Σάββατο 30 Μαΐου 2009

ΒΙΒΛΙΟΠΡΟΤΑΣΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΤΑΞΙΔΕΥΤΗ

ΧΡΟΝΟΤΑΞΙΔΕΥΤΕΣ
Σειρά: Χρονοταξιδευτές
Τίτλοι Βιβλίων: Σωκράτης, Αριστοτέλης, Καζαντζάκης, Θεόφιλος
Συγγραφέας: Ειρήνη Καμαράτου - Γιαλλούση
Σελίδες: 32 Τιμή: 6,27 ευρώ
Με τη βοήθεια δυο μικρών ηρώων, του Γιώργου και της Μαίρης, και μέσα από ένα γοητευτικό ταξίδι στο παρελθόν, οι νεαροί μας αναγνώστες έχουν την ευκαιρία να συναντήσουν μεγάλες προσωπικότητες του παρελθόντος:
Τον Αριστοτέλη, τον Σωκράτη, τον Καζαντζάκη, τον Θεόφιλο!
Ζουν στιγμές της καθημερινής τους ζωής, εξερευνούν τα λόγια, τις ιδέες και τις σκέψεις τους, παρακολουθούν πώς όλα αυτά μπορούν να αλληλεπιδρούν με το σημερινό τους κόσμο, με το παρόν τους, βιώνουν ό,τι ονομάζουμε «διαχρονική αξία».
Και όλα αυτά με όχημα τα βιβλία της σειράς Χρονοταξιδευτές... ένα πρωτότυπο, παιδαγωγικό εργαλείο, που δημιουργήθηκε με στόχο να συστήσει στο παιδικό αναγνωστικό κοινό μεγάλες προσωπικότητες του πολιτισμικού μας παρελθόντος, με έναν τρόπο δυναμικό και δημιουργικό, κατάλληλο να κινητοποιήσει την παιδική σκέψη.
Αποδεσμεύοντας τον νεαρό αναγνώστη από το ρόλο του παθητικού δέκτη μιας τυποποιημένης, συχνά μη κατανοητής, γνώσης, οι Χρονοταξιδευτές προτείνουν καινούργιες διαδρομές βιωματικής προσέγγισης του παρελθόντος, αισθητοποίησης του κοινωνικού και ιστορικού περιβάλλοντος μέσα στο οποίο οι προσωπικότητες αυτές έζησαν, δραστηριοποιήθηκαν και έγιναν αυτό που σήμερα ονομάζουμε «μεγάλες»!
Σας περιμένουμε στην 6η Διεθνή Εκθεση Βιβλίου στο Περίπτερο 13 stand 1 για να μιλήσουμε για το δικό σας βιβλίο!

ΒΙΒΛΙΟΠΡΟΤΑΣΕΙΣ

"Το Βατραχάκι που ήθελε να είναι νούφαρο"
ΕΙΚΟΝΟΓΡΑΦΗΣΗ:Πέτρος Μπουλούμπασης
Περιγραφή:
Το βατραχάκι είναι λυπημένο. Νομίζει ότι δεν είναι ωραίο πλασματάκι.
Δε μοιάζει καθόλου με τα πανέμορφα, κάτασπρα νούφαρα της λίμνης.
Θα προτιμούσε να είχε γεννηθεί κι αυτό νούφαρο και όχι βάτραχος.
Όμως, η οικογένειά του προσπαθεί να το πείσει ότι έχει άδικο.
Γιατί, μπορεί το κάθε πλάσμα στη φύση να είναι διαφορετικό, αλλά όλα έχουν τις χάρες τους και μαζί μπορούν και πρέπει να ζουν χαρούμενα κι αρμονικά στον κόσμο που έπλασε ο Θεός γι΄αυτά.
Οι εκδόσεις ΔΙΑ ΒΙΟΥ σας περιμένουν στην 6η Διεθνή Εκθεση Βιβλίου στο περίπτερο 13 stand 26.

Η Κυπριακή Δημοκρατία έχει το αυτονόητο κυριαρχικό δικαίωμα να εκμεταλλεύεται τους φυσικούς πόρους της

ΑΠΟ ΤΟ Ινφογνώμων Πολιτικά Ο Εκπρόσωπος του Υπουργείου Εξωτερικών της Ελλάδας, Γρηγόρης Δελαβέκουρας, κληθείς να σχολιάσει τη σημερινή ανακοίνωση του τουρκικού Υπουργείου Εξωτερικών ως προς το δικαίωμα της Κυπριακής Δημοκρατίας να πραγματοποιεί έρευνες υδρογονανθράκων στις θαλάσσιες ζώνες της, χαρακτήρισε μη παραγωγική τη στάση του, που αντιβαίνει στους κανόνες του Διεθνούς Δικαίου της Θάλασσας και με κανένα τρόπο δεν μπορεί να θίξει κυριαρχικά δικαιώματα και αρμοδιότητες που θεμελιώνονται στο Διεθνές Δίκαιο

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΑΠΟ ΤΟ E-PONTOS

Εφυγε ξαφνικά ο «Μr Lambros»

ΑΠΟ ΤΟ ΕΘΝΟΣ
Ενας σπουδαίος πατριώτης, σημαντικός δημοσιογράφος και κυρίως ένας καλός και χαμογελαστός άνθρωπος, ο γνωστός για δύο δεκαετίες στο Στέιτ Ντιπάρτμεντ και στον Λευκό Οίκο με το μικρό του όνομα, ο «Μr. Lambros», ο Λάμπρος Παπαντωνίου έχασε τη μάχη για τη ζωή στην Ουάσιγκτον σε ηλικία μόλις 64 χρόνων.
Ο Λάμπρος Παπαντωνίου για χρόνια διαπιστευμένος ανταποκριτής στον Λευκό Οίκο, στο Πεντάγωνο και στο Στέιτ Ντιπάρτμεντ έδωσε δεκάδες αφανείς μάχες για τα εθνικά θέματα. Με την ηπιότητα του χαρακτήρα του κέρδιζε ακόμη και τους «αντιπάλους» και είναι χαρακτηριστικό ότι υπήρξε από τους πλέον αγαπητούς ξένους δημοσιογράφους στην Ουάσιγκτον, όπου ακόμη και στα μπρίφινγκ του Στέιτ Ντιπάρτμεντ ή του Λευκού Οίκου όλοι τον αποκαλούσαν με το μικρό του όνομα. Ομηρικές έχουν μείνει οι αντιπαραθέσεις του με τον τότε εκπρόσωπο του Στέιτ Ντιπάρτμεντ και μετέπειτα αναπληρωτή υπουργό Εξωτερικών Νίκολας Μπερνς για το θέμα των Ιμίων, όπου ο «Μr. Lambros» με επιμονή και επιχειρήματα υποχρέωσε πολλές φορές τον Αμερικανό αξιωματούχο να αναδιπλώνεται. Σπουδαίες ήταν οι αποκαλύψεις του για το Κυπριακό, τα Βαλκάνια αλλά και για αμυντικά θέματα, που δημοσιεύθηκαν στο «Ποντίκι» και στον «Ελεύθερο Τύπο», του οποίου παρέμεινε ανταποκριτής μέχρι τον θάνατό του, ενώ ιστορικής άξιας είναι το βιβλίο του με όλα τα απόρρητα έγγραφα για τις ελληνοτουρκικές διαπραγματεύσεις του 1979.

Άφαντος με τρία εκατ. δολάρια στη Νότια Αμερική

ΑΠΟ ΤΑ ΝΕΑ Αποφάσισαν... προληπτικές συλλήψεις μετά το νέο φιάσκο με τον Χρ. Καραβέλα Άφαντος με τρία εκατ. δολάρια στη Νότια Αμερική Το ΠΑΣΟΚ επιρρίπτει τις ευθύνες στην κυβέρνηση ΔΗΜΟΣΙΕΥΘΗΚΕ: Παρασκευή 29 Μαΐου 2009 Τελευταία ενημέρωση: 30/05/2009 00:23Σε χώρα της Νότιας Αμερικής με τρία εκατομμύρια δολάρια και αγορά πολυτελούς ακινήτου πέταξε ο πρώην ισχυρός άντρας της Ζίμενς, Χρήστος Καραβέλας, όπως φαίνεται από ανακοίνωση του υπουργού Δικαιοσύνης. Η νέα «απόδραση» και το φιάσκο που προκάλεσε ανάγκασε τον ανακριτή να διατάξει την… προληπτική σύλληψη δύο άλλων στελεχών της εταιρείας, στα οποία μόλις το μεσημέρι της Παρασκευής είχε δώσει προθεσμία ν’ απολογηθούν μετά τις ευρωεκλογές. Ο πρώην οικονομικός διευθυντής της Ζίμενς, Χρήστος Καραβέλας, προετοίμαζε μεθοδικά τη φυγή του στο εξωτερικό τη στιγμή που επιχειρούσε να φανεί συνεπής απέναντι στη Δικαιοσύνη. Και χθες που επρόκειτο ν’ απολογηθεί στον ανακριτή είχε γίνει άφαντος. Η νέα γκάφα προκάλεσε τις έντονες αντιδράσεις στελεχών της αντιπολίτευσης, αναγκάζοντας τον υπουργό Δικαιοσύνης, Νικ. Δένδια, να εκδώσει ανακοίνωση στην οποία περιέχονται αποκαλυπτικά στοιχεία για το σχέδιο που είχε καταστρώσει ο Χρ. Καραβέλας. Διαβάστε όλο το άρθρο εδώ.

Στο Καρφί του Σαββατοκύριακου Σάββατο 30 Μαϊου 2009

H ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΕΚΔΟΣΗ ΤΕΥΧΟΣ 416 ΣΑΒΒΑΤΟ 30 ΜΑΪΟΥ 2009 TO ΣΧΟΛΙΟ ΤΟΥ ΕΚΔΟΤΗ Παπαγαλάκια και γαλάζιοι μπούφοι Από την εποχή με το τζιπ του Τζαννετάκου είχαμε να… απολαύσουμε ηλίθια διαφήμιση της Νέας Δημοκρατίας.
Ευτυχώς ήρθαν τα παπαγαλάκια και μας αποζημίωσαν.
Λέγεται ότι η πατρότητα της ιδέας ανήκει στον βιαίως αποσυρθέντα από το προσκήνιο Θόδωρο Ρουσόπουλο και είχε μείνει στα συρτάρια μέχρι να σιτέψει.
Πρόκειται για ευλογοφανή εκδοχή, αν κρίνει κάποιος από τη γενική τάση της καραμανλικής κυβέρνησης να καταλογίζει στους άλλους τα δικά της αμαρτήματα.
Ακριβώς όπως ο κ. Καραμανλής καταγγέλλει τους άλλους για… λαϊκισμό, πεδίο στο οποίο ο ίδιος έχει δρέψει δάφνες, έτσι κι ο τέως πανίσχυρος γκουρού της επικοινωνίας ήταν φυσικό να σκεφτεί τα παπαγαλάκια με τα οποία πορεύτηκε τόσον καιρό.
Απλώς τους άλλαξε το χρώμα. Σελ.2 Ο λύκος Καραμανλής παριστάνει τώρα το αρνάκι Και ξαφνικά ο λύκος έγινε αρνάκι.
Ο Καραμανλής που κραύγαζε από τις εξέδρες, μετατράπηκε ως εκ θαύματος σε έναν ήπιο και συναινετικό πολιτικό, που προσπαθούσε να πείσει τους τηλεθεατές ότι είναι ένας απ’ αυτούς. Το τέχνασμα επελέγη όταν διαπιστώθηκε ότι η πόλωση δεν συσπειρώνει την εκλογική βάση της Ν.Δ. Κι ο πρωθυπουργός άφησε τη μάσκα του σκληρού και φόρεσε το προσωπείο του μεγάθυμου. Μάταιος κόπος!
Κάτω από την προβιά του προβάτου διακρίνονταν καθαρά τα δόντια του λύκου…
Η πρώτη τηλεοπτική συνέντευξη του κ. Καραμανλή δημοσιογραφικά δεν έδωσε είδηση. Πολιτικά δεν προκάλεσε καμία αίσθηση.
Επικοινωνιακά μπορεί να έπεισε μόνο όσους θα είχαν πεισθεί και πριν τον παρακολουθήσουν. Έδειξε για μία ακόμη φορά ότι διαθέτει μεγάλη ευχέρεια λόγου, αλλά στην προσπάθειά του να παίξει τον καινούργιο ρόλο του και να εξαπατήσει τους αφελείς, το παράκανε. Σελ. 12 και Σελ. 13 Πάνω από 4 μονάδες μπροστά το ΠΑΣΟΚ στα γκάλοπ Όσο πλησιάζει η ώρα της αλήθειας, δηλαδή της κάλπης, οι υπεύθυνοι των εταιρειών δημοσκοπήσεων δείχνουν ακόμη μεγαλύτερη… προσοχή στην ανακοίνωση των αποτελεσμάτων.
Οι δεσμεύσεις με τα μεγάλα συμφέροντα και τα παιχνίδια με την πολιτική εξακολουθούν να ισχύουν, αλλά οι εκλογές απέχουν ελάχιστα και είναι φυσικό οι γκαλοπατζήδες να ενδιαφέρονται για την αξιοπιστία τους – ειδικά σε μια περίοδο που όλα δείχνουν ότι θα σημειωθούν ανατροπές.
Όπως έχουν προσέξει οι αναγνώστες, τον τελευταίο καιρό οι περισσότερες έρευνες συμπίπτουν ως προς τα κρίσιμα στοιχεία, όπως είναι η πρόθεση ψήφου, τα ποσοστά συσπείρωσης των κομμάτων κ.ά. Παλαιότερα οι εκτιμήσεις των δημοσκοπήσεων διέφεραν σημαντικά και κατά σύμπτωση (;) τα αποτελέσματα συνέπιπταν με τους ευσεβείς πόθους εκείνων που πλήρωναν για την έρευνα. Σελ. 16 και Σελ. 17 Ψάχνουν να βρουν του… Βοτανικού το μάγκα ΤΙ ΚΡΥΒΟΥΝ ΟΙ ΠΑΡΑΙΤΗΣΕΙΣ ΤΩΝ ΜΕΓΑΛΟΜΕΤΟΧΩΝ ΤΟΥ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΥ Γρηγόρη Μπιθικώτση τραγουδάνε εσχάτως στον Παναθηναϊκό.…
«Του Βοτανικού ο μάγκας», για την ακρίβεια…
Και το ζητούμενο είναι ποιος θα εξελιχθεί σε «μάγκα» μιας υπόθεσης, που μοιάζει δύσκολη, και σε ένα γήπεδο με πολλούς και ισχυρούς παίκτες…
Ο Ανδρέας Βγενόπουλος, ο Τζίγγερ (Γιάννης Βαρδινογιάννης), ο Νίκος Πατέρας και ο Παύλος (μετά του Αθανασίου) Γιαννακόπουλος μπήκαν σε ένα δύσκολο χορό, αυτόν της πολυμετοχικότητας, και είναι αναγκασμένοι πλέον να τον χορέψουν με προσεκτικά βήματα, δεδομένου ότι υπάρχει και ισχυρό διακύβευμα.
Το γήπεδο στο Βοτανικό, που φαίνεται ακόμη μετέωρο και με πολύπλοκα και δισεπίλυτα προβλήματα, καθώς εμπλέκονται μέτοχοι, σχέδια επιχειρηματιών, όπως του κ. Βωβού, πολιτικοί (με τον Αλέξη Τσίπρα πρώτο-πρώτο, αν και η υπόθεση αυτή του έκανε μεγάλη ζημιά), ο δήμος της Αθήνας και φυσικά το Συμβούλιο της Επικρατείας…
Ο κ. Βγενόπουλος θα επαναλαμβάνει σε κάθε ευκαιρία ότι το δικό του πρόβλημα είναι να χτιστεί το γήπεδο του Παναθηναϊκού.
Για το λόγο αυτόν, άλλωστε, φρόντισε να αγοράσει το όνομα του γηπέδου (της Μαρφίν δηλαδή) με 20 εκατ. ευρώ, όπως προαναφέρθηκε.
Για τα χρήματα αυτά υπάρχουν συμβόλαια και ρήτρες, αλλά δεν πρόκειται να μπει ευρώ αν δεν ξεκαθαριστεί το τοπίο με την Δικαιοσύνη. Σελ. 36 και Σελ. 37 στο πέταλο Κυκλοφορεί στη δημοσιογραφική και πολιτική πιάτσα το κουίζ:
«Ποιος είναι ο πρώην υπουργός που έστησε οφ-σορ εταιρεία στην Κύπρο, έβαλε στενό συνεργάτη του μέτοχο και διαχειριστή σε μια εφημερίδα που κυκλοφορεί δωρεάν, και άρχισε εδώ και καιρό να εισπράττει κρατικές διαφημίσεις που πλησιάζουν το ένα εκατομμύριο ευρώ;».
Το είδε πλέον ο κόσμος και στη συνέντευξη στο Μega –στον Πρετεντέρη– αλλά και στο λεγόμενο ντιμπέιτ!
Το είδε ο κόσμος και στις συγκεντρώσεις που έκανε αυτό τον καιρό. Θα το δει και την εβδομάδα που έρχεται.
Θα βλέπουμε έναν πρωθυπουργό που, ενώ είναι βουτηγμένος στη βρόμα, στα σκάνδαλα, στη διαφθορά, στην κλεψιά και στη συναλλαγή, αυτός και οι υπουργοί του θα βγαίνουν και θα κάνουν μαθήματα ηθικής και θα μοιράζουν και συγχωροχάρτια.
Ενώ βλέπει ο κ. Καραμανλής χρόνια τώρα ότι ένας λαός υποφέρει, βασανίζεται, είναι δυστυχισμένος, πεινά, κρέμεται η δουλειά του και η ζωή του από μια κλωστή, αυτός μοιράζει συγχωροχάρτια.
Αυτός ζει στην αναισθησία του.
Και ξεκουράζεται. Αναπαύεται.
Παρακολουθεί τα πράγματα και τις καταστάσεις από μακριά. Σελ. 72