Παρασκευή 10 Δεκεμβρίου 2010

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΓΙΩΡΓΟΣ Σ. ΠΕΤΑΛΩΤΗΣ           
ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΣ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ, ΑΠΟΚΕΝΤΡΩΣΗΣ & ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗΣ ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ,      
ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ    
ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΠΑΣΟΚ Ν. ΡΟΔΟΠΗΣ       
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ      
Λ. Ηρώων 30 69100 Κομοτηνή       
Τηλ: 25310 24498, 81006 Φαξ: 25310 81555      
email: press@gpetalotis.gr            
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ              
Ο Υφυπουργός Εσωτερικών, Αποκέντρωσης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης – Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Γιώργος Πεταλωτής, σήμερα Παρασκευή 10 Δεκεμβρίου 2010, κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης των πολιτικών συντακτών και ανταποκριτών ξένου Τύπου, έκανε την ακόλουθη τοποθέτηση: «Συζητήθηκε χθες στο Υπουργικό Συμβούλιο, μεταξύ των άλλων, ο νέος επενδυτικός νόμος.            
Ένας νόμος που αλλάζει το σκηνικό που επικρατούσε μέχρι σήμερα στις επενδύσεις και συνεπώς στην ανάπτυξη, με τα γνωστά προβλήματα, τις γνωστές παθογένειες που γνωρίζαμε μέχρι τώρα. Ξεκαθαρίζουν οι κανόνες.           
Υπάρχει πλήρης έλεγχος στις δαπάνες.          
Δεν επιτρέπονται πλέον προνομιακές, χαριστικές και συντεχνιακές ρυθμίσεις.          
Η ενημέρωση είναι πληρέστατη και για τους επενδυτές, αλλά φυσικά και για το κράτος, για το πώς ακριβώς υλοποιείται μια επένδυση. Αποτελεί τη βάση της βιώσιμης ανάπτυξης και την αφετηρία της αναθέρμανσης της ελληνικής οικονομίας. Γνωρίζουμε, βέβαια, ότι η λειτουργία ενός επενδυτικού νόμου δεν είναι αυτόματη, ούτε οι συνέπειες στην ανάπτυξη της χώρας.            
Ο συγκεκριμένος, ωστόσο, νόμος δημιουργείται, έρχεται, θεσπίζεται σε ένα πολύ συγκεκριμένο υπόστρωμα ρευστότητας με εξασφαλισμένους πόρους, που με σωστή, χρηστή και στοχευμένη διαχείριση, θα επιφέρει επιτέλους ανάπτυξη, θέσεις εργασίας και εν τέλει ευημερία. Το επενδυτικό πλαίσιο είναι πλέον ξεκάθαρο, με αυστηρά χρονοδιαγράμματα και πλήρη σεβασμό του δημοσίου χρήματος. Επενδυτές, επιχειρηματίες και κράτος χτίζουν σχέσεις αλληλοσεβασμού που βασίζονται σε αντικειμενικά κριτήρια και ξεκάθαρες σχέσεις με σκοπό την ανάπτυξη της χώρας και τη δημιουργία θέσεων εργασίας.          
Όσον αφορά στις ΔΕΚΟ, προχωράμε τάχιστα σε εξορθολογισμό της λειτουργίας τους με τις γνωστές παθογένειες, με τη γνωστή λειτουργία τους και τις συνέπειες στη δημόσια και στην οικονομική ζωή. Διασφαλίζουμε το δημόσιο χαρακτήρα τους, αλλά και τις θέσεις εργασίας στους οργανισμούς αυτούς, που επί σειρά ετών αποτέλεσαν πληγές στα δημοσιονομικά μας μεγέθη και συνεπώς στην τσέπη και του Έλληνα πολίτη.            
Σε πολλές περιπτώσεις, βέβαια, η σχέση αμοιβής και απόδοσης αποτελούσε πρόκληση για τους απλούς Έλληνες πολίτες. Χαρακτηριστικά, αναφέρω ότι τα συσσωρευμένα ελλείμματα των 11 πιο ζημιογόνων ΔΕΚΟ υπερδιπλασιάστηκαν την πενταετία 2004-2009, από 5,6 δις ευρώ μέσα σε αυτά τα χρόνια που κυβέρνησε η Ν.Δ., έφθασαν στα 13,2 δις ευρώ, ενώ οι συντεχνιακές αντιλήψεις που πολλές φορές επικράτησαν, επί δεκαετίες, σε αυτούς τους οργανισμούς, οδήγησαν σε μισθολογικές δαπάνες που ξεπερνούσαν τα συνολικά έσοδα του οργανισμού.            
Βάζουμε, λοιπόν, τάξη, σε αυτή την κατάσταση, όπως έχουμε υποχρέωση να κάνουμε, προστατεύοντας παράλληλα τις θέσεις εργασίας, αλλά και τη βιωσιμότητα αυτών των επιχειρήσεων. Διαφυλάσσουμε, επίσης, τους μισθούς αυτών που αμείβονται μέχρι και 1.800 ευρώ μηνιαίως. Από την άλλη πλευρά, όμως, δεν είναι δυνατόν να προκαλείται το κοινωνικό σύνολο από τις εξόφθαλμα υπέρογκες αμοιβές που πολλές φορές ήταν σε πλήρη αναντιστοιχία, με την παραγωγικότητα ορισμένων στελεχών. Αυτό αλλάζει με τον καθορισμό του πλαφόν ανώτερης αμοιβής των 4.000 ευρώ. Όσον αφορά στο κομμάτι των εργασιακών σχέσεων, περισώσαμε τις κλαδικές συμβάσεις εργασίας, διατηρώντας το δικαίωμα του κράτους να επεκτείνει τη γενική ισχύ τους σε όλες τις επιχειρήσεις ενός κλάδου. Η επιχείρηση, από την πλευρά της, αποκτά την ευελιξία, όταν είναι εμφανώς και αντικειμενικά σε δυσχερή θέση, μια ευελιξία όμως, με μέτρο και αυτό είναι το πολύ σημαντικό στοιχείο που δεν πρέπει να παραβλέπουμε.           
Γι` αυτό, ακριβώς, θεσπίζουμε και την αιτιολογική έκθεση του να ζητήσει μια επιχείρηση να υπαχθεί σε ειδική επιχειρησιακή σύμβαση και φυσικά μόνο με τη συμφωνία και τη συναίνεση και των εργαζομένων, έτσι ώστε να συνάπτεται ειδική επιχειρησιακή σύμβαση που σε καμία περίπτωση, μισθολογικά, δεν μπορεί να πάει κάτω από την εθνική συλλογική σύμβαση εργασίας.    
Ο στόχος βέβαια είναι, σε μια αντικειμενικά δύσκολη περίοδο που διανύουμε όλοι, να επιβιώσουν εκείνες οι προβληματικές επιχειρήσεις που έχουν προοπτική, έτσι ώστε να διατηρηθούν οι υφιστάμενες θέσεις εργασίας και σε συνάρτηση με τον επενδυτικό νόμο να υπάρχει και η δημιουργία νέων θέσεων εργασίας».

"Με λένε Μπόμπιρα, με λένε Μπάμπαλο, με λένε Μπουέμι..." Ιστορίες και Παραμύθια για τα Χριστούγεννα και όχι μόνο...στο ΣΧΟΛΕΙΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙΟΥ

"Με λένε Μπόμπιρα  
με λένε Μπάμπαλο     
με λένε Μπουέμι..."     
Ιστορίες και Παραμύθια για  τα Χριστούγεννα και όχι μόνο...   
Μια φορά κι έναν καιρό, όταν οι άνθρωποι πίστευαν στο Απίστευτο και έλεγαν για το Ανείπωτο,  όταν τα δέντρα τραγουδούσαν και τα πουλιά μιλούσαν, τα παραμύθια έλεγαν την αλήθεια και  διόλου δύσκολο τότε δεν ήταν θαύματα να γενούν.        
Ένα αφηγηματικό ταξίδι που περιλαμβάνει παραμύθια της λαϊκής μας παράδοσης σχετικά με τα  Χριστούγεννα και όχι μόνο...   
Κι ακόμα μια ιστορία από τη λογοτεχνία για τη χαρά και την αξία της  προσφοράς δίχως την προσδοκία ανταπόδοσης...     
Και μια παλιά κινέζικη ιστορία Ζεν...  
Μια κοπέλα που κάθε φορά που της έπεφτε κάποιο εργαλείο από τα χέρια,αυτό χανόταν για πάντα.      
Ώσπου μια μέρα, από Χασοδάχτυλη εγίνηκε  Χρυσοδάχτυλη, καθώς  τυχαία ανακάλυψε τον τρόπο για να ξεφεύγει από το Χάσι Χάσι, το μικρό και πονηρό στοιχειό που όπως δεν φαίνεται το ίδιο, κάνει   κι όλα τα πράγματα να ΄ναι άφαντα.        
Μια τσαπερδόνα καβάλα απάνω σε έναν κόκορα, που  καθώς πηγαίνει στο στρατί της, ανταμώνει τις Μοίρες που τη μεταμορφώνουν σε μια κόρη με απροσμέτρητη  ομορφιά.   
Μα κι ιστορίες για τα  καλλικαντζαροκαμώματα στο μύλο, τα ταξίδια των  παγανών στα καρυδότσουφλά τους, τ΄αερικά...
Το λοιπόν, ανάψτε το φαναράκι σας και πάρτε το μονοπάτι για τον μαγικό κόσμο της φαντασίας και των  ονείρων, εκεί όπου επειδή τίποτα δεν  αποκλείεται, ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΣΥΜΒΟΥΝ. 
Σχεδιασμός προγράμματος       
Αφήγηση παραμυθιώνμε τη συνοδεία μικρών μουσικών οργάνων: Ζωή Νικητάκη  
Φλάουτο: Βασίλης Αλαφογιάννης   
Φωτογραφία: Δέσποινα Βλασερού     
Κυριακή 19 Δεκεμβρίου, ώρα: 18:00 στο ΣΧΟΛΕΙΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙΟΥ      
(Λεπενιώτου 8 Ψυρρή, τηλ.2103235462)        
Για παιδιά και για μεγάλους που ονειρεύονται σαν παιδιά...

Νέος τίτλος από τον ΚΕΔΡΟ: ΑΝΑΓΓΕΛΙΑ ΕΓΚΛΗΜΑΤΟΣ της ΑΝΝ ΖΟΥΡΟΥΔΗ

ΤΟ ΧΡΟΝΙΚΟ ΤΗΣ ΝΑΡΝΙΑ - Ο ΤΑΞΙΔΙΩΤΗΣ ΤΗΣ ΑΥΓΗΣ: Στους κινηματογράφους από 9/12/10

Η ταινία ΤΟ ΧΡΟΝΙΚΟ ΤΗΣ ΝΑΡΝΙΑ: Ο ΤΑΞΙΔΙΩΤΗΣ ΤΗΣ ΑΥΓΗΣ,
θα προβάλλεται από την Πέμπτη 9 Δεκεμβρίου 2010 στους κινηματογράφους.   
Βασισμένη στο ομώνυμο βιβλίο του Κ. Σ. Λιούις (εκδ. Κέδρος).

Ευσταθία συνάντηση με τη Μαρία Παπαδάκη στο "Μουσικόραμα"

Η Ευσταθία, που ερμηνεύει το κάθε μέρα μας στους δίσκους και στις ζωντανές της εμφανίσεις με τρόπο μοναδικό, που σε κάνει να ταυτιστείς μαζί της και να πεις.. ήμουν κι’ εγώ εκεί.. με την ευκαιρία της εμφάνισής της στο CLUB του Μύλου της Θεσσαλονίκης, μου μιλά και γι’ αυτό και για όλα τα άλλα που την ευχαριστούν και μας ευχαριστούν, τη θυμώνουν και μας θυμώνουν, την απογοητεύουν και μας απογοητεύουν, την κάνουν να ελπίζει και μας κάνουν να ελπίζουμε..        
Κουβεντιάστε μαζί της μέσα απ’ την κουβέντα μας..   
Χορηγός επικοινωνίας "Μουσικόραμα"          
http://www.mousikorama.gr/site/index.php/announcements/synantiseis/770-eustathia

O κύριος Πούντιλα και ο δούλος του ο Μάττι


«Ο κύριος Πούντιλα και ο δούλος του ο Μάττι»          
Από τo Σάββατο 11 Δεκεμβρίου στην ΕΜΣ, ώρα 9 μμ.            
Το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος παρουσιάζει την παράσταση «Ο κύριος Πούντιλα και ο δούλος του ο Μάττι» του Μπέρτολτ Μπρεχτ, σε σκηνοθεσία- ερμηνεία Κώστα Καζάκου.   
Ο Μπρεχτ πάνω στα πρότυπα των επεισοδίων και των παλιών λαϊκών επών, στήνει μέσα σε μια ατμόσφαιρα ποιητικού λαϊκού πανηγυριού, μια κωμωδία γεμάτη μουσική και χρώματα, προβάλλοντας τις ταξικές σχέσεις και διαφορές μιας κοινωνίας που ζει μέσα στο γαλήνιο τοπίο της Φινλανδικής εξοχής.            
Το έργο κάνει πρεμιέρα το Σάββατο 11 Δεκεμβρίου στο θέατρο της Εταιρείας Μακεδονικών Σπουδών, στις 21.00.            
ΥΠΟΘΕΣΗ ΤΟΥ ΕΡΓΟΥ              
Βασισμένο στις αφηγήσεις μιας Φινλανδής ποιήτριας, της Έλλα Βουολιγιόκι, ο Μπρεχτ, μας ταξιδεύει στα όμορφα δάση του Βορρά για να μας μιλήσει για την ιστορία του γαιοκτήμονα Γιόχαν Πούντιλα, ενός «θηρίου προϊστορικού», που χρησιμοποιώντας την πονηριά και το μεθύσι του, κινείται με άνεση ανάμεσα στην αθωότητα και την ωμή χυδαιότητα.            
Ο Αφέντης Πούντιλα εξουσιάζει ανθρώπους, σχέσεις και καταστάσεις, αποκαλύπτοντας το μεγάλο χάσμα που χωρίζει την ιδιοκτησία από την εργατική τάξη.    
Αποφασισμένος να διατηρήσει τη δύναμη του, αλλά και να διαχειριστεί τη μοναξιά της ψυχής του, έρχεται αντιμέτωπος με την ανθρωπιά και την αξιοπρέπεια των ανθρώπων που δουλεύουν για αυτόν, προσπαθώντας να εξασφαλίσουν την επιβίωση τους. Ο σωφέρ του ο Μάττι, ένας απόλυτα ελεγχόμενος χαρακτήρας είναι, θα έλεγε κανείς, ο ιδανικός υπηρέτης, πιστός και ειλικρινής, που όμως με τη τελική του αναχώρηση, δείχνει το δρόμο για την απελευθέρωση και την επανάσταση. Δίπλα σε αυτόν, εργάτες, υπηρέτριες, γυναίκες του μεροκάματου και της φτώχειας, προσπαθούν να κατανοήσουν άλλοτε με χιούμορ και άλλοτε με πίκρα τα όρια της ανθρώπινης αντοχής και της θηριώδους εκμετάλλευσης. Ακόμα και η ίδια η κόρη του Πούντιλα, προικισμένη από όλα τα επηρμένα χαρακτηριστικά της αστικής τάξης, προσπαθεί να εναντιωθεί στην ηγεμονία του πατέρα της, κάνοντας τη δική της μικρή επανάσταση μέσα από τον παράφορο ενθουσιασμό της νεότητάς της. Οι καλές προθέσεις της όμως δεν καταφέρνουν να ξεπεράσουν το ταξικό της σύνορο. Ιστορίες βασισμένες στα λαϊκά αναγνώσματα ενός λαού, που μέσα από το χιούμορ, τη συγκίνηση, τη σκληρότητα και τον λυρισμό, αναδεικνύουν την καθολικότητά και τη διαχρονικότητά τους…   
ΣΗΜΕΙΩΜΑ ΤΟΥ ΣΚΗΝΟΘΕΤΗ              
Εμείς οι Κοινωνικοί Εταίροι           
Δεν πρέπει ν' αντιδικούμε αδελφέ!        
Δε σ' αρέσει στο κρεβάτι,           
Κόπιασε στον καναπέ.       
Ο Κύριος Μπέρτολτ Μπρεχτ, αυτός ο μεγάλος διαλεκτικός του θεάτρου, ο ποιητής και φιλόσοφος, που μας ήρθε από τα Μαύρα Δάση, για να μας ταξιδέψει μέσα στους λαβύρινθους της καθημερινότητας και με τη φωτεινή του ματιά, να μας αποκαλύψει όλες τις μικρές και μεγάλες αλήθειες, που βρίσκονται παντού κρυμμένες γύρω μας, και που εμείς, πνιγμένοι σε μια κουταλιά νερό, δεν μπορούμε να τις δούμε.            
Με το ένα του χέρι σκορπάει απλόχερα το γέλιο και ξορκίζει τις αρρώστιες των “φτωχών και των ταπεινών”, την άγνοια, την αδιαφορία, τον ατομικισμό, τη συνήθεια, την υποταγή και με το άλλο χέρι κρατάει κοφτερό τσεκούρι και αποκεφαλίζει χωρίς έλεος το ανθρωποφάγο θεριό της πλουτοκρατίας.
Νομίζεις ότι ακούς τον παλιό εκείνο Διδάσκαλο, που έλεγε στη φτωχολογιά ότι είναι πιο εύκολο να περάσει η κάμηλος από την τρύπα της βελόνας, παρά ο πλούσιος από την πόρτα του παραδείσου.      

Μαζευτήκαμε λοιπόν πενήντα τόσοι νοματαίοι και αγωνιζόμαστε μέρες και νύχτες, σε πολύ σκληρές συνθήκες, προσπαθώντας να γαληνέψουμε στη σκηνή το σωτήριο λόγο του Μπρεχτ.        
Θέλουμε να δείξουμε και εμείς ότι γνοιαζόμαστε και δεν αδιαφορούμε.          
Κώστας Καζάκος          
ΟI ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ       
Μετάφραση: Οδυσσέας Νικάκης         
Σκηνοθεσία: Κώστας Καζάκος          
Μουσική: Διονύσης Τσακνής          
Σκηνικά-κοστούμια Κώστας Παππάς        
Κίνηση: Αναστασία Θεοφανίδου           
Φωτισμοί: Στέλιος Τζολόπουλος           
Μουσική διδασκαλία: Νίκος Βουδούρης          
Βοηθός σκηνοθέτη: Λεωνίδας Παπαδόπουλος           
Βοηθός σκηνογράφου: Κλεοπάτρα Αλαγιαλόγλου            
Οργάνωση παραγωγής: Χριστίνα Ζαχαροπούλου           
Στον ρόλο του κυρίου Πούντιλα ο Κώστας Καζάκος.        
Παίζουν (με αλφαβητική σειρά)               
Κατερίνα Γιαμαλή (Άννα, γυναίκα του πάστορα), Θόδωρος Γράμψας (Μάττι Αλτόνεν, υπηρέτης του Πούντιλα), Βερόνικα Δαβάκη (Φίνα, υπηρέτρια του Πούντιλα), Ελένη Δαφνή (Σερβιτόρα), Αναστασία Κατσιναβάκη (Σάντρα, τηλεφωνήτρια), Γιώργος Καύκας (Δικηγόρος), Δημήτρης Κολοβός (Πάστορας), Δήμητρα Λαρεντζάκη (Λίζου Ζάκκαρα, γελαδάρισσα), Ελίνα Μάλαμα (Μάντα, υπάλληλος του φαρμακείου), Δάκης Μαυρουδής (‘Ενας κοκκινοτρίχης εργάτης), Ροζαλία Μιχαλοπούλου (Εύα, κόρη του Πούντιλα), Νίκος Μόσχοβος (Έινο Σίλακα, διπλωματικός ακόλουθος), Αλέξανδρος Μούκανος (Αρχιδικαστής), Ευγενία Πανταζόγλου (Λάινα, μαγείρισσα), Λεωνίδας Παπαδόπουλος (Κτηνίατρος- Ένας Σερβιτόρος), Στέλλα Ράπτη (Έμμα Τακινάινεν, λαθρεμπόρισσα), Ελευθερία Τέτουλα (Έλλα, κόρη του Σούρκκαλα), Νίκος Τουρνάκης (Χοντρός Γαιοκτήμονας- Ένας Ξυλοκόπος), Γιάννης Τσάτσαρης (Σούρκκαλα, ο κόκκινος), Ευάγγελος Χαλκιαδάκης (Ένας εξαθλιωμένος εργάτης).            
Παίζουν επί σκηνής οι μουσικοί:           
Δημήτρης Κούστας (ακορντεόν, μαέστρος ορχήστρας), Παναγιώτης Μανουηλίδης (κιθάρα), Ευγενία Πανταζόγλου (κλαρινέτο), Ευγένιος Λάσκαρης (φαγκότο).        
Συμμετέχουν οι:             
Κωνσταντίνος Καλουδιώτης, Γιάννης Μαργαρίτης, Θωμάς Σιδέρης, Γιάννης Σοφολόγης, Αλκιβιάδης Σπυρόπουλος (εργάτες)            
Παραστάσεις          
ΗΜΕΡΕΣ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΩΝ:          
Τετάρτη, Πέμπτη, Παρασκευή, Σάββατο, Κυριακή           
Τετάρτη & Κυριακή 19.00, Πέμπτη, Παρασκευή, Σάββατο 21.00            
ΤΙΜΕΣ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ:    
Παρασκευή, Σάββατο, Κυριακή Κανονικό (Πλατεία-Θεωρεία) 20€ Κανονικό (Εξώστης) 15€
Φοιτητικό/Πολυτέκνων (Πλατεία- Θεωρεία)12€ Φοιτητικό/Πολυτέκνων (Εξώστης) 10€  Ομαδικό/ Κάτοχοι κάρτας ΥΠΠΟΤ, ΑΠΘ, ΠΑΜΑΚ, ΟΛΜΕ (Πλατεία- Θεωρεία)15€  Ομαδικό/ Κάτοχοι κάρτας ΥΠΠΟΤ, ΑΠΘ, ΠΑΜΑΚ, ΟΛΜΕ (Εξώστης)12€          
Τετάρτη & Πέμπτη
Γενική είσοδος 12 €  Φοιτητικό/Πολυτέκνων 10 € Ομαδικό/ Κάτοχοι κάρτας ΥΠΠΟΤ, ΑΠΘ, ΠΑΜΑΚ, ΟΛΜΕ 10 € Εκπτωτικό για ανέργους και μετανάστες 7 €Πληροφορίες-Κρατήσεις:      
Ώρες λειτουργίας ταμείων
Τρίτη 9.30 π.μ.-5.30 μ.μ. και Τετάρτη με Κυριακή: 9.30 π.μ.-9.30 μ.μ.         
Τηλ. κρατήσεων: 2310 288000 & 223785

Νέος τίτλος από τον ΚΕΔΡΟ: Ο ΌΣΚΑΡ ΟΥΑΪΛΝΤ και οι δολοφόνοι στο μισοσκόταδο, του ΤΖΑΪΛΣ ΜΠΡΑΝΤΡΕΘ

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΤΟ ΣΚΛΗΡΥΝΣΗ ΚΑΤΑ ΠΛΑΚΑΣ

Του Δρ. Δ.ΚΟΥΝΤΟΥΡΗ       
Η ΣΚΠ ΕΧΕΙ ΜΙΑ ΠΟΙΚΙΛΙΑ ΣΥΜΠΤΩΜΑΤΩΝ ΑΠΟ ΟΛΟ ΤΟ ΚΝΣ ΑΛΛΑ ΕΝΑ ΣΥΜΠΤΩΜΑ ΑΠΟ ΑΥΤΑ ΕΧΕΙ ΕΝΑ ΙΔΙΑΙΤΕΡΟ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΟ.       
Είναι τα συμπτώματα που προκαλεί η διαταραχή του κοινού κινητικού νεύρου.        
Η συμπτωματολογία είναι χαρακτηριστική με τυπική μυδρίαση της κόρης του οφθαλμού, ταραγμένη αντίδραση σε οπτικό ερεθισμό, πτώση του άνω βλεφάρου και διαταραχή της οφθαλμοκινητικότητας.
Στην ΣΚΠ αυτές οι διαταραχές πιθανόν να έχουν μια περιοδικότητα εμφάνισης, μπορούν όμως να εμφανιστούν και στις ημικρανίες με αύρα μόνο που σε αυτές τις περιπτώσεις προστίθεται ίλιγγος και έντονος πόνος.      
Η ΚΑΡΒΑΜΑΖΕΠΙΝΗ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΑΝΤΙΕΠΙΛΗΠΤΙΚΟ ΤΡΙΚΥΚΛΙΚΟ ΦΑΡΜΑΚΟ ΜΕ ΜΕΓΑΛΗ ΧΡΗΣΗ ΣΤΑ ΕΠΙΛΗΠΤΙΚΑ ΣΥΝΔΡΟΜΑ.          
Χρησιμοποιείται κυρίως για τις εστιακού τύπου επιληπτικές κρίσεις σαν κατεξοχήν αγωγή.
Βέβαια η καρβαμαζεπίνη έχει και αυτή πλήθος από παρενέργειες όπως γαστρεντερικές διαταραχές, αταξία, ακοκκιοκυταραιμία, αντιδιουρητική δράση, δερματικά εξανθήματα,        
Παρόλες αυτές τις παρενέργειες η χρήση της καρβαμαζεπίνης σε ασθενείς με ΣΚΠ είναι πολύ τακτική γιατί οι θετικές ενέργειες είναι σαφώς μεγαλύτερες των παρενεργειών. Μπορεί κανείς να πει με σιγουριά ότι είναι από τα σταθερά δευτερογενή φάρμακα της ΣΚΠ.
Βέβαια πρέπει να χορηγείται πάντα με την εκτίμηση του γιατρού και ανάλογα τον ασθενή σε ποσότητα και διάρκεια.

ΠΡΩΤΗ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΟΥ ΒΙΒΛΙΟΥ ΤΗΣ ΑΛΕΞΙΑΣ ΚΑΛΟΓΕΡΟΠΟΥΛΟΥ "ΕΙΣΑΙ ΤΟ ΚΑΡΜΑ ΜΟΥ"

Τα Βιβλιοπωλεία Φλωράς και οι Εκδόσεις Εμπειρία Εκδοτική και Allegro σας προσκαλούν σε μια ξεχωριστή εορταστική βραδιά με τη συγγραφέα Αλεξία Καλογεροπούλου και το βιβλίο της "Είσαι το κάρμα μου" στις 21 Δεκεμβρίου και ώρα 7μμ        
Με τη συγγραφέα για το βιβλίο θα μιλήσουν οι:          
-Άλκης Γούναρης, διδάκτωρ Φιλοσοφίας του Πανεπιστημίου Αθηνών           
-Άκης Αγγελάκης, συγγραφέας, εκδότης, σύμβουλος επιχειρήσεων-Life Coach           
Η Αλεξία Καλογεροπούλου σπούδασε Ψυχολογία στο Πανεπιστήμιο Αθηνών και έκανε διετείς μεταπτυχιακές σπουδές στην Ανθρώπινη Επικοινωνία στο τμήμα Επικοινωνίας και Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης του Πανεπιστημίου Αθηνών.

Στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία η παρουσίαση του βιβλίο "Από Αύγουστο σε Αύγουστο" των εκδόσεων Gema

Με εξαιρετικά μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε στο  Μέγαρο Μουσικής Αθηνών η παρουσίαση του βιβλίου  «Από Αύγουστο... σε Αύγουστο»  της γνωστής γιατρού Ελευθερίας Κρικέλη        
Για το βιβλίο και  τη συγγραφέα μίλησαν οι:    
Ιάκωβος  Καμπανέλης (Ακαδημαϊκός, θεατρικός συγγραφέας), Πέτρος Αλιβιζάτος (Πρόεδρος Ωνασείου, Καρδιοχειρουργός-χειρουργός μεταμοσχεύσεων), Γιάννης Πλαχούρης (Δημοσιογράφος, Πρόεδρος Ένωσης Συντακτών Περιοδικού και Ηλεκτρονικού Τύπου) και Κώστας Γρίμπιλας (Δημοσιογράφος, λήπτης της καρδιάς του Αυστραλού Ντουζόν Ζάμιτ).   
Χαιρετισμό απηύθυναν  οι:               
Μητροπολίτης Μεσογαίας και Λαυρεωτικής  Νικόλαος, Άννα Διαμαντοπούλου (Υπουργός Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων), Χαράλαμπος Ρούσσος (Καθηγητής, Διοικητής Ιδρύματος «Θώραξ») και Κωνσταντίνος Δεσποτόπουλος (Ακαδημαϊκός) ενώ διαβάστηκε επιστολή του απερχόμενου Δημάρχου Αθηναίων Νικήτα Κακλαμάνη.   
Αποσπάσματα από  το βιβλίο διάβασαν οι ηθοποιοί Γιώργος  Αρμένης και Γιάννης Ζουγανέλης.        
Στο πλήθος των  προσκεκλημένων παραβρέθηκαν άνθρωποι των Γραμμάτων και Τεχνών, ακαδημαϊκοί, πανεπιστημιακοί και επιστήμονες, ιδιαίτερα από τον ιατρικό κόσμο.          
Να  σημειωθεί ότι το βιβλίο «Από Αύγουστο... σε Αύγουστο» που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Gema, έκανε μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα δεύτερη έκδοση ενώ τα έσοδα από τα συγγραφικά δικαιώματα της πώλησής του θα δοθούν για την ενίσχυση της υποτροφίας «Ιωάννης Κρικέλης» στο MIT.             
Λίγα  λόγια για το βιβλίο:   
Στο Από Αύγουστο ... σε Αύγουστο  η Ελευθερία Κρικέλη (γνωστή γιατρός και αφιερωμένη εδώ και χρόνια στη διάδοση της ιδέας της Δωρεάς Οργάνων στη χώρα μας) ξετυλίγει τη ζωή της για να θυμίσει σε όλους μας ότι η ελπίδα είναι πάντα εδώ.       
Το δικό της  ταξίδι στη ζωή, ξεκίνησε από τη γενέτειρα  της, την Κεφαλονιά.  Μετά το χτύπημα  του φονικού Εγκέλαδου τον  Αύγουστο του 1953, τότε που μαζί  με την οικογένεια της αποχαιρέτησε το νησί και μαζί την αδελφή της Ελβίρα.        
Το 1970 μαζί με το Νίκο, φτιάχνουν τη δική τους οικογένεια. Στις 19 Αυγούστου του 1974 τη χρονιά που έκανε την ειδικότητα της, έρχεται στη ζωή της το πρώτο θεϊκό δώρο, ο Γιάννης της. Δύο χρόνια αργότερα την οικογενειακή ευτυχία θα συμπληρώσει ο μικρός της γιος Στέφανος.
23 Αυγούστου 1995, ο 21 ετών Γιάννης συνεπής στο ραντεβού του με τη μοίρα, αναχωρεί για τη Βοστώνη.        
Η μάνα Ελευθερία Κρικέλη αποχαιρετά το γιό της στο αεροδρόμιο.       
Αύγουστος 2004,  η γυναίκα Ελευθερία Κρικέλη συναντάει στο σπίτι της στη Ραφήνα την Άννα.       
Η Άννα προσπαθεί να της περιγράψει πως χάθηκε η 10 ετών κόρη της Χρύσω σε μια διάβαση πεζών στη Λεμεσό.         
Αύγουστος 2009, η γιατρός Ελευθερία Κρικέλη, στη Μ.Ε.Θ του νοσοκομείου που εργάζεται, βρίσκεται δίπλα στο νεαρό Ντουζόν Ζάμι. Στα 19 του χρόνια ξεκίνησε από την Αυστραλία να συναντήσει τη μοίρα του στη Μύκονο.        
Ο Γιάννης, ο  Ντουζόν και η Χρύσω... είναι τρεις μεγάλοι πρωταγωνιστές της ζωής που μέσα από ένα συγκλονιστικό «παιχνίδι» συμπτώσεων ενώνονται με τρόπο μαγικό στο πρόσωπο μιας γυναίκας και μάνας: της γιατρού Ελευθερίας Κρικέλη. Τα τρία πρόσωπα, όλα τους νέα παιδιά, που δεν γνωρίστηκαν ποτέ. Τα όργανά τους, όμως,  χάρισαν ζωή σε συνανθρώπους τους.         
Ένα βιβλίο αφιερωμένο στην ελπίδα:       
η Ελευθερία Κρικέλη  επέλεξε τα κύτταρα του γιου της  Γιάννη να μη σταματήσουν να ζουν επειδή το διάλεξε η μοίρα.       
Επέλεξε όπως χαρακτηριστικά η ίδια λέει να «δωρίσει το Δώρο της», άλλωστε οι άνθρωποι πεθαίνουν μόνο όταν ξεχαστούν.        
Το βιβλίο προλογίζει ο συγγραφέας και ακαδημαϊκός  Ιάκωβος Καμπανέλης.       
Εκδόσεις  Gema     
Σπευσίππου 1, Αθήνα 10675    
τ: +30 210 7258350, φ: +30 2107222072   
E mail: info@gemapublications.gr,    

ΠΡΟΣΚΛΗΣΕΙΣ - ΒΙΒΛΙΟΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ          
Πρωτοχρονιάτικες  καλικαντζαροσκανταλιές!        
(Παιχνιδιάρικη βιβλιοπαρουσίαση για παιδιά)          
Παιδιά! Αν αγαπάτε κι εσείς τις τρελοσκανταλιές!
Τρέξτε γρήγορα στο νέο μας εργαστήρι, δηλαδή στο βιβλιοπωλείο ΠΕΡΔΙΚΗΣ, το Σάββατο 11 Δεκεμβρίου και ώρα 12:00 π.μ., για να οργανώσετε μαζί με τη συγγραφέα Μαριλένα Καββαδά και τις εκδόσεις Διάπλαση τις πιο απίθανες Πρωτοχρονιάτικες Καλικαντζαροσκανταλιές.            
Επειδή όμως, ένας σκανταλιάρης δεν είναι ποτέ αρκετός…μην ξεχάσετε να φέρετε μαζί σας και τους πιο παιχνιδιάρηδες φίλους σας!          
Με ζαβολιάρικα φιλάκια         
xxx            
Τα άτακτα νανάκια από το εργαστήρι του Αϊ Βασίλη          
Χαροκόπου 53-55 Καλλιθέα  Τηλ.: 210 95 25 159

Ο ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΑΡΑΣ ΥΠΟΓΡΑΦΕΙ ΤΟ ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΟ ΤΟΥ ΒΙΒΛΙΟ ΣΤΟ ΒΙΒΛΙΟΠΩΛΕΙΟ "ΦΛΩΡΑΣ" ΠΕΙΡΑΙΑ.

Τα Βιβλιοπωλεία Φλωράς και οι εκδόσεις Εμπειρία Εκδοτική σας προσκαλούν σε μια ξεχωριστή συνάντηση με το συγγραφέα Δημήτρη Κωνσταντάρα και το καινούργιο του μυθιστόρημα: "Η κυρία Μέλπω"      
"Η μυθιστορηματική ζωή της κυρίας Μέλπως κρύβει μυστικά.        
Εκπλήξεις, ανατροπές, χρήμα, έρωτα, πάθος, εκδίκηση, θάνατο, πολλά, πάρα πολλά ερωτηματικά.      
Και η όμορφη, ώριμη γυναίκα θα αποδειχθεί ότι δεν ήταν τελικά αυτή που φαινόταν…"      
Την Πέμπτη 23 Δεκεμβρίου από τις 12μμ          
Ο συγγραφέας θα υπογράφει βιβλία και θα συζητά με αναγνώστες.

Πρωταθλήτρια η Ελλάδα

Σύμφωνα με την ανάλυση των τιμών προϊόντων ευρείας κατανάλωσης προκύπτει ότι η Έλλάδα κατέχει σταθερά την πρωτιά στις αυξήσεις σε πολλά προϊόντα ευρείας κατανάλωσης και υπηρεσίες  
Συγκεριμμένα:       
Salonica Press News       
Αξιόπιστη Ενημέρωση          
Θεσσαλονίκη οπτική επικοινωνία - ενημέρωση           
Μεσημέρι Θεσσαλονίκης ΤΘ 188, ΤΚ 57500, Επανομή            
E-mail:info@spnews.gr

Δώρο Χριστουγέννων - Ποιοι και πόσα (δεν) θα πάρουν ΟΔΗΓΟΣ ΓΙΑ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΚΑΙ ΤΟΝ ΙΔΙΩΤΙΚΟ ΤΟΜΕΑ

ΑΠΟ ΤΑ ΝΕΑ      
Δώρον... άδωρον          
Ποιοι και πόσα δικαιούνται          
Σε ποιους κόβεται Τα επιδόματα, το ΕΚΑΣ, η έκτακτη ενίσχυση         
Τoυ Ηλία Γεωργάκη        
Δώρον άδωρον θα είναι για εκατοντάδες χιλιάδες συνταξιούχους αλλά και δημόσιους υπαλλήλους και υπαλλήλους ΔΕΚΟ το δώρο Χριστουγέννων αφού για πρώτη φορά σε πολλούς δεν θα καταβληθεί καθόλου ή σε άλλους θα δοθεί με περικοπές.          
Στους συνταξιούχους όλων των Ταμείων θα καταβληθεί επίδομα δώρου Χριστουγέννων ύψους 400 ευρώ εφόσον ο συνταξιούχος έχει υπερβεί το 60ό έτος της ηλικίας του και το συνολικό ποσό της μηνιαίας καταβαλλόμενης σύνταξης δεν υπερβαίνει τα 2.500 ευρώ.         
Διαβάστε όλο το άρθρο εδώ.

Η ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΣΕ ΤΙΤΛΟΥΣ

Today at InfognomonPolitics          
* Kurkçu: Turkey through the lens of WikiLeaks          
* WikiLeaks: U.S. demanded Taiwan to sell helicopters to Turkey         
* Μνημόνιο και στην Ιστορική Μνήμη;        
* Τουρκία: Χωρίς βίζα στα Δυτικά Βαλκάνια         
* Νέες παραβιάσεις από τουρκικά μαχητικά         
* Εθνική στρατηγική για τις εξαγωγές          
* Another Shoe-throwing target, IMF head, , Dominique Strauss-Kahn           
* Γι΄αυτά τα παιδιά πόσοι θα πενθήσουν;          
* Η μουσική 'φλόγα' της Ανατολής. Κάποιοι, θέλησαν να τη σβήσουν.        
* Αναγνώριση των θρησκευτικών μειονοτήτων από την Ελλάδα ζητά μέσω του ΣτΕ η Τουρκία       

* Μπακογιάννη υπέρ της ένταξης της Τουρκίας           
* Οι «Τσάμηδες» προκαλούν και πάλι την Ελλάδα… Θέλουν να γιορτάσουν στην Ηγουμενίτσα «Ημέρα Γενοκτονίας»!        
* Η Ελλάδα στη Σπιναλόγκα          
* Το άνοιγμα της Ρωσίας προς την Ευρώπη           
* HΠΑ: Η Αρχιεπισκοπή Αμερικής, καταφεύγει στα δικαστήρια, κατά της Λιμενικής Αρχής , η οποία αρνείται να δώσει την άδεια, για την ανέγερση εκ νέου του ναού, του Αγ. Νικολάου κοντά στο "Σημείο Μηδέν"          
* Δεν είμαστε προτεκτοράτο         
* Τα ανδρείκελα         
* Τρεις κρίσιμες διαδοχές ηγεσίας         
* Don't shoot messenger for revealing uncomfortable truths       
* Η επιστροφή στη δραχμή θα έχει κόστος πολέμου...       
* Οι απειλές της Κίνας για «συνέπειες» λύγισαν 18 χώρες        
* Πτήση ρωσικών μαχητικών κοντά σε περιοχή ασκήσεων ΗΠΑ και Ιαπωνίας            
* Αναδιάρθρωση χρέους ή επιστροφή στην δραχμή, λέει ο Νουριέλ Ρουμπινί            
* Ερώτηση Καρατζαφέρη στον πρωθυπουργό για σχέδια εξτρεμιστών μουσουλμάνων στην Αθήνα         
* Ερωτηματικά για τον Πολωνό που φωτογράφιζε στρατιωτικές εγκαταστάσεις

Νέα από το e-Pontos

* ΠΑΜΠΟΝΤΙΑΚΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΛΛΑΔΟΣ          
* ΜΟΡΦΩΤΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ ΠΟΝΤΙΩΝ ΜΕΣΗΜΕΡΙΟΥ "ΑΡΓΟΝΑΥΤΕΣ"          
* Έκθεση Φωτογραφίας της Πνευματικής Εστίας Ποντίων Δικηγόρων