Παρασκευή 17 Ιουλίου 2009

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΓΡΑΦΕΙΟ ΙΩΑΝΝΗ ΔΡΙΒΕΛΕΓΚΑ ΝΕΑ ΜΟΥΔΑΝΙΑ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ ΤΗΛ : 23730-21630 Προς : Τον κ. Υπουργό του ΥΠΕΧΩΔΕ κ. Υπουργέ Όπως γνωρίζετε στην περιοχή της Βόρειας Χαλκιδικής δραστηριοποιείται η μεταλλευτική εταιρεία « Ελληνικός Χρυσός Α.Ε. ».
Στις συμβατικές υποχρεώσεις της με το Ελληνικό Δημόσιο υπάρχει πρόβλεψη για εκσυγχρονισμό και επέκταση των εγκαταστάσεών της προκειμένου η εκμετάλλευση των μεταλλευτικών κοιτασμάτων να γίνονται με τρόπους που δεν θα θίγουν το φυσικό περιβάλλον.
Μία περιοχή που έχει προσδιοριστεί για την επέκταση του μεταλλείου είναι η θέση « Σκουριές » που ανήκει στα διοικητικά όρια του Δήμου Παναγίας.
Στην τοποθεσία αυτή έχει, από έρευνες, προκύψει ότι υπάρχει χρυσοφόρο εκμεταλλεύσιμο κοίτασμα χαλκού.
Σημειώνω ότι στην έκταση στην οποία εκτείνεται το κοίτασμα υπάρχουν ιδιοκτησίες της εταιρείας και ιδιωτών, αλλά και δάσος ιδιαιτέρου φυσικού κάλλους Επειδή θέλουμε να γνωρίζουμε τι ακριβώς πρόκειται να συμβεί Σας ερωτώ Έχει καταθέσει επενδυτικό σχέδιο η εταιρία « Ελληνικός Χρυσός Α.Ε. » για τον εκσυγχρονισμό και την επέκταση των μεταλλείων; Υπάρχει σχέδιο εκμετάλλευσης του κοιτάσματος στην θέση « Σκουριές »; Έχουν κατατεθεί οι περιβαλλοντικές μελέτες για την εκμετάλλευση του χρυσοφόρου κοιτάσματος στη θέση « Σκουριές »; Πως προβλέπεται να γίνει η εξόρυξη και η εκμετάλλευση του κοιτάσματος; Ποια είναι η ποσότητα του κοιτάσματος στην εν λόγω τοποθεσία; Τι χρονική διάρκεια απαιτείται για την εξόρυξη και εκμετάλλευσή του; Πόσες νέες θέσεις εργασίας θα δημιουργηθούν; Ποια είναι η θέση της κυβέρνησης για την επιφανειακή εξόρυξη; Πόση έκταση θα χρησιμοποιηθεί για την εκμετάλλευση του εν λόγω κοιτάσματος; Πότε προβλέπετε να εκδοθούν οι προβλεπόμενες άδειες για την επέκταση των μεταλλευτικών εγκαταστάσεων; Αθήνα 17/7/2009 Ο ερωτών Βουλευτής Δριβελέγκας Ιωάννης

Δεν υπάρχουν σχόλια: