Τρίτη 24 Απριλίου 2018

ΕΛΛΑΔΑ ΥΓΕΙΑ ΚΟΣΜΟΣ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗ


ΕΛΛΑΔΑ ΥΓΕΙΑ ΚΟΣΜΟΣ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗ

Εδώ και κάτι χρόνια, γράφω χρονογραφήματα για την ΥΓΕΙΑ στην Ελλάδα, στη «ΧΩΡΑ ΤΟΥ ΠΟΤΕ», για τα ΧΑΛΙΑ της, τα οποία χρόνο με ο χρόνο πολλαπλασιάζονται, λες και οι «διοικούντες» αυτόν τον ευαίσθητο χώρο συναγωνίζονται για το ΠΟΙΟΣ θα κάνει τη μεγαλύτερη ζημιά, τη μεγαλύτερη ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ.
Δεν ήταν λίγοι εκείνοι που είπαν πως τόσο εγώ όσο και οι συνεργάτες μου εξυπηρετούσαμε «συμφέροντα», πως «παίζαμε ύποπτα παιχνίδια» σε βάρος των διαφόρων «κυβερνήσεων» (ο Θεός να τις κάνει) και των υπουργών τους, οι οποίοι «πάσχιζαν» να αποκαταστήσουν την «καμένη γη» που παρέλαβαν από τους προκατόχους τους, και ένα σωρό άλλα, ΓΕΛΟΙΟΤΗΤΕΣ, προκειμένου να καλύψουν την ΑΚΑΤΑΛΛΗΛΟΤΗΤΑ τους.
ΚΑΝΕΙΣ πολιτικάντης και ΚΑΝΕΝΑ ΚΟΜΜΑΤΟΣΚΥΛΟ δεν δέχονται πως οι «αρμόδιοι», ανεξαρτήτου κόμματος και χρώματος, το μόνο που κατάφεραν είναι να ΔΙΑΛΥΣΟΥΝ τα πάντα στην υγεία, να παίζουν με τις ζωές του κοσμάκη και να θησαυρίζουν έμμεσα και άμεσα κάποιοι, από φαρμακοβιομηχάνους, μέχρι παρατρεχάμενους υπουργείων (ανατρέξτε την επικαιρότητα και θα δείτε πολλά)…..
Διαβάστε Συνέλληνες ένα άρθρο, από εκείνα που φροντίζουν να μην διαβάζεται από τον κόσμο γιατί θα κάνει ζημιά….
«Υπ. Υγείας και ΕΟΠΥΥ στον… πάτο της εμπιστοσύνης των πολιτών
Η εμπιστοσύνη δύσκολα κερδίζεται και πολύ εύκολα χάνεται. Ειδικά στο χώρο της Υγείας, κάποιοι από τους βασικούς θεσμούς απολαμβάνουν περισσότερο την εμπιστοσύνη των πολιτών και άλλοι όχι, όπως δείχνει πρόσφατη έρευνα που διεξήχθη, με πρωτοβουλία της Medi Mark. Μεγάλοι χαμένοι στη συνείδηση των πολιτών οι δύο βασικοί εκπρόσωποι της κυβερνητικής πολιτικής στο χώρο της Υγείας.
Η έρευνα, που διεξήχθη με τη μορφή ερωτηματολογίου μεταξύ 1250 ατόμων, για λογαριασμό του Συνδέσμου Φαρμακευτικών Επιχειρήσεων Ελλάδος (ΣΦΕΕ), αποτυπώνει την εικόνα του χώρου της Υγείας, αλλά και του Φαρμάκου, στη συνείδηση των πολιτών. Αν και γενικά οι πολίτες δεν εμπιστεύονται «τυφλά», ούτε έχουν άριστη εικόνα για κάποιον από τους βασικούς θεσμούς της Υγείας, Υπουργείο και ΕΟΠΥΥ είναι ξεκάθαρα οι λιγότερο… αγαπημένοι.

Συγκεκριμένα, σε μια βαθμολογική κλίμακα 1-10 (εμπιστοσύνη 1=καθόλου και 10= πολύ, γνώμη 1=θετική και 10=αρνητική) οι Νοσηλευτές είναι ο κλάδος με την καλύτερη εικόνα (7,6) και εκείνος που έχει κερδίσει περισσότερο την εμπιστοσύνη των πολιτών (7,5).  Ακολουθούν οι Οργανώσεις των Ασθενών (εμπιστοσύνη 7,3 και γνώμη 7,4), οι Φαρμακοποιοί (εμπιστοσύνη 7,2, γνώμη 7,40), ενώ το Top5 ολοκληρώνουν οι Γιατροί (εμπιστοσύνη και γνώμη 6,9) και ο ΕΟΦ (εμπιστοσύνη 6,4, γνώμη 6,7). Πάνω από τη βάση παίρνουν και οι Φαρμακευτικές επιχειρήσεις, των οποίων η βαθμολογία στο επίπεδο της εμπιστοσύνης ανήλθε σε 6,2 και της γνώμης 6,3. Οι μόνοι θεσμοί που έλαβαν βαθμολογία από τους πολίτες κάτω από τη βάση είναι και οι δύο φορείς της κυβερνητικής πολιτικής στο χώρο της Υγείας. Οι πολίτες φαίνεται πως δεν έχουν πολύ καλή εικόνα για  Υπουργείο Υγείας και ΕΟΠΥΥ, ενώ οι δύο φορείς έχουν δρόμο έως ότου κερδίσουν την εμπιστοσύνη των Ελλήνων. Συγκεκριμένα, η Αριστοτέλους έλαβε βαθμολογία 5,5 στην εμπιστοσύνη και 5,7 στη γνώμη, ενώ ο ΕΟΠΥΥ, βρέθηκε στην τελευταία θέση και στις δύο κατηγορίες, με βαθμό 5,5 και 5,6 αντίστοιχα. Σε ό,τι αφορά τις Φαρμακευτικές Εταιρίες, τώρα, σε σύγκριση με άλλους κλάδους του τομέα Υπηρεσιών βρίσκονται στην 7η θέση σε ό,τι αφορά τη γνώμη των ερωτηθέντων (6,2), στην 6η θέση στο κομμάτι της εμπιστοσύνης (6) και στην 3η θέση στο πεδίο της συνεισφοράς (6,7).
Την ίδια ώρα, η περαιτέρω επιβάρυνση της ιδιωτικής δαπάνης υγείας, το φαινόμενο της υποκατάστασης και της μεγαλύτερης συμμετοχής των ασθενών, αλλά και αυξήσεις που έχουν καταγραφεί σε ΜΗΣΥΦΑ φαίνεται πως  επηρεάσει και την εικόνα που έχουν οι πολίτες για το κόστος των φαρμάκων, καθώς σχεδόν ένας στους δύο ερωτηθέντες θεωρεί πως οι τιμές τους έχουν αυξηθεί!
Η αύξηση της ιδιωτικής δαπάνης καταγράφεται σε μία έρευνα μετά την άλλη. Τόσο η ΕΛΣΤΑΤ, όσο και η Eurostat, όσο και ο ΙΟΒΕ διαπίστωσαν αύξηση του ποσού που πληρώνουν οι πολίτες από την τσέπη τους για υπηρεσίες υγείας και φάρμακα. Η Eurostat ανέδειξε τη δυσκολία κάλυψης των δαπανών υγείας (9 στα 10 νοικοκυριά), ενώ ο  ΙΟΒΕ υπολόγισε τη δαπάνη των νοικοκυριών  το 2017 στα €866 εκατομμύρια, από €760 εκατ. το 2016.
Δεν προκαλεί, λοιπόν, εντύπωση πως η έρευνα της Medi Mark (24/11/2017 – 19/12/2017). ανέδειξε ένα ποσοστό 48% των ερωτηθέντων να θεωρεί πως τον τελευταίο χρόνο οι τιμές των φαρμάκων αυξήθηκαν (31% σταθερές, 4% μειώθηκαν 17% δεν γνωρίζω). Οι ομάδες των ερωτηθέντων που φαίνεται να θεωρούν πως οι τιμές των φαρμάκων αυξήθηκαν ήταν κυρίως άτομα άνω των 45 ετών, γυναίκες, κάτοικοι εκτός Αθηνών και χρονίως πάσχοντες. Για 1 στους 4 ερωτηθέντες (25%), οι φαρμακευτικές εταιρείες διαδραματίζουν βασικό ρόλο στη διαμόρφωση των τιμών, το 59% αποδίδει την ευθύνη στο κράτος και τις φαρμακευτικές, ενώ μόλις 7% θεωρεί το κράτος βασικό διαμορφωτή των τιμών.
Από την άλλη, όμως, η έρευνα έδειξε ένα 51% θεωρεί ότι οι μειώσεις των τιμών επηρεάζουν αρνητικά την ποιότητα και αποτελεσματικότητα των φαρμάκων και εξ αυτών το 68% θεωρεί ότι η πτώση της τιμής ρίχνει και την ποιότητα της θεραπείας, το 42% πως μειώνει τον αριθμό των κλινικών μελετών και το 37% πως μειώνει την παραγωγή νέων καινοτόμων φαρμάκων. Το ποσοστό αυτών που εκτίμησε ότι η τιμή δεν επιδρά στην αξία ενός φαρμάκου ήταν 37%.»
ΠΗΓΗ: virus.com.gr
Και ξέρετε κάτι Συνέλληνες;
Τα ποσοστά ΕΛΛΕΙΨΗΣ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗΣ είναι πολύ μεγαλύτερα, γιατί ο κόσμος ΓΝΩΡΙΖΕΙ, άλλωστε, οι καταγγελίες δεν γίνονται από πολιτικά γραφεία, αλλά από παθόντες που όλο και πληθαίνουν…. Όπως πληθαίνουν και οι «σχεδιαστές» της υγείας, οι «φυτευτοί» από τις κυβερνήσεις και όχι μόνο.
Το έγραψα και πιο παλιά, θα το «υπενθυμίσω» για να μην ξεχάσουμε το ΓΚΡΕΜΟ στον οποίο μας έριξαν…
«Στην Ελλάδα, μη κάνεις το λάθος και αρρωστήσεις. Αν έχεις χρήματα, θα γίνεις καλά. Αν όχι, τότε…..»
Δε το είπα εγώ αυτό, εγώ απλά το μετέφερα. Το φώναζαν, και το φωνάζουν γιατροί και ασθενείς που βλέπουν τους «Δημόσιους φορείς υγείας» να …. ΝΟΣΟΥΝ.
Θα επανέλθω.

Βασίλης Τσούγκαρης

Τσαντάκι – Φαρμακείο Α Βοηθειών

Χαρακτηριστηκά – Πλεονεκτήματα
Κόκκινο, αδιάβροχο, υψηλής αντοχής σακίδιο πλάτης
* 1 κυρίως τμήμα με υψηλής αντοχής φερμουάρ (εμπεριέχει 6 τσαντάκια με φερμουάρ, διαφορετικού χρώματος, με διάφανο το επάνω μέρος, επικολλώνται με VELCRO στο εσωτερικό της τσάντας
* 1 τσέπη μπροστά
* Εμφανής ανακλαστική ταινία
* Χειρολαβή μεταφοράς
* Ζώνες ώμου

ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΜΕΣΑ 6 ΤΣΑΝΤΑΚΙΑ ΜΕ ΦΕΡΜΟΥΑΡ ΜΕ ΔΙΑΦΑΝΟ ΤΟ ΕΠΑΝΩ ΜΕΡΟΣ ΠΟΥ ΕΠΙΚΟΛΛΩΝΤΑΙ ΜΕ VELCRO ΣΤΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΟ ΤΗΣ ΤΣΑΝΤΑΣ
Σάκος Α’ Βοηθειών
Περιεχόμενα :
1 Λευκοπλάστη ρολό 1,25cmx 5m (CE), 1 Κουτί γάζες αποστειρωμένες 15cm x 15cm x 6(CE), 1 Πιεστικό αιμοστατικό αποστειρωμ. επίδεσμο (CE), 1 Πιεστικό αιμοστατικό αποστειρωμ. επίδεσμο Large CE), 2 Επιδέσμους 5cm x 2,5m (CE) μη αποστειρωμένο, 2 Επιδέσμους 7cm x 2,5m (CE) μη αποστειρωμένο, 2 Επιδέσμους 10cm x 2,5m (CE) μη αποστειρωμένο, 2 Ελαστικούς επιδέσμους 6cm x 4m (CE) μη αποστειρωμένο, 1 Τριγωνικό επίδεσμο μη αποστειρωμένο (CE) μη αποστειρωμένο, Αυτοκόλλητα ράμματα αποστειρωμένα 3 τεμ. (CE), 20 τσιρότα αποστειρωμένα (CE), 1 Βαμβάκι (CE), 1 Burnshield αποστειρωμένη γάζα 10cm x 10cm (CE), 5 Burnshield hydrogel blotts αποστειρωμένο ζελέ για εγκαύματα(CE), 1 Ισοθερμική κουβέρτα (CE), 1 Στιγμιαία παγοκομπρέσσα (CE), 10 Μαντηλάκια οινοπνεύματος (ΕΟΦ), 1 Αεραγωγό με ανεπίστροφο βαλβίδα για τεχνητή αναπνοή μη αποστειρωμένο (CE), 4 Γάντια εξεταστικά μιας χρήσεως (CE), 1 Αιμοστατικό λάστιχο μη αποστειρωμένο (CE), 1 ψαλίδι κοινό, 1 Λαβίδα πλαστική, 4 Παραμάνες ασφαλείας.
Προδιαγραφές
60x40x20cm
Προτεινόμενη Χρήση
Για αυτοκίνητα, εργοτάξια κτλ.
{tab=Συσκευασία}
1 τεμάχιο

Οδηγίες Χρήσης
Οδηγίες πρώτων βοηθειών εντός συσκευασίας, Οδηγίες χρήσεως εντός συσκευασίας.

Broadband Sonar KDS-6000BB

Broadband Sonar KDS-6000BB
Νέα τεχνολογία με ασύγκριτα πλεονεκτήματα για ένα άκρως παραγωγικό ψάρεμα.
Tο νέο ψηφιακό Broadband Sonar της KODEN έχει επιλέξιμη συχνότητα λειτουργίας από 130 έως 210 kHz με ρύθμιση ανά 0,1 kHz . Επιπλέον η ανίχνευση γίνεται με πολύ μεγαλύτερη ταχύτητα, ενώ δίνει ασύγκριτη ποιότητα απεικόνισης. 

Ο χρήστης αλλάζει άμεσα και εύκολα τον τρόπο που ανιχνεύει με τις έξι προεπιλεγμένες μνήμες που έχει αποθηκεύσει. Το Searchlight Sonar KDS-6000BB είναι Black Box και συνδυάζεται με οποιαδήποτε οθόνη.
συχνότητα λειτουργίας 130-210 kHz
αποφυγή παρασίτων και παρεμβολών από άλλα σόναρ ή βυθόμετρα με την επιλογή της κατάλληλης συχνότητας
με την επιλογή συχνότητας εστιάζουμε στην μεγαλύτερη απόσταση και γωνία ανίχνευσης ή στην πιο λεπτομερή και κρυστάλλινη απεικόνιση ανάλογα με το είδος ψαρέματος
πολύ γρήγορη ταχύτητα σάρωσης που σημαίνει σημαντική βελτίωση στην ανίχνευση ψαριών
ψηφιακή επεξεργασία σήματος αποδίδει εικόνες υψηλής ανάλυσης με την τελευταία εξέλιξη της τεχνολογία επεξεργασίας ψηφιακού σήματος KDP-V (Koden Digital Processing series V)
δυνατότητα σύνδεσης με τη GPS Compass KGC-222 για απόλυτη σταθεροποίηση, έτσι ώστε να αποκαθιστά αυτόματα στην εικόνα την ταλάντωση (μπότζι) του σκάφους
ανίχνευση από +5° μέχρι τη γωνία κλίσης 90°
μεταβλητός δείκτης μέτρησης βάθους και απόστασης
πλήκτρα για 6 μνήμες ρυθμίσεων. Είναι σαν να έχεις 6 σόναρ σε μια συσκευή
4 τρόποι απεικόνισης: οριζόντια σάρωσης (πλήρης ή μισός κύκλος), κάθετη σάρωση (βεντάλια), μετατόπιση κέντρου και βυθόμετρο
η λειτουργία κλειδώματος στόχων μπορεί να παρακολουθεί τα κοπάδια ψαριών ανεξάρτητα από την κίνηση του σκάφους
η λειτουργία βεντάλιας βοηθάει στην ανίχνευση ψαριών κάτω από τα «ρομπότ», καθώς και πληροφορίες όπως το πόσο ψηλά ή πατωμένα είναι τα ψάρια
δυνατότητα σύνδεσης με GPS για παρακολούθηση του ίχνους του σκάφους
ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ
Οθόνη 15 – 19 ίντσες LCD
Τάση Λειτουργίας 10.8 - 31.2 VDC
Κατανάλωση 110 W
Ισχύς Εκπομπής 1,5 kW
Συχνότητα 130-210 kHz
Κλίμακα 0 - 1000m
Γωνία Ανίχνευσης 20°, 15°, 10° ή 5° (Λειτουργία Σόναρ)
5° ή 3° (Λειτουργία Βεντάλια)
Γωνία Κλίσης +5° έως -90°
Λειτουργίες Λειτουργία Σόναρ, Μετατόπιση κέντρου, Βεντάλια, Βυθόμετρο
Stabilizer Εμπεριέχεται στον σένσορα (βεντούζα)

ΧΕΙΡΟΠΟΙΗΤΑ ΠΙΑΝΑ ΚΑΙ ΛΑΤΕΡΝΕΣ

Το εργαστήριο κατασκευής χειροποίητων Πιάνων και Λατερνών του ΠΑΝΟΥ ΙΩΑΝΝΙΔΗ σας περιμένει!
Μπορείτε να επισκεφτείτε και τον ιστοχώρο του κάνοντας ΚΛΙΚ ΕΔΩ

ΤΡΟΦΟΔΟΤΙΚΟ 35Α ΜΑΑS SPS 30 II

ΤΡΟΦΟΔΟΤΙΚΟ 35Α ΜΑΑS SPS 30 II
ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΚΛΙΚ ΕΔΩ
ΤΡΟΦΟΔΟΤΙΚΟ SWITCHING 30Α MAX 35A MAAS SPS 3ΑΠΟ ΤΗΝ ΓΕΡΜΑΝΙΚΗ ΕΤΑΙΡΙΑ MAAS

ΙΔΑΝΙΚΟ ΓΙΑ ΜΕΓΑΛΟΥΣ ΠΟΜΠΟΔΕΚΤΕΣ ΒΡΑΧΕΩΝ ME ΕΞΟΔΟ 100-200W SSBΔΥΟ ΑΝΑΛΟΓΙΚΑ ΜΕΓΑΛΑ ΦΩΤΙΖΩΜΕΝΑ ΟΡΓΑΝΑΕΞΟΔΟ 30Α ΣΥΝΕΧΟΜΕΝΑ 35 ΚΟΡΥΦΕΣΑΝΕΜΙΣΤΗΡΑΣ ΑΥΤΟΜΑΤΟΣ ΑΝΑΛΟΓΩΣ ΤΗΣ ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑΣΧΑΡΚΤΗΡΙΣΤΗΚΑweight:Kg1,5,Ripple Noise <13.5mV,Output Work current 30A(Max 35AmpPP) ,Output voltage 9-15.Volt,23X17X12cm

Το τρίτο αστέρι

Το τρίτο αστέρι
Συγγραφέας: Γιώργος Γλυκοφρύδης
Σειρά: ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑ
Υπεύθυνος Σειράς: Ελένη Γκίκα
Επιμέλεια: Αλέξανδρος Πανούσης
Ημερομηνία έκδοσης: 12 Φεβρουαρίου 2018
Σχήμα: 14Χ21
Σελίδες: 328
Εξώφυλλο: Μαλακό
ISBN: 978-960-567-144-0
«Σ’ αγαπώ παραπάνω, και περισσότερο, και τόσο, όχι λιγότερο».
Το 1984 ένας νέος είκοσι χρονών ξεκινά από τη Δονούσα για την Αθήνα για να σπουδάσει στο Πολυτεχνείο.
Το 1986 ένας καθηγητής του, γνωρίζοντας την ιδιοφυΐα του και συγκεκριμένα ενδιαφέροντά του, τον συμβουλεύει να συνεχίσει στη Γαλλία.
Το 1995 στη Γαλλία, εργαζόμενος πια στην Ευρωπαϊκή Υπηρεσία Διαστήματος, γνωρίζει τη γυναίκα της ζωής του.
Το 2012, δανεισμένος από τη Γαλλία στην Αμερική για να εργαστεί σε ένα άκρως απόρρητο πρόγραμμα, καταφέρνει να κατασκευάσει το απόλυτο όπλο. Αυτό τον εμπλέκει σε μια ιστορία τρόμου, θανάτου και ψυχασθένειας.
Και το 2070, τρεις γενιές μετά, το παρελθόν είναι ακόμη ζωντανό. Κυριολεκτικά. Όχι μεταφορικά.
Μια κεραυνοβόλα και αδιανόητη ιστορία αγάπης που διαπερνά τον Χρόνο και το Διάστημα. Πιθανόν για να σώσει τον κόσμο.
ΚΡΙΤΙΚΕΣ-ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ
Προδημοσίευση: Γιώργος Γλυκοφρύδης «Το τρίτο αστέρι, Fractal. 7/2/2018

Η Εκκλησία κατά τη Δικτατορία 1967 - 1974

Σας προσκαλούμε στην παρουσίαση του βιβλίου του Χαράλαμπου Μ. Ανδρεόπουλου:
«Η Εκκλησία κατά τη Δικτατορία 1967-1974. Ιστορική και νομοκανονική προσέγγιση.»
Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στη
Θεολογική Σχολή του Α.Π.Θ.
(Α΄Αμφιθέατρο, 2ος όροφος)
την Τετάρτη 25 Απριλίου 2018, στις 19:00
Με το συγγραφέα συζητούν για το βιβλίο οι:
Ανδρέας Νανάκης Μητροπολίτης Αρκαλοχωρίου, καθηγητής Θεολογικής Α.Π.Θ.
Μανώλης Μηλιαράκης, επίτιμος Πρόεδρος της «Χριστιανικής Δημοκρατίας»
Κλήμης Πυρουνάκης, Θεολόγος, συντονιστής Δικτύου Στήριξης Φυλακισμένων Γυναικών
Ανδρέας Αργυρόπουλος, Θεολόγος καθηγητής, M.Th., γυμνασιάρχης, συγγραφέαςΤη συζήτηση θα συντονίσει ο Μανώλης Τασόγλου, μέλος της Κ.Ε. της «Χριστιανικής Δημοκρατίας». Θα ακολουθήσουν ελεύθερες παρεμβάσεις και διάλογος.
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Είναι γεγονός ότι οι μεγαλύτερες κρίσεις στις σχέσεις Εκκλησίας–Πολιτείας στη Ελλάδα συνέπεσαν με ανώμαλες περιόδους της πολιτικής της ιστορίας. Ταυτόχρονα, συνδέθηκαν με τη δημιουργία αρχιεπισκοπικών ζητημάτων, κάτι μάλλον αναμενόμενο ως εκ της σημασίας που διαδραματίζει το πρόσωπο του «Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος» στα πολιτικά πράγματα.
Σε μια από τις πλέον σκοτεινές και δυσερμήνευτες περιόδους της σύγχρονης εκκλησιαστικής ιστορίας αναφέρεται το παρόν βιβλίο που έρχεται να ρίξει φώς στις σχέσεις της διοικούσας Εκκλησίας και της Πολιτείας της περιόδου 1967 - 1974, όπως αυτές διαμορφώθηκαν υπό το κράτος της εγκαθιδρυθείσας την 21η Απριλίου 1967 επτάχρονης δικτατορίας.
Με ενδελεχή έρευνα πηγών και βιβλιογραφίας ο Χάρης Ανδρεόπουλος πραγματεύεται το πρόβλημα, εξετάζοντας και αναλύοντας ζητήματα της εν λόγω περιόδου που αφορούσαν την νομοκανονική αυτοσυνειδησία της Εκκλησίας και τον βαθύ τραυματισμό της, κατοχυρωμένης πλέον, αυτοδιοικήσεώς της από σωρεία παρεμβάσεων της δικτατορίας στα εσωτερικά της, που αποσκοπούσαν στον έλεγχο της εκκλησιαστικής διοικήσεως ώστε να υπηρετηθούν οι ιδεολογικές σκοπιμότητες του καθεστώτος.
Προσεγγίζοντας το όλο ζήτημα επί τη βάσει ιστορικών και νομοκανονικών κριτηρίων, ο συγγραφέας αναδεικνύει, αξιολογεί και ερμηνεύει τις ποικίλες διαστάσεις και προεκτάσεις που είχε η προβληματική αυτή σχέση στη διοίκηση και στη ζωή της ελλαδικής Εκκλησίας καθ΄ όλη τη διάρκεια της Επταετίας και σε αμφότερες τις φάσεις της: επί Γ. Παπαδοπούλου, με αρχιεπίσκοπο τον Ιερώνυμο Κοτσώνη, και επί Δ. Ιωαννίδη με αρχιεπίσκοπο τον Σεραφείμ Τίκα.
Μία σημαντική μελέτη που βοηθά στην εξέταση, κατανόηση και ανάδειξη των αιτίων και των διαδικασιών μέσω των οποίων η Εκκλησία της Ελλάδος επηρεάσθηκε, συμμετείχε, έδρασε και επέδρασε στις πολιτικές εξελίξεις υπό το κράτος της επτάχρονης δικτατορίας 1967-1974.
Ο Χαράλαμπος Ανδρεόπουλος γεννήθηκε και ζει με την οικογένειά του στη Λάρισα. Υπηρετεί στη Β/θμια εκπαίδευση ως θεολόγος καθηγητής. Είναι διδάκτωρ Εκκλησιαστικής Ιστορίας του Α.Π.Θ. και μέλος της Εταιρείας Εκκλησιαστικού και Κανονικού Δικαίου. Τα ερευνητικά του ενδιαφέροντα εστιάζονται στη μελέτη θεμάτων της σύγχρονης πολιτικής και εκκλησιαστικής ιστοριογραφίας. Αρθρογραφεί στην «Ελευθερία» Λαρίσης, στο «Amen.gr» και στο προσωπικό του ιστολόγιο (http://religiousnet.blogspot.com).
Εκδόσεις Επίκεντρο,
Καμβουνίων 9, Θεσσαλονίκη, Τ.Κ. 54621
τηλ. 2310-256146, Fax 2310-256148
books@epikentro.gr
www.epikentro.gr

Θυμάμαι... Ελληνικός Κινηματογράφος

Σας προσκαλούμε στην παρουσίαση του βιβλίου του Νίκου Γκροσδάνη:
«Θυμάμαι... 32 χρόνια Φεστιβάλ Ελληνικού Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης»
Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στο
Polis Art Cafe
(Πεσμαζόγλου 5, Αθήνα)
την Πέμπτη 26 Απριλίου 2018, στις 8:00 μ.μ.
Με τον συγγραφέα συζητούν για το βιβλίο οι:
Μιχάλης Κοπιδάκης, φιλόλογος, ομότιμος καθηγητής,
Γιάννης Ξανθούλης, συγγραφέας,
Λάκης Παπαστάθης, σκηνοθέτης,
Κώστας Φέρρης, σκηνοθέτης,Τη συζήτηση θα συντονίσει ο Πέτρος Παπασαραντόπουλος.
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Στο λεύκωμα αυτό, μέσα από σπάνιο και ανέκδοτο φωτογραφικό υλικό, ο Νίκος Γκροσδάνης καταγράφει αναμνήσεις και ιστορίες 32 χρόνων του Φεστιβάλ Ελληνικού Κινηματογράφου. Οι ταινίες, οι πρωταγωνιστές, οι συντελεστές, η οργάνωση και τα παρασκήνια ενός σημαντικού θεσμού παρουσιάζονται αποτυπώνοντας όλη την αγωνία, το πάθος και την αγάπη των ανθρώπων που αγαπούν το Σινεμά.
Όσοι έζησαν τα γεγονότα που περιγράφονται μέσα στις σελίδες του δεν θα τα ξεχάσουν ποτέ. Σημαντικός συντελεστής άλλωστε αποτέλεσε το κοινό που κράτησε ζωντανό το Φεστιβάλ. Όπως χαρακτηριστικά αναφέρει ο Παντελής Βούλγαρης στον πρόλογο του βιβλίου: «Στα πενήντα χρόνια της διαδρομής μου ως κινηματογραφιστής προσπάθησα να ερμηνεύσω –σπανίως καθισμένος, συνήθως όρθιος στο τέλος της αίθουσας– τις σιωπές, τα τριξίματα των καθισμάτων, τις σιλουέτες των θεατών που αποχωρούν, το τέλος της προβολής, όπου τα πρώτα βλέμματα των θεατών μιλάνε δίκαια για τις εικόνες που παρακολουθούσαν.»
Απαραίτητο ανάγνωσμα για κάθε σινεφίλ.
Ο Νίκος Γκροσδάνης γεννήθηκε το 1947 στο χωριό Πράβι (Ελευθερούπολη) της Καβάλας. Στα δεκατέσσερά του χρόνια, ένα καλοκαίρι, φεύγει από το χωριό του κυνηγώντας το όνειρο της μεγάλης πολιτείας. Με οτοστόπ φτάνει ως τη Θεσσαλονίκη, όπου και μένει μόνιμα πια. Από εύνοια της τύχης άρχισε να εργάζεται ως βοηθός σερβιτόρος στο ξενοδοχείο Μεντιτεράνιαν Πάλας. Aυτός ο χώρος λειτούργησε σαν πανεπιστήμιο γι' αυτόν. Εκεί γνώρισε πολύ σημαντικούς ανθρώπους, που χάραξαν τη μετέπειτα πορεία του. Αργότερα εργάστηκε στο ραδιόφωνο, κάνοντας εκπομπές για τον πολιτισμό. Άρχισε να γράφει τα πρώτα του άρθρα στην εφημερίδα Θεσσαλονίκη και αργότερα στη Μακεδονία.
Εκδόσεις Επίκεντρο,
Καμβουνίων 9, Θεσσαλονίκη, Τ.Κ. 54621
τηλ. 2310-256146, Fax 2310-256148
books@epikentro.gr
www.epikentro.gr

ΚΘΒΕ: Πρεμιέρα για το AFTER THE CAMPSITE: ΑΠΟ ΔΩ ΚΑΙ ΜΠΡΟΣ και τι άλλο παίζει αυτή την εβδομάδα


Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος:​ Πρεμιέρα για το AFTER THE CAMPSITE: ΑΠΟ ΔΩ ΚΑΙ ΜΠΡΟΣ και τι άλλο παίζει αυτή την εβδομάδα
Το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος παρουσιάζει την παράσταση - project «After the Campsite: Από δω κι εμπρός» την από Πέμπτη 26 Απριλίου στο Βασιλικό θέατρο!
Η παράσταση είναι αφιερωμένη στα παιδιά του εργαστηρίου για νεαρούς πρόσφυγες του ΚΘΒΕ, τις οικογένειές τους, και όλους τους ανθρώπους σε παρόμοια κατάσταση.
Περισσότερες πληροφορίες
Εκπτωτικά εισιτήρια για την παράσταση ΟΡΕΣΤΗΣ τον Αύγουστο στην Επίδαυρο
Early bird εισιτήρια ισχύουν για την παράσταση «Ορέστης» του Ευριπίδη στο Φεστιβάλ Αθηνών-Επιδαύρου 2018.
Η τραγωδία «ΟΡΕΣΤΗΣ» θα παρουσιαστεί στο Αρχαίο Θέατρο Επιδαύρου στις 3 και 4 Αυγούστου, σε νέα μετάφραση του ποιητή Γιώργου Μπλάνα και σε σκηνοθεσία του Καλλιτεχνικού Διευθυντή του ΚΘΒΕ, Γιάννη Αναστασάκη.

Η ηλεκτρονική προπώληση της παράστασης έχει ξεκινήσει. Ισχύει 20% έκπτωση στα πρώτα 200 εισιτήρια.
Περισσότερες πληροφορίες
Συνεχίζονται στα θέατρά μας
Μετά από μία δυνατή πρεμιέρα στο Φουαγιέ της ΕΜΣ τα ΟΡΦΑΝΑ του Ντέννις Κέλλυ συνεχίζονται κάθε Τετάρτη με Κυριακή.
Μια παράσταση που συγκλόνισε! Ένα σύγχρονο κείμενο που εγείρει ερωτήματα και θέτει διλήμματα σχετικά με τη βία και το ρατσισμό σήμερα.
​​
Ακόμη, συνεχίζονται οι παραστάσεις μας:
Βρεφικό Θέατρο: ΚΟΙΤΑ! κάθε Σάββατο στις 12.00 στην ΕΜΣ
Παιδική Σκηνή: ΕΛΙΖΑ για μία τελευταία Κυριακή στις 11.00 στο Βασιλικό
Κεντρική Σκηνή ΕΜΣ: ΝΤΑ μέχρι την Κυριακή 6 Μαΐου
Περιοδεία: ΑΣΚΗΤΙΚΗ στην Αλεξανδρούπολη (26/04) και στην Κομοτηνή (27/04)Παράλληλα, φιλοξενούμε στη Μονή Λαζαριστών:
Η ΚΑΤΑΡΑ ΤΗΣ ΙΡΜΑ ΒΕΠ κάθε Τετάρτη με Παρασκευή μέχρι και τις 6 Μαΐου
ΔΟΝ ΚΙΧΩΤΗΣ μόνο για το Σάββατο 28 και την Κυριακή 29 Απριλίου
Πρόγραμμα Παραστάσεων

Η επιστροφή

Η επιστροφή 
Δύο νέοι άνθρωποι!
Ο Χρήστος και η Βασιλική ήταν από εκείνους που "Δίνουν!"
Χρόνια των κοινωνικών αναζητήσεων, των αναγκών να ορθοποδήσει ο τόπος...
Επαρχιώτες κι οι δυο, σπουδαγμένοι δάσκαλοι σε μεγαλουπόλεις της περιφέρειας, γνωρίστηκαν στην Αθήνα.
Πριν προλάβουν να δοκιμάσουν τις αντοχές τους, στην ευθύνη της ανεξαρτησίας τους, βρέθηκαν παντρεμένοι.
Στα στέφανά τους οι λεμονανθοί μπλέχτηκαν με τα αιχμηρά αγκάθια της ενοχής, μέσα απ' την οποία οι γονείς τους πρόβαλλαν επιτακτικά τις απαιτήσεις τους απ' τη ζωή των παιδιών τους.
Το αίμα κι ο πόνος πυροδότησαν έναν πολύχρονο αγώνα εντός τους. Αγώνα αξιών, ιδεών, απόψεων, πίστεων, στάσεων ζωής, ρόλων… Σε έναν επίσης ρευστό κόσμο με τα ίδια ζητούμενα, στο δικό του αγώνα αυτός. Επώδυνη η γέννα του καινούριου κι οι αντιστάσεις πολλές. Κανένας τους δεν έμεινε αλώβητος. Μόνο η Βασιλική όμως, από τους δυο νέους, φανερώνοντας με ταπείνωση την ανημπόρια της, αποφάσισε να αναμετρηθεί με τις πληγές της στην ψυχοθεραπευτική καρέκλα. Μόνο αυτή δέχτηκε να καταδυθεί στο σκοτεινό πηγάδι του υποσυνείδητού της και να ανασυνθέσει, μέσα από τις διάσπαρτες ψηφίδες που ανέσυρε, τον εαυτό της, να βγάλει την αλήθεια του στο φως, ανοίγοντάς του το δρόμο να πορευτεί.
Ο Χρήστος δε θέλησε να απεκδυθεί την πανοπλία της δύναμης πίσω απ' την οποία έκρυβε μια ζωή τις αδυναμίες του.
Μόνο που εκείνη, αυτή τη φορά, δεν τον έσωσε…
Η επιστροφή
Συγγραφέας:Φωτεινή Μυλωνά-Ραΐδη
Isbn: 978-960-579-084-4
Διαστάσεις: 14Χ21 cm
Σελίδες: 672

Καλλιθέα: 10 στέκια για να φας καλά.

Καλλιθέα: 10 στέκια για να φας καλά.

Σημειώστε...

Φοβεροί κρεμμυδοκεφτέδες.
Γλυκόξινα σουβλάκια κοτόπουλου.
Σπιτική μπουγάτσα.

ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΟΙ ΧΑΡΤΕΣ ΑΝΕΜΩΝ ΕΠΙΦΑΝΕΙΑΣ

ΠΡΟΓΝΩΣΕΙΣ ΘΑΛΑΣΣΩΝ

ΔΕΛΤΙΟ ΚΑΙΡΟΥ ΓΙΑ ΤΗ METAREA 3
ΕΘΝΙΚΗ ΜΕΤΕΩΡΟΛΟΓΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ
ΑΘΗΝΑ, ΤΡΙΤΗ 24 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2018 / 0400 UTC

- ΑΝΕΜΟΙ: ΚΛΙΜΑΚΑ ΜΠΟΦΟΡ
- ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΘΑΛΑΣΣΑΣ: ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ ΥΨΟΣ ΚΥΜΑΤΟΣ
ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: ΟΙ ΡΙΠΕΣ ΤΟΥ ΑΝΕΜΟΥ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ 40 ΤΟΙΣ ΕΚΑΤΟ
ΙΣΧΥΡΟΤΕΡΕΣ ΤΗΣ ΕΝΤΑΣΗΣ ΠΟΥ ΔΙΝΕΤΑΙ ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΟ ΜΕΓΙΣΤΟ ΥΨΟΣ ΚΥΜΑΤΟΣ
ΕΩΣ ΚΑΙ ΔΙΠΛΑΣΙΟ ΤΟΥ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΥ

ΜΕΡΟΣ 1
ΑΝΑΓΓΕΛΙΑ ΚΑΜΙΑ
ΜΕΡΟΣ 2
ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΟΨΗ 23-04-18/21 UTC
ΣΧΕΤΙΚΑ ΧΑΜΗΛΕΣ ΠΙΕΣΕΙΣ 1014 ΣΤΗΝ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΜΕΣΟΓΕΙΟ ΚΑΙ ΤΗ ΒΟΡΕΙΑ
ΑΔΡΙΑΤΙΚΗ ΚΑΙ ΥΨΗΛΕΣ ΠΙΕΣΕΙΣ 1019 ΣΤΗΝ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΜΕΣΟΓΕΙΟ ΚΑΙ
ΤΗ ΣΙΚΕΛΙΑ
ΜΕΡΟΣ 3
ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΜΕΧΡΙ 25 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 04 UTC
ΒΟΡΕΙΑ ΑΔΡΙΑΤΙΚΗ
ΚΥΚΛΩΝΙΚΟΙ 3 Η 4 ΓΡΗΓΟΡΑ ΜΕΤΑΒΛΗΤΟΙ ΑΡΓΟΤΕΡΑ ΝΟΤΙΟΙ. ΗΡΕΜΗ. ΤΟΠΙΚΑ
ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΕΝΗ
ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΑΔΡΙΑΤΙΚΗ
ΜΕΤΑΒΛΗΤΟΙ 3 Η 4. ΗΡΕΜΗ. ΤΟΠΙΚΑ ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΕΝΗ
ΝΟΤΙΑ ΑΔΡΙΑΤΙΚΗ
ΒΟΡΕΙΟΙ ΒΟΡΕΙΟΔΥΤΙΚΟΙ 3 Η 4 ΑΡΓΟΤΕΡΑ ΜΕΤΑΒΛΗΤΟΙ. ΗΡΕΜΗ Η ΛΙΓΟ
ΤΑΡΑΓΜΕΝΗ. ΤΟΠΙΚΑ ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΕΝΗ
ΜΠΟΥΤ
ΔΥΤΙΚΟΙ ΒΟΡΕΙΟΔΥΤΙΚΟΙ 3 ΕΩΣ 5 ΣΤΑ ΔΥΤΙΚΑ 5 Η 6 ΠΟΛΥ ΓΡΗΓΟΡΑ
ΒΟΡΕΙΟΔΥΤΙΚΟΙ 3 ΕΩΣ 5 ΓΡΗΓΟΡΑ ΝΟΤΙΟΔΥΤΙΚΟΙ 3 Η 4 ΚΑΙ ΣΤΑ ΝΟΤΙΑ
ΔΥΤΙΚΟΙ ΒΟΡΕΙΟΔΥΤΙΚΟΙ 3 ΕΩΣ 5. ΛΙΓΟ ΤΑΡΑΓΜΕΝΗ. ΤΟΠΙΚΑ ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΕΝΗ
ΜΕΛΙΤΑ
ΜΕΤΑΒΛΗΤΟΙ 3 Η 4 ΠΟΛΥ ΓΡΗΓΟΡΑ ΔΥΤΙΚΟΙ ΝΟΤΙΟΔΥΤΙΚΟΙ 3 Η 4 ΚΑΙ
ΣΤΑ ΔΥΤΙΚΑ ΝΟΤΙΟΙ 4 Η 5 ΓΡΗΓΟΡΑ ΔΥΤΙΚΟΙ 3 Η 4 ΚΑΙ ΣΤΑ ΔΥΤΙΚΑ
ΝΟΤΙΟΑΝΑΤΟΛΙΚΟΙ 5 Η 6. ΛΙΓΟ ΤΑΡΑΓΜΕΝΗ
ΓΚΑΜΠΕΣ
ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΙ ΝΟΤΙΟΑΝΑΤΟΛΙΚΟΙ 3 ΕΩΣ 5 ΓΡΗΓΟΡΑ 5 Η 6. ΛΙΓΟ ΤΑΡΑΓΜΕΝΗ
ΣΙΔΡΑ
ΑΝΤΙΚΥΚΛΩΝΙΚΟΙ 3 Η 4. ΛΙΓΟ ΤΑΡΑΓΜΕΝΗ
ΒΟΡΕΙΟ ΙΟΝΙΟ
ΒΟΡΕΙΟΔΥΤΙΚΟΙ 4 Η 5 ΠΟΛΥ ΓΡΗΓΟΡΑ ΔΥΤΙΚΟΙ ΒΟΡΕΙΟΔΥΤΙΚΟΙ 3 Η 4. ΛΙΓΟ
ΤΑΡΑΓΜΕΝΗ. ΤΟΠΙΚΑ ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΕΝΗ
ΝΟΤΙΟ ΙΟΝΙΟ
ΒΟΡΕΙΟΔΥΤΙΚΟΙ 4 Η 5 ΠΟΛΥ ΓΡΗΓΟΡΑ 4. ΛΙΓΟ ΤΑΡΑΓΜΕΝΗ. ΤΟΠΙΚΑ
ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΕΝΗ
ΠΑΤΡΑΙΚΟΣ
ΜΕΤΑΒΛΗΤΟΙ 3. ΛΙΓΟ ΤΑΡΑΓΜΕΝΗ. ΤΟΠΙΚΑ ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΕΝΗ
ΚΟΡΙΝΘΙΑΚΟΣ
ΜΕΤΑΒΛΗΤΟΙ 3 ΑΡΓΟΤΕΡΑ ΔΥΤΙΚΟΙ ΒΟΡΕΙΟΔΥΤΙΚΟΙ 4 Η 5. ΛΙΓΟ ΤΑΡΑΓΜΕΝΗ.
ΤΟΠΙΚΑ ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΕΝΗ
ΘΑΛΑΣΣΑ ΚΥΘΗΡΩΝ
ΒΟΡΕΙΟΙ ΒΟΡΕΙΟΑΝΑΤΟΛΙΚΟΙ 3 Η 4 ΓΡΗΓΟΡΑ ΒΟΡΕΙΟΔΥΤΙΚΟΙ 4 Η 5. ΛΙΓΟ
ΤΑΡΑΓΜΕΝΗ. ΤΟΠΙΚΑ ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΕΝΗ
ΝΟΤΙΟΔΥΤΙΚΟ ΚΡΗΤΙΚΟ
ΒΟΡΕΙΟΔΥΤΙΚΟΙ 4 Η 5 ΑΡΓΟΤΕΡΑ ΒΟΡΕΙΟΙ. ΛΙΓΟ ΤΑΡΑΓΜΕΝΗ. ΤΟΠΙΚΑ
ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΕΝΗ. ΚΑΤΑΙΓΙΔΑ ΣΤΑ ΝΟΤΙΑ
ΝΟΤΙΟΑΝΑΤΟΛΙΚΟ ΚΡΗΤΙΚΟ ΙΕΡΑΠΕΤΡΑ
ΔΥΤΙΚΟΙ ΒΟΡΕΙΟΔΥΤΙΚΟΙ 3 Η 4 ΓΡΗΓΟΡΑ ΒΟΡΕΙΟΙ ΒΟΡΕΙΟΔΥΤΙΚΟΙ. ΛΙΓΟ
ΤΑΡΑΓΜΕΝΗ. ΤΟΠΙΚΑ ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΕΝΗ. ΚΑΤΑΙΓΙΔΑ ΣΤΑ ΝΟΤΙΑ
ΤΑΥΡΟΣ
ΔΥΤΙΚΟΙ ΝΟΤΙΟΔΥΤΙΚΟΙ 3 Η 4 ΣΤΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΑ ΒΟΡΕΙΟΑΝΑΤΟΛΙΚΟΙ 4 Η 5
ΓΡΗΓΟΡΑ ΜΕΤΑΒΛΗΤΟΙ 3 Η 4. ΛΙΓΟ ΤΑΡΑΓΜΕΝΗ
ΔΕΛΤΑ
ΒΟΡΕΙΟΙ ΒΟΡΕΙΟΔΥΤΙΚΟΙ 3 Η 4 ΓΡΗΓΟΡΑ 4 Η 5. ΛΙΓΟ ΤΑΡΑΓΜΕΝΗ
ΚΡΟΥΣΕΙΝΤ
ΜΕΤΑΒΛΗΤΟΙ 3 Η 4 ΓΡΗΓΟΡΑ ΒΟΡΕΙΟΙ 4 Η 5 ΑΡΓΟΤΕΡΑ ΒΟΡΕΙΟΑΝΑΤΟΛΙΚΟΙ
5 Η 6 ΣΤΑ ΝΟΤΙΑ ΒΟΡΕΙΟΔΥΤΙΚΟΙ 4 Η 5. ΛΙΓΟ ΤΑΡΑΓΜΕΝΗ
ΘΑΛΑΣΣΑ ΚΑΣΤΕΛΛΟΡΙΖΟΥ
ΔΥΤΙΚΟΙ ΒΟΡΕΙΟΔΥΤΙΚΟΙ 3 Η 4. ΛΙΓΟ ΤΑΡΑΓΜΕΝΗ
ΘΑΛΑΣΣΑ ΡΟΔΟΥ
ΔΥΤΙΚΟΙ ΒΟΡΕΙΟΔΥΤΙΚΟΙ 3 Η 4. ΗΡΕΜΗ Η ΛΙΓΟ ΤΑΡΑΓΜΕΝΗ
ΚΑΡΠΑΘΙΟ
ΒΟΡΕΙΟΔΥΤΙΚΟΙ 3 Η 4 ΑΡΓΟΤΕΡΑ 4 Η 5. ΛΙΓΟ ΤΑΡΑΓΜΕΝΗ
ΔΥΤΙΚΟ ΚΡΗΤΙΚΟ
ΔΥΤΙΚΟΙ 3 Η 4 ΠΟΛΥ ΓΡΗΓΟΡΑ ΜΕΤΑΒΛΗΤΟΙ ΑΡΓΟΤΕΡΑ ΔΥΤΙΚΟΙ. ΛΙΓΟ
ΤΑΡΑΓΜΕΝΗ
ΑΝΑΤΟΛΙΚΟ ΚΡΗΤΙΚΟ
ΔΥΤΙΚΟΙ ΒΟΡΕΙΟΔΥΤΙΚΟΙ 3 Η 4. ΛΙΓΟ ΤΑΡΑΓΜΕΝΗ
ΝΟΤΙΟΔΥΤΙΚΟ ΑΙΓΑΙΟ
ΒΟΡΕΙΟΙ 3 ΠΟΛΥ ΓΡΗΓΟΡΑ ΜΕΤΑΒΛΗΤΟΙ 2 Η 3 ΑΡΓΟΤΕΡΑ ΝΟΤΙΟΔΥΤΙΚΟΙ 3.
ΛΙΓΟ ΤΑΡΑΓΜΕΝΗ
ΝΟΤΙΟΑΝΑΤΟΛΙΚΟ ΑΙΓΑΙΟ ΙΚΑΡΙΟ
ΒΟΡΕΙΟΙ 3 Η 4 ΓΡΗΓΟΡΑ ΒΟΡΕΙΟΔΥΤΙΚΟΙ 4 Η 5 ΑΡΓΟΤΕΡΑ ΔΥΤΙΚΟΙ
ΒΟΡΕΙΟΔΥΤΙΚΟΙ. ΛΙΓΟ ΤΑΡΑΓΜΕΝΗ
ΘΑΛΑΣΣΑ ΣΑΜΟΥ
ΜΕΤΑΒΛΗΤΟΙ 3 ΠΟΛΥ ΓΡΗΓΟΡΑ ΒΟΡΕΙΟΙ ΒΟΡΕΙΟΔΥΤΙΚΟΙ 3 Η 4. ΗΡΕΜΗ Η ΛΙΓΟ
ΤΑΡΑΓΜΕΝΗ
ΣΑΡΩΝΙΚΟΣ
ΜΕΤΑΒΛΗΤΟΙ 3 Η 4. ΗΡΕΜΗ Η ΛΙΓΟ ΤΑΡΑΓΜΕΝΗ
ΝΟΤΙΟΣ ΕΥΒΟΙΚΟΣ
ΜΕΤΑΒΛΗΤΟΙ 3 Η 4. ΗΡΕΜΗ Η ΛΙΓΟ ΤΑΡΑΓΜΕΝΗ
ΣΤΕΝΟ ΚΑΦΗΡΕΑ
ΜΕΤΑΒΛΗΤΟΙ 3 Η 4 ΠΟΛΥ ΓΡΗΓΟΡΑ ΒΟΡΕΙΟΙ. ΛΙΓΟ ΤΑΡΑΓΜΕΝΗ
ΚΕΝΤΡΙΚΟ ΑΙΓΑΙΟ
ΒΟΡΕΙΟΙ ΒΟΡΕΙΟΔΥΤΙΚΟΙ 3 Η 4 ΓΡΗΓΟΡΑ 4 Η 5 ΑΡΓΟΤΕΡΑ ΜΕΤΑΒΛΗΤΟΙ 3 Η 4.
ΛΙΓΟ ΤΑΡΑΓΜΕΝΗ
ΒΟΡΕΙΟΔΥΤΙΚΟ ΑΙΓΑΙΟ
ΜΕΤΑΒΛΗΤΟΙ 3 ΓΡΗΓΟΡΑ ΝΟΤΙΟΙ ΝΟΤΙΟΑΝΑΤΟΛΙΚΟΙ 3 Η 4. ΗΡΕΜΗ
ΒΟΡΕΙΟΑΝΑΤΟΛΙΚΟ ΑΙΓΑΙΟ
ΒΟΡΕΙΟΙ 3 Η 4 ΑΡΓΟΤΕΡΑ ΜΕΤΑΒΛΗΤΟΙ. ΗΡΕΜΗ Η ΛΙΓΟ ΤΑΡΑΓΜΕΝΗ
ΘΡΑΚΙΚΟ
ΜΕΤΑΒΛΗΤΟΙ 3 Η 4. ΗΡΕΜΗ
ΘΕΡΜΑΙΚΟΣ
ΜΕΤΑΒΛΗΤΟΙ 3 ΓΡΗΓΟΡΑ ΝΟΤΙΟΙ ΝΟΤΙΟΑΝΑΤΟΛΙΚΟΙ 3 Η 4 ΑΡΓΟΤΕΡΑ
ΜΕΤΑΒΛΗΤΟΙ. ΗΡΕΜΗ Η ΛΙΓΟ ΤΑΡΑΓΜΕΝΗ

ΜΑΡΜΑΡΑ
ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΙ 3 Η 4 ΠΟΛΥ ΓΡΗΓΟΡΑ ΜΕΤΑΒΛΗΤΟΙ. ΗΡΕΜΗ Η ΛΙΓΟ ΤΑΡΑΓΜΕΝΗ
ΔΥΤΙΚΗ ΜΑΥΡΗ ΘΑΛΑΣΣΑ
ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΙ ΝΟΤΙΟΑΝΑΤΟΛΙΚΟΙ 4 Η 5 ΣΤΑ ΒΟΡΕΙΑ ΝΟΤΙΟΙ ΝΟΤΙΟΔΥΤΙΚΟΙ
5 Η 6 ΓΡΗΓΟΡΑ ΝΟΤΙΟΙ ΝΟΤΙΟΑΝΑΤΟΛΙΚΟΙ 5 Η 6 ΣΤΑ ΒΟΡΕΙΑ ΝΟΤΙΟΙ
ΝΟΤΙΟΔΥΤΙΚΟΙ 6 Η 7 ΕΞΑΣΘΕΝΟΥΝΤΕΣ ΑΡΓΟΤΕΡΑ. ΛΙΓΟ ΤΑΡΑΓΜΕΝΗ
Η ΤΑΡΑΓΜΕΝΗ ΣΤΑ ΒΟΡΕΙΑ. ΤΟΠΙΚΑ ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΕΝΗ. ΠΙΘΑΝΗ ΚΑΤΑΙΓΙΔΑ
ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΜΑΥΡΗ ΘΑΛΑΣΣΑ
ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΙ ΝΟΤΙΟΑΝΑΤΟΛΙΚΟΙ 3 Η 4 ΣΤΑ ΒΟΡΕΙΑ ΝΟΤΙΟΙ ΝΟΤΙΟΔΥΤΙΚΟΙ
4 Η 5 ΑΡΓΟΤΕΡΑ 5 Η 6. ΛΙΓΟ ΤΑΡΑΓΜΕΝΗ. ΤΟΠΙΚΑ ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΕΝΗ. ΠΙΘΑΝΗ
ΚΑΤΑΙΓΙΔΑ
ΠΡΟΟΠΤΙΚΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΠΟΜΕΝΕΣ 12 ΩΡΕΣ
ΔΕΝ ΑΝΑΜΕΝΟΝΤΑΙ ΘΥΕΛΛΩΔΕΙΣ ΑΝΕΜΟΙ

ΧΑΡΤΕΣ ΚΑΙΡΟΥ

Γενική Πρόγνωση Καιρού Ελλάδας 2 ημερών

ΕΘΝΙΚΗ ΜΕΤΕΩΡΟΛΟΓΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ
ΕΘΝΙΚΟ ΜΕΤΕΩΡΟΛΟΓΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ

ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΚΑΙΡΟΥ ΕΛΛΑΔΑΣ ΠΟΥ ΕΚΔΟΘΗΚΕ
ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ 24-04-2018 / 0600 ΤΟΠΙΚΗ

ΜΕΡΟΣ 1
ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΣΗΜΕΡΑ ΤΡΙΤΗ 24-04-2018
ΓΕΝΙΚΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ - ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΣΕΙΣ

ΓΕΝΙΚΑ ΑΙΘΡΙΟΣ ΚΑΙΡΟΣ. ΠΙΘΑΝΟΤΗΤΑ ΤΟΠΙΚΩΝ ΟΜΒΡΩΝ ΣΤΑ ΒΟΡΕΙΟΔΥΤΙΚΑ ΟΡΕΙΝΑ ΤΙΣ ΜΕΣΗΜΒΡΙΝΕΣ ΚΑΙ ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΕΣ ΩΡΕΣ. ΤΟΠΙΚΑ ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΕΝΗ ΟΡΑΤΟΤΗΤΑ ΚΥΡΙΩΣ ΔΥΤΙΚΑ ΤΙΣ ΠΡΩΙΝΕΣ ΩΡΕΣ. Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΣΕ ΜΙΚΡΗ ΑΝΟΔΟ.
ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΘΡΑΚΗ
ΚΑΙΡΟΣ: ΓΕΝΙΚΑ ΑΙΘΡΙΟΣ. ΤΟΠΙΚΕΣ ΝΕΦΩΣΕΙΣ ΤΙΣ ΜΕΣΗΜΒΡΙΝΕΣ ΚΑΙ ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΕΣ ΩΡΕΣ ΣΤΑ ΟΡΕΙΝΑ ΚΥΡΙΩΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΟΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΠΙΘΑΝΟ ΝΑ ΕΚΔΗΛΩΘΟΥΝ ΠΡΟΣΚΑΙΡΟΙ ΟΜΒΡΟΙ.
ΑΝΕΜΟΙ: ΜΕΤΑΒΛΗΤΟΙ 2 ΜΕ 3 ΜΠΟΦΟΡ.
ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ: ΑΠΟ 5 ΕΩΣ 28 ΒΑΘΜΟΥΣ ΚΕΛΣΙΟΥ.
ΝΗΣΙΑ ΙΟΝΙΟΥ, ΗΠΕΙΡΟΣ, ΔΥΤΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΔΥΤΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
ΚΑΙΡΟΣ: ΓΕΝΙΚΑ ΑΙΘΡΙΟΣ. ΤΟΠΙΚΕΣ ΝΕΦΩΣΕΙΣ ΤΙΣ ΜΕΣΗΜΒΡΙΝΕΣ ΚΑΙ ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΕΣ ΩΡΕΣ ΣΤΑ ΟΡΕΙΝΑ ΚΥΡΙΩΣ ΤΗΣ ΗΠΕΙΡΟΥ, ΟΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΠΙΘΑΝΟ ΝΑ ΕΚΔΗΛΩΘΟΥΝ ΠΡΟΣΚΑΙΡΟΙ ΟΜΒΡΟΙ.
ΑΝΕΜΟΙ: ΜΕΤΑΒΛΗΤΟΙ 3 ΜΕ 4 ΜΠΟΦΟΡ ΚΑΙ ΣΤΟ ΙΟΝΙΟ ΒΟΡΕΙΟΔΥΤΙΚΟΙ ΜΕ ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΕΝΤΑΣΗ.
ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ: ΑΠΟ 9 ΕΩΣ 28 ΒΑΘΜΟΥΣ ΚΕΛΣΙΟΥ. ΣΤΑ ΠΑΡΑΘΑΛΑΣΣΙΑ 2 ΜΕ 3 ΒΑΘΜΟΥΣ ΧΑΜΗΛΟΤΕΡΗ.
ΘΕΣΣΑΛΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΕΥΒΟΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
ΚΑΙΡΟΣ: ΓΕΝΙΚΑ ΑΙΘΡΙΟΣ. ΠΡΟΣΚΑΙΡΕΣ ΤΟΠΙΚΕΣ ΝΕΦΩΣΕΙΣ ΤΙΣ ΜΕΣΗΜΒΡΙΝΕΣ ΚΑΙ ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΕΣ ΩΡΕΣ ΣΤΑ ΟΡΕΙΝΑ.
ΑΝΕΜΟΙ: ΜΕΤΑΒΛΗΤΟΙ 3 ΜΕ 4 ΜΠΟΦΟΡ ΚΑΙ ΤΟΠΙΚΑ ΣΤΑ ΝΟΤΙΑ ΔΥΤΙΚΟΙ ΜΕ ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΕΝΤΑΣΗ.
ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ: ΑΠΟ 6 ΕΩΣ 28 ΒΑΘΜΟΥΣ ΚΕΛΣΙΟΥ. ΣΤΑ ΠΑΡΑΘΑΛΑΣΣΙΑ 2 ΜΕ 3 ΒΑΘΜΟΥΣ ΧΑΜΗΛΟΤΕΡΗ.
ΚΥΚΛΑΔΕΣ, ΚΡΗΤΗ ΚΑΙΡΟΣ: ΓΕΝΙΚΑ ΑΙΘΡΙΟΣ.
ANΕΜΟΙ: ΒΟΡΕΙΟΙ 3 ΜΕ 4 ΜΠΟΦΟΡ ΚΑΙ ΒΑΘΜΙΑΙΑ ΔΥΤΙΚΟΙ ΜΕ ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΕΝΤΑΣΗ.
ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ: ΑΠΟ 11 ΕΩΣ 26 ΒΑΘΜΟΥΣ ΚΕΛΣΙΟΥ.
ΝΗΣΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ, ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ
ΚΑΙΡΟΣ: ΑΙΘΡΙΟΣ.
ANΕΜΟΙ: ΒΟΡΕΙΟΙ ΒΟΡΕΙΟΔΥΤΙΚΟΙ 3 ΜΕ 4 ΜΠΟΦΟΡ.
ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ: ΑΠΟ 10 ΕΩΣ 26 ΒΑΘΜΟΥΣ ΚΕΛΣΙΟΥ. ΣΤΑ ΒΟΡΕΙΑ Η ΕΛΑΧΙΣΤΗ 2 ΜΕ 3 ΒΑΘΜΟΥΣ ΧΑΜΗΛΟΤΕΡΗ.
ΑΤΤΙΚΗ
ΚΑΙΡΟΣ: ΓΕΝΙΚΑ ΑΙΘΡΙΟΣ.
ΑΝΕΜΟΙ: ΜΕΤΑΒΛΗΤΟΙ 2 ΜΕ 4 ΜΠΟΦΟΡ.
ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ: ΑΠΟ 9 ΕΩΣ 27 ΒΑΘΜΟΥΣ ΚΕΛΣΙΟΥ. ΣΤΑ ΠΑΡΑΘΑΛΑΣΣΙΑ 2 ΜΕ 3 ΒΑΘΜΟΥΣ ΧΑΜΗΛΟΤΕΡΗ.
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
ΚΑΙΡΟΣ: ΓΕΝΙΚΑ ΑΙΘΡΙΟΣ.
ΑΝΕΜΟΙ: ΜΕΤΑΒΛΗΤΟΙ 2 ΜΕ 3 ΜΠΟΦΟΡ.
ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ: ΑΠΟ 9 ΕΩΣ 27 ΒΑΘΜΟΥΣ ΚΕΛΣΙΟΥ.
ΜΕΡΟΣ 2
ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 25-04-2018
ΓΕΝΙΚΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ - ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΣΕΙΣ

ΚΑΙΡΟΣ: ΓΕΝΙΚΑ ΑΙΘΡΙΟΣ. ΤΟΠΙΚΕΣ ΝΕΦΩΣΕΙΣ ΤΙΣ ΜΕΣΗΜΒΡΙΝΕΣ ΚΑΙ ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΕΣ ΩΡΕΣ ΣΤΑ ΚΕΝΤΡΙΚΑ ΚΑΙ ΤΑ ΒΟΡΕΙΑ ΗΠΕΙΡΩΤΙΚΑ. ΠΙΘΑΝΟΤΗΤΑ ΜΕΜΟΝΩΜΕΝΩΝ ΟΜΒΡΩΝ ΣΤΑ ΟΡΕΙΝΑ ΤΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΚΑΙ ΘΡΑΚΗΣ. ΤΟΠΙΚΑ ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΕΝΗ ΟΡΑΤΟΤΗΤΑ ΤΙΣ ΠΡΩΙΝΕΣ ΚΑΙ ΒΡΑΔΙΝΕΣ ΩΡΕΣ ΣΤΑ ΗΠΕΙΡΩΤΙΚΑ.
ΑΝΕΜΟΙ: ΑΣΘΕΝΕΙΣ ΚΑΙ ΣΤΑ ΝΟΤΙΑ ΒΟΡΕΙΟΙ ΒΟΡΕΙΟΔΥΤΙΚΟΙ 3 ΜΕ 5 ΜΠΟΦΟΡ.
ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ: ΧΩΡΙΣ ΑΞΙΟΛΟΓΗ ΜΕΤΑΒΟΛΗ.