Σάββατο 20 Οκτωβρίου 2012

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΤΟ ΣΚΛΗΡΥΝΣΗ ΚΑΤΑ ΠΛΑΚΑΣ

Του Δρ. Δ.ΚΟΥΝΤΟΥΡΗ
ΑΚΟΥΓΟΝΤΑΣ ΜΟΥΣΙΚΗ ΚΑΙ ΒΛΕΠΟΝΤΑΣ ΘΕΑΜΑ ΣΤΗ ΣΚΛΗΡΥΝΣΗ ΚΑΤΑ ΠΛΑΚΑΣ
ΣΚΛΗΡΥΝΣΗ ΚΑΤΑ ΠΛΑΚΑΣ ΚΑΙ ΠΟΡΦΥΡΙΕΣ

ΣΚΛΗΡΥΝΣΗ ΚΑΤΑ ΠΛΑΚΑΣ ΚΑΙ ΗΜΙΚΡΑΝΙΚΟ ΙΣΟΔΥΝΑΜΟ

ΡΕΥΜΑΤΙΚΟΣ ΠΥΡΕΤΟΣ ΚΑΙ ΣΚΛΗΡΥΝΣΗ ΚΑΤΑ ΠΛΑΚΑΣ

ΣΚΛΗΡΥΝΣΗ ΚΑΤΑ ΠΛΑΚΑΣ ΚΑΙ ΑΡΘΡΙΤΙΔΑ

ΣΚΛΗΡΥΝΣΗ ΚΑΤΑ ΠΛΑΚΑΣ, ΕΥΣΠΛΑΧΝΙΚΑ ΆΛΓΗ ΚΑΙ ΥΠΕΡΕΥΑΙΣΘΗΣΙΑ ΣΤΗΝ ΚΟΙΛΙΑΚΗ ΧΩΡΑ

ΣΠΙΝΘΗΡΟΒΟΛΟ ΣΚΟΤΩΜΑ ΣΤΗ ΣΚΛΗΡΥΝΣΗ ΚΑΤΑ ΠΛΑΚΑΣ

ΣΚΛΗΡΥΝΣΗ ΚΑΤΑ ΠΛΑΚΑΣ ΚΑΙ ΡΕΥΜΑΤΟΠΑΘΕΙΕΣ

18/10/1860 - ΠΥΡΠΟΛΗΣΗ ΤΩΝ ΘΕΡΙΝΩΝ ΑΝΑΚΤΟΡΩΝ TOY ΠΕΚΙΝΟΥ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΟΜΗ ΤΟΥ ΕΛΓΙΝ

Λίμνη Κερκίνη: ένας επίγειος παράδεισος!

Λίμνη Κερκίνη: 79€ ένα 3ήμερο για 2 άτομα με πρωινό 
Λίμνη Κερκίνη: 79€ ένα 3ήμερο για 2 άτομα με πρωινό. Μια τοποθεσία απαράμιλλης φυσικής ομορφιάς σας περιμένει να την εξερευνήσετε με ορμητήριο τα δωμάτια που σας προσφέρουμε.Καταπληκτική τιμή που πρέπει να εκμεταλλευτείτε !
Λίμνη Κερκίνη: 99€ ένα 4ήμερο για 2 άτομα με πρωινό

Λίμνη Κερκίνη: 99€ ένα 4ήμερο για 2 άτομα με πρωινό.Μια τοποθεσία απαράμιλλης φυσικής ομορφιάς σας περιμένει να την εξερευνήσετε με ορμητήριο τα δωμάτια που σας προσφέρουμε.Καταπληκτική τιμή που πρέπει να εκμεταλλευτείτε !

Η ενηλικίωση του κινήματος απευθείας διάθεσης

Ημερίδα- Δημόσια διαβούλευση
 με θέμα:  
«Η ενηλικίωση του κινήματος  απευθείας διάθεσης –
αυτοπροσδιορισμός των αρχών και των στόχων του».
Tο Αγροτικό Παντοπωλείο Καλαμαριάς, που δρα στα πλαίσια  της απευθείας διάθεσης προϊόντων - παράκαμψης μεσαζόντων, διοργανώνει ημερίδα με θέμα:
«Η ενηλικίωση του κινήματος απευθείας διάθεσης – αυτοπροσδιορισμός των αρχών και των στόχων του».
Στην ημερίδα καλούνται όλες οι  ομάδες της πόλης που δραστηριοποιούνται ή θα ήθελαν να δραστηριοποιηθούν, στα πλαίσια του κινήματος απευθείας διάθεσης, ομάδες παραγωγών,  συνεταιρισμοί και παραγωγοί, προκειμένου μέσα από έναν δημόσιο διάλογο και διαβούλευση να προσδιοριστούν τα χαρακτηριστικά, οι αρχές και οι στόχοι του κινήματος.
Οι δράσεις απευθείας διάθεσης, πληθαίνουν στην πόλη μας και ίσως είναι η στιγμή να συναντηθούμε, να συζητήσουμε και να επιχειρήσουμε τον αυτοπροσδιορισμό του κινήματος.
Αν η συνεργασία και ο συντονισμός των ομάδων και των δράσεών τους μπορεί να σημαίνει την ενηλικίωση του κινήματος προς μία ουσιαστική παρέμβαση και αμφισβήτηση της κατεστημένης λειτουργίας της αγοράς, αυτό μπορεί να επιτευχθεί αν δεν συμφωνήσουμε τις αρχές και τους στόχους του;
Ξεκινώντας από αυτό το ερώτημα το Αγροτικό Παντοπωλείο Καλαμαριάς προσκαλεί όλους όσους θέλουν να συμβάλλουν, στην ημερίδα- δημόσια διαβούλευση που θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή  21 Οκτωβρίου 11.00 το πρωί, στο χώρο των «Κοιτώνων» του πρώην στρατοπέδου Κόδρα .
Παρακαλούμε δηλώστε συμμετοχή στο email: agropankalamarias@gmail.com ή στο τηλέφωνο 6947705491 (Vodafone) δηλώνοντας και τον αριθμό συμμετεχόντων από κάθε ομάδα, για τη διευκόλυνση της διοργάνωσης.
Η συντονιστική ομάδα του Αγροτικού Παντοπωλείου Καλαμαριάς  

Ανακαλύφθηκε πλανήτης στο πλησιέστερο στη Γη αστρικό σύστημα!!! - Ο φασματογράφος HARPS ανίχνευσε εξωπλανήτη στο μέγεθος της Γης σε τροχιά γύρω από το Άλφα Κενταύρου Β

Ανακαλύφθηκε πλανήτης στο πλησιέστερο στη Γη αστρικό σύστημα
Ο φασματογράφος HARPS ανίχνευσε εξωπλανήτη στο μέγεθος της Γης σε τροχιά γύρω από το Άλφα Κενταύρου Β

Ομάδα Ευρωπαίων αστρονόμων ανακάλυψαν πλανήτη με περίπου την μάζα της Γης σε τροχιά γύρω από ένα άστρο του συστήματος Άλφα Κενταύρου, του πλησιέστερου συστήματος στη Γη. Πρόκειται για τον μικρότερο εξωπλανήτη που ανακαλύφθηκε σε τροχιά γύρω από ένα άστρο παρόμοιο με τον Ήλιο και ανακαλύφθηκε μέσω του φασματογράφου HARPS του τηλεσκοπίου των 3.6 μέτρων στο αστεροσκοπείο La Silla. Τα αποτελέσματα της έρευνας δημοσιεύονται σήμερα στο περιοδικό Nature.

Ο Άλφα Κενταύρου είναι ένα από τα λαμπρότερα άστρα στον νότιο ουρανό και το πλησιέστερο αστρικό σύστημα στη Γη σε απόσταση μόνο 4,3 ετών φωτός. Πρόκειται στην πραγματικότητα για ένα τριπλό σύστημα: δύο άστρα (τα Άλφα Κενταύρου Α και Β) παρόμοια με τον Ήλιο σε μικρή απόσταση μεταξύ τους, και ένα πιο μακρινό και κοκκινωπό άστρο, τον Εγγύτατο του Κενταύρου [1]. Από τον 19ο αιώνα οι αστρονόμοι υπέθεταν για πλανήτες σε τροχιά γύρω από αυτά τα άστρα, το πλησιέστερο στο Ηλιακό Σύστημα μέρος κατάλληλο για ζωή, αλλά έρευνες ολοένα και πιο ακριβείς απέβησαν άκαρπες. Μέχρι τώρα.
“Οι παρατηρήσεις μας, διάρκειας άνω των τεσσάρων ετών, μέσω του φασματογράφου HARPS έδειξαν ένα πολύ μικρό αλλά αληθινό σημάδι ενός πλανήτη σε τροχιά γύρω από τον Άλφα Κενταύρου Β, κάθε 3,2 ημέρες”δηλώνει ο Xavier Dumusque, επικεφαλής ερευνητής. “Πρόκειται για μια εξαιρετική ανακάλυψη που ώθησε την τεχνική μας στο όριο!”
Η ομάδα ανίχνευσε τον πλανήτη μέσω των απειροελάχιστων ταλαντώσεων στην κίνηση του Άλφα Κενταύρου Β, που οφείλονται στην βαρυτική έλξη του πλανήτη [2]. Η επίδραση είναι τόσο μικρή στην κίνηση του άστρου (περίπου 51 εκατοστά το δευτερόλεπτο) που συγκρίνεται με την ταχύτητα μπουσουλήματος ενός μωρού. Πρόκειται για την υψηλότερη ακρίβεια που επιτεύχθηκε έως τώρα με αυτή τη μέθοδο.
Το Άλφα Κενταύρου Β είναι παρόμοιο με τον Ήλιο, ελαφρώς μικρότερο και λιγότερο φωτεινό. Ο νέος πλανήτης με μάζα λίγο περισσότερο από ότι η Γη [3], βρίσκεται σε απόσταση έξι εκατομμυρίων χιλιομέτρων από το άστρο, πολύ πιο κοντά από την απόσταση Ερμή - Ήλιου, ενώ το άλλο άστρο του συστήματος, το Άλφα Κενταύρου Α, βρίσκεται εκατοντάδες φορές πιο μακριά, αλλά εξακολουθεί να είναι ένα πολύ λαμπρό αντικείμενο στον ουρανό του πλανήτη.
Η ίδια ομάδα ανακάλυψε τον πρώτο εξωπλανήτη σε τροχιά γύρω από ένα άστρο σαν τον Ήλιο το 1995 και από τότε υπήρξαν 800 επιβεβαιωμένες ανακαλύψεις. Οι περισσότεροι όμως ήταν πολύ μεγαλύτεροι από την Γη και αρκετοί στο μέγεθος του Δια [4]. Η πρόκληση που αντιμετωπίζουν τώρα οι αστρονόμοι είναι η ανίχνευση και η εξακρίβωση ενός πλανήτη στο μέγεθος της Γης, που βρίσκεται στην κατοικήσιμη ζώνη [5] του άστρου του. Το πρώτο βήμα έχει ήδη πραγματοποιηθεί [6].
“Είναι ο πρώτος πλανήτης παρόμοιος με την Γη που ανακαλύφθηκε σε τροχιά γύρω από ένα άστρο σαν τον Ήλιο. Βρίσκεται πολύ κοντά στο άστρο και η θερμοκρασία θα είναι πολύ υψηλή για ζωή, όπως την ξέρουμε”, προσθέτει ο Stephane Udry, μέλος της ομάδας, “αλλά μπορεί κάλλιστα να είναι μόνο ένας πλανήτης σε ένα σύστημα περισσοτέρων. Άλλα αποτελέσματα του φασματογράφου και νέες ανακαλύψεις από το τροχιακό τηλεσκόπιο Kepler, δείχνουν ξεκάθαρα ότι η πλειοψηφία των μικρών πλανητών βρίσκεται σε τέτοια συστήματα.”
“Το αποτέλεσμα της έρευνας αντιπροσωπεύει ένα σημαντικό βήμα προς την ανίχνευση μιας δίδυμης Γης στην γειτονιά του Ήλιου. Ζούμε συναρπαστικές στιγμές!” καταλήγει ο Xavier Dumusque.
Σημειώσεις

[1] Τα σώματα ενός πολλαπλού αστρικού συστήματος ονομάζονται με σειρά φωτεινότητας. Ο Άλφα Κενταύρου Α είναι ο φωτεινότερος, ακολουθεί ο Άλφα Κενταύρου Β και ο τρίτος είναι ο αρκετά αμυδρότερος Άλφα Κενταύρου C, ο Εγγύτατος Κενταύρου, το κοντινότερο άστρο στη Γη.
[2] Ο φασματογράφος HARPS μετρά την ακτινική ταχύτητα ενός άστρου (η ταχύτητα προς ή μακριά από τη Γη) με εξαιρετική ακρίβεια. Ένας πλανήτης σε τροχιά γύρω από ένα άστρο προκαλεί την κίνηση αυτή στο άστρο όπως φαίνεται από την Γη. Λόγω του φαινομένου Ντόπλερ, η αλλαγή στην ακτινική ταχύτητα προκαλεί μια μετατόπιση του φάσματος του άστρου προς μεγαλύτερα μήκη κύματος καθώς απομακρύνεται (ερυθρή μετατόπιση, redshift) και μια μετατόπιση προς μικρότερα μήκη κύματος (μετατόπιση προς το ιώδες, blueshift) καθώς πλησιάζει προς την Γη. Η απειροελάχιστη μετατόπιση του φάσματος μπορεί να ανιχνευθεί με έναν φασματογράφο υψηλής ευκρίνειας όπως ο HARPS και χρησιμοποιείται για να συναχθεί η παρουσία ενός πλανήτη.
[3] Χρησιμοποιώντας την μέθοδο της ακτινικής ταχύτητας, οι αστρονόμοι μπορούν να υπολογίσουν μόνο ελάχιστη μάζα για τον πλανήτη καθώς ο υπολογισμός εξαρτάται και από την κλίση του επιπέδου τροχιάς σε σχέση με την γραμμή θέασης, η οποία είναι άγνωστη. Στατιστικά όμως η ελάχιστη μάζα είναι συχνά κοντά στην πραγματική μάζα του πλανήτη.
[4] Η αποστολή Kepler της NASA ανακάλυψε 2300 υποψήφιους πλανήτες χρησιμοποιώντας την μέθοδο της διάβασης. Ερευνώντας δηλαδή για την μικρή πτώση στην φωτεινότητα ενός άστρου καθώς ο πλανήτης περνάει από μπροστά του και κρύβει ένα μέρος από το φως του. Η πλειοψηφία των πλανητών που ανακαλύφθηκαν με την μέθοδο αυτή βρίσκονται πολύ μακριά, ενώ οι πλανήτες που ανακάλυψε ο HARPS βρίσκονται σε κοντινά άστρα, με την νέα ανακάλυψη να είναι η πλησιέστερη. Αυτό καθιστά τέτοιους πλανήτες καλύτερους στόχους για περαιτέρω παρατηρήσεις, όπως η εξακρίβωση της σύστασης της ατμόσφαιρας τους.
[5] Η κατοικήσιμη ζώνη είναι μια στενή δακτυλιοειδής περιοχή γύρω από ένα άστρο όπου το νερό μπορεί να βρίσκεται σε υγρή μορφή εάν οι συνθήκες είναι κατάλληλες.
[6] Ο φασματογράφος ESPRESSO (Echelle SPectrograph for Rocky Exoplanet and Stable Spectroscopic Observations) θα εγκατασταθεί στο Πολύ Μεγάλο Τηλεσκόπιο (VLT) του ESO. Βρίσκεται στην φάση του τελικού σχεδιασμού και θα ξεκινήσει την λειτουργία του το 2016 με 2017. Θα έχει ακρίβεια στην ακτινική ταχύτητα της τάξης των 0,35 χιλιομέτρων ανά ώρα. Συγκριτικά, η Γη επιφέρει 0,32 χιλιόμετρα ανά ώρα ακτινική ταχύτητα στον Ήλιο. Τέτοια υψηλή ανάλυση θα επιτρέψει στον ESPRESSO την ανακάλυψη πλανητών σαν τη Γη στην κατοικήσιμη ζώνη των άστρων τους.
Η έρευνα παρουσιάζεται στο περιοδικό Nature της 17ης Οκτωβρίου με τίτλο “An Earth mass planet orbiting Alpha Centauri B”
Περισσότερες πληροφορίες
Το 2012 συμπληρώνονται 50 χρόνια από την ίδρυση του Ευρωπαϊκού Νότιου Αστεροσκοπείου. Το ESO, (European Southern Observatory - Ευρωπαϊκό Νότιο Αστεροσκοπείο), αποτελεί τον κορυφαίο διακρατικό ερευνητικό οργανισμό για την αστρονομία στην Ευρώπη, και το πλέον παραγωγικό αστρονομικό παρατηρητήριο στον κόσμο.
Το ESO διαθέτει τις εξελιγμένες ερευνητικές εγκαταστάσεις του στους αστρονόμους. Υποστηρίζεται από 15 χώρες, την Αυστρία, το Βέλγιο, τη Βραζιλία, τη Γαλλία, τη Γερμανία, τη Δανία, την Ελβετία, το Ηνωμένο Βασίλειο, την Ισπανία, την Ιταλία, την Ολλανδία, τη Πορτογαλία, τη Σουηδία, τη Τσεχία και τη Φινλανδία.
Το ESO ακολoυθεί ένα φιλόδοξο πρόγραμμα σχεδίασης, κατασκευής και λειτουργίας ισχυρών επίγειων εγκαταστάσεων αστρονομικής παρατήρησης, παρέχοντας στους αστρονόμους τα τεχνικά μέσα για την πραγματοποίηση σημαντικών επιστημονικών ανακαλύψεων.
Το ESO συμβάλλει επίσης στην προώθηση και τον συντονισμό της συνεργασίας στην αστρονομική έρευνα. Το ESO διαθέτει τρεις εγκαταστάσεις παρατηρήσεων, κορυφαίες σε παγκόσμιο επίπεδο, στη Χιλή, στις περιοχές La Silla, Paranal και Chajnantor.
Στο Paranal βρίσκεται το Πολύ Μεγάλο Τηλεσκόπιο, VLT, το πλέον προηγμένο παγκοσμίως αστρονομικό παρατηρητήριο στο ορατό τμήμα του φάσματος, και δύο τηλεσκόπια επισκοπήσεων: το VISTA το οποίο παρατηρεί στο υπέρυθρο και αποτελεί το μεγαλύτερο επίγειο τηλεσκόπιο επισκοπήσεων και το τηλεσκόπιο επισκοπήσεων VLT το οποίο είναι το μεγαλύτερο τηλεσκόπιο που έχει σχεδιαστεί για τέτοιες παρατηρήσεις στο οπτικό μέρος του φάσματος.
Το ESO είναι ο Ευρωπαϊκός εταίρος στο επαναστατικό τηλεσκόπιο ALMA, το μεγαλύτερο έργο αστρονομικής παρατήρησης στο κόσμο. Το ESO σχεδιάζει την κατασκευή του διαμέτρου 40 μέτρων European Extremely Large optical/near-infrared Telescope, γνωστού ως E-ELT, το οποίο θα αποτελέσει το “μεγαλύτερο μάτι της ανθρωπότητας προς τον ουρανό”.
Επιμέλεια: Όμιλος Φίλων Αστρονομίας
Πηγή: ESO
ΟΜΙΛΟΣ ΦΙΛΩΝ ΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑΣ
Αλεξανδρείας 113, περιοχή Μαρτίου, τηλ: 2310 423133
www.ofa.gr

Goin' Through

Επιμένει ο Σώρας για τα 600 δισ. - Κόλαφος για την τρόϊκα απόφαση του Συμβουλίου της Ευρώπης - Νεαρές ελληνίδες πηγαίνουν στην Ιταλία για να γίνουν πόρνες

Επιμένει ο Σώρας για τα 600 δισ.
Νεαρές ελληνίδες πηγαίνουν στην Ιταλία για να γίνουν πόρνες

Δεν υπάρχουν λεφτά ούτε για την ταφή των νεκρών...

Η Μέρκελ πήγε στην ελληνική αντιπροσωπεία για να συναντηθεί με τον Σαμαρά!!!

Κόλαφος για την τρόϊκα απόφαση του Συμβουλίου της Ευρώπης

Κλείνει στο 28% η φορολόγηση των ελευθέρων επαγγελματιών- Ποιοι είναι οι κερδισμένοι και ποιοι οι χαμένοι

Τί δηλώνουν τα οικογενειακά μας ονόματα;

Αν και νεκροί, "υπέβαλαν αιτήσεις" επιδότησης για παραγωγή καπνού

Σχολείο με 45.000 μαθητές!!!

Ο Πάριος "εξομολογείται" στον Χατζηνικολάου

Η ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΣΕ ΤΙΤΛΟΥΣ ΑΠΟ ΤΟ PIAZZA del POPOLO

PIAZZA del POPOLO
Η απάντηση του Κώστα Λιούρτα στην μήνυση του Ευριπίδη Στυλιανίδη
Διαφορά 3,5 ποσοστιαίες μονάδες για τον ΣΥΡΙΖΑ στην δημοσκόπηση της VPRC

Βαγγέλης Βενιζέλος: «Ναι στις απολύσεις στο Δημόσιο. Στηρίζουμε τον Σαμαρά»

Ομάδα φοιτητών στο ΔΠΘ διέκοψε για δεύτερη φορά τις εκλογές για το Συμβούλιο Διοίκησης

Το Υπουργείο Οικονομικών δημιουργεί 8 Κέντρα Εξυπηρέτησης φορολογούμενων στην Περιφέρεια ΑΜ-Θ

Μαζικότατη απεργιακή συγκέντρωση στην Δράμα! Έχτισαν τις πόρτες των πολιτικών γραφείων των βουλευτών της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ

Συνελήφθη 63χρονος στην Ορεστιάδα για χρέη προς το δημόσιο 1,8 εκ ευρώ!!!

Επίσκεψη ιταλών μαθητών στον Δήμαρχο Κομοτηνής

Πανελλήνιος μαθητικός διαγωνισμός για την αφίσα της Ονειρούπολης

Αποκατάσταση της ομαλής ροής εξαγωγών αιγοπροβάτων και βοοειδών προς Τουρκία

Συλλαλητήριο στο Σουφλί κατά του κλεισίματος δημοσίων υπηρεσιών

Πάει σε συνέδριο το ΠΑΣΟΚ τον Φεβρουάριο του 2013

Αναμένει ακόμη η Energean Oil για το κοίτασμα πετρελαίου στον Πρίνο

Επίσκεψη Αντιπεριφερειάρχη στο χώρο ενημέρωσης του Συλλόγου Καρκινοπαθών Δράμας

Συμμετοχή του Κέντρου Υγείας Δικαίων στο πρόγραμμα «ΠΡΟΑΣΠΙΖΩ»

Νεκρός στις απεργιακές διαδηλώσεις της Αθήνας

Φωτογραφικά στιγμιότυπα από τις απεργιακές κινητοποιήσεις στην Κομοτηνή

Μεγάλες απεργιακές συγκεντρώσεις στην Κομοτηνή

Σχεδόν ανύπαρκτες οι παραγγελίες για πετρέλαιο θέρμανσης στην Περιφέρεια ΑΜ-Θ

Διακοπή κυκλοφορίας στο συνοριακό σημείο διέλευσης Κήπων Αλεξανδρούπολης

Απολογισμός πεπραγμένων της Δημοτικής Αρχής Ξάνθης

Σύντομα η δημοπράτηση της εκβάθυνσης του λιμένα Αλεξανδρούπολης

Ημερίδα για την Ενίσχυση Υγείας με Συμπληρώματα Διατροφής στην Κομοτηνή

Το μεγάλο παζάρι της ευρωζώνης

Το μεγάλο παζάρι της ευρωζώνης
Γιατί κλείνει τις ανοιχτές της θέσεις η Goldman;
Αν η Ισπανία είναι το πρόβλημα η Ευρώπη είναι η λύση
Alpha-Eboriki : Αλλάζει πλήρως ο τραπεζικός χάρτης της χώρας
Σε θερμό κλίμα η συνάντηση του Κάρολου Παπούλια με τον Αιγύπτιο πρόεδρο Μόρσι
Τατσόπουλος για Ζαρούλια: Την αγαπάμε γιατί είμαστε φιλόζωοι!
Νομικά θα κινηθεί η Αθήνα κατά του Guardian για τα περί «βασανιστηριών»
Νέα «πυρά» Σεραφείμ κατά στοματικού έρωτα και ομοφυλοφιλίας
Δένδιας: Θα μηνύσω προσωπικά τον Guardian!
Κινητοποιήσεις για να φύγει η κυβέρνηση ζητά ο ΣΥΡΙΖΑ
Δεσμεύονται δύο ακίνητα της πρώην συζύγου του Άκη Τσοχατζόπουλου
Αναγκαία η άμεση εκταμίευση όλης της δόσης είπε ο Αντ.Σαμαράς στη Σύνοδο
Σε κλιμάκωση των κινητοποιήσεων καλεί ο ΣΥΡΙΖΑ «για να πέσει» η κυβέρνηση
Ο εποπτικός μηχανισμός της ΕΚΤ δεν είναι νομικά αβάσιμος τονίζει ο Μ.Μπαρνιέ
Η φοροαποφυγή στοίχισε στη Βρετανία 32 δισεκατομμύρια λίρες το 2011
Θα γίνει ό,τι είναι δυνατό για την κατασκευή του αγωγού ΤΑΡ, λέει ο Ν.Μηταράκης
Δημιουργία 99 Κέντρων Εξυπηρέτησης Φορολογουμένων
Σε εξέλιξη η Σύνοδος Κορυφής της ΕΕ με φόντο γαλλογερμανικό μπρα-ντε-φερ
Εθνικό σχέδιο ανάπτυξης για την κρουαζιέρα προανήγγειλε ο Κ. Μουσουρούλης
«Προχωρούμε στη δημιουργία μίας τράπεζας ευρωπαϊκού επιπέδου», λέει ο Γ. Κωστόπουλος
Νέος επόπτης εκκαθάρισης στον όμιλο Ασπίς
Εναλλακτικό σχέδιο για τους κατόχους ΜΑΕΚ
Κέκροψ: Στις 9/11 η Γενική Συνέλευση
ΑΓΕΤ Ηρακλής: Παρουσίαση της βιώσιμης ανάπτυξης
ΟΤΕ: Η ΕΕΤΤ ενέκρινε τα πακέτα VDSL
ΜΕΒΓΑΛ: Η κρίση δεν αποτελεί άλλοθι για φυγή
Πρόγραμμα προληπτικού ελέγχου σε Τoyota
ΔΕΗ: Σύμφωνα με τη νομοθεσία ο υπολογισμός ΕΕΤΗΔΕ

Ο Καραμανλής και η κρίση

Ο Καραμανλής και η κρίση
Την ώρα που η Ευρώπη ξαναδέχεται την Ελλάδα στη ζεστή και αλληλέγγυα αγκαλιά της, επιβεβαιώνοντας με το κοινό ανακοινωθέν των [...] [...]
Βενιζέλος: Η Ελλάδα θα βγει από την κρίση

Ο Βαγγέλης Βενιζέλος σε δηλώσεις που έκανε μετά τη συνάντηση που είχε με την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης [...] [...]
Ενόχληση Στουρνάρα για τις αντιδράσεις στις συγχωνεύσεις ΔΟΥ

Σύμφωνα με ρεπορτάζ που μετέδωσε η ΝΕΤ ο υπουργός Οικονομικών, Γιάννης Στουρνάρας, είναι ενοχλημένος από τις αντιδράσεις που έχουν εκδηλωθεί [...] [...]
Δείγματα κοινωνικής παρακμής

Το «κομμένο» φιλί της σειράς «Ο πύργος του Ντάουντον» φαίνεται πως προκάλεσε μεγάλη αναστάτωση στη διοίκηση της ΕΡΤ. Μετά τις [...] [...]
“Οι Έλληνες δεν έχουν χρήματα να θάψουν τους νεκρούς τους”

Έτσι τιτλοφορείται άρθρο που φιλοξενείται σήμερα στην γνωστή εφημερίδα, η οποία κάλυψε την μεγάλη απεργία που πραγματοποιήθηκε χτες στο Σύνταγμα. [...] [...]

Real.gr

Στήριξη ναι, λεφτά όχι...
Μέσω e-mail η διαπραγμάτευση για τις αποζημιώσεις

Στελέχη ΠΑΣΟΚ: «Πρόεδρε, μπες στην κυβέρνηση»

O Γιοχάνες Χαν στο Real.gr

Ο κύβος ερρίφθη: Απολύσεις στο δημόσιο

Οι τιμές των φαρμάκων

Απορρίφθηκε στη Βουλή αλλά και στην πράξη

Ταξίδι-αστραπή

Καθάρισαν Μπάρτσα και Μπεσίκτας

Έκρηξη σε ATM στην Αγία Παρασκευή

Κατασχέθηκαν 6,5 κιλά χασίς στη Σάμο

Οι stars λένε «ναι» στα printed παντελόνια

O γιος του Ρόμνεϊ ήθελε να «δείρει» τον Ομπάμα

Τέλος εποχής για το Newsweek

Λίνεν: «Φανταστικός ο Κατσουράνης»

Η Όλγα πάει για Δήμαρχος Αθηναίων

Η Όλγα πάει για Δήμαρχος Αθηναίων
Όταν πριν από μερικές μέρες ο Γιώργος Καμίνης… συνομιλώντας με τον εαυτό του, ανακοίνωσε ότι θα είναι υποψήφιος για μια [...] [...]
Εύσημα από Μπαρόζο-Φ. Ρόμπεϊ

Η πολιτική ηγεσία των Βρυξελλών, ή έστω της… γραφειοκρατίας τους, δηλαδή ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Χέρμαν Φαν Ρόμπεϊ και [...] [...]
Νέα δέσμευση του Ομπάμα για το κλείσιμο του Γκουαντάναμο

Ο Μπαράκ Ομπάμα επανέλαβε τη δέσμευσή του να κλείσει τη ναυτική βάση του Γκουαντάναμο στην Κούβα. «Εξακολουθώ να θέλω να [...] [...]
Η Σύνοδος Κορυφής συνεχάρη την Ελλάδα

Οι ηγέτες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, οι οποίοι συμμετέχουν στη Σύνοδο Κορυφής των Βρυξελλών, χαιρέτησαν τα επιτεύγματα που διαπιστώνουν ότι έχουν [...] [...]

H τραπεζική Ένωση της Νέας Χρονιάς

H τραπεζική Ένωση της Νέας Χρονιάς
Πέντε χρόνια μετά το ξέσπασμα της χρηματοπιστωτικής κρίσης, η οικονομική και πολιτική κατάσταση στην Ευρώπη παραμένει εύθραυστη. Μια ήπια ύφεση αναμένεται στην Ευρώπη αυτό το έτος, και η ανεργία βρίσκεται σε άνοδο. Πέρα από τη μείωση του ελλείμματος, θα πρέπει να εφαρμόσει ένα ευρωπαϊκό επενδυτικό πρόγραμμα € 120 δισεκατομμυρίων (155 δισεκατομμύρια δολάρια), και να εμβαθύνει στην ενιαία ευρωπαϊκή αγορά για να απελευθερώσει το αναπτυξιακό δυναμικό της. 
Συνέχεια

Η ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΣΕ ΤΙΤΛΟΥΣ ΑΠΟ ΤΟ Greek Alert

Greek Alert
Πυροβολισμοί στα σύνορα Τουρκίας-Συρίας
Η εκφώνηση του "λόγου της Απελευθέρωσης" από τον Γεώργιο Παπανδρέου στην πλατεία Συντάγματος (18 Σεπτεμβρίου 1944)

Mας πνίγουν στο βάριο για να μας πουλήσουν "θαύματα"; ΒΙΝΤΕΟ

Ζούμε στα χρόνια του αντίχριστου.Πολύ καλή πλύση εγκεφάλου,είναι ότι κυκλοφορεί παιχνίδι με τον αντίχριστο 6 χρονών και βίαιο...ΠΡΟΣΟΧΗ ΓΟΝΕΙΣ ΚΑΙ ΚΟΣΜΕ ΜΗΝ ΤΟΥΣ ΚΑΝΕΙΣ ΤΗΝ ΧΑΡΗ! ΒΙΝΤΕΟ (ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ )

ΕΤΣΙ ΠΑΓΩΝΟΥΜΕ ΤΙΣ ΠΛΗΡΩΜΕΣ ΣΤΗΝ ΕΦΟΡΙΑ ……ΝΟΜΙΜΑ. Δείτε το εξώδικο.

ΤΑ ΔΕΛΤΙΑ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΒΛΑΠΤΟΥΝ ΣΟΒΑΡΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ - ΤΟ ΙΔΙΟ ΚΑΙ ΤΟ 90% ΤΩΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΩΝ ΤΗΣ TV

ΦΟΒΟΣ ΚΑΙ ΑΥΤΟΣΥΝΤΗΡΗΣΗ

Ρωσία:"Η Τουρκία θα υποστεί τις συνέπειες των πράξεών της"

Τουρκία:Δεν έχουμε πρόβλημα με την Ρωσία,αλλά με την Συρία.

Καμιά προσευχή δεν πρόκειται να μας σώσει…

Ο Σαμαράς θύμισε στην Ευρώπη τις ευθύνες της

Ο Σαμαράς θύμισε στην Ευρώπη τις ευθύνες της
Την απόφαση της κυβέρνησης να υλοποήσει άμεσα το έργο της μετέφερε στους Ευρωπαίους ηγέτες ο Αντώνης Σαμαράς ο οποίος στην [...] [...]
Ενιαίος συντελεστής 28% για όλες τις επιχειρήσεις

Με έναν ενιαίο συντελεστή 28% θα φορολογούνται πλέον όλες οι επιχειρήσεις, ΑΕ,ΕΠΕ, ατομικές, ελεύθεροι επαγγελματίες, σύμφωνα με το νέο σενάριο [...] [...]
@ «κλειστό ταμείο»

# Το Spiegel κτυπά σχεδόν πάντα πριν από κρίσιμες συνόδους κορυφής της ΕΕ. Καλά ενημερωμένο και το πιθανότερο σε αυστηρότερη γραμμή [...] [...]
Αποκάλυψη Δένδια για μήνυση στην εφημερίδα Guardian

Ο υπουργός Δικαιοσύνης, Νίκος Δένδιας, μιλώντας από το βήμα της Βουλής είπε ότι σκοπεύει το νομικό συμβούλιο του κράτους να [...] [...]
«Την αγαπάμε γιατί είμαστε φιλόζωοι!»

Χαμός έγινε στο twitter μετά το ρατσιστικό παραλήρημα της Ελένη Ζαρούλια, η οποία είχε αποκαλέσει στη Βουλή τους λαθρομετανάστες ως [...] [...]

Today at InfognomonPolitics

Today at InfognomonPolitics
Ελλάδα-Να μη συμμετάσχουν στην πρωτοβουλία του σκάφους Estelle προέτρεψε τους Έλληνες πολίτες το υπουργείο Εξωτερικών - Συνάντηση Γενικού Γραμματέα ΥΠΕΞ με Πρέσβη Ισραήλ
Την Κυριακή ξεκινά εβδομαδιαία ελληνοϊσραηλινή άσκηση Ισραηλινά μαχητικά στη Λάρισα

Επιχείρηση Αυγή - Η επιχείρηση του τουρκικού στρατού στο Semdinli της νοτιοανατολικής Τουρκίας

Το ΝΑΤΟ αναδιπλώνεται, η Τουρκία στα πρόθυρα της υστερίας

Tο τουρκικό casus belli για ΑΟΖ

Πως λειτουργούν κράτη και κοινωνίες με οράματα ανάπτυξης...

Ανακοίνωση Κύκλου Σεμιναρίων για την Ιστορία και τον Πολιτισμό των Ρωμιών της Πόλης

"HUZUR DENIZ..."

ΣΤΟ 7,4% Νέα επιβράδυνση στην οικονομία της Κίνας το γ΄ τρίμηνο

Το άγχος να μάς αναγνωρίσει η Τουρκία

Θα εφαρμόζω όποιο νόμο θέλω…

Συνεχίζεται η κατρακύλα των βουλευτών. Αίσχος!!!

Μελετώντας τον Πούτιν Το πνεύμα και το κράτος του προέδρου της Ρωσίας

Βελούδινη παλινόρθωση

Μεγάλη στρατιωτική άσκηση θα πραγματοποιήσουν Ουάσιγκτον και το Τελ Αβίβ

Χρόνια πολλά και καλά...!!

Η εξόντωση των μικρομεσαίων

Γιατί "σήκωσε πανιά" και η ΦΑΓΕ

Το Δυτικό Κουρδιστάν στοχεύει η ανάπτυξη Τουρκικών Στρατευμάτων στην μεθόριο με την Συρία

PM Nechirvan Barzani: United we stand, but divided we fall

Διάψευση Είδησης Μυστικής Συνάντησης αξιωματούχων των ΗΠΑ-Τουρκίας-Ισραήλ με Κουρδικά Κόμματα της Συρίας

Ανάπτυξη δίχως δανεισμό

Πρόσφυγες μπούκαραν στην Βουλή για τις αγοραπωλησίες στα κατεχόμενα

Διαφωνίες για ματαίωση «Νικηφόρου»

Δημοσκόπηση σοκ για την τρικομματική κυβέρνηση - Μειώνεται ως και 23% το ποσό της αποζημίωσης με πρόταση του υπουργείου Εργασίας - Άνθρακας ο θησαυρός

Ο Δένδιας μηνύει τον Guardian
Την αγαπάμε γιατί είμαστε φιλόζωοι...

Νέοι για πάντα

Στροφή στη χρήση βοτάνων για ήπιας μορφής χρόνιες ασθένειες

Θα περπατήσει με 2,5 εκατ. δολάρια στο στήθος τη

Άνθρακας ο θησαυρός

Οι "τυφλοί" της Ζακύνθου μιλούν μπρος στην κάμερα

Ο Big Sofo οδήγησε τον Παναθηναϊκό στη νίκη (vid)

Δικαστικός στην Πάτρα αρνείται να πληρώσει πρόστιμο 20 ευρώ για τροχαία παράβαση

Αμοιβαιοποίηση χρεών προτείνει ο Στίγκλιτσ για έξοδο της Ευρώπης από την κρίση

Μειώνεται ως και 23% το ποσό της αποζημίωσης με πρόταση του υπουργείου Εργασίας

Στο Eurogroup η τελική απόφαση για τη δόση των 31,5 δισ. ευρώ

Διώχνουν από την Ελλάδα σύριο επιχειρηματία, δίχως κανένα αίτιο

1.119 θύματα της 11ης Σεπτεμβρίου δεν έχουν ακόμη αναγνωρισθεί!!!

Επί ποδός πολέμου τα τριτοβάθμια εκπαιδευτικά ιδρύματα

Επαναγορά ελληνικών ομολόγων, εξετάζει η Ευρωζώνη

Σαμαράς: "Θέλουμε όλα τα λεφτά τώρα"

Δημοσκόπηση σοκ για την τρικομματική κυβέρνηση

Στο κεντρικό δελτίο και πάλι η Στάη

Ποιά πολύ γνωστή ελληνίδα ηθοποιός το δηλώνει;

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΖΩΝΗ

Διαβάστε σήμερα στην καθημερινή ηλεκτρονική εφημερίδα «Ελεύθερη Ζώνη» (www.elzoni.gr):
Πέντε (λογικές) σκέψεις για την παρούσα κατάσταση περισσότερα…

Ελεύθερη Ζώνη

Καθημερινή Ηλεκτρονική Εφημερίδα.
Βησσαρίωνος 3-5, Αθήνα

Τηλ. 210-3643601

Σήμερα στο e-Pontos...

Σήμερα στο e-Pontos...
Όταν η βλακεία και η μαλακία δεν έχουν όρια...
ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΠΟΝΤΙΩΝ Ν. ΞΑΝΘΗΣ

ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΠΟΝΤΙΩΝ ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΙΑΣ

ΜΕΡΙΜΝΑ ΠΟΝΤΙΩΝ ΚΥΡΙΩΝ ΔΡΑΜΑΣ

A Memorial Dedicated to the Victims of Genocide in the Ottoman Empire will be Built in Berlin

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΟΝΤIΩΝ ΚΟΛΩΝΙΑΣ & ΠΕΡΙΧΩΡΩΝ "ΟΙ ΑΡΓΟΝΑΥΤΕΣ"