Σάββατο 11 Σεπτεμβρίου 2010

Δελτίο Τύπου EKEBI: mikrosanagnostis.gr - Ο πρώτος κόμβος για παιδιά και εφήβους από το ΕΚΕΒΙ

mikrosanagnostis.gr
Ο πρώτος κόμβος για παιδιά και εφήβους από το ΕΚΕΒΙ
Τη Δευτέρα 13 Σεπτεμβρίου, ημέρα που ανοίγουν τα σχολεία, ανοίγει επίσημα τις «σελίδες» του και ο ΜΙΚΡΟΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ (http://www.mikrosanagnostis.gr/), ο πρώτος κόμβος για παιδιά και εφήβους που δημιούργησε το Εθνικό Κέντρο Βιβλίου (ΕΚΕΒΙ) δίνοντας προτεραιότητα στον κόσμο του βιβλίου και τη χαρά της ανάγνωσης!
ΠΛΑΙΣΙΟ Η προσβασιμότητα των μικρότερων ηλικιών στον κόσμο του Διαδικτύου είναι ευρύτατα διαδεδομένη. Σύμφωνα με την Στατιστική Υπηρεσία στην Ελλάδα («Έρευνα χρήσης τεχνολογιών και πληροφόρησης και επικοινωνίας –Παιδιά και Νέες Τεχνολογίες» 2008): Για τους νέους κι εφήβους, το 94,1% των νέων ηλικίας 16-19 ετών και το 88,2% των εφήβων ηλικίας 12-15 ετών έχουν πρόσβαση στο διαδίκτυο.
Για τις πιο μικρές ηλικίες δεν υπάρχουν επίσημα στατιστικά στοιχεία – ωστόσο, το ποσοστό γνωριμίας-επαφής-χρήσης της ψηφιακής τεχνολογίας είναι υψηλό, δεδομένης της ύπαρξης ηλεκτρονικού υπολογιστή σε όλο και περισσότερα νοικοκυριά. Η εμφανής απουσία ιστοσελίδων και διαδικτυακών κόμβων που θα καλύπτουν τα ενδιαφέροντα αυτών ηλικιών γύρω από τον κόσμο του βιβλίου, δημιουργεί τεράστιο κενό που έρχεται να καλύψει το ΕΚΕΒΙ με τον Μικρό Αναγνώστη. ΣΚΟΠΟΣ Ο σκοπός του ΕΚΕΒΙ είναι να ξυπνήσει τη διάθεση των παιδιών για διάβασμα μιλώντας στη γλώσσα που τα γοητεύει-την ηλεκτρονική- και να διαλύσει την παγιωμένη αντίληψη που επικρατεί σε γονείς και παιδιά ότι το βιβλίο είναι μόνον διδακτικό εργαλείο και συνεπώς ένα είδος εξαναγκασμού. Επίσης, να δείξει ότι το διάβασμα εκτός σχολείου και εργασίας είναι καταρχήν ψυχαγωγία και διασκέδαση. Ο Μικρός Αναγνώστης, πέραν της ψυχαγωγικής και επιμορφωτικής του διάστασης για όσα παιδιά έχουν πρόσβαση και άνεση στη χρήση νέων τεχνολογιών από το σπίτι, μπορεί να αποτελέσει ταυτόχρονα ένα χρήσιμο εργαλείο για τους δασκάλους ως συμπληρωματικό μέσο για την προώθηση της φιλαναγνωσίας, καθώς και για τους γονείς που αποζητούν τρόπους να μυήσουν τα παιδιά τους σε μια πιο μόνιμη, πολύπλευρη και εποικοδομητική σχέση με το βιβλίο εκτός σχολικής αίθουσας. ΣΤΟΧΟΙ Οι επιδιώξεις του Μικρού Αναγνώστη είναι : να ενημερώσει τα παιδιά, τους γονείς και τους εκπαιδευτικούς, για όλα όσα συμβαίνουν για και γύρω από το βιβλίο. Ερωτήσεις όπως… - ποια βιβλία κυκλοφόρησαν τελευταία για την ηλικία μου; - εάν μ΄ ενδιαφέρει το θέμα της οικολογίας μπορώ να βρω βιβλία σχετικά με το θέμα αυτό; - που μπορώ να βρω κοντά στο σπίτι μου μια βιβλιοθήκη; - εάν είμαι μικρός και δεν ξέρω να διαβάζω μπορώ να ακούσω μια ιστορία στον κόμβο; … βρίσκουν τις απαντήσεις τους στον νέο κόμβο.να συστήσει τους δημιουργούς των βιβλίων σε παιδιά και νέους ώστε να εξοικειωθούν με τα πρόσωπα πίσω από τα βιβλία και να γοητευθούν από τη δημιουργική διαδικασία. - πώς γράφεται ένα βιβλίο; - πώς οι λέξεις γίνονται εικόνες; - πώς τυπώνεται; - πως ψηφιοποιείται; Σε αυτά και άλλα ερωτήματα καλούνται να απαντήσουν κάθε μήνα συγγραφείς και εικονογράφοι που ανοίγουν την πόρτα του γραφείου ή του εργαστηρίου τους στα παιδιά.να δημιουργήσει ένα πλέγμα παιχνιδιών και διασκεδαστικών δραστηριοτήτων που σχετίζονται με το βιβλίο και εξοικειώνουν το παιδί με τίτλους, δημιουργούς και ιστορίες δίνοντας έτσι ερεθίσματα για ανάγνωση. να ζυμώσει τη δημιουργικότητα και τη φαντασία των παιδιών μέσα από διαγωνισμούς γραφής, εικονογράφησης και συγγραφικά παιχνίδια.
ΣΕ ΠΟΙΟΥΣ ΑΠΕΥΘΥΝΕΤΑΙ Σε παιδιά ηλικίας από 6 έως 12 ετών. ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ Με ευρύ περιεχόμενο που εμπλουτίζεται και ανανεώνεται κάθε μήνα, ο Μικρός Αναγνώστης περιλαμβάνει τις εξής θεματικές ενότητες: Πένες και χρώματα: Κάθε μήνα, ένας συγγραφέας ή εικονογράφος συστήνεται μέσα από μια βιντεοσκοπημένη συνέντευξη και απαντά σε ενδιαφέρουσες ερωτήσεις. [Πρώτη μας υποδέχεται η συγγραφέας και εικονογράφος Βάσω Ψαράκη, που μας ξεναγεί στο εργαστήριό της και το έργο της. Ακολουθούν, τον Οκτώβριο ο συγγραφέας Αντώνης Παπαθεοδούλου, τον Νοέμβριο οι εικονογράφοι Πέτρος Μπουλουμπάσης και Σοφία Τουλιάτου και έπονται πολλοί]. Βρες ένα βιβλίο: Η παιδική βιβλιοπαραγωγή παρουσιάζεται μέσα από μια έξυπνη μηχανή αναζήτησης με την οποία τα παιδιά μπορούν να επιλέξουν βιβλία με προβλέψιμα και απρόβλεπτα κριτήρια: την ηλικία του αναγνώστη, το μέγεθος ή το χρώμα του εξωφύλλου του βιβλίου. Βρες μια βιβλιοθήκη: Ένας πολύχρωμος χάρτης οδηγεί τον Μικρό Αναγνώστη στην κοντινότερη στο σπίτι του παιδική βιβλιοθήκη. Εξερευνώντας ένα θέμα: Το κεντρικό θέμα του κόμβου, που ανανεώνεται κάθε μήνα, περιλαμβάνει ένα κείμενο γραμμένο από ειδικό συνεργάτη, καθώς και δραστηριότητες, πληροφορίες, βιβλιογραφικό οδηγό. [Στο πρώτο τεύχος η Ελένη Σβορώνου, συγγραφέας και υπεύθυνη περιβαλλοντικής εκπαίδευσης της WWF, γράφει για την οικολογία και την προστασία του περιβάλλοντος. Τον Οκτώβριο, έχει ετοιμαστεί ένα ποιητικό αφιέρωμα από τον ποιητή Στρατή Πασχάλη]. Να σου πω μια ιστορία: Ένας αγαπημένος παιδικός συγγραφέας αφηγείται μία ιστορία κάθε μήνα ενώ ο μικρός αναγνώστης ξεφυλλίζει εικονικά το βιβλίο του! [Στο πρώτο τεύχος ο Μάνος Κοντολέων διαβάζει το παραμύθι του «Ο χιονάνθρωπος που δεν ήθελε να λιώσει». Ακολουθούν οι Αγγελική Βαερελά, Άλκη Ζέη, Λίτσα Ψαραύτη, Νικόλας Ανδρικόπουλος, και άλλοι πολλοί]. Γράψε και κέρδισε: Ο διαγωνισμός του μήνα καλεί τους μικρούς αναγνώστες να γίνουν συγγραφείς και εικονογράφοι και να κερδίσουν δώρα. [Ο πρώτος διαγωνισμός συγγραφής έχει θέμα: «Ο ήρωας της φύσης»]. Μικρός συγγραφέας: Οι νικητές του διαγωνισμού «Γράψε και κέρδισε» βλέπουν δημοσιευμένες τις ιστορίες τους.
  • Πού θα πάμε σήμερα: Η ατζέντα των παιδικών εκδηλώσεων του μήνα στην Αθήνα και σε όλη την περιφέρεια. Ρίξε μια ματιά: κατάλογος χρήσιμων για τα παιδιά διαδικτυακών συνδέσμων. Η γωνιά των δασκάλων: πληροφορίες και σύνδεσμοι για τους εκπαιδευτικούς αλλά και τους γονείς. Παίζω και διαβάζω: Συγγραφείς και βιβλία σε διασκεδαστικά παιχνίδια μνήμης, ταχύτητας, γνώσεων για βιβλιόφιλους και όχι μόνον.
  • Από τις 13 Σεπτεμβρίου συνδεθείτε : http://www.mikrosanagnostis.gr/
  • «Ιριδισμοί 2010»

    ΔΗΜΟΣ ΧΑΝΙΩΝ ΚΟΙΝΩΦΕΛΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΔΗΜΟΥ ΧΑΝΙΩΝ Κ.Ε.ΔΗ.Χ ΑΚΤΗ ΕΝΩΣΕΩΣ - ΠΑΛΙΟ ΤΕΛΩΝΕΙΟ ΤΗΛ. : 28210 87098 - 28210 87077 FAX : 28210 74332 Web SIte : www.dipeh.gr Email : dipeh@otenet.gr «Ιριδισμοί 2010» Από 20/9/2010 Έως 29/9/2010 Διοργάνωση Δήμος Χανίων, ΚΕΔΗΧ, ΚΑΜ, Σύλλογος Γυναικών Καλλιτεχνών Τόπος Μεγάλο Αρσενάλι Ώρα 10.00 – 14.00 και 19.00 – 23.00 Είσοδος ελεύθερη «Ιριδισμοί 2010» Ετήσια Γενική Έκθεση των Μελών του Συλλόγου Γυναικών Καλλιτεχνών Χανίων «ΙΡΙΣ». Συνδιοργάνωση : Δήμος Χανίων, ΚΕΔΗΧ, ΚΑΜ Ο Σύλλογος Γυναικών Καλλιτεχνών Χανίων «ΙΡΙΣ» ιδρύθηκε το 1997, με σκοπό την καλλιέργεια και την προβολή της Γυναικείας Καλλιτεχνικής δημιουργίας και έκφρασης, τη δραστηριοποίηση των γυναικών των Χανίων, αλλά και τη συνεργασία με κάθε άλλο φορέα με παραπλήσιους σκοπούς, καθώς και την αμοιβαία ένθερμη υποστήριξη των μελών του ως δημιουργών. Εκτός από τις Γενικές ή επί μέρους Εκθέσεις του Συλλόγου, τα Μέλη έχουν συμμετάσχει σε Εκθέσεις που έχουν διοργανώσει κατά καιρούς η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Χανίων, ο Δήμος Χανίων, η Νομαρχιακή Επιτροπή Ισότητας Χανίων, ο Φιλολογικός Σύλλογος «Παρνασσός» (Αθήνα) και το Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Αθηναίων, αλλά και έχουν εκπροσωπήσει την Ελλάδα σε διεθνές Φεστιβάλ της UNESCO, στη Θεσσαλονίκη. Συν τοις άλλοις, ο Σύλλογος, κάνοντας πράξη την αποκέντρωση, έχει διοργανώσει εκθέσεις και εκτός πόλης, ενώ πρώτος τόλμησε, με οδηγό την αγάπη και την προσφορά στο κοινωνικό σύνολο, να δώσει μήνυμα αλληλεγγύης ενάντια στον κοινωνικό αποκλεισμό, ανοίγοντας τις πύλες και εκθέτοντας έργα των Μελών του τόσο στις Αγροτικές Φυλακές Αγυιάς Χανίων όσο και στο Δημοτικό Γηροκομείο Χανίων. Εγκαίνια έκθεσης 20/9/2010, ώρα 20.30

    Vassilis 'Blue' Sotiriou and The BRB

    Vassilis 'Blue' Sotiriou and The BRB ΓΙΟΡΤΗ ΤΗΣ ΤΖΑΖ – 8η ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΖΑΖ & ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΗΣ ΜΟΥΣΙΚΗΣ ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΣ 2010 ΜΥΛΟΣ CLUB ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ Ανδρέου Γεωργίου 56, τ.κ 54627 Βασίλης «Blue» Σωτηρίου & the BRB 11.00μμ Ο Βασίλης Σωτηρίου είναι αυτοδίδακτος κιθαρίστας – μουσικός, μέλος της «Poison Band», με συνεργασίες με σπουδαίους μουσικούς της τζαζ και μπλουζ σκηνής της Θεσσαλονίκης. Η μεγάλη αγάπη του Βασίλη Σωτηρίου για τη μπλουζ μουσική τον οδήγησε στην δημιουργία της Blue Rose Band.
    Μετά από 5 χρόνια εμφανίσεων σε διάφορους χώρους της χώρας μας, έφτασε ο καιρός να παρουσιάσει προσωπικές του συνθέσεις που πρόκειται να κυκλοφορήσουν σε cd προς το τέλος του χρόνου. Βασίλης Σωτηρίου, ηλεκτρική κιθάρα, τραγούδι Ευθύμης Τσακίρης, σαξόφωνα Φίλιππος Κωσταβέλης, πιάνο, πλήκτρα Αποστόλης Βλαχόπουλος, ηλεκτρικό μπάσο Χρήστος Γερμένογλου, ντραμς guest,Παναγιωτα Τεντζου,φωνη

    ΕΣΡ: Οδηγία για τις ραδιοτηλεοπτικές εμφανίσεις υποψηφίων

    Οδηγία προς τους ραδιοφωνικούς και τηλεοπτικούς σταθμούς εθνικής, περιφερειακής και τοπικής εμβέλειας, όσον αφορά στην τήρηση των διατάξεων του νόμου 3870/10, εξέδωσε το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης (ΕΣΡ), ενόψει των αυτοδιοικητικών εκλογών της 7ης Νοεμβρίου. Το πλήρες κείμενο της Οδηγίας είναι το εξής: Άρθρο 1 Σκοπός - Πεδίο εφαρμογής Η παρούσα Οδηγία έχει ως σκοπό την εφαρμογή των κανονιστικών ρυθμίσεων που ισχύουν κατά την περίοδο από 7ης Σεπτεμβρίου 2010 έως και την Κυριακή 7η Νοεμβρίου 2010 ημερομηνία διεξαγωγής των περιφερειακών και δημοτικών εκλογών. Η ισχύς της Οδηγίας επεκτείνεται και μέχρι την Κυριακή 14η Νοεμβρίου 2010 κατά την οποία ενδέχεται να λάβει χώρα δεύτερη επαναληπτική εκλογική αναμέτρηση. Άρθρο 2 Γενικές αρχές και ειδικές διατάξεις 1. Οι τηλεοπτικοί και ραδιοφωνικοί σταθμοί κατά τη μετάδοση των πάσης φύσεως εκπομπών (ενημερωτικών, ειδησεογραφικών, ψυχαγωγικών, σατιρικών και άλλων συναφών) που αναφέρονται άμεσα ή έμμεσα στις περιφερειακές και δημοτικές εκλογές της 7ης Νοεμβρίου 2010, οφείλουν να τηρούν τις αρχές της αντικειμενικότητας, της αμεροληψίας και της ισοτιμίας. 2. Η παρουσίαση των σχετικών θεμάτων στα δελτία ειδήσεων ή στις λοιπές εκπομπές των τηλεοπτικών και ραδιοφωνικών σταθμών δε θα πρέπει να γίνεται και από πλευράς χρόνου κατά τρόπο που να ευνοεί ένα συγκεκριμένο συνδυασμό ή μεμονωμένους υποψηφίους. Δεν επιτρέπεται η παντός είδους άμεση ή έμμεση, δωρεάν ή με αμοιβή ή με άλλου είδους αντάλλαγμα προβολή συγκεκριμένου υποψηφίου προσώπου ή συνδυασμού, εκτός και εάν πρόκειται για πολιτική διαφήμιση συνδυασμού κατά τα οριζόμενα στις παραγράφους 5 και επόμενες του άρθρου αυτού. 3. Κατά τη μετάδοση εκπομπών ή πληροφοριών σχετικών με τις περιφερειακές και δημοτικές εκλογές οι τηλεοπτικοί και ραδιοφωνικοί σταθμοί οφείλουν να προβάλλουν τις θέσεις και τις δραστηριότητες όλων των συνδυασμών υποψηφίων τηρώντας τους κανόνες της αντικειμενικότητας, της ίσης κατανομής του χρόνου παρουσίασής τους, όπως και της ισομερούς παρουσίασής τους στις ζώνες τηλεθέασης. 4. Οι τοπικοί και δημοτικοί τηλεοπτικοί και ραδιοφωνικοί σταθμοί οφείλουν να τηρούν αυστηρά τους όρους αντικειμενικότητας, ισομέρειας και ίσης κατανομής χρόνου της παρ. 3 και να μη μεροληπτούν υπέρ των προσώπων και των συνδυασμών που συγκροτούν την παρούσα δημοτική ή νομαρχιακή αρχή, να μην προβάλλουν προνομιακά αυτούς και να μην προβαίνουν σε συγκεκαλυμμένη διαφήμιση αυτών. 5. Απαγορεύονται οι κάθε είδους διαφημίσεις υποψήφιων περιφερειαρχών, αντιπεριφερειάρχων, δημάρχων, περιφερειακών και δημοτικών συμβούλων. 6. Κατά τη μετάδοση των διαφημίσεων των συνδυασμών πρέπει να τηρούνται οι κανόνες δεοντολογίας της κειμένης νομοθεσίας. Οι διαφημίσεις πρέπει να περιέχουν σαφή μνεία του συνδυασμού, ο οποίος τις παρήγαγε, και να μην προβάλλουν μηνύματα που έχουν ως αποτέλεσμα την προσβολή της προσωπικότητας συγκεκριμένων προσώπων ή του κύρους και της αξιοπρέπειας συγκεκριμένου συνδυασμού. 7. Δεν επιτρέπεται η άρνηση μετάδοσης πολιτικής διαφήμισης, παρά μόνον αν διαπιστωθεί παραβίαση της κειμένης νομοθεσίας ή των αρχών αυτής της Οδηγίας. 8. Οι διαφημίσεις των συνδυασμών πρέπει να διαχωρίζονται σαφώς από το υπόλοιπο πρόγραμμα και τις λοιπές διαφημίσεις. Της μετάδοσής τους προηγείται, για μεν τους τηλεοπτικούς σταθμούς, κάρτα με περιεχόμενο «ακολουθεί πολιτική διαφήμιση», για δε τους ραδιοφωνικούς σταθμούς ηχητικό μήνυμα με το ίδιο περιεχόμενο. Οι αναγγελίες αυτές δεν επαναλαμβάνονται, εφόσον μεταδίδονται περισσότερα από ένα μηνύματα σε συνέχεια. 9. Οι τηλεοπτικοί και ραδιοφωνικοί σταθμοί υποχρεούνται να μη προβαίνουν σε γνωστοποίηση προς το κοινό των αποτελεσμάτων δημοσκοπήσεων που τυχόν θα έχουν διεξαχθεί κατά την έξοδο από τα εκλογικά τμήματα (exit polls) πριν από την 19:00 ώρα της ημέρας της ψηφοφορίας. 10. Οι τηλεοπτικοί και ραδιοφωνικοί σταθμοί έχουν, και κατά τη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου, μεταξύ των άλλων την υποχρέωση τήρησης των εξής διατάξεων: α.) Του άρθρου 9 του π. δ. 100/2000, που αφορά τους όρους άσκησης του δικαιώματος επανόρθωσης σε περίπτωση προσβολής των δικαιωμάτων που αναφέρονται στη συγκεκριμένη διάταξη, β) Του άρθρου 3 παρ. 12 του ν. 2328/1995 που αφορά στην υποχρέωση διατήρησης αρχείων μαγνητοφωνημένων και μαγνητοσκοπημένων εκπομπών, όπως αυτές μεταδίδονται ή αναμεταδίδονται, στην τελική τους μορφή με τις τυχόν διακοπές για μετάδοση διαφημίσεων κ. ο. κ. για ένα διάστημα τριών (3) μηνών από την ημέρα μετάδοσης. 11. Δεν επιτρέπεται η μετάδοση μηνυμάτων κοινωνικού περιεχομένου του άρθρου 3 παρ. 21 ν. 2328/1995, τα οποία προβάλλουν αμέσως ή εμμέσως το έργο των υποψηφίων. 12. Στις περιπτώσεις διεξαγωγής επαναληπτικής εκλογής, η παρουσίαση των υποψηφίων είναι ισότιμη και ο διατιθέμενος χρόνος είναι ίσος για τους δύο επικρατέστερους υποψηφίους συνδυασμούς. Άρθρο 3 Περιορισμός εμφανίσεων υποψηφίων προσώπων 1. Οι εμφανίσεις των υποψηφίων σε πάσης φύσεως εκπομπές δημόσιων ή ιδιωτικών ραδιοφωνικών ή τηλεοπτικών σταθμών ελεύθερης λήψης, φορείς παροχής κάθε μορφής συνδρομητικών τηλεοπτικών υπηρεσιών, κατά τη διάρκεια του διμήνου που προηγείται της ημερομηνίας διεξαγωγής των εκλογών επιτρέπεται, ως εξής: α. Σε κάθε τηλεοπτικό σταθμό εθνικής εμβέλειας επιτρέπεται η εμφάνισή τους δύο (2) φορές. β. Σε κάθε ραδιοφωνικό ή τηλεοπτικό σταθμό τοπικής ή περιφερειακής εμβέλειας, επιτρέπεται η εμφάνισή τους μία (1) φορά. γ. Ως εμφανίσεις, κατά την έννοια της παρούσας παραγράφου, θεωρούνται: i. οι προσωπικές συνεντεύξεις των ανωτέρω υποψηφίων, ii. η συμμετοχή τους σε οργανωμένες συζητήσεις, περιλαμβανομένων και εκείνων που εντάσσονται στα δελτία ειδήσεων, και iii. η κάλυψη, κατόπιν αιτήματος τους της προεκλογικής τους δραστηριότητας. Για την κάλυψη της προεκλογικής δραστηριότητας υποψηφίου και τη θεώρησή της ως εμφάνιση του υποψηφίου από συγκεκριμένο ραδιοφωνικό ή τηλεοπτικό σταθμό θα πρέπει να διατυπωθεί ρητώς σχετικό αίτημα από τον υποψήφιο. Δεν θεωρείται ως εμφάνιση κατά την έννοια του άρθρου αυτού οποιαδήποτε εμφάνιση υποψηφίου που γίνεται με την τρέχουσα επαγγελματική του ιδιότητα και δεν σχετίζεται με τις περιφερειακές - δημοτικές εκλογές. 2. Οι επικεφαλής των συνδυασμών, καθώς και οι αντιπεριφερειάρχες είναι δυνατόν να μετέχουν σε οργανωμένες συζητήσεις, χωρίς περιορισμό αριθμού εμφανίσεων, μέχρι την ανακήρυξη των υποψηφίων και υπό την προϋπόθεση ότι έχουν κληθεί να συμμετάσχουν, τουλάχιστον, τρεις (3) ακόμη συνυποψήφιοι τους για την αυτή περιφερειακή ή δημοτική αρχή. Μετά την ανακήρυξη των συνδυασμών στις ανωτέρω συζητήσεις απαιτείται η πρόσκληση για συμμετοχή των δύο τρίτων (2/3) τουλάχιστον των ανακηρυχθέντων υποψηφίων για την αυτή περιφερειακή ή δημοτική αρχή. Οι σταθμοί οφείλουν να φροντίσουν -με κατάλληλη εναλλαγή των προσκαλουμένων στις συζητήσεις- για την ίση, κατά το δυνατόν, εμφάνιση όλων των υποψηφίων, ώστε να διασφαλιστεί η πολυφωνία και η αντικειμενική πληροφόρηση των πολιτών. Σε περίπτωση επαναληπτικής εκλογής καλούνται υποχρεωτικά οι επικεφαλής των συνδυασμών για την αυτή περιφερειακή ή δημοτική αρχή. 3. Εμφανίσεις, κατά την έννοια της παραγράφου 1γ' του παρόντος, υποψηφίων που είναι ήδη αιρετά μονοπρόσωπα όργανα της αυτοδιοίκησης, δεν υπόκεινται στους ανωτέρω περιορισμούς, εφόσον οφείλονται σε έκτακτα και απρόβλεπτα γεγονότα και σχετίζονται με την άσκηση των αρμοδιοτήτων τους στον οικείο Ο.Τ.Α. 4. Απαγορεύεται στους υποψηφίους να παρουσιάζουν αμέσως ή εμμέσως κάθε είδους εκπομπές, κατά τη διάρκεια του διμήνου που προηγείται της ημερομηνίας διεξαγωγής των εκλογών, οι οποίες μεταδίδονται από δημόσιους και ιδιωτικούς ραδιοφωνικούς και τηλεοπτικούς σταθμούς, ελεύθερης λήψης. Για τον χαρακτηρισμό προσώπου ως υποψηφίου εξετάζεται η με κάθε τρόπο δημόσια αναγγελία της υποψηφιότητάς του και δεν απαιτείται η επίσημη αναγγελία του, κατά τους όρους του νόμου. Άρθρο 4 Ειδική υποχρέωση ενημέρωσης του Ε Σ Ρ Όλοι οι ραδιοφωνικοί και τηλεοπτικοί σταθμοί οφείλουν να ενημερώνουν το ΕΣΡ για τις κάθε είδους εκπομπές τους (συμπεριλαμβανομένων των «ένθετων» αφιερωμάτων κατά τη διάρκεια των δελτίων ειδήσεων) που αφορούν την προεκλογική περίοδο, παραθέτοντας τα εξής ελάχιστα στοιχεία: τίτλος εκπομπής, ημέρα, ώρα και διάρκεια μετάδοσης, ονοματεπώνυμο παραγωγού και παρουσιαστή εκπομπής, ονοματεπώνυμα προσκεκλημένων προσώπων, όνομα περιφέρειας ή δήμου και ονομασία του συνδυασμού που τυχόν εκπροσωπούν. Τα στοιχεία αυτά θα συμπληρώνονται υποχρεωτικά στην ειδική φόρμα που βρίσκεται στην κεντρική σελίδα του ΕΣΡ (www.esr.gr ) και θα αποστέλλονται στο ΕΣΡ μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στη διεύθυνση ekloges@esr.gr την επόμενη ημέρα. Παράλληλα, τα ίδια στοιχεία θα αποστέλλονται στο ΕΣΡ και με τη μορφή εγγράφου. Άρθρο 5 Καταγγελίες - Κυρώσεις 1. Το ΕΣΡ δέχεται σαφείς καταγγελίες που αφορούν παραβάσεις της ισχύουσας νομοθεσίας ή της παρούσης οδηγίας. 2. Οι παραβάσεις του νόμου συνεπάγονται την επιβολή διοικητικών κυρώσεων από το ΕΣΡ. Τελικές διατάξεις 1. Το EΣΡ επεξεργάζεται τα κάθε είδους στοιχεία που του αποστέλλονται κατά τη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου σχετικά με την τήρηση των διατάξεων αυτής της Οδηγίας. Τα αποτελέσματα του ελέγχου της τήρησης της παρούσας οδηγίας λαμβάνονται υπόψη κατά τη διαδικασία εξέτασης της αίτησης για χορήγηση άδειας λειτουργίας ραδιοτηλεοπτικού σταθμού. 2. Κάθε ενδιαφερόμενος μπορεί να επικοινωνεί με το Ε Σ Ρ στο τηλ. 210 33 54 500-501-590 για οποιοδήποτε θέμα αφορά σε αυτή την Οδηγία ή να αποστέλλει τα σχετικά έγγραφα στο τηλεομοιότυπο 210 33 19 881 ή στην ηλεκτρονική διεύθυνση ekloges@esr.gr

    Ακροάσεις για ηθοποιούς - Ορθή Επανάληψη

    Ακροάσεις για ηθοποιούς
    Το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος πρόκειται να πραγματοποιήσει ακρόαση στη Θεσσαλονίκη για τις νέες του παραγωγές. Αναζητεί άνδρες και γυναίκες επαγγελματίες ηθοποιούς με ικανότητα στο χορό και το τραγούδι. Οι ακροάσεις θα πραγματοποιηθούν τo Σάββατο 18 και την Κυριακή 19 Σεπτεμβρίου 2010 στην Αίθουσα Δοκιμών της ΕΜΣ, Εθνικής Αμύνης 2. Οι συμμετέχοντες θα πρέπει να φέρουν μαζί τους ένα αντίγραφο του βιογραφικού τους με φωτογραφία, να φορούν ρούχα πρόβας, να έχουν προετοιμάσει ένα μονόλογο και ένα τραγούδι της επιλογής τους χωρίς συνοδεία μουσικής (α καπέλα) και αν παίζουν κάποιο μουσικό όργανο να το έχουν μαζί τους. Οι ενδιαφερόμενοι παρακαλούνται να επικοινωνήσουν με το Γραφείο Παραγωγής και Περιοδειών του Κ.Θ.Β.Ε., στα τηλέφωνα 2310 266039 και 2310 270398 μέχρι την Τετάρτη 15 Σεπτεμβρίου.

    ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΤΟ ΣΚΛΗΡΥΝΣΗ ΚΑΤΑ ΠΛΑΚΑΣ

    Του Δρ. Δ.ΚΟΥΝΤΟΥΡΗ ΣΚΠ ΚΑΙ ΑΤΑΞΙΚΗ ΔΥΣΑΡΘΡΙΑ ΕΝΑ ΑΠΟ ΤΑ ΚΥΡΙΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ ΠΟΥ ΚΑΤΑ ΚΑΝΟΝΑ ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΕΙ Η ΣΚΠ ΕΙΝΑΙ Η ΑΤΑΞΙΚΗ ΔΥΣΑΡΘΡΙΑ. Η αταξική δυσαρθρία του λόγου που εμφανίζεται σαν «κολλώδης» ομιλία η οποία διακόπτεται από μια αργή και μονότονη εκφορά εναλλασσόμενη με «εκρηκτικά» σημεία. Αυτού του τύπου η δυσαρθρία είναι τυπική για την ΣΚΠ και πολλές φορές χαρακτηριστική για την εξέλιξή της. Υποδηλώνει μια παρεγκεφαλιδική βλάβη η οποία αυξομειώνεται ανάλογα με την βαρύτητα της συμπτωματολογίας της νόσου. Στις περιπτώσεις που έχουμε βελτίωση της κλινικής εικόνας της ΣΚΠ μια από τις πρώτες ενδείξεις είναι η υποχώρηση της αταξικής δυσαρθρίας. Η αταξική δυσαρθρία μπορεί να θεωρηθεί «βαρόμετρο» για την βελτίωση ή χειροτέρευση της νόσου. Η ΣΚΠ ΚΑΙ Η ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΗ ΑΞΙΑ ΤΟΥ ΗΕΓ ΥΠΑΡΧΕΙ ΜΙΑ ΠΟΛΥ ΜΕΓΑΛΗ ΟΜΑΔΑ ΕΡΕΥΝΗΤΩΝ Η ΟΠΟΙΑ ΔΙΝΕΙ ΙΔΙΑΙΤΕΡΗ ΣΗΜΑΣΙΑ ΣΤΑ ΗΛΕΚΤΡΟΕΓΚΕΦΑΛΟΓΡΑΦΙΚΑ ΕΥΡΗΜΑΤΑ ΤΗΣ ΣΚΠ. Στο παρελθόν εθεωρείτο το ΗΕΓ σαν μια περιττή διαγνωστική μέθοδος για ΣΚΠ έως ότου οι πολύωρες νέες ηλεκτροεγκεφαλογραφικές καταγραφές έδειξαν ότι έχουν υψηλή περιεκτικότητα διαγνωστικών ευρημάτων και ως εκ τούτου έγιναν αναπόσπαστο «εργαλείο». Ιδιαίτερο ενδιαφέρον αποτελεί μια εργασία από το Νότιγκχαμ της Αγγλίας που αποδεικνύει ότι ηλεκτροεγκεφαλογραφικά ευρήματα κατάλληλα συνδυαζόμενα μπορεί να έχουνε και προγνωστικό χαρακτήρα για την εμφάνιση ψυχώσεων σε ασθενείς με ΣΚΠ. Λόγω αυτής της διαδικασίας ενδύκνειται αυτές οι έρευνες να συνεχιστούν με εντατικοποίηση και να δοθούν λύσεις στα περίπλοκα νοσήματα.

    ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ ΑΡΚΤΟΥΡΟΥ

    Καλό φθινόπωρο! Τελείωσαν οι διακοπές και οι άδειες αλλά δεν πτοούμαστε! Αλλάζουμε εποχή, ανασυντασσόμαστε και οργανωνόμαστε για ένα δυναμικό ξεκίνημα είτε στη δουλειά είτε στο σχολείο. Τα σχολικά του ΑΡΚΤΟΥΡΟΥ έχουν την τιμητική τους αυτή την περίοδο για τους μαθητές και τους φοιτητές! Τα έσοδα από την πώληση των σχολικών, όπως και όλων των αναμνηστικών ειδών, χρησιμοποιούνται για την προστασία της άγριας ζωής και του φυσικού περιβάλλοντος. Ευχόμαστε ειδικά στα παιδιά καλή σχολική χρονιά αλλά και δυναμικό ξεκίνημα σε όσους επέστρεψαν στις εργασίες τους. Τα σχολικά του ΑΡΚΤΟΥΡΟΥ ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ - Δευτέρα, 6 Σεπτεμβρίου 2010 Ο σκοπός δεν αγιάζει τα μέσα Περισσότερα ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ - Τρίτη, 31 Αυγούστου 2010 Δηλητηριασμένο δόλωμα σκότωσε λύκο στην περιοχή Νυμφαίου Φλώρινας Περισσότερα ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ - Τρίτη, 31 Αυγούστου 2010 Μεγάλες επενδύσεις ή μεγάλες περιβαλλοντικές κρίσεις; Περισσότερα ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ - Θέρμη, 12 Σεπτεμβρίου Το Street Mode Festival θα φιλοξενεί ενημερωτικό περίπτερο και πωλητήριο αναμνηστικών του ΑΡΚΤΟΥΡΟΥ Περισσότερα ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ - ΔΕΘ, 12-19 Σεπτεμβρίου Οι παιδικές κατασκευές του ΑΡΚΤΟΥΡΟΥ (origami και σελιδοδείκτες) θα σας περιμένουν στο Kid and Fun Περισσότερα ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ - Γκάζι, 23-26 Σεπτεμβρίου Ο ΑΡΚΤΟΥΡΟΣ ενημερώνει και παίζει με παιδιά ηλικίας 6-13 ετών στη Μικρόπολις Περισσότερα Ο ΑΡΚΤΟΥΡΟΣ πάει σχολείο! Μαζί με τους μαθητές αρχίζουμε κι εμείς σχολείο με «άγρια» μαθήματα. Όσοι εκπαιδευτικοί και μαθητές επιθυμούν να βρεθούμε στην ίδια τάξη επικοινωνήστε μαζί μας. διαβάστε περισσότερα Οι νικητές του διαγωνισμού φωτογραφίας Ο διαγωνισμός φωτογραφίας που είχαμε ανακοινώσει στο προηγούμενο newsletter έληξε με πολλές συμμετοχές. Δυσκολευτήκαμε πολύ να ξεχωρίσουμε τις τρεις καλύτερες. διαβάστε περισσότερα

    ΑΚΥΡΩΝΕΤΑΙ 1st Chania Urban Festival “ Εν Χορώ ”.

    ΔΗΜΟΣ ΧΑΝΙΩΝ ΚΟΙΝΩΦΕΛΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΔΗΜΟΥ ΧΑΝΙΩΝ Κ.Ε.ΔΗ.Χ ΑΚΤΗ ΕΝΩΣΕΩΣ - ΠΑΛΙΟ ΤΕΛΩΝΕΙΟ ΤΗΛ. : 28210 87098 - 28210 87077 FAX : 28210 74332 Web SIte : www.dipeh.gr Email : dipeh@otenet.gr ΑΚΥΡΩΝΕΤΑΙ το πραγραμματισμένο για το Σάββατο 11 Σεπτεμβρίου 2010 1ο Chania Urban Festival, κατόπιν γνωστοποίησης του διοργανωτή.

    ΚΕΔΗΧ - Έναρξη Λειτουργίας - Ακροάσεις Παιδικής Χορωδίας του Δήμου Χανίων

    ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΝΟΜΟΣ ΧΑΝΙΩΝ ΔΗΜΟΣ ΧΑΝΙΩΝ ΚΟΙΝΩΦΕΛΗΣ ΕΠΙΧΕΙΣΗΣΗ ΔΗΜΟΥ ΧΑΝΙΩΝ (Κ.Ε.ΔΗ.Χ.) ΑΚΤΗ ΕΝΩΣΕΩΣ – ΠΑΛΙΟ ΛΙΜΑΝΙ Χανιά Κρήτης 73100 Τηλ.: 2821087098 Fax: 2821074332 Email: dipeh@otenet.gr www.dipeh.gr Δελτίο Τύπου Θέμα: Έναρξη Λειτουργίας – Ακροάσεις Παιδικής Χορωδίας του Δήμου Χανίων Η Παιδική χορωδία του Δήμου Χανίων ιδρύθηκε το 2004 με ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου. Μέχρι σήμερα έχει δώσει μια σειρά από επιτυχημένες εμφανίσεις τόσο στην πόλη των Χανίων στο πλαίσιο πάντα κύκλων εκδηλώσεων του Δήμου Χανίων και της Κοινωφελούς Επιχείρησης Δήμου Χανίων, όσο και στην υπόλοιπη Κρήτη . Το ρεπερτόριο της χορωδίας περιλαμβάνει έργα κοσμικής και θρησκευτικής μουσικής τόσο Ελλήνων και όσο και ξένων συνθετών. Την καλλιτεχνική διεύθυνση της χορωδίας έχει ο καταξιωμένος μουσικός της πόλης μας κ. Γεώργιος Καλούτσης. Λειτουργία Η χορωδία θα λειτουργεί σύμφωνα με το σχολικό πρόγραμμα. Σε κάποιες περιπτώσεις και όταν έχει προγραμματιστεί κάποια εμφάνιση, ενδεχομένως η λειτουργία της να επεκτείνεται. Χώρος στέγασης της παιδικής χορωδίας θα είναι η αίθουσα πολλαπλών χρήσεων «Δημήτρης Βλησίδης» στη συνοικία Κουμ καπί. Συμμετοχή Δικαίωμα συμμετοχής έχουν όλα τα παιδιά της πόλης των Χανίων αλλά και της ευρύτερης περιοχής, από 3η Δημοτικού έως και 3η Γυμνασίου. Τα μέλη της χορωδίας θα γίνονται δεκτά κατόπιν ακρόασης. Τα παιδιά που θα επιλεγούν να είναι μέλη της χορωδίας θα συμμετέχουν στη χορωδία δωρεάν. Ακρόαση – Επιλογή νέων μελών Η ακρόαση επιλογής νέων μελών της χορωδίας έχει προγραμματιστεί για την Κυριακή 19 Σεπτεμβρίου 2010 και θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων «Δημήτρης Βλησίδης» στη συνοικία Κουμ καπί. από τις 11.00 έως τις 12.00. Τα παιδιά θα μπορούν να πουν ένα τραγούδι και θα υποβληθούν σε κάποιες φωνητικές και ακουστικές εξετάσεις. Για την Κ.Ε.Δη.Χ. Ο Καλλιτεχνικός Διευθυντής Νίκος Περάκης

    Ο ΝΤΟΣΤΟΓΙΕΒΣΚΗ ΣΤΟ ΜΑΝΧΑΤΑΝ [11/9/2001 - 11/9/2010]

    Ο Ντοστογιέβσκη στο Μανχάταν Τιτλος πρωτότυπου Dostoievski a Manhattan Συγγραφέας - Συντελεστές André Glucksmann Μετάφραση: Κωστής Παπαγιώργης Επιμέλεια: Άγγυ Βλαβιανού Εκδότης Γκοβόστης ISBN 960-270-924-3 Έκδοση 2003 Δέσιμο Μαλακό εξώφυλλο Σχήμα 21χ14 εκ. Σελίδες 340 Μια ώρα αρκούσε για να κλονίσει συθέμελα τον κόσμο. Στις 11 Σεπτεμβρίου 2001, η πτώση των “Δίδυμων Πύργων” στην καρδιά της Νέας Υόρκης δε σηματοδοτεί την έναρξη του τέλους της Ιστορίας ούτε της σύγκρουσης των πολιτισμών: εγκαινιάζει την εποχή του παγκοσμιοποιημένου μηδενισμού. Κρυμμένος πίσω από θρησκευτικά ή ιδεολογικά άλλοθι, ο μηδενιστής τρομοκράτης χτυπά. “Σκοτώνω, άρα υπάρχω”. Ένα φοβερό φάντασμα στοιχειώνει ξανά τις δημοκρατίες και τις κινητοποιεί. Κανείς, μαθαίνουμε, ούτε ειδήμων, ούτε αναλυτής δεν ήταν σε θέση να φανταστεί ένα τέτοιο γεγονός. Αντιμέτωπος με το απρόβλεπτο, ο άνθρωπος μένει απολιθωμένος από κατάπληξη. Πώς πρέπει να αντιδράσουμε; Ο Andre Glucksmann μας καλεί να αναλογιστούμε τα γεγονότα απόλυτης βίας υπό το φως των μεγάλων λογοτεχνικών έργων. Δυο αιώνες πριν, συγγραφείς όπως ο Φλομπέρ, ο Πουσκιν κι ο Τσέχοβ πρόβλεψαν και αποκάλυψαν αυτή την ανατροπή αξιών. Κι ο Ντοστογιέβσκη βάζει σήμερα τους υπότιτλους στα ρεπορτάζ του C.N.N.

    Π. ΑΤΤΙΚΗΣ: ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΠΡΟΣΕΓΓΙΣΗΣ ΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΥ - ΔΗΜΑΡΑ ΑΠΟ ΤΗ ΡΗΓΙΛΛΗΣ

    Διαβαστε στο Διαδικτυακό τόπο της Αυτοδιοίκησηςwww.aftodioikisi.gr> ΓΙΑ ΤΟ ΝΕΟ ΣΤΟΧΟ (ΑΝΤΙΜΝΗΜΟΝΙΑΚΟ ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΟ) ΤΩΝ ΣΥΝΕΡΓΑΤΩΝ ΤΟΥ ΣΑΜΑΡΑ ΤΩΡΑ ΠΟΥ ΕΙΔΑΝ ΟΤΙ Ο ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΤΗΣ ΝΔ "ΔΕΝ ΤΡΑΒΑΕΙ". Κ. ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟΣ: ΝΑ ΦΤΙΑΞΟΥΜΕ ΚΟΙΝΟ ΣΥΝΔΥΑΣΜΟ ΜΕ ΤΟΝ ΚΙΚΙΛΙΑ ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ. http://www.aftodioikisi.gr/controlItem.aspx?id=7992 ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: 1) Ν. ΑΘΗΝΩΝ: ΣΥΝΕΛΗΦΘΗ ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ ΠΟΥ ΖΗΤΗΣΕ ΜΙΖΑ http://www.aftodioikisi.gr/controlItem.aspx?id=7990 2) ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΛΟΓΟΤΥΠΟΥ ΓΙΑ ΝΕΟΥΣ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ ΑΠΟ ΤΟΝ Α. ΠΑΠΑΤΟΛΙΑ http://www.aftodioikisi.gr/controlItem.aspx?id=7989 3) ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ: ΟΙ ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ ΣΤΙΣ 13 ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ 325 ΔΗΜΟΥΣ - Η ΛΙΣΤΑ ΕΠΙΚΑΙΡΟΠΟΙΕΙΤΑΙ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ http://www.aftodioikisi.gr/controlItem.aspx?id=7720 ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ GR: ΑΠΟΚΕΝΤΡΩΣΗ ΜΕ ΕΝΑ ΚΛΙΚ (ΤΙΜΗΤΙΚΗ ΔΙΑΚΡΙΣΗ ΙΔΡΥΜΑΤΟΣ ΜΠΟΤΣΗ 2010)

    ΝΤΟΛΙΟΣ ΠΡΟΣ ΟΤΑ: ΕΦΑΡΜΟΣΤΕ ΤΙΣ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΟΥΣ

    Διαβάστε στο διαδικτυακό τόπο της Αυτοδιοίκησης www.aftodioikisi.gr για την εγκύκλιο του υφυπουργού Εσωτερικών σχετικά με τις δικαστικές αποφάσεις για τους συμβασιούχους http://www.aftodioikisi.gr/controlItem.aspx?id=7984 Διαβάστε επίσης: 1) ΝΔ: Ανακοίνωσε έξι νέους δημάρχους http://www.aftodioikisi.gr/controlItem.aspx?id=7986 2) Δ.Χανίων: Προτάσεις Σκουλάκη για το πλαίσιο προεκλογικής δράσης http://www.aftodioikisi.gr/controlItem.aspx?id=7987 3) Ο Γ. Ηλίας αντιπεριφερειαρχης Δ. Αττικης του Β. Κικίλια http://www.aftodioikisi.gr/controlItem.aspx?id=7985 4) Τοπικές εκλογές: Οι υποψήφιοι στις 13 περιφέρειες και τους 325 δήμους - Η λίστα επικαιροποιείται καθημερινά http://www.aftodioikisi.gr/controlItem.aspx?id=7720 Και δεκάδες άλλα θέματα στο πλαίσιο της συνεχούς ροής ενημέρωσης από την αυτοδιοίκηση gr ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ GR: ΑΠΟΚΕΝΤΡΩΣΗ ΜΕ ΕΝΑ ΚΛΙΚ (Τιμητική Διάκριση Ιδρύματος Μπότση)

    Στο Καρφί Σάββατο 11 Σεπτεμβρίου 2010

    H ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΕΚΔΟΣΗ ΤΕΥΧΟΣ 483 ΣΑΒΒΑΤΟ 11 Σ΅ΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2010Το σημείωμα του "Κ" Νέα κυβέρνηση, ίδιοι στόχοι Ο πρώτος ανασχηματισμός της κυβέρνησης Γιώργου Παπανδρέου δεν προκάλεσε κύμα… ενθουσιασμού ούτε στους οπαδούς του ΠΑΣΟΚ. Κάτι η ασυνήθιστη ώρα της ανακοίνωσής του, κάτι ο μεγάλος αριθμός υπουργών και υφυπουργών και κάτι οι αλλαγές πόστων αντί στελεχών προκάλεσαν ποικίλα σχόλια, αρνητικά στην πλειονότητά τους. Θα αντιπαρέλθουμε όσα προέρχονται από «πικραμένους» βουλευτές που έμειναν πάλι εκτός νυμφώνος και άρχισαν να ανακαλούν στη μνήμη τους ιδέες και αρχές που είχαν… ξεχάσει όταν ψήφιζαν το μνημόνιο. Το γαρ πολύ της θλίψεως γεννά… αμνησία, εν προκειμένω. Δεν θα αντιπαρέλθουμε όμως τα σχόλια των απλών ανθρώπων, οπαδών του Κινήματος και θαυμαστών του Γιώργου Παπανδρέου. Η απογοήτευσή τους, η διάψευση προσδοκιών και το ξάφνιασμά τους είναι γνήσια, ανιδιοτελή και εκφράσεις αγωνίας για την πορεία της κυβέρνησης και το μέλλον του τόπου. Θα πρέπει λοιπόν να κατανοήσουν ότι η ουσία του ανασχηματισμού δεν βρίσκεται ούτε στα πρόσωπα ούτε στην επικοινωνία. Άλλα είναι τα κρίσιμα ζητήματα κι αλλού θα κριθεί το νέο σχήμα. Σελ.2 Τι θέλει να πετύχει ο Γιώργος με τον ανασχηματισμό Πολλοί ψάχνουν να βρουν το τι και το γιατί του ανασχηματισμού. Η αλήθεια είναι ότι, για να βρεθούν απαντήσεις, δεν αρκεί μια απλή ανάγνωση του κυβερνητικού σχήματος. Η σκέψη του Γιώργου είναι πιο σύνθετη. Τελικά με τον ανασχηματισμό κατάφερε και τους έμπλεξε όλους. Ξέμπλεξε όμως τον εαυτό του και την κυβέρνησή του από ορισμένα σημαντικά εμπόδια. Έμπλεξε τους πάντες με την αύξηση του αριθμού των αναπληρωτών υπουργών και των υφυπουργών και ξέμπλεξε από την γκρίνια μιας λανθάνουσας εσωτερικής αντιπολίτευσης (έβαλε αρκετούς υφυπουργούς) και του «παλαιού» ΠΑΣΟΚ που το… έμπλεξε στη διακυβέρνηση της χώρας (έβαλε ορισμένους υπουργούς σε κρίσιμα πόστα). Έμπλεξε τη Ν.Δ. που δεν πήρε είδηση τι έγινε, ενώ ταυτοχρόνως ξέμπλεξε τα χέρια του σε ένα κρίσιμο σταυροδρόμι για τη χώρα… Σελ. 12 και Σελ. 13 Άμεσα μέτρα για την αγορά και για τον μέσο πολίτη Μεταθέτοντας τη Λ. Κατσέλη στο Εργασίας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, ο πρωθυπουργός βάζει ένα στέλεχος με αρκετές «σκληρές απόψεις» να διαχειριστεί ένα επικίνδυνο πεδίο, όπου ήδη υπάρχει ένταση, η οποία οφείλεται στο νέο εργασιακό και ασφαλιστικό πλαίσιο, που κατάφερε και ψήφισε ο Α. Λοβέρδος περνώντας αλώβητος από τα πλέον δύσκολα μονοπάτια. Την ίδια στιγμή, πηγαίνοντας τον Α. Λοβέρδο στην «ηλεκτρική καρέκλα» του υπουργείου Υγείας, προσδοκά μια εξίσου ευέλικτη και ορθολογική αντιμετώπιση στα κρατικά νοσοκομεία, που νοσούν ανίατα από την πληγή των προμηθευτών και των μεσαζόντων. Η «καυτή πατάτα» της υγείας, που συγκροτούν ελλείμματα, κακή ποιότητα υπηρεσιών, εκτεταμένη διαφθορά και πανάκριβη ιδιωτική υγεία, είναι η κατάσταση που καλείται να αλλάξει. Ο Ηλ. Μόσιαλος αρνήθηκε θέση υφυπουργού και τελικά τοποθετήθηκαν ο Χρήστος Αηδόνης και ο Μιχάλης Τιμοσίδης. Σελ. 14 και Σελ. 15 Η Δεξιά τριχοτομείται μετά τις αυτοδιοικητικές εκλογές Σε τροχιά ραγδαίων εξελίξεων έχει εισέλθει ο χώρος της Δεξιάς. Οι τεράστιες ευθύνες της κυβέρνησης Καραμανλή, τα σκάνδαλα και η λάθος στρατηγική που ακολουθεί από την πρώτη μέρα που ανέλαβε τα ηνία της Ν.Δ. ο Αντώνης Σαμαράς, οδηγούν με μαθηματική ακρίβεια σε αναδιάταξη του χάρτη της πάλαι ποτέ Κεντροδεξιάς. Στο παρασκήνιο έχουν ξεκινήσει ήδη οι σχετικές διεργασίες. Όσοι γνωρίζουν πρόσωπα και πράγματα εκτιμούν ότι το αργότερο μέχρι τα τέλη Νοεμβρίου θα έχει προστεθεί στο σκηνικό και το τρίτο κόμμα με επικεφαλής την Ντόρα Μπακογιάννη. Καθοριστικό ρόλο στις εξελίξεις θα παίξουν τα αποτελέσματα των αυτοδιοικητικών εκλογών. Αν η Ν.Δ. υποστεί συντριβή (όπως φαίνεται καθαρά από τις δημοσκοπήσεις), δεν αποκλείεται να τεθεί και θέμα ηγεσίας. Σελ. 16 και Σελ. 49 Θέλουν τον Κικίλια στην απόσυρση Η επιλογή του Αντώνη Σαμαρά να ορίσει τον Βασίλη Κικίλια ως υποψήφιο για την Περιφέρεια Αττικής προβλέπεται πως θα αποδειχθεί πιο καταστροφική από την… έμπνευση του Κώστα Καραμανλή να ποντάρει στον Γιάννη Τζαννετάκο για την υπερνομαρχία. Όπως θα θυμούνται οι αναγνώστες, ο υποψήφιος της Ν.Δ. που παρουσιαζόταν σαν τζιπ μεγάλου κυβισμού έχασε πανηγυρικά από τη Φώφη Γεννηματά, που προσπάθησαν να την παρομοιάσουν με «φιατάκι». Με τον Κικίλια οι συγκρίσεις είναι πολύ πιο συντριπτικές. Ο Σγουρός μοιάζει με… «Χάμερ», ενώ ο εκλεκτός της Ρηγίλλης αποδεικνύεται σαραβαλάκι που οδηγείται ήδη στην απόσυρση! Δεν πρόκειται για επίδειξη χιούμορ. Σελ. 50 στο Πέταλο ΤΟ «Κ» είναι η μοναδική εφημερίδα που εγκαίρως και με αναλυτικά ρεπορτάζ προειδοποιούσε ότι το φθινόπωρο αυτό θα ξεσπάσει τσουνάμι στο χώρο του Τύπου. Σημειώναμε μάλιστα ότι οι πρώτες αναταράξεις θα γίνουν στον ΔΟΛ, καθώς τα οικονομικά πάνε από το κακό στο χειρότερο. Για τούτο, άλλωστε, μπήκε λουκέτο στα Ελληνικά Γράμματα. Απολύσεις όμως έρχονται και στα άλλα Μέσα. Ο διευθυντής του «Βήματος» Παντελής Καψής ανακοίνωσε χθες ότι θα γίνουν απολύσεις. Θα ξεκινήσουν από διοικητικούς και ίσως φύγουν πάνω από 150 εργαζόμενοι. Πάντως, ο κ. Καψής διαβεβαίωσε ότι δεν τίθεται θέμα για την ίδια την εφημερίδα. Ο Σταύρος Ψυχάρης αναζητά λύσεις. Στη λογική αυτή, μάλιστα, εντάσσονται και οι σχεδιασμοί να ενταχθούν όλα τα ρεπορτάζ όλων των μέσων ενημέρωσης του ΔΟΛ σε ένα ενιαίο «news room», ενώ συζητούν και περίπτωση να πωληθεί και το κτίριο των εφημερίδων (αναλυτικό ρεπορτάζ στη σελίδα 42)… Σελ. 63 στο Πέταλο ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ έχει το παρασκήνιο της στήριξης του ΠΑΣΟΚ στον Πέτρο Τατούλη. Σύμφωνα με ανθρώπους που γνωρίζουν καλά τα πελοποννησιακά τεκταινόμενα, τον Τατούλη είχαν προτείνει στον Γιώργο Παπανδρέου ο υπουργός Υποδομών Δημήτρης Ρέππας, ο γ.γ. του υπουργείου Εργασίας Ροβέρτος Σπυρόπουλος και ο Κώστας Λαλιώτης. Το πράσινο αρκαδικό… λόμπι θεωρούσε ότι μόνο με ένα πρόσωπο προερχόμενο από τη Νέα Δημοκρατία θα μπορούσε το ΠΑΣΟΚ να «χτυπήσει» την Περιφέρεια Πελοποννήσου, από την οποία κατάγονται τα σημαντικότερα μέλη της νέας Ν.Δ. (Σαμαράς, Αβραμόπουλος, Δήμας, Λυκουρέντζος, Παναγιωτόπουλος). Τελικά επελέγη ο Αρκάς Πέτρος Τατούλης, τον οποίο είχε συναντήσει μυστικά πριν τον καλοκαίρι ο πρωθυπουργός στην Αθήνα και είχαν συζητήσει σχετικά. Με την εξέλιξη αυτή ισχυροποιείται ακόμα περισσότερο ο Ρέππας, καθώς αποκτά πλέον… άμεση πρόσβαση στην εκλογική «προίκα» του Πετράν… Σελ. 64

    Greek Alert

    * Κουφάλες το greekalert είναι εδώ! * ΕΙΧΑΝ ΜΕΤΑΤΡΕΨΕΙ ΣΕ ΣΚΟΥΠΙΔΟΤΟΠΟ ΤΟΥΣ ΤΑΦΟΥΣ ΤΩΝ «ΕΠΤΑ ΕΠΙ ΘΗΒΑΣ» * ''300'' - Τιμή. Καθήκον. Δόξα. Μάχη. Νίκη * ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟ, ΒΟΥΛΑΓΡΟΙ & ΒΙΒΛΙΟ ΙΣΤΟΡΙΑΣ Γ' ΛΥΚΕΙΟΥ 2ο Μέρος

    Εφαγαν 100.000 � με εικονικές συνταγογραφήσεις φαρμακεία στην Ήπειρο

    Εφαγαν 100.000 � με εικονικές συνταγογραφήσεις φαρμακεία στην Ήπειρο!epirusgate.blogspot.com

    Παιδιά και Δάσκαλοι «Καλή Χρονιά»!...

    Παιδιά και Δάσκαλοι «Καλή Χρονιά»!... Του Καθηγητή ΓΙΩΡΓΟΥ ΠΙΠΕΡΟΠΟΥΛΟΥ Δευτέρα, 13 του Σεπτέμβρη με τον καθιερωμένο σχολικό Αγιασμό έρχονται στο προσκήνιο χτυποκάρδια, αγωνίες, χαρές και προσδοκίες με το ξεκίνημα της νέας σχολικής χρονιάς και φέτος την ίδια μέρα αρχίζουν για τα “πρωτάκια” της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης οι εγγραφές στα οικεία τμήματα. Βάζω υπότιτλο Απογαλακτισμός, Δικαιοσύνη, Υπομονή, Αγάπη και ως συνταξιούχος πλέον Πανεπιστημιακός δάσκαλος καταθέτω από το blog συμβουλές σε παιδιά, γονείς, συγγενείς και συναδέλφους στο ξεκίνημα της Νέας Χρονιάς. Ομολογώ ότι για τα «πρωτάκια» και τους γονείς τα χτυποκάρδια έχουν μέσα τους την ανυπέρβλητη γοητεία και δυσκολία του πώς θα αποχωρισθεί η μανούλα τον κανακάρη ή την κανακάρισσα της, πώς θα φανεί στα παιδιά ο κόσμος του σχολείου όπου θα πρέπει να υποταχθούν σε νέους κανόνες, να μάθουν να συνυπάρχουν με ένα τσούρμο άλλα παιδάκια να δεχθούν ότι δεν είναι ΟΛΑ δικά τους, ότι στο σχολείο ΔΕΝ πρόκειται να ικανοποιηθούν όλες οι επιθυμίες τους όπως συνέβαινε μέχρι τώρα στο σπίτι τους; Η συμβουλή μου στους γονείς είναι απλή: ΑΠΟΓΑΛΑΚΤΙΣΜΟΣ! Κόψτε τον συμβολικό «ομφάλιο λώρο» και αφήστε το παιδί σας να ενταχθεί στην ομάδα, να απελευθερωθεί από την οικο-οικειοστρέφεια που άθελά μας γονείς και συγγενικό περιβάλλον καλλιεργούμε. Τη νεότερη στην ηλικία και σχετικά άπειρη δασκάλα, αυτήν που θα κληθεί, όπως το θέλει και ο ποιητής μας, «να σμιλέψει ψυχές» θα συμβούλευα να μάθει ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ! Να μάθει να κρατά ίσες αποστάσεις καθώς θα σκύβει με αγάπη πάνω από όλα τα παιδιά, να ξεπεράσει τις δικές της ανθρώπινες υποκειμενικές αδυναμίες διαφορετικής αντιμετώπισης των παιδιών που η Πολιτεία της εμπιστεύθηκε. Για τους συναδέλφους της μέσης εκπαίδευσης οι συμβουλές μου υποχρεωτικά επικεντρώνονται στο ιδιόμορφα απαιτητικό θέμα της εφηβείας που ταλανίζει κάθε γενιά. Οι έφηβοι δεν αντιμετωπίζουν μόνο τις εγγενείς στα μαθήματα απαιτήσεις και δυσκολίες αλλά παράλληλα με ιδιαίτερη έμφαση απαιτήσεις ψυχοκοινωνικές καθώς οδεύουν από την παιδική στην εφηβική ηλικία. Στο κρίσιμο σταυροδρόμι της εφηβείας αρχίζουν οι υποκειμενικές δυσκολίες της αποδοχής ή απόρριψης του μυοσκελετικού και ψυχοσυναισθηματικού τους ΕΓΩ που ταυτίζεται με το πώς το ίδιο το παιδί "βλέπει" τον εαυτό του, πώς νομίζει ότι το βλέπουν οι άλλοι και κατά πόσο αισθάνεται ότι αυτό που ΕΙΝΑΙ βρίσκεται μέσα ή έξω από τα πρότυπα που το κοινωνικό σύστημα καθιερώνει και προβάλλει με τα ΜΜΕ. Η συμβουλή μου προς τους γονείς περικλείεται σε μια απλή αλλά ταυτόχρονα απαιτητική έννοια ..ΥΠΟΜΟΝΗ. Στους λιγότερο έμπειρους συναδέλφους της Μέσης εκπαίδευσης θα συνιστούσα να επιδείχνουν στον σύγχρονο έφηβο ΑΓΑΠΗ και ΑΝΟΧΗ την ίδια στιγμή που θα απαιτούν και προσήλωση σε κάποια πλαίσια ευπρέπειας. Στα παιδιά συνιστώ περισσότερη προσπάθεια για δημιουργικότητα και προσήλωση στην επίτευξη στόχων. Για γονείς παιδιών ΑΕΙ και ΤΕΙ τα οποία στις 13 Σεπτεμβρίου θα αρχίσουν να εγγράφονται στα τμήματα όπου πέτυχαν οι συμβουλές μου αφορούν στις αυξημένες προσδοκίες που δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα. Στην τριτοβάθμια εκπαίδευση προετοιμάζονται τα αυριανά στελέχη και οι ηγέτες του κοινωνικού και οικονομικού μας συστήματος. Το πτυχίο μόνο δεν εξασφαλίζει την επιθυμητή θέση εργασίας αλλά συνιστά το ΚΛΕΙΔΙ με το οποίο οι φοιτητές και οι φοιτήτριες θα ανοίξουν την πόρτα της προσωπικής τους κοινωνικής, οικονομικής και επαγγελματικής ανέλιξης. Και οι «δάσκαλοι» σε ΑΕΙ και ΤΕΙ απαιτείται (όσο και εάν μου θυμώσουν οι ιδιοκτήτες καφετεριών και «ορθάδικων» θα το πω) να επαναφέρουν τα παιδιά στα αμφιθέατρα και τις αίθουσες διδασκαλίας. Να συνεχίσουν άοκνα και δημιουργικά τις προσπάθειες για παραγωγική ζεύξη των γνώσεων και δεξιοτήτων που προσφέρει η τριτοβάθμια εκπαίδευση με τις απαιτήσεις της αγοράς εργασίας (με την οποία δέχομαι την διασύνδεση αλλά απορρίπτω ΚΑΤΗΓΟΡΗΜΑΤΙΚΑ την υποτέλεια) σε όλα τα γνωστικά αντικείμενα κορεσμένα με πληθώρα πτυχιούχων και στα μη…κορεσμένα!. Το 2010-2011 τα πράγματα είναι δύσκολα αλλά από βάθος καρδιάς σε παιδιά, γονείς και δασκάλους εύχομαι ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ!

    Περαίωση-σκούπα! Εφορία: ΠΡΟΣΔΟΚΙΑ ΓΙΑ ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΤΩΝ ΕΣΟΔΩΝ ΚΑΤΑ 2,5 ΔΙΣ. ΕΥΡΩ

    ΑΠΟ ΤΑ ΝΕΑ Ερχεται περαίωση δεκαετίας Ενα εκατ. ελεύθεροι επαγγελματίες θα κληθούν να κλείσουν εκκρεμότητες των ετών 2000- 2009 ΡΕΠΟΡΤΑΖ: Ελενα Λάσκαρη Σαρωτική περαίωση για το κλείσιμο εκκρεμών φορολογικών υποθέσεων της τελευταίας δεκαετίας προετοιμάζει το υπουργείο Οικονομικών φιλοδοξώντας να ενισχύσει τα δημόσια έσοδα με ποσό 2,5 δισ. ευρώ. Ο στόχος αύξησης των εσόδων κρίνεται ιδιαίτερα φιλόδοξος δεδομένης της οικονομικής συγκυρίας. Oι προσδοκίες όμως εξηγούνται αν ληφθεί υπ΄ όψιν ο σχεδιασμός τόσο για αναβίωση της περαίωσης εκκρεμών υποθέσεων της περιόδου 2000- 2006 όσο και μιας νέας περαίωσης εκκρεμών υποθέσεων για την περίοδο 2007- 2009. Ετσι, ένα εκατ. ελεύθεροι επαγγελματίες και επιχειρήσεις θα βρεθούν για μία ακόμη φορά αντιμέτωποι με τον εισπρακτικό μηχανισμό του υπουργείου Οικονομικών προκειμένου να κλείσουν τις εκκρεμότητες του παρελθόντος χωρίς έλεγχο, ενώ εξετάζεται και το ενδεχόμενο αναγκαστικής υπαγωγής στην περαίωση με την απειλή ποινών για όσους γυρίσουν την πλάτη στα ραβασάκια της Εφορίας. Από τα ραβασάκια γλιτώνουν μόνο όσοι οικειοθελώς προσέρχονταν τα τελευταία χρόνια στην Εφορία, επιλέγοντας την οδό της αυτοπεραίωσης παράλληλα με την υποβολή της φορολογικής τους δήλωσης. Διαβάστε όλο το άρθρο εδώ.

    ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΝΝΑ ΔΙΑΜΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ

    Συνάντηση της Υπουργού Παιδείας με τη Γενική Διευθύντρια της UNESCO [Flickr]

    Ομιλία ΥΕΘΑ κ. Ευ. Βενιζέλου στο Υπουργικό Συμβούλιο στη Θεσσαλονίκη

    10/9/2010, Ομιλία ΥΕΘΑ κ. Ευ. Βενιζέλου στο Υπουργικό Συμβούλιο στη Θεσσαλονίκη

    Η ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΣΕ ΤΙΤΛΟΥΣ

    Today at InfognomonPolitics * Η αυτοανακηρυγμένη Τουρκική Δημοκρατία της Βόρειας Κύπρου επιδιώκει να γίνει το Μεσογειακό «Λας Βέγκας» * Συγκρούσεις Κούρδων διαδηλωτών με την Αστυνομία στην Τουρκία * Congressional Report says Turkish Govt Managed Kurdish Opening Poorly * «Η Δύση δεν καταλαβαίνει την Τουρκία» * Ισχυρή έκρηξη σε αγορά στη Ρωσία * ΣΕΡΒΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ Καταγγελίες για «μυστική διπλωματία για το Κόσοβο» * Μάθημα δημοκρατίας τα Αρχαία Ελληνικά, για τους Γερμανούς.... * Από τη Δευτέρα η Μύρτις θα εκπέμπει το μήνυμά της στο αθηναϊκό κοινό * Τη «δυναμική υπέρβαση του Μνημονίου» ζητεί ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ * Τριτοκοσμική η ανταγωνιστικότητα της Ελλάδας * US soldiers 'killed Afghan civilians for sport and collected fingers as trophies' * «Ευρωσύνταγμα» α λα Τούρκα * Oλοκλήρωση προγράμματος εκσυγχρονισμού των φρεγατών κλάσης EΛΛΗ * Ο Σόρος δίνει χορηγία-μαμούθ για τα ανθρώπινα δικαιώματα * Στα 100 δολ. θέλει την τιμή του πετρελαίου ο OPEC * Συνάντηση για την προώθηση του Μπουργκάς - Αλεξανδρούπολη * Σε ελληνικά ομόλογα επενδύει η Νορβηγία * Η Κύπρος να ξεχάσει το βορρά και η Τουρκία την ένταξη * Σκηνές από το μέλλον μας; * Η απέλαση ενός Ελληνα δημοσιογράφου μετά τα Σεπτεμβριανά του '55 * Γερμανικό βραβείο στον Δανό σκιτσογράφο του Μωάμεθ * Ο τουρισμός μας χρειάζεται αναβάθμιση * Σημαντικός σύμμαχος της Αυστραλίας η Τουρκία * Tο ζήτημα δεν είναι «αν θα υπάρχει Κύπρος….», αλλά «αν θα υπάρχει Κυπριακή Δημοκρατία….» και «αν στην Κύπρο θα συνεχίσουν να υπάρχουν Έλληνες… * Ηταν ένας ωραίος ανασχηματισμός

    ΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ: ΠΡΟΤΕΙΝΩ ΔΗΜΑΡΑ ΓΙΑ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ

    Διαβαστε στο Διαδικτυακό τόπο της Αυτοδιοίκησης www.aftodioikisi.gr> ΤΙ ΔΗΛΩΣΕ Ο ΕΡΓΑΤΟΛΟΓΟΣ, ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΝΟΝΤΑΣ ΠΛΗΡΩΣ ΤΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΓΙΑ ΣΥΜΠΟΡΕΥΣΗ ΤΩΝ ΔΥΟ http://www.aftodioikisi.gr/controlItem.aspx?id=7981 ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: 1) ΣΤΑ "ΘΗΡΙΑ" ΤΟΥ ΠΕΙΡΑΙΑ Ο ΜΙΧΑΛΟΛΙΑΚΟΣ http://www.aftodioikisi.gr/controlItem.aspx?id=7980 2) Δ. ΕΛΕΥΣΙΝΑΣ: ΕΝΟΧΛΗΣΗ ΙΠΠΟΚΡΑΤΟΥΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΜΕΘΟΔΕΥΣΕΙΣ http://www.aftodioikisi.gr/controlItem.aspx?id=7978 3) ΕΣΡ: ΟΔΗΓΙΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΡΑΔΙΟΤΗΛΕΟΠΤΙΚΕΣ ΕΜΦΑΝΙΣΕΙΣ ΥΠΟΨΗΦΙΩΝ http://www.aftodioikisi.gr/controlItem.aspx?id=7982 4) ΚΟΝΤΑ ΣΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΤΟΥ Δ. ΠΕΙΡΑΙΑ Ο Γ. ΜΙΧΑΣ http://www.aftodioikisi.gr/controlItem.aspx?id=7975 5) Π. ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ: ΚΑΙ ΕΠΙΣΗΜΑ ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ Ο Μ. ΤΡΕΜΟΠΟΥΛΟΣ http://www.aftodioikisi.gr/controlItem.aspx?id=7983 6) ΔΗΜΟΣ ΣΥΚΕΩΝ: ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕ ΤΗΝ ΥΠΟΨΗΦΙΟΤΗΤΑ Ο ΔΑΝΙΗΛΙΔΗΣ http://www.aftodioikisi.gr/controlItem.aspx?id=7979 7) ΜΕ ΤΟΥΣ Μ. ΜΠΟΛΑΡΗ ΚΑΙ Γ. ΜΠΟΥΤΑΡΗ ΓΕΥΜΑΤΙΣΕ Ο Γ. ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ http://www.aftodioikisi.gr/controlItem.aspx?id=7977 8) Δ. ΚΑΛΑΜΑΡΙΑΣ: ΚΑΙ ΕΠΙΣΗΜΑ ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ Ο Θ. ΜΠΑΚΟΓΛΙΔΗΣ http://www.aftodioikisi.gr/controlItem.aspx?id=7973 9) Δ. ΤΡΙΦΥΛΙΑΣ: ΤΟΝ Κ. ΚΟΛΙΑ ΣΤΗΡΙΖΕΙ Η ΝΔ http://www.aftodioikisi.gr/controlItem.aspx?id=7974 10) ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ: ΟΙ ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ ΣΤΙΣ 13 ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ 325 ΔΗΜΟΥΣ - Η ΛΙΣΤΑ ΕΠΙΚΑΙΡΟΠΟΙΕΙΤΑΙ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ http://www.aftodioikisi.gr/controlItem.aspx?id=7720 ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ GR: ΑΠΟΚΕΝΤΡΩΣΗ ΜΕ ΕΝΑ ΚΛΙΚ (ΤΙΜΗΤΙΚΗ ΔΙΑΚΡΙΣΗ ΙΔΡΥΜΑΤΟΣ ΜΠΟΤΣΗ 2010)

    ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΤΟ Ε-PONTOS

    * ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΠΟΝΤΙΩΝ ΕΛΕΥΣΙΝΑΣ «ΝΕΑ ΤΡΑΠΕΖΟΥΝΤΑ» * ΠΟΝΤΙΑΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ «ΠΑΝΑΓΙΑ ΣΟΥΜΕΛΑ» * ΧΟΡΕΥΤΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ ΠΟΝΤΙΩΝ «ΣΕΡΡΑ» * ΕΝΩΣΗΣ ΠΟΝΤΙΩΝ ΜΕΛΙΣΣΙΩΝ ΑΤΤΙΚΗΣ * Ποντιακή γιορτή και αδελφοποίηση των σωματείων!