Τρίτη 18 Νοεμβρίου 2008

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΟΥ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΤΟΥ ΠΑ.ΣΟ.Κ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ
ΓΙΑΝΝΗ ΔΡΙΒΕΛΕΓΚΑ
ΔΗΛΩΣΗ Σχετικά με τις δηλώσεις του Κοινοβουλευτικού Εκπροσώπου και μέλους της Εξεταστικής Επιτροπής, κ. Παναγιωτόπουλου Π και του υπουργού Δημόσιας Διοίκησης & Αποκέντρωσης κ. Παυλόπουλου Π., για την αξιοπιστία των μαρτύρων που κλήθηκαν να καταθέσουν στην Εξεταστική Επιτροπή της Βουλής, για την υπόθεση του Βατοπεδίου, ότι δηλ.: « ανακαλύπτονται μάρτυρες που έχουν διασυνδέσεις με ανθρώπους του υποκόσμου και της νύχτας για να πλήξουν την κυβέρνηση » ο Βουλευτής Χαλκιδικής του ΠΑΣΟΚ Γιάννης Δριβελέγκας, μέλος της Εξεταστικής Επιτροπής, έκανε την ακόλουθη δήλωση. Η κ. Σωτηροπούλου Τ. δεν προτάθηκε από το ΠΑΣΟΚ. Ψεύδεται και είναι πολιτικά εκτεθειμένος, ο κ. Παναγιωτόπουλος, λέγοντας ότι την συγκεκριμένη μάρτυρα την πρότεινε το ΠΑΣΟΚ. Η θέση μας ήταν να μην αποκλειστεί κανένας μάρτυρας που πρότειναν τα πολιτικά κόμματα. Κατανοώ τον πανικό τους και τη δύσκολη θέση που έχουν περιέλθει.
Ας μη βιάζονται, γιατί από ότι καθημερινά προκύπτει, τα χειρότερα έπονται. Αν θέλουν να μάθουν, ο κ. Παναγιωτόπουλος και τα Κυβερνητικά στελέχη, ποιος ανακαλύπτει ποιον, ποιος στηρίζει ποιόν, ας ψάξουν να βρουν σε ποιο ψηφοδέλτιο, στις πρόσφατες εκλογές του Δικηγορικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης, υποψηφία ήταν η κ. Σωτηροπούλου Τ. και την στήριξη ποιού κόμματος είχε ο επικεφαλής του ψηφοδελτίου.
Δεν ήξεραν, δε ρωτούσαν ;

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Αρχηγείο Πυροσβεστικού Σώματος
Γραφείο Τύπου
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ: 2021 Ώρα: 12:30 Αθήνα: 18/11/2008 ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ Η Πυροσβεστική Ακαδημία και η Διεύθυνση Υγιεινής και Ασφάλειας του Α.Π.Σ. από 19 έως 21 Νοεμβρίου διοργανώνουν ,τριήμερο εκδηλώσεων με επίκεντρο την Υγιεινή και Ασφάλεια στην εργασία. Οι εκδηλώσεις του τριημέρου περιλαμβάνουν : 1.Στις 19-11-08, Σεμινάριο Πρώτων Βοηθειών, Βασική Εκπαίδευση ΚΑΡΠΑ, Απεγκλωβισμοί-Ιατρικές Τεχνικές, στην Πυροσβεστική Ακαδημία στην οδό Μάτσα 10, Κηφισιά. 2.Στις 20-11-08, Επιστημονική Ημερίδα με θέμα «Υγιεινή και Ασφάλεια στην Εργασία», στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών (Αίθ. Δ.Μητρόπουλος).
Μετά το πέρας των εργασιών θα ακολουθήσει συναυλία του Δημήτρη Μπάση. 3. Στις 21-11-08, Εθελοντική Αιμοδοσία, στην Πυροσβεστική Ακαδημία στην Κηφισιά. Το πλήρες πρόγραμμα του τριημέρου είναι αναρτημένο στην κεντρική σελίδα του http://www.fireservice.gr/.
Γραφείο Τύπου Α.Π.Σ., Ριζαρείου 1 και Μ. Ασίας, Χαλάνδρι, Τ.Κ. 15233 Τηλ.:2108178271-4, Fax: 2108178275-6, http://www.fireservice.gr/ - e-mail: mailto:ppeaps@otenet.gr

Απειλές, εκβιασμοί και υποκλοπές μεταξύ «φίλων»

ΑΠΟ ΤΑ ΝΕΑΗ μάρτυρας- κλειδί στήριξε τον Ψωμιάδη και επικαλέστηκε κασέτα ΡΕΠΟΡΤΑΖ: Ματίνα Ηρειώτου Κώστας Κουκουμάκας
Σε θρίλερ απειλών, εκβιασμών και υποκλοπών μεταξύ «φίλων» εξελίσσεται η υπόθεση του ραντεβού που έκλεισε η φίλη του νομάρχη Θεσσαλονίκης, Κωνσταντία Κάνου για λογαριασμό της φίλης της, δικηγόρου Τάνιας Σωτηροπούλου με αντικείμενο οικόπεδα έκτασης 11,5 στρεμμάτων στη Νέα Ραιδεστό, που πέρασαν στην κυριότητα της Μονής Βατοπεδίου, αντί για τους ακτήμονες δικαιούχους τους.
Η επιχειρηματίας Κωνσταντία Κάνου- τη μαρτυρία της οποίας είχε επικαλεστεί στην Εξεταστική Επιτροπή της Βουλής για το Βατοπέδι η Τάνια Σωτηροπούλου- έλυσε χθες το βράδυ τη σιωπή της και μιλώντας στο Αlter, στήριξε τη θέση του νομάρχη κ. Ψωμιάδη, ότι δηλαδή στο περίφημο ραντεβού δεν έγινε καμία αναφορά σε «εντολές από τον Πρωθυπουργό».
Ταυτόχρονα, όμως, ξεδίπλωσε και ένα γαϊτανάκι απειλών και υποκλοπών, αφού μετά τον κ. Ψωμιάδη, που έχει υποστηρίξει ότι διαθέτει ηχητικό ντοκουμέντο το οποίο αποδεικνύει ότι η κ. Σωτηροπούλου δεν λέει αλήθεια, και η κ. Κάνου- στέλεχος οργάνωσης της Ν.Δ. στην Καλαμαριά- επικαλέστηκε τηλεφωνική επικοινωνία της με τη δικηγόρο, την οποία ηχογράφησε η ίδια, και όπως επέμεινε αποδεικνύει το ίδιο.
Πάντως, η επιχειρηματίας- μάρτυρας του ραντεβού ισχυρίστηκε επίσης ότι παρά τον θόρυβο που έχει ξεσπάσει τις τελευταίες ημέρες, δεν επικοινώνησε με τον νομάρχη Θεσσαλονίκης.
Διαβάστε όλο το άρθο εδώ.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Παρουσίαση βιβλίου Δήμητρας Μήττα - Πολυχώρος Τέχνης Remezzo
Ο Πολιτιστικός Oργανισμός του Δήμου Καλαμαριάς συνεχίζοντας τον κύκλο των εικαστικών του εκδηλώσεων με σκοπό την προβολή τόσο καταξιωμένων όσο και νέων δημιουργών πραγματοποίησε τα εγκαίνια της αναδρομικής έκθεσης ζωγραφικής και γλυπτικής του Λάζαρου Σπύρου. την Παρασκευή 14 Νοεμβρίου και ώρα 7μμ στον Πολυχώρο Τέχνης Remezzo (Ν.Πλαστήρα 2,παραλία Αρετσούς). Ο γνωστός καταξιωμένος καλλιτέχνης παρουσίασε ζωγραφική και γλυπτά που χρονολογούνται στα 1978-2008.Απόφοιτος της Ανώτατης Σχολής Καλών Τεχνών Αθηνών, μαθήτευσε κοντά στους Κώστα Λούστα και Δημήτρη Μυταρά αλλά και στο γλύπτη Δ.Καλαμάρα.
Εμπνέεται από την αισθητική της κλασικής αρχαιότητας αλλά και από την αρχαία ελληνική παράδοση και δημιουργεί σχέδια και ζωγραφική που έχουν σαν κύριο άξονα τα ιδανικά πρότυπα των αναλογιών του αντρικού και του γυναικείου σώματος.
Σχεδιάζει με το πινέλο, ενώ η ελευθερία στην κίνηση στον τρόπο που χειρίζεται την πινελιά του, τα ζωηρά χρώματα, η εκφραστική ένταση στα βλέμματα των μορφών και οι αφαιρετικές προσεγγίσεις δηλώνουν την εξπρεσσιονιστική του διάθεση.
Στην ενότητα των έργων με τα γλυπτά είναι εμφανές ότι «ανακαλύπτει» τις μορφές του ψηλαφώντας τα υλικά καταλήγωντας σε πλάσματα σε πλάσματα της φαντασίας του και του υποσεινηδήτου όπως αγγέλους και πήγασους φανερώνοντας πνευματική ανάταση ψυχής και αθωότητα.
Στα πλαίσια της έκθεσης του Λάζαρου Σπύρου την Τετάρτη 19 Νοεμβρίου και ώρα 7 μ.μ στον Πολυχώρο Τέχνης Remezzo (Ν.Πλαστήρα 2,παραλία Αρετσούς) η φιλόλογος και συγγραφέας Δήμητρα Μήττα παρουσιάζει το βιβλίο της «Θυμάσαι τα όνειρά σου;»
μια μυθοπλασία για το πώς η τέχνη επηρεάζει τη πραγματικότητα ή και αντίστροφα.
Η Δήμητρα Μήττα είναι καθηγήτρια φιλόλογος στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση και διδάσκει Ιστορία του Αρχαίου Θεάτρου και Δραματολογία στη Δραματική Σχολή του Κρατικού Θεάτρου Βορείου Ελλάδος.
Έχει εκδόσει τέσσερα επιστημονικά βιβλία ενώ ασχολείται και με την πεζογραφία.
Διηγήματά της έχουν δημοσιευτεί στα περιοδικά Παραφυάδα,Τράμ, Πόρφυρας, Φηγός, Ρεύματα και Πάροδος και έχουν μεταφραστεί στα Αγγλικά και τα Γερμανικά.
Ημέρες και ώρες λειτουργίας έκθεσης:
ΔΕ-ΠΑ18:00-21:00, ΣΑ 11:00-13:30
Διάρκεια έκθεσης:14-29 Νοεμβρίου.

Η «άσπρη λέξη» της ημέρας - άσυλο

Η λέξη άσυλο σήμαινε στα αρχαία ελληνικά κάτι το απαραβίαστο και ασφαλές.
Πολιτικό άσυλο είναι η προστασία που παρέχεται από ξένη χώρα σε ένα πρόσωπο που διώκεται στην πατρίδα του για τις πολιτικές του απόψεις ή τη θρησκευτική του πίστη.
Αφορά μεμονωμένες περιπτώσεις και δεν πρέπει να συγχέεται με το σύγχρονο νόμο για τους πρόσφυγες, ο οποίος ρυθμίζει θέματα σχετικά με τη μαζική είσοδο αλλοδαπών (προϋποθέσεις νομιμοποίησης, χορήγηση αδειών παραμονής κτλ.).
Το δικαίωμα του πολιτικού ασύλου είχε ήδη αναγνωριστεί από τους Αιγύπτιους, τους αρχαίους Έλληνες και τους Εβραίους.
Πανεπιστημιακό άσυλο είναι η προστασία που παρέχεται για την κατοχύρωση των ακαδημαϊκών ελευθεριών και την ελεύθερη διακίνηση των ιδεών και συνίσταται, σύμφωνα με το νόμο 3549/07, στην απαγόρευση της επέμβασης δημόσιας δύναμης στους χώρους του Α.Ε.Ι. χωρίς άδεια του αρμόδιου οργάνου του Ιδρύματος (Πρυτανικό Συμβούλιο για τα Πανεπιστήμια και Συμβούλιο για τα Τ.Ε.Ι.) και την παρουσία εκπροσώπου της δικαστικής αρχής.
Η άδεια αυτή δεν απαιτείται μόνον στην περίπτωση που διαπράττονται αυτόφωρα κακουργήματα ή εγκλήματα κατά της ζωής.
Θέμα της εβδομάδας:
Εκπαίδευση και ανθρώπινα δικαιώματα Δείτε όλο το αρχείο λέξεων αλλά και άλλα ενδιαφέροντα θέματα στη διεύθυνση

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΑΠΟ http://infognomonpolitics.blogspot.com/
Πρόκληση στο Καστελόριζο: Η Τουρκία θυμάται τον "παλιό καλό" της εαυτό Χάρτης της Μεγάλης Τουρκίας, όπως τον σχεδίασαν εθνικιστικοί κύκλοι το 2007 Με αφορμή την παγίδα που έστησαν οι Τούρκοι στα ανοικτά του Καστελόριζου και αναδιπλώθηκαν αφού πήραν αυτό που είχαν θέσει ως στόχο (εκμαίευση της θέσης της Ελλάδος για τις συντεταγμένες της υφαλοκρηπίδας), δημοσιεύουμε άρθρο-ανάλυση του Κέντρου Μελετών Διεθνών Σχέσεων (INAF), που λειτουργούσε ως παράρτημα του τουρκικού γενικού επιτελείου και της ΜΙΤ.
Η αλήθεια που κρύβεται πίσω από την επιμονή που επιδεικνύει η Ελλάδα στα θέματα του Αιγαίου και της Κύπρου13 Αυγούστου 2000Με τη συμφωνία του Ελσίνκι, που υπογράφηκε το Δεκέμβρη του 1999, ζητήθηκε από την Τουρκία η επίλυση των προβλημάτων της με την Ελλάδα κατά τη διάρκεια και μέσα στα πλαίσια της διαδικασίας εισδοχής της στην Ε.Ε.Η Ελλάδα από την πλευρά της προσπαθεί να επιβάλλει την άποψη ότι τα προβλήματα δεν πρέπει να επιλυθούν σε διμερές επίπεδο, δηλαδή με διαπραγματεύσεις μεταξύ των δύο χωρών όσο διαρκεί η διαδικασία εισδοχής της Τουρκίας στην Ε.Ε., αλλά μεταξύ της Τουρκίας και της Ε.Ε..
Οι δε Ευρωπαίοι με τη σειρά τους επιδεικνύουν μια στάση παρόμοια με αυτή των Ελλήνων στο θέμα αυτό.
Τι είναι αυτό που επιζητούν από την Τουρκία;
Διαβάστε όλο το άρθρο και πολλά ακόμα εδώ.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΑΠΟ E-PONTOS ΈΝΩΣΗ ΠΟΝΤΙΩΝ ΝΟΜΟΥ ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ Η Ένωση Ποντίων Ν. Μαγνησίας διοργανώνει χορευτικό συναπάντημα στο Κέντρο «Λουκάντα» στις Αλυκές, το Σάββατο 22 Νοεμβρίου στις 8.30 μ.μ.
Στο τραγούδι και την ποντιακή λύρα ο Γιάννης Τριανταφυλλίδης.
Τιμή πρόσκλησης 15 ευρώ.
Περισσότερες πληροφορίες στα τηλέφωνα 2421060002, 6948173814.
ΈΝΩΣΗ ΠΟΝΤΙΩΝ ΝΟΜΟΥ ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ
ΘΡΑΚΗΣ 126
Τ.Κ. 38445
ΝΕΑ ΙΩΝΙΑ, ΒΟΛΟΣ
Σύνδεσμος Ποντιακών ΣωματείωνΝότιας Ελλάδος και Νήσων
Νοταρά 45 & Μετσόβου 30, Αθήνα
106 83
Τηλ. 210 5231966 Fax: 210 5221950
Αθήνα 14.11.2008ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Ο Σύνδεσμος Ποντιακών Σωματείων Νότιας Ελλάδος και Νήσων σας ενημερώνει για τις εξής εκδηλώσεις:
• Σάββατο 22/11/2008 και ώρα 20:00 η ΕΝΩΣΗ ΠΟΝΤΙΩΝ ΠΕΡΑΜΑΤΟΣ διοργανώνει χορευτική βραδιά με πλούσιο ποντιακό πρόγραμμα στο οποίο συμμετέχουν οι καλλιτέχνες: Καρασαββίδης Δημήτρης, Αποστολίδης Παναγιώτης και Κυβεντίδης Γιώργος, καθώς επίσης δημοτικό, νησιώτικο και λαϊκό πρόγραμμα.
Κατά τη διάρκεια της βραδιάς θα τιμηθούν οι καταξιωμένοι ηθοποιοί Λάζος Τερζάς και Ιωάννης Κισκελίδης.
• Σάββατο 22/11/2008 και ώρα 22:00 θα πραγματοποιηθεί o ετήσιος χορός του Συλλόγου Ποντίων Αγ. Βαρβάρας «Ο ΦΑΡΟΣ», με το Στάθη Παρχαρίδη, στο ποντιακό κέντρο «ΚΟΡΤΣΟΠΟΝ», Πειραιώς 68, Μοσχάτο.
Στο πλαίσιο της καλής συνεργασίας μεταξύ των σωματείων του συνδέσμου μας, η παρουσία σας στις εκδηλώσεις των αδελφών σωματείων κρίνεται απαραίτητη και δυναμώνει τις προσπάθειες όλων μας.
Η Υπεύθυνη Γραφείου Τύπου
Ερμίδου Γεωργία