τουρκίας

Τον διέγραψαν από το κόμμα γιατί παντρεύθηκε τουρκάλα!

Τα μυστικά ομορφιάς και διατήρησης της σιλουέτας της Μαρίας Μενούνος

Όλες οι αλλαγές που επέρχονται σε μισθούς, επιδόματα, ωράριο και υπερωρίες

Ο mr. Express Service συνελήφθη για χρέη προς το Δημόσιο και το ΙΚΑ

Προτάσεις Καμίνη για την άρση του προβλήματος του μέτρου της διαθεσιμότητας

Η Μέρκελ πληρώνει και διατάζει

Η Μέρκελ πληρώνει και διατάζει
Ο Μαρξ θα ήταν υπερήφανος για τους τραπεζίτες
Μετά τον Πετρέους, ποια CIA;
ΟΙ ΔΙΕΛΚΥΣΤΙΝΔΕΣ ΤΟΥ ΤΡΟΜΟΥ
Η Ευρώπη παίζει σε ελληνική σκακιέρα
Απόσυρση του φερόμενου αιτήματος για απόλυση 22.000 ΔΥ από τρόικα
Η κυβέρνηση απορρίπτει το φερόμενο αίτημα τρόικα για απόλυση 22.000 ΔΥ
Διάψευση πληροφοριών για αίτημα τρόικα για απόλυση 22.000 ΔΥ
Φ. Κουβέλης: Εβδομάδα δύσκολων διεκδικήσεων για τη χώρα μας
Βενιζέλος: Θα διαψευστούν οικτρά όσοι επενδύουν στο θάνατο της χώρας
Υπάλληλοι της Βουλής: Συνέπεια συστηματικής δυσφήμησης τα κυβερνητικά μέτρα
Ραχόι: Απαραίτητη η πολιτική λιτότητας – μέγα πρόβλημα το κόστος δανεισμού
Κεδίκογλου: Ο Τσίπρας θέλει να γονατίσει την Ελλάδα
Θετική αξιολόγηση από την τρόικα έλαβε η Πορτογαλία
Φεύγουν τα πρώτα «ραβασάκια» σε όσους έβγαλαν χρήματα στο εξωτερικό
Σόιμπλε: Απειλή για τη Γερμανία μία πιθανή κατάρρευση της Ελλάδας
Lloyds: Απώλειες σχεδόν 90% από την μεταπώληση επισφαλών ιρλανδικών
IFO: Έξοδος από το ευρώ για Ελλάδα και Πορτογαλία
Χρ. Σταϊκούρας: «8,5 δισ. ευρώ κόστισαν οι Ολυμπιακοί Αγώνες του 2004»
Δόση μικρότερη από ενοίκιο για μισθοσυντήρητους με δάνεια στο κόκκινο
Απολύτως απαραίτητη η λιτότητα διαμηνύει ο Ραχόι
Hellas OnLine: Στα 49,5 εκατ. τα EBITDA στο 9μηνο
Περιορισμός των ζημιών για την ΕΤΕΜ στο 9μηνο
Ελβάλ: Στα €17,3 εκατ. τα καθαρά κέρδη στο 9μηνο
Μοτοδυναμική: Συμμετοχή σε διαγωνισμό
Jumbo: Μικρή υποχώρηση στα κέρδη στο τρίμηνο
ΗΛΕΑΘ: Νέα υπεύθυνη μετόχων
ΔΕΗ: Αγονος ο διαγωνισμός για τις Κυκλάδες
Γερμανός: Υπηρεσία G-επιστροφή χρημάτων

Η Ελλάδα θα επαναγοράσει το μισό χρέος της

Η Ελλάδα θα επαναγοράσει το μισό χρέος της!
Συνάντηση Νίμιτ&sigmaf ; με εκπροσώπους Ελλάδας και Σκοπίων

Η δοκιμή του Ζαρντίμ και η πίστη για το διπλό

To ΔΝΤ απέσυρε το αίτημα για 22.000 απολύσεις

Η Ευρώπη παρεμβαίνει στην κρίση της Γάζας

Θετική αξιολόγηση της τρόικας για την Πορτογαλία

ΚΚΕ: Το «όχι» του λαού στα μνημόνια πρέπει να είναι διαρκείας

Real.gr

Λύση σε δόσεις...
Α. Σαμαράς: Να τρέξουμε πιο γρήγορα -Τέλος τα σενάρια περί αντιπροεδρίας

Η τρόικα πήρε πίσω τις απολύσεις

Σε…υπερυπουργό αναδεικνύεται ο Στουρνάρας

Περίοδος χάριτος-μειωμένες δόσεις για τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά

Τριμερής επιτροπή για τη λειτουργία της κυβέρνησης

Όλες οι αλλαγές στα εργασιακά

Μπροστά ο ΣΥΡΙΖΑ με 2,2%

Σκύλοι περπάτησαν ξανά, χάρη στη... μύτη τους

Το εγκεφαλικό απειλεί και τους νέους

Γάζα:Τέσσερα μέλη μιας οικογένειας έχασαν τη ζωή τους

Κατάρ-Βαυαρία και στο βάθος... επενδύσεις

«Ανοίγουν» οι ουρανοί

Σύντομα στην Ευρώπη το HTC Desire SV

Ο οίκος Moody's υποβάθμισε τη Γαλλία

Ποιες πολιτείες στις ΗΠΑ μαστίζονται από Διαβήτη

Λάδι αναδόμησης μαλλιών: φτιάξε το δικό σου!

Η ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΣΕ ΤΙΤΛΟΥΣ ΑΠΟ ΤΟ Greek Alert

Greek Alert
Άγγελος ή δαίμονας
Προς Έλληνες Πολίτες και όχι μόνο που έχουν συνάψει Στεγαστικά Δάνεια Αγοραπωλησίας Ακινήτων

Δώδεκα θεοί του Ολύμπου

Βλέπω να έρχεται....

Η δράση του Δημήτριου Ψαρρού πριν την ίδρυση του συντάγματος 5/42 - μέρος γ'

Θαύμα στην Αίγυπτο που προκαλεί ρίγος

Ποιοί ιστορικοί θα γράψουν την ιστορία μας;

ΕΘΝΙΚΗ ΦΡΟΥΡΑ

Ζητείται βαφεύς!

Η χαρά του … λάθους

Ακόμη μια κοτσάνα στα Αλβανικά ΜΜΕ: "Το Ελληνικό κράτος δεν αφήνει Αλβανό μετανάστη να βάλει μουσουλμανικό όνομα στο παιδί του!"

Η δίκη της Νυρεμβέργης. Η τελευταία μάχη

Today at InfognomonPolitics

Today at InfognomonPolitics
Αν δεν ξυπνήσει η Ελλάδα, θα ξυπνήσουμε μια μέρα και θα αναζητούμε να τοποθετήσουμε πρόξενο στην Αλεξανδρούπολη
Επιτέλους, η Ελλάδα ξυπνάει: 32 Έλληνες βουλευτές υπογράφουν ερώτηση του Σάββα Αναστασιάδη για τη Θράκη

Προβλήματα στις σχέσεις ΗΠΑ–Τουρκίας μπορεί να δημιουργήσει η κρίση στη Γάζα

Noam Chomsky, Impressions of Gaza

Γάζα: μια επισκόπηση της φρίκης

Κύπρος και Μέση Ανατολή

ΛΥΣΣΑΡΙΔΗΣ: «ΖΩΗ ΧΩΡΙΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΚΑΙ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΝΟΗΜΑ»

ICH BIN EIN BERLINER για την Πορτογαλία με υπότιτλους.

1982-1989: Η Πολεμική Αεροπορία Εάλω - Πώς ο κομματισμός άνοιξε την Κερκόπορτα στο Αιγαίο

Flashmob in London "Greece Welcomes You"

Πρόεδρος SPD: Οι πλούσιοι στην Ελλάδα πρέπει επιτέλους να πληρώσουν

Ισραήλ – Χαμάς σε επικίνδυνα παιγνίδια

ΠΟΙΟΙ ΙΣΤΟΡΙΚΟΙ ΘΑ ΓΡΑΨΟΥΝ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΜΑΣ;

Ισραήλ vs Γάζα: Γιατί ένας νέος πόλεμος;

Η ουσία είναι μια

Πρόσκληση στην παρουσίαση του βιβλίου «Δέκα Εβδομάδες με ένα Ιντερμέτζο» του Γιάννη Σπανδωνή

Η μυρωδιά του μπαρουτιού

Η ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΤΩΝ ΝΙΓΗΡΙΑΝΩΝ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ Οι νέοι Νιγηριανοί για τις σπουδές τους επέλεξαν την Τουρκία

Οι Παλαιστίνιοι εξολόθρευσαν ένα ισραηλινό πλοίο και κατέρριψαν ένα ελικόπτερο

Καζάνι που βράζει η Άγκυρα

Φως στις ελληνογερμανικές σχέσεις

Στροφή Ερντογάν στον εθνικισμό

Ο Στρατός Terracotta της Κίνας έρχεται στο Τοπ Καπί της Κωνσταντινούπολης

Ευτυχώς που ξεπουλήσαμε το λιμάνι στους Κινέζους

Οριστικοποιούνται τα μέτρα για τους υπερχρεωμένους στις τράπεζες - Μπροστά ο ΣΥΡΙΖΑ, πίσω ο Τσίπρας

Διέρηξαν το σπίτι του Σόϊμπλε
Λύθηκε το μυστήριο του κόστους των Ολυμπιακών Αγώνων του 2004

Και το ΕΣΠΑ υπό τον έλεγχο των τροϊκανών

O Γιώργος ευθύνεται για την κατρακύλα του ΠΑΣΟΚ

Στις 5 Δεκεμβρίου έρχονται χρήματ

Ο Μπουτάρης κάνει ... γιόγκα

Σκότωσε, διαμέλισε και έθαψε σύζυγο και εραστή!!!

Επιτροπή συντονισμού του κυβερνητικού έργου, αποφάσισαν Σαμαράς, Βενιζέλος και Κουβέλης

Στο εδώλιο του κατηγορουμένου η κόρη του Μπαμπινιώτη για ασέλγεια σε μαθήτρια

Οριστικοποιούνται τα μέτρα για τους υπερχρεωμένους στις τράπεζες

Οι υπάλληλοι του ΟΠΑΠ προσέφυγαν στο ΣτΕ κατά της απόφασης για πώληση του οργανισμού

Πήραν πίσω το αίτημα για απολύσεις 22.000 υπαλλήλων

Ο ιατρικός τουρισμός θα φέρει μέχρι και δύο δισ. έσοδα

Μπροστά ο ΣΥΡΙΖΑ, πίσω ο Τσίπρας

Η έξοδος της Ελλάδας από την ευρωζώνη θα τη σώσει, υπογραμμίζει ο γερμανός πρόεδρος του Οικονομικού Ινστιτούτου Ιfo

Άρχισε το "γκρέμισμα" της Γαλλίας

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΖΩΝΗ

Διαβάστε σήμερα στην καθημερινή ηλεκτρονική εφημερίδα «Ελεύθερη Ζώνη» (www.elzoni.gr):
Τι προλαβαίνει κανείς σε εκατό ώρες; Τι άλλο εκτός από την άτακτη χρεοκοπία; περισσότερα…

Ελεύθερη Ζώνη

Καθημερινή Ηλεκτρονική Εφημερίδα.
Βησσαρίωνος 3-5, Αθήνα

Τηλ. 210-3643601

Σήμερα στο e-Pontos...

Σήμερα στο e-Pontos...
ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΠΟΝΤΙΑΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΛΟΦΟΥ
«Θεσσαλονίκη, πρωτεύουσα των προσφύγων». Οι πρόσφυγες στην πόλη από το 1912 μέχρι σήμερα.