Τετάρτη 2 Ιουλίου 2008

ΤΑ ΣΥΓΧΡΟΝΑ «ΧΑΡΑΤΣΙΑ».

Αν και η «Τουρκοκρατία» τότε που έμπαιναν τα «χαράτσια» από τους Πασάδες πέρασε, αν και οι Πασάδες αποτελούν πια άσχημο παρελθόν για την Ελλάδα, έμεινε ένα «κατάλοιπο», μια «κληρονομιά» που βασανίζει αυτή τη χώρα!
Η κληρονομιά αυτή είναι το «χαράτσι», και στις μέρες μας μάλιστα εμφανίζεται σε διάφορες μορφές!
Εμφανίζεται με την μορφή αυξήσεων σε καύσιμα, σε είδη καθημερινής ανάγκης, στην εκπαίδευση, την υγεία, και όπως είναι «φυσικό», εμφανίζεται και στα τιμολόγια της ΔΕΗ.
Ο Όρος «μας άλλαξαν τα φώτα» τελικά είναι λίγος για να περιγράψει την πραγματικότητα!
Διάβασα το παρακάτω άρθρο στο «ΕΘΝΟΣ»(http://www.ethnos.gr/) και πραγματικά εξοργίστηκα με το άσχημο παιχνίδι που παίζουν για ακόμα μια φορά σε βάρος μας!
Χαράτσι στα πάγια έως 30%
Ακριβότερο από χθες κατά 7%-10% το ρεύμα, ενώ από τον Ιανουάριο θα ανατιμηθεί κατά 9,2% λόγω της ρήτρας καυσίμων
Ουρά... δεινοσαύρου, που μεταφράζεται σε αυξήσεις έως 30% στα πάγια των τιμολογίων της ΔΕΗ, έκρυβε τελικά η απόφαση που υπέγραψε ο Επί της Ανάπτυξης υπουργός Χρήστος Φώλιας και... χάρη στην οποία το ηλεκτρικό ρεύμα «τρέχει» από χθες σε σπίτια και βιομηχανίες ακριβότερο κατά 7% έως 10%. νέο χαράτσι της ΔΕΗ ακολουθεί από τον προσεχή Οκτώβριο, καθώς:
n Θα ακριβύνει το ρεύμα και για τη χαμηλή κατανάλωση (έως 800 κιλοβατώρες) για συνδέσεις σε εξοχικά και γενικά σε δεύτερο σπίτι ή παροχή, εκτός της κύριας κατοικίας (...κοινωνικό τιμολόγιο).
Η οργή των καταναλωτών ξεχειλίζει καθώς νιώθουν αβοήθητοι, να πλήττονται και από την κρατική ακρίβεια, με τη ΔΕΗ να πρωτοστατεί στην παράλογη αυτή σκυταλοδρομία των ανατιμήσεων για τρίτη φορά το τελευταίο 12μηνο.
Δυστυχώς έπεται και συνέχεια, καθώς η διοίκηση της ΔΕΗ προεξοφλεί μέσω δηλώσεων του προέδρου της, Παναγιώτη Αθανασόπουλου, πως από τον Ιανουάριο έρχονται τα χειρότερα.
Το ηλεκτρικό ρεύμα θα ακριβύνει σωρευτικά άλλο ένα 9,2% λόγω της επιβολής ρήτρας καυσίμων και ρήτρας ρύπων.
Οι αυξήσεις

Σύμφωνα με την υπουργική απόφαση από χθες επήλθαν οι ακόλουθες αυξήσεις στα τιμολόγια πώλησης της ηλεκτρικής ενέργειας από τη ΔΕΗ:
Στα υφιστάμενα τιμολόγια Μέσης Τάσης (ΜΤ) της ΔΕΗ Α.Ε. ως εξής: Αύξηση κατά 8% σε όλα τα στοιχεία των τιμολογίων εμπορικής και δημόσιας χρήσης.
Αύξηση κατά 9,5% σε όλα τα στοιχεία των τιμολογίων βιομηχανικής χρήσης.
Αύξηση κατά 7% σε όλα τα στοιχεία των υπολοίπων τιμολογίων.
Στα υφιστάμενα τιμολόγια Χαμηλής Τάσης (ΧΤ) της ΔΕΗ Α.Ε. ως εξής:
Τα οικιακά τιμολόγια ανεξαρτήτως παροχής με τετραμηνιαία κατανάλωση έως 800 kWh και το τιμολόγιο πολυτέκνων (ΓΤ) παραμένουν αμετάβλητα.
Στα οικιακά τιμολόγια με μονοφασική παροχή και τετραμηνιαία κατανάλωση από 801 kWh ως 1600 kWh η πάγια χρέωση διαμορφώνεται σε 11,44 Ε το τετράμηνο και το σκέλος ενέργειας αυξάνεται κατά 6,9%.
Στα οικιακά τιμολόγια με τριφασική παροχή και τετραμηνιαία κατανάλωση από 801 kWh ως 1600 kWh η πάγια χρέωση διαμορφώνεται σε 23,08 Ε το τετράμηνο και το σκέλος ενέργειας αυξάνεται κατά 5,9%.
Στα οικιακά τιμολόγια με μονοφασική παροχή και τετραμηνιαία κατανάλωση από 1601 kWh ως 2000 kWh η πάγια χρέωση διαμορφώνεται σε 15,18 Ε το τετράμηνο και το σκέλος ενέργειας αυξάνεται κατά 6,9%.
Στα οικιακά τιμολόγια με τριφασική παροχή και τετραμηνιαία κατανάλωση από 1601 kWh ως 2000 kWh η πάγια χρέωση διαμορφώνεται σε 38,32 Ε το τετράμηνο και το σκέλος ενέργειας αυξάνεται κατά 5,9%.
Στα οικιακά τιμολόγια με μονοφασική παροχή και τετραμηνιαία κατανάλωση από 2001 kWh ως 3000 kWh η πάγια χρέωση διαμορφώνεται σε 46,38 Ε το τετράμηνο και το σκέλος ενέργειας αυξάνεται κατά 5,85%.
Στα οικιακά τιμολόγια με τριφασική παροχή και τετραμηνιαία κατανάλωση από 2001 kWh ως 3000 kWh η πάγια χρέωση διαμορφώνεται σε 64,44 Ε το τετράμηνο και το σκέλος ενέργειας αυξάνεται κατά 5,85%.
Οι κατηγορίες πελατών με τετραμηνιαία κατανάλωση από 3001 kWh ως 4400 kWh και από 4401 kWh και άνω ενοποιούνται.
Στα οικιακά τιμολόγια με μονοφασική παροχή και τετραμηνιαία κατανάλωση από 3001 kWh και άνω η πάγια χρέωση διαμορφώνεται σε 46,38 Ε το τετράμηνο.
Στα οικιακά τιμολόγια με τριφασική παροχή και τετραμηνιαία κατανάλωση από 3001 kWh και άνω η πάγια χρέωση διαμορφώνεται σε 64,44 Ε το τετράμηνο.
Το σκέλος ενέργειας για τετραμηνιαία κατανάλωση από 3001 kWh και άνω ανεξαρτήτως παροχής διαμορφώνεται σε:
οι πρώτες 800 kWh ανά τετράμηνο: 0,08981 Ε/kWh
οι επόμενες 800 kWh ανά τετράμηνο: 0,11443 Ε/kWh
οι επόμενες 400 kWh ανά τετράμηνο: 0,14045 Ε/kWh
οι επόμενες 1000 kWh ανά τετράμηνο: 0,18790 Ε/kWh
οι υπόλοιπες kWh ανά τετράμηνο 0,18971 E/kWh
Η νυχτερινή χρέωση του οικιακού τιμολογίου Γ1Ν και ειδικά το σκέλος ενέργειας αυξάνεται κατά 8%.
Το τιμολόγιο γενικής χρήσης, τύπου Γ21 αυξάνεται κατά 5,8% στο σκέλος παγίου και στο σκέλος ενέργειας.
Τα τιμολόγια βιομηχανικής χρήσης, τύπου Γ22Β, αυξάνονται κατά 9% στο σκέλος παγίου, το σκέλος ισχύος και το σκέλος ενέργειας.
Τα τιμολόγια βιομηχανικής χρήσης, τύπου Γ23Β, αυξάνονται κατά 10% στο σκέλος παγίου και στο σκέλος ενέργειας.
Ολα τα υπόλοιπα τιμολόγια ΧΤ αυξάνονται κατά 7% σε όλες τις χρεώσεις
.
Ο υπεύθυνος του Τομέα Ανάπτυξης του ΠΑΣΟΚ Μιχάλης Χρυσοχοϊδης σχολιάζοντας το νέο ηλεκτροσόκ των καταναλωτών δήλωσε τα εξής:
«Μετά τα περίφημα 41 μέτρα κατά της ακρίβειας, η κυβέρνηση -με τις νέες αυξήσεις στο ηλεκτρικό ρεύμα- περνάει και στο 42ο.
Ομως όλοι αντιλαμβανόμαστε πλέον ότι μια κυβέρνηση που παράγει ακρίβεια δεν είναι σε θέση να καταπολεμήσει την ακρίβεια.
Μόνο από τον Αύγουστο του 2007 μέχρι σήμερα το ρεύμα έχει αυξηθεί 3 αλλεπάλληλες φορές, συνολικά κατά 18%. Δεν είναι όμως μόνο αυτό. Τα τελευταία 4 χρόνια οι καταναλωτές είδαν το πάγιο της ΔΕΗ να αυξάνεται από 60 έως 125%. Αυτή είναι δυστυχώς η πολιτική της ΝΔ.
Μια πολιτική σε πλήρη απόκλιση από τα συμφέροντα και τις αγωνίες της πλειοψηφίας του ελληνικού λαού».

ΧΑΡΗΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΠΟΥΛΟΣ

ΣΕ ΤΡΕΙΣ ΩΡΕΣ ΣΤΑ ΝΕΑ ΜΟΥΔΑΝΙΑ

Η ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΠΙΔΑ

Μεγάλη βράδια η αποψινή, και πολύ ΞΕΧΩΡΙΣΤΗ για όσους βρεθούν στα Νέα Μουδανιά. Απόψε στις 21:00 στο Ανοικτό Θέατρο Μουδανιών, θα πραγματοποιηθεί μια εκδήλωση ΘΕΣΜΟΣ, η «ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΠΙΔΑ» που διοργανώνει το Ωδείο ΖΑΦΕΙΡΗ ΦΩΤΙΑΔΗ και η Σχολή Χορού ΣΥΝΘΕΣΗ.
Τα έσοδα της συναυλίας αυτής θα πάνε στο Ίδρυμα Παιδιών με Καρκίνο «ΕΛΠΙΔΑ».
Ο σκοπός της συναυλίας είναι ΙΕΡΟΣ, γι αυτό και συμμετέχουν για την καλύτερη ενίσχυση του μια ΙΣΤΟΡΙΚΗ μπάντα soul & blues οι BLUE ROSE BAND και ο ΜΟΝΑΔΙΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ ΣΕΡΒΕΤΑΣ!
Ας δώσουμε λοιπόν ΟΛΟΙ ραντεβού σε λιγότερο από τρεις ώρες στο Ανοικτό Θέατρο Μουδανιών, γιατί ΑΞΙΖΕΙ ΝΑ ΔΩΣΟΥΜΕ ΚΑΙ ΤΗΝ ΔΙΚΗ ΜΑΣ ΕΛΠΙΔΑ ΣΤΑ ΠΑΙΔΙΑ.

Τα γνωστά "πιράνχας" στα νοσοκομεία

(ΑΠΟ ΤΟ ΕΘΝΟΣ http://www.ethnos.gr/)

PEΠOPTAZ: ΔHMHTPHΣ KAPAΓIΩPΓOΣdkarag@pegasus.gr
Δέκα και περισσότερες φορές ακριβότερα διατίθενται υγειονομικό υλικό και αναλώσιμα στα ελληνικά νοσοκομεία.
Kύκλωμα προμηθευτών λυμαίνεται τα οικονομικά των νοσοκομείων, κάνοντας σημαντικές υπερκοστολογήσεις υλικού, όπως βηματοδότες, απινιδωτές, λοιπό καρδιολογικό υλικό αγγειοπλαστικής και αιμοκάθαρσης.
Για να μην κινούν υποψίες, χρησιμοποιούν παράκτιες εταιρείες («οφ σορ») και εταιρείες από την Kύπρο, όπου αρχικά γίνεται η εισαγωγή του υλικού.
Στο «κόλπο» ενδέχεται να βρίσκονται στελέχη διοίκησης νοσοκομείων, αλλά και μέλη των επιτροπών προμηθειών των νοσοκομείων.
H οικονομική «αιμορραγία» για το EΣY είναι τεράστια, καθώς το «καπέλο» που έχουν πληρώσει 19 μεγάλα νοσοκομεία για προμήθεια υγειονομικού υλικού, εκτιμάται ότι φτάνει τα 60 εκατομμύρια ευρώ σε μόνο έναν χρόνο.Tο θέμα ήρθε χθες στη δημοσιότητα, ύστερα από ελέγχους που έχουν διενεργήσει τα τελευταία δύο χρόνια το Σώμα Eπιθεωρητών Yγείας και Πρόνοιας σε δημόσια και ιδιωτικά θεραπευτήρια.
Eρωτήματα, ωστόσο, προκαλεί το γεγονός ότι τα ίδια ακριβώς στοιχεία είχαν δοθεί και τον Nοέμβριο του 2005 στην πολιτική ηγεσία του υπουργείου Yγείας, χωρίς στο μεταξύ να έχει γίνει το παραμικρό για την εξάρθρωση των «πιράνχας».

Tα στοιχεία, που επισήμως διέθετε το υπουργείο Yγείας, απεδείκνυαν πέρυσι υπερκοστολογήσεις, οι οποίες, σε ορισμένες περιπτώσεις, άγγιζαν το 1.500%!
Aναφερόμενος στο θέμα, ο γενικός επιθεωρητής του Σώματος, κ. Mιχάλης Σαμπατακάκης, δήλωσε στο Mega ότι η έρευνα αποκάλυψε πως υπάρχουν σημαντικές διαφορές τιμών από νοσοκομείο σε νοσοκομείο.
Σημαντικές διαφορές -είπε- καταγράφονται στις τιμές, με τις οποίες προμηθεύονται τα ίδια είδη ιδιωτικά και δημόσια νοσοκομεία, ενώ ενδεικτικό της κατάστασης που επικρατεί, είναι ότι αισθητές διαφορές υπάρχουν για την προμήθεια του ίδιου υλικού ακόμη και μέσα στο ίδιο το νοσοκομείο
!
Aκραίες καταστάσειςΣύμφωνα με τον κ. Σαμπατακάκη, η έρευνα των τελευταίων ετών έχει δείξει ακραίες καταστάσεις. Eμφανίζεται -εξήγησε- η ίδια εταιρεία να διαθέτει το προϊόν της σε διαφορετικές τιμές από νοσοκομείο σε νοσοκομείο.
Aνέφερε, δε, ενδεικτικά ότι ίδιος καθετήρας-«μπαλονάκι» αγοράστηκε προς 995 ευρώ το τεμάχιο από νοσοκομείο της Πάτρας, προς 1.050 ευρώ από τον «Eυαγγελισμό», προς 1.203 ευρώ ανά τεμάχιο από το «Ωνάσειο» και προς 1.097 ευρώ από το «Παπανικολάου» Θεσσαλονίκης.
Σε άλλες περιπτώσεις, οι επιθεωρητές του υπουργείου Yγείας διαπίστωσαν σημαντικές αποκλίσεις και στα μεταλλικά πλέγματα που χρησιμοποιούνται για τη διάνοιξη των στενωμένων αγγείων σε καρδιοπαθείς («στεντς»).
Aπό τους ελέγχους που διεξήγαγαν, προέκυψε ότι τα ίδια «στεντς» αγοράζονται με 2.540 ευρώ το τεμάχιο από το νοσοκομείο AXEΠA της Θεσσαλονίκης, με 2.054 ευρώ από το «Tζάνειο» και με 2.230 ευρώ από το «Ωνάσειο».
Aναλώσιμα αγγειοπλαστικής ίδιου τύπου φέρονται να αγοράστηκαν προς 247 ευρώ το τεμάχιο από το νοσοκομείο Iωαννίνων και μόλις προς 191 ευρώ από αυτό της Nίκαιας.
Oι διαδικασίες «φουσκώματος» της τιμής, έχει οδηγήσει στο παράδοξο καθεστώς τα ελληνικά δημόσια νοσοκομεία να αγοράζουν το ίδιο υλικό σε τιμή πολύ πιο ακριβή από εκείνη που αγοράζει το ίδιο ακριβώς προϊόν ένα γαλλικό ή ένα γερμανικό νοσοκομείο!
Σημαντικές διαφορέςAπό την καταγραφή που είχε γίνει το 2005, είχαν φανεί οι σημαντικές αυτές διαφορές.
Oι υπεύθυνοι του υπουργείου Yγείας γνώριζαν ότι ένας βηματοδότης στοιχίζει στην Kύπρο 1.575 ευρώ και καταλήγει να πωλείται στην Eλλάδα έως και 5.000 ευρώ.
Eνας απινιδωτής που πωλείται στην Kύπρο 11.500 ευρώ, διατίθεται σε ελληνικά νοσοκομεία έως και τρεις φορές ακριβότερα, ενώ ένα ορθοπεδικό υλικό που στην Kύπρο αξίζει 18 ευρώ, πωλείται στη χώρα μας έως και 160 ευρώ.πως γινεται η υπερκοστολογηση
Aπαραίτητο «εργαλείο» για τη διαδικασία της υπερκοστολόγησης του υγειονομικού υλικού είναι παράκτιες εταιρείες.
Mέσω παράκτιων εταιρειών, κυπριακές εταιρείες αγοράζουν τα υλικά σε μια λογική τιμή.
Στη συνέχεια τα ίδια υλικά επανεξάγονται στην Eλλάδα σε τιμή πολλαπλάσια της αρχικής.
Oταν, δε, φτάνουν στη χώρα μας, ο εισαγωγέας τα διαθέτει στα νοσοκομεία στην υψηλή τιμή που δήθεν τα εισήγαγε, την οποία, μάλιστα, προσαυξάνει με ένα «λογικό» ποσοστό κέρδους, της τάξης του 30%.
Στην περίπτωση που ελεγχθεί, δηλώνει ότι ο ίδιος πουλά με κέρδος 30%, καθώς η αρχική εισαγωγή στην Kύπρο έγινε μέσω παράκτιας εταιρείας και έτσι δεν μπορεί να αποδειχθεί ότι την έχει κάνει ο ίδιος.

ΟΙ «ΑΥΤΟΣΧΕΔΙΑΣΜΟΙ» ΣΤΟ Π.Σ

Θέλω να αγιάσω, και δεν με αφήνουν οι «διαόλοι».
Δεν ξέρω ΠΟΥ, και ΠΟΣΟ θα τραβήξει αυτή η κατάσταση με τον κάθε ΔΙΟΙΚΗΤΗ, ΥΠΟΔΙΟΙΚΗΤΗ, ΑΡΧΙΠΥΡΟΣΒΕΣΤΗ η ακόμα και ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΗ, αλλά θα πρέπει το αρχηγείο να λάβει μέτρα ΑΜΕΣΑ. Το φαινόμενο πολλοί από τους πιο πάνω να ΒΓΑΖΟΥΝ ΔΙΚΕΣ ΤΟΥΣ ΔΙΑΤΑΓΕΣ ΑΓΝΟΩΝΤΑΣ ΠΡΟΚΛΗΤΙΚΑ ΤΙΣ ΔΙΑΤΑΓΕΣ ΤΟΥ ΑΡΧΗΓΕΙΟΥ, καταντά ΑΗΔΙΑ.
Δεν ξέρω τι είδους «ΤΥΡΟΠΙΤΤΑ» έχουν οι κύριοι αυτοί σφηνωμένη στον εγκέφαλο, και κάνουν ότι τους κατέβει, θα πρέπει όμως να καταλάβουν ότι ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΑΓΝΟΟΥΝ ΕΝΤΟΛΕΣ ΑΝΩΤΕΡΩΝ.
Θέμα 1ο
Οι νυχτερινές υπηρεσίες των Εθελοντών Πυροσβεστών.
Παρόλο που ο Αρχηγός έδωσε εντολή να ΕΚΤΕΛΟΥΝ ΚΑΝΟΝΙΚΑ ΚΑΙ ΝΥΧΤΕΡΙΝΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΟΙ ΕΘΕΛΟΝΤΕΣ, για κάποιους διοικητές και όχι μόνο, πέρα βρέχει, και ακόμα πιο πέρα χιονίζει.
Γι αυτούς ισχύουν οι ΔΙΚΕΣ ΤΟΥΣ διαταγές, και όχι εκείνες του Αρχηγείου!
Θέμα 2ο
Οι ΣΤΟΛΕΣ ΤΩΝ ΕΘΕΛΟΝΤΩΝ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΩΝ.
Παρόλο που ΞΕΚΑΘΑΡΙΣΕ ΤΟ ΘΕΜΑ ΑΥΤΟ ΜΕ ΔΙΑΤΑΓΗ ΑΠΟ ΤΟ ΑΡΧΗΓΕΙΟ, πάλι κάποιοι αξιωματικοί, υπαξιωματικοί και μόνιμοι ανεμίζουν το δικό τους «ΜΠΑΙΡΑΚΙ» εκφράζοντας τις …. Αντιρρήσεις τους.
ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ (λένε) ΟΙ ΕΘΕΛΟΝΤΕΣ ΝΑ ΦΟΡΟΥΝ ΣΤΟΛΕΣ ΙΔΙΕΣ ΜΕ ΕΚΕΙΝΕΣ ΤΩΝ ΜΟΝΙΜΩΝ.
Ρε παλικάρια, πάτε καλά;
ΠΟΙΟΣ ΣΑΣ ΕΧΡΙΣΕ ΑΡΧΗΓΟΥΣ ΚΑΙ ΝΟΜΟΘΕΤΕΣ;
ΜΕ ΠΟΙΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΓΡΑΦΕΤΕ ΣΤΑ ΠΑΛΑΙΟΤΕΡΑ ΤΩΝ ΥΠΟΔΗΜΑΤΩΝ ΣΑΣ ΤΙΣ ΔΙΑΤΑΓΕΣ ΤΩΝ ΑΝΩΤΕΡΩΝ
;
Κατά το σκεπτικό σας να υποθέσω ότι κάποιος πυραρχος (για παράδειγμα) είναι ΑΝΩΤΕΡΟΣ στην ΙΕΡΑΡΧΙΑ από τον ΑΡΧΗΓΟ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΟΣ;
Για κοίτα, που θα ξεχάσουμε και αυτά που μάθαμε για τους βαθμούς!
Φαίνεται στο Σώμα , οι βαθμοί πάνε «ΑΝΑΠΟΔΑ».
Βέβαια, γι αυτό το ΜΠΑΧΑΛΟ, φταίει και το ΑΡΧΗΓΕΙΟ ΤΟ ΙΔΙΟ.
Που είναι κύριοι οι ΔΙΑΤΑΓΕΣ, να τις παραλάβουν οι υπηρεσίες, και να σταματήσει αυτή η γελοιότητα που ουσιαστικά εκθέτει ΤΟ ΑΡΧΗΓΕΙΟ;
Αν μιλήσω τώρα για «ΕΝΟΡΧΗΣΤΡΩΜΕΝΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΣΕ ΒΑΡΟΣ ΤΩΝ ΕΘΕΛΟΝΤΩΝ», θα έχω άδικο;
Αφού ΔΕΝ υπάρχει η στοιχειώδης αντίληψη από ορισμένους ότι με τους όποιους «αυτοσχεδιασμούς» τους Εκθέτουν το Σώμα, τι να πω;
Καιρός είναι το Υπουργείο (αφού δεν γίνεται κάτι από το αρχηγείο) να αρχίσει να παίρνει κεφάλια, μήπως και κάποια στιγμή αρχίσουν τα πράγματα να λειτουργούν ΣΩΣΤΑ σ’ αυτή τη χώρα.
Η εποχή των «ΔΙΚΤΑΤΟΡΙΣΚΩΝ» κύριοι, πρέπει να το πάρετε χαμπάρι ότι έχει παρέλθει ΑΝΕΠΙΣΤΡΕΠΤΙ, και ο κάθε κατεργάρης θα υποστεί τις συνέπειες των πράξεων του.
Έπεται συνέχεια, και μάλιστα ΠΟΛΥ ΔΥΣΑΡΕΣΤΗ για ορισμένους.
Αυτό ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΠΕΙΛΗ, ΕΙΝΑΙ ΓΝΩΣΤΟΠΟΙΗΣΗ.
Τα σέβη μου, και θα επανέλθω.
Βασίλης Τσούγκαρης
Εθελοντής Πυροσβέστης
Αρθρογράφος – Παραγωγός Ραδιοφωνίας
tsougarisgnomi@gmail.com

ΣΗΜΕΡΑ Η ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΠΙΔΑ




ΤΕΤΑΡΤΗ 2 ΙΟΥΛΙΟΥ
ΑΝΟΙΚΤΟ ΘΕΑΤΡΟ ΝΕΩΝ ΜΟΥΔΑΝΙΩΝ


Μια εκδήλωση ΘΕΣΜΟΣ.
Τα παιδιά, παίζουν τραγουδούν και χορεύουν για τα παιδιά!
Το Ωδείο του Ζαφείρη Φωτιάδη, και η Σχολή Χορού Σύνθεση, διοργανώνουν για ακόμα μια χρονιά Συναυλία της οποίας τα έσοδα θα πάνε στον Σύλλογο Παιδιών με καρκίνο «ΕΛΠΙΔΑ».
Η συναυλία αυτή, αν και δεν φιλοξενεί τα «μουρατα» ονόματα, τον κάθε «κουλτουριάρη», δεν έχει να ζηλέψει σε τίποτα τις διάφορες κατά καιρούς συναυλίες που γίνονται στο ανοικτό θέατρο του Δήμου Μουδανιών!
Οι καλλιτέχνες, είναι «ερασιτέχνες» (μακάρι έτσι ερασιτέχνες να ήταν και πολλοί επαγγελματίες), αλλά τους διακρίνει το μεράκι για αυτό που κάνουν!
Η εκδήλωση αυτή, πέρα από μια απλή συναυλία για έναν πραγματικά ιερό σκοπό, είναι και μια «επίδειξη προόδου» των παιδιών, τα οποία, καλούμαστε όλοι να τα καμαρώσουμε!
Εκτός από τους γονείς και τους συγγενείς των παιδιών , ελάτε ΟΛΟΙ, εμείς, οι υπόλοιποι, να χειροκροτήσουμε αυτά τα παιδιά, και να ΑΠΟΔΕΙΞΟΥΜΕ, ότι καλά κάνουν και έχουν όνειρα (άσχετα αν κάποιοι προσπαθούν να τα καταστρέψουν από βλακεία τους), ότι καλά κάνουν και δίνουν τον καλύτερο τους εαυτό για έναν ιερό σκοπό, αλλά πάνω απ’ όλα, ελάτε ΟΛΟΙ να ΑΠΟΔΕΙΞΟΥΜΕ, ότι η «ΕΛΠΙΔΑ ΞΕΚΙΝΑ ΑΠΟ ΟΛΟΥΣ ΕΜΑΣ».
Θα ακολουθησουν και άλλα δελτία τύπου!

ΣΗΜΕΡΑ ΟΙ BLUE ROSE BAND ΣΤΑ ΜΟΥΔΑΝΙΑ

Μια ΞΕΧΩΡΙΣΤΗ βραδιά την Τετάρτη 2 Ιουλίου θα μας προσφέρουν στο Ανοικτό Θέατρο των Μουδανιών οι BLUE ROSE BAND οι οποίοι θα συμμετάσχουν σε μια εκδήλωση με ιερό σκοπό.
Η εκδήλωση δεν είναι άλλη από την ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΠΙΔΑ, που διοργανώνει το Ωδείο ΖΑΦΕΙΡΗ ΦΩΤΙΑΔΗ και η σχολή χορού ΣΥΝΘΕΣΗ.
Τα έσοδα από την συναυλία θα πάνε στο Ίδρυμα Παιδιών με καρκίνο «ΕΛΠΙΔΑ».
Η εκδήλωση αυτή πραγματοποιείται εδώ και πολλά χρόνια.
Στην συναυλία παίζουν ΚΥΡΙΩΣ οι μαθητές του ωδείου, δηλαδή ΔΕΝ συμμετέχουν επαγγελματίες.
Η εμφάνιση των BLUE ROSE BAND είναι μια ευγενική κίνηση ΕΝΙΣΧΥΣΗΣ της εκδήλωσης, και αξίζουν συγχαρητήρια στους μουσικούς,
Ας γνωρίσουμε όμως τους BLUE ROSE BAND!
Πολλές φορές θέλησα να κάνω μια αναφορά σ’ αυτούς. τους μουσικούς, σ’ αυτό το σχήμα!Κατάφεραν μέσα στην πάροδο των χρόνων, να ανατρέψουν πολλά «κατεστημένα» πάνω στα μουσικά δρώμενα της χώρας.Με πολύ διακριτικό «θόρυβο», καθιερώθηκαν, και καταξιώθηκαν σαν ΠΛΗΡΕΣ σχήμα, η καλύτερα πλήρης «μπάντα», η οποία δεν έχει τίποτα να ζηλέψει από τις μεγάλες μπάντες του εξωτερικού. Έτσι, γρήγορα απέκτησαν το κοινό τους, το οποίο αυξήθηκε, και αυξάνεται διαρκώς, και δημιουργήθηκε ο ΜΥΘΟΣ γύρω από το όνομα τους !
ΒΑΣΙΛΗΣ ΣΩΤΗΡΙΟΥ –κιθάρα – φωνή, ΠΑΝΤΕΛΗΣ ΣΤΟΙΚΟΣ – Τρομπέτα – Καβάλ – πλήκτρα, ΝΙΚΟΣ ΒΑΡΓΙΑΜΙΔΗΣ – Ντραμς, ΛΑΚΗΣ ΤΖΗΜΚΑΣ – Ηλεκτρικό μπάσο, ΧΡΗΣΤΟΣ ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ – Πλήκτρα, ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΕΤΚΑΡΗΣ – Σαξόφωνο!
Όπως λέμε δηλαδή πιο απλά, «BLUE ROSE BAND»! Πολύχρονη η παρουσία τους, αλλά η τελική μορφή της μπάντας ήρθε το 2006!
Οι μουσικές τους αναζητήσεις, Blues, Soul, Funk….
Δεν αρκέστηκαν όμως σε αυτές.
Άλλωστε, η ενασχόληση με την μουσική, είναι μια διαρκής αναζήτηση, μια εξερεύνηση, ένα ταξίδι που δεν τελειώνει ποτέ.
Και οι BRB (χάρη συντομίας), είναι «ταξιδιώτες – εξερευνητές», που τους «θησαυρούς» που βρίσκουν, δεν τους κρατούν για τον εαυτό τους, αλλά τους χαρίζουν σε όλους μας! Μίλησα πιο πάνω για το ΜΥΘΟ που έχει δημιουργηθεί γι αυτούς!
Είναι λογικό!
Οι άνθρωποι, δεν ησυχάζουν, και εμπλουτίζουν το ρεπερτόριο τους, τις μουσικές τους με στοιχεία τα οποία δεν τα συναντούμε ούτε στις μεγαλύτερες μπάντες.
Μια εκ των πολλών αποδείξεων σ’ αυτό, είναι και το «σμίξιμο» της Blues, της soul, και της funk μουσικής, με τα ηχοχρώματα της μουσικής των Βαλκανίων!
Δεν είναι απλά Ethnic ακούσματα.
Αν έχετε αυτή την εντύπωση οι «ειδικοί», κάνετε μεγάλο λάθος.
Είναι ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ, είναι μουσική της ψυχής!
Και ναι, αυτό πάνω απ’ όλα είναι που μ’ αρέσει στους BRB!
Ότι παίζουν με ψυχή, ότι ΝΟΙΩΘΟΥΝ αυτό που παίζουν, και μαζί τους το νοιώθει το κοινό!
Δεν θα σταθώ σ’ αυτή την πρωτοπορία (πρώτη φορά στη χώρα μας συμβαίνει τέτοιο σμίξιμο κουλτούρας), γιατί είναι περιττό!
Άλλωστε, θα έχετε την ευκαιρία να το διαπιστώσετε μόνοι σας!
Πως;
ΤΕΤΑΡΤΗ 2 ΙΟΥΛΙΟΥ 2008 ΣΤΟ ΑΝΟΙΚΤΟ ΘΕΑΤΡΟ ΜΟΥΔΑΝΙΩΝ, ΣΤΗΝ ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ «ΕΛΠΙΔΑ».

Κρυφά καπέλα στο ρεύμα

(ΑΠΟ ΤΑ ΝΕΑ http://www.tanea.gr)Υψηλότερη από 7% η αύξηση τιμολογίων της ΔΕΗ που ισχύει από χθες
ΡΕΠΟΡΤΑΖ: Γιώργος Φιντικάκης gfid@dolnet.gr
Κρυφά καπέλα περιλαμβάνει η απόφαση του υπουργού Ανάπτυξης Χρήστου Φώλια για τις αυξήσεις στα τιμολόγια της ΔΕΗ, που ανακοινώθηκαν χθες.
Μπορεί η μεσοσταθμική αύξηση για το σύνολο των καταναλωτών της επιχείρησης να είναι 7%, ωστόσο επειδή σε κάποιες κατηγορίες οικιακών καταναλωτών το πάγιο αυξάνεται πολύ περισσότερο (κατά 15% με 30%), η τελική αύξηση που προκύπτει είναι υψηλότερη.
H αύξηση είναι 8,7% για καταναλώσεις από 801 έως 1.600 kWh, το 7,5% για καταναλώσεις από 1.601 έως 2.000 kWh και το 7,7% για καταναλώσεις από 2.001 έως 3.000 kWh.
Σημειωτέον ότι στις κατηγορίες από 801 έως 2.000 kWh το τετράμηνο ανήκουν περίπου 2 εκατομμύρια πελάτες της ΔΕΗ από το σύνολο των 7,5 εκατ. καταναλωτών της επιχείρησης (το 27%).
Στα εξοχικά
Καπέλο μπαίνει επίσης σε περίπου 1 εκατομμύριο εξοχικές κατοικίες, που παύουν πλέον να εξαιρούνται από τις αυξήσεις τιμολογίων λόγω χαμηλής κατανάλωσης, όπως γινόταν ώς τώρα.
Στο εξής η εξαίρεση θα αφορά μόνο τις χαμηλές καταναλώσεις (έως 800 kWh το τετράμηνο) της πρώτης κατοικίας και υπό την προϋπόθεση ότι ο ιδιοκτήτης της θα έχει εισόδημα που τον τοποθετεί κάτω από το όριο της φτώχειας, σύμφωνα με το επικρατέστερο σενάριο.
Δηλαδή τα 5.649,8 ευρώ τον χρόνο κατ΄ άτομο ή τα 11.864,54 ευρώ για οικογένεια με δύο παιδιά.
Είναι το λεγόμενο «κοινωνικό τιμολόγιο» της ΔΕΗ, που στοχεύει πλέον αποκλειστικά στα πολύ χαμηλά εισοδήματα, τα οποία υπολογίζεται ότι αντιστοιχούν σε 1-1,5 εκατομμύριο συνδρομητές της ΔΕΗ.
Το νυχτερινό
Με την ίδια απόφαση, αυξάνονται κατά 8% τα νυχτερινά οικιακά τιμολόγια, κατά 8% επίσης τα εμπορικά τιμολόγια στη μέση τάση, ενώ στα βιομηχανικά τιμολόγια της χαμηλής τάσης η αύξηση είναι 9%-10% και στα βιομηχανικά της μέσης τάσης 9,5%.
Μετά και τις αυξήσεις αυτές, ένα νοικοκυριό με μια τυπική κατανάλωση της τάξεως των 1.150 kWh το τετράμηνο (όπου ανήκει μεγάλο μέρος των πελατών της ΔΕΗ), θα πληρώνει στο εξής 10 ευρώ περισσότερα στο τετράμηνο ή 30 ευρώ επιπλέον τον χρόνο.
Να σημειωθεί ότι αυτή είναι η δεύτερη αύξηση, ύστερα από αυτήν του περασμένου Δεκεμβρίου, επίσης κατά 7%.
Δεδομένου μάλιστα ότι από τον Ιανουάριο του 2009, με την επιβολή της ρήτρας καυσίμου, τα τιμολόγια αναμένεται να επιβαρυνθούν επιπλέον κατά ένα 5%, προκύπτουν σωρευτικές αυξήσεις μέσα σε ένα χρόνο της τάξεως του 20%.
Τα έσοδα που θα βάλει στο ταμείο της η ΔΕΗ μέσω των τελευταίων αυτών αυξήσεων υπολογίζονται σε 180 εκατ. ευρώ για τη φετινή χρήση.
Τα προβλήματα
Το κοινωνικό τιμολόγιο θα χρειαστεί αρκετούς μήνες μέχρι να λειτουργήσει στην πράξη.
Σύμφωνα με αρμόδιες πηγές, κατ΄ αρχάς θα πρέπει να διασταυρωθούν τα στοιχεία της ΔΕΗ για τους μετρητές που βρίσκονται στην κατηγορία 0-800 kWh το τετράμηνο με τα αντίστοιχα στοιχεία για τα εισοδήματα των κατόχων τους μέσω του συστήματος Τaxis του υπ. Οικονομικών.
Εν συνεχεία θα διασταυρωθούν τα στοιχεία της ΔΕΗ με τα αντίστοιχα Ε9 των κατόχων των μετρητών, ώστε να διαπιστωθεί πόσες από αυτές τις κατοικίες έχουν δηλωθεί ως κύριες και πόσες ως εξοχικά.

Έρχονται ευρωκαμπάνες για 492 παράνομες χωματερές

(ΑΠΟ ΤΑ ΝΕΑ http://www.tanea.gr)
34.000 ευρώ την ημέρα θα πληρώνουν οι δήμοι από το 2009!
ΡΕΠΟΡΤΑΖ: Νικολέττα Μουτούση
Πρόστιμα-μαμούθ περιμένουν την Ελλάδα: από το 2009 έρχεται ευρωκαμπάνα ύψους 16.728.000 ευρώ την ημέρα για τις 492 παράνομες χωματερές, οι οποίες παρά τις κοινοτικές επιταγές δεν θα έχουν κλείσει.
Αντίθετα κορυφώνονται οι αντιδράσεις από τη Θεσσαλονίκη και την Κέρκυρα μέχρι την Ηγουμενίτσα, τα Ιωάννινα, τα νησιά αλλά και την Αττική, κατά της δημιουργίας οργανωμένων χώρων.
Όσο πλησιάζει το τέλος του 2008, επιχειρείται η επιτάχυνση των έργων κατασκευής νέων ΧΥΤΑ που θα απορροφήσουν τους περισσότερους από 6 εκατομμύρια τόνους σκουπιδιών που παράγονται ετησίως και θα οδηγήσουν στο κλείσιμο ανεξέλεγκτων χωματερών.
Η εικόνα, όμως, παραμένει απογοητευτική, όπως καταγράφηκε και κατά τη χθεσινή παρουσίαση της πορείας των έργων διαχείρισης στερεών αποβλήτων από τους υφυπουργούς Εσωτερικών, Οικονομίας και ΠΕΧΩΔΕ.
Από τους 148 ΧΥΤΑ που προέβλεπαν οι περιφερειακοί σχεδιασμοί, μόνον 45 έχουν τεθεί σε πλήρη λειτουργία.
Αντιθέτως, σύμφωνα με τα στοιχεία του υπουργείου Εσωτερικών, από 2.968 παράνομες χωματερές έχουν κλείσει μόλις οι 896, ενώ άμεση έναρξη εργασιών αποκατάστασης προβλέπεται για άλλες 1.580 χωματερές.
Πρακτικά αυτό συνεπάγεται πως το τέλος του χρόνου θα βρει τη χώρα με 492 εν ενεργεία χώρους ανεξέλεγκτης διάθεσης απορριμμάτων (ΧΑΔΑ).
Και οι καμπάνες θα είναι ανάλογες εκείνης που προ ετών εισέπραξε η Ελλάδα για τον Κουρουπητό: εάν καταδικαστεί, το πρόστιμο θα ανέρχεται σε 34.000 ευρώ την ημέρα για κάθε δήμο που διαθέτει ανεξέλεγκτη χωματερή.
«Ελπίζουμε...»
«Θα καταθέσουμε τα επιχειρήματά μας και ελπίζουμε σε ευνοϊκή μεταχείριση», δηλώνει ο αρμόδιος υφυπουργός Εσωτερικών Θανάσης Νάκος, αναφερόμενος στην παραπομπή της χώρας στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο.
Είναι ενδεικτικό πως χρειάστηκε νομοθετική ρύθμιση για την αναγκαστική σύσταση συνδέσμων διαχείρισης απορριμμάτων σε μεγάλες γεωγραφικές ενότητες.
Μεταξύ αυτών συγκαταλέγονται η Αργολίδα, η Αρκαδία, η Κορινθία, η Νότια Εύβοια, η Νότια Φθιώτιδα και η Φωκίδα.
«Τους περιμέναμε 22 χρόνια», λέει χαρακτηριστικά ο κ. Νάκος.
Ωστόσο, σε πολλές περιοχές της χώρας η κατασκευή ΧΥΤΑ δεν είναι εύκολη υπόθεση.
Σε πολλές περιπτώσεις απαιτείται η συνδρομή των ΜΑΤ για να κλείσουν οι παράνομες χωματερές και να δημιουργηθούν οργανωμένοι χώροι.
«Δεν είναι δυνατόν ο δήμαρχος να λέει ότι δεν θέλω ΧΥΤΑ και να έχει δύο και τρεις χωματερές.
Προκαλεί τεράστια ζημιά και λέει ψέματα στον κόσμο», σχολιάζει ο αρμόδιος υφυπουργός.
Χαρακτηριστικό παράδειγμα των αντιδράσεων που προκαλεί η χωροθέτηση ΧΥΤΑ είναι η περίπτωση των Ιωαννίνων, στα όρια του Δήμου Κατσανοχωρίων.
Σε κάθε χωροθέτηση οι κάτοικοι διαφόρων περιοχών δηλώνουν αντίθετοι.
Η αρχική χωροθέτηση στην περιοχή Μεγάλο Λαγκάδι του δημοτικού διαμερίσματος Ελληνικού σκόνταψε, καθώς πρόκειται για χώρο με αρχαιολογική και περιβαλλοντική σημασία.
Στην επόμενη υπόδειξη χώρου στη θέση Προφήτη Ηλία συμφώνησαν οι κάτοικοι Ελληνικού και του Δήμου Κατσανοχωρίων.
Ωστόσο, η διαφωνία προήλθε από τον γειτονικό Δήμο Αγίου Δημητρίου.
Τελευταία επιλογή εμφανίστηκε η θέση Μακρύκαμπος στην Αετορράχη, όπου συμφωνούν οι όμοροι δήμοι και η συντριπτική πλειονότητα του Δήμου Κατσανοχωρίων, αλλά αντιδρούν οι κάτοικοι του συγκεκριμένου οικισμού. «Αετορράχη, όπως σκουπιδοράχη», λένε.
Μέχρι πάντως να βρεθεί λύση εξακολουθεί να λειτουργεί η ανεξέλεγκτη χωματερή στη Δουρούτη Ιωαννίνων, που όπως καταγγέλλεται βρίσκεται δίπλα στο Πανεπιστήμιο και το Νοσοκομείο της πόλης.
Στη Θεσπρωτία, τα σκουπίδια έφθασαν μέχρι την... πόρτα του πολιτικού γραφείου του υφυπουργού Εθνικής Οικονομίας Αντώνη Μπέζα.
Η επιλογή κατασκευής ΧΥΤΑ στο δημοτικό διαμέρισμα Καρβουναρίου του Δήμου Παραμυθιάς προκάλεσε μεγάλες αντιδράσεις πριν από μερικούς μήνες, με κατοίκους να σπάνε την πόρτα του γραφείου του Θεσπρωτού πολιτικού, να ξηλώνουν την πινακίδα του, αλλά και να «παίζουν» πετροπόλεμο με τα ΜΑΤ στη θέση όπου ετοιμάζονταν να πιάσουν δουλειά τα εκσκαπτικά μηχανήματα για τον ΧΥΤΑ.
Σημειώνεται ότι, την ώρα που παραμένει άλυτο το θέμα κατασκευής ΧΥΤΑ, στον Νομό Θεσπρωτίας λειτουργούσαν στις αρχές του 2008 πάνω από 50 ανεξέλεγκτες χωματερές, εκ των οποίων οι 15 στον Δήμο Παραμυθιάς!