Παρασκευή 24 Απριλίου 2020

Αντιπτωτικός Τρίποδας εργασίας 71710 TopLock

Υλικό Κατασκευής: Ατσάλι
Προτεινόμενη Χρήση: Εξωτερικές - Εσωτερικές εργασίες
Συσκευασία: 1 Τεμάχιο
Διαθεσιμότητα: Κατόπιν παραγγελίας
Περιληψη
Ο Αντιπτωτικός Τρίποδας εργασίας 71710 της TopLock είναι κατασκευασμένος από ανοξείδωτο ατσάλι και μπορεί να αντέξει φορτίο με βάρος 12,5KN (περίπου 1.300 κιλά).
Έχει ρυθμιζόμενο ύψος το οποίο μπορεί να φτάσει από 1,35m έως και 2,15m ανάλογα πως θα στηριχτούν τα πόδια του τα οποία είναι συρόμενα.
Διαθέτει διάφορα σημεία αγκύρωσης για τα είδη προστασίας όπως: σχοινιά, ιμάντες, κρίκους κά.
Είναι σύμφωνο με την προδιαγραφή ΕΝ795 και ο αντιπτωτικός τρίποδας αυτός είναι κατάλληλος για εργασίες σε φρεάτια, υπονόμους, αποχετεύσεις και διάφορες υδραυλικές εργασίες.

Shakespeare antennas Basic/VHF Antenna-5 FT

Shakespeare antennas Basic/VHF Antenna-5 FT


3dB κέντρο τροφοδοτείται 1/2 κύμα ομοαξονικό μανίκι.
Σχεδιασμένο για να μειώνει τη εξασθένιση του σήματος σε δύσκολες θάλασσες.
Αυτή είναι πιθανώς η πιο ευρέως χρησιμοποιούμενη κεραία στα Ακτοπλοϊκά Σκάφη.
Στοιχεία από ορείχαλκο και χαλκό, χαλύβδινο χαλύβδινο τεμάχιο με πρότυπο 1 '' 14 σπείρωμα, περιλαμβάνει καλώδιο 15 'RG 58 και υποδοχή PL 259.
Ένα τμήμα.
Προτεινόμενη προσαρμογή:
4187 (συναρμογή με καστάνια). 

ΧΕΙΡΟΠΟΙΗΤΑ ΠΙΑΝΑ ΚΑΙ ΛΑΤΕΡΝΕΣ

Το εργαστήριο κατασκευής χειροποίητων Πιάνων και Λατερνών του ΠΑΝΟΥ ΙΩΑΝΝΙΔΗ σας περιμένει!
Μπορείτε να επισκεφτείτε και τον ιστοχώρο του κάνοντας ΚΛΙΚ ΕΔΩ

CRT 2000

CRT 2000
ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΚΛΙΚ 


CITIZEN BAND AM/FM EUROPEAN MULTI-NORMS
LARGE LCD DISPLAY COLORS
MULTI-FUNCTIONS

ΕΠΙΣΗΜΟΙ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΟΙ CRT

Οι κορυφές της ζωής

Οι κορυφές της ζωής
Βραβείο Pulitzer 2019, Βραχεία λίστα Man Booker, Best Seller New York Times 

Ρίτσαρντ Πάουερς
Σειρά: Παγκόσμια Λογοτεχνία
Επιμέλεια: Αλέξανδρος Πανούσης
Μετάφραση: Βασιλική Πολίτη
Σχήμα: 14Χ21
Σελίδες: 696
Εξώφυλλο: Μαλακό
ISBN: 978-960-567-177-8
Θεματολογία:
Πολιτικό
Οικολογία
Κοινωνικό
Υπαρξιακό
Ένας λοχίας στον πόλεμο του Βιετνάμ πέφτει από το φλεγόμενο μεταγωγικό του πάνω σ’ ένα πελώριο σύδεντρο και σώζεται. Ένας καλλιτέχνης κληρονομεί ένα πάκο φωτογραφίες που απεικονίζουν την ίδια αμερικανική καστανιά σε διάστημα εκατό χρόνων. Μια ξεσαλωμένη φοιτήτρια παθαίνει ηλεκτροπληξία και πεθαίνει, την επαναφέρουν όμως στη ζωή πλάσματα από αέρα και φως. Μια επιστήμονας με διαταραχές στην ακοή και την ομιλία ανακαλύπτει ότι τα δέντρα επικοινωνούν μεταξύ τους. Οι τέσσερίς τους, μαζί με άλλους πέντε αγνώστους –που ο καθένας τους έχει λάβει ένα διαφορετικό κάλεσμα από τα δέντρα– ενώνουν τις δυνάμεις τους σε μια τελευταία και απελπισμένη προσπάθεια να σώσουν τα εναπομείναντα στρέμματα παρθένου δάσους της χώρας.
Ένα σαρωτικό, παθιασμένο μυθιστόρημα ακτιβισμού και αντίστασης, που αποτελεί ταυτόχρονα μια δραματική επίκληση στον φυσικό κόσμο. Από τις ρίζες ως το φύλλωμα και πάλι πίσω στους σπόρους, οι Κορυφές της ζωής ξεδιπλώνονται σε ομόκεντρους δακτυλίους αλληλοδιαπλεκόμενων ιστοριών, από την προ εμφυλίου Νέα Υόρκη ως τους Πολέμους της Ξυλείας στα τέλη του 20ού αιώνα, διερευνώντας την ουσιαστικότερη διαμάχη τούτου του πλανήτη: τη σύγκρουση μεταξύ ανθρώπινων και μη ανθρώπινων πλασμάτων.
ΒΡΑΒΕΙΟ PULITZER 2019
ΥΠΟΨΗΦΙΟ ΓΙΑ ΒΡΑΒΕΙΟ BOOKER ΚΑΙ ΠΟΛΛΕΣ ΑΛΛΕΣ ΔΙΑΚΡΙΣΕΙΣ
ΣΤΙΣ ΛΙΣΤΕΣ ΜΕ ΤΑ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΒΙΒΛΙΑ ΤΗΣ ΧΡΟΝΙΑΣ
New York Times • Washington Post • Newsweek • NPR
Hudson Booksellers • New York Public Library 

«Τούτο το φιλόδοξο μυθιστόρημα ανέρχεται ταχύτατα στο στερέωμα της αμερικανικών γραμμάτων αλλάζοντας το τοπίο της περιβαλλοντικής λογοτεχνίας. Εξαιρετικό!»
Ron Charles, The Washington Post
«Μνημειώδες… Οι κορυφές της ζωής επιτυγχάνουν κάτι που ελάχιστοι συγγραφείς και των δύο στρατοπέδων, της τέχνης και της επιστήμης, θα μπορούσαν να επιχειρήσουν. […] Ένα γιγαντιαίο έπος φτιαγμένο από γνήσιες αλήθειες».
Barbara Kingsolver, The New York Times Book Review
ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ - ΚΡΙΤΙΚΕΣ
Προδημοσίευση απ' το Διάστιχο, 21/10/2019
Μαριάνθη Κουνιά, Οι κορυφές της ζωής: Ένα παθιασμένο μυθιστόρημα ακτιβισμού, 20/11/2019, ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ!
Βασιλική Μούλου, Πρόταση βιβλίου: “Οι κορυφές της ζωής” , 25/11/2019, eviaportal.gr
Άθως Δημουλάς, Βιβλία για τις γιορτές, 18/12/2019, Καθημερινή

Απρόσκοπτη & Σύγχρονη Τηλεδιάσκεψη!



Απρόσκοπτη & σύγχρονη τηλεδιάσκεψη;
Ανακαλύψτε το Acento Vibe 5100 της AMX.
Στο Acendo Vibe 5100 της εταιρείας AMX υλοποιείται μια εξαιρετική σχεδίαση, η οποία περιλαμβάνει μπάρα ήχου για διάσκεψη και ενσωματωμένη κάμερα υψηλής ανάλυσης.
Διαθέτοντας ηχητικές περγαμηνές από την JBL, ολοκληρωμένη συνδεσιμότητα που απαιτείται σε ένα επαγγελματικό περιβάλλον και μια εμφάνιση που «δένει» με τη σύγχρονη αρχιτεκτονική ενός χώρου εργασίας, το Acendo Vibe υποστηρίζει τα υψηλά πρότυπα της απρόσκοπτης και απαιτητικής σύγχρονης τηλεδιάσκεψης.

Με την ευρυγώνια κάμερα Acendo Vibe, τα ενσωματωμένα ηχεία από την JBL, τα καλιμπραρισμένα μικρόφωνα AKG μεγάλου πεδίου και οι εξελιγμένοι αλγόριθμοι DSP δίνουν στους χρήστες την βεβαιότητα ότι όλοι στο δωμάτιο βλέπουν και ακούνε καθαρά. Επιπλέον, επειδή η κάμερα και τα μικρόφωνα είναι ενσωματωμένα στην ίδια συσκευή, εξαλείφεται η πιθανότητα αντήχησης (echoing) κατά τη διάρκεια της κλήσης.
Με δυνατότητες σύνδεσης HDMI, USB και Bluetooth υποστηρίζει περιβάλλοντα BYOD, καθώς και ενσωμάτωση με το Acendo Core για μια ακόμα πιο έξυπνη λύση απομακρυσμένης συνεργασίας. Ο έξυπνος έλεγχος οθόνης CEC ενεργοποιεί και απενεργοποιεί την οθόνη σε συνεργασία με άλλους τυχόν αισθητήρες ανάλογα με τις ανάγκες του χρήστη. Εξατομικευμένες είσοδοι και έξοδοι ήχου, οι οποίες μπορούν επίσης να χρησιμοποιηθούν για την ενσωμάτωση του Acendo Vibe με άλλες τεχνολογίες τηλεδιάσκεψης, όπως συστήματα ενισχυμένης ακοής.

Με την όλο και μεγαλύτερη τάση προς τα ανοιχτά περιβάλλοντα εργασίας, οι μικρές αίθουσες συνεδριάσεων γίνονται ολοένα και πιο σημαντικές. Είναι σημαντικό οι χώροι αυτοί να είναι κατάλληλοι για γρήγορη και εξαιρετικά διαισθητική συνεργασία ώστε να μην διακόπτουν την καθημερινή ροή εργασίας.
Φέρνοντας τη δική σας συσκευή σε χώρους συσκέψεων ή τηλεδιασκέψεων που στερούνται τεχνολογίας σημαίνει ότι μια ομάδα που συγκεντρώνεται γύρω από ένα φορητό υπολογιστή και προσπαθεί να ακούει και να μιλάει χρησιμοποιώντας τον φορητό ήχο και το video (πράγμα που σχεδιάστηκε στην πραγματικότητα για ένα άτομο και όχι για μια ομάδα) δυσκολεύει στην πραγματικότητα το όλο project.
Με πολύ λογική τιμή και χαμηλό συνολικό κόστος, το Acendo Vibe είναι ιδανικό για κάθε εφαρμογή συνεργασίας, τηλεδιάσκεψης, εκπαίδευσης κ.α. και μπορεί ακόμη και να ενσωματωθεί σε περιορισμένους χώρους που δεν είχαν προγραμματιστεί τεχνολογίες τηλεδιάσκεψης.
Μπορείτε να αντλήσετε περισσότερες πληροφορίες για το Acendo Vibe κάνοντας κλικ στον ακόλουθο σύνδεσμο: https://www.amx.com/en/product_families/acendo-vibe
Μπορείτε επίσης να δείτε το Acendo Vibe καθώς και το Acendo Core κάνοντας κλικ εδώ.
Τα παραπάνω συστήματα θα είναι σύντομα διαθέσιμα στην εταιρεία μας.
Παρακαλούμε επικοινωνήστε μαζί μας στο 210-3809605 αλλά και στο bon@bonstudio.gr και οι συνεργάτες της εταιρείας μας θα χαρούν να σας εξυπηρετήσουν.

Website
Email
Facebook
YouTube
Instagram
Twitter
Copyright © 2015, BON STUDIO SA, All rights reserved.
Διεύθυνση:
Κεντρικά Γραφεία
Ζαΐμη 6 – 106 83 – Αθήνα
Τηλ: 210 3809605 – 8, 210 3302059-62
Fax: 210 3845755

Όψεις της καθημερινής μας ζωής |


Εκδόσεις Κέδρος
Αν δεν εμφανίζονται οι φωτογραφίες και τα γραφικά του newsletter, πατήστε ΕΔΩ

Οι ήρωες αυτών των βιβλίων,
μας υπενθυμίζουν
ότι οι προβληματισμοί μας είναι δόκιμοι.

Παναγιώτης Βλάχος: φωτογραφία και βιογραφικό
ΤΟ BLUES ΤΗΣ ΑΝΕΡΓΙΑΣ
Ένα μυθιστόρημα καθρέφτης για την εποχή της κρίσης και της ανθρωποφαγίας.
Ένα χρονογράφημα για τα χρόνια που άλλαξαν τη ζωή όλων μας.
Εξομολογητικό, στοχαστικό, αιχμηρό, αποτυπώνει νηφάλια το χάος έξω και μέσα μας.
Κατά τη γνώµη µου, το πιο επιτυχηµένο µυθιστορηµατικό χρονικό του πρώτου µισού της δεκαετίας παραµένει Το Blues της ανεργίας  του Παναγιώτη Βλάχου.
Αριστοτέλης Σαΐνης,
Εφημερίδα των Συντακτών,
«Πεζογραφία της κρίσης ή κρίσιμη πεζογραφία; (2010-2020)»
 
Χαίρεσαι άξαφνα το μυθιστόρημα του Παναγιώτη Βλάχου, Το Blues της Ανεργίας, όσο σπάνια έχεις χαρεί βιβλίο Έλληνα συγγραφέα.
Ένα βιβλίο που μπορεί σήμερα να μας υπενθυμίσει πώς κατρακυλήσαμε από το 2010, που μπορούσαμε ακόμα να ελπίζουμε ότι δουλειές υπάρχουν, στο σήμερα, που υπάρχουν μόνο κακοπληρωμένες ή και καθόλου πληρωμένες δουλειές.
Ο Παναγιώτης Βλάχος έγραψε ένα ανθρώπινο, αληθινό, γοητευτικό μυθιστόρημα. Είναι ολοφάνερη η σοβαρή δουλειά, η αγάπη και το μεράκι του. Βαθιά πολιτικό με την κυριολεκτική έννοια του όρου, αναφέρεται σε «πολίτες κι όχι υπηκόους. Και το να είσαι πολίτης απαιτεί ένα τίμημα». Το βιβλίο εμπνέει, προβληματίζει, ταράζει, συγκινεί.
ΛΙΛΑ ΚΟΝΟΜΑΡΑ: φωτογραφία και βιογραφικό
Ο ΧΑΡΤΗΣ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ ΣΤΟ ΜΥΑΛΟ ΣΟΥ
Στη βραχεία λίστα των βραβείων
THE ATHENS PRIZE FOR LITERATURE του περιοδικού (ΔΕ)ΚΑΤΑ
Οι ήρωες καλούνται να περάσουν σ’ ένα άλλο στάδιο της ζωής τους, όσο κι αν επιθυμούν - με σπαραγμό, με τρυφερότητα αλλά και με χιούμορ - να διατηρήσουν τις παλιές τους βεβαιότητες κι ο κόσμος αυτός να παραμείνει αναλλοίωτος.
Το μυθιστόρημα αναμοχλεύει όλες τις αγωνίες και τα προβλήματα που μας απασχολούν και πάνω στα οποία στοχαζόμαστε. Αφήνει πάντως στο τέλος μια θετική και αισιόδοξη αίσθηση. […] Το να είσαι παρών, το άνοιγμα στον άλλο, η δοτικότητα, η ουσιαστική φροντίδα, η έγνοια, η στοργή είναι ικανά να αναπληρώσουν τις φυσιολογικές ανεπάρκειες κάθε σχέσης και οικογένειας. Κι αν το συμπέρασμα ηχεί κάπως ιδεαλιστικά και δεν θεωρείται καθόλου ρηξικέλευθο ή ακτιβιστικό, το μυθιστόρημά μας έχει την απάντηση: Ίσως τελικά τα πιο συναρπαστικά [πράγματα] να μην είναι και τα πιο σημαντικά. (σ. 235)
Γεωργία Φαρίνου - Μαλαματάρη, The Books' Journal
 
Εννοώ ότι πρόκειται για μία ιστορία η οποία είναι απολύτως εναρμονισμένη με τη ζωή που γνωρίζουμε, και μάλιστα με την θραυστότητα και το ανερμάτιστό της.  Κατά συνέπεια, εισδύει, με τον έναν ή τον άλλον τρόπον, η προσδοκία του αναγνώστη να τοποθετήσει το μυθιστόρημα σε μία θέση απέναντι σε αυτό που γενικώς αντιλαμβανόμαστε ως «το σήμερα»: το παρόν της κρίσης, την οικογένεια (αυτόν τον οικειότατο και ξενότατο χώρο), την αδυναμία των παλαιότερων να προσαρμοστούν στα δεδομένα που αλλάζουν, την αδυναμία όλων μας να αντιληφθούμε μία σταθερότητα που προσδίδει κάποιο νόημα.
ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΡΑΠΤΟΠΟΥΛΟΣ: φωτογραφία και βιογραφικό
Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΠΟΥ ΕΚΑΨΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ
[...] Ένας κόσμος όπου το πρωτοσέλιδο μιας παραδοσιακής εφημερίδας και η ανάρτηση σε ένα τυχάρπαστο μπλογκ, το βίντεο ενός ενημερωτικού ρεπορτάζ και ένα post στο Facebook εξισώνονται επικίνδυνα.
Ο Ραπτόπουλος έχει συνθέσει με αληθινή μαεστρία και πάθος ένα πρωτότυπο καλειδοσκοπικό, πολυφωνικό μυθιστόρημα που εκπλήσσει με την οξύτητα της κοινωνικής παρατήρησης και τη διαύγεια της διερεύνησης του ανθρώπινου ψυχισμού και αφήνει μια αίσθηση μελαγχολίας και πικρής ειρωνείας για τη σκληρή ψηφιακή εποχή μας και το πολιτικό μέλλον της Ελλάδας και της Ευρώπης. 

Ο Βαγγέλης Ραπτόπουλος θέλησε να μιλήσει στο μυθιστόρημά του για την κρίση και το έκανε με επιτυχία χάρη σε μια εύστοχη επιλογή του. Περιγράφοντας πώς ο Έλληνας την αντιμετωπίζει και τη διαχειρίζεται περισσότερο με το θυμικό του παρά με τη λογική του. Και έτσι μάλλον κατάφερε να δώσει μια απάντηση στην εύλογη και συνεχώς επαναλαμβανόμενη ερώτηση πολλών, γιατί, ενώ οι άλλοι που βρέθηκαν σε ανάλογη θέση με μας βγήκαν από την κρίση, εμείς συνεχίζουμε ακόμα να ταλαιπωρούμαστε. Ίσως γιατί το θυμικό μας πυρπολεί μονίμως τη λογική μας…
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΣΩΤΑΚΗΣ: φωτογραφία και βιογραφικό
Ο ΜΕΓΑΛΟΣ ΥΠΗΡΕΤΗΣ
Ένας επιχειρηματίας προσλαμβάνει στο σπίτι του έναν βοηθό, προκειμένου να βάλει τη χαοτική καθημερινότητά του σε μια τάξη.
Ένα μυθιστόρημα για τη μάχη του ανθρώπου με τον εαυτό του· για την ψευδαίσθηση που δημιουργεί η δύναμη της εξουσίας.
Η γραφή του είναι πάντα καθαρή και ανεπιτήδευτη, σε κάνει να θες να γυρίσεις και την επόμενη σελίδα. Και φαντάζομαι πως θα συνεχίσω να τον διαβάζω με αμείωτο ενθουσιασμό όσα βιβλία και να γράψει.

Προφανώς και η ανάγνωση ενός βιβλίου του Σωτάκη είναι απαιτητική για ένα πολύ απλό και συνάμα πολύ σύνθετο λόγο: Ο καθένας μας μπορεί να δώσει στο παράδοξο και ιδιόμορφο σύμπαν χαρακτήρων του διαφορετική ερμηνεία και να ‘’δει’’ διαφορετικά πράγματα. Ακριβώς αυτό συνιστά και την επιτυχία του. Είναι πλέον οικείος στη διαχείριση καταστάσεων και προσώπων που ενδεχόμενα στα χέρια κάποιου άλλου συγγραφέα θα μετατρέπονταν σε θλιβερές ή αστείες καρικατούρες.
ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΦΡΑΓΚΕΣΚΑΚΗ: φωτογραφία και βιογραφικό
ΣΥΝΤΑΓΜΑ-ΚΑΤ
ΣΥΝΤΑΓΜΑ - ΚΑΤ. Ο οδηγός, με αφορμή έναν άστεγο, έναν «βρωμύλο» όπως τον αποκαλεί, που μπαίνει στο λεωφορείο ενώ αυτός κάνει τα πάντα για να τον εμποδίσει, ξεδιπλώνει έναν λόγο παραληρηματικό, σκληρό, κοινότοπο, φοβικό. Έξω, η έρημη, παρακμάζουσα πόλη σιωπηλά τον ακολουθεί.
Το κείμενο της Φραγκεσκάκη είναι κυριολεκτικά “γροθιά στο στομάχι”. Χρειαζόταν η ίδια γερό στομάχι, πάθος αλλά και μαστοριά για να μην αναπαράγει κάτι τετριμμένο, αλλά να πλάσει έναν χαρακτήρα που να μπορεί να μιλά έτσι, να σκέφτεται και να προσπαθεί να πείσει τον συνομιλητή του. […] Νομίζω όμως ότι, αν και οδυνηρά τα αισθήματα που προκαλεί, το βιβλίο μεγεθύνει την πραγματικότητα και προσφέρει ουσιαστικά στην κατανόηση του πλησίον μας σήμερα. Στην αυτογνωσία. Σαρξ εκ της σαρκός του μέσου Έλληνα είναι ο οδηγός του Σύνταγμα - ΚΑΤ.

Ανέφερα στην αρχή πως το βιβλίο έχει αυτό το παράδοξο του αλεξικέραυνου. Όταν είσαι κοντά του μπορεί να σε κάψει ή να αποτελέσει μια ασπίδα προστασίας. Γιατί συμβαίνει αυτό; Επειδή μπορεί να αναγνωρίσουμε πολλές από τις δυσκολίες του οδηγού ως δικές μας. Το ζήτημα είναι πώς θα τις ερμηνεύσουμε και πού θα αποδώσουμε τις αιτίες τους. Κινδυνεύουμε να μας καταπιεί η λογική της ηθικής των βεβαιοτήτων του οδηγού και όχι των ερωτημάτων. Τότε θα έχουμε νομιμοποιήσει αυτή την πορεία των σκέψεων του οδηγού προς τον φόνο. Θα έχουμε νομιμοποιήσει τη δολοφονία του Ζακ Κωστόπουλου, του Παύλου Φύσσα, τις επιθέσεις σε οτιδήποτε δεν ταιριάζει στον κόσμο μας.
J.G. BALLARD: φωτογραφία και βιογραφικό
HIGH-RISE
HIGH-RISE: ένα επιβλητικό συγκρότημα πέντε υπερσύγχρονων οικοδομημάτων που υψώνονται ως τον ουρανό. Μια αυτάρκης πόλη, σε σχήμα παλάμης, που αναπτύσσεται κάθετα, αποτυπώνοντας την ταξική διαστρωμάτωση των ενοίκων: στους χαμηλότερους ορόφους ζουν οι λιγότερο ευκατάστατοι, στους ψηλότερους οι πιο προνομιούχοι.
(Μετάφραση: Αποστόλης Πρίτσας)
Tο καλύτερο βιβλίο του Βallard... ένας θρίαμβος»
Τhe Times
 
«Μεγαλοφυές... το High-Rise είναι ένα γλαφυρό θηριολόγιo γεμάτο εντάσεις, το οποίο εντυπώνεται στο μυαλό του αναγνώστη και τον αναστατώνει».
Martin Amis
 
«Ανατριχιαστικό… Ο Ballard είναι ένας προφητικός συγγραφέας».
Sunday Times
 
«Η γραφή είναι αβίαστη, οι παρατηρήσεις ακριβείς, η ιδέα τολμηρή και η ανάπτυξή της άψογη· το καθετί απαιτεί προσοχή και ανάλυση».
Financial Times

Τα βιβλία μας μπορείτε να τα προμηθεύεστε από όλα τα ηλεκτρονικά βιβλιοπωλεία της χώρας.
Εναλλακτικά, μπορείτε να τα παραγγέλνετε:
  • Μέσω του ηλεκτρονικού μας καταστήματος στην ιστοσελίδα μας
  • Τηλεφωνικά στο 210.38.02.007 (Δευτέρα - Παρασκευή, 10:00 - 15:00)
  • Στέλνοντας e-mail στο orders@kedros.gr
Εκδόσεις Κέδρος

Το εγχειρίδιο του καλού Δασκάλου


Ο Δάσκαλος στις μέρες μας, παρά τις δυσοίω­νες εξελίξεις που γνωρίζει ο σύγχρονος κόσμος, παρά τις σκοτεινές συνθήκες της ανθρώ­πινης ζωής, όπως τις διαμορφώνει σε παγκό­σμιο επίπεδο η μηχανική σκέψη, η κερδοσκοπία και ο στυγνός οικονομισμός, εξακολουθεί να είναι ο εμπνευσμένος οδηγός προς μια καλύτερη και δικαιότερη κοινωνία.
Γιατί το μέλλον μιας κοινωνίας, είτε το θέλουμε είτε όχι, κρίνεται από την Παιδεία του, κρίνεται από τον παιδαγωγικό και εμψυχωτικό ρόλο του δασκά­λου. Κρίνεται τέλος από τη συνειδητή αντίστα­ση του δασκάλου απέναντι στην εσκεμμένη και μεθοδική χειραγώγηση της ελεύθερης σκέψης, τόσο της δικής του όσο και των μαθητών του.
Επιπλέον, όχι μόνο ο δάσκαλος αλλά και οι μαθητές στο σύνολό τους εξακολουθούν να παραμένουν οι ελπιδοφόρες φωνές τής πιο ανεπιτήδευτης και αυθεντικής διαμαρτυρίας ενάντια σε μια κοινωνία παραδομένη άνευ όρων στους κακούς ανέμους της κερδοσκοπίας και του καταναλωτικού ανταγωνισμού. Οι δάσκα­λοι, με την ενσυνείδητη κριτική τους, αλλά και οι μαθητές με τη δική τους εξίσου ενσυνείδη­τη κριτική, παραμένουν ευτυχώς οι φωτεινές ελπίδες για ένα καλύτερο μέλλον που δεν θα καθορίζεται μόνο από την παγερή λογική των αριθμών αλλά κυρίως από την εσωτερική θέρ­μη των συναισθημάτων.
Και μπορεί όλα αυτά να φαντάζουν ανέφικτες ουτοπίες, ωστόσο η δυναμική της σύγχρονης ιστορίας έχει δείξει ότι είναι εξαιρετικά δύσκολο, αν όχι αδύνατο, να εμποδίσει κανείς τους ελεύθερους ανθρώπους να ελπίζουν στις ουτοπίες αυτές, τις μόνες που έχουν τη δύναμη να εμπνεύσουν και να αλλάξουν τον κόσμο προς το καλύτερο.
Το εγχειρίδιο του καλού Δασκάλου
συγγραφέας: Σταύρος Τσαγκαράκης
Isbn:978-960-9692-27-4
Διαστάσεις: 11,5 X 21,5
Σελίδες: 160

Ταξίδι στο κόσμο: Τα ωραιότερα ηλιοβασιλέματα

ArtTravel

1

Ταξίδι στο κόσμο:

Τα ωραιότερα ηλιοβασιλέματα

2

Φιλοδώρημα

Τι ισχύει σε 10 διαφορετικές
χώρες του κόσμου
3

Γκουρμέ

Σαλάτα κουσκούς

4

Αφιέρωμα

Γιώργος Παπαποστόπουλος