Παρασκευή 17 Ιουλίου 2009

Ο Εκδοτικός Οργανισμός Λιβάνη σας προτείνει

Παυλίνα Νάσιουτζικ Ο ΤΡΕΛΟΣ ΔΡΟΜΟΣ ΤΟΥ ΕΡΩΤΑ
Από τη συγγραφέα των best sellers "Μαμάδες Βορείων Προαστίων", "Μύκονος Μπλουζ", "Κάψτε τα νυφικά" Όπως τα παλιά πλοία στο καρνάγιο αναπολώντας τα ταξίδια της ζωής που χάθηκαν, έτσι και η Δανάη, η μυστηριώδης ηρωίδα των Μαμάδων Βορείων Προαστίων επιστρέφει στην Αθήνα αποφασισμένη να ζήσει μια απλή ζωή, αφοσιωμένη στα παιδιά της. Όμως η μοίρα έχει διαφορετικά σχέδια γι αυτήν.
Ένας έρωτας-κλέφτης τής χτυπάει την πόρτα, ένας έρωτας που θα σαρώσει τη ζωή της και θα τα συμπαρασύρει όλα στον τρελό δρόμο του.
Ένας έρωτας σαν το φεγγάρι. Μια μαγευτική ιστορία αγάπης που θα αιχμαλωτίσει την καρδιά κάθε αναγνώστη. Τα όμοια έλκονται, τα αισθήματα έχουν το καθένα τη δική του συχνότητα κι όταν στέλνεις αγάπη επιστρέφει στην πηγή της, δηλαδή εσένα
Jostein Gaarder Ο ΠΥΡΓΟΣ ΤΩΝ ΠΥΡΗΝΑΙΩΝ
Ένα εξαιρετικό μυθιστόρημα από τον πασίγνωστο συγγραφέα Γιοστέιν Γκάαρντερ.
Μια ιστορία αγάπης, μια ιστορία στοχασμού Μπορούν η λογική και η επιστήμη να εξηγήσουν τα πάντα ή υπάρχει μια αόρατη δύναμη που κάπου κάπου μας παίζει παιχνίδια; Η Σούλρουν και ο Στάιν ζουν μαζί για πέντε υπέροχα χρόνια. Χωρίζουν ξαφνικά.
Τριάντα χρόνια μετά, μια μοιραία συνάντηση στο μπαλκόνι ενός παλιού ξενοδοχείου στο Σογκν στη δυτική Νορβηγία πυροδοτεί μια νέα πνευματική επαφή.
Μια πυρετώδης ηλεκτρονική αλληλογραφία ξεκινά. Και οι δύο προσπαθούν να ανιχνεύσουν την πορεία του παλιού έρωτά τους, να ερμηνεύσουν τα βιώματά τους, να γνωρίσουν την ίδια τους την εξέλιξη, την αιτία διακοπής της σχέσης τους. Πώς αποκαλύπτουν τα αυθόρμητα ηλεκτρονικά μηνύματα τις διαφορετικές απόψεις τους γύρω από τα θεμελιώδη ερωτήματα της ύπαρξης;
Τελικά, υπάρχει μοίρα και επεμβαίνει στη ζωή μας ή όλα όσα ζούμε έχουν κάποια ορθολογική ερμηνεία

Συνάντηση στη Σμύρνη ‘για λύση στο Αιγαίο’

ΑΠΟ ΤΟ Geopolitics-GR
Milliyet(16/7/2009)
Οι πιέσεις, τις οποίες ασκούν οι ΗΠΑ έναντι της Ελλάδας την τελευταία περίοδο, είχαν ως συνέπεια Τούρκοι και Έλληνες αρμόδιοι την επόμενη εβδομάδα θα καθίσουν στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων, στο Αρχηγείο του ΝΑΤΟ στη Σμύρνη, προκειμένου να βρουν μια λύση στους αιθέρες του Αιγαίου, όσον αφορά τις «αερομαχίες».

ΚΑΛΟ ΒΡΑΔΥ ΜΕ ΤΡΑΓΟΥΔΙ

Ενα ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΟ τραγούδι σε δύο διαφορετικές ερμηνείες. Η πρώτη, από την ΜΑΡΙΑ ΦΑΡΑΝΤΟΥΡΗ, που είναι και η πρώτη εκτέλεση του τραγουδιου; του ποιήματος; Αλήθεια, τι από τα δύο μπορεί να είναι; Η δεύτερη ερμηνεία μας έρχεται από τους αδελφούς ΚΑΤΣΙΜΙΧΑ. Πολύ πιο καινούργια. Οι δημουργοί του τραγουδιού, δεν είναι άλλοι από τους ΜΙΚΗ ΘΕΟΔΩΡΑΚΗ και ΜΑΝΟ ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΥ. Κυρίες και κύριοι, καλή ακρόαση!

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΓΡΑΦΕΙΟ ΙΩΑΝΝΗ ΔΡΙΒΕΛΕΓΚΑ ΝΕΑ ΜΟΥΔΑΝΙΑ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ ΤΗΛ : 23730-21630 Προς : Τον κ. Υπουργό του ΥΠΕΧΩΔΕ κ. Υπουργέ Όπως γνωρίζετε στην περιοχή της Βόρειας Χαλκιδικής δραστηριοποιείται η μεταλλευτική εταιρεία « Ελληνικός Χρυσός Α.Ε. ».
Στις συμβατικές υποχρεώσεις της με το Ελληνικό Δημόσιο υπάρχει πρόβλεψη για εκσυγχρονισμό και επέκταση των εγκαταστάσεών της προκειμένου η εκμετάλλευση των μεταλλευτικών κοιτασμάτων να γίνονται με τρόπους που δεν θα θίγουν το φυσικό περιβάλλον.
Μία περιοχή που έχει προσδιοριστεί για την επέκταση του μεταλλείου είναι η θέση « Σκουριές » που ανήκει στα διοικητικά όρια του Δήμου Παναγίας.
Στην τοποθεσία αυτή έχει, από έρευνες, προκύψει ότι υπάρχει χρυσοφόρο εκμεταλλεύσιμο κοίτασμα χαλκού.
Σημειώνω ότι στην έκταση στην οποία εκτείνεται το κοίτασμα υπάρχουν ιδιοκτησίες της εταιρείας και ιδιωτών, αλλά και δάσος ιδιαιτέρου φυσικού κάλλους Επειδή θέλουμε να γνωρίζουμε τι ακριβώς πρόκειται να συμβεί Σας ερωτώ Έχει καταθέσει επενδυτικό σχέδιο η εταιρία « Ελληνικός Χρυσός Α.Ε. » για τον εκσυγχρονισμό και την επέκταση των μεταλλείων; Υπάρχει σχέδιο εκμετάλλευσης του κοιτάσματος στην θέση « Σκουριές »; Έχουν κατατεθεί οι περιβαλλοντικές μελέτες για την εκμετάλλευση του χρυσοφόρου κοιτάσματος στη θέση « Σκουριές »; Πως προβλέπεται να γίνει η εξόρυξη και η εκμετάλλευση του κοιτάσματος; Ποια είναι η ποσότητα του κοιτάσματος στην εν λόγω τοποθεσία; Τι χρονική διάρκεια απαιτείται για την εξόρυξη και εκμετάλλευσή του; Πόσες νέες θέσεις εργασίας θα δημιουργηθούν; Ποια είναι η θέση της κυβέρνησης για την επιφανειακή εξόρυξη; Πόση έκταση θα χρησιμοποιηθεί για την εκμετάλλευση του εν λόγω κοιτάσματος; Πότε προβλέπετε να εκδοθούν οι προβλεπόμενες άδειες για την επέκταση των μεταλλευτικών εγκαταστάσεων; Αθήνα 17/7/2009 Ο ερωτών Βουλευτής Δριβελέγκας Ιωάννης

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΑΠΟ ΤΟ Ε-PONTOS

Το χαρτοφυλάκιο της Εξωτερικής Πολιτικής ανέλαβε ο Ιωάννης Κασουλίδης

ΑΠΟ ΤΟ Ινφογνώμων Πολιτικά
Διαδέχεται τον σημαντικό Πορτογάλο πολιτικό Ζοάο Πινέιρο
Η προεδρία της Πρώτης Ομάδας Εργασίας του ΕΛΚ, αρμόδιας για θέματα που άπτονται των Εξωτερικών Υποθέσεων, ανατέθηκε στον Αντιπρόεδρο Ιωάννη Κασουλίδη από το προεδρείο της Κ.Ο. του ΕΛΚ μετά από σχετική εισήγηση του Γάλλου Πρόεδρου κ. Joseph Daul.
H ανάθεση των νέων καθηκόντων του Κύπριου Ευρωβουλευτή έγινε σήμερα (Πέμπτη), στο πλαίσιο συνεδρίας του Προεδρείου του ΕΛΚ στο Στρασβούργο.

ΖΗΜΙΑ ΠΑΡΑΔΕΧΕΤΑΙ Ο ΟΠΑΠ ΑΠΟ ΑΝΕΚΠΛΗΡΩΤΟΥΣ ΟΡΟΥΣ ΑΠΕΥΘΕΙΑΣ ΑΝΑΘΕΣΗΣ ΤΟ 2007 ΣΤΗΝ ΙΝΤΡΑΛΟΤ

ΕΡΩΤΗΣΗ ΚΑΙ ΑΙΤΗΣΗ ΚΑΤΑΘΕΣΗΣ ΕΓΓΡΑΦΩΝ
Προς του κ.κ. Υπουργούς Πολιτισμού και Οικονομίας ΘΕΜΑ: «Δημοσιεύματα θέλουν τη Διοίκηση του ΟΠΑΠ να παραδέχεται ζημία και αδυναμία αξιόπιστης παρακολούθησης της ροής του στοιχηματισμού εξαιτίας μη εκπλήρωσης ουσιωδών όρων της σύμβασης ΟΠΑΠ – ΙΝΤΡΑΛΟΤ που υπογράφηκε το 2007 μετά από έγκριση της Κυβέρνησή σας.» Σύμφωνα με δημοσιεύματα η νυν Διοίκηση του ΟΠΑΠ παραδέχεται ότι ουσιώδης όροι σύμβασης τιμήματος 96,46 εκατομμύρια ευρώ που είχε υπογραφεί από την Κυβέρνηση Καραμανλή τον Ιούλιο του 2007 επί των ημερών της προηγούμενης Διοίκηση μετά από απευθείας ανάθεση στην εταιρεία ΙΝΤΡΑΛΟΤ, δεν εκπληρώνονται.
Μάλιστα τα δημοσιεύματα κάνουν διάκριση μεταξύ πραγματικής αξίας και επίσημου κόστους της σύμβασης, ανεβάζοντας την πρώτη σε ποσό ύψους 325 εκ ευρώ. Παράλληλα, αποδίδουν στη Διοίκηση του ΟΠΑΠ την παραδοχή ότι λόγω της μη εκπλήρωσης των παραπάνω συμβατικών υποχρεώσεων ο Οργανισμός δεν είναι σε θέση να «διαπιστώσει στατιστικές ανωμαλίες στη ροή των στοιχημάτων», ούτε μπορεί να «αντιμετωπίσει το στήσιμο αποτελεσμάτων και συνεπώς το έγκλημα της απάτης» με αποτέλεσμα ισχυρό πλήγμα στην αξιοπιστία του ΟΠΑΠ!
Επίσης η ίδια η Διοίκηση φέρεται να παραδέχεται ότι για τους λόγους αυτούς ο ΟΠΑΠ υφίσταται ζημία. Είναι δε γνωστό ότι είχε προηγηθεί προκήρυξη διαγωνισμού από την Κυβέρνησή σας το 2004, ο οποίος ουδέποτε ολοκληρώθηκε μετά από αλλεπάλληλες παραιτήσεις μελών της Επιτροπής Αξιολόγησης, που διορίστηκε μετά από Κυβερνητική επιλογή και τελικά το τεράστιας αξίας αυτό έργο ανατέθηκε απευθείας τρία χρόνια μετά, επίσης από την Κυβέρνησή σας.
Η συγκεκριμένη σύμβαση του 2007, όπως και ουσιώδης τροποποίηση το 2006 παλαιότερης σύμβασης με την ίδια εταιρεία, χαρακτηρίζονται, σύμφωνα με δημοσιεύματα, σε προειδοποιητική επιστολή του αρμοδίου Επιτρόπου της ΕΕ κ. Τσαρλς Μακρίβι, ως απευθείας αναθέσεις που παραβιάζουν τις κοινοτικές Οδηγίες 93/36/ΕΚ και 2004/18/ΕΚ. Εντύπωση προκαλεί και η παραδοχή, όπως τουλάχιστον αυτή αποτυπώνεται στα σχετικά δημοσιεύματα, της Διοίκησης του ΟΠΑΠ ότι δεν διαθέτει σύστημα παρακολούθησης υπέρμετρου στοιχηματισμού για την αντιμετώπιση και του ενδεχομένου στημένων αποτελεσμάτων.
Κι αυτό γιατί η συγκεκριμένη παραδοχή έρχεται σε πλήρη αντίθεση με τους ισχυρισμούς του Προέδρου της ΟΠΑΠ ΑΕ σε απαντήσεις του που διαβιβάστηκαν από την αρμόδια πολιτική ηγεσία στη Βουλή ότι ήδη λειτουργεί στον Οργανισμό το σύστημα BOLΤ, σύστημα που και αυτό αγοράστηκε για την παρακολούθηση του υπέρμετρου στοιχηματισμού μετά από επίσης απευθείας ανάθεση. Τέλος ανεξήγητη εμφανίζεται η καθυστέρηση με την οποία η Κυβέρνησή σας δια της διορισμένης από αυτήν νυν Διοίκησης του ΟΠΑΠ διαπιστώνει σοβαρότατες δυσλειτουργίες, που ΖΗΜΙΩΝΟΥΝ τον Οργανισμό, σε τριετή σύμβαση, ένα μόλις χρόνο πριν την λήξη της, σύμβασή που ενέκρινε η ίδια η Κυβέρνησή σας και υπέγραψε η διορισμένη από εσάς πρώην Διοίκηση του ΟΠΑΠ! Μετά τα παραπάνω ερωτάσθε: 1.Τελικά μετά από δύο απευθείας αναθέσεις εκ μέρους δύο διαφορετικών Διοικήσεων, διορισμένων και των δύο από την Κυβέρνησή σας και καταβολή εκατοντάδων εκατομμυρίων ευρώ, ο ΟΠΑΠ εξακολουθεί να μην διαθέτει σύστημα ικανό να «διαπιστώσει στατιστικές ανωμαλίες στη ροή των στοιχημάτων», ούτε να μπορεί να «αντιμετωπίσει το στήσιμο αποτελεσμάτων και συνεπώς το έγκλημα της απάτης» με αποτέλεσμα ισχυρό πλήγμα στην αξιοπιστία, αλλά και ζημία για τον Οργανισμό; 2. 3. Παρακαλούμε να κατατεθούν ΑΜΕΣΑ στη Βουλή: a. Η σύμβαση ΟΠΑΠ – ΙΝΤΡΑΛΟΤ που υπογράφηκε το 2007. b. Το σύνολο των αποφάσεων του διορισμένου από την Κυβέρνησή σας ΔΣ της ΟΠΑΠ ΑΕ από το χρόνο συγκρότησης της Επιτροπής Αξιολόγησης σχετικά με τον τρόπο και το ποσό αμοιβής των μελών της μέχρι και την τελική έκβαση του σχετικού διαγωνισμού. Ποια η απάντηση της αρμόδιας πολιτικής ηγεσίας στις δημοσιογραφικές αναφορές σε επίσημο και ανεπίσημο τίμημα με διαφορά πλέον των 225 εκ ευρώ; Τι ποσά έχουν καταβληθεί μέχρι σήμερα από τον ΟΠΑΠ αναφορικά με τη συγκεκριμένη σύμβαση; 6. Τι συμβαίνει επιτέλους με την αδιαφάνεια και τα συμφέροντα που συγκρούονται στον ΟΠΑΠ; 7. Γιατί τα αρμόδια Υπουργεία κωφεύουν και το όλο θέμα αντιμετωπίζεται με επιστολές και διαρροές στον τύπο; Γιατί τέτοια ολιγωρία από την πλευρά της Κυβέρνησης Καραμανλή τη στιγμή που αναφέρονται παραδοχές της Διοίκησης του ΟΠΑΠ για ΖΗΜΙΑ του Οργανισμού; Οι ερωτώντες Βουλευτές Χρήστος Αηδόνης Μιχάλης Καρχιμάκης Μάρκος Μπόλαρης Γιώργος Πεταλωτής Μιχάλης Τιμοσίδης Θεοδώρα Τζάκρη Γιώργος Ντόλιος Γιάννης Δριβελέγκας Βασίλης Κεγκέρογλου Βαγγέλης Παπαχρήστος Δημήτρης Βαρβαρίγος Γιάννης Βλατής Τάσος Σιδηρόπουλος Λεωνίδας Γρηγοράκος Γιάννης Αμοιρίδης Νίκος Ζωίδης Δημήτρης Τσιρώνης Μιχάλης Παντούλας Μανώλης Στρατάκης ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΑΡΧΙΜΑΚΗΣ
ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΠΑΣΟΚ Κ Ν.ΛΑΣΙΘΙΟΥ
ΜΕΛΟΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΠΑΣΟΚ
Σόλωνος 45, 10672 Αθήνα Τηλ: 210 361 3193 - Fax: 210 361 5552Web: b: http://www.karximakis.gr Email: karximakis@parliament.gr

Η ΑΣΠΡΗ ΛΕΞΗ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ

η άσπρη λέξη της ημέρας - μαούνα
Θέμα της εβδομάδας: Πλεούμενα
Ουσιαστικό θηλυκού γένους.
Η μαούνα είναι ένα πλοίο χωρίς καρίνα, δηλαδή χωρίς το κατώτερο τμήμα του σκελετού του που εκτείνεται από την πλώρη ως την πρύμνη.
Χρησιμοποιείται για μεταφορές σε μικρές αποστάσεις και για φορτώσεις και εκφορτώσεις εμπορευμάτων στα λιμάνια.
Η λέξη μαούνα χρησιμοποιείται με υποτιμητική χροιά για κάθε μεταφορικό μέσο που είναι αργοκίνητο και παλιάς τεχνολογίας (π.χ. για ογκώδες οικογενειακό αυτοκίνητο παλαιού τύπου).
Επίσης, η μαούνα χρησιμοποιείται ως μειωτικός χαρακτηρισμός για την εύσωμη και δυσκίνητη γυναίκα.
Υπενθύμιση:
Η Άσπρη λέξη διανέμεται ως ερμηνευτικό λεξικό δωρεάν ενώ με μια μικρή συνδρομή παρέχεται και η ετυμολογική, συντακτική, ορθογραφική και εγκυκλοπαιδική πληροφορία[Θέλω να μάθω πώς]

ΤΟ ΟΡΓΙΟ ΤΩΝ ΥΠΕΡΟΓΚΩΝ ΑΜΟΙΒΩΝ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ

Ε Ρ Ω Τ Η Σ Η Για τον κ. Πρωθυπουργό ΘΕΜΑ: «ΤΟ ΟΡΓΙΟ των ΥΠΕΡΟΓΚΩΝ ΑΜΟΙΒΩΝ συνεχίζεται: ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΣ ΔΙΚΗΓΟΡΟΣ Υποψήφιος της Συμβουλευτικής της Χούντας, «εκλεκτός» του διορισμένου από την Κυβέρνησή σας Διοικητή της Εθνικής Τράπεζας, ΚΑΤΑ ΠΑΡΑΒΑΣΗ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ, ΔΙΟΡΙΣΤΗΚΕ Γενικός Διευθυντής Νομικών Υπηρεσιών στην Εθνική Τράπεζα της Ελλάδος ΜΕ ΑΠΟΔΟΧΕΣ (μισθός,bonus και μετοχές της Εθνικής) ΑΝΩ ΤΩΝ 620.000 ευρώ το χρόνο 2.405 ευρώ μεροκάματο!!!!» ΕΝΩ στις 20/3/04 δηλώνατε «Στη Νέα Διακυβέρνηση, η διοίκηση δίνει το παράδειγμα. Οι σημερινοί, συχνά προκλητικοί, μισθοί των διοικητών επιχειρήσεων και οργανισμών του ευρύτερου δημόσιου τομέα, περικόπτονται» ΕΝΩ και στις 25/2/09 δηλώνατε«Να επιβάλλεται ανώτατο όριο στις αποδοχές των στελεχών του ευρύτερου Δημόσιου Τομέα. Όποιος δεν συμφωνεί να πάει σπίτι του».
Η παράνομη απασχόληση στην Εθνική Τράπεζα δικηγόρου, συνταξιούχου (!), στη θέση του Γενικού Διευθυντή Νομικών Υπηρεσιών και μάλιστα με υπέρογκες αποδοχές που συνολικά αγγίζουν ετησίως τα 620.000 ευρώ, αποτελεί μια άνευ προηγουμένου πρόκληση. Συγκεκριμέναα, ο σημερινός Γενικός Διευθυντής Νομικών Υπηρεσιών της Εθνικής, «εκλεκτός» του Διοικητή της Τράπεζας, και υποψήφιο μέλος της Συμβουλευτικής Επιτροπής της Χούντας του Παπαδόπουλου, είναι δικηγόρος, συνταξιούχος της πρώην Ιονικής Τράπεζας και με συμπληρωμένο το 65ο έτος της ηλικίας του από το Φθινόπωρο του 2005, που ανέλαβε καθήκοντα στην Εθνική Τράπεζα. Σύμφωνα, λοιπόν, με το αρ. 63Α του Κώδικα Περί Δικηγόρων (ν.δ. 3026/1954): - (παρ. 2) απαγορεύεται στους δικηγόρους που λαμβάνουν σύνταξη από Οργανισμό Κοινωνικής Ασφάλισης να παρέχουν αλλού νομικές ή δικηγορικές υπηρεσίες με πάγια περιοδική αμοιβή και έχουν υποχρέωση με δήλωσή τους στο Δικηγορικό Σύλλογο να επιλέξουν ένα από τα δύο. - (παρ. 6) απαγορεύεται σε δικηγόρους που έχουν συμπληρώσει το 65ο έτος της ηλικίας τους να προσληφθούν εφεξής για να παρέχουν δικηγορικές ή νομικές υπηρεσίες με πάγια περιοδική αμοιβή. Και στα δύο αυτά ασυμβίβαστα, εμπίπτει ο συγκεκριμένος «εκλεκτός» και της Χούντας αλλά και της σημερινής Διοίκησης της Εθνικής, Γενικός Διευθυντής, παραβαίνοντας τις νόμιμες υποχρεώσεις του, παράβαση για την οποία ο Κώδικας περί δικηγόρων προβλέπει πειθαρχικές και ποινικές κυρώσεις.
Πέρα από αυτό, η σύμβασή, που παραβιάζει τους κανόνες αυτούς περί ασυμβιβάστου, είναι αυτοδικαίως άκυρη. Κατά συνέπεια και βάση των διατάξεων και της νομολογίας, προκύπτει ότι οι αποδοχές που λαμβάνει εδώ και χρόνια ο συγκεκριμένος συνταξιούχος της πρώην Ιονικής, ο οποίος προσλήφθηκε από την Εθνική Τράπεζα με ανάθεση καθηκόντων Γενικού Διευθυντή Νομικών Υπηρεσιών και αμείβεται με πάγια αντιμισθία, στηρίζονται σε άκυρη και αντίθετη με το νόμο σύμβαση. Και μάλιστα πρόκειται για ιδιαιτέρως προκλητικές ΑΠΟΔΟΧΕΣ, καθώς σύμφωνα με πληροφορίες, ο παρανόμως απασχολούμενος στην Εθνική Τράπεζα ημέτερος και Υποψήφιος της ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ της ΧΟΥΝΤΑΣ συνταξιούχος λαμβάνει ετησίως (μεικτές αποδοχές το 2007): Σύνταξη:43.500 ευρώ το χρόνο Μισθός:280.000 ευρώ το χρόνο Bonus: 300.000 ευρώ το χρόνο ΣΥΝΟΛΟ: 623.500 ευρώ το χρόνο ή 52.000 ευρώ το μήνα ή 2.405 ευρώ μεροκάματο ή Επιπλέον έχει λάβει από την Εθνική Τράπεζα για το έτος 2005 61.200 μετοχές για το έτος 2006 30.000 μετοχές με προνομιακή τιμή και ανάλογα περιθώρια κέρδους από την πώλησή τους στην πραγματική και πολύ μεγαλύτερη αξία τους. Είναι αδιανόητο τόσο το ύψος των αποδοχών ενός και μόνο στελέχους της Εθνικής και μάλιστα συνταξιούχου, όσο και το γεγονός ότι αυτά προέρχονται από σχέση απασχόλησης που απαγορεύεται ρητά στο νόμο!!!! Και είναι ακόμα πιο αδιανόητο το γεγονός ότι ετησίως οι αμοιβές μόνο του Διοικητή της Εθνικής και ενός «εκλεκτού» του, υπερβαίνουν: το 1.200.000 ευρώ, σχεδόν μισό δισεκατομμύριο δρχ!!! Μετά τα παραπάνω Είστε σε θέση να αιτιολογήσετε τις αποφάσεις του Διοικητή της Εθνικής Τράπεζας που εσείς και η Κυβέρνηση σας διορίσατε για τις υπερβολικές αμοιβές και τα μπόνους του συγκεκριμένου εκλεκτού σας που ανατρέπουν όλα όσα εξωπραγματικά θέλετε να διοχετεύσετε επικοινωνιακά στον ελληνικό λαό. Οι ερωτώντες Βουλευτές
Μιχάλης Καρχιμάκης Μάρκος Μπόλαρης Χρήστος Αηδόνης Χρύσα Αράπογλου Δημήτρης Τσιρώνης Βαγγέλης Παπαχρήστος Γιώργος Πεταλωτής Μιχάλης Τιμοσίδης Γιάννης Δριβελέγκας Νίκος Ζωίδης Γιάννης Αμοιρίδης Θεοδώρα Τζάγκρη Τάσος Σιδηρόπουλος Δημήτρης Βαρβαρήγος Μιχάλης Παντούλας Λεωνίδας Γρηγοράκος Βασίλης Κεγκέρογλου Μανώλης Στρατάκης Γιάννης Σκουλάς Τάκης Ρήγας Γιώργος Ντόλιος Αλέξανδρος Αθανασιάδης Γιάννης Βλατής ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΑΡΧΙΜΑΚΗΣ
ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΠΑΣΟΚ Κ Ν.ΛΑΣΙΘΙΟΥ
ΜΕΛΟΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΠΑΣΟΚ
Σόλωνος 45, 10672 Αθήνα
Τηλ: 210 361 3193 - Fax: 210 361 5552

ΔΗΠΕΧ - ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΝΟΜΟΣ ΧΑΝΙΩΝ ΔΗΜΟΣ ΧΑΝΙΩΝ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΧΑΝΙΩΝ ΥΨΗΛΑΝΤΩΝ 15 ΤΚ 73135 - ΧΑΝΙΑ ΤΗΛ : 2821087098 - 2821087077 FAX : 2821074332 EMAIL : dipeh@otenet.gr Web Site : www.dipeh.gr
ΜΕΡΕΣ ΘΥΜΟΥ (FLAMMEN & CITRONEN) Δήμος Χανίων - ΔΗΠΕΧ 20/7/2009 - 21/7/2009 Δημοτικός Κινηματογράφος ΚΗΠΟΣ 20.45 & 22.45 7 €
ΜΕΡΕΣ ΘΥΜΟΥ (FLAMMEN & CITRONEN)- ΔΑΝΙΑ 2008 - (Έγχρ.) Διάρκεια 130' Σκηνοθεσία Όλε Κρίστιαν Μάντσεν
Δύο πιστοί φίλοι και μέλη της δανέζικης αντίστασης, με τα ψευδώνυμα Φλέιμ και Σιτρόν, αναλαμβάνουν την εκτέλεση συμπατριωτών τους που συνεργάζονται με τις γερμανικές δυνάμεις κατοχής.
Μια καινούργια πληροφοριοδότης και η διαταγή να δολοφονήσουν Γερμανούς αξιωματικούς θα τους βυθίσουν σ' έναν κύκλο δολοπλοκιών και καχυποψίας.
Δημοτικό Περιφερειακό Θέατρο Κοζάνης Μιγκέλ Θεβάντες «Δον Κιχώτης» Δημοτικό Περιφερειακό Θέατρο Κοζάνης 20/7/2009 - 20/7/2009 Ανατολική Τάφρος - Θέατρο Ώρα : 21.30 Είσοδος : 22 € και 17 €
ΔΗΜΟΤΙΚO ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚO ΘΕΑΤΡO ΚΟΖΑΝΗΣ "ΔΟΝ ΚΙΧΩΤΗΣ" ΜΙΓΚΕΛ ΘΕΡΒΑΝΤΕΣ ΚΩΜΩΔΙΑ Ένα έργο που παίζεται σπάνια κι αξίζει να το δουν όλοι! Σταθερά προσανατολισμένο το Δημοτικό Περιφερειακό Θέατρο Κοζάνης στην παραγωγή σημαντικών έργων του παγκοσμίου Θεάτρου, για την Θερινή Περίοδο 2009, επέλεξε να παρουσιάσει το αριστούργημα του Μιγκέλ Θερβάντες, "Δον Κιχώτης". ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΕΡΓΟ: Έχοντας, ο "Δον Κιχώτης", καταξιωθεί σαν ένα έργο βαθιά ουμανιστικό και συνάμα πολυδιάστατο, αποτελεί μια πολύτιμη παρακαταθήκη της παγκόσμιας λογοτεχνίας που καταπιάνεται με το θέμα της αυταπάτης, είτε αυτή λέγεται προσωπική είτε συλλογική, αλλά και της αιώνιας διαμάχης ανάμεσα στη φαντασία και τη λογική.
Ένα έργο αλληγορικό, αντισυμβατικό, πολλαπλών προσεγγίσεων, που μας ταξιδεύει στη διάσταση του ανθρωπισμού, της αρετής, της γενναιότητας, της υπερβατικής λύτρωσης, των οραματισμών και των υψηλών φρονημάτων, αλλά και της αποτυχίας ως ανθρώπινο χαρακτηριστικό, ενώ την ίδια στιγμή μας μαθαίνει πως η αποτυχία αποτελεί ένα ουσιώδες συστατικό, ένα χρήσιμο εργαλείο, για την οικοδόμηση του μέλλοντος, τόσο του ατομικού όσο και γενικότερα αυτού που αποκαλούμε κόσμο και μας περιβάλλει.
Ένα έργο μεστό, μεγαλειώδες, που ισορροπεί ανάμεσα στο τραγικό και το κωμικό, στη συγκίνηση και στο γέλιο, αποτυπώνοντας με τρόπο γλαφυρό την πραγματική εικόνα του ήρωα του: του παντοτινού ονειροπόλου Δον Κιχότε Ντε Λα Μάντσα!
Ενός ανθρώπου, δηλαδή, που κινείται έξω από την κοινή λογική, που είναι έτοιμος να πάει εκεί όπου οι γενναίοι δεν τόλμησαν ποτέ, που δεν σταματάει να προσπαθεί ακόμη κι όταν η κόπωση έχει κατακλύσει την ψυχή του και το σώμα του. Η διασκευή που θα παρουσιάσουμε στηρίζεται σε ένα αληθινό βίωμα του συγγραφέα: τη φυλάκισή του στο Αλγέρι.
Ο Θερβάντες μαζί με τον Σάντσο και δέκα ακόμη συγκρατούμενους δραπετεύουν από τη φυλακή όπου είχαν αιχμαλωτιστεί από Βερβερίνους πειρατές.
Βρίσκονται σε ένα μισοεγκαταλειμμένο παραλιακό χωριό περιμένοντας κάποιο καράβι που θα τους πάει πίσω στην πατρίδα τους την Ισπανία.
Της ώρες της αναμονής, ο Θερβάντες και ο φίλος του Σάντσο, με τη βοήθεια των συγκρατουμένων τους, αφηγούνται την ιστορία του Δον Κιχώτη.
Οι περιπλανήσεις του ιππότη και υπερασπιστή των καταφρονεμένων, ξετυλίγονται στη διάρκεια μιας νύχτας και επηρεάζουν βαθιά όλους όσους βρίσκονται στο μισοεγκαταλειμμένο ψαροχώρι.
Όταν ξημερώνει και το καράβι δεν εμφανίζεται, η συντροφιά πρέπει να πάρει αποφάσεις.
Ο Θερβάντες, ακολουθώντας τα χνάρια του Δον Κιχώτη, τους οδηγεί εκεί που δεν φτάνει ανθρώπου νους. ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ Διασκευή – Σκηνοθεσία : Γιάννης Καραχισαρίδης Σκηνικά : Πάβελ Ντομπρίσκι (Pawel Dobrzycki / PAWEL DOBRZYCKI) Κοστούμια : Γιάννης Μετζικώφ Σύνθεση τραγουδιών : Θάνος Μικρούτσικος Στίχοι : Αγαθή Δημητρούκα Επιμέλεια κίνησης : Σεσίλ Μικρούτσικου Φωτισμοί : Παναγιώτης Μανούσης Συνεργάτης σκηνογράφου : Σοφία Παντουβάκη Βοηθός σκηνοθέτη : Χρήστος Ασλανίδης Βοηθός ενδυματολόγου : Ιωάννα Στεφανοπούλου ΔΙΑΝΟΜΗ Γιώργος Κιμούλης: Θερβάντες Αλόνσο Κιχάνα, Δον Κιχώτης Δημήτρης Πιατάς: Σάντσο Πάντσα Κλειώ–Δανάη Οθωναίου: Αλντόντσα, Δουλτσινέα Ισίδωρος Σταμούλης: Δρ Καράσκο, Ιππότης των καθρεπτών Γιώργος Ζιόβας: Πανδοχέας, Δεσμοφύλακας Γιώργος Γιαννόπουλος: Πέντρο, αρχηγός των μουλαράδων, Τζίνες, κρατούμενος Βασίλης Πουλάκος: Πάτερ Περέζ, Πάκο, μουλαράς, Κρατούμενος Β΄Θοδωρής Προκοπίου: Κουρέας πανδοχείου, Χοσέ, μουλαράς, Κρατούμενος Δ Σταυρούλα Σπυρίδωνος: Οικονόμος στο σπίτι του Κιχάνα, Μαρία, γυναίκα του πανδοχέα Μαρία Παπαγιαννάκη–Κόμη: Αντώνια, ανιψιά του Κιχάνα, Φερμίνα, υπηρέτρια στο πανδοχείο Μιχάλης Σάκκουλης: Κουρέας στο σπίτι του Κιχάνα, Λόπε, μουλαράς, Κρατούμενος Γ΄Γιάννης Μυλωνάς: Χουάν, μουλαράς, Κρατούμενος Α΄ «Η Χιονάτοι και οι 7 ψηλοί νάνοι» Δήμος Χανίων - ΔΗΠΕΧ - Ελληνική Θεαμάτων 21/7/2009 - 22/7/2009 Ανατολική Τάφρος - Θέατρο Ώρα : 21.00 Είσοδος : 10 €
«Η ΧΙΟΝΑΤΗ ΚΑΙ ΟΙ 7 ΨΗΛΟΙ ΝΑΝΟΙ» σε κείμενο και σκηνοθεσία Κάρμεν Ρουγγέρη Δεν είναι άλλο από το αξέχαστο παραμύθι. Το παραμύθι που αρκεί μόνο μια φορά να το ακούσεις και να μην το ξεχάσεις ποτέ. Η θεατρική μεταφορά του παραμυθιού έχει γίνει με τον ξεχωριστό τρόπο που η Κάρμεν Ρουγγέρη έχει αποδείξει ότι ξέρει, δηλαδή με πολλές εκπλήξεις, με έξυπνους διαλόγους γεμάτους χιούμορ, με υπέροχες χορογραφίες, με πολλά μηνύματα χωρίς διδακτισμό και συγχρόνως με πλοκή που κρατά αμείωτο το ενδιαφέρων μικρών και μεγάλων. Η μουσική είναι βασισμένη πάνω σε υπέροχες μελωδίες του Φραντς Σούμπερτ οι οποίες χρησιμοποιούνται άλλες ατόφιες και άλλες παραλλαγμένες έτσι ώστε τα παιδιά να κάνουν μια ωραία γνωριμία με τον θαυμάσιο αυτό συνθέτη. Τα σκηνικά της παράστασης μας μεταφέρουν μαγικά στο παλάτι, στο αδαμαντωρυχείο όπου εργάζονται οι 7 νάνοι, στο δάσος, άλλα και στο σπιτάκι των 7 νάνων με ένα ξεχωριστό τρόπο όπου οι φωτισμοί θα παίξουν σημαντικό ρόλο. Τα κουστούμια είναι πολύχρωμα και παραμυθένια σαν να έχουν ξεκολλήσει από όμορφα εικονογραφημένα παραμύθια. Μια παράσταση με την υπογραφή της Κάρμεν Ρουγγέρη και των συνεργατών της, γεμάτη αγάπη και σεβασμό για τα παιδιά. Λίγα λόγια για το έργο Η Βάγια της Χιονάτης θα αναλάβει να μας διηγηθεί το παραμύθι. Ζώντας χρόνια μέσα στο παλάτι και γνωρίζοντας τα πράγματα από κοντά, θα αναλάβει να μας μεταφέρει σε προηγούμενα χρόνια, όταν υπηρετούσε τον βασιλιά Καλό και τη βασίλισσα Κακή. Θα μας δηγηθεί πως γεννήθηκε η Χιονάτη Πως έχασε τη μητέρα της Πως εγκαταστάθηκε μια καινούργια βασίλισσα στο παλάτι Πως μεγάλωσε η βασιλοπούλα Πως απόκτησε το μαγικό καθρέφτη η κακιά βασίλισσα Πώς θύμωσε η τελευταία και διέταξε να εξαφανίσουν την μικρή Χιονάτη Πως εκείνη βρήκε το σπιτάκι των 7 νάνων Πως η βασίλισσα από μια κακιά στιγμή βρέθηκε μπροστά στους 7 νάνους Πως θύμωσε και τους μετέτρεψε σε 7 ψηλούς… νάνους Πως πως…. Τέλος το παραμύθι αυτό θα μας δείξει ξεκάθαρα πως το κακό δεν μπορεί να καταστρέψει ό,τι είναι αληθινό και ωραίο ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ : Κείμενο-σκηνοθεσία Κάρμεν Ρουγγέρη Σκηνικά-Κοστούμια: Χριστίνα Κουλουμπή Μουσικήδιασκευή-σύνθεση πάνω σε μελωδίες του Φ. Σούμπερτ: Γιάννης Μακρίδης Στίχοι τραγουδιών: Ανδρέας Κουλουμπής Χορογραφία: Πέτρος Γάλλιας Φωτισμοί: Χριστίνα Θανάσουλα Μουσική Διδασκαλία Χρύσα Οικονομάκη Β. Σκηνοθέτη Ανθούλα Πατηνιωτάκη Β. Ενδυματολόγου Κατερίνα Καρακάλου HΘΟΠΟΙΟΙ (με αλφαβητική σειρά) : Δαυλού Ανδρομάχη, Καρακατσάνη Ευαγγελία, Κομπόγιωργας Αλέξανδρος, Λάζαρης Γιάννης, Μαυρίδης Σταύρος, Νικολάου Γιάννης, Πανταζίδου Νέλλη, Πετρόπουλος Θοδωρής, Πολιτάκης Γιάννης, Ροζάκη Μαριαλένα, Τζανοκωστάκης Κωστής, Χατζάς Άγγελος Συναυλία με τον Ηλία Παλιουδάκη 23/7/2009 - 23/7/2009 Ανατολική Τάφρος - Θέατρο Ώρα : 21.30 Είσοδος : 15 €
Ο Ηλίας Παλιουδάκης με τρείς ακόμα τραγουδιστές και με τη δεκαμελή ορχήστρα του, θα παρουσιάσουν μια βραδιά αφιερωμένη στο Λαϊκό, Έντεχνο και Κρητικό τραγούδι. Μια μαγική συνύπαρξη τριών διαφορετικών ακουσμάτων και ένα ταξίδι σε επιτυχίες του χθές και του σήμερα.

Η ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΣΕ ΤΙΤΛΟΥΣ

ΑΠΟ ΤΟ http://www.foreignpress-gr.com/Το πετρέλαιο θα κατρακυλήσει στα 20 δολάρια!
Περισσότερα στο http://www.foreignpress-gr.com/